Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl"

Transkript

1 1 REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 2. oktober 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer fremsendes dagen før) Deltagere: Claus Brøckner (Region Nord) Birgitte Klindt Poulsen (Region Nord) Jørgen Schøler Kristensen (Region Midt) Eva Sædder (Region Midt) Kim Brixen (Region Syd) Afbud Mette Marie Hougaard Christensen (Region Syd) Knut Borch-Johnsen (Region Sjælland) Stig Ejdrup Andersen (Region Sjælland) Steen Werner Hansen (Region H) Lars Nielsen (LN, repræsentant fra sygehusapotekerne) Flemming Sonne (Amgros) Emilie Engell Winther (Danske Regioner) - afbud Hanne Rolighed Christensen (HRC, Formand) (Region H) Liv Askaa (LA, sekretær) (Region H) Thomas Birk Andersen (Danske Regioner) Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl ) Fast punkt - Meddelelser fra formanden - Gentamicin sag orientering om håndtering i Hovedstaden HRC orienterede kort om Region Hs proces og håndtering af gentamicinsagen. Sagen er håndteret forskelligt af regionerne. FS orienterede om, at der vil blive taget kontakt til Lægemiddelstyrelsen med henblik på, at styrelsen anvender korrekte distributionskanaler samt i skrivelsen forholder sig til, hvordan regionerne forventes at håndtere henvendelsen, men henblik på ensartet sagsbehandling i regionerne. - Formandens foretræde for Medicinrådet i september HRC berettede om foretræde for Medicinrådet. Rådet ønsker fremadrettet et kort oplæg vedr. implementeringerne af Medicinrådets beslutninger fra Forum/HRC 1-2 gange årligt - Orientering fra Amgros vedr. stigning i medicinudgifter Flemming Sonne orienterede kort om, at Amgros prognose for regionernes medicinudgifter i 2017 på baggrund af de første 8 måneder er en stigning på 8,4 %, hvilket er væsentligt højere end estimeret.

2 - Henvendelser vedr. mulighed for at tage lægemidler i brug i timelag mellem markedsføring af nye lægemidler og vurdering fra Medicinrådet - håndtering i regionerne Regionerne vil som udgangspunkt at vente med at ibrugtage behandling til Medicinrådets vurdering foreligger. I uopsættelige situationer kan der søges om ibrugtagning til individer før vurderingen fra Medicinrådet foreligger. 2) Fast punkt - opfølgning på nye vejledninger og anbefalinger fra Medicinrådet - At Forum tager orienteringen til efterretning På rådsmødet den 14. september 2017 godkendte Medicinrådet den første vurdering af et biosimilært lægemiddel: biosimilært rituximab til non- Hodgkin lymfom til tre patientgrupper a) Nydiagnosticerede patienter med enten aggressivt eller indolent NHL eller patienter med indolent NHL, som skal i behandling efter en periode med monitorering (watch and wait) b) NHL-patienter med relaps, som efter en periode i remission skal i behandling igen c) NHL- patienter, der er i deres første eller et senere behandlingsforløb. Der skal i denne gruppe tages forbehold for, at præparatskift under induktionsbehandlingen kan skabe usikkerhed i dialogen med patienten. - Orienteringen blev taget til efterretning 3) Fast punkt - Videndeling af lægemiddelkomiteernes sagsbehandling af ibrugtagning af lægemidler - At Forum tager orienteringen om videndelte vurderinger til efterretning - At lægemiddelkomitéerne giver en kort status om vidensniveau for ibrugtagning af ny og eksperimentel medicin - At forum drøfter Lægemiddelkomitéernes håndtering af faglige vurderinger, hvis patienter modtager behandling i anden region Siden sidste møde er der via Forum blevet videndelt ibrugtagning vedrørende 9 lægemiddelstoffer. Formanden vil kort gennemgå de væsentligste overvejelser i forbindelse med vurderingerne indenfor udvalgte lægemiddelstoffer.

3 På sidste møde blev det desuden drøftet, at lægemiddelkomitéerne har udfordringer ifht. at kunne sikre videndeling på tværs, som er et af forums opgaver jf. kommissoriet. Det forventes, at hver region giver en kort status ifht. initiativer, som skal sikre at lægemiddelkomitéerne får information til videndeling via forum. Der ønskes desuden en drøftelse af processen håndtering af ibrugtagning af lægemidler, i tilfælde hvor patienter indleder behandling i regi af et klinisk forsøg i én region og efterfølgende afsluttes til videre behandling i egen region. Se cases som oplæg til drøftelse i bilag. Bilag Oversigt over vurderinger videndelt i forum siden sidste møde Bilag Casebeskrivelser til drøftelse - Orienteringen blev taget til efterretning - Der var enighed om, at lægemiddelkomitéerne trods forskelligartede modeller har et sammenligneligt indblik i, hvornår nye og eksperimentelle lægemidler bliver taget i brug i regionerne. Snitflade til Sundhedsstyrelsens rådgivende panel, som rådgiver ifht. anvendelse af eksperimentelle lægemidler blev drøftet og der var en vis undren over, at panelet i nogle tilfælde også rådgiver om anvendelse af markedsførte lægemidler, som ikke er godkendt af KRIS. SWH vil rette henvendelse til Sundhedsstyrelsen herom. Forum ønsker at undersøge muligheden for, at repræsentant fra panelet deltager i drøftelse på forums næste møde. - Sagsbehandlingen af faglige vurderinger i forbindelse med to cases blev ikke indgående drøftet, men blot taget til efterretning. - Region Hovedstaden vil se nærmere på ibrugtagning på Fase 1 enhederne i den kommende tid, med henblik på at opnå større viden om aktiviteter og tilbud. - I Region Midt bestræber man sig på at sikre, at både eksperimentel medicin, projektmedicin og markedsført medicin registreres i medicinsystem fra 1. januar ) TAS-102 (Lonsurf) til behandling af metastaserende kolorektalcancer - At Forum drøfter lægemiddelkomitéernes dialog med de onkologiske afdelinger vedrørende behandling af metastatisk kolorektalcancer med Lonsurf (TAS-102)

4 KRIS afviste i juni 2016, at TAS-102 (Lonsurf) skulle anvendes som standardbehandling til behandling af metastatisk kolorektalcancer. Afvisningen som standardbehandling var begrundet med ikke overbevisende data for effekt på overall survival. Imidlertid ses i både Region Sj og Region H et stort ønske om at anvende behandlingen til patienter som efter behandling med standardtilbud har høj performance status. Siden januar 2017 har forum modtaget og videndelt hhv. 9 og 4 vurderinger af ibrugtagning af Lonsurf til konkrete patienter. I de mange henvendelser til lægemiddelkomitéerne i Region Sjælland og Region H grunder ønsket i, at behandlingsmulighederne for patienterne er udtømte og patienten fortsat har performancestatus Forum er blevet opmærksomme på et investigator-initieret fase II studie er påbegyndt på OUH. I studiet randomiseres patienter til enten Lonsurf eller Lonsurf+Avastin. - Forums medlemmer vurderede, at der findes mellem patienter, som er sat i behandling med TAS-102 (Lonsurf) i Danmark. Forum ønsker ved de kliniske farmakologer at indhente data vedr. effekt til brug i drøftelse på næste møde i forum. Med referat fremsendes skema, til fremsendelse til de onkologiske afdelinger med henblik på en tilbagemelding og samling af data inden jul. 5) Opfølgning på implementering af vejledning fra Forum vedr. vægtjusteret dosering af pembrolizumab til 1. linje NSCLC - At Forum drøfter lægemiddelkomitéerne status for implementeringen af vejledningen i regionerne På forums møde i juni 2017 blev det besluttet at udarbejde en skrivelse til de onkologiske afdelinger med henblik på, at der anvendes vægtjusteret dosering til behandling af 1. linje NSCLC. Notatet blev via lægemiddelkomitéerne distribueret til de onkologiske afdelinger. Det ønskes, at Forum videndeler ifht. Lægemiddelkomitéernes status og proces for implementeringen af vægtjusteret dosering til behandling af 1. linje NSCLC. - Vejledningen er under implementering i alle regioner, men enkelte regioner er udfordret ved anvendelse af nivolumab frem for pembrolizumab til NSCLC i første linje. - Grundet begrænset antal patienter har man i enkelte steder valgt at anvende intervaller for dosering frem for 100 % vægtjusteret dosering.

5 6) Lægers habilitet og efteruddannelse oplæg til SD-kredsen - At forum godkender notat til fremsendelse til inspiration til sundhedsdirektørkredsen På møde i juni blev habilitet og regionernes udfordringer med at udpege fagudvalgsmedlemmer drøftet på baggrund af formandens forslag til alternative finansieringsmodeller i forhold til den nuværende, hvor medicinalindustrien betaler en stor del af lægernes konferencedeltagelse. Siden har lægemiddelkomitéerne fremsendt kommentarer og formanden har haft en dialog med hhv. Lægemiddelindustriforeningen og Lægeforeningen om habilitet og finansieringsmodeller. Det hele er blevet samlet i et notat som ønskes fremsendt sundhedsdirektørkredsen med henblik på en drøftelse. Notatet skitserer forskellige mulige modeller som regionerne kan overveje i forbindelse med at sikre lægers uvildige efteruddannelse. 1) Ledelsesansvar at sikre lægers efteruddannelse 2) Early warning systematisk orientering/viden om fremtidige lægemidler 3) Midler fra lægers lønnede arbejde i arbejdstiden 4) Aktiv deltagelse på konferencer 5) Gebyrer for medicinafprøvninger 6) Systematisk videndeling fra større kongresser og øget brug af livestreaming/webinars 7) Networking mellem fagfæller 8) Forhandling om økonomisk ramme for medicinalindustrien 9) Etablering af efteruddannelsesfond 10) Samfinansiering 11) Deltagelse i advisory boards Bilag Forums notat vedr. habilitet og lægers efteruddannelse - Notatet blev godkendt med følgende kommentarer - En sidste korrekturrunde grundet slå-, stave- og kommafejl - Fjernelse af kommentar i opsummeringen vedr. hospitalernes mulighed for at påvirke lægers deltagelse på konferencer

6 7) Fast punkt - Monitorering af lægemiddelforbrug indenfor udvalgte områder - At forum orienteres om regionale forskelle i forbrugsdata udarbejdet af Lars Nielsen Lars Nielsen vil gennemgå monitoreringsdata for regionernes lægemiddelforbrug på udvalgte områder jf. beslutning på møde i forum d. 31. marts med henblik på identifikation af områder med større regionale forskelle. Bilag Oversigt over lægemiddelforbrug indenfor udvalgte områder - LN gennemgik forbrugsdata indenfor udvalgte områder. Forum tog LN gennemgang til efterretning. 8) Fast punkt Horizon Scanning - At orienteringen tages til efterretning - At forum godkender, at Horizon Scanning ikke længere skal være et fast punkt, og at lægemiddelkomiteerne kan holde sig orienterede ved Horizon Scannings nyhedsbreve på Amgros hjemmeside Horizon Scannings (HS) har til formål at sikre leverancer som skaber et samlet overblik over nye lægemidler, indikationsudvidelser og dispenseringsformer to til tre år, før et lægemiddel får markedsføringstilladelse i Danmark har taget form. Amgros indsamler de relevante data systematisk og struktureret, som videreformidles på projektets hjemmeside. Såfremt lægemiddelkomitéerne ønsker en gennemgang eller efterspørger specifikt viden om nye lægemidler på et terapeutisk område eller status for et bestemt lægemiddel kan der rettes henvendelse til projektleder Helle Braüner (hbr@amgros.dk). Bilag Status for Horizon Scanning - Orienteringen blev taget til efterretning - Forum besluttede, at fjerne HS som fast punkt på forums dagsorden

7 9) Fast punkt - Opdateret liste over patentudløb - At forum tager den opdaterede liste til efterretning, samt at - Patentudløb kun er på dagsorden, når listen er nyligt opdateret Forum besluttede på mødet januar 2017, at forum ønsker en fast fremsendelse af liste over patentudløb i forbindelse med møderne. Listen er udarbejdet af Amgros, og såfremt lægemiddelkomitéerne opdager fejl ellermangler, bedes disse fremsendes direkte til tovholder i Amgros Terese Teilmann (tte@amgros.dk). Listen opdateres ca. én gang årligt omkring oktober måned, hvorefter den sendes til lægemiddelkomitéerne. Bilag Liste over patentudløb i Forum tog den opdaterede liste til efterretning - Forum besluttede, at patentudløb fremadrettet kun bør gennemgås på Forums først kommende møde efter, at den fulde liste er opdateret 10) Amgros projekt, som skal målrette informationer til Lægemiddelkomitéerne (orientering) - Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning Amgros genererer i sin forretning forskelligartet viden om lægemiddelmarkedet, herunder eksempelvis ibrugtagning af nye dyre lægemidler, forbrugsmønstre, udbud på lægemidler og forsyningskritiske situationer. Amgros tror på, at hvis viden omsættes til mere målrettet og brugbar information til de fem regioners Lægemiddelkomitéer, vil det være med til at lette/styrke Lægemiddelkomitéernes arbejde. Denne viden kan i sidste ende bidrage til, at regionerne og Amgros i fællesskab opnår - mere sundhed for pengene. Derfor vil Amgros afholde uformelle dialogmøder med sekretariater/analyseteam/ medicinmonitoreringsteam til de fem regionale lægemiddelkomitéer, da de ofte udarbejder konkret materiale til de regionale lægemiddelkomitéer. På disse dialogmøder vil vi blive klogere på, hvordan Amgros kan målrette vores materiale. Tanken er, at Amgros i fremtiden kan bidrage med mere anvendeligt materiale, som er målrettet de aktuelle behov hos Lægemiddelkomiteerne. På nuværende tidspunkt er planen, at Amgros i løbet af efteråret vil tage kontakt til sekretariaterne/ analyseteam/ medicinmonitoreringsteam i de fem regioner samt mødes med dem. Når alle fem møder er blevet afholdt, vil det blive vurderet, hvad næste skridt vil være.

8 - Orienteringen blev taget til efterretning 11) Eventuelt - FS orienterede om pågående drøftelser i regi af Nordisk Lægemiddelforum med henblik på at etablere nordisk samarbejde om at sikre forsyning, beredskab og volumen ifht. fælles nordisk udbud

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners fra kl

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners fra kl Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 31. marts 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København

Læs mere

b) Opfølgning på regionernes ibrugtagning af lægemidler, som ikke er anbefalet af Medicinrådet

b) Opfølgning på regionernes ibrugtagning af lægemidler, som ikke er anbefalet af Medicinrådet 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 19. marts 2018 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl Referat godkendt 22. januar 2018.

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl Referat godkendt 22. januar 2018. 1 REFERAT Møde i: Forum for Tværregional Koordination af Medicin Dato: 9. januar 2018 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 5. februar 2019 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

REFERAT. 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

REFERAT. 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 13. november 2018 Kl.: 12.30-15.30 Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Ad c) Vejledning er sendt ud og endelig godkendelse via SD-kredsen afventes

Ad c) Vejledning er sendt ud og endelig godkendelse via SD-kredsen afventes 1 DAGSORDEN Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 6. juni 2018 Kl.: 8.00-11.30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners gæstekantine fra kl

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners gæstekantine fra kl REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 9. januar 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår skærme ved hovedindgang,

Læs mere

Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer

Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38 66 53 18 Mail

Læs mere

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 16-05-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 22-05-2012 Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen Schøler Kristensen (næstformand),

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 05-07-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling

Læs mere

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin.

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin. N O T A T Model for vurdering af lægemidler 04-04-2016 Sag nr. 16/551 Dokumentnr. 13982/16 Thomas Birk Andersen Ann Vilhelmsen 1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde)

Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde) Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde) Afholdt torsdag d. 24. maj 2018 Kl. 13.00-16.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Jørgen Schøler Kristensen (formand)

Læs mere

Til Sundhedsdirektørkredsen. Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin d. 2. oktober 2017 Sagsnr Lægers efteruddannelse og habilitet

Til Sundhedsdirektørkredsen. Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin d. 2. oktober 2017 Sagsnr Lægers efteruddannelse og habilitet Til Sundhedsdirektørkredsen Lægers efteruddannelse og habilitet Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin d. 2. oktober 2017 Sagsnr. 17028171 Indhold Notatet opsummerer baggrunden for, at habilitet

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 07-10-2013 Sag nr. 09/1736 Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen

Læs mere

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 DEN REGIONALE LÆGEMIDDELKOMITE REFERAT Mødetitel Sted Regionalt Lægemiddelkomite møde Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 Den regionale Lægemiddelkomite Sekretariat Jernbanegade

Læs mere

Ny model for vurdering af lægemidler

Ny model for vurdering af lægemidler Ny model for vurdering af lægemidler RESUMÉ Dette punkt beskriver en næsten endelig model for vurdering af lægemidler. Det nye i forhold til den model, som bestyrelsen på sit møde den 10. december 2015

Læs mere

Medicinrådet. Medicinrådet (9. rådsmøde i Medicinrådet) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø

Medicinrådet. Medicinrådet (9. rådsmøde i Medicinrådet) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Medicinrådet Medicinrådet (9. rådsmøde i Medicinrådet) 09-11-2017 10:00 Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Information : Medlemmer af Rådet: Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen

Læs mere

Eftersendelse til 6. rådsmøde i Medicinrådet Onsdag den 16. august 2017

Eftersendelse til 6. rådsmøde i Medicinrådet Onsdag den 16. august 2017 Medicinrådet 2017 Side 139 af 195 Eftersendelse til 6. rådsmøde i Medicinrådet Onsdag den 16. august 2017 Nedenstående bilag skal tilføjes den udsendte dagsorden fra den 04.08.2017. Det er noteret under

Læs mere

REFERAT Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin 18. september Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø

REFERAT Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin 18. september Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 18. september 2018 Kl.: 12.30-15.30 Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet. Tirsdag den 20. december 2016 kl

Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet. Tirsdag den 20. december 2016 kl Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet Tirsdag den 20. december 2016 kl. 16-18 Velkommen Danske Regioner Status Medicinrådet Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet: Nye lægemidler og nye indikationer Ansøgning,

Læs mere

1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne beskrives nedenfor.

1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne beskrives nedenfor. N O T A T 05-02-2015 Sagsnr. 15/1370 Dok.nr. 7114/16 Ny model for vurdering af lægemidler 1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne

Læs mere

Medicinrådet seneste nyt!

Medicinrådet seneste nyt! Medicinrådet seneste nyt! VELKOMST Status på arbejdet med Medicinrådet Faglig og økonomisk metode Tidsplan for opstart af Medicinrådet Det videre forløb Medicinrådet og tværregionalt forum for koordination

Læs mere

IHE forum. Decisions on pharma in Denmark. En generell beskrivning av det danska läkemedelssystemet och hur Amgros arbetar med hälsoekonomi

IHE forum. Decisions on pharma in Denmark. En generell beskrivning av det danska läkemedelssystemet och hur Amgros arbetar med hälsoekonomi IHE forum Decisions on pharma in Denmark En generell beskrivning av det danska läkemedelssystemet och hur Amgros arbetar med hälsoekonomi Ved adm. direktør Flemming Sonne DISPOSITION Hvem er Amgros og

Læs mere

OM AMGROS. Vi får tingene til at lykkes. Ved adm. direktør Flemming Sonne

OM AMGROS. Vi får tingene til at lykkes. Ved adm. direktør Flemming Sonne OM AMGROS Vi får tingene til at lykkes Ved adm. direktør Flemming Sonne AMGROS HAR VÆRET IGENNEM EN TRANSFORMATION FRA INDKØBSORGANISATION INDEN FOR SUNDHEDSOMRÅDET HENIMOD EN MERE STRATEGISK FORRETNINGSUDVIKLINGSORGANISATION

Læs mere

Referat. Mødedeltagere:

Referat. Mødedeltagere: Referat Møde i: Region Hovedstadens lægemiddelkomité Dato: Fredag d. 20. maj 2016 Kl.: 12:30 13:30 Sted: Mødelokale 14, uddannelsescentret, opgang 50, Bispebjerg og Frederiksberg hospital Mødedeltagere:

Læs mere

KORT OG GODT RADS RÅDET FOR ANVENDELSE AF DYR SYGEHUSMEDICIN

KORT OG GODT RADS RÅDET FOR ANVENDELSE AF DYR SYGEHUSMEDICIN KORT OG GODT RADS RÅDET FOR ANVENDELSE AF DYR SYGEHUSMEDICIN RADS KORT OG GODT TIDSSVARENDE OG ENSARTET BEHANDLINGSTILBUD TIL ALLE OM RADS Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har til opgave

Læs mere

Mødedeltagere. Program. Patientforløb og Økonomi

Mødedeltagere. Program. Patientforløb og Økonomi Patientforløb og Økonomi Sundhedsplanlægning Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst AC-Fuldmægtig Rikke Sandorff Nielsen-Man +4524898520 rsnm@rn.dk Regionalt lægemiddelkomité-møde med deltagelse af Lægemiddelstyrelsen

Læs mere

Medicinrådet. Torsdag den 14. september Kl (Frokost kl ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler

Medicinrådet. Torsdag den 14. september Kl (Frokost kl ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Side 1 af 87 Der indkaldes til 7. rådsmøde i Medicinrådet Medicinrådet Torsdag den 14. september 2017 Kl. 10.00-15.00 (Frokost kl. 12.00-13.00) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Dampfærgevej

Læs mere

Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18

Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18 Den 21. september 2016 Dok. nr.: 265248 Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen

Læs mere

Prioritering af medicin i Region Hovedstaden

Prioritering af medicin i Region Hovedstaden Center for Sundhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B Telefon 38665000 Direkte 38665318 Web www.regionh.dk Journal-nr.: 19048757 Ref.: ABAR0067 Dato: 20. september Spørgsmål nr.:

Læs mere

Referat af 20. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt onsdag den 15. april 2015

Referat af 20. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt onsdag den 15. april 2015 15-04-2015 Dokumentnr. 192823 Maria Henze Tel. 8871 3076 E-mail: mhe@rads.dk Referat af 20. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt onsdag den 15. april 2015 Tilstedeværende medlemmer

Læs mere

Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18

Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18 Den 22. oktober 2015 Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per

Læs mere

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen 20-05-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 26333/11 Thomas Birk Andersen Tel. 3529 8270 Referat af 5. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 12. maj 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016

Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016 2. februar 2016 Dok.nr.229056 Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand),

Læs mere

Medicinrådet. Medicinrådet (11. rådsmøde) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø

Medicinrådet. Medicinrådet (11. rådsmøde) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Medicinrådet Medicinrådet (11. rådsmøde) 30-01-2018 09:00 Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Information : Medlemmer af Rådet: Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand)

Læs mere

RADS KORT OG GODT RADS

RADS KORT OG GODT RADS RADS KORT OG GODT RADS Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin KORT OG GODT RADS - Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin Mål: > Faglig konsensus om bedste lægemiddelbehandling > Ensartet behandlingstilbud

Læs mere

Referat af 16. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 8. maj 2014

Referat af 16. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 8. maj 2014 02-06-2014 Sag nr. 09/1736 Referat af 16. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 8. maj 2014 Tilstedeværende medlemmer af RADS Jørgen Schøler Kristensen (formand),

Læs mere

Referat af 7. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 7. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 7. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt torsdag den 14. september 2017 Kl. 10.00 15.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand) Niels Obel

Læs mere

19. rådsmøde i Medicinrådet. Onsdag d. 15. august 2018 kl Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat

19. rådsmøde i Medicinrådet. Onsdag d. 15. august 2018 kl Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat 19. rådsmøde i Medicinrådet Onsdag d. 15. august 2018 kl. 10.00-14.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Protokol: Forhøjet kolesterol (hyperlipidæmi) 4. Vurdering: adalimumab (biosimilært)

Læs mere

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Dato 9. november 2017 Sagsnr. 2017103730 PFR Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Indledning Formålet med denne vejledning er at orientere om proceduren for den periodiske

Læs mere

2. Medicinrådets formål Medicinrådets formål kan opsummeres som følgende tre punkter:

2. Medicinrådets formål Medicinrådets formål kan opsummeres som følgende tre punkter: N O T A T Modelbeskrivelse for ny medicinorganisation 1. Indledning Dette notat beskriver modellen for en ny medicinorganisation, som bygger videre på erfaringerne fra regionernes to eksisterende medicinråd,

Læs mere

Kræftstyregruppen, UVKL og NKU

Kræftstyregruppen, UVKL og NKU Kræftstyregruppen, UVKL og NKU Dansk Selskab for Klinisk Onkologi 12. marts 2011 Ole Andersen, overlæge, dr.med. Sundhedsplanlægning, Sundhedsstyrelsen Kræftstyregruppen Nedsat i 1998 i regi af Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Medicinrådet. Onsdag den 7. juni Kl (Frokost kl ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler

Medicinrådet. Onsdag den 7. juni Kl (Frokost kl ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Der indkaldes til 5. rådsmøde i Medicinrådet Medicinrådet Onsdag den 7. juni 2017 Kl. 10.00-15.00 (Frokost kl. 12.00-13.00) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Dampfærgevej 27-29, 3. sal th.

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Dagsorden Møde i: Den Regionale Lægemiddelkomité Dato: 18. december 2014 Kl.: 13:30 16:00 Sted: Pejsestuen, opgang 51, Bispebjerg Hospital

Dagsorden Møde i: Den Regionale Lægemiddelkomité Dato: 18. december 2014 Kl.: 13:30 16:00 Sted: Pejsestuen, opgang 51, Bispebjerg Hospital Dagsorden Møde i: Den Regionale Lægemiddelkomité Dato: 18. december 2014 Kl.: 13:30 16:00 Sted: Pejsestuen, opgang 51, Bispebjerg Hospital Mødedeltagere: Vicedirektør Steen Werner Hansen (SWH), Herlev

Læs mere

Referat af 17. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 2. oktober 2014

Referat af 17. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 2. oktober 2014 31-10-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 52013/14 Referat af 17. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 2. oktober 2014 Tilstedeværende medlemmer af RADS Jørgen Schøler

Læs mere

Hvorfor er det kun industrien der kan søge om indikationer? Begrænser RADS den frie ordinationsret? Ved RADS formand Svend Hartling

Hvorfor er det kun industrien der kan søge om indikationer? Begrænser RADS den frie ordinationsret? Ved RADS formand Svend Hartling Hvorfor er det kun industrien der kan søge om indikationer? Begrænser RADS den frie ordinationsret? Ved RADS formand Svend Hartling Formål med RADS Danske Regioners bestyrelse nedsatte i efteråret 2009

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende leverkræft

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende leverkræft Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende leverkræft 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december 2016 Medicinrådet

Læs mere

Referat af 28. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 28. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 28. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 15. maj 2019 Kl. 10.00-16.15 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Observatører Doris Hovgaard Jørgen Schøler Kristensen

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502, 5.

Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502, 5. R E F E R A T Emne Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi Mødedato 5. marts 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Deltagere Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Nedenstående bilag skal tilføjes den udsendte dagsorden fra onsdag den

Nedenstående bilag skal tilføjes den udsendte dagsorden fra onsdag den Medicinrådet 2017 Side 88 af 132 Eftersendelse til det 7. rådsmøde i Medicinrådet Torsdag den 14. september 2017 Nedenstående bilag skal tilføjes den udsendte dagsorden fra onsdag den 30.08.2017. Det er

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den kl

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den kl Lægeforeningen 01-05-2018 Referat Jr. /2016-2241 Emne: Til: Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22-03-2018 kl. 17.00 20.00 LMU (Michael Dupont formand, Bjarne Ørskov Lindhardt, Henrik

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende gigtsygdomme

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende gigtsygdomme Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende gigtsygdomme 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december 2016 Medicinrådet

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende lungekræft

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende lungekræft Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende lungekræft 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december 2016 Medicinrådet

Læs mere

Referat. O: til Orientering K: til Kommentering D: til Drøftelse. Bilag 1 LMK sekretariat arbejdsopgaver, ID 1300, version 04. Dato: 16.

Referat. O: til Orientering K: til Kommentering D: til Drøftelse. Bilag 1 LMK sekretariat arbejdsopgaver, ID 1300, version 04. Dato: 16. Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde (LMK) Sted Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 (Auditorium, Personalekantine) Dato/tid Den 16. november 2018 kl. 13-16.00

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

Referat Møde: Lægemiddelkomitéen Tidspunkt: 29. april 2015, kl Sted: Peder Jests kontor, 1. sal, Indgang 101

Referat Møde: Lægemiddelkomitéen Tidspunkt: 29. april 2015, kl Sted: Peder Jests kontor, 1. sal, Indgang 101 Afdeling: Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV Udarbejdet af: Helle Rexbye Sagsnr.: E-mail: helle.rexbye@rsyd.dk Dato: 29. april 2015 Telefon: 21158506 Referat Møde: Lægemiddelkomitéen Tidspunkt: 29.

Læs mere

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl Lægeforeningen 18-10-2016 Referat Jr. /2016-2241 Emne: Til: Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl. 17.00 20.00 LMU (Michael Dupont formand, Bjarne Ørskov Lindhardt,

Læs mere

MORGENMØDE OM SUNDHEDSØKONOMI

MORGENMØDE OM SUNDHEDSØKONOMI MORGENMØDE OM SUNDHEDSØKONOMI Brug af omkostninger på terapiområder samt proces for indsendelse og vurdering af omkostningsanalyser af nye lægemidler Regionernes Hus 23. november 2017 MORGENENS PROGRAM

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat af 4. rådsmøde i Medicinrådet. Afholdt onsdag den 3. maj Kl

Referat af 4. rådsmøde i Medicinrådet. Afholdt onsdag den 3. maj Kl Referat af 4. rådsmøde i Medicinrådet Tilstedeværende medlemmer af Rådet Afholdt onsdag den 3. maj 2017 Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand) Jens Friis Bak Henning Beck-Nielsen

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende tværgående kræftlægemidler vers. 1.0

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende tværgående kræftlægemidler vers. 1.0 Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende tværgående kræftlægemidler vers. 1.0 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december

Læs mere

Orienteringsmøde for lægemiddelleverandører

Orienteringsmøde for lægemiddelleverandører REFERAT Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk 6. juni 2017 Mødetitel: Sted: Orienteringsmøde for lægemiddelleverandører Lokale

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Referat af 12. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 12. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 12. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 7. februar 2018 Kl. 10.00-15.05 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Kim Brixen Observatører Doris Hovgaard Ida Sofie

Læs mere

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard.

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard. Den 8. november 2013 Referat af 6. møde i KRIS afholdt den 24. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell

Læs mere

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler Årsrapport 2008-2009: Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) 2010 Årsrapport 2008-2009: Udvalget til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København

Læs mere

ÅRET DER GIK VI VIL GØRE DET BEDRE OG BILLIGERE VI ER NÅET LANGT MED VORES ARBEJDE FOR MEDICINRÅDET BORGERNE FÅR DEN NYESTE TEKNOLOGI

ÅRET DER GIK VI VIL GØRE DET BEDRE OG BILLIGERE VI ER NÅET LANGT MED VORES ARBEJDE FOR MEDICINRÅDET BORGERNE FÅR DEN NYESTE TEKNOLOGI ÅRET DER GIK 17 VI VIL GØRE DET BEDRE OG BILLIGERE VI ER NÅET LANGT MED VORES ARBEJDE FOR MEDICINRÅDET BORGERNE FÅR DEN NYESTE TEKNOLOGI 4 VI HAR SPECIALISE RET VORES FORRET NING PÅ LÆGEMIDLER YDERLIGERE

Læs mere

Referat. Afbud. Agenda

Referat. Afbud. Agenda Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde Sted Roskilde sygehus, - indgang 24, lokale 1 (Køkkenservicebygningen) Dato/tid Den 30. maj 2016 kl. 14-16.00 Deltagere Knut Borch-Johnsen, formand (knbo)

Læs mere

Referat af 13. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 13. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 13. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt torsdag d. 15. marts 2018 Kl. 10.00-18.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Observatører Steen Werner Hansen (formand) (gik kl. 17.15) Doris Hovgaard (kom

Læs mere

Referat. Afbud. Kommende møder:

Referat. Afbud. Kommende møder: Referat Mødetitel Sted Regional Lægemiddelkomite møde Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 (Ved auditorium og personalekantine) Dato/tid Den 24. oktober 2016 kl. 14-16.00

Læs mere

UDVIDET SAMMENLIGNINGSGRUNDLAG

UDVIDET SAMMENLIGNINGSGRUNDLAG UDVIDET SAMMENLIGNINGSGRUNDLAG BIOLOGISKE LÆGEMIDLER TIL SVÆR EOSINOFIL ASTMA 2. VURDERING Camilla Munk Mikkelsen Jeannette Bundgaard Bach Lianna Geertsen AMGROS 17. maj 2018 INDHOLD Omkostninger forbundet

Læs mere

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 11. juni 2019 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende behandling med immunoglobuliner

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende behandling med immunoglobuliner Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende behandling med immunoglobuliner 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december

Læs mere

SFR Anæstesiologi. Blegdamsvej København Ø. Opgang Esther Møllers Vej 1, Opgang 11 Direkte

SFR Anæstesiologi. Blegdamsvej København Ø. Opgang Esther Møllers Vej 1, Opgang 11 Direkte SFR Anæstesiologi Møde i: SFR Anæstesiologi Dato: 30. november 2017 Kl.: 14-16 Sted: Rigshospitalet, Opgang 11, Administrationen, 4. sal, Mødelokale 4.120 Deltagere: Klinikchef Jakob Trier Møller, Rigshospitalet

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende sjældne knoglemetaboliske sygdomme

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende sjældne knoglemetaboliske sygdomme Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende sjældne knoglemetaboliske sygdomme 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december

Læs mere

FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland

FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland Baggrund og formål Den 1. december 2018 trådte samarbejdsaftalen SamarbejdsaftalenKlikHer mellem Lif og Region Sjælland i kraft, som regulerer samarbejdet om

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende transthyretin amyloidose vers. 1.1

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende transthyretin amyloidose vers. 1.1 Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende transthyretin amyloidose vers. 1.1 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december

Læs mere

Referat Møde: Lægemiddelkomité (LK) Tidspunkt: Mandag den 23. juni, kl Sted: Lokale 14, Indgang 101

Referat Møde: Lægemiddelkomité (LK) Tidspunkt: Mandag den 23. juni, kl Sted: Lokale 14, Indgang 101 Afdeling: Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV Udarbejdet af: Jesper Risom Sagsnr.: E-mail: jesper.risom@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 23. juni 2014 Telefon: 23639410 Referat Møde: Lægemiddelkomité

Læs mere

Ny model for vurdering af medicin

Ny model for vurdering af medicin Pressemøde fredag den 5. februar 2016 Ved Danske Regioners formand Bent Hansen og næstformand Jens Stenbæk Ny model for vurdering af medicin Fremskrivning af sundhedsudgifter 160 2016 = indeks 100 150

Læs mere

6. Klinisk merværdi: cabozantinib (Cabometyx) - nyrekræft. 12. Klinisk merværdi: letermomir (PREVYMIS) cytomegalovirus-reaktivering

6. Klinisk merværdi: cabozantinib (Cabometyx) - nyrekræft. 12. Klinisk merværdi: letermomir (PREVYMIS) cytomegalovirus-reaktivering Medicinrådet 18. rådsmøde Torsdag d. 28. juni 2018 kl. 10.00-18.00 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Behandlingsvejledning del 1: hæmofili B 4. Klinisk merværdi: ataluren (Translarna)

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende Duchennes muskeldystrofi

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende Duchennes muskeldystrofi Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende Duchennes muskeldystrofi 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december 2016

Læs mere

Medicinrådet. Onsdag den 3. maj Kl (Frokost ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler

Medicinrådet. Onsdag den 3. maj Kl (Frokost ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Der indkaldes til 4. rådsmøde i Medicinrådet Medicinrådet Onsdag den 3. maj 2017 Kl. 10.00-15.00 (Frokost 12.00-13.00) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Dampfærgevej 27-29, 3. sal th. 2100

Læs mere

Amgros udbud og effekt. Flemming Sonne, Adm. direktør, Amgros I/S Onsdag den 22. januar 2014

Amgros udbud og effekt. Flemming Sonne, Adm. direktør, Amgros I/S Onsdag den 22. januar 2014 Amgros udbud og effekt Flemming Sonne, Adm. direktør, Amgros I/S Onsdag den 22. januar 2014 Hvilke variable har betydning for prognosticering af lægemiddeløkonomi? Nye lægemidler Hvad er i pipeline ift.

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende hoved- og halskræft

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende hoved- og halskræft Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende hoved- og halskræft 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december 2016 Medicinrådet

Læs mere

Referat af 19. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 19. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 19. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 15. august 2018 Kl. 10.00 14.30 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand) Kim Brixen Jens Friis Bak Observatører Ida

Læs mere

Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015

Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015 23-02-2015 Sag nr. 15/121 Dokumentnr. 6079/15 Thomas Birk Andersen Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015 Tel. 3529 8270 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

TIDSPLAN. 8:30 9:00: Morgenmad og registrering 9:00-10:30: Præsentation Terapiområder Nye lægemidler Forhandling 10:30-11:00: Spørgsmål og afrunding

TIDSPLAN. 8:30 9:00: Morgenmad og registrering 9:00-10:30: Præsentation Terapiområder Nye lægemidler Forhandling 10:30-11:00: Spørgsmål og afrunding TIDSPLAN 8:30 9:00: Morgenmad og registrering 9:00-10:30: Præsentation Terapiområder Nye lægemidler Forhandling 10:30-11:00: Spørgsmål og afrunding 1 06.06.2019 Morgenmøde om terapiområder og nye lægemidler

Læs mere

Medicinrådet seneste nyt

Medicinrådet seneste nyt Medicinrådet seneste nyt Morgenmødet kommer til at handle om Medicinrådet og Jer Fra det generelle og meget overordnede som fx Hvor langt er vi kommet i planlægningen? Status og overblik Hvilke store hurdles

Læs mere

RADS - batter det noget ifht. lægemiddeløkonomi? Ved RADS næstformand Jørgen Schøler Kristensen

RADS - batter det noget ifht. lægemiddeløkonomi? Ved RADS næstformand Jørgen Schøler Kristensen RADS - batter det noget ifht. lægemiddeløkonomi? Ved RADS næstformand Jørgen Schøler Kristensen LÆGEMIDDELØKONOMI OG PROGNOSTICERING 22. januar 2014 Formål med RADS Regionerne har nedsat Rådet for Anvendelse

Læs mere