Velkommen. God fornøjelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen. God fornøjelse."

Transkript

1 Velkommen Nogle kalder Malta en perle, andre et paradis. Hos FolkeFerie.dk er vi enige i begge navne og betegner desuden øen som vores specialitet. Vi har i denne mappe samlet praktisk information, gode råd og forslag til oplevelser og håber, den vil give dig et godt overblik over Maltas mange muligheder. God fornøjelse.

2 Maltas historie Med Maltas centrale placering er verdensriger kommet, og verdensriger er gået, men malteserne er blevet. Lige siden de første folk kom til øerne omkring år 5000 f.kr., har Malta fungeret som en smeltedigel for øvrige nationers kulturer. Fønikere, karthagere, romere, byzantinere, arabere, normannere, johanitteriddere, franskmænd og englændere var alle herrer over øen og efterlod sig spor af den ene eller anden karakter. Til trods for de mange fremmede påvirkninger har malteserne været i stand til at bevare og føre den maltesiske folkesjæl videre. Det vigtigste træk i den maltesiske folkesjæl er gæstfriheden. Alle som besøger denne Middelhavets perle bliver mødt med åbne arme og en naturlig gæstfrihed, der ikke findes lignende andre steder i middelhavsområdet. Den maltesiske øgruppe består af 7 øer, hvoraf de 3 er beboede: Malta, Gozo og Comino. Landet har taget navn efter den største ø Malta, som med et areal på 246 km 2 er på størrelse med Langeland og har indbyggere. Gozo, den frodigste af de maltesiske øer, har et areal på 67 km 2 og indbyggere. Den mindste af de beboede øer, Comino, er 2,7 km 2 og har 4 indbyggere. De resterende 4 øer er ubeboede: Cominotto, St. Pauls Islands, Filfla og Fungus Rock. Fysisk set er Malta en forholdsvis lille republik, men der findes ikke nogen anden plet på jorden, hvor man på så lille et område kan se så mange imponerende kulturmindesmærker fra alle perioder af mennekehedens lange historie. Kulturperlerne strækker sig lige fra de gamle templer til nutidens barer og restauranter, hvor man kan nyde Maltas spændende køkkenkunst og den maltesiske gæstfrihed. Kulturen er dog ikke Maltas eneste fortrin. Det behagelige klima og den fantastiske natur er medvirkende til at gøre Malta til det ideelle feriemål. Det krystalklare vand og de dejlige sandstrande indbyder til gode strandoplevelser. Selv om turismen i dag er Maltas største indtægtskilde, er den dog langt fra maltesernes eneste mulighed for beskæftigelse. Industrien producerer bl.a. medicinalvarer, kemikalier og elektronik. Der investeres i IT-branchen og både lufthavnen og frihavnen giver stor beskæftigelse. Landbrug og fiskeri har en lang tradition bag sig, og især på den frodige naboø Gozo, dyrkes et væld af forskellige afgrøder. Ikke at forglemme de mange talentfulde maltesiske kunsthåndværkere, som laver smukke kniplinger og striktrøjer, detaljerede smykker samt de fantastiske glaspustere, der laver Maltas enestående glaskunst.

3 Tips og ideer Offentlig transport Det er altid en oplevelse at køre med de gamle, gule busser på Malta. Selvom adskillige af dem har mange år på bagperronen, kører de fint, og det er meget billigt. De fleste linjer går til og fra terminalen i Valletta. Et godt tip til de varme dage er at tage med de ældste busser. De mest moderne har store vinduer og kan være en meget varm fornøjelse i sommerhalvåret. Delfiner Svøm med delfiner i Mediterraneo Marine Park, som har den smukkeste beliggenhed lige ned til Middelhavet. Læs mere på Dykning Oplev det eventyrlige hav omkring Malta. Både erfarne og nybegyndere har let adgang til at se den forunderlige verden under havets overflade. Musik & teater Malta har et rigt kulturliv og tilbyder alt fra opera og ballet til teater og musicals. Øen har Europas ældste fungerede teater, Manoel teatret, bygget i ridder tiden. Gozo Den næststørste af Maltas tre beboede øer. På de 67 km 2 findes betagende naturområder, templer, kirker, saltbassiner og fæstningsværker, samt mulighed for at købe det berømte Gozo strik. Jeep safari Jeep safari giver en enestående mulighed for at opleve afsides steder via ellers ufremkommeligt terræn. En sjov og spændende måde at opleve Malta og Gozo på. Restauranter Hvad enten man foretrækker maltesisk eller internationalt køkken, findes det på Malta. Nationalretten kanin bør nydes i en lokal bar. Skipper Skræk byen Gå på opdagelse i de originale kulisser, hvor filmen Skipper Skræk fra 1980, med en ung Robin Williams i hovedrollen, blev optaget. Shopping Om du leder efter mærkevarer eller små kuriositeter, findes det på Malta. Især Valletta og Sliema er et besøg værd. Af lokale varer er det værd at nævne glaskunst og filigransmykker. Kulinariske specialiteter som soltørrede tomater, olivenolie, kapers, gedeost, vine og likører kan anbefales.

4 Kort over Malta Xwejni Bay Dimitri Point Gordon fyrtårn Gharb Dweja Azur Vinduet Qbajjar Bay Ramla Bay Marsalforn Zebbug Xaghra Citadella Kercem Victoria Ta Kola mølle Xlendi Munxar GOZO Ggantija templet Ghanjsielem Qala Den Blå Lagune Paradise Bay Armier Bay Golden Bay COMINO Apples Eye Bay Santa Marija Skipper Skræk byen Gnejna Bay Mellieha Holiday Centre St. Paul s Bay Salina Kennedy Grove Mosta kuppelkirke MALTA St. George s Bay St. Julian s Sliema VALLETTA Marsascala Bay Zabbar RIDNING Oplev Maltas fan tastiske natur og måske en flot solnedgang på hesteryg. Mulighederne er rige på øens nordlige del. SHOPPING NATTELIV Natklubber, diskoteker, restauranter? Casino, bowling, biograf, shopping eller en hyggelig pub? I St. Julians er mulighederne mangfoldige for en hyggelig aften eller en festlig nat. Om du leder efter mærkevarer eller små kuriositeter, findes det på Malta. Især Valletta og Sliema er et besøg værd. Af lokale varer er det værd at nævne glaskunst og filigransmykker. Kulinariske specialiteter som soltørrede tomater, olivenolie, kapers, gedeost, vine og likører kan anbefales. PLAYMOBIL PARKEN Dingli Cliffs Verdens anden største Playmobil-fabrik. Legepark og gode oplevelser for de mindre børn, samt rund visning for ældre børn og voksne. SEJLTURE Mdina Buskett Mdina Gate Ghar Lapsi Maltas uovertrufne beliggenhed midt i Middelhavet indbyder til oplevelser på havet. Sejlads, havnerundfart, speedbådsture og undervandssafari er nogle af mulighederne. Mange at disse ture har stop ved den berømte Blå Lagune samt ved Krystallagunen, som er et fantastisk sted at snorkle. Mnajdra templet MARKEDER Luqa lufthavn Hagar Qim templet Hver dag er der markeder rundt om på øen. F.eks det store farverige søndagsmarked i Marsaxlokk. Her tilbydes alt fra friskfanget fisk til frugt og grønt, broderede duge og meget, meget mere... HISTORIE Tarxien templet St. George s Bay Delimara Hal Far Point Ghar Hasan St. Thomas Bay Med flere tusind års historie på blot 316 km 2 er det forbløffende let at finde levn fra bla. tempelfolket, romerne, araberne og de mange riddere. Der er et utal af museer, kirker, fæstninger, gravkamre og templer. Peters Pool Marsaxlokk

5 4 fantastiske byer Sliema Maltas hemmelige hovedstad kaldes Sliema også. Hvilket ikke kan undre, for det er her, banker, indkøbscentre og butikker, hoteller, restauranter og barer er koncentreret, her det moderne Malta samles. Sliema er stedet, hvor man shopper, soler og bader fra de flade klipper, flanerer på havnepromenaden, spiser en god middag, får en drink. Valletta Ikke alene er Valletta en af Europas mindste hovedsteder, den er også den mest overskuelige, som den ligger der på yderste halvdel af Scheberrashalvøen og bare måler 600 x 1000 meter. En lille historisk perle, der har fortjent sin plads på UNESCO s verdensarvsliste. Som du går der i de snævre gader med prægtige palæer og kirker fra riddertiden, og måske kigger op på de farvestrålende balkoner i første sals højde eller nyder menneskemylderet over en kop kaffe på en af de romantiske pladser, kan du ikke undgå at blive betaget af den historie, der tog sin begyndelse, da Johanitterridderen Jean Parisot de la Valette i 1566 lagde grundstenen til byen. St. Julians Det er ikke mange årtier siden, St. Julians var en aktiv fiskerby. Ganske vist ligger der stadig enkelte farvestrålende fiskerbåde i Spinola Bay, måske losser de også en kasse fisk i ny og næ, men bådene tjener nu mest til at understrege den maleriske middelhavs idyl. I dag er det turisterne, der dominerer St. Julians. Paceville Maltas forlystelsescentrum nummer ét eller: party, party, party. I Paceville leves det vilde liv hele natten, både af turister og Maltas egen ungdom. Her er barer, pubber, diskoteker, klubber alt hvad et festhjerte kan begære. Ikke langt herfra ligger også nogle af Maltas mest eksklusive hoteller, bl.a. Hilton og Portomaso Tower, det eksklusive kompleks af butikker, restauranter, kontorer og lejligheder, der med sine 22 etager er Maltas højeste bygning.

6 Udflugter Folkeferie s oplevelser Oplevelsestilbuddene afhænger af årstiden og de aktuelle forhold. Venligst se det udleverede program for div. tilbud i netop DIN ferieuge

7 Udflugter Marked i Marsaxlokk Maltesisk marked, stemning, souvenir, fiskerbåden Luzzu, fisk, frugt og grønt. Denne tur byder på alt det lokale. På busturen fortælles om en maltesers liv fra fødsel til død. Skal opleves. Velkomstmiddag Vores hyggelige feriestart og velkomstmiddag afholdes i feriecenterets restaurant. En perfekt begyndelse på ferien med god mad, levende musik og muligheden for at møde andre feriegæster. I 2010 har vi renoveret og moderniseret både menu og køkken, med hjælp og ekspertise fra den kendte, danske TV-kok Henrik Christensen (By på skrump). Velbekomme. Vittoriosa riddernes ukendte hovedstad Riddernes tid på Malta startede i denne mystiske by med sine smalle gader og fæstningsmure. På turen fortælles Johanitterridderordenens spændende historie gennem tiderne. I sommerperioden vil denne tur blive afsluttet med en imponerende havnerundfart i Grand Harbour Europas største naturskabte havn.

8 Udflugter BBQ på havet Efter en kort gåtur starter aftenens hyggelige sejltur til Comino og Den Blå Lagune. Første stop bliver i havnen på Gozo, hvor vi skal have den hjemmelavede mad fra kaptajnens mor med ombord. Nyd dagens sidste solstråler, der indbyder til en svømme/snorkle tur i det krystalklare vand, lagunen er kendt for. Imens forbereder besætningen en lækker gozotansk grillmiddag med forskellige salater. Middelhavsstemning når det er bedst. Marinepark Delfiner søløver papegøjer tre flotte shows i parken Mediterraneo. I parken kan også ses krybdyr. En stor oplevelse for hele familien. Speciel pris for de mindste. Speedbådstur Fra stranden sættes kurs mod Comino og Den Blå Lagune. Fart, vind i håret og skumsprøjt er obligatorisk på en speedbådstur. Undervejs udnytter vi bådens størrelse og sejler ind i de flotte grotter ved Comino. En utrolig naturoplevelse med fart, underholding og badestop i Den Blå Lagune.

9 Udflugter Mosta & M dina Mirakelkirken Europas 3. største kuppelkirke ligger i Mosta. Kuplen er et mesterværk af dimensioner. Få episoden under 2. verdenskrig fortalt og forstå hvorfor kirken kaldes Mirakelkirken. Den gamle hovedstad M dina er sprængfyldt med historie, som fornemmes, når man slentrer gennem de smalle, snoede gader. Fra bastionsmurene er der en fantatisk udsigt over den nordøstlige del af Malta. Bådtur til Den Blå Lagune Tag solcreme, badetøj og håndklæde under armen og tag med til Den Blå Lagune. Vi stopper også ved flotte grotter, Gozo s havn og Krystallagunen. På turen byder det klare vand på mulighed for at se en masse farverige fisk perfekt til dem som vil snorkle. Den Blå Lagune skal opleves. Gozo Besøg naboøen, der efter kort sejllads bl.a. byder på det naturskabte Blå Vindue, Fungus Rock, det store fæstningsværk, Cittadellet og Den Kuppelløse Kuppelkirke. Mulighed for at handle mange af øens specialiteter såsom strikvarer, glaskunst, filigransmykker, likører, honning og gedeost. I byen Qala, i det 150 år gamle bondehus, Il-Wileg, får vi serveret en frokost med en oplevelse for smagsløgene. Dagen afsluttes på et imponerende udsigtspunkt.

10 Aktiv fritid Malta er et af Europas bedste dykkersteder, og verden under overfladen er helt unik. Ovenvande er de fantastiske klippelandskaber ideelle til vandring, ridning m.m.

11 Aktiv fritid Sport Der er gode muligheder for at dyrke forskellige former for sport på Malta. Fra de større strande kan vandsportsaktiviteter som vandski, vandcykler og bananbåd prøves. Enkelte sportsgrene er sæsonbestemte. Bowling I St. Julians findes et stort moderne bowling center med fuldautomatiske baner. Eden Superbowl tlf.: Dykning Malta er et meget eftertragtet sted for dykkere. Det er muligt både at dykke med snorkel og flaske. Det er ligeledes muligt, at få et prøvedyk med flaske i en swimmingpool for måske senere at udforske det klare Middelhav omkring Malta. Spørg din rejseleder for yderligere oplysninger. Golf Der er muligt at spille golf året rundt på Malta Royal Golf Clubs smukke, 18-hullers bane. Kontakt rejselederne for mere information. Tennis På Mellieha Holiday Centre findes en tennisbane, som kan reserveres i receptionen. Desuden har Marsa Sports Club flere baner til udlejning. Tilskuersport Maltesernes foretrukne sportsgrene er hestevæddeløb og fodbold. Malta Racing Club afholder hver søndag eftermiddag fra slutningen af oktober til medio maj hestevæddeløb i Marsa. Fra medio maj til slutningen af oktober afvikler klubben hestevæddeløb på udvalgte fredage. De vigtigste fodboldkampe arrangeres af Malta Football Association fra oktober til juni på nationalstadionet i Ta Qali. Her spilles ligeledes internationale kampe. Spørg din rejseleder for yderligere information.

12 Shopping Indkøb Der er rig mulighed for at få nogle af Maltas specialiteter med hjem. I kunsthåndværkerbyen Ta Qali ved Mdina kan du gøre dig nogle lokale indkøb af bl.a. strik, kniplinger, keramik, glas og filigransmykker. Lignende varer ses andre steder i landet, men i Ta Qali er det muligt at se kunsthåndværkerne i arbejde. På Gozo findes en tilsvarende kunsthåndværkerby i Ta Dbiegi. Andre varer, der kan købes med fordel, er stof til såvel beklædning som bolig, cowboytøj samt brillestel. Markeder Oplev den lokale stemning og grib samtidig chancen for at gøre nogle gode, billige indkøb. Markedsdage Mandag: Valletta og Mosta Tirsdag: Valletta og Cospicua Onsdag: Valletta og Birkirkara Torsdag: Valletta, Zurrieg og Birzebbugia Fredag: Valletta og Birkirkara Lørdag: Valletta Søndag: Valletta, Rabat og Marsaxlokk Butikkernes åbningstider Generelle åbningstider er som følger: Alle hverdage: 9 13 og ca Lørdage: 9 13 Søn- og helligdage: Lukket Markederne starter ca. kl og slutter ca. kl På markederne sælges alt fra sko, tøj og tasker til fisk, frugt og grønt. Ulig andre Middelhavslande pruttes der ikke om prisen. Du kan foreslå et nedslag i prisen, men kan forvente, at sælgeren afviser forslaget.

13 Gå i byen Drikkepenge Hvis man er tilfreds med betjeningen, er det normalt, at man på restauranter og barer giver 5-10 % af regningens beløb i drikkepenge. Kasinoer Maltas fire kasinoer er beliggende ved byerne Bugibba, St. Julians og Vittoriosa. Der spilles fransk- og amerikansk roulette, baccarat (chemin de fer), blackjack og boule efter internationale regler. Man skal dog være fyldt 18 år, medbringe pas, samt være pænt påklædt. Natteliv Malta har andet og mere at byde på end kulturelle oplevelser og et dejligt klima. I området omkring Bugibba og St. Julians findes det pulserende natteliv med et væld af barer og diskoteker.

14 Kultur Biografer Der findes biografer i Bugibba, St. Julians, Fgura, Valletta, Marsaskala og på Gozo. Filmene vises på originalsproget, fortrinsvis engelsk. Udenlandske film har engelske undertekster. En oversigt over de film der vises, findes i den lokale avis The Times. Fester De mest populære begivenheder i Maltas kalender er de mange festaer, som hovedsageligt afholdes i sommermånederne. Disse fester er tilegnet de enkelte landsbyers helgener og foregår med pomp og pragt. Byens orkester spiller op, gaderne er smukt dekorerede og himlen oplyses af farverigt festfyrværkeri. Spørg din rejseleder for nærmere information om steder og tidspunkter for disse talrige fester. I forbindelse med de nationale helligdage er der som regel også byfest. Karneval I februar afholdes det årlige karneval. Festlighederne er centreret omkring hovedstaden Valletta, men også i flere mindre byer er der tradition for at fejre denne farverige begivenhed. Museer Valletta National Museum of Archaeology, Republik Str. National Museum of Fine Arts, South Str. Palace Armoury, Republic Str. National War Museum, Fort St. Elmo

15 Kultur Museer Mdina/Rabat Domvs Romana, Rabat St. Paul s Catacombs, Rabat National Museum of Natural History Gozo Museum of Archaeology, The Citadel Natural Science Museum, The Citadel Folklore Museum, The Citadel Ggantija Temples, Xaghra Ta Kola Windmill, Xaghra The Old Prison, The Citadel Åbningstider: Mandag søndag: Lukket: 24., 25. og 31. december, 1. januar, Langfredag Katedraler St. John s Co-Cathedral Republic Street, Valletta. Åbningstider: Mandag fredag: Lørdag: Søn- og helligdage: Lukket Hypogeum Det underjordiske tempel opført for flere 1000 år siden er yderst bevaringsværdigt, og besøgstallet er derfor begrænset til maximum 80 pr. dag. Det er en god ide, og tit strengt nødvendigt, at bestille tid da stedet er velbesøgt, og tiderne ofte fuldt optaget flere uger i forvejen. Billetter kan erhverves ved Hypogeum og Det Arkæologiske Museum i Valletta, eller reserveres på Øvrige Malta Maritime Museum, Vittoriosa Inquisitor s Palace, Vittoriosa Ghar Dalam Cave and Museum, Birzebbuga Hagar Qim Temples, Qrendi Mnajdra Temples, Qrendi Tarxien Temples, Tarxien Maltas nationalteater, Teatru Manoel, er bygget i 1732 og er dermed et af Europas ældste teatre i brug. Teatret er berømt for den enestående akustik. Her opføres skuespil, operaer, koncerter og balletter af såvel lokale som internationale kunstnere. Adresse: 115, Old Theatre Street, Valletta, VLT 12 Mandag lørdag arrangeres rundvisning flere gange dagligt. Spørg din rejseleder for nærmere information.

16 Kommunikation Aviser Der kan ikke købes danske aviser på Malta. Engelske, tyske, franske og italienske er dog at finde mange steder. Derudover udgives der dagligt to engelsksprogede maltesiske aviser The Times og The MALTA Independent. Internet Det er muligt at komme på internettet fra de fleste hoteller. Desuden findes der internetcafeer rundt omkring på øen. Spørg din rejseleder for yderligere information. Post Gode ferieoplevelser er værd at skrive hjem om, og postkort findes på hvert et gadehjørne. Frimærker kan købes på alle posthuse, de fleste hoteller og ved enkelte tobakshandlere. Posthuse findes i de fleste byer og er opdelt i Branch Post Offices og Sub-Post Offices. Mange posthuse lukker allerede kl Mellieha: Sub-Post Office 100 triq il-mithna l-gdida Mellieha MLH 1107 Telefon Det er muligt at ringe hjem fra telefonen, som findes på værelset eller i feriehuset. Et opkald til Danmark koster ca. 20 DKK pr. minut. Det er som oftest billigere at benytte sig af telefonboksene, som er placeret rundt omkring på øen. Telekort sælges i de fleste souvenirbutikker og på posthuse. Når man erhverver sig et telekort, skal man dog være opmærksom på, at der findes tre forskellige slags. Det ene er et telekort, som kun kan benyttes fra en mobiltelefon med tilsvarende simkort. Det andet har en skrabefunktion på bagsiden, men dette kort kan ikke bruges fra værelsestelefonen. Det tredje er et ganske almindeligt telekort, som vi kender det hjemmefra. Telefonkoder Til Danmark: 0045 Til Sverige: 0046 Til Norge: 0047 Til Malta: Nødkald Nødopkald: 112 Ambulance: 112 Brandvæsen: 112 Politi (ulykker): 112 Postkort og breve postes i de røde postkasser. Et brev eller postkort er ca. 4-8 dage om at nå Danmark.

17 Kommunikation Sprog Malta er et af verdens mindste lande, men trods størrelsen har landet sit eget sprog. Det maltesiske sprog, kaldet Malti, er en blanding af mange forskellige dialekter. 90 % af sproget stammer fra arabisk og de resterende 10 % fra henholdsvis engelsk, italiensk og fransk. Langt størstedelen af den maltesiske befolkning taler dog engelsk. Har du alligevel mod på at prøve dig frem med maltesiske gloser, kan du tage nedstående miniparlør til hjælp. Tallene 0 Xejn 1 Wiehed 2 Tnejn 3 Tlieta 4 Erbgha 5 Hamsa 6 Sitta 7 Sebgha 8 Tmienja 9 Disgha 10 Ghaxra 11 Hdax 12 Tnax 13 Tlettax 14 Erbatax 15 Hmistax 20 Ghoxrin 30 Tletin 40 Erbghin 50 Hamsin 60 Sittin 70 Sebghin 80 Tmenin 90 Disghin 100 Mija Nyttige ord og sætninger Ja Iva Nej Le Godmorgen Bongu Godaften Bonswa Godnat Il-lejl it-tajjeb Goddag/farvel Sahha Værsågod M hemmx imniex Tak Grazzi Mange tak Grazzi hafna Selv tak L-istess Hvor er Fejn hu Lige ud Hawn hekk Til højre Lemin Til venstre Xellug Det ved jeg ikke Ma nafx Jeg forstår ikke Ma nifhimx Jeg forstår Nifhem Inde/ude Gewwa/barra Oppe/nede Fuq/taht Jeg går Sejjer Vi går/lad os gå Sejrin/immorru Hvor går De/I hen? Fejn sejjer? Hvad koster den/det? Kemm Iqum/ Kemm jiswa? Det er dyrt Gholi Jeg har ingen penge M ghandix flus Hvor er De fra? Minn fejn int? Hvad vil du/de? Xi trid? Ingenting Xejn Jeg vil spise Ser niekol Jeg er sulten Ghandi l-guh Jeg er tørstig Ghandi l-ghatx Jeg er træt Ghajjien Jeg vil gerne have Nixtieq En kop te/kaffe Tazza te/kafe En cola/øl Wiehed koka/birra Jeg vil gerne betale Han hallas jien Hvordan går det? Kif int? Undskyld Skuzani Vær så venlig Jekk joghgbok Beklager Jiddispjacini Glædelig jul Il-Milied it-tajjeb Godt nytår Is sena t-tajba God fornøjelse eller som malteserne siger Hu pjacir.

18 Lokale forhold Drikkevand Vandet fra hanen er oftest afsaltet havvand, hvilket påvirker smagen. Desuden kan bakteriefloraen være anderledes. Vi anbefaler, at du køber dit drikkevand på flaske. Vandet fra hanen kan godt anvendes til tandbørstning og i forbindelse med madlavning. Helligdage 1. januar Nytårsdag 10. feb. Paulus skibbrud 19. marts Joseph af Nazareth 31. marts Frihedsdag 1. maj Arbejdernes dag 7. juni Nationaldag 29. juni Apostlene Peter og Paulus 15. aug. Jomfru Marias optagelsesdag i himmelen 8. sept. Befrielsesdagen 21. sept. Uafhængighedsdagen 8. dec. Marias uplettede undfangelsesdag 25. dec. 1. juledag Påklædning Malta er et katolsk land, hvor befolkningen sætter religionen højt. Der ses meget strengt på topløs og nøgen solbadning. Det er forbudt de fleste steder og straffes med bøde. Ønsker man at besøge landets kirker, skal skuldre, knæ og lår være tildækkede for både mænd og kvinders vedkommende. Rygning Der er forbud mod at ryge i alle offentlige rum. Det betyder, at rygning ikke er tilladt på restauranter, barer, museer og lignende. Tidsforskel Der er ingen tidsforskel mellem Malta og Danmark. Begge lande har mellemeuropæisk, dvs. 1 time forud for UTC (Universal Time Coordinated) Påsken er endvidere en meget stor højtid i den romersk katolske verden. Langfredag er alt lukket. I flere byer kan man opleve imponerende optog, hvor statuer af Jesus bæres gennem gaderne. Optoget symboliserer Jesus vej fra Pontius Pilatus til Golgata. På alle nationale helligdage er forretninger, banker, offentlige kontorer og enkelte museer lukkede.

19 Sikkerhed Deponering Hvor mange mennesker er samlet, kan der forekomme tyveri. Du kan med fordel leje deponeringsboks på centret. Medbring altid så få værdigenstande som muligt og bær dem sikre steder på kroppen. Konsulat Det danske generalkonsulat: 19 Zachary Street Valletta, VLT 10 Malta Tlf.: Det norske generalkonsulat: Triq Notabile Mriehel, BKR 14 Tlf.: Det svenske generalkonsulat: 19 Zachary Street Valletta, VLT 10 Tlf.: Kriminalitet Kriminaliteten på Malta er væsentlig lavere end i de andre lande omkring Middelhavet. Alligevel er der mennesker, der ikke kan kende forskel på dit og mit. Luk og lås altid døre, vinduer og skodder når feriehuset eller værelset forlades og tag ikke større pengesummer med på stranden. Vi anbefaler, at man lejer en deponeringsboks til opbevaring af penge og værdigenstande. Forlad aldrig en lejet bil med synlige værdigenstande liggende fremme. Når du færdes på gaden, bør dine værdigenstande være placeret tæt ved kroppen. Er uheldet ude tages kontakt til vores rejseledere, så vi kan hjælpe med optagelse af politirapport etc. Timeshare Der vil måske være folk, der stopper dig på gaden angående timeshare lejligheder. Det er ikke altid de fortæller, det er timeshare, de prøver at sælge. I stedet giver de lov til at trække et lod eller lignende, og der er altid gevinst. Det kan være en gratis flaske vin, en uges ferie-ophold eller noget helt tredje. For at få gevinsten skal man så overvære et salgsmøde, ofte på mange timer. Nogle kan føle sig presset til at skrive under på en kontrakt. Skulle du være interesseret i at købe timeshare, så få en advokat til at gennemgå papirerne inden du underskriver. Dansk lov giver særlig beskyttelse for folk, der har købt timeshare. Nævn Denmark eller Danish til sælgerne, det kan få dem til, at lade dig være i fred.

20 Natur Kakerlakker Malta har en del insekter og krybdyr, bl.a. kakerlakker myg, sandfluer og myrer, som alle er ufarlige. Kakerlakker dukker op på selv de bedste hoteller og kan ikke tages som tegn på dårlig hygiejne. Bliver du generet af kakerlakker i værelset eller i feriehuset, kan du bede personalet sprøjte mod dem. Myrer Over hele Malta er myrer et problem. Der er mange af dem fordi limstenen, som Malta består af, suger fugt, og myrer trives i fugtige miljøer. Især om sommeren er de en plage, men det er der råd for. Personalet på hotellet kan sprøjte mod dem, men der er også noget du selv kan gøre. Lad ikke madvarer, og især frugt og søde sager, stå fremme. Selv en smule frugtsaft på køkkenbordet lokker myrer til. Gamle husråd siger, at kanel, kaffegrus eller peber får myrerne til at forsvinde. Derudover kan insektsprøjtemidler anskaffes i de fleste supermarkeder. Myg Der kan forekomme en del myg i løbet af sommeren, men også de kan bekæmpes. Til forebyggelse kan myggesprays og myggemaskiner lige til at stikke i stikkontakten erhverves i de fleste supermarkeder. Er du blevet stukket, kan kløestillende salve eller creme købes både på apoteket og i supermarkeder. Sandfluer Sandfluer er bittesmå insekter, der ofte lever ved vådområder. Dette lille insekt lever også på Malta, og kan især være generende i løbet af sommeren. Man lægger i reglen ikke mærke til at man bliver bidt af en sandflue og ofte forveksles et sandfluebid med et loppebid, da de ligner hinanden. Et sandfluebid klør og man kan anvende samme kløestillende salve som til myggestik. Klør biddene meget og svulmer op, bør en læge kontaktes.

21 Natur Klima Malta har et subtropisk klima dvs. milde vintre med regnperioder og varme, regnfattige sommermåneder. Om sommeren kan solen skinne meget intenst, og det anbefales at bruge solbeskyttende produkter, også når man er på tur i overskyet vejr. Desuden er det altid fornuftigt at medbringe drikkevarer, hvad enten man skal på busudflugt eller vandretur i naturen. Max./min. Vand Nedbør Solskinstimer Januar 15,3 / 9,6 14,3 88,1 5,4 Februar 15,8 / 10,1 14,5 46,7 5,8 Marts 16,5 / 9,8 14,5 38,6 6,9 April 19,7 / 11,9 16,1 23,3 8,5 Maj 23,5 / 14,6 18,4 4,4 9,4 Juni 28,1 / 18,2 21,1 1,2 11,1 Juli 31,4 / 21,4 24,5 1,1 11,6 August 31,7 / 22,4 25,6 0,0 11,0 September 29,3 / 20,5 25,0 35,7 8,9 Oktober 25,2 / 17,9 22,2 46,5 6,9 November 20,5 / 14,7 19,5 106,2 5,3 December 17,5 / 11,2 16,7 118,1 4,9 Strande En stor del af Maltas kyststrækning er klippekyst. Mange steder, især på østkysten er klipperne dog så lave, at man ved at udvise almindelig forsigtighed sagtens kan bade derfra. Ved Sliema er der flade klipper velegnet til solbadning og flere steder findes små bassiner for børn og ikke-svømmere. Der findes flere gode sandstrande på Malta bl.a. Mellieha Bay ved Mellieha Holiday Centre. Desuden: Paradise Bay, Armier Bay, Golden Bay og Pretty Bay. På Gozo: Ramla Bay, Marsalforn Bay og Xlendi Bay. På Comino: Den Blå Lagune.

22 Helbred Apotek Apotekerne i Malta hedder enten Pharmacy eller Chemist. De fleste holder åbent som øvrige forretninger. Enkelte holder åbent søndag formiddag. En liste over disse findes i lokalavisen The Sunday Times. Læge Der er lægekonsultation på Mellieha Holiday Centre tre gange ugentligt. Se andetsteds i denne mappe. Bliver lægehjælp nødvendig, medbring da det gule sygesikringskort, så slipper du for selv at lægge penge ud for konsultationen. Benyttes anden læge, skal der betales kontant. + Husk da at få kvittering, så beløbet kan blive refunderet efter hjemkomst. I akutte tilfælde kan lægen tilkaldes døgnet rundt. Kontakt rejseleder, reception eller servicekontor.

23 Valuta, bank og told Banker Bankernes åbningstider varierer alt efter bank og filial. Generelt holder bankerne åbent : Mandag til torsdag kl Fredag kl Lørdag kl Søn- og helligedage lukket Pengeoverførsel Ønsker du at få penge overført fra Danmark, kan det ske via FolkeFerie. dk mod gebyr. Nemmest er det at ringe direkte til bank eller familie. Beløbet inkl. gebyr indbetales til nedenstående adresse og vil blive overført til rejsemålet: FolkeFerie.dk Hedegaardsvej København S Telefon : Ved indbetaling eller fremsendelse af beløb, skal der oplyses rejsemål, navn og hotel. Du vil få beløbet udbetalt i euro. Pengeoverførslen via FolkeFerie.dk i Danmark koster 225 DKK i overførselsomkostninger. Overførslen tager max. 1-2 hverdage og højeste beløbsgrænse er DKK inkl. gebyr. Valuta Møntenheden på Malta er euro. Vekselkontorer Der findes, udover banker, vekselkontorer i de fleste byer og mange hotelreceptioner veksler også penge. Vær opmærksom på at gebyrer og kurser kan variere. Told Når man rejser hjem fra Malta, som er medlem af EU, til Danmark, må man afgiftsfrit indføre nedenstående, såfremt man er fyldt 16 år og varerne er til eget brug. Spiritus over 22 % 10 liter Hedvin ikke over 22 % 20 liter Bordvin 90 liter Øl 110 liter Cigaretter 800 stk. Cerutter 400 stk. Cigarer 200 stk. Røgtobak 1 kg

24 Transport Bustransport Den offentlige transport varetages af ca. 500 busser. Busserne tager dig med ud på en nostalgisk rejse, da flere af dem stammer helt tilbage fra 1950 erne. I forruden ses et nummer, der angiver, hvilken rute bussen kører på. Der findes både almindelige busser og ekspresbusser. Med få undtagelser starter og stopper alle busser foran byporten i Valletta, hvor hovedbusterminalen findes. Billetten, som købes i bussen, er en engangsbillet, og ved omstigning købes en ny. Billetprisen varierer alt efter bustype og bestemmelsessted. Der er i busserne mulighed for at købe 1-, 3-, 5- og 7-dages billetter. Færger Har du lyst til at besøge den grønne og frodige naboø Gozo, er det muligt med den daglige færgeforbindelse fra Maltas nordligste halvø Marfa til havnebyen Mgarr på Gozo. Overfarten varer cirka 25 minutter. I sommermånederne er der regelmæssige færgeforbindelser fra Malta og Gozo til Comino. Det er også muligt at sejle fra Slima til Valletta og retur, en anderledes og nem måde at rejse på. Desuden er Malta et godt udgangspunkt for en dagstur til Sicilien. Husk altid at have småpenge med til busbilletten og at gemme billetten, da der kan forekomme kontrol. Generelt kører de almindelige busser med 20 minutters mellemrum fra klokken Ekspresbusserne kører hver halve time fra klokken

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP MALTA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP MALTA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP MALTA Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Periode: M/direkte fly fra Kastrup, Billund, Stockholm og Oslo fra maj sept 2015. 5 stjernet luksus midt i middelhavet Corinthia Palace Hotel and Spa

Periode: M/direkte fly fra Kastrup, Billund, Stockholm og Oslo fra maj sept 2015. 5 stjernet luksus midt i middelhavet Corinthia Palace Hotel and Spa Periode: M/direkte fly fra Kastrup, Billund, Stockholm og Oslo fra maj sept 2015 5 stjernet luksus midt i middelhavet Corinthia Palace Hotel and Spa priser fra Billund 4.112, Kastrup 6.190, Stockholm 4.987,

Læs mere

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta Landsforeningen Autismes ferietur til Malta 13. - 20. september 2014 Vi gentager tidligere års succes med en uges dejlig familieferie for alle på Mellieha Holiday Centre på Malta. Mellieha Holiday Centre

Læs mere

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta Landsforeningen Autismes ferietur til Malta 14. - 21. september 2013 Vi gentager tidligere års succes med en uges dejlig familieferie for alle på Mellieha Holiday Centre på Malta. Mellieha Holiday Centre

Læs mere

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 18. 27. september 2015

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 18. 27. september 2015 MAGELØSE MALTA Et kursus med rejse 18. 27. september 2015 Mageløse Malta 2 dages optakt i Løgumkloster og én uge på Malta 18. 27. september 2015 Kursusleder: Højskolelærer Annemarie Morris Tag med til

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

NEXT STOP MALTA GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP MALTA GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP MALTA 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014 MAGELØSE MALTA Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014 Mageløse Malta 4 dages optakt i Løgumkloster og én uge på Malta 19. november 30. november 2014 Kursusleder: Højskolelærer Annemarie Morris

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Korsriddernes Ø 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta

Korsriddernes Ø 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta Oplevelsesrejse til Malta med 2 Korsriddernes Ø 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta Malta - Gozo - Malta Med denne rejse byder der sig

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

have det skønt og præcis, som du vil

have det skønt og præcis, som du vil Paradise Lost Kunsten at gøre absolut ingenting En gang var vi bare de bedste til at servere præcis den morgenmad, som en rigtig skiløber har brug for at kunne fokusere på det, han eller hun elsker mest.

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO

DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2012: 9,2 UD AF 10 C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER USA: DANSK VESTINDIEN & MIAMI

DANSK STUDIE CENTER USA: DANSK VESTINDIEN & MIAMI DANSK STUDIE CENTER USA: DANSK VESTINDIEN & MIAMI Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2012: 9,5 UD AF 10 2 C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret sig

Læs mere

Velkommen til Tyrkiet *

Velkommen til Tyrkiet * Velkommen til Tyrkiet * ALT, HVAD DU HAR BRUG FOR AT VIDE OM DINE GUIDER / OPLEVELSER / UDFLUGTER / PRAKTISK INFORMATION / HJEMREJSE VELKOMMEN TIL TYRKIET! Alle vi guider og aktivitetsguider byder dig

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler.

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler. Vores Summerhome er beliggende i Highland Reserve, Davenport, 15 min. kørsel syd for Orlando og lige midt i Florida. Perfekt beliggenhed, hvis man vil opleve Floridas mangfoldighed. Det er dejligt bolig/ferie

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

Det Musikalske St. Petersburg

Det Musikalske St. Petersburg Det Musikalske St. Petersburg 6 Dage / 5 Natter Dag 1 Ankomst til St. Petersburg. Ved ankomst er det transport til hotellet. Gruppen vil blive mødt af vores lokale quides, der er med under hele turen.

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

TILBUD! Krydstogt til St. Thomas & St. Maarten Skønt cruise til Dansk Vestindien. Pris fra kr. 8370,- Tillæg fra Jylland fra Kr.

TILBUD! Krydstogt til St. Thomas & St. Maarten Skønt cruise til Dansk Vestindien. Pris fra kr. 8370,- Tillæg fra Jylland fra Kr. TILBUD! Krydstogt til St. Thomas & St. Maarten Skønt cruise til Dansk Vestindien Pris fra kr. 8370,- Tillæg fra Jylland fra Kr. 800,- Rederi: MSC Cruises MSC Poesia tager jer med ud på en fantastisk rejse

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Dagsorden Træningslejr. Præsentation Formål med lejren Medbring mv. Træninger Sociale miljø Kontakt med svømmerne

Dagsorden Træningslejr. Præsentation Formål med lejren Medbring mv. Træninger Sociale miljø Kontakt med svømmerne Dagsorden Træningslejr Præsentation Formål med lejren Medbring mv. Træninger Sociale miljø Kontakt med svømmerne Præsentation Holdleder: Jette Hamann-Larsen Træner E1: Claus Erik Winberg-Rolsted Træner

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Australian Open 2014 med

Australian Open 2014 med Australian Open 2014 med Fra 8995,- pr. person Eksklusiv og unik tennisoplevelse Fantastiske Melbourne og Australien Se de største tennisstjerner i aktion Egne tenniseksperter guider dig gennem turneringen

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Barcelona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Barcelona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Barcelona Baseret på 18 deltagere Verden er fuld af fascinerende byer med adgang til unikke oplevelser og gode faciliteter. Blandt dem alle har Barcelona en særlig stjerne hos Eventcom

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Amisol Travel. Grupperejser & Dykkerture. Tlf. 80 401 402 - www.amisol.dk

Amisol Travel. Grupperejser & Dykkerture. Tlf. 80 401 402 - www.amisol.dk Amisol Travel Grupperejser & Dykkerture Tlf. 80 401 402 - www.amisol.dk Velkommen til en verden med Amisol Over 20 års erfaring Mere end 300 000 gæster Amisol Travel AS er et norsk ejet rejsebureau med

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Rejs med Danfoss Marathon Club til Gran Canaria i januar 2013 og få en forrygende start på løbeåret 2013. Du kan vælge både et helt maraton eller en kortere

Læs mere

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter Super Læserrejsetilbud KUN fra kr. 2.699 pr. voksen KUN fra kr. 940 pr. barn Tyrkiet - Side i samarbejde med Herning Folkeblad/Midtjyllands Avis og Spies Side ligger på en halvø, omgivet af lange sandstrande.

Læs mere

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth.

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth. Til FC Vestsjællands sponsorer 29. januar 2013 Kære alle. Herved har FC Vestsjællands Erhvervsklub fornøjelsen at invitere til en spændende busrejse til Hamborg i dagene fredag den 1. marts søndag den

Læs mere

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2 Turplan Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat Dag 1 Kl. 08-8.30 Kl. 14.30 Kl. 16.00 Opsamling på dit hotel eller private adresse med minibus. Bussen holder et kort hvil halvvejs, hvor man kan strække

Læs mere

Island 2015. Hvor på Island skal vi hen... Tidspunkt... Deltagere... Organisation af gruppen... Pas... Fly... Bagage... Highlight... Klima... Penge...

Island 2015. Hvor på Island skal vi hen... Tidspunkt... Deltagere... Organisation af gruppen... Pas... Fly... Bagage... Highlight... Klima... Penge... Island 2015 Hvor på Island skal vi hen... Tidspunkt... Deltagere... Organisation af gruppen... Pas... Fly... Bagage... Highlight... Klima... Penge... Tidsforskel... Mobiltelefon... Krav til udstyr... Pris

Læs mere

App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME

App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME PENTHOUSE Sainte Maxime er indbegrebet af den sydfranske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE

DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2013: 9,8 UD AF 10 C SCOACHINGREJSE NOGLE REJSER, NOGLE UDDANNER SIG, ANDRE GØR BEGGE DELE! Dansk Studie Center har specialiseret

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME App. L Ensolleille SAINTE MAXIME Sainte Maxime er indbegrebet af den syd-franske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved den gamle

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Turen går til Bere Island, Irland!

Turen går til Bere Island, Irland! Turen går til Bere Island, Irland 11.-20. marts 2014 Anholt Skole og Børnehave Kære alle Som lovet ved informationsmødet torsdag aften, sender jeg hermed samme oplysninger ud på skrift, så alle deltagere

Læs mere

UdflugteriCape Town Side 1 af 4 Nyhedsbrev Kontakt Om Albatros SØG tlf. +45 36 98 98 98 Rejs med hjerte, hjerne & holdning Forside Rejser Destinationer Rejsetyper Gå på opdagelse Praktisk information Etik

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Dubai Baseret på 20 deltagere

Inspiration Rejsemål: Dubai Baseret på 20 deltagere Inspiration Rejsemål: Dubai Baseret på 20 deltagere Dubai, som er et af de syv emirater der udgør de Forenede Arabiske Emirater er den perfekte feriedestination og byder på et væld af oplevelser. Dubai

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Sidste skoledag. En festlig dag

Sidste skoledag. En festlig dag Sidste skoledag En festlig dag Sidste skoledag Et vellykket initiativ på sidste skoledag Flere kommuner har gjort et stort stykke arbejde i forbindelse med sidste skoledag. Fx har man i Esbjerg, gennem

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Studietur 2.a 2013 London Musik (PE) og Engelsk (LE) UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Fredag den 15 3 13 AT (opgave på rejsen). 12:00 Mødetid vi mødes under uret på Århus H 12:27 Afgang fra Århus H.

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Oktoberfesten er traditionen tro blevet afholdt hvert år siden 1810. I de store festtelte serveres der store kolde pilsnere og grillkylling, og

Læs mere

Ophold. - Kanotur - Velvære - Shopping. Weekend - Museumsbesøg - Van dretur - Gudenåen Himmelbjer get Ferie - Kanotur - Velvære

Ophold. - Kanotur - Velvære - Shopping. Weekend - Museumsbesøg - Van dretur - Gudenåen Himmelbjer get Ferie - Kanotur - Velvære get Cykelture - Ferie - Kanotur Kanotur - Velvære - Shopping - Weekend - Museumsbesøg Vandretur - Gudenåen Himmelbjerget Cykelture - Ferie - Weekend - Museumsbesøg Vandretur - Gudenåen Himmelbjerget Ferie

Læs mere

Sommerlejren Sejerborg

Sommerlejren Sejerborg Sommerlejren Sejerborg Kære forældre. I dette informations brev vil I finde de praktiske oplysninger I har behov for, i forbindelse med jeres barns/børns lejrophold på Sejerborg. Vi glæder os til at give

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI

PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI 99,- EUR 76,- EUR 275,- EUR 1 x velkomst drink 1 x 3-retters middag (Menu) i hotellets restaurant (eller i en nærliggende) 1 x billet til byrundtur eller bådtur

Læs mere

TREASURE ISLAND. Guadeloupe by

TREASURE ISLAND. Guadeloupe by TREASURE ISLAND Guadeloupe by Den, som søger skal finde. Til dig, som vil det hele. Som vil ha både og. Og som aldrig kan bestemme sig. Velkommen til øen, som vil gøre dig helt vild og fuldstændig henført.

Læs mere

Dit næste valg Færøerne

Dit næste valg Færøerne m ø d e r f i r m a r e j s e r k o n f e r e n c e r o p l e v e l s e r Dit næste valg Færøerne ISLAND Tórshavn FÆRØERNE SHETLAND NORGE SKOTLAND ENGLAND DANMARK w w w. g r e e n g at e. f o 2 3 Færøerne

Læs mere

Hvorfor et sikkert tilbud?

Hvorfor et sikkert tilbud? Boligtilbuddet drejer sig om en 3-soveværelses lejlighed på 145 m2 + ca. 80 m2 privat tagterrasse. Prisen er nedsat fra oprindelig 350.000 euro til nu 210.000 euro. En prisnedsættelse på 40 procent. Hvorfor

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

17 dages vinterrejse l Las Vegas og Hawaii 2. 18. november 2010

17 dages vinterrejse l Las Vegas og Hawaii 2. 18. november 2010 17 dages vinterrejse l Las Vegas og Hawaii 2. 18. november 2010 Dag 1 Vi mødes i Københavns Lu havn kl. 11.30 og flyver med Delta Airlines l New York kl. 13.20. Herfra er der en kort flyvetur l Las Vegas,

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole.

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole. Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram Sæson 2015-16 Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser www.langelandungdomsskole.dk Lykkeposeophold Kender du det med at købe en lykkepose i fx Matas?

Læs mere

Kom maj du søde milde

Kom maj du søde milde Nyhedsbrev No. 9 Maj 2014 33. Årg Kom maj du søde milde I dette nummer af Nyhedsbrevet: Alt om linjerejserne: Film, animation & IT i Berlin Kunst i Berlin Teater i London Musik i Prag Planer for skr. prøver.

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME Vi har flere hundrede ejendomme til salg i Sydfrankrig. Her er et lille udvalg. Kontakt os med Deres ønsker og behov på tlf 70 20 29 59 eller email hs@helleskovby.dk

Læs mere