Notat vedr. bestyrelsens kommentarer til ITU årsrapport 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedr. bestyrelsens kommentarer til ITU årsrapport 2003"

Transkript

1 Notat vedr. bestyrelsens kommentarer til ITU årsrapport 2003 Bilag 11 Vedlagt følger den endelige tekst til årsrapport Der er både en version, hvori ændringer foretaget på baggrund af bestyrelsens forslag er markeret, og den endelige udgave af rapporten, som nu er fremsendt til ministeriet. Årsrapporten har den disposition og form som er fastlagt af Økonomistyrelsen og Videnskabsministeriet. Økonomistyrelsens og Videnskabsministeriets rammer sætter begrænsninger for årsrapportens længde og specificerer, hvilke emner der skal behandles. Oplysningerne til årsrapporten er indsamlet fra afdelingerne og derefter bearbejdet af redaktionsgruppen. Årsrapporten har i udkast været forelagt Videnskabsministeriet, som kom med en række kommentarer, som blev indarbejdet. Derefter blev årsrapporten sendt i høring i bestyrelsen. De kommentarer, der kom fra bestyrelsesmedlemmerne er vedlagt sammen med vores bemærkninger hertil, som fremgår af de kantede parenteser. Benthe Heldbjerg Hansen og Ulrik Hågen Hansen (redaktører af årsrapporten 2003)

2 Kommentarer til ITUs Årsrapport 2003 Jon Wulff Petersen: Oplysningerne om mig på side 11 er korrekte. Jeg har ikke yderligere kommentarer til årsrapporten. Ole Fogh Olsen: Tak for kopi af årsrapporten. Jeg har ingen direktion- eller bestyrelsesposter og dermed ikke yderligere oplysninger til oversigten side 11 i årsrapporten. Jeg synes det er en god rapport som giver et godt overblik. Jeg savnede ikke noget ved gennemlæsningen. Preben Damgaard: Nedenfor relevante bestyrelsesposter til brug for beskrivelse s. 11 i Årsrapport 2003: Bestyrelsesmedlem: Proactive, DTU-Innovation A/S, ROCKWOOL International A/S Bestyrelsesformand: Rederiet Dannebrog A/S, Gladsaxe Teater, Heart Made Advisory Board: EQT, Cisco Systems Danmark A/S Jeg læste den med stor fornøjelse i går aftes og synes vi kommer godt rund i de emner, som er relevante. Jeg har ingen rettelser, men vil lige 'øje' mine notater igennem fra tidligere møder for at checke, om der er forhold eller andet vi bør omtale. Jeg afsætter tid til dette arbejde i aften, så hvis du ikke har modtaget noget fra mig inden i morgen tidlig kl. 06:00, så har jeg ingen kommentarer. (Der er ikke modtaget yderligere kommentarer. Red.) Mogens Munk Rasmussen: OK til årsrapport fra Mogens Munk Rasmussen. Vedlagt er Mogens' CV. (fra Britt Wilder) Torsten Skjødt: Jeg kan bidrage med min alder: 27. Bestyrelsens yngste medlem! Og så kan jeg tilføje at Nicolas er formand for SITU, Studentergruppen på ITU. Lilian Mogensen: Jeg har læst årsrapporten. Synes den er fin og har ingen kommentarer. De angivne oplysninger på side 11 om mig er korrekte og fyldestgørende. Ingelise Bogason: Ingelise har nu kigget dokumentet igennem, og har en enkelt tilføjelse på side 11, under kolonnen Bestyrelsesposter, som angivet nedenfor. (fra Marianne Olsen) Ingelise Bogason 54 Adm. direktør, CSC Danmark Jane Andersen: CSC Consulting Group, CSC Integrator, Dansk Handel og Service, IT-Brancheforeningen

3 Overordnet Overordnet er dette et godt dokument, som giver et overblik over opfyldelsen af de med VTU aftalte mål for 2003, samt nogle fremtidsbetragtninger for IT-Universitetet. Mine kommentarer vedrører strategiske hovedfokuspunkter: mission og vision, den store fokus på kvantitative og økonomiske frem for it-faglige og kvalitative resultatrapportering, fokus på 2004-fremskrivninger frem for afrapportering af resultater, resultaternes korrekthed, samt tilblivelsen af Årsrapporten. 1 Beretning 1.1 Præsentation Vedr. mission og vision Både mission og vision lyder gode, men er dette vores officielle formuleringer af mission og vision - jeg kan ikke finde dem i samme ordlyd andre steder. Missionen ser for mig ud til at være en blanding af mission og vision formuleret i den udviklingskontrakt Visionen ser for mig ud til at være hovedpunkterne i den nye udviklingskontrakts Strategic Focus Areas, da den indeholder noget om Ørestaden, samarbejde med en stor virksomhed og om ledelse af ITU områder, der ikke er med i den gældende 12-punkts vision. Til gengæld mangler der fuldstændig visionspunkter om generel administration og Åbent Universitet. Da bestyrelsen ikke har godkendt Strategisk Focus Areas som ITU s vision, vil jeg foreslå, at det, der angives som visionen i Årsrapporten udelukkende bygger på den nuværende 12-punkts vision. [Mission og vision er udarbejdet udfra Økonomistyrelsens definition af de to begreber, jf. vejledningen i udarbejdelse af årsrapporter. Det er korrekt at ITU i det daglige anvender begreberne mission og vision lidt anderledes. Videnskabsministeriet bad om, at vi rettede formuleringerne, så de passede til Økonomistyrelsens definitioner.] 1.3 Årets faglige resultater Dette afsnit indeholder næsten ingen faglige resultater, men mest kvantitative resultater. Jeg vil foreslå, at de afrapporterede resultater afspejler ITU s holistiske strategiske fokus på såvel it-faglige og andre kvalitative resultater, som økonomiske og andre kvantitative resultater. Beskrivelsen af opfyldelse af forskningsmål omfatter kort alle mål, men dette er ikke tilfældet for afsnittet om uddannelse, som kun omfatter mål 3.0, punkt 1 og mål 3.3. Derfor vil jeg af strategiske hensyn foreslå, at tabel 2 samt forklarende tekst flyttes til Årsrapportens afsnit 2.2 under afsnittet Uddannelse, og at der her i afsnit 1.3 indføjes en oversigt over resultaterne af de faglige uddannelsesrelaterede mål samt et tilsvarende kort overblik over resultaterne af resten af målene i udviklingskontrakten. [Afsnittet fremhæver årets vigtigste resultater. Når forskningsmålene fylder mest, skyldes det, at målopfyldelsesgraden er højere på forskningsområdet.] Afsnit 2:

4 Der angives, at der ikke har været den forventede vækst i ansøgerantallet til Åben Uddannelse dokumentation for dette mangler i tabel 2. Der står, at gennemførelsestiden på kandidatstudiet ikke lever op til vores mål målet er en gennemførelsestid på 2,5 (år) og resultatet er 2,4, hvilket for mig at se betyder, at vi lever op til målet. [Den oprindelige formulering adresserede ikke problemet klart nok. Teksten er omformuleret] 2. Målrapportering 2.1 Oversigt over målopfyldelse Tabel Dette mål om årligt møde i Foresightpanel mangler at blive afrapporteret. Hvis der har være møde hvert år, kunne det evt. blot indføjes i bilaget. [Tabel 3 medtager ikke mål som er opfyldt allerede i 2001 eller 2002 og som stadig er opfyldt. Det er nu præciseret i teksten] 3.0 (punkt 1) Under status: jeg undrer mig over, at seks kurser slet ikke bygger på noget teori eller metode er det muligt at undervise sådan? Da denne sætning for mig at se ikke har noget med målet at gøre, vil jeg foreslå, at den tages ud. Den sidste sætning vedrører målet og er derfor tilstrækkelig. [Formuleringen er rettet] 3.2 Det sidste mål i udviklingskontrakten mangler: Andelen af kvindelige studerende bør ikke på noget tidspunkt blive mindre end 1/3. Dette mål skal der følges op på hvert år, står der i udviklingskontrakten. [samme som 2.1] 3.4 De tre mål for studietilfredshed skal opgøres hvert af årene Dette mangler her. [samme som 2.1] 3.6 (første punkt) Der har ikke været afholdt møder i Aftagerpanelet i Det sidste møde i Aftagerpanelet blev afholdt i november Jeg deltog i dette møde, og tog faktisk også referat af mødet. Da målet vedrører 2001 vil jeg foreslå, at der kun kommer til at stå, at målet er Opfyldt. Men at kommentaren om et ene møde i 2003 udgår. [Er rettet] 3.6 (andet punkt)

5 Der står, at der har været gennemført 2 undersøgelser. Mig bekendt har der kun været gennemført en undersøgelse i sommeren Der er nu netop gennemført en ny undersøgelse her i 2004, men den kan ikke indgå i 2003 målopfyldelsen. Mon dette målpunkt evt. blev afrapporteret i 2002, så det ikke skal omtales nærmere her? [Målet er medtaget, fordi det ikke er opfyldt. Undersøgelse 2 var igangsat i 2003 men blev ikke afsluttet. Teksten er rettet.] Flerårsaftalen (punkt 1) Da der ikke er udformet nye bekendtgørelser, så vil jeg foreslå, at der under status kommer til at stå: Opfyldt: For kandidat- og masteruddannelserne er bekendtgørelserne i august 2003 erstattet af et supplement til ITUs Overgangsordning. [Den eksisterende formulering anses for at være dækkende] Flerårsaftalen (punkt 2) Her vil jeg forslå, at der under status kommer til at stå: Opfyldt. Nye studieordninger for kandidat- og masteruddannelserne er godkendt 1. oktober 2003 og gældende for studerende med studiestart efter 1. januar [Den eksisterende formulering anses for at være dækkende] 5.2 og 5.4 er mål uanset år. Disse mangler at blive afrapporteret. [samme som 2.1] 5.3: Hvert semester har 4 undervisere deltaget (det er den kapacitet vi har i øjeblikket) såvel eksterne lektorer som fastansatte forskere. Over en fireårig periode bliver 32 personer efteruddannet, hvilket ikke svarer til, at alle undervisere får et sådant kursus over en fireårig periode. I efteråret 2003 var der 83 kursusansvarlige og i alt 174 undervisere (se Hvis efteruddannelsesindsatsen koncentreres om kursusansvarlige vil disse kunne få et kursus hvert 10. år! Jeg vil derfor foreslå, at der kommer til at stå Delvist opfyldt ud for dette målpunkt. [Det har aldrig været tanken, at antallet af pladser på de pædagogiske kurser skulle være begrænset. Problemet synes at være, at meget få undervisere ønsker at deltage i de pædagogiske kurser.] 6.3 (andet punkt): En fjerdedel af alle udbudte kurser udbydes som fleksibel uddannelse. Jeg ved, at den måde dette mål er aftalt at skulle opfyldes på, er at: - opfyldelsen sker inden for Studienævnet ITU (SWU, INT, MMT, DKM og ÅU). Kurser på EBUSS og TIT indgår derfor ikke i optællingen. - Kombikurser tæller kun som et kursus. Et kombi-kursus har to øvelseshold, og da det for disse kurser reelt er øvelseshold, de studerende melder sig til, da optræder et kombikursus to steder i kursusbasen. Såvel F2003 og E2003 var der 9 kombikurser. Hvis ovenstående ikke er gældende, da har målene været forsøgt opnået på forkerte/uklare præmisser.

6 Desuden gælder det, at der såvel i foråret 2003 som i efteråret har været udbudt flere kurser, end dem, der er blevet gennemført. Det er kun de gennemførte kurser, der står i kursusbasen nu. (Det må være muligt at finde antallet af udbudte kurser frem, hvis de ønskes) Optalt på ovenstående måde fås en opgørelse således: Der har i 2003 været gennemført 31 fleksibelt tilrettelagte kurser ud af 104 kurser, svarende til 30%. [Beregningsmetoden er drøftet med Mads Tofte. Det er korrekt at aftalen går på, at TIT og EBUSS kurserne ikke tælles med. Kombikurser tælles med, således at et halvt kursus regnes som fleksibelt. Det er kun gennemførte kurser som medtages i det samlede antal kurser. Tallet er genberegnet på denne baggrund og gi r 21%] NB. dette mål står i udviklingskontrakten under 3.0, og ikke under 6.3! [Målet står begge steder og er derfor kun medtaget det ene sted] 2.2 Uddybende analyser og vurderinger I Økonomistyrelsens retningslinjer står for dette afsnit:...det skal analysere præmisserne for virksomhedens opnåede resultat, altså hvordan resultatet har bidraget til virksomhedens mission.... Når jeg læser afsnittene om forskning og undervisning set i dette lys, så vil jeg af strategiske årsager foreslå, at der inddrages beskrivelse af de it-faglige resultater og kvalitative mål, hvor der nu er overvejende fokus på de økonomiske og andre kvantitative mål. Jeg foreslår dette, da missionen har hovedfokus på det it-faglige og kvalitative, og ikke på det kvantitative. [Formålet med årsrapporten er, at der overfor Ministeriet skal redegøres for hvordan ITU har anvendt sine midler. I vejledningen anføres det eksplicit at der så vidt muligt skal fokuseres på kvantitet og økonomiske nøgletal] Derfor vil jeg foreslå at følgende inddrages: Forskning: En it-faglig beskrivelse af de forskningsområder og forfinelsen af forskningsmål, der skal være med til at opfylde ITU s mission, som den er angivet i udviklingskontraktens afsnit 1.2 ITUs it-faglige indsats i URCC Uddannelse: Jeg vil foreslå, at der sættes fagligt fokus på det, der er sket i 2003: Linjernes nye profiler og deres betydning for opnåelse af missionen beskrives nærmere. De overvejelserne om at udvikle en pædagogisk efteruddannelse for underviserne, der har været på ITU, beskrives nærmere (som opfølgning på det delvist opfyldte mål 5.3). Åbent Universitet: her beskrives hvordan det er lykkes at udbyde 30% af ITUs kurser som fleksible kurser ved at etablere især sene eftermiddags- eller aftenøvelsestimer for ÅU-studerende mm. I den nuværende beskrivelse i årsrapporten (afsnit 5 sidst i Uddannelsesafsnittet) er der mere fokus på det man

7 forventer i 2004 end det der er nået i 2003, hvilket for mig at se (i henhold til Økonomistyrelsens vejledning) ikke er formålet med dette afsnit, men kun afsnit 1.4 Forventninger til det kommende år. Afsnit 3: Her er beskrevet analysen af behovet for it-kandidater. Dette er et vigtigt dokument for ITU og det kan evt. kort nævnes, men bør ikke fylde så meget, da det ikke er relateret til et præcist mål for Afsnit 4: Dette afsnit kunne relateres til erfaringerne med Aftagerpanelet og aftagerundersøgelser nævnt i mål 3.6. Som det står nu er det meget generelt og bygger ikke på nuværende opnåede resultater af mål. Udarbejdelsen af Årsrapporten og Intern høring: Som bestyrelsesmedlem havde jeg ventet, at Årsrapporten før udsendelse til bestyrelsen var planlagt og udformet af ledende repræsentanter for forskning og undervisning på ITU, herunder studielederne, samt at den havde været sendt i intern høring i afdelingerne (se afsnit (a) i Forslag til handlinger som konsekvens af rapporten Anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark af Mads Tofte, bilag til bestyrelsesmødet i januar 2004). Så vidt jeg har fået oplyst er dette ikke tilfældet. Hvis dette ikke er tilfældet, vil jeg foreslå, at studielederne nu inddrages i forbindelse med den videre beskrivelse af indholdet i dette afsnit 2.1 samt i de dele af afsnit 1.3, der har med undervisning at gøre. Samtidig forventer jeg, at uddannelsessiden af strategiske grunde bliver direkte repræsenteret ved planlægningen og udformningen af fremtidige årsrapporter, samt at udkast til fremtidige årsrapporter sendes til intern høring. [Afsnit (a) i Mads Toftes notat om Nørby-udvalgets anbefalinger retter sig ikke mod årsrapporten. Årsrapporten er ledelsens afrapportering til Ministeriet. Rapporteringen skal bygge på data fra vores produktionssystemer og indberetninger fra afdelingerne.] Videnformidling og udveksling Afsnit 1 Lige såvel som BuzzTalks er en succes, så er det også det modsatte, når det tages i betragtning, at der i gennemsnit kun er deltagere ud af ca studerende, 250 cand.it. ere, 80 kursusansvarlige og hele det københavnske erhvervsliv. Derfor kunne der foreslås en vurdering af konceptet, hvilket kunne nævnes i Årsrapporten. Som supplement til beskrivelsen af BuzzTalks kunne nævnes de mange andre oplæg, der arrangeres for de samme målgrupper af forskningsafdelingerne og Alumneforeningen. [Det vil bliver taget op til nærmere overvejelse] Ledelse og organisation Afsnit 1: Vedr. mine andre bestyrelsesposter, så er jeg bestyrelsesmedlem i Foreningen Trafikbånd. Afsnit 2, linje 6-8:

8 Da forretningsordenen ikke er vedtaget, vil det være rigtigt at skrive: På ITU vil disse anbefalinger blive anvendt i forbindelse med fastlæggelse af bestyrelsens forretningsorden og de vil indgå... [Er rettet] Afsnit 3, linje 6: Da institutterne ikke er oprettet endnu, vil det være rigtigt at skrive:... at de fire forskningsafdelinger vil blive til institutter. [Er rettet] 3. Regnskab 3.3 Indtægtsdækket virksomhed... Kurset Digital forvaltning blev afholdt en gang i 2002, ikke to gange. ITU har udnyttet udviklingsudgifterne ved at etablere et ordinært kursus i Digital forvaltning, som første gang blev gennemført som netbaseret undervisning i efteråret [Er rettet] Årsrapportens finish Da dette er et vigtigt officielt strategisk ITU-dokument, vil jeg foreslå, at det korrekturlæses, herunder at følgende ændringer indarbejdes: MVTU > VTU (VTU bruges helt overvejende på deres hjemmeside mm.) Udviklingskontrakt > Udviklingskontrakt (hvis dette stadig gælder?) IT -> it (dog ikke IT-Universitetet) E-handel -> E-business (som nu er officiel betegnelse) linie -> linje Tal under 10, der indgår i den løbende tekst, skrives med bogstaver. Times roman -> Verdana Side 16, som er blank, slettes [Forslag nr 1, 3, 4, 5 og 8 er indarbejdet. Den kommende udviklingskontrakt dækker årene ]

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 8. september 2004 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført

Læs mere

Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen senest den 3. oktober 2005.

Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen senest den 3. oktober 2005. H:\OTI-referat050916.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5302 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 21. september 2005 Til medlemmerne af IT-Universitetets bestyrelse Bemærkninger til referatet bedes venligst

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Mogens Munk Rasmussen, Lilian Mogensen, Jane Andersen, Ole Fogh Olsen, Nicolas Cederstrøm, Torsten Skjødt

Mogens Munk Rasmussen, Lilian Mogensen, Jane Andersen, Ole Fogh Olsen, Nicolas Cederstrøm, Torsten Skjødt Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 24. september 2004 Til medlemmerne af IT-højskolens bestyrelse Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Nina

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006 S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2005\050401\OFI\OFI-kommenteret dagsorden050401v9.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 17. marts 2005 Dagsorden for møde i IT-Universitetets

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: tofte@itu.dk Journalnr.: XX-XXXX 8. september 2005 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 62. 19. april 2012 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 12. APRIL 2012 Vedr.: Pkt. 9. Strategiopfølgning:

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Forslag til handlinger som konsekvens af rapporten Anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark

Forslag til handlinger som konsekvens af rapporten Anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark Forslag til handlinger som konsekvens af rapporten Anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark 13. januar 2004 Mads Tofte Baggrund Det af videnskabsministeren nedsatte udvalg Universitetsbestyrelser

Læs mere

Notat om Master i ledelse af offentlige velfærdsinstitutioner

Notat om Master i ledelse af offentlige velfærdsinstitutioner Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13 FIV Alm.del Bilag 168 Offentligt Poul Erik Mouritzen Studieleder for masterstudierne Institut for statskundskab Syddansk Universitet

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 50 72 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 18. november 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for dimittendundersøgelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering af interessenter

Læs mere

Bemærkninger til revideret referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 31. maj 2007.

Bemærkninger til revideret referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 31. maj 2007. S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2007\2007-04-27\OTI\2007-04-27 referat OTI.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5302 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 23. maj 2007 Til medlemmerne af IT-Universitetets bestyrelse

Læs mere

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Aalborg Universitet ønsker, at en bred vifte af kvalificerede nøgletal indgår som en del af beslutningsgrundlaget

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Det Erhvervsøkonomiske Kandidatstudienævn Referat af møde nr. 6 i Det Erhvervsøkonomiske Kandidatstudienævn. Tid: Tirsdag d. 1. november 2011 kl. 9.00 til 11.00 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Studiemiljøundersøgelse

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Referat af Bestyrelsesmøde den 22. september 2016 Deltog i mødet: Ingelise Bogason (formand), Nille Juul-Sørensen (næstformand),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl

Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl. 17-20 Tilstede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz, Peter Schiødt og Birgitte

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 Enclosure 3 Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk Rigsrevisionens erklæring og beretning

Læs mere

Afrapportering på Københavns Universitets udviklingskontrakt halvår 2008

Afrapportering på Københavns Universitets udviklingskontrakt halvår 2008 Afrapportering på Københavns Universitets udviklingskontrakt 2008-2010 1. halvår 2008 Bestyrelsesmøde nr. 34, 9. september 2008 Pkt. 6 Bilag 1. Forskning Nr. Resultatkrav Udgangspunkt Mål i 2008 Status

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Bilag 10. IT Universitetets forhold til anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark. oktober IT Universitetet Bemærkninger / mangler

Bilag 10. IT Universitetets forhold til anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark. oktober IT Universitetet Bemærkninger / mangler IT Universitetets forhold til anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark oktober 2009 Anbefaling (De samlede resumerede anbefalinger ses på s. 8) IT Universitetet Bemærkninger / mangler 3.1 Universitetsbestyrelsens

Læs mere

Dagsorden MOLMED

Dagsorden MOLMED Møde den: 21. april 2017 1520-730 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00 Studienævnsmøde for MOLMED Dagsorden 2-2017 MOLMED Dato: 21. april 2017 Side 1/5 Deltagere: Finn Skou Pedersen Jacob Giehm Mikkelsen Malene

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning

Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning AC - Sekretariatet Den 7. oktober 2010 KS Globaliseringsforhandlinger efteråret 2010: Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning En helt kort opsummering: For 2011 angiver regeringen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Bilag 9 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind

Bilag 9 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind Bilag 9 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 9.september 2009 Overordnet budgetforslag 2010 for IT-Universitetet i København Hermed forelægges udkast til IT-Universitetets budgetrammer for 2010 til 2012.

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven Universitets- og Bygningsstyrelsen Bredgade 43 1260 København K Den 15. december 2010 BBA/ka Att.: Helga Øregaard Dam ubst@ubst.dk Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade 43 1260 København K Udviklingskontrakt

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5074 E-mail: johanne@itu.dk Journalnr.: - 14. april 2009 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er:

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: 1. Kvalitetsmodellens formål Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: at sikre implementering af et kvalitetssystem i alle

Læs mere

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 2) tager udgangspunkt i en situation,

Læs mere

Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik

Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik Dette notat indeholder en alle høringssvar til veteranpolitikken

Læs mere

Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Nina Aubertin (mail senest den 18. april 2005.

Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Nina Aubertin (mail senest den 18. april 2005. S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2005\050401\OFI\OFI-referat050401.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5302 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 11. april 2005 Til medlemmerne af IT-Universitetets bestyrelse Bemærkninger

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler. Standarderne. for offentlig

Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler. Standarderne. for offentlig Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 1) tager udgangspunkt i en situation, hvor: 1) revisionen er udført

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018.

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Syd Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev, Christian X s Vej

Læs mere

I løbet af 2006 identificeres sammenligningsparametre, som ITU forpligter sig til at opgøre og offentliggøre parametrene årligt fra 2007.

I løbet af 2006 identificeres sammenligningsparametre, som ITU forpligter sig til at opgøre og offentliggøre parametrene årligt fra 2007. Side 1 af 9 Bilag 7 Benchmarking af forskningen Resultatmål 13 i udviklingskontrakten er: I løbet af 2006 identificeres sammenligningsparametre, som ITU forpligter sig til at opgøre og offentliggøre parametrene

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015 Spørgsmål/svar om SEKRETARIATET: ERHVERVSSTYRELSEN Langelinie Allé 17 2100 København Ø godfondsledelse@erst.dk www.godfondsledelse.dk Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde Komitéen

Læs mere

Bilag 13. Journalnr.: Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel

Bilag 13. Journalnr.: Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Bilag 13 Formateret: Skrifttype: 16 pkt, Fed, Stave- og grammatikkontrol Formateret: Skrifttype: 16 pkt, Fed Journalnr.: 021-0003 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2011-021-0018 7. september 2011 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

Nærværende redegørelse for TryghedsGruppens selskabsledelse er en del af TryghedsGruppens årsrapport for regnskabsåret 2012.

Nærværende redegørelse for TryghedsGruppens selskabsledelse er en del af TryghedsGruppens årsrapport for regnskabsåret 2012. TryghedsGruppens selskabsledelse 2012 Nærværende redegørelse for TryghedsGruppens selskabsledelse er en del af TryghedsGruppens årsrapport for regnskabsåret 2012. TryghedsGruppen er et smba (selskab med

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016

Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016 Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016 1. Velkomst og valg af dirigent Bestyrelsesformanden Peter Fly Hansen bød velkommen. Antal fremmødte: 17 ved start og 19 ved

Læs mere

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112.

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112. Deltagere: René Franz Hentzel, Finn Schøler, Jan Laursen, Søren Erik Nielsen, Søren Høj Stadil Thomsen og Susanne Fjeldsted (referent) Desuden deltog Peder Østergaard 1 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Årsrapport for lokale aktionsgrupper

Årsrapport for lokale aktionsgrupper Årsrapport for lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Årsrapport til indsendelse samtidig med driftsafregning 1. marts (opdateret 24.01.2018)

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard D A T A L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg S A G S N O T A T 1. JULI 2013 Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler:

Læs mere

Bilag 8 Direktionen, 14. januar 2004

Bilag 8 Direktionen, 14. januar 2004 Bilag 8 Direktionen, 14. januar 2004 Opfølgning på resultatmål i IT-højskolens udviklingskontrakt 2001-2003 Nedenfor følger en detaljeret, skematisk opfølgning på IT-Universitetets udviklingskontrakt,

Læs mere

Kvalitetssikring på DJM version 2019

Kvalitetssikring på DJM version 2019 Kvalitetssikring på DJM version 2019 Institutionsakkreditering og kvalitetssikring Ved lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner er det bekendtgjort, at Det Jyske Musikkonservatorium,

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme Dato11. juni 2015 Side 1 af 5 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boliglovgivning Gammel Mønt 4 1117 København K Att.: Pia Scott Hansen Sendt pr. e-mail til mbbl@mbbl.dk og psh@mbbl.dk J.nr. 2015-338

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene. Standarderne. for offentlig

Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene. Standarderne. for offentlig Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 3) tager udgangspunkt i en situation, hvor: 1)

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel.

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel. NY STRATEGI FOR AAU Analyse og vurdering af den nuværende, samlede administrative opgavevaretagelse Op g a v e / k o m m i s s o r i u m o g p r o c e s / p r o j e k t p l a n f o r a d m i n i s t r

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Tid 2018 JANUAR FEBRUAR Ansvar Emne Opgave Studienævn Uddannelse Frist for indstilling af nye studieordninger samt revision af eksisterende

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

BM Bilag 5.A.1.

BM Bilag 5.A.1. BM 3-2006 Bilag 5.A.1. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet 22. maj 2006 J.nr. AU-2004-512-031 UDKAST Vedtægt for Aarhus Universitet Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) 1 Oprettelse Aarhus Universitet

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. 12. august 2011

Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. 12. august 2011 2011 12-1. Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Videnskabsministeriet om studerendes og ansøgeres mulighed for at lade sig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: EM Dato:

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref.: EM Dato: Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-13 Ref.: EM Dato: 03-06-2013 Mødeforum: Ordinært møde i bestyrelsen for VIA University College Dato: Mandag den 10. juni 2013 Tid: Kl. NB: 15-16.50 Sted: Campus Silkeborg,

Læs mere