Indberetning 5. september 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indberetning 5. september 2017"

Transkript

1 Indberetning 5. september 2017 Denne vejledning er til brug i forbindelse med De frie Grundskolers elektroniske elevindberetning pr. 5. september 2017 til Undervisningsministeriet. Fra den 5. september og frem til den 12. september kan elevindberetningen foretages elektronisk til Undervisningsministeriet Fra DSA-Elevsystemet kan der dannes en fil, der kan indlæses via ovenstående hjemmeside. Denne vejledning beskriver, hvorledes filen til UVM s system dannes i DSA-Elevsystemet. Indlæsning af filen og den videre behandling af data fra filen i UVM s indberetningssystem er et anliggende mellem UVM og den enkelte skole. UVM har udsendt en vejledning, der beskriver, hvorledes UVM s system anvendes. Dannelse af Skema A og Skema 10.klasse 5. februar mv. skal altså ikke længere gøres papirbaseret. Vi har indtil videre valgt at lade de papirbaserede udskrifter være i DSA-Elevsystemet. I forbindelse med dannelse af filen til UVM s indberetningssystem, kan der dannes en kontroludskrift i DSA-Elevsystemet, så man har et godt overblik over, hvad filen indeholder. Vi anbefaler, at man gør elevdata i DSA-Elevsystemet så korrekte som mulige. Indtil skema 246 skema A - er klarmeldt i UVM s indberetningssystem, kan man genindlæse fil fra DSA-Elevsystemet. Det betyder, at hvis man har haft fejl ved den første indlæsning i UVM s system, så kan man rette elevdata i DSA-Elevsystemet og så danne filen påny. Den nye fil kan så indlæses i UVM s system. Bemærk at filen indeholder såvel elever pr. 5 september, samt eventuelle 10.klasses elever pr. 5. februar. Det er skolens ansvar, at elever, som man har oprettet som tilskudsberettigede, opfylder alderskriterierne, sådan som det er beskrevet i Undervisningsministeriets vejledning til indberetningen. Vejledninger mv. fra UVM findes på følgende side:

2 DANNELSE AF INDBERETNINGSFIL Dannelse af fil til UVM s indberetningssystem foretages under ->. -> -> (udskrifter/ ) -> -> Eleverne kan sorteres efter behov. Som udgangspunkt kan anbefales at vælge sortering:. Som skoleår vælges 2017/18., der er vist i skærm- Selve filen dannes ved at trykke på knappen billedet nedenfor: Via knappen kan man skifte filens placering. Der er også mulighed for at ændre i filnavnet. Husk at notere filens placering og navn, da dette skal bruges, når filen skal indlæses i UVM s indberetningssystem. Hvis der mangler CPR.nr eller tilsvarende fejl på nogle elever, vil der efter fildannelsen vises et skærmbillede med informationer herom. Disse fejl bør rettes. Når der ikke vises fejl, bør man gå til næste side for at udskrive en kontrolliste. Denne bør gennemgås omhyggeligt. Evt. manglende elevoplysninger i forhold til kontrollisten rettes på de pågældende elever. Herefter gentages fildannelsen og udskriften af kontrollisten.

3 Inden filen dannes, er det afgørende vigtigt, at bl.a. følgende elevoplysninger er korrekte: CPR.nr. adresse kommune indmeldelsesdato evt. udmeldelsesdato historik skoleår for de klasser eleverne er opført under (pt. 2017/2018) relevant infohold påført elever i SFO relevant infohold påført elever, der er SPS-elever. relevant infohold påført elever, der er kostelever. relevante infohold påført elever, der ikke har CPR.nr. og som er tilskudsberettigede. Bemærk at det under kommune: er muligt at danne en indberetningsfil for én. Denne mulighed kan være relevant, hvis man senere måtte have behov for at indlæse elevoplysninger i UVM s indberetningssystem fra en enkelt kommune.

4 INFOHOLD SFO Elever tilmeldt SFO: For at elever kan blive markeret for, at de er tilmeldt skolens SFO pr. 05/09 i indretningsfilen, skal de have påført et infohold under fanen Hold, der er markeret med. Oprettelse af infohold (SFO): Fra hovedmenuen vælges ->. Via knappen oprettes et infohold med holdnavn SFO eller tilsvarende. Infoholdet markeres med flueben som vist nedenfor: Påføre infohold (SFO) på elever: Fra hovedmenuen vælges ->. Elever tilmeldt SFO søges frem og under fanen - > Infohold, og påføres infoholdet for SFO. Under afsnittet Gruppesøgning SFO vises eksempel på en mulighed for automatisk at påføre infoholdet på alle elever, der betaler for SFO! Det er kun elever i skolens børnehaveklasse og 1. til 3. klasse, der af programmet opfattes som tilskudsberettigede. Dvs. hvis elever i 4. klasse og opefter har fået påført infoholdet, vil de ikke blive markeret for tilmeldt SFO i indberetningsfilen (de er ikke tilskudsberettigede).

5 INFOHOLD SPS-ELEVER SPS-elever: For at elever kan blive markeret for at være SPS-elever i indberetningsfilen, skal de have påført et infohold, der er markeret med. Oprettelse af infohold (SPS-elever): Fra hovedmenuen vælges ->. Via knappen oprettes et infohold med holdnavn SPS-elever eller tilsvarende. Infoholdet markeres med flueben som vist nedenfor: Påføre infohold (SPS-elever) på elever: Fra hovedmenuen vælges ->. Elever, der er SPSelever søges frem og under fanen - > Infohold, og påføres infoholdet for SPS-elever.

6 INFOHOLD KOSTELEVER Kostelever: For at elever kan blive markeret for at være kostelever pr. 05/09 i indberetningsfilen, skal de have påført et infohold, der er markeret med. Oprettelse af infohold (kostelever): Fra hovedmenuen vælges ->. Via knappen oprettes et infohold med holdnavn Kostelev eller tilsvarende. Infoholdet markeres med flueben som vist nedenfor: Påføre infohold (Kostelev) på elever: Fra hovedmenuen vælges ->. Elever, der er kostelever søges frem og under fanen - > Infohold, og påføres infoholdet for Kostelev.

7 INFOHOLD ANDEN NATIONALITET Anden nationalitet: Bemærk dette afsnit er kun relevant for skoler, der har elever, der ikke har CPR.numre, og som er tilskudsberettigede! Elever uden CPR.numre skal som kommunekode have påført kode 999. På infohold markeret med Anden nationalitet, vil infoholdets navn blive anført som nationalitet i indberetningsfilen (eks. svensk, tysk, fransk m.v.) ud for de enkelte elever. For at elever kan blive markeret for anden nationalitet pr. 05/09 i indberetningsfilen, skal de have påført et infohold for anden nationalitet. Oprettelse af infohold (anden nationalitet): Fra hovedmenuen vælges ->. Via knappen oprettes et infohold med holdnavne svarende til elevernes nationaliteter. Infoholdet markeres med flueben som vist nedenfor: Påføre infohold (Anden nationalitet) på elever: Fra hovedmenuen vælges ->. Elever, der opfylder kriteriet for anden nationalitet søges frem og under fanen - > Infohold påføres infoholdet for anden nationalitet.

8 INFOHOLD ORGANISATION Organisation: Bemærk dette afsnit er kun relevant for skoler, der har elever, der ikke har CPR.numre, og som er tilskudsberettigede! For elever uden CPR.nr. skal der udover nationalitet også påføres organisation. På infohold markeret med Organisation", vil infoholdets navn blive anført som organisation i indberetningsfilen ud for de enkelte elever. For at elever kan blive markeret med "Organisation" pr. 05/09 i indberetningsfilen, skal de have påført et infohold med organisation. Oprettelse af infohold (organisation): Fra hovedmenuen vælges ->. Via knappen oprettes et infohold med holdnavne svarende til de for skolen relevante organisationer. Infoholdet markeres med flueben som vist nedenfor: Påføre infohold (Organisation) på elever: Fra hovedmenuen vælges ->. Elever, der opfylder kriteriet for organisation søges frem og under fanen - > Infohold påføres infoholdet for organisation.

9 Følgende organisationer accepteres: EEA - European Environment Agency ECO - European Communications Office EUROFISH GBIF - Global Biodiversity Information Facility ICES - International Council for the Exploration of the Sea IOM - International Organization for Migration OSCE - Parliamentary Assembly of the Organization for Security and Cooperation in Europe UNDP - United Nations Development Programme UNFPA - United Nations Population Fund UNICEF - United Nations Childrens Fund UNOPS - United Nations Office for Project Services WFP - World Food Programme WHO - World Health Organization Regional Office for Europe ANDET Valgfri tekst NATO Christiansø

10 KLASSEREGISTERET Fra hovedmenuen vælges ->. Stamkortene for aktive klasser tjekkes for, om de har påført aktuelle skoleår, og feltet er udfyldt med. Se nedenfor: Til elever, der udmeldes i løbet af indeværende skoleår, oprettes en eller flere klasser efter ønske. Klassen markeres med aktuelle skoleår, og feltet udfyldt med. Feltet markeres med bindestreg. er Nedenfor ses eksempel på en klasse til elever, der udmeldes i løbet af skoleåret 2016/2018: VIGTIGT: Eventuelle ventelisteklasser o.lign. skal som klasseart være påført med Klasser indeholdende kommende elever må gerne som skoleår være påført med et skoleår, men de skal som klasseart være påført med! Årsagen til dette forhold er, at programmet bl.a. i forbindelse dannelse af indberetningsfilen tjekker alle elever, der er i klasser, der er markeret med aktuelle skoleår, og som klasseart er påført enten som eller. Hvis kommende elever er oprettet i klasser, der eksempelvis er markeret med og fejlagtigt har en indmeldelsesdato før indeværende år og markeret med aktuelle skoleår, vil de optræde og forvirre i indberetningsfilen!

