Velkommen. God fornøjelse.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen. God fornøjelse."

Transkript

1 Velkommen Nogle kalder Malta en perle, andre et paradis. Hos FolkeFerie.dk er vi enige i begge navne og betegner desuden øen som vores specialitet. Vi har i denne mappe samlet praktisk information, gode råd og forslag til oplevelser og håber, den vil give dig et godt overblik over Maltas mange muligheder. God fornøjelse.

2 Maltas historie Med Maltas centrale placering er verdensriger kommet, og verdensriger er gået, men malteserne er blevet. Lige siden de første folk kom til øerne omkring år 5000 f.kr., har Malta fungeret som en smeltedigel for øvrige nationers kulturer. Fønikere, karthagere, romere, byzantinere, arabere, normannere, johanitteriddere, franskmænd og englændere var alle herrer over øen og efterlod sig spor af den ene eller anden karakter. Til trods for de mange fremmede påvirkninger har malteserne været i stand til at bevare og føre den maltesiske folkesjæl videre. Det vigtigste træk i den maltesiske folkesjæl er gæstfriheden. Alle som besøger denne Middelhavets perle bliver mødt med åbne arme og en naturlig gæstfrihed, der ikke findes lignende andre steder i middelhavsområdet. Den maltesiske øgruppe består af 7 øer, hvoraf de 3 er beboede: Malta, Gozo og Comino. Landet har taget navn efter den største ø Malta, som med et areal på 246 km 2 er på størrelse med Langeland og har indbyggere. Gozo, den frodigste af de maltesiske øer, har et areal på 67 km 2 og indbyggere. Den mindste af de beboede øer, Comino, er 2,7 km 2 og har 4 indbyggere. De resterende 4 øer er ubeboede: Cominotto, St. Pauls Islands, Filfla og Fungus Rock. Fysisk set er Malta en forholdsvis lille republik, men der findes ikke nogen anden plet på jorden, hvor man på så lille et område kan se så mange imponerende kulturmindesmærker fra alle perioder af mennekehedens lange historie. Kulturperlerne strækker sig lige fra de gamle templer til nutidens barer og restauranter, hvor man kan nyde Maltas spændende køkkenkunst og den maltesiske gæstfrihed. Kulturen er dog ikke Maltas eneste fortrin. Det behagelige klima og den fantastiske natur er medvirkende til at gøre Malta til det ideelle feriemål. Det krystalklare vand og de dejlige sandstrande indbyder til gode strandoplevelser. Selv om turismen i dag er Maltas største indtægtskilde, er den dog langt fra maltesernes eneste mulighed for beskæftigelse. Industrien producerer bl.a. medicinalvarer, kemikalier og elektronik. Der investeres i IT-branchen og både lufthavnen og frihavnen giver stor beskæftigelse. Landbrug og fiskeri har en lang tradition bag sig, og især på den frodige naboø Gozo, dyrkes et væld af forskellige afgrøder. Ikke at forglemme de mange talentfulde maltesiske kunsthåndværkere, som laver smukke kniplinger og striktrøjer, detaljerede smykker samt de fantastiske glaspustere, der laver Maltas enestående glaskunst.

3 Tips og ideer Offentlig transport Det er altid en oplevelse at køre med de gamle, gule busser på Malta. Selvom adskillige af dem har mange år på bagperronen, kører de fint, og det er meget billigt. De fleste linjer går til og fra terminalen i Valletta. Et godt tip til de varme dage er at tage med de ældste busser. De mest moderne har store vinduer og kan være en meget varm fornøjelse i sommerhalvåret. Delfiner Svøm med delfiner i Mediterraneo Marine Park, som har den smukkeste beliggenhed lige ned til Middelhavet. Læs mere på Dykning Oplev det eventyrlige hav omkring Malta. Både erfarne og nybegyndere har let adgang til at se den forunderlige verden under havets overflade. Musik & teater Malta har et rigt kulturliv og tilbyder alt fra opera og ballet til teater og musicals. Øen har Europas ældste fungerede teater, Manoel teatret, bygget i ridder tiden. Gozo Den næststørste af Maltas tre beboede øer. På de 67 km 2 findes betagende naturområder, templer, kirker, saltbassiner og fæstningsværker, samt mulighed for at købe det berømte Gozo strik. Jeep safari Jeep safari giver en enestående mulighed for at opleve afsides steder via ellers ufremkommeligt terræn. En sjov og spændende måde at opleve Malta og Gozo på. Restauranter Hvad enten man foretrækker maltesisk eller internationalt køkken, findes det på Malta. Nationalretten kanin bør nydes i en lokal bar. Skipper Skræk byen Gå på opdagelse i de originale kulisser, hvor filmen Skipper Skræk fra 1980, med en ung Robin Williams i hovedrollen, blev optaget. Shopping Om du leder efter mærkevarer eller små kuriositeter, findes det på Malta. Især Valletta og Sliema er et besøg værd. Af lokale varer er det værd at nævne glaskunst og filigransmykker. Kulinariske specialiteter som soltørrede tomater, olivenolie, kapers, gedeost, vine og likører kan anbefales.

4 Kort over Malta Xwejni Bay Dimitri Point Gordon fyrtårn Gharb Dweja Azur Vinduet Qbajjar Bay Ramla Bay Marsalforn Zebbug Xaghra Citadella Kercem Victoria Ta Kola mølle Xlendi Munxar GOZO Ggantija templet Ghanjsielem Qala Den Blå Lagune Paradise Bay Armier Bay Golden Bay COMINO Apples Eye Bay Santa Marija Skipper Skræk byen Gnejna Bay Mellieha Holiday Centre St. Paul s Bay Salina Kennedy Grove Mosta kuppelkirke MALTA St. George s Bay St. Julian s Sliema VALLETTA Marsascala Bay Zabbar RIDNING Oplev Maltas fan tastiske natur og måske en flot solnedgang på hesteryg. Mulighederne er rige på øens nordlige del. SHOPPING NATTELIV Natklubber, diskoteker, restauranter? Casino, bowling, biograf, shopping eller en hyggelig pub? I St. Julians er mulighederne mangfoldige for en hyggelig aften eller en festlig nat. Om du leder efter mærkevarer eller små kuriositeter, findes det på Malta. Især Valletta og Sliema er et besøg værd. Af lokale varer er det værd at nævne glaskunst og filigransmykker. Kulinariske specialiteter som soltørrede tomater, olivenolie, kapers, gedeost, vine og likører kan anbefales. PLAYMOBIL PARKEN Dingli Cliffs Verdens anden største Playmobil-fabrik. Legepark og gode oplevelser for de mindre børn, samt rund visning for ældre børn og voksne. SEJLTURE Mdina Buskett Mdina Gate Ghar Lapsi Maltas uovertrufne beliggenhed midt i Middelhavet indbyder til oplevelser på havet. Sejlads, havnerundfart, speedbådsture og undervandssafari er nogle af mulighederne. Mange at disse ture har stop ved den berømte Blå Lagune samt ved Krystallagunen, som er et fantastisk sted at snorkle. Mnajdra templet MARKEDER Luqa lufthavn Hagar Qim templet Hver dag er der markeder rundt om på øen. F.eks det store farverige søndagsmarked i Marsaxlokk. Her tilbydes alt fra friskfanget fisk til frugt og grønt, broderede duge og meget, meget mere... HISTORIE Tarxien templet St. George s Bay Delimara Hal Far Point Ghar Hasan St. Thomas Bay Med flere tusind års historie på blot 316 km 2 er det forbløffende let at finde levn fra bla. tempelfolket, romerne, araberne og de mange riddere. Der er et utal af museer, kirker, fæstninger, gravkamre og templer. Peters Pool Marsaxlokk

5 4 fantastiske byer Sliema Maltas hemmelige hovedstad kaldes Sliema også. Hvilket ikke kan undre, for det er her, banker, indkøbscentre og butikker, hoteller, restauranter og barer er koncentreret, her det moderne Malta samles. Sliema er stedet, hvor man shopper, soler og bader fra de flade klipper, flanerer på havnepromenaden, spiser en god middag, får en drink. Valletta Ikke alene er Valletta en af Europas mindste hovedsteder, den er også den mest overskuelige, som den ligger der på yderste halvdel af Scheberrashalvøen og bare måler 600 x 1000 meter. En lille historisk perle, der har fortjent sin plads på UNESCO s verdensarvsliste. Som du går der i de snævre gader med prægtige palæer og kirker fra riddertiden, og måske kigger op på de farvestrålende balkoner i første sals højde eller nyder menneskemylderet over en kop kaffe på en af de romantiske pladser, kan du ikke undgå at blive betaget af den historie, der tog sin begyndelse, da Johanitterridderen Jean Parisot de la Valette i 1566 lagde grundstenen til byen. St. Julians Det er ikke mange årtier siden, St. Julians var en aktiv fiskerby. Ganske vist ligger der stadig enkelte farvestrålende fiskerbåde i Spinola Bay, måske losser de også en kasse fisk i ny og næ, men bådene tjener nu mest til at understrege den maleriske middelhavs idyl. I dag er det turisterne, der dominerer St. Julians. Paceville Maltas forlystelsescentrum nummer ét eller: party, party, party. I Paceville leves det vilde liv hele natten, både af turister og Maltas egen ungdom. Her er barer, pubber, diskoteker, klubber alt hvad et festhjerte kan begære. Ikke langt herfra ligger også nogle af Maltas mest eksklusive hoteller, bl.a. Hilton og Portomaso Tower, det eksklusive kompleks af butikker, restauranter, kontorer og lejligheder, der med sine 22 etager er Maltas højeste bygning.

6 Udflugter Folkeferie s oplevelser Oplevelsestilbuddene afhænger af årstiden og de aktuelle forhold. Venligst se det udleverede program for div. tilbud i netop DIN ferieuge

7 Udflugter Marked i Marsaxlokk Maltesisk marked, stemning, souvenir, fiskerbåden Luzzu, fisk, frugt og grønt. Denne tur byder på alt det lokale. På busturen fortælles om en maltesers liv fra fødsel til død. Skal opleves. Velkomstmiddag Vores hyggelige feriestart og velkomstmiddag afholdes i feriecenterets restaurant. En perfekt begyndelse på ferien med god mad, levende musik og muligheden for at møde andre feriegæster. I 2010 har vi renoveret og moderniseret både menu og køkken, med hjælp og ekspertise fra den kendte, danske TV-kok Henrik Christensen (By på skrump). Velbekomme. Vittoriosa riddernes ukendte hovedstad Riddernes tid på Malta startede i denne mystiske by med sine smalle gader og fæstningsmure. På turen fortælles Johanitterridderordenens spændende historie gennem tiderne. I sommerperioden vil denne tur blive afsluttet med en imponerende havnerundfart i Grand Harbour Europas største naturskabte havn.

8 Udflugter BBQ på havet Efter en kort gåtur starter aftenens hyggelige sejltur til Comino og Den Blå Lagune. Første stop bliver i havnen på Gozo, hvor vi skal have den hjemmelavede mad fra kaptajnens mor med ombord. Nyd dagens sidste solstråler, der indbyder til en svømme/snorkle tur i det krystalklare vand, lagunen er kendt for. Imens forbereder besætningen en lækker gozotansk grillmiddag med forskellige salater. Middelhavsstemning når det er bedst. Marinepark Delfiner søløver papegøjer tre flotte shows i parken Mediterraneo. I parken kan også ses krybdyr. En stor oplevelse for hele familien. Speciel pris for de mindste. Speedbådstur Fra stranden sættes kurs mod Comino og Den Blå Lagune. Fart, vind i håret og skumsprøjt er obligatorisk på en speedbådstur. Undervejs udnytter vi bådens størrelse og sejler ind i de flotte grotter ved Comino. En utrolig naturoplevelse med fart, underholding og badestop i Den Blå Lagune.

9 Udflugter Mosta & M dina Mirakelkirken Europas 3. største kuppelkirke ligger i Mosta. Kuplen er et mesterværk af dimensioner. Få episoden under 2. verdenskrig fortalt og forstå hvorfor kirken kaldes Mirakelkirken. Den gamle hovedstad M dina er sprængfyldt med historie, som fornemmes, når man slentrer gennem de smalle, snoede gader. Fra bastionsmurene er der en fantatisk udsigt over den nordøstlige del af Malta. Bådtur til Den Blå Lagune Tag solcreme, badetøj og håndklæde under armen og tag med til Den Blå Lagune. Vi stopper også ved flotte grotter, Gozo s havn og Krystallagunen. På turen byder det klare vand på mulighed for at se en masse farverige fisk perfekt til dem som vil snorkle. Den Blå Lagune skal opleves. Gozo Besøg naboøen, der efter kort sejllads bl.a. byder på det naturskabte Blå Vindue, Fungus Rock, det store fæstningsværk, Cittadellet og Den Kuppelløse Kuppelkirke. Mulighed for at handle mange af øens specialiteter såsom strikvarer, glaskunst, filigransmykker, likører, honning og gedeost. I byen Qala, i det 150 år gamle bondehus, Il-Wileg, får vi serveret en frokost med en oplevelse for smagsløgene. Dagen afsluttes på et imponerende udsigtspunkt.

10 Aktiv fritid Malta er et af Europas bedste dykkersteder, og verden under overfladen er helt unik. Ovenvande er de fantastiske klippelandskaber ideelle til vandring, ridning m.m.

11 Aktiv fritid Sport Der er gode muligheder for at dyrke forskellige former for sport på Malta. Fra de større strande kan vandsportsaktiviteter som vandski, vandcykler og bananbåd prøves. Enkelte sportsgrene er sæsonbestemte. Bowling I St. Julians findes et stort moderne bowling center med fuldautomatiske baner. Eden Superbowl tlf.: Dykning Malta er et meget eftertragtet sted for dykkere. Det er muligt både at dykke med snorkel og flaske. Det er ligeledes muligt, at få et prøvedyk med flaske i en swimmingpool for måske senere at udforske det klare Middelhav omkring Malta. Spørg din rejseleder for yderligere oplysninger. Golf Der er muligt at spille golf året rundt på Malta Royal Golf Clubs smukke, 18-hullers bane. Kontakt rejselederne for mere information. Tennis På Mellieha Holiday Centre findes en tennisbane, som kan reserveres i receptionen. Desuden har Marsa Sports Club flere baner til udlejning. Tilskuersport Maltesernes foretrukne sportsgrene er hestevæddeløb og fodbold. Malta Racing Club afholder hver søndag eftermiddag fra slutningen af oktober til medio maj hestevæddeløb i Marsa. Fra medio maj til slutningen af oktober afvikler klubben hestevæddeløb på udvalgte fredage. De vigtigste fodboldkampe arrangeres af Malta Football Association fra oktober til juni på nationalstadionet i Ta Qali. Her spilles ligeledes internationale kampe. Spørg din rejseleder for yderligere information.

12 Shopping Indkøb Der er rig mulighed for at få nogle af Maltas specialiteter med hjem. I kunsthåndværkerbyen Ta Qali ved Mdina kan du gøre dig nogle lokale indkøb af bl.a. strik, kniplinger, keramik, glas og filigransmykker. Lignende varer ses andre steder i landet, men i Ta Qali er det muligt at se kunsthåndværkerne i arbejde. På Gozo findes en tilsvarende kunsthåndværkerby i Ta Dbiegi. Andre varer, der kan købes med fordel, er stof til såvel beklædning som bolig, cowboytøj samt brillestel. Markeder Oplev den lokale stemning og grib samtidig chancen for at gøre nogle gode, billige indkøb. Markedsdage Mandag: Valletta og Mosta Tirsdag: Valletta og Cospicua Onsdag: Valletta og Birkirkara Torsdag: Valletta, Zurrieg og Birzebbugia Fredag: Valletta og Birkirkara Lørdag: Valletta Søndag: Valletta, Rabat og Marsaxlokk Butikkernes åbningstider Generelle åbningstider er som følger: Alle hverdage: 9 13 og ca Lørdage: 9 13 Søn- og helligdage: Lukket Markederne starter ca. kl og slutter ca. kl På markederne sælges alt fra sko, tøj og tasker til fisk, frugt og grønt. Ulig andre Middelhavslande pruttes der ikke om prisen. Du kan foreslå et nedslag i prisen, men kan forvente, at sælgeren afviser forslaget.

13 Gå i byen Drikkepenge Hvis man er tilfreds med betjeningen, er det normalt, at man på restauranter og barer giver 5-10 % af regningens beløb i drikkepenge. Kasinoer Maltas fire kasinoer er beliggende ved byerne Bugibba, St. Julians og Vittoriosa. Der spilles fransk- og amerikansk roulette, baccarat (chemin de fer), blackjack og boule efter internationale regler. Man skal dog være fyldt 18 år, medbringe pas, samt være pænt påklædt. Natteliv Malta har andet og mere at byde på end kulturelle oplevelser og et dejligt klima. I området omkring Bugibba og St. Julians findes det pulserende natteliv med et væld af barer og diskoteker.

14 Kultur Biografer Der findes biografer i Bugibba, St. Julians, Fgura, Valletta, Marsaskala og på Gozo. Filmene vises på originalsproget, fortrinsvis engelsk. Udenlandske film har engelske undertekster. En oversigt over de film der vises, findes i den lokale avis The Times. Fester De mest populære begivenheder i Maltas kalender er de mange festaer, som hovedsageligt afholdes i sommermånederne. Disse fester er tilegnet de enkelte landsbyers helgener og foregår med pomp og pragt. Byens orkester spiller op, gaderne er smukt dekorerede og himlen oplyses af farverigt festfyrværkeri. Spørg din rejseleder for nærmere information om steder og tidspunkter for disse talrige fester. I forbindelse med de nationale helligdage er der som regel også byfest. Karneval I februar afholdes det årlige karneval. Festlighederne er centreret omkring hovedstaden Valletta, men også i flere mindre byer er der tradition for at fejre denne farverige begivenhed. Museer Valletta National Museum of Archaeology, Republik Str. National Museum of Fine Arts, South Str. Palace Armoury, Republic Str. National War Museum, Fort St. Elmo

15 Kultur Museer Mdina/Rabat Domvs Romana, Rabat St. Paul s Catacombs, Rabat National Museum of Natural History Gozo Museum of Archaeology, The Citadel Natural Science Museum, The Citadel Folklore Museum, The Citadel Ggantija Temples, Xaghra Ta Kola Windmill, Xaghra The Old Prison, The Citadel Åbningstider: Mandag søndag: Lukket: 24., 25. og 31. december, 1. januar, Langfredag Katedraler St. John s Co-Cathedral Republic Street, Valletta. Åbningstider: Mandag fredag: Lørdag: Søn- og helligdage: Lukket Hypogeum Det underjordiske tempel opført for flere 1000 år siden er yderst bevaringsværdigt, og besøgstallet er derfor begrænset til maximum 80 pr. dag. Det er en god ide, og tit strengt nødvendigt, at bestille tid da stedet er velbesøgt, og tiderne ofte fuldt optaget flere uger i forvejen. Billetter kan erhverves ved Hypogeum og Det Arkæologiske Museum i Valletta, eller reserveres på Øvrige Malta Maritime Museum, Vittoriosa Inquisitor s Palace, Vittoriosa Ghar Dalam Cave and Museum, Birzebbuga Hagar Qim Temples, Qrendi Mnajdra Temples, Qrendi Tarxien Temples, Tarxien Maltas nationalteater, Teatru Manoel, er bygget i 1732 og er dermed et af Europas ældste teatre i brug. Teatret er berømt for den enestående akustik. Her opføres skuespil, operaer, koncerter og balletter af såvel lokale som internationale kunstnere. Adresse: 115, Old Theatre Street, Valletta, VLT 12 Mandag lørdag arrangeres rundvisning flere gange dagligt. Spørg din rejseleder for nærmere information.

16 Kommunikation Aviser Der kan ikke købes danske aviser på Malta. Engelske, tyske, franske og italienske er dog at finde mange steder. Derudover udgives der dagligt to engelsksprogede maltesiske aviser The Times og The MALTA Independent. Internet Det er muligt at komme på internettet fra de fleste hoteller. Desuden findes der internetcafeer rundt omkring på øen. Spørg din rejseleder for yderligere information. Post Gode ferieoplevelser er værd at skrive hjem om, og postkort findes på hvert et gadehjørne. Frimærker kan købes på alle posthuse, de fleste hoteller og ved enkelte tobakshandlere. Posthuse findes i de fleste byer og er opdelt i Branch Post Offices og Sub-Post Offices. Mange posthuse lukker allerede kl Mellieha: Sub-Post Office 100 triq il-mithna l-gdida Mellieha MLH 1107 Telefon Det er muligt at ringe hjem fra telefonen, som findes på værelset eller i feriehuset. Et opkald til Danmark koster ca. 20 DKK pr. minut. Det er som oftest billigere at benytte sig af telefonboksene, som er placeret rundt omkring på øen. Telekort sælges i de fleste souvenirbutikker og på posthuse. Når man erhverver sig et telekort, skal man dog være opmærksom på, at der findes tre forskellige slags. Det ene er et telekort, som kun kan benyttes fra en mobiltelefon med tilsvarende simkort. Det andet har en skrabefunktion på bagsiden, men dette kort kan ikke bruges fra værelsestelefonen. Det tredje er et ganske almindeligt telekort, som vi kender det hjemmefra. Telefonkoder Til Danmark: 0045 Til Sverige: 0046 Til Norge: 0047 Til Malta: Nødkald Nødopkald: 112 Ambulance: 112 Brandvæsen: 112 Politi (ulykker): 112 Postkort og breve postes i de røde postkasser. Et brev eller postkort er ca. 4-8 dage om at nå Danmark.

17 Kommunikation Sprog Malta er et af verdens mindste lande, men trods størrelsen har landet sit eget sprog. Det maltesiske sprog, kaldet Malti, er en blanding af mange forskellige dialekter. 90 % af sproget stammer fra arabisk og de resterende 10 % fra henholdsvis engelsk, italiensk og fransk. Langt størstedelen af den maltesiske befolkning taler dog engelsk. Har du alligevel mod på at prøve dig frem med maltesiske gloser, kan du tage nedstående miniparlør til hjælp. Tallene 0 Xejn 1 Wiehed 2 Tnejn 3 Tlieta 4 Erbgha 5 Hamsa 6 Sitta 7 Sebgha 8 Tmienja 9 Disgha 10 Ghaxra 11 Hdax 12 Tnax 13 Tlettax 14 Erbatax 15 Hmistax 20 Ghoxrin 30 Tletin 40 Erbghin 50 Hamsin 60 Sittin 70 Sebghin 80 Tmenin 90 Disghin 100 Mija Nyttige ord og sætninger Ja Iva Nej Le Godmorgen Bongu Godaften Bonswa Godnat Il-lejl it-tajjeb Goddag/farvel Sahha Værsågod M hemmx imniex Tak Grazzi Mange tak Grazzi hafna Selv tak L-istess Hvor er Fejn hu Lige ud Hawn hekk Til højre Lemin Til venstre Xellug Det ved jeg ikke Ma nafx Jeg forstår ikke Ma nifhimx Jeg forstår Nifhem Inde/ude Gewwa/barra Oppe/nede Fuq/taht Jeg går Sejjer Vi går/lad os gå Sejrin/immorru Hvor går De/I hen? Fejn sejjer? Hvad koster den/det? Kemm Iqum/ Kemm jiswa? Det er dyrt Gholi Jeg har ingen penge M ghandix flus Hvor er De fra? Minn fejn int? Hvad vil du/de? Xi trid? Ingenting Xejn Jeg vil spise Ser niekol Jeg er sulten Ghandi l-guh Jeg er tørstig Ghandi l-ghatx Jeg er træt Ghajjien Jeg vil gerne have Nixtieq En kop te/kaffe Tazza te/kafe En cola/øl Wiehed koka/birra Jeg vil gerne betale Han hallas jien Hvordan går det? Kif int? Undskyld Skuzani Vær så venlig Jekk joghgbok Beklager Jiddispjacini Glædelig jul Il-Milied it-tajjeb Godt nytår Is sena t-tajba God fornøjelse eller som malteserne siger Hu pjacir.

18 Lokale forhold Drikkevand Vandet fra hanen er oftest afsaltet havvand, hvilket påvirker smagen. Desuden kan bakteriefloraen være anderledes. Vi anbefaler, at du køber dit drikkevand på flaske. Vandet fra hanen kan godt anvendes til tandbørstning og i forbindelse med madlavning. Helligdage 1. januar Nytårsdag 10. feb. Paulus skibbrud 19. marts Joseph af Nazareth 31. marts Frihedsdag 1. maj Arbejdernes dag 7. juni Nationaldag 29. juni Apostlene Peter og Paulus 15. aug. Jomfru Marias optagelsesdag i himmelen 8. sept. Befrielsesdagen 21. sept. Uafhængighedsdagen 8. dec. Marias uplettede undfangelsesdag 25. dec. 1. juledag Påklædning Malta er et katolsk land, hvor befolkningen sætter religionen højt. Der ses meget strengt på topløs og nøgen solbadning. Det er forbudt de fleste steder og straffes med bøde. Ønsker man at besøge landets kirker, skal skuldre, knæ og lår være tildækkede for både mænd og kvinders vedkommende. Rygning Der er forbud mod at ryge i alle offentlige rum. Det betyder, at rygning ikke er tilladt på restauranter, barer, museer og lignende. Tidsforskel Der er ingen tidsforskel mellem Malta og Danmark. Begge lande har mellemeuropæisk, dvs. 1 time forud for UTC (Universal Time Coordinated) Påsken er endvidere en meget stor højtid i den romersk katolske verden. Langfredag er alt lukket. I flere byer kan man opleve imponerende optog, hvor statuer af Jesus bæres gennem gaderne. Optoget symboliserer Jesus vej fra Pontius Pilatus til Golgata. På alle nationale helligdage er forretninger, banker, offentlige kontorer og enkelte museer lukkede.

19 Sikkerhed Deponering Hvor mange mennesker er samlet, kan der forekomme tyveri. Du kan med fordel leje deponeringsboks på centret. Medbring altid så få værdigenstande som muligt og bær dem sikre steder på kroppen. Konsulat Det danske generalkonsulat: 19 Zachary Street Valletta, VLT 10 Malta Tlf.: Det norske generalkonsulat: Triq Notabile Mriehel, BKR 14 Tlf.: Det svenske generalkonsulat: 19 Zachary Street Valletta, VLT 10 Tlf.: Kriminalitet Kriminaliteten på Malta er væsentlig lavere end i de andre lande omkring Middelhavet. Alligevel er der mennesker, der ikke kan kende forskel på dit og mit. Luk og lås altid døre, vinduer og skodder når feriehuset eller værelset forlades og tag ikke større pengesummer med på stranden. Vi anbefaler, at man lejer en deponeringsboks til opbevaring af penge og værdigenstande. Forlad aldrig en lejet bil med synlige værdigenstande liggende fremme. Når du færdes på gaden, bør dine værdigenstande være placeret tæt ved kroppen. Er uheldet ude tages kontakt til vores rejseledere, så vi kan hjælpe med optagelse af politirapport etc. Timeshare Der vil måske være folk, der stopper dig på gaden angående timeshare lejligheder. Det er ikke altid de fortæller, det er timeshare, de prøver at sælge. I stedet giver de lov til at trække et lod eller lignende, og der er altid gevinst. Det kan være en gratis flaske vin, en uges ferie-ophold eller noget helt tredje. For at få gevinsten skal man så overvære et salgsmøde, ofte på mange timer. Nogle kan føle sig presset til at skrive under på en kontrakt. Skulle du være interesseret i at købe timeshare, så få en advokat til at gennemgå papirerne inden du underskriver. Dansk lov giver særlig beskyttelse for folk, der har købt timeshare. Nævn Denmark eller Danish til sælgerne, det kan få dem til, at lade dig være i fred.

20 Natur Kakerlakker Malta har en del insekter og krybdyr, bl.a. kakerlakker myg, sandfluer og myrer, som alle er ufarlige. Kakerlakker dukker op på selv de bedste hoteller og kan ikke tages som tegn på dårlig hygiejne. Bliver du generet af kakerlakker i værelset eller i feriehuset, kan du bede personalet sprøjte mod dem. Myrer Over hele Malta er myrer et problem. Der er mange af dem fordi limstenen, som Malta består af, suger fugt, og myrer trives i fugtige miljøer. Især om sommeren er de en plage, men det er der råd for. Personalet på hotellet kan sprøjte mod dem, men der er også noget du selv kan gøre. Lad ikke madvarer, og især frugt og søde sager, stå fremme. Selv en smule frugtsaft på køkkenbordet lokker myrer til. Gamle husråd siger, at kanel, kaffegrus eller peber får myrerne til at forsvinde. Derudover kan insektsprøjtemidler anskaffes i de fleste supermarkeder. Myg Der kan forekomme en del myg i løbet af sommeren, men også de kan bekæmpes. Til forebyggelse kan myggesprays og myggemaskiner lige til at stikke i stikkontakten erhverves i de fleste supermarkeder. Er du blevet stukket, kan kløestillende salve eller creme købes både på apoteket og i supermarkeder. Sandfluer Sandfluer er bittesmå insekter, der ofte lever ved vådområder. Dette lille insekt lever også på Malta, og kan især være generende i løbet af sommeren. Man lægger i reglen ikke mærke til at man bliver bidt af en sandflue og ofte forveksles et sandfluebid med et loppebid, da de ligner hinanden. Et sandfluebid klør og man kan anvende samme kløestillende salve som til myggestik. Klør biddene meget og svulmer op, bør en læge kontaktes.

21 Natur Klima Malta har et subtropisk klima dvs. milde vintre med regnperioder og varme, regnfattige sommermåneder. Om sommeren kan solen skinne meget intenst, og det anbefales at bruge solbeskyttende produkter, også når man er på tur i overskyet vejr. Desuden er det altid fornuftigt at medbringe drikkevarer, hvad enten man skal på busudflugt eller vandretur i naturen. Max./min. Vand Nedbør Solskinstimer Januar 15,3 / 9,6 14,3 88,1 5,4 Februar 15,8 / 10,1 14,5 46,7 5,8 Marts 16,5 / 9,8 14,5 38,6 6,9 April 19,7 / 11,9 16,1 23,3 8,5 Maj 23,5 / 14,6 18,4 4,4 9,4 Juni 28,1 / 18,2 21,1 1,2 11,1 Juli 31,4 / 21,4 24,5 1,1 11,6 August 31,7 / 22,4 25,6 0,0 11,0 September 29,3 / 20,5 25,0 35,7 8,9 Oktober 25,2 / 17,9 22,2 46,5 6,9 November 20,5 / 14,7 19,5 106,2 5,3 December 17,5 / 11,2 16,7 118,1 4,9 Strande En stor del af Maltas kyststrækning er klippekyst. Mange steder, især på østkysten er klipperne dog så lave, at man ved at udvise almindelig forsigtighed sagtens kan bade derfra. Ved Sliema er der flade klipper velegnet til solbadning og flere steder findes små bassiner for børn og ikke-svømmere. Der findes flere gode sandstrande på Malta bl.a. Mellieha Bay ved Mellieha Holiday Centre. Desuden: Paradise Bay, Armier Bay, Golden Bay og Pretty Bay. På Gozo: Ramla Bay, Marsalforn Bay og Xlendi Bay. På Comino: Den Blå Lagune.

22 Helbred Apotek Apotekerne i Malta hedder enten Pharmacy eller Chemist. De fleste holder åbent som øvrige forretninger. Enkelte holder åbent søndag formiddag. En liste over disse findes i lokalavisen The Sunday Times. Læge Der er lægekonsultation på Mellieha Holiday Centre tre gange ugentligt. Se andetsteds i denne mappe. Bliver lægehjælp nødvendig, medbring da det gule sygesikringskort, så slipper du for selv at lægge penge ud for konsultationen. Benyttes anden læge, skal der betales kontant. + Husk da at få kvittering, så beløbet kan blive refunderet efter hjemkomst. I akutte tilfælde kan lægen tilkaldes døgnet rundt. Kontakt rejseleder, reception eller servicekontor.

23 Valuta, bank og told Banker Bankernes åbningstider varierer alt efter bank og filial. Generelt holder bankerne åbent : Mandag til torsdag kl Fredag kl Lørdag kl Søn- og helligedage lukket Pengeoverførsel Ønsker du at få penge overført fra Danmark, kan det ske via FolkeFerie. dk mod gebyr. Nemmest er det at ringe direkte til bank eller familie. Beløbet inkl. gebyr indbetales til nedenstående adresse og vil blive overført til rejsemålet: FolkeFerie.dk Hedegaardsvej København S Telefon : Ved indbetaling eller fremsendelse af beløb, skal der oplyses rejsemål, navn og hotel. Du vil få beløbet udbetalt i euro. Pengeoverførslen via FolkeFerie.dk i Danmark koster 225 DKK i overførselsomkostninger. Overførslen tager max. 1-2 hverdage og højeste beløbsgrænse er DKK inkl. gebyr. Valuta Møntenheden på Malta er euro. Vekselkontorer Der findes, udover banker, vekselkontorer i de fleste byer og mange hotelreceptioner veksler også penge. Vær opmærksom på at gebyrer og kurser kan variere. Told Når man rejser hjem fra Malta, som er medlem af EU, til Danmark, må man afgiftsfrit indføre nedenstående, såfremt man er fyldt 16 år og varerne er til eget brug. Spiritus over 22 % 10 liter Hedvin ikke over 22 % 20 liter Bordvin 90 liter Øl 110 liter Cigaretter 800 stk. Cerutter 400 stk. Cigarer 200 stk. Røgtobak 1 kg

24 Transport Bustransport Den offentlige transport varetages af ca. 500 busser. Busserne tager dig med ud på en nostalgisk rejse, da flere af dem stammer helt tilbage fra 1950 erne. I forruden ses et nummer, der angiver, hvilken rute bussen kører på. Der findes både almindelige busser og ekspresbusser. Med få undtagelser starter og stopper alle busser foran byporten i Valletta, hvor hovedbusterminalen findes. Billetten, som købes i bussen, er en engangsbillet, og ved omstigning købes en ny. Billetprisen varierer alt efter bustype og bestemmelsessted. Der er i busserne mulighed for at købe 1-, 3-, 5- og 7-dages billetter. Færger Har du lyst til at besøge den grønne og frodige naboø Gozo, er det muligt med den daglige færgeforbindelse fra Maltas nordligste halvø Marfa til havnebyen Mgarr på Gozo. Overfarten varer cirka 25 minutter. I sommermånederne er der regelmæssige færgeforbindelser fra Malta og Gozo til Comino. Det er også muligt at sejle fra Slima til Valletta og retur, en anderledes og nem måde at rejse på. Desuden er Malta et godt udgangspunkt for en dagstur til Sicilien. Husk altid at have småpenge med til busbilletten og at gemme billetten, da der kan forekomme kontrol. Generelt kører de almindelige busser med 20 minutters mellemrum fra klokken Ekspresbusserne kører hver halve time fra klokken

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Periode: M/direkte fly fra Kastrup, Billund, Stockholm og Oslo fra maj sept 2015. 5 stjernet luksus midt i middelhavet Corinthia Palace Hotel and Spa

Periode: M/direkte fly fra Kastrup, Billund, Stockholm og Oslo fra maj sept 2015. 5 stjernet luksus midt i middelhavet Corinthia Palace Hotel and Spa Periode: M/direkte fly fra Kastrup, Billund, Stockholm og Oslo fra maj sept 2015 5 stjernet luksus midt i middelhavet Corinthia Palace Hotel and Spa priser fra Billund 4.112, Kastrup 6.190, Stockholm 4.987,

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 11.948,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP MALTA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP MALTA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP MALTA Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er

Læs mere

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta Landsforeningen Autismes ferietur til Malta 13. - 20. september 2014 Vi gentager tidligere års succes med en uges dejlig familieferie for alle på Mellieha Holiday Centre på Malta. Mellieha Holiday Centre

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta

Landsforeningen Autismes ferietur til Malta Landsforeningen Autismes ferietur til Malta 14. - 21. september 2013 Vi gentager tidligere års succes med en uges dejlig familieferie for alle på Mellieha Holiday Centre på Malta. Mellieha Holiday Centre

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Morten Andersen i Saints Hall of Fame

Morten Andersen i Saints Hall of Fame Morten Andersen i Saints Hall of Fame Ta med ham til New Orleans og se optagelsen samt hyldesten på denne helt eksklusive tur 4.- 10. november 2009 Onsdag den 4. november Afrejse med SAS/United Airlines

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

NEXT STOP MALTA GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP MALTA GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP MALTA 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Værd at vide om. Frankrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Frankrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Frankrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Frankrig Hovedstad Indbyggere Sprog Paris 63 mio. Fransk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014 MAGELØSE MALTA Et kursus med rejse 19. november - 30. november 2014 Mageløse Malta 4 dages optakt i Løgumkloster og én uge på Malta 19. november 30. november 2014 Kursusleder: Højskolelærer Annemarie Morris

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Smart Selection Hotel Istra

Smart Selection Hotel Istra Smart Selection Hotel Istra Velkommen til Smart Selection Hotel Istra! Introduktion Hotel Istra er for dem, der kan lide det pulserende byliv, men samtidig gerne vil nyde en afslappende ferie ved stranden.

Læs mere

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 18. 27. september 2015

MAGELØSE MALTA. Et kursus med rejse 18. 27. september 2015 MAGELØSE MALTA Et kursus med rejse 18. 27. september 2015 Mageløse Malta 2 dages optakt i Løgumkloster og én uge på Malta 18. 27. september 2015 Kursusleder: Højskolelærer Annemarie Morris Tag med til

Læs mere

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Oman Rejs med hjerte, hjerne & holdning Oman fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Muscat 3,3 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Ibadit-islam Rial omani 309.500 km2 Her kan du læse en række

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

December 2017/Januar 2018

December 2017/Januar 2018 December 2017/Januar 2018 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk www.billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.)

Læs mere

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Dansk Vestindien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Dansk Vestindien Hovedstad Indbyggere Sprog Charlotte Amalie 104.000 Engelsk Religion Valuta Areal Protestantisme Amerikansk dollar

Læs mere

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydkorea Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydkorea Hovedstad Indbyggere Sprog Seoul 49 mio. Koreansk Religion Valuta Areal Buddhisme og kristendom Won 100.210 km2 Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Australien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Australien Hovedstad Indbyggere Sprog Canberra 23,5 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Australsk dollar Herunder kan du læse

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME App. L Ensolleille SAINTE MAXIME Sainte Maxime er indbegrebet af den syd-franske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved den gamle

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Korsriddernes Ø 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta

Korsriddernes Ø 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta Oplevelsesrejse til Malta med 2 Korsriddernes Ø 8 dages ultimativ oplevelsesrejse til øriget Malta Malta - Gozo - Malta Med denne rejse byder der sig

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter. Hotel Delfin Tag på ferie til den smukke Østersøkyst og tilbring dage fyldt med sportsaktiviteter, lange vandreture og cykelture langs stranden og i skoven eller tag en tur ud og se seværdighederne i området.

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Colombia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Colombia Hovedstad Indbyggere Sprog Bogotá 46,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.141.748 km2 Herunder kan du

Læs mere

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya 195.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler.

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler. Vores Summerhome er beliggende i Highland Reserve, Davenport, 15 min. kørsel syd for Orlando og lige midt i Florida. Perfekt beliggenhed, hvis man vil opleve Floridas mangfoldighed. Det er dejligt bolig/ferie

Læs mere

SKOVTOURS TURKATALOG BAGSIDEINFORMATION. Anden halvdel af 2012. Plads til begejstring. www.skovtours.com

SKOVTOURS TURKATALOG BAGSIDEINFORMATION. Anden halvdel af 2012. Plads til begejstring. www.skovtours.com BAGSIDEINFORMATION Jeg vil rigtig gerne have jeres ønsker inden torsdag d. 21 juni, så har i en endelig booking i postkassen tirsdag d. 26 juni. I kan enten sende jeres ønsker med posten eller sende en

Læs mere

HEXACO. Eksklusive ferieboliger til smuk, uspoleret, hvid sandstrand og det azurblå Andamanhav på paradisøen Koh Kho Khao nord for Phuket i Thailand

HEXACO. Eksklusive ferieboliger til smuk, uspoleret, hvid sandstrand og det azurblå Andamanhav på paradisøen Koh Kho Khao nord for Phuket i Thailand N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Sunset Beach Residence: Eksklusive ferieboliger til smuk, uspoleret, hvid sandstrand og det azurblå Andamanhav på paradisøen Koh Kho Khao nord for Phuket i

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth.

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth. Til FC Vestsjællands sponsorer 29. januar 2013 Kære alle. Herved har FC Vestsjællands Erhvervsklub fornøjelsen at invitere til en spændende busrejse til Hamborg i dagene fredag den 1. marts søndag den

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina)

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Oversigts Kort af turen fra Alicante Lufthavnen til Los Riquelme (Sucina) Turen er 97 Km lang men det meste er på motorvej. Billedet viser lufthavnen

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter September 2014

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter September 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter September 2014 Lang skoledag, men stadig gang i din klub Nu har den ny skoledag været i gang i 3 uger og selvom du nu bruger længere tid i skolen (og nogle gange

Læs mere

App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME

App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME PENTHOUSE Sainte Maxime er indbegrebet af den sydfranske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød Ita Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 23. juni kl. 10.30 Mødetid Fra kl. 10.00 senest 10.15 Bagageindlevering Torsdag d. 22. juni kl.

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Namibia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Namibia Hovedstad Indbyggere Sprog Windhoek 2,2 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Namibisk dollar 824.268 km2 Her kan du læse

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Portugal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Portugal Hovedstad Indbyggere Sprog Lissabon 11 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 91.831 km2 Herunder kan

Læs mere

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Spanien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Spanien Hovedstad Sprog Indbyggere Madrid Romerskkatolicisme Spansk, catalansk, galicisk og baskisk Euro 48 mio. Religion Valuta Areal Herunder

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere