Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg"

Transkript

1 Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg 1 Badminton Danmarks dommerudvalg (DU) DU består af en formand samt udvalgsformændene for hver af de under DU stående udvalg. Formanden vælges på BD s repræsentantskabsmøde (jf. lovenes 16.stk.2, nr ), mens formændene for de stående udvalg udpeges af udvalgsformanden, direktøren og den politisk ansvarlige for området i forening (jf. lovenes 20 stk.2). De stående udvalg er Aktivitetsudvalget, Bedømmerudvalget og Uddannelsesudvalget. 2 DU opgaver Stk. 1. DU opgaver består i at varetage den overordnede styring af danske badmintondommeres virksomhed, herunder: 1) At forestå den nødvendige kontakt til badmintonorganisationerne BEC og BWF. samt drage omsorg for, at BWF s til enhver tid gældende spilleregler og vedtægter for tekniske officials m.m., bekendtgøres for kredsenes dommerledere og forbundsdommere. 2) At varetage udsendelse af dommere til opgaver for BD i indland og udland. 3) At varetage uddannelsen af forbunds -og kredsdommere. 4) At udarbejde budgetindstilling, og foretage budgetkontrol. Stk. 2. DU har endvidere til opgave at besvare forespørgsler vedrørende spillereglernes forståelse og kan i givet fald afgøre sager herom. DU har pligt til, hvis udvalget er i tvivl om en sag, at forelægge sagen for BWF. DU s afgørelser er endelige, men en afgørelse kan appelleres til BD s Appeludvalg, hvis sagen drejer sig om regelfortolkning, dvs. om afgørelsen er truffet på et juridisk korrekt grundlag i forhold til gældende BWF-, BD- eller DIF-regler.

2 Stk. 3. DU afholder ordinært møde med kredsenes dommerledere mindst 2 gange om året, hvor de overordnede principper for dommervirksomheden drøftes, og eventuelle nye initiativer iværksættes. Stk. 4. DU afholder ekstraordinært møde, når DU s formand eller et/flere af udvalgene/dommerlederne finder, at et møde er påkrævet. Stk. 5. DU kan nedsætte ad hoc udvalg i det omfang, DU finder det nødvendigt. 3 Aktivitetsudvalget Stk. 1. Aktivitetsudvalget består af en udvalgsformand samt 1 medlem. Stk. 2. Aktivitetsudvalgets opgaver er: 1) At sikre, at BD s turneringer dækkes med relevante dommere i samarbejde med kredsene og bedømmerne. 2) At udarbejde dommerudkald til Badmintonligaen. 3) At planlægge forbundsdommernes udkald til udenlandske turneringer. 4) At sikre den enkelte forbundsdommers videreudvikling, gerne i international retning. Stk. 3. Kredse og klubber, der ønsker at gøre brug af dommere, turnerings- eller holdturneringsreferees, henvender sig i god tid, dog senest 14 dage før, til dommerlederen/udkaldslederen i den pågældende kreds med oplysning om tid, sted, omfang og art af den ønskede dommervirksomhed. Direkte henvendelse til de enkelte dommere må ikke finde sted, såfremt nogen form for betaling påtænkes. BD rekvirerer dommere hos DU s aktivitetsudvalg. Uden for BD stående klubber og organisationer kan kun anvende medlemmer af dommerorganisationen efter forud indhentet tilladelse hos DU. Der kan gælde særlige regler i den til enhver tid gældende samarbejdsaftale mellem BD og DGI. Stk. 4. Når en turnering/holdkamp er overstået, afregnes med dommerne i henhold til de aftaler, der er indgået i de respektive kredse/bd. Stk. 5. Regler for dommere: 1) I løbet af en sæson skal en dommer virke ved mindst 4 udkald for klubber og kredse, ud over udkald for BD. 2) Dommere må ikke udøve dommervirksomhed mod betaling, hverken i egen eller fremmed klub, medmindre dommervirksomheden er registreret af dommer-/udkaldsleder.

3 3) Kun dommeraspiranter, der på forhånd erklærer sig villige til at indgå under betingelser, der er omfattet af disse bestemmelser, vil kunne optages på forbundets og kredsenes kurser. 4) Den betaling, som den rekvirerende klub, kreds eller forbund skal erlægge, består dels af godtgørelse, diæter, befordringsudgifter samt eventuel udgift til ophold. Betalingen sker i henhold til gældende takster fastsat af BD s hovedbestyrelse. Befordringsudgifter dækkes efter statens regler ved virke i klubregi. (se gebyroversigt). 5) Der er indgået speciel aftale mellem DU og BD for forbundsdommere, som virker ved de internationale turneringer og Danmarksmesterskaber, hvor BD har ansvaret for afviklingen af (fx Denmark Open og DM Senior) 6) Betaling af rekvirerede dommere afregnes efter de enkelte kredses bestemmelser, dog afregnes eventuelle opholdsudgifter direkte af rekvirenten. Afregning mellem kreds og den enkelte dommer foregår efter aftale i de enkelte kredse. 7) Ved afholdelse af dommerkursus og ved bedømmelse oppebærer undervisere og bedømmere godtgørelse m.v. efter samme regler som dommere. Stk. 6. Eventuelle uoverensstemmelser vedrørende betaling/godtgørelse mellem en rekvirent og en dommer afgøres af primært af den lokale dommerleder og dernæst af DU. 4 Dommeruddannelsesudvalget Stk. 1. Dommeruddannelsesudvalget består af en udvalgsformand og 2 medlemmer. Stk. 2. Udvalget er ansvarlig for afholdelse af kreds- og forbundsdommer kurser og at levere materiale til disse, samt yde støtte til kredsenes dommerkurser. Udvalget vil ligeledes være behjælpelig ved afholdelse af bedømmerkurser/seminarer samt dommerkurser, som BD bliver bedt om at afholde i andre lande. Stk. 3. Dommeruddannelsen: De under Badminton Danmark (BD) uddannede badmintondommere autoriseres og betegnes efter deres uddannelsestrin således: International Forbundsdommer (engelsk) National Forbundsdommer Kredsdommer Dommer

4 Personer, der har påbegyndt deres uddannelse til dommer, betegnes som dommeraspiranter. Afhængig af kursusniveau og kursusindhold arrangeres kurserne af kreds eller forbund. Stk. 4. Dommerkurser arrangeret af kredse: 1) Ethvert medlem af BD kan gennem sin klub tilmelde sig et af kredsene arrangeret dommerkursus. Kurset indeholder bl.a. en gennemgang af spillereglerne og vejledning for tekniske officials, samt praktisk indøvelse i virket som dommer, og afsluttes med en skriftlig prøve. 2) Efter at have praktiseret som dommeraspirant, med et efter kredsens skøn tilfredsstillende resultat, samt have bestået den skriftlige prøve, autoriseres dommeraspiranten til dommer. 3) Kursister skal være fyldt 16 år. Stk. 5. Kurser arrangeret af BD s Dommeruddannelsesudvalg: 1) Kredsdommerkursus: Kredsdommerkursus afholdes af BD s dommerudddannelsesudvalg i samarbejde med kredsene. Dommerne skal bestå såvel den teoretiske (skriftlige) prøve og den praktiske prøve med et tilfredsstillende resultat. Den teoretiske prøve skal bestås før deltagelse i den praktiske prøve. Den praktiske prøve gennemføres som dommer, og som servedommer. Dommere, der har virket i mindst 1 år, udover den sæson, de blev autoriseret som dommer, kan tilmelde sig kurset. Dommeren skal skønnes egnet af egen kreds dommerleder. 2) Til Forbundsdommerkursus kan alene indstilles kredsdommere, der af deres kredsdommerleder skønnes egnet til indstilling. Endvidere kan indstilling foretages af DU s Bedømmerudvalg via kredsdommerleder. 3) International/National Forbundsdommerkursus: Kredsdommere, som ønsker at erhverve autorisation som National/International Forbundsdommer, skal gennemføre såvel en skriftlig som mundtlig prøve på dansk/engelsk i det krævede pensum. Den skriftlige prøve skal bestås før deltagelse i den praktiske prøve. Endvidere skal kursisten gennemføre praktiske prøver som dommer og som servedommer med tilfredsstillende resultat. Den praktiske prøve afholdes i forbindelse med et Danmarksmesterskab, en international turnering eller lignende turneringer, som DU vurderer, der har den nødvendige sværhedsgrad i kampene. Teoretisk og praktisk prøve kan afvikles i to på hinanden følgende sæsoner efter DU s bestemmelse.

5 Til det Internationale forbundsdommerkursus kræves det, at kursisterne har et så stort kendskab til det engelske sprog, at de uden besvær kan løse enhver relevant opgave i badmintonregi. 5 Bedømmerudvalget Stk. 1. Bedømmerudvalget består af en udvalgsformand samt 6 medlemmer. Stk. 2. Bedømmerudvalgets formål er at sikre den størst mulige ensartethed i fortolkning af spilleregler og i hele dommervirket, og dermed sørge for, at dommernes niveau højnes og fastholdes på højt niveau, samt at opnå et klart billede af den enkelte dommers evner og virke. Udvalgets opgave er at fastlægge retningslinjer for bedømmelse af dommere, og i samarbejde med kredsenes bedømmere at gennemføre retningslinjerne til gavn for spillere og dommere. Stk. 3. Bedømmerne skal straks efter en udført bedømmelse orientere dommeren om bedømmelsen, og stå til rådighed for at diskutere denne med dommeren. Bedømmelserne danner grundlag for indstilling af den enkelte dommers fremtidige virke, ligesom de danner baggrund for eventuel nedrykning af dommere. Stk. 4. Den øvre aldersgrænse for dommere i elite- og mesterrækketurneringer er 65 år. Efter det fyldte 65 år, benævnes en forbunds- eller kredsdommer som seniordommer og må ikke længere virke som dommer i Badmintonligaen eller 1. division, ej heller i elite eller mesterrækker, hverken for senior eller ungdom, men kan stadig dømme i A, B, C og D rækker, samt virke som turnerings- og holdturneringsreferee. Stk. 5. DU kan dispensere for forbundsdommere for et år ad gangen efter indstilling fra bedømmerudvalget, hvorefter de fortsat kan virke som International/National Forbundsdommer. Efter det fyldte 70 år, må en forbundsdommer ikke længere udsendes til at virke i udlandet. Stk. 6. BD fører kartotek over alle dommere. Kartoteket skal indeholde den enkelte dommers personlige data, og uddannelsesgrad. Umiddelbart efter afholdelse af et dommerkursus indrapporterer kredsens dommerleder de uddannede dommeres personlige data til BD.

6 6 Regelbrud Såfremt en dommer ikke overholder bestemmelserne i dette reglement, har dommerlederen pligt til at indberette sagen til DU s formand. DU træffer derefter, efter høring af de involverede parter, afgørelse om følgevirkningen for den pågældende dommer. 7 Disciplinærsager Såfremt en dommer i sin funktion som dommer, turnerings- eller holdturneringsreferee har udvist en adfærd, der vil være omfattet af bestemmelserne i BD s loves 11 stk. 1, a.-d., skal sagen henvises til behandling i disciplinærudvalget inden 2 uger efter, at episoden har fundet sted. 8 Reglementsændringer Ændringer af dette reglement skal forelægges BD s hovedbestyrelse til godkendelse. Dette reglement er sidst ændret 23. august 2017

Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg

Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg Reglement for Badminton Danmarks Dommerudvalg 1 Badminton Danmarks dommerudvalg (DU) ledes af en formand, valgt på BD s repræsentantskabsmøde (jf. 16.stk.2, nr. 07.03) DU består af formand samt formændene

Læs mere

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde HB /2019 Onsdag den 04. juli Beslutningsreferat åben DAGSORDEN

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde HB /2019 Onsdag den 04. juli Beslutningsreferat åben DAGSORDEN Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde HB01 2018/2019 Onsdag den 04. juli 2018 Beslutningsreferat åben DAGSORDEN Mødested: Hotel Scandic Hvidkærvej 25 5250 Odense SV Kl. 17:00-22:00 (22:30) Deltagere:

Læs mere

REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG

REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG Forbundets turneringsudvalg består af en på repræsentantskabsmødet valgt formand samt kredsenes turneringsudvalgsformænd. Til formandsposten kan vælges en person uden

Læs mere

Love for Badminton Sjælland

Love for Badminton Sjælland Love for Badminton Sjælland A. Badminton Sjælland 1 Navn m.m. 2 Formål 3 Indordning i andre forbund B. Klubber i BS 4 Optagelse 5 BS som vejleder for klubberne 6 og 7 Klubbernes forpligtelser, BS s og

Læs mere

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2

Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Referat HB 01 15. 16. juni 2012 Hotel Scandic Odense Afbud: Torben, Badminton Bornholm Karl Chr. Thomsen, Kurt Wiell og Jeanette Lund Clausen deltog først dag 2 Dagsorden 00.00 Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Oversigt over gebyrer mv. 2017/2018

Oversigt over gebyrer mv. 2017/2018 Oversigt over gebyrer mv. 2017/2018 Gyldig pr. 01/01-2018 Medlemskontingent, forsikring, licens, indskud, gebyrer og bøder m.v. Kontingent Medlemskontingent pr. klub for medlemskab af Badminton Danmark

Læs mere

Love for Københavns Dommer Klub, KDK

Love for Københavns Dommer Klub, KDK Love for Københavns Dommer Klub, KDK Oprindeligt vedtaget på KDK's ordinære generalforsamling i 1984. Sidst ændret i 2004. 1. Navn og adresse KDKs navn er KØBENHAVNS DOMMER KLUB (KDK), og dens adresse

Læs mere

HB /17. Onsdag den 29. juni 2016 Hotel Scandic Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV Kl Deltagere

HB /17. Onsdag den 29. juni 2016 Hotel Scandic Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV Kl Deltagere HB 01 2016/17 Onsdag den 29. juni 2016 Hotel Scandic Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV Kl. 17.30 22.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

Reglement for Medlemskab af Badminton Danmark (Medlemsreglementet)

Reglement for Medlemskab af Badminton Danmark (Medlemsreglementet) Reglement for Medlemskab af Badminton Danmark (Medlemsreglementet) Bilag til Love for Badminton Danmark 1 I medfør af 5, stk. 7 og 10 i BD s love fastsættes nedenstående regler om de rettigheder og pligter

Læs mere

Oversigt over gebyrer mv. 2018

Oversigt over gebyrer mv. 2018 Oversigt over gebyrer mv. 2018 Gyldig pr. 01/01-2018 (opdateret 31/05-2018) Medlemskontingent, forsikring, licens, indskud, gebyrer og bøder m.v. Kontingent Medlemskontingent pr. klub for medlemskab af

Læs mere

Oversigt over gebyrer mv.

Oversigt over gebyrer mv. Oversigt over gebyrer mv. Gyldig pr. 1/1-2017 Medlemskontingent, forsikring, licens, indskud, gebyrer og bøder m.v. Kontingent Medlemskontingent pr. klub for medlemskab af Badminton Danmark og Kreds Obligatorisk

Læs mere

Takster 2016/2017. Gyldig pr. 30/ Medlemskontingent, forsikring, licens, indskud, gebyrer og bøder m.v.

Takster 2016/2017. Gyldig pr. 30/ Medlemskontingent, forsikring, licens, indskud, gebyrer og bøder m.v. Takster 2016/2017 Gyldig pr. 30/05-2016 Medlemskontingent, forsikring, licens, indskud, gebyrer og bøder m.v. Kontingent Medlemskontingent pr. klub for medlemskab af Badminton Danmark og Kreds Obligatorisk

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

Dansk Skytte Union. Lovregulativ III. Aktivitetsudvalg

Dansk Skytte Union. Lovregulativ III. Aktivitetsudvalg Dansk Skytte Union Lovregulativ III Aktivitetsudvalg Sammensætning Aktivitetsudvalget med underudvalg er af koordinerende karakter med fokus på mulighederne for at lave aktiviteterne i fællesskab, samt,

Læs mere

Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted 2 Indordning i forbund 3 Formål 4 Opgaver 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 6 Udmeldelse

Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted 2 Indordning i forbund 3 Formål 4 Opgaver 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 6 Udmeldelse Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted Kredsens navn er BADMINTON KØBENHAVN. Dens hjemsted er Københavnsområdet. 2 Indordning i forbund Badminton København er medlem af BADMINTON DANMARK under

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde BadmintonDanmarks Repræsentantskabsmøde2015 - den 30. maj 2015 i Idrættens Hus, Brøndby Hermed fremsendes dagsorden og materiale til Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde 30. maj 2015. Repræsentantskabsmødet

Læs mere

Reklamereglement for Badminton Danmark

Reklamereglement for Badminton Danmark Reklamereglement for Badminton Danmark Generelt 1 Dette reglement er gældende ved individuelle turneringer og holdturneringer, som er godkendt af Badminton Danmark. I internationale turneringer under Badminton

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 af 7 1 NAVN Unionens navn er Dansk Svæveflyver Union (DSvU). 2 HJEMSTED Dansk Svæveflyver Union's hjemsted er Herning. 3 FORMÅL Dansk Svæveflyver Union har til formål at fremme dansk svæveflyvning

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub Samarbejdsaftale mellem DBU København og Københavns Fodbold-Dommerklub 1. Definitioner 1.1 DBU: Dansk Boldspil-Union 1.2 DFU: Dansk Fodbolddommer-Union 1.3 DBU KØBENHAVN: DBU København 1.4 KFD: Københavns

Læs mere

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB /2018 Lørdag den 07. april 2018 BESLUTNINGSREFERAT

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB /2018 Lørdag den 07. april 2018 BESLUTNINGSREFERAT Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB05 2017/2018 Lørdag den 07. april 2018 BESLUTNINGSREFERAT i Badminton Danmarks mødelokale Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Kl. 09:30-16:30

Læs mere

Beslutningsreferat fra Hovedbestyrelsesmøde 05

Beslutningsreferat fra Hovedbestyrelsesmøde 05 sreferat fra Hovedbestyrelsesmøde 05 Søndag den 13. marts 2016 Hotel Scandic Odense Hvidkærvej 25 5250 Odense SV Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund

Læs mere

Vedtægter for Birkerød Tennis Klub

Vedtægter for Birkerød Tennis Klub Vedtægter for Birkerød Tennis Klub CVR. Nr. 27537715 Navn, hjemsted og formål. 1 Klubbens navn er Birkerød Tennis Klub forkortet til og i det følgende kaldet Birkerød TK. Klubbens hjemsted er Topstykket

Læs mere

Ny vej Fremtidens Badminton

Ny vej Fremtidens Badminton Ny vej Fremtidens Badminton Korte kommentarer til status på arbejdet i aktivitetsgruppen og stormødet, samt den videre proces for udvalgte områder. Vi ser meget gerne, at vi igen kan mødes til en aktivitetsdag,

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015 Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag A. til ændring af lovene 2 1) Fra Bestyrelsen 1 Unionen og dens formål 1.1 Unionens navn er Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Beslutningsreferat HB /17. Lørdag d. 15. oktober 2016 Hotel Scandic Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Kl

Beslutningsreferat HB /17. Lørdag d. 15. oktober 2016 Hotel Scandic Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Kl sreferat HB 02 2016/17 Lørdag d. 15. oktober 2016 Hotel Scandic Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig

Læs mere

Reglement for Medlemskab af Danmarks Badminton Forbund (Medlemsreglementet)

Reglement for Medlemskab af Danmarks Badminton Forbund (Medlemsreglementet) Reglement for Medlemskab af Danmarks Badminton Forbund (Medlemsreglementet) Bilag til Love for Danmarks Badminton Forbund 1 I medfør af 5, stk. 7 og 10 i DBF s love fastsættes nedenstående regler om de

Læs mere

1. Dansk Rugby Union arrangerer en landsdækkende turnering for børn og unge til og med 18 år (DM B&U).

1. Dansk Rugby Union arrangerer en landsdækkende turnering for børn og unge til og med 18 år (DM B&U). TURNERINGSREGLEMENT FOR BØRN OG UNGDOM DANSK RUGBY UNION Formål: Generelt: 1. Dansk Rugby Union ønsker med Danmarksturneringen for børn og unge, gennem udskrivning af turnering i henhold til rugbyspillet

Læs mere

Reglement for spilletilladelse og klubskifte

Reglement for spilletilladelse og klubskifte Reglement for spilletilladelse og klubskifte Individuelle turneringer 1 Deltagelse i individuelle turneringer kræver ikke særskilt spilletilladelse. Spilleren skal dog være medlem af den tilmeldende klub

Læs mere

DOMMER KURSUSKATALOG 2015

DOMMER KURSUSKATALOG 2015 DOMMER KURSUSKATALOG 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF DOMMERKURSER DOMMERKURSER 2015 DAFFs Dommerudvalg er ansvarlig for at uddanne dommere til amerikansk fodbold. Uddannelserne/ kurserne

Læs mere

Nu skulle der sammensættes et dommerudvalg, som skulle i arbejdstøjet og som hver især skulle have et ansvars område.

Nu skulle der sammensættes et dommerudvalg, som skulle i arbejdstøjet og som hver især skulle have et ansvars område. Dommerudvalget Bruno Nielsen valgte at stoppe i maj som DU formand og bestyrelsen besluttede at jeg skulle varetage jobbet som fungerende DU formand indtil kredsmødet. Jeg valgte at kalde året for år 0.

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt.

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. Forslag til vedtægter for Skoleidræt Nordjylland Nuværende 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. 2 Formål 1. Dansk

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2012 1. Indstilling af elever.. 2 2. Godkendelse af elever.. 3 3. Elevkursus 3 4. Elevtjeneste.. 3 5. Dommeraspirantprøvebedømmelse. 4 6. Aspiranttjeneste...

Læs mere

Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD)!

Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD)! Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD) Vedtægter Forord Dette er gældende vedtægter for KAFD sammenskrevet, således som de er vedtaget på generalforsamlingen den 30. januar 1989 og efterfølgende ændret

Læs mere

Reglement for Seniorranglisten

Reglement for Seniorranglisten Reglement for Seniorranglisten A Propositioner A.1 Spillere Alle spillere, der er medlem af en klub under Danmarks Badminton Forbund, kan optages på ranglisten A.2 Turneringer Følgende turneringsformer

Læs mere

Reglement for Seniorranglisten

Reglement for Seniorranglisten Reglement for Seniorranglisten A Propositioner A.1 Spillere Alle spillere, der er medlem af en klub under Badminton Danmark, kan optages på ranglisten A.2 Turneringer Følgende turneringsformer giver point:

Læs mere

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget Dommerregulativet Dommerregulativet er til vejledende brug for dommere og klubber i forbindelse med afvikling af kampe. Regulativet er underlagt bestemmelserne i Turneringsreglementet. 1 Godkendelse af

Læs mere

Reglement for spilletilladelse og klubskifte

Reglement for spilletilladelse og klubskifte Reglement for spilletilladelse og klubskifte Individuelle turneringer 1 Deltagelse i individuelle turneringer kræver ikke særskilt spilletilladelse. Spilleren skal dog være medlem af den tilmeldende klub

Læs mere

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser.

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Forslag til ændringer: Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Kapitel 1. NAVN 1.1 Unionens Organisationens

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 BESLUTNINGSREFERAT HB04 2016/2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 i Ceres Park & Arena Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Kl. 10:00-15:00 (mødet slut kl.15.20) Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde den 30. maj 2015 Mødestart kl Mødeslut kl (Ifølge Love for Badminton Danmark, 16, stk.

Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde den 30. maj 2015 Mødestart kl Mødeslut kl (Ifølge Love for Badminton Danmark, 16, stk. PROTOKOL Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde den 30. maj 2015 Mødestart kl. 10.00 Mødeslut kl. 14.50 (Ifølge Love for Badminton Danmark, 16, stk. 2) 1. Godkendelse af repræsentanter Repræsentantskabet

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat

Bekendtgørelse om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat Teknisk sammenskrivning af BEK nr. 1473 af 12/12/2007 om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat som ændret ved BEK nr. 1036 af 11/11 2011 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB /2018 Fredag den 25. maj 2018 BESLUTNINGSREFERAT

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB /2018 Fredag den 25. maj 2018 BESLUTNINGSREFERAT Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB06 2017/2018 Fredag den 25. maj 2018 BESLUTNINGSREFERAT i DGI Huset Vejle Willy Sørensen Plads 5, 7100 Vejle Kl. 18:00-22:30 Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 1 Til DM for klubhold kan hver kreds tilmelde 1 hold, dog kan SBKr og BD-M tilmelde 2 hold (dog kun ét hold fra samme klub). Den arrangerende

Læs mere

Referat HB Ekstra. 27. december Hotel Radisson Falkoner Alle København

Referat HB Ekstra. 27. december Hotel Radisson Falkoner Alle København Referat HB Ekstra 27. december 2012 Hotel Radisson Falkoner Alle 9 2000 København Deltagere Peter Jensen, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Lars Kofoed-Jensen, Badminton Nordjylland Morten Bilberg

Læs mere

Kære kredse. BHR glæder sig til formandsmødet 3 2 2013. Det er afgørende for BHR at, kredsene deltager og påvirker udviklingen i vores fælles klub.

Kære kredse. BHR glæder sig til formandsmødet 3 2 2013. Det er afgørende for BHR at, kredsene deltager og påvirker udviklingen i vores fælles klub. 29. december 2012 Kære kredse BHR har det sidste halve år arbejdet med ideer og tanker, som kan være med til at udvikle vores klub. Hovedtanken med ændringen er at etablere et sammenhold og effektivt arbejdende

Læs mere

Amatør- og Ordensreglement

Amatør- og Ordensreglement 1 Amatør- og Ordensudvalget består af det i DVBF's love ( 21) nævnte antal medlemmer, der vælges som anført samme sted. Stk.2 Sager, der er til behandling af udvalget, færdiggøres af dette i dets oprindelige

Læs mere

Badminton Fyns (BF) beretning for 2012/13: v/ formand Martin Andersen

Badminton Fyns (BF) beretning for 2012/13: v/ formand Martin Andersen Badminton Fyns (BF) beretning for 2012/13: v/ formand Martin Andersen Beretningen omhandler perioden 1. september 2012 til 31. august 2013. Det vil imidlertid være nærliggende at omtale begivenheder, der

Læs mere

Dansk Softball Forbund

Dansk Softball Forbund Opdateret senest i henhold til DSoF Repræsentantskabsmøde 25. marts 2017. Dansk Softball Forbund LOVE www.softball.dk Kapitel 1 - Forbundet og dets opgaver 1 2 Forbundets navn er "Dansk Softball Forbund"

Læs mere

Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU)

Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU) Forretningsorden for Dansk Golf Union s bestyrelse (BS) og Dansk Golf Union s forretningsudvalg (FU) Dansk Golf Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon 43 26 27 00 - Fax 43 26 27 01

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2. Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3 5 Turneringsafviklingen...

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013.

Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013. Vedr.: Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013. Johnni Chortzen, Nykøbing F. Petanque Klub, og Jimmy Christiansen, Gribskov Petanque Klub, har den 2. september 2013 anket

Læs mere

Propositioner Beach Handball i DHF

Propositioner Beach Handball i DHF Propositioner Beach Handball i DHF Sæson 2018 (1/1 2018 31/12 2018) Propositioner for Beach Handball i DHF Administrative bestemmelser vedr. turneringerne 1.1 Alle retningslinjer for Beach Handball turneringerne,

Læs mere

Forretningsorden for Aarhus Aadal Golf Club s bestyrelse (BS) og AAGC s forretningsudvalg (FU)

Forretningsorden for Aarhus Aadal Golf Club s bestyrelse (BS) og AAGC s forretningsudvalg (FU) Aarhus Aadal Golf Club April 2010 KBA/ Rev 2: 2010 Forretningsorden for Aarhus Aadal Golf Club s bestyrelse (BS) og AAGC s forretningsudvalg (FU) Nærværende forretningsorden, der er udarbejdet jf. vedtægtens

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK)

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE MELLEM DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMERKLUB 1. Formål og baggrund 1.1 Formålet med nærværende samarbejdsaftale, hvor fundamentet

Læs mere

Mesterskabsbestemmelser for Udspring

Mesterskabsbestemmelser for Udspring Indhold 01.00 MESTERSKABER GENERELT... 2 01.01 Generelt.... 2 01.02 Arrangementer.... 2 01.03 Ansvar.... 2 01.04 Deltagelse.... 2 01.05 Invitationer.... 2 01.06 Tilmeldinger.... 2 01.07 Springlister....

Læs mere

DOMMER KURSUSKATALOG 2017

DOMMER KURSUSKATALOG 2017 DOMMER KURSUSKATALOG 2017 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF DOMMERKURSER DOMMERKURSER 2017 DAFFs Dommerudvalg er ansvarlig for at uddanne dommere til amerikansk fodbold. Uddannelserne/ kurserne

Læs mere

Referat af fællesmøde mellem Dommerklubberne og DU d. 05.11.14 Referat af DU-møde onsdag d. 05.11.14 Deltagere: Erik Christensen (SVD), Danny Nielsen

Referat af fællesmøde mellem Dommerklubberne og DU d. 05.11.14 Referat af DU-møde onsdag d. 05.11.14 Deltagere: Erik Christensen (SVD), Danny Nielsen Referat af fællesmøde mellem Dommerklubberne og DU d. 05.11.14 Referat af DU-møde onsdag d. 05.11.14 Deltagere: Erik Christensen (SVD), Danny Nielsen (NVH), Bent Bengtson, Michael Claesen, Aage Bak Christensen,

Læs mere

Vedtægter For Aalborg KFUM Fodbold

Vedtægter For Aalborg KFUM Fodbold Vedtægter For Aalborg KFUM Fodbold 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. stk. 1 Klubben har tilhørsforhold og adresse i Multihuset, Under Lien 60, 9000 Aalborg og bærer navnet Aalborg KFUM Fodbold. stk. 2 De til

Læs mere

1 Navn og hjemsted Kredsens navn er Badminton København. Dens hjemsted er Københavnsområdet.

1 Navn og hjemsted Kredsens navn er Badminton København. Dens hjemsted er Københavnsområdet. Badminton København København den 20. april 2017 Love for Badminton København 1 Navn og hjemsted Kredsens navn er Badminton København. Dens hjemsted er Københavnsområdet. 2 Indordning i forbund 1. Badminton

Læs mere

Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark.

Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. 2 Revideret på bestyrelsesmøde den 8. juni 2017 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. Afholdelse af bestyrelsesmøder 1. 1.1 Bestyrelsen afholder møder 4-5 gange om

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE 2-4 4 SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON I DANMARK

HOLDTURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON I DANMARK HOLDTURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON I DANMARK Dette holdturneringsreglement gældende for Badmintonligaen til og med serie 1 indenfor Badminton Danmark. Dog er Kredsserien og serie 1 i øst undtaget fra

Læs mere

STIFTELSESDOKUMENT FOR TENNIS ØST

STIFTELSESDOKUMENT FOR TENNIS ØST STIFTELSESDOKUMENT FOR TENNIS ØST Under generalforsamling i SLTU den 23. april 2019 og generalforsamling i KTU den 11. april 2019, er der truffet beslutning om at sammenlægge aktiviteterne i SLTU og KTU

Læs mere

Vision og strategi for DSG Dato: 01.06.08 Version 1.0

Vision og strategi for DSG Dato: 01.06.08 Version 1.0 Vision og strategi for Dommerudvikling og Dommerdrift i Dansk Volleyball Forbund 2008-2009 1. Formål med papiret Dette papir skal beskrive Vision (retning/mål/hvorhen) og Strategi (hvordan) for de forskellige

Læs mere

LOVE FOR FODTENNIS DANMARK

LOVE FOR FODTENNIS DANMARK LOVE FOR FODTENNIS DANMARK Senest opdateret d. 2. april 2016 1 Forbundet og dens formål 1.1 Forbundets navn er Fodtennis Danmark (FODA). 1.2 FODAs hovedsæde er beliggende i Region Hovedstaden. 1.3 FODA,

Læs mere

Forslag til ændringer af Floorball Danmarks Turneringsreglement

Forslag til ændringer af Floorball Danmarks Turneringsreglement Forslag til ændringer af s Turneringsreglement - NY! 3.16 Dobbeltlicensaftale Det er muligt at anvende spillere på en dobbeltlicensaftale ved at udfylde den dertil tilgængelige formular. En dobbeltlicensaftale

Læs mere

Bestemmelser for forbundets turneringer

Bestemmelser for forbundets turneringer Bestemmelser for forbundets turneringer 05/2017 Indhold 1. Formål og ændring af bestemmelserne for forbundets turneringer... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af bestemmelserne for forbundets turneringer... 2

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Reglement for stående udvalg

Reglement for stående udvalg Reglement for stående udvalg TURNERINGSUDVALG Udvalget består af en formand valgt af repræsentantskabet, samt 1 medlem udpeget af hvert af de distriktsforbund/region, der ikke besætter formandsposten.

Læs mere

JYSK KEGLE UNION LOVE

JYSK KEGLE UNION LOVE Side 1af 5 1 Unionens navn er Jysk Kegle Union ( J.K.U. ) TILSLUTNING: 2 Unionen er tilsluttet Dansk Kegle Forbund ( D.Ke.F. ) Dansk Idræts Forbund (D.I.F. ) og Word Ninepin Bowling Association / Fe'de'ration

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2017 1. Indstilling af elever 2 2. Elevkursus 2 3. Elevtjeneste 3 4. Aspirantprøvebedømmelse 3 5. Aspiranttjeneste 3 6. Regler for førstegangsautoriserede

Læs mere

Klage fra Vendsyssel Elite Badminton (VEB) over Holdturneringsudvalgets kendelse om protest fra Højbjerg i holdmatch nr

Klage fra Vendsyssel Elite Badminton (VEB) over Holdturneringsudvalgets kendelse om protest fra Højbjerg i holdmatch nr 21. december 2013 Vendsyssel Elite Badminton Formand Jan R. Jensen info@skagensportscenter.dk Klage fra Vendsyssel Elite Badminton (VEB) over Holdturneringsudvalgets kendelse om protest fra Højbjerg i

Læs mere

Tilstede til mødet: John Kruse, Tina Schou, Trine Wenholt, Brian Thenning, Jens Carl Nielsen og Christian Køhler.

Tilstede til mødet: John Kruse, Tina Schou, Trine Wenholt, Brian Thenning, Jens Carl Nielsen og Christian Køhler. Nyborg, d. 8. februar 2016 Journalnr. 1090-16 / CHKO Dagsorden DHF Beach Handball Udvalg Onsdag den 3. februar 2016, kl. 17.30 3F Vestfyn, Langelandsvej 3, 5500 Middelfart Tilstede til mødet: John Kruse,

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Opdateret den 26. september 2012 Indledning Det er enhver klub- eller holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet, idet de

Læs mere

Fællesreglement for individuelle turneringer (Turneringsreglementet)

Fællesreglement for individuelle turneringer (Turneringsreglementet) Fællesreglement for individuelle turneringer (Turneringsreglementet) 1 Bestemmelserne omfatter Stk.1 Badminton Danmark (BD) og DGI Badminton (DGI) har besluttet at en række badmintonaktiviteter er fælles

Læs mere

Ændring af 15 Dømmende udvalg er nødvendig for at forslaget kan gennemføres.

Ændring af 15 Dømmende udvalg er nødvendig for at forslaget kan gennemføres. Ændrings forslag til 6 Nuværende: 6 Aldersgrænse Bestyrelses-, distriktsbestyrelses- og udvalgsmedlemmer samt Dansk Ride Forbunds officials fratræder senest på det førstkommende repræsentantskabsmøde efter,

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde 2016 - den 28. maj 2016 i Idrættens Hus, Brøndby Hermed fremsendes dagsorden og materiale til Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde 28. maj 2016. Repræsentantskabsmødet

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Referat HB februar Scandic Odense Hvidkærvej Odense

Referat HB februar Scandic Odense Hvidkærvej Odense Referat HB 03 2. februar 2013 Scandic Odense Hvidkærvej 25 5250 Odense Deltagere Peter Jensen, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Arne Jensen, Københavns Badminton Kreds Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Dommere og Dommeruddannelse

Dommere og Dommeruddannelse Dommere og Dommeruddannelse Indholdsfortegnelse Dommere og Dommeruddannelse... 1 Nationale DPF dommere... 2 Kategorier... 2 A-licens... 2 B-licens... 2 C-licens (Måledommer)... 2 Dommernes uddannelse:...

Læs mere

Udkast til revideret Forretningsorden for PLO Syddanmark (Forretningsorden blev oprindeligt godkendt 10.dec. 2012)

Udkast til revideret Forretningsorden for PLO Syddanmark (Forretningsorden blev oprindeligt godkendt 10.dec. 2012) Udkast til revideret Forretningsorden for PLO Syddanmark (Forretningsorden blev oprindeligt godkendt 10.dec. 2012) 1. Mødeindkaldelse og dagsorden 1.1 Ordinære PLO-regionale møder PLO- Syddanmark fastlægger

Læs mere