VIBORG VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM HANDELS- GYMNASIUM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIBORG VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM HANDELS- GYMNASIUM"

Transkript

1 VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM VIBORG HANDELS- GYMNASIUM

2 VELKOMMEN TIL VIBORGS NYE GYMNASIUM I MIDTBYEN

3 NIKOLAI THORNING MEDICINSTUDERENDE Vi arbejdede i grupper fra to til fem personer. Det er en arbejdsform, man lærer seriøst på HTX. Og det betyder altså noget på et langt medicinstudie, hvor alt foregår i grupper.

4 DERFOR SKAL DU VÆLGE HHX EMILIE ALENBORG HOLT PEDERSEN MARKETING OG INNOVATION Jeg har lært utroligt meget, og jeg ved nu, hvad jeg vil efter gymnasietiden. Min drøm er at komme til at arbejde i Vestre Landsret efter jurastudiet.

5 OBLIGATORISKE FAG Dansk A Engelsk A Historie B Afsætning B Virksomhedsøkonomi B Internationaløkonomi B Matematik B (tresprogede kan afslutte med matematik C) Samfundsfag C Erhvervsjura C Informatik C 2. fremmedsprog A eller B STUDIERETNINGSFAG Matematik A Virksomhedsøkonomi A International økonomi A IT A VALGFAG A-NIVEAU Matematik Internationaløkonomi Afsætning Virksomhedsøkonomi Tysk B-NIVEAU Finansiering Samfundsfag Erhvervsjura Psykologi Kulturforståelse Informatik Matematik Afsætning A Tysk A Spansk A Innovation B C NIVEAU Psykologi Finansiering Idræt Kulturforståelse Innovation Markedskommunikation OBS Valgfag afhænger af din studieretning. Se mere på

6 DE 9 STUDIE- RETNINGER PÅ HHX VICTORIA KISUM BAK, 3.G BUSINESS IVÆRKSÆTTER Da vi startede, fik vi faste pladser og en studiemakker, der er opmærksom på, hvordan man har det i klassen. Det skaber tryghed helt fra start.

7 Business Talent Er du god til at arbejde med tal og interesseret i økonomi? Business Talent er for dig, der har interesse og talent for at lære økonomi og matematik. Du drømmer måske om en kandidatuddannelse på CBS til Cand.merc., Cand.oecon., Aarhus Universitet i Matematik-økonomi eller en uddannelse inden for revision- og bankverdenen. På studieretningen har du flere forskellige økonomi- og businessfag på A og B niveau, som tilsammen giver dig det nødvendige faglige niveau til at være i front, når det handler om erhvervsøkonomi og business. Undervisningen er ofte cases fra den virkelige verden. Du vil få tæt kontakt til erhvervslivet via virksomhedssamarbejde og videregående uddannelsesinstitutioner, ligesom vi har gæsteforelæsere fra forskningsmiljøer og virksomheder. Studieturen går til en af de store finansielle byer i Europa. Matematik A Virksomhedsøkonomi A Matematik og Samfund Samfund er omdrejningspunktet i denne studieretning. Emner som FN, Verdensbanken, EU, valuta, USA og politiske systemer står på dagsordenen. Den internationale økonomi har stor indflydelse på vores hverdag, og du vil opleve, at matematikken virkelig kan bruges til noget, når du arbejder dig ind i teorierne. Du arbejder med lobbyisme, politiske systemer og økonomi i forskellige dele af verden. I 1.g er der studietur til København blandt andet til Nationalbanken og Dansk Industri. Studieturen i 2.g går til et af verdens økonomiske og politiske centre. International økonomi A Matematik A Sport & Event Management Hvad skal der til for at afvikle en rigtig stor sportsbegivenhed? Sport & Event Management-linjen har fokus på oplevelsesbaserede virksomheder som f.eks. koncertsteder, festivaler, eventvirksomheder og sportsarrangementer fra små lokale til OL og VM. Linjen er et oplagt valg, hvis du gerne vil arbejde inden for event verden enten som aktiv sportsudøver eller med management og markedsføring. Studieturen kan f.eks. gå til Edinburgh og Glasgow med besøg på de store sportsarenaer, hvor vi arbejder med driften af en klub med tilhørende stadion. Afsætning A Virksomhedsøkonomi A. Særlige forhold: Alle med interesse for sport, idræt, events og oplevelsesøkonomi kan være med på denne studieretning. For dig der dyrker idræt på eliteplan har vi et særligt samarbejde med Viborg Elite, som tilbyder undervisning og morgentræning to gange ugentligt. Se mere på Viborg Elites hjemmeside.

8 Innovation og Iværksætteri Studieretningen er for dig, som ønsker at være idérig og nytænkende. Måske kommer du til at starte din helt egen virksomhed? Du vil komme til at arbejde kreativt sammen med andre og lære menneskers betydning i virksomheder og organisationer. Fagene Innovation B og Afsætning A skaber et rigtig godt fundament for din idé- og produktudvikling sammentænkt med mulighederne for efterfølgende afsætning af dine produkter. Vi arbejder meget ud af huset. Du deltager i Company Programme, præsenterer på messer og i konkurrencer, og sparrer med erhvervslivet som Lego, Fårup Sommerland og Grundfos. Internationale messer og camps er også en del af studieretningen. Vi har et mangeårigt tæt samarbejde med Fonden for Entreprenørskab. Studieturen kan eksempelvis gå til Irland for at arbejde med Google og Guinness. Innovation B Afsætning A NYHED Apple Business Er du vild med Apples design og muligheder? Bruger du apps og smartphone hver dag? Så er Apple Business noget for dig. Her indgår Apple teknologien i din daglige undervisning, og fagene engelsk, dansk, samfundsfag og matematik anvender Apples Education værktøjer. Apple er involveret i studieretningen, og du kommer til at designe apps til Apples App Store. Du kommer også til at arbejde med samfund og kommunikation i cases fra Apple og andre virksomheder, så du oplever, at det, du lærer, kan bruges til noget. I dag er de sociale medier og netværk afgørende for god markedsføring, så moderne medier, platforme og samfunds- og virksomhedsforståelse er også en del af undervisningen. Med studieretningen vil alle døre stå åbne for dine fremtidige studiemuligheder, hvad enten de går i retning af det økonomiske, humanistiske eller samfundsfaglige felt. Afsætning A Innovation B Juralinjen For dig der drømmer om, at arbejde som advokat eller med juridiske opgaver både nationalt og internationalt, og har interesse for mennesker og samfundet. På denne studieretning forholder du dig til det samfund, du er en del af. Sammen med faget Erhvervsjura på B-niveau giver studieretningen dig det solide fundament til den juridiske verden og de bedste muligheder for at læse videre inden for jura eller samfundsvidenskab, eksempelvis Cand.merc.jur på CBS eller Juridisk Institut på Aarhus Universitet. Du kommer både i byretten og landsretten i Viborg, og på et mere internationalt plan vil du komme til at arbejde med menneskerettigheder og de organisationer, der især beskæftiger sig med disse. På studieturen er der fokus på EU-domstolen og internationale traktater. Virksomhedsøkonomi A International Økonomi A. (Erhvervsjura B som valgfag)

9 Mennesker og Samfund Hvordan kan vi som mennesker, og som samfund, tage ansvar for vores klode og for hinanden? Bæredygtighed og cirkulær økonomi er nøglebegreber i fremtidens samfund. Corporate Social Responsibility og etik er vigtige emner i denne studieretning. Engelsk er på A-niveau, hvor du kommer til at arbejde med emner inden for verdenssamfundet, herunder hvordan organisationer som FN og Unicef arbejder. Studieretningen dækker bredt, og bagefter kan du læse videre til f.eks journalist eller vælge en uddannelse i statskundskab eller økonomi. Studieturen har særligt fokus på bæredygtighed, cirkulær økonomi og virksomheders sociale ansvar. International økonomi A Afsætning A Global Studies and Business Synes du, det er spændende at rejse og møde nye kulturer? Global Studies and Business er til dig, der interesserer dig for levevilkår, kommunikation, kulturmøder og samhandel i en globaliseret verden. Undervisningen er global med fokus på emner som deleøkonomier, Airbnb, internationale virksomheder og outsourcing. Engelsk på A-niveau samarbejder tæt med studieretningen. Du kan læse videre på mere end 200 uddannelser, når studenterhuen er i hus. F.eks indenfor medier, sprog, kultur, handel, ledelse, undervisning og psykologi. På Global Studies and Business rejser vi flere gange i løbet af studietiden. Fælles for studieturene er, at du oplever en fremmed kultur tæt på og derved får indblik i en stadig mere globaliseret verden. Tysk A Afsætning A Kommunikation og Sprog Gode sprogkundskaber anvendt igennem moderne medier, er nøglen til kommunikation med omverden. I denne studieretning bliver du rigtig god til sprog og kulturforståelse med de tre sprogfag på A-niveau: Engelsk, Tysk og Spansk. Matematik er på C-niveau, og kan frit vælges som valgfag på B-niveau. Kommunikation og Sprog er til dig, som er interesseret i andre kulturer, andre mennesker samt erhvervsliv, politik og samfund. På studieretningen er der virksomhedsbesøg, gæstelærere og brobygning med Flensburg Universitet. Derudover er der besøg af tidligere elever, der er i praktik i udlandet (PIU-elever). Efter studentereksamen kan du f.eks. vælge alle de samfundsvidenskabelige studier, statskundskab eller sprog på universitetet, og du har fundamentet til en ansættelse i en virksomhed med engelsk som koncernsprog. En anden rigtig god mulighed er at starte i PIU efter studentereksamen. Det hjælper vi dig i gang med. Spansk A Tysk A

10 DERFOR SKAL DU VÆLGE EN HTX LASSE GAMMELGAARD SCIENCE TALENT, VIL LÆSE NANOTEKNOLOGI Jeg nyder, at folk er seriøse og arbejder. Det er ikke alle, der ved, hvad de vil efter studentereksamen, men de fleste er interesserede i at gøre en god indsats. Det er nødvendigt, når man arbejder med projekter og i grupper.

11 OBLIGATORISKE FAG Dansk A Engelsk B Samfundsfag C Idéhistorie B Teknikfag A Matematik B Kemi B Fysik B Teknologi B Biologi C Informatik C/ Kommunikation/IT C STUDIERETNINGSFAG Fysik A Biologi B Matematik A Programmering B Bioteknologi A Idræt B Teknologi A Samfundsfag B Kommunikation/IT A Design B VALGFAG A-NIVEAU Engelsk Matematik Kemi Fysik Teknologi B-NIVEAU Biologi Samfundsfag C NIVEAU Psykologi Tysk Programmering Design Innovation OBS Valgfag afhænger af din studieretning. Se mere på

12 SOFIE BECH LÆSER TIL CIVILINGENIØR Lærerne var ildsjæle, som havde et meget højt fagligt niveau men de så mig også som menneske, og interes serede sig for mit liv uden for naturvidenskaben.

13 TOBIAS TEGLBORG JURASTUDERENDE Jeg blev, i modsætning til flere af mine medstuderende på universitet, ikke overrasket over den indsats, som studiet kræver. Måske fordi jeg tidligt er blevet vant til at skulle præstere, uden en pisk over nakken. DE 8 STUDIE- RETNINGER PÅ HTX Game Design Er det dig, der skal udvikle den næste Facebook eller er du mere interesseret i at udvikle spil? Uanset hvad, får du gode muligheder for at uddanne dig inden for IT-, ingeniør-, medie- eller spiludviklerområdet, hvis du vælger Game Design. På uddannelsen kommer du til at arbejde med design, udvikling og programmering af spil og apps til underholdning, formidling, træning, læring og undervisning. Kun fantasien sætter grænser. Du stifter bekendtskab med teknologier som 3D printere og Virtual Reality, og du lærer at anvende de professionelle værktøjer, der bruges i spilindustrien til programmering, skabelse af 3D animationer samt lyduniverser og underlægningsmusik. På Game Design studieretningen får du studieretningsfagene: Programmering B og Kommunikation/it A, i kombination med rækken af naturvidenskabelige fag på B-niveau. Du vil herefter have gode muligheder for en fremtid i den digitale verden. Programmering B Kommunikation/IT A NYHED Apple Design Linjen Er du vild med Apples design og muligheder? Bruger du Apps og smartphone hver dag? Så er Apple Design Linjen noget for dig. Her indgår Apple teknologien i din daglige undervisning, og fagene engelsk, dansk, samfundsfag og matematik anvender Apples Education værktøjer. Apple er involveret i studieretningen med virkelighedsnære cases, og du kommer til at udvikle, designe og programmere dine egne apps til Apples App Store. Så du oplever, at det, du lærer, kan bruges til noget. Du får kendskab til den professionelle mediebranche, arbejdsmetoder og IT uddannelser. I studieretningsfagene kommer du til at arbejde med design, medier, samfund, etik og kommunikation. Grafisk formsprog, fortælleteknik og brugeradfærd på nettet er også nogle af de områder, du møder i fagene, samt det nyeste i design af virtuelle omgivelser og visuel kommunikation. Med studieretningen vil alle døre stå åbne for dine fremtidige studiemuligheder, hvad enten de går i retning af det naturvidenskabelige, humanistiske eller samfundsfaglige felt. Design B Kommunikation/IT A

14 NYHED Idrætslinjen Har du styr på dine gener og vil du vide, om de kan gøre dig til bodybuilder eller langdistanceløber? Hvis du er vild med sport, sundhed - og biologien, fysikken og kemien bag, er det denne studieretning, du skal vælge. Her kommer du til at kigge under kølerhjelmen på din krop og finde ud af, hvad der driver systemet. Du kommer til at arbejde med Idræt både praktisk og teoretisk, og får samtidig også en større forståelse for kroppen, fysikken, fødevarer og sundhed. ene er Idræt B og Bioteknologi A. Med dem vil du være godt rustet til at forfølge en fremtid inden for mange naturvidenskabelige uddannelser på både universiteter og professionshøjskoler. Særligt inden for felterne idræt, sundhed, medicin og ernæring. Idræt B Bioteknologi A Biotek Er den store drøm at finde kuren mod kræft, eller er du mere interesseret i at finde ud af, hvordan vores krop fungerer? På Biotek studieretningen kommer du langt omkring. Her bliver du bl.a. klogere på, hvordan virksomheder arbejder med udviklingen af fødevarer og genmodificering, hvordan man udvikler medicin, og hvordan den virker. Biotek åbner døre inden for det sundhedsfaglige, biologiske eller ingeniørfaglige område. Med fagene Matematik A og Bioteknologi A får du en studentereksamen, der med valgfagene kan give dig et stærkt naturvidenskabeligt fundament og give adgang til langt de fleste naturvidenskabelige universitets- og professionsuddannelser. Bioteknologi A Matematik A Science Talent Kan du lide robotter, raketopsendelser og rummet, eller er du mere til atom- og fusionsreaktorer, kvantelevitation og superledere? Science Talent er til dig, der drømmer om fremtiden. Studieretningen rummer et bredt udsnit af det naturvidenskabelige felt på højt niveau og indeholder spændende udviklingsprojekter, for eksempel raketopsendelser og Europas eneste fusionsreaktor til under-visningsbrug. Under studiet kan du desuden fordybe dig i højteknologiske temaer som fx robotter, atomreaktorer, satellitter, raketter, rummet, stjerner og fjerne galakser. Hæver du det obligatoriske fag Kemi B til Kemi A, får du en studentereksamen med alle de naturvidenskabelige fag på A-niveau. Dermed får du fri adgang til alle naturvidenskabelige uddannelser i Danmark. Matematik A Fysik A

15 Science Plus Drømmer du om at være med til at løse de udfordringer, som det moderne velfærdssamfund står over for gennem arbejde med naturvidenskabelige fag og problematikker? I denne brede studieretning med biologi, kemi og fysik på B-niveau, kommer du til at arbejde i mange tværfaglige forløb. Ofte er de projektorienteret, så I arbejder jer grundigt ind i emnet, og jeres viden fra de naturvidenskabelige fag bliver kombineret med jeres viden fra teknologi og samfundsfag. Du vil komme til at arbejde sammen med både det private og det offentlige erhvervsliv, eksempelvis bryggerier, forskningsinstitutioner og sygeplejerskeskolen. Studieretningen forbereder dig rigtig godt til mange af ingeniøruddannelserne, sundhedsuddannelserne, fødevareindustrien samt en lang række humanistiske og samfundsfaglige uddannelser. Biologi B Matematik A Teknologi og Samfund Er du interesseret i samfundsfag og den nyeste udvikling inden for teknologi? På Teknologi og Samfundsfag studieretningen kommer du til at arbejde med samfundsfag, og teknologiens betydning for vores samfund. Hvorfor satser vi på vindmøller i Danmark, skal vi overvåge alle mennesker nu hvor det er teknologisk muligt? I samarbejde med erhvervslivet eller offentlige institutioner, skal du udvikle og producere prototyper, der kan hjælpe, forbedre eller innovere processer i det virkelige liv. Med fagene Samfundsfag B og Teknologi A får du en spændende studieretning med produktion og udvikling sat i forhold til krav og behov i samfundet. Kombinationen af de målrettede studieretningsfag med matematik, fysik og kemi på B-niveau, sikrer dig en stærk studentereksamen. Teknologi A Samfundsfag B Samfund og Kommunikation Synes du, det er spændende, hvordan vi som mennesker kommunikerer, eller hvordan de sociale medier påvirker politik, reklame og journalistik i det moderne samfund? Så er denne studieretning lige noget for dig. Du kommer til at arbejde med både politik og kommunikation, samtidig med at du får en solid studentereksamen og et grundigt fundament at læse videre på. Studieretningen spænder meget bredt mod mange forskellige videregående uddannelser. Med studieretningsfagene Samfundsfag B og Kommunikation/it A i kombination med rækken af obligatoriske fag på B-niveau, bliver du på denne linje godt rustet til at læse videre inden for en lang række samfundsfaglige, humanistiske eller naturvidenskabelige uddannelser. Samfundsfag B Kommunikation/IT A

16 MidtbyensGymnasium Vil du vide mere om vores uddannelser? Så kontakt en af vores studievejledere. HHX HHX HHX HTX HD(a), studievejleder Marianne Øster Telefon: cand.merc./studievejleder Erna Timmer Jensen Telefon: cand.merc./studievejleder Jørgen Høgh Andersen Telefon: Teknikumingeniør/ studievejleder Trine Rathmann Skøtt Telefon: Mobil:

VIBORG VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM HANDELS- GYMNASIUM

VIBORG VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM HANDELS- GYMNASIUM VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM VIBORG HANDELS- GYMNASIUM VELKOMMEN TIL VIBORGS NYE GYMNASIUM I MIDTBYEN NIKOLAI THORNING MEDICINSTUDERENDE Vi arbejdede i grupper fra to til fem personer. Det er en arbejdsform,

Læs mere

VIBORG VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM HANDELS- GYMNASIUM

VIBORG VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM HANDELS- GYMNASIUM VIBORG TEKNISKE GYMNASIUM VIBORG HANDELS- GYMNASIUM VELKOMMEN TIL MIDTBYENS GYMNASIUM På Midtbyens Gymnasium er fagligheden i centrum. Du får de dygtigste lærere, som er eksperter inden for deres fag og

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

2016-2017. Handelsgymnasiet

2016-2017. Handelsgymnasiet 2016-2017 Handelsgymnasiet Handelsgymnasiet - hhx? Studentereksamen Giver adgang til de videregående uddannelser Kontakt til erhvervslivet Fokus på samfund, sprog, økonomi, marketing Kikki Student (Marketing)

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser HHX HTX STX HF Dansk A Engelsk A Engelsk B Engelsk B Engelsk B Tysk eller Fransk B 2. fremmedsprog B eller A Samtidshistorie B Teknologihistorie C Historie

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

HHX - et gymnasieforløb med muligheder

HHX - et gymnasieforløb med muligheder HHX Profiler HHX - et gymnasieforløb med muligheder 3 MDR GRUNDFORLØB 1.G 2.G 3.G SPECIALISERING På HHX møder du de merkantile fag allerede fra dag ét i dit grundforløb. Efter grundforløbet ved du, om

Læs mere

Tradium Teknisk Gymnasium

Tradium Teknisk Gymnasium 2013-2014 it dna kreativitet teknologi kommunikation naturvidenskab fremtid Tradium Teknisk Gymnasium htx - viden, videre, verden 2 htx - viden, videre, verden Vil du vide mere? Om verden og virkeligheden.

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet 2016 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. IBC Handelsgymnasiet Man bliver forberedt til den

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Januar 2018 Orientering om de fire uddannelser, årets gang, arbejdsformer og de særlige tilbud Orientering om EUD erhvervsuddannelse Orientering om EUD EUX

Læs mere

HHX - et gymnasieforløb med muligheder

HHX - et gymnasieforløb med muligheder HHX Profiler HHX - et gymnasieforløb med muligheder 3 MDR GRUNDFORLØB 1.G 2.G VALGFAG 3.G VALGFAG På HHX møder du de merkantile fag allerede fra dag ét i dit grundforløb. Efter grundforløbet ved du, om

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK % 2 3X Velkommen til Teknisk Gymnasium Teknisk Gymnasium Hjørring tilbyder dig en studentereksamen efter

Læs mere

NÆSTVED OG KØGE

NÆSTVED OG KØGE TEKNISK GYM NASIUM NÆSTVED OG KØGE WWW.EUCSJ.DK/HTX 1 VEL MØDT TIL NØRDERI PÅ DEN FEDE MÅDE Drømmer du også om en fremtid inden for naturvidenskab, teknologi, IT, kreativitet og innovation? Så er det en

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET SIDE 2 / HANDELSGYMNASIET.COM KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER HAR DU LYST TIL ET LIV MED HANDEL OG EKSPORT? ELLER MED MARKETING OG LEDELSE? VIL DU RUSTES TIL EN VERDEN

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018 VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018 EUX den erhvervsfaglige studentereksamen Karrieremuligheder EUX Business Leder Sælger/salgschef Indkøber Egen virksomhed/iværksætter Egen webshop It superbruger Politibetjent

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15 eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig

Læs mere

Økonomilinjen - Businessklassen

Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Virksomhedsøkonomi A Matematik B International økonomi A Du er lidt af en børshaj og interesserer dig for økonomi både i virksomheden og

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

1. Sprog og Identitet

1. Sprog og Identitet 1. Sprog og Identitet Engelsk A, Spansk begynder A og Psykologi B Engelsk Engelsk Engelsk Engelsk A Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder A Psykologi Psykologi Psykologi B Samfundsfag

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 hvordan er det at starte på gymnasiet? Det var nervepirrende at blive sendt ud i en klasse med nye mennesker, men lærerne var

Læs mere

HTX Game Design. Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted

HTX Game Design. Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted HTX Game Design Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted Hvorfor vælge HTX på ZBC i Ringsted? Et teknisk gymnasium i rivende udvikling Vi er vokset meget i det sidste års tid. Det har gjort, at

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almen uddannelse.

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale.

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. fyr op under 09102014 ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. 2 Velkommen til IBC Handels- gymnasiet Fredericia/Middelfart IBC HANDELSGYMNASIET

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt seks forskellige studieretninger.

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

Studieretninger og valgfag. Gymnasiale uddannelser i Ringkøbing Amt 2005/2006. Gymnasier og HF-kurser. Det Kristne Gymnasium, Ringkøbing...

Studieretninger og valgfag. Gymnasiale uddannelser i Ringkøbing Amt 2005/2006. Gymnasier og HF-kurser. Det Kristne Gymnasium, Ringkøbing... Studieretninger og valgfag Gymnasiale uddannelser i Ringkøbing Amt 2005/2006 Gymnasier og HF-kurser Side Det Kristne Gymnasium, Ringkøbing.......................... 2 Herning Gymnasium......................................

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2015 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Der blev gået og løbet

Læs mere

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A, kinesisk begynder A Kunstnerisk fag: Inden gymnasiet skal du

Læs mere

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium - i Valby elle r på Østerbro HTX-student HTX-student Htx kort og kontant Htx (teknisk gymnasium) er en af de tre muligheder,

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016 STUDIERETNINGER HNDELSGYMNSIET HHX vi giver dig nye muligheder 2015-2016 VELKOMMEN TIL HNDELSGYMNSIET HHX HHX-UDDNNELSEN HNDELSGYMNSIET ER ET GODT VLG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med fokus

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus

Sukkertoppen og Vibenhus Sukkertoppen og Vibenhus 2014 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX

Handelsgymnasiet HHX Handelsgymnasiet HHX CECILIE LARSEN, HHX I HILLERØD: Jeg valgte HHX på grund af fagene matematik og økonomi. Jeg vil gerne læse jura og være advokat, og faget erhvervsjura på tredje år giver mig et lille

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

Handelsgymnasiet Mariagerfjord

Handelsgymnasiet Mariagerfjord 2017-2018 Handelsgymnasiet Mariagerfjord Vidste du i øvrigt: - at hhx er den eneste gymnasiale uddannelse, hvor alle elever får engelsk på A-niveau - at der i Handelsgymnasiet er mulighed for at få tre

Læs mere

Handelsgymnasiet - hhx

Handelsgymnasiet - hhx Handelsgymnasiet - hhx En gymnasial uddannelse Især for dig, der har lyst til at tage en videregående uddannelse Økonomi, salg, sprog og kultur, kommunikation, reklame eksport, markedsføring, ledelse,

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden En lille pause på skolens store idrætsdag.

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Analyse af studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx)

Analyse af studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx) Analyse af studenterne fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx) Af Kristine Flagstad De naturvidenskabelige fag blev styrket via gymnasiereformen. Det viste analysen af studenterne i 2008.

Læs mere

HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt fem forskellige studieretninger.

Læs mere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i vejledning inden for

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til Handelsgymnasiet HHX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Klar til livet Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Handelsgymnasiet HHX Velkommen på handelsgymnasiet HHX Tættere på virkeligheden

Læs mere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Center Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Danmark? Studievalg Danmark består af 7 regionale vejledningscentre under Uddannelses-

Læs mere

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET SIDE 2 / handelsskolen.com KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER Har du lyst til et liv med handel og eksport? Eller med marketing og ledelse? Vil du rustes til en

Læs mere

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Forventninger Undervisning med udfordringer Aarhus Universitet-HIH Leadership Eksamensbevis med muligheder

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX 2019 International studieretning med 6 ugers ophold i USA Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

DEN NYE GYMNASIEREFORM AUGUST 2017

DEN NYE GYMNASIEREFORM AUGUST 2017 DEN NYE GYMNASIEREFORM AUGUST 2017 Med baggrund i Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen)

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) 2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Engelsk A Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Engelsk A 335 timer Valgfag B* B* Naturgeo.

Læs mere

Fakta om htx. 3-årig gymnasieuddannelse. Naturvidenskabeligt og teknologisk fokus. Virkelighedsnær undervisning, som kobler teori og praksis

Fakta om htx. 3-årig gymnasieuddannelse. Naturvidenskabeligt og teknologisk fokus. Virkelighedsnær undervisning, som kobler teori og praksis Fakta om htx 3-årig gymnasieuddannelse Naturvidenskabeligt og teknologisk fokus Virkelighedsnær undervisning, som kobler teori og praksis Mindst lige så krævende som de andre gymnasieuddannelser htx (teknisk)

Læs mere

Vælg din STUDIERETNING

Vælg din STUDIERETNING Vælg din STUDIERETNING 2017 Tidsplan for dit valg af studieretning Ons-tors uge 36-39 Undervisning i studieretningsfag: - Sproglige studieretninger - Samfundsvidenskabelige studieretninger - Naturvidenskabelige

Læs mere

Gymnasiale uddannelser

Gymnasiale uddannelser Gymnasiale uddannelser Giver adgang til videregående uddannelse Stx Alment gymnasium Hf Højere forberedelseseksamen (2 år) Hhx Handelsgymnasium Htx Teknisk gymnasium Eks. 1, stx: Matematik Fysik Kemi Eks.

Læs mere

Valgfag A eller Fransk A eller Spansk A. Oldtidskundskab. Tysk B eller Fransk A eller Spansk A. Biologi C. Samfundsfag C

Valgfag A eller Fransk A eller Spansk A. Oldtidskundskab. Tysk B eller Fransk A eller Spansk A. Biologi C. Samfundsfag C NATURVIDENSKAB Verden omkring dig er fyldt med naturvidenskab. Tænk på din mobiltelefon, der er proppet med teknologisk udstyr. Tænk på emballage, cremer og kosmetik, der er fyldt med kemiske stoffer.

Læs mere

STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX

STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX 2018-2019 VELKOMMEN TIL TEKNISK GYMNASIUM HTX T ER ET GODT VALG. Undervisningen på Holstebro Tekniske Gymnasium er præget af den naturvidenskabelige måde at tænke

Læs mere

Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det.

Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det. Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det. Præsentation Hvorfor Game Design på ZBC? Hvem er du? Studieretningsfag Obligatoriske fag Valgfag Eksempel på Komm/IT emneforløb

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse - den erhvervsfaglige studentereksamen På uddannelse INTRO INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt

Læs mere

CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster

CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster Eksamensresultatgennemsnit fordelt på uddannelse og institution samt karaktergennemsnit fordelt på fag og evalueringsform for årets dimittender 2011 inden for hver uddannelse og institution. Der er alene

Læs mere

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne Dagens program 1. Brush up 2. Oplæg om muligheder efter 9. klasse 3. Appetitvækker film om EUD og GYM 4. Informationssøgning 5. Uddannelsesvalg dialogkort 6. Afrunding Study Aalborg Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Læs mere

GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED

GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED en 3-årig gymnasial uddannelse GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Linjer på MORSØ handelsgymnasium International Sproglig Økonomi INNOVATION 2019-2022 Morsø Handelsgymnasium euc nordvest 2 MORSØ handelsgymnasium

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Lørdag d. 21. januar 2017 kl. 10.00 Orientering om de fire uddannelser, årets gang, arbejdsformer og de særlige tilbud Orientering om EUD Orientering om EUD

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 Generelt om CG s studieretninger: CG s ni studieretninger præsenteres på de følgende sider: tre naturvidenskabelige, tre sproglige, to samfundsfaglige og én kunstnerisk. Fælles

Læs mere

2017: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig)

2017: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig) 17: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Tysk forts./fransk forts. B Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb

Læs mere

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS:

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL! Uddannelsesleder Marianne B. Johansen Tlf. 8923 4017 mbj@silkets.dk

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

HTX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS. s. 1

HTX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS. s. 1 CAMPUS HELSINGØR TEKNISK GYMNASIUM Esnord.dk EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis? Har du måske en designer

Læs mere

Handelsgymnasiet Mariagerfjord

Handelsgymnasiet Mariagerfjord 2018-2019 Handelsgymnasiet Mariagerfjord Vidste du i øvrigt: - at hhx er den eneste gymnasiale uddannelse, hvor alle elever får engelsk på A-niveau - at der i Handelsgymnasiet er mulighed for at få tre

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 1. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading,

Læs mere

Velkommen til 2. del!

Velkommen til 2. del! Velkommen til 2. del! De 3-årige gymnasiale uddannelser STX, HHX, HTX STX HHX HTX Statsskolen IBC Teknisk gymnasium Sønderjylland 3 år 3 år 3 år Almen studieforberedende Erhvervsrelateret studieforberedende

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1 HILLERØD TEKNISK GYMNASIUM Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis? Har du måske en designer i maven?

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE - den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op på

Læs mere

Klæbehjerner? OTG fordi det skal være sjovt at lære. Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6962 www.otg.dk Januar 2012 www.langkjaerad.

Klæbehjerner? OTG fordi det skal være sjovt at lære. Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6962 www.otg.dk Januar 2012 www.langkjaerad. Se vores hjemmeside Følg os på facebook OTG fordi det skal være sjovt at lære Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6962 www.otg.dk Januar 2012 www.langkjaerad.dk Klæbehjerner? Velkommen til OTG Hvad

Læs mere

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR!

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! NATURVIDENSKAB Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion? Spørgsmål

Læs mere