Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune."

Transkript

1 Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Baggrund. Lovgivning Lov om forurenet jord af 04/ (Jordforureningsloven) 52 fastsætter at: Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt. 52 siger dog samtidig: Stk. 2. Regionsrådet kan meddele dispensation fra forbudet, såfremt 3) der ikke er risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller af grundvand, der forventes at indgå i den fremtidige drikkevandsforsyning, og andre tilsvarende miljømæssige hensyn ikke taler imod. På Bornholm er de regionale opgaver på jordforureningsområdet lagt ved Regionskommunen. Begrundelse. Når forurenet jord anbringes på jordoverfladen vil eventuel nedsivning skulle passere flere meter jord, inden det når grundvandet. Derved tilbageholdes og nedbrydes størstedelen af forureningen. I dybe råstofgrave vil jorden derimod blive placeret tæt på, eller endog i, grundvandet, og der er dermed risiko for forurening af dette med stoffer, der gør det uegnet til drikkevand. Behov for deponering. Efterbehandlingsplaner for råstofgrave indebærer ofte, at gravene skal fyldes op med jord og det oprindelige landskab retableres. Derfor er der som regel brug for at få tilført jord til råstofområdet. Anlæg af bygninger og veje medfører store mængder overskudsjord, som det ikke altid er muligt at finde genanvendelse for. BOFAs kapacitet på dette område er stort set opbrugt, og der skal derfor findes nye muligheder for at deponere ren jord. Drikkevandsinteresser. Der er grundvand overalt, men det er ikke nødvendigvis muligt eller hensigtsmæssigt at indvinde dette. Lerjord bevirker f.eks. at vandet kun strømmer langsomt til boringerne, og det kun små mængder, der kan indvindes pr. dag. I gamle byområder vil grundvandet ofte være af dårlig kvalitet pga. tidligere tiders forurening

2 Inddeling af drikkevandområder. Naturstyrelsen inddeler landet i områder ud fra mulighederne for at foretage vandindvinding. Se figur for Bornholm nedenfor. - I områder med begrænsede drikkevandsinteresser kan vandet ikke indvindes i større mængde, og vandet er dårligt beskyttet eller forurenet. - I områder med almindelige drikkevandinteresser er en vis indvinding mulig, men grundvandet er dårligt beskyttet. - I områder med særlige drikkevandsinteresser kan der indvindes store mængder vand og grundvandet er af god kvalitet. Fordeling af almen vandindvinding. Ca. 82 % af vandværkernes boringer ligger i områder med særlige drikkevandsinteresser, og 16% i områder med almindelige drikkevandsinteresser.. Kun én almen vandforsyningsboring er placeret udenfor drikkevandinteresser. Afstanden til området med særlige drikkevandsinteresser er dog kun 100 m, og afgrænsningerne må kun opfattes som vejledende.

3 Privat vandindvinding. De private vandindvindingsanlæg fordeler sig jævnt over de tre typer af interesseområder. Forskelle i fordeling består især i, at der er meget få private anlæg i de tætbebyggede områder. Råstofgravenes fordeling. Aktuelt er der registreret 24 råstofgrave med tilladelse. 13 af disse ligger helt eller delvist i områder med særlige drikkevandsinteresser, 4 i områder med almindelige interesser, mens 7 ligger udenfor drikkevandsinteresser. Arealmæssigt ligger størsteparten af råstofgravene i områder med begrænsede drikkevandsinteresser. Ud over disse er der adskillige opgivede råstofområder. Andre miljømæssige hensyn. I 52 nævnes, at andre tilsvarende miljømæssige hensyn ikke må tale imod deponering. Dette kan f.eks. være hensyn til havet, søer og åer. En sø er blot et sted, hvor grundvandsspejlet ligger over terræn, og det er klart, at en forurening af grundvandet kan give en negativ påvirkning af tætliggende recipienter Hvis grusgraven er blevet hjemsted for beskyttelseskrævende dyre- og plantearter, kan dette også umuliggøre deponering. Dette behandles i henhold til Naturbeskyttelsesloven. Kategorisering af jord. På baggrund af målinger af en række tungmetaller og miljøfremmede stoffer inddeler Jordforureningsloven og Jordflytningsbekendtgørelsen jord i følgende kategorier: - Kategori 1, ren jord. - Kategori 2, lettere forurenet jord - Svært forurenet jord, over afskæringskriteriet. Ren jord er ikke det samme som uforurenet jord, men betyder, at forureningsindholdet er under det såkaldte jordkvalitetskriterium. Man vurderer, at indholdet dermed er så lavt, at der ikke vil være helbredsrisiko selv ved en livslang kontakt med jorden. Flytning af jord administreres generelt således, at jord af kategori 1 kan genanvendes, mens jord af højere kategori skal i særligt depot. Fra et erhvervsmæssigt synspunkt vil det være optimalt, at administrationen af deponering i råstofgrave ligger så tæt på de almindelige regler som muligt. Dermed undgås dobbelte regelsæt, og dobbelt prøvetagning. Erfaringen viser imidlertid, at jordkvalitetskriteriet ikke er tilstrækkeligt til at sikre grundvandet, idet der ved disse koncentrationer af stofferne kan ske udvaskning til grundvandet i et omfang, der medfører overskridelse af grænseværdierne i drikkevandskvalitetskriteriet.

4 Regionerne stiller derfor normalt krav om et lavere indhold af bestemte stoffer, hvis jorden skal deponeres i områder med drikkevandsinteresser. Desuden kan der stilles krav om måling af andre stoffer end de, der normalt indgår i kategoriseringen. Udenfor drikkevandinteresser vil begrænsningen især være hensynet til søer og andre recipienter, og her antages jordkvalitetskriteriet normalt at være tilstrækkeligt. Formodet uforurenet jord. Regionskommunen har en grundig registrering af lettere og svært forurenede områder og har kortlagt matrikler, hvor tidligere aktiviteter sandsynliggør forurening. Uden for disse områder er det erfaringen, at Bornholm gennemgående er fri for jordforurening. Risiko. Forsigtighedsprincippet er gennemgående i dansk miljøadministration, og med en kostbar ressource som grundvand, skal dette holdes i hævd. Garantier og 100% sikkerhed gives dog ikke, når man arbejder med naturen og med komplicerede samfundsmæssige procedurer. Og jo større krav man stiller til sikkerheden, jo mere kostbart og vanskeligt bliver det for de erhvervsdrivende at udføre deres arbejde, og jo flere ressourcer skal det offentlige bruge på sagsbehandling og tilsyn. Med de valgte procedurer tilsigter Teknik & Miljø, at der sker en balancering, således at der stilles de største krav til sikkerheden, der hvor de mulige konsekvenser er størst, mens reglerne gøres mere lempelige, når der ikke er så alvorlige konsekvenser af mulige fejl. Der vil være en risiko for, at forurenet jord tilføres fra et område, hvor forureningen ikke er registreret, og det kan tænkes, at jorden kan være forurenet af andre stoffer end dem, det er valgt at teste for. Bornholms Regionskommunes registrering af forurenede og lettere forurenede områder er dog så udviklet, at risikoen for dette må anses for meget lille. Konsekvenserne af deponering af små mængder forurenet jord vil formentlig være beskedne pga. fortyndingsfaktoren i grundvandet. Samlet vurderes de valgte procedurer at give en tilfredsstillende sikkerhed for grundvand og omgivende miljø.

5 Administrationsgrundlag Generelt Deponering må kun ske efter skriftlig ansøgning og med skriftlig tilladelse. Af hensyn til havet, søer og åer må svært forurenet og lettere forurenet jord ikke deponeres i råstofgrave. Ren jord kan deponeres efter de følgende procedurer og med de følgende krav til jordens renhed. Her er hensynet til drikkevandinteresser lagt til grund. Der tages udgangspunkt i Statens fastlæggelse af drikkevandsinteresser. Deponering skal ske inden for rammerne af gældende efterbehandlingsplan for råstofgraven. Regelsættet skal kun betragtes som retningsgivende og kan fraviges i den konkrete sag, hvis særlige forhold taler derfor. Dette kan f.eks. være kort afstand til private vandindvindingsanlæg eller til højt målsatte recipienter. Procedurer for jordhåndtering afhængigt af råstofgravens placering. Områder med begrænsede drikkevandinteresser. Jord kan tilføres fra formodet uforurenede områder uden prøvetagning. Ansøgningen skal oplyse, hvor jorden er opgravet, og der skal tages stilling til, om der har været forurenende aktiviteter på stedet. Dette arbejde kan af Teknik & Miljø overdrages til tredjeparter, f. eks. BOFA.. I så fald benyttes de offentligt tilgængelige registreringer af forureningsaktiviteter. Hvis jorden kan være forurenet, foretages prøvetagning og kategorisering efter de almindelige regler for jordflytning. Jord af kategori 1 kan deponeres i råstofgraven Ansøgning kan indgives og behandles via internetløsningen jordweb.dk, som generelt benyttes ved sagsbehandling af jordflytning. Områder med drikkevandinteresser. Jord kan tilføres fra formodet uforurenede områder uden prøvetagning. Der indsendes skriftlig ansøgning ( ) til Teknik & Miljø med udførlig oplysning om opgravningssted, og Teknik & Miljø vurderer, om der kan have været forurenende aktiviteter. Ud over de offentlige registreringer screenes der i forhold til interne sagslister over mulig forurening og udbredelse af slam fra rensningsanlæg. Denne sagsbehandling overdrages ikke til tredjeparter. Hvis jorden kan være forurenet, skal der tages prøver til dokumentation af, at jorden er tilstrækkelig ren. Antallet og omfanget af analyser aftales med regionskommunen på baggrund af historikken på opgravingsstedet. Retningslinier for prøvetagning og kvalitet af jorden ses i bilag 1. Kvalitetskravene er på flere punkter skærpet i forhold til jordkvalitetskriteriet.

6 Områder med særlige drikkevandsinteresser. Deponering af jord i disse områder betragtes som uhensigtsmæssig og bør kun ske i det omfang, det er nødvendigt i forbindelse med godkendt efterbehandling af råstofområdet. Jord må kun tilføres efter omfattende analyser. Analyseprogram fastlægges i den konkrete sag med udgangspunktet, at jorden skal være uforurenet.

7 Bilag 1. Prøvetagning og analyse i områder med almindelige drikkevandsinteresser. I forbindelse med den konkrete jordflytning aftales detaljer i prøvetagning mellem administrator og Bornholms Regionskommune. Såfremt der ikke er specielle forhold, der kan begrunde andet, vil prøvetagning ske efter de følgende retningslinjer. Udtagning af prøver. Analyserne skal udføres af akkrediteret laboratorium Prøvetagning skal udføres af sagkyndig på området. Prøver udtages efter reglerne i Jordflytningsbekendtgørelsen, dvs. at prøver fra opgravet jord udføres som blandprøver af fem delprøver udtaget i ca. 0,5 meters dybde. Ved prøvetagning inden opgravning aftales prøvetagningsplan med regionskommunen. Op til 1000 tons tages 1 prøve pr. 30 tons jord og efterfølgende 1 pr 100 tons. Der måles for stoffer i nedenstående tabel. For ikke at fordyre analyserne unødigt vælges normalt laboratoriets jordanalysepakke, bestående af BTEX, Kulbrinter, PAH og 6 tungmetaller (Pb, Cd, Cr, Cu, Ni, Zn). Endvidere måles for Arsen. Analyse af Tin og Cyanid er ret kostbar og udføres kun, hvis historikken på opgravingsstedet giver risiko for forurening med disse stoffer. Kvalitetskrav. Jorden skal overholde disse grænseværdier. Stof Maksimalt i jord mg/kg tørstof Tungmetaller. Arsen (As) 10 Bly (Pb) 40 Cadmium (Cd) 0,5 Krom (Cr total) 50 Kobber (Cu) 30 Nikkel (Ni) 15 Zink (Zn) 100 Tin (Sn) 20 Kulbrinter. Flygtige kulbrinter (C 6 -C 10 ) 25 Lette kulbrinter (C 10 -C 15 ) 40 Lette kulbrinter (C 15 -C 20 ) 55 Tunge kulbrinter (C 20 -C 35 ) 100 Kulbrinter total (C 6 -C 40 ) 100

8 Stof Maksimalt i jord mg/kg tørstof BTEX 0,6 Benzen 0,1 PAH-forbindelser (asfalt o.a). Benz(a)pyren 0,1 Dibenz(a,h)antracen 0,1 PAH total 1) 1,0 Andet. Cyanid, total 5 Med dette kvalitetskrav har Bornholms Regionskommune lagt sig tæt op af Region Sjællands definition af klasse 0 jord.

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Tjørnehoved, Præstø Kommune Matrikel 3b Tjørnehoved By, Allerslev Journalnr. 04-000156 Dokumentnr. 246198 23. marts 2006 MMY 1 Der er d. 1. juli 2004 søgt

Læs mere

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord)

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/12 2007. Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Bilag 1 Udtagning af prøver Prøverne skal enten udtages på opgravningsstedet

Læs mere

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering,

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, Jordflytning flytning Jordflytning 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, som medførte en udvidelse af anmeldepligten ved

Læs mere

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende FORSLAG Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1. Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering

Læs mere

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord Notat SAG: Om- og tilbygning af St. Magleby Skole SAG NR.: 12161M VEDR.: Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord DATO: 2013.03.14 INIT.: BB Indledning I forbindelse

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Vognmand Filtenborg Nørrebro 70B 7900 Nykøbing M Att: Bjørn Filtenborg Sagsnr.: Dato: 2017-1124 3. august 2017 Risikovurdering vedr. indbygning af forurenet jord i støjvold beliggende

Læs mere

Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg

Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg tina@viborgrenovation.dk Regionshuset Holstebro Regional Udvikling Lægårdvej 10 7500 Holstebro Tel. +45 7841 0000 raastoffer@ru.rm.dk www.raastoffer.rm.dk Dispensation

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 Risikovurdering og udfordringer Principper for håndtering af overskudsjord Enhver, der flytter jord uden

Læs mere

Steen Laursen Overvej 4 Fjelstervang 9633 Kibæk

Steen Laursen Overvej 4 Fjelstervang 9633 Kibæk Regionshuset Holstebro Steen Laursen Overvej 4 Fjelstervang 9633 Kibæk Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tl. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til fortsat at modtage rent jord i eksisterende

Læs mere

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper 8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper edenfor er beskrevet Fyns Amts praksis ved behandling af udvalgte sagstyper, enten fordi de afviger fra de generelle principper, eller fordi

Læs mere

Tilladelse til tilførsel af jord til området ved Stubbeløkken Stenbrud

Tilladelse til tilførsel af jord til området ved Stubbeløkken Stenbrud TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 NCC ROADS A/S HOVEDKONTOR E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 19. februar 2013 Tilladelse til tilførsel

Læs mere

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk BACH GRUPPEN A/S Industrivej 22 8800 Viborg Att: Brian Sønderby Afslag på ansøgning om dispensation til

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Uglehøj, Fladså Kommune En del af matrikel 7b og 8b Vester Egesborg By, Vester Egesborg Journalnr. 8-70-30-353-2-2000 / 04-000171 27. januar 2004 JES 1

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Prøvetagning og testning ved genanvendelse af jord

Prøvetagning og testning ved genanvendelse af jord Prøvetagning og testning ved genanvendelse af jord Anke Oberender DHI Afdeling By & Industri Møde i ATV Jord og Grundvand om projekter med forurenet jord Mødenummer 95 Onsdag den 8. maj 2013 Agenda Kategorisering

Læs mere

Jorden kommer fra jordarbejder i landzone og byzone, hvor der er behov for bortkørsel af overskudsjord.

Jorden kommer fra jordarbejder i landzone og byzone, hvor der er behov for bortkørsel af overskudsjord. Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade 1 9500 Hobro jord@mariagerfjord.dk Regional Udvikling Jordforurening og Råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg

Læs mere

Temadag om bygge og anlægsaffald!.

Temadag om bygge og anlægsaffald!. Temadag om bygge og anlægsaffald!. Middelfart 21. oktober 2014 Øget kvalitet i genanvendelsen af bygge og anlægsaffald fra genbrugspladserne Jacob H. Simonsen Temadag 21. oktober 2014 Middelfart Hvad mener

Læs mere

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015 Miljøteknisk rapport Sag: J14.0898M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro Jordhåndteringsplan Horsens, den 10. marts 2015 Rekvirent: Norddjurs Kommune Att. Søren Taastrup-Leth sptl@norddjurs.dk FRANCK GEOTEKNIK

Læs mere

6. Håndtering af jorden i praksis

6. Håndtering af jorden i praksis 6. Håndtering af jorden i praksis 6.1 Sortering Allerede ved opgravning af forurenet jord, og om muligt inden, i forbindelse med undersøgelser, bør jorden sorteres med henblik på genanvendelse. Det er

Læs mere

Frandsen Entreprenør A/S Industrivej Juelsminde.

Frandsen Entreprenør A/S Industrivej Juelsminde. Regionshuset Horsens Frandsen Entreprenør A/S Industrivej 26 7130 Juelsminde Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordforurening.rm.dk e-mail: of@frandsen-as.dk Dispensation

Læs mere

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup Regionshuset Horsens COLAS Danmark Fabriksparken 40 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at tilføre jord til

Læs mere

Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade Hedensted.

Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade Hedensted. Regionshuset Horsens Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade 90 8722 Hedensted Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk e-mail: fl@ejvind-laursen.dk Dispensation til modtagelse

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 2 1. FORMÅL. 2 2. LOVGRUNDLAG 3 3. GYLDIGHEDS- OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast Regionshuset Viborg Regional Udvikling Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade 69-73 7430 Ikast e-mail: bo@marius-christensen.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Sags nr. 81346 Dokument nr. 1815136 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4.

Læs mere

Tilladelse til jorddeponi af ren jord i råstofgrav

Tilladelse til jorddeponi af ren jord i råstofgrav Teknik og Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Carsten Kofoed Kuregårdsvej 12 3782 Klemensker Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø 19. februar 2018 J. nr. 01.15.15P19-0001 Tilladelse til jorddeponi

Læs mere

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav, matr. nr.

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav, matr. nr. Regionshuset Horsens Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav,

Læs mere

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20, Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr. 30b Nim by, Nim

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20, Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr. 30b Nim by, Nim Regionshuset Horsens Vagn Åge Bach Sletkærvej 20, Nim 8740 Brædstrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr.

Læs mere

Dispensation til modtagelse af 300 m³ ren muldjord i tidligere råstofgrav beliggende på matr.nr. 530 Uge Ejerlav, Uge. Aabenraa Kommune.

Dispensation til modtagelse af 300 m³ ren muldjord i tidligere råstofgrav beliggende på matr.nr. 530 Uge Ejerlav, Uge. Aabenraa Kommune. Asmus Hansen Jessen Uge Allegade 27 6360 Tinglev Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.:76631956 Dato: 16. oktober 2009 Journal nr.

Læs mere

NOTAT 1 INDLEDNING... 2. 2 BESKRIVELSE AF LOKALITETEN... 2 2.1 Vandindvindingsinteresser... 2 2.2 Arealanvendelsen... 2 2.3 Forureningskilder...

NOTAT 1 INDLEDNING... 2. 2 BESKRIVELSE AF LOKALITETEN... 2 2.1 Vandindvindingsinteresser... 2 2.2 Arealanvendelsen... 2 2.3 Forureningskilder... 27.10.2014 S-1302333 John Skov NOTAT SAG : Brudsigvej, Rødding (areal for brandøvelser) EMNE : Miljøteknisk undersøgelse REKVIRENT : Vejen Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 2 2 BESKRIVELSE AF

Læs mere

Forslag til Ændring 2010.10 i Kommuneplan 2010-2022. Jordforurening. Marts 2012. Esbjerg Kommune

Forslag til Ændring 2010.10 i Kommuneplan 2010-2022. Jordforurening. Marts 2012. Esbjerg Kommune i Kommuneplan 2010-2022 Jordforurening Marts 2012 Esbjerg Kommune Kommuneplan 2010-2022 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 05-03-2012 at offentliggøre Forslag til Ændring 2010.10 i Kommuneplan 2010-2022,

Læs mere

Omfattende forureningsundersøgelse

Omfattende forureningsundersøgelse Omfattende forureningsundersøgelse Kirkebjerg Allé 4-6, 2600 Glostrup Matr. nr. 8 az og 8 aæ, Glostrup By, Glostrup Udført af: DMR Rådgivende Ingeniørfirma Dansk Miljørådgivning A/S For: Glostrup Kommune

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig perron

Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig perron Ringsted Femern Banen Trin 4 Projekt / Udbud Rambøll & NIRAS Notat Dato 11-06-2014 E8004 RFB_05c_03_03_Nr0016_Rødby Station_ Jordhåndteringsplan Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig

Læs mere

HM Grus ApS Snaptunvej 11, Glud 7131 Juelsminde.

HM Grus ApS Snaptunvej 11, Glud 7131 Juelsminde. Regionshuset Horsens HM Grus ApS Snaptunvej 11, Glud 7131 Juelsminde Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk e-mail: fm@hm-as.dk Dispensation til modtagelse af jord

Læs mere

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage jord i tidligere råstofgrav på matr.nr. 206 Hyrup, Bevtoft. Haderslev Kommune.

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage jord i tidligere råstofgrav på matr.nr. 206 Hyrup, Bevtoft. Haderslev Kommune. Vognmandsfirmaet Allan og Jesper A/S Ørderup Kirkevej 41 6520 Toftlund Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: Curt.Kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 7663 1922 Dato: 31. maj 2010

Læs mere

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune 1. Formål Regulativets formål er, at sikre at styring af forurenet jord i Nordfyns Kommune sker efter gældende regler. Samt at definere og udpege områder, hvor

Læs mere

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 -

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune 1. Formål Formålet med regulativet er at sikre, at håndtering og flytning af overskudsjord

Læs mere

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS.

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS. Roskilde Kommune Miljøteknisk Notat Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. 14. november 2017 Sag: 17-07-01 / CBS GeoMiljø

Læs mere

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup. Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr. 25a Nim by, Nim

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup. Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr. 25a Nim by, Nim Regionshuset Horsens COLAS Danmark Fabriksparken 40 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr.

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Thy Vognmandsforretning A/S Vestergade 53 Hvidbjerg 7790 Thyholm

Thy Vognmandsforretning A/S Vestergade 53 Hvidbjerg 7790 Thyholm Regionshuset Holstebro Thy Vognmandsforretning A/S Vestergade 53 Hvidbjerg 7790 Thyholm Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tl. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til at modtage rent jord i eksisterende

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S. Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S. Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Læs mere

Ølst Lergrav DANISH STEVEDORE A/S Tronholmen Randers SØ

Ølst Lergrav DANISH STEVEDORE A/S Tronholmen Randers SØ Regionshuset Horsens Ølst Lergrav DANISH STEVEDORE A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til at tilføre ren og lettere

Læs mere

Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fasanvej, 4700 Næstved 229r, 146a og 146b Næstved Markjorder Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling,

Læs mere

Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning

Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning Regionshuset Holstebro Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på dispensation til

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 016997-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding.

Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding. Kløvkærvej 8, Kolding Side 1 Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding. Indledning Kolding Kommune har anmodet Dansk Miljørådgivning A/S om at udføre en forureningsundersøgelse

Læs mere

Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal

Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal 28.06.2017 17-0436 Ina Ibro/ Sven Ulrich Bertelsen Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal SAG : Skolevej 1D, 9574 Bælum, matr. nr. 1bx Bælum By, Bælum. EMNE : Undersøgelse af jorden i forbindelse

Læs mere

Gesager Jorddepot Bjerrevej Hornsyld. Att: Flemming Jeppesen

Gesager Jorddepot Bjerrevej Hornsyld. Att: Flemming Jeppesen Regionshuset Horsens Gesager Jorddepot Bjerrevej 282 8783 Hornsyld Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att: Flemming Jeppesen e-mail: hs.entrep@mail.dk Dispensation

Læs mere

Fasanvej Byggefelt III, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fasanvej Byggefelt III, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fasanvej Byggefelt III, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fasanvej, 4700 Næstved 229r Næstved Markjorder Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling, Team Byråd og

Læs mere

Roskilde. Trekroner Alle - Universitetsparken Miljøteknisk undersøgelse af den øvre halve meter overjord. Sammenfatning. Geo projekt nr.

Roskilde. Trekroner Alle - Universitetsparken Miljøteknisk undersøgelse af den øvre halve meter overjord. Sammenfatning. Geo projekt nr. Roskilde. Trekroner Alle - Universitetsparken Miljøteknisk undersøgelse af den øvre halve meter overjord Geo projekt nr. 39126 Rapport 2, 2015-12-22 Sammenfatning I forbindelse med en planlagt udstykning

Læs mere

Jordlagene i området er primært sand og grus med indslag af moræneler. Det primære grundvand findes m under den oprindelige terrænoverflade i

Jordlagene i området er primært sand og grus med indslag af moræneler. Det primære grundvand findes m under den oprindelige terrænoverflade i Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev

Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Regionshuset Horsens KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til at tilføre ren jord i råstofgrav

Læs mere

Søndermarkens Grusgrav ApS Søndermarksgade Ans Att.: Hans Haugaard

Søndermarkens Grusgrav ApS Søndermarksgade Ans Att.: Hans Haugaard Regionshuset Viborg Regional Udvikling Søndermarkens Grusgrav ApS Søndermarksgade 43 8643 Ans Att.: Hans Haugaard Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], i Vestsjællands Amt

Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], i Vestsjællands Amt [ ] Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/03-0010 Ref.: KAJ/ Den 6. september 2005 Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], i Vestsjællands Amt Sorø Kommune

Læs mere

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Regionshuset Horsens KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til fortsat modtagelse af jord

Læs mere

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13 Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation til at modtage fyldjord

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på Bovvej 26, 6534 Agerskov matr.nr. 47 og 783 Agerskov indtil 1. december 2011.

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på Bovvej 26, 6534 Agerskov matr.nr. 47 og 783 Agerskov indtil 1. december 2011. Jens Huusmann Vænget 4 6520 Toftlund Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: curt.kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 7663 1922 Dato: 22. november 2010 Journal nr.: 07/10619 Side

Læs mere

Reglerne for anvendelse af HP 14 ved klassificering jord som farligt affald

Reglerne for anvendelse af HP 14 ved klassificering jord som farligt affald Reglerne for anvendelse af HP 14 ved klassificering jord som farligt affald Jette Bjerre Hansen DAKOFA seminar d. 26 juni 2019 1 Fareegenskaber - HP HP HP 1 HP 2 HP 3 HP 4 HP 5 HP 6 HP 7 HP 8 HP 9 HP 10

Læs mere

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Regulativ for jord Skive Kommune 2018 Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Resume Dette regulativ er lavet med henblik på at forebygge forurening, ved at sikre at flytning og transport af forurenet og lettere

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Afgravning og bortkørsel er foretaget af entreprenørfirmaet Ole Sommer A/S d. 10. juli 2013. Jorden er bortskaffet til jordtippen på Randers Havn.

Afgravning og bortkørsel er foretaget af entreprenørfirmaet Ole Sommer A/S d. 10. juli 2013. Jorden er bortskaffet til jordtippen på Randers Havn. Odder. Præstevænget 20 Afgravning af let forurenet jord Dokumentation GEO projekt nr. 36471 Rapport 3, 2013-08-23 Udarbejdet for Odder Kommune Plan Att.: Esben Kindt Rådhusgade 3 8300 Odder Udarbejdet

Læs mere

Grønning Mørtelværk ApS Nørre Allé Vils Att.: Søren Glintborg,

Grønning Mørtelværk ApS Nørre Allé Vils Att.: Søren Glintborg, Regionshuset Viborg Regional Udvikling Grønning Mørtelværk ApS Nørre Allé 21 7980 Vils Att.: Søren Glintborg, sgl@vils.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde vejledning til brug herfor.

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde vejledning til brug herfor. Rudersdal Kommune Jordflytningsregulativ 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Rudersdal

Læs mere

Tilladelse til jorddeponi af ren jord i råstofgrav

Tilladelse til jorddeponi af ren jord i råstofgrav Teknik og Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Indvinder: PL ENTREPRISE A/S Sandemandsvej 12 3700 Rønne Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø CVR: 26 69 63 48 04. juli 2017 J. nr. 01.09.00P19-0050

Læs mere

Miljønotat. - Orienterende Dam Holme 101, 3660 Stenløse

Miljønotat. - Orienterende Dam Holme 101, 3660 Stenløse Miljønotat DJ MILJØ & GEOTEKNIK P/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. Miljøundersøgelse - Orienterende Dam Holme, 366 Stenløse Sag nr. B24449. Baggrund: DJ Miljø & Geoteknik P/S blev af Egedal kommune anmodet

Læs mere

Notat vedr. Tilsyn med tilførsel af jord til KUDSK & DAHL s Råstofgrav efter i jordforureningsloven samt lovliggørelse af ulovlige forhold.

Notat vedr. Tilsyn med tilførsel af jord til KUDSK & DAHL s Råstofgrav efter i jordforureningsloven samt lovliggørelse af ulovlige forhold. Område: Afdeling: Journal nr.: Dato: Udarbejdet af: E mail: Telefon: Regional Udvikling Jordforurening 08/4284 22. november 2010 Jytte Høimark Jytte.hoeimark@regionsyddanmark.dk 76631944 Notat vedr. Tilsyn

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Rumlig interpolering af store datamængder om jordforurening i København

Rumlig interpolering af store datamængder om jordforurening i København GANDALF Rumlig interpolering af store datamængder om jordforurening i København Vingsted, marts 2018 GANDALF GANDALF projekt Udvikling af metoder til Chemical Fingerprinting på jord- og sedimentprøver

Læs mere

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S Sag nr.: 113026/HB Dato: 12. august 2013 NOTAT Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S 1. Indledning I forbindelse med mulig udlægning af kunstgræsbaner

Læs mere

Dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af u-forurenet jord til Ellidshøj Grusgrav

Dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af u-forurenet jord til Ellidshøj Grusgrav Regional Udvikling Jordforurening og Råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Andreasen & Hvidberg A/S Kaolinvej 3 9220 Aalborg Øst ak@aogh.dk

Læs mere

Grønning Mørtelværk Aps Vils Entreprenørforretning A/S Nørrealle Vils

Grønning Mørtelværk Aps Vils Entreprenørforretning A/S Nørrealle Vils Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Grønning Mørtelværk Aps Vils Entreprenørforretning A/S Nørrealle 21 7980 Vils Afslag på ansøgning om

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 014991-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser

Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser Klasse 0 Klasse ½ Klasse 1 Klasse 1½ Klasse 2 Klasse 3 Klasse 4 Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 tørstof tørstof tørstof tørstof eluat Tørstof eluat tørstof eluat tørstof

Læs mere

REGULATIV FOR Regulativ for forurenet jord, jord fra forureningskortlagte ejendomme, samt jord fra offentlige vejarealer

REGULATIV FOR Regulativ for forurenet jord, jord fra forureningskortlagte ejendomme, samt jord fra offentlige vejarealer REGULATIV FOR Regulativ for forurenet jord, jord fra forureningskortlagte ejendomme, samt jord fra offentlige vejarealer Morsø Kommune 1. Formål 1.1 Regulativets formål er at sikre, at forurenet jord bliver

Læs mere

Fensmarkvej, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fensmarkvej, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fensmarkvej, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fensmarkvej, 4700 Næstved 6pz Øverup By, Herlufsholm Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling, Team Byråd og Direktion

Læs mere

HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR?

HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? Cand.scient. Morten Kjærgaard GEO ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Læs mere

Miljøteknisk rapport Miljøscreening

Miljøteknisk rapport Miljøscreening Miljøteknisk rapport Miljøscreening GST Sag: J16.1405 Mylius Erichsensvej 32, Brande Salg af parcelhusgrund Horsens, den 14. december 2016 Rekvirent: Ikast-Brande Kommune post@ikast-brande.dk Rådhusstrædet

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Klintholm I/S Klintholmvej Hesselager

Klintholm I/S Klintholmvej Hesselager Klintholm I/S Klintholmvej 50 5874 Hesselager Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956 Dato: 8. marts 2010 Journal nr.: 08/15608

Læs mere

Jordflytning og jordanvendelse Hvad må man? Ulla Højsholt, funktionsleder, Jord&Affald, Miljøstyrelsen

Jordflytning og jordanvendelse Hvad må man? Ulla Højsholt, funktionsleder, Jord&Affald, Miljøstyrelsen Jordflytning og jordanvendelse Hvad må man? Ulla Højsholt, funktionsleder, Jord&Affald, Miljøstyrelsen Disposition Baggrund, forudsætninger og principper for nye regler om anvendelse af jord Anvendelse

Læs mere

Søren Spedsbjerg A/S Tradsborgvej Tjæreborg

Søren Spedsbjerg A/S Tradsborgvej Tjæreborg Søren Spedsbjerg A/S Tradsborgvej 34 6731 Tjæreborg Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956 Dato: 20. januar 2010 Journal

Læs mere

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune af 28. juni 2008 Holstebro Kommune Indholdsfortegnelse... 1 af 28. juni 2008... 1 Holstebro Kommune... 1 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 4 Anmeldelse af jordflytninger...

Læs mere

03-03-2014 14/2175 KS: AANN. BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg. Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41

03-03-2014 14/2175 KS: AANN. BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg. Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41 03-03-2014 14/2175 KS: AANN BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til BHC Miljø ApS, Foldager 5, matrikel nr. 12d Vollerup, Ulkebøl,

Læs mere

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx Udkast til REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. xxxxxx Generel del 1 Formål Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om kommunale ordninger for jord, der er affald At sikre, at jord bortskaffes

Læs mere

Dispensation til modtagelse af ren og lettere forurenet jord i råstofgrav på Vranderupvej 57 i Seest.

Dispensation til modtagelse af ren og lettere forurenet jord i råstofgrav på Vranderupvej 57 i Seest. Boet efter Poul Erik Rytter v/advokat Bodil Ravn Torvegade 16 6600 Vejen Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956 Dato: 14.

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på del af matr.nr. 14s og 7a Davinde By, Davinde indtil 31. december 2012.

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på del af matr.nr. 14s og 7a Davinde By, Davinde indtil 31. december 2012. Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Att.: Kent Grimm Thornberg Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail:Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

NOTAT- SEDIMENTPRØVER FRA ENGSØEN

NOTAT- SEDIMENTPRØVER FRA ENGSØEN NOTAT- SEDIMENTPRØVER FRA ENGSØEN Projekt Kunde Sammenstilling af analyser af sedimentprøver fra 1986 til 2012 fra Engsøen i Grindsted Billund Kommune Dato 08-11-2012 Til Annette Læbo Matthiesen Fra Mette

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

din grund for jordforurening

din grund for jordforurening mne Dato Evt. afdeling Afsendervirksomhed Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Overskrift evt. 2. linje 3. linje Region Hovedstaden undersøger Husk - Indsæt korrekt afsendermærke din grund

Læs mere

Vilh. Bech Dortheasminde A/S Nørregade Uldum

Vilh. Bech Dortheasminde A/S Nørregade Uldum Regionshuset Horsens Vilh. Bech Dortheasminde A/S Nørregade 87 7171 Uldum Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage

Læs mere

Regulativ om jord Glostrup Kommune. Regulativ om jord. Glostrup Kommune

Regulativ om jord Glostrup Kommune. Regulativ om jord. Glostrup Kommune Regulativ om jord Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Marts 2012 Indholdsfortegnelse Generel del 3 1 Formål 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 4 4 Anvendelsesområde 4 5 Gebyr 4 6 Klage m.v. 4 7 Overtrædelse

Læs mere

- retspraksis og administrativ praksis. Jens Lind Gregersen

- retspraksis og administrativ praksis. Jens Lind Gregersen 52 - retspraksis og administrativ praksis Jens Lind Gregersen 52 retspraksis og administrativ praksis 3 + 1 cases: Vasby (betydning af kap. 5 godkendelse) Lynge (tekniske foranstaltninger og risikovurdering)

Læs mere

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund,

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund, Regionshuset Horsens NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att.: Nanna Swane Lund, nlu@ncc.dk Afslag på

Læs mere