LOKALPLAN NR. 65. Fanø Kommune. For et sommerhusområde ved Bjerges Leje og Præstemarken i Sønderho, Fanø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN NR. 65. Fanø Kommune. For et sommerhusområde ved Bjerges Leje og Præstemarken i Sønderho, Fanø"

Transkript

1 LOKALPLAN NR. 65 Fanø Kommune For et sommerhusområde ved Bjerges Leje og Præstemarken i Sønderho, Fanø Oktober 2001

2 2 Lokalplan 65 Fanø Kommune HVAD ER EN LOKALPLAN? I følge planloven fra 1991 skal der udarbejdes en lokalplan inden der igangsættes et større byggeri eller anlægsarbejde, foretages større nedrivninger eller væsentlige ændringer i anvendelse af en ejendom. I øvrigt kan der altid udarbejdes lokalplan, når byrådet skønner, at det er nødvendigt. Byrådet kan i en lokalplan fastsætte bindende bestemmelser om f.eks. et areals anvendelse, bebyggelse og materialer, veje og stiers placering og udformning, friarealers placering og indretning samt bevaring af huse, bymiljøer og landskabstræk m.v. Sådanne bestemmelser skal medvirke til, at et område anvendes og udformes under hensyntagen til de eksisterende omgivelser og i overensstemmelse med den øvrige planlægning i kommunen. En lokalplan er desuden byrådets redskab til at sikre gennemførelsen af kommuneplanen. Lokalplanen kan dog indskrænke de muligheder for anvendelse og bebyggelse som kommuneplanen angiver. OFFENTLIG HØRING Inden byrådet vedtager en lokalplan endeligt, offentliggøres et forslag til lokalplan i 8 uger. På den måde er det muligt for den enkelte borger at vurdere forslaget og eventuelt fremkomme med bemærkninger eller ændringsforslag inden byrådet vedtager lokalplanen endeligt. Lokalplanen tinglyses herefter på de ejendomme den omfatter og får bindende virkning for grundejere og brugere i området. HANDLEPLIGT Tilvejebringelse af en lokalplan betyder ikke forbud mod fortsættelse af en eksisterende lovlig anvendelse af en ejendom, ligesom en lokalplan heller ikke medfører handlepligt til at realisere de anlæg, som er indeholdt i planen. Ændringer af eksisterende forhold, f.eks. ved om- og nybyggeri eller ved ændret anvendelse af bestående ejendomme, skal være i overensstemmelse med lokalplanen. FREMLÆGGELSE M.V. Lokalplanforslag har været offentligt fremlagt i perioden fra den 21. december 2000 til den 15. februar 2001.

3 Lokalplan 65 Fanø Kommune 3 FANØ KOMMUNE - LOKALPLAN NR. 65 For et sommerhusområde ved Bjerges Leje og Præstemarken i Sønderho, Fanø. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund s Beskrivelsen 1.1 Beskrivelse af lokalplanområdet s Lokalplanens indhold s Redegørelsen 2.1 Lokalplanens forhold til regionplanen s Lokalplanens forhold til kommuneplanen s Zonestatus s Lokalplanens forhold til kystnærhedszonen s Lokalplanens forhold til naturbeskyttelsesloven s Det særlige beskyttelsesområde s Lokalplanens forhold til anden planlægning s Teknisk forsyning s Lokalplanen 1 Lokalplanens formål s Område og zonestatus s Områdets anvendelse s Områdets udstykning s Vej-og stiforhold s Tekniske anlæg s Bebyggelsens omfang og placering s Bebyggelsens udformning og ydre fremtræden s Ubebyggede arealer s Grundejerforening s Forudsætninger for ibrugtagning af ny bebyggelse s Servitutter s Retsvirkninger s Påtaleret s. 18 Vedtagelsespåtegning s. 18 Kortbilag Kortbilag nr. 1 Matrikelkort i 1:2000 s. 27 Kortbilag nr. 2 Lokalplankort i 1:1000 s. 28 Lokalplanen er udarbejdet af Fanø Kommune, Teknik- og Miljøkontoret i samarbejde med Landinspektøreme Syd I/S, Esbjerg. Udsnit af Kort & Matrikelstyrelsens kort er gengivet med KMS s tilladelse, copyright 1993/ KD

4 4 Lokalplan 65 Fanø Kommune Lokalplanens baggrund Denne lokalplan er udarbejdet på baggrund af en konkret henvendelse om udstykning af området. I 1979 blev der godkendt og tinglyst en udstykningsplan, i følge hvilken området kunne udstykkes til 12 sommerhusgrunde. De 2 af grundene blev udstykket samme år. I 1997 ønskede ejeren den oprindelige udstykningsplan gennemført. I den anledning meddelte Fanø Kommune, at Byrådet den 18. august 1997 havde vedtaget, at der i henhold til Lov om Planlægning, somm trådte i kraft den 6. juni 1991 skulle udarbejdes lokalplan forinden realisering af projektet, samt at byggeri i området krævede Ribe Amts dispensation fra bestemmelserne i Naturbeskyttelseslovens 3. Ribe Amt meddelte i februar 1998 dispensation til sommerhusbyggeri på vilkår om, at der skulle udarbejdes lokalplan med bebyggelsesplan og andre bestemmelser for områdets anvendelse. Denne afgørelse blev påklaget af Danmarks Naturfredningsforening til Naturklagenævnet, som i november 1998 meddelte, at der kan opnås dispensation til sommerhusbyggeri som angivet i amtets afgørelse. Nævnet fandt dog ikke, at Ribe Amt havde hjemmel til at stille vilkår om, at der skulle udarbejdes lokalplan, hvorfor sagen blev tilbagesendt til amtet med henblik på meddelelse af ny dispensation og fastsættelse af vilkår, der tilgodeser naturhensynene. Ribe Amt meddelte den 3 marts 1999 på ny dispensation til sommerhusbyggeri på en ny række vilkår Det er således amtets dispensation af den 3 marts 1999 og Fanø Byråds vedtagelse den 18. august 1997 om, at udstykningen er lokalplanpligtig, som er grundlaget for udarbejdelse af dette lokalplanforslag.

5 Lokalplan 65 Fanø Kommune Beskrivelsen 1.1 Beskrivelse af lokalplanområdet Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 og ligger i udkanten af et sommerhusområde ved Bjerges Leje og Præstemarken i Sønderho. Mod nord og ost grænser området op til eksisterende forholdsvis ældre sommerhusbebyggelse. Lokalplanområdet er mod vest omgivet af en enkelt række nyere sommerhuse og mod syd af to rækker nyere sommerhuse, alle med adgang ad Præstemarken til Bjerges Leje. Den vestlige og sydlige sommerhusbebyggelse samt den nordvestlige del af lokalplanområdet grænser op til det fredede klitområde, Havside Bjerge. Inden for lokalplanområdet er opført ét sommerhus med adgang til Bjerges Leje. Hele lokalplanomradet er omfattet afnaturbeskyttelseslovens 3. Området er formentlig et tidligere afgræsset engareal, der har henligget uudnyttet i en længere årrække og udviklet sig til henholdsvis hede og en moselignende tilstand alt efter fugtighedsforholdene. Den største variation og de største naturmæssige værdier findes i den centrale og østlige del af området og på det tilstødende hedeareal. Naturværdierne i den øvrige del af området er mere begrænsede. Endvidere ligger lokalplanområdet inden for Det internationale beskyttelsesområde, der omfatter EF-fuglebeskyttelsesområder, EF-Habitatområder og Ramsarområder. Lokalplanområdet set fra syd fra klitterne. Vejen Præstemarken ses i venstre og midterste del af billedet.

6 6 Lokalplan 65 Fanø Kommune 1.2 Lokalplanens indhold Med denne lokalplan er det hensigten at skabe det planlægningsmæssige grundlag for områdets anvendelse til sommerhusbebyggelse med tilhørende fællesareal under størst mulig hensyntagen til eksisterende natur og landskab. Bebyggelsen ønskes udformet og anvendt ud fra økologiske og visuelle kriterier. Ribe Amts Plan- og Landskabsafdeling har fastlagt grænsen for arealet som karakteriseres som mose og lignende. Det udpegede område udlægges som grønt fællesareal, der skal henligge som uberørt naturområde. De enkelte grunde skal henligge som naturgrunde. Udover bebyggelse, terrasser og øvrige tilknyttede nødvendige anlæg må der ikke ændres på arealernes tilstand. Der er fastlagt byggefeltspunkter for hvert delareal, hvorpå må opføres ét sommerhus på maximalt 120 m2. Der må desuden opføres garage eller carport sammenbygget med udhus på maximalt 30 m2. De enkelte delarealer skal være minimum 1800 m2. Der er fastlagt nogle generelle bebyggelsesregulerende bestemmelser hvad angår materialer, højde og farver m.m. Der må ikke etableres pool- eller jordvarmeanlæg i området (dvs. hverken ude eller inde). Adgang til og fra lokalplanområdet skal ske ad Præstemarken og Bjerges Leje.

7 Lokalplan 65 Fanø Kommune Redegørelsen 2.1 Lokalplanens forhold til regionplanen Lokalplanen er i overensstemmelse med regionplanen for Ribe Amt. 2.2 Lokalplanens forhold til kommuneplanen Lokalplanområdet er beliggende inden for rammeområderne 4.S.1 og 5.L.3 i Fanø Kommuneplan Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens rammer for området. Ifølge kommuneplanen er det Byrådets mål, at udbygningen af sommerhuskapaciteten skal ske inden for de eksisterende sommerhusområder. Den generelle kvalitet i sommerhusområderne skal højnes ud fra økologiske og visuelle kriterier. 2.3 Zonestatus Lokalplanområdet er beliggende i sommerhusområde og landzone. Det er alene en del af den eksisterende private fællesvej Præstemarken, som ligger i landzone. 2.4 Lokalplanens forhold til kystnærhedszone I henhold til planlovens bestemmelser er hele Fanø beliggende i kystnærhedszonen. Bygningshøjden i lokalplanområdet er begrænset til 6,5 m og dette i forbindelse med områdets beliggenhed i tilknytning til den eksisterende sommerhusbebyggelse bevirker, at de hensyn, som søges varetaget ved planlægning og administration af kystområderne, ikke tilsidesættes. Den foreslåede udstykningsplan, er nøje overvejet og det er vurderet, at den planlagte bebyggelse som helhed ikke vil virke ødelæggende og skæmmende på omgivelserne. 2.5 Lokalplanens forhold til naturbeskyttelsesloven Hele lokalplanområdet er registreret af Ribe Amt som omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3. Etablering afsommerhusbyggeri kræver dog kun dispensation fra 3-bestemmelseme på den del af arealet, der kan karakteriseres som mose og lignende. Resten af arealet omfattet af 3-bestemmelseme har karakter af hede, og i sommerhusområder gælder beskyttelsen af heder kun imod tilstandsændringer med landbrugsformål.

8 8 Lokalplan 65 Fanø Kommune Ribe Amt har den 3. marts 1999 meddelt dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til sommerhusbyggeri på det berørte areal. Dispensationen er blandt andet givet på følgende vilkår: at der skal udlægges et grønt fællesareal, der skal henligge som uberørt naturområde. at der skal søges etableret vejadgang for delarealeme 6-12 til Præstemarken. at byggefelter skal placeres så tæt på vej som det kan tillades ud fra de bestemmelser som kommunen administrerer. at der på hver ejendom må opføres et sommerhus med et maximalt grundareal på 120 m 2. Der må desuden opføres garage for én personbil og eventuelt udhus. Garage og eventuelt udhus skal være sammenbygget og må maximalt udgøre 30 m 2 bebygget areal. at grundene skal henligge som naturgrunde. Udover bebyggelse, terrasse og øvrige tilknyttede nødvendige anlæg må der ikke ændres på arealernes tilstand. Der må f.eks. ikke etableres beplantning, hegning, haveanlæg eller anden opdyrkning, voldanlæg o.lign. Af dispensationen fremgår desuden, at Ribe Amt har besluttet,at der ikke i medfør af Naturbeskyttelsesloven skal stilles vilkår om forbud imod nedsivningsanlæg. I amtets vurdering af den samlede afledning af spildevand fra de planlagte nye sommerhuse i det berørte område er blandt andet indgået følgende forhold: Der kan forventes afledning af spildevand fra i alt 10 nye sommerhuse (8 i nærværende sag samt 2 allerede gennemførte udstykninger). Udstykningsarealet er mod syd omgivet af to rækker sommerhuse, mod vest af en række, mod nord af flere rækker og mod øst af massiv sommerhusbebyggelse. En grundvandsundersøgelse fra 1981 påviser, at fra det berørte område løber grundvandsstrømmen fra det øvre magasin direkte mod vest ud til havet (vinkelret i forhold til kysten). Efter sommerhusrækken mod vest støder udstykningsarealet op til en klitrække, Havside Bjerge. Mod nordvest findes et større og naturmæssigt værdifuldt vådbundsareal (eng og mose). Det mest realistiske alternativ til nedsivningsanlæg er etablering af samletanke. Efter amtets oplysninger er anlægsudgifterne til samletanke ca. dobbelt så store som til nedsivningsanlæg. Driftsudgifterne til samletanke er meget store og i alt en faktor større end til nedsivningsanlæg. På baggrund af erfaringer fra de øvrige sommerhusområder på Fanø vil det næppe kunne afvises, at nedsivning fra de 10 nye sommerhuse vil kunne medføre en vis påvirkning af vegetationen i selve udstykningsarealet. Dette findes efter amtets vurdering ikke alene at være tilstrækkelig begrundelse for at stille vilkår om forbud imod nedsivningsanlæg og dermed

9 Lokalplan 65 Fanø Kommune 9 pålægge ejerne ovennævnte væsentlige ekstraudgifter. Begrundelsen herfor er, at der i forvejen er givet tilladelse til at opføre op til 10 sommerhuse på arealet, og at der kun er tale om begrænsede naturværdier. Med hensyn til den eventuelle påvirkning af tilstødende naturarealer vurderes det, at virkningen fra de op til 10 nye sommerhuse ikke vil være mærkbar i forhold til virkningen fra den samlede sommerhusbebyggelse i området nordøst for Sønderho. De eksisterende sommerhuse afleder spildevandet ved nedsivning. Hertil kommer, at grundvandsstrømmen fra det øvre magasin ikke vil berøre det sårbare vådbundsareal mod nordvest, men alene klitrækken, hvor vegationen næppe vil være påvirkelig af en eventuel nærinsbalastning af den øvre grundvandsstrøm. Amtet finder derfor ud fra en samlet vurdering ikke, at der er grundlag for i medfør af Naturbeskyttetsesloven at stille vilkår om forbud imod nedsivningsanlæg i forbindelse med de nye sommerhuse. Det fælles grønne areal, der bibeholdes som uberørt naturområde op mod nabobebyggelsen 2.6 Det særlige beskyttelsesområde De særlige beskyttelsesområder, jfr. Regionplanen er naturområder af international og national betydning. Beskyttelse af naturen er derfor udgangspunkt for arealernes anvendelse. Det internationale beskyttelsesområde omfatter EF-fuglebeskyttelsesområder, EF-Habitatområder og Ramsarområder.

10 10 Lokalplan 65 Fanø Kommune Hele lokalplanområdet ligger inden for EF-fuglebeskyttelsesområde, EF-Habitatområde og Ramsarområde, og er derfor omfattet af Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr, 782 af 1. november 1998 om afgrænsning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder. Med bekendtgørelsens 6 fastlægges, at i planforslag, som enten i sig selv eller i forbindelse med andre planer kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt, under hensyn til bevaringsmålsætningen for området, skal der i redegørelsen indgå en vurdering af forslagets virkninger på det internationale naturbeskyttelsesområde, herunder på områdets naturtyper og levesteder samt de arter, området er udpeget for at bevare. Lokalplanområdet er formentlig et tidligere afgræsset engareal, der gennem en længere årrække har udviklet sig til henholdsvis mose og hede alt efter fugtighedsforholdene. Mosearealet er artsfattigt og domineret af mosebunke, lysesiv og grans. Den største variation og de største naturmæssige værdier findes på den centrale og østlige del af mosearealet og på en del af det tilstødende hedeareal. Naturværdierne på den øvrige del af arealet er ret begrænsede. Lokalplanområdet ligger inden for eksisterende sommerhusområde og er omgivet af sommerhusbebyggelse på alle sider. I lokalplanen har Fanø Kommune og Ribe Amt i fællesskab fastlagt grænsen for arealet som karakteriseres som mose, og som fortsat vil henligge som uberørt naturområde. Der er endvidere fastlagt bebyggelsesregulerende bestemmelser om placering og størrelse af sommerhusbebyggelser samt bestemmelse om, at de enkelte grunde skal henligge som naturgrunde. På den baggrund vurderes, at det påtænkte byggeri og den deraf medfølgende nedsivning af spildevand, ikke hverken i anlægsperioden eller som færdigt byggeri, vil medføre forringelse af beskyttelsesområdet eller væsentlige forstyrrelser af de fuglearter, for hvilken området er udpeget.

11 Lokalplan 65 Fanø Kommune Lokalplanens forhold til anden planlægning Området vil blive vejbetjent fra de anlagte private fællesveje, Bjerges Leje og Præstemarken. Ved kendelse af 1/ afgjorde Landvæsenskommissionen for Ribe Amt, at grundene vest og syd for lokalplanområdet fik vejret over matr.nr. 50i ad den 7 m brede private fællesvej Præstemarken fra nordskellet af matr.nr. 77c langs zonegrænsen til Bjerges Leje. Denne kendelse blev senere stadfæstet af Overlandvæsenskommissionen den 1/ Vejretten blev tinglyst ved dokument af 10/ I denne deklaration beskrives, at ejerne af lokalplanområdet skal kunne tilslutte sig vejen mod at bidrage til dennes vedligeholdelse. Ved udstykning afmatr.nr 77c m.fl. Sønderho By i 16 parceller blev Præstemarken forlænget langs matr.nr. 50i mod syd og øst til vejbetjenmg af disse parceller. Som en naturlig følge af det etablerede vejanlæg tilsluttes lokalplanområdet dette vejanlæg. De fremtidige omkostninger til vedligeholdelse af Præstemarken vil blive aftalt efter reglerne i Lov om private fællesveje. Den nordligste del af lokalplanområdet med vejene Bjerges Leje og Præstemarken, der forløber mod syd.

12 12 Lokalplan 65 Fanø Kommune 2.8 Teknisk forsyning Området opvarmes individuelt. Området vandforsynes fra kommunalt vandværk. Området elforsynes af Vest Energi i Esbjerg. Området er omfattet af spildevandsplanen for Fanø Kommune, der foreskriver nedsivning efter individuel rensning. Lokalplanområdet set fra nord - Bjerges Leje i forgrunden

13 Lokalplan 65 Fanø Kommune Lokalplanen Fanø Kommune Lokalplan nr. 65 for et sommerhusområde ved Bjerges Leje og Præstemarken i Sønderho, Fanø I henhold til Lov om Planlægning (lov nr. 388 af 6. juni 1991) med senere ændringer fastsættes hermed følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. l Lokalplanens formål Lokalplanen har til formål at sikre: at den fremtidige anvendelse fastlægges til sommerhusformål og fælles grønt område at der fastlægges retningslinjer for områdets udstykning at der fastlægges placering af veje at der angives nogle generelle bebyggelsesregulerende bestemmelser for bebyggelse, udhuse, carporte og antenner m.v. at den generelle kvalitet fremmes ud fra økologiske og visuelle kriterier samt områdets brugsværdi. 2 Område og zonestatus 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter matr.nre. 50e, 50f, del af matr.nr. 50i og del af matr.nr. 77c, 77d, 77e og 77f Sønderho By, Sønderho. 2.2 Lokalplanområdets zonestatus - sommerhusområde og landzone - bibeholdes. En del af den private fællesvej Præstemarken ligger i landzone som vist på kortbilag 2. 3 Områdets anvendelse 3.1 Lokalplanområdet opdeles i områderne A og B, som vist på kortbilag Område A må kun anvendes til sommerhusområde. 3.3 På hver ejendom i område A må der kun opføres ét sommerhus uden anneksbebyggelse. Der må desuden opføres én garage eller carport til én personbil og eventuelt udhus. 3.4 Der må ikke etableres pool- anlæg i området. 3.5 Område B må kun anvendes som fælles grønt område, der skal henligge som uberørt naturområde. 4 Områdets udstykning 4.1 Udstykning må kun foretages i overensstemmelse med den på kortbilag 2 viste udstykningsplan.

14 14 Lokalplan 65 Fanø Kommune 4.2 Hver enkelt ejendom skal være mindst 1800 m2 netto. 5 Vej- og stiforhold 5.1 Delareal 6-13 har vejadgang ad den anlagte private fællesvej Præstemarken med forbindelse til den private fællesvej. Bjerges Leje. 5.2 Matr.nr. 50e og 50 f, Sønderho By, Sønderho har adgang til den private fællesvej Bjerges Leje. 5.3 De udlagte veje, der skal betjene delarealeme 6, 7 og 8 og matr.nre. 50e og 50f Sønderho By, Sønderho må ikke fremstå i faste belægninger, såsom asfalt, belægningssten o.lign., men alene være grusbelagt, (dvs. stabilt vejgrus, der kan overstrøes med stenmel eller strandskaller). 5.4 Langs de private fællesveje, pålægges byggelinjer i en afstand af 7,0 m som vist på kortbilag 2. Det byggelinjebelagte areal må ikke anvendes til nogen form for bebyggelse. 5.5 Belægning på parkeringsarealer samt vejadgang på den enkelte ejendom skal udføres med materialer som beskrevet i 5, stk. 5.3, befæstes med græs eller fremstå som uberørt natur. 6 Tekniske anlæg 6.1 Området er omfattet af spildevandsplanen for Fanø Kommune. Spildevandsafledning skal ske til samletank eller ved nedsivning efter individuel rensning. Det bemærkes, at der ikke kan tillades etableret fælles nedsivningsanlæg for flere ejendomme. 6.2 Vandforsyningen sker fra Fanø Vandværk. 6.3 Elforsyning sker fra Vest Energi i Esbjerg. 6.4 El-, telefon- og evt. antennekabler og andre kabler etableres som jordkabler. 6.5 Der må ikke etableres jordvarmeanlæg inden for området. 6.6 Sommerhuse skal tilsluttes fællesantenne, når og hvis mulighed foreligger. 6.7 Affaldshåndtering skal ske i henhold til Fanø Kommunes regulativ. 6.8 Solenergianlæg må ikke opsættes inden for området uden Byrådets godkendelse.

15 Lokalplan 65 Fanø Kommune 15 7 Bebyggelsens omfang og placering 7.1 Bebyggelsesprocenten må i henhold til kommuneplanen ikke overstige 10 for hver ejendom., dog må bruttoetagearealet excl. udhus for hver sommerhusbebyggelse maximalt være 120 m Garage eller carport og eventuelt udhus skal være sammenbygget og må maximalt udgøre 30 m2 bebygget areal. 7.3 Sommerhusbebyggelsen skal opføres, så de på kortbilag 2 viste byggefeltspunkter er indeholdt i bebyggelsen. 7.4 Bygninger må ikke opføres med mere end 1 etage med udnyttelig tagetage, og bygningshøjden må ikke overstige 6,5 m. Facadehøjden målt fra terræn til den linje, hvor ydervæg og tagflade mødes, bortset fra gavltrekanter, må ikke overstige 3 m. 7.5 Bygningens placering og udformning skal godkendes af Byrådet. 7.6 Byrådet fordrer sig ret til at fastlægge gulvkoten i forhold til omgivende terræn. 8 Bebyggelsens udformning og ydre fremtræden 8.1 Ny bebyggelse skal med hensyn til proportioner og facadeudformning tilpasses så der opnås en arkitektonisk og miljømæssigt tilfredsstillende helhedsvirkning i området. 8.2 Beboelsesbygningerne skal udvendig fremtræde som gedigne bygninger opført i træ eller i røde blødstrøgne mursten. Udvendige bygningssider i træ, skal udføres af brædder, bjælker o.lign., (dvs. ikke trælignende plader såsom krydsfiner med udfræsede spor). 8.3 Vinduer, døre, skodder o.lign. skal udføres i træ, plast eller metal. 8.4 Garager, carporte, overdækkede terrasser o.lign. må kun opføres med materialer jfr. Stk. 8.2 og Udvendige bygningssider må kun fremtræde i farver dannet af hvidt, sort eller jordfarverne (okker, terra de siena, umbra, italiensk rødt, dodenkop) eller sidstnævntes blanding med hvidt, gråt eller sort. 8.6 Tagets vinkel med vandret plan må ikke overstige Tagene på såvel beboelsesbygning som garage eller carport skal dækkes med tagsten, tagpap, skifer eller græstørv eller tækkes med tagrør afsluttet med enggræstørv.

16 16 Lokalplan 65 Fanø Kommune 8.8 Ingen form for skiltning og reklamering må finde sted, undtaget herfor er almindelig nummer- og navneskilte. 8.9 Inden for området må der ikke findes synlige antenner eller paraboler. Efter en konkret vurdering af Byrådet kan der tillades opsat én parabolantenne pr. ejendom. Parabolantenner skal opstilles med en placering i skjul af bygning eller lignende, så parabolantennen ikke er synlig fra vejen og naboer. 9 Ubebyggede arealer 9.1 Inden for område A skal ubebyggede arealer henligge som naturgrunde og må ikke benyttes til oplagring af materialer eller lignende. Der må ikke etableres fritidsanlæg med fast belægning - som f.eks. tennisbaner. Eksisterende beplantning må kun fjernes eller ændres i væsentligt omfang med tilladelse fra Fanø Byråd. 9.2 Udover bebyggelse, terrasse, og øvrige tilknyttede nødvendige anlæg, herunder bl.a. miler til nedsivning af spildevand, må der ikke ændres på arealernes tilstand. Der må f.eks. ikke etableres beplantning, hegning, voldanlæg, haveanlæg eller anden opdyrkning. 9.3 Omkring terrasser o.lign. arealer i forbindelse med bygning kan der tillades opført fast hegn af træ i henhold til bygningsreglementets bestemmelser. Placering, udformning og materialevalg skal godkendes af Byrådet. 9.4 Udendørs belysning må kun etableres på bygninger. 9.5 Område B skal henligge som uberørt naturområde. Bevoksning på fællesarealet kan med amtets godkendelse vedligeholdes i det nuværende omfang ved fældning/nedklipning af træer og buske. Renholdelse og vedligeholdelse af arealet påhviler grundejerforeningen jfr. 10. Dette betyder bl.a., at der ikke må foretages indgreb f.eks. i form af nedgravning af rør, kabler eller lignende. 9.6 Udendørs oplagring eller henstilling af campingvogne, lystbåde o.lign. må ikke finde sted inden for lokalplanområdet. 10 Grundejerforening 10.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige ejere af ejendommene matr.nr. 50e og 50f og delarealeme 6-13 afmatr.nr. 50i Sønderho By. Grundejerforeningen skal efter krav fra Byrådet optage medlemmer fra tilgrænsende områder Grundejerforeningen skal oprettes, når Byrådet kræver det, dog senest når 3 af delarealerne 6-13 er udstykket.

17 Lokalplan 65 Fanø Kommune Grundejerforeningens vedtægter og ændringer heri skal godkendes af Fanø Byråd, og vedtægterne/ændringerne skal senest én måned efter generalforsamlingens vedtagelse indsendes til Byrådets godkendelse Grundejerforeningen har til formål at forestå drift og vedligeholdelse af det i 9 nævnte fællesareal. Grundejerforeningen opfordres til at samarbejde med og/eller søge medlemskab af Foreningen af sommerhusejere ved Bjerges Leje. Grundejerforeningen opfordres til at arbejde for at lokalplanområdet udvikles økologisk, at husene opføres så bæredygtigt som muligt, at der sker bæredygtig affaldshåndtering med kompostering og affaldssortering, samt at sikre økologisk og giftfri pleje af jorden, således at jord, vandløb, grundvand og luft ikke skades Grundejerforeningen skal i øvrigt udføre de opgaver, som i medfør af lovgivningen henlægges til foreningen Grundejerforeningen kan varetage medlemmernes fælles interesser af enhver art i forbindelse med de ejendomme, der henhører under foreningens område Grundejerforeningen er berettiget til ved opkrævning hos medlemmerne og/eller ved optagelse af lån, at fremskaffe de økonomiske midler, der er nødvendige for udførelsen og administrationen af foreningens opgaver, samt til at kræve fornøden sikkerhed herfor Grundejerforeningen er pligtig at tage skøde på det i 9 stk. 9.5 nævnte fællesareal. 11 Forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse 11.1 Før ny bebyggelse inden for området tages i brug, skal der på hver enkelt ejendom sikres areal til nedsivningsanlæg, jfr. 6 stk Servitutter 12.1 I forbindelse med tinglysning af nærværende lokalplan drages der omsorg for aflysning af deklaration om udstykningsplan m.m., tinglyst 30/ Retsvirkninger 13.1 Efter Fanø Byråds endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen ifølge Lov om Planlægning 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommene kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg, der er indeholdt i planen.

18 18 Lokalplan 65 Fanø Kommune Fanø Byråd kan ifølge 19 i Lov om Planlægning meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af ny lokalplan. Når en eventuel dispensation berører omboende interesser, skal disse underrettes om den påtænkte dispensation og have mindst 14 dages frist til at fremkomme med evt. bemærkninger herom, før dispensationen gives. Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen og vil blive aflyst. I henhold til 47 i Lov om Planlægning kan der foretages ekspropriation af private ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af lokalplanen. Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i Byggeloven og Lov om Planlægning. 14 Påtaleret 14.1 Påtaleberettiget ifølge nærværende lokalplan er Fanø Byråd. Vedtagelsespåtegning Således foreløbigt vedtaget af Fanø Kommune i møde den 11. december 2000 Fanø Byråd, den 11. december 2000 Kjeld Nielsen Borgemester / Poul Nystrup Christensen kommunaldirektør I henhold til 27 i Lov om Planlægning vedtages foranstående lokalplan endeligt. Fanø Byråd, den 14. maj Poul Nystrup Christensen kommunaldirektør Kjeld Nielsen Borgemester Endelig vedtaget lokalplan offentligt bekendtgjort den 31. maj Tinglyst, den /

19 Lokalplan 65 Fanø Kommune 19

20 20 Lokalplan 65 Fanø Kommune

21 Lokalplan 65 Fanø Kommune 21

22 22 Lokalplan 65 Fanø Kommune

23 Lokalplan 65 Fanø Kommune 23

24 24 Lokalplan 65 Fanø Kommune

25 Lokalplan 65 Fanø Kommune 25

26 26 Lokalplan 65 Fanø Kommune

27 Lokalplan 65 Fanø Kommune 27

28 28 Lokalplan 65 Fanø Kommune

LOKALPLAN NR. 52. Fanø Kommune. For et sommerhusområde i Sønder Gregerses dal ved Torp plantage

LOKALPLAN NR. 52. Fanø Kommune. For et sommerhusområde i Sønder Gregerses dal ved Torp plantage LOKALPLAN NR. 52 Fanø Kommune For et sommerhusområde i Sønder Gregerses dal ved Torp plantage Oktober 1995 2 Lokalplan 52 Fanø Kommune GÆLDENDE FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I SØNDER GREGERSES DAL VED TORP PLANTAGE

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR.

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 SOMMERHUSOMRÅDE VED MÅRUP ØSTERSTRAND 1 REDEGØRELSE Nærværende lokalplan nr. 35 skal danne grundlag for udstykning af et ca. 4.500 kvm område af matr. nr. 1 ac, Nordby Hede,

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 47. Fanø Kommune. For et sommerhusområde i Norges Fjelde

LOKALPLAN NR. 47. Fanø Kommune. For et sommerhusområde i Norges Fjelde LOKALPLAN NR. 47 Fanø Kommune For et sommerhusområde i Norges Fjelde Oktober 1994 2 Lokalplan 47 Fanø Kommune FANØ KOMMUNE - LOKALPLAN NR. 47 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I NORGES FJELDE INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. LOKALPLANENS REDEGØRELSE:

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. LOKALPLANENS REDEGØRELSE: VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-03. Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Side Lokalplanens indhold... 1. Lokalplanens

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej SKOVSGÅRSVEJ BRENELSIG Fremlagt fra den 10.11.2004 til den 05.01.2005 Endelig vedtaget den 02.02.2005 Hals Kommune :: 7.25 http://www.halskom.dk/dk/planer_visioner/find_planen/lokalplaner/725.htm?mode=...

Læs mere

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut Hammel kommune Lokalplan nr. 4 Møllebakken Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR, Lokalplanen omfatter et område omkring Møllebakken nord for Viborgvej i Lading.

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 42. Fanø Kommune. Centerområde ved Rindby strand

LOKALPLAN NR. 42. Fanø Kommune. Centerområde ved Rindby strand LOKALPLAN NR. 42 Fanø Kommune Centerområde ved Rindby strand Oktober 1989 2 Lokalplan 42 Fanø Kommune LOKALPLAN FOR ET CENTEROMRÅDE VED RINDBY STRAND. 1. udkast udarbejdet i maj 1989. Indholdsfortegnelse.

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 53 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2. Fanø Kommune. For redningsstation i Sønderho

LOKALPLAN NR. 53 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2. Fanø Kommune. For redningsstation i Sønderho LOKALPLAN NR. 53 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 Fanø Kommune For redningsstation i Sønderho Oktober 1996 2 Lokalplan 53 Fanø Kommune HVAD ER EN LOKALPLAN? Ifølge Planloven fra 1991 skal der udarbejdes en lokalplan

Læs mere

Jernløse Kommune. Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr For et område i Sdr. Jernløse by.

Jernløse Kommune. Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr For et område i Sdr. Jernløse by. Kirkegård Lokalplanstillægsgrænse Sdr. Jernløse by Jernløse Kommune Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr. 4.1. For et område i Sdr. Jernløse by. Tillæg nr. 9 til kommuneplan 1997-2009 For et område i Sdr.

Læs mere

Lokalplan 40. For lokal plastvirksomhed ved Vester Velling

Lokalplan 40. For lokal plastvirksomhed ved Vester Velling Lokalplan 40 For lokal plastvirksomhed ved Vester Velling November 1998 Lokalplanens retsvirkninger Midlertidige retsvirkninger efter planloven Endegyldige retsvirkninger Når et forslag til lokalplan er

Læs mere

POUL KAMPMANN FAABORG

POUL KAMPMANN FAABORG or ~ ~ I Matr. nr. 16 d Millinge-Østerby byer, Svanninge 1/ i;~ sogn. ri ~ ANMELDER: ADVOKAT POUL KAMPMANN FAABORG LOKALPLAN 6.06. FÅBORG KOMMUNE INDHOLDET AF LOKALPLANFORSLAGET Kommunalbestyrelsen Ønsker

Læs mere

MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. FU~ I{ LS.

MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. FU~ I{ LS. i~ MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN FU~ I{ LS. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE side I Hvad er en lokaiplan : I Lokaiplanens område 2 Lokalpianens

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boliger ved Hærvejen i Bov 1. udkast af juli 1996 Lokalplanen er udarbejdet af Teknikog Planafdelingen, Bov

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov Lokalplanen er udarbejdet af Arkitektfirmaet 78 A/S, Rødekro i samarbejde med

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

LOKALPLAN NR. B

LOKALPLAN NR. B LOKALPLAN NR. B 12.07.01 BOLIGOMRÅDE VED BRANDGADEN -094 32c 32a L o k a l p l a n o m r å d e 2b Brandgaden 0 50 meter ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 12.07

Læs mere

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF LOKALPLAN NR. 89 BOLIGOMRÅDE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP STØVRING KOMMUNE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF. 98-371388 INDHOLDSFORTEGNELSE: RedegØrelse: Indledning side 2 Beskrivelse af lokalplanområdet 3 Forhold

Læs mere

EGEBÆK-HVIDING. Egeparken LOKALPLAN NR

EGEBÆK-HVIDING. Egeparken LOKALPLAN NR EGEBÆK-HVIDING Egeparken LOKALPLAN NR. 06.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål. 2 Område og zonestatus. 3 Områdets anvendelse. 4 Udstykninger. 5 Vej- og stiforhold. 6 Spor- og ledningsanlæg.

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

AABYBRO KOMMUNE LOKALPLAN N R. 5.03 WT/.AV

AABYBRO KOMMUNE LOKALPLAN N R. 5.03 WT/.AV AABYBRO KOMMUNE LOKALPLAN N R. 5.03 WT/.AV Aabybro kommune Lokalplan nr. 5.03 Område til tæt-lav boligbebyggelse ved Kj6bmandstoften i Birkelse by. Indledning... side 3 Lokalplanens sammenhæng med anden

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT

Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT Wilhelminelyst GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR.72 FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS PÅ ANHOLT o GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 72 Lokalplan for et område til campingplads på Anholt. l jss J E2 *S ' ' : ' -"^ 2J

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A Lokalplanens retsvirkninger...

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A Lokalplanens retsvirkninger... VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2-04 Lokalplan for ejendommene, matr.nr. 5-ge og 5-gf, Strøby by, Strøby. INDHOLDSFORTEGNELSE. LOKALPLANENS REDEGØRELSE SIDE Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 30. Fanø Kommune. Centerområde ved Fanø bad

LOKALPLAN NR. 30. Fanø Kommune. Centerområde ved Fanø bad LOKALPLAN NR. 30 Fanø Kommune Centerområde ved Fanø bad Oktober 1987 2 Lokalplan 30 Fanø Kommune LOKALPLAN FOR ET CENTEROMRÅDE VED FANØ BAD l. udkast udarbejdet i januar 1987. Indholdsfortegnelse. LOKALPLANENS

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød byråd har i henhold til 21 i lov om kommuneplanlægning vedtaget nærværende lokalplan for et mindre boligområde

Læs mere

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000 ~li 0 Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Indhoidsfortegnelse Lokalpianens redegørelse Lokalpianens baggrund 4 Forhold til anden planlægning 4 Forsyningsforhold

Læs mere

Udarbejdet af Arkitektfirmaet ApS Poul Erik Clausen i samarbejde med Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Birgit Kaarøe Tlf.

Udarbejdet af Arkitektfirmaet ApS Poul Erik Clausen i samarbejde med Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Birgit Kaarøe Tlf. Udarbejdet af Arkitektfirmaet ApS Poul Erik Clausen i samarbejde med Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Birgit Kaarøe Tlf. 87 58 59 30 Fax. nr. 87 58 59 88 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR.

Læs mere

Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE:

Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-04 Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE SIDE Lokalplanens indhold...2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby. Lokalplanens redegørelse

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse Stølgård Strøby. Lokalplanens redegørelse -1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 2 Tillæg til Valløs kommuneplan 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller ^P LOKALPLAN 2.12 Klitmøller Sommerhusområde ved Kræn Tækkersvej Januar 1991. Fremlagt til offentlig debat i perioden 10.10. - 5.12.1990 INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse for lokalplanen Lokalplanområdets

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 168 For et område ved Maltevang Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

Kortet på omslaget er i mål 1: og er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A. 894/70). LOKALPLANENS REDEGØRELSE:

Kortet på omslaget er i mål 1: og er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A. 894/70). LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Side 1 VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 15 Lokalplan for et boligområde i Valløby by. Kortet på omslaget er i mål 1:25.000 og er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A. 894/70). INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 3 Lokalplanens retsvirkninger...

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 3 Lokalplanens retsvirkninger... Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4-01 Lokalplan for et boligområde i Strøby by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning...

Læs mere

Lokalplan 48. For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue

Lokalplan 48. For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue Lokalplan 48 For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue i Thorsø Januar 2002 Lokalplanens retsvirkninger Midlertidige retsvirkninger efter planloven Endegyldige retsvirkninger Når et

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning LOKALPLAN 63 MARIENLYST BØRNEINSTITUTION INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning REDEGØRELSE - Eksisterende forhold - Lokalplanens baggrund og indhold - Forhold til anden planlægning - Tilladelser fra andre myndigheder

Læs mere

Lokalplan nr. 65. For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse

Lokalplan nr. 65. For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse Lokalplan nr. 65 For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse 1 VÆGGERLØSE B Stamvej A1 A2 C 1. Indledning:... 2 2. Lokalplanens indhold... 3 3. Forholdet til den øvrige planlægning... 3 Forholdet til regionplanen:...

Læs mere

I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE

I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE Side REDEGØRELSE Lokalpianens område Lokalpianens formål Lokalpianens indhold Forholdet til Øvrig planlægning m.m Lokalpianforslagets retsvirkninger Lokalpianens retsvirkninger

Læs mere

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-22 Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Indhold Lokalplanens baggrund 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold 2 Hvad er en lokalplan 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91 l LOKALPLAN NR. 1.11 1991 THYHOLM KOMMUNE 7/91 THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.11 for et boligområde i den sydøstlige udkant af Hvidbjerg by INDHOLD: side Redegørelse for lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 41. Fanø Kommune. Lokalplan for et område til yderlig stormflodssikring af Sønderho by

LOKALPLAN NR. 41. Fanø Kommune. Lokalplan for et område til yderlig stormflodssikring af Sønderho by LOKALPLAN NR. 41 Fanø Kommune Lokalplan for et område til yderlig stormflodssikring af Sønderho by Oktober 1989 2 Lokalplan 41 Fanø Kommune LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL YDERLIG STORMFLODSSIKRING AF SØNDERHO

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 Lokalplan for et boligområde i Hårlev by. INDHOLDSFORREGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A

Læs mere

LOKALPLAN NR. 56 ~7 NYBORG KOMMUNE FOR SOMMERHUSOMRÅDE SØLYST STRAND. Teknisk forvaltning 1988

LOKALPLAN NR. 56 ~7 NYBORG KOMMUNE FOR SOMMERHUSOMRÅDE SØLYST STRAND. Teknisk forvaltning 1988 LOKALPLAN NR. 56 FOR SOMMERHUSOMRÅDE SØLYST STRAND VED ~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1988 2. oplag maj 2001 INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørei se Indledning Lokalplanens indhold Forholdet til anden

Læs mere

~,n KERTEMINDE KOMMUNE LOKALPLAN 35 FOR SOMMERHUSBEBYGGELSEN STENENE

~,n KERTEMINDE KOMMUNE LOKALPLAN 35 FOR SOMMERHUSBEBYGGELSEN STENENE ~,n KERTEMINDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 FOR SOMMERHUSBEBYGGELSEN STENENE 101-113. SEPTEMBER 1990 Indhoidsfortegnelse.: Hvorfor en lokalplan ~ 1. Hvad er en lokalplan 9 1. Forhold til anden planlægning

Læs mere

Lokalplan nr. 143. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006. P-plads ved Hotel Nyborg Strand

Lokalplan nr. 143. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006. P-plads ved Hotel Nyborg Strand Lokalplan nr. 143 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006 P-plads ved Hotel Nyborg Strand Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Forhold til anden planlægning...5 Forsyningsforhold...5

Læs mere

Thyholm kommune. Lokalplan nr Sommerhusområde ved Rønhuse. Indhold

Thyholm kommune. Lokalplan nr Sommerhusområde ved Rønhuse. Indhold Thyholm kommune Lokalplan nr. 2.5 Sommerhusområde ved Rønhuse Indhold Lokalplanområdets beliggenhed... side 2 Lokalplanens baggrund og formål... - 2 Lokalplanens indhold... - 2 Den visuelle påvirkning

Læs mere

LOKALPLAN RIR 25. FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND

LOKALPLAN RIR 25. FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND LOKALPLAN RIR 25 FOR ET SOFlMERHUSQMRADE VED LENDRUP STRAND LOKALPLAN NR. 25 for et sommerhusområde ved Lendrup strand. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende

Læs mere

LOKALPLAN NR. 62 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9. Fanø Kommune. For et område til individuelle rekreative ferieboliger, Fanø Bad

LOKALPLAN NR. 62 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9. Fanø Kommune. For et område til individuelle rekreative ferieboliger, Fanø Bad LOKALPLAN NR. 62 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 9 Fanø Kommune For et område til individuelle rekreative ferieboliger, Fanø Bad Oktober 1999 2 Lokalplan 62 Fanø Kommune HVAD ER EN LOKALPLAN? Ifølge Planloven

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

- et område til grønt fællesareal beliggende mellem Kratvej, Plantagevej og Bakkevej FRÆNDEVEJ KRATVEJ PLANTAGEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ

- et område til grønt fællesareal beliggende mellem Kratvej, Plantagevej og Bakkevej FRÆNDEVEJ KRATVEJ PLANTAGEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ LOKALPLAN NR. 4.10 "FÆRGEBAKKERNE" - et område til grønt fællesareal beliggende mellem Kratvej, Plantagevej og Bakkevej FRÆNDEVEJ KRATVEJ ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE UdviklingsEnheden

Læs mere

LOKALPLAN NR. Boligområdet Bellisvænget i Vindinge. 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992

LOKALPLAN NR. Boligområdet Bellisvænget i Vindinge. 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992 LOKALPLAN NR. 77 Boligområdet Bellisvænget i Vindinge 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992 INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalpianens redegørelse Lokalpianens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalpianens

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY LOKALPLAN 05-049 BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY Redegørelse (grå sider) Lokalplanens formål............................................................................ Lokalplanområdet...................................................................................

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Redegørelse til lokalplan nr. h.2.1. for et område til sommerhusbebyggelse.

Redegørelse til lokalplan nr. h.2.1. for et område til sommerhusbebyggelse. Redegørelse til lokalplan nr. h.2.1. for et område til sommerhusbebyggelse. Lokalplanen baggrund og område. Lokalplanen er udarbejdet for at fastlægge/sikre området til sommerhusbebyggelse. Området, som

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE Lokalplan 2/58 Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE TILLADELSE BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 LOKALPLAN FOR ET BOLIGOMRADE VED CENTRUMGADEN

Læs mere

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34 Område øst for Søndermarken August 2002 Lokal D lån. 1.34 For et boligområde øst for S ø rider marken.i Tølløse LOKALPLAN 1.34 FOR ET BOLIGOMRÅDE OST FOR SONDERMARKEN l TOLLOSE

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

TINGLEV KOMMUNE. Tinglev Svømmebad Nørreagervej. Tinglev. LOKALPLAN NR a

TINGLEV KOMMUNE. Tinglev Svømmebad Nørreagervej. Tinglev. LOKALPLAN NR a TINGLEV KOMMUNE Tinglev Svømmebad Nørreagervej. Tinglev LOKALPLAN NR. 1.04.a 19.12.2002 TINGLEV KOMMUNE Svømmehal i Tinglev by LOKALPLAN NR. 1.04 a 19. december 2002 Lokalplan nr. 1.04a Svømmebad med Svømmehal

Læs mere

LOKALPLAN NR. 76 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 FANØ KOMMUNE. For omdannelse af Rindby Vandland til forskellige turistrelaterede aktiviteter

LOKALPLAN NR. 76 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 FANØ KOMMUNE. For omdannelse af Rindby Vandland til forskellige turistrelaterede aktiviteter LOKALPLAN NR. 76 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 FANØ KOMMUNE For omdannelse af Rindby Vandland til forskellige turistrelaterede aktiviteter Oktober 2004 Hvad er en lokalplan? Ifølge Planloven fra 1991 skal

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 138 STØVRING KOMMUNE GRANGÅRDSVEJ I I OFFENTLIGT OMRÅDE - STØVRING HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING, TLF. 99 86 86 86 STEMPELMÆRKE.

LOKALPLAN NR. 138 STØVRING KOMMUNE GRANGÅRDSVEJ I I OFFENTLIGT OMRÅDE - STØVRING HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING, TLF. 99 86 86 86 STEMPELMÆRKE. LOKALPLAN NR. 138 OFFENTLIGT OMRÅDE - STØVRING GRANGÅRDSVEJ I I STEMPELMÆRKE Anmelder : STØVRING KOMMUNE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING, TLF. 99 86 86 86 INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse: Indledning Forhold

Læs mere

LOKALPLAN 152 FOR EN SOMMERHUSUDSTYK- NING VED SORTEBÆRVEJ PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 1.400 P 00 K

LOKALPLAN 152 FOR EN SOMMERHUSUDSTYK- NING VED SORTEBÆRVEJ PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 1.400 P 00 K Anmelder: Grenaa Kommune Teknik og Udvikling Torvet 3, 8500 Grenaa Telefon: 87 58 59 60 LOKALPLAN 152 FOR EN SOMMERHUSUDSTYK- NING VED SORTEBÆRVEJ PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 ORIGINAL 018581 01

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE. LOKALPLAN S2b 02. Sommerhusområde ved Hasmark Strand

OTTERUP KOMMUNE. LOKALPLAN S2b 02. Sommerhusområde ved Hasmark Strand OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN S2b 02 Sommerhusområde ved Hasmark Strand Januar 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS BAGGRUND... 2 HVORFOR LOKALPLAN?... 2 HVAD ER EN LOKALPLAN?... 2 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...

Læs mere

T LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune.

T LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune. T. 22.10 LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 10 vedrører at ubebygget område øst for Tornerosevej og fastlægger, at området kun må anvendes til boligformål, og at bebyggelsen

Læs mere

D E K L A H A T I O N

D E K L A H A T I O N Matr.nr. 156i Søgård Hovedgård m.m. Holmsland Klit sogn l Området. D E K L A H A T I O N Underskrevne ejer af ejendommen matr.nr. 156i, Søgård Hovedgård m.m., Holmsland Klit sogn forpligter herved mig

Læs mere

SVANEVEI :/~~\ M LOKALPLAN NR NMANDS: BARKEN

SVANEVEI :/~~\ M LOKALPLAN NR NMANDS: BARKEN :/~~\ M SVANEVEI BLOMSTERVANG DUNHAMMERVETT^ LOKALPLAN NR. 106 2NMANDS: BARKEN ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 106 for et område ved Bymarken Dommervænget REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Forhold til anden planlægning

Læs mere

LØKKEN -VRÅ KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 5 M 2 M l M 2 M FOR ET OMRADE SYD FOR PILGÅRDSVEJ I VRENSTED TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSFORMÅL.

LØKKEN -VRÅ KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 5 M 2 M l M 2 M FOR ET OMRADE SYD FOR PILGÅRDSVEJ I VRENSTED TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSFORMÅL. LØKKEN -VRÅ KOMMUNE v M LOKALPLAN NR. 5 M 2 M l M 2 M FOR ET OMRADE SYD FOR PILGÅRDSVEJ I VRENSTED TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSFORMÅL. ~~ LBKKEN-VRÅ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.2.1.2. Lokalplan for et område

Læs mere

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE i henhold til lov om planlægning (lov nr. 383 af 14. juni 1993) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 stk. l nævnte område. HOLMSLAND KOMMUNE

Læs mere

LOKALPLAN NR. 78 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 22 FANØ KOMMUNE. For et boligområde ved Haralds Toft og Peder Jessens Toft i Nordby

LOKALPLAN NR. 78 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 22 FANØ KOMMUNE. For et boligområde ved Haralds Toft og Peder Jessens Toft i Nordby LOKALPLAN NR. 78 og KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 22 FANØ KOMMUNE For et boligområde ved Haralds Toft og Peder Jessens Toft i Nordby Juni 2005 Hvad er en lokalplan? Ifølge Planloven skal der udarbejdes en lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE

LOKALPLAN NR for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 120235 for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et nyt boligområde, beliggende ved Sdr. Ringvej i Give by. En lokalplan

Læs mere

Lokalplan 2.31 Klitmøller

Lokalplan 2.31 Klitmøller Lokalplan 2.31 Klitmøller Boligområde på Møllebakken Lokalplan endelig godkendt d. 7. juni 2001 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig

Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og indhold... 3 Lokalplanens forhold til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ I AVNSLEV VED NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1987 I NDHOLDS FORTEGNELSE Indledning Lokaiplanens indhold 2 Forholdet til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 44. Boligområde ved Bakkedal/Overmarken

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 44. Boligområde ved Bakkedal/Overmarken HOLSTED KOMMUNE Boligområde ved Bakkedal/Overmarken HOLSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR. 44 For et boligområde syd for Overmarken i Holsted - Overmarkens forkengelse. APRIL 1998 Holsted Kommune for et boligområde

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk i november 2002 D.nr. 24971 Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 93 for et offentligt

Læs mere

LOKALPLAN NR Kirken i Østergade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Kirken i Østergade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 162 Kirken i Østergade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokaiplan nr. 2.14. Humbie. Område/n.ddef ing. Lokalplaner

Lokaiplan nr. 2.14. Humbie. Område/n.ddef ing. Lokalplaner Sj Lokaiplan nr. 2.14 Humbie.... ~ Område/n.ddef ing Lokalplaner . Forslag til lokalpian nr. 2.14 Beskrivelse af lokaiplanens indhold. Formålet med lokaiplanen er, at tilvejebringe det planmæssige grundlag

Læs mere

LOKALPLAN NR. 40 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 40 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 35 Sommerhusområde Vejlby Klit Syd LOKALPLAN NR. 40 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 40 Sommerhusområde Vejlby Syd Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:... 2 Oversigtskort

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5 Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere