Bilag - Bemærkninger og lovgivning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag - Bemærkninger og lovgivning"

Transkript

1 Bilag - Bemærkninger og lovgivning (Jf. Kulturstyrelsens vejledning om beskyttede sten og jorddiger og Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser) Sten- og jorddiger er kulturarv og fortæller historie. Sten- og jorddiger defineres som menneskeskabte linjeformede forhøjninger etableret af sten, jord, græstørv, lyngtørv, tang eller andre materialer, som fungerer eller har fungeret som hegn eller har haft til formål at markere administrative skel eller ejendoms- og anvendelsesmæssige skel i landskabet. Digerne fungerede først og fremmest som hegn, der skulle beskytte afgrøderne mod løsgående husdyr og til sikring af, at husdyrene ikke gik ind på anden mands jord eller ødelagde skove. Efter museumslovens 29 a, stk. 1, må der ikke foretages ændring i tilstanden af sten- og jorddiger eller lignende. Efter museumslovens 29 j, stk. 2, kan kommunalbestyrelsen i særlige tilfælde gøre undtagelse fra bestemmelsen i museumslovens 29 a, stk. 1. Museumslovens 29 a er en forbudsbestemmelse, hvis formål er at sikre sten- og jorddiger som kulturhistoriske spor og sikre de biologiske og landskabelige interesser, der knytter sig til digerne. Det fremgår af lovens forarbejder og fast praksis, at det ikke er tilstrækkeligt til at meddele dispensation, at der er påvist driftsmæssige eller økonomiske interesser i, at diget fjernes, og der skal ved væsentlige indgreb være en væsentlig samfundsmæssig interesse, som kan begrunde en tilsidesættelse af de bevaringsinteresser, som forbudsbestemmelsen skal sikre. Den konkrete vurdering af, om, der kan meddeles dispensation, skal i øvrigt ske ud fra en landskabelig, kulturhistorisk og biologisk vurdering. Med formuleringen, at der kun "i særlige tilfælde" kan dispenseres fra forbuddet mod tilstandsændringer, er det angivet, at der kun sjældent kan gøres egentlige undtagelser, og Natur- og Miljøklagenævnets generelle praksis for dispensation til nedlæggelse, herunder nedlæggelse i forbindelse med landbrugsdrift, er i overensstemmelse hermed restriktiv. Hvilke diger er beskyttede og hvor fremgår beskyttelsen? Det er Kulturstyrelsen, som er myndighed på den vejledende udpegning af beskyttede- sten og jorddiger, som kan ses på arealinformation ( på Danmarks miljøportal ( Afgrænsningen af de diger, der er omfattet af beskyttelsen af sten og jorddiger, er fastlagt i digebekendtgørelsen (Bkg nr af 26. september 2013). Følgende diger er beskyttet efter museumslovens 29 a, stk. 1: 1. Stendiger, 2. offentligt ejede diger, 3. diger på eller ved beskyttede naturtyper og 4. diger angivet på 4cm kort. (Diger angivet for det pågældende område i Geodatastyrelsens kortværk (1:25.000) i den seneste udgave forud for den 1. juli 1992)

2 Kommuner har mulighed for at lave deres egen registrering af beskyttede sten- og jorddiger, hvilket skal godkendes af Kulturstyrelsen. En lokal udpegning vil ikke ændre på forudsætningen for, hvilke diger, der har kulturhistorisk, biologisk eller landskabelig værdi. Kommunen har dog mulighed for at omfatte flere diger end lovgivningen giver grundlag for. Det vurderes at en lokal udpegning vil kræve store ressourcer, idet alle registrerede diger skal gennem gennemgås i forhold til gamle kort og luftfotos, og dertil kommer besigtigelser og evt. konstateringer af uoverensstemmelser mellem udpegning og virkeligheden, som der skal følge op på. Retningslinjer for dispensation Retningslinjerne i dette afsnit er udarbejdet på baggrund af lovbemærkningerne (Naturbeskyttelsesloven 1992), Naturklagenævnets praksis samt afgrænsningen af umiddelbart beskyttede diger. Følgende tre kriterier er væsentlige for at vurdere, om et dige, som er beskyttet efter bekendtgørelsens 1, konkret er beskyttelses-værdigt: - digets landskabelige betydning - digets kulturhistoriske betydning - digets biologiske betydning. Hvis et dige skal tages ud af beskyttelsen, skal det hverken være landskabeligt, kulturhistorisk eller biologisk værdifuldt. Det er i princippet tilstrækkeligt, at diget vurderes værdifuldt i én betydning for at være beskyttelsesværdigt. Sløjfning af dige Hvis et dige skal tages ud af beskyttelsen, skal det hverken være landskabeligt, kulturhistorisk eller biologisk værdifuldt. Vurderes diget værdifuldt i én betydning er det derfor som udgangspunkt beskyttelsesværdigt. Ved en vurdering af efterfølgende lovliggørelse lægges vægt på hvorvidt der efter en sædvanlig behandling af en ansøgning om at fjerne et dige burde være givet dispensation og hvorvidt der er tale om et særligt tilfælde Medmindre gennemgangen taler for en lovliggørende dispensation, kan Kulturstyrelsen vælge at meddele et påbud om at reetablere diget fysisk. Åbning til gennemkørsel Dispensation til gennemkørsel (digegennembrud) i beskyttede diger kan meddeles, hvis f.eks. dyrkning af et tilkøbt areal indebærer kørsel på landevej eller en betydelig omvej. Ved afslag på ansøgning om at fjerne et dige kan et gennembrud i diget i nogle tilfælde i stedet være relevant.

3 Kriterierne har været lagt til grund for Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser. Klagenævnet har lagt vægt på, at: diget har landskabelig værdi, fordi det fremtræder som et væsentligt element i landskabet i kraft af dets længde, profil, eller som markering af skel, diget udgør en del af et sammenhængende digesystem, diget har væsentlig landskabelig, kulturhistorisk eller biologisk værdi uanset, at det udgør en rest af et system, diget har kulturhistorisk værdi, fordi det udgør et gammelt administrations-, ejendomsskel, eller et anvendelsesmæssigt skel, som f.eks. en kreaturindhegning eller del af en drivvej, diget kan dateres til ældre tid eller har et uregelmæssigt forløb, der indikerer en meget høj alder, - diget er et stendige, - diget har biologisk værdi som levested for dyr og planter, - diget har værdi som biologisk spredningskorridor, diget har en biologisk eller kulturhistorisk værdi, selvom det ikke er særlig markant, har en beskeden eller varieret højde, eller kun er bevaret som en terrænforskel, digets værdi er veldokumenteret (f.eks. foruden funktionsbestemmelse, dokumenteret ved kort og fotografier m.v.), diget ikke er til hinder for væsentlige samfundsmæssige hensyn, dog afvejet i forhold til digets kulturhistoriske værdi. (Mageskifte eller andre private driftsøkonomiske fordele er ikke en tilstrækkelig begrundelse). Derudover har klagenævnet udtalt, at alle diger fra før udskiftningen eller diger, der er etableret i forbindelse med udskiftningen, som udgangspunkt er kulturhistorisk interessante (2004). Klagenævnet har undtagelsesvist vurderet et dige som ikke bevaringsværdigt. Når en væsentlig kulturhistorisk, biologisk eller landskabelig værdi, ikke har gjort sig gældende, har nævnet afgjort, at et dige kan sløjfes, hvis diget har ligget isoleret uden sammenhæng med andre diger eller biotoper og har haft en ringe udstrækning, diget er meget dårligt bevaret, ødelagt før lovbeskyttelsen eller for en stor dels vedkommende er (lovligt) fjernet og ikke er en del af et større system. Repræsentativt udsnit af klagenævnets afgørelser inden for det sidste år:

4 19/3-15 Dispensation til fjernelse af et dige i et regionalt udlagt råstofgraveområde, hvor råstofindvinding vurderes som en samfundsinteresse omgjort til et afslag pga. kulturhistorie og uønsket præcedensvirkning i forbindelse med evt. senere udvidelse af graveområdet. 27/1-15 Afslag er stadfæstet, idet dige mellem to marker blev vurderet beskyttelsesværdigt og idet sammenlægning af marker ikke var et særligt tilfælde. 7/1-15 Afslag på dispensation er stadfæstet, idet fjernelse af et dige med begrundelse om at det vil give længere agre og derved være energi- og tidsbesparende ikke var en særlig begrundelse. Digets kulturhistoriske værdi, som udtryk for ældre tiders ejendomsstruktur og udskiftningsmønster mv, tillagdes stor vægt. 10/12-14 Afslag stadfæstet, idet diget med sin oprindelige beliggenhed mellem to marker blev vurderet beskyttelsesværdigt og landbrugsmæssig drift ikke er et særligt tilfælde samt hensynet til en uhensigtsmæssig præcedensvirkning i lignende sager. Landmandens bemærkning om, at sagen grænser til hetz mod landbruget som erhverv og ham som landmand og at diget var fjernet af en tidligere ejer kunne ikke tillægges nogen vægt. 13/6-14 Dispensation til 6 m overkørsel for landbrugsmaskiner stadfæstet, idet der er tale om et mindre indgreb, der er nødvendigt for driften af marker, samt at bredden af åbningen ikke overstiger, hvad der er nødvendigt og sædvandligt for overkørsler til landbrugsmæssig drift. 21/5-14 Dispensation til fjernelse af dige stadfæstet, idet nye brandtekniske krav i in fristperioden betød at en flytning af en miljøgodkendt stald var nødvendig. Alternative placeringsmuligheder var undersøgt og udelukket. 14/6-13 Dispensation til flytning af dige parallelt med den oprindelige placering er stadfæstet, idet gennemførelsen af et vådområdeprojekt, der skulle reducere kvælstoftilførslen betegnedes som et særligt tilfælde. En realisering af projektet krævede at jordfordelingen gik op og alternative muligheder og kompensation var undersøgt og udelukket. Kulturstyrelsens redegørelse for at flytning af diger, ud fra et kulturhistorisk synspunkt, bør undgås, idet det forvansker den historiske fortælling, og styrelsens bemærkning om at nyt dige ikke beskyttes efter museumsloven, men at en fremtidig beskyttelse af ledelinjen skal tinglyses på ejendommen, kunne ikke ændre klagenævnets vurdering. I flere af sagerne har ejer hævdet, at der aldrig har været et dige på placeringen eller at diget er fjernet før beskyttelsen er trådt i kraft. Dette er ikke blevet tillagt vægt når diget har været registreret i det kortværk, der ligger til grund for beskyttelsen.

5

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af dige i Horsens Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af dige i Horsens Kommune 17. december 2018 Sagsnr. 18/05277, NMK-600-00192 JMJ-NH AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af dige i Horsens Kommune Miljø-

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes dispensation til fjernelse og gennembrud af diger på matr. 2a, Løgismose Hgd., Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes dispensation til fjernelse og gennembrud af diger på matr. 2a, Løgismose Hgd., Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2016 J.nr.: NMK-600-00091 KlageID: 88042 Ref.: EBRAU-NMKN AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes dispensation til

Læs mere

STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af diger i Assens Kommune

STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af diger i Assens Kommune 4. oktober 2018 Sagsnr. NMK-600-00162 KlageID: 180425 EBRAU-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om gennembrud af dige i Horsens Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om gennembrud af dige i Horsens Kommune 18. december 2018 Sagsnr.: NMK-600-00166/18/05595 KlageID: 187779/1001553 EBRAU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om gennembrud af dige

Læs mere

DIGERS HISTORIE, NATURVÆRDI OG LOVGIVNING JONAS VALHØJ KLEFFEL NIELSEN, SEGES

DIGERS HISTORIE, NATURVÆRDI OG LOVGIVNING JONAS VALHØJ KLEFFEL NIELSEN, SEGES DIGERS HISTORIE, NATURVÆRDI OG LOVGIVNING JONAS VALHØJ KLEFFEL NIELSEN, SEGES DIGER - LOVGIVNING MUSEUMSLOVENS 29 A, STK. 1 Der må ikke foretages ændring i tilstanden af sten- og jorddiger og lignende

Læs mere

Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige på Skovby Lundvej 3, 6500 Vojens

Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige på Skovby Lundvej 3, 6500 Vojens Tom Christensen Skovby Lundvej 3 Vojens 6500 Haderslev Kommune www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342150 bimy@haderslev.dk 4. januarr 2018 Sagsident: 14/33262 Sagsbehandler: Birgitte Myrtue Lovliggørende dispensation

Læs mere

Teknisk notat vedr. praksis i forbindelse med fjernelse af diger.

Teknisk notat vedr. praksis i forbindelse med fjernelse af diger. 30-06-2015 Henrik Damsgaard Direkte: 7257 7345 Mail: hed@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.05.25-P25-1-15 Teknisk notat vedr. praksis i forbindelse med fjernelse af diger. I henhold til Museumsloven (lovbek. nr.

Læs mere

Kapitel 4. Sten- og jorddiger

Kapitel 4. Sten- og jorddiger Kapitel 4. Sten- og jorddiger 4.1. Indledning 4.2. Oplysning om beskyttelsesordningen 4.3. Definition 4.4. Historisk baggrund 4.5. Biologiske interesser 4.6. Foranstaltninger der kræver dispensation 4.7.

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Afgørelse efter museumsloven om beskyttet dige

Natur, Miljø og Trafik Afgørelse efter museumsloven om beskyttet dige Knud og Jacob Skovgaard Jensen Veddingevej 13 Høve 4550 Asnæs Den 9. marts 2016 Natur, Miljø og Trafik Afgørelse efter museumsloven om beskyttet dige Odsherred kommune har modtaget jeres ansøgning af 14.

Læs mere

Afgørelsen er offentliggjort på Aabenraa Kommunes hjemmeside den 16. oktober 2017.

Afgørelsen er offentliggjort på Aabenraa Kommunes hjemmeside den 16. oktober 2017. Andreas Bonde Skovsmindevej 10 6360 Tinglev Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 16-10-2017 Sagsnr.: 15/13162 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Lovliggørende dispensation til fjernelse af dige mellem matr.nr 21 og 14f, Stubberup By, Løsning, Stubberup Skovvej 33, 8723 Løsning

Lovliggørende dispensation til fjernelse af dige mellem matr.nr 21 og 14f, Stubberup By, Løsning, Stubberup Skovvej 33, 8723 Løsning Bjarne Jensen Stubberup Skovvej 33 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.25-P19-4-14 11.5.2016

Læs mere

Kommunen meddeler afslag i medfør af museumslovens 29j, stk. 2, jf. 29a (beskyttede sten- og jorddiger).

Kommunen meddeler afslag i medfør af museumslovens 29j, stk. 2, jf. 29a (beskyttede sten- og jorddiger). Hans Ole Jacobsen Kragelundvej 34 6330 Padborg Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 12-03-2018 Sagsnr.: 17/32006 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej København NV. 12. maj 2016

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej København NV. 12. maj 2016 Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 12. maj 2016 Klage over

Læs mere

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 11 Hønkys, Egvad

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 11 Hønkys, Egvad Dan Torp Jepsen Hydevadvej 34 6230 Rødekro Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 08-03-2018 Sagsnr.: 18/2417 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Der er en klagefrist på 4 uger fra din modtagelse af dette brev, og dispensationen træder først i kraft, når denne klagefrist er udløbet.

