Drift og vedligeholdelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Drift og vedligeholdelse"

Transkript

1 Drift og vedligeholdelse INDHOLDSFORTEGNELSE Information Med denne Drift og vedligeholdelse i hænde er der god mulighed for at få optimal udnyttelse og dermed stor fornøjelse af det faste inventar leveret af. Fra er der naturligvis et ønske om at have tilfredse kunder. Derfor står vi gerne til rådighed med supplerende råd og vejledninger, hvis der er tvivl om vedligeholdelse eller andre spørgsmål. Indholdet er opdelt således, at hver enkelt inventardel først er beskrevet med produktoplysninger og derefter om vedligeholdelse. Symbolet indikerer, hvorledes den pågældende inventardel vedligeholdes for opnåelse af maksimal resultat. Symbolet indikerer behandlinger, som inventardelen ikke bør udsættes for. Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax.: Mail: info@totalinventar.dk Hjemmeside: 1 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

2 INVENTAR Skabskorpus Korpus udført i 120 gram Alpinhvid melamin på 19 mm. plade. Afsluttet med 0,8 mm slagfast hvid ABS-kant. Skabene er dyvlet og limet samt monteret med 8 mm. hvidlakeret bagbeklædning i not. Ved rengøring af overflade for snavs vaskes af med vand tilsat rengøringsmiddel med afspændingsmiddel. Efterfølgende aftørres overfladen med tør klud. Der må aldrig bruges rengøringsmidler indeholdende slibemidler. Gælder også grydesvampe og lign. Skabslåger Låger med profilerede bøge- eller ahornkanter leveres i 19 mm plade med højtrykslaminat. Lågen er opbygget af 17 mm spånplade og kantet med en kraftig 10 mm massiv overlamineret bøge eller ahorn trækant. Alle kanter er pænt og praktisk afrundede og lakerede. Rammelåger med sikkerhedsglas produceres som øvrige skabslåger i hel udførelse uden samlinger. Ved rengøring af overflader for snavs vaskes af med vand tilsat rengøringsmiddel med afspændingsmiddel. Efterfølgende aftørres overfladen med tør klud. Der må aldrig bruges rengøringsmidler indeholdende slibemidler. Gælder også grydesvampe og lign. Skabshængsler Hængslet til traditionelle konvexe skabslåger er et specielt designet institutionshængsel. Den specielle fastgørelse af hængslet på skabsside og i udnakning i skabslågen giver hængslet ekstra styrke til at modstå hængslets åbningsvinkel på 270gr. Hængslet er med fast split og er 100 % vedligeholdelsesfrit. Kommer lågen til at hænge, kan hængslet let justeres både vertikalt og horisontalt og lågen kan dermed rettes til. 2 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

3 Skabsgreb Gribevenlige skabsgreb i 128 mm/160 mm eller 256 mm. børstet stål. Højden 25 mm og Ø10 mm tykkelse. Brug fugtig klud til aftørring. Indretningsdele Silverfarvede trådkurve/riste med rulleudtræk. Massive udtræksbakker med rulleudtræk. Metalskuffer med rulleudtræk højde 5,4cm, 8,5 cm. eller med reling højde 14,5 cm. Alu-skuffer med dæmpningsbeslag Blumotion og fuldt udtræk, højde 8,5 cm eller med reling højde 14,5 cm. Ved rengøring af overflader for snavs vaskes af med vand tilsat rengøringsmiddel med afspændingsmiddel. Efterfølgende aftørres overfladen med tør klud. Der må aldrig bruges rengøringsmidler indeholdende slibemidler. Gælder også grydesvampe og lign. Skabshylder Skabshylder er funktionelle og let flytbare. Udføres i 19 mm plade, med 120 gram melamin på begge sider, kantet med 0,8 mm slagfast hvid ABS-kant. Monteres på kraftige metalhyldebærere. Hylder i kemikalieskabe forsynes med 3mm kemikalieresistente plastbunde. Ved rengøring af overflade for snavs, vaskes af med vand tilsat rengøringsmiddel med afspændingsmiddel. Efterfølgende aftørres overfladen med tør klud. Der må aldrig bruges rengøringsmidler indeholdende slibemidler. Gælder også grydesvampe og lign. Skabssokler Sokler leveres i 16 mm antracit grå 120 gram melamin i højde150 mm. Andre typer sokler kan leveres som f.eks. alu eller laminatsokler. Udtrækssoklen H: 150 mm leveres med kraftige gummi fødder. 3 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

4 Soklerne kræver ingen speciel vedligeholdelse, andet end rengøring, ved aftørring med fugtig klud. Bordplader Laminat bordplader: Leveres i tykkelsen 19 eller 30 mm belagt med Formica eller Abet højtrykslaminat. Laminat består af sammenpresset papirmateriale med dekorpapir og et beskyttelseslag øverst. Laminat er modstandsdygtigt overfor almindelige kemikalier og rengøringsmidler i husholdningen, dog ikke syrer og baser. Laminaten er varmefast og tåler varme op til 180 grader. Benyt dog altid afsætningsunderlag, da metalgryder let overstiger opvarmningspunktet hvorved overfladen beskadiges for bestandig. El-kedler, kaffemaskiner og lignende bør ikke stå på eller ved samlinger, da utætheder/kondens eller lignende, kan forårsage opbuling eller vandindtrængning, som vores garanti ikke dækker. Laminaten er meget slidstærk. Anvend dog aldrig knive direkte mod laminatoverfladen, men benyt altid skærebræt og undgå materialer, som f.eks. lertøj og støbejernsgryder det kan ridse bordpladen. Bemærk: Glatte laminater er mere modtagelige overfor ridser. Den daglige rengøring kan normalt klares med rent vand og en opvredet klud. Ved brug af sulfo kan dette med tiden give en fedtet overflade, der fjernes med lige dele vand og klorin eller med acetone. Anvend en klud eller en børste. Anvendes klorin eller acetone, skal du sørge for udluftning og være opmærksom på, at trækanter ikke tåler kontakt med disse produkter. Pladen vaskes af med lunkent vand efter endt behandling. Skurepulver, ståluld eller andre slibende rengøringsmidler bør undgås, da disse midler kan ridse laminaten og kan fjerne det øverste beskyttelseslag. Rødvin, blæk, rødbedesaft eller anden stærk frugtfarve bør fjernes hurtigst muligt for at undgå misfarvning af laminaten. Laminaten er meget slidstærk. Anvend dog aldrig knive direkte mod laminatoverfladen, men benyt altid skærebræt og undgå materialer, som f.eks. lertøj og støbejernsgryder det kan ridse bordpladen. Bemærk: Glatte laminater er mere modtagelige overfor ridser. Trækanterne på bordpladerne er lakeret 2-3 gange afhængig af træsort og laktype. For at få varig glæde af din nye bordplade, bør 4 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

5 trækanterne efterbehandles med lak efter behov og minimum en gang om året. Dette gøres bedst ved at affedte trækanten med f.eks. sprit. Kanterne må ikke slibes. Når kanterne er tørre, efter affedtning, lakeres med syrehærdende interiørlak. Skrammer eller andre skader (trykmærker undtaget), behandles straks, da lakken ellers kan skalle af, hvorefter trækanterne hurtigt bliver misfarvede. Massivt træ: Leveres i tykkelsen mm. En massiv træ bordplade er et naturprodukt. Den struktur og åretegning bordpladen har i overfladen er unik for netop denne bordplade. Der vil derfor kunne forekomme mindre forskelle i bordpladen. Træ er levende, og jo mere fugt det får, jo mere vil træet udvide sig. Træ til bordplader er tørret til 8 %, hvorfor det er vigtigt, at bordpladen ikke udsættes for en konstant høj fugtighed. Normalt vil fugtigheden i et faglokale være %. Er luftfugtigheden højere, vil træet optage fugt og udvide sig. Er luftfugtigheden lavere vil bordpladen svinde. Hvis der optages uens fugt på for- og bagside, vil pladen krumme men den retter sig igen. Ved en normal rumfugtighed på mellem % vil træet udvide sig 1-2 mm i bredderetningen, men kan ved en fugtighed på 85 % udvide sig op til 10 mm. I længderetningen vil udvidelsen altid være minimal. Ved tørring af naturtræ vil der opstå små luftlommer i træet. Disse luftlommer vil fremkomme som små revner/mindre ridser i den færdige bordplade. Ligeledes kan smårevner opstå ved temperaturog fugtighedsudsving. Smårevner er naturlige i massivt træ, og er derfor ikke reklamationsberettigede. Hos er det tilstræbt, at det levende massive træ produkt er behandlet på en sådan måde, at der er så lidt vedligeholdelse som muligt. Naturtræ vil dog altid, lige meget hvor godt det er behandlet, være et levende materiale, der arbejder. Træet arbejder i det miljø, det er placeret i. Og hvor meget træet arbejder, afhænger af de fugtudsvingninger, der er i miljøet. En god behandling af træet vil minimere træets evne til at optage fugt og dermed træets evne til at arbejde, men kan aldrig elimineres. Pladerne er fra fabrik grundbehandlet. En massiv bordplade skal i de første 4-6 uger behandles 2-3 gange pr. uge indtil pladen er mættet med olie, og dermed opnår en smuds- og fugtighedsafvisende overflade. 5 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

6 Massive bordplader tåler ikke påvirkning af meget varme emner, husk derfor altid en bordskåner når du sætter varme gryder, pander osv. fra dig på bordpladen. Fra fabrikken er massiv træ bordpladerne overfladebehandlede med Bio olie. Sådan vedligeholdes bordpladerne: 1. Den rene plade påføres et tyndt lagt olie som fordeles jævnt på pladen. Eventuel overskydende olie fordeles til steder hvor pladen suger mere olie. Med slibesvampen slibes i åreretningen, hvorved der opnås at olien slibes ned i pladen, samt at fibrene slibes til så pladen samtidig bliver glat. 2. Lad olien trække nogle timer gerne natten over. Herefter afsluttes der med en let slibning med slibesvampen, og eventuel overskydende olie aftørres. 3. Gentag behandlingen indtil bordpladen ikke suger mere olie, typisk efter 3-5 uger. 4. Mindre ridser fjernes let med et stykke sandpapir korn 180. Slib i olie så opnår du et godt resultat. Afslut med slibesvampen for at opnå den perfekte overflade. 5. Når bordpladen syner lidt mat i overfladen, er det tegn på at pladen trænger til olie Til daglig rengøring anvendes sæbespåner eller lignende neutrale sæber. Bemærk der må ikke anvendes sulfo på en Bio olie behandlet massiv bordplade, da sulfo er et fedtopløsende rengøringsmiddel. Undgå længere tids påvirkning af vand og lign. på pladerne, f.eks. klude, glas, skåle og andet. Og idet at olieklude kan selvantænde skal disse straks efter brug opbevares i et glas med tætsluttende låg. Brugte olieklude må ikke efterlades indendørs på anden vis end her omtalt. Kompakt laminat bordplader: Kompakt laminat er opbygget af mange lag specialbehandlet materiale og toplaminaten er yderst resistent overfor kemikalie påvirkning. Leveres i forskellige tykkelser. Det betyder dog ikke at man kan lade syre og lign. ligge på overfladen. Den daglige rengøring kan normalt klares med rent vand og en opvredet klud. Ved brug af sulfo kan dette med tiden give en fedtet overflade, der 6 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

7 fjernes med lige dele vand og klorin eller med acetone. Anvend en klud eller en børste. Skurepulver, ståluld eller andre slibende rengøringsmidler bør undgås, da disse midler kan ridse laminaten og kan fjerne det øverste beskyttelseslag. Undgå længere tids påvirkning af kemikalier og lign. på pladerne. Kompakt laminat tåler ikke ekstrem varme som f. eks flammer og glas der har stået på en bunsenbrænder. Kemikalie resistens Chemtop laminatbordplader: Kemikalie resistente Chemtop laminatbordplader leveres i tykkelsen 30 mm belagt med Formica Chemtop højtrykslaminat. Bagsiden med kontralaminat. Bordpladen er opbygget af 28 mm spånplade og kantet med en kraftig 15 mm massiv bøge / ahornskant, som er underlimet og forseglet af laminatbelægningen. Kanterne har en behagelig afrunding, hvilket sikrer laminatkanten mod sprængning ved evt. stød og slag. Pladerne er ekstremt holdbare overfor kemikalepåvirkning. Chemtop laminatbordpladerne tåler ikke ekstrem varme som f. eks flammer og glas der har stået på en bunsenbrænder. Leveres med koblingsbeslag, not/fjer, smigskæring, vinkelsamling eller gehringssamling. Som afslutninger mod vægge leveres: Hulkehlbagkantliste i massiv lakeret bøg. Ved daglig rengøring af overflade for almindelig snavs, fedtede fingre osv. vaskes af med vand tilsat salmiakholdigt rengøringsmiddel. Efterfølgende vaskes af med fugtig klud og aftørres med tør klud. Der må aldrig bruges rengøringsmidler indeholdende slibemidler. Gælder også grydesvampe og lign. Bordplader i rustfri stål: Bordpladerne leveres både med og uden isvejst vaske i tykkelse 30 mm. Rustfrit stål er et uforgængeligt, miljøvenligt og hygiejnisk materiale, som samtidig er usædvanligt slidstærkt og modstandsdygtigt overfor f.eks. syrer og væsker som anvendes i husholdningen, intet kan ruste eller skalle. De kan leveres i alm. rust frit stål og i syrefast rustfrit stål. 7 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

8 Efter brug tørrer du blot bordpladen af med en blød fugtig klud. Tør efter med en tør klud for at undgå kalkaflejringer. Udtørrede rester fjernes let med varmt vand tilsat rengøringsmiddel. Evt. kalkaflejringer eller rander, kan fjernes med eddikeopløsning eller andet ikke-ætsende afkalkningsmiddel Ridser Fjernelse af mindre ridser kan ske med rengøringsmidler indeholdende slibemidler, - som f.eks. flydende skurepulver, Sidol metalglans eller lignende. Men husk: Puds altid i sliberetningen. Varme ting Vær opmærksom på at stålet kan misfarves og udvide sig ved høje temperaturpåvirkninger. Dette kan med tiden medføre, at den underlimede træplade løsner sig fra stålet. Undgå derfor at placere varme genstande på bordet. Skulle der opstå andre problemer/skader med bordpladen, kontakt da forhandleren inden forsøg på udbedring. Skurepulver, stålsvampe, stålbørste eller andre slibemidler bør ikke bruges i den daglige rengøring. Brug aldrig ufortyndede midler som sprit, blegemidler, fortynder og lignende, da dette kan give skjolder. Skrab aldrig udtørrede rester væk. Granitbordplader: Granitbordplader er et naturprodukt. Din granitbordplade er lavet specielt efter dine ønsker og opgivne mål. Den farvekombination din/jeres bordplade har i overfladen er unik for netop din/jeres bordplade Granit er opbygget af mineraler og indeholder kvarts, feldspat og glimmer. Sammensætningen af disse mineraler gør, at granit er meget slidstærkt, og samtidig er det den nemmeste natursten at vedligeholde. Grundbehandling: Ligesom træ er granit porøst i overfladen. For at beskytte granitten mod nedtrængning af forskellige former for fedt, er det derfor vigtigt at tilføre granitten fedtstof, som f.eks. vand tilsat natursæbespåner eller kokossæbe Stenplader er gode bageborde. Da pladerne altid er kolde, hænger dejen ikke i - og pladen får tilført naturligt fedtstof, hvilket den har godt 8 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

9 af. Fedtstoffer som kan aflejres i overfladen forsvinder af sig selv. Forsøg på at fjerne pletter med vand gør kun at processen forlænges. Så fortvivl ikke, hvis der skulle komme fedtpletter. De forsvinder normalt af sig selv. Også denne anvendes hvor der er behov for at frastille varme elementer. Granit kan rengøres med syreholdige rengøringsmidler og eventuelle kalkrester" kan fjernes med kalkfjerner eller lignende. Vær opmærksom på at granit kan tåle varmepåvirkningen fra f.eks. pander og plader i kortere tid. Lad dog aldrig brandvarme gryder, plader mm. stå til afkøling på bordpladerne. Læg i så fald altid et redskab (kniv, grydeske, bordskåner eller lign.) under kanten af gryden/pladen. Uden denne foranstaltning kan bordpladen i værste fald revne. Rengøringsmidler som afkalkningsmidler, klorin, sprit m.m. skal altid fjernes omgående fra bordpladen med en opvredet klud. De må aldrig ligge i længere tid på bordpladen, da det kan skade overfladen. TAVLER Tavler kan med den rette rengøring holde i mange år frem i tiden. Skrives der med kridt på tavlen, udnyttes den egenskab, at det støver. Visse typer kridt markedsført som støvfrit (anti-dust) er tilsat forskellige bindemidler blandt andet paraffin der oftest besværliggør rengøring. Kridtet skal helst være så rent som muligt, altså uden paraffin. Paraffin efterlader skygger og gør, at tavlen bliver uhensigtsmæssigt blank og vanskelig at rengøre. Der må ikke være sten i kridtet, da sten kan ridse tavlebelægningen. Brug aldrig fedtholdige rengøringsmidler. WHITEBOARDS Whiteboards fås som almindelige skrivetavler og som elektroniske tavler. Vedligeholdelse af tavlerne: Læs vedlagte vejledning. VASKE Stålvaske: Aftørres med en opvredet klud. 9 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

10 Da vasken er rå og ubehandlet bliver vasken misfarvet, hvis den ikke rengøres med skurepulver eller specialprodukter, der findes i dagligvarehandlen. Undgå ståluld, da det kan efterlade små partikler, der kan udvikle sig til rustpletter. Undgå ligeledes at efterlade støbejernsgryder og -pander i vasken, da disse kan efterlade rust. Hvis der er opstået små ridser eller rustpletter forårsaget af ovennævnte, kan en rå og ubehandlet stålvask pudses med langsgående bevægelser med slibepapir min. korn 220, da en rustfri stålvask, ikke kan ruste. De vaske som leveres med lille skyllekammer er den lille kumme mere mat i stålet generelt men den dækkes af bakke. LØSE MØBLER Laminat bordplader: Bordpladerne er nemme at rengøre. I de fleste tilfælde rengøres pladen blot med en fugtig klud og tørres efter. Eventuelle pletter fjernes med sulfo tilsat salmiak opløst i lunkent vand. Derefter skylles efter med rent, koldt vand, hvorefter pladen tørres af. Pletter af farve, lak o.l. fjernes med acetone eller fortynder. For at undgå mærker, skylles pladen med rent, koldt vand inden aftørringen. Brug aldrig brun sæbe eller sæbespåner samt skurepulver og andre slibende/ridsende rengøringsmidler. Stærke alkaliopløsninger bør undgås. Sæder og rygge: Overfladerne er behandlet med en miljøvenlig lak, der giver en meget modstandsdygtig overflade, der er nem at holde. Normal rengøring foretages med en klud opvredet i vand, der eventuelt er tilsat et almindeligt opvaskemiddel eller andet mildt rengøringsmiddel. Overfladen tørres derefter af med en klud opvredet i rent vand, og til sidst tørres efter med en ren, tør klud. Rengøringsmidler tilsat ammoniak bør ikke anvendes. Skurepulver bør heller ikke anvendes, da dette kan ridse overfladen. Ligeledes frarådes anvendelse af organiske rengøringsmidler. Brug aldrig fedtholdige rengøringsmidler. 10 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

11 SUGEARME Alsident sugearme: Rør og plastdele rengøres med vand og opvaskemiddel. Alle skærme rengøres på samme måde, men tåler dog også alm. Husholdningssprit. O-ringe er vedligeholdelsesfrie men skal holdes fri fra olie. 11 Bergsøesvej Silkeborg Tlf.: Fax:

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Granit Komposit. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Granit Komposit. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Granit Komposit... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Granit/Komposit bordplade fra Horn Bordplader A/S For at få

Læs mere

Granit Komposit Silestone Ceramic

Granit Komposit Silestone Ceramic Montering Vedligeholdelsesvejledning Granit Komposit Silestone Ceramic... kvalitet hele vejen igennem Maj 2016 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Granit/Komposit/Silestone/Ceramic bordplade

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat låger Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Regelmæssig rengøring Anvend en blød klud opvredet i lunkent vand, der gerne må være tilsat et almindelig rengøringsmiddel

Læs mere

Vedligeholdelsesfolder

Vedligeholdelsesfolder Vedligeholdelsesfolder Indholdsfortegnelse Forord... 3 Låger... 4 Skuffer... 4 Korpus... 4 Hængsler... 4-5 Bordplader Plastlaminatbordplader... 5 Laboratoriebejdsede bordplader... 5 Lakerede bordplader...

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Corian. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Corian. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Corian... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Corian fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af din

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Getacore. ... kvalitet hele vejen igennem. Juni 2010 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Getacore. ... kvalitet hele vejen igennem. Juni 2010 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Getacore... kvalitet hele vejen igennem Juni 2010 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Getacorebordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde

Læs mere

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING NVU5 Grønttorvet Valby. Inventar fra Svane Køkkenet Køkken Låge / model : WBL Deco hvid (malet) Skuffe (type) : Lux hvid WBL Bordplade : 30mm hvid surface laminat Vask

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

KONTROLLER BORDPLADEN VED MODTAGELSEN

KONTROLLER BORDPLADEN VED MODTAGELSEN DK M O N T A G E O G V E D L I G E H O L D A F MASSIVTRÆS BORDPLADE KONTROLLER BORDPLADEN VED MODTAGELSEN! Finder du grund til at reklamere over det leverede produkt, skal dette ske til din forhandler

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Glas... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Glasbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Kompaktlaminat. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Kompaktlaminat. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Kompaktlaminat... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Kompaktlaminatbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst

Læs mere

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING NVU5 Grønttorvet Valby. Inventar fra Svane Køkkenet Køkken Låge / model : WBL Deco hvid (malet) Skuffe (type) : Lux hvid WBL Bordplade : 30mm hvid surface laminat Vask

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Beton Terrazzo. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Beton Terrazzo. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Beton Terrazzo... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Terrazzo/betonbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående rengøring

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Denne vejledning hjælper dig med at pleje og vedligeholde dine produkter fra Cube Design, så

Læs mere

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING NVU5 Grønttorvet Valby. Inventar fra Svane Køkkenet Køkken Låge / model : WBL glat hvidhøjglans (malet) Gavle på Øen : Colour malet brændt grå alm. glans Skuffe (type)

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Stål. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Stål. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Stål... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Stålbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Vedligeholdelse af Massivtræsbordplader

Vedligeholdelse af Massivtræsbordplader Vedligeholdelse af Massivtræsbordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S KÆRMINDEVEJ 2. DK-6580 VAMDRUP TELEFON +45 7558 2511. FAX +45 7558 3611 WWW.SPEKVA.DK Indholdsfortegnelse Massivtræ - et ægte

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse af møbler

Pleje og vedligeholdelse af møbler Pleje og vedligeholdelse af møbler Behandlings- og vedligeholdsvejledning For at få optimal glæde af møblet er det vigtigt, at denne vejledning gennemlæses. Vi gør opmærksom på, at Brødrene Andersens produktgaranti

Læs mere

06 River Washed 06 Natursæbe/Natursæbe hvid 07 Lak 07 Reklamation

06 River Washed 06 Natursæbe/Natursæbe hvid 07 Lak 07 Reklamation PLEJEVEJLEDNING 02 PLEJEVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE 03 Om træbordplader 04 Rengøring 04 Overfladebehandling 05 Olie og polering 06 River Washed 06 Natursæbe/Natursæbe hvid 07 Lak 07 Reklamation Har

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

MONTAGE -OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING MASSIV TRÆ STÅL CORIAN BETON LINOLEUM PRODUCT INNOVATORS, NOT IMITATORS...

MONTAGE -OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING MASSIV TRÆ STÅL CORIAN BETON LINOLEUM PRODUCT INNOVATORS, NOT IMITATORS... MONTAGE -OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING MASSIV TRÆ STÅL CORIAN BETON LINOLEUM PRODUCT INNOVATORS, NOT IMITATORS... Product innovators, not imitators... Indholdsfortegnelse: Side 3 Monteringsvejledning Side

Læs mere

Montering og Pleje af CaesarStone

Montering og Pleje af CaesarStone Montering og Pleje af CaesarStone bordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S Kærmindevej 2. DK-6580 Vamdrup www.spekva.dk Indholdsfortegnelse Side CaesarStone 2 Modtagelse 3 Montering 4 Fastgørelse

Læs mere

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING NVU5 Grønttorvet Valby. Inventar fra Svane Køkkenet Køkken Låge / model : WBL glat hvid (malet) Underskabe : Massiv Eg Line Skuffe (type) : Legra hvid WBL Bordplade

Læs mere

- den naturlige løsning

- den naturlige løsning 937020072 02 Montering og Rengøring af Caesarstonebordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S Kærmindevej 2. DK-6580 Vamdrup Telefon 7558 2511. Fax 7558 3611 www.spekva.dk Indholdsfortegnelse Caesarstone...

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse af møbler

Pleje og vedligeholdelse af møbler Pleje og vedligeholdelse af møbler Behandlings- og vedligeholdsvejledning For at få optimal glæde af dit møbel er det vigtigt, at denne vejledning gennemlæses. Vi gør opmærksom på, at Andersen s produktgaranti

Læs mere

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING DRIFT- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Tillykke med dit nye inventar fra Svane Køkkenet Et nyt køkken skal naturligvis holde i mange år og derfor er det vigtigt at behandle materialerne på den rigtige måde.

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING 2013 K1 K2

MONTERINGSVEJLEDNING 2013 K1 K2 MONTERINGSVEJLEDNING 2013 K1 K2 2 INDLEDNING Kære kunde tillykke med dit nye køkken For at få en problemfri opstilling anbefaler vi at gennemlæse montagevejledningen punkt for punkt, før monteringen påbegyndes,

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

Vedligehold og rengøring af overflader: Generel vejledning marts 2018-DK

Vedligehold og rengøring af overflader: Generel vejledning marts 2018-DK Vedligehold og rengøring af overflader: Laminat/melamin Laminat kræver som udgangspunkt ingen vedligeholdelse (ud over almindelig rengøring), men vær opmærksom på følgende: Laminat tåler ikke høj varme,

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

DesignCore. Monteringsvejledning

DesignCore. Monteringsvejledning DesignCore Produktinformation DesignCore er et homogent gennemfarvet materiale, baseret på mineraler og acryler tilsat farvepigmenter. Produktet er særdeles tæt i overfladen og absorberer derfor ikke farvestoffer

Læs mere

Danmarks Stærkeste hængsel

Danmarks Stærkeste hængsel Danmarks Stærkeste hængsel Stina Inventar har udviklet det stærkeste hængsel til dato. Vi har i samarbejde med R & D og en danske beslag producent, udviklet et stærkt hængsel til inventar med svær belastning.

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

DesignCore. Monteringsvejledning

DesignCore. Monteringsvejledning DesignCore Produktinformation DesignCore er et homogent gennemfarvet materiale, baseret på mineraler og acryler tilsat farvepigmenter. Produktet er særdeles tæt i overfladen og absorberer derfor ikke farvestoffer

Læs mere

KONTROLLER BORDPLADEN VED MODTAGELSEN

KONTROLLER BORDPLADEN VED MODTAGELSEN DK MONTAGE OG VEDLIGEHOLD AF MASSIVTRÆS BORDPLADE! KONTROLLER BORDPLADEN VED MODTAGELSEN Finder du grund til at reklamere over det leverede produkt, skal dette ske til din forhandler inden montage påbegyndes,

Læs mere

Vedligeholdelse stole & borde

Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole Møbelstoffer Uld er grundet sin elasticitet, slidstyrke og snavs afvisende egenskaber, en af de bedste råvarer til møbeltekstiler. Desuden indeholder

Læs mere

Vibo afdeling 118 Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning til badeværelset

Vibo afdeling 118 Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning til badeværelset Indholdsfortegnelse Afløb i baderum... 2 Rist.... 2 Vandlås... 2 Bordplade og vask... 4 Almindelig rengøring af bordplade og vask:... 4 Fjernelse af kalk... 4 Vedligeholdelse af Bordplade og vask:... 4

Læs mere

Møbel- & Loftbehandling

Møbel- & Loftbehandling træplejesystem Møbel- & Loftbehandling indendørs Væg- & Loftbehandling Bevar træets lyse, lette udtryk Væg- og loftpaneler af lyst træ gulner naturligt, som tiden går. Hvis du vil bevare et naturligt lyst

Læs mere

AFSNIT 5: KØKKEN OG GARDEROBESKABE

AFSNIT 5: KØKKEN OG GARDEROBESKABE AFSNIT 5: KØKKEN OG GARDEROBESKABE 01-11-2018 1 S i d e Køkken og garderobeskabe Køkkenet er leveret af HTH i Aalborg. Under dette afsnit findes gode råd og vejledninger omkring daglig drift og vedligehold

Læs mere

Nørrebrogade 9. nb9.fsb.dk. Nørrebrogade 9. Sådan vedligeholder du den renoverede bolig

Nørrebrogade 9. nb9.fsb.dk. Nørrebrogade 9. Sådan vedligeholder du den renoverede bolig Nørrebrogade 9 nb9.fsb.dk Nørrebrogade 9 Sådan vedligeholder du den renoverede bolig rev. juni 2015 2 lndhold Må jeg hænge ting op på væggene? Side 5 Fugt Side 6 Vægfliser Side 7 Gulvklinker Side 7 Gulvafløb

Læs mere

Garantien gælder for brug i private køkkener og er i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder.

Garantien gælder for brug i private køkkener og er i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder. Køkken 11_015 Livet i hjemmet stiller store krav til et køkken, og derfor tester vi vores køkkener grundigt for at sikre, at de kan holde til stor belastning, høje temperaturer og til at blive brugt hver

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Nygammelt Køkken 2016 INDHOLD Låger Folie, matte side 2 Folie, højglans side 2 Laminat (højtrykslaminat) side 2 Malede, matte side 3 Malede, højglans side 3 Finer side 3 Linoleum

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan fuldglasvægge (TP Lite, TP Lite Twin, TP Acoustic) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Glas: Fuldglasvæg. Glas monteret i aluminiumsprofiler fuget eller samlet

Læs mere

svane.com... svane vedligeholdelsesvejledning

svane.com... svane vedligeholdelsesvejledning svane.com... svane vedligeholdelsesvejledning... 2015 1 Indhold Generel vedligeholdelse... 3 Vedligeholdelse Massivtræs bordplader... 6 Vedligeholdelse Linoleums bordplader... 8 Vedligeholdelse Laminat

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Betjeningsvejledning Geberit AquaClean 8000plus

Betjeningsvejledning Geberit AquaClean 8000plus Pleje og rengøring Geberit AquaClean 8000plus er et næsten vedligeholdelsesfrit, førsteklasses produkt. WC-skålen har en særlig belægning. Takket være denne belægning trækker vanddråberne sig sammen til

Læs mere

Garantien gælder for brug i private køkkener og er i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder.

Garantien gælder for brug i private køkkener og er i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder. Køkken 42_012 Livet i hjemmet stiller store krav til et køkken, og derfor tester vi vores køkkener grundigt for at sikre, at de kan holde til stor belastning, høje temperaturer og til at blive brugt hver

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan systemvægge (FLEXICA, FLEXICA LINE, VENTURA/OPEN) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Systemvæg. Stolpekonstruktion bestående af galvaniserede stålprofiler

Læs mere

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

PRODUKTKATALOG 1. MARTS 2014. SKIFER 3 Sofaborde 4 Spiseborde 5 Højborde og bænke

PRODUKTKATALOG 1. MARTS 2014. SKIFER 3 Sofaborde 4 Spiseborde 5 Højborde og bænke PRODUKTKATALOG 1. MARTS 2014 SKIFER 3 Sofaborde 4 Spiseborde 5 Højborde og bænke LINOLEUM 6 Sofaborde, højborde og bænke 7 Spiseborde og arbejdsborde PAPIR 8 K10 spiseborde 9 TURN180 spiseborde 10 TURN180

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

SPEKVA. Vedligeholdelsesvejledning. Massivtræ. Oktober 2015. www.spekva.com

SPEKVA. Vedligeholdelsesvejledning. Massivtræ. Oktober 2015. www.spekva.com Vedligeholdelsesvejledning Massivtræ Oktober 2015 www.spekva.com Indholdsfortegnelse Side Massivtræ... 3 Generelt... 4 Pleje af bordplader... 4 Plejesæt... 5 Rengøring... 6 Planteolie neutral... 7 Luxusolie...

Læs mere

Garantien gælder i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder.

Garantien gælder i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder. Køkken 24_019 Livet i hjemmet stiller store krav til et køkken, og derfor tester vi vores køkkener grundigt for at sikre, at de kan holde til stor belastning, høje temperaturer og til at blive brugt hver

Læs mere

Overfladebehandling 1

Overfladebehandling 1 Overfladebehandling 1 Indhold: Introduktion... 3 Gulvbehandling, generelt... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper:

Læs mere

Samlevejledning & Monteringsvejledning

Samlevejledning & Monteringsvejledning Samlevejledning & Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Monterinsgvejledning: Standard køkken.. s. 3 Standard bad.. s. 4 Sokkel... s. 5 NB: Til montering har du brug for: Hammer, vaterpas, skruemaskine/

Læs mere

DURA-BRIGHT. WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT

DURA-BRIGHT. WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT DURA-BRIGHT WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT Alcoa Dura-Bright EVO wheels Næstegenerationsbehandling fra Dura-Bright med endnu bedre overfladebeskyttelse. Alcoa tilbyder dig hermed

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

SPEKVA. Vedligeholdelsesvejledning. Massivtræ. Februar AalborgMassive

SPEKVA. Vedligeholdelsesvejledning. Massivtræ. Februar AalborgMassive Vedligeholdelsesvejledning Massivtræ Februar 2010 WWW.SPEKVA.DK Indholdsfortegnelse Massivtræ... side 3 Generelt... side 4 Pleje af bordplader... side 4 Plejesæt... side 5 Rengøring... side 6 Planteolie

Læs mere

Drift og vedligehold. Drift og vedligehold. LIP Klinkerens. LIP Klinkevask. LIP Klinkeolie VÅDRUMSPROJEKTERING

Drift og vedligehold. Drift og vedligehold. LIP Klinkerens. LIP Klinkevask. LIP Klinkeolie VÅDRUMSPROJEKTERING Ved aflevering/overdragelse af det samlede byggeprojekt til bygherren er det normalt, at bygherren modtager et samlet drifts- og vedligeholdelsesmateriale med alle nødvendige oplysninger om bygningens

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING (DK)

MONTAGEVEJLEDNING (DK) MONTAGEVEJLEDNING (DK) Tillykke med Deres nye møbel fra dk3 ROYAL SYSTEM reolen blev tegnet i 1948 af den legendariske danske designer og producent Poul Cadovius. Det var ét af verdens første væghængte

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Drift og Vedligehold. Lægevask. Indholdsfortegnelse

Drift og Vedligehold. Lægevask. Indholdsfortegnelse Drift og Vedligehold Lægevask Denne drift- og vedligeholdelsesmanual gælder for JRV's Lægevask. Den indeholder vigtige informationer om brug, drift, vedligeholdelse og rengøring. Derudover indebærer den

Læs mere

- den naturlige løsning

- den naturlige løsning 937020073 02 Montering og Vedligeholdelse af Granitbordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S Kærmindevej 2. DK-6580 Vamdrup Telefon 7558 2511. Fax 7558 3611 www.spekva.dk Indholdsfortegnelse Granit

Læs mere

CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION

CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION KÆRE KUNDE Tillykke og tak for, at du har købt din terrazzo- eller højstyrkebetonbordplade produceret af Contec Prefab. Vi håber du er tilfreds med produktet. For at få

Læs mere

SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN NYE BOLIG TIPS OG GODE RÅD TIL DEN DAGLIGE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD

SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN NYE BOLIG TIPS OG GODE RÅD TIL DEN DAGLIGE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN NYE BOLIG TIPS OG GODE RÅD TIL DEN DAGLIGE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen i din nye lejlighed 3 Vand, varme og sanitet 5 Sådan rengør du malede overflader

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH ALTANER ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og få mange oplevelsesrige timer i dit nye frirum. Vi

Læs mere

træplejesystem Gulvbehandling indendørs

træplejesystem Gulvbehandling indendørs træplejesystem Gulvbehandling indendørs Grund- og færdigoliering Vælg produkt Med Junckers GulvOlie plejer du ikke alene dit gulv på allerbedste måde, du tilfører også gulvet glød, dybde og slidstyrke

Læs mere

Brugervejledning August 2013

Brugervejledning August 2013 Nestlégården, afd. 312 Renovering af bad og køkken Kongensgade 2-6 Nr. Voldgade 56-60 Kongensstræde 1-11 Bjergegade 3 Nr. Voldgade 56-60 Kongensstræde 1-11 Bjergegade 3 Brugervejledning August 2013 Badeværelse

Læs mere

LAMINATBORDPLADER. Monterings- og vedligeholdelsesvejledning. Tillykke med Deres nye laminatbordplader.

LAMINATBORDPLADER. Monterings- og vedligeholdelsesvejledning. Tillykke med Deres nye laminatbordplader. LAMINATBORDPLADER Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Tillykke med Deres nye laminatbordplader. For at få den fulde glæde af dem i mange år, er det vigtigt, at De ved modtagelse gennemlæser denne

Læs mere

PRODUKTKATALOG 1. JUNI Sofaborde Spiseborde Højborde og bænke. Sofaborde, højborde og bænke Spiseborde og arbejdsborde PLEJE OG VEDLIGEHOLD

PRODUKTKATALOG 1. JUNI Sofaborde Spiseborde Højborde og bænke. Sofaborde, højborde og bænke Spiseborde og arbejdsborde PLEJE OG VEDLIGEHOLD PRODUKTKATALOG 1. JUNI 2018 SKIFER Sofaborde Spiseborde Højborde og bænke LINOLEUM Sofaborde, højborde og bænke Spiseborde og arbejdsborde PLEJE OG VEDLIGEHOLD Plejemiddel RÜBNER Danmarksgade 25 DK-00

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse!

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Generelt Kontroller altid bordpladen ved modtagelsen. Ved modtagelse af din

Læs mere

3. Badeværelse. 3.1 Bl. batterier

3. Badeværelse. 3.1 Bl. batterier 3. Badeværelse 3.1 Bl. batterier Vedligeholdelse Vedligeholdelse Kontrollér alle dele, rens dem, udskift dem evt., og smør dem med specielt armaturfedt (bestillingsnr. 45 589). Reservedele Se TPI (Teknisk

Læs mere

Garantien gælder i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder.

Garantien gælder i henhold til de vilkår og betingelser, der fremgår af denne folder. Køkken 24_017 Livet i hjemmet stiller store krav til et køkken, og derfor tester vi vores køkkener grundigt for at sikre, at de kan holde til stor belastning, høje temperaturer og til at blive brugt hver

Læs mere

Uni. Køkkenvaske. Datablad

Uni. Køkkenvaske. Datablad Uni Køkkenvaske Datablad Beskrivelse Køkkenvaske i mat eller poleret stål med prop eller strainer. Produktegenskaber Køkkenvask til nedfældning. (AISI 304). Indeholder krom og nikkel. 100% genanvendeligt

Læs mere

Overfladebehandling 1

Overfladebehandling 1 Overfladebehandling 1 Indhold: Introduktion... 3 Gulvbehandling, generelt... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper:

Læs mere

ErgoSkrivebord. Montagevejledning Brugermanual. Denne folder skal altid opbevares ved produktet

ErgoSkrivebord. Montagevejledning Brugermanual. Denne folder skal altid opbevares ved produktet ErgoSkrivebord Montagevejledning Brugermanual Denne folder skal altid opbevares ved produktet PDF 6132/ 19.01.2015 Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data... 3 2. Introduktion... 4 3. Overensstemmelse med

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION

CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION Copyright Nordiske Hjem KÆRE KUNDE Tillykke og tak for, at du har købt din terrazzo- eller højstyrkebetonbordplade produceret af Contec Prefab. Vi håber du er tilfreds

Læs mere

LAMINATBORDPLADER. Monterings- og vedligeholdelsesvejledning. Tillykke med Deres nye laminatbordplader.

LAMINATBORDPLADER. Monterings- og vedligeholdelsesvejledning. Tillykke med Deres nye laminatbordplader. LAMINATBORDPLADER Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Tillykke med Deres nye laminatbordplader. For at få den fulde glæde af dem i mange år, er det vigtigt, at De ved modtagelse gennemlæser denne

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Følg brugsanvisning på dunk, for korrekt udførsel.

Følg brugsanvisning på dunk, for korrekt udførsel. Overfladebehandling Indhold Introduktion... 3 Gulvbehandling... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper: fordele

Læs mere

Vejledning for brug af højdeindstillelige pusleborde

Vejledning for brug af højdeindstillelige pusleborde DENNE PLACERES SYNLIGT PÅ VÆGGEN Vejledning for brug af højdeindstillelige pusleborde Efterlad ALDRIG et barn på puslebordet uden opsyn Det anbefales, at puslebordet kun betjenes af personalet Vær særlig

Læs mere

Vedligehold. af dine vinduer og døre

Vedligehold. af dine vinduer og døre Vedligehold af dine vinduer og døre Generelle informationer Vi ønsker dig tillykke med dine nye Vrøgum vinduer/døre, som vi håber, du vil få glæde af i mange år fremover. Fremstillingen af vore elementer

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL Lukket Position Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb stå i lodret position. Er den gående dør

Læs mere

KUNGSFORS Køkkenserie

KUNGSFORS Køkkenserie Produktguide KUNGSFORS Køkkenserie 31_018 Smart opbevaring gi'r gode arbejdsgange i køkkenet KUNGSFORS serien af åben opbevaring gi'r køkkenredskaber, krydderier og opskrifter en fast og synlig plads på

Læs mere

PRISER OG PRODUKTER. 1. juni 2018 Vejledende udsalgsprier DKK - inkl. moms og fragt i DK (v. køb over kr )

PRISER OG PRODUKTER. 1. juni 2018 Vejledende udsalgsprier DKK - inkl. moms og fragt i DK (v. køb over kr ) PRISER OG PRODUKTER 1. juni 2018 Vejledende udsalgsprier DKK - inkl. moms og fragt i DK (v. køb over kr. 5.000.-) SKIFER Sofaborde Spiseborde Højborde og bænke LINOLEUM Spiseborde og arbejdsborde Højborde

Læs mere

Kristensen & Kristensen - dansk møbeldesign og egen produktion -

Kristensen & Kristensen - dansk møbeldesign og egen produktion - Kristensen & Kristensen - dansk møbeldesign og egen produktion - www.kristensen.dk spisebord... 4-5 spisebænk... 6 sofabord... 7 konsolbord... 8 skrivebord... 9 småbord... 10-11 opbevaring... 12-13 stole...

Læs mere

quartzite & granit+ vedligehold og information fra borderstone

quartzite & granit+ vedligehold og information fra borderstone quartzite & granit+ vedligehold og information fra borderstone BYD NATUREN INDENFOR Naturen skal både ses og mærkes. Der findes få ting der kan konkurrere med den skønhed og elegance quartzite, granit

Læs mere

GENOA P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER

GENOA P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER GENOA PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER Møblerne bør monteres i et tempereret rum med god udluftning. Møblerne må ikke have direkte

Læs mere

SPEJLE P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER

SPEJLE P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER SPEJLE PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER Møblerne bør monteres i et tempereret rum med god udluftning. Møblerne må ikke have direkte

Læs mere

file:///e:/instruktioner_dk.htm

file:///e:/instruktioner_dk.htm Side 1 af 7 idindex Utskrift av denna sida INSTRUKTIONER FOR DRIFT & VEDLIGEHOLD. FORORD BORER INSTRUKTIONER ANVISNING KLINKER OG FLISER ANVISNING BADERUMMETS INVENTAR ETC ANVISNING SANITET OG RUSTFRI

Læs mere

CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION

CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION CONTEC PREFAB PRODUKTINFORMATION KÆRE KUNDE Tillykke og tak for, at du har købt din terrazzo- eller betonbordplade hos Contec Prefab. Vi håber du er tilfreds med produktet. For at få glæde af din flotte

Læs mere

Tillykke med din nye altan

Tillykke med din nye altan Altan Vedligehold Tillykke med din nye altan Tak for jeres tillid til Balco Kontech og vi byder jer hjerteligt velkommen. Vi håber i er tilfredse med produktet og vil komme til at få mange gode oplevelser

Læs mere

Coretop. Fakta om Coretop. Vedligeholdelse

Coretop. Fakta om Coretop. Vedligeholdelse Svane bordplader Coretop Coretop er med sin silkebløde, ensartede overflade et oplagt valg i det stilrene, minimalistiske køkken enten i sortnistret som en skarp kontrast til hvide, grebsløse elementer

Læs mere

Overfladebehandling af udendørs træværk

Overfladebehandling af udendørs træværk Overfladebehandling af udendørs træværk t Anbefale af pr Nemt og effektivt... Naturligvis ll e AFRENSNING OLIERING RENGØRING ofe s sio n e p 2 fe s l sio n e l e An f befalet a ro Indhold Grundafrensning......................

Læs mere

KUN TIL INDENDØRS BRUG

KUN TIL INDENDØRS BRUG VEJLEDNING BIOPEJS Varenr. 91809 Model: WF073 KUN TIL INDENDØRS BRUG Produceret i Kina for: SAM PARTNER A/S DK-6000 Kolding info@sampartner.dk MONTERINGSVEJLEDNING: Inden ovnen tages i brug, skal denne

Læs mere