Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016"

Transkript

1 Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016 Deltagere: Finn Reske Nielsen (FRN), Susan Vonsild (SV), Carsten Boyer Thøgersen (CBT), Lisbeth Pilegaard (LP), Camilla Winther Kragelund (CWK), Bjørn Møller (BM), Li Xing (LX), Steen Fryba Christensen(SFC), Wolfgang Zank (WZ), Robert Thomsen (RT) og Jytte Kongstad (ref.). Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Godkendelse af dagsorden 3. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag) 4. Orientering fra studienævnsformand/koordinatorerne 5. Ledighedsstatistikker 6. Kontakt til arbejdsmarkedet, forslag til tiltag med henblik på øget beskæftigelse for dimittender på SNIF 7. Ideer til videre udvikling af DIR og ES diskussion 8. Evt. 1. Velkomst og præsentation SFC bød velkommen til mødet, hvorefter der var en præsentationsrunde. Sydhavnen var repræsenteret af Camilla Winther Kragelund og Bjørn Møller. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 3. Godkendelse af referat fra sidste møde Referat godkendt uden bemærkninger. 4. Orientering fra studienævnsformand/koordinatorerne Overordnet SFC gav en opfølgning på perioden siden sidste møde. Der er blevet gjort noget for at kvalitetssikre praktikken. Vi har indført et nyt skema til bekræftelse af de studerendes tilstedeværelse på praktikstedet og et evalueringsskema som sendes til praktikstedet, når praktikken er afsluttet.

2 På kursussiden er der sket ændringer i studieordningen bl.a. med indførelsen af et nyt modul i Rising Powers and Emerging Markets i forårssemestret. Vi har på 7. og 8. semester en del gæsteforelæsninger, som er ud over den almindelige undervisning. Optaget i efteråret 2015 var mindre end tidligere på både DIR og GRS, hvorimod der var en stigning i studenterantallet på ES. Nedgangen skyldes formentlig dimensionering. Universitetet har givet plads til færre studerende end tidligere, men da der altid har været større frafald blandt 3- verdensstuderene end blandt Europæiske studerende har det medført, at vi ikke har fået studerende nok. Studienævnet har søgt fakultetet om tilladelse til en større overbookning til næste optag. BM nævnte visumproblemer er en af årsagerne til det større frafaldet. SFC orienterede endvidere om, Søren Dosenrode har pt. orlov, men der er siden sidste møde ansat flere faste undervisere samt Ph.D.-ere med tilknytning til studienævnet. Der er også ansat en ny professor på GRS og der er kommet flere nye Ph.D.-ere i København. Tidligere var studienævnet underbemandet mht. faste undervisere, men det er ikke længere tilfældet. Global Refugee Studies BM: De studerende på GRS er generelt dygtige. Det seneste hold består af flere danske studerende end tidligere, hvilket betyder, at vi mangler den internationale dimension. Den underviser GRS tidligere har brugt fra Jura kan ikke hjælpe dem længere, men der er en ny underviser, der kan tage over. Flygtningeområdet er godt dækket ind. Med flere nye ansatte Ph.D.-ere og en ny professor ser fremtiden positiv ud. Der er også nu i modsætning til tidligere et organiseret forskernetværk på GRS. Det forsøges, at få de studerende inddraget i et forskningsprojekt, hvor det er muligt for to studerende, at få et indblik i forskningen. Vi har på GRS modtaget et stort antal ansøgninger, men ønsker reviderede optagelseskriterier, hvor ekstra studierelevante kurser kan tages i betragtning. Det går rimeligt med at få de studerende ud i praktik og de studerende er stort ser tilfredse med de praktikophold, de kommer på. Det tilstræbes på GRS at skabe sammenhæng imellem praktik og speciale, så praktikvejlederen fortsætter normalt som specialevejleder. Der er stadig udfordringer med at få vores dimittender hurtigt i job efter endt studie. SFC spurgte ind til, hvordan det, set fra GRS side, er gået med flytningen fra Statskundskab til CGS. BM mente at det var gået OK. Der har ikke været nævneværdige problemer, men derimod masser af dialog. FRN spurgte ind til forskningsdelen, han mener, at der mangler forskning indenfor flygtningeproblematikken. BM gav ham ret, men den nye professor Steffen Jensen arbejder på at ændre det.

3 BM nævnte at dimensionen har betydet en gevaldig nedgang for GRS til kun 60 studerende. Diversiteten er væk, der er en dominans af kvinder, dansker og europæiske studerende. De ville være godt med flere studerende fra 3. verdenslande. SV spurgte om det er dimensionerings skyld, at der ikke komme så mange studerende fra 3. verdenslande, for det ville være en skam. Det skyldes nok nærmere, at der ikke er så mange der bliver tilbudt plads i første omgang, men det har studienævnet søgt om at få ændret til næste optag. SFC fortæller at dimensioneringen betyder en 30 % reducering i optaget, for GRS med omgående virkning og i Aalborg løbende. Udviklingsstudier LX orienterede om DIR. Siden sidste aftagerpanelmøder er der ansat to nye adjunkter indenfor Chinese Area Studies og en til Latin America Studies. Sidste år blev der optaget ca. 50 % udlændinge, en del med humanistisk baggrund. LX ønsker i lighed med GRS en reform af optagelseskriterierne for en bedre faglig vurdering. Det er især vigtigt med ansøgerne på CIR, at profilen passer. CIR er en specialisering, hvor de studerende følger DIR/CAS på 7. og 8. semester og så er de på UIR i Kina på 9. og 10. semester. Der er nogle ekstra udgifter forbundet med dette, og mindre indtægt, da CIR-studerende ikke optjener STÅ på 9. og 10. semester, hvor de er i Kina. LX har søgt fakultet om at få de ekstra udgifter til CIR dækket. Specialiseringerne i CAS og Global Gender studies er populære og bliver udover vores egne studerende også søgt af studerende fra CCG (Culture, Communication and Globalisation). Målet for Global Gender Studies havde vi en grænse der hed 8-10 studerende, men pt. følger omkring 20 studerende fra både CCG og DIR/ES kurset. Udover de to specialiseringer er det også muligt at tage specialisering i Latin American Studies og Arctic Studies. Sidst nævnte foregår på studienævnet for Tværkulturelle Studier. RCT fortalte i den forbindelse, at der er planer om at søsætte et nyt Arctic AAU-forskningscenter. Forelæsningerne på ES og DIR i Rising Power and Emerging Markets giver en stærk kobling af undervisning og forskning. Kursusevalueringerne viser, at kurset i Project Management ikke er populært. Det har været svært at finde en underviser til kurserne med den rette profil og praktisk erfaring. Studienævnet søger pt. efter en eller flere egnede personer evt. fra andet institut. Det blev diskuteret, hvad man kan gøre ved situationen, aftagerne mener, at der er mange gode bud på underviser rundt i Danmark. Det kan dog være svært for AAU at gøre brug af dem, da vi

4 skal kunne dokumentere, at det er forskningsbaseret undervisning. SFC mente, at vi kunne få nogle af de personer ind som gæsteforelæser. Der var nogle af aftagerne, der godt kunne være interesseret i at dele ud af deres erfaring, da de mener, det er vigtigt, at der også er input fra praktikerne. Vi har ændret det sådan, at de danske studerende på 9. semester også gerne må tage praktik i Danmark, det har de ikke tidligere måtte. Grunden til vi har ændret det er, at det har været et ønske fra de studerende, da det kan være indgangen til et job efter uddannelsens ophør. Europæiske Studier WZ nævnte, at det faktum, at Søren Dosenrode har taget orlov fra Europæiske Studier har haft stor betydning, det har krævet lidt improvisering på forårssemestret 2016, men det er gået godt alligevel. For et par år siden introducerede vi et nyt kursus på ES i EU-law, hvilket betød en udvidelse af rene ES-kurser. Det har været vanskeligt, at finde vejleder der kunne matche dette emne, men vi er i proces med at ansætte en ny ph.d. og en ny adjunkt, begge med start i begyndelsen af Indtil da har vi gjort brug af underviser fra andre studienævn og institutter, så vi har løst det på den korte bane, og nu løser det sig forhåbentlig også på den lange bane. DIR og ES har en del kurser, der samlæses og har et godt forskningssamarbejde, og dermed en god forskningsdækning indenfor de forskellige områder. I 2017 afholdes en fælles workshop om sikkerhedspolitik. LP ville gerne vide, om der er der øget interesse for Europæiske Studier og hvor mange ansøgere der er. WZ svarer, at vi kan på tiden optage max 35 studerende, hvilket er lidt flere, end der tidligere har været på studiet. Interessen varierer lidt fra årgang til årgang uden at årsagen hertil kendes, men der synes at være en voksende interesse. SV spurgte ind til markedsføringen af studierne, hvilket SFC mener ikke, der er behov for i øjeblikket. SV pointerede, at det er vigtigt med markedsføring af vores uddannelser i forhold til praktikstederne og at det ikke er nok med brochurer. LP var enig i vigtigheden af et stigende kendskab til uddannelser på AAU for erhvervslivet. FRN ville gerne høre om, hvilken politik studienævnet arbejder efter mht. optagelse af udenlandske studerende. Studienævnet må ikke have en politik på området alle studerende skal optages efter samme regler. Ansøgerne optages efter adgangsgivende BA og karakterer. Der gives nogle få stipendier, men ellers er der ingen ekstra ressourcer til udenlandske studerende. Der er en tendens til en stigning i antallet af østeuropæiske studerende, fordi det er gratis at studere i Danmark.

5 FRN efterlyste en balance imellem udenlandske og danske studerende, men det er pt. ikke en mulighed. Der er en arbejdsgruppe i gang med at forsøge at komme med forslag til en ny model for optagelse, dog vil der stadig være samme adgangsbetingelser for alle. 5. Ledighedsstatistikker De nyeste tal er fra årgang 12/13, hvor arbejdsløsheden var næsten den samme i Aalborg og København. Der kommer en ny Rapport hvert 4. år. Det ser ud som om ledighedstallene er faldende for de næste årgange. Tallene afspejler udviklingen i samfundet, men er forsat for højt. Det ser omtrent ligesådan ud på alle andre samf.-uddannelse. Tallene i statistikken ser kun på de danske studerende, vi har ingen tal på de udenlandske studerende. FRN søgte efter et sammenspil imellem praktiksteder og jobs. SFC meddelte, at mange af de studerende får jobs på praktikstederne, og det er også en af grunden til, vi har åbent op for, at også danske studerende må tage praktik i Danmark. Der blev spurgt til, hvordan vores ledighedstal ser ud i forhold til tilsvarende uddannelser og hvordan studiet forholder sig til tallene. Vi ved ikke, hvordan det ser ud i forhold til tilsvarende uddannelser, men SAMF-uddannelser på landsplan er et gennemsnitlig ledighed på 12 %, hvor Aalborg har 17 %, så vi er lidt over gennemsnittet. Statistikken er jo kun udregnet efter danske studerende, vi ved reelt ikke, hvordan det ser ud for de udenlandske, altså over halvdelen af vores studerende, men vi forsøger at få et overblik over det. Vi håber også, at det kan hjælpe på ledighedstallene, at vi som sagt har åbent op for, at de studerende kan tage praktik i Danmark. Ja, vi forholder os til tallene og prøver at finde løsninger til, hvordan vi kan få de studerende hurtigere ind på arbejdsmarkedet. Vi skal forholde os til det i forhold til uddannelsens akkreditering. Vi arbejder hele tiden på, at få ledighedstallet ned, og igangsætter nye tiltag, så som praktik i Danmark. RCT: vi skal gøre mere for at få informationer om de udenlandske studerende, og deres beskæftigelse efter endt uddannelse. FRN: En MA fra udenlandsk universitet er velset i den 3-verden, så beskæftigelsesgraden må pr. definition være høj. Der var en diskussion om, hvad man kan gøre, for at holde kontakten med de studerende, det nævntes også, at det kræver ressourcer, at få etableret et godt alumni netværk, men at studiet selvfølgelig er interesseret i det.

6 6. Kontakt til arbejdsmarkedet, forslag til tiltag med henblik på øget beskæftigelse for dimittender på SNIF Der var en god diskussion om emnet, og der blev forslået flere forskellige tiltag så som: Samarbejde med Karrierecenteret med henblik på at de studerende får lært at lave en god ansøgning og et godt CV tilbud til de studerende på 10. semester. Samarbejde med Karrierecenter i forhold til Karrieredag besøg af tidligere studerende, som fortæller om, hvor deres uddannelse har ført dem hen. Profilere uddannelserne, ikke over for de nye studerende, men mere rettet mod virksomheder som kunne være mulige aftagere, både i forhold til praktik og beskæftigelse efter endt uddannelse. I forhold til GRS, kigge på kommunerne og deres integrationspolitikker og strategier evt. gæsteforelæser. Skabe samarbejde med store virksomheder, som kunne være aftagere de kunne komme som gæsteforelæser, være en del af vores aftagerpanel, projekt, komme med emner til projekter, som kunne skrives af de studerende i samarbejde med virksomheden, tage i parktik og sidst men ikke mindst aftage nogle af de studerende, når de er færdige. Fortælle små historier, i enten brochure, på internettet eller Moodle, om hvor de tidligere studerende er endt deres fortælling med et billede af den studerende, som supplement til karrieredagen. Et kursusforløb i slutningen af 7. eller starten af 8. semester, der gør de studerende parat til et praktikforløb hvordan og hvor søger man, CV, hvordan forholder man sig før og under praktikken. Alumni netværk match. Kan også bruges til af få bedre styr på, hvor de studerende ender. Lave statistisk over, hvor de studerende får jobs. Studierne laver alumni dag hvor man invitere tidligere studerende til et arrangement. 7. Ideer til videre udvikling af DIR og ES diskussion Der var en diskussion om emnet, som endte ud i følgende forslag til tiltag: Integration af flere flygtninge på GRS. Uden det går ud over uddannelsesprofilen, må den gerne have et økonomisk aspekt. Mere erhvervsrelevans. Også passe på, med ikke for mange nye tiltag hele tiden.

7 8. Evt.

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 1. juni 2015

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 1. juni 2015 15-06-2015 Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 1. juni 2015 Deltagere: Finn Reske Nielsen, Susan Vonsild, Anders Knudsen, Carsten Boyer Thøgersen, Li Xing, Søren Dosenrode,

Læs mere

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH)

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) Studienævnsmøde mandag den 24. oktober 13.00-15.00 Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Deltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Bjørn

Læs mere

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 16. juni 2014

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 16. juni 2014 01-07-2014 Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 16. juni 2014 Deltagere: Poul Nielson, Finn Reske Nielsen, Susan Vonsild, Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen,

Læs mere

Aftagerpanelmøde Internationale Forhold

Aftagerpanelmøde Internationale Forhold Torsdag den 8. juni kl. 12 15 Kroghstræde 3, lokale 2.107 og A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.023 Deltagere: Danny Raymond, Camilla Kragelund, Marie Louise Gammelgaard, Li Xing, Poul Nielson, Wolfgang

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015.

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Malene Gram and

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

Referat af aftagerpanelmøde juni 2018

Referat af aftagerpanelmøde juni 2018 Referat af aftagerpanelmøde 2018 12. juni 2018 S K O L E N F O R K U L T U R O G G L O B A L E S T U D I E R K R O G H S T R Æ D E 1-3 9 2 2 0 A A L B O R G S T U D I E N Æ V N F O R I N T E R N AT I O

Læs mere

Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 2. oktober 2014.

Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 2. oktober 2014. Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 2. oktober 2014. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Peer Møller Christensen, Malene Gram og Anne Vestergaard

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Study Board Meeting Wednesday the 24 of May 13.00-15.00 Participants: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Ane Bislev, Xing Li, Danny Raymond, Sausan Mersoumi, Kathrin Holm, Nita Stine Schaub, Bjørn

Læs mere

Velkommen v. Søren Dosenrode, specielt til de nye medlemmer af panelet Camille Kragelund og Finn Reske Nielsen.

Velkommen v. Søren Dosenrode, specielt til de nye medlemmer af panelet Camille Kragelund og Finn Reske Nielsen. 29/8-13 Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs den 27/6 2013 Deltagere: Camilla Kragelund, Poul Nielson, Lasse Frimand Jensen, Finn Reske Nielsen, Carsten Boyer Thøgersen, Peer Møller

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelses om et punkt vedr. et årshjul for koordinatorer.

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelses om et punkt vedr. et årshjul for koordinatorer. Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold onsdag den 10. december 2014. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Peer Møller Christensen, Malene Gram og Anne Vestergaard

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Study Board Meeting Wednesday the 13 of September 13.00-15.00 Aalborg: KST3 1.202 Meeting room (Glassalen) København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang

Læs mere

Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold mandag den 18. november 2013.

Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold mandag den 18. november 2013. Referat fra SN-møde i Studienævnet for Internationale Forhold mandag den 18. november 2013. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Malene Gram, Susanne Hald, Anne V. Larsen og Jytte

Læs mere

Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Ane Bislev, Steen Fryba Christensen, Danny Raymond, Bjørn Møller, Robert Thomsen, Jytte Kongstad (ref.).

Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Ane Bislev, Steen Fryba Christensen, Danny Raymond, Bjørn Møller, Robert Thomsen, Jytte Kongstad (ref.). Agenda for meeting in the Study Board for International Affairs December 1 st 2015, 13.00 15.00, room 4.128 with video conference to GRS in Copenhagen. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Ane Bislev,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Godkendt med et par bemærkninger fra Robert. Referatet tilrettes og lægges ud.

Godkendt med et par bemærkninger fra Robert. Referatet tilrettes og lægges ud. Studienævnsmøde i Studienævnet for Internationale Forhold tirsdag den 29. august 2016, kl. 13.00-15.00 i lokale1.128. Deltagelse af Global Refugee Studies fra Sydhavnen med videokonference Deltagere: Steen

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 9. januar 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. november. 3. Godkendelse af semesterplaner, bilag.

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 2. Godkendelse af referat fra forrige møde (bilag)

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 2. Godkendelse af referat fra forrige møde (bilag) Studienævnsmøde i Studienævnet for Internationale Forhold tirsdag den 19. april 2016, kl. 13.00-15.00 i lokale1.202 (Glassalen). Deltagelse af Global Refugee Studies fra Sydhavnen med videokonference:

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Sted: Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, lokale 5.228. Tid: Kl. 10.30 12.00 Deltagere: Karina Madsen Smed, (KMS), Koordinator for

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 18. September Sammensling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi, og Indledning Som led i arbejdet med at kvalitetssikre og -udvikle

Læs mere

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Referat af studienævnsmøde 6/ december 2018 SKOLEN FOR KULTUR OG GLOBALE STUDIER KROGHSTRÆDE AALBORG

Referat af studienævnsmøde 6/ december 2018 SKOLEN FOR KULTUR OG GLOBALE STUDIER KROGHSTRÆDE AALBORG Referat af studienævnsmøde 6/2018 4. december 2018 SKOLEN FOR KULTUR OG GLOBALE STUDIER KROGHSTRÆDE 1-3 9220 AALBORG STUDIENÆVN FOR DANSK TLF +45 9940 9180] FROBERG@CGS.AAU.DK Mødedato og -tidspunkt Tirsdag

Læs mere

Global Refugee Studies

Global Refugee Studies Appendiks 2, ændret 01.01.12 Tillæg til studieordning for Kandidatuddannelsen i Internationale Forhold, Udviklingsstudier ved Aalborg Universitet af september 2006 (med ændringer 2008 og 2010) Global Refugee

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier Studienævn: Kommunikation og digitale medier Periode: 2015-2018 Dato: 25/01 2016. Version: 3 Nuværende situation:

Læs mere

Referat af møde med aftagerpanelet for SIS og CCG. Mandag den 7. marts 2011

Referat af møde med aftagerpanelet for SIS og CCG. Mandag den 7. marts 2011 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Studienævn for Sprog og Internationale Studier Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ DAGSORDEN Dimensionering og fremdriftsreformen Status på de økonomiske effekter af reformerne Processer på fakultet og institut Instituteftersyn og uddannelseseftersyn Forskningstilsyn,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017 Referat fra studienævnsmøde mandag den 6. november 2017 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 3. oktober 3. Evalueringer 4. semester (herunder cybercrime/radikaliserings-spørgsmålet)

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling Mødetidspunkt: Onsdag 22. august 2018 kl. 14:30-17:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112.

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112. Deltagere: René Franz Hentzel, Finn Schøler, Jan Laursen, Søren Erik Nielsen, Søren Høj Stadil Thomsen og Susanne Fjeldsted (referent) Desuden deltog Peder Østergaard 1 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) - 2012, 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) - 2012, 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 15. september Sammensling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) -,, og Indledning Som led i arbejdet med at

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Tilstede: Dagsorden Ad.1: Godkendelse af dagsorden Ad. 2: Godkendelse af referatet Ad. 3: Meddelelser

Tilstede: Dagsorden Ad.1: Godkendelse af dagsorden Ad. 2: Godkendelse af referatet Ad. 3: Meddelelser Referat fra studienævnsmødet d. 29. august 2012 Tilstede: Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Reimer Ivang, Michael Fast, Mikkel Borrisholt, Joa Rosholm Mark og Michael Andersen Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af mødet i aftagerpanelet for Læring den 28. april 2014 kl Referent: Kathrine Vognsen

Referat af mødet i aftagerpanelet for Læring den 28. april 2014 kl Referent: Kathrine Vognsen S K O L E N F O R E R K E N D E L S ES OG F O R A N D R I N G S P R O C E S S E R K AT H R I N E V O G N S E N T + 4 5 9 9 4 0 3 3 9 2 K V @ L E A R N I N G. A A U. D K Referat af mødet i aftagerpanelet

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

SUPPLERENDE NOTAT: DIMITTENDER, STUDIEJOBS OG PRAKTIK

SUPPLERENDE NOTAT: DIMITTENDER, STUDIEJOBS OG PRAKTIK SUPPLERENDE NOTAT: DIMITTENDER, STUDIEJOBS OG PRAKTIK Nærværende notat er tænkt som et supplement til forståelse af politikpapiret. Notatet har ingen politisk indflydelse, og bliver ikke opdateret efter

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 11. april Kl. 13.30: pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Studienævnsmøde tirsdag den 30. januar Til stede

Studienævnsmøde tirsdag den 30. januar Til stede Historiestudiet Studienævnet for Historie Kroghstræde 1 9220 Aalborg Øst www.historie.aau.dk/ Studie- og studienævnssekretær Tlf. 99 40 26 11 byrresen@cgs.aau.dk Studienævnsmøde tirsdag den 30. januar

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at:

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at: KVALITETSSKRING OG KVALITETSUDVIKLING AF UNDERVISNING OG UDDANNELSE PÅ DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET, AARHUS UNIVERSITET Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af undervisning og uddannelse ved Det

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Velkommen til statskundskab

Velkommen til statskundskab københavns universitet institut for statskundskab Velkommen til statskundskab 1 Velkommen til statskundskab 3 Bliv uddannet problemløser På Statskundskab i København bliver du uddannet til problemløser.

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø Mødetidspunkt: Onsdag 25. april 2018 kl. 11:45-14:45 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Mødelokale 1 Lene

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 28. maj 2013 Referat af

Læs mere

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede:

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Opsamling på gruppedrøftelser på seminaret for bestyrelse og talsmænd for Metropols uddannelsesudvalg

Opsamling på gruppedrøftelser på seminaret for bestyrelse og talsmænd for Metropols uddannelsesudvalg Dato 29. oktober 2012 Initialer Opsamling på gruppedrøftelser på seminaret for bestyrelse og talsmænd for Metropols uddannelsesudvalg 1.0 Tema: Integration af praksis Omdrejningspunktet for seminaret mellem

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Forretningsudvalget (FU)...3 FU-møde: 19. november 2014...3 FU-møde: 27. februar 2015...4 Elektronisk semesterevaluering...5

Læs mere

Ph.d. håndbog. Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi

Ph.d. håndbog. Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi Ph.d. håndbog Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi Indholdsfortegnelse Velkommen... 4 1. Programmet... 4 1.1. Ph.d. programleder... 4 1.2. Sekretær... 4 1.3.

Læs mere

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Dagsorden med Referat

Dagsorden med Referat Dagsorden med Referat Mødedato: 5. Januar 2015 Starttidspunkt: Kl. 13.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Afbud: Ankerhus 13-14.00 fælles D002 14-16.00 ordinært udvalgsmøde D009

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 19. august 2015. Mødet er flyttet fra d. 17. juni 2015, pga. for mange afbud. Til

Læs mere

Referat af møde med aftagerpanelet for SIS og CCG. Mandag den 5. marts 2012

Referat af møde med aftagerpanelet for SIS og CCG. Mandag den 5. marts 2012 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Studienævn for Sprog og Internationale Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen.

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 11. november 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021. Videolink: Emdrup A112 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Gæster: Mette Qvist, Artsrådet,

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Referat af Aftagerpanelmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier og Sprog og Internationale Studier Onsdag den 23.

Referat af Aftagerpanelmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier og Sprog og Internationale Studier Onsdag den 23. Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 10. januar 2017 Referat

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 21. oktober 2013...4 Elektronisk semesterevaluering...6 Samlet status...6

Læs mere

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 11. OKTOBER 2010 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere