Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax julf@tbst.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Deltagere Tilstede: - Hans Arne Kristiansen, Danske Havne - Michael Prehn, Danske Maritime - Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv - Peter Olsen, Danmarks Rederiforening - Jesper Sebbelin, Danmarks Skibsmæglerforening - Jakob Svane, Danske Havnevirksomheder (DI) - Keld Ludvigsen, Trafik- og Byggestyrelsen - Janni Kjærgaard, Trafik- og Byggestyrelsen - Toke Ture Klitgaard Lassen, Trafik- og Byggestyrelsen - Louise Raasgaard, Trafik- og Byggestyrelsen - Lisbet Lykke Holm, Trafik- og Byggestyrelsen - Julie Flagsø, Trafik- og Byggestyrelsen Afbud: - Erik Østergaard, Dansk Transport og Logistik - Esben Tranholm Nielsen, Landbrug & Fødevarer - Sophie Nielsen, Søfartsstyrelsen - Johnny Dalgaard, Sikkerheds Branchen - Lise Aaen Kobberholm, Trafik- og Byggestyrelsen - Gitte Jensen, Det Grønlandske Selvstyre Dagsorden 1. Velkomst v/vicedirektør Keld Ludvigsen 2. Kort bordrunde v/alle deltagere hvad rør der sig i branchen? 3. Opfølgning på Meld en sær regel v/vicedirektør Keld Ludvigsen 4. Status og videre proces på revidering af bekendtgørelser om maritim sikring 5. Tilfredshedsundersøgelse med Trafik- og Byggestyrelsens håndtering af maritim sikring 6. Evt. 7. Næste års møder er den 12. april 2017 og den 27. september Begge dage er hos Trafik- og Byggestyrelsen kl Side 1 (6)

2 1) Velkomst v/vicedirektør Keld Ludvigsen Vicedirektør Keld Ludvigsen bød velkommen til årets sidste møde i Branchepanel for havne. Keld Ludvigsen præsenterede Center for Transportmarkeders nye kontorchef, Janni Torp Kjærgaard, som tiltrådte stillingen som kontorchef 10. oktober Dagsordenen til dagens møde blev herefter godkendt. 2) Kort bordrunde v/alle deltagere hvad rør der sig i branchen? Medlemmer af branchepanelet redegjorde kort for, hvad der pt. rørte sig i branchen. Jesper Sebbelin fra Danmarks Skibsmæglerforening orienterede om, at foreningen lige nu havde fokus på erhvervs- og uddannelsesreform. Foreningens synspunkter støttes op af flere rapporter. Derudover var der fokus på toldsystemet og det nye toldkodex. Der havde været afholdt en række møder med departementet og SKAT om dette. For så vidt angår containervejningen, var det Skibsmæglerforeningens opfattelse, at den var landet pænt i Danmark. Der var dog lidt udfordringer med ro/ro, men man var i dialog med Søfartsstyrelsen. Jesper Sebbelin fortalte, at man stadig afventede en status på evalueringen af havneloven. Jesper Sebbelin orienterede om to konkrete sager, én om besætningsskifte og én om Limfjordsbroen. Angående Safe Sea Net havde man modtaget en sag, som kunne få indikation af et møde i netværksgruppen i februar Peter Olsen fra Danmarks Rederiforening orienterede om, at man fra deres side havde fokus på det Blå Vækst Team. Der blev i uge 45 afholdt møde, hvor emnet var den maritime bølge og digitalisering af ny teknologi. I forhold til Short Sea Promotion Center, havde Rederiforeningen fået nogle ting på dagsorden, hvorfor der er blevet gjort opmærksomt på udfordringerne, og man var kommet med forslag til gode mulige løsninger. I digitaliseringen på EU plan fungerede brugersiden ikke optimalt. På European Single Window fronten skulle der være møde i Bruxelles, for at finde en elektronisk løsning til et ensartet system. I øjeblikket havde tolderne i de enkelte lande egne systemer. Det ville blive nemmere, billigere og mere hensigtsmæssigt, når der blev anvendt et ens system. Jakob Svane fra Danske Havnevirksomheder og Dansk Industri ytrede stor tilfredshed med udkastet til den nye planlov, da det ville få indgribende effekt på havneområdet. Kommunerne skulle med udkastet ind og definere områder hvor der lå produktionsvirksomheder, og disse områder skulle planlægges hertil. Med udkastet ville det ikke kun Side 2 (6)

3 være støjgener, men også lugt- og støvgener, som der skulle tages højde for. Det nye udkast var med til at give sikkerhed for havne og havnevirksomheders licens to work, og fremmede sikkerheden for investeringer i sektoren. Både Danske Havnevirksomheder og DI oplevede en stigende tendens til havneudvidelser. Og der var en vis bekymring for hvorvidt der reelt var efterspørgsel til disse udvidelser. Jakob Svaneorienterede om, at man var i dialog med Danske Havne om dette. Yderligere har den Europæiske Revisionsret offentliggjort en rapport, som konkluderede at store dele af den støtte, som er givet til havneinfrastruktur, har været spild, da behovet for udvidelsen ikke har været efterspurgt. Jakob Svane foreslog, at man i dette forum burde kigge nærmere på denne rapport og drøfte hvorvidt anbefalingerne i rapporten var relevante i forhold til Danmark. Bliver der investeret for meget i danske havneudvidelser? kunne være et tema til næste møde. Hans Arne Kristiansen fra Danske Havne orienterede om at man forventede sig meget af det Blå Vækst Team. Danske Havne afventede status på arbejdet med evalueringen af havneloven, og man var spændt på resultatet heraf. Danske Havne mente, at havneloven var forældet [Peter Olsen, Danmarks rederiforeningen var ikke enig her; foreningen mener, at nogle elementer af loven burde justeres] Danske Havne støttede op om en drøftelse af den Europæiske Revisionsrets rapport om investeringer i havneudvidelser. Danske Havne mente dog ikke kun, at udvidelser handlede om etablering af yderligere kajmeter, men ligeledes om den mulighed for at skabe noget til gavn for havnes brugere og havnens virksomheder, udvidelsen bidrog til. Afslutningsvis orienterede Hans Arne Kristiansen om at Danske Havne så udkastet til en ny planlov som vigtig, især reglerne som afgrænser havn og byplanlægning. Michael Prehn fra Danske Maritime gav udtryk for, at det Blå Vækst team fyldte meget, også for fremtiden. Danske Maritime var glade for udkastet til planloven, dog vurderes der stadig at være udfordringer i forhold til miljølovgivningen. Men det er et skrift i den rigtige retning. Jesper Højte fra Dansk Erhverv gav udtryk for at være rigtig godt tilfreds med dele af udkastet til ny planlov, og mindre tilfreds med andre områder. Dansk Erhverv så positivt på udvidelsen af havnebegrebet til også at rumme andre aktører, i forhold til evalueringen af havneloven. Dansk Erhverv støtter ligeledes en drøftelse af den Europæiske Revisionsrets rapport om investeringer i havneinfrastruktur. 3) Opfølgning på Meld en sær regel v/vicedirektør Keld Ludvigsen Medlemmerne har forud for mødet fået tilsendt en samlet oversigt over de bidrag styrelsens har modtaget i forbindelse med Meld en Side 3 (6)

4 sær regel. Der var både tale om bidrag i henhold til styrelsens eget ressortområde og bidrag som henhørte under andre ministeriers ressortområde. Bidragene er blevet gennemgået enkeltvis på fire møde i Regelforenklingsudvalget, hvor styrelsen har redegjort for hvilke tiltag, som styrelsen efterfølgende vil iværksætte. Styrelsen ville på kommende møde give en status for processen. Jakob Svane spurgte ind til bidrag nr. 6 og 7. Trafik- og Byggestyrelsen ville forud for næste møde tage kontakt til Færdselsstyrelsen og orientere branchepanelet om status for arbejdet ved første møde i Jesper Sebbelin havde en bemærkning til bidrag nr. 5, som styrelsen vil overveje at gøre justitsministeriet opmærksom på. Keld Ludvigsen takkede for alle de fremsendte bidrag og fortalte, at det havde været en god øvelse for styrelsen at gennemgå reglerne og se på hensigtsmæssigheden heri. Det var interessant at kunne notere sig, at flere af de sære regler havde bundet i misforståelser af reglerne. 4) Status og videre proces på revidering af bekendtgørelser om maritim sikring Trafik- og Byggestyrelsen orienterede om den overståede høring vedrørende udkast til hhv. bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter. I orienteringen fokuserede styrelsen på de tre betydeligste ændringer ift. tidligere, som også står anført i høringsbrevet til høringsparterne: 1. Digital fremsendelse af sikringsrelaterede oplysninger Med bekendtgørelserne skabes der mulighed for, at kommunikation vedrørende sikringsrelaterede oplysninger fremover kan ske både via anbefalet brev og via Digital Post. 2. Hvornår en havn eller en havnefacilitet skal have en godkendelse af sårbarhedsvurdering og sikringsplan. Reglerne om, hvilke ændringer ved havnen/havnefaciliteten, der udløser krav om fornyet godkendelse af en havns/havnefacilitets sårbarhedsvurdering og sikringsplan lempes. Fremover er der udover ved den 5-årige fornyelse kun krav om fornyet godkendelse fra Trafik- og Byggestyrelsen, hvis der sker større ændringer ved havnen/havnefaciliteten. 3. Ikke-godkendte havnefaciliteters betjening af skibe i international fart. For at opfylde forordningen indføres udtrykkeligt krav om, at en havnefacilitet kun kan betjene et skib i international fart, hvis der er udarbejdet en sårbarhedsvurdering af Side 4 (6)

5 havnefaciliteten. Desuden skal der i udgangspunktet være udarbejdet en sikringsplan. Dog kan en havnefacilitet som lejlighedsvist betjener skibe i international fart, og disse skibe alene håndterer tørbulk ansøge Trafik- og Byggestyrelsen om dispensation fra kravet om at udarbejde en sikringsplan 5) Tilfredshedsundersøgelse med Trafik- og Byggestyrelsens håndtering af maritim sikring Trafik- og Byggestyrelsen præsenterede resultaterne af tilfredshedsundersøgelsen med maritim sikring. Undersøgelsen udspringer af Arbejdsgruppen om mulig etablering af klageadgang over Trafik- og Byggestyrelsens afgørelser efter reglerne om maritim sikring. På baggrund af drøftelser og gennemgang af konkrete cases besluttede arbejdsgruppen, at der ikke er grundlag for oprettelsen af et klagenævn. Derfor anbefalede arbejdsgruppen, at der udføres en tilfredshedsundersøgelse af Trafik- og Byggestyrelsens håndtering af området med maritim sikring. Undersøgelsen viste, at der generelt er stor tilfredshed med Trafik- og Byggestyrelsens håndtering af maritim sikring. Især var der stor tilfredshed med den individuelle vejledning modtaget fra havneinspektørerne, som mere end halvdelen af respondenterne havde modtaget, samt kommunikationen fra styrelsen. Trafik- og Byggestyrelsen meddelte dertil, at den fortsat vil have fokus på at højne den individuelle vejledning og kommunikation. Trafik- og Byggestyrelsen præsenterede derudover de punkter, hvor der var grobund for forbedringer: Antallet af iterationer i godkendelsesprocessen af sårbarhedsvurderinger og sikringsplaner kan med fordel mindskes til fordel for både myndighed og branche. Dertil skal styrelsen forsøge at afdække, hvilke årsager der forårsager iterationerne. Samtidig vil styrelsen løbende overvåge og evaluere sagsbehandlingstider. Styrelsens vejledninger om maritim sikring kan optimeres ved at gøre dem mere simple og læsevenlige et arbejde som styrelsen vil udføre i første halvdel af 2017, når de nye bekendtgørelser er trådt i kraft. Resultatet af undersøgelsen vil blive formidlet til havnene i Trafik- og Byggestyrelsens nyhedsbrev. Side 5 (6)

6 6) Evt. Jakob Svane spurgte ind til arbejdet med strategi for havplanlægning og hvilken rolle styrelsen har spillet i forbindelse hermed. Lisbet Lykke Holm, Trafik- og Byggestyrelsen, orienterede om at styrelsen har deltaget både i styregruppen og i den juridiske arbejdsgruppe. Lisbet fortalte, at der var taget højde for havnenes fremtidige udvidelsesprojekter, og at styrelsen havde været nøje inde over formuleringen i lovudkastets lovbemærkninger. 7) Næste års møder er 12. april 2017 og 27. september Begge dage er hos Trafik- og Byggestyrelsen kl På næste møde vil styrelsen komme med en opfølgning og status på Meld en sær regel. Keld Ludvigsen gav medlemmerne mulighed for at komme med ønsker til emner til næste års møder. Det blev aftalt, at styrelsen sender panelets kommissorie og brainstorm fra det første møde rundt til medlemmerne, hvorefter det vil være muligt at komme med forslag til kommende emner. Styrelsen finder en ny dato i stedet for den 12. april 2017, da dette er dagen før skær torsdag. Side 6 (6)

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 18. august 2017 Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar 2018 Deltagere: - Jakob

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Danske Havne Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Program - formiddag Kl. 10.00 Kl. 10.15 Kl. 11.15 Kl. 12.00 Velkommen og praktisk information

Læs mere

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Program 1. Orientering om SafeSeaNet 2. Trafik- og Byggestyrelsens risikobaserede tilsynsstrategi 3. Erfaringer fra

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter

Bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Dato 30. november 2016 Bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn Thyborøn Havn Sydhavnen 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk; kaps@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 lih@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn Thyborøn Havn Tankskibsvej 4 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til adm@thyboronport.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til etablering

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Statsrevisorerne 2008-09 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat nr. 3 af 19. november 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 December 2012

Læs mere

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Bent Hansen, Region Midtjylland Vækstforumformand Ulla Astman,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Thomas Forslund Rundholtsvej 49 2300 København S Sendt elektronisk til thomas.forslund@gmail.com Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Sydhavn Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker.

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker. De Nova Metal ApS Havnevej 25 3300 Frederiksværk Sendt til jimmy@denova.dk og Stine.Jensen@atkinsglobal.com Tilladelse til inddæmning og opfyldning i inderhavnen i Frederiksværk Edvard Thomsens Vej 14

Læs mere

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Dato

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 6. december Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) 30. november Nr

Lovtidende A Udgivet den 6. december Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) 30. november Nr Lovtidende A 2016 Udgivet den 6. december 2016 30. november 2016. Nr. 1462. Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) I medfør af 1 a, 14 a og 18, stk. 2, 3 og 4, i lov om havne, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1)

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) BEK nr 1462 af 30/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juli 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk

Læs mere

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 L 82 Bilag 1 Offentligt København d. 18. september 2018 Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K Fremsendt som e-post til mfvm@mfvm.dk, med

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen. Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Kritik af utilstrækkelig vejledning i Socialforvaltningen Håndtering og fordeling af post på beskæftigelsesområdet Digital Post fra borger

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi

Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi Mødetidspunkt 22-02-2018 18:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: Kl. 21:00 Tilstede:

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE TAG/1.b TEKNISK ARBEJDSGRUPPE 27. juni 2017 J.nr. 2017-46 Ref. PBZ/TKJ Referat af møde i Tekniske Arbejdsgruppe d. 24.5.2017 Til stede: Dansk Energi, Naturgasselskaberne, Dansk Fjernvarme, Energi- og Olieforum

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

UDKAST ver2 Referat fra 9. møde i bestyrelsen den 23. september 2009

UDKAST ver2 Referat fra 9. møde i bestyrelsen den 23. september 2009 Bestyrelsen side 1 af 5 UDKAST ver2 Referatfra9.mødeibestyrelsenden23.september2009 Tilstede: TimChristensen,(TC)KøgeHandelsskole(formand) BeritBirkelund,HandelsskolenSjællandSyd SteenSørensen,HandelsskolenSjællandSyd

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1 Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1 I medfør af 1 a, 14 a, 17 a og 18, stk. 2, 3 og 4, i lov om havne, jf. lovbekendtgørelse nr. 457 af 23. maj 2012, som ændret ved lov nr. 658 af 8. juni 2016,

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Realdania By & Byg A/S Københavns Kommune Sendt elektronisk til LT@bryghusprojektet.dk og ptp@moe.dk Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Edvard Thomsens

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge 17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge Referat fra ordinært møde 23. april Torsdag 23.04. kl. 17:30 Følgende sager behandles på mødet Side Konstituering 2 Meddelelser 3 Status på flygtningeområdet

Læs mere

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør HH Ferries Helsingør ApS Færgevej 8 3000 Helsingør Sendt elektronisk til Henriklund.rasmussen@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn Rudkøbing Havn Langeland Kommune Havnepladsen 22 5900 Rudkøbing Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.TS6020103-00122 Dato:22-12-2016 Sagsbehandler:

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen Biblioteket Referat Emne 9. møde i Biblioteksudvalget 8. juni 2017 Dato og tidspunkt 2. juni 2017, kl. 10-13 Sted SDU Odense, bibliotekets mødelokale 1 og 2 Sagsnr. 17/9445 rira rira@bib.sdu.dk T +4565504168

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere Odense Kommune Flakhaven 2 5000 Odense C Att.: John Bonnerup Sendt med Digital Post 11. november 2016 Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København

Læs mere

Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. 12. august 2011

Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. 12. august 2011 2011 12-1. Elektronisk kommunikation med universiteterne. Partsrepræsentation. Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Videnskabsministeriet om studerendes og ansøgeres mulighed for at lade sig

Læs mere

Principiel tilladelse til udvidelse af Thyborøn Havn

Principiel tilladelse til udvidelse af Thyborøn Havn Edvard Thomsens Vej 14 Thyborøn Havn Tankskibsvej 4, Postboks 35 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til thomas.damgaard@lemvig.dk og ork@ramboll.dk 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Baggrundsnotat Bibliotekernes rolle i lokalsamfundet Team Butik har samlet argumenter og holdninger til oplægget omkring opgavefordelingen

Læs mere

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn Fonden Sletten Havn Sletten Havn 1 3050 Humlebæk Sendt til uan@niras.dk og Emidan.frederiksen@gmail.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780201 Fax 7262 6790 lih@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Øvrige deltagere: Fra Domea, driftschef Mikki Frandsen. Formand Jørgen Østergaard bød velkommen til mødet.

Øvrige deltagere: Fra Domea, driftschef Mikki Frandsen. Formand Jørgen Østergaard bød velkommen til mødet. Boligselskabet af 1964 i Hjørring Referat af organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 18. september 2013 kl. 15.00 i bestyrelseslokalet, St. Kirkestræde 17 B, 9800 Hjørring. Dagsorden: side 1 Godkendelse

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00 Bagsværd Skole Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd Telefon: 39 57 31 00, Fax: 39 57 31 06 E-mail: bagsvaerd@gladsaxe.dk Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00 Bagsværd,

Læs mere

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7.

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Referat 11. November 2013 DDB sekretariatet Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 14.00-18.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Deltagere: Rolf Hapel, Annette

Læs mere

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW).

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW). Pårørenderådsmøde torsdag den 8. januar 2015 Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW). Referent Anita

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010 , Landbrug og Transport 3. december 2010 Landbrugets bedriftsregister og strukturstatistik kkl/- Til brugerudvalget for Fødevarestatistik Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december

Læs mere

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Tilstede var: Richard Andersen (RA), formand for Dansk Fåreavl. Bjarne

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 09. oktober 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen (medlem), Brian Møller Andersen

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 15. november 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Tina Groth, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Vita Christiansen (fra 11.00), Conni Hansen (går 12.45),

Læs mere

Referat af møde i Netværksgruppe for Voksne handicappede 19.april 2016

Referat af møde i Netværksgruppe for Voksne handicappede 19.april 2016 Referat af møde i Netværksgruppe for Voksne handicappede 19.april 2016 Mødested: Næstved Kommune Teatergade 8, 4700 Næstved Mødelokale 4 Tlf. Povl Skov (25450946) Tidspunkt: 9.00 12.00 Afbud: Anna Røder,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Deltagere Kristian Durhuus,

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger Færgeselskabet Thyborøn-Agger Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet Mødetidspunkt 14-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G på rådhuset Protokollen blev læst og mødet hævet

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014.

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne Referat af HR5 møde 2014 i hjælpemiddelcenteret Dato: 10.11.2014 Tid: 16-18 Sted: Hjælpemiddelcenteret Københavns Kommune Mødedeltagere:

Læs mere

Fungerende FTR Anne-Marie Varas bød velkommen. Kim var desværre forhindret.

Fungerende FTR Anne-Marie Varas bød velkommen. Kim var desværre forhindret. GLADSAXE KOMMUNE HK-Klubben Referat af 2. Ekstraordinærer Generalforsamling 09.12.2014 REFERAT Dato: 9. december 2014 Af: Lizzi Cederskjold Dagsorden Velkomst Bemærkninger og bilag Fungerende FTR Anne-Marie

Læs mere

Mødested: Administrationen Botilbud Ebberød: Sophie Magdelenes vej Godkendelse af referat fra mødet den 26. marts 2014.

Mødested: Administrationen Botilbud Ebberød: Sophie Magdelenes vej Godkendelse af referat fra mødet den 26. marts 2014. Referat af møde i pårørenderådet ved Botilbud Ebberød tirsdag den 10. juni klokken 16.30 19.30. Mødested: Administrationen Botilbud Ebberød: Sophie Magdelenes vej 12. Medlemmer: Jørgen Egholm, Gitte Søgaard,

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Rådhuset, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Deltagere

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Bestyrelsen i Århus Skolelederforeningen mødtes d. 19. august 2011.

Bestyrelsen i Århus Skolelederforeningen mødtes d. 19. august 2011. Bestyrelsen i Århus Skolelederforeningen mødtes d. 19. august 2011. På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: Århus Skolelederforening ønsker tildelingskriterierne vedrørende specialklasseelever

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

Referat 17. juni 2015

Referat 17. juni 2015 Referat 17. juni 2015 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Møder indkaldes med mindst 8 dages varsel. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden mødet. Ønsker om punkter til dagsordenen

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse i offentlige digitale løsninger September 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om brugervenlighed og brugerinddragelse

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lov om ændring af lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Ændring af revisionsklausul) I lov nr. 506 12. juni 2009 om ændring af lov om folkekirkens økonomi foretages følgende ændring: 1. I 3 ændres

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 75. møde den 5. maj 2014

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 75. møde den 5. maj 2014 Civilafdelingen Dato: 7. maj 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 1164005 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 75. møde den 5. maj

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg. 5. april 2013 Jour.nr.: Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 11. 12.03.2013 Tidspunkt: 11.03.2013: kl. 10 16 12.03.2013: kl. 09 16 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet Mødetidspunkt 24-10-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00

Læs mere

Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00

Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00 Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00 25. mats 2014 Sted: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø 2. Præsentation af Mæglings- og klageinstitutionens

Læs mere