Viden om farver - et studio i farver og deres virkning. farver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Viden om farver - et studio i farver og deres virkning. farver"

Transkript

1 Viden om farver - et studio i farver og deres virkning Viden om farver

2 Om vanens magt, kultur

3 Vi taler ofte om vanens magt. Men hvad med farvens? Hvor stor betydning har farver for vores hverdag, og hvorfor vælger vi lige de farver, vi gør? Vanens magt spiller en af hverdagens hovedroller. Skal vi købe en god bøf, vælger de fleste af os den blodrøde udgave i køledisken frem for en grålig eller blegrød uanset hvad sidste salgsdato siger. En rigtig bøf skal være rød, sådan er det bare! På samme måde som bildæk skal være sorte. Vi har faste normer for, hvordan farver skal være til bestemte ting. Hvordan vil du f.eks reagere, hvis du får din bil tilbage fra værkstedet med gule dæk? Eller hvis du kommer ind på et toilet, og toiletpapiret er sort? Vi gætter på, at dine øjne vil brokke sig lidt. Men måske skal vi tænke lidt mere over vores vaner og overveje, om det er bedre at lytte til egen intuition - at mærke efter i maven og lade fornemmelsen være tungen på vægtskålen. Vi kunne jo stille os selv spørgsmålene: Hvad kan jeg lide? Hvilke farver føler jeg mig godt tilpas i? For de farver vi omgiver os med, har betydning for vores egen og nærmestes velbefindende. Men vanerne er sejlivede og ikke sådan lige at slippe af med. I alle kulturer har bestemte farver ofte en entydig signalværdi. Men det er sjældent samme værdi fra kultur til kultur. Her i landet er farven orange en positiv og varm farve, der skaber opmærksomhed. Men i asiatiske lande, hvor buddhisme er den fremherskende religion, er farven forbeholdt munke, og det er ikke velset, hvis andre iklæder sig orange tøj. Og mens den hvide brud er festens glade midtpunkt til danske bryllupper, er hvid i Indien begravelsers fremherskende farve. Men her lever vi i en verden, hvor bildæk er sorte, vores tandpasta gerne må være stribet, og toiletpapir gør sig bedst i lyse nuancer. 3 og hvorfor toiletpapir ikke er sort?

4 4 Lidt om farveteori - og dig. Her får du muligheden for at sætte dig lidt ind i farveteorien, så du ved mere om hvordan, du kan fremhæve, skjule og trylle med farver... Fra naturens side har vi fået evnen til at skelne mellem farver. Og alt efter hvor trænede vi er, kan vi sortere fra hundredetusinde - og op til flere milioner farver. Du oplevede det måske første gang, du så lys blive brudt gennem et prisme? Da farverne, rød, orange, gul, grøn, blå og violet opstod for dine øjne? Regnbuen giver samme oplevelse, hvor milliarder af bittesmå vanddråber optræder som lige så mange prismer.

5 Sekundære farver Primære farve Primære farve Primære farve Sekundære farver Solens lys indeholder nemlig alle farver og består af elektromagnetiske bølger. Så når tingene omkring os får kulør, skyldes det, at lyset brydes, så kun nogle af lysets bølgelængder når vores øje. Ser du f.eks. en rød rose, opfatter du rosenbladene som røde, fordi bladene kun reflekterer de røde bølgelængder. Refleksioner rammer nethinden, som aktiverer bestemte nerveimpulser, der resulterer i opfattelsen af den røde farve. modsatrettede egenskaber og kaldes komplementærfarver. Når du kombinerer dem taler man om komplementærkontraster. Man taler også om varme farver som rød, gul og orange og om kolde farver som blå, grøn og violet. 5 Kolde Farver Sekundære farver Varme Farver I farvespektret skelner vi mellem 3 primærfarver (rød, gul og blå). Det er de rene farver. De sekundære farver opstår ved blanding af 2 primærfarver. Tertiærfaverne er så igen blandingen af en sekundærfarve med en primærfarve - som kombinationen rød og violet, blå og violet osv.. Farvecirklen bruges til at forklare farvers indbyrdes relation. Her findes farverne i deres naturlige rangorden. En harmoni af farver fra samme afgrænsede område af farvecirklen, kaldes en analog harmoni. Og farver der står over for hinanden har

6 En kombination af neutrale, naturlige farver 6 Farver der står over hinanden i farvecirklen Mørke farver virker endnu mørkere ved siden af en lys farve Farvekombinationer og deres virkning. Før talte vi om komplementærfarver. Prøv at se på de 3 firkanter oppe i højre hjørne. Dér har du modsætningerne, rendyrkede. Her får du en række læresætninger: n En mørk farve forstærkes, når den optræder ved siden af en lys. n Samme farve i flere nuancer skaber ro for øjet. n En kombination af neutrale, naturlige farver giver en rolig atmosfære. n Neutrale farver som f.eks gråtoner, creme eller beige kan neutralisere og nedtone de mere krasse. n Når kolde og varme nuancer kom-

7 K o m p l e m e n t æ r f a r v e r 7 bineres, får farveprogrammet større ligevægt. n Når to komplementærfarver får lige meget opmærksomhed, giver det uro. Det giver et bedre resultat at lade den ene farve være dominerende og lade den anden fremhæve enkelte ting. Prøv så at kigge på billederne. Her ser du læresætningerne i praksis. Hvad kan accepteres efter din mening, og hvad kan ikke? Skriger de grønne æbler mod den mørkeblå baggrund? Er det spændende eller kedeligt kun at bruge neutrale, naturlige farver? I sidste ende er det dine rammer, du vælger farver til. Der er ingen facitliste - kun ledetråde, inspiration og gode idéer.

8 C. A. B. D. Gør rummet større - eller mindre. Varme farver som rød og orange giver ikke alene rummet et varmt udtryk, de får det også til at virke mindre. Omvendt skaber kolde farver som grøn og blå afstand, og får rummet til at virke let og luftigt. Men prøv at se på de seks billeder i midten. Her har vi eksperimenteret med farver i samme rum og fået forskellige resultater. På billede A bliver et højt loft sænket med en varm eller mørk farve. Du kan sænke det endnu mere ved at trække loftsfarven med ned ad væggen. Og hvis du yderligere gør gulvet mørkt som på billede B, fjerner du endnu et par centimenter af stuens højde. Men inden rummet ender helt som krybekælder, må vi hellere gå den anden vej. I billede C har loftsfarven fået en kølig lys farve, der skaber lidt afstand, og samtidig er gulvet

9 E. mere levende, mørkere farve, så pejsen springer dig næsten i øjnene. Så er der de ting, man helst ikke vil fremhæve. Det kan være radiatorer, rør, indbyggede skabe osv. Dem kan du behandle, som på billede C giv dem samme farve som væggen, og de forsvinder næsten. 9 Varm farve Kold farve blevet bleget. Men det er kontrasterne, som skaber virkningen. Hvis du udelukkende bruger lyse farver til væg og mure, bliver virkningen begrænset. Brug i stedet en mørk eller varm farve til at bringe en væg nærmere som på billede D. Hvis du har en lang gang, kan du male endevæggen mørk og halvere vejen hen til badeværelset. Omvendt kan du gøre et smalt værelse lidt bredere ved at male væggene køligt lyse. I stuen kan der være ting, du gerne vil fremhæve, som f.eks. pejsen i billede E. Her har bagvæggen fået en Her er lidt flere regler: n Et lille rum kan forstørres ved at male døren i samme farve som væggene, måske lige en nuance over eller under. n Når du udelukkende bruger neutrale farver, som f.eks. beige eller creme til vægge og loft, går opmærksomheden til møblerne, billederne, og hvad du ellers har i rummet. n Vil du have dybde i et rum, så brug forskellige nuancer af samme farve eller kombiner med neutrale. n Lysmæssigt kolde rum, f.eks. værelser mod nord og øst, kælderrum osv., kan lunes med varme farver.

10 10 Farver og deres associationer. Det er måske ikke noget, du tænker over i hverdagen. Men de farver du omgiver dig med har betydning for dit velvære. Og det er ikke ligegyldigt hvilke farver, du vælger til de enkelte rum. For alle farver har deres symbolske værdier, og hver deres indflydelse på vores psyke - og på kroppens velbefindende. Så du kan gøre meget for dig selv og dine nærmeste ved at se på beskrivelserne til højre, før du vælger farver til et rum. Der er en række gradueringer inden for hver farve, og det er heller ikke alle mennesker, der er lige følsomme, men generelt kan der siges følgende:

11 n RØD forbindes med instinkt, overlevelse og kropslig energi. Det er kraft og temperament. På det kropslige niveau forhøjer rød kropstemperaturen og stimulerer blodomløbet. Egentlig er rød selvskrevet til et kondirum. n ORANGE kaldes glædens og bevægelsens farve. Den stimulerer kreativiteten og det gode humør. Af samme grund vil den egne sig glimrende til et hobbyrum eller et kreativt køkken for den sags skyld. n GUL er sådan en rigtig varm, optimistisk gang sollys. Den står i forbindelse med kontrol, vilje og ego. Den stimulerer intellektet og den logiske tænkning. Et forrygende farvevalg til hjemmekontoret. n GRØN er ligevægt, harmoni og ro. Grøn associeres med naturen, accept, medfølelse og beroliger følelserne. Den perfekte farve til enhver tandlæges venteværelse. n LILLA er farven for selvanskuelse, meditation, besindelse, værdighed og respekt. Den stimulerer følelsen af selvværd, intuition og indsigt brug den der hvor du lader op. n TURKIS forstærker glade stemninger og stimulerer kommunikation og udtryk. Samtidig dæmper farven anspændthed, stress og nervøsitet. Turkis betegnes også som en kølende, ungdommelig og ekspressiv farve. n BLÅ er farven for ro, komfort og hvile. Men det er også ægthedens, engagementets og ambitionens farve. Blå beroliger og dæmper stress, anspændthed og smerter. Den nedsætter pulsen, sænker blodtrykket og afspænder sind og krop. Egentlig perfekt til soveværelset. n LYSERØD er meget feminin og forbindes oftest med kærlighed og romantik den berømte lyserøde sky. Lyserød er en blød og beroligende farvefølsom, beskyttende og fuld af empati. n BRUN er jordens farve. Den hjælper os til at stå med begge fødder solidt plantet i mulden. Ligesom jorden hele tiden giver os energi, kan jordfarven forstærke følelsen af indre styrke og støtte. 11

12 Naturligt lys 12 Naturligt lys Naturligt lys Lysets indflydelse. Farver toner sjældent ren kulør. Lyset omkring styrer. Dagslys eller kunstigt lys. Morgensol, middagssol, almindeligt dansk gråvejr. Så det bedste er at vælge farver eller farvekombinationer i neutralt dagslys eller i det lys, du oftest vil opleve rummet i. Når du har valgt, så kontroller med nogle farveprøver om resultatet stemmer overens med dine forestillinger under forskellige lysomstændigheder. Lyse farver reflekterer lys, mens mørke farver nærmest sluger lys. Derfor kræver et rum med mørke eller stærke farver mere (kunstigt) lys. Huse og interiører sydpå kan virkelig sætte vores fantasi i sving. Hvis du vil skabe en middelhavsatmosfære hjemme, så tag højde for, at solen skinner svagere og sjældnere her. I praksis betyder det, at f.eks. de græske blå døre virker mindre blå dernede, fordi det skarpe lys brænder noget af farven af. Da solen herhjemme ikke

13 Naturligt lys 13 Naturligt lys Kunstigt lys har samme magt, må du selv dæmpe farven for at få det samme udtryk. Og så lidt af det løse: n Røde og lyserøde nuancer virker dybere i kunstlys, blå og grønne kan derimod sløres. n Glans og lys forstærker hinanden. En hvid dør med højglans synes mere hvid end en mat hvid. n En mat lak gør farven roligere. På den måde kan man dæmpe røde og gullige farver. Blå og grønne nuancer, der har en mere beroligende virkning, mister noget af den i højglans. n Lyse farver kræver bedre forarbejde end mørke, simpelthen fordi det er nemmere at se ujævnheder i overfladen ved en lys farve på grund af skyggevirkningen. n Nordvendte rum får et blåligt lys og kan f.eks gøre gul mere grønlig. Sydvendte rum får et gulligt lys.

14 14 Byd naturen inden for - af Erik Peitersen. Naturen er storslået et farveorgie uden lige, der bare venter på, at vi lader os inspirere af den. Derfor er det en skam, at vi danskere ikke eksperimenterer mere med de farver, der er i naturen. I stedet gør vi, som vi plejer, og lader os styre af, hvad de andre gør. Men farver i hjemmet giver livsglæde, energi og gode minder. Jeg husker tydeligt min bedstefar, der nød sin pibe i Den Grønne Stue. Mon også jeg havde husket det, hvis stuen havde været hvid?

15 Det er så forbandet vigtigt, at vi hele tiden udvikler os. Det gælder i alle livets aspekter, og udviklingen kommer, når vi prøver det nye, når vi leger og eksperimenterer. Kunsten er at finde frem til lige netop de farver, der har betydning for en selv og ikke lade sig begrænse af, hvad moden, boligprogrammer eller naboerne dikterer. Eksperimentér. Leg. Tag et stort stykke afdækningspapir og små bøtter med maling bland, se hvad der sker og bliv begejstret over de små mirakler, du fremtryller. Det skal ikke være alvorligt at eksperimentere, og hvis man på forhånd går til opgaven med en indstilling om, at det skal være perfekt, knækker man halsen på det. At eksperimentere er at lege, og er uheldet ude, er det jo ikke værre, end at det kan males over. Et lille trick En god ven og dekorationsmaler fra Skotland har lært mig at blande en interessant brun farve: Foruden den normale kombination af sort og rød, blander han også en smule blåt i. Det nedtoner lidt af det røde, og giver farven en spændende karakter og spændstighed. Jord og transparente farver Når jeg arbejder med farver, dukker der konstant nye nuancer frem, der aldrig lader mig døse hen i vante farvekombinationer. Lige nu er jeg særligt glad for orange og brændte jordfarver med glød af naturen som lyset over et klippelandskab i oktober måned. Det virker utroligt beroligende. Og så er der de transparente farvenuancer, man også oplever i naturen i solnedgangen og trækronerne. Gennemsigtigheden giver en fantastisk glans, glød og stoflighed som et tyndt filter, der gør det hele lidt lettere, og giver farverne et luftigt skær. Min opfordring er at lade farverne og naturen få plads i dit hjem, når nu den så gerne vil. Leg, skab og oplev den energi og selvtilfredshed det giver at have skabt noget, der afspejler din personlighed. Det er jo trods alt dig, der skal opholde dig i din bolig. Rigtig god fornøjelse. 15

