Jullesang til Jullefest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jullesang til Jullefest"

Transkript

1

2 Jullesang til Jullefest 2 Sikken voldsom trængsel og alarm (1995) Se det var i nitten-nitifem, Jullerne de kom i lyset frem, til hvert møde sku vi stille an, ellers hed det kage til hver mand, Nicolaj han var i Kaspers sted, tandbørsten den var da osse med, julefesten blev det store sus, Jullesammenholdet var i hus, Hus, hus.. Jullesammenholdet var i hus. Nu er det jul igen.(1995)./.vi er sgu forrykt - har fest og farver søgt, det altid sjovt, når vi er sammen../.gæsterne de skred Brasilko blev det sted, hvor første gang vi sprængte rammen./.vi er sgu forrykt - har fest og farver søgt, på SAM s vi Juller os har været../.tasken fuld af øl ja værs god at skyl, vi skåled ganske ubesværet. Højt fra træets grønne top (1996) I et tog i februar Jan den glade giver, i en pose med sig har gløgg og æbleskiver. Vor forundring den var stor da han laved Jullebord, frem tog fra sit lager knas og sukkersager. På loftet sidder nissen.(1996) Da Lotte mente Dan Net ikke mere dur, som Julle tog den sidste tur. Fra Parkens bowlingcenter Jan blev skide sur, så taxadøren fik et fur. Men glad vi sås igen på Rio Bravo, det var sjauu Rio Bravo, vi lo så vi mått hold på vores maao, og gæsterne lo osse med.

3 3 Rudolf med den røde tud.(1997) Så tog vi ud på bakken - sommertid til barneleg, Nogle fik bøjet nakken, og de fleste råbt og skreg. Mette blev stram i masken, kan man ikke styre sig? Ellers så ta r jeg flasken, svaret var gu vil vi ej! Printformsnissen kom forbi midt i vores leg, godt at han ku finde vej, vores tørst den bredte sig. Og I kan tro vi grilled, forret under stort postyr, SKÅL for de gæve Jullers sommer-julle-eventyr. Højt fra træets grønne top.(1997) Bowlingtur vi ofte ta r - fine præmier vinder, når vi rester af dem har - vi et formål finder, sidst vi ville kokken se - han vil bruge den som ske, lyn-kineser-fyren - dyppet i frituren. Nu er det jul igen.(1998)./.vi er sgu forrykt - har fest og farver søgt, hos Niels vi svined hele haven../.cognag-proppen strøg ned i flasken røg, med go mad alle fyldte maven. Sikken voldsom trængsel. Ole bød os hjem til Jullesild, og det blev en dag så sjov og vild. Jullemanden kigged til os ind, delte gaver ud med Jullesind. vores stemmer lød i fællessang, nogle nisser afbrød gang på gang. Der blev også budt på cowboydans, det de klarede med Julleglans glans, glans,. Det de klarede med Julleglans

4 4 Sikken voldsom trængsel. Og en dag vi tog til Carlsson ud, da han til os sendte Jullebud. Så vi købte ham en narrehat, og et ægte smøgtræ til hans skat. Vi en saltstang skulle fiske med, fiskene dog ej på krogen bed. Hygged os med øl og hornmusik, Carlsson han blev fuld til sengen han gik, Gik, gik,.. Carlsson han blev fuld til sengen han gik På loftet sidder nissen.. Hos Karsten, started vi med bold og spil og leg, og vi fik Julle-flæskesteg. Selv Niels på cyklen, med lidt hjælp, fandt også vej, og jeg tror alle mored sig. I niende måned nætterne er kolde, vi ku ikke varmen holde, med syv lag tøj, vi ligned bondeknolde, til sidst vi inde varmen fandt. Juletræet med sin pynt. Indtil Arvid rykked vi, mored os hver dreng og pi. Anders han fik maske på, Pinnochio ondt i øret få, Hovedbrud med gruppeleg, skønne grin og stor ståhej.

5 5 Dejlig er den himmel blå. Hos Liane lækker mad, dog værtinden ej var glad, laksemoussen røg i spanden, så i byen måtte manden. Tur vi gik ved strand og vand, Anders han fandt øl i sand. Ned til havnen dejligt vejr, nød det alle hver især. Carlsson ville ud og sejle, men vi andre var dog stejle, sagde nej det vil vi ik sejle med den fulderik! Søren banjomus. Julle-madinka-dinkadu, Julle-madinka-du hos Pernille med sin Lars, vi osse feste ku, Julle-madinka-dinkadu, Julle-madinka-du rafled gaver og fik snaps, fru Haiberg sove sku. Om Julletræ i haven dansede, vi skønt i ring, at nabo-konen glor og tænker sit, gør ingenting. Julle-madinka-dinkadu, Julle-madinka-du. Altid sjove minder sgu men hvor er osten? Er vi alle samlet nu vi mangler osten! Venter altid lidt endnu! Jeg så Jullemanden kysse mor Jane kaldte os til Jullefest, og vi mødte op fra fjern og nær, det var det gamle ros, men en ny vi mødte os for Sannes søster hun var med, dog tavs og meget sær. Så vandt vi nissehuer alle mand, og det smukke træ, holdt ikke stand, musik-udvalget var lidt tyndt, skønt Gustav sang så kønt, denne Janes skønne Julledag.

6 6 Julletræet med sin pynt. Sidste gang hos Carlsson var, stemningen var sjov og rar, fiskene sku fodres a det blev deres sidste dag, Jane tog et dansetrin, røg i dammen med et hvin. Marokko(pude) har slet ingen Julletræer Haiberg holdt rigtig Jullefest, lillemor fik farten på, for Jullesneen kom som gæst, vi kom aldrig ud at gå. Vivian fiksed dejlig mad, kvaliteten var i top, kun dumme folk får Ekstrablad, vi syn s Anders fik en prop. Pnulle laved sketch om sine venner ham der Joe, krymped sammen i et latterbrøl.og tårerne de trilled, tralalalala lalalala. Ole han har igen bevist, så for alle er det kendt, endnu en dato blev forlist, han er blev n en smule dement Han er sgu blev n en lille smule dement. Rudolf med den røde tud. Sidst var hos Karsten & Dorte, og de kom fra fjern og nær, skyerne holdt sig borte, det var dejlig sommervejr, Så vi tog ned til vandet, det var tid til Julleleg, Boccia var godt i sandet, tennis under stor ståhej. Jullemanden kom forbi, med to Julle-pi er, tågehorn lidt mad og vin gaver med i sækken sin så kan I tro vi spille d, Jullegavespil i sand, terninger kæmpestore raflebægret var en spand.

7 7 Et barn er født i Bethlehem Hos Arvid samlet var en lille flok lille flok, i køk ned stod den bedste kok den bedste kok med pølser nok. Koldthævet var ital ens jomfrubrød jomfrubrød, i stribevis af øl vi nød - en vin så rød en smag så blød. Så mange gaver smukt var pakket ind pakket ind, vi spilled spil og drak lidt Gin vi drak lidt Gin - med Jullesind. En sang var skrevet med så smukke ord lyrisk kor, som Anika hun sang i fjor og slangen stor var en ste spor. På loftet sidder nissen. Pernille vi besøgte på en dejlig dag, hun klar ed alt med stress og jag, så mange gaver pakket ind i ro og mag, og skrabelodder var der mange af. mums maden er fantastisk skønt det smager, Anders over vinen klager, og Vivian om mere lys hun plager, hun kan sgu ikke læse sang!!(øv) Jeg så Jullemanden kysse mor. Hos Liane var der højt humør, solen skinned - himlen den var blå, vi spilled Viking -spil, og mænderne slog godt nok til, vi piger vi fik bank - men pyt, vi ha d en dejlig dag. Og vi fik rigtig Mexicanermad, det var lækkert - maverne blev glad, vi samled alle sammen ind, med ægte Jullesind, vi sku nemli høre Gustavs sang.

8 8 Skal vi flette vore Jullehjerter. Jan og Sanne lagde hus til sjov og dart, vi had det nåed så rart, den sidste gang vi mødtes. Arvid kom forbi skønt på et afbud dog, men det da bare sjov, så ved vi altid hvor vi har ham. Vi sku skrabe vores skrabelodder sammen, så vi helt var kvit når natten gik på hæld, men skønt alle Juller kender strafferammen, var der flere som gik ud med æresgæld. Så til tanken det gik, skrabelodder vi fik, måner dem af citron hele tankens ration. Og musik til kendingssang blev flot leveret, Thomas Jullernes private pianist. En lille nisse rejste Hos Jane var vi samled, du laved mad til alle mand, Liane laved soucen, Til næste år du kan. For Carlsson blev det lidt dyrt, betale mange lodder må, for glemt var sparegrisen, tilbag han ku ej nå. Vi havde diskussioner, hvad tid vi lig som kunne gå, Liane blev beruset, hend s flaske ku ej stå.

9 9 Til Jullebal i nisseland Jullefest på Mosed vej, solskinsleg blev der ej, på den sidste tørre plet, sad vi Juller tæt. Vi sang en sang mens regnen stod i stolper ned, spilled viking imellem dråberne. På kæmpegrill vor kok, han laved dejlig mad, fisk og stegen serveret frisk på fad. Ved bordet sad vi samled, der lød en høj salut, det kom bagpå Jane hun slog en kæmpe prut, en prut-attrap men timingen var helt i top, fuld blev Dorte da hun sku følge trop. Højt fra træets grønne top. Se hos Haiberg, mødtes vi - alle glade Juller. Konkurrencen må vi si - den var til en gulder, finde ord og smage øl, gæt en sang, værsgo og skyl, Dommeren var værdig hård men sgu retfærdig. Jan han rødvin spildte ned, ramte gulv og stolen, det ham gjorde virk li ked, Jane gav parolen, vi vist alle fik en tur, Jane var du egentlig sur?? Eller blot lidt stresset ov npå flytteræset. Der bor en lille nissemand. Da Arvid holdte Jullefest, vi mødtes på en kro lidt i 2, Da Arvid holdte Jullefest, var maden rigtig go, Om dellen vi fortælle kan, vi tror man knække ku en tand, vi nød det hver en Jullegæst, i Arvids Jullebo. Om Iraks valg gik bølgen højt, i Danmark stemmes sku - sku de ku? Det rager Dansken - ik en døjt, kun postnumre ka du. Vært/inde gave købes ind, ej altid gjort med Jullesind, måske en lille smule sløjt det bedre gøres ku.

10 10 Marokke(pude) har slet ingen Julletræer (2005) Pernille og Lars holdt Jullefest, så til Jyllinge vi tog, dog ikke alle kom som gæst, hyggestemning ka I tro. Carlsson han vendte bilen om, Så på ho det den nu stod, snakken den drejed sig herom, og det blev det rene rod. Nummerkonkurrencen kom på bordet i en fart, Haiberg vandt som ventet suverænt (for ellers blev han mobbet). Tralalalala lalalala. Salater der var af mange slags, til prinsesser, vist de var. Grill-mester Lars man så det straks, at han hav-de pøl-sen klaarrr, Han havde både mørbrad og pølserne klar.

11 11 Jullebal i nisseland... (2005) Jullelæumstur - vi tog bussen til Fejø kro, gaver vækker højt humør, trods en sur chaffør, Det kolde vand det skræmmer ej en rigtig mand, i på hovd t røg både Lars og Jan. En festmenu serveret med en særlig stil, det var Sussi- hun gjord det med et smil, Med gamle koner Lars skulle danse brudevals, orkestret sa tak - for vi sang af fulde hals. Vor Arvidmand af Tonic havde ikke nog n, købt på kroen til mindst en million. Nu har vi altså jul igen... (2006) En råkold dag i Februar, vi invadered rønnen, så flot arrangeret var, vi katten slog af tønden. Hos Jane, Ole til fondue og skrabelod i stakke, med ama r-hylde næsten ny de måtte ta til takke, Og... hvor man end sig vendte hen, man så endnu en Julleven, en Julle-Julle-Julle-Julle-julleven. På loftet sidder nissen... (2006) Hos Jan & Sanne, mødtes vi med Jullesind, men vi blev ikke lukket ind, for huset det sku sælges gerne lige nu, og Jullegolf vi spille sku. En diskusion om dødshjælp danne d rammen, T-shirt brændte uden harmen, og skønne drenge bød på drinks i varmen, med røde nederdele på. Rudolf med den røde tud... (2006) Nu sku vi ud og feste, mødtes så i København, Wallmanns saloner gæste, ud og lege natteravn. Alle ku maden nyde, skulle ikke lav den selv, tjeneren hun sku yde, sang og danse d helt speciel. Underholdning super god, alle more d sig, Masser af musik og sang man ku danse natten lang, så I kan tro vi dansed, Julledanse d med maner, elsker de Julle-aft ner - håber vi får mange fler.

12 12 Jullebal i nisseland... (2007) Jullefest i Haibergs hus, blev en dag - i glædesrus, grinede så vi blev ør, rigtig Julleskør. Og Vi-vi-an, den bedste vært man tænke kan, laved lege, med sjov for alle mand. Hold 2 de vandt hold 1 var dog det bedste hold, svære spørgsmål og derfor gik de kold. Ham Arvid var på dagen, vor aller bedste mand, en femmer fra balden røg lige ned i spand. Som Faktamand har han nu fået sig et job, Tyk, tynd, tynd, tyk han kan sgu ik få nok. Sikken voldsom trængsel og alarm...(2007) Så vi sku igen til Arvid ind, mødte alle op med Jullesind, klar var tæpper, krokoet, mad til grill, Jane kåret blev som bedste sild. Stakkels Ole - han migræne få, Patricio s tand i flere dele lå, Rejer tilberedt på kærlig vis, skrabelod vi fik med vi-nderpris, pris, pris, pris... skrabelod vi fik med vi-nderpris. Julletræet med sin pynt... (2007) Julletræf på mosed vej, godt humør og Julleleg. Store øl ham karsten bød, hurtigt Ole det fortrød, for i skridtet strålen sad, det var årets Jullebad. Skihold, tovflet, tænkeleg, Pernille troe d hun var en haj, snildt hun hendes Lars ku slå, hun en mega næse få. Ole opereret var, Han nu hul i maven har.

13 13 Så har vi altså Jul igen... (2008) Så blev det jullefest igen - i Jyllinge det sne ed', og der blev spist og drukket tæt - og meget blev der leet. Vi quizzed' tæt udi grand-prix, imens at vi drak sjusser, og Lars han viste, han var bedst, af Julle-Myliusser, Og... hvor man end sig vendte hen - man så en rigtig Julleven... og Julle-Julle-Julle-Julle...Julle-ven. Mary s boychild... (2008) Hos Jan og Sanne mødtes vi i det danske sommerland drinks og Jullebørnebørn vi til mosen gik alle mand. En halvtredser for dessert fik Lars i nissedragt, vi andre får et billigt grin - han fik den for en rosin. Min far han er bager... (2008) Hos Lars og Pernille, vi alle sku spille, endskønt vi var få, et banko med brikker, og øller vi drikker, før vi skulle gå. Vi kulturen studerer, på kirke vi så, der var meninger flere, det kan man forstå. Det er risengrød... (omkvæd) (2009) Haibergs Jullefest, vi var Jullegæst, der var quiz og sang hygge dagen lang, Abba-sang med ægte Julleklang, Dommer Vivian, dømte med forstand, vi fik Jullemad det gør maven glad, mange Julle-kvad vi ikke gad, men traditionen tro vi sang dem alle glad.

14 14 Jullebal i nisseland (2009) Så tog vi til Jullebal men hva nu stop en halv, Anders mangled gik omkuld, Han var lidt for fuld. En super dag - hos Jane blev der lavet fjas, mens vi klipped e-n masse Jullestads, vi glöggen drak, og æbleskiverne vi svang, mens vi grined og leged gæt en sang. Vor Olemand i køk net, han stod med mangt et fad det smagte så lækkert den rigtig Jullemad. Desserten var, den skønne hvide risengrød, Super hygge - en dag vi alle nød. Sikken voldsom trængsel og alarm(2009) Så vi mange tog til Arvids hjem, Jullehyggen fandt vi hurtigt frem, blindekrokket, leg og dejlig mad, burgergrill serveret frisk fra fad. Nabofest i megafon de sang, konkurrence fyldt med bægerklang, strip blev foretrukket frem for kag, alle syn s det var den dejligste dag, dag, dag, dag, dag, dag, dag, alle syn s det var den dejligste dag. Juletræet med sin pynt... (2010) Julledag på moesd vej, her var ingen spil og leg, ned på stranden sku vi se, vandet ble et til is og sne da vi stod der alle mand, isen smelte d var til vand. Hygged os og snakked løs koldt det var og ja vi frøs så en masse glögg vi drak før vi alle hjemad trak, nu der skulle spises mad, det gør hver en Julle glad.

15 15 På loftet sidder nissen... (2010) Hos Anders og Liane blev vi budt til fest, kun Karsten ej var med som gæst, på storskærm, både bryllup, fodboldkamp vi så, og Anders måt på arbejd gå, Og Belle med sin Jep de sang og spilled, tårer ned ad kinder trilled, mon ikke nog n ved Carlssons stol har pilled, han faldt af pinden med et brag. Sikken voldsom trængsel og alarm.. (2010) Se hos Carlssons, var der sket et mord, det var godt, at der var friske spor, Stig om gåden gav os et par tip, morderen vi ved - var ikke Ib!. Tildelt Karsten blev en tissemand, Jan & Sanne hver en nissemand. Arvid han fik bånd og stjerner på, Slås om underlag med Juller vi må. Må, må, må, må må, må, Slås om underlag med Juller vi må Sikken voldsom trængsel og alarm.. (2011) Sidst vi sås var på Opalvej 10, dejlig tur vi gik ud i det fri. Lækker forret stod i Spanien s tegn, Lars var lun han passer godt på steg n. Konkurrencen, den var rigtig svær, for hukommelsen sku bruges her, iskrystaller blev til ising gjort, og om kendte sange blev vi spurgt. Spurgt, spurgt, spurgt, spurgt, spurgt, spurgt, men hukommelsen den er noget l...

16 16 Santa Claus is coming to town Hos Jane vi fik skøn jullemusik langt fra stemmeurner og politik Vi var bare Jullerne på sjov.. Med banko og mad som gjorde os glad desserten var sød godt at Julie gad også skøn som bankopige var. Så mange fine gaver, vi vandt i bankospil. til gane og til maver, og vi aldrig stoppe vil. Det er altid sjov når Jane får lov at følge sit julle-hygge-behov Sikken dejlig dag igen vi fik Fire strømper uden fod... Altid klar til fest og fart, til ballade helt parat, mad og drikke det er klart, så er du rigtig Julle.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Goddag sang (Dalia Faitelson)

Goddag sang (Dalia Faitelson) Goddag sang Goddag goddag til alle sammen Idag idag vi mødes her Og ved I hvad, det ku være så dejligt Hvis I ta r med på eventyr Det handler om en lille tapper mus Der forlod sit hus Og solen den stakkel

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen.

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. I landet skinner solen, og himlen den er blå. Der drømmer børn om skolen, der ønsker de at

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene KRONBORG FR B RN Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder at kende Svarene findes i børnerummene til sidst KONGENS KAMMER I Kongens Kammer finder du sporene af de to konger, der har

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

December 2014 Niveau B

December 2014 Niveau B December 2014 Niveau B Navn: Klasse: 1 Sætninger Skriv en sætning der passer til hvert billede. Husk at starte med stort bogstav og slutte med punktum. 2 Synonymer Ord med næsten samme betydning hedder

Læs mere

DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK

DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK I hvilken vi skal høre om far og mor og lille Thor, som har gemt sin sko. Hyrderne på marken og de lange underbukser fra Ruth og onkel Ejner. Om flæskesvær og flaskesvaj og svigermor,

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!!

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! INDLEDNING KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING Ud på det store hav sejler piratkaptajn Jack sammen med alle hans pirat venner. De bor på en øde ø med store palmer,

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Jonstrupvang Tidende. Nr. 8. Jonstrupvang-Bebyggelsen

Jonstrupvang Tidende. Nr. 8. Jonstrupvang-Bebyggelsen Jonstrupvang Tidende Der har været oktoberfest fredag d. 28., læg mærke til Carsten ved øl anlægget, det er vist 10. gang!!! Jonstrupvang-Bebyggelsen 2011 Nr. 8 At huske i december: 02. Julefrokost 06.

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Så fortæller her hvordan situationen er under betingelse af hvis-sætningen.

Så fortæller her hvordan situationen er under betingelse af hvis-sætningen. Så Betydningen af så afhænger af ordenes rækkefølge: Ledsætninger: / / / / / / / / / 1) Tarzan låste døren, så jeg ikke kunne komme ind. Luk døren, så det ikke trækker s a v Så fortæller her hvad planen

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2 Tællesange TÆLLERIM Tælleremser indhold 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej........................... Side 2 5. Ente bente 6. Skorstensfejer Iverlund

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Sociale relationer blandt børn

Sociale relationer blandt børn Sociale relationer blandt børn FOLA d. september 2010 Pernille Hviid Institut for Psykologi Københavns Universitet Børnestemmer Rasmus: Jeg er næsten lige så meget sammen med Christian, som jeg er med

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing 1 Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm Puplishing Eventyret over alle Eventyr Forlaget: Grimm Puplishing Forfatter: Kasper Adsbøll Layout:

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

H E L E E Nr 1 - januar 2015

H E L E E Nr 1 - januar 2015 H E L E E Nr 1 - januar 2015 HELENENYT Nr. 1 (januar årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Vil skolen lege med? Leg i skolen Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Hvorfor leg i skolen? - Hvad skal legen befordre? Comenius (1592-1670) omtalte skolen som legens værksted,

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering Vi skræddersyr firmafester, events og teambuildingforløb til dine behov. Du og din virksomhed kan vælge alt fra arrangementer af nogle timers varighed til længerevarende engagementer. Vi har plads fra

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Hilsen fra Bodil Nyt fra forældrebestyrelsen Skolekomedie Hold krudtet tørt Lucia 2011 Fyrværkeri råd Bagsiden

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Lærervejledning. www.5emner.dk

Lærervejledning. www.5emner.dk Lærervejledning 5 emner er bygget op omkring emnerne: familie, rejser, uddannelse, arbejde og bolig. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside er

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

THoRS TRøST VI SYNGER GRAND PRIX SANGE MED

THoRS TRøST VI SYNGER GRAND PRIX SANGE MED VI SYNGER GRAND PRIX SANGE MED THoRS TRøST Boom boom - Danse i måneskin - Disco tango - Under stjernerne på himlen - Vi danser rock og rul - Vi maler byen rød - To lys på et bord - Der står et billed af

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Mørket sænket sig. Sabotør-slottet, 1

Jørgen Hartung Nielsen. Mørket sænket sig. Sabotør-slottet, 1 Jørgen Hartung Nielsen Mørket sænket sig Sabotør-slottet, 1 Mørket sænket sig Sabotør-slottet, 1 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther Tryk: BB

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Små historier. sø ro so så tå. Rim

Små historier. sø ro so så tå. Rim Rim ko so mus hus får hår is ris lo to ti ni få lå se fe min din far har hat kat te le på gå at nat nu du by sy ny ly bi si mel hel mas las i hi tø sø ro so så tå Dyre-rim En hest får hø En fugl får frø

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere