Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under."

Transkript

1 Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er ungkarl. Han har heller ikke noget arbejde. Han er arbejdsløs. Han har erfaring med regnskab og bogholderi. Han går til mange jobsamtaler, men der er ikke nogen, der vil ansætte ham. Lars har været arbejdsløs i 2 år. Han snakker med en dame på arbejdsformidlingen (AF). Hun siger, at han skal i aktivering, fordi han har været arbejdsløs i to år. Arbejdsformidlingen vil hjælpe Lars med at finde et arbejde eller et relevant kursus. De bliver enige om, at Lars skal lave regnskab for et lille firma, der hedder Palles Repro. Arbejdsformidlingen giver et løntilskud. Lars snakker med chefen for Palles Repro. (Han hedder selvfølgelig Palle.) Palle har én ansat, der hedder Magnus. Magnus er god til at lave maskiner, men han er ikke så god til tal. Palle vil gerne ansætte Lars med løntilskud. De aftaler, at Lars skal gå på arbejdsformidlingen igen og bagefter skal de mødes på kroen Den lille havfrue, der ligger nede ved havnen.

2 Lars møder Ida ved AF (tidskode: 2.10) Prøv at se, om I kan forstå, hvad Lars og Ida taler om. Se sekvensen flere gange, hvis det er nødvendigt. Dialog: Læs dialogen nedenfor og prøv at huske, hvordan Lars og Ida taler i filmen. Nye ord.: at drille, en jydepotte, at tabe sig, helt vildt, et ønskejob. ( Slå dem evt. op i en ordbog). Ida: Hej Lars Lars: Øhh hej?! Ida: Ida... fra folkeskolen... nej kom nu... Hej jeg hedder Ida. Jeg kommer fra Århus jydepotten. Lars: Gud! Du har da tabt dig helt vildt! Har du ikke tabt dig helt vildt? Ida: Nææ nej, hvor var I onde. Lars: Var vi det? Ida: Ja, I drillede helt vildt. Lars: Nej, hvor er det længe siden. Hvad så nu? Er du arbejdsløs? Ida: Jeg har endelig fået mit ønskejob. Lars: Hvor er det godt tillykke! Ida: Tak. Lars: Jeg har desværre en aftale, så jeg bliver nødt til at gå. Nå, men hej hej! Ida: Hej.

3 Ida kommer fra Århus Sæt verberne herunder ind på de tomme pladser. Prøv bagefter at bøje dem i navnemåde, nutid, før nutid og datid. Født, flyttede, kom, kendte, kaldte, tænker, afsluttet, fået, undervise, glæder. Ida er i Århus i Jylland, men da hun var lille hendes forældre til København. Hun i en ny skole med børn hun ikke. De drillede hende og hende for Jydepotten. Men det hun ikke på nu. Nu har hun sin uddannelse som lærer. Hun har et job på en sprogskole. Hun skal indvandrere i dansk. Hun sig til at begynde på sit nye arbejde.

4 Lars er på Arbejdsformidlingen - ombytningen (tidskode: 3.10) Klip billederne ud og sæt dem i den rigtige rækkefølge. Skriv to sætninger til hvert billede. (Hvis I ikke kan huske, hvad der sker, så se sekvensen igen sammen med læreren.)

5 Diktat: Lars er på arbejdsformidlingen. Han udfylder et papir, og damen beder om hans personnummer. Mens damen skriver på computeren, kigger Lars ud af vinduet. Han kigger på Ida. Hun står på gaden. Hun sidder og pumper sin cykel. Lars åbner vinduet og råber til Ida. Han spørger, om han må få hendes telefonnummer. De aftaler, at de skal mødes igen. Han åbner vinduet. Men da Lars åbner vinduet, sker der også noget andet. Hans blanket flyver væk.

6 Receptionisten (tidskode 6.46) Se sekvensen med receptionisten igen og svar på spørgsmålene. Hvordan er receptionisten? Hvad er det, receptionisten spiser? Hvilke af de nedenstående ord passer på receptionisten? opmærksom uopmærksom deprimeret høflig frisk træt hjælpsom ligeglad interesseret

7 En tryghedsnarkoman Receptionisten bliver spillet af en skuespiller, der hedder Annette Støvelbæk. Læs hurtigt artiklen fra ugebladet Her og Nu (se bilag) og svar på spørgsmålene: 1. Hvor er Annette født? 2. Hvor bor Annette? 3. Hvem er Annette gift med, og hvad laver han? 4. Hvor mange børn har Annette, hvor gamle er de, og hvad hedder de? 5. Hvor bor Annette med sin familie? 6. Kan Annette godt lide at være skuespiller? 7. Hvorfor håber Annette, at hendes børn ikke vil være skuespillere? 8. Spiser Annette kød? 9. Hvor køber Annette sine grøntsager? 10. Hvad betyder det at være tryghedsnarkoman?

8 Lars besøger Ida i kolonihavehuset Lars besøger Ida i hendes kolonihavehus. Han har blomster med. Palle har fortalt Lars, at kvinder elsker blomster. Lars siger undskyld. Ida vil ikke snakke med Lars, men da hun ser blomsterne, bliver hun glad. Hun inviterer Lars indenfor. Vil du have et glas æblemost, spørger hun. De går indenfor, og de snakker sammen. Hvad snakker Lars og Ida om? (tidskode 9.40) Se sekvensen et par gange og diskuter bagefter de to spørgsmål: Hvorfor er Ida ked af det? Hvorfor vil Ida ikke gå ud med Lars? Læs dialogen : Lars taler med Ida, mens han drikker æblejuice. Ida: Jeg er der kun på prøve. Der mangler en eller anden El Haswsan fra Pakistan. Hvis han ikke kommer i morgen, så bliver hele holdet nedlagt. Lars: Bliver du så fyret?

9 Ida: Ja, på grund af sådan en idiot Jeg ved godt, man ikke må tale sådan om indvandrere, men han er da for helvede en idiot. (Telefonen ringer. Ida tager den ikke. Telefonsvareren starter: Hej, du har ringet til Ida, jeg er ikke hjemme i øjeblikket, men læg en besked bare ikke dig Niels! ) Lars: Skal du ikke tage den? Ida: Nej nej, det er OK. Lars: Ida, må jeg ikke invitere dig ud at spise? Ida: Ikke lige i dag Jeg er lige kommet ud af det man kalder et langvarigt forhold. Lars: OK Ida: Hold kæft mand, hvor er det tarveligt bare at blive væk. Det eneste han behøver at gøre, det er jo at møde op. Vil du have mere æblemost? Lars: Nej tak. Tjek, om I forstår følgende ord og udtryk: at nedlægge, at fyre, for helvede, hold kæft mand, langvarigt forhold, tarveligt. Prøv for sjov at lave nogle sætninger med nogle af ordene, som du bagefter siger til en klassekammerat eller en dansk ven.

10 Hvordan ser de ud? Ansigter 1. Beskriv forskellen på Lars Hansen og El Hassans ansigter. Tillægsord: lys, mørk, brun, blå, sort, hvid Navneord: hår, øjne, et overskæg, øjenbryn, et ansigt Skriv 8 sætninger, f.eks. El Hasan har mørkt hår. 2. Prøv bagefter at beskrive din sidemands ansigt. Se om I kan huske, hvad de forskellige dele på ansigtet hedder på dansk: et øre, en kind, en pande

11 Beklædning 1. Prøv at beskrive tøjet på de forskellige billeder. 2. Hvad har du selv på? Prøv at fortælle din sidemand, hvad du har på? 3. Beskriv bagefter en af dine klassekammeraters tøj og se, om de andre i klassen kan gætte, hvem du fortæller om. 4. Diskuter i klassen, hvad det betyder for dig, hvordan du ser ud? Går du op i, hvad andre tænker om dig? 5. Synes du, danskerne har mange fordomme i forhold til udseende?

12 Dansk grammatik er lidt svært hjælp El Hassan. Opgave 1: Han elsker hunde Omit har problemer med de personlige stedord. Hvad er det, Omit skriver forkert? Hjælp Omit med at rette fejlen. Sæt følgende ord på den rigtige plads i teksten herunder: han, sine, dem, sig, sit, hende, ham. Lars Hansen kan rigtigt godt lide Ida. Han elsker. Hun ved ikke, at elsker hende. Ida underviser indvandrere. Hun underviser i dansk. Lars klæder ud, fordi han vil hjælpe Ida. Han tager et overskæg på og han farver hår sort. Ida kan slet ikke kende. Nu hedder han El Hassan. Han snakker med nye klassekammerater.

13 Opgave 2: Mange tak! Hvornår bruger man mange og hvornår bruger man meget? Indsæt mange og meget på de tomme pladser herunder. (Husk: jeg bruger mange, når det er noget jeg kan tælle. F.eks. 1 kartoffel, 2 kartofler, 3 kartofler mange kartofler.) Lars Hansen har problemer. Han går til jobsamtaler. Ida giver ikke Lars opmærksomhed. Ida ekskæreste Niels er racistisk. Han fortæller racistiske historier. Lars drikker æblemost. Lars ringer gange til Ida. Lars elsker Ida rigtigt. Det regner i dag. Niels er jaloux. Pelle drikker øl. Damen på AF laver fejl. tak!

14 Omit (tidskode:12.12) Klassen er på udflugt. Omit snakker med El Hassan i bussen. Hør hvad Omit fortæller og svar på spørgsmålene. 1. Hvor mange ansøgninger har Omit skrevet? 2. Hvor kommer Omit fra? 3. Hvad er Omit uddannet som? 4. Hvorfor kan Omit ikke få arbejde i Danmark? Diskuter: Tror du, det er sværere at får arbejde i Danmark, når man ikke er dansker og har et dansk navn? Kender I nogen som har problemer med at finde et arbejde?

15 Ida afleverer nøgler til Niels (tidskode 20.23) Opgave A: Se sekvensen et par gange og prøv at se, om I kan forklare, hvad der sker. Hvem er Niels? Hvorfor afleverer Ida nogle nøgler til Niels? Hvem ringer, mens El Hassan er på toilettet, og hvorfor bliver Ida vred? Opgave B: Læg billederne nedenfor i rigtig rækkefølge og vælg de sætninger, der passer til hvert billede. 1. El Hassans mobil ringer. Ida tager den i hans jakke. 2. El Hassan slår Niels med en statue af den lille havfrue. 3. El Hassans overskæg sidder på ryggen af Niels. 4. Dansktimen er slut, og Ida spørger, om Hassan vil gøre hende en tjeneste. Hun har noget, som hun skal have afleveret. 5. Ida er sur og hun går sin vej. 6. El Hassan kysser Ida. Og Ida smiler. 7. Niels er sur på El Hassan, fordi han har taget hans kæreste. Han tager fat i El Hassan. 8. El Hassan har tabt sit overskæg. Han holder sig for munden. 9. El Hassan limer sit overskæg på igen. 10. Ida og Lars kommer ind på den lille Havfrue. Ida afleverer nogle nøgler til Niels. Klip billederne ud og sæt dem i rigtig rækkefølge.

16

17 Lars får en flagstang i hovedet (tidskode 23.30) Opgave A: Indsæt ord i teksten en forbryder, elsker, græsplænen, en ambulance, banker, at mobbe, flagstangen, kolonihavehus, rejser sig, lukke, bevidstløs, vred, klædt sig ud, hjælpe, forklare, hænder Lars tager ud til Idas. Han vil snakke med hende. Han på døren. Ida luk mig ind, siger han. Men Ida vil ikke ham ind. Hun er meget på Lars, fordi han har som El Hassan. Hun tror han har gjort det for hende. Men Lars ville jo bare hende! Ida siger, at han skal gå, men Lars vil ikke gå, han vil Ida, hvorfor han klædte sig ud. Naboerne kommer løbende. De tror at Lars er. De hiver Lars væk. De lægger ham på og binder hans på ryggen. Lars råber til Ida: Jeg dig, siger han. Ida siger til de to naboer, at de skal slippe Lars. Hvad var det du sagde, spørger Ida. Lars, og han vil sige noget til Ida. Men vælter, og han får den i hovedet. Han bliver bevidstløs. Der kommer en ambulance og henter ham. Opgave B: Se på billederne og skriv to sætninger til hvert billede. Fortæl jeres klassekammerater, hvad I har skrevet.

18

19 Ida besøger Lars på hospitalet læs dialogen (Tidskode 26.35) Ida: Hej Lars: Hej Ida: De er fra haven Lars: Tak Ida: Den rigtige El Hassan er ellers dukket op ovre på skolen. Lars: Nå ser han lige så godt ud som mig? Ida: Han taler bedre dansk Jeg blev egentlig ret glad for dig, da du var El Hassan. Du lignede slet ikke dig selv. Lars: Skal jeg så ikke bare blive ved med det. Ida: Jeg synes bare du skal være dig selv.eller sådan som du var, da du var El Hassan. Lars: Ja jeg tror lige, jeg er manden, du har brug for.

20 Begyndelsen og slutningen Det ene billede er fra begyndelsen af filmen, og det andet er fra slutningen af filmen. Hvad er forskellen på de to billeder? Hvad er der sket i Lars liv? Tror du, han har forandret sig? Hvad synes du, filmen handler om? Lav et referat af filmen.

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3 PerlePosten Vi er ude Gu er vi ej Der er mange fordomme, om hvem der er med, og hvem der ikke er med i samfundet. Spørgsmålet er hvem der bidrager, og hvem der ikke bidager til samfundet. Vi elever fra

Læs mere

Test din viden om Pronominer

Test din viden om Pronominer Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Pronominer 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 1 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er.

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er. Hvad er selvværd? Selvværd er tilfredshed med at være den, man er, og med det, man gør. Det er definitionen i Nudansk Ordbog, en definition, jeg synes er god. Helt grundlæggende handler det om din mening

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Lærervejledning. www.5nyeemner.dk

Lærervejledning. www.5nyeemner.dk Lærervejledning 5 nye emner er bygget op omkring emnerne: hverdag, lokalområde, sundhed, fester og miljø. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside,,

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Trap ned. lær at takle konflikter

Trap ned. lær at takle konflikter Trap ned lær at takle konflikter Indholdsfortegnelse 1. Konfliktfyldte kundesituationer Side 3 2. Konflikttrappen Side 7 3. Redskaber til konflikthåndtering Side 12 4. Ikke alle konflikter kan løses Side

Læs mere

lærersıder ı ı 59 Hvad vil du være, om Uddannelse og arbejde

lærersıder ı ı 59 Hvad vil du være, om Uddannelse og arbejde lærersider 59 hvad vil du være, OM UDDANNELSE OG ARBEJDE 60 lærersider Fokus Filmen om Bülent har fokus på, hvad man drømmer om. Om forældres forestillinger og forventninger til deres børn, og om deres

Læs mere

Den svære anden bølge

Den svære anden bølge SÅDAN LYKKES DIT ANDET PARFORHOLD Den svære anden bølge AF ANNETTE AGGERBECK FOTO: GETTYIMAGES OG POLFOTO Når vi går ind i et nyt parforhold, har vi erfaringerne med os fra første ægteskab. Og hvis vi

Læs mere

Hjerneskadet midt i livet

Hjerneskadet midt i livet 12 Hjernesagen nr. 2 2015 TEMA: Hjerneskadet midt i livet Du går på arbejde, henter børn, lufter hund, passer karriere, familie og venner, du gør alt for at være en god og nærværende mor, far, mand, kone,

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 Bilag 2 Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 R (respondent) = Jens Kofoed I (interviewer) = Mikkel Andersen I2 (interviewer 2) = Simon Schonenberg.

Læs mere

De tre domæner på Skovgården

De tre domæner på Skovgården De tre domæner på Skovgården Udarbejdet af pædagogisk leder Hanne Dalsgaard, Skole- og behandlingshjemmet Skovgården. Februar 2010. Som vi ser det, er domænerne et rigtigt anvendeligt redskab, som på mange

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere