Valg til Seniorrådet i Silkeborg Kommune 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valg til Seniorrådet i Silkeborg Kommune 2017"

Transkript

1 Valg til Seniorrådet i Silkeborg Kommune 2017

2 Valg til Seniorrådet det er nu du skal stemme I denne pjece kan du læse om de 21 kandidater, der er opstillet til Seniorrådsvalget. Kandidaterne er fundet ved 4 opstillingsmøder rundt i kommunen. Seniorrådet består af 9 medlemmer, som vælges ved direkte valg. Det er udelukkende de personlige stemmer, der er afgørende for, hvem der bliver valgt. Kandidaterne vælges personligt og må ikke vælges som repræsentanter for politiske partier, interesseorganisationer eller lignende. Seniorrådet rådgiver Byrådet i alle sager, der vedrører ældre over 60 år. Seniorrådet arbejder for alle ældre i kommunen, såvel de der har behov for hjælp, som de der kan klare sig selv. Det sker både som høringspart og i processen, når der arbejdes med nye tiltag på ældreområdet. I valgperioden har Seniorrådet bl.a. arbejdet med projekt om det gode hverdagsliv på plejecentre, det gode samarbejde i hjemmeplejen, forebyggelse af ensomhed (herunder søndagsspisning på Rosengårdcentret), byggeprojekter og meget mere. Seniorrådets medlemmer er også kontaktpersoner på kommunens plejecentre. Du kan læse mere om Seniorrådets arbejde på Silkeborg Kommunes hjemmeside, hvor du også kan finde telefonnumre m.v. på det nuværende seniorråd, hvis du har spørgsmål. Vi håber, du vil afgive din stemme til Seniorrådsvalget. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Ulla Vester, Sundhedsog Omsorgsafdelingen, tlf mail Ulla.Vester@silkeborg.dk Seniorrådet og Silkeborg Kommune ønsker et godt valg. Venlig hilsen Seniorrådet og Sundheds- og Omsorgsafdelingen i Silkeborg Kommune

3 Præsentationsmateriale for kandidater Valg til Seniorrådet Silkeborg Kommune Alice Kaltoft Kragelundtoften 43, Kragelund, 8600 Silkeborg Tlf Mail: abkkal@icloud.com Jeg er 72 år bor i Kragelund. Jeg er gift med Benny Kaltoft. Sidder i det nuværende seniorråd. Jeg vil gerne forsætte med at være talerør for alle kommunens +60 årige. Seniorrådet er bindeled mellem kommunens politikere og alle. Silkeborgs borgere over 60 år. Jeg ønsker et seniorråd, der vil samarbejde og dialog. Mit motto er muligheder frem for begrænsninger. Alice Lemming Solsikkevej 19 A, Vinderslev, 8620 Kjellerup Tlf Mail: ajmsl@icloud.com Jeg er 70 år og bor i den nordlige ende af kommunen. Jeg har arbejdet ca. 40 år på plejecentre. Jeg er formand for Alhuset i Kjellerup. Jeg har været medlem af Seniorrådet i 2 perioder. Jeg vil arbejde for, at den kollektive trafik fungerer i yderområderne og for at få indført en borger/bogbus, at ordningen med en fast pedel på hvert plejecenter genindføres, og at beboere på plejecentre kan flytte til andet plejecenter, uden at skulle betale nyt indskud. Der skal være varme hænder både i hjemmeplejen og på plejecentrene, og at Seniorrådet har et godt samarbejde med alle kommunens afdelinger særligt indenfor ældreområdet. Ann Rosendal Bergensvej 22, 8600 Silkeborg Tlf Mail: lannbrewster@hotmail.com Jeg er 61 år og har boet i Silkeborg i 30 år, er født i England. Ejer/leder af Anla Glas. Morgen-svømmer og motionsven. Jeg vil arbejde for, at overgangen fra arbejdslivet til efterløn/pension bliver så gnidningsløs som muligt. Hvad er ens muligheder og rettigheder? De aktiviteter, der allerede findes, samles og skal også finde sted om aftenen eller i weekenden, så seniorer, som stadig er på arbejdsmarkedet, også har en chance for at få et nyt netværk og lære nye venner at kende på tværs af aldersspredning. Arnfred Andersen Kragelundvænget 12, Kragelund, 8600 Silkeborg Tlf Mail: ingaogarnfred@dukamail.dk Jeg er 74 år og bor i Kragelund. Jeg stiller op til Seniorrådet for at øve indflydelse på de mange udfordringer, der vil være fremover indenfor ældreområdet. Det kan f.eks. være elektronisk overvågning, som kan være udmærket, men det må ikke bruges til at reducere antallet af ansatte. Jeg er imod, at plejecentre nedlægges, da der er et stigende behov for dem fremover, da vi bliver flere ældre.

4 Erik Persson Egelyvej 6, 8654 Bryrup Tlf Mail: epelo@mail.dk Jeg er 82 år og har tidligere arbejdet som havnefoged. Jeg har mange års erfaring indenfor frivilligt socialt arbejde på ældreområdet og forhandling med lokalpolitikerne. Jeg vil arbejde for øget aktivitet for de ældre, flere muligheder og øget motivation for samvær og aktiviteter, udflugter, foredrag og underholdning, så ingen ældre behøver at føle sig ensomme. Jeg vil arbejde for bevarelse af kollektiv trafik med rabat til de ældre, ældrekørsel og mere tid til omsorg på plejecentrene. Alle ældre har krav på omsorg og ydelser uden at føle sig mindreværdige. Det har vi betalt for hele vores arbejdsliv. Erling Prang Tørrepladsen 6, Thorning, 8620 Kjellerup Tlf Mail: Erling.Prang@silkeborg.dk Jeg er 68 år, gift med Tove Sørensen. Gennem 41 år arbejdet med omsorgssvigtede børn og unge. Sluttede i 2011 som forstander ved døgninstitutionen Oustruplund i Kjellerup. Medlem af byrådet, genopstiller ikke. Tidligere medlem af klagerådet for ældreområdet. I Seniorrådet vil jeg bl.a. have fokus på at: Påvirke ældrepolitikken i Silkeborg kommune. Udvikling af det gode hverdagsliv. Mulighed for at komme på plejecenter i eget område - Alle nuværende plejecentre bevares og renoveres - Bedre personaledækning - Modvirke ensomhed - Bedre bus/transport til/fra yderområderne - konstruktiv dialog med politikerne. Gert Steen Nielsen Ungstrupvej 25, 8620 Kjellerup Tlf Mail: karlebbeasger@icloud.com Jeg er 73 år. Jeg er født på et husmandssted i Midtjylland. Har arbejdet ved landbruget, været soldat og uddannet sergent, arbejdet med dambrug, ejet et dambrug, og arbejdet på Grundfos i 24 år. Jeg var tillidsrepræsentant i 17 år, heraf 9 år som fællestillidsrepræsentant. Jeg har derfor en god baggrund i at forhandle. Jeg vil arbejde for at forbedre de ældres forhold, for bevarelse af plejecentre i nærområderne og arbejde for bedre mulighed for at komme hjemmefra, så ensomhed begrænses. Jeg blev valgt ind i Seniorrådet ved sidste valg og er kasserer i rådet. Greta Haagen Jensen Kastanievej 9, Salten, 8653 Them Tlf Mail: Greta.haagen@gmail.com Jeg er 65 år gammel. Pensioneret speciallærer med solid organisatorisk erfaring fra 25 års tillidshverv i Speciallærerforeningen. I Seniorrådet vil jeg arbejde for en større synlighed omkring Seniorrådets arbejde. Både i den brede offentlighed, men også for alle ældre i Silkeborg Kommune. Jeg vil også arbejde for, at Seniorrådet som sparringspartner for forvaltningerne er med til at opspore og synliggøre, når der er ting på vores ældreområde, der kan gøres bedre til gavn for os seniorer.

5 Hanne Else Knudsen Møllevænget 3, 8653 Them Tlf Mail: hanneelse@gmail.com Jeg er 76 år, har arbejdet på Silkeborg Centralsygehus som sygehjælper på radiologisk afdeling og på skadestuen i 15 år. Derefter har jeg arbejdet i Them kommune både på Toftevang og i hjemmeplejen i 12 år. Jeg har også været tillidsrepræsentant for sygehjælperne. Jeg har været medlem af Ældrerådet i Them kommune, hvor jeg var formand for Klagerådet. Jeg vil arbejde for alle +60 årige, og at der kommer en bedre forbindelse til yderområderne i Silkeborg kommune. Jeg vil også arbejde for en bedre fordeling af pengene til ældreområdet. Flere varme hænder, hvor der er brug for det. Hans-Jørgen Hørning Hvidgranen 9, 8620 Kjellerup Tlf Mail: hans-joergen.hoerning@silkeborg.dk Jeg afslutter mit byrådsarbejde med udgangen af Jeg vil være aktiv og synlig i forhold til at give byrådet de bedste råd omkring politikken på ældreområdet. Jeg vil følge op på, at plejeboligplanen gennemføres som vedtaget. Jeg vil være opmærksom på ældres forhold og bruge det i mit arbejde i Seniorrådet. Jeg ønsker et godt og nært samarbejde i Seniorrådet og med det politiske niveau. Ingrid Thorsted Georg Krügers Vej 248, Sejs-Svejbæk, 8600 Silkeborg Tlf Mail: ingridthsilkeborg@icloud.com Jeg er tidligere hjemmehjælper, formand i HAF og derefter formand for sundhedsområdet i FOA. Jeg har været heldig at blive valgt ind i Seniorrådet 2 gange. Her har mit primære fokus været på ældreplejen og trivsel på plejehjemmene. Jeg mener, der fortsat er store udfordringer på disse områder, bl.a. ensomhed og hænder nok. Jeg mener, jeg fortsat har en del at give, derfor stiller jeg med glæde op for 3. gang. Jens Martin Jensen Højagervej 37, 8653 Them Tlf Mail: ford39399@gmail.com Jeg er 68 år og har boet i Them siden Jeg var sidste LO-formand i Them kommune. Er i bestyrelsen i ÆldreSagen med speciale i ældrepolitik, besøgsven og handyman. Jeg stiller op, fordi område Syd også skal have en repræsentant i Seniorrådet. Jeg vil arbejde for bedre offentlig transport, lokal demenslandsby, at klippekortordningen udvides, så borgere kan blive i eget hjem længere. Jeg vil arbejde mod ensomhed, f.eks. ved oprettelse af ældrehjem. Bedre borgerservice, også i de store landsbyer. Livsstilssygdomme, mulighed for hjælp til at forstå, hvad det betyder for den ældre fremover. Samarbejde i Seniorrådet skal hjælpe alle seniorer. Johan Johansen Smedebakken 26, 8600 Silkeborg Tlf Mail: Johan@youmail.dk Jeg er uddannet møbel- og bygningssnedker og har arbejdet som sådan. Har taget eksamen som indendørsarkitekt. Jeg har siden 1990 erne, hvor ældrerådene blev oprettet, interesseret mig for, hvordan ældre bliver behandlet. Jeg opstillede ikke ved sidste valg p.g.a. sygdom i familien, men nu er der tid og lyst igen. Jeg vil arbejde for alt, der er til gavn for ældre.

6 Katrine Nyholm Harbovad 12, 8600 Silkeborg Tlf Mail: katrine.nyholm@mail.dk Jeg er 66 år og kunsthåndværker. Jeg vil arbejde for bedre ældreboliger og for dementes vilkår. I fremtidens ældreboliger skal der nytænkes og vises vovemod. En plejebolig består ikke kun af moderne faciliteter, det er vi i forvejen rigtig gode til at sørge for i dette land. Men selve udformningen af plejehjem og ældreboliger er for det meste kedelig og fantasiløs. Form, farver, valg af materialer er afgørende for at skabe trivsel og glæde. Og kunstnerisk udsmykning skal tænkes ind i byggeriet fra starten, og det behøver ikke nødvendigvis at blive dyrere af den grund. Være med til at skabe en ny kultur omkring demente. Involvere familie og netværk, i samarbejde med personale, dans, livemusik, fællesspisning, ud i naturen, udsmykning af omgivelser. Ketty Nielsen Grønnegade 5 A 1-02, 8600 Silkeborg Tlf Mail: nesl@outlook.dk Jeg er 83 år og bor i et seniorbofællesskab. Jeg har været syerske og arbejdet i et cafeteria og har i 18 år været beskæftigelsesvejleder på et plejehjem i Silkeborg. Dengang var der mange aktiviteter på plejecentrene og meget samvær med beboerne. Samtidig havde jeg også kontakten udadtil og deltog i de forskellige pensionistforeningers aktiviteter i området. Jeg har, efter jeg gik på efterløn, været i ældrerådet i 2 perioder for år tilbage. Jeg følger stadig godt med og har ønske om at blive valgt ind til Seniorrådet. Lene Jensen Toldbodgade 5, 2-2, 8600 Silkeborg Tlf Mail: lenje@outlook.dk Jeg er 64 år og opvokset i Silkeborg. Er kontoruddannet. Har arbejdet i gigtrådgivningen, med selvhjælpsgrupper og på Det Ny Teater. Har være rådgiver i gigtrådgivningen og igangsætter af selvhjælpsgrupper. Sufflør på Silkeborg Ny Teater. Jeg vil gerne arbejde for de demente, der bor i eget hjem og gerne vil flytte i en plejebolig. Jeg vil også arbejde for, at kommunikationen mellem demente og de ansatte bliver bedre, og at der bliver større forståelse for demens. At personalet uddannes til at hjælpe demente. At samarbejdet mellem fagpersonale, familie og praktiserende læge bedres. At kendskabet til demens udbredes. Demens er en diagnose, der kan ramme alle. Michael Martensen Vedskovvej 2, 8883 Gjern Tlf Mail: michael@ dk Vision: Silkeborg skal være Danmarks bedste senior-kommune. Jeg vil arbejde for følgende: Tilbud til de årige: Den professionelle senior (omsorg og oplevelser). Mere støtte til de frivillige på plejecentrene. Udvikling af ældre- & plejesektoren i Silkeborg Kommune Fokus på internettets muligheder, hvor vi bl.a kan gentænke omstillingsdamen fra vores barndom til en version 2017-internetudgave

7 Niels Peter Hildebrand Buch Dommerparken 7 st. th., 8620 Kjellerup Tlf Mail: n.p.buch@webspeed.dk Jeg er 63 år og på efterløn. Er gift og har 2 børn og 4 børnebørn. Jeg er uddannet lagerekspedient og arbejdet 15 år som lagerchef. Jeg har 30 års erfaring som beboerrepræsentant i hovedbestyrelsen i et boligselskab og er p.t. i hovedbestyrelsen og næstformand i boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg. Jeg er endvidere medlem af bestyrelsen i Kjellerup Fjernvarme. Jeg arbejder som frivillig på friplejehjemmet i Kjellerup og er næstformand i venneforeningen. Hvis jeg bliver valgt, vil jeg uden partipolitisk interesse repræsentere den almindelige ældre borger. Steen Konradsen Bavnevej 23, 8600 Silkeborg Tlf Mail: sk@steenkonradsen.dk Jeg er 69 år og har en baggrund som ingeniør og mangeårig direktør for Arepa A/S. Jeg har tidligere været politisk engageret og nåede at sidde en ganske kort periode i Folketinget, og har siddet i en række bestyrelser som f.eks. Museum Jorn og Silkeborg Museum. Det har igennem årene været vigtigt for mig at engagere mig i kommunen og kommunens liv, og derfor også naturligt nu at gøre en indsats for ældreområdet. Susanne Birch Jacobsen Fuglemosesvinget 13, 8620 Kjellerup Tlf Mail: birch-jacobsen@os.dk Jeg er 65 år. Jeg har børn, svigerbørn og 5 børnebørn. Jeg er uddannet advokatsekretær og har arbejdet med faget i 25 år. De sidste 20 år har jeg været sagsbehandler og bogholder hos EDC mæglerne i Kjellerup. Jeg stiller op til valg i Seniorrådet, da jeg gerne vil være med til at gøre en forskel for ældre og handicappede. Jeg har en del erfaring med handicapområdet, da jeg er værge for min handicappede lillebror. Det har givet mig stor indsigt i, hvordan man fra kommunal side arbejder med og for disse mennesker. Jeg har bl.a. været med til at kæmpe mod lukning af et lille bofællesskab i Voel. Jeg er i dag i forældre/pårørendeforeningen på Marienlund. Sven Møller Jensen Fussingbjerg 36, 8883 Gjern Tlf Mail: svenmollerjensen@gmail.com Jeg er 70 år, tidligere byrådsmedlem og borgmester i Gjern kommune. Kandidat til Regionsrådet i Region Midtjylland Pensioneret politiassistent. Aktiv i andelsboligbevægelsen. Jeg vil med arbejdet i Seniorrådet medvirke til, at Byrådets planer på ældreområdet gennemføres med modernisering af Birkebo og Fårvang ældrecenter. At ældrecentre i lokalområderne bevares og løbende udvikles: Hjemmeplejen skal blive bedre og opfylde de enkeltes behov. Det skal være trygt at bo i eget hjem. Det er afgørende vigtigt, at der er aktiviteter for ældre i nærområderne, hvor vore ældre har levet en stor del af livet. Tillid, Tryghed og Ligeværdighed er mit udgangspunkt.

8 Vi ønsker alle et godt valg! Dafolo

Ældrerådet i Silkeborg Kommune

Ældrerådet i Silkeborg Kommune Ældrerådet i Silkeborg Kommune Sundheds- og Omsorgsafdelingen Hvorfor har vi et ældreråd? Ældrerådet rådgiver byrådet i ældrepolitiske forhold og fungerer som kontaktled mellem borgere og byråd i alle

Læs mere

Ældrerådet i Silkeborg Kommune 2014-2017

Ældrerådet i Silkeborg Kommune 2014-2017 Ældrerådet i Silkeborg Kommune 2014-2017 Sundheds- og Omsorgsafdelingen Kære læser Med denne pjece vil vi i Silkeborg Kommunes Ældreråd præsentere os selv og de opgaver, vi beskæftiger os med. Ældrerådet

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet 17. november 2016, kl på Rosengårdcentret, sal C

Referat af møde i Ældrerådet 17. november 2016, kl på Rosengårdcentret, sal C 21. november 2016 af møde i Ældrerådet 17. november 2016, kl. 09.30-12.00 på Rosengårdcentret, sal C Mødt er: Poul Gudberg, Alice Lemming, Ingrid Thorsted, Leif Pedersen, Gert Steen Nielsen, Kaj Hansen,

Læs mere

Læs om kandidaterne her

Læs om kandidaterne her Læs om kandidaterne her Seniorrådsvalg 2017 Seniorrådsvalget 2017 Kære Medborgere Der afholdes valg til Køge Kommunes Seniorråd den 21. november 2017. Der skal vælges 9 medlemmer samt stedfortrædere fra

Læs mere

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014 Præsentationsfolder Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune 3. november 2014 HØRS HOLM SENIORR D Einar Petersen Pensioneret politiassistent. Flyttede til Hørsholm 1968. Har været i Hørsholm

Læs mere

Seniorrådet Beslutningsprotokol

Seniorrådet Beslutningsprotokol Seniorrådet sprotokol 20-06-2019 09:00 SOSU-skolen, Høgevej 4 Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Medlemmer: Formand Erling Prang Næstformand Alice Lemming

Læs mere

Ældrerådsvalg Kandidater

Ældrerådsvalg Kandidater Ældrerådsvalg 2017 Kandidater Ældrerådsvalg Hjørring Kommunes byråd besluttede på møde den 21. december 2016, at der skal afholdes fremmødevalg til Ældrerådet på samme dato, hvor der afholdes Kommunalvalg.

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ældreområdet Indledning Ældrepolitikken er fundamentet for arbejdet på ældreområdet. Den sætter rammerne for indsatsen på ældreområdet i Norddjurs Kommune og afspejler

Læs mere

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 [Skriv tekst] Information om Ældrerådet i Ringsted Kommune Hvad er et Ældreråd? Alle kommuner skal nedsætte

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Bente Illum Hansen. Bjarne Rye Nielsen. Lundtofteparken 16, st.th, Kgs. Lyngby

Bente Illum Hansen. Bjarne Rye Nielsen. Lundtofteparken 16, st.th, Kgs. Lyngby Bente Illum Hansen Lundtofteparken 16, st.th, Kgs. Lyngby Født i 1951 i Tommerup Gift Bosiddende i Lundtofteparken Ønsker bl.a. at arbejde for: 1. attraktive tilbud til ældre, som endnu ikke har brug for

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv ÆLDREPOLITIK Vejle Kommune 2018-2025 et godt, aktivt og værdigt ældreliv FORORD Hvad er det gode ældreliv? Netop det spørgsmål giver mange forskellige svar. Det, der er vigtigt for dig, er ikke så vigtigt

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet 17. oktober 2013, kl. 09.30-12.00 på Silkeborg Rådhus, Søvej 1 mødelokale D117.

Referat af møde i Ældrerådet 17. oktober 2013, kl. 09.30-12.00 på Silkeborg Rådhus, Søvej 1 mødelokale D117. Referat af møde i Ældrerådet 17. oktober 2013, kl. 09.30-12.00 på Silkeborg Rådhus, Søvej 1 mødelokale D117. Til stede: Gunnar Karlsen, Søren Sørensen, Svend Eriksen, Johan Johansen, Alice Lemming, Ingrid

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Mød dine Socialdemokratiske kandidater til Byrådsvalget, Regionsrådsvalget og Seniorrådsvalget til november i dette blad.

Mød dine Socialdemokratiske kandidater til Byrådsvalget, Regionsrådsvalget og Seniorrådsvalget til november i dette blad. Mød dine Socialdemokratiske kandidater til Byrådsvalget, Regionsrådsvalget og Seniorrådsvalget til november i dette blad. REDAKTIONSGRUPPEN Sven Møller Jensen: ad.silkeborg@gmail.com Henrik Fjeldgaard:

Læs mere

Værdigheds-politik

Værdigheds-politik Værdigheds-politik 2018-2021 for ældreområdet Forord Herlev Kommune kan her præsentere Værdighedspolitik 2018-2021. Med værdighedspolitikken fortsætter Herlev Kommune arbejdet med at udvikle og styrke

Læs mere

Ældrepolitikken udkast

Ældrepolitikken udkast Ældrepolitikken 2019-2022 1. udkast Struktur forslag Forord Baggrund tendenser på ældreområdet Den demografiske udvikling, flere ældre Sund aldring Forandringer i sundhedsvæsenet, det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

Ældrerådet vælges blandt de af kommunens borgere, som er fyldt 60 år, den , hvor valget afsluttes.

Ældrerådet vælges blandt de af kommunens borgere, som er fyldt 60 år, den , hvor valget afsluttes. Ældrerådet vælges blandt de af kommunens borgere, som er fyldt 60 år, den 21-11-2017, hvor valget afsluttes. Der skal vælges 9 medlemmer og op til 9 suppleanter. Ældrerådet vælges for 4 år ad gangen. Ældrerådet

Læs mere

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 Der er valg til november Få indflydelse Tænker du af og til: Hvis bare jeg havde indflydelse på de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører 60+ årige i Odense? Så har

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv ÆLDREPOLITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og forventninger de har til livet hverdagen denne dag!

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015 www.skive.dk Frivillighedspolitik for Skive Kommune Indholdsfortegnelse: Forord 3 Formål 4 Grundlaget for samarbejdet 4 Mål og handlinger 6 Revision

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et godt og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde

Læs mere

Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til.

Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til. Velkommen Kære læser Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til. I brochuren vil du blive præsentereret for Ældrerådet

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Information om. Valg til Seniorrådet

Information om. Valg til Seniorrådet Information om