16 Valg af farver. Inden du går i gang med pensel og rulle så prøv at svare på de 3 spørgsmål: n Skal rummet gøres større eller mindre? (se side 8-9) n Hvad skal rummet bruges til? (se side 10-11) n Hvordan er lyset i rummet? (se side 12-13) Find billeder af indretninger i forskellige blade og magasiner og klip dem ud. Klip derefter farvekombinationer og atmosfærer, der er lige i øjet for dig. Har du nogle favorit stof- og tæppeprøver, så tag dem med og lav en farvekollage, som du synes om. På vores farvevæg i SIGMA STUDIO kan du hente farvestrimler, som du kan tage med hjem og blande i din kollage for at se, hvad der sker. Da både du og vi ved, at det er svært at danne sig et indtryk af den endelige farve på grundlag af en mindre farveprøve, kan vi blande næsten alle farver i små prøvedåser, (vejl. pris kr. 30,- stk.) Der er nok i sådan en dåse til at give dig et realistisk indtryk af, hvad den valgte farve gør ved rummet. Både ved dagslys og kunstlys. Gå ind på og få yderligere inspiration til stuen, køkkenet, badeværelset, børneværelset, til soveværelset eller teenageværelset. Du kan finde det nye inden for effektmaling og sjove ideer til hjemmet. Alt du skal gøre er at klikke dig ind og lade dig inspirere. God fornøjelse. Din Sigma Studio forhandler Viden om farver

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung Velkommen Til at rejse & male med Inge Hornung Start med at tænke over, hvad man vil lave: En stemning Landskab Mennesker Huse Portræt Dyr Vil vi male naturalistisk eller abstrakt. Tænk på at Weie sagde

Læs mere

Byg et hus - 4. klasse Til lærerne med supplerende tekst

Byg et hus - 4. klasse Til lærerne med supplerende tekst Byg et hus - 4. klasse Til lærerne med supplerende tekst Power point for lærere er mulig at bruge som forberedelse inden power point for elever vises Farver er en subjektiv opfattelse. Der kan aldrig siges

Læs mere

HVILKEN FARVE SKAL DU VÆLGE?

HVILKEN FARVE SKAL DU VÆLGE? HVILKEN FARVE SKAL DU VÆLGE? FASHION & SIKKERHED FASHION FARVER TIL DIN HUND VÆLG DEN RIGTIGE FARVE Fashion farverne - pink, lilla og turkis - udtrykker følelser og attitude. Brug dem når du vil give din

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Dagens program. Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur.

Dagens program. Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur. Dagens program Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur. Kl. 10.30 Gode råd, tips og en lille smule regler. Kl. 10.55 Afslutning. Ét budskab

Læs mere

www.dorteklattschou.dk/medlemsside

www.dorteklattschou.dk/medlemsside 1 Feng Shui optimerer de fysiske rammer omkring os. Kan bl.a. bruges til at skabe positiv energi ( chi ) og til at fjerne ubalancer omkring os. Feng Shui stammer fra Østens filosofi og betyder vind/vand.

Læs mere

KOMMUNIKATION/ IT C. Titel: Grafisk design Navn: Mark B, Thomas L og Maria S Klasse: 1.4g Dato: 8/12 2006 Sidetal:

KOMMUNIKATION/ IT C. Titel: Grafisk design Navn: Mark B, Thomas L og Maria S Klasse: 1.4g Dato: 8/12 2006 Sidetal: Titel: Grafisk design Navn: Mark B, Thomas L og Maria S Klasse: 1.4g Dato: 8/12 2006 Sidetal: 1 Indholdsfortegnelse: Farvelære s. 2 - farvens fysik s. 2 Øjet s. 2 - farvesyn s. 3 - nethinden s. 3 - efterbilleder

Læs mere

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning funky Futurisme Motorer og maskiner, racerbiler og flyvemaskiner, turbiner og stempler! De italienske avantgardekunstnere, der skabte futurismen i starten af 1900-tallet, var forelskede i fremtiden og

Læs mere

julestemning www.in.dk 171

julestemning www.in.dk 171 Jul i Vedbæk I den smukke, hvide villa har familien Palm Svaneeng Mertz pyntet op til jul med julekugler, kogler og hjemmebag. Der er lagt op til en klassisk jul tilsat et moderne twist med turkise detaljer

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er til for at hjælpe dig til at finde indre balance,

Læs mere

Indledning. Farvelære

Indledning. Farvelære Kasper Angelo, Klasse 1.3, HTX Roskilde 13/12 2007 Indledning Jeg vil fortælle og vise lidt om de forskellige begreber der følger med Grafisk design. Som medieprodukt har jeg valgt min hjemmeside. Jeg

Læs mere

Spillekort - spørgsmål til Paletten rundt i billedanalyse

Spillekort - spørgsmål til Paletten rundt i billedanalyse Spillekort - spørgsmål til Paletten rundt i billedanalyse Hvad kan du kende sagprosa på? Der er en afsender, sagforhold og modtager Nævn tre teknikker inden for billeder. Foto, akrylmaleri, akvarel, tegning.

Læs mere

Reveal the colours of nature. Akutex FT farveudvalg

Reveal the colours of nature. Akutex FT farveudvalg Reveal the colours of nature Akutex FT farveudvalg Reveal the colours of nature Akutex FT farveudvalg Da vi udviklede dette nye farveudvalg, henvendte vi os til en gruppe af Europæiske indretningsarkitekter,

Læs mere

Analyse af Sloggi - reklame

Analyse af Sloggi - reklame Analyse af Sloggi - reklame Genre: Genren er sagprosa. Det er en masseproduceret reklame, som kommer ud til mange mennesker. Medium: Reklamen er trykt i ugebladet Femina nr. 40 fra 1999. Afsenderen: Afsenderen

Læs mere

Grafisk Design. Komposition. Skrifttyper og Typografier

Grafisk Design. Komposition. Skrifttyper og Typografier Komposition Komposition betyder: [Kom]=sammen og [ponere]=stille, sætte Det handler om at skabe orden og helhed i mediet. Det der skal formidles videre det skal fungere sådan at modtageren hurtig kan skabe

Læs mere

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil?

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil? [Lys] Lyset påvirker vores opfattelser af rum og vores psyke. Lyset er en meget vigtig medspiller når arkitekten skaber gode æstetiske rum til mennesker. Lyset kan langt mere end bare at give lys til mørke

Læs mere

Det gælder uanset om vi besøger en kær ven eller en virksomhed.

Det gælder uanset om vi besøger en kær ven eller en virksomhed. Du træder ind af døren og selvom det er længe siden du var her sidst, mærker du med det samme, hvor du er. Det store mahognispejl i midten af lokalet, lampen der altid står tændt og de friske blomster

Læs mere

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1 Farvelære i 1. klasse. Mål: får en grundlæggende basisviden om farver og farvesammensætninger får et kendskab til farvernes forskellighed og virkning kan anvende enkle farveblandinger eksperimenterer med

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Maling til stuer - glans 5

Maling til stuer - glans 5 Maling til stuer - glans 5 Maling til stuer - glans 5 Mat vægmaling til stuer og værelser er det populære valg. Helmat vægmaling glans 5, fås i mange smukke nuancer, men glans 10 giver en lige så smuk

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

KOMBINATIONER FARVEKORT FARVESÆTNINGER FRA VORES ARKITEKTKOLLEKTION

KOMBINATIONER FARVEKORT FARVESÆTNINGER FRA VORES ARKITEKTKOLLEKTION FARVEKORT KOMBINATIONER FARVESÆTNINGER FRA VORES ARKITEKTKOLLEKTION UDENDØRS 7 3110 392869 Beckers Maling A/S, Kornmarksvej 26, DK-2605 Brøndby Tlf. 4363 1611, fax 4363 0098. www.beckers.dk ART NR 039286/2007

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Emotionel modtagelighedsanalyse

Emotionel modtagelighedsanalyse Emotionel modtagelighedsanalyse Denne analyse skal hjælpe dig til en erkendelse af din følelsesmæssige modtagelighed. Igennem dine egne svar, får du en indsigt i din modtagelighed for følelser - der er

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

Blå...7. Symbolsk betydning...7. Om farven blå...8. Kulturel betydning...10. Facts om farven blå...11

Blå...7. Symbolsk betydning...7. Om farven blå...8. Kulturel betydning...10. Facts om farven blå...11 Blå...7 Symbolsk betydning...7 Om farven blå...8 Kulturel betydning...10 Facts om farven blå...11 Blå er lille informationsfolder om den blå farve. Her fortælles kort om farvens symbolske betydning, om

Læs mere

SADOLIN PRÆSENTERER. Colour. News INSPIRATION SADOLIN.DK

SADOLIN PRÆSENTERER. Colour. News INSPIRATION SADOLIN.DK PRÆSENTERER Colour News INSPIRATION.DK » Det skal være sjovt at male!«efterårets farvenyheder For os hos Sadolin kommer maling altid i første række. Vi elsker, hvordan forskellige farver kan hæve humøret,

Læs mere

Om brugen af farvebetegnelser i dansk på internettet

Om brugen af farvebetegnelser i dansk på internettet Om brugen af farvebetegnelser i dansk på internettet Esben Alfort Brugen af farvetermer i dansk, som det skrives på internettet, viser, at bestemte farver kan modificeres eller sammensættes for en mere

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED Indholdsfortegnelse 2 Forord 3 Målformulering 4 Indhold i undervisningen Grundviden Grundviden om lys og

Læs mere

EVOLIN THE EVOLUTION OF LINEN

EVOLIN THE EVOLUTION OF LINEN EVOLIN THE EVOLUTION OF LINEN NÅR KUN FANTASTISK ER GODT NOK At skabe det perfekte for hver ny service på restauranten er blevet betydelig nemmere. Evolin er et helt nyt materiale, der kombinerer luksus

Læs mere

Sådan finder du din Ayurvedatype

Sådan finder du din Ayurvedatype Sådan finder du din Ayurvedatype Tekst: Nikolai Zederlinn (Spis dig lykkelig) og Metthe Christensen (Feelgood.dk) Layout: Valentin Thomsen Hvad er godt for dig? Nogen mennesker kan bare spise uhæmmede

Læs mere

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv 3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv og få mere nærhed og nydelse Af sexolog Susan Ahrensbach www.susana.dk 1. Mere øjenkontåkt Intimitet er lig intensitet Når intimiteten er høj føles samværet

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Få ro på - guiden til dit nervesystem

Få ro på - guiden til dit nervesystem Få ro på - guiden til dit nervesystem Lavet af Ida Hjorth Karmakøkkenet Indledning - Dit nervesystems fornemmeste opgave Har du oplevet følelsen af at dit hjerte sidder helt oppe i halsen? At du mærker

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ Plankegulve fra Wiking Gulve er din garanti for kvalitet skabt i hele værdikæden fra den omhyggelige udvælgelse af de enkelte træer til forarbejdning og produktion, hvor vi

Læs mere

Maling til entré og gang - glans 10-25

Maling til entré og gang - glans 10-25 Maling til entré og gang - glans 10-25 Maling til entré og gang - glans 10-25 Skal du bruge maling til gang, entré eller bryggers, findes den her. Maling til gangarealer skal helst være solid, slidstærk

Læs mere

Analyse af Sloggi. Reklamen er masseproduceret, og det vil sige, at reklamen er fremstillet mange gange, samt solgt mange gange.

Analyse af Sloggi. Reklamen er masseproduceret, og det vil sige, at reklamen er fremstillet mange gange, samt solgt mange gange. Analyse af Sloggi Genre: Genren er sagprosa, som man kan kende på, at der er en afsender, et sagforhold og en modtager. Det er en reklame. Reklamen er masseproduceret, og det vil sige, at reklamen er fremstillet

Læs mere

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen.

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen. PANTOMIMETEATRET Pantomimeteatret er noget helt for sig. Der findes ikke magen til i hele verden. Bygningen er da også fredet, så den må ikke rives ned eller forandres; den skal forblive, som den er. Bygningen

Læs mere

GARDEROBER FRA TVIS KØKKENER

GARDEROBER FRA TVIS KØKKENER GARDEROBER FRA TVIS KØKKENER 1 2 3 TVIS GARDEROBER Søger du en løsning til garderobe eller opbevaring, så se vores inspirerende løsninger her. Tvis Køkkener er ikke kun køkkener og bad, Tvis Køkkener er

Læs mere

Termografiprojektet i Fasanvænget i Kokkedal

Termografiprojektet i Fasanvænget i Kokkedal Termografiprojektet i Fasanvænget i Kokkedal af Torben Forskov Fasanvængets Grundejerforening består af 360 næsten ens huse fra 70'erne. Som sådan er de interessante for Agenda 21 Foreningen i Fredensborg

Læs mere

Laura Fulmine arbejder som stylist for både private firmaer og internationale. Marmor og messing er to af Lauras yndlingsmaterialer,

Laura Fulmine arbejder som stylist for både private firmaer og internationale. Marmor og messing er to af Lauras yndlingsmaterialer, FARVEFEST I LONDON Folk er ofte forsigtige med at bruge for mange farver i små lejligheder, men ikke Laura. Hun er gået all in på kulørte vægge i sin og kærestens 57 kvadratmeter store lejlighed. AF Tessa

Læs mere

Skovmeditation - en oplevelse for både krop og sjæl

Skovmeditation - en oplevelse for både krop og sjæl Skovmeditation - en oplevelse for både krop og sjæl Af Grethe Lindholm Pedersen, psykoterapeut og indehaver af Helseværkstedet Helseværkstedet i Jelling har gennem de seneste 4 år ca. en gang om måneden

Læs mere

Det vigtigste er begejstringen Modefrisøren i Tølløse

Det vigtigste er begejstringen Modefrisøren i Tølløse Det vigtigste er begejstringen Modefrisøren i Tølløse Michelle er kun 23 år, og endnu ikke færdiguddannet, men hun driver sin salon med stor ekspertise. Således har hun netop nyindrettet salonen i Tølløse,

Læs mere

LADY. inspiration. LADY. Når kun det bedste er godt nok

LADY. inspiration. LADY. Når kun det bedste er godt nok 14:32 Side 1 LADY inspiration LADY. Når kun det bedste er godt nok 14:32 Side 2 LADY Vegg 10-1832 Skandinavisk Lys S www. jotun.dk JORD/LUFT > Klassisk, behagelig blanding af farver fra jord og luft. Samlet

Læs mere

GPS TIL FARVEVALG i læringsmiljøerne

GPS TIL FARVEVALG i læringsmiljøerne GPS TIL FARVEVALG i læringsmiljøerne Den røde farve lægger op til bevægelse Specialdesignet legehus på Ørestad Skole, København Udviklet i samarbejde med CORE Arkitekter OM HØJER MØBLER Højer Møbler er

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn sov godt Inspiration til en bedre nats søvn hvorfor sover vi? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn HVORFOR SOVER VI? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

Et nyt perspektiv. Rasmus Theede, 36 år, IT-chef hos Mærsk. Bor sammen med sin kæreste og hendes børn

Et nyt perspektiv. Rasmus Theede, 36 år, IT-chef hos Mærsk. Bor sammen med sin kæreste og hendes børn Et nyt perspektiv Når du er kommet godt i gang med meditation, er du trådt ind på en sti, som kan føre dig til ny udvikling igennem hele livet. Der er mange måder at meditere på. Alle har som mål at skabe

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave.

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave. Portfolioudvikling Planlægning Da jeg startede på projektet lavede jeg en tidsplan, til at starte med gav jeg de forskellige opgaver lidt ekstra tid eftersom jeg synes man altid formår at bruge lidt mere

Læs mere

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse - en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra 1.-3. klasse I TOTAL!DANS! er børn publikum, og samtidig frie til at bevæge sig og deltage fysisk aktivt i koreografien, mens den sker.

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Oceaner af klasse og stil

Oceaner af klasse og stil Oceaner af klasse og stil 80 cm MOVE Kom godt igang Når du får lyst til at udsmykke dit hjem med et dekorativt akvarium, bør du starte med at vælge den bedst egnede plads. Placeringen skal være der, hvor

Læs mere

PAform 14201/ Copyright ProKomm, 1997, All rights reserved

PAform 14201/ Copyright ProKomm, 1997, All rights reserved Adfærd side 1 Point 1..tror ikke, at du har forstand på det du laver..vil gerne løse mine opgaver i fællesskab med andre..skal nok hjælpe til - selv om jeg næsten ikke har tid..synes der gerne må ske noget

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Maling til entré og gang - glans 10-25

Maling til entré og gang - glans 10-25 Maling til entré og gang - glans 10-25 Maling til entré og gang - glans 10-25 Skal du bruge maling til gang, entré eller bryggers, findes den her. Maling til gangarealer skal helst være solid, slidstærk

Læs mere

Kroppen lyver aldrig. Sådan træner du din opmærksomhed. Formålet med at træne din opmærksomhed på kroppen er: hed er opfyldt af.

Kroppen lyver aldrig. Sådan træner du din opmærksomhed. Formålet med at træne din opmærksomhed på kroppen er: hed er opfyldt af. Lektion 2 The Power of Silence Kroppen lyver aldrig. Sådan træner du din opmærksomhed på kroppen Mindfulness handler om at være vågen og fuldt nærværende i nuet. I de næste tre lektioner skal du derfor

Læs mere

HØNS I MIN MALING. Dette motiv er blot et forslag, leg med det og lad det inspirere dig i en fremgangsmåde i at male med akrylmaling på lærred.

HØNS I MIN MALING. Dette motiv er blot et forslag, leg med det og lad det inspirere dig i en fremgangsmåde i at male med akrylmaling på lærred. HØNS I MIN MALING Malingen jeg benytter er akryl maling. Føl dig fri til at vælge andre farvenuancer, samt ændre på selve opsætning af motiv. Måske du vil have flere eller færre høns og hjerter på? Dette

Læs mere

Medicotekniker-uddannelsen 25-01-2012. Vejen til Dit billede af verden

Medicotekniker-uddannelsen 25-01-2012. Vejen til Dit billede af verden Vejen til Dit billede af verden 1 Vi kommunikerer bedre med nogle mennesker end andre. Det skyldes vores forskellige måder at sanse og opleve verden på. Vi sorterer vores sanseindtryk fra den ydre verden.

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole.

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. Besvarelser: I alt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Spørgsmål 1 - Hvilken klasse går du i? 9. 51 40% 10. 78 60% 129 Spørgsmål 2 - Hvilket køn er du?

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

Bliv verdens bedste kommunikator

Bliv verdens bedste kommunikator Bliv verdens bedste kommunikator Vane 1: Kend dig selv 2 3 Begrænsende overbevisninger Jeg lærer det aldrig Jeg er en dårlig kommunikator og sådan er det bare Folk lytter ikke, når jeg siger noget Jeg

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Mindfulness i hverdagen. Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor

Mindfulness i hverdagen. Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Mindfulness i hverdagen Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Program Hvad kan støtte os i mindful væren i hverdagen! Vores fysiske omgivelser: udendørs og indendørs!

Læs mere

Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er mere fintfølende og

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

Portfolio. Grafisk Design AF TINA BUUS GISSEL HOLD: 14HF37MGH2

Portfolio. Grafisk Design AF TINA BUUS GISSEL HOLD: 14HF37MGH2 Portfolio AF TINA BUUS GISSEL Grafisk Design HOLD: 14HF37MGH2 OPGAVEN Line Typografi Komposition Lave personlig collage med 1 billede og illustrati- Er i gang med uddannelsen til ergoterapeut. Bermuda

Læs mere

TINE GÅR FOR HVIDT AF HANNE SØGAARD. FOTO: BIRGITTA WOLFGANG DREJER. LÆSERSERVICE SIDE 146-147. www.altfordamerne.dk ALT 12/2010

TINE GÅR FOR HVIDT AF HANNE SØGAARD. FOTO: BIRGITTA WOLFGANG DREJER. LÆSERSERVICE SIDE 146-147. www.altfordamerne.dk ALT 12/2010 TINE GÅR FOR HVIDT TINE KJELDSEN BLIVER MERE POSITIV, NÅR HUN FÅR LYS. DER- FOR HAR HUN VALGT AT INDRETTE FAMILIENS BOLIG HVIDT I HVIDT TILSAT NORDISK ENKELHED OG ETNISKE STREJF. OG SÅ HAR HUN I ØVRIGT

Læs mere

Forældre Loungen Maj 2015

Forældre Loungen Maj 2015 Forældre Loungen Maj 2015 FRA FORLØBET SÅDAN HOLDER DU OP MED AT SKÆLDE UD Dag 1 handler om Hvorfor skæld ud er ødelæggende for vores børn Vores børn hører ikke altid de ord, vi siger, de hører budskaberne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys.

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys. 1 LYS: Tina Hare Andersen Når du skal optage video eller film, skal du altid bruge lys under optagelserne. Det kan enten være naturligt lys (solen), kunstlys (lamper) eller en blanding af disse. Dagslys

Læs mere

Værdi 45, lady. Minerals Revive FORVANDLER UJÆVNE UNDERLAG. God smag fortjener det bedste

Værdi 45, lady. Minerals Revive FORVANDLER UJÆVNE UNDERLAG. God smag fortjener det bedste Værdi 45, lady Minerals Revive FORVANDLER UJÆVNE UNDERLAG God smag fortjener det bedste LADY MINERALS REVIVE FORVANDLER UJÆVNE UNDERLAG TIL SMUKKE, BETONAGTIGE VÆGGE NATURLIG, MINERALSK VÆGFORNYER LEVENDE

Læs mere

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Indholdsfortegnelse Typografi... 2 Opsætning... 2 Komposition og layout... 3 Harmoni i komposition... 3 Dynamik i et billede:... 4 Placering...

Læs mere

PERSONLIGE KOMPETENCER

PERSONLIGE KOMPETENCER PERSONLIGE KOMPETENCER Styrke deres selvværd/selvtillid og skabe et rum hvor der er plads til at overskride grænser og få jeg kan oplevelser og troen på, at der er plads til at være den man er. Støtte

Læs mere

F L O W. Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE

F L O W. Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE F L O W Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE 2 0 1 6 F L O W Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE Ingen og intet behøver at stagnere i modstand og frustration FREE LOVING OPEN WISE Vil

Læs mere

RTG Frederick Ertel

RTG Frederick Ertel Park robotten Robot Kom/it afsluttende opgave. Valg af opgave og retning Jeg valgte at arbejde med udemiljø. Derefter valgte jeg at arbejde med automatisering og kampagne ved at designe en robot, der både

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er *l for at hjælpe dig *l at finde indre balance,

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien.

I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien. Stress Hvad kan jeg selv gøre? I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien. Omstrukturering af fejlfortolkninger. 1) Træn din

Læs mere

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt.

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt. Sundhed er at lytte Forøg dit velvære med gode råd om mad og sundhed Nicolay Marcus Zederlinn FLOWFOOD Indledning Her er en lille bog med gode råd om mad og sundhed. Hvert enkelt af rådene kan du erfare

Læs mere