TILLADELSE TIL UDJÆVNING AF SEDIMENT I SEJLRENDE I NY- KØBING F.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILLADELSE TIL UDJÆVNING AF SEDIMENT I SEJLRENDE I NY- KØBING F."

Transkript

1 Guldborgsund Kommune Center for Teknik og Miljø Entreprenørvirksomheden Parkvej Nykøbing F. TILLADELSE TIL UDJÆVNING AF SEDIMENT I SEJLRENDE I NY- KØBING F. 2. JUNI 2017 Guldborgsund Kommune, Center for Teknik & Miljø, meddeles tilladelse til udjævning af sediment i sejlrende ved Slotsbryggen, Nykøbing Falster. Tilladelsen omfatter udelukkende sideudjævning i det omfang der er nødvendigt for at uddybningsfartøj kan få adgang til havnebassiner og foretage oprensning i hht. gældende klaptilladelse. AFGØRELSE Guldborgsund Kommune giver tilladelse til udjævning af sediment i sejlrenden til havnebassinet ved Slotsbryggen, Nykøbing Falster. Tilladelsen er givet i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 27, stk. 2 (Lov om miljøbeskyttelse nr af 27. september 2016), samt bekendtgørelse om kvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet (Bek. nr. 921 af 27. juni 2016) og bekendtgørelse om fastlæggelse af miljømål for vandløb, søer, overgangsvande, kystvande og grundvand (Bek. nr. 439 af 19. maj 2016). GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ MILJØ PARKVEJ 37; 4800 NYKØBING F. SAG NR. 16/16868 SAGSBEHANDLER: JAKOB LYSHOLDT DIR MOB JLS@GULDBORGSUND.DK CVR NR TELEFONTIDER MAN ONS KL TORS KL FRE KL GENERELLE FORHOLD Tilladelsen er givet på baggrund af de oplysninger der er angivet i afsnittet Grundlag. Guldborgsund Kommune fører tilsyn med, at vilkårene i tilladelsen overholdes. Guldborgsund Kommune skal have besked når vilkårene er opfyldt. Afgørelsen er stilet til Guldborgsund Kommune, Entreprenørvirksomheden, der har ansvaret for at vilkårene overholdes. Guldborgsund Kommune gør opmærksom på, at forudsætningen for denne tilladelse er at, der sker en udjævning af sediment i sejlrenden. Sediment må således ikke optages eller spredes ud over rev eller forekomst af bundplanter fra sejlrenden, hvilket ikke er omfattet af denne tilladelse, men skal i så fald behandles efter havmiljølovens bestemmelser om klapning af havbundsmateriale.

2 SIDE 2/9 Guldborgsund Kommune gør opmærksom på, at den, der er ansvarlig for forhold eller indretning, jf. Miljøbeskyttelseslovens 71, er forpligtet til at underrette tilsynsmyndigheden, hvis der sker driftsforstyrrelser eller uheld, der medfører væsentlig forurening eller indebærer fare herfor. GRUNDLAG I forbindelse med etablering af havnebassinet ved Slotsbryggen i Nykøbing Falster, også benævnt Kanalhavnen, er der gravet en sejlrende ind til havnebassinet, således at der er adgang for fartøjer der stikker op til 3 m. Sejlrende og havnebassin er etableret i 2002 i forbindelse med frilægning af den nedre del af Tingsted Å og anlæggelse af Slotsbryggen. Der er lejlighedsvis behov for oprensning af kanalhavnen. Miljøstyrelsen har den 1. maj 2017 meddelt tilladelse til klapning af oprensningsmateriale på klapplads Kogrund (J.nr. SVANA ). Oprensningen af kanalhaven skal ved hjælp af uddybningsfartøj der skal have adgang via sejlrende. Der er indgået aftale med rederiet Limfjorden. Det er ved lodskud konstateret at der i sejlrenden er sket en tilsanding, således at der ikke er tilstrækkelig sejladsdybde. Der er visse steder 1,5-2 m vanddybde og ikke 3 m som den oprindelige dybde. Det fremgår af rederiets hjemmeside ( at uddybningsfartøj har en dybgang: 1,70 m (tom) og dybgang: 2,65 m (lastet). For at uddybningsfartøj kan få adgang til havnebassinet Kanalhaven via sejlrenden kan det blive nødvendigt at foretage en sideudjævning af sediment fra sejlrenden, således at der sikres tilstrækkelig sejladsdybde.

3 SIDE 3/9 Denne tilladelse til sideudjævning omfatter således kun det sediment, der er nødvendigt at udjævne i sejlrenden i forbindelse med uddybningsfartøjets adgang til havnebassinet. Uddybningsfartøjet er udstyret med gravearm og sideudjævningen sker inde for dennes arbejdsradius. Det forudsættes, at evt. andre nødvendige tilladelser for arbejdets gennemførsel er meddelt af relevante myndigheder, f.eks. i henhold Guldborgsunds Havne reglement. VURDERING Forud vilkårsfastsættelse i denne tilladelse skal det vurderes om en påvirkning af det aflejrede slam giver anledning til uacceptabel påvirkning af vandområdet ved sejlrenden. Det er Guldborgsund Kommunes vurdering af sideudjævningen skal reguleres efter miljøbeskyttelseslovens 27, stk. 2. Bekendtgørelse om kvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet (Bek. nr. 921 af 27. juni 2016), angiver at udledning af forurenende stoffer til havet, hvor der er givet tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 27, stk. 2. skal reguleres efter denne bekendtgørelse. Det er Guldborgsund Kommunes vurdering, at der ikke er tale om en egentlig udledning, men alene en sideudjævning af sediment, hvor der ved omlejring kan ske en ubetydelig frigivelse af forurenende stoffer til vandfasen. Det vurderes således, at de forurenende stoffer (primært metaller) vil være bundet til det organiske materiale eller partikler, og dermed sedimentet. I henhold til bekendtgørelsens 11 (nr. 921 af 21. juni 2016) træffes afgørelsen (i henhold til miljøbeskyttelseslovens 27, stk. 2) uden fastsættelse af øvrige miljøkvalitetskrav. Vurdering af sedimentet indhold af forurenende stoffer. Analyseresultaterne for sedimentets indhold af forurenende stoffer er vurderet og der er fundet forhøjede værdier af kobber og zink. De forhøjede værdier er dog på et niveau, hvor materialet vil kunne klappes.

4 SIDE 4/9 Til brug for vurdering af stoffer er anvendt Vejledning fra by- og landskabsstyrelsen, Dumpning af optaget havbundsmateriale, vejledning nr af 20. oktober 2008 (Klapvejledningen). Forureningsniveauerne er yderligere vurderet efter bekendtgørelse om kvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet (Bek. nr. 921 af 27. juni 2016) og bekendtgørelse om fastlæggelse af miljømål for vandløb, søer, overgangsvande, kystvande og grundvand (Bek. nr. 439 af 19. maj 2016). Det vurderes at der, hvor der er fastsat kvalitetskrav til sediment, samt til vand (efter opblanding) vil der ikke opstå kritiske niveauer for forurening. I nedenstående skema fremgår prøverne fra sediment i sejlrenden (3293/17 og S101). Indholdet af Zink og Kobber er mest fremtrædende i forhold til klasse B sediment. Stof Klapvejledning 1) (mg/kg TS) Sejlrende S101 (udtaget sept. 2016) Sejlrende 3293/17 (udtaget jan. 2017) TBT ,2 3,5 Arsen Bly Cadmium 0,4 2,5 0,57 0,51 Chrom ,3 13 Kobber Kviksølv 0,25 1 0,41 0,14 Nikkel ,7 12 Zink PAH 2) ,1 2,8 1) Klapvejledningen fastsætter øvre og nedre aktionsniveau. Nedre aktionsniveau svarer til baggrundsniveau og øvre aktionsniveau svarer til begyndende niveau for effekter (enhed: mg/kg TS) 2) Summen af de følgende 9 PAH'er: Anthracen, benz [a] anthracen, benz [ghi] perylen, benz [a] pyren, chrysen, fluoranthen, indeno [1,2,3-cd] pyren, pyren og phenanthren. I prøve 3293/1 er der også analyseret for PCB, men her var alle analyseresultater under detektionsgrænsen. Prøve 3293/1 er analyseret for tørstof (36,9 %) og glødetab (4 mg/kg). Dette indikere sediment i forholdsvis fast form, dvs. sand.

5 SIDE 5/9 Guldborgsund Kommune vurderer, at de forhøjede værdier af kobber og zink i sedimentet muligvis har et niveau, hvor der kan være mindre giftvirkninger i sedimentet. Det vurderes, at sedimentet indhold at metaller ikke giver anledning til påvirkninger af vandmiljøet (i vandfasen) uden for arbejdsområdet ved uddybningsfartøjet. Påvirkningen af sejlrenden med zink og kobber kan forklares dels, ved at området tilføres spildevand, herunder regn- og overfladevand, hvor der vil ske udledning af metaller via afsmitning fra tagrender og tagbelægninger, og dels ved at lystbåde lovligt anvender kobberholdigt, begroningshæmmende kobbermaling. Skibe, lystbåde, motorinstallationer o. lign., der påvirkes af saltvand vil oftest være forsynet med tærezink, der også vil give en afsmitning til vandmiljøet. Vurdering af påvirkning af vandområde i forholdt til miljømål. Sejlrenden i Guldborgsund er omfattet statens vandområdeplan Hovedvandopland: 2.5 Smålandsfarvandet - Vandområdedistrikt: Sjælland Typologi: Fjordtype (M2), varierende saltholdighed, sjældent lagdelt, relativ lille afstrømning til området. Miljømål: Der må ikke ske forringelse af aktuel tilstand, herunder for de enkelte kvalitetselementer. God økologisk tilstand senest 22. december God kemisk tilstand senest 22. december Vandområdet opfylder miljømålet om god kemisk tilstand. Det vurderes at sideudjævningen ikke vil påvirke den kemiske tilstand og dermed miljømålsopfyldelsen. Der er ikke badevandsinteresser i området. Sideudjævningen vil ikke påvirke vandområdets hygiejniske kvalitet, hvor sejlrenden vil være påvirket at Tingsted Å, samt regn- og spildevandsudløb fra Nykøbing F, by. Naturområde Slotsbryggen havn og sejlrende ligger i Natura 2000-område nr. 173 Smålandsfarvandet nord for Lolland, Guldborg Sund, Bøtø Nor, Rødsand-Hyllekrog som består af Habitatområde H152 og Fuglebeskyttelsesområderne F82, F83, F85, F86. Oprensning af sejlrenden vil sandsynligvis medføre lidt sedimentspild til vandsøjlen og Natura 2000-området. Da materialet er tæt på, at være af klasse A forventes der kun en meget kortvarig lokal påvirkning af naturområdet, som også kan forekomme ved mere normale havne- og sejladsaktiviteter.

6 SIDE 6/9 Natura 2000-områdets afgrænsning (grøn afgrænsning) består af habitatområde H152 og fuglebeskyttelsesområderne F82, F83, F85 og F86. Ovenstående trækfuglereservat Majbølle (Miljøportalen) forventes ikke generet, da der ikke vil forekomme væsentlige langvarige aktiviteter med sejlads i forhold til den sejlads, der er i sundet. Samlet vurdering. Det er samlet set vurderet, at det ansøgte kan tillades under de forudsætninger og vilkår, der fremgår af denne tilladelse. Det lægges til grund, at der ikke sker en egentlig udledning eller bortskaffelses af sedimentet, men alene en udjævning, hvor der ikke tilføres eller frigives yderligere forurenende stoffer til vandområdet. Sejlrenden er et kunstigt vandområde og det vurderes, at der ved arbejdet er minimal risiko for påvirkning af vandområdet Guldborgsund uden for sejlrenden. En sideudjævning, som ansøgt, vil muliggøre en oprensning i den indre del af kanalhavnen. Oprensnin-

7 SIDE 7/9 gen af havnebassinet vil medføre en forbedring af forholdene i kanalhavnen. Oprensnings af sedimentet vil sandsynligvis medfører, at de anaerobe zoner i havnesedimentet reduceres og, at dannelse af forrådnelsesgasser, ved omsætning af sedimentets indhold af organisk stof, herved reduceres. Kanalhaven er faunapassage til Tingsted Å. VILKÅR 1. Sideudjævningen må kun ske fra fartøj, der under arbejde ligger på fast position. Arbejdet må ikke ske under flytning af fartøj til ny position. 2.Sideudjævningen må kun ske i sejlrenden, i det omgang det er nødvendigt for at opnå tilstrækkelig sejladsdybde så uddybningsfartøj får adgang til havn ebassin kanalhavnen 3. Arbejdet skal udføres med grab eller skraber, der er egnet til formålet. 4. Arbejdet skal udføres over max. 5 sammenhængende hverdage. 5. Arbejdet skal ske så lugt og støj reduceres så meget så muligt og risikoen for uæstetiske forhold er minimeret omkring sejlrenden. 6. Der skal under arbejdet udvises påpasselighed, så ophvirvling af sediment minimeres. 7. Såfremt tilsynsmyndigheden vurderer, at der er risiko for uacceptable forhold kan arbejdet kræves stoppet, eller det kan kræves at der etableres afhjælpende foranstaltninger i form af flydespærre og/eller siltgardin. 8. Såfremt der under arbejdet opstår forureninger eller risiko herfor, skal arbejdet stoppes og tilsynsmyndighed tilkaldes. 9. Tilladelsen bortfalder d. 31. december 2019 eller, hvis den ikke er udnyttet inden. 10. Tilladelsen må maximalt udnyttes to gange i tilladelsens gyldighedsperiode. 11. Guldborgsund Kommune; Entreprenørvirksomheden skal meddele tilsynsmyndigheden (Guldborgsund Kommune, Miljø) når arbejdet påbegyndes og når arbejdet er afsluttet. VILKÅRSBEGRUNDELSE 1-3: Vilkårene er fastsat, således at det sikres, at arbejdet reguleres i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 27, stk. 2 i overensstemmelse med Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning (kapitel 3) - Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen nr af 20. oktober Såfremt disse vilkår ikke kan overholdes skal arbejdet reguleres efter Havmiljøloven, hvor Miljøcenter Roskilde er myndighed. 4-5: Sejlrenden er placeret tæt på område, der har status som bycenter, dvs. boliger, detailhandel og serviceerhverv. Vilkårene stilles for, at mindske evt. gener for områdets beboere og erhvervsdrivende. 7-8: Vilkårene der skal sikre, at der sker en ubetydelig påvirkning af vandområdet.

8 SIDE 8/9 9-11: Administrative bestemmelser. KLAGEVEJLEDNING Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet med en frist på 4 uger. Evt. klage skal indsendes elektronisk direkte til Miljø- og Fødevareklagenævnet gennem Klageportalen, som findes via eller søg efter klageportal. I særlige tilfælde kan der søges om, at blive fritaget for at bruge den digitale klageportal. Kontakt Guldborgsund Kommune, Center for Teknik & Miljø hvis du ønsker at søge om ikke at benytte den digitale klageportal. Husk at søge i god tid, så ansøgningen kan nå at blive behandlet inden udløbet af nedenstående klagefrist. Evt. klage har ikke opsættende virkning, med mindre klagemyndigheden bestemmer andet. Ønskes sagen afgjort ved domstol, skal retssagen være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er offentliggjort, eller efter endelig klageafgørelse. Foruden dig selv kan afgørelsen påklages af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagen, samt af de institutioner og foreninger, der jf. nedenstående får kopi af afgørelsen. Hvis Guldborgsund Kommune modtager klager over afgørelsen, vil der blive orienteret herom. Det er en betingelse for Miljø- og Fødevareklagenævnets behandling af evt. klage, at klager indbetaler et gebyr til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagegebyret er fastsat til 900 kr. Klager betaler klagegebyret med betalingskort i Klageportalen. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside Tilladelsen annonceres i uge 23 på kommunens hjemmeside. Eventuelt sagsanlæg i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 101 stk. 1, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at denne spildevandstilladelse er meddelt. Hvis sagen påklages, regnes fristen fra det tidspunkt, hvor endelig afgørelse foreligger.

9 SIDE 9/9 Har I spørgsmål til afgørelsen, er I velkommen velkomne til at ringe på telefon Med venlig hilsen Jakob Lysholdt Teamleder - Civilingeniør Kopi sendt til: Guldborgsund Havne, Fejøgade 2, 4800 Nykøbing F., havnen@guldborgsund.dk Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 Kbh. K, mst@mst.dk Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, sst@sst.dk Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø. dn@dn.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, Skyttevej 5, 7182 Bredsten, post@sportsfiskerforbundet.dk Danmarks Fiskeriforening, Nordensvej 3, Taulov, 7000 Fredericia, mail@dkfisk.dk Ferskvandsfiskeriforeningen, c/o Kontorhjælpen v/gitte Underbjerg NP Danmarksvej Hovedgård, gun@ferskvandsfiskeriforeningen.dk Greenpeace, info.dk@greenpeace.org Friluftsrådet, sekretariatet, Scandiagade 13, 2450 København SV, fr@friluftsraardet.dk Rederiet Limfjorden, tom@rederietlimfjorden.dk, Skovvikken 12, 7500 Holstebro.

Kontakt Jørgen Hilleke, hvis der er spørgsmål. Kontaktoplysninger fremgår af vedlagte ansøgning. KOMMUNE

Kontakt Jørgen Hilleke, hvis der er spørgsmål. Kontaktoplysninger fremgår af vedlagte ansøgning. KOMMUNE Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: Vedhæftede filer: Christoffer Grubb på vegne af SVANA hovedpostkasse 8. september 2016 14:59 $Kystdirektoratet (kdi) sap@guldborgsund.dk afsluttet screening

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE UDLEDNING AF OVERFLADEVAND FRA TANKGÅRD - TANKGADE 5-7, 4800 NYKBØING F. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 17-04-2018 SAG NR. 17/32838 Udledningstilladelse

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Mogens Nielsen Bønnetvej 23 4871 Horbelev CVR nr. 62156228 30. MAJ 2018 TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har d. 29. maj 2018 modtaget ansøgning om

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE I/S REFA - GEDSER LANDEVEJ 22T, 4800 NYKØBING F GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 31-03-2017 SAG NR. 17/10384 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg. Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE

Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg. Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00049 Ref. Den 10. december 2008 Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE Miljøcenter Roskilde

Læs mere

Guldborgsund Havne Havnechef Allan Lauritzen Fejøgade 2 4800 Nykøbing Falster Mailadresse: alau@guldborgsund.dk CVR nr: 34351554

Guldborgsund Havne Havnechef Allan Lauritzen Fejøgade 2 4800 Nykøbing Falster Mailadresse: alau@guldborgsund.dk CVR nr: 34351554 Guldborgsund Havne Havnechef Allan Lauritzen Fejøgade 2 4800 Nykøbing Falster Mailadresse: alau@guldborgsund.dk CVR nr: 34351554 Naturbeskyttelse J.nr. NST-4311-00151 Ref. jabro Den 1. februar 2016 NYKØBING

Læs mere

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Niels Skaaning Ll. Slemmingevej 37 4990 Sakskøbing CVR nr. 6575 0716 10. MAJ 2017 UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Guldborgsund Kommune har den 8. maj

Læs mere

Klapningen skal ske efter nærmere angivne vilkår på en klapplads i Kattegat nord for Hundested.

Klapningen skal ske efter nærmere angivne vilkår på en klapplads i Kattegat nord for Hundested. Frederiksværk Havn A.m.b.a. Havnelinien 23 3300 Frederiksværk Att.: Havnefogedassistent Kim Lyngbak Roskilde vand J.nr. NST-431-00194 Ref. Jabro Den 25. juli 2011 Mailadresse: kim@frv-havn.dk KLAPTILLADELSE

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Oversigtskort over havnen og anviste klapplads(markeret med rød prik)

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Oversigtskort over havnen og anviste klapplads(markeret med rød prik) Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00052 Ref. Hebpe Den 27. januar 2010 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Nykøbing Mors lystbådehavn. Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 10.000 m³ oprensningsmateriale

Læs mere

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 19. august 2016

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 19. august 2016 GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ PARKVEJ 37; 4800 NYKØBING F. CVR Nr.: 29188599 Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA-4102-00031 Den 19. august 2016 Att.: Jakob Lysholdt. Mail: JLS@guldborgsund.dk

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE Orupgaard Gods v/ Thomas Højgaard Egeparken 1-3 4800 Nykøbing F. CVR nr. 28241100 IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE 5. DECEMBER 2017 Guldborgsund Kommune meddelte d. 17. november 2016 miljøgodkendelse til

Læs mere

Scandlines Havneadministrationen v/ Fritz Kristensen. Mail:

Scandlines Havneadministrationen v/ Fritz Kristensen. Mail: Scandlines Havneadministrationen v/ Fritz Kristensen Mail: Fritz.Kristensen@scandlines.dk Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00055 Ref. Jabro Den 1. august 2008 Tilladelse til at klappe oprenset sediment

Læs mere

Odden Havn Havnebyen 4583 Sjællands Odde. Att. Havnefoged Lars Kenneth Holm Sent som mail til: og

Odden Havn Havnebyen 4583 Sjællands Odde. Att. Havnefoged Lars Kenneth Holm Sent som mail til: og Odden Havn Havnebyen 4583 Sjællands Odde Att. Havnefoged Lars Kenneth Holm Sent som mail til: lankho@odsherred.dk og klala@odsherred.dk Den 28. januar 2015 Udledningstilladelse Odden Havn, i forbindelse

Læs mere

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 5. september Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg CVR Nr.

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 5. september Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg CVR Nr. Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg CVR Nr.: 29 18 95 95 Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA-4102-00029 Den 5. september 2016 Att.: Michael Høy. Mail: Michael.hoy@kalundborg.dk Havnsø

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Skovshoved Havns, Skovshoved pumpestation

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Skovshoved Havns, Skovshoved pumpestation Novafos Blokken 9 3460 Birkerød CVR. nr. 31884993 15. januar 2018 Sagsnr. EMN-2017-05039 Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Skovshoved Havns, Skovshoved pumpestation Rambøll

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Jesper Løje Holtevej 1 4880 Nysted CVR-nr. 35614273 Sendt på E-mail: is-loje@hotmail.com 19. JUNI 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Tilladelse til optagning af sediment i Haderslev Havn ved X-yacht.

Tilladelse til optagning af sediment i Haderslev Havn ved X-yacht. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A 6100 Haderslev Att: Jens Kloster Hedegaard Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342149

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Samsø Havne, Havnekontoret Att. Hartvig Pedersen Ballen Havn 1 8305 Samsø Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00012 Ref. DOFHA 10. april 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING

TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING Krenkerup Gods Krenkerupvej 33 4990 Sakskøbing 26. JUNI 2014 TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING Krenkerup Gods har den 28. februar 2014 søgt om

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Ole Mouritsen Kirkebakken 72 8330 Beder Side 1 af 5 Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72,

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT

Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT Til: Styregruppen for Naturstyrelsens Referencelaboratorium cc: Fra: Ulla Lund Dato: 24. oktober 2012 QA: Emne: Stine Kjær Ottsen Opdatering

Læs mere

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning Brøndboringsfirmaet Brøker A/S Spånnebæk 7 4300 Holbæk 20. december 2016 Brevid: 3890181 Sagsnr.: 347049 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67

Læs mere

Dragør Havn Havneadministrationen v/ John Strøbæk. Mail: Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Dragør Forthavn

Dragør Havn Havneadministrationen v/ John Strøbæk. Mail: Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Dragør Forthavn Dragør Havn Havneadministrationen v/ John Strøbæk Mail: johns@dragoer.dk Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00061 Ref. Jabro Den 10. november 2008 Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Dragør

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR:

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR: Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V CVR: 18632276 LOVLIGGØRELSE EFTER MILJØBESKYTTELSESLOVENS 19 TIL ANVENDELSE AF 750 M 3 GRUSMATERIALER FRA SKJOLDMOSEVEJ I EN NY INTERN BANEVEJ PÅ MATR.

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Att.: Jens Ole Madsen, jeom@aarhus.dk Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Cvr.nr. 55133018 Side 1 af

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL RØMØ HAVN, SØNDRE BASSIN

KLAPTILLADELSE TIL RØMØ HAVN, SØNDRE BASSIN Kystdirektoratet Højbovej 1 Lemvig Att.: Anni Lassen Mailadr.: anl@kyst.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00104 Ref. jabro Den 24. november 2015 CVR: 36876115 KLAPTILLADELSE TIL RØMØ HAVN, SØNDRE

Læs mere

Tabel 1.1. Sammenstikningsskema for blandprøver Blandprøve St. 1 St. 2 St. 3 St. 4. Delprøver M2 M1 M5 M10. Delprøver M3 M8 M6 M11

Tabel 1.1. Sammenstikningsskema for blandprøver Blandprøve St. 1 St. 2 St. 3 St. 4. Delprøver M2 M1 M5 M10. Delprøver M3 M8 M6 M11 SAMSØ KOMMUNE BALLEN FÆRGEHAVN, SAMSØ MILJØUNDERSØGELSER AF SEDIMENT ADRESSE Jens Chr. Skous Vej 9 TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATARAPPORT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater og

Læs mere

KANALHAVN SLOTSBRYGGEN I NYKØBING F, KLAPTILLADELSE

KANALHAVN SLOTSBRYGGEN I NYKØBING F, KLAPTILLADELSE GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ PARKVEJ 37; 4800 NYKØBING F. CVR Nr.: 29188599 Naturbeskyttelse Ref. JABRO/Simon Holm j.nr: SVANA-4102-00031 Den 1. maj 2017 Att.: Jakob Lysholdt. Mail: JLS@guldborgsund.dk

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Oversigtskort over uddybningsområdet i Røbyhavn og den anviste klapplads.

Oversigtskort over uddybningsområdet i Røbyhavn og den anviste klapplads. Scandlines A/S Mail: Jens Henrik Møllgaard Larsen [JensHenrikMollgaard.Larsen@grontmij-carlbro.dk] c.c. Pernille Skyt (SKY) [SKY@NIRAS.DK] Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00063 Ref. Den 26. august

Læs mere

Oversigtskort over havnen og den anviste klapplads. Christian Darling

Oversigtskort over havnen og den anviste klapplads. Christian Darling Langø Bådelaug v/ Jens Lund Glentevej 9 - Langø 4900 Nakskov Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00034 Ref. Chthi Den 4. april 2008 Klaptilladelse til Langø Havn 2008 Miljøcenter Roskilde tillader 1 Langø

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Vand- og naturområdet J.nr. Ref. Den 21. marts 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1649 af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Klaptilladelse

Læs mere

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå.

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Att.: Marianne Jeppesen og Aksel Olsen Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Sendt til forsyning@ltf.dk Dato: 21-10-2015 Ref: PERH J.nr.: 20150330179 Udledningstilladelse for

Læs mere

Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter vandrammedirektivet i kystvande omfattet afvandplanerne

Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter vandrammedirektivet i kystvande omfattet afvandplanerne Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter vandrammedirektivet i kystvande omfattet afvandplanerne Notat Naturstyrelsen Vandplaner og Havmiljø Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Tilløb til

Læs mere

Klaptilladelse til: Mommark Strand Aps, Sejlrende og indsejling til Mommark Havn.

Klaptilladelse til: Mommark Strand Aps, Sejlrende og indsejling til Mommark Havn. Mommark Strand Aps Mommark 380 6470 Sydals Att. Carsten Jensen Kock E-mail info@mommarkmarina.dk CVR nr. 35142525 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00021 Ref. Jimho Den 28. maj 2014 Klaptilladelse

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Klaptilladelse til: Hvide Sande Havn, Sejlrenden til Tyskerhavnen, i Ringkøbing fjord.

Klaptilladelse til: Hvide Sande Havn, Sejlrenden til Tyskerhavnen, i Ringkøbing fjord. Hvide Sande Havn Fossanæsvej 22 6960 Hvide Sande Att. Steen Davidsen E-mail sd@hvshavn.dk CVR nr. 25852532 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-431-00360 Ref. Jimho Den 30. juni 2014 Klaptilladelse til: Hvide

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Munks Produkt ApS Banevænget 11 4930 Maribo FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 14. DECEMBER 2015 Munks produkt Aps har den 25. november 2015 søgt om justering af vilkår 23 i miljøgodkendelsen af 4. december

Læs mere

Klaptilladelse til: Kerteminde Marina.

Klaptilladelse til: Kerteminde Marina. Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Att.: Lars Bertelsen Mail: lbe@kerteminde.dk Tlf: 65151461 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00072 Ref. jimho Den 4. august 2015 Klaptilladelse

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord,

Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord, Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord, Nørrekær Enges Landvindingslag, Diget i Nørrekær Enge Indhold Afgørelse...3 Sammendrag...4 Vilkår...4 Miljøteknisk beskrivelse og vurdering...5

Læs mere

Naturbeskyttelse Ref. JIMHO Jr.nr.: SVANA Den 27. oktober 2016

Naturbeskyttelse Ref. JIMHO Jr.nr.: SVANA Den 27. oktober 2016 Grenaa Havn A/S Neptunvej 1 8500 Grenaa CVR Nr.: 29 18 95 95 Att.: Kirsten Hvid Schmidt Mail: info@grenaahavn.dk Naturbeskyttelse Ref. JIMHO Jr.nr.: SVANA-4311-00008 Den 27. oktober 2016 Grenaa Havn A/S,

Læs mere

Foreningen Kulhuse Havn v/formand Frank Jørgensen Strandvej Jægerspris. Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Kulhuse Havn

Foreningen Kulhuse Havn v/formand Frank Jørgensen Strandvej Jægerspris. Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Kulhuse Havn Foreningen Kulhuse Havn v/formand Frank Jørgensen Strandvej 54 36 30 Jægerspris Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00029 Ref. Den 28. februar 2008 Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Kulhuse

Læs mere

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen. Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen. Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Anpartsselskabet Kilden & Mortensen Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer Side 1 af 6 Tilladelse til udledning af

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1.

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Samsø Kommune, Samsø Havne Havnefoged Frederik Bilsted Pedersen aufbp@samsoe.dk Aarhus vand J.nr. NST-431-00262 Ref. dofha 30. januar 2012 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Ballen Havn. Tilladelsen omfatter:

Læs mere

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Tillæg til tilslutningstilladelse af 26. maj 2016 Tilladelse til afledning af overfladevand til Herning Renseanlæg AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Meddelt til: AFLD Sagsnr.: 06.01.15-P19-26-15

Læs mere

KLAPTILLADELSE AVEDØREVÆRKETS KULHAVN

KLAPTILLADELSE AVEDØREVÆRKETS KULHAVN Dong Energy A/S, Avedøreværket Hammerholmen 50 2650 Hvidovre Att.: Poul Otto Hansen Mail: pouoh@dongenergy.dk Vand- og naturområdet J.nr. ROS-421-00067 Ref. RINNIE/JOHUB Den 12. maj 2009 KLAPTILLADELSE

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand

Tilladelse til udledning af regnvand Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Horsens Vand Alrøvej 11 8700 Horsens Spildevand Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen Direkte: 76292502 www.horsens.dk Sagsnr. 06.11.01-K08-171-16 Dato: 26.10.2016

Læs mere

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra indsejlingen til Sundby Havn

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra indsejlingen til Sundby Havn Sundby Sejlforening V formand Ib Petersen Amager Strandvej 15 2300 København S Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00039 Ref. Jabro Den 7. april 2008 Mail: ssf@sundby-sejlforening.dk Tilladelse til at

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00096 Ref. jabro Den 22. december 2014. Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals CVR: 25868455

Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00096 Ref. jabro Den 22. december 2014. Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals CVR: 25868455 Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals CVR: 25868455 Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00096 Ref. jabro Den 22. december 2014 Mail adr: hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk KLAPTILLADELSE TIL HIRTSHALS

Læs mere

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å Rådhusparken 2 2600 Glostrup HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Jens Rasmussen www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Sendt til jera@hofor.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning og nedsivning af overfladevand fra 2 søer ved Stadion og 2 søer i Dyrehaven, oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning og nedsivning af overfladevand fra 2 søer ved Stadion og 2 søer i Dyrehaven, oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 820 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Att: Andy Tomes Cvrnr. 551018 Side 1 af 8 Midlertidig tilladelse

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning).

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning). Gyldendal Havn A M B A Søren Chr. Vang Lyngtoften 16 7860 Spøttrup Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00124 Ref. DOFHA 18. september 2008 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af lænsevand fra sugespidser og lænsepumper i anlægsfasen for Kysthus 1 og 2, Tuborg Syd

Midlertidig tilladelse til udledning af lænsevand fra sugespidser og lænsepumper i anlægsfasen for Kysthus 1 og 2, Tuborg Syd Danica Ejendomsselskab ApS Holmens kanal 2-12 1060 København K 3. maj 2019 Sagsnr. EMN-2019-00187 Midlertidig tilladelse til udledning af lænsevand fra sugespidser og lænsepumper i anlægsfasen for Kysthus

Læs mere

Naturbeskyttelse J.nr. NST Ref. cgrub Den 7. april 2016 HJARNØ FÆRGEHAVN, KLAPTILLADELSE 2016

Naturbeskyttelse J.nr. NST Ref. cgrub Den 7. april 2016 HJARNØ FÆRGEHAVN, KLAPTILLADELSE 2016 Hjarnø Havn Att: projektleder Flemming Vesterlund Hedensted kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Mailadresse: flemming.vesterlund@hedensted.dk CVR nr: 29 18 95 87 Naturbeskyttelse J.nr. NST-4311-00190

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1.

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Jammerbugt Forsyning A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Aarhus vand J.nr. Ref. stsch Den 2. marts 2011 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Haverslev Havn. Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 1500

Læs mere

Rambøll har i ansøgningen i forhold til ovennævnte betingelser, oplyst:

Rambøll har i ansøgningen i forhold til ovennævnte betingelser, oplyst: Sønderborg Kraftvarmeværk I/S Vestermark 16 6400 Sønderborg Sendt som digital post og på mail til Sønderborg Kraftvarmeværk I/S: skvv@skvv.dk Virksomheder J.nr. MST-1270-01109 Ref. mschu/johje Den 10.

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE DPL Vålse Vesterskovvej 28a 4840 Nørre Alslev CVR nr. 20365404 7. MATRS 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har den 2. marts 2017 modtaget

Læs mere

Klaptilladelse til Femø Havn.

Klaptilladelse til Femø Havn. Lolland Havne og Færger Havnegade 2 4900 Nakskov Torben Christiansen E-mail: tochr@lolland.dk Tlf: 54 67 73 32 CVR: 2918 8572 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00149 Ref. CGRUB Den 27. april 2015 Klaptilladelse

Læs mere

Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør

Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Virksomheder J.nr. MST-1272-00730 Ref. loped / majli Den 27. marts 2014 Att.: Martin Poulsen (mapou@slagelse.dk og cvr-nr.

Læs mere

Se bilag 1. der viser hvilke områder, der skal optages sediment fra, og tabellen i bilag 2, der viser beregning af optagne mængder.

Se bilag 1. der viser hvilke områder, der skal optages sediment fra, og tabellen i bilag 2, der viser beregning af optagne mængder. Assens Havn Nordre Havnevej 12 5610 Assens 11.september 2017 Sags id: 16/25116 Tilladelse til oprensning af sediment fra Assens Havn Aalborg Havn Logistik A/S har ved mail af 6. juni 2017 på vegne af Assens

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Klaptilladelse til: Kragenæs Havn.

Klaptilladelse til: Kragenæs Havn. Kragenæs Havn v/ Torben Christiansen Kommunale Havne Havnegade 2, 4900 Nakskov E-mail Tochr@lolland.dk Tlf. 54 93 70 56 CVR nr. 2918 8572 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00112 Ref. CGRUB Den 1. juli

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Ejj Grus og sten Systofte Bygade 2 4800 Nykøbing F E-mail: ejjgrusogsten@gmail.com TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE 01-10-2018 Ejj. Grus og sten har søgt Guldborgsund Kommune om ændring af miljøgodkendelse

Læs mere

Haderslev Kommune Vej og Park Aarøsund Havn 2a 6100 Haderslev

Haderslev Kommune Vej og Park Aarøsund Havn 2a 6100 Haderslev Haderslev Kommune Vej og Park Aarøsund Havn 2a 6100 Haderslev Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00090 Ref. Loknu Den 15. april 2009 Vedr.: Fornyelse af tilladelse til klapning af i alt 10.000 m 3 oprensningsmateriale

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Strandbovej, Norsminde i forbindelse med udskiftning af pumpestation

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Strandbovej, Norsminde i forbindelse med udskiftning af pumpestation Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Bautavej 1 8210 Aarhus V. CVRnr. 32562361 Kopi til orientering Side 1 af 5 Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras Herningvej 34 A, stuen 4800 Nykøbing F Att.: Merete Leth Hansen 25. NOVEMBER 2015 MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras har på vegne af

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Svendborg Ugeavis den 16. april 2008.

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Svendborg Ugeavis den 16. april 2008. Advokat Henrik Horn Andersen Det Gule Pakhus Havnepladsen 3A, 1 5700 Svendborg Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00060 Ref. LOKNU Den 16. april 2008 Vedr.: Tilladelse til klapning af 44 m 3 oprensningsmateriale

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Boligforeningen Ringgården Dybedalen 1A 8210 Aarhus V Cvr.nr. 41905018 Side 1 af 5 Midlertidig tilslutning af vand fra køkkenkværnsforsøg til Aarhus

Læs mere

Påbud om ændring af vilkår i tilslutningstilladelse for Suldrup Maskinforretning A/S (SUMAS A/S) Hjortholmvej 14, 9541 Suldrup

Påbud om ændring af vilkår i tilslutningstilladelse for Suldrup Maskinforretning A/S (SUMAS A/S) Hjortholmvej 14, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø SULDRUP MASKINFORRETNING A/S (SUMAS A/S) Hjortholmvej 14 9541 Suldrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-K08-2-17 Ref.:

Læs mere

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen Bogense Havn & Marina Sejlerkajen 13 5400 Bogense Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00066 Ref. loknu Den 13. november 2008 Vedr.: 5-årig tilladelse til klapning af i alt 10.000 m 3 oprensningsmateriale

Læs mere

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard 17. januar 2019 Sagsnr. S2018-7371 Dok.nr. D2018-34977 Teknisk forvaltning Samsø Kommune Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti)

Læs mere

Klaptilladelse til: Fonden Jacobsens Plads, Pilekrogen.

Klaptilladelse til: Fonden Jacobsens Plads, Pilekrogen. Fonden Jacobsens Plads 5700 Svendborg Att. Hans Rasmussen E-mail Rasmussen@troensemail.dk CVR nr. 21109703 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00082 Ref. Jimho Den 08.07 2014 Klaptilladelse til: Fonden

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Gunnar Clausens Vej 34 8260 Viby J. Cvr.nr. 38139037 Elstedvej, matr.nr. 6kh, Elsted By, Elsted. Midlertidig tilladelse til udledning

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL TUNØ HAVN

KLAPTILLADELSE TIL TUNØ HAVN Odder Kommune Hov-Tunø Færgefart Havnegade 4b, Hov 8300 Odder Att. Bjarne Møllgaard Mailadr.: Bjarne.mollgaard@odder.dk CVR nr. 32264328 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00129 Ref. Jabro Den 8. juni

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V Jens Frederik Jensen Kisumvej 31 Kisum 7800 Skive 20. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V90-62715

Læs mere

I efterbehandlingsperioden skal der minimum en gang årligt udføres målinger af sætninger i affaldet.

I efterbehandlingsperioden skal der minimum en gang årligt udføres målinger af sætninger i affaldet. Vestfyns Affalds- og Deponeringsanlæg I/S Bogensevej 89 5500 Middelfart Virksomheder J.nr. MST-1272-01239 Ref. chccl/jemma Den 26. november 2013 Sendt elektronisk til: Morten Bang Møller: Morten.Bang-Moller@middelfart.dk

Læs mere

KLAPTILLADELSE FOR RUNGSTED HAVN

KLAPTILLADELSE FOR RUNGSTED HAVN Rungsted Havn a/s Rungsted Havn 10 2960 Rungsted Kyst Att. Havnemester Henrik Kristensen Mail: havnemester@rungsted-havn.dk og info@flidhavne.dk Vand- og naturområdet J.nr. ROS-421-00068 Ref. JABRO/JOHUB

Læs mere

Tilladelsen gives på en række vilkår jf. afsnit 1. Nyord Havn har pligt til at sikre sig, at rederiet, der udfører klapning og uddybningsarbejdet,

Tilladelsen gives på en række vilkår jf. afsnit 1. Nyord Havn har pligt til at sikre sig, at rederiet, der udfører klapning og uddybningsarbejdet, Foreningen Nyord Havn v/formand Tom Hansen Katedralvej 45 4780 Stege Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00075 Ref. SUHSI /JABRO Den 18. august Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Nyord Havn

Læs mere