FRIVILLIG KÅRING Paint Horse Club Denmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRIVILLIG KÅRING Paint Horse Club Denmark"

Transkript

1 FRIVILLIG KÅRING Paint Horse Club Denmark PHCDK frivillig kåring er et tilbud til American Paint Horse-ejere, om at få deres heste bedømt under det i andre forbund vanligt benyttede kåringssystem. Dommerpanelet består af mindst to dommere fra APHA. I bedømmelse ses hesten fremvist og opstillet i en Halter klasse. Hesten fremvises i skridt og trav for hånd.

2 Regelsæt for PHCDK s Frivillige Kåring 1. Hesten er dansk registeret eller leaset i Danmark. 2. Hingste skal være i besiddelse af et breeders certificate fra APHA (American Paint Horse Association). 3. Kåringen afholdes én gang årligt. 4. Heste fra 3 år og opefter kan stilles til kåring i en senior halterklasse. 5. Dommerne udvælges af bestyrelsen og er samtidig også fungerende dommere til DM. Dommerne skal være godkendt og uddannet af APHA. 6. Alle avlsdyr skal dyrlægeundersøges i forbindelse med kåringen. Alle dyr måles i stang af en af bestyrelsen udpeget person. Avlsdyr med erkendelige arvelige defekter vil blive afvist til kåring. Ligeledes kan dommeren vælge at afvise akut skadede heste. Heste med ikke arvelige fejl og mangler, som f.eks. fejlstillinger pga. tidligere skader, bør medbringe en dyrlæge attest på dette. 7. Alle heste fremvises i haltergrime. Det er tilladt at benytte kunstige haler under fremvisningen. 8. Under den enkelte hest på kåringslisten på PHCDK s hjemmeside, kan der ligeledes medtages dokumenterede resultater fra APHA godkendte shows, dyreskuer, samt resultater fra andre anerkendte konkurrencer. Der kan desuden optages afkomsresultater, samt resultater fra OCD, LFS, farvetests og andre sundheds/arveanlægsundersøgelser. 9. For importerede heste med kåringsresultater fra eksportlandet kan bestyrelsen vælge at overføre disse resultater. Alle dyr skal dog opfylde de øvrige kriterier. Der skal skriftligt ansøges PHCDK om optagelse på kåringslisten. PHCDK kan afvise optagelse hvis vægtige grunde taler herfor. 10. Ved deltagelse i den frivillige kåring, offentliggøres bedømmelses resultatet, således at det vil være tilgængeligt for enhver på PHCDK s hjemmeside. Dette gælder også for kåringsresultater fra et eventuelt eksportland. Stilles en hest mere end en gang offentliggøres alle resultater. 11. Kun medlemmer af PHCDK kan fremstille heste til PCHDK's frivillige kåring.

3 Vejledende mønstringsregler 1. Formålet med mønstring er at præsentere hesten så den tager sig bedst muligt ud, både i stilstand og i bevægelse. 2. Hesten skal fremvises i Halter grime. 3. Mønstreren skal være klædt i traditionel showtøj, så opmærksomheden kan koncentreres om hesten. OBS! Unødig afstraffelse af hesten kan resultere i bortvisning. 4. Mønstringen foregår i showringen og dommerne kan bevæge sig frit omkring hesten. 5. Mønstringen foregår efter dommernes anvisning. Dommerne laver en individuel vurdering af hestens eksteriør og bevægelse i skridt og trav. Hesten fremvises i skridt mod dommerne. Den stilles op, der vises tænder og inspiceres testikler (inspektion). Efter inspektion traver hesten i lige linje væk fra dommerne. I passende afstand herfra drejes vinkelret omkring en kegle i trav til venstre (se bilag 1). Hvis dommerne finder det nødvendigt kan de udbede sig yderligere mønstring i skridt og trav. Efter mønstringen opstilles alle hestene samlet i ringen til eksteriørvurdering og oprangering. 6. Hesten skal stå lukket mod dommerne, dvs. have begge forben og bagben parallelt udfor hinanden. Begge benpar bør stå lige under hesten og hesten skal støtte naturligt på alle fire ben. Holdningen af hestens hoved og hals skal på bedste vis fremhæve hestens proportioner og overlinje. 7. Når hesten er opstillet, træder mønstreren ud til siden så denne bedst mulig holder sig ude af dommerens synsfelt. Halter linen holdes efter gældende APHA regler med enden af linen i en løkke i venstre hånd og højre hånd placeres ca. 30 cm. fra hestens hoved. 8. Ved fremføring af hesten i skridt fattes halterlinen i højre hånd. Hestens skridt bør være rolig og naturlig, rent firtaktet og så jordvindende som muligt. Hesten bør bære sin hals og hale naturligt. Hesten fremføres på en lige linie og bør mindst træde op i eget spor. 9. Ved fremføring af hesten i trav lægges der vægt på en ren to taktet bevægelse, som er naturlig, rummelig og med et godt afskub. Som under pkt. 8 skal hesten bære sin hals og hale naturligt. Hesten fremføres på lige linie.

4 Karaktergivning Hestene bedømmes på en karakterskala fra 1 10 i følgende kategorier: Type og kropsform samlet karakter: Her lægges vægt på hestens race- og kønspræg, proportioner, harmonien og udvikling m.m vurderes. Hoved og hals samlet karakter: Hovedets størrelse, form og udtryk vurderes. Halsens længde, form og ansætning vurderes. Desuden vurderes nakkens længde og forening mellem hoved og hals. Skulder og manke samlet karakter: Skulderen vurderes med hensyn til længde, retning, hældning og frihed. Manken vurderes med hensyn til højde, længde og bredde. Overlinje og bagpart samlet karakter: Omfatter ryg, lænd, kryds og lår. Der vurderes med hensyn til længde, retning, hældning, elasticitet og muskelfylde. For og bag lemmer bedømmes hver for sig: Her vurderes stilling, dimensioner, sundhedstilstand og vinkler. Hovformen og hornkvalitet indgår også. Bevægelse skridt og trav bedømmes hver for sig (galop fremvises ikke): Her vurderes rummelighed, korrekthed, regelmæssighed, elasticitet, afskub, takt og bæring. Helhed enkeltstående overordnet karakter: Her vurderes hesten i sin helhed, positive og negative egenskaber opvejes og hesten vurderes hvor tæt den som helhed møder det ønskede avlsmål for en American Paint Horse. Den frivillige kåring er et tilbud og ikke et krav for American Paint Horses. Den frivillige kåring er derfor også kun en vejledende hjælp til avlere og ryttere, der ønsker en bedømmelse af deres heste og de heste der figurerer på hingste og hoppelisterne udgør derfor også kun et udsnit af den danske population af American Paint Hoses, der benyttes i avlen.

5 Mønsterbeskrivelse: De forskellige farvemønstre er opstået ved mutationer på forskellige gener. Man kan teste både hopper og hingste for homozygositet i Sabino Overo- og Tobianomønstret, hvilket er ønskværdigt i en race hvor mønstret er en del af avlskonceptet. Overo: Det hvide vil normalt ikke krydse ryggen mellem manke og halerod. Aftegnene er ofte irregulære og "flossede". Hovedet har typisk meget hvidt, eksempelvis med form som en hjelm. Benene er typisk farvede eller med meget lidt hvidt og halen er oftest ensfarvet. Overo mønstret optræder i flere variationer: Frame overo, Splash overo og Sabino overo. I langt de fleste tilfælde optræder Frame overo mønstret med en af de to andre mønstre. Overo mønstrene er alle dominant nedarvede og har en variabel gennemslagskraft. Frame og splash mønstret har en høj gennemslagskraft, mens sabino overo mønstret har en væsentlig mindre gennemslagskraft Sabino overo mønstret vil når det nedarves homozygot, have maksimalt 10 % pigmenteret hud og blå øjne. Hesten kan være født helt hvid og først måneder senere danne pletter. Frame og splash mutationerne er samme slags mutationer, men optræder forskellige steder på allellet, de er også begge koblet til hver sin letale mutation. Hesten kan have begge letale mutationer uden helbredsmæssige konsekvenser, men optræder mutationerne homozygotiske er de fatale. Den mest kendte er frame overoens Lethal White syndrome grundet manglende melanocytter i fosterstadiet omdannes disse ikke til nerveceller i tyktarmsregionen under udviklingen og dermed har føllet ingen tarmfunktion. Det er meget brugt at lave gentest for disse mutationer, for at undgå at krydse to bærere af samme mutation.

6 Tobiano: Den mørke farve dækker oftest begge flanker. Aftegnene på kroppen er tydeligt afgrænsede og regulære, medens hovedets aftegninger ofte er som på en ensfarvet hest. Benene er typisk hvide, i det mindste under knæet, og halen er tofarvet. Tobiano mønstret er dominant nedarvet og udtrykkes med en stort set fuldstændig gennemslagskraft, det vil sige at stort set alle bærere af genet udtrykker farvemønstret. Tovero: Er en kombination af Tobiano og Overo mønstret. Normalt er der mere hvidt end farvet, nogle er næsten helt hvide. Normalt er aftegnene regulære og afgrænsede, ofte ovale eller runde, og dækker hals, bryst og flanker. I hovedet er det mørke typisk dominerende omkring ørerne. Solid: Ensfarvede heste, der opfylder kravet til blodlinier, men som ikke opfylder kravet om et felt/plet. Længden af feltet skal overskride 5.08 cm (2 US inches) af hvide hår på upigmenteret hud på farvede heste, eller tilsvarende størrelse felt med farvet pels på pigmenteret hud i fald hesten er hvid. Disse heste registreres som Solid Paint-Bred. Feltet skal være til stede på hesten allerede ved fødslen, og feltet skal optræde uden for områder med normale aftegn, altså hestens hoved eller ben. De specifikke steder kan findes i APHAs regelbog.

7 American Paint Horse Avlsmål: Typebeskrivelse: Den ideelle Amerikanske Paint Horse er en alsidig ridehest. Den skal være symmetrisk, vel proportioneret og have godt og samarbejdsvilligt sind. Den ideelle hest er en atletisk og muskuløs hest med tydelig og veldefineret muskelsætning. Hesten ønskes dyb med god bredde. Hoved: Der ønskes en hest med et kønt hoved. Hovedet bør være kort med en bred flad pande, en lille raffineret mule og store udtryksfulde øjne. Ørene ønskes små og velansatte, de bør give hesten et vågent udtryk. Kæben ønskes bred og vel markeret hos hingstene, mens hoppernes bør være mindre markeret og mere feminin. Vallakkers kæbe bør være mindre markeret end hingstenes men dog mere end hoppernes kæbe. Hals: Der ønskes en fri forening mellem hoved og hals via en middellang nakke, god afstand mellem ganasherne og strubens form. Der ønskes en velansat og velformet, ikke for kraftig hals, af passende længde. Halsen bør udspringe højt på bringen og hæfte naturligt ind i skulderregionen. Halskammen bør forløbe harmonisk over i mankepartiet. Skulder og manke: Der ønskes en lang skrå skulder, ideelt med en 45 graders hældning målt i forhold til et plant underlag. Der lægges vægt på maksimal skulderfrihed. Manken ønskes velmarkeret og passende lang. Overlinje og bagpart: Der ønskes en forholdsvis kort og stærk ryg. En middellang, muskuløs og smidig lænd der danner en harmonisk overgang til krydset. Krydset ønskes forholdsvist langt, muskuløst og velformet, lidt hældende. Halen bør være velansat og bæres frit. Lemmer og hove: Lemmerne bør være tørre og velstillede med passende dimensioner. Underarme og lår ønskes muskuløse. Forholdsvis korte piber ønskes. Koderne bør have en passende hældning og længde. Hovene bør være af passende størrelse og form, med god hornkvalitet. Funktionsbeskrivelse: The American Paint Horse eller i daglig tale Paint kendes på det brogede ( Painted ) ydre og den ofte meget muskuløse kropsbygning. Herudover er hesten kendetegnet ved stor atletisk kapacitet samt et roligt og samarbejdsvilligt temperament. Racen er en såkaldt Stock Horse, der oprindeligt blev fremavlet til arbejdet med kvæg, men siden starten af 60erne, hvor de første Paints officielt blev registreret, har racen udviklet sig meget, så den i dag især avles med henblik på anvendelse inden for én af de mange westerndiscipliner. De fleste Paints er omkring cm i stang, men kan være såvel højere som lavere. De store anvendes typisk til Western Pleasure og Hunter under Saddle, medens de små typisk anvendes til de mere tempofyldte som Reining samt discipliner med kvæg. Selvom de fleste Paint ejere i Danmark fortrinsvis rider western, har racen en alsidighed, der i lige så høj grad gør den i stand til at blive en god væddeløbshest, springhest, dressurhest eller kørehest. Deltagelse i discipliner som bla. dressur og spring kan omregnes til point i western systemet. Det giver derved optimale muligheder for at udnytte hestens evner fuldt ud.

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen.

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen. Standardbeskrivelse Welsh Mountain pony, section A. Må ikke overstige 122 cm i stangmål. Alm. karakteregenskaber: Farve: Hoved: Nakke og hals: Krop: Forben: Bagparti: Bagben: Bevægelse: Hårdfør, livlig

Læs mere

Avlspolitik udarbejdet 2018

Avlspolitik udarbejdet 2018 Avlspolitik udarbejdet 2018 Dette dokument beskriver den avlspolitik, som DKQHA tilbyder sine medlemmer, og hvor hovedpunktet er et moderne evalueringssystem baseret på Linear Description, og hvor der

Læs mere

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET Hingste kåret i HAD Opdateret i august 2014 HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET 4 HAH 3 ALEXIS HA EK 01-01-1981: II KL A 5 HAH 5 ABBAS HA EK 01-01-1981: I KL B 11 HAH 6 STEINADLER HA EK 01-01- 1983:

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0. ICCPS Regler Draft 2 1.0 Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012 Dansk Varmblods Avlsplan mod år 2012 Januar 2004 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Avlsmål, typebeskrivelse og funktionsbeskrivelse side 3 Kapitel 2: Dressurhesteavlen side 5 Kapitel 3: Springhesteprogram

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indholdsfortegnelse AVLSMÅL...2 Avlsplan PSA 2013-2017...2 Fokus i avlsplanen 2013-2017...2 REGLER

Læs mere

Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen

Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen Herefords kendetegn Hos Hereford har pelsen en rødbrun farve og med hvide aftegn, herunder det velkendte hvide hoved. Hereford er kendt for

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) 07. marts 2011 1. Foreningens navn er avlsforeningen Europæiske og Amerikanske Miniatureheste, og dens hjemsted bestemmes af den

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK) Forslag til sammenlægning 02/10-2016 1. Foreningens navn er Avlsforeningen for Miniaturehesten i Danmark (forkortet MHDK), og dens hjemsted

Læs mere

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem Lineær registrering fremtidens bedømmelsessystem Dansk Varmblods kåringskarakterer skal fremover suppleres med en lineær registrering af hesten, hvor hver egenskab vurderes ud fra de biologiske yderpunkter.

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB Stambogsregler for DCPS 1. Målsætning: DCPS formål er at fremme avlen samt forbedre konkurrenceegenskaberne og kvaliteten af racen ved at: Føre en stambog med oplysninger om afstamning, status og resultater

Læs mere

Schæferhunden størrelse og bedømmelse

Schæferhunden størrelse og bedømmelse Friis Lara Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Schæferhunden størrelse og bedømmelse Schæferhundens standard, som er

Læs mere

Vejledende retningslinier for fremvisning ved Knabstrupperforeningen for Danmarks arrangementer.

Vejledende retningslinier for fremvisning ved Knabstrupperforeningen for Danmarks arrangementer. Vejledende retningslinier for fremvisning ved Knabstrupperforeningen for Danmarks arrangementer. For at opnå en ensartet fremvisning og dermed vurdering fra plads til plads og fra år til år er efterfølgende

Læs mere

JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien

JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien FCI Standard Nr. 345 05.12.2012(EN) (ORG 08.10.2012) JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 2 (Små

Læs mere

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK : KÅRET

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK : KÅRET Hingste kåret i HA Opdateret i Februar 2017 Reg. HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET 4 Reg. HAH 3 ALEXIS HA EK 01-01-1981: II KL A 5 HAH 5 ABBAS HA EK 01-01-1981: I KL B 11 HAH 6 STEINADLER HA EK 01-01-

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

PDF created with pdffactory Pro trial version

PDF created with pdffactory Pro trial version Lineær registrering i Dansk Varmblod Fra 2014 indfører Dansk Varmblod en objektiv lineær registrering af hestens eksteriør og brugsegenskaber ved bedømmelser til hoppe- og hingstekåring samt 2-års hopper

Læs mere

FCI Standard Nr 140 24.06.2014 (EN) (ORG 28.01.2013) BOSTON TERRIER. Oprindelsesland: U. S. A.

FCI Standard Nr 140 24.06.2014 (EN) (ORG 28.01.2013) BOSTON TERRIER. Oprindelsesland: U. S. A. FCI Standard Nr 140 24.06.2014 (EN) (ORG 28.01.2013) BOSTON TERRIER Oprindelsesland: U. S. A. Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Selskabshund FCI Gruppe 9 (Selskabshunde), Sektion 11 (Små racer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK Side Moderforbundet, Dartmoor Pony Society... 2 Regler for registrering i Avlsforeningen for Dartmoorponyer i Danmark...

Læs mere

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil.

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. Pointskema GDS Udgave 2, 2014 Hundens Navn: Chip nummer: Født: Ejer: Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. 1 og 2: Bredt hoved, stramme læber, næseparti for bred. 3 og 4:Ikke

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indhold AVLSMÅL...2 REGLER FOR REGISTRERING OG KÅRING...2 1. Generelle kåringsregler...2 2. Farveselektion...2

Læs mere

Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg

Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg Udarbejdet af avlsudvalget v/ Charlotte Skou, godkendt af bestyrelsen nov. 2011: Niels Seidenfaden, Ernst Sørensen, Søren Brydsø, Per Haarbo, Arne Hansen Skotsk Højlandskvægs

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) ORG ) TIBETANSK SPANIEL. (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) ORG ) TIBETANSK SPANIEL. (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien FCI Standard Nr. 231 24.06.2015 (EN) ORG 18.03.2015) TIBETANSK SPANIEL (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien Anvendelse: Selskabshund Klassifikation: FCI Gruppe 9

Læs mere

Avlsprogram for Frederiksborgracen

Avlsprogram for Frederiksborgracen Avlsprogram for Frederiksborgracen Frederiksborgracen er en af verdens ældste stambogsførte hesteracer. Frederiksborg Hesteavlsforeningen er stiftet den 1. januar 1977 og er EU-godkendt som moderforbund

Læs mere

Junior og Senior spørgsmål

Junior og Senior spørgsmål Junior og Senior spørgsmål Sektion 3 Stalden 1) En hestefarve der består af store uregelmæssige sorte og hvide områder kaldes? A) Piebald B) Skewbald C) Appaloosa D) Skimmel 2) ( skipping out ) Tømme en

Læs mere

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ Oprindelsesland: Norge Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Proportioner: Jagthund til elgjagt FCI Gruppe 5 (Spidshunde og

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Deltagere Deltagere er heste/ponyer,

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan FCI Standard Nr. 319 10.02.2017 (EN) (ORG 30.10.2016) SHIKOKU Oprindelsesland: Japan Anvendelse: Klassifikation: Jagt- og selskabshund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og hunde af oprindelig type) Sektion 5 (Asiatiske

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien ANKC Standard Uden nr. 18.11.2015 (EN) Ikke godkendt af FCI TENTERFIELD TERRIER Oprindelse: Australien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Proportioner: Temperament: Alsidig gård- og

Læs mere

Lille hest. Navn: Adresse: Klub/forening:

Lille hest. Navn: Adresse: Klub/forening: Lille hest Navn: Adresse: Årstal: Klub/forening: Alder: INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...2 Hvor stor skal din hest være...2 Hestens mål...4 Min pony...4 Betegnelser på hestens ydre...5 Ponyens farve og aftegn...6

Læs mere

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik Herning, 31.10.2015 51 0850 BROHOMER Juniorklasse H DK00138/2015 RØDGYDEN 1 0måneder, god størrelse, udmærket udtryk, velplacerede øjne, korrekt længde næseparti / skalle, kunne have dre paralelitet, saksebid,

Læs mere

WELSH SPRINGER SPANIEL

WELSH SPRINGER SPANIEL FCI Standard Nr 126 28.10.2009 (GB) (ORG 28.07.2009) WELSH SPRINGER SPANIEL Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Temperament: Stødende jagthund FCI Gruppe 8 (Retrievere,

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

Den gammeldags chambon et longerings hjælpemiddel til optimal træning af hestens rygmuskler

Den gammeldags chambon et longerings hjælpemiddel til optimal træning af hestens rygmuskler Den gammeldags chambon et longerings hjælpemiddel til optimal træning af hestens rygmuskler Muskulus longissimus er en meget vigtig muskel, der ligger omkring hestens rygsøjle. Den ligger på begge sider

Læs mere

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste Propositioner til: Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA for P.R.E. heste 10. september 2011 Sted: Fredericia Rideklub anno 2005, Fuglsangvej 30, 7000 Fredericia, Danmark Indledning Dansk P.R.E. Avlsforening

Læs mere

HESTENS BYGNING HAR INDFLYDELSE PÅ FUNKTION OG HOLDBARHED. FAGLIGT Hestens eksteriør

HESTENS BYGNING HAR INDFLYDELSE PÅ FUNKTION OG HOLDBARHED. FAGLIGT Hestens eksteriør HESTENS BYGNING HAR INDFLYDELSE PÅ FUNKTION OG HOLDBARHED Når sommerens kåringer og følskuer er overstået, og mørket gør sit indtog, er det tid til at overveje næste års ifolinger. Her kan det lineære

Læs mere

FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret. Oprindelsesland: Storbritannien

FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret. Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Hyrdehunde. FCI Gruppe 1 (Hyrde- og kvæghunde undtagen Schweizer Sennenhunde).

Læs mere

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012. Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2012 Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) WELSH TERRIER. Oprindelsesland: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) WELSH TERRIER. Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr. 78 19.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) WELSH TERRIER Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 1 (Store og

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Storbritannien. Sektion 1 (Store og mellemstore terriers) Uden brugsprøve

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Storbritannien. Sektion 1 (Store og mellemstore terriers) Uden brugsprøve FCI Standard Nr. 78 19.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) WELSH TERRIER Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 1 (Store og

Læs mere

FCI Standard Nr 271 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) BEARDED COLLIE. Oprindelsesland: Storbritannien. J.Campin, illustr. KC Picture Library

FCI Standard Nr 271 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) BEARDED COLLIE. Oprindelsesland: Storbritannien. J.Campin, illustr. KC Picture Library FCI Standard Nr 271 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) BEARDED COLLIE Oprindelsesland: Storbritannien J.Campin, illustr. KC Picture Library Illustrationen viser nødvendigvis ikke et ideelt eksemplar af racen.

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Pinto Forening 2017

Regler for kåring i Dansk Pinto Forening 2017 Regler for kåring i Dansk Pinto Forening 2017 Generelt 1 Formål Formålet med kåringsregler er at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Pinto Forening, så selektionen resulterer i en realiseret

Læs mere

Kompendium for. Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006.

Kompendium for. Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006. Kompendium for Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006. 2 Standard: Anvendelse: Robust og vedholdende brugsterrier med særlige evner

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) HOKKAIDO. Oprindelsesland: Japan

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) HOKKAIDO. Oprindelsesland: Japan FCI Standard Nr. 261 09.02.2017 (EN) (ORG 30.10.2016) HOKKAIDO Oprindelsesland: Japan Anvendelse: Klassifikation: Jagt- og selskabshund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og hunde af oprindelig type) Sektion 5 (Asiatiske

Læs mere

FCI Standard Nr 199 03.11.1999 (EN) (ORG 27.11.1989) ETNAHUND. (CIRNECO DELL ETNA) Oprindelsesland: Italien

FCI Standard Nr 199 03.11.1999 (EN) (ORG 27.11.1989) ETNAHUND. (CIRNECO DELL ETNA) Oprindelsesland: Italien FCI Standard Nr 199 03.11.1999 (EN) (ORG 27.11.1989) ETNAHUND (CIRNECO DELL ETNA) Oprindelsesland: Italien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Jagthund, specielt til jagt på vilde kaniner

Læs mere

O P D A T E R E T 3 0. 0 4. 2011

O P D A T E R E T 3 0. 0 4. 2011 O P D A T E R E T 3 0. 0 4. 2011 K N A B S T RU P P E R H E S T EN INDHOLDSFORTEGNE LSE 1 S T AN D A R D E N F O R SPO R TS R ID EH ES TEN 3 2 S T AN D A R D E N F O R D E N KL A SSISKE KNAB ST R UP P

Læs mere

PARSON RUSSELL TERRIER

PARSON RUSSELL TERRIER FCI Standard Nr. 339 17.10.2017 (EN) (ORG 22.08.2017) PARSON RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Brugsterrier med særlige evner for arbejde i grav FCI Gruppe 3 (Terriers)

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2015, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2011, undtagen konkurrenceklasserne ved hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK. Inviterer ALLE medlemmer og deres ponyer til årets J U L E S H O W. Lørdag den 2.

Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK. Inviterer ALLE medlemmer og deres ponyer til årets J U L E S H O W. Lørdag den 2. Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK Inviterer ALLE medlemmer og deres ponyer til årets J U L E S H O W Lørdag den 2. December 2017 Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen, og find juletøjet frem.

Læs mere

P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET. Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 2017

P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET. Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 2017 P R O P O S I T I O N E R UNGHESTECHAMPIONATET GENERELT Arrangementet afholdes i Messecenter Herning samtidig med Hingstekåringen 17 1. Hesten kan kun deltage i den disciplin (springning eller dressur),

Læs mere

HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE

HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE S:\SDM\Dommere\Kursus - Beeing a judge DANSK.doc OPMÆRKSOM PÅ Bedømmelse af unge og ældre køer - kunsten at tilgive - Prioritering af egenskaber hos den unge og ældre ko Den

Læs mere

Dansk Varmblod. Dansk Varmblods traditionelle kåringskarakterer vil fra i år blive

Dansk Varmblod. Dansk Varmblods traditionelle kåringskarakterer vil fra i år blive AVL Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard Fra i år indfører Dansk Varmblod en ny bedømmelsesmetode, lineær registrering. Indførelse af det lineære system kræver en tilpasning af tidsplanerne. Der

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) TERRIER BRASILEIRO. Oprindelsesland: Brasilien

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) TERRIER BRASILEIRO. Oprindelsesland: Brasilien FCI Standard Nr. 341 04.07.2018(EN) (ORG 15.06.2018) TERRIER BRASILEIRO Oprindelsesland: Brasilien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Jagthund til småvildt, vagthund og selskabshund FCI Gruppe 3 (Terriers)

Læs mere

FCI Standard Nr (GB) (ORG ) CHOW CHOW. Oprindelsesland: Kina Protektion: Storbritannien

FCI Standard Nr (GB) (ORG ) CHOW CHOW. Oprindelsesland: Kina Protektion: Storbritannien FCI Standard Nr 205 27.01.2011 (GB) (ORG 13.10.2010) CHOW CHOW Oprindelsesland: Kina Protektion: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Vagthund, selskabshund. FCI Gruppe 5 (Spidshunde og racer af

Læs mere

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik Hillerød, 19.09.2015-20.09.2015 16 2197 Hvalpe klasse DK04961/2015 RØDGYDEN udmærket proportyioner, godt forhold næse/ skalleparti, prima moderat stop, godt bid, tilstrækkelig bredde på skallen for alderen,

Læs mere

FCI Standard Nr 95 05.05.2003 (F) (ORG 13.03.2001) BRETON. (EPAGNEUL BRETON) Oprindelsesland: Frankrig

FCI Standard Nr 95 05.05.2003 (F) (ORG 13.03.2001) BRETON. (EPAGNEUL BRETON) Oprindelsesland: Frankrig FCI Standard Nr 95 05.05.2003 (F) (ORG 13.03.2001) BRETON (EPAGNEUL BRETON) Oprindelsesland: Frankrig Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Stående jagthund. FCI Gruppe 7 (Stående jagthunde),

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2014 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Prøven fungerer som materialprøve for

Læs mere

NYHEDSBREV. juni 2014

NYHEDSBREV. juni 2014 NYHEDSBREV juni 2014 Hoppe-vallakkåring Kåringen i Jylland afholdes den 18.-19. juli på Kallehavegård, Kallehavevej 4, Tebbestrup, Randers På Sjælland afholdes kåringen den 20. juli hos Team Cabe, Ejlstrupvej

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

Bedømmelser Kåring Øst 2006

Bedømmelser Kåring Øst 2006 Bedømmelser Kåring Øst 2006 Hingsteføl (9): Katalog nr. 001 Viper W. 200601738 Korte forben Lang hals, lang nakke Lange piber Front bygget fremover Ingen raceudtryk Mangler racebygning God bevægelse God

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oversættelse: Renée Sporre-Willis JAPANESE CHIN (CHIN)

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oversættelse: Renée Sporre-Willis JAPANESE CHIN (CHIN) FCI Standard Nr. 206 03.06.2016 (EN) (ORG. 04.04.2016) Oversættelse: Renée Sporre-Willis JAPANESE CHIN (CHIN) Anvendelse: Klassifikation: Historie: Selskabshund FCI Gruppe 9 (Selskabshunde og Toys) Sektion

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 11 1 Er taksplanten giftig for heste?, meget 2 Er brændemærke et medfødt aftegn?, det er erhvervet 3 Skal brændemærke med i hestens signalement? 4 Hvad gør mest ondt på hesten? A: At blive chipmærket B:

Læs mere

Kåring 2012. Yderligere oplysninger vil løbende blive offentliggjort på foreningens hjemmeside www.haflinger.dk.

Kåring 2012. Yderligere oplysninger vil løbende blive offentliggjort på foreningens hjemmeside www.haflinger.dk. Kåring 2012 Årets kåring afholdes d. 25. 26. august på Billund Sportsrideklub, Løvlundvej 4, 7190 Billund. Årets kåring bliver det største haflingerarrangement i Danmark til dato. I samarbejde med Haflinger

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (org ) FINSK LAPPHUND. (SUOMENLAPINKOIRA) Oprindelsesland: Finland

FCI Standard Nr (EN) (org ) FINSK LAPPHUND. (SUOMENLAPINKOIRA) Oprindelsesland: Finland FCI Standard Nr. 189 12.10.2016 (EN) (org. 30.09.2016) FINSK LAPPHUND (SUOMENLAPINKOIRA) Oprindelsesland: Finland Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Oprindelig hyrde- og vagthund brugt

Læs mere

H 21. ! ::i- Sl I.» Hvid Land

H 21. ! ::i- Sl I.» Hvid Land Orne, registreringsnummer 188 10: anslået alder ca. 10 måneder. Middellang, middeibred orne med velstillede øren, lidt flad i bovlejet, rimelig god overlinje, knap middeibredt kryds, lidt flade skinker,

Læs mere

Tillæg til Regler for kåring i Dansk Tinker Forening

Tillæg til Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Tillæg til Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Alle (medlemmer) deltagere har pligt til at gennemlæse kåringsregler og tillæg til kåringsregler inden deltagelse i arrangementer i DTF's regi. Tillæg

Læs mere

Indhold. Alrid er. Alrid er... De fem decipliner. Regler - 6. ALRID 6.1 GENERELT DEFINITION IDÉGRUNDLAG FORMÅL OPGAVE GENNEMFØRELSE GENERELLE REGLER

Indhold. Alrid er. Alrid er... De fem decipliner. Regler - 6. ALRID 6.1 GENERELT DEFINITION IDÉGRUNDLAG FORMÅL OPGAVE GENNEMFØRELSE GENERELLE REGLER Alrid er... Alrid - Indhold Alrid er... Indhold Alrid er De fem decipliner Alrid er Det absolut mest specielle ved den islandske hest, er de 5 gangarter. Den alsidige islænder skal derfor vise, at den

Læs mere

Tekst og foto: Lisbeth Pedersen

Tekst og foto: Lisbeth Pedersen Når hesten skal gøres klar til kåring Det er et spændende arbejde at klargøre hesten, dvs. fodre og træne den og at få den soigneret, så den viser sig fra sin allerbedste side, når den præsenteres for

Læs mere

Dansk Frieser Forbund Øst kåring 2007

Dansk Frieser Forbund Øst kåring 2007 Dansk Frieser Forbund Øst kåring 2007 rubrik 1 hingsteføl. nr 6 5: 1 pr nr 3-7-4-9-1: nr 10 8: 3pr. 01 zorro 200700162 vvr h ikke så ædelt hoved, flot halsform, god over linie, stejle koder og meget rette.

Læs mere

Stambogs & Kårings Reglement for DFF

Stambogs & Kårings Reglement for DFF Stambogs & Kårings Reglement for DFF 1. Avlsmål 2 2. Registre / Stamtavle registrering 2 2.1 Hovedstambog 2 Register a; Stambog for hingste 3 Register b; Stambog for hopper 3 Register c; Følbog 3 Register

Læs mere

SKUEKRITIK BROHOLM SLOT 2016

SKUEKRITIK BROHOLM SLOT 2016 Katalognummer: 0059 Køn: Hanhund Klasse: Babyklasse Registreringsnummer: DK08836/2016, 14/05/16, GUL M. MASKE Dommer: Birgit Seloy Navn: Odin 3 mdr hvalp med godt hoved og udtryk velplacerede ører passende

Læs mere

RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA

RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA DKK/RKF Standard Uden nr. 24.11.2010 (EN) Ikke godkendt af FCI RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA Oprindelse: Rusland Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Proportioner: Temperament: Selskabshund,

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2016, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Stk.

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag d. 27. Oktober 2012 Vi gentager succesen fra sidste år, og vil hermed intivere alle til Oktobershow, vi har valgt denne gang at invitere shetlænderfolket med. Showet finder

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

med Dansk Varmblods avl?

med Dansk Varmblods avl? Hvordan står det til med Dansk Varmblods avl? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Det er vigtigt, at et avlsforbund jævnligt får en status på, hvor avlen bevæger sig hen og om man er

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 1 1 Hvad kaldes hestens afkom? A: Lam B: Føl 2 Hvad er en vallak? A: Hoppe B: Kastreret hingst 3 Kan hesten stå op og sove? 4 Hvad er en sok? A: Aftegn i panden B: Aftegn på benet 5 Hvor sidder lansemærket?

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Baggrund Fundamentet for Dansk Varmblod blev

Læs mere

O P D A T E R E T 2 0 1 5

O P D A T E R E T 2 0 1 5 O P D A T E R E T 2 0 1 5 S T A N D A R D E R O G A F S T A M N INGSKRAV INDHOLDSFORTEGNELSE 1 S T A N D A R D E N F O R S P O R T S R I D E H E S T E N 3 2 S T A N D A R D E N F O R D E N K L A S S I

Læs mere

Hingstekåringsregler

Hingstekåringsregler Hingstekåringsregler 19.03.2017 1 Selektion Selektionen af hingste består af afstamningsvurdering, eksteriørbedømmelse, materialprøve og afkomsvurdering. 2 Afstamningskrav m.m. Stk. 1 Hingsten skal opfylde

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) FINSK SPIDS. (SUOMENPYSTYKORVA) Oprindelsesland: Finland

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) FINSK SPIDS. (SUOMENPYSTYKORVA) Oprindelsesland: Finland FCI Standard Nr 49 27.05.2015 (EN) (ORG 03.11.2014) FINSK SPIDS (SUOMENPYSTYKORVA) Oprindelsesland: Finland Anvendelse: Klassifikation: Jagthund primært for skovfugle, men også til mindre rovvildt, vandfugle

Læs mere

Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne FCI Standard Nr 35 25.11.1996 (GB) (ORG 24.01.1996) Basset Bleu de Gascogne Oprindelsesland: Frankrig Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Racen anvendes til jagt undertiden parforcejagt

Læs mere

DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE DRESSUR 2011 FORDRINGER MÅLSÆTNING FOR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE I DRESSUR

DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE DRESSUR 2011 FORDRINGER MÅLSÆTNING FOR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE I DRESSUR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE DRESSUR 2011 FORDRINGER MÅLSÆTNING FOR DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE I DRESSUR Dansk Ride Forbund ønsker at fremme udviklingen af unge heste frem

Læs mere

ST. BERNHARDSHUND BERNHARDINER Oprindelsesland: Schweiz

ST. BERNHARDSHUND BERNHARDINER Oprindelsesland: Schweiz FCI Standard. ST. BERNHARDSHUND BERNHARDINER Oprindelsesland: Schweiz Anvendelse: Selskabshund, vagthund, gårdhund. Klassifikation: FCI Gruppe 2 (Pinschere, Schnauzere, Molosser og Schweizer Sennenhunde).

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library Side 1 af 4 FCI Standard Nr. 272 16.02.2011(EN) (ORG 13.10.2010) NORFOLK TERRIER Oprindelsesland: Great Britain Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion

Læs mere

TREC PTV Forhindringsbeskrivelser

TREC PTV Forhindringsbeskrivelser TREC PTV Forhindringsbeskrivelser 04.2018 1. Lavthængende grene 2. Bakketop 3. Ride ottetalsfigur med en hånd 4. Føre nedspring 5. Ride nedspring 6. Føre opspring 7. Ride opspring 8. Føre gennem smal passage

Læs mere

Stambogsreglement 2012

Stambogsreglement 2012 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

RUMÆNSK HYRDEHUND MIORITIC

RUMÆNSK HYRDEHUND MIORITIC FCI Standard Nr. 349 18.08.2015 (EN) (ORG 09.06.2015) RUMÆNSK HYRDEHUND MIORITIC (Ciobanesc Romanesc Mioritic) Oprindelsesland: Rumænien Anvendelse: Klassifikation: Historie: En fantastisk kvæghund, en

Læs mere

En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv eller frygtsom.

En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv eller frygtsom. FCI STANDARD NR 113 BRIARD OPRINDELSESLAND: FRANKRIG Helhedsindtryk: En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv

Læs mere

22.- 23. august 2015 start kl. 12.00

22.- 23. august 2015 start kl. 12.00 Propositioner til: Dansk Morfologisk Championat for P.R.E. heste DAMOCHA 2015 22.- 23. august 2015 start kl. 12.00 Sted: Aalestrup Rideklub Borgergade 59 9620 Aalestrup Danmark Dommer eksteriør: Dommer

Læs mere

PROPOSITIONER FOR SADELKÅRING OG 1-

PROPOSITIONER FOR SADELKÅRING OG 1- PROPOSITIONER FOR SADELKÅRING OG 1- DAGSAFPRØVNING AF HOPPER Formål ' 1 DANSK VARMBLODS formål med sadelkåringen er at samle en eksteriørvurdering og en ridemæssig afprøvning i én bedømmelse for at få

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library Side 1 af 4 FCI Standard Nr. 72 10.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) NORWICH TERRIER Oprindelsesland: Great Britain Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion

Læs mere