Sådan etablerer vi. Udbetaling Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan etablerer vi. Udbetaling Danmark"

Transkript

1 Sådan etablerer vi Udbetaling Danmark Marts 2011

2 2 Indhold Forord... 3 Medarbejderhåndtering Fælles fokus på fastholdelse Rammerne for Udbetaling Danmark... 4 Udbetaling Danmark i tal... 6 Styring støttes af risikoanalyser... 7 Stabil drift med eksisterende it-systemer... 7 Fokus på økonomi og organisatorisk forberedelse... 8 Rekrutteringsstrategi og nedjustering i Uddannelse af medarbejdere Filialer understøtter sikker drift It-systemer og udbud Aftale med KMD IT-løsninger i udbud Betjening af borgerne... 9 Opgavedelingen mellem kommuner og Udbetaling Danmark... 9 Borgernes kontakt med Udbetaling Danmark Borgere kan møde op i kommunen og få hjælp (ATA) Kviklinje støtter borgere med særlige behov Udbetaling Danmarks ledelse Bestyrelse og styregruppe Administrativ ledelse og projektorganisation Henvisninger Hurtigt spor til hastesager pga. sociale forhold Selvbetjening via borger.dk Borgerinformation om forandringerne Fem centre og to filialer... 12

3 3 Forord Formålet med denne publikation er at give et faktuelt billede af, hvordan myndigheden Udbetaling Danmark bygges op til at overtage kommunale opgaver i Målgruppen for publikationen er primært politikere, embedsmænd, interesseorganisationer, faglige organisationer og journalister, der har en særlig interesse i Udbetaling Danmark og de forandringer, centraliseringen af de kommunale opgaver medfører. Skulle du have spørgsmål, der ikke besvares i publikationen, er du altid velkommen til at kontakte Udbetaling Danmark. God læselyst! Lilian Mogensen Formand for Udbetaling Danmarks styregruppe Direktør i ATP Links til mere info Sådan etablerer vi Udbetaling Danmark er først og fremmest en elektronisk publikation på udbetalingdanmark.dk, hvor vi løbende opdaterer den. Sidder du med en printet/trykt udgave og har brug for at benytte de links, der er på siderne, henviser vi til publikationen på udbetalingdanmark.dk Publikationen opdateres løbende. Seneste version kan altid læses og downloades via udbetalingdanmark.dk

4 4 Rammerne for Udbetaling Danmark KL og regeringen indgik i juni 2010 en aftale om at samle dele af den objektive sagsbehandling i fem centre med virkning fra efteråret Efter en to-årig indfasning skal centraliseringen spare kommunerne for knap 300 mio. kr. om året. Centraliseringen skal samtidig sikre en mere ensartet sagsbehandling på områderne. Det er den nye myndighed, Udbetaling Danmark, som overtager ansvaret for sagsområderne. Arbejdet skal udføres som omkostningsdækket virksomhed, hvor Udbetaling Danmark afregner med kommunerne. ATP leverer teknisk og administrativ bistand til Udbetaling Danmark og er også arbejdsgiver for de medarbejdere, der skal overdrages fra kommunerne. Sagsområder Sagsområderne er folkepension, udbetaling og indtægtsregulering af førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge samt forskudsvist udbetalt børnebidrag. Derudover anbefaler KL s bestyrelse og Udbetaling Danmarks styregruppe at samle hele familieydelsesområdet hos Udbetaling Danmark. Familieydelsesområdet dækker børne- og ægtefællebidrag, børnetilskud samt børne- og ungeydelse.

5 5 Årsværk og borgerbetjening Lovgivning Links Kommunerne beskæftiger i dag cirka årsværk på de områder, der berøres af overflytningen. Det er aftalt, at cirka årsværk flyttes til Udbetaling Danmark, mens 500 årsværk bliver tilbage i den kommunale borgerservice. I løbet af de første to år skal Udbetaling Danmark reducere sine årsværk til årsværk. Det er her igennem, besparelsen på de knap 300 mio. kr. skal findes. De 500 årsværk, der bliver tilbage i kommunerne, skal: Varetage sagsbehandlingen på de områder, hvor kommunerne fortsat er myndighed. Uændret foretage helhedsorienteret vejledning på de områder, hvor Udbetaling Danmark er myndighed. Sikre, at borgere med særlige behov kan få personlig betjening og hjælp i Borgerservice til de sagsområder, der administreres af Udbetaling Danmark. I december 2010 vedtog Folketinget Lov om etablering af Udbetaling Danmark, som danner den juridiske ramme for etablering af myndigheden. Udbetaling Danmark overtager opgaverne i I 2011 fremsættes et samlet lovforslag for Udbetaling Danmark for Folketinget. Lovforslaget supplerer etableringsloven fra 2010, blandt andet med afregningsmodellen, bestemmelser om borgernes retssikkerhed samt anke- og tilsynsbestemmelser. Samtidig fremsættes et lovforslag for Folketinget med de ændringer i ydelseslovgivningen, som fastlægger arbejdsdelingen mellem Udbetaling Danmark og kommunerne. Forslagene til samlet lov for Udbetaling Danmark og ændring af ydelseslovene bliver, forud for fremsættelsen for Folketinget, sendt i høring. Lov om etablering af Udbetaling Danmark Link til Folketingets hjemmeside med lovforslaget, der blev vedtaget den 17. december Tidsplan for processen mod 2012 Link til kalender på udbetalingdanmark.dk. Kalenderen viser de væsentligste aktiviteter i blandt andet lovgivningsprocessen om Udbetaling Danmark samt om de ydelsesområder, der er berørt af centraliseringen. Centre og midlertidige filialer Regeringen har besluttet, at de fem centre skal placeres i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød. Udbetaling Danmark etablerer desuden to midlertidige filialer i Østjylland og på Fyn.

6 6 Udbetaling Danmark i tal Samlet årlig udbetaling af ydelser Ifølge oprindelig aftale om berørte sagsområder: 140 mia. kr. Ifølge anbefaling om at flytte alle familieydelser: 180 mia. kr. Antal årsværk Ved idriftsættelse 2012: cirka årsværk i centre og filialer 500 årsværk i kommuner. Ved udgang af 2014: cirka årsværk i centre 500 årsværk i kommuner. Forventet effektiviseringsgevinst Knap 300 mio. kr. årligt i administrative besparelser. Besparelserne tilfalder kommunerne. Antal centre og filialer Fem centre: Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød. To midlertidige filialer: Østjylland og Fyn. Filialerne ophører senest ved udgangen af 2014.

7 7 Styring støttes af risikoanalyser Etableringen af Udbetaling Danmark styres efter en detaljeret plan for delleverancer. Planen støttes af løbende risikoanalyser, og disse er et væsentligt grundlag for beslutninger og aktiviteter. Der er fuld opmærksomhed på, at borgernes og kommunernes penge er på spil, og der styres først og fremmest uden om risici, som kan hindre, at: Borgere modtager deres penge til tiden. Etableringen overholder budgetterne. Hertil kommer, at kommunernes nuværende høje serviceniveau i forhold til borgerne skal opretholdes. I risikoanalysen har projektorganisationen inddraget erfaringer fra lignende etableringsprojekter, primært statens digitale tinglysning samt Norges pendent til Udbetaling Danmark (NAV). Væsentlige risici og ulemper i disse projekter har været, at: Nye (og derfor fejlbehæftede) it-systemer blev kørt ind, samtidig med en radikal omlægning af organisation og arbejdsgange. Der var for få kompetente medarbejdere med kendskab til fagområder og systemer på overgangstidspunktet, bl.a. fordi mange af de medarbejdere, der havde arbejdet med områderne op til overgangen, ikke valgte at følge med over i den nye organisation. Budgetterne blev overskredet, primært på grund af forsinkelser. Stabil drift med eksisterende it-systemer Med udgangspunkt i erfaringer fra tinglysning og NAV i Norge undlader Udbetaling Danmark at indføre nye it-systemer på overgangstidspunktet. I første fase vil ændringer i it-systemerne således være begrænset til det absolut nødvendige. Først når driften af Udbetaling Danmark kører stabilt, vil systemændringer komme på tale. De ændringer, der skal foretages i systemerne i første fase, bliver primært foretaget af KMD. KMD har tidligere haft succes ved langt større omlægninger, fx ved kommunalreformen i Læs også kapitlet It-systemer og udbud på side 16.

8 8 Fokus på økonomi og organisatorisk forberedelse I etableringen af Udbetaling Danmark anerkendes risikoen ved ikke at have tilstrækkeligt med kompetente medarbejdere til rådighed på overgangstidspunktet. Projektorganisationen har fokus på at minimere risikoen, og samlet set er projektet primært tilrettelagt som et HR-projekt, frem for et it-projekt. Udbetaling Danmark arbejder intensivt for at sikre, at flest mulige medarbejdere flytter med fra kommunerne. Det sker gennem dialog- og informationsaktiviteter med ledere og medarbejdere om vilkår, fleksible overgangsordninger samt om ATP som attraktiv og prisbelønnet arbejdsplads. Der oprettes desuden to midlertidige filialer i henholdsvis Østjylland og på Fyn, hvor afstandsproblematikken er særlig udbredt. Medarbejdere i disse områder kan dermed blive ansat på et arbejdssted tættere på deres bopæl. Filialerne vil eksistere det første år efter overgangstidspunktet med mulighed for et års forlængelse, hvis der er behov. Læs også kapitlet Medarbejderhåndtering på side 13. I forhold til at minimere risikoen for at overskride budgetterne har Udbetaling Danmarks projektorganisation indført en stram program- og budgetstyring i etableringsfasen.

9 9 Betjening af borgerne Omdrejningspunktet for opbygningen af Udbetaling Danmark, er borgerens oplevelse af god service, uanset livssituation og digitale færdigheder. Herunder er der stærkt fokus på, at borgere med særlige behov fortsat kan få betjening ved at henvende sig fysisk i egen kommune, frem for at få telefonisk eller digital betjening hos Udbetaling Danmark. En del af de 500 årsværk, der bliver tilbage i kommunerne, skal således anvendes på at håndtere ansigt til ansigt-kontakt med borgerne. I økonomiaftalen mellem regeringen og KL fremgår det, at følgende principper er styrende for borgerbetjeningen: Borgerens oplevelse Borgerne skal tilbydes mindst samme serviceniveau som før. Borgerne skal ikke henvises fra den ene myndighed til den anden. Det må ikke være svært for borgerne at finde rundt i systemet. Effektivitet Så mange borgere som muligt skal benytte digitale selvbetjeningsløsninger. Borgerhenvendelser skal håndteres, hvor det er billigst og mest effektivt. Der skal sikres et effektivt informationsflow mellem centre og kommuner. Opgavedelingen mellem kommuner og Udbetaling Danmark Den enkelte borgers oplevelse af god service knytter sig tæt til en klar opgavedeling mellem kommuner og Udbetaling Danmark. En klar opgavedeling er samtidig afgørende for en optimal udnyttelse af tid og ressourcer hos medarbejderne i kommuner og Udbetaling Danmark. Kommunale eksperter, KL, Pensionsstyrelsen og ATP har udarbejdet opgavesplittet mellem kommuner og Udbetaling Danmark på de omfattede sagsområder. Resultatet er tilgængeligt på udbetalingdanmark.dk se links i boksen til højre. Links Udmøntning af opgavesplit og samarbejdsprocesser for: Sagsområderne Link udbetalingdanmark.dk og videre til dokumenter, der viser detaljer i den måde, ydelsesområderne fremover skal håndteres på, herunder hvad der bliver tilbage i kommunerne. Fysisk henvendelse hos kommunen, herunder borgere med særlige behov Link til udbetalingdanmark.dk og videre til et dokument, der viser, hvordan borgere med særlige behov skal betjenes via kommunernes borgerservice. Opgavesplittet bliver fastlagt i de lovforslag, der sendes i høring senere på året.

10 10 Borgernes kontakt med Udbetaling Danmark Borgere, der modtager ydelser fra Udbetaling Danmark, har adgang til personlig betjening i centrene. Betjeningen sker via telefon og digital post. En altovervejende del af betjeningen vil for den enkelte borger foregå via digital selvbetjening på borger.dk. For arbejdsgivere vil det primært foregå på nemrefusion.dk (barselsdagpenge). Borgere, der har brug for fysisk fremmøde, kan møde op i kommunernes borgerservice og få vejledning. Se næste afsnit. Borgere kan møde op i kommunen og få hjælp (ATA) Borgere, der henvender sig ansigt til ansigt (ATA) i kommunens borgerservicecenter, vil fortsat kunne få hjælp her, fx til at udfylde ansøgninger. Hermed sikres det, at borgere, der har særlige behov og/eller ikke er digitalt parate, bliver imødekommet og modtager hjælp. ATA-vejledningen bliver en opgave for en del af de 500 medarbejdere (årsværk på landsplan), der fortsat skal arbejde med opgaverne i den kommunale borgerservice. Der er defineret en klar opgavedeling mellem kommunerne og Udbetaling Danmark i forhold til at hjælpe de borgere, der møder fysisk op i kommunen. Der skelnes mellem borgere med tre forskellige typer af behov: Borgere, der ikke har behov for særlig opmærksomhed, og som hurtigt kan ydes hjælp til selvhjælp - primært ved at henvise til de digitale kanaler. Borgere, der ikke er digitalt parate, og som derfor skal hjælpes i gang med de digitale kanaler. Borgere med særlige behov (tidligere benævnelse: svage borgere ), som skal have ekstra opmærksomhed og særlig hjælp. Link Fysisk henvendelse hos kommunen, herunder borgere med særlige behov Link til udbetalingdanmark.dk og videre til et dokument, der viser, hvordan borgere med særlige behov skal betjenes via kommunernes borgerservice. Borgere, der ikke Borgere med særlige har behov for særlig behov. Denne gruppe opmærksomhed, fordi af borgere skal have en de hurtigt kan ydes særlig opmærksomhed hjælp til selvhjælp og hjælp. Borgere der ikke er digitalt parate. Denne gruppe skal have særlig opmærksomhed med tilskyndelse og hjælp til at komme i gang med at bruge de digitale kanaler

11 11 Kviklinje støtter borgere med særlige behov I kommunernes betjening af borgere med særlige behov kan der være behov for hurtige afklaringer, som kræver kontakt til Udbetaling Danmark enten, fordi der kræves aktuel detailviden, eller fordi det drejer sig om en igangværende sag. Til det formål oprettes der en kviklinje, hvor kommunens sagsbehandler kommer hurtigt igennem pr. telefon til en medarbejder hos Udbetaling Danmark. Hurtigt spor til hastesager pga. sociale forhold Hvis der af sociale årsager er behov for at behandle en sag hurtigt, kan kommunen bede Udbetaling Danmark om at behandle sagen i et særligt hurtigspor. Det kan fx være en ansøgning om boligstøtte, hvor der er behov for hurtig afklaring af støttens størrelse og eventuelt en hurtig førstegangsudbetaling. Eller det kan være en nytilkendt førtidspension, hvor udbetaling af anden kontaktydelse stopper. Selvbetjening via borger.dk Digitale selvbetjeningsløsninger på portalen borger.dk vil være et bærende element i Udbetaling Danmark. Med borger.dk-løsningen bakkes der op om den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor borgeren har én indgang til det offentlige Danmark. Borgere, der ikke kan benytte selvbetjeningsløsninger, kan få hjælp af kommunens borgerservicecenter eller af Udbetaling Danmark. Læs mere i afsnittene Borgernes kontakt med Udbetaling Danmark og Borgere kan møde op i kommunen og få hjælp (ATA) på side 10.

12 12 Borgerinformation om forandringerne Overgangen af opgaver til Udbetaling Danmark skal for borgerne foregå så let som muligt. Udbetaling Danmark vil i forbindelse med overdragelsen af sagsområderne iværksætte målrettede informationsaktiviteter, der gør borgerne opmærksomme på, at Udbetaling Danmark er den nye myndighed for ydelserne. Informationsaktiviteterne vil foregå i de kontaktpunkter, der i forvejen er med borgeren, fx i udbetalingsbreve, på kommunernes hjemmesider samt i borgerservicecentre. Derudover vil kommunale sagsbehandlere henvise til Udbetaling Danmark og borger.dk. Fem centre og to filialer Udbetaling Danmark varetager sagsbehandlingen fra fem centre. Der placeres et center i byerne Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød. Desuden oprettes der to midlertidige filialer i henholdsvis Østjylland og på Fyn. Centre og filialer bemandes, i det omfang det er muligt, med medarbejdere og ledere, der i dag arbejder med de berørte sagsområder i kommunerne. Overflytningen af de faglige kompetencer fra kommunerne skal understøtte Udbetaling Danmark i at etablere en sikker drift. Se også afsnittet Rekrutteringsstrategi og nedjustering i 2014 på side 14. Sagsområderne i de enkelte centre og filialer organiseres overvejende efter de principper, som ATP Koncernen i forvejen bruger på kundeserviceområdet. Det vil bl.a. sige, at der oprettes frontoffice- og backoffice-funktioner for sagsområderne. Læs mere om, hvordan vi organiserer sagsområderne i centrene på udbetalingdanmark.dk se link i boksen til højre. Borgerens kontakt til Udbetaling Danmark sker telefonisk og via digital post. Borgerne vil opleve mindst samme servicemål som i dag, og der måles løbende på kundetilfredsheden og følges op på resultaterne. Se også afsnittene Borgere kan møde op i kommunen og få hjælp (ATA) på side 10. Link Organisering af sagsområderne i centrene Link til udbetalingdanmark.dk med forklaring af, hvordan centrene organiseres i forhold til sagsområderne.

13 13 Medarbejderhåndtering Kommunerne beskæftiger i dag cirka årsværk på de fem områder, der berøres af overflytningen. Det er aftalt, at cirka årsværk flyttes til Udbetaling Danmark, mens 500 årsværk bliver tilbage i den kommunale borgerservice. Udbetaling Danmark skal, frem mod udgangen af 2014, gradvist reducere sine årsværk til årsværk. Det er de medarbejdere, der helt eller i overvejende grad er beskæftiget med de opgaver, Udbetaling Danmark skal løse, som overdrages til de fem centre. Overførslen af årsværk fra kommunerne til Udbetaling Danmark er en stor udfordring. Medarbejderhåndteringen er derfor prioriteret meget højt i arbejdet med at etablere Udbetaling Danmark. KL og ATP har i tæt dialog med ledere og medarbejdere i kommunerne planlagt en detaljeret proces for overflytningen. Nøgleord i processen er respekt, forståelse og højt informationsniveau. For de overenskomstansatte medarbejdere er det aftalt, at Lov om virksomhedsoverdragelse gælder. For tjenestemænd gælder, at de overføres til staten med henblik på udlån til ét af Udbetaling Danmarks centre. Tjenestemænd kan dog kun overføres til staten, hvis det samlet set er inden for rammerne af, hvad tjenestemanden skal tåle som led i sin ansættelse. KL og ATP sikrer i fællesskab, at den personalejuridiske proces håndteres korrekt. Desuden samarbejder ATP og KL tæt med kommunerne om at håndtere HR- og ledelsesopgaven hensigtsmæssigt frem mod opgaveoverdragelsen. For at understøtte arbejdet har ATP og KL udarbejdet en procesguide til kommunale ledere og HR-faglige. Guiden giver råd om en lang række af de personalejuridiske problemstillinger samt HR- og ledelsesmæssige opgaver, der tegner sig i forbindelse med flytningen af de kommunale opgaver. Link Procesguide HR og personalejura Link til guide til kommunale ledere. Guiden indeholder råd om personalejuridiske problemstillinger samt HR- og ledelsesmæssige opgaver i forbindelse med overflytning af medarbejdere til ATP.

14 14 Fælles fokus på fastholdelse Centraliseringen af opgaverne i fem centre, frem for 98 kommuner, betyder, at mange af de berørte medarbejdere får længere til arbejde. Derfor er det forventeligt, at et ukendt antal medarbejdere ikke vælger at følge med opgaverne til Udbetaling Danmark. Af hensyn til kontinuitet og sikker drift på de omfattede sagsområder har kommuner og Udbetaling Danmark en fælles interesse i, at medarbejderne vælger at blive i kommunen frem til overdragelsestidspunktet og herefter flytter med til et af Udbetaling Danmarks centre. Udbetaling Danmark arbejder for at sikre, at flest mulige medarbejdere flytter med fra kommunerne. Det sker gennem dialog- og informationsaktiviteter med ledere og medarbejdere om vilkår, fleksible løsninger samt om ATP som attraktiv og prisbelønnet arbejdsplads. Derudover oprettes der to midlertidige filialer i henholdsvis Østjylland og på Fyn, hvor afstandsproblematikken er særlig udbredt. Se også afsnittet Filialer understøtter sikker drift på side 15. Rekrutteringsstrategi og nedjustering i 2014 ATP s rekruttering fra kommunerne sker efter Lov om virksomhedsoverdragelse. I foråret 2011 melder kommunerne navngivne ledere ind, mens navne på øvrige medarbejdere meldes ind i efteråret Medarbejderne har selv indflydelse på, hvilket center de ønsker ansættelse i. I løbet af første kvartal 2012 har ATP og Udbetaling Danmark således endeligt tal på, hvor mange medarbejdere, der følger med til de enkelte centre. I bemandingen af centrene tages der højde for, at Udbetaling Danmark gradvist skal reducere antallet af årsværk fra circa til frem mod udgangen af Det er optimalt for ATP, at så mange medarbejdere som muligt følger med opgaverne fra kommunerne enten til et center eller til en midlertidig filial med senere flytning til et center. Hvis der følger færre med, end hvad der svarer til årsværk, vil ATP nyrekruttere til faste stillinger op til de årsværk. De resterende 500 årsværk udfyldes af medarbejdere i tidsbegrænsede stillinger samt af et antal vikarer. Hermed undgår ATP at skulle afskedige medarbejdere, når antallet af årsværk skal være nedbragt til med udgangen af De stillinger, der ikke besættes med medarbejdere fra kommunerne, søges besat gennem en bred rekrutteringsstrategi. Strategien indbefatter bl.a. kontor- og administrativt personale fra andre brancher, udlærte elever fra kommuner, professionsbachelorer samt omskolede medarbejdere fra andre brancher. Vikaransættelser anvendes til lettere administration samt telefonbetjening i opstartsfasen. Disse ansættelser nedbringes som det første og inden for en kort periode.

15 15 Uddannelse af medarbejdere Medarbejdere fra kommunerne, der ansættes i ATP for at løse opgaver for Udbetaling Danmark, skal gennemgå uddannelse i et intensivt forløb umiddelbart op til idriftsættelsen. På sagsområderne skal medarbejderne trænes i opgavedelingen mellem kommunerne og Udbetaling Danmark. Der vil blive udarbejdet en uddannelsesmodel, som tager højde for, at driften skal køre sideløbende med uddannelsesaktiviteterne. Medarbejdernes oplevelse af forandringer på itområdet vil være begrænsede, eftersom Udbetaling Danmark fortsætter med de KMD-fagsystemer, som kommunerne bruger i dag. Nyrekrutterede medarbejdere gennemgår et intensivt oplæringsforløb, så de får det nødvendige kendskab til både sagsområder og it-systemer. Filialer understøtter sikker drift Udbetaling Danmark opretter to midlertidige filialer på Fyn og i Østjylland. Filialerne skal i en indfasningsperiode supplere de fem centre i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød. Filialerne skal understøtte sikker drift overgangsperioden fra 2012, idet filialerne imødekommer de fynske og østjyske medarbejderes problem med lange rejseafstande til centrene. Filialerne vil eksistere det første år efter overgangstidspunktet med mulighed for et års forlængelse, hvis der er behov. Ansættelse i en filial vil sikre medarbejderne længere tid til at indrette sig på den længere transport, hvis de senere vil overgå til et center. Filialerne vil samtidig give medarbejdere, der ikke senere vil overgå til et center, mere tid til at finde anden beskæftigelse i eller uden for kommunen. Medarbejdere, der står foran tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, får også en længere tidshorisont ved at flytte med til en filial. Det er indtil videre besluttet, at filialerne skal løse opgaver inden for områderne boligstøtte, folkepension og førtidspension. Det overvejes, om også barsel og familieydelser skal håndteres i filialerne.

16 16 IT-systemer og udbud It-systemerne er selve grundlaget for sagsbehandlingen og udbetalingen af ydelserne til borgerne. Derfor er det afgørende, at it-systemerne er på plads og fungerer sikkert, når Udbetaling Danmark går i drift i Der er i dag ikke et marked for de forretningssystemer, der anvendes på de omfattede sagsområder, og som leveres af KMD. Det fremgår af loven, at KMD har været og er den eneste udbyder af de it-kritiske løsninger, og der findes ikke andre tilgængelige it-løsninger, som kan substituere de kritiske it-løsninger. En udbudsproces for de forskellige forretningssystemer har derfor en længere tidshorisont, og det er ikke muligt for ATP at gennemføre en sådan proces inden idriftsættelsen i Denne præmis bidrager samtidig væsentligt til at minimere det samlede risikobillede for Udbetaling Danmark. Se kapitlet Styring støttes af risikoanalyser på side 7. Derimod er det muligt at konkurrenceudsætte en række supplerende it-løsninger, herunder skanning, blanketter og nødvendig infrastruktur. Udbetaling Danmark deler derfor overgangen ind i to faser, når det gælder drift og leverandørvalg på it-området: Fase 1: I denne fase håndteres sagsområderne på de eksisterende KMD-forretningssystemer, mens en række supplerende it-løsninger konkurrenceudsættes. Fase 2, hvor forretningssystemerne til sagsområderne konkurrenceudsættes. Aftale med KMD ATP indgår i 2011 en aftale med KMD om at sikre stabil drift og rettidig udbetaling til borgerne, fra driften overtages i fem sagsområder. Systemerne er de samme, som kommunerne bruger i dag, og der foretages kun de tilretninger, som er nødvendige, for at Udbetaling Danmark overholder loven. Det betyder også, at medarbejderne fra kommunerne skal arbejde i de systemer, som de i forvejen kender. IT-løsninger i udbud Både ATP og kommunerne har en væsentlig interesse i at reducere de administrative omkostninger, uden at borgerservicen forringes. En afgørende faktor er at benytte de it-løsninger, der bedst understøtter optimering af processer, selvbetjening, digitalisering og genbrug af data. For at sikre den bedste vare til den bedste pris udarbejder ATP en plan for at bringe de it-kritiske løsninger i udbud hurtigst muligt. ATP er, i samarbejde med KOMBIT, ved at udarbejde en udbudsplan. KMD arbejder på at levere en sammenhængende it-platform med systemer, der understøtter de

17 17 Udbetaling Danmarks ledelse Bestyrelse og styregruppe Bestyrelsen for Udbetaling Danmark konstituerer sig ved overgangen i Bestyrelsen skal bestå af en formand og otte andre bestyrelsesmedlemmer. Formanden og fem bestyrelsesmedlemmer udpeges af beskæftigelsesministeren efter indstilling fra Kommunernes Landsforening, KL. Direktøren for Udbetaling Danmark er til enhver tid identisk med direktøren for Arbejdsmarkedets Tillægspension, ATP. Indtil overgangen ledes institutionen af en styregruppe, som konstituerede sig efter lovens vedtagelse den 17. december Se liste over medlemmer på Udbetalingdanmark.dk. Administrativ ledelse og projektorganisation ATP leverer teknisk og administrativ bistand til Udbetaling Danmark. ATP er også arbejdsgiver for de ledere og medarbejdere, der er beskæftiget med Udbetaling Danmarks opgaver. Tjenestemænd, der er beskæftiget med opgaverne, er udlånt fra staten. ATP Administrerende direktør: Lars Rohde lr@atp.dk Forretningsdirektør: Lilian Mogensen lm@atp.dk Programleder: Hans Christian Jelstrup hcj@atp.dk Eksterne relationer: Michel Weber mwe@atp.dk HR: Torben Christiansen toc@atp.dk Kundeservice: Carsten Bodal cab@atp.dk Økonomistyring: Kim Machon Andersen kma@atp.dk IT: Tina Nielsen tn@atp.dk Kommunikation: Mette Beck meb@atp.dk Pensionsstyrelsen Lovgivning, relationer mv.: Anders Dupont add@penst.dk KL Generelt: Rasmus Edelberg rae@kl.dk Kommunikation: Trine Søndergaard trs@kl.dk

18 18 Henvisninger Links til dokumenter Lov om etablering af Udbetaling Danmark Tidsplan for processen mod 2012 Dokumenter om opgavesplit og samarbejdsprocesser: Sagsområderne Fysisk henvendelse hos kommunen, herunder borgere med særlige behov Links til hjemmesider Udbetalingdanmark.dk kl.dk atp.dk Procesguide HR om personalejura bm.dk penst.dk Redaktion: Projektorganisationen for Udbetaling Danmark Grafisk design: Karen Krarup Fotos: Heidi Lundsgaard, Thomas Lekdorf, Morten Larsen og Dan Schou ISBN:

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark Kommunaludvalget 2011-12 KOU Alm.del Bilag 61 Offentligt Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark KOU høring om offentlig digitalisering og kommunal IT 29. februar 2012 ATP Koncerndirektør for Kunder

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere

Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark

Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark ATP ønsker at informere eksterne interessenter om vores strategi for rekruttering af nyansatte medarbejdere, som tilknyttes den nye myndighed Udbetaling Danmark.

Læs mere

Om konkurrenceudsættelsen af it-løsninger til Udbetaling Danmark

Om konkurrenceudsættelsen af it-løsninger til Udbetaling Danmark Agenda Baggrund Ydelsesområder Visioner Udbudsplan Løsning Om konkurrenceudsættelsen af it-løsninger til Udbetaling Danmark 1 Baggrund ATP har fra den 1. oktober 2012 leveret teknisk og administrativ bistand

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om etablering af Udbetaling Danmark. Januar 2013

Beretning til Statsrevisorerne om etablering af Udbetaling Danmark. Januar 2013 Beretning til Statsrevisorerne om etablering af Udbetaling Danmark Januar 2013 BERETNING OM ETABLERING AF UDBETALING DANMARK Indholdsfortegnelse I. Introduktion og konklusion... 1 II. Indledning... 5 A.

Læs mere

Statsrevisorerne 2012-13 Beretning nr. 5 Beretning om etablering af Udbetaling Danmark Offentligt 5/2012

Statsrevisorerne 2012-13 Beretning nr. 5 Beretning om etablering af Udbetaling Danmark Offentligt 5/2012 Statsrevisorerne 2012-13 Beretning nr. 5 Beretning om etablering af Udbetaling Danmark Offentligt 5/2012 Beretning om etablering af Udbetaling Danmark 5/2012 Beretning om etablering af Udbetaling Danmark

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Tilpasning af kommunens borgerbetjening Som del af budgetlægningen for 2012-2015 besluttede Økonomiudvalget den 8. februar 2011 at igangsætte analyser af en række emner, der samlet skal pege på mulige

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice November 2014 Uge 48 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Giv besked til Udbetaling

Læs mere

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien.

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien. N OT AT Høring Kommunernes fælles digitaliseringsstrategi Repræsentanter fra en lang række kommuner har sammen med KL udarbejdet et udkast til en fælleskommunal digitaliseringsstrategi, der nu er sendt

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. august 2011. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. august 2011. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. august 2011 Udmøntning af lov om etablering af Udbetaling Danmark 1. Resume Baggrund Regeringen har i 2010 indgået en aftale

Læs mere

Efterlevelseshjælp. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0

Efterlevelseshjælp. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 - Overordnet fordeling af opgaver Udmøntning af opgavesplit og procestegning i nærværende dokument fastlægger opgavedelingen og samspillet mellem

Læs mere

Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S)

Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S) Kommunaludvalget 2009-10 KOU alm. del Svar på Spørgsmål 126 Offentligt Talepapir J.nr. 09/02011 Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S) Svar på spørgsmål O Hvad er ministerens holdning

Læs mere

Udbetaling Danmark og retssikkerhed

Udbetaling Danmark og retssikkerhed Socialudvalget 2011-12 L 86 Bilag 8, L 87 Bilag 8 Offentligt Udbetaling Danmark og retssikkerhed Resumé Det har været en afgørende præmis for etableringen af Udbetaling Danmark, at borgernes retssikkerhed

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-17:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Introduktion Den 1. oktober overgår familieydelserne til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmeside skal

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice August 2014 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indholdsfortegnelse Boligstøtte... 1 Mellemkommunal refusion af boligstøtte... 2 Afregning

Læs mere

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 UDKAST Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening Status Den centrale indgang Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunernes fusion januar 2007. I Randers

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Sagsnummer: 480-2011-10070 Dokumentnummer: 480-2011-163055 Afdeling: Borgmesterkontoret Udarbejdet af: Gunner Andersen 1 Indhold 2 Indledning

Læs mere

NOTAT. Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Borgerservice Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark Dato: 8. maj 2012 1.

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K 1. Ledelsesresumé Projekt understøtter ambitionerne for digital kommunikation mellem borger

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

Kommunernes forventninger til samarbejdet med Udbetaling Danmark

Kommunernes forventninger til samarbejdet med Udbetaling Danmark Kommunernes forventninger til samarbejdet med September 2012 Effektiv forandring Indhold Om undersøgelsen Undersøgelsens spørgsmål Udvalgte resultater fra undersøgelsen Kontaktinformation Side 2. Om undersøgelsen

Læs mere

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Som led i realiseringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er der enighed om det videre arbejde med en række konkrete digitaliseringsinitiativer.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.6: Optimering af Digital Post og Fjernprint KL, September 2011 Baggrund Kommunerne er i 2010 begyndt at levere breve til Digital Post. Den fællesoffentlige

Læs mere

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77.

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77. Dato 03-06-2011 Sagsbehandler Hanne Rasmussen Telefon nr. 7257 7397 Mail hra@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-76271 Sags nr. 1849-17630 Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den

Læs mere

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Sagsnr. 00.30.00-P20-1-17P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektansvarlig Budgettemaanalyse af lokale

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice Oktober 2014 Uge 41 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Undtagelsesmodel... 2

Læs mere

Dette notat præsenterer tilbagemelding på den politiske aftale for 2015 for Økonomiudvalget i forbindelse med 2. budgetopfølgning 2015.

Dette notat præsenterer tilbagemelding på den politiske aftale for 2015 for Økonomiudvalget i forbindelse med 2. budgetopfølgning 2015. ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 30. juli 2015 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.14-S00-1-15 Opfølgning på politisk aftale 2015 Dette notat præsenterer tilbagemelding

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Baggrund Store grupper af borgere ønsker i stadig større grad at anvende digitale medier som indgang til det offentlige. Mens de yngre generationer ligefrem

Læs mere

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 2. Indsatsområder under Økonomiudvalget 2.1 Rekruttere, fastholde og udvikle de rigtige medarbejdere Det er afgørende at kunne rekruttere,

Læs mere

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune N O T A T Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune Afdeling Service og Digitalisering Dato 3. maj 2018 Sagsnummer 18-014680 Sammenfatning 1. Ringkøbing-Skjern Kommune har to fuldt udbyggede borgerservicecentre

Læs mere

KL s syn på digitalisering. Inspirationskonferencen På vej mod e2012: Har du en plan? Den 22. oktober 2009 Peter Gorm Hansen, Adm.

KL s syn på digitalisering. Inspirationskonferencen På vej mod e2012: Har du en plan? Den 22. oktober 2009 Peter Gorm Hansen, Adm. KL s syn på digitalisering Inspirationskonferencen På vej mod e2012: Har du en plan? Den 22. oktober 2009 Peter Gorm Hansen, Adm. direktør i KL Kommunalreformen gik på to ben: 1) Borgeren i centrum o o

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Delpension. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0

Delpension. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Delpension Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Delpension - Overordnet fordeling af opgaver Udmøntning af opgavesplit og procestegning i nærværende dokument fastlægger opgavedelingen

Læs mere

Bilag A. Opsummering af foranalysens centrale konklusioner og perspektiver

Bilag A. Opsummering af foranalysens centrale konklusioner og perspektiver Bilag A Opsummering af foranalysens centrale konklusioner og perspektiver Den nuværende telefonbetjening af borgerne Borgerne kontakter i dag de offentlige myndigheder for at få råd og vejledning, fx om

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Konkurrenceudsættelse på syge- og barseldagpengeområderne: Oplæg til indledende teknisk dialog (nov. 2012)

Konkurrenceudsættelse på syge- og barseldagpengeområderne: Oplæg til indledende teknisk dialog (nov. 2012) 14. nov. 2012 Klik her for at angive tekst. NOTAT Konkurrenceudsættelse på syge- og barseldagpengeområderne: Oplæg til indledende teknisk dialog (nov. 2012) ATP og KOMBIT samarbejder om konkurrenceudsættelse

Læs mere

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter.

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter. Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Digitale blanketter 100% Dato for ansøgning 1. august 2011 Startdato 1. januar 2012 Slutdato 31. december

Læs mere

December December December

December December December 1. Udvikling på opkrævningsområdet. På landsplan er de samlede kommunale restancer steget siden 2006 med mere end 40 procent. Fra cirka 8,3 mia. kroner til 11,9 mia. kroner. Det er dog ikke alle 11,9 mia.

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Indhold Introduktion... 2 Standardsiden om folkepension... 3 Formålet med standardsiden...

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Kanalstrategi 2.0 Kanalstrategien skal sikre at kommunen anvender de billigste og

Læs mere

Borgere må gerne sende papirdokumentation, selvom de søger om boligstøtte digitalt

Borgere må gerne sende papirdokumentation, selvom de søger om boligstøtte digitalt Til alle kommuner 11. juli 2013 Ref. nr.: Oplys venligst ved Nyhedsbrev fra Boligstøtte Udbetaling Danmark henvendelse Dette er det første nyhedsbrev om boligstøtte fra Udbetaling Danmark. Vi vil fremadrettet

Læs mere

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Mange kommuner har opdateret deres hjemmesider, da myndighedsansvaret for boligstøtte, folkepension og udbetaling af førtidspension

Læs mere

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder.

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder. Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor på Udbetaling Danmarks områder November 1 Om dette materiale Denne powerpointpræsentation er udarbejdet af Boston Consulting

Læs mere

VIGTIGT! Standardsiderne må først være online fra den 1. december 2012

VIGTIGT! Standardsiderne må først være online fra den 1. december 2012 Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardsider om barseldagpenge Introduktion Den 1. december overgår barseldagpenge til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmesider skal

Læs mere

KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt om standardisering af opsætning og behandling af digitale underretninger i kommunerne.

KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt om standardisering af opsætning og behandling af digitale underretninger i kommunerne. Annoncering af opgave vedr. konsulentb i- stand til standardiseret opsætning og b e- handling af digitale underretninger (adviser) i kommunerne. KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice Marts 2014 Ref. nr.: 3-2014 Indhold Boligstøtte... 2 Anvendelse af oplysninger fra huslejeregistret ændring af Din Boligstøtte...

Læs mere

UDBETALING DANMARK STATUS OG PORTEFØLJE

UDBETALING DANMARK STATUS OG PORTEFØLJE UDBETALING DANMARK STATUS OG PORTEFØLJE V/ Hans Christian Jelstrup, UDK KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Udbetaling Danmarks Konkurrenceudsættelsesprogram Kommunedagene 1. - 3. juni 2015 1. juni 2015

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte Indhold Introduktion... 2 Formålet med standardsiden... 2 Hvad betyder standardsiden for jer?... 3 Standardsiden for boligstøtte

Læs mere

Status på den fælleskommunale digitale handlingsplan november 2018

Status på den fælleskommunale digitale handlingsplan november 2018 Status på den fælleskommunale digitale handlingsplan november 2018 Initiativ forløber planmæssigt. Initiativ er udfordret, men det forventes håndteret. Initiativ er stillet overfor kritiske udfordringer.

Læs mere

Forslag. Lov om etableringen af den selvejende institution Udbetaling Danmark (Samling af kommunernes objektive sagsbehandling)

Forslag. Lov om etableringen af den selvejende institution Udbetaling Danmark (Samling af kommunernes objektive sagsbehandling) Fremsat den [xx]. november 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om etableringen af den selvejende institution Udbetaling Danmark (Samling af kommunernes objektive sagsbehandling)

Læs mere

Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015

Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Digitaliseringsstrategi hvorfor gør vi det I dag er de mobile platforme en naturlig del af vores hverdag. Tablets, smartphones, bærbare pc er er med

Læs mere

Den gode kanalstrategi

Den gode kanalstrategi Den gode kanalstrategi altid på vej. v/birgitte Hjelm Paulsen e2015-projektleder Odense Kommune 1 Tidligere var alle kanaler åbne det er (muligvis) god service men er det effektivt? Digital informationssøgning

Læs mere

Opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 8. Opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen ift. vejledning af borgerne.. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget

Læs mere

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014

Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Center for Opkrævning og Kontrol NOTAT 21082014 Bilag til KFU indstilling om KFF s kontrolindsats: Status for første halvår af 2014 Betaling & Kontrol fastholder

Læs mere

Digitale ambassadører

Digitale ambassadører Digitale ambassadører 01-01-2013 31-12-2014 Politisk udvalg: Økonomiudvalg I juni 2012 vedtog Folketinget lov om digital post og lov om obligatorisk selvbetjening, som gør det obligatorisk for erhvervsliv

Læs mere

På vej mod et mere digitalt offentligt Danmark. Digitaliseringskonferansen, 30. maj 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen

På vej mod et mere digitalt offentligt Danmark. Digitaliseringskonferansen, 30. maj 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen På vej mod et mere digitalt offentligt Danmark Digitaliseringskonferansen, 30. maj 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen Dagens oplæg kort Hvorfor digitalisere? Det politiske mandat Strategier - og organisering

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Digital selvbetjening og Digital Post

Digital selvbetjening og Digital Post Digital selvbetjening og Digital Post Marts 2015 Stephanie Piontek stipp@digst.dk og Kristian Nohr krn@digst.dk, Center for brugervenlighed og implementering december 2015 1 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Indgår som et særligt indsatsområder i Tønder Kommunes Strategiplan 2013-2016 1 Indhold Borgerservicestrategien 2013-2016... 3 Vision... 4 Formål...

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015 Indstilling Til Magistraten Dato 22. juni 2015 Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet 1. Resume I henhold til indstillingen Evaluering af Fælles Service 2015, vedtaget af Magistraten den 9.

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i f.t. i Hvidovre Kommunes første Kvalitetskontrakt gældende

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv.

UDKAST. til. Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv. UDKAST til Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv. I medfør af 13, stk. 1, 2 og 5, i lov om Udbetaling Danmark, jf. lov nr.

Læs mere

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Marts 2016 Indledning Dette notat er udarbejdet i forbindelse med gennemførelse af nogle organisatoriske og arbejdsmæssige ændringer i Borgerservice

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Med etableringen af det nye Borgercenter i Vordingborg åbner der sig en mulighed for en ny og bedre organisering af borgerhenvendelser

Læs mere

Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning

Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning 2018 Pixi-udgave Ny lovgivning skal indeholde beskrivelser af offentlige implementeringskonsekvenser. Se her hvad du skal huske, når du skal overholde de nye

Læs mere

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI

Læs mere

VEJLEDNINGSFORPLIGTIGELSE I EN DIGITAL VERDEN. Er den binære samtale mulig?

VEJLEDNINGSFORPLIGTIGELSE I EN DIGITAL VERDEN. Er den binære samtale mulig? VEJLEDNINGSFORPLIGTIGELSE I EN DIGITAL VERDEN Er den binære samtale mulig? Digitalisering er svaret! - Hvad var spørgsmålet? Hvordan er det nu med den dér vejledningspligt? For alle forvaltningsmyndigheder

Læs mere

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Konkret i Gribskov

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Bilag 1

Ydelsesbeskrivelse. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Bilag 1 Ydelsesbeskrivelse Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark Bilag 1 Indhold 1 Indledning generelt for de udbudte opgaver... 4 1.1 Fokus på sikker og stabil drift... 4 2

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v.

Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 25. november 2014 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold,

Læs mere

Boligstøtte... 2 Opgørelsen af boligstøtten for Kontanthjælpsloftet... 4 Ny Klient i KMD Sag... 4

Boligstøtte... 2 Opgørelsen af boligstøtten for Kontanthjælpsloftet... 4 Ny Klient i KMD Sag... 4 Information fra Udbetaling Danmark til kommunerne Indhold Boligstøtte.... 2 Opgørelsen af boligstøtten for 2016.... 2 Kontanthjælpsloftet... 4 Ny Klient i KMD Sag.... 4 Familieydelser.... 5 Efterregulering

Læs mere

Boligstøtte... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster... 3

Boligstøtte... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster... 3 Information fra Udbetaling Danmark til kommunerne Indhold Boligstøtte.... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster.... 3 Familieydelser.... 4 Tilbagebetaling

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Fokusområder Ifølge visionen er Viborg en kommune, der er attraktiv for nye borgere og hvor borgerne har gode muligheder for at trives og leve sundt. Førtids- og folkepension udgør indkomstgrundlaget for

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Om politikområdet Der er ikke beskrevet fokusområder for politikområdet, pensioner og boligstøtte, i. I stedet beskrives uddrag af vision, opgaver og opgavefordeling i forbindelse med etablering af Udbetaling

Læs mere

Enkle og gode kundeoplevelser er god forretning

Enkle og gode kundeoplevelser er god forretning Enkle og gode kundeoplevelser er god forretning Finanskonferencen 5. Oktober 2017 Anders Schmidt Hansen Underdirektør Digitalisering i ATP 0 ATP s administrationsforretning 2/3 Offentlige velfærdsydelser

Læs mere

Bilag 16. Aarhus Kommune. Den

Bilag 16. Aarhus Kommune. Den Bilag 16 Emne: Til: Kopi: til: Konsekvenser på ydelsesbudgettet samt budgettet til IT systemer som følge af udmøntning af lov om etablering af Udbetaling Danmark. Lars Mark Christensen, Finn Bruun Ravnsbæk,

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Organisatorisk forankring og proces

Organisatorisk forankring og proces Organisatorisk forankring og proces Effektivisering gennem digitalisering E2012-projektet Odense Kommune 4 strategi forretning teknik Vandfaldsmodel udrulning S P O R Parallelspor strategisk spor forretningsspor

Læs mere

De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014.

De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014. NOTAT Til Overborgmesteren De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014. 1. Samling af administrative opgaver i Københavns Kommune. 2. s virksomhedskontrakt

Læs mere