DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende:"

Transkript

1 Odense Håndbold og Aarhus United Brøndby den 14. september 2017 Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Odense Håndbold kamp nr Santander Cup Aarhus United mod Odense Håndbold spillet 30. august 2017 i Ceres Park Hal 1. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i en sag rejst af Dansk Håndbold Forbund (DHF) mod Odense Håndbold for overtrædelse af Ligareglementet. DHF har anmodet Disciplinærinstansen om at vurdere, om Odense Håndbold har overtrådt DHF s regler ved håndboldspiller Mie Højlunds deltagelse i kamp nr mellem Aarhus United og Odense Håndbold, der blev spillet den 30. august 2017 med resultatet til Odense Håndbold, og i bekræftende fald fastsætte sanktionen herfor. DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende: DHF s administration har efter modtagelsen af ophævelse af spilleren Mia Højlunds kontrakt med Randers HK d. 31. august 2017 konstateret, at spilleren har været anvendt/påført kamprapporten for ovennævnte kamp, der blev afviklet d. 30. august. Spillerens kontrakt med Odense Håndbold har først kunnet godkendes d. 31. august 2017 efter modtagelsen af ophævelsen med Randers HK. Da spilleren ifølge kamprapporten har været anvendt/påført uden at være blevet streget, er det administrationens opfattelse, at spilleren har været ulovligt anvendt. Det er derfor administrationens opfattelse, at der derved foreligger en overtrædelse af Ligareglementet. Det fremgår af kamprapporten, at Mia Højlund er anført med nr. 32 for udeholdet Odense Håndbold i kamp mod hjemmeholdet Aarhus United med spillested Ceres Park, Hal 1, og kampdato den 30. august Det fremgår også af kamprapporten, at Odense Håndbolds official A er Jan Pytlick.

2 Sagen har været i høring hos såvel Odense Håndbold som Aarhus United og tillige hos kampens observatør og sekretær ved dommerbordet samt den ansvarlige for det tekniske møde før kampen og til reafhøring hos de to klubber, således at samtlige bilag har været i høring hos begge klubber med mulighed for at udtale sig yderligere. Sidste høringsfrist udløb den 11. september 2017 uden at klubberne havde yderligere at tilføje. Til brug for Disciplinærinstansens behandling af sagen har DHF udarbejdet en oversigt over det faktiske hændelsesforløb: Mie Højlund Odense HC 10. november 2016 Modtagelse af kontrakt fra Odense. 16. november 2016 Bekræftelse sendt til Odense HC med besked om manglende ophævelse fra nuværende klub, og de skal huske at spilleren skal flyttes via HåndOffice efter sæsonen. Svar retur fra Odense HC om at opgaverne er noteret og vil blive lavet efter indeværende sæson. Odense HC bliver via mail fortalt, at der kan laves en forhåndsophævelse af kontrakten. Ok som retur svar. 24. august 2017 DHF tager kontakt til Randers HK og beder om ophævelsen af kontrakten, da det kan ses i HåndOffice at Randers HK har frigivet spillerens spillercertifikat til Odense HC (GOG). 25. august 2017 Randers HK indsender en ophævelse, som ikke er underskrevet af spilleren, og tegningsreglerne fra Randers er ikke overholdt. Ophævelsen afvises af DHF. 28. august 2017 DHF sender en reminder til Randers, om at huske ophævelsen med spilleren. 29. august 2017 Randers giver besked om at spilleren ikke skal spille, og de har været i kontakt med spilleren, som vil sende den underskrevne ophævelse om aftenen.

3 DHF spørger om vi så har ophævelsen i morgen, og det bliver bekræftet af Randers. 31. august 2017 DHF modtager pr. mail ophævelsen af kontrakten og alle underskrifter er denne gang ok. Mailen er vedhæftet. Morten Cornelius Nielsen Odense HC får en godkendt kontrakt retur. I sagens materiale indgår en mailkorrespondance mellem Odense Håndbold og Randers HK fra den 10. juli Hans Jørgens Lassen (hjl@odensehaandbold.dk) har kl. 11:03 skrevet følgende til Vibeke Lassen (vl@randershk.dk) under emneoverskriften Mie Højlund : Hej! DHF, Morten Cornelius Nielsen, efterlyser et dokument fra Randers HK, som dokumenterer ophør af Mie Højlunds kontrakt med Randers HK. Sådan skriver Morten: Til Odense HC Vi har modtaget kontrakten med spilleren, Mie Højlund. Der mangler en ophævelse af hendes kontrakt med nuværende klub. Med venlig hilsen Hans Jørgen Lassen Koordinator Kl. 11:10 har Vibeke Lassen svaret Hans Jørgen Lassen: Hej Der er ferie på kontoret, men hvad er det for et dokument?? Den videre mailkorrespondance er herefter forløbet således: Kl. 11:20 fra Hans Jørgen Lassen til Vibeke Lassen: Hvis Mie har normalt udløb af hendes kontrakt i Randers, så glem min henvendelse. Kl. 11:27 fra Vibeke Lassen til Hans Jørgen Lassen:

4 Jamen det har hun. Kl fra Hans Jørgen Lassen til Vibeke Lassen: Tak, så må det køre normalt. Kl. 11:44 fra Vibeke Lassen til Hans Jørgen Lassen: Du skal dog søge om frigivelse i haandoffice?? Kl. 11:49 fra Hans Jørgen Lassen til Vibeke Lassen, og den sidste mail i korrespondancen: Det er sket, og hun er frigivet I sagens materiale indgår også et dokument benævnt Ophævelse af kontrakt mellem Randers HK og Mie Højlund, dateret den 25. august 2017, signeret med én underskrift for klubben (Randers HK A/S), men ikke underskrevet af spilleren. På dokumentet er håndskrevet følgende: Modtaget 25/8-17 Ikke godkendt. Tegningsregler er ikke overholdt. Spiller mangler at underskrive. Dertil indgår en mail fra Jensens slagtehus (information@jensensslagtehus.dk) til Vibeke Lassen (vl@randershk.dk Vibeke Lassen, Administration, Randers HK, Sjællandsgade 57, 8900 Randers) med teksten: Emne: Ophævelse af kontrakt. Hermed underskrevet. Denne mail er dateret den 31. august 2017, kl. 07:58. Vibeke Lassen (vl@randershk.dk) har herefter den 31. august 2017, kl. 8:26, sendt en mail til Morten Cornelius Nielsen (DHF) med følgende ordlyd: Emne: Ophævelse af kontrakt. Hej Morten

5 Så fik jeg den fra Mie. Med venlig hilsen I tilknytning hertil indgår et nyt dokument benævnt Ophævelse af kontrakt, der fortsat er dateret den 25. august 2017 mellem Randers HK og spilleren Mie Højlund, men som nu er påført en yderligere (ulæselig) underskrift fra klubben Randers HK samt en spillerunderskrift. På dokumentet er håndskrevet følgende: Modtaget 31/8-17 Kan godkendes nu. Det er oplyst over for Disciplinærinstansen, at Mie Højlund var på kontrakt med Randers HK og skulle løses fra denne kontrakt, således at Odense Håndbold kunne benytte Mie Højlund. Odense Håndbold (Odense Handball Club A/S) har afgivet høringssvar den 4. september 2017, hvorfra følgende gengives: Indledningsvist skal det bemærkes, at Mie Højlund ikke, som anført i DHF s skrivelse, blev anvendt i kampen den 30. august 2017, idet hun var skadet og slet ikke var på banen. Mie Højlunds spillerkontrakt blev underskrevet den 8. november 2016, og den 10. november 2016 blev kontrakten indsendt til DHF til godkendelse og registrering i overensstemmelse med Ligareglementets 173. OHC foranledigede, at Mie blev frigivet i Håndoffice, og afventede herefter DHF s ekspedition. Først den 10. juli 2017 bekræftede DHF modtagelsen af Mies kontrakt, og efterlyste i den forbindelse en ophævelse af Mies kontrakt med Randers HK. Den 24. august 2017 rykkede DHF Randers HK for en ophævelse af kontrakten med Mie, uden at OCH blev orienteret herom. OHC var således ikke umiddelbart inden kampen opmærksom på, at Mie ikke var blevet spilleberettiget. Ophævelsen blev fremsendt fra Randers og modtaget den 25. august 2017 af DHF, som imidlertid ikke kunne godkende ophævelsesdokumentet, da det ikke var underskrevet af Mie og da tegningsreglerne for Randers HK ikke var overholdt.

6 OHC blev heller ikke på dette tidspunkt orienteret om problemstillingen med de manglende underskrifter på ophævelsesdokumentet, selvom DHF normalt fremsender en rykker til orientering. (Eksempelvis da der blev rykket for ophævelsesdokument i relation til Freja Cohrt i denne sæson). Efterfølgende fremsendte Randers HK igen ophævelsesdokumentet, nu også med Mies underskrift og nu med en yderligere underskrift af tegningsberettiget for Randers HK. Dokumentet er efterfølgende påført en håndskrevet notits om, at ophævelsen er modtaget den 31. august 2017 og følgende bemærkning: Kan godkendes nu. OHC er ikke bekendt med, hvornår DHF modtog den behørigt underskrevne ophævelse, herunder datoen for fremsendelsen fra Randers HK. OHC blev ikke orienteret om forløbet op til kampen den 30. august 2017, og OHC blev navnlig ikke orienteret om, at DHF havde afvist kontrakten, jf. 173, stk. 1. Alle spillere var med til kampen i Århus, og der var ikke nogen spillere i det såkaldte spillerafsnit. Da Mie gerne ville sidde sammen med holdet, var det naturligt, at Mie sad på bænken sammen med spillertruppen. Det beror på en fejl, at Mie blev anført på kamprapporten. Det beror således ligeledes på en fejl, at hun ikke efter kampen blev slettet fra kamprapporten i overensstemmelse med Ligareglementets 13, stk. 2, litra a) Sædvanligvis bliver holdets official efter en kamp spurgt, om der er spillere der skal streges. Dette skete ikke efter den pågældende kamp. Det fremgår af Ligareglementets 77, stk. 4, at holdofficial A fra hvert hold efter kampens afslutning skal godkende kamprapporten og herved bekræfte oplysningerne om de deltagende spillere, herunder foretage eventuelle sletninger, jf. 13. OHC s official blev imidlertid ikke efter kampen bedt om at godkende kamprapporten, og holdets official glemte derfor at anmode om sletning, selvom det naturligvis er klubbens ansvar at sørge for korrekt udfyldt kamprapport. Under alle omstændigheder er det uomtvisteligt, at Mie ikke deltog i kampen på noget tidspunkt, og det gøres derfor gældende, at der ikke er sket overtrædelse af Ligareglementets 11, stk. 2. Der er således alene tale om en formel procedurefejl, der ikke bør kunne føre til tab af kamp, da det er et ekstraordinært tilfælde, hvor der foreligger undskyldende omstændigheder. Hvis OHC havde været orienteret om problemerne med underskriften på ophævelsen fra Randers HK, ville man

7 formentlig have været opmærksom på, at Mie endnu ikke var spilleberettiget. Da Mie var skadet og derfor slet ikke kunne spille, havde OHC ikke fornødent fokus på spilleberettigelsen, hvilket desværre medførte at man glemte at få Mie slettet fra kamprapporten. Der henvises til den principielle afgørelse i journal nr FS vedrørende en lignende situation i sagen mellem DHF og Skanderborg Håndbold kamp nr I denne sag fandt Disciplinærudvalget, at der forelå et helt ekstraordinært tilfælde, hvorfor nævnet undlod at sanktionere med taberdømt kamp. I den pågældende sag var der også tale om, at en spiller ved en fejl var anført på kamprapporten, selvom spilleren ikke var på banen og heller ikke skulle på banen. Spilleren sad på bænken sammen med de øvrige spillere for at sidde sammen med holdet (og være en del af holdet) og hun sad i en grøn spillertrøje. Kampen blev spillet den 15. november 2013, og spilleren var først spilleberettiget den 24. november Mie var som i Skanderborgsagen heller ikke iført kampdragt den 30. august 2017, og det beror udelukkende på en administrativ fejl, at hun fejlagtigt var anført på kamprapporten. Til sammenligning kan det oplyses, at Mie heller ikke hverken skulle eller kunne komme på banen på grund af hendes skade, hvilket var kendt af alle i håndboldverdenen. Mie har båret en skade med sig ved sin tiltrædelse den 1. juli 2017, og hun har kun spillet en enkelt træningskamp den 09. august 2017 mod Hadsten. Skaden har Mie haft i et års tid uden at den har været behandlet i Randers. OHC besluttede at tage hende ud af kamp og give hende ro til at få skaden behandlet, selv om det ville tage tid. Vores cheftræner Jan Pytlick informerede straks efter den 9. august 2017 landstræneren om, at Mie ville være ude i flere måneder på grund af skaden. Hun forventes først at være klar til oktober Mie blev i øvrigt godkendt af DHF dagen efter kampen den 31. august Godkendelsen kom efter at Randers HK havde fremsendt den behørigt underskrevne ophævelse, hvilket OHC var helt uden indflydelse på og uden viden om. Da Mie således blev spilleberettiget dagen efter den omhandlende fejl er sket, foreligger der undskyldende og særlige omstændigheder. Under hensyntagen til Ligareglementets 100 om, at der ved fastsættelsen af straf gælder de almindelige retsprincipper om ligelighed og proportionalitet, bør OHC derfor ikke idømmes en hårdere sanktion, end tilfældet var i sagen mod Skanderborg. Der henvises videre til Love for Dansk håndbold Forbund 23, pkt. 8, hvoraf det fremgår, at der ved straffastsættelsen skal tages udgangspunkt i

8 den praksis der fremgår af afgørelser truffet i tidligere lignende sager. Jeg skal på denne baggrund henstille til at OHC ikke straffes med tab af kamp. Odense Håndbold (Odense Handball Club A/S) har afgivet supplerende høringssvar den 7. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende: En medvirkende årsag til, at kontraktforholdene ikke er bragt på plads i forbindelse med Mie s tiltrædelse pr er, at Randers fejlagtigt har oplyst, at Mie s kontrakt med Randers var udløbet pr Det var ikke tilfældet. Mie havde en klausul, så hun kunne frigøres. Jeg henviser til mailkorrespondance mellem OHC og Randers af [gengivet tidligere]. Hvis ikke der havde foreligget denne fejlagtigt oplysning, var der taget hånd om problemstillingen på det tidspunkt. Der er foretaget korrekt registrering i haand office. Ved en nærmere gennemgang af de sager OHC har været involveret i, kan jeg konstatere, at DHF ikke følger en ensartet procedure i forbindelse med håndtering af ophævelse af aftaler. I nogle tilfælde er både den afgivende og modtagende klub fuldt ud orienteret i hele forløbet, medens DHF i nogle tilfælde kun agerer i forhold til afgivende klub, og i andre tilfælde kun overfor modtagende klub. DHF havde haft mulighed for at følge op i forhold til Randers, eller give OHC besked da ophævelseskontrakten af bliver afvist, således at forholdet kunne være bragt på plads inden den DHF vidste, at OHC s kamp mod Århus blev afviklet på det tidspunkt. Selve ophævelsesaftalen er dateret og accepteret af DHF med en dato der hedder Lægger man det til grund er ophævelsen rettidig. Det fremgår af korrespondancen, at ophævelsesaftalen er sendt fra Mie s forældre den , kl Det er en tilfældighed at den ikke er sendt den , og skyldes at man ikke har været bekendt med problemstillingen, og at man har anset det som værende uden betydning, da Mie jo alligevel notorisk ikke skulle spille. Afslutningsvis skal jeg anføre, at Randers gør gældende, at de har sendt kontrakten til DHF rettidigt. Jeg vedhæfter kopi af udtalelse fra Randers til Fyens Stiftstidende. Det afgørende i sagen er ikke det formelle om, at Mie har været nævnt i kamprapporten, men derimod om hun reelt har haft nogen rolle i kampen.

9 I henhold til de afgivne høringssvar fra Odense Håndbold (Odense Handball Club A/S) har Odense Håndbold således nedlagt følgende påstande: Principal påstand: Frifindelse. Subsidiær påstand: Ikke tabt kamp og mindst mulige sanktion. Odense Håndbold (Odense Handball Club A/S) har således i henhold til de modtagne høringssvar gjort bl.a. følgende gældende: 1. Under alle omstændigheder er det uomtvisteligt, at Mie Højlund ikke deltog i kampen på noget tidspunkt, hvorfor der ikke er sket en overtrædelse af Ligareglementets 11, stk Der er således alene tale om en formel procedurefejl, der ikke bør kunne føre til tab af kamp, da det er et ekstraordinært tilfælde, hvor der foreligger undskyldende omstændigheder. 3. Der henvises til den principielle afgørelse i journal nr FS vedrørende en lignende situation i sagen mellem DHF og Skanderborg Håndbold kamp nr I denne sag fandt disciplinærudvalget, at der forelå et helt ekstraordinært tilfælde, hvorfor nævnet undlod at sanktionere med taberdømt kamp. 4. Mie Højlund blev i øvrigt godkendt af DHF dagen efter kampen den 31. august Godkendelsen kom efter, at Randers HK havde fremsendt den behørigt underskrevne ophævelse, hvilket OHC var helt uden indflydelse på og uden viden om. 5. Under hensyntagen til Ligareglementets 100 om, at der ved fastsættelsen af straf gælder de almindelige retsprincipper om ligelighed og proportionalitet, bør OHC derfor ikke idømmes en hårdere sanktion, end tilfældet var i sagen mod Skanderborg. 6. Der henvises videre til Love for Dansk håndbold Forbund 23, pkt. 8, hvoraf det fremgår, at der ved straffastsættelsen skal tages udgangspunkt i den praksis, der fremgår af afgørelser truffet i tidligere lignende sager, og på denne baggrund henstilles det, at OHC ikke straffes med tab af kamp. 7. Afslutningsvist skal det anføres, at Randers gør gældende, at de har sendt kontrakten til DHF rettidigt. Odense Håndbold har endvidere fremlagt kopi af et avisudklip, hvoraf følgende bl.a. fremgår:

10 I Randers mener direktør Per Rasmussen, at klubben har sit på det rene. Både bestyrelsesformanden og jeg har skrevet under på ophævelsen af Mie Højlunds kontrakt, og vi har sendt den til DHF rettidigt. Hvad der er sket derefter, det skal jeg ikke kunne sige Aarhus United (Aarhus United Elitehåndbold ApS) har afgivet høringssvar den 6. september, hvoraf fremgår bl.a. følgende: Det er muligt, at Mie Højlund, som hævdet, har slæbt på en skade, men dette kan næppe være relevant, når hun stod på holdkortet, sad på bænken og kunne være blevet indskiftet. Situationen bør ikke kunne sammenlignes med den anførte sag vedrørende Skanderborg, hvor en spiller via en misforståelse havde skrevet en ikke spilleberettiget målmand på holdkortet efter tidsfristen, hvorefter denne målmand sad på bænken i en markspillertrøje, jeans og sneakers, og således helt utvivlsomt uden nogen mulighed for at hun skulle indskiftes. Observatør Bjarne Munk Jensen har i sin udtalelse af 6. september 2017 bl.a. anført følgende: Godkendelse af kamprapporten skete fra min side min efter kampen. Efter yderligere ca min. spurgte sekretæren om han skulle blive ved med at vente på Odense, der på dette tidspunkt ikke havde reageret efter kampen. Ja [ jeg ] sagde det må være i orden da Odense ikke var at se i hallen. Jeg har ikke registreret om den pågældende spiller fra Odense har været på banen Endelig har sekretæren ved dommerbordet, Thomas Bjerg, samt den ansvarlige for det tekniske møde før kampen, Bo Nørgaard, udtalt sig i sagen. Sekretær Thomas Bjerg har udtalt følgende: Jeg kan oplyse, at begge hold blev informeret både før og efter kampen om, at de skulle komme og underskrive kamprapporten efter kampen. Efter minutters venten ved dommerbordet efter kampen, hvor jeg afventer underskrifterne, retter jeg henvendelse til observatøren Bjarne Munk Jensen, som siger, at nu har de haft deres muligheder, så jeg skal afslutte

11 systemet og uploade det. Der blev overhovedet ikke rettet henvendelse til mig for rettelser eller andet. I tillæg hertil har Bo Nørgaard udtalt bl.a. følgende: Til det tekniske møde blev både holdleder og Jan Pytlick oplyst om op til flere gange, at de skulle huske at komme og underskrive kamprapport efter kampen, noget som observatør Bjarne Munk Jensen kan bevidne. Der blev IKKE bedt om at få streget nogle fra holdkortet eller andre ændringer. Disciplinærinstansen skal herefter udtale følgende: Ad 1 Spilletilladelse: Det fremgår af Ligareglementets 169, stk. 3, 1. pkt., at en aftale kan ophæves på et hvilket som helst tidspunkt, såfremt begge parter skriftligt erklærer sig enige herom. Den skriftlige aftale om ophævelse af kontrakten skal indsendes til registrering i DHF, jf. stk. 3, 2. pkt., og en ny kontrakt, der skal erstatte den ophævede kontrakt, skal opfylde Ligareglementets bestemmelser om kontrakter, jf. stk. 4. I henhold til Ligareglementets 176, skal de involverede parter, dvs. begge kontraktforeninger og spilleren, være enige om et skifte i kontraktperioden. Et skifte kan ske ved ophævelse af den løbende kontrakt med indgåelse af en ny i medfør af 169, stk. 6 [stk. 4]. Ifølge 173, stk. 3, skal spillerkontrakten godkendes af DHF, før spilleren er spilleberettiget. Spillercertifikatet påtegnes med kontraktforholdet, før spilleren er spilleberettiget. Bestemmelserne har følgende ordlyd: 169, stk. 3 Uanset uopsigeligheden i 168, stk. 1, kan en aftale ophæves på et hvilket som helst tidspunkt, såfremt begge parter skriftligt erklærer sig enige herom. Den skriftlige aftale om ophævelse af kontrakten skal indsendes til registrering i DHF. 169, stk. 4 En ny kontrakt, der skal erstatte en ophævet kontrakt, skal opfylde nærværende kapitels bestemmelser. Desuden skal det fremgå, hvilken kontrakt den erstatter. 176 En spiller kan skifte mellem to danske kontraktforeninger i kontraktperioden, såfremt begge kontraktforeninger og spilleren er enige

12 herom. Skiftet kan ske enten ved ophævelse af den løbende kontrakt med indgåelse af en ny i medfør af 169, stk. 6 [stk. 4] , stk. 3 Spillerkontrakten skal godkendes af DHF før spilleren er spilleberettiget. Spillercertifikatet påtegnes med kontraktforholdet før spilleren er spilleberettiget. Det kan på baggrund af sagens oplysninger og dokumentationer lægges til grund, at hverken ophævelsen af spillerkontrakten mellem Randers HK og Mie Højlund, eller den nye spillerkontrakt mellem Odense Håndbold og Mie Højlund, har været på plads i forhold til DHF før afviklingen af kampen den 30. august Det fremgår således af dokumentationen forelagt Disciplinærinstansen, at dokumentet om kontraktens ophævelse først er modtaget hos DHF korrekt underskrevet, dels af den afgivende klub, Randers HK ved to tegningsberettigede personer, dels af spilleren, den 31. august Samme dag, den 31. august 2017, har DHF godkendt og registreret spillerkontrakten. Dette indebærer, at spilleren Mie Højlund ikke har været spilleberettiget og dermed ikke lovligt har kunnet deltage på Odense Håndbolds hold i kampen den 30. august 2017 mod Aarhus United. Ad 2 At have deltaget på et hold: Begrebet at have deltaget på et hold betyder fx, at spilleren har været anført på kamprapporten uden efterfølgende at være blevet slettet, jf. Ligareglementets 13, stk. 1. Det er uomtvisteligt, at spilleren Mie Højlund er anført på kamprapporten af Odense Håndbold, og det er også uomtvisteligt, at Mie Højlund ikke efter kampen er blevet slettet fra kamprapporten. Bestemmelsen i 13, stk. 1, har følgende ordlyd: 13, stk. 1 At have deltaget på et hold betyder at spilleren enten har været anført på kamprapporten uden efterfølgende at være blevet slettet eller at spilleren i den pågældende kamp har afviklet karantæne. 13, stk. 2 Kamprapporten udfyldes inden kampen med de krævede oplysninger om de deltagende spillere, officials etc. Efter kampen foretages følgende markeringer inden dommernes og evt. observatørens godkendelse:

13 a) Sletning: spillere, der ikke har deltaget i kampen slettes af kampens sekretær på anmodning fra holdets official. 13, stk. 1 og 2, skal sammenholdes med 77, stk. 4, hvoraf fremgår, at holdofficial A fra hvert hold efter kampens afslutning godkender kamprapporten og herved bekræfter oplysningerne om de deltagende spillere, herunder foretager eventuelle sletninger. Bestemmelsen lyder som følger: 77, stk. 4 Efter kampens afslutning godkender holdofficial A fra hvert hold kamprapporten og bekræfter herved oplysningerne om de deltagende spillere, herunder foretager eventuelle sletninger, jf. 13. Det fremgår også af instruksen Afslutte en kamprapport i DigiMatch udsendt af Divisionsforeningen den 2. december 2014, hvordan der skal forholdes til kamprapporten efter kampafviklingen. Følgende fremgår på side 2: Det er derfor et krav, at begge hold umiddelbart efter kampen stiller med en ansvarlig leder, der sammen med sekretær og dommere tjekker kampen sletter spillere og laver U-markeringer og sikrer sig, at dette gøres korrekt. Det er uomtvisteligt, at der ikke er sket nogen sletning af Mie Højlund efter kampen, og det er også uomtvisteligt, at Odense Håndbold ikke har anmodet om at få Mie Højlund slettet fra kamprapporten. Disciplinærinstansen henviser i den forbindelse til høringssvarene, særligt fra sekretæren ved dommerbordet og den ansvarlige person på det tekniske møde, som ifølge det oplyste har tydeliggjort for klubberne, at de respektive holdofficials skulle henvende sig efter kampen og godkende kamprapporten. Spilleren Mie Højlund har således i henhold til Ligareglementets bestemmelser deltaget på Odense Håndbolds hold i kampen, idet Mie Højlund har været anført på kamprapporten uden efterefterfølgende at være blevet slettet fra kamprapporten. Dette indebærer, at Odense Håndbold i kampen har benyttet spilleren Mie Højlund ulovligt. Ad 3 Sanktion:

14 Reglerne om spilleberettigelse følger af Ligareglementets 11, og bestemmelsens stk. 1 og stk. 2 har følgende ordlyd: 11, stk. 1 For at deltage i kampe for en forening kræves, at spilleren er spilleberettiget for den pågældende forening i henhold til nedenstående regler. 11, stk. 2 Det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettiget, medfører bøde samt tab af kamp. Disciplinærinstansen kan således konstatere, at Mie Højlund har været benyttet (deltaget) i den pågældende kamp uden at være spilleberettiget. Disciplinærinstansen har i tidligere sager fastslået, at reglerne om spilleberettigelse er fundamentale for sporten, og det er alvorligt, hvis foreningen som har det endelige ansvar, jf. Ligareglementets 11, stk. 2 ikke følger disse regler. Fra praksis kan bl.a. henvises til en af de seneste sager, nemlig Lemvig- Thyborøn Håndbold, j.nr FS, hvor Disciplinærinstansen fastslog, at Lemvig-Thyborøn Håndbold skulle taberdømmes i tre kampe (klubben blev taberdømt i fem kampe, men havde tabt to i henhold til kampresultaterne), idet klubben havde benyttet en spiller, der ikke var spilleberettiget. Konsekvensen af benyttelse af ikke-spilleberettigede spillere er bøde og tab af kamp, jf. Ligareglementets 11, stk. 2, uden mulighed for at sanktionere anderledes. For så vidt angår Odense Håndboldklubs henvisning til en sag mellem DHF og Skanderborg Håndbold, kamp nr , i j.nr FS, skal Disciplinærinstansen bemærke, at der i Ligareglementet for 2013/2014 var en dagældende bestemmelse i 42, stk. 2, med ordlyden idømmelse af tabt kamp kan dog undlades i helt ekstraordinære tilfælde. I Ligareglementet for 2014/2015 blev denne bestemmelse imidlertid fjernet, således at den daværende 42 alene kom til at lyde således, at benyttelse af spillere, der ikke er berettiget til at deltage vil medføre bøde samt tab af kamp. I Ligareglementet for 2015/2016 og senere er bestemmelsen flyttet til den nugældende 11, stk. 2, som har følgende ordlyd:

15 11, stk. 2 Det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettiget, medfører bøde samt tab af kamp. Der er således tale om en objektiv regel, der nu efter regelændringen ikke (længere) giver mulighed for at sanktionere anderledes end bøde og tab af kamp, hvis en spiller har deltaget ulovligt i Ligareglementets forstand, jf. 13, stk. 1. I ovennævnte sag med Lemvig-Thyborøn var der ligeledes fremført undskyldelige omstændigheder fra klubbens side. Det bemærkes således, at uanset om Odense Håndbold måtte have været i god tro om, hvorvidt Randers HK havde indsendt ophævelseserklæringen behørigt underskrevet, og uanset om spilleren ikke kunne være benyttet i kampen som følge af en skade, og uanset andre fremførte undskyldelige omstændigheder, er dette uden betydning for den objektive regel i Ligareglementets 11, stk. 2, hvor den blotte konstatering af en klubs benyttelse af en ikke spilleberettiget spiller medfører bøde samt tab af kamp. Disciplinærinstansen sanktionerer herefter som følger, jf. DHF s love 23, samt Ligareglementets 11, stk. 2: Odense Håndbold (Odense Handball Club A/S) dømmes som taber af kampen mod Aahus United den 30. august 2017 Odense Håndbold idømmes en bøde på kr Disciplinærinstansen pålægger endvidere i medfør af DHF s love 23, stk. 1, Odense Håndbold at betale et retsgebyr for sagens behandling. Retsgebyret udgør kr , jf. gebyrlisten, og opkræves via faktura fra DHF. En appel til Håndboldens Appelinstans skal ske i medfør af DHF s love 23, stk. 6, og skal meddeles skriftligt og med en begrundet påstand inden 7 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten med oplysning om appeladgang og frist derfor til sekretariatet for den disciplinærinstans, der har truffet afgørelsen i sagen og ledsages af et gebyr i henhold til den til hver tid gældende gebyrliste. Et sådant gebyr tilbagebetales, såfremt appellanten får medhold.

16 DHF s administration skal umiddelbart videresende appellen til Håndboldens Appelinstans efter DHF s gældende retningslinjer, og der skal samtidig tilgå kopi af appellen til den disciplinærinstans, der har truffet afgørelse i sagen. Er afgørelsen ikke appelleret inden 7 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten, er afgørelsen endelig. Jens Bertel Rasmussen (formand) / Frank Smith (sekretær) Sigurd Slot Jacobsen / Carsten Holm

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Skanderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM Brøndby den 13. december 2013 Journal nr. 2332-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr. 2689-10-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende: Rækker Mølle Håndbold og HØJ Håndbold samt Lars Laursen, Rækker Mølle Håndbold Brøndby den 3. december 2014 Journal nr. 2179-14-FS Afgørelse i protestsager indgivet af henholdsvis Rækker Mølle Håndbold

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn.

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Frederiksberg Idræts Forening Odense den 30. september 2010 Journalnr. 2354A-10-bk Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr. 1204-11 -FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1356-11-FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal HC Odense og Randers HK Brøndby den 14. februar 2012 Journal nr. 1183-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr. 254214 mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense

Læs mere

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 143131 Santander Cup Damer Team Esbjerg Herning-Ikast Håndbold spillet 19. september 2019 i

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne TMS Ringsted og Roskilde Håndbold Pr. mail Brøndby den 8. december 2016 Journal nr. 1886-16-FS Kamp nr. 373143 1 DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne Disciplinærinstansen

Læs mere

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Svendborg HK Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1354-11-FS Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF)

Læs mere

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Brøndby den 27. februar 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 676125 1 DH Stoholm Håndbold mod Frederikshavn FI spillet 8. februar 2019 i Stoholm Fritidscenter

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S Brøndby, den 9. april 2014 Journal nr. 1278-14-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet Brøndby den 18. marts 2019 Referat af møde nr. 3 2018-2019 i Udvalget for Professionel Håndbold, onsdag d. 6. marts 2019, kl. 9-11 på hotel Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega KIF Håndbold Elite A/S Brøndby den 2. marts 2016 Journal nr. 1143-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega Disciplinærinstansen for Håndbold

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena TTH Holstebro og Skanderborg Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1842-16-FS Kamp nr. 377266 Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Reglement for spillerkontrakter

Reglement for spillerkontrakter Reglement for spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DBBF s Bestyrelse fastlægger reglerne for godkendelse og administration af spillerkontrakter i form af nærværende Reglement for

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH Team Sydhavsøerne og Randers HH Brøndby, d.13. november 2015 Journalnr. 2064-15-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr. 221446 afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne

Læs mere

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail Brøndby den 7. november 2018 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 679139 HHL KIF Kolding mod GOG Håndbold spillet 20. oktober 2018 i Sydkyst Bank Arena 1 Disciplinærinstansen

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

Referat af møde nr i Udvalget for Professionel Håndbold, torsdag d. 9. maj, kl på DHF s kontor, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Referat af møde nr i Udvalget for Professionel Håndbold, torsdag d. 9. maj, kl på DHF s kontor, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Brøndby den 4. juni 2019 Referat af møde nr. 5 2018-2019 i Udvalget for Professionel Håndbold, torsdag d. 9. maj, kl. 10.00 på DHF s kontor, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Deltagere: Per Bertelsen (PB),

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. september 2015 (konklusion meddelt parterne den 25. september 2015) i sag nr. 20/2015 [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Afgørelse i protestsagen kamp nr KIF Kolding København mod Mors-Thy Håndbold spillet den 23. november 2017 i Gentofte Hal A

Afgørelse i protestsagen kamp nr KIF Kolding København mod Mors-Thy Håndbold spillet den 23. november 2017 i Gentofte Hal A Mors-Thy Håndbold og KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 6. december 2017 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 538171 KIF Kolding København mod Mors-Thy Håndbold spillet den 23. november 2017 i Gentofte

Læs mere

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger.

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger. Brøndby den 11. marts 2013 Journal nr.1243-13 -FS Referat af møde nr. 3 2012-2013 i Udvalget for Professionel Håndbold Onsdag d. 20. februar 2013, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten.

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten. D O M afsagt den 5. december 2013 Rettens nr. 11-3506/2013 Politiets nr. SA4-2010-521-0611 Erstatningssøgende E mod Anklagemyndigheden Denne sag er behandlet med domsmænd. E var i tiden fra den 15. februar

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Er kontrolafgiften udstedt til den forkerte person

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Er kontrolafgiften udstedt til den forkerte person AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0120 Klageren: XX 2100 København Ø Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen 1) Aftale parter a) Hermed indgås samarbejdsaftale mellem Dansk Håndbold Forbund (i det følgende omtalt som DHF) som turneringsudskriver og turneringsadministrator,

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen 1) Aftale parter a) Hermed indgås samarbejdsaftale mellem Dansk Håndbold Forbund (i det følgende omtalt som DHF) som turneringsudskriver og turneringsadministrator,

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 27. januar 2015 i sag nr. 16/2014 [A Bowlingklub] mod [B Bowlingklub] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. december 2013 i sag nr. 17/2013 Team Tvis Holstebro Damer A/S mod Dansk Håndbold Forbund Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Annelise Vidø og

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2010-0220 aq. København, den 6. maj 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2010-0220 aq. København, den 6. maj 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. maj 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Kaas & Marksø ApS v/ Advokatfirmaet Erritzøe Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 15. september 2010. Klagen angår

Læs mere

JHF mangler at ændre teksten i overskriften på hjemmesiden Santander Cup. FS følger op på dette.

JHF mangler at ændre teksten i overskriften på hjemmesiden Santander Cup. FS følger op på dette. Brøndby den 12. februar 2016 Journal nr. 1099-16-FS Referat af møde nr. 3 2015-2016 i Udvalget for Professionel Håndbold Torsdag d. 4. februar 2016, kl. 09.00 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 33/2008-S B A/S C ApS samt D ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 7 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 14. juli 2014 I sag nr.

Læs mere

Gælder KUN kvalifikation til DM

Gælder KUN kvalifikation til DM 1 Beach Reglement Gælder KUN kvalifikation til DM Håndbold Region Øst Beach Handball 2 TURNERINGSREGLEMENT 1.1 Turneringen er åben for spillere, der er medlem af en håndboldforening under Dansk Håndbold

Læs mere

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos Selskabsopretteren 16. oktober 2015 Sag 2015-8962 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos, CVR.nr.. Kontrolbesøget

Læs mere

Vejledning til DBU s ophørsaftale

Vejledning til DBU s ophørsaftale Vejledning til DBU s ophørsaftale 1. Formål og anvendelse Ophørsaftalen finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle gensidige aftaler om at bringe en spillerkontrakt til ophør. 1 Den reviderede

Læs mere

Klager. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. Dan Risør Slotsgade 65 3400 Hillerød

Klager. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. Dan Risør Slotsgade 65 3400 Hillerød 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klager ctr. Dan Risør Slotsgade 65 3400 Hillerød Sagen angår spørgsmålet, om klager har krav på at få forrentet indklagedes afregningsbeløb, når indklagede ikke straks

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C KENDELSE afsagt den 25. august 2009 af DBUs Kontraktfodboldudvalg i sagen Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C 1. SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Mikkel Beck var spilleragent for spiller

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 12. juli 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund Affiliated

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. december 2012 (J.nr. 2012-0027322) Afgift som

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 6 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 27. marts 2014 I sag

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. december 2016 (J.nr. 2016-3274). Afgift som følge af

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 7. april 2016 (Kendelsens resultat blev meddelt parterne pr. e-mail den 7. april 2016. Den skriftlige kendelse er tilsendt parterne den 14. april

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold KENDELSE Afsagt den 1. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Disciplinærinstansens undersøgelse af Odder IGF Fodbold I januar

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet fejlagtige oplysninger i forbindelse med klagers afgivelse

Læs mere

Statsforvaltningen har nu afsluttet behandlingen af sagen.

Statsforvaltningen har nu afsluttet behandlingen af sagen. Vedr. Deres klage over Skanderborg Kommune. De har ved brev af 11. februar 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af 47 i lov om kommunernes styrelse (styrelsesloven lovbekendtgørelse

Læs mere

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende.

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende. 2012-6 Regler om dokumenter, der ikke underskrives, skal fastsættes i bekendtgørelsesform Med hjemmel i skatteforvaltningsloven havde Skatteministeriet i en bekendtgørelse fastsat regler om digital kommunikation

Læs mere

Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6

Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6 Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6 Retningslinjer for afbud mv. til kampe for Forhåndsafbud: For at undgå dobbelt arbejde, så er det meget vigtigt, at I løbende får alle afbud ind i HåndOffice,

Læs mere

Udvalget vil tillægge pressemeddelelserne støre vægt i de principielle sager, hvorfor udvalget fremover vil være ind over indholdet.

Udvalget vil tillægge pressemeddelelserne støre vægt i de principielle sager, hvorfor udvalget fremover vil være ind over indholdet. Brøndby den 10. september 2012 Journal nr. 2014-12 -FS Referat af møde i Udvalget for Professionel Håndbold møde nr. 1 2012-2013 Onsdag d. 22. august 2012, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 181/2018 Københavns Kommune (advokat Anders Valentiner-Branth) mod A (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byrets fogedret

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Larsen Melbye Nielsen & Svane A/S Strandvejen 157 A 3060 Espergærde Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede skal betale erstatning til klagerne

Læs mere

JBR fandt, at det ville være hensigtsmæssigt at foretage en præcisering af lovene.

JBR fandt, at det ville være hensigtsmæssigt at foretage en præcisering af lovene. Brøndby den 17. april 2018 Referat af møde nr. 4 2017-2018 i Udvalget for Professionel Håndbold Onsdag d. 4. april 2018, kl. 9-12.30 på Hotel Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: (DKH)

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: (DKH) KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0013(DKH) AFGØRELSE ALENE VEDRØRENDE KLAGERENS KLAGEADGANG Klager: DK Hostmaster A/S Kalvebod Brygge 45, 3. 1560 København V Indklagede: Frankie Baume Am Lunedeich

Læs mere

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning og v/dansk Ejendomsmæglerforening Islands Brygge 43 2300 København S Sagen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0033117) Afgift som følge

Læs mere