Der er en klagefrist på 4 uger fra din modtagelse af dette brev, og dispensationen træder først i kraft, når denne klagefrist er udløbet. Aksel Rosenberg Juhl Uge Teglgård 1 6392 Bolderslev Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 23-05-2017 Sagsnr.: 16/41323 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail:

Læs mere

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn Lodsejere i Lovns sogn, som er berørte af forslag til ændret digeregistrering Dato: 29. maj 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.25-K08-72-18 Susan Hangstrup

Læs mere

1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-7-15 1 2 3 4 2 - Ansøgning om lovliggørelse - Høgsbjergvej 4 9629 6666. www. hflc.dk Hører til journalnummer:

Læs mere

Dispensation til fjernede diger

Dispensation til fjernede diger Tom Larsen Tolshøj 63 9631 Gedsted Dato: 26. januar 2016 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2014-9741 Dokumentnr.: 820-2016-24083 Dispensation til fjernede diger

Læs mere

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 79 Barsø, Løjt og dige nr. D på matr. nr.

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 79 Barsø, Løjt og dige nr. D på matr. nr. Rasmus Nissen Barsø Bygade 22 6210 Barsø Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 09-05-2018 Sagsnr.: 18/2610 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Afslag til dispensation til lovliggørelse af fjernede diger på matr. nr. 581 Jegerup, Jegerup, ved Kastvråvej 1A, 6560 Sommersted.

Afslag til dispensation til lovliggørelse af fjernede diger på matr. nr. 581 Jegerup, Jegerup, ved Kastvråvej 1A, 6560 Sommersted. Thomas J. Hjort Kastvråvej 1A 6560 Sommersted Sendt til e-boks og via mail til: hjort1a@hotmail.com og konsulent: soj@lrs.dk Haderslev Kommune www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342150 bimy@haderslev.dk 27.

Læs mere

Kommunen dispenserer fra beskyttelsen til nedlæggelse af diget som udført. Dispensationen er meddelt med hjemmel i 29 j, stk. 2 i museumsloven.

Kommunen dispenserer fra beskyttelsen til nedlæggelse af diget som udført. Dispensationen er meddelt med hjemmel i 29 j, stk. 2 i museumsloven. Boje Skytte Fårevejle Kanalvej 47 4540 Fårevejle Sendt pr. digital post samt mail: boje@skytte-brogaard.dk Den 24. august 2017 Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige Odsherred kommune har den

Læs mere

Dispensation til gennembrud af dige nr. D mellem matr. nr og 1442 Bov ejerlav, Bov

Dispensation til gennembrud af dige nr. D mellem matr. nr og 1442 Bov ejerlav, Bov Hanne Claudia Schmidt Nissen Rønsdamvej 18 6330 Padborg Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 13-09-2018 Sagsnr.: 18/24457 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284

Læs mere

Lene og Jens Axel Sørensen Tinghøjvej Ølgod Afslag efter museumsloven

Lene og Jens Axel Sørensen Tinghøjvej Ølgod Afslag efter museumsloven Lene og Jens Axel Sørensen Tinghøjvej 10 6870 Ølgod (jas@b2bbonus.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947112 Afslag efter museumsloven Varde Kommune giver herved afslag på ansøgning om efterfølgende

Læs mere

Afslag på lovliggørelse af fjernet strækning af hhv. dige nr. D og D på matr. nr. 253 Uge ejerlav, Uge

Afslag på lovliggørelse af fjernet strækning af hhv. dige nr. D og D på matr. nr. 253 Uge ejerlav, Uge Frede Melgaard Åbenråvej 145 6360 Tinglev Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 12-12-2016 Sagsnr.: 15/13165 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-m ail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Holstebro kommune Kirkestræde Holstebro. Holstebro d. 21. januar 2015

Holstebro kommune Kirkestræde Holstebro. Holstebro d. 21. januar 2015 1 - Ansøgning om dispensation 9629 6666. www. hflc.dk Hører til journalnummer: Nupark 47 01.05.25-P19-6-15. 7500 Holstebro Birk Centerpark 24. 7400 Herning Holstebro kommune Kirkestræde 11 7500 Holstebro

Læs mere

Ansøgning om skovrejsning Borbjerg Byvej 1, 7500 Holstebro

Ansøgning om skovrejsning Borbjerg Byvej 1, 7500 Holstebro Side 1/6 Erik Dalby Korreborgvej 29 8850 Bjerringbro Dato: 24-11-2016 Sagsnr.: 01.13.25-P19-6-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

HEDEDANMARK A/S Klostermarken Viborg. Ansøgning om skovrejsning, Nautrupvej 20, 7830 Vinderup

HEDEDANMARK A/S Klostermarken Viborg. Ansøgning om skovrejsning, Nautrupvej 20, 7830 Vinderup Side 1/6 HEDEDANMARK A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Dato: 20-11-2015 Sagsnr.: 01.13.25-P19-11-15 Henv. til: Torben Høj Nielsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7804 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Dispensation til dige gennembrud af dige nr

Dispensation til dige gennembrud af dige nr Svend Ovenskou-Pedersen Lounsvej 16 Lovns 9640 Farsø Dato: 12. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.25-K08-1-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99 66 71

Læs mere

Du har efterfølgende ansøgt Assens Kommune, Miljø og Natur om lovliggørende dispensation, og denne er hermed behandlet.

Du har efterfølgende ansøgt Assens Kommune, Miljø og Natur om lovliggørende dispensation, og denne er hermed behandlet. Anders Jesper Hansen Nellemosevej 43, 5683 Haarby 24. september 2015 Sags id: 14/33122 Dispensation og afslag på dispensation til fjernelse af diger Kulturstyrelsen har tidligere varslet dig påbud om retablering

Læs mere

1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-5-15 1 2 3 4 2 - Ansøgning om dispensation - Holstebrovej 19 Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-5-15 Til Kulturstyrelsen

Læs mere

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige Claus Ove Lohmann Poulsen Egemarke Nykøbingvej 57 4591 Føllenslev - Sendt som digital post, og i kopi til mks@gefion.dk Den 9. maj 2017 Dispensation til gennembrud af beskyttet dige Odsherred kommune har

Læs mere

Administrationsgrundlag

Administrationsgrundlag Administrationsgrundlag Naturbeskyttelseslovens bygge- og beskyttelseslinjer, 16 19 samt reklameskiltning i det åbne land, 21. Museumslovens beskyttede sten- og jorddiger, 29 a. Januar 2019 Side 1 af 8

Læs mere

Dispensation efter museumsloven til at gennembryde et dige ved Fæsted

Dispensation efter museumsloven til at gennembryde et dige ved Fæsted TEKNIK & MILJØ Natur & Landskab Dato: 16-08-2019 Sagsnr.: 19/18030 Jens Anton Blomgreen Barslundvej 4 6630 Rødding Kontaktperson: Per Johansen Dir. tlf.: 7996 6258 E-mail: pj@vejen.dk Dispensation efter

Læs mere

Ministerielle skrivelser m.m.

Ministerielle skrivelser m.m. Den danske Landinspektørforening Landinspektørens Meddelelsesblad - De blå sider januar 1998 Ministerielle skrivelser m.m. Om jorddiger - Praksis i tilladelsessager - retablering af jorddiger af væsentlig

Læs mere

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 2, 1154 og 1165 Felsted, Felsted

Dispensation til gennembrud af beskyttet dige nr. D på matr. nr. 2, 1154 og 1165 Felsted, Felsted Evan Johansen Damm Lyngskovvej 5 Felsted 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 www.aabenraa.dk Dato: 3-11-2015 Sagsnr.: 14/31343 Dok.løbenr.: 290820/15 Kontakt:

Læs mere

TM Kursus om konkret udpegning af beskyttede sten- og jorddiger

TM Kursus om konkret udpegning af beskyttede sten- og jorddiger TM 19026 Kursus om konkret udpegning af beskyttede sten- og jorddiger 30. maj 2018 Kilde og evt. billedtekst placeres her. Udførslen Delprocesser for konkret udpegning 1. (Evt. ansøg om tilskud fra puljen

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til digegennembrud ved Annebergparken

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til digegennembrud ved Annebergparken Naturstyrelsen Vestsjælland v. Skovrider Jens Peter Simonsen Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. - Sendt som e-mail til jps@nst.dk og vsj@nst.dk Den 17. februar 2016 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter museumslovens 29 a, jf. 29 j, stk. 2. 1

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter museumslovens 29 a, jf. 29 j, stk. 2. 1 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. februar 2016 J.nr.: NMK-600-00058 KlageID: 68368 Ref.: MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om digegennembrud i Kalundborg Kommune

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende I medfør af 29 b - 29 d, 29 l, stk. 2, 29 v, stk. 5, og 38 i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Afgørelse i sag om fjernelse af dige i Struer Kommune

Afgørelse i sag om fjernelse af dige i Struer Kommune Afgørelse i sag om fjernelse af dige i Struer Kommune Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 21. december 2015 Sag NMK-600-00053 Natur- og Miljøklagenævnet har tru et afgørelse efter museumslovens 29

Læs mere

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn Lodsejere i Lovns sogn, som er berørte af forslag til ændret digeregistrering Dato: 3. april 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.25-K08-72-18 Telefon: 99

Læs mere

Dispensation til digegennembrud

Dispensation til digegennembrud Nicolaj Pinholt Fjelsøvej 52 9620 Aalestrup Dato: 23. april 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-10849 Dokumentnr.: 820-2018-80962 Dispensation til digegennembrud

Læs mere

Dispensation til sløjfning af dige nr

Dispensation til sløjfning af dige nr Kaj Sørensen og Søren Peter Sørensen Dammergårdsvej 66 Foulum 9640 Farsø Sendt til fælles mail: denbedstebedstemor@hotmail.com Dato: 30. april 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640

Læs mere

Afslag på lovliggørelse af fjernet del af dige nr. D og gennembrud af dige nr. D på matr. nr Felsted ejerlav, Felsted

Afslag på lovliggørelse af fjernet del af dige nr. D og gennembrud af dige nr. D på matr. nr Felsted ejerlav, Felsted Lars Jørgensen Lyngskovvej 1 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 09-12-2016 Sagsnr.: 14/31331 Kontakt: Tina Hjørne Direkte tlf.: 7376 7284 E-mail: tlh@aabenraa.dk

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. 20. maj 2015

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. 20. maj 2015 Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1)

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) Bekendtgørelse nr. x af x 2013 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) I medfør af 3 i lov nr. 550 af 18. juni 2012 om frikommuner og 29 b-29 d, 29 l, stk. 2, 29 t, stk. 3, 29 v,

Læs mere

Dispensation til fjernet del af dige nr

Dispensation til fjernet del af dige nr Peter Lassen Ullitshøjvej 12 9640 Farsø Sendes til: peterbossen@yahoo.dk Dispensation til fjernet del af dige nr. 46.576 Dato: 26. januar 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø

Læs mere

Diget eksisterer ikke og det er kommunens vurdering at der er tale om et fejlregistreret

Diget eksisterer ikke og det er kommunens vurdering at der er tale om et fejlregistreret Dispensation Dispensation til at fjerne beskyttet dige på Lejrvej 4C, 3500 Værløse Furesø Kommune meddeler hermed dispensation fra museumsloven 29 a, stk. 1 til at fjerne et beskyttet dige på matr. nr.

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Dialogmøde landmænd 19. Februar 2015

Dialogmøde landmænd 19. Februar 2015 Dialogmøde landmænd 19. Februar 2015 Dialogmøde for landmænd i Langeland Kommune Program: Velkomst og præsentation John Kjær Andersen Hvad er en miljøgodkendelse? Hvad er en godkendelse/ et tillæg/ en

Læs mere

Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov, Serup

Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov, Serup Morten Bak Resdal Bakke 53B 8600 Kjellerup bak@morten-bak.dk 4. maj 2016 EJD-2016-01544 Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov,

Læs mere

Amders Holm Lilliensborgvej Odder Sags Id. S

Amders Holm Lilliensborgvej Odder Sags Id. S Amders Holm Lilliensborgvej 40 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Dispensation til erstatningsdige Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra museumslovens 1 29a til at nedlægge

Læs mere

Den 20. august 2014. Natur, Miljø og Trafik. NEAL DAVID MCMULLAN Projektleder. Vejdirektoratet. Guldalderen 12 2640 Hedehusene

Den 20. august 2014. Natur, Miljø og Trafik. NEAL DAVID MCMULLAN Projektleder. Vejdirektoratet. Guldalderen 12 2640 Hedehusene Den 20. august 2014 NEAL DAVID MCMULLAN Projektleder Vejdirektoratet Guldalderen 12 2640 Hedehusene Natur, Miljø og Trafik Ref.: JRA Sag: 306-2014-51222 Dok.: 306-2014-174559 Vedr. ejd.nr.: Kontakt Natur,

Læs mere

Dispensation efter museumsloven til mindre gennembrud af dige ved Nørbølling

Dispensation efter museumsloven til mindre gennembrud af dige ved Nørbølling TEKNIK & MILJØ Natur & Landskab Dato: 01-08-2018 Sagsnr.: 18/15164 Torben Nørremark Foldingbrovej 46 6650 Brørup E-mail: atnorremark@hotmail.com Kontaktperson: Dir. tlf.: 7996 6258 E-mail: pj@vejen.dk

Læs mere

Dispensationsafgørelse

Dispensationsafgørelse Dispensationsafgørelse Vejdirektoratet Dato 6. februar 2015 Sagsbehandler KAJAK Matr.nr. Flere matrikler BYGGERI OG NATUR Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Gennembrud af diger i forbindelse med

Læs mere

Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø

Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø 1 Temaer 1. Passivitet 2. Retlig lovliggørelse 3. 3 4. Dispensationer 2 2 Passivitet/indrettelsessynspunktet 3 Indrettelse/passivitet NKO 334: Det er dog i

Læs mere

Fagligt og juridisk notat i sag nr. 13/12371 vedrørende ansøgning om dispensation til nedlæggelse af vandhuller på matr. nr. 31 n.

Fagligt og juridisk notat i sag nr. 13/12371 vedrørende ansøgning om dispensation til nedlæggelse af vandhuller på matr. nr. 31 n. Den 1. oktober 2013 Fagligt og juridisk notat i sag nr. 13/12371 vedrørende ansøgning om dispensation til nedlæggelse af vandhuller på matr. nr. 31 n. Naturbeskyttelsesloven. Ifølge naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Natursagsbehandler Keld Koustrup Sørensen samt landbrugssagsbehandler Marianne Heilskov

Læs mere

Dispensation til del af fjernet dige nr

Dispensation til del af fjernet dige nr Benny Berge Gunderstedvej 26 Ll Ajstrup 9240 Nibe Dispensation til del af fjernet dige nr. 45.639 Dato: 27. februar 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-9169

Læs mere

Afslag på ansøgning om at nedlægge 940 meter beskyttede jorddiger, Hedelundvej

Afslag på ansøgning om at nedlægge 940 meter beskyttede jorddiger, Hedelundvej Margit og Gunner Duus Hedelundvej 15 8762 Flemming Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.25-P19-3-14 20.12.2016

Læs mere

Afslag efter museumsloven til forlængelse af gennembrud af dige ved Fårkrog

Afslag efter museumsloven til forlængelse af gennembrud af dige ved Fårkrog TEKNIK & MILJØ Natur & Landskab Dato: 22-09-2017 Sagsnr.: 17/9400 Iver Hansen Schmidt Skodborg Vamdrupvej 17 6630 Rødding Kontaktperson: Per Johansen Dir. tlf.: 7996 6258 E-mail: pj@vejen.dk Afslag efter

Læs mere

Dispensation til nedlæggelse af digestykker ved Hejsagervej 15, Hejsager.

Dispensation til nedlæggelse af digestykker ved Hejsagervej 15, Hejsager. Torben P Arevad Hejsagervej 15 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342002 esge@haderslev.dk 21. november 2017 Sagsident: 17/12914

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter museumslovens 29 a, jf. 29 j, stk. 2. 1

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter museumslovens 29 a, jf. 29 j, stk. 2. 1 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. december 2015 J.nr.: NMK-600-00053 Ref.: MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om fjernelse af dige i Struer Kommune Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2184 Fax 7232 3213 krso@hillerod.dk Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten Sag 219-2015-2430 22. januar 2015 Undertegnede

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng Kim Linnemann Christiansen Øster Ørbækvej 40 9670 Løgstør Dato: 15. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-K08-176-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99

Læs mere

Aftale om ajourføring

Aftale om ajourføring Til: Center for Kulturarv, Fortidsminder, Slots- og Kulturstyrelsen Slots- og Kulturstyrelsen Afdeling Nykøbing Falster Afsender: Kommune Fejøgade 1 4800 Nykøbing Falster Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk

Læs mere

Bilag 1. Tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding på matr.nr. 2a St. Havelse By, Ølsted 24. feb Matr.nr. 2a er markeret med lilla og med g

Bilag 1. Tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding på matr.nr. 2a St. Havelse By, Ølsted 24. feb Matr.nr. 2a er markeret med lilla og med g Bilag 1. Tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding på matr.nr. 2a St. Havelse By, Ølsted 24. feb. 2011 Matr.nr. 2a er markeret med lilla og med graveområdet er rød skraveret. Miljø og Teknik Rådhuspladsen

Læs mere

3 beskyttede naturarealer. Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug

3 beskyttede naturarealer. Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug 3 beskyttede naturarealer Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug Meget fokus på 3 arealer hvorfor nu det? Visse 3 arealer

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Dispensation efter museumsloven til gennembrud af dige ved Foldingbro

Dispensation efter museumsloven til gennembrud af dige ved Foldingbro TEKNIK & MILJØ Natur & Landskab Dato: 04-04-2018 Sagsnr.: 14/47490 Mette og Peder Christoffersen Foldingbrovej 58 6650 Brørup E-mail: pedermette@live.dk Kontaktperson: Per Johansen Dir. tlf.: 7996 6258

Læs mere

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen.

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. Sagsnummer: 01.00.00-K08-15-11 Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. De forskellige forhold der er tale om

Læs mere

Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk

Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk BALD EJENDOMME ApS Dato: 22. juli 2014 Baldersbuen 14 Sagsb.: Lov 2640 Hedehusene Sagsnr.: 14/31578 Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk AFSLAG og PÅBUD Fritidshytte opført

Læs mere

AFTALE OM AJOURFØRING AF DEN DIGITALE DIGEREGISTRERING I MILJØPORTALEN

AFTALE OM AJOURFØRING AF DEN DIGITALE DIGEREGISTRERING I MILJØPORTALEN AFTALE OM AJOURFØRING AF DEN DIGITALE DIGEREGISTRERING I MILJØPORTALEN Til: Fortidsminder, Slots- og Kulturstyrelsen Afsender: Kommune Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster herved kommunens afgørelse af 9. februar 2012 på de anførte vilkår og afgørelsen står således ved magt.

Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster herved kommunens afgørelse af 9. februar 2012 på de anførte vilkår og afgørelsen står således ved magt. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2012 J.nr.: NMK-31-00598 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af en helårsbolig på Bornholm

Læs mere

Opstilling af husstandsmøller. i Ringkøbing-Skjern Kommune

Opstilling af husstandsmøller. i Ringkøbing-Skjern Kommune Opstilling af husstandsmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune 1. Bevaringsværdige landskaber Natur- og Miljøklagenævnet: Natur- og Miljøklagenævnets praksis for hustandsvindmøller indenfor Bevaringsværdige

Læs mere

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag.

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag. Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved att.: Niels Hermansen Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 31. maj 2018 Journalnr.: 213999 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord

Læs mere

Forsvarets areal, Hyby Fælled, plan- og naturforhold mv.

Forsvarets areal, Hyby Fælled, plan- og naturforhold mv. Natur & Miljø 10. juni 2014 Forsvarets areal, Hyby Fælled, plan- og naturforhold mv. Dette notat beskriver de bindinger mv., der gælder for forsvarets arealer på Hyby Fælled. Notatet er udarbejdet gennem

Læs mere

Dispensation til sløjfning af dige

Dispensation til sløjfning af dige Arne Reinholdt Mogensen Ettrupvej 64 Ettrup 9620 Aalestrup Sendes til haverdal64@gmail.com Dispensation til sløjfning af dige Dato: 29. januar 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640

Læs mere

Peter Skovgaard Jensen Feldbækvej 14 Korup 8410 Rønde 10. april 2015

Peter Skovgaard Jensen Feldbækvej 14 Korup 8410 Rønde 10. april 2015 Peter Skovgaard Jensen Feldbækvej 14 Korup 8410 Rønde peterskovgaard@ofir.dk 10. april 2015 Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 fortidsminder@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Morten Bak Resdal Bakke 53 A 8600 Silkeborg marts Varsling af påbud og partshøring vedr. ulovligt forhold på dige

Morten Bak Resdal Bakke 53 A 8600 Silkeborg marts Varsling af påbud og partshøring vedr. ulovligt forhold på dige Morten Bak Resdal Bakke 53 A 8600 Silkeborg E-mail: bak@morten-bak.dk Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 slke@slke.dk www.slks.dk CVR 34072191 4.

Læs mere

Dispensation til fjernet dige

Dispensation til fjernet dige Erik Juel Sand Løgsted Skalle 20 9670 Løgstør Dato: 30. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.25-K08-80-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99 66 71 09 Mail:

Læs mere

Råstofgravning Bjerrede

Råstofgravning Bjerrede Råstofgravning Bjerrede Grundejermøde 15. januar 2014 Program 1. Velkomst og indledning 2. Råstofplan 2012-2023 3. Råstoftilladelser Sagsforløb og vilkår 4. Spørgsmål og bemærkninger 5. Afslutning Høring

Læs mere

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Sendt pr. mail:

Læs mere

Landskaber i Midtjylland

Landskaber i Midtjylland DET REGIONALE FAGLIGE KULTURMILJØRÅD Landskaber i Midtjylland Et smukt digeforløb i det midtjyske landskab. Det moderne elhegn løber langs toppen af det gamle udskiftningsskel af jord og græstørv. Nu som

Læs mere

Maskinhus: Ændret ruminddeling i grundplan - forholdene tillades og kan således

Maskinhus: Ændret ruminddeling i grundplan - forholdene tillades og kan således Bilag 3: Mulighed for retlig eller fysisk lovliggørelse Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at der ikke findes ulovlige forhold efter Planlovens 35 (landzoneadministration) og samtidig foranledige et ulovligt

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

Byg og Ejendom. Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk. Sagsnr. 2011-289. Den 5.

Byg og Ejendom. Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk. Sagsnr. 2011-289. Den 5. Byg og Ejendom Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2011-289 Den 5. juli 2011 INTERNT NOTAT Præstemosevej 28, matr. nr. 9 ad Asminderød By, Asminderød

Læs mere

Dispensation til midlertidigt gennembrud af dige nr

Dispensation til midlertidigt gennembrud af dige nr Henrik Dalgaard Christensen Ndr Borremosevej 10 Sjøstrup 9600 Aars Dato: 10. juli 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-22037 Dokumentnr.: 820-2018-145478

Læs mere

Dispensation til digegennembrud til overkørsel ved Gurrevej 395 A, Kvistgård

Dispensation til digegennembrud til overkørsel ved Gurrevej 395 A, Kvistgård Inger Susanne Rething Christiansen Olesvej 11 2830 Virum Mailet dd til ejer og rådgiver Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 05.09.2018 Sagsnr.

Læs mere

Energinet DK Tonnes Kjærsvej Fredericia. Att. Martin Scheuerlein

Energinet DK Tonnes Kjærsvej Fredericia. Att. Martin Scheuerlein POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Energinet DK Tonnes Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att. Martin Scheuerlein Dispensation fra museumsloven

Læs mere

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Tlf. 9816 5964 Træffes bedst efter kl. 17 E-mail: Arkitekt@MBAndersen.dk 26. oktober 2009 Viborg Stiftsøvrighed Ref. løbe nr. 620902/09 Stiftsøvrigheden

Læs mere

Lovliggørende dispensation til at fjerne 270 meter beskyttet dige, matr. nr. 2 a, Linnerup By, Linnerup, Mosevej 8, 7160 Tørring

Lovliggørende dispensation til at fjerne 270 meter beskyttet dige, matr. nr. 2 a, Linnerup By, Linnerup, Mosevej 8, 7160 Tørring Karl Ejvind Larsen Horsensvej 84 8765 Klovborg og Henrik Rathleff Larsen Skovageren 6 8752 Østbirk Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk

Læs mere

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Furesø Kommunes landområder omfatter alle arealer, der ikke er udlagt til byzone eller planlagt til fremtidig byudvikling. I landområderne

Læs mere

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31.

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31. Returadresse: Plan Byg og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg Ornestation Mors Gl. Møllevej 97 7970 Redsted M. Afslag på ansøgning om udvidelse af dyreholdet på Bækkevej 4, 4470 Høng Kalundborg Kommune

Læs mere

Jesper Kortbæk Slot Palleshøje Viborg. Sendes til:

Jesper Kortbæk Slot Palleshøje Viborg. Sendes til: Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Jesper Kortbæk Slot Palleshøje 110 8800 Viborg Sendes til: Jesper@vexa.dk Afslag på ansøgning om etablering af bådebro ved Hejmdalsvej 16, 8800

Læs mere

NOTAT. Praksis for administration af naturbeskyttelsesloven og vandløbsloven Sag: P Karin Skovhus Plan og kultur 17.

NOTAT. Praksis for administration af naturbeskyttelsesloven og vandløbsloven Sag: P Karin Skovhus Plan og kultur 17. Praksis for administration af naturbeskyttelsesloven og vandløbsloven Sag: 01.05.00-P21-1-14 Karin Skovhus Plan og kultur 17. april 2014 Indledning Kommunerne administrerer en række beskyttelsesbestemmelser

Læs mere

Administrationsgrundlag. januar 2013 2012. - opsætning af solfangere og solcelleanlæg

Administrationsgrundlag. januar 2013 2012. - opsætning af solfangere og solcelleanlæg januar 2013 2012 - opsætning af solfangere og solcelleanlæg Byggeloven I henhold til bygningsreglementet er der ikke en fast grænse for, hvornår der skal søges om tilladelse til opsætning af solfangere

Læs mere