Leverandørlister. 1. Proces

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leverandørlister. 1. Proces"

Transkript

1 Leverandørlister 1. Proces Systemet opdeles i leverandørlister med følgende kategorier af bygge- og anlægsarbejder, som den enkelte leverandør kan ansøge om at blive optaget på: 1. El 2. VVS og blikkenslager 3. Ventilation 4. Isoleringsvirksomhed 5. Kloak 6. Murer 7. Maler 8. Tømrer- og snedker 9. Glarmestre 10. Gulv 11. Jord- og beton 12. Belægningsarbejder 13. Stilladsarbejde 14. Tagdækning 15. Nedrivning Alle leverandører, der ønsker at blive optaget på en af leverandørlisterne, kan optages, såfremt de opfylder minimumskravene til egnethed og ikke er omfattet af de anførte udelukkelsesgrunde. Kommunen optager løbende nye leverandører på leverandørlisterne. Ansøgninger om deltagelse på leverandørlisterne behandles som hovedregel indenfor 10 arbejdsdage, efter at ansøgningen er modtaget. Et konkret indkøb på leverandøraftalerne iværksættes ved, at kommunen pr. opfordrer et antal leverandører på den relevante leverandørliste til at give tilbud. Der henvises til punkt 2 nedenfor. Kommunen fastsætter et passende tidspunkt for afgivelse af tilbud. Fristen skal som hovedregel være 10 arbejdsdage regnet fra dagen efter afsendelse af opfordringen til at afgive tilbud. Dog kan der i forbindelse med særlige hastesager fastsættes en kortere frist. De udvalgte leverandører vil ved notifikation om udvælgelse blive anmodet om at afgive en tilbagemelding om, hvorvidt opgaven har interesse. Hvis en udvalgt leverandør enten i) meddeler kommunen, at han ikke ønsker at afgive tilbud eller ii) ikke afgiver tilbagemelding inden for: - 2 arbejdsdage for opgaver mellem kr. - 4 arbejdsdage for opgaver mellem kr. - 6 arbejdsdage for opgaver mellem mio. kr.

2 vil kommunen opfordre anden tilbudsgiver til at afgive tilbud. Udvælgelse sker på samme måde, som den oprindelige tilbudsgiver blev udvalgt. Efter at kommunen har besluttet hvilken tilbudsgiver der skal modtage kontrakten, skal alle udvalgte tilbudsgivere samtidigt og skriftligt have meddelelse om tildelingsbeslutningen.. På baggrund af leverandørlisternes potentielt langvarige karakter kan kommunen have et behov for løbende at sikre sig, at de oplysninger, som leverandørerne på leverandørlisterne har givet, stadig er korrekte. Det er leverandørernes ansvar, at deres oplysninger på leverandørlisten til enhver tid er opdateret. Kommunen har ret til på ethvert tidspunkt at kræve, at leverandørerne fremlægger dokumentation for egnethed samt for, at leverandørerne ikke er omfattet af en af de opstillede udelukkelsesgrunde. Dette gælder dog kun, når det er leverandøren, der har pligten til at fremlægge den nødvendige dokumentation. Leverandøren har pligt til at fremlægge dokumentation for så vidt angår pkt. A, B og C nedenfor. Kommunen har pligt til at fremlægge dokumentation for de øvrige udelukkelsesgrunde. Kommunen er alene underlagt en pligt til at indhente oplysninger i de situationer, hvor der er tvivl om, hvorvidt en leverandør opfylder minimumskravene til egnethed og/eller hvorvidt en leverandør er omfattet af en udelukkelsesgrund. Kommunen kan kræve, at leverandøren fremlægger ovennævnte dokumentation indenfor 5 arbejdsdage fra anmodningen herom. Såfremt en leverandør ikke fremlægger den fornødne dokumentation indenfor den fastsatte tidsfrist, eller kommunen på baggrund af den fremlagte dokumentation kan fastslå, at leverandøren ikke længere opfylder de fastsatte krav til egnethed eller er omfattet af en udelukkelsesgrund, udelukker kommunen leverandøren fra optagelse på leverandørlisten. Den udelukkede leverandør kan til enhver tid søge om optagelse på leverandørlisten igen, når leverandøren igen opfylder de fastsatte krav for optagelse. Leverandørlisterne tilgås via et link på kommunens hjemmeside. Oplysning omkring opgaver, udvalgte tilbudsgivere, vinder samt vinders pris vil fremgå på kommunens hjemmeside. 2. Udvælgelse af leverandører Leverandørlisterne anvendes ikke til opgaver under kr Til disse opgaver sker udvælgelsen af leverandører ud fra en konkret faglig vurdering, der foretages af kommunens ansvarlige projektleder uden forudgående indhentelse af tilbud. Kommunen kan undtagelsesvist beslutte at indhente flere tilbud på opgavens udførelse. Det er kontraktens pålydende, der er afgørende for, om grænsen finder anvendelse, eksempelvis vil en kontrakt om udskiftning af 3 vinduer til kr være under kr Entreprenøren har, som det også er sædvanligt i forhold til AB92, ret til at udføre ekstraarbejder, der ligger i naturlig tilknytning til kontraktsarbejdet. Det er således i dette tilfælde muligt, at kontrakten med ekstraarbejder overskrider de kroner. Leverandørlistesystemet opdeles i tre spor:

3 1. Byggeri fra kr. til kr. For opgaver i denne prisklasse udvælges i alt 2 leverandører til at afgive tilbud. Den ene leverandør udvælges af kommunen på baggrund af en faglig vurdering Den anden leverandør udvælges tilfældigt blandt de lokale og ikke lokale leverandører, der er optaget på kommunens leverandørliste 2. Byggeri fra kr. til kr. For opgaver i denne prisklasse udvælges i alt 3 leverandører til at afgive tilbud. Den ene leverandør udvælges af kommunen på baggrund af en faglig vurdering Den anden leverandør udvælges tilfældigt blandt de lokale leverandør, der er optaget på kommunens leverandørliste Den tredje leverandør udvælges tilfældigt blandt de ikke lokale leverandører, der er optaget på kommunens leverandørliste 3. Byggeri fra kr. til 3. mio. kr. For opgaver i denne prisklasse udvælges i alt 4 leverandører til at afgive tilbud Den ene leverandør udvælges af kommunen på baggrund af en faglig vurdering Den anden leverandør udvælges tilfældigt blandt de lokale leverandør, der er optaget på kommunens leverandørliste Den tredje leverandør udvælges tilfældigt blandt de ikke lokale leverandører, der er optaget på kommenens leverandørliste Den fjerde leverandør udvælges tilfældigt blandt lokale og ikke lokale leverandører, der er optaget på kommunens leverandørliste Leverandører angiver ved ansøgning om optagelse, om virksomheden ønsker at opskrives til opgaver indenfor alle tre spor eller eksempelvis alene for opgaver under spor 1 (byggeri fra kr kr.). Det er den konkrete projektleder hos kommunen, der ud fra en faglig vurdering træffer beslutning om, hvilken leverandør, der skal udvælges. Lokale leverandører defineres som leverandører, der har hjemsted i Helsingør Kommune. Ikke lokale leverandører defineres som leverandører, der ikke har hjemsted i Helsingør Kommune. Hjemsted vil altid være den adresse, som er registreret hos Erhvervsstyrelsen. Der forventes undtagelsesvist at være opgaver, der beløbsmæssigt ikke overstiger 3. mio. kr., hvor det konkret kan være hensigtsmæssigt at indhente underhåndsbud i henhold til Tilbudsloven. Alternativt at gennemføre en frivillig licitation. Dette kunne eksempelvist være tilfældet, hvor udførelsen kræver særlig specialviden, og hvor udvælgelsen via leverandørlister vil afstedkomme, at ikke-egnede tilbudsgivere inviteres til at byde på opgavens udførelse. Det kan for eksempel være tilfælde, hvor opgavens udførelse kræver særligt kendskab til stukarbejde, komplicerede vvs- og installationsarbejder eller restaurering af fredede/historiske ejendomme. Det er Center for Økonomi og Ejendomme der vurderer, om en opgave skal undtages fra leverandørlistesystemet. Tildeling sker på baggrund af de kriterier, som i den enkelte konkurrence er valgt, eksempelvis laveste pris.

4 Helsingør Kommune offentliggør senest 10 dage efter tildeling af kontrakt følgende informationer på kommunens hjemmeside: - Beskrivelse af opgaven - Oplistning af udvalgte tilbudsgivere - Kontraktvinders navn - Kontraktvinders pris 3. Arbejdsklausuler Den enkelte leverandør skriver under på at overholde kommunens arbejdsklausul ved ansøgning om optagelse på kommunens leverandørliste. 4. Udelukkelsesgrunde Ved ansøgning om optagelse på kommunens leverandørliste skriver den enkelte leverandør, under på, at vedkommende ikke er omfattet af nedenstående udelukkelsesgrunde. Indholdet af de enkelte udelukkelsesgrunde nedenfor tolkes i overensstemmelse med de tilsvarende udelukkelsesgrunde i Udbudsloven. Der er dog ikke mulighed for selfcleaning. Udelukkelsesgrunden under punkt A, D og E er endvidere modificeret i forhold til udelukkelsesgrunden i Udbudsloven, hvorfor disse ikke tolkes i overensstemmelse med Udbudsloven. Udelukkelsesgrunden under punkt F indgår ikke i Udbudsloven. Leverandøren skal kunne fremlægge dokumentation for, at leverandøren ikke omfattes af en udelukkelsesgrund ved litra A, B og C nedenfor. Det påhviler Helsingør Kommune at påvise, at leverandøren omfattes af de øvrige udelukkelsesgrunde. A. En leverandør er udelukket fra at blive optaget på leverandørlisterne i 4 år fra afsigelse af endelig dom eller vedtaget bødeforlæg for udelukkelseshandlingen, hvis leverandøren er dømt for: 1. Deltagelse i en kriminel organisation 2. Bestikkelse 3. Svig 4. Terrorhandlinger 5. Hvidvaskning af penge eller finansiering af terrorisme 6. Børnearbejde og menneskehandel Det er ikke kun når selve virksomheden er dømt, at leverandøren vil blive udelukket. Kommunen udelukker også leverandøren, når: Personer, der er medlemmer af leverandørens bestyrelse, direktion eller tilsynsråd er dømt for udelukkelsesgrundene ved endelig dom eller vedtaget bødeforlæg Hvis den dømte person har beføjelse til at repræsentere, kontrollere eller til at træffe beslutninger i virksomhedens bestyrelse, direktion eller tilsynsråd Hvis leverandøren indgår i et samarbejde (konsortium) med andre virksomheder om gennemførelsen af opgaver for kommunen, såfremt en eller flere af disse virksomheder er omfattet af en af de omfattede udelukkelsesgrunde

5 Ved ansøgning om optagelse på kommunens leverandørliste fremlægger leverandøren dokumentation i form af en serviceattest eller anden tilsvarende dokumentation fra de relevante myndigheder. B. En leverandør er udelukket fra at blive optaget på leverandørlisterne, hvis leverandøren har en samlet ubetalt forfalden gæld på kr. eller derover til offentlige myndigheder vedr. skatter, afgifter samt bidrag til sociale sikringsordninger. Også evt. påløbne renter eller bøder, som følger af den ubetalte forfaldne gæld, er omfattet. Derimod er mellemværende med offentlige myndigheder som fx løbende momsangivelser, hvor fristen for angivelse og indbetaling ikke er overskredet, ikke i beregningen. Leverandøren udelukkes ikke, såfremt leverandøren kan dokumentere at: Leverandøren har stillet sikkerhed for betaling af den del af gælden, der er på kr. og derover eller Leverandøren har indgået en aftale med inddrivelsesmyndigheden om en afviklingsordning, og denne ordning er overholdt Ved ansøgning om optagelse på kommunens leverandørliste fremlægger leverandøren dokumentation i form af en serviceattest eller anden tilsvarende dokumentation fra de relevante myndigheder. C. En leverandør er udelukket fra at blive optaget på leverandørlisterne, når leverandøren er konkurs m.m. Kommunen udelukker en leverandør, såfremt leverandøren er: Erklæret konkurs Er under konkurs- eller likvidationsbehandling Får sine aktiver administreret af en kurator eller af retten Er under tvangsakkord Har fået sin erhvervsvirksomhed indstillet Ved ansøgning om optagelse på kommunens leverandørliste fremlægger leverandøren dokumentation i form af en serviceattest eller anden tilsvarende dokumentation fra de relevante myndigheder. D. En leverandør er udelukket fra at blive optaget på leverandørlisterne i 2 år fra datoen for udelukkelseshandlingen, såfremt kommunen kan påvise, at leverandøren har væsentlig misligholdt en aftale indgået med kommunen. Udelukkelse ved ansøgning om optagelse på leverandørlisten: Udelukkelse sker, såfremt kommunen kan påvise, at kommunen inden for en 2 årig periode fra ansøgningens modtagelse har ophævet en kontrakt med leverandøren. Udelukkelsen finder sted for en 2 årig periode, der regnes fra ansøgningstidspunktet. I forbindelse med optagelse på leverandørlisterne erklærer den enkelte leverandør, at leverandøren ikke er omfattet af denne udelukkelsesgrund.

6 Udelukkelse efter optagelse på leverandørlisten: Udelukkelse sker, såfremt kommunen ophæver en kontrakt mellem kommunen og leverandøren Udelukkelsen finder sted for en 2 årig periode, der regnes fra ophævelsestidspunktet. E. En leverandør, der er optaget på leverandørlisten, kan suspenderes, i fald der mellem parterne igangsættes syn- og skøn, rets- eller voldgiftssag eller garantisag. Leverandører, der ikke er omfattet af udelukkelse efter pkt. D, optages på leverandørlisten. En leverandør, der er optaget på leverandørlisten, kan dog suspenderes. Suspension sker, såfremt der enten: a. Verserer eller anlægges en sag om syn- og skøn, hvor leverandøren er part b. Verserer eller anlægges en rets- eller voldgiftssag, hvor leverandøren er part c. Verserer eller anlægges en garantisag (sagkyndig beslutning) Suspensionen bevirker, at leverandøren ikke inviteres til at afgive tilbud på opgaver for kommunen. Suspensionen finder sted indtil der for så vidt angår litra a foreligger endelig syns- og skønserklæring. For så vidt angår litra b finder suspensionen sted, indtil der foreligger endelig dom eller voldgiftskendelse. For så vidt angår litra c finder suspensionen sted, indtil der foreligger endelig sagkyndig beslutning. Såfremt Helsingør Kommune i det væsentlige får medhold under enten litra a, b eller c, vil suspensionen overgå til udelukkelse, således at leverandøren udelukkes for en 2 årig periode, der regnes fra datoen for endelig skønserklæring, endelig dom, voldgiftskendelse eller sagkyndig beslutning. Indgår parterne forlig, ophæves suspensionen med virkning fra dato for alle parters underskrift på forliget F. En leverandør er udelukket fra at blive optaget på leverandørlisterne, såfremt leverandøren er koncernforbundet eller indirekte forbundet med et andet firma på leverandørlisten Helsingør Kommune ønsker ikke, at der optræder koncernforbundne eller indirekte forbundne selskaber på de enkelte fagopdelte leverandørlister. Dette kunne eksempelvis være tilfældet, hvor to malerfirmaer, der er koncernforbundne, ønsker optagelse på leverandørlisten for malere. En koncern, der ex. har et malerfirma, tømrerfirma og murerfirma, har mulighed for at søge optagelse på leverandørlisten for malere, leverandørlisten for tømrer og leverandørlisten for murere. Ved indirekte forbundne selskaber forstås ejerskab via andre selskaber. Ved koncernforbundne selskaber forstås, at: o To firmaer ejes af samme moderselskab o Moder-, datter- eller søsterselskaber direkte eller indirekte: ejer mere end 50 % af aktiekapitalen i begge selskaber, eller

7 råder over mere end 50 % af stemmerne i begge selskaber Såfremt kommunen kan dokumentere, at leverandører enten er koncernforbundne eller indirekte forbundne, udelukker Helsingør Kommune alle de selskaber, der måtte være koncernbundet eller indirekte forbundne i en 2 årig periode. I forbindelse med optagelse på leverandørlisterne erklærer den enkelte leverandør, at leverandøren ikke er omfattet af denne udelukkelsesgrund. G. En leverandør er udelukket fra at blive optaget på leverandørlisterne i 4 år fra afsigelse af endelig dom eller vedtaget bødeforlæg vedrørende kartel En leverandør suspenderes i overensstemmelse med punkt E ovenfor, såfremt kommunen har tilstrækkelige plausible indikationer til at konkludere, at ansøgeren har indgået en aftale med andre økonomiske aktører med henblik på konkurrencefordrejning (kartel). Såfremt leverandøren accepterer bødeforlæg eller fritages for straf af konkurrencemyndighederne ophæves suspensionen. Det er ikke kun når selve virksomheden er dømt, at leverandøren vil blive udelukket. Kommunen udelukker også leverandøren, når: Personer, der er medlemmer af leverandørens bestyrelse, direktion eller tilsynsråd er dømt for udelukkelsesgrundene ved endelig dom eller vedtaget bødeforlæg Hvis den dømte person har beføjelse til at repræsentere, kontrollere eller til at træffe beslutninger i virksomhedens bestyrelse, direktion eller tilsynsråd Hvis leverandøren indgår i et samarbejde (konsortium) med andre virksomheder om gennemførelsen af opgaver for kommunen, såfremt en eller flere af disse virksomheder er omfattet af en af de omfattede udelukkelsesgrunde 5. Egnethedskrav A. Egnethed til at udføre det pågældende erhverv Alle leverandører på leverandørlisterne skal være registreret i Det Centrale Virksomhedsregister, datacvr.virk.dk. Leverandører, der ønsker optagelse på leverandørlisterne for el, vvs, kloak, skal fremlægge dokumentation for egnethed i form af autorisation ved ansøgning om optagelse på kommunens leverandørliste. Leverandører på de øvrige leverandørlister, skal fremlægge svendebreve, når virksomheden er udvalgt til en opgave. Tildeling kan ikke ske, såfremt de efterspurgte svendebreve ikke fremsendes inden for den angivne tidsfrist. B. Teknisk og faglig formåen For opgaver mellem 1 mio. kr. og 3 mio. kr. kræver Kommunen minimum 3 referencer for lignende opgaver indenfor de seneste 3 år. Disse fremlægges ved at udfylde skema om udførte opgaver (referencer), når leverandøren udvælges til at afgive tilbud.

Leverandørlister 1. Proces

Leverandørlister 1. Proces Leverandørlister 1. Proces Systemet opdeles i leverandørlister med følgende kategorier af bygge- og anlægsarbejder samt rådgivningsydelser, som den enkelte leverandør kan ansøge om at blive optaget på:

Læs mere

Leverandørlister 1. Proces

Leverandørlister 1. Proces Leverandørlister 1. Proces Systemet opdeles i leverandørlister med følgende kategorier af bygge- og anlægsarbejder samt rådgivningsydelser, som den enkelte leverandør kan ansøge om at blive optaget på:

Læs mere

vedrørende prækvalifikation

vedrørende prækvalifikation Version 31.05.2016 Side 0 af 13 Indhold Bilag 1a Underskrift og oplysninger... 2 Bilag 1b - Nøgletal... 6 Bilag 1c - Referenceliste... 7 Version 31.05.2016 Side 1 af 13 Bilag 1a Underskrift og oplysninger

Læs mere

Vejledning om udelukkelsesgrunde

Vejledning om udelukkelsesgrunde Vejledning om udelukkelsesgrunde 1. Baggrund Denne vejledning, om brugen af udelukkelsesgrunde i forbindelse med udbud og tilbudsindhentninger, er udarbejdet på baggrund af byrådets beslutning af 7. november

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 6.0 af december 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 4.0 af 6. juni 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Sådan bruger du ESPD'et i udbud

Sådan bruger du ESPD'et i udbud Sådan bruger du ESPD'et i udbud Maria Haugaard, advokat 14. december 2016 Bird & Bird LLP 2016 Introduktion til ESPD'et Hvad er ESPD'et? ESPD står for "European Single Procurement Document". Dette følger

Læs mere

år for de frivillige udelukkelsesgrunde (se afsnit og afsnit ). udelukkelsesgrunde (self-cleaning) (se afsnit 9.2.3).

år for de frivillige udelukkelsesgrunde (se afsnit og afsnit ). udelukkelsesgrunde (self-cleaning) (se afsnit 9.2.3). SIDE 171 JANUAR 2016 Kapitel 9 Udelukkelse, egnethed, udvælgelse og dokumentation 9.1 Indledning Hvad er nyt?» Nye obligatoriske udelukkelsesgrunde (terrorhandlinger eller strafbare handlinger med forbindelse

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 14 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Tro og Love erklæring

Tro og Love erklæring Tro og Love erklæring OPLYSNINGER OM DEN ØKONOMISKE AKTØR Identifikation: Navn: Momsregistreringsnummer (hvis et sådant haves): Hvis et momsregistreringsnummer ikke haves, anføres et andet nationalt identifikationsnummer

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER TIL KANTINEN I SELVSTYRETS CENTRALADMINISTRATION

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER TIL KANTINEN I SELVSTYRETS CENTRALADMINISTRATION Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Aningaasaqarnermut Sulisoqarnermullu Aqutsisoqarfik Økonomi- og Personalestyrelsen PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER

Læs mere

Generelle oplysninger om ansøger

Generelle oplysninger om ansøger Skabelon til brug for afgivelse af prækvalifikationsoplysninger vedrørende Arbejdsskadestyrelsens begrænsede udbud af kontrakt vedrørende udvikling af anmeldesystem vedrørende arbejdsulykker, jf. udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE

LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE SOLRØD KOMMUNE UDBUD & INDKØB UDBUD LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE Oktober 2016 Indledning Solrød Kommune udbyder hermed lovpligtig skorstensfejerarbejde for husejere i Solrød Kommune. Byrådet

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

Vedrørende: Undgå handel med virksomheder, der unddrager sig skattebetaling (redegørelse)

Vedrørende: Undgå handel med virksomheder, der unddrager sig skattebetaling (redegørelse) Notat Vedrørende: Undgå handel med virksomheder, der unddrager sig skattebetaling (redegørelse) Sagsnavn: Skrevet af: Lars Sønderby og Brian Hansen E-mail: brian.hansen@randers.dk Forvaltning: Budget Dato:

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

ERKLÆRINGER UDBUD AF IT-DRIFT OG SUPPORT

ERKLÆRINGER UDBUD AF IT-DRIFT OG SUPPORT ERKLÆRINGER UDBUD AF IT-DRIFT OG SUPPORT INDHOLD 1. Tro og love erklæring Gæld til det offentlige 1 2. Tro og love erklæring vedr. udelukkelse fra deltagelse i udbud 2 3. Erklæring vedr. økonomiske nøgletal

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONS-BETINGELSER FOR UDBUD AF NYT TILLADELSESADMINISTRATIONSSY- STEM MED TILHØRENDE ONLINE PORTAL LØSNINGER

PRÆKVALIFIKATIONS-BETINGELSER FOR UDBUD AF NYT TILLADELSESADMINISTRATIONSSY- STEM MED TILHØRENDE ONLINE PORTAL LØSNINGER Ministry of Mineral Resources Mineral Licence and Safety Authority PRÆKVALIFIKATIONS-BETINGELSER FOR UDBUD AF NYT TILLADELSESADMINISTRATIONSSY- STEM MED TILHØRENDE ONLINE PORTAL LØSNINGER Januar 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer, i forbindelse med hvilke der er offentliggjort en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions

Læs mere

Bilag 1. Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Bilag 1. Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Bilag 1 Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold 1. Indledning... 3 2. Oplysninger om ansøger... 3 3. Beskrivelse af virksomheden... 3 4. Udvælgelse og mindstekrav

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

ERKLÆRINGER UDBUD AF LEVERING AF PE-TRYKRØR, KLOAKRØR, VENTILER, FITTINGS OG AN- DRE VAREKØB TIL VANDFORSYNING OG SPILDEVANDSRENSNING

ERKLÆRINGER UDBUD AF LEVERING AF PE-TRYKRØR, KLOAKRØR, VENTILER, FITTINGS OG AN- DRE VAREKØB TIL VANDFORSYNING OG SPILDEVANDSRENSNING ERKLÆRINGER UDBUD AF LEVERING AF PE-TRYKRØR, KLOAKRØR, VENTILER, FITTINGS OG AN- DRE VAREKØB TIL VANDFORSYNING OG SPILDEVANDSRENSNING INDHOLD 1. Tro og love erklæring Gæld til det offentlige 1 2. Tro og

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 19 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fremlæggelse af dokumentation for ESPD hvad, hvordan og hvornår?

Fremlæggelse af dokumentation for ESPD hvad, hvordan og hvornår? Fremlæggelse af dokumentation for ESPD hvad, hvordan og hvornår? Ansøgere og tilbudsgivere i et EU-udbud skal anvende det fælleseuropæiske udbudsdokument (i det følgende benævnt ESPD ) som foreløbigt bevis

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) SPD Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium 1 Indledning: 1.1 Disse betingelser gælder for prækvalifikation til Støvring Gymnasiums ombygning af gymnasiet.

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Prækvalifikation: Tilbudsindhentning på levering af cafedrift i et aktiveringstilbud/åbent værested

Prækvalifikation: Tilbudsindhentning på levering af cafedrift i et aktiveringstilbud/åbent værested Prækvalifikation: Tilbudsindhentning på levering af cafedrift i et aktiveringstilbud/åbent værested Beskrivelse af opgaven Tilbudsindhentningen vedrører cafedrift i et aktiveringstilbud/ åbent værested

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 11 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Danmark-København: Spildevandsrensningsudstyr 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Spildevandsrensningsudstyr 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:335361-2016:text:da:html Danmark-København: Spildevandsrensningsudstyr 2016/S 187-335361 Udbudsbekendtgørelse Varer

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier

EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier Undertegnede [navnet på den person, der underskriver

Læs mere

Bilag 1 - Udelukkelsesforhold

Bilag 1 - Udelukkelsesforhold Bilag 1 - Udelukkelsesforhold I henhold til Direktiv 2004/18/EF - artikel 45, stk. 1-2 opstilles følgende kriterier for kvalitativ udvælgelse. Fra deltagelse i en udbudsprocedure skal udelukkes enhver

Læs mere

Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler. Gå-hjem-møde om den nye udbudslov den 4. april 2016

Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler. Gå-hjem-møde om den nye udbudslov den 4. april 2016 Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler Gå-hjem-møde om den nye udbudslov den 4. april 2016 Emnerne i dag Baggrund for de nye regler Hvilke nye dokumenter skal anvendes Hvor

Læs mere

Side 2 af 23 Titel: Rammeaftale om renovering af brønde og ledninger i Københavns omegnskommuner Kort beskrivelse: Der udbydes en rammeaftale om renov

Side 2 af 23 Titel: Rammeaftale om renovering af brønde og ledninger i Københavns omegnskommuner Kort beskrivelse: Der udbydes en rammeaftale om renov Side 1 af 23 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Obligatorisk egnethedsskema til brug ved ansøgning om prækvalifikation 1 / 12 1. Indledning Ansøgere om deltagelse i

Læs mere

AAB Afd. 06, Vesterport i Horsens - Realisering af fysisk helhedsplan Anmodning om prækvalifikation

AAB Afd. 06, Vesterport i Horsens - Realisering af fysisk helhedsplan Anmodning om prækvalifikation AAB Afd. 06, Vesterport i Horsens - Realisering af fysisk helhedsplan Anmodning om prækvalifikation EU udbudsbekendtgørelse af 04. november 2015, ref. nr. 2015-147437 og 2015-147438 Anmodningen skal være

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet, som blev udsendt med udbudsbrevet af 17. juli 2014.

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet, som blev udsendt med udbudsbrevet af 17. juli 2014. Bilag 1 Gribvand Spildevand A/S - Udbud af SRO-arbejde - Tilbudsliste (TBL) Side 1 af 8 Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet, som blev udsendt med

Læs mere

Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation

Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation Dato: dd.mm.aaaa Side 1 af 9 Indhold Bilag 2a Underskrift og oplysninger... 3 Bilag 2b - Nøgletal... 7 Bilag 2c - Referenceliste... 8 Bilag

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering. 2 2. Retsgrundlag 2 3. Tilbudsfasen. 2 4. Tilbudsafgivelse.. 2 5. Egnethed 4 6. Tildeling. 5 2 1. Orientering Med disse bestemmelser udbydes kørebaneafmærkning i Svendborg

Læs mere

Begrænset udbud - Udførelse af grøn pleje og rengøring for AffaldVarme Aarhus, VarmeTransmission

Begrænset udbud - Udførelse af grøn pleje og rengøring for AffaldVarme Aarhus, VarmeTransmission Udbudsannonce Begrænset udbud - Udførelse af grøn pleje og rengøring for AffaldVarme Aarhus, VarmeTransmission Aarhus Kommune, AffaldVarme Aarhus udbyder herved udførelse af grøn pleje og rengøring på

Læs mere

NYE REGLER FOR UDBUD BEDRE UDBUD OG TILBUD DEN NYE UDBUDSLOV Den nye udbudslov de mest markante ændringer:

NYE REGLER FOR UDBUD BEDRE UDBUD OG TILBUD DEN NYE UDBUDSLOV Den nye udbudslov de mest markante ændringer: BEDRE UDBUD OG TILBUD DEN NYE UDBUDSLOV Partner og advokat Andreas Christensen, Horten 28. januar 2016 NYE REGLER FOR UDBUD side 2 Den nye udbudslov de mest markante ændringer: Ophævelse af annonceringspligten

Læs mere

Informationsmøde om Trykkeriaftalen. 13. marts 2019

Informationsmøde om Trykkeriaftalen. 13. marts 2019 Informationsmøde om Trykkeriaftalen 13. marts 2019 Dagens program Velkommen Hvad er der på aftalen? Kort om processen indtil nu Hvordan køber man ind? Aftalens hovedelementer Spørgsmål 2 Kort om processen

Læs mere

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD Fællesindkøb Midt Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...3 2 UDFYLDELSE AF ESPD...4 2.1 START...4 2.2 FANEN PROCEDURE...6 2.3 FANEN UDELUKKELSE...11 2.4 FANEN

Læs mere

Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler. Leverandørmøde den 19. maj 2016

Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler. Leverandørmøde den 19. maj 2016 Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler Leverandørmøde den 19. maj 2016 Emnerne i dag Baggrund for de nye regler Hvilke nye dokumenter skal anvendes Hvor findes dokumenterne

Læs mere

Danmark-København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:356466-2016:text:da:html -København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S 198-356466 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Den 10. januar 2012. Aarhus Kommune

Den 10. januar 2012. Aarhus Kommune Den 10. januar 2012 Annoncering af prækvalifikation vedr. indkøb af konsulentbistand til indkøb af kunstnerisk udsmykning i tilknytning til projektet Urban Mediaspace Aarhus 1. Beskrivelse af indkøbet

Læs mere

Tro og love-erklæring vedrørende udelukkelses- og tildelingskriterier

Tro og love-erklæring vedrørende udelukkelses- og tildelingskriterier Tro og love-erklæring vedrørende udelukkelses- og tildelingskriterier Undertegnede [navnet på den person, der underskriver denne formular], der: (kun for fysiske personer) handler i eget navn ID- eller

Læs mere

Gennemgang af reglerne om dokumentation

Gennemgang af reglerne om dokumentation Gennemgang af reglerne om dokumentation Dato: 30. juni 2017 Sag: OK-16/10415-1 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN ERHVERVSMINISTERIET Indledning... 3 Udelukkelse... 7 1. Indledning... 7 2. Hvem skal ordregiveren

Læs mere

Gennemgang af reglerne om dokumentation

Gennemgang af reglerne om dokumentation Gennemgang af reglerne om dokumentation Dato: 28. august 2019 Sag: 19/06285 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN ERHVERVSMINISTERIET Indhold 1. INDLEDNING... 4 2. UDELUKKELSE... 8 2.1 INDLEDNING... 8 2.2

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder En anmodning om optagelse på kvalifikationsordningen for rydningsvirksomheder består af det fælles europæiske udbudsdokument (European

Læs mere

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever?

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever? Notat 29. august 2017 Sagsbeh.:ANLU J.nr.: 00.22.00-P22-1-17 Spørgsmål fra Sine Heltberg den 1/3-2017 om, hvilke krav stiller vi til henholdsvis løn, arbejdsvilkår og sociale klausuler på sundheds- og

Læs mere

Udbudsannonce fra Aarhus Kommune Den 4. november 2013. Udførelse af el-tekniske opgaver for VarmeTransmission, Aarhus Kommune

Udbudsannonce fra Aarhus Kommune Den 4. november 2013. Udførelse af el-tekniske opgaver for VarmeTransmission, Aarhus Kommune Udbudsannonce fra Aarhus Kommune Den 4. november 2013 Begrænset licitation Udførelse af el-tekniske opgaver for VarmeTransmission, Aarhus Kommune Aarhus Kommune udbyder herved udførelse af el-tekniske

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S. Egnethedsskema. ved ansøgning om prækvalifikation

Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S. Egnethedsskema. ved ansøgning om prækvalifikation Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S Egnethedsskema ved ansøgning om prækvalifikation Begrænset udbud af prøveudtagning og analyse af spildevand, slam og

Læs mere

BILAG 3. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER OG REFERENCER BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER AALBORG KOMMUNE

BILAG 3. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER OG REFERENCER BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER AALBORG KOMMUNE BILAG 3. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER OG REFERENCER Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER AALBORG KOMMUNE Offentliggjort på www.udbud.dk: [23.08.2013] SKABELON

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016 17. november 2016 Hovedentreprise vedrørende facadeudskiftning etape 4, SVS Esbjerg 1. Indledning Region Syddanmark udbyder etape 4 af facadeudskiftning på dele af sengebygning C1 på Sydvestjysk Sygehus,

Læs mere

Bilag til anvendelse ved afgivelse af anmodning om prækvalifikation på hovedentreprise vedr. Besøgscenter Hammershus

Bilag til anvendelse ved afgivelse af anmodning om prækvalifikation på hovedentreprise vedr. Besøgscenter Hammershus Bilag til anvendelse ved afgivelse af anmodning om prækvalifikation på hovedentreprise vedr. Besøgscenter Hammershus Udfyldelse af bilag Det anbefales, at nedenstående bilag anvendes ved afgivelse af anmodning

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Udkast d. 23. december Udkast til

Udkast d. 23. december Udkast til Udkast d. 23. december 2010 Udkast til Bekendtgørelse om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 12 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver 1 Politik for Bygge- og Anlægsopgaver Møde den hos Erhverv Væksthimmerland Side 1 2 Dagsorden: Indledning Præsentation af Politik for Bygge- og Anlægsopgaver ved Ole Helk og Jørgen Hansen Præsentation

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere