Jullesang til Jullefest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jullesang til Jullefest"

Transkript

1

2 Jullesang til Jullefest 2 Sikken voldsom trængsel og alarm (1995) Se det var i nitten-nitifem, Jullerne de kom i lyset frem, til hvert møde sku vi stille an, ellers hed det kage til hver mand, Nicolaj han var i Kaspers sted, tandbørsten den var da osse med, julefesten blev det store sus, Jullesammenholdet var i hus, Hus, hus.. Jullesammenholdet var i hus. Nu er det jul igen.(1995)./.vi er sgu forrykt - har fest og farver søgt, det altid sjovt, når vi er sammen../.gæsterne de skred Brasilko blev det sted, hvor første gang vi sprængte rammen./.vi er sgu forrykt - har fest og farver søgt, på SAM s vi Juller os har været../.tasken fuld af øl ja værs god at skyl, vi skåled ganske ubesværet. Højt fra træets grønne top (1996) I et tog i februar Jan den glade giver, i en pose med sig har gløgg og æbleskiver. Vor forundring den var stor da han laved Jullebord, frem tog fra sit lager knas og sukkersager. På loftet sidder nissen.(1996) Da Lotte mente Dan Net ikke mere dur, som Julle tog den sidste tur. Fra Parkens bowlingcenter Jan blev skide sur, så taxadøren fik et fur. Men glad vi sås igen på Rio Bravo, det var sjauu Rio Bravo, vi lo så vi mått hold på vores maao, og gæsterne lo osse med.

3 3 Rudolf med den røde tud.(1997) Så tog vi ud på bakken - sommertid til barneleg, Nogle fik bøjet nakken, og de fleste råbt og skreg. Mette blev stram i masken, kan man ikke styre sig? Ellers så ta r jeg flasken, svaret var gu vil vi ej! Printformsnissen kom forbi midt i vores leg, godt at han ku finde vej, vores tørst den bredte sig. Og I kan tro vi grilled, forret under stort postyr, SKÅL for de gæve Jullers sommer-julle-eventyr. Højt fra træets grønne top.(1997) Bowlingtur vi ofte ta r - fine præmier vinder, når vi rester af dem har - vi et formål finder, sidst vi ville kokken se - han vil bruge den som ske, lyn-kineser-fyren - dyppet i frituren. Nu er det jul igen.(1998)./.vi er sgu forrykt - har fest og farver søgt, hos Niels vi svined hele haven../.cognag-proppen strøg ned i flasken røg, med go mad alle fyldte maven. Sikken voldsom trængsel. Ole bød os hjem til Jullesild, og det blev en dag så sjov og vild. Jullemanden kigged til os ind, delte gaver ud med Jullesind. vores stemmer lød i fællessang, nogle nisser afbrød gang på gang. Der blev også budt på cowboydans, det de klarede med Julleglans glans, glans,. Det de klarede med Julleglans

4 4 Sikken voldsom trængsel. Og en dag vi tog til Carlsson ud, da han til os sendte Jullebud. Så vi købte ham en narrehat, og et ægte smøgtræ til hans skat. Vi en saltstang skulle fiske med, fiskene dog ej på krogen bed. Hygged os med øl og hornmusik, Carlsson han blev fuld til sengen han gik, Gik, gik,.. Carlsson han blev fuld til sengen han gik På loftet sidder nissen.. Hos Karsten, started vi med bold og spil og leg, og vi fik Julle-flæskesteg. Selv Niels på cyklen, med lidt hjælp, fandt også vej, og jeg tror alle mored sig. I niende måned nætterne er kolde, vi ku ikke varmen holde, med syv lag tøj, vi ligned bondeknolde, til sidst vi inde varmen fandt. Juletræet med sin pynt. Indtil Arvid rykked vi, mored os hver dreng og pi. Anders han fik maske på, Pinnochio ondt i øret få, Hovedbrud med gruppeleg, skønne grin og stor ståhej.

5 5 Dejlig er den himmel blå. Hos Liane lækker mad, dog værtinden ej var glad, laksemoussen røg i spanden, så i byen måtte manden. Tur vi gik ved strand og vand, Anders han fandt øl i sand. Ned til havnen dejligt vejr, nød det alle hver især. Carlsson ville ud og sejle, men vi andre var dog stejle, sagde nej det vil vi ik sejle med den fulderik! Søren banjomus. Julle-madinka-dinkadu, Julle-madinka-du hos Pernille med sin Lars, vi osse feste ku, Julle-madinka-dinkadu, Julle-madinka-du rafled gaver og fik snaps, fru Haiberg sove sku. Om Julletræ i haven dansede, vi skønt i ring, at nabo-konen glor og tænker sit, gør ingenting. Julle-madinka-dinkadu, Julle-madinka-du. Altid sjove minder sgu men hvor er osten? Er vi alle samlet nu vi mangler osten! Venter altid lidt endnu! Jeg så Jullemanden kysse mor Jane kaldte os til Jullefest, og vi mødte op fra fjern og nær, det var det gamle ros, men en ny vi mødte os for Sannes søster hun var med, dog tavs og meget sær. Så vandt vi nissehuer alle mand, og det smukke træ, holdt ikke stand, musik-udvalget var lidt tyndt, skønt Gustav sang så kønt, denne Janes skønne Julledag.

6 6 Julletræet med sin pynt. Sidste gang hos Carlsson var, stemningen var sjov og rar, fiskene sku fodres a det blev deres sidste dag, Jane tog et dansetrin, røg i dammen med et hvin. Marokko(pude) har slet ingen Julletræer Haiberg holdt rigtig Jullefest, lillemor fik farten på, for Jullesneen kom som gæst, vi kom aldrig ud at gå. Vivian fiksed dejlig mad, kvaliteten var i top, kun dumme folk får Ekstrablad, vi syn s Anders fik en prop. Pnulle laved sketch om sine venner ham der Joe, krymped sammen i et latterbrøl.og tårerne de trilled, tralalalala lalalala. Ole han har igen bevist, så for alle er det kendt, endnu en dato blev forlist, han er blev n en smule dement Han er sgu blev n en lille smule dement. Rudolf med den røde tud. Sidst var hos Karsten & Dorte, og de kom fra fjern og nær, skyerne holdt sig borte, det var dejlig sommervejr, Så vi tog ned til vandet, det var tid til Julleleg, Boccia var godt i sandet, tennis under stor ståhej. Jullemanden kom forbi, med to Julle-pi er, tågehorn lidt mad og vin gaver med i sækken sin så kan I tro vi spille d, Jullegavespil i sand, terninger kæmpestore raflebægret var en spand.

7 7 Et barn er født i Bethlehem Hos Arvid samlet var en lille flok lille flok, i køk ned stod den bedste kok den bedste kok med pølser nok. Koldthævet var ital ens jomfrubrød jomfrubrød, i stribevis af øl vi nød - en vin så rød en smag så blød. Så mange gaver smukt var pakket ind pakket ind, vi spilled spil og drak lidt Gin vi drak lidt Gin - med Jullesind. En sang var skrevet med så smukke ord lyrisk kor, som Anika hun sang i fjor og slangen stor var en ste spor. På loftet sidder nissen. Pernille vi besøgte på en dejlig dag, hun klar ed alt med stress og jag, så mange gaver pakket ind i ro og mag, og skrabelodder var der mange af. mums maden er fantastisk skønt det smager, Anders over vinen klager, og Vivian om mere lys hun plager, hun kan sgu ikke læse sang!!(øv) Jeg så Jullemanden kysse mor. Hos Liane var der højt humør, solen skinned - himlen den var blå, vi spilled Viking -spil, og mænderne slog godt nok til, vi piger vi fik bank - men pyt, vi ha d en dejlig dag. Og vi fik rigtig Mexicanermad, det var lækkert - maverne blev glad, vi samled alle sammen ind, med ægte Jullesind, vi sku nemli høre Gustavs sang.

8 8 Skal vi flette vore Jullehjerter. Jan og Sanne lagde hus til sjov og dart, vi had det nåed så rart, den sidste gang vi mødtes. Arvid kom forbi skønt på et afbud dog, men det da bare sjov, så ved vi altid hvor vi har ham. Vi sku skrabe vores skrabelodder sammen, så vi helt var kvit når natten gik på hæld, men skønt alle Juller kender strafferammen, var der flere som gik ud med æresgæld. Så til tanken det gik, skrabelodder vi fik, måner dem af citron hele tankens ration. Og musik til kendingssang blev flot leveret, Thomas Jullernes private pianist. En lille nisse rejste Hos Jane var vi samled, du laved mad til alle mand, Liane laved soucen, Til næste år du kan. For Carlsson blev det lidt dyrt, betale mange lodder må, for glemt var sparegrisen, tilbag han ku ej nå. Vi havde diskussioner, hvad tid vi lig som kunne gå, Liane blev beruset, hend s flaske ku ej stå.

9 9 Til Jullebal i nisseland Jullefest på Mosed vej, solskinsleg blev der ej, på den sidste tørre plet, sad vi Juller tæt. Vi sang en sang mens regnen stod i stolper ned, spilled viking imellem dråberne. På kæmpegrill vor kok, han laved dejlig mad, fisk og stegen serveret frisk på fad. Ved bordet sad vi samled, der lød en høj salut, det kom bagpå Jane hun slog en kæmpe prut, en prut-attrap men timingen var helt i top, fuld blev Dorte da hun sku følge trop. Højt fra træets grønne top. Se hos Haiberg, mødtes vi - alle glade Juller. Konkurrencen må vi si - den var til en gulder, finde ord og smage øl, gæt en sang, værsgo og skyl, Dommeren var værdig hård men sgu retfærdig. Jan han rødvin spildte ned, ramte gulv og stolen, det ham gjorde virk li ked, Jane gav parolen, vi vist alle fik en tur, Jane var du egentlig sur?? Eller blot lidt stresset ov npå flytteræset. Der bor en lille nissemand. Da Arvid holdte Jullefest, vi mødtes på en kro lidt i 2, Da Arvid holdte Jullefest, var maden rigtig go, Om dellen vi fortælle kan, vi tror man knække ku en tand, vi nød det hver en Jullegæst, i Arvids Jullebo. Om Iraks valg gik bølgen højt, i Danmark stemmes sku - sku de ku? Det rager Dansken - ik en døjt, kun postnumre ka du. Vært/inde gave købes ind, ej altid gjort med Jullesind, måske en lille smule sløjt det bedre gøres ku.

10 10 Marokke(pude) har slet ingen Julletræer (2005) Pernille og Lars holdt Jullefest, så til Jyllinge vi tog, dog ikke alle kom som gæst, hyggestemning ka I tro. Carlsson han vendte bilen om, Så på ho det den nu stod, snakken den drejed sig herom, og det blev det rene rod. Nummerkonkurrencen kom på bordet i en fart, Haiberg vandt som ventet suverænt (for ellers blev han mobbet). Tralalalala lalalala. Salater der var af mange slags, til prinsesser, vist de var. Grill-mester Lars man så det straks, at han hav-de pøl-sen klaarrr, Han havde både mørbrad og pølserne klar.

11 11 Jullebal i nisseland... (2005) Jullelæumstur - vi tog bussen til Fejø kro, gaver vækker højt humør, trods en sur chaffør, Det kolde vand det skræmmer ej en rigtig mand, i på hovd t røg både Lars og Jan. En festmenu serveret med en særlig stil, det var Sussi- hun gjord det med et smil, Med gamle koner Lars skulle danse brudevals, orkestret sa tak - for vi sang af fulde hals. Vor Arvidmand af Tonic havde ikke nog n, købt på kroen til mindst en million. Nu har vi altså jul igen... (2006) En råkold dag i Februar, vi invadered rønnen, så flot arrangeret var, vi katten slog af tønden. Hos Jane, Ole til fondue og skrabelod i stakke, med ama r-hylde næsten ny de måtte ta til takke, Og... hvor man end sig vendte hen, man så endnu en Julleven, en Julle-Julle-Julle-Julle-julleven. På loftet sidder nissen... (2006) Hos Jan & Sanne, mødtes vi med Jullesind, men vi blev ikke lukket ind, for huset det sku sælges gerne lige nu, og Jullegolf vi spille sku. En diskusion om dødshjælp danne d rammen, T-shirt brændte uden harmen, og skønne drenge bød på drinks i varmen, med røde nederdele på. Rudolf med den røde tud... (2006) Nu sku vi ud og feste, mødtes så i København, Wallmanns saloner gæste, ud og lege natteravn. Alle ku maden nyde, skulle ikke lav den selv, tjeneren hun sku yde, sang og danse d helt speciel. Underholdning super god, alle more d sig, Masser af musik og sang man ku danse natten lang, så I kan tro vi dansed, Julledanse d med maner, elsker de Julle-aft ner - håber vi får mange fler.

12 12 Jullebal i nisseland... (2007) Jullefest i Haibergs hus, blev en dag - i glædesrus, grinede så vi blev ør, rigtig Julleskør. Og Vi-vi-an, den bedste vært man tænke kan, laved lege, med sjov for alle mand. Hold 2 de vandt hold 1 var dog det bedste hold, svære spørgsmål og derfor gik de kold. Ham Arvid var på dagen, vor aller bedste mand, en femmer fra balden røg lige ned i spand. Som Faktamand har han nu fået sig et job, Tyk, tynd, tynd, tyk han kan sgu ik få nok. Sikken voldsom trængsel og alarm...(2007) Så vi sku igen til Arvid ind, mødte alle op med Jullesind, klar var tæpper, krokoet, mad til grill, Jane kåret blev som bedste sild. Stakkels Ole - han migræne få, Patricio s tand i flere dele lå, Rejer tilberedt på kærlig vis, skrabelod vi fik med vi-nderpris, pris, pris, pris... skrabelod vi fik med vi-nderpris. Julletræet med sin pynt... (2007) Julletræf på mosed vej, godt humør og Julleleg. Store øl ham karsten bød, hurtigt Ole det fortrød, for i skridtet strålen sad, det var årets Jullebad. Skihold, tovflet, tænkeleg, Pernille troe d hun var en haj, snildt hun hendes Lars ku slå, hun en mega næse få. Ole opereret var, Han nu hul i maven har.

13 13 Så har vi altså Jul igen... (2008) Så blev det jullefest igen - i Jyllinge det sne ed', og der blev spist og drukket tæt - og meget blev der leet. Vi quizzed' tæt udi grand-prix, imens at vi drak sjusser, og Lars han viste, han var bedst, af Julle-Myliusser, Og... hvor man end sig vendte hen - man så en rigtig Julleven... og Julle-Julle-Julle-Julle...Julle-ven. Mary s boychild... (2008) Hos Jan og Sanne mødtes vi i det danske sommerland drinks og Jullebørnebørn vi til mosen gik alle mand. En halvtredser for dessert fik Lars i nissedragt, vi andre får et billigt grin - han fik den for en rosin. Min far han er bager... (2008) Hos Lars og Pernille, vi alle sku spille, endskønt vi var få, et banko med brikker, og øller vi drikker, før vi skulle gå. Vi kulturen studerer, på kirke vi så, der var meninger flere, det kan man forstå. Det er risengrød... (omkvæd) (2009) Haibergs Jullefest, vi var Jullegæst, der var quiz og sang hygge dagen lang, Abba-sang med ægte Julleklang, Dommer Vivian, dømte med forstand, vi fik Jullemad det gør maven glad, mange Julle-kvad vi ikke gad, men traditionen tro vi sang dem alle glad.

14 14 Jullebal i nisseland (2009) Så tog vi til Jullebal men hva nu stop en halv, Anders mangled gik omkuld, Han var lidt for fuld. En super dag - hos Jane blev der lavet fjas, mens vi klipped e-n masse Jullestads, vi glöggen drak, og æbleskiverne vi svang, mens vi grined og leged gæt en sang. Vor Olemand i køk net, han stod med mangt et fad det smagte så lækkert den rigtig Jullemad. Desserten var, den skønne hvide risengrød, Super hygge - en dag vi alle nød. Sikken voldsom trængsel og alarm(2009) Så vi mange tog til Arvids hjem, Jullehyggen fandt vi hurtigt frem, blindekrokket, leg og dejlig mad, burgergrill serveret frisk fra fad. Nabofest i megafon de sang, konkurrence fyldt med bægerklang, strip blev foretrukket frem for kag, alle syn s det var den dejligste dag, dag, dag, dag, dag, dag, dag, alle syn s det var den dejligste dag. Juletræet med sin pynt... (2010) Julledag på moesd vej, her var ingen spil og leg, ned på stranden sku vi se, vandet ble et til is og sne da vi stod der alle mand, isen smelte d var til vand. Hygged os og snakked løs koldt det var og ja vi frøs så en masse glögg vi drak før vi alle hjemad trak, nu der skulle spises mad, det gør hver en Julle glad.

15 15 På loftet sidder nissen... (2010) Hos Anders og Liane blev vi budt til fest, kun Karsten ej var med som gæst, på storskærm, både bryllup, fodboldkamp vi så, og Anders måt på arbejd gå, Og Belle med sin Jep de sang og spilled, tårer ned ad kinder trilled, mon ikke nog n ved Carlssons stol har pilled, han faldt af pinden med et brag. Sikken voldsom trængsel og alarm.. (2010) Se hos Carlssons, var der sket et mord, det var godt, at der var friske spor, Stig om gåden gav os et par tip, morderen vi ved - var ikke Ib!. Tildelt Karsten blev en tissemand, Jan & Sanne hver en nissemand. Arvid han fik bånd og stjerner på, Slås om underlag med Juller vi må. Må, må, må, må må, må, Slås om underlag med Juller vi må Sikken voldsom trængsel og alarm.. (2011) Sidst vi sås var på Opalvej 10, dejlig tur vi gik ud i det fri. Lækker forret stod i Spanien s tegn, Lars var lun han passer godt på steg n. Konkurrencen, den var rigtig svær, for hukommelsen sku bruges her, iskrystaller blev til ising gjort, og om kendte sange blev vi spurgt. Spurgt, spurgt, spurgt, spurgt, spurgt, spurgt, men hukommelsen den er noget l...

16 16 Santa Claus is coming to town Hos Jane vi fik skøn jullemusik langt fra stemmeurner og politik Vi var bare Jullerne på sjov.. Med banko og mad som gjorde os glad desserten var sød godt at Julie gad også skøn som bankopige var. Så mange fine gaver, vi vandt i bankospil. til gane og til maver, og vi aldrig stoppe vil. Det er altid sjov når Jane får lov at følge sit julle-hygge-behov Sikken dejlig dag igen vi fik Fire strømper uden fod... Altid klar til fest og fart, til ballade helt parat, mad og drikke det er klart, så er du rigtig Julle.

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere.

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Den perfekte jul Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Ordet Fangers store julekonkurrence "Skriv om din perfekte jul" blev en stor succes Ca. 400 skoleelever sendte i julen 2012

Læs mere

Eventyr H.C. ANDERSEN 2005 NUDANSK UDGAVE

Eventyr H.C. ANDERSEN 2005 NUDANSK UDGAVE Eventyr H.C. ANDERSEN 2005 NUDANSK UDGAVE NUDANSK UDGAVE H.C. ANDERSEN Eventyr 2005 DET KONGELIGE BIBLIOTEK H.C. Andersen Eventyrbog til Indvandrerfamilier er udgivet af Det Kongelige Bibliotek og udarbejdet

Læs mere

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at TVILLINGEBRØDRENE Ude ved den åbne strand lå et lille sted, hvor der boede et par enlige folk. De var allerede til års, og ingen børn havde de. Det var kun småt for dem; jorden var mager og gav kun ringe

Læs mere

SANGHÆFTE I FIRKLØVEREN

SANGHÆFTE I FIRKLØVEREN SANGHÆFTE I FIRKLØVEREN Se den lille kattekilling... 2 Oles ny autobil... 2 På en grøn bakketop... 2 Højt på en gren... 2 Tinge-linge-later... 2 Lille føl... 2 Jeg ved en lærkerede... 3 Sur, sur, sur...

Læs mere

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb; og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang.

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb; og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang. H. C. Andersen Sikken voldsom trængsel og alarm, Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm. Lygten tændes klokken fire alt, det skal være aften med gevalt. Midt på gaden sælges

Læs mere

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen.

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. I landet skinner solen, og himlen den er blå. Der drømmer børn om skolen, der ønsker de at

Læs mere

Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser.

Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser. Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser. Undervisningshæftet Klima og historie giver et indblik i seks

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

Havet. Noveller og digte om havet September 2010 i 6. E

Havet. Noveller og digte om havet September 2010 i 6. E Havet Noveller og digte om havet September 2010 i 6. E Samurai Stens største kamp af Jakob 2 Undervandshospitalet af Sasha 4 Den ikke tophemmelige undervandsbase af Jonas 5 Vampyr-sirene af Stine 9 Hævn,

Læs mere

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE.

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE. POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER Kaj Himmelstrup Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE Herskeren Den håndgangne Kassemesteren Elle, en klog kone Kvinden Danne

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard. Fortælleøen. I Tryllesøen. Eventyrligvis

Ragnhild Bach Ølgaard. Fortælleøen. I Tryllesøen. Eventyrligvis Ragnhild Bach Ølgaard Fortælleøen I Tryllesøen Eventyrligvis 1 ISBN: 9788791703119 Fortælleøen i Tryllesøen Troldenes hus 1. december På Fortælleøen i Tryllesøen var det blæksort nat. Nede i den dybe brønd

Læs mere

Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger.

Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Tre små ællinger jeg engang så, Tykke og tynde var ude at gå, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

1001 nats eventyr ØSTENS MAGI

1001 nats eventyr ØSTENS MAGI 1001 nats eventyr Sangtekster fra Eventyrteatrets musical 1001 nats eventyr opført i Glassalen i Tivoli 2009. ØSTENS MAGI Halvmånen lyser spåkonen gyser læser din skæbne i blod Guld og krystaller Ånder

Læs mere

Brudstykker af et kældermenneskes dagbog

Brudstykker af et kældermenneskes dagbog Brudstykker af et kældermenneskes dagbog Spredte dagbogsoptegnelser og nedskrevne tanker fra Grønland 1977-1996 2 Til Jens, Troels, Ida og Jakob Mig, mig, mig Jeg fortæller det bare, som det er Det følgende

Læs mere

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution.

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Sam Nik og Michael Svennevig: er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Det er en fortælling, der giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og er begyndelsen

Læs mere

Hvad skal jeg så nede i træet? spurgte soldaten.

Hvad skal jeg så nede i træet? spurgte soldaten. Fyrtøjet Eventyr af Hans Christian Andersen - 001 D er kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen,

Læs mere

Nr 9 2014. Den søde tid sig nærmer. Side 4. Ansigterner. Side 6, 12 & 22. glædelig jul!!! Side 31. Digt Tænk Engang. Ansigt Jonas Jukebox

Nr 9 2014. Den søde tid sig nærmer. Side 4. Ansigterner. Side 6, 12 & 22. glædelig jul!!! Side 31. Digt Tænk Engang. Ansigt Jonas Jukebox Nr 9 2014 Den søde tid sig nærmer Side 4 Ansigterner Side 6, 12 & 22 glædelig jul!!! Side 31 Digt Tænk Engang Ansigt Jonas Jukebox Velkommen Indhold Den søde tid sig nærmer Et af Ansigterne 1 Side 4 Side

Læs mere

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12.

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg Tlf. 01 67 12 33 MATADOR efter idé af Lise Nørgaard 12. episode I LYST OG NØD Manuskript: Lise Nørgaard Prod.nr. 52695 9 2 1936-1937 Instruktør:

Læs mere

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser Invitationer, gæster og fester Side 5, øvelse 2. Faste udtryk. 1. Velkommen / Kom indenfor. 2. A.: Tusind tak. (Hvor er de smukke). B: Det var så lidt. 3. Må jeg bede om saltet? 4. A: Tak for mad. Det

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Barndomserindringer. Gudrun Steen Knudsen

Barndomserindringer. Gudrun Steen Knudsen 1 Barndomserindringer af Gudrun Steen Knudsen 2 Forord. Da Gudruns syn efter Ferdinands død blev dårligere og dårligere, fik hun lyst til at skrive sine barndomserindringer, mens hun endnu kunne skrive

Læs mere

Kapitel 1. Min far og hans søskende og familieforhold.

Kapitel 1. Min far og hans søskende og familieforhold. Kapitel 1. Min far og hans søskende og familieforhold. Jeg har længe tænkt mig at skrive lidt om min barndom men har ikke rigtigt kunnet tage mig sammen til det. Men skal det skrives, skal det være nu,

Læs mere