NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1)"

Transkript

1 NOTAT 18. december 2013 /memebr-erst Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden den 6. september 2013 til og med den 7. oktober 2013 gennemført en national høring over udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger. Den 6. november 2013 notificerede Erhvervsstyrelsen et udkast til markedsafgørelse, markedsafgrænsning og analyse over for Europa- Kommissionen med henblik på gennemførsel af en fællesskabshøring i henhold til rammedirektivets artikel 7 1. Det notificerede udkast er blevet revideret på baggrund af de bemærkninger, der indkom under den nationale høring. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra TDC, Telenor, Telia, Forenede Danske Antenneanlæg (FDA) og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Telia, FDA og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ikke haft bemærkninger til udkast til markedsafgørelse. I dette høringsnotat redegøres for de væsentligste bemærkninger, der er indkommet i forbindelse med høringen, og bemærkningerne kommenteres. Høringssvarene findes på Ud over de anbringender, der behandles i nærværende høringsnotat, har de indkomne høringssvar givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger i markedsafgrænsningen, markedsanalysen og markedsafgørelsen. 1. Priskontrol TDC er ikke enig i Erhvervsstyrelsens begrundelse for prisregulering på marked 1, herunder den særlige prissætning i NGA-områder. TDC finder denne regulering uhjemlet og i strid med gældende praksis. 1 Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/21/EF af 7. marts 2002 om fælles rammebestemmelser for elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (rammedirektivet), EFT L 108 af , s. 33, ændret ved direktiv 2009/140/EF (direktivet om bedre regulering), EUT L 337 af , s. 37, og forordning 544/2009/EF, EUT L 167 af , s. 12.

2 2/8 Hvad angår behovet for at regulere prisen på gensalg af PSTN og ISDN, finder TDC ikke, at det er relevant, hvor stor en andel gensalg udgør af PSTN henholdsvis ISDN for de alternative teleselskaber. I stedet bør der ses på den samlede andel af gensolgte linier leveret af alternative udbydere. Denne andel er faldende og var i 1H2012 under 30 %. TDC mener desuden, at udviklingen i prisreguleringen ikke har haft betydning for konkurrencen på telefonimarkedet. Det er Telenors klare vurdering, at reguleringen bør fastholdes på dette marked bl.a. for så vidt angår adgang til gensalg af abonnementer og fastnettelefoni. Uanset PSTN som forretningsområde er for nedadgående, er en ikke uvæsentlig andel af konkurrencen på fastnettelefoni-markedet stadig baseret på PSTN. Erhvervsstyrelsen har i markedsafgørelsen fundet det nødvendigt at fokusere på betydningen af gensalg for TDC s konkurrenter for hver af tjenesterne. Analysen viser således, at TDC s konkurrenter i høj grad er afhængige af muligheden for gensalg af PSTN, i nogen grad er afhængige af muligheden for gensalg af ISDN og ikke i samme grad er afhængige af muligheden for gensalg af VoIP. Såfremt styrelsen, som foreslået af TDC, fokuserede på den samlede betydning af gensalg, ville gensalg fortsat have en så markant betydning for TDC s konkurrenter, at det kunne give anledning til at konkludere, at prisregulering af gensalg af både PSTN, ISDN og VoIP var nødvendigt at pålægge som forpligtelse. Idet reguleringen på de underlæggende engrosmarkeder (marked 4 og marked 5), vil være tilstrækkeligt til at sikre tilfredsstillende konkurrence i forhold til VoIP-delen af markedet, er det således primært af væsentlig betydning for konkurrencen fra de alternative udbydere, at der er mulighed for gensalg af PSTN og ISDN. Hvad angår TDC s kommentar om, at prisreguleringen er uden betydning for konkurrencen på markedet, skal Erhvervsstyrelsen pege på, at om end markedet er aftagende, er det fortsat et stort marked med over 2 mio. abonnementer. Derfor er prisregulering fortsat nødvendig. TDC anfører, at prisreguleringen af gensalg af PSTN og ISDN tilslutninger i NGA områder skal følge den gældende regulering og hermed anvende det underliggende engrosprodukts prissætning, som i dette tilfælde er rå kobber, der er prisreguleret efter LRAIC. Telenor bakker under omstændighederne op om en differentieret prissætning af gensalgsprodukter leveret i hhv. NGA-områder og udenfor NGAområder. Indledningsvis skal Erhvervsstyrelsen bemærke, at den af styrelsen anvendte tilgang, er udtryk for en fastholdelse af de hidtil gældende prin-

3 3/8 cipper for fastsættelse af priser på markedet, herunder blandt andet leverancekædeprincippet. Behovet for at foretage en differentieret prissætning af PSTN/ISDN indenfor og udenfor NGA-områder blev understreget i forbindelse med høringen over Erhvervsstyrelsens afgørelse af 20. december 2012 om fastsættelse af maksimale netadgangspriser for VULA. I denne forbindelse anførte TDC, at der kan ske en konkurrenceforvridning mellem udbydere af PSTN/ISDN og udbydere af VoIP i NGA-områder, såfremt der ikke tages hensyn til, at VULA uden samproduktion, som anvendes ved udbud af VoIP, tillægges rå kobber prissat i henhold til VULA-principperne, mens prisreguleringen af gensolgt PSTN/ISDN sker med udgangspunkt i rå kobber prissat i henhold til LRAIC-metoden. Erhvervsstyrelsen oplyste dengang, at styrelsen anså det for mest passende at adressere den konkurrenceforvridning mellem PSTN/ISDN- og VoIP-udbydere på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), hvor fastnettelefoni reguleres og ikke på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4), som det blev foreslået af TDC. Dette var tillige genstand for en klage til Teleklagenævnet fra TDC, hvor selskabet blandt andet anførte at, anvendelsen af VULA, herunder navnlig anvendelsen af VULA-principperne på rå kobber medførte en konkurrenceforvridning/diskrimination på tilstødende markeder. Erhvervsstyrelsen anførte i klagesagen, at styrelsen ikke kunne afvise, at anvendelsen af VULA-principperne kunne medføre en konkurrenceforvridning i forhold til marked 1. Erhvervsstyrelsen fandt imidlertid, at en eventuel konkurrenceforvridning skulle løses på marked 1. Teleklagenævnet stadfæstede Erhvervsstyrelsens afgørelse af 20. december 2012 ved afgørelse af 19. juni Som følge af TDC s modstridende høringssvar i forbindelse med VULAafgørelsen og udkastet til marked 1 afgørelse, har Erhvervsstyrelsen udbygget vurderingen af konkurrencevilkårene i NGA-områder. Det er væsentligt at fastlægge, at reguleringen i NGA-områder er en konsekvens af marked 4-afgørelsen og VULA-prisafgørelsen, samt Erhvervsstyrelsens forventning til udviklingen i disse områder. Det er således Erhvervsstyrelsens forventning, at VULA i løbet af den periode, som nærværende afgørelse vedrører, vil få stadig større betydning som et alternativ til rå kobber. Forventningen bygges blandt andet på en efterspørgsel fra slutbrugerne efter højere hastigheder, hvilket blandt andet illustreres af TDC s udbygning af fremskudte indkoblingspunkter, samt selskabets ønske om anvendelse af vectoring. Det er styrelsens vurdering, at en imødekommelse af slutbrugernes efterspørgsel efter højere hastighed på bredbåndsforbindelserne kun i begrænset omfang vil være foreneligt med en forretningsmodel baseret på rå kobber.

4 4/8 Bredbåndstilslutninger BSA og VULA afsættes både med og uden samproduktion. Uden samproduktion refererer til de tilfælde, hvor TDC ikke producerer PSTN/ISDN på den lavfrekvente del af det rå kobber. I de tilfælde er det fastsat, at TDC s engroskunde betaler alle omkostningerne for tilslutningen, herunder også for den lavfrekvente del, da engroskunden via bredbåndstilslutningen kan udbyde VoIP, hvorfor PSTN/ISDN ikke har interesse for slutbrugeren. Engroskunden betaler dermed en alternativ omkostning ved udbuddet af VoIP. I tabellen nedenfor angives, hvordan det rå kobber er prissat ved engrosudbud af hver af tjenesterne i NGA-områder. Tjenester Baseret på Inputpris på rå kobber PSTN/ISDN Gensalg LRAIC VoIP Rå kobber LRAIC VoIP BSA LRAIC VoIP VULA VULA-princip Prissætningen af den lavfrekvente del af det rå kobber ved udbud af VoIP via VULA (uden samproduktion) sker efter VULA-princippet. Dette princip er stadfæstet ved Teleklagenævnets afgørelse af 19. juni Opgraderingen af kobbernettet i NGA-områder sker med henblik på at kunne tilbyde højere hastigheder til slutbrugerne. En del af begrundelsen for VULA-forpligtelsen er, at det ikke er rentabelt for alternative selskaber at aftage rå kobber i takt med, at TDC udbygger kobbernettet med fremskudte indkoblingspunkter, idet det på grund af et lille kundegrundlag pr. indkoblingspunkt ikke er rentabelt for de alternative selskaber at etablere sig i de fremskudte indkoblingspunkter. Prissætningen af VULA afspejler derfor ikke build or buy -incitamentet, mens en rå kobber pris baseret på LRAIC netop afspejler build or buy - incitamentet. Som TDC også angiver, er en umiddelbar effekt af udviklingen, at TDC s engroskunder i NGA-områder skifter fra BSA til VULA. Det har den betydning, at flere og flere VoIP-udbydere i NGA-områder kan udbyde fastnettelefoni baseret på en inputpris på det rå kobber fastsat i henhold til VULA-principperne. Endvidere vil der ske en udbygning af kobbernettet kaldet vectoring. Vectoring muliggør højere og mere forudsigelige hastigheder afhængigt af afstanden på kobberlinien. Imidlertid forudsættes det, at et enkelt selskab skal stå for varetagelsen af den DSLAM, der er placeret i indkoblingspunktet, og at der således ikke kan være placeret andre selskabers DSLAM i samme indkoblingspunkt. Er der mere end én DSLAM placeret på samme indkoblingspunkt, vil effekten af vectoringudstyret blive stærkt

5 5/8 begrænset eller helt forsvinde, da flere DSLAM på samme indkoblingspunkt vil forstyrre de forbindelser, der signalbehandles med vectoring. Det er Erhvervsstyrelsens forventning, at udbuddet af rå kobber vil blive kraftigt reduceret som følge af TDC s fortsatte udbygning af kobbernettet med vectoring. Med introduktionen af vectoring vil det ikke længere være muligt for alternative selskaber at aftage rå kobber i samme grad som hidtil. I højere grad vil alternative selskaber derfor aftage VULAproduktet. Som følge af udviklingen og de deraf følgende konsekvenser for konkurrencesituationen i NGA-områder, herunder fravær af build or buy - incitamentet for alternative selskaber, vurderede Erhvervsstyrelsen i udkast til markedsafgørelse, at gensalg af PSTN/ISDN bør baseres på samme inputpris for rå kobber, som anvendes ved udbud af fastnettelefoni via VoIP, nu og inden for den nærmeste fremtid. Herved sikres det, at alternative selskabers beslutning om at udbyde fastnettelefoni i NGA-områder træffes ud fra kommercielle markedsbaserede overvejelser. Erhvervsstyrelsens udbyggede vurdering af konkurrenceforholdene med hensyn til udbud af fastnettelefoni i NGA-områder bygger på to forhold en dybere analyse af alternative selskabers udbud af ISDN og timingen i reguleringen. Alternative selskaber udbyder ISDN via gensalg eller via egen/lejet infrastruktur, mens PSTN stort alene udbydes via gensalg. På denne baggrund udvides tabellen, så denne distinktion fremgår mere klart. Tjenester Baseret på Inputpris på rå kobber PSTN Gensalg LRAIC ISDN Gensalg LRAIC ISDN Rå kobber LRAIC VoIP Rå kobber LRAIC VoIP BSA LRAIC VoIP VULA VULA-princip Som det fremgår af afsnit i udkastet til markedsafgørelse, baserer TDC s ISDN-konkurrenter for den største del deres udbud på egen/lejet infrastruktur frem for gensalg. Erhvervsstyrelsen har ikke kendskab til, om disse selskaber baserer sig på egen eller lejet infrastruktur, men det må formodes, at det primært er lejet infrastruktur. Denne infrastruktur lejer disse udbydere på marked 4, og den er prissat i henhold til LRAIC. Ved vurderingen af konkurrencen i NGA-områder er det derfor nødvendigt at tage hensyn til de alternative selskaber, som baserer deres udbud af ISDN på rå kobber prissat i henhold til LRAIC.

6 6/8 I forhold til timingen af reguleringen i NGA-områder har efterspørgslen efter højere bredbåndshastigheder en væsentlig betydning. For at imødekomme efterspørgslen udbygger TDC kobbernettet med VULA og vectoring. I denne sammenhæng vil tidspunktet for introduktion af vectoring være afgørende. Erhvervsstyrelsen forventer at træffe afgørelse om vectoring ultimo Afgørelsen forventes at træde endelig i kraft 1. januar For en samlet udbygget vurdering er det derfor væsentligt, at Erhvervsstyrelsens tiltænkte regulering af gensalg af PSTN/ISDN i NGA-områder for det første kan påvirke ISDN-udbydere baseret på rå kobber og for det andet, hvad timingen af introduktionen af vectoring betyder for NGAområderne. ISDN-udbydere baseret på rå kobber påvirkes potentielt uhensigtsmæssig, da det med den tiltænkte regulering for ISDN-udbydere bliver relativt mere rentabelt at basere udbuddet på gensalg frem for egen produktion baseret på rå kobber. Samtidig kan denne problemstilling dog vise sig at blive mindre relevant, når vectoring introduceres. Det vil således være af afgørende betydning for den tiltænkte regulering, hvornår vectoring introduceres. I markedsafgørelsen vurderes konkurrencen på markedet de kommende tre år. Markedsafgørelsen vil forventeligt gælde fra 1. januar 2014 og vil således forventeligt være gældende frem til 31. december Bl.a. på baggrund af tilkendegivelser fra branchen fremkommet i regi af VULA-forum er det Erhvervsstyrelsens forventning, at vectoring og den stadig stigende efterspørgsel efter højere hastigheder vil medføre et skift væk fra rå kobber som engrosprodukt til VULA-engrosproduktet. Dette forventede skift er også afspejlet i Europa-Kommissionens forslag til forordning om et indre marked for elektronisk kommunikation 2, jf. forslagets art om europæiske virtuelle bredbåndsadgangsprodukter. På baggrund af ovenstående fastholder Erhvervsstyrelsen dermed sin oprindelige vurdering. For at tydeliggøre Erhvervsstyrelsens vurdering er markedsafgørelsen blevet tilrettet de relevante steder. Telenor anfører, at selskabet gerne havde set, at Erhvervsstyrelsen havde valgt at fastsætte produkterne på marked 1 baseret på historiske omkostningers metode, også for de af omkostningselementerne, der er prissat ved anden metode på marked 4. Efter historiske omkostningers metode vil et produkt, der henhører til et 2 COM(2013) 627 final.

7 7/8 underliggende marked, skulle indregnes til den markedspris, som TDC eksternt afsætter det relevante produkt til. Denne markedspris er på et reguleret engrosmarked typisk den regulatorisk fastsatte pris (i dette tilfælde LRAIC-prisen). TDC har imidlertid altid efter telelovgivningen mulighed for at sænke engrosprisen til et niveau under den regulatorisk fastsatte, idet der alene er tale om en fastsat maksimalpris. I givet fald vil det ikke være den regulatorisk fastsatte pris, der udgør den historiske omkostning, men den af TDC fastsatte lavere pris. 2. Indhold af forpligtelsen til omkostningsregnskab (punkt ) TDC finder det uklart, hvorfor Erhvervsstyrelsen vil ændre i kravene til TDC s dokumentation. Erhvervsstyrelsen har med teksten i udkastet ikke til hensigt at ændre på kravene til TDC s dokumentation. I forhold til teksten fra afgørelsen på detailmarkedet for fastnetabonnementer til privat- og erhvervskunder (marked 1) af 22. december 2010 er teksten i afsnittet om forpligtelse til omkostningsregnskab alene tilrettet, så der er overensstemmelse med afgørelserne på bredbåndsmarkederne, som blev truffet 16. august I forbindelse med Erhvervsstyrelsens notifikation over for Europa- Kommissionen har TDC ved brev af 16. december 2013 sendt yderligere bemærkninger, som har betydet, at Erhvervsstyrelsen har ændret høringsnotatet i forhold til den version, som blev fremsendt i forbindelse med notifikationen. TDC s bemærkninger har ikke afstedkommet ændringer i afgørelsesteksten. Resultat af fællesskabshøringen Som ovenfor anført notificerede Erhvervsstyrelsen den 6. december 2013 markedsafgørelse, markedsafgrænsning og analyse på detailmarkedet for fastnettilslutninger over for Europa-Kommissionen. Erhvervsstyrelsen modtog den 18. november 2013 en anmodning fra Kommissionen om supplerende oplysninger. Erhvervsstyrelsen besvarede Kommissionens anmodning den 21. november Derudover har Erhvervsstyrelsen afgivet yderligere oplysninger i forbindelse med et telefonmøde med Kommissionen den 25. november 2013 samt yderligere supplerende oplysninger den 26. november 2013 på baggrund af det afholdte telefonmøde. Kommissionen afgav i brev af 6. december 2013 bemærkninger til den gennemførte markedsundersøgelse og de foreslåede forpligtelser. Erhvervsstyrelsen har ikke modtaget bemærkninger fra de øvrige medlemsstater. Kommissionens bemærkninger har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger i afgrænsningen. Afgrænsning af markedet

8 8/8 Kommissionen bemærker, at formuleringen af det notificerede udkast til afgørelse giver mulighed for fortolkning af, præcist hvilke karakteristika de pågældende udbydere af unmanaged VoIP skal besidde for, at disse udbyderes adgangstjenester kan være omfattet af det relevante marked. Kommissionen anmoder derfor Erhvervsstyrelsen om, at det af den endelige vedtagne afgørelse med større tydelighed fremgår, og at det forklares bedre, om og i hvilket omfang det er kontrollen over tildelingen af numre og/eller kontrollen over VoIP-serveren, slutbrugerudstyret (dvs. PSTN-adapteren), samtrafikaftalen eller andre faktorer, der er afgørende for, om unmanaged VoIP-adgangstjenester skal anses som en del af det relevante marked. Kommissionen har yderligere anmodet Erhvervsstyrelsen om at forklare, hvordan de særlige karakteristika, der er benyttet til afgrænsningen af henholdsvis marked 1, 2 og 3 er forskellige og hvorfor. Erhvervsstyrelsen har på baggrund af Kommissionens bemærkninger vedrørende afgrænsning af markedet nærmere uddybet i afgørelsens afsnit 1.6, hvilke kriterier/forudsætninger, som styrelsen har lagt til grund ved vurderingen af, hvorvidt unmanaged VoIP er en del af markedet. Idet marked 1 omfatter den fysiske tilslutning (dvs. fastnetabonnementet) mens marked 2 og 3 vedrører fremføring af opkaldstrafik, er der efter Erhvervsstyrelsens vurdering ikke grundlag for at benytte enslydende afgrænsninger af henholdsvis marked 1, 2 og 3. Beskrivelsen af hvilke VoIP-baserede produkter, der er omfattet af marked 1 adskiller sig således fra beskrivelserne på marked 2 og 3.

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på Notat 29. juni 2018 Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger og engrosmarkedet for fastnetoriginering (tidligere marked 1 og 2) Erhvervsstyrelsen

Læs mere

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia NOTAT 17. juni 2014 /timepe-erst Høringsnotat om udkast til delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for netværksinfrastrukturadgang (marked 4) ændring af marked 4- afgørelsen med henblik på at gøre

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse om følgende sager:

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse om følgende sager: EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.6.2018 C(2018) 4191final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Direktør for Erhvervsstyrelsen E-mail:

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl 30. Samtrafikforum Mandag den 24. oktober 2011 kl. 12.30 14.30 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af markedsanalyserne på de tre bredbåndsmarkeder 3. Drøftelse/spørgsmål 4. Tentativ tidsplan for igangværende

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) Ændring af marked 4-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.4.2018 C(2018) 2331 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør E-mail: postmar@erst.dk

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 17. september 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC iværksatte en prisklemme

Læs mere

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne.

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne. 19. februar 2015 Sag 2014-7957 /dajosc Høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Erhvervsstyrelsen

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.11.2013 C(2013) 8456 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Ændring af marked 5-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding medtages

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles C(2013) Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: + 45 3546 6001 Kære Betina Hagerup Vedr.: Kommissionens

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 30. november 2016 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2017 Erhvervsstyrelsen sendte den 5. september 2016 udkast til LRAICafgørelse for 2017 med tilhørende LRAIC-model i høring. Høringsfristen

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 8. oktober 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC i løbet af kampagnen

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til markedsafgrænsning, markedsanalyser og markedsafgørelser på engrosmarkedet for fastnetterminering (marked 3)

Høringsnotat vedr. udkast til markedsafgrænsning, markedsanalyser og markedsafgørelser på engrosmarkedet for fastnetterminering (marked 3) 18. december 2013 /camped Høringsnotat vedr. udkast til markedsafgrænsning, markedsanalyser og markedsafgørelser på engrosmarkedet for fastnetterminering (marked 3) Erhvervsstyrelsen har i perioden den

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.2.19 C(19) 1667 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.2.2014 C(2014) 1126 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7792 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 03.12.2012 C(2012) 9219 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

Bilag 1 NOTAT. Resultatet af høringen

Bilag 1 NOTAT. Resultatet af høringen Bilag 1 NOTAT 16. december 2011 Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgrænsning og markedsanalyse på engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6) Den danske Telemyndighed

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen.

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen. NOTAT Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgrænsning og markedsanalyse på engrosmarket for bredbåndstilslutninger (marked 5) Den danske Telemyndighed har i perioden den 30. september 2011 til den

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.11.2018 C(2018) 7526 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Direktør for Erhvervsstyrelsen Kære Katrine

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.07.2016 C(2016)4613 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

1 Indledning. IT- og Telestyrelsen har modtaget høringssvar fra TDC, Telenor og Telia.

1 Indledning. IT- og Telestyrelsen har modtaget høringssvar fra TDC, Telenor og Telia. Notat s høringsnotat over udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutning (marked 1), engrosmarkedet for fastnetoriginering (marked 2) og engrosmarkedet for fastnetterminering (marked

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Forpligtelse om regnskabsmæssig opsplitning for så vidt angår bredbåndstilslutninger via TDC s kabel-tv-net UDKAST af 27.

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2014 C(2014) 9090 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: (32+45) 3546 6001 11 Kære

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.11.2018 C(2018) 7864 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære Katrine

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den 28/07/2005 SG-GREFFE (2005) D/ IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den 28/07/2005 SG-GREFFE (2005) D/ IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28/07/2005 SG-GREFFE (2005) D/204083 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: 0045-35 45 00 10 Vedr.: Sag DK/2005/0207:

Læs mere

Sag DK/2005/0194: Offentligt tilgængelige udlandstelefontjenester leveret på et fast sted til erhvervskunder

Sag DK/2005/0194: Offentligt tilgængelige udlandstelefontjenester leveret på et fast sted til erhvervskunder EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27/6/2005 SG-Greffe (2005) D/202829 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø Att : Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 Kære Jørgen Abild

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.11.2012 C(2012) 9109 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45 3546 6001

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.11.2013 C(2013)8718 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

TDC A/S. Fremsendes alene via

TDC A/S. Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 16. juni 2014 timepe-erst chtoch-erst Fremsendes alene via e-mail Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC s standardtilbud vedr. vectoring på fremskudte indkoblingspunkter

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1.

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Telia Danmark regulatory@telia.dk 19. april 2012 Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning Telia klagede den 24. november

Læs mere

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4).

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4). Comflex Networks ApS v/ Finn Lindau finn.lindau@comflex.dk 29. september 2014 /CHASTA Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende klage fra Comflex om TDC s administration af forpligtelsen til netadgang

Læs mere

Kommissionens afgørelse i sag DK/2011/1251: Terminering af sms i individuelle mobilnet Nærmere oplysninger om priskontrolforanstaltningen

Kommissionens afgørelse i sag DK/2011/1251: Terminering af sms i individuelle mobilnet Nærmere oplysninger om priskontrolforanstaltningen EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13/10/2011 K(2011) 7433 SG-Greffe (2011) D/16990 IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: + 45 35 45

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum 1. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum /thdegj-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg, Stig Myken og Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Allan Bartroff

Læs mere

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer,

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

EUROPEAN COMMISSION. Bruxelles, den C(2017) 4901 final. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Danmark

EUROPEAN COMMISSION. Bruxelles, den C(2017) 4901 final. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Danmark EUROPEAN COMMISSION Bruxelles, den 6.7.2017 C(2017) 4901 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør 1. SAGSFORLØB Sag DK/2017/1993:

Læs mere

Sag DK/2005/0141: Access i det faste offentlige telefonnet Bemærkninger i medfør af artikel 7, stk. 3 i direktiv 2002/21/EF 1

Sag DK/2005/0141: Access i det faste offentlige telefonnet Bemærkninger i medfør af artikel 7, stk. 3 i direktiv 2002/21/EF 1 EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, 11 March 2005 SG-Greffe (2005) D/201076 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 KØBENHAVN Ø Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 E-mail: itst@itst.dk

Læs mere

Udkast til vectoringafgørelse

Udkast til vectoringafgørelse Udkast til vectoringafgørelse Hovedhensyn i afgørelsen Det er helt afgørende, at ændringer i TDC s forpligtelser sker, så AO fortsat har mulighed for at konkurrere med TDC på flere platforme om at levere

Læs mere

Høring over udkast til markedsafgørelse på markederne 1-3 (fastnetmarkederne)

Høring over udkast til markedsafgørelse på markederne 1-3 (fastnetmarkederne) Returadresse: Jura og Regulering, Teglholmsgade 3, 0900 København C, H-455 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie allé 17 2100 København Ø Att: Daniel Schalimtzek og Mette Merkel Brandt Sendt pr.

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.12.2013 C(2013) 8912 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina Hagerup

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 30. november 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling 28. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling /timepe-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Kim Brock Fenger (dagsordens pkt. 1), Frederik Viksøe Siegumfeldt

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1. juni 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C Afgørelse efter telelovens 65 om Cybercity s anmodning om adgang

Læs mere

Sag DK/2006/0525: Transittjenester i det faste offentlige telefonnet. Andenfasebehandling i henhold til artikel 7, stk. 4, i direktiv 2002/21/EF 1

Sag DK/2006/0525: Transittjenester i det faste offentlige telefonnet. Andenfasebehandling i henhold til artikel 7, stk. 4, i direktiv 2002/21/EF 1 EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.12.2006 SG-Greffe (2006) D/207396 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 Vedr.:

Læs mere

Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet

Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet AFGØRELSE Sags nr. 2015-1893 26-06-2015 Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet N A L U N A A R A S U A R T A A T E Q A R N E R M I A Q U T S I S U T T E L E S

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2017) 8036 final. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 DK-2100 København Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2017) 8036 final. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 DK-2100 København Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2017 C(2017) 8036 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 DK-2100 København Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Funktionel postkasse: postmar@erst.dk

Læs mere

Engrosmarkedet for terminering af sms i TDC s mobilnet. Delafgørelse overfor TDC

Engrosmarkedet for terminering af sms i TDC s mobilnet. Delafgørelse overfor TDC Engrosmarkedet for terminering af sms i TDC s mobilnet Delafgørelse overfor TDC 19. juni 2012 INTRODUKTION 1 Markedsafgørelse I medfør af 41, stk. 1, jf. 40, stk. 1, og 37, stk. 2, i lov nr. 169 af 3.

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2012) 9844 final. Erhvervsstyrelsen. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2012) 9844 final. Erhvervsstyrelsen. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 17.12.2012 C(2012) 9844 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

Resultat af den nationale høring

Resultat af den nationale høring 19. august 2015 /dajosc Høringsnotat vedr. udkast til markedsafgrænsning, markedsanalyser og markedsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af sms i individuelle mobilnet Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud TDC A/S regulering@tdc.dk 29. marts 2019 Sag 2017-14082 /chasta TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b afrunding Erhvervsstyrelsen har nu gennemgået TDC s samlede aftalekompleks/standardtilbud på engrosmarkedet

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom Afgørelse om fastsættelse af maksimalprisen efter LRAIC-metoden over for Mundio Mobile (Denmark) Limited på markedet for mobilterminering

Læs mere

Telia og Telenor anmoder derfor om, at Erhvervsstyrelsen genoptager og revurderer den tilgrundliggende markedsundersøgelse.

Telia og Telenor anmoder derfor om, at Erhvervsstyrelsen genoptager og revurderer den tilgrundliggende markedsundersøgelse. 5. december 2014 Høringsnotat for LRAIC-mobil tale og sms Erhvervsstyrelsen sendte udkast til LRAIC-prisafgørelser for mobilterminering af taleopkald og sms for 2015 med tilhørende LRAIC-model i høring

Læs mere

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 22. august 2011 1 Indledning har med henblik på

Læs mere

Dokumentation af konkurrencemarginmodellen

Dokumentation af konkurrencemarginmodellen 20. marts 2015 Sag Dokumentation af konkurrencemarginmodellen 1. Formål Konkurrencemarginmodellen giver mulighed for at beregne marginen for et fiktivt selskab, som tilbyder detailprodukter landsdækkende

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

Høringsnotat for rapporter om REO ens udbud af bredbåndsrelateret tv og tillægsprodukter (revision af prisklemmesystem)

Høringsnotat for rapporter om REO ens udbud af bredbåndsrelateret tv og tillægsprodukter (revision af prisklemmesystem) 20. marts 2015 Sag Høringsnotat for rapporter om REO ens udbud af bredbåndsrelateret tv og tillægsprodukter (revision af prisklemmesystem) Erhvervsstyrelsen sendte den 4. februar 2015 to rapporter udarbejdet

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen Møde i NGA-forum Torsdag den 3. maj 2018 Kl. 10-12 hos Erhvervsstyrelsen Dagsorden 1) Velkomst + oplæg til kort evaluering af dialogen i NGA-forum (v/formanden) 2) Kort om status for kommende teledirektivpakke

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

Kommissionens afgørelse i sag DK/2012/1283: Engrosmarkedet for terminering af sms i individuelle mobilnet ny operatør

Kommissionens afgørelse i sag DK/2012/1283: Engrosmarkedet for terminering af sms i individuelle mobilnet ny operatør EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13/02/2012 C(2012) 1031 SG-Greffe (2012)2858 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Parkhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør,

Læs mere