Referat fra møde i Informationsforsyning den 30. juni 2009 kl i Styrelsen for Bibliotek og Medier (Mødelokale 5)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Informationsforsyning den 30. juni 2009 kl. 10.00 15.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier (Mødelokale 5)"

Transkript

1 Møde 13 Informationsforsyning Referat Referat fra møde i Informationsforsyning den 30. juni 2009 kl i Styrelsen for Bibliotek og Medier (Mødelokale 5) Deltagere: Mogens Sandfær (MSA), Lars Nondal (LNO), Claus Vesterager Petersen (CVP), Alfred Heller (AHE), Niels Jørgen Blaabjerg (NJB), Mikael Elbæk (MEL), René Olesen (ROL) i stedet for Bo Öhrström (BOE) Afbud: Referent: Anna Mette Morthorst (AMM), Ingelise Stæhr (IST), Ellen V. Knudsen (EVK), Jørgen Madsen (JMA), Karin Lodberg (KLO) Jakob Nedergaard Mortensen (JNM) i stedet for Lise Mikkelsen (LMI) 1. Dagsorden MSA åbnede mødet med at konstatere, at der var en del afbud, hvorfor beslutninger truffet i dag skulle udsendes snarest muligt for at sikre størst mulig opbakning om dagens beslutninger. Der var ingen kommentarer til dagsordenen, som herefter blev godkendt. Der var heller ingen kommentarer til referatet fra seneste møde. Skulle der melde sig udeståender, skulle disse meddeles LMI eller JNM skriftligt. 2. Gensidig orientering Formanden (MSA) MSA havde deltaget i DEFFs strategiske undersøgelse om fremtidens biblioteksbetjening af forskere, som Hans Siggaard mfl. forestår, ved at deltage i et dybdeinterview af to timers varighed. Indtrykket var, at de tre deltagende interviewpersoner havde meget kompatible ideer om forskningsbibliotekernes fremtid samt DEFFs rolle heri. Bl.a. var der enighed om, at universitetsbibliotekerne står over for en større teknisk/organisatorisk udfordring ifm. det stigende behov for forvaltning af institutionernes digitale videnproduktion publikationer såvel som data mv. Desuden var der enighed om, at DEFF har den enestående karakter, at midlerne er lagt i en fælles pulje, friholdt fra institutioners typisk mere kortsigtede planlægning og prioritering. Derfor bør DEFF støtte de lidt mere langsigtede udviklingsprojekter, som bibliotekerne generelt ikke støtter lokalt, og som kun kan løses i fællesskab. To workshops slutter projektet af, hvor input herfra vil indgå i den afsluttende rapport. JNM orienterede, at alle programgruppemedlemmer ville blive inviteret til den anden workshop, som er en heldagsseance den 5. oktober (dato ændret efter afholdelse af mødet, red.). DEFF Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard København V Danmark Telefon Fax E-post deff@bibliotekogmedier.dk

2 Sekretariat og Styregruppe (ROL) ROL orienterede herefter mødedeltagerne om status for DEFF-sekretariatet og for styregruppe. På styregruppemødet den 19. juni var alle indstillinger blevet fulgt, og der havde været et begrænset antal spørgsmål. CVP spurgte, om man i Sekretariatet havde ændret holdning til konsolidering pga. færre midler i DEFF eller pga. den nye SG. ROL replicerede, at den nye SG har et andet fokus, mens midlerne til lokale bibliotekssystemer også er begrænsede. Dog kan der eksempelvis blive tale om hjælp til gymnasierne. CVP fandt denne udvikling problematisk, da nogle biblioteker havde modtaget støtte, mens andre nu blev udelukket. Han var dog forstående over for det generelle sigte i beslutningen. Vedr. en ny strategi for DEFF ville sekretariatet udfærdige et notat og opstarte forløbet i efteråret 2009 og gerne afslutte det i september På den måde ville den ny strategi komme i spil ifm. Finansloven Mange interessenter skulle indgå i denne proces, herunder også private virksomheder. Resultaterne af Hans Siggaard gruppens analysearbejde var i øvrigt en del af dette projekt. Sekretariatet havde desuden meldt deadlines ud for projektansøgninger for efteråret Disse var den 1. september og den 21. oktober. Næste SG-møde er den 6. oktober. ROL orienterede om de enkelte projekter, der var blevet behandlet på SGmødet. Han kunne desuden oplyse, at der var fundet en løsning på finansieringen af WAYF. DEFF vil for sin del betale kr. årligt de næste tre år. Forudsætningen for dette tilskud er, at der om tre år foreligger en forretningsmodel, hvor WAYF er selvfinansieret. SG's OA projektgruppe (ROL) ROL orienterede videre om SGs Open Access projektgruppe. Alle medlemmer i den udpegede gruppe blev nævnt. LMI skal sekretær for gruppen, som også MSA skal indgå i. Der var pt. en afklaringsproces i gang med at bestemme snitfladen for FI og DEFFs rolle i arbejdet, men FI tiltænktes en aktiv rolle. Første møde vendtes afholdt primo september. Vedr. John Houghton rapporten var denne blevet lanceret og diskuteret i Bruxelles for nylig og i øvrigt blevet positivt modtaget. Man kunne få yderligere oplysninger om dette hos BOE og LMI. JNM ville rundsende Bertil Dorchs resumé af rapportens konklusioner til gruppen. Dansk OA Netværk (MEL) MEL orienterede under næste punkt om det danske Open Access Netværk, som siden sidst havde samlet hen ved 20 personer. Disse havde modtaget invitationer til en kickstart workshop primo september Målet er at igangsætte kommunikationen om emnet samt at undervise i temaet. Der fordres aktiv deltagelse på dagen, som skal munde ud i konkrete tiltag til at markedsføre emnet. Man ønsker desuden en blog eller et aktivt site med et tilknyttet redaktørkorps. Man overvejede stadig oplægsholdere til dagen, men man tilstræbte at engagere en underviser i blogging på dagen, mens man håbede på deltagelse af en journalistisk formidler. MSA efterspurgte her muligheden for 2(9)

3 at orientere om Houghton rapporten på mødet. Denne viden kunne netværkets medlemmer bruge i forhold til forskningsledere, dekaner, rektorer mv. Dette ville blive overvejet. MEL forhørte sig herefter i gruppen, hvordan andre interesserede kunne deltage i dette netværk. Det blev foreslået at indføre deltagerbetaling for rejse/opholdsudgifterne ifm. disse møder, så DEFF-projektmidlerne kunne gå til oplægsholdere og andre poster, der ikke var afhængige af antallet a deltagere. Det blev aftalt at tage dette op igen efter sommerferien. Vigtigt var det i hvert fald at undgå en masse administration. MSA konkluderede, at dette lød lovende. Knowledge Exchange (KE) (MEL, CVP, AHE m.fl.) Open Access arbejdsgruppen MEL orienterede om KE OA mødet i Bruxelles, hvor Houghton rapporten blev fremlagt for og positivt modtaget af især EU Kommissionens folk. Der havde ugen inden dette arrangement været afholdt et KE-OA-arbejdsgruppemøde ifm OAI6 i Geneve, hvor Neil Jacobs havde knyttet tråde mellem de deltagende landes resultater baseret på Hougthons analyse. KE OA arbejdsgruppen arbejdede desuden, på baggrund af Houghton rapporten, med at arrangere en workshop primo 2010 for funding bodies. CRIS/OAR projektet Endvidere orienterede MEL om et CRIS OAR Interoperability projektets møde den 4. juni. Her var man nu nået frem til at mappe de forskellige kontrollerede vokulabularer, der anvendes. Projektets næste møde i september vil bla. omfatte en synergi-session med JISC r4r projektet, der ser på en en ny model for research assessment i England. Måske vil der også blive taget kontakt til det helt nye JISC projekt Vocabulary Mapping Framework (VMF). Projektet håbes at kunne afsluttes tidligt i Man arbejder på at kortlægge de data modeller, som allerede bruges for i virkeligheden, og så mappe dem ift. hinanden via et udvekslingsformat. IR statistik møde CVP orienterede om et første møde om statistik for repositories. Hollændere og tyskere var godt i gang. Når dette arbejde var nøjere beskrevet, kunne andre uddrage, hvad man kunne gøre videre i England og Danmark. Anbefalinger om at lave et usabibility statistics projekt ville blive sendt til lokale organisationer. CVP havde tilkendegivet interesse, hvilket alle andre også havde gjort. Mere ville formentlig følge, men hvorvidt der skulle komme et projekt ud af det var usikkert. Terrænet skulle sonderes, og man ville senere tage stilling til, om dette blot skulle være en arbejdsgruppe. Det havde så vidt mere karakter af en programerklæring. Primary Research Data arbejdsgruppen AHE orienterede kort om arbejdet med Primary Research Data, hvor Bertil Dorch også skal deltage fra nu af, mens LNO træder ind i den parallelle Virtual Research Environments sammen med Birte Chrsitensen Dalsgaard. Vedr. primærdata var man 3(9)

4 nu i gang med at afklare retslige forhold i de fire lande. Hvem har fx retten til data, universiteterne eller forskerne? Her skulle flere forhold undersøges og afklares. AHE orienterede videre om en workshop om sharing data i Berlin den september. Der vil på dagen blive rejst spørgsmålet om, hvordan man kan lave succeser på området, og hvor man kan støtte forskere. Folk i gruppen var velkomne til at byde ind med forslag. Persistent Identifiers JNM orienterede endeligt om Persistent Identifier, hvor KE gruppen har udarbejdet et forslag til et samarbejdsprojekt for partnerne. KE leverer en projektansøgning efter sommerferien. CVP spurgte herpå til økonomien i KE projekter hvem skulle finansiere disse aktiviteter? MSA mente, at disse midler nu vanskeligt kunne komme fra programgruppen, hvor pengene var blevet særdeles begrænsede. ROL opfordrede til at søge DEFFs kasse af frie midler i den forbindelse. International Repositories Infrastructure (MSA) MSA viste wikien for arbejdet med at følge op på den internationale ekspertworkshop i Amsterdam i april, hvor DEFF, SURF, JISC, DFG, NSF, Microsoft og andre funders deltog. Der arbejdes med fire områder: 1.) Citation services, 2.) Interoperable identifiers, 3.) Repository handshake, 4.) Repository organisation: MSA opfordrede til at deltage eller blot læse med på wikien, som JISC finansierer så vidt. FI's bibliometriske forskningsindikator (CVP) CVP orienterede om status. Ikke meget nyt siden seneste møde i maj. Dog ville der nu formodentlig blive udsendt et brev fra FI til universitetsdirektører med ønsket om en redegørelse for, hvem de registrerer for i systemerne (personalekategori) denne mangel på viden blev anset for et stort problem. Det skulle afklares hvem og hvilke personer, man registrerer for. Dette var blevet vedtaget på seneste møde i Teknisk Udvalg. Dette skal være en afklaring af nuværende praksis, hvorpå TU vil udarbejde en anbefaling til, hvordan dette bør håndteres. Kan der fx laves tekniske løsninger på udtræk? Kan overlægen fx skelnes og trækkes ud, når der afleveres til FI. MSA tilføjede, at næste store test ville blive, om faggrupperne lykkes med at niveaudele tidsskrifterne til september. Der var nu ejere på tidsskrifterne, hvilket kunne gøre arbejdet lettere. Andre meddelelser (Alle) CBS har nu en officiel OA politik, som handler om at alle forskere skal som præmis arkivere på CBS egen server. Kan de ikke dette, forudsætter det tilladelse fra dekanen LNO udsender på OA netværket og IF mailingliste. RUB har også en men mere en 4(9)

5 hensigtserklæring. Hermed har 3 universiteter en OA-orienteret publiceringspolitik, idet DTU længe har haft en. AHE orienterede om DataCite - International Data Citation Initiative, et nyt internationalt samarbejde om DOI-registrering af datasæt. DTIC er gået i samarbejde i første omgang med tyske TIB, British Library, canadiske CISTI, franske INIST, TU Delft og ETH Zürich altså de førende centrale tekniske informationscentre i Europa plus Canada. MSA tilføjede, at DTIC så dette som en national samarbejdsopgave for forskningsbibliotekerne, som burde bredes ud via et DEFF projekt. Dette var jo også med i handlingsplanen og kunne således blive et første livtag for DEFF primærdataområdet, hvor vi ville kunne drage fordel af TIB s udviklingsarbejde og systemer. 3. Handlingsplaner - Projektstyring - de næste års indsats (Mogens) Rapport fra Styregruppens behandling den 19/6 (ROL) ROL orienterede her om SG-mødet. SG havde godkendt de reviderede handlingsplaner. Desuden var det blevet besluttet, at der skulle afsættes 10 mio. kr. til projektmidler, og at programgrupperne skulle have lige store andele projektmidler. Dvs. 4*2=8 mio. kr. plus 2 mio. kr. holdt tilbage til SG s disposition. Det var nu op til programgrupperne selv at prioritere projekter inden for deres indsatsområder. Dette ønskede SG ikke at blande sig i. SG ønskede at tilbageholde midler til at kunne prioritere strategiarbejde samt opståede projektideer på et senere tidspunkt. Der blev spurgt ind til beslutningen bag, at programgrupperne var blevet prioriteret økonomisk lige på trods af deres forskellige tyngde, hvad angår antallet og størrelsen af projekter. ROL gengav her SGs argument om, at man ikke allerede på dette tidspunkt mente at kunne lave denne forskelsbehandling og lave differentierede bevillinger. Der blev dernæst rejst spørgsmålet om hvilke forventninger, SG, med programgruppernes reducerede budget, så havde til opfyldelse af målene i handlingsplanerne? Der var skuffelse i gruppen over, at man havde afleveret en handlingsplan i overensstemmelse med SG s kommentarer og med et reduceret budget på 5,2 mio. kr. og derefter havde fået handlingsplanen godkendt men budgettet yderligere reduceret til 2 mio. kr. ROL gjorde opmærksom på, at skuffelsen i gruppen delvist kunne siges at være selvforskyldt, idet man havde overbudgetteret ud fra de meldinger, der var udgået fra Sekretariatet om 3 mio. til hver gruppe, hvis alle skulle have lige meget. MSA konstaterede, at det nu måtte være programgruppens opgave at barbere projektporteføljen ned til det, der kan realiseres i løbet af de næste 1,5 år med et sådant beløb på 2 mio. kr. Han foreslog således et meget lille antal projekter (2-3) suppleret af en 5(9)

6 række undersøgelsesaktiviteter for at blive klogere på de øvrige indsatsområder og således være med til at påvirke DEFF s kommende strategi. ROL hæftede sig ved, at der nu ikke længere er lagt op til detailstyring ifm. projektansøgninger, og at handlingsplanerne nu ville stå mere autoritativt. MSA mente, med en supplerende bemærkning, at også folk i bibliotekerne burde tilstræbe at bidrage til SGs strategiudvikling, så denne opgave ikke udelukkende faldt i eksterne konsulenters lod. Herpå fulgte en runde, hvor gruppens medlemmer gav deres syn på de højst prioriterede projektideer. LNO fandt det strategisk rigtigt at sætte få, men vigtige projekter i gang især sådanne som ville understøtte databrøndsvisionerne, der er sektorens samlede topprioritet i disse år. Ligeledes blev interoperabilitet mellem forskningsdatabaser og repositories mv. nævnt som et vigtigt indsatsområde. Andre tilsluttede sig dette og påpegede at man nok kunne reducere eller fjerne OAposten i budgettet, idet SG må formodes at ville bruge af sine 2 mio. kr. til disse aktiviteter. Vedr. langtidsbevaring havde Birte Christensen-Dalsgaard på SG nævnt, at nationalbibliotekerne ville tage sig af dette. Derfor kunne IF holde tilbage på dette område. NJB tilsluttede sig de nævnte argumenter ovenfor og mente desuden, at man måske kunne styrke indsatsen ved at have færre indsatsområder. Han fandt, at man burde fastholde interessen for repositorier for undervisningsmaterialer, men i første omgang følge programgruppen Nye Institutioners arbejde med dette. AHE tilsluttede sig det sagte og ideen om kun at lave enkelte projekter. Dette ville nok desværre gå ud over den mere langsigtede, strategiske indsats vedr. primary data ol., som vi skal leve af i fremtiden. Dette kunne være en farlig disponering. Omvendt kunne Interoperabiblitet måske også inkludere identifikatorer og linkmekanismer mellem objekter, så man på den måde kunne redde en del på primary data området. Flere tilsluttede sig, at Interoperabilitet samt et projekt omkring persistent linkning fra publikationer til forskningsdata var højest relevante. MSA mente, at prisen for at prioritere og beskære projektporteføljen nødigt skulle blive, at programgruppen tabte de mere langsigtede og strategiske områder af sigte. Dette var ikke klogt på sigt. Derfor kunne man på den ene side vælge fx to projekter, som så til gengæld skulle være bredt prioriterede og have en bred deltagelse med national kompetenceopbygning som delmål. På den anden side kunne man så benytte de 6(9)

7 resterende midler til at supplere med mindre undersøgelser og afklaringsprojekter. Dette skulle være korte og overskuelige projekter, som kan rykke forholdsvis hurtigt. Det vil give plads til undersøgelses-/fremtidsaktivitetsområder til senere brug og inspiration til SG. Diskussionen bevægede sig herefter ind i beslutningsfasen, hvor man enedes om at prioritere 3 projekter med mulighed for bred deltagelse og dermed bred kompetenceopbygning samt nyttevitrkning. Dernæst enedes man om en række undersøgelsesaktiviteter. Punktet dækkede derved også dagsordenens punkt 4 om Ansøgninger på vej. Projekt 1: Statistiske værktøjer til tidsskrift/licens-accession. Dette er en ventende ansøgning fra sidste periode, som allerede er tænkt igennem, men som kræver en ny gennemskrivning jf. tidligere møder. Emnet, formålet og tilgangen er fortsat af højeste relevans og projektet egner sig godt til at inddrage mange biblioteker. Her vil man se på behovet for licenser, herunder: Hvor publicerer forskerne? Hvilke tidsskrifter refererer de? Og hvor citeres de? Dette afdækker vigtige aspekter af forskernes behov. Dernæst vil man se på hvordan tidsskrifterne rankes i BFI, i ISI. i Scopus og (hvis muligt) i MESUR projektet fra Los Alamos. Projektet vil langt hen ad vejen handle om at samle allerede eksisterende data, og flette disse på nyskabende vis. Herved vil det understøtte en bedre informationsforsyning og klogere brug af licens-midler på baggrund af hard facts, snarere end fornemmelser. Projektansøgningen skal være færdigformuleret og indsendt til deadline den 1. september CVP og MSA vil som det første lave en kortere projektbeskrivelse inden for en uge efter mødet og udsende den til gruppen, så alle kan følge og påvirke ansøgningens udvikling og afklare deres deltagelse. Der lægges sidste hånd på ansøgningen i forbindelse med programgruppens næste møde den 31. august Budget: Ca Projekt 2: Interoperabilitet på tværs af repositories og forskningsdatabaser At forbedre interoperabiliteten mellem forskningsdatabaser og repositories af forskelligt tilsnit og herved gøre deponering i dem mere attraktivt for forskerne. Her tænkes på institutionelle repositories, emneafgrænsede repositories, forlags-repositories, institutionelle forskningsdatabaser, nationale forskningsdatabaser og forskningsdatabaser hos forskningsfinancierende institutioner som EU mv. Visionen er, at forskeren kan vælge at registrere og deponere én gang og ét sted og dér give instrukser om, hvilke andre repositories, forlag og forskningsdatabaser der i tillæg skal have overført dokument eller blot metadata. Processer og protokoller af typen OAI-ORE og SWORD sørger så for den automatiserede dataudveksling mellem systemerne. Denne kan antage karakter af en dialog, fx hvor et forlag returnerer et afslag eller en anmodning om revision af det indsendte manuskript - eller den rette postprint version til institutionens repository 7(9)

8 efter embargoperiodens udløb. Således kan det også være interessant at se på grænseflader til tidsskriftpubliceringssystemer som OJS ol. Der foregår pt et internationalt afklaringsarbejde i opfølgning på International Repositories Infrastructure workshop en (se pkt. 2 ovenfor), hvilket vil kunne udnyttes af projektet, da problematikken her er klart internationalt såvel hvad angår emneafgrænsede repositories som tidsskriftforlag. Projektet vil endvidere kunne udnytte resultaterne af det ligeledes ovenfor omtalte KE CRIS/OAR metadata interoperabilitets projekt. MSA skriver i første omgang en kort projektskitse, der kan behandles på program-gruppens næste møde. Selve projektansøgningen vil antagelig først være klar til første SG-møde i det nye år. Budget: Ca Projekt 3: Bedre adgang til primærdata gennem DOI registrering. Jf. orienteringen ovenfor om International Data Citation Initiative (øverst s. 5). Dette anses for teknisk modent, idet teknikken ér lavet, og det er klart til udbredelse, mens det oven i hatten vil give bibliotekerne de første erfaringer med formidling af primærdata uden at skulle begynde på bar bund. Man vil på denne måde kunne komme i gang med det praktiske arbejde på dette strategiske område selv med et begrænset budget. AJH skriver i første omgang en kort projektskitse, der kan behandles på programgruppens næste møde. Selve projektansøgningen bør kunne være klar til fristen den 21. oktober Budget: Ca Efter fastlæggelsen af disse tre udviklingsprojekter med forventet bred deltagelse fulgte en diskussion prioriteringen af de resterende kr. til de vigtigste undersøgelser mv. Det hele dog under forudsætning af, at der ikke indløb afgørende indsigelser fra de fraværende medlemmer af programgruppen, når mødereferatet blev udsendt senere på ugen med en kort kommentarfrist. Resultatet blev dette foreløbige interne budget: I alt i 2 år A1: Nationale licenser A2: National statistik B1: Open Access B2: Interoperabilitet B3: Langtidsbevaring B4: DDF B5: Hjælpedatabaser C1: Repositories for forskningsdata C2: Links fra publikationer til data D1: Repositories for undervisningsmaterialer I alt (9)

9 A1: Nationale licenser der satses på at de allerede bevilgede rækker ellers håbes på SG puljebistand hvis/når globaliseringsmidlerne kommer inden for rækkevidde A2: National statistik - Se projekt 1 B1: Open Access Rækker ikke til det forventede behov, men her er SG selv en hovedaktør, hvorfor SG-puljen må forventes at være aktiveret B2: Interoperabilitet - Se projekt 2 B3: Langtidsbevaring den ønskede evaluering af de hidtidige DEFF-tiltag og overblik over den internationale state-of-the-art B4: DDF - Til afklaring/beskrivelse/diskussion af mulighederne for den nationale (OA) portal efter forskningsindikatorens forbedring af datagrundlaget B5: Hjælpedatabaser - Til sikring af at Databrønden forsynes med tjenester, der gør det enkelt og effektivt at genbruge metadata ved registrering i lokale forskningsdatabaser og repositories. C1: Repositories for forskningsdata Venter til 2011, men C2 sætter os i gang på området på et lavbudget C2: Links fra publikationer til data - Se projekt 3. D1: Repositories for undervisningsmaterialer Til at rådgive og samarbejde med Nye Institutioner, der har dette som et centralt indsatsområde i perioden. Diskussion og beslutning af Informationsforsynings arbejdsform på projektområdet Idet budgetmidlerne ikke var så store længere og projekterne bliver få, føltes denne udfordring nu betydeligt mindre. Punktet var derfor ikke længere så aktuelt. 4. Ansøgninger på vej Se punkt 3 ovenfor. 5. Opfølgning på løbende og netop afsluttede projekter MEL orienterede kort om projektet til udvikling af et nationalt format til registrering af projektinformation. Projektet har haft en lang pause, idet Adrian Price har været travlt beskæftiget andetsteds, men nu skulle det til at køre igen. Desuden var projekt Offentlig Adgang til Dansk Forskning nu afsluttet, og der manglede blot en afrapportering. Denne ville kunne publiceres i en eller anden form i et kortere ekstrakt, eksempelvis i kondenseret form til almindelig oplysning af SG. Der blev spurgt til status på PINDAR projektet. Dette er afsluttet og afrapporteret i efteråret På næste møde vil vi givet høre nyt om SB s digitaliseringsprojekt ifm. Aarhus Universitetsforlag. 6. Programgruppens næste møde(r) Næste møde i programgruppen bliver den 31. august 2009 på SB. Kl Eventuelt MSA nævnte her den mulige studietur evt. til Australien i starten af 2010 februar måned blev foreslået. Der blev bedt om kalendertjek inden næste møde samt flere gode ideer til besøg og emner, således at der kunne prioriteres på næste møde. 9(9)

Mødet afholdt den 28. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier (mødelokale 1)

Mødet afholdt den 28. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier (mødelokale 1) Møde 20 Informationsforsyning Referat Mødet afholdt den 28. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier (mødelokale 1) Deltagere: Mogens Sandfær (MSA), Lars Nondal (LNO), Niels Jørgen

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. oktober 2009 kl. 10.00 15.00 hos Bibliotek og Medier (Mødelokale 5)

Mødet blev afholdt den 19. oktober 2009 kl. 10.00 15.00 hos Bibliotek og Medier (Mødelokale 5) Møde 15 Informationsforsyning Referat Mødet blev afholdt den 19. oktober 2009 kl. 10.00 15.00 hos Bibliotek og Medier (Mødelokale 5) Deltagere: Mogens Sandfær (MSA), Lars Nondal (LNO), Claus Vesterager

Læs mere

Referat af Møde 7 i programgruppen Informationsforsyning. 11. marts 2008 kl. 10.30 15.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier

Referat af Møde 7 i programgruppen Informationsforsyning. 11. marts 2008 kl. 10.30 15.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier Møde 7 Informationsforsyning Referat Referat af Møde 7 i programgruppen Informationsforsyning 11. marts 2008 kl. 10.30 15.00 i Styrelsen for Bibliotek og Medier Deltagere: Indbudte: Afbud: Referent: Mogens

Læs mere

Referat af DEFF styregruppemøde den 22. november 2011 kl. 10:30-14:45 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5

Referat af DEFF styregruppemøde den 22. november 2011 kl. 10:30-14:45 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5 DEFF Styregruppen Kort referat Møde 47 Referat Referat af DEFF styregruppemøde den 22. november 2011 kl. 10:30-14:45 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5 Deltagere: Mai Buch (MB), Jens Thorhauge

Læs mere

Referat af møde i programgruppen for Arkitektur & Middleware den 27. november 2007 på det Kongelige Bibliotek

Referat af møde i programgruppen for Arkitektur & Middleware den 27. november 2007 på det Kongelige Bibliotek Møde 18 Referat af møde i programgruppen for Arkitektur & Middleware den 27. november 2007 på det Kongelige Bibliotek Deltagere: Arne Sørensen (AS), Anders Christensen (AC), Tonny Laursen (TL), Ingelise

Læs mere

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis J.NR.: 2009-1-0280 Ref.: mv D. 01.07.2010 Høring over Open Access Professionshøjskolernes Rektorkollegium University

Læs mere

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement?

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Styregruppeformand Børge Obel DEFF 01-10-2013 DeIC konference 2013 1 Indhold Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF)

Læs mere

Forskningsdokumentation og kommunikation

Forskningsdokumentation og kommunikation Afrapporteringsskema til DEFF-projekter, oktober 2015 Projekttitel Kontaktperson & -email: Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes

Læs mere

Referat af DEFF styregruppemøde den 10. maj 2011 kl. 10:30-15:00 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5

Referat af DEFF styregruppemøde den 10. maj 2011 kl. 10:30-15:00 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5 Referat Referat af DEFF styregruppemøde den 10. maj 2011 kl. 10:30-15:00 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5 Deltagere: Mai Buch (MB), Jens Thorhauge (JTH), Peter Rubeck (PR), Birte Christensen-

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

DEFF-styregruppen Møde 51

DEFF-styregruppen Møde 51 Referat Referat af DEFF styregruppemøde torsdag den 22. november 2012 kl. 10:30-14:30 i Kulturstyrelsen, mødelokale 5 Deltagere: Mai Buch (MB), Niels-Henrik Gylstorff (NHG), Annette Winkel Schwartz (AWS),

Læs mere

Data Management i praksis

Data Management i praksis Data Management i praksis Det Nationale Forum 26. oktober 2015 v/ Katrine Gasser Projektdeltagere Samarbejdspartnere Projektets rammer Projektdeltagere AUB, SB, DDA, SDUB, RUB, KB, DEFF, Det Nationale

Læs mere

National strategi for Datamanagement

National strategi for Datamanagement National strategi for Datamanagement Statsbibliotekets potentielle rolle Bjarne Andersen sektionsleder it bevaring Alle illustrationer fra www.digitalbevaring.dk Statsbiblioteket Institution under Kultur

Læs mere

GODKENDT REFERAT. Sagsfremstillingnr. 1. Godkendelse af dagsorden [1]

GODKENDT REFERAT. Sagsfremstillingnr. 1. Godkendelse af dagsorden [1] 4. juli 2018 DEFF styregruppe Møde nr. 6 Mødedato: 13. juni 2018 Tidspunkt: kl. 10:30-14:00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen GODKENDT REFERAT Til stede fra styregruppen: Børge Obel (BO), Anne-Birgitte Rasmussen

Læs mere

DEFF Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V Danmark Telefon Fax E-post

DEFF Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V Danmark Telefon Fax E-post DEFF Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Danmark Telefon +45 3373 3373 Fax +45 3373 3372 E-post deff@kulturstyrelsen.dk www.deff.dk Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel

Læs mere

Tilskud fra DEFF

Tilskud fra DEFF Tilskud fra DEFF 10-10-2016 1 Dagsorden: 1) Puljen til større projekter 2 ) Puljen til mindre projekter 10-10-2016 2 Puljen til større projekter 10-10-2016 3 Indsatsområder Adgang til digital videnskabelig

Læs mere

Mødet afholdtes den 7.-8. september 2011 på Havreholm Slot

Mødet afholdtes den 7.-8. september 2011 på Havreholm Slot Møde 1 D. Erhvervsfremme og Innovation Referat Mødet afholdtes den 7.-8. september 2011 på Havreholm Slot Deltagere: Peter Flodin (PF), Tove Bang (TB) (dag 2), Henning Nielsen (HN), Majken Caroline Jacobsen

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

Projektet består af fire hovedelementer: Spor 1: Sociale medier for forskere og biblioteker

Projektet består af fire hovedelementer: Spor 1: Sociale medier for forskere og biblioteker Projekttitel Linked, Open & Social FFU-biblioteket version 2.0 Kontaktperson & -email: Mogens Sandfær - mosa@dtu.dk Kort beskrivelse af projektet Overordnet set arbejdes der i projektet med temaerne sociale

Læs mere

Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til danske fag-, forskning uddannelsesbiblioteker

Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til danske fag-, forskning uddannelsesbiblioteker Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til danske fag-, forskning uddannelsesbiblioteker 1. Ansøger Projektejer: DTU Bibliotek Medansøgere: UC Sjælland, VIA, UC viden sekretariatet, Metropol,

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Ansøgningsskema til mindre projekter

Ansøgningsskema til mindre projekter 31. oktober 2014 Ansøgningsskema til mindre projekter Projekttitel 1. Projekttitel De næste skridt mod permanent adgang til videnskabelige e-journals i Danmark. Økonomisk/juridisk ansvarlig 2. Navn Gitte

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel Kontaktperson Indsatsområde Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes det

Læs mere

Mødet afholdtes: Mandag den 8. november 2010 kl. 10.00 15.00 hos Statsbiblioteket

Mødet afholdtes: Mandag den 8. november 2010 kl. 10.00 15.00 hos Statsbiblioteket Møde 28 Arkitektur & Middleware Referat Mødet afholdtes: Mandag den 8. november 2010 kl. 10.00 15.00 hos Statsbiblioteket Deltagere: Arne Sørensen (AS), Christian Tønsberg (CT), Christian Vandel (CSV),

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen Biblioteket Referat Emne 9. møde i Biblioteksudvalget 8. juni 2017 Dato og tidspunkt 2. juni 2017, kl. 10-13 Sted SDU Odense, bibliotekets mødelokale 1 og 2 Sagsnr. 17/9445 rira rira@bib.sdu.dk T +4565504168

Læs mere

Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker

Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Vejledning Ansøgningstermin November 2013 Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Vejledning. Ansøgningstermin november 2013 Udarbejdet af: Jonna

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: 06.04.2017 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 4, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 6. maj 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. maj 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob Lærkes, Flemming Munch,

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

DEFF-styregruppen Kort referat Møde 43

DEFF-styregruppen Kort referat Møde 43 Referat Referat af DEFF styregruppemøde den 22. november 2010 kl. 10:30-15:00 på KB, Mødelokale Holberg Deltagere: DEFF-styregruppen, repræsentanter fra licens- og programgrupper samt fra DEFFsekretariatet:

Læs mere

DEFF Licensers servicedeklaration

DEFF Licensers servicedeklaration DEFF Licensers servicedeklaration Indholdsfortegnelse 1. DEFF Licensers samarbejde med institutionerne...3 2. Licensbetingelser...4 3. Indsamling af FTE (Full-Time Equivalent)...4 4. Licensforhandling...4

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Projektkald for udmøntning af DEFF-puljen i 2014

Projektkald for udmøntning af DEFF-puljen i 2014 Projektkald for udmøntning af DEFF-puljen i 2014 Version af 27. august 2014 Udsendt 27. august 2014 Udsendt af Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF) H. C. Andersens Boulevard 2 1553

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

DEFF Strategi og Open Science

DEFF Strategi og Open Science DEFF Strategi og Open Science Mogens Sandfær Medlem af DEFF s styregruppe 23-02-2015 DFFU Vinterintenat 2015, 27. februar 2015 1 Indhold i 5 små kapitler 1. Open Science og DEFF 2. Strategi og virkemidler

Læs mere

Referat af møde i programgruppen for Arkitektur & Middleware den 23. oktober 2008 på Statsbiblioteket

Referat af møde i programgruppen for Arkitektur & Middleware den 23. oktober 2008 på Statsbiblioteket Møde 21 Referat af møde i programgruppen for Arkitektur & Middleware den 23. oktober 2008 på Statsbiblioteket Deltagere: Arne Sørensen (AS), Anders Christensen (AC), Ole Michaelsen (OM), Tonny Laursen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 17. november 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Poul Bache (Kulturstyrelsen) Lone

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 15. juni 2016, kl. 9.00-11.30 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Morten Lautrup-Larsen (Slotsog Kulturstyrelsen), Lone Gladbo

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

REFERAT EKSTERNT. Afbud fra styregruppen: Anne-Birgitte Rasmussen (ABR)

REFERAT EKSTERNT. Afbud fra styregruppen: Anne-Birgitte Rasmussen (ABR) 27. juni 2017 DEFF styregruppe Møde nr. 3 Mødedato: Tirsdag d. 20. juni 2017 Tidspunkt: Kl. 10:00 13:00 Sted: Lokale 7, 5. sal, Slots- og Kulturstyrelsen REFERAT EKSTERNT Til stede fra styregruppen: Børge

Læs mere

Gruppe C Møde 1/2011. REFERAT MØDE 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier, 17/8 2011, kl. 10-15

Gruppe C Møde 1/2011. REFERAT MØDE 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier, 17/8 2011, kl. 10-15 REFERAT MØDE 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier, 17/8 2011, kl. 10-15 Deltagere: Gudrun Hansen (GHA), Lars Nondal (LNO), Bertil Dorch (BDO), Tonny Skovgård Jensen (TSJ), Gitte Andersen (GAN), Bjarne Christensen

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde nr. 9,

Referat for bestyrelsesmøde nr. 9, Referat for bestyrelsesmøde nr. 9, Tirsdag den 15. februar 2011 kl. 15.00-18.00 på Hilton, København Deltagere: Brian Krog Christensen, Randi Brinckmann, Nils O. Andersen, Wenche Erlien. Lene Beck Mikkelsen

Læs mere

DEFF Informationsforsyning Møde 15

DEFF Informationsforsyning Møde 15 NI Referat Referat af Møde 15 i Programgruppen Nye Institutioner den 23.-24. februar 2010 på Hotel Postgaarden, Fredericia Deltagere: Mai Aggerbeck (MAG), Ole Wøide (OWØ), Lis Faurholt (LFA), Bente Thorup

Læs mere

Undersøgelse af DTU forskeres brug af og kendskab til Open Access publicering

Undersøgelse af DTU forskeres brug af og kendskab til Open Access publicering Undersøgelse af DTU forskeres brug af og kendskab til Open Access publicering Kort introduktion til Open Access Set i relation til akademisk publicering handler Open Access om digital, vederlagsfri litteratur/artikler,

Læs mere

Grøn Open Access i Praksis

Grøn Open Access i Praksis Downloaded from orbit.dtu.dk on: Feb 03, 2017 Grøn Open Access i Praksis Sand, Ane Ahrenkiel Publication date: 2016 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Link to publication Citation (APA): Sand,

Læs mere

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet. Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 2. februar 2016 Tidspunkt: 19.00-22.00 Sted: Kærvej 34, Onsild 9500 Hobro Deltagere: Fra bestyrelsen: Vagn Bach, Jacob Ellemann, Annie Borgersen, Allan

Læs mere

Statistiske værktøjer til kvalificering af bibliotekernes licensindkøb

Statistiske værktøjer til kvalificering af bibliotekernes licensindkøb Statistiske værktøjer til kvalificering af bibliotekernes licensindkøb Et DEFF projekt (journal nr.: 2009-023546), januar 2010-maj 2011 Deltagere i projektet: AUB, CBSB, DTIC, KUBIS, RUb, SB og SDUB. Formål

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Referat af møde i RUF, 9. januar 2009

Referat af møde i RUF, 9. januar 2009 Referat af møde i RUF, 9. januar 2009 Referat af møde i Styrelsen for Bibliotek og Mediers fagligt rådgivende udvalg for Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker, RUF møde nr. 11 Tid: Fredag d.

Læs mere

Referat af DEFF styregruppemøde tirsdag den 6. marts 2012 kl. 10:30-14:30 i Kulturstyrelsen, mødelokale 5.

Referat af DEFF styregruppemøde tirsdag den 6. marts 2012 kl. 10:30-14:30 i Kulturstyrelsen, mødelokale 5. Referat Referat af DEFF styregruppemøde tirsdag den 6. marts 2012 kl. 10:30-14:30 i Kulturstyrelsen, mødelokale 5. Deltagere: Peter Rubeck (PR), Niels-Henrik Gylstorff (NHG), Annette Winkel Schwartz (AWS),

Læs mere

Interim handlingsplan for Informationsforsyning 2010-11

Interim handlingsplan for Informationsforsyning 2010-11 Interim handlingsplan for Informationsforsyning 2010-11 Baggrund for planen DEFF arbejder med en revideret strategi som tænkes iværksat i løbet af 2011. De nuværende programgruppers mandat udløber 31.

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Styregruppen for National Data Management Diskussionsoplæg vedr. strategiske indsatsområder

Styregruppen for National Data Management Diskussionsoplæg vedr. strategiske indsatsområder Styregruppen for National Data Management Diskussionsoplæg vedr. strategiske indsatsområder Af kommissoriet fremgår, at Styregruppen skal levere et udkast til en National strategi med handlingsplaner og

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

DEFF Styregruppen Møde 63

DEFF Styregruppen Møde 63 Bo Öhrström, 10. marts 2015 Referat Referat af DEFF styregruppemøde torsdag d. 5. februar 2015 kl. 09:00-12:00 i mødelokale i SURF, Kantoren Hoog Overborch (Hoog Catharijne), Moreelsepark 48, 3511 EP Utrecht

Læs mere

EKSTERNT REFERAT. Godkendt af styregruppen d.: 25. november Sagsfremstilling nr. Dagsorden

EKSTERNT REFERAT. Godkendt af styregruppen d.: 25. november Sagsfremstilling nr. Dagsorden 25. november 2017 DEFF styregruppe Møde nr. 4 Mødedato: Torsdag d. 16. november 2017 Tidspunkt: Kl. 10:30 13:00 Sted: Lokale 4, 5. sal, Slots- og Kulturstyrelsen EKSTERNT REFERAT Til stede fra styregruppen:

Læs mere

Aktiviteter og resultater

Aktiviteter og resultater Aktiviteter og resultater 2012-2018 Børge Obel, bestyrelsesformand, DeiC DeiC konference 2018 10/12/2018 S 1 > Baggrunden > Etableret 2012 ved en aftale mellem Forsknings- og Innovationsstyrelsen og universiteterne.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

DEF E-publicering - Perspektivplan for 2004-05

DEF E-publicering - Perspektivplan for 2004-05 Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek Maj 2004 DEF E-publicering - Perspektivplan for 2004-05 Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek Programområdet for elektronisk videnskabelig publicering etableredes

Læs mere

DEFF-styregruppen Kort referat Møde 44

DEFF-styregruppen Kort referat Møde 44 Referat Referat af DEFF styregruppemøde den 28. februar 2011 kl. 10:30-13:45 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, mødelokale 5 Deltagere: Mai Buch (MB), Jens Thorhauge (JTH), Carsten Riis (CR), Peter

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Referat fra 51.. møde i Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri den 25. februar kl. 12 14 i Byggeriets Uddannelser Dato: 5. marts 2013 Tilstede: Steen Boesen 3F Formand Louise Pihl DB Næstformand

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Åbenhed, adgang og deling

Åbenhed, adgang og deling Åbenhed, adgang og deling Side 1 DEFF s strategi 2016-2019 Indhold 4 8 10 14 16 18 Indledning Om DEFF Nye udfordringer, nye muligheder Åben forskning, læring og innovation Strategiske målsætninger 2016-2019

Læs mere

Skab bedre forhold for folkeoplysningen

Skab bedre forhold for folkeoplysningen Skab bedre forhold for folkeoplysningen Sådan varetager du folkeoplysningens interesser i din kommune Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) Gammel Kongevej 39 E, 2. tv. DK-1610 København V +45 3315 1466 dfs@dfs.dk

Læs mere

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo.

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo. 15. maj 2017 Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo. Til stede: Annette Vad DGP, Lene Egeberg KFUM, Claus Johnsen DUI, Christian Lynge Dam Jacobsen FDF, Frederik Hansen og Peter

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Referat af Bestyrelsesmøde den 22. september 2016 Deltog i mødet: Ingelise Bogason (formand), Nille Juul-Sørensen (næstformand),

Læs mere

Bestyrelsesreferat for Aarhus Privatskoles bestyrelse

Bestyrelsesreferat for Aarhus Privatskoles bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 47 Mødedato 7. november 2012 Referat godkendt og udsendt d. 14. november 2012 Deltagere: Anne, Frederique, Gitte, Bodil, Anne Dorte, Helge, Christoffer og Anja (afbud fra Ingelise).

Læs mere

Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker

Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker Bilag til ansøgning om tilskud til Større projekttilskud til fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker 1. Ansøger Kira Stine Hansen, Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitetsbibliotek M: ksha@kb.dk

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 1/2011 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 2/2011 2 3. Temadrøftelse om uafhængighed J.nr. BOR 3/2011 Temadrøftelse af Borgerrådgiverens uafhængighed

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

HERNING KOMMUNE Udsatteråd

HERNING KOMMUNE Udsatteråd HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Lokale B2.01 Fraværende: Peter Storm Anne Mette Frydensbjerg Niels Folmer Clausen 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Pkt. Overskrift

Læs mere

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009 Til Per Kristian Jansen, formand, Danske Regioner Anne Dalhberg, Teknisk Landsforbund Heidi Leen, FOA Lene Nielsen, FOA Michael Bille, Danske Regioner Randi Wetke, Danske Regioner (afbud) Lotte Meilstrup,

Læs mere

Niels Carsten Bluhme, Svend Svendsen, Jørn Jensen, Lars Gullev, Signe Kongebro og Jacob Lundgaard

Niels Carsten Bluhme, Svend Svendsen, Jørn Jensen, Lars Gullev, Signe Kongebro og Jacob Lundgaard 1 Albertslund den 18. oktober 2010 Forum: Styregruppen for Plan C Tid: Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 15:00 17:00 Sted: Deltagere: Afbud: Projektledelsen: Gate 21, Vognporten 2, 2620 Albertslund Niels

Læs mere