11 TILSKUDSBERETTIGEDE ELEVER Kun elever, der for neden under fanen er markeret med, vil blive medtaget i indberetningsfilen! Alle elever, der oprettes i DSA-Elevsystemet, bliver som standard oprettet som værende tilskudsberettigede. Hvis man mangler nogle elever på skemaerne, kan det skyldes, at fluebenet for at være tilskudsberettiget er fjernet. Via en gruppesøgning kan man hurtigt søge eventuelle elever frem, som har fået fjernet fluebenet for at være tilskudsberettiget. Princippet for at danne en sådan gruppe under gruppesøgning er den samme, som er beskrevet i afsnittet Gruppesøgning. OMGÆNGERE Elever i 0-klasse kan være omgængere. Er der elever i 0-klasse, der er omgængere vil de automatisk blive påført herfor i indberetningsfilen. DSA-Elevprogrammet styrer det via historikken. Bemærk at i sådanne tilfælde skal skolen vedlægge en samtykkeerklæring. DATO- & HISTORIKSTYRING I forbindelse med dannelse af indberetningsfilen tager programmet udgangspunkt i elevernes indmeldelsesdato, evt. udmeldelsesdato og historik. Man skal ikke vente med at indmelde/udmelde elever i forhold til skæringen den 5/9. Programmet danner indberetningsfilen med udgangspunkt i indmeldelses- og udmeldelsesdatoerne samt elevernes historik. Datostyringen af udskrifterne betyder, at elever, der er udmeldt efter 5/9, kan overføres til en klasse (Udm 17/18), der er oprettet som beskrevet i afsnittet Klasseregisteret. Disse elever vil nu korrekt være at finde i indberetningsfilen. Husk at disse elever som andre udmeldte elever skal have en udmeldelsesdato! På samme måde kan man også frit indmelde nye elever i aktive klasser, der måtte starte efter 5/9. Disse elever vil ved dannelse af indberetningsfilen blive sorteret fra.

12 Det er afgørende, at de enkelte elevers oplysninger m.h.t. indmeldelsesdato og evt. udmeldelsesdato er korrekte. Alle elever, der er aktive i indeværende skoleår og elever, der måtte være udgået i indeværende skoleår, skal have en indmeldelsesdato. Elever, der er udgået af skolen i indeværende skoleår skal tillige have en udmeldelsesdato. Disse elever skal endvidere være i en klasse med klasseart -(Udm 17/18), der som skoleår har indeværende skoleår. Elever, der ikke er startet på skolen endnu (ventelistebørn), skal være oprettet i klasser,der som klasseart er påført. Kommende elever bør ikke påføres en indmeldelsesdato (eleverne er jo ikke startet endnu). Historikken skulle fremtidigt løbende automatisk blive ajourført af programmet. Der vil kun i særlige tilfælde være behov for at foretage manuelle ændringer. Det anbefales, at checke elevernes historik specielt m.h.t. skoleår og Klassetrin i år. I næste afsnit (Gruppesøgning) gives gode råd til, hvorledes man kan tjekke for, om elever i indeværende skoleår mangler indmeldelsesdato og evt. udmeldelsesdato samt CPR.nr. og kommuneangivelse. GRUPPESØGNING I det følgende gives 4 eksempler på, hvorledes man kan fremsøge elever, der måtte have manglende eller fejlagtige oplysninger vedr. indmeldelses- og udmeldelses-datoer samt CPR.nr. og kommuneangivelse. Der kan selvfølgelig laves mange andre variationer af gruppesøgningen. 1) Gruppesøgning efter elever, der mangler indmeldelsesdato: Vi ønsker at undersøge, om der findes elever i indeværende skoleår (aktive elever såvel som udmeldte / ), der mangler en indmeldelsesdato: Vælg under elever. Herefter tryk på knappen. Under fanen gøres følgende: Fluebenet ved skoleår gøres sort. I feltet for skoleår indskrives indeværende skoleår 2017/2018. Ved klasseart markeres som følger:

13 Ud for "klasseart kommende elever" har vi bedt om ikke at få kommende elever, men kun aktive og udgåede elever. Nærværende oplysninger vil medføre, at vi får fremsøgt alle aktive elever og udgåede elever, der hører til indeværende skoleår. Nu vælges fanen. Herunder gøres følgende: Fluebenet ved Indmeldelsesdato fjernes. Herved får vi præciseret, at vi kun ønsker elever, der ikke har indmeldelses-dato. Til slut trykkes på knapperne og, og man vil få vist de elever, der vedr. indeværende skoleår ikke har indmeldelsesdato. De elever, man herved har søgt frem, kan man, hvis det er aktuelt, automatisk få påført samme indmeldelsesdato for! Det gøres på følgende måde: Under menuen vælges Har man besvær med at finde indmeldelsesdatoer for elever, der ikke er startet på skolen i år, kan man som en "genvej" anføre en dato fra et andet skoleår end i år. Via markér og kopier funktionen og brug af musen på navigationspaletten kan man på et minut nemt påføre indmeldelsesdatoer på mere end 100 elever! 2) Gruppesøgning efter aktive elever, der har udmeldelsesdato: Vi ønsker at undersøge, om der findes elever i aktive klasser, der fejlagtigt har en udmeldelsesdato: Vælg under elever. Herefter tryk på knappen. Ved klasseart markeres som følger: Under fanen gøres følgende: Fluebenet ved udmeldelsesdato gøres sort. Til slut trykkes på knapperne og, og man vil få vist de evt. aktive elever, der fejlagtigt måtte have en udmeldelsesdato. Evt. udmeldelses-datoer fjernes. 3) Gruppesøgning efter udgåede elever, der måtte mangle udmeldelsesdato:

14 Vi ønsker at undersøge, om der findes udgåede elever for indeværende skoleår, der måtte mangle en udmeldelsesdato: Vælg under elever. Herefter tryk på knappen. Under fanen gøres følgende: Fluebenet ved skoleår gøres sort. I feltet for skoleår indskrives indeværende skoleår 2017/2018. Ved klasseart markeres som følger: Nærværende oplysninger vil medføre, at vi får fremsøgt alle udgåede elever, der hører til indeværende skoleår. Nu vælges fanen. Herunder gøres følgende: Fluebenet ved udmeldelsesdato fjernes. Herved får vi præciseret, at vi kun ønsker udgåede elever, der mangler udmeldelsesdato. Til slut trykkes på knapperne og, og man vil få vist de ønskede elever. Nu påføres eleverne udmeldelsesdatoer. 4) Gruppesøgning efter elever, der måtte mangle CPR. nr.: Elever uden CPR-numre kan søges frem via gruppesøgningen. CPR-numrene kan herefter rettes. Eleverne søges frem ved at udfylde fanen med følgende oplysninger:

15 GRUPPESØGNING SFO Fremsøgning af elever: Med nedenstående eksempel får man automatisk påført infoholdet for SFO og sikrer sig herved, at eleverne påføres indberetningsfilen med denne oplysning. Det forudsættes i nærværende eksempel, at alle elever tilmeldt SFO har en betalingsaftale vedr. SFO. Vi vil nu søge alle elever frem, der i indeværende skoleår (aktive elever såvel som ud-meldte / ), har en betalingsaftale om SFO påført under fanen : Vælg under elever. Herefter tryk på knappen. Eleverne søges nu frem under gruppesøgning på følgende måde: Under fanen stamoplys.: Under fanen :

16 Herved har vi fået præciseret, at det skal være elever, der betaler for/til SFO. Til slut trykkes på knapperne og, og man vil få vist alle elever i indeværende skoleår, der har en aftale om betaling til SFO. Påføre SFO-infoholdet: Under vælges ->. Udpeg infoholdet for SFO og klik. Nu meddeles: Klik også her og alle eleverne har nu infoholdet påført! De elever, der evt. allerede havde infoholdet påført, bliver automatisk oversprunget af programmet. Der vil altså ikke forekomme elever, der har infoholdet mere end en gang! SFO OG MINDSTEBETALING Elever, der går i børnehaveklasser eller i 1. til og med 3. klasse, kan i indberetningsfilen være markeret som værende tilmeldt SFO uanset hvilket beløb, der betales for barnet; bare eleven er med i skolens SFO-ordning! Bemærk at mindstebetalingen skal udgøre halvdelen af det tilskudsgivende beløb, for at skolen kan få det fulde tilskud! Har man et større antal elever i SFO-ordningen, der ikke betales for med minimum "mindstebetalingen", bør man på forhånd få beregnet, hvad dette vil betyde i forbindelse med opgørelsen året efter og dermed, hvad skolen må skulle tilbagebetale. Foretager man ikke sådanne beregninger, kan man året efter stå med et likviditetsproblem! OPGØRELSE AF FORÆLDREBETALING Forældrebetalingen i SFO for perioden til kan findes på flere måder. Har man en konto i elevbogholderiet, som vi har anbefalet, til registrering af SFO betalinger (eks. Indbetaling SFO), kan man via Elevbogholderi - -> Posteringer --> Udskrifter --> Kontospecifikation få udskrevet forældrebetalingen i den ønskede periode. Nemt og enkelt! Den udskrevne kontospecifikation kan danne grundlag for indberetningen.

17 SKEMA 10. KLASSE 5. FEBRUAR Elever i 10. klasse pr. 5. februar 2017 medtages i indberetningsfilen. Inden filen dannes er det afgørende vigtigt, at bl.a. følgende elevoplysninger er korrekte: CPR.nr. adresse kommune indmeldelsesdato udmeldelsesdato historik skoleår for de klasser eleverne er opført under. relevant infohold påført elever, der er kostelever. Principperne for indholdet af filen bliver korrekt er de samme, som der er beskrevet i afsnittet Dato og historikstyring. Udmeldelsesdato: Datoen skal være en dato i sidste skoleår. Skoleår for de klasser eleverne er opført under: Elever, der er udmeldt ved skoleårets afslutning eller i løbet af skoleåret, skal være i klasser, der som klasseart er påført med, og som skoleår i klasseregisteret har sidste skoleår påført i klasseregisteret!

18 Historikken: Historikken er helt afgørende for indberetningsfilens validitet! Man bør derfor tjekke samtlige elevers historik! Nedenfor ses eksempel på en korrekt historik: I kombination af udmeldelsesdatoen, klasserne, som eleverne står opført under, samt historikken kan DSA-Elev danne filen korrekt for elever i 10. klasse pr. 5. februar. Er der under disse punkter fejl eller mangler vil filens indhold ikke blive korrekt!

VEJLEDNING TIL ELEVINDBERETNING TIL DANMARKS STATISTIK 2017

VEJLEDNING TIL ELEVINDBERETNING TIL DANMARKS STATISTIK 2017 VEJLEDNING TIL ELEVINDBERETNING TIL DANMARKS STATISTIK 2017 Dette er vejledning til brug i forbindelse med de frie skolers elevindberetning til Danmarks Statistik. Til orientering: Proceduren i år er den

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2016 til beregning af efterregulering 2016 og driftstilskud 2017

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2016 til beregning af efterregulering 2016 og driftstilskud 2017 Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2016 til beregning af efterregulering 2016 og driftstilskud 2017 Indholdsfortegnelse Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2017 til beregning af driftstilskud 2018 og efterregulering 2017

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2017 til beregning af driftstilskud 2018 og efterregulering 2017 Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2017 til beregning af driftstilskud 2018 og efterregulering 2017 Indholdsfortegnelse Indhold Log på systemet... 2 Fil-indberetning...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2018 til beregning af driftstilskud 2019 og efterregulering 2018

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2018 til beregning af driftstilskud 2019 og efterregulering 2018 Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2018 til beregning af driftstilskud 2019 og efterregulering 2018 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Fil-indberetning...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2019 til beregning af driftstilskud 2020 og efterregulering 2019

Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2019 til beregning af driftstilskud 2020 og efterregulering 2019 Vejledning til indberetning af elever pa frie grundskoler pr. 5. september 2019 til beregning af driftstilskud 2020 og efterregulering 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Fil-indberetning...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Tidsfrister: Senest 10. september 2010 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes

Tidsfrister: Senest 10. september 2010 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes Til de Frie Grundskoler Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning til skemaer (A-C, Cc, F

Læs mere

Tidsfrister: Senest 10. september 2012 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes

Tidsfrister: Senest 10. september 2012 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes Til de Frie grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Vejledning til skemaer (A-C,

Læs mere

kan rapporter udskrives på skærm eller printer. Idet der klikkes på knappen, startes en guide opbygget af en række dialogbokse.

kan rapporter udskrives på skærm eller printer. Idet der klikkes på knappen, startes en guide opbygget af en række dialogbokse. Udskrifter Via knappen kan rapporter udskrives på skærm eller printer. Idet der klikkes på knappen, startes en guide opbygget af en række dialogbokse. Nedenfor er de første valgmuligheder i guidenes dialogbokse

Læs mere

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Tidsfrister i forbindelse

Læs mere

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Afdeling for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750

Læs mere

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Tidsfrister i forbindelse

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

Vejledning. Vejledning. Grundskoleindberetning til UVM Frie Grundskoler 2015

Vejledning. Vejledning. Grundskoleindberetning til UVM Frie Grundskoler 2015 Vejledning Grundskoleindberetning til UVM Frie Grundskoler 2015 Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning til UVM, 2015 vha. Trio. Dette er kun gældende for skoler på OK15 og fra Trio version

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud

Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Tidsfrister i forbindelse med elevindberetning til beregning af tilskud Til alle Frie Grundskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Tidsfrister i forbindelse

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Frie Grundskoler Trio

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Frie Grundskoler Trio VEJLEDNING GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Frie Grundskoler Trio Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2018 vha. Trio version 2.14. Inden du indberetter Inden du indsender dine data fra Trio,

Læs mere

Grundskoleindberetning 2019

Grundskoleindberetning 2019 VEJLEDNING Trio Grundskoleindberetning 2019 Frie Grundskoler Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2019 vha. Trio version 2.16. Inden du indberetter Inden du indsender dine data fra Trio,

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 4. september 2019 Sagsnr.:19/12606 Vejledning

Læs mere

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Frie Grundskoler

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Frie Grundskoler Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Frie Grundskoler Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2016 vha. Trio. Dette er kun gældende for skoler på OK15 og fra Trio version 1.69. I Trio

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM Maj 2019 Version 02 2019 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne.

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. 1. Log på systemet Indberetningsvinduerne tilgås direkte på adressen: https://indb.stil.dk/pls/pilot/!indb.menu

Læs mere

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Folkeskoler Trio

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Folkeskoler Trio VEJLEDNING GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Folkeskoler Trio Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2018 vha. Trio version 2.14. STIL har fastsat opgørelsesdatoen til 5. september 2018. Det

Læs mere

Den nye Jyske Netbank Erhverv hvad er forskellen?

Den nye Jyske Netbank Erhverv hvad er forskellen? Den nye Jyske Netbank Erhverv hvad er forskellen? Velkommen til din nye Jyske Netbank Erhverv. Nedenfor er en beskrivelse af de mest markante ændringer i forhold til den gamle Jyske Netbank Erhverv. Forsiden

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

Tabulex TEA-Privat Venteliste

Tabulex TEA-Privat Venteliste Tabulex TEA-Privat Venteliste Introduktion På ventelisten har du et overblik over potentielle, kommende elever. Med få tast er eleven på ventelisten til det ønskede skoleår med egne oplysninger samt forældreoplysninger.

Læs mere

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2016 vha. Trio. Dette er kun gældende for skoler på OK15 og fra Trio version 1.69. I Trio kan du danne en

Læs mere

TEA Hotline Eller Tabulex TEA-Privat Venteliste

TEA Hotline Eller Tabulex TEA-Privat Venteliste TEA Hotline 4676 1892 Eller support@tabulex.dk Tabulex TEA-Privat Venteliste Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion... 2 På ventelisten i fire trin... 3 Ændr og rediger data i ventelisten...

Læs mere

Vejledning TEA. Vejledning Afholdelse af skolebestyrelsesvalg

Vejledning TEA. Vejledning Afholdelse af skolebestyrelsesvalg TEA Vejledning Afholdelse af skolebestyrelsesvalg 1 Forord Har din kommune tilkøbt det modul som tillader forældrene at afgive deres stemmer elektronisk vha. NemID login er det langt den nemmeste og billigste

Læs mere

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret.

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret. PBS menuen 5.1 5. PBS-MENUEN Generelt Et PBS-modul er ensbetydende med besparelser, både omkostnings- og administrationsmæssigt, idet en stor del af det arbejde, som er forbundet med opkrævninger, overtages

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

Grundskoleindberetning 2019

Grundskoleindberetning 2019 VEJLEDNING Trio Grundskoleindberetning 2019 Folkeskoler Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2019 vha. Trio version 2.16. STIL har fastsat opgørelsesdatoen til 5. september 2019. Det

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.:

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.: Studie-IT Tlf.: 9940 9720 Vejledning Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS Indhold Indledning.... 2 Udvælgelse af data. i istads... 2 Generering af data... 5 Generering af data fra et excel-ark...

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Hvad er TEA Fravær... 3 Hvad siger bekendtgørelsen om fravær?... 3 Indstilling af TEA... 4 Skolen... 4 Fraværsårsager... 4 Fraværstyperne... 5 Dagsfravær...

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N ScanPas ScanPas Brugervejledning Version 1.1 23. september 2010 Indhold Symboler i denne vejledning... 2 Oversigt over funktionstaster...

Læs mere

Søren Christian Nissen

Søren Christian Nissen Fraværsprotokol Søren Christian Nissen www.sc-nissen.dk e-mail: sc.nissen@sc-nissen.dk Fraværsprotokol version 5.5-22-08-2010 Adobe InDesign CS4 2 Indholdsfortegnelse Makroer...3 Ændre makrosikkerhed...3

Læs mere

Vejledning. Vejledning. Indberetning af statistik til UVM (Grundskoleindberetning) 2013

Vejledning. Vejledning. Indberetning af statistik til UVM (Grundskoleindberetning) 2013 Vejledning Indberetning af statistik til UVM (Grundskoleindberetning) 2013 Indberetningsperiode Fra efteråret 2013 kan du indberette statistik til UVM. Det er UNI-C, der oplyser den præcise dato for grundskoleindberetningen.

Læs mere

IMPORT AF TILBAGEMELDINGER I UVVEJ

IMPORT AF TILBAGEMELDINGER I UVVEJ IMPORT AF TILBAGEMELDINGER I UVVEJ Portalen har til formål at sikre en hurtig og sikker tilbagemelding på elever, som er udmeldt eller startet på en af følgende inst.: Efterskole, Privatskole, Friskole,

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

Vejledning i kontingentdelen. 1. Den fælles del (med og uden Nets/PBS)

Vejledning i kontingentdelen. 1. Den fælles del (med og uden Nets/PBS) Vejledning i kontingentdelen 1. Den fælles del (med og uden Nets/PBS) En af de store fordele ved Blåt Medlem er kombinationen af medlemsdatabase og regnskabsprogram. Det giver muligheden for en enkel kontingentopkrævning

Læs mere

varighedsuafhængige Vejledningen er rettet mod personer som i forvejen er fortrolige med indberetning af årselevbidrag for fuldtidselever.

varighedsuafhængige Vejledningen er rettet mod personer som i forvejen er fortrolige med indberetning af årselevbidrag for fuldtidselever. Varighedsuafhængige årselevbidrag - fuldtidselever Sidst opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne administrative vejledning omhandler oprettelse af varighedsuafhængige årselevbidrag.

Læs mere

Skolebestyrelsesvalget i Tabulex TEA

Skolebestyrelsesvalget i Tabulex TEA Skolebestyrelsesvalget i Tabulex TEA 1 Forord Før du går i gang med valget, skal du beslutte om valget skal gennemføres på papirstemmesedler, eller om det skal gennemføres elektronisk så forældrene stemmer

Læs mere

Karakter i Optagelse.dk. Brugervejledning Optagelse.dk

Karakter i Optagelse.dk. Brugervejledning Optagelse.dk Karakter i Optagelse.dk Brugervejledning Optagelse.dk Karakter i Optagelse.dk Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 28.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2

Læs mere

ScanPas - Udskrivning af saldiopgørelse

ScanPas - Udskrivning af saldiopgørelse Udskrivning af saldiopgørelse Udskrifterne, der er tilknyttet fraværsmodulerne i ScanPas, indeholder én samlet saldoopgørelse for ferie, særlige feriedage og omsorgsdage. Der kan enten udskrives en saldoopgørelse

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf:

VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf: VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf: 46761892 1 Indholdsfortegnelse Afstemning af abonnementskørsel... Abonnementskørsel... 6 Fil til Nets... 8 Afsendelse af fil til Nets...

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Guide til medlemskartoteket

Guide til medlemskartoteket Guide til medlemskartoteket Bliv klogere på Í Redigerer af foreningens medlemmer Í Oprettelse af nye medlemmer Í Udtræk af medlemslister Í Registrering af ansvarsområder Í Indberetning Í Kontingentsatser

Læs mere

Censor og undervisningskompetencer

Censor og undervisningskompetencer Censor og undervisningskompetencer m.v., CØSA Sidst opdateret 15-06-2016/version 2.0/ Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Indholdsfortegnelse Om Trio Forvaltning... 3 Download Trio... 3 Opstart af Trio Forvaltning... 3 Hvis du har Trio installeret i forvejen... 4 Hvis du IKKE har Trio

Læs mere

Brugervejledning. til. CR Udvalg

Brugervejledning. til. CR Udvalg Brugervejledning til CR Udvalg Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side Forord 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CR Udvalg 4 Aktiv periode 7 Afsnit 2 (Systemtilpasning) Side Databasestier 1 Postnumre

Læs mere

Elevskema. Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer.

Elevskema. Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer. Elevskema Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer. Forudsætningen for at arbejde med modulet Elevskema er, at der i Untis er oprettet elever, som er tilknyttet

Læs mere

- Bestilling af hjælpemidler

- Bestilling af hjælpemidler HJÆLPEMIDLER - LOGISTIK Vejledning i hjælpemiddelhåndtering - Bestilling af hjælpemidler INDHOLDSFORTEGNELSE LOGIN... 2 SKIFT KODEORD... 2 BESTILLING... 3 REPARATION ELLER AFHENTNING AF HJÆLPEMIDDEL...

Læs mere

UVpraktik Brugermanual

UVpraktik Brugermanual UVpraktik Brugermanual 1 Indhold UVpraktik formål og anvendelse... 3 Log ind i UVpraktik... 4 Dataindlæsning i UVpraktik... 7 Nyttige genveje i UVpraktik... 8 Indhold af menuer... 9 Sorter... 9 Kartoteker...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Indholdsfortegnelse Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse af eleverne i skema

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne.

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. September 2013 Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. 1. Log på systemet Indberetningsvinduerne tilgås direkte på adressen: https://indberetninger.uvm.dk/

Læs mere

Vejledning til. eindkomst. i FagLøn

Vejledning til. eindkomst. i FagLøn Vejledning til i FagLøn 3. december 2008 I FagLøn INDHOLD 1... 1 Rekvirere eskattekort... 1 Gen-rekvisition af... eskattekort 3 Manuel rekvisition af eskattekort... 4 Hente/indlæse eskattekort... 5 Indberette...

Læs mere

Winfi nans for menighedsråd. Debitorvejledning

Winfi nans for menighedsråd. Debitorvejledning Winfi nans for menighedsråd Debitorvejledning Indholdsfortegnelse Debitorer oprettes 3 Bogføring vedrørende debitorer 5 Bogføring af fakturadata 6 Bogføring af indbetalinger 9 Betalingsbetingelser 11 Hvem

Læs mere

Winfinans. Rykkerprocedure. Rykkermodulet i Winfinans.NET findes under menupunktet; Debitor/kredit Rykker. Side 1 af 16

Winfinans. Rykkerprocedure. Rykkermodulet i Winfinans.NET findes under menupunktet; Debitor/kredit Rykker. Side 1 af 16 Rykkerprocedure Rykkermodulet i Winfinans.NET findes under menupunktet; Debitor/kredit Rykker. Side 1 af 16 Sådan arbejdes med rykkere Aktiver knappen Rykkerlister og herefter Dan ny rykkerliste, og der

Læs mere

VEJLEDNING. TABULEX TRIO Indberetning af kompetencedækning i folkeskolen 2017 (Styrelsen for IT og Læring)

VEJLEDNING. TABULEX TRIO Indberetning af kompetencedækning i folkeskolen 2017 (Styrelsen for IT og Læring) VEJLEDNING TABULEX TRIO Indberetning af kompetencedækning i folkeskolen 2017 (Styrelsen for IT og Læring) Vejledning Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen (Styrelsen for It og Læring) side 2

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

Indberetning af formålsog årsregnskab 2013. Brugervejledning 1.0

Indberetning af formålsog årsregnskab 2013. Brugervejledning 1.0 Indberetning af formålsog årsregnskab 2013 Brugervejledning 1.0 1 Indledning Indhold 1 Indledning... 3 2 Klargøring af formåls og årsregnskab... 3 2.1 Find frem til rapportpakken... 3 2.2 Hovedmenuen til

Læs mere

Bankkontokort Der skal oprettes et specifikt Bankkontokort, til den bank, der ønskes benyttet.

Bankkontokort Der skal oprettes et specifikt Bankkontokort, til den bank, der ønskes benyttet. Payment Management - Indbetalinger Payment Management er et bankintegrationsprodukt, der kan lette og overskueliggøre indbetalingsformidlingen mellem bankernes betalingsprogrammer og DSM Navision. For

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0.

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. FTU står for

Læs mere

Lectio. EASY-Synkronisering Egym. MaCom A/S Vesterbrogade 48, København V Telefon: Internet:

Lectio. EASY-Synkronisering Egym. MaCom A/S Vesterbrogade 48, København V Telefon: Internet: Lectio EASY-Synkronisering Egym 1992-2017 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Denne vejledning

Læs mere

Vejledning TEA. Sådan registrerer du særlige undervisningstiltag på elever

Vejledning TEA. Sådan registrerer du særlige undervisningstiltag på elever TEA Sådan registrerer du særlige undervisningstiltag på elever 1 Hvorfor indberette undervisningstiltag på eleverne? Som udgangspunkt skal alle særlige undervisningstiltag indberettes i din TEA dvs. specialundervisningstiltag,

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

Hånd@ Finansbilag til ØS

Hånd@ Finansbilag til ØS Hånd@ Finansbilag til ØS Indledning... 3 Gebyr... 3 Gebyrskema... 5 Finansbilag... 7 Finansjournal... 10 Økonomisystemet... 15 Økonomisystemet detaljeret vedr. dommerafregning... 16 Side 2 af 19 Indledning

Læs mere

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1.Ny Bruger... 2 1.2 Stamoplysninger... 2 2. Opret Konti (Aktivér dit barns kort)... 3 3. Indbetaling... 5 3.1 Automatisk optankning... 6 4. Tilmelding til Aktiviteter... 7 gladsaxekortet@gladsaxe.dk

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Fordeling af elever på undervisningsforløb

Fordeling af elever på undervisningsforløb Fordeling af elever på undervisningsforløb Senest opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Sådan får du adgang til fordelingssiden Søg undervisningsforløb frem Søg elever frem

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud & frie fagskoler INDHOLD Vejledning om aktivitetsindberetning for... 1 efterskoler,

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

6.0 Listeværktøjet. For support kontakt FrivilligService: eller

6.0 Listeværktøjet. For support kontakt FrivilligService: eller 6.0 Listeværktøjet Listeværktøjet bruges til at søge på personer, lave lister over medlemmer og frivillige samt ændre oplysninger på frivillige og medlemmer. Du får adgang til oplysninger på medlemmer

Læs mere

Vejledning TEA. Prøveafvikling Trin for trin. Folkeskolens prøver 9.kl Folkeskolens prøver 10.kl (FP9 og FP10) skoleåret 2014/15

Vejledning TEA. Prøveafvikling Trin for trin. Folkeskolens prøver 9.kl Folkeskolens prøver 10.kl (FP9 og FP10) skoleåret 2014/15 Vejledning TEA Prøveafvikling Trin for trin Folkeskolens prøver 9.kl Folkeskolens prøver 10.kl (FP9 og FP10) skoleåret 2014/15 1 Indholdsfortegnelse Opret de rette hold... 3 Opret prøverne... 4 Afstemning

Læs mere

KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev.

KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev. KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev. Formål... 3 Ansvar for registrering i KMD Elev... 3 Sammenhæng mellem KMD Elev og UNI-Login

Læs mere

DynamicTemplate skabeloncenter Indholdsfortegnelse

DynamicTemplate skabeloncenter Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Slet gamle skabeloner... 2 Hent nye skabeloner... 2 Indsæt evt. forvaltning i Acadre... 3 Indsæt evt. hjemmeside-adresse på Medarbejder-portalen... 3 Forudfyld gule

Læs mere

Indberetning af formålsog årsregnskab 2014. Brugervejledning 1.0

Indberetning af formålsog årsregnskab 2014. Brugervejledning 1.0 Indberetning af formålsog årsregnskab 2014 Brugervejledning 1.0 1 Indledning Indhold 1 Indledning... 3 2 Klargøring af formåls og årsregnskab... 3 2.1 Find frem til rapportpakken... 3 2.2 Hovedmenuen til

Læs mere

Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse med revurdering Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse med revurdering Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland Tabulex Trio Grunddata Grønland Trio Grunddata Grønland Side 2 Indholdsfortegnelse Velkommen til Trio!... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Backup... 4 Dan backup... 4 Indlæs backup... 4 Send backup til

Læs mere

Herudover skal der benyttes DSM opgaveplanlægger.

Herudover skal der benyttes DSM opgaveplanlægger. Salgskanal Integration til Maskintorvet Nedenstående vejledning beskriver, hvorledes maskiner kan sættes til salg på Maskintorvet.dk, og det beskrives også, hvorledes data indmeldt på maskiner via Maskinbladets

Læs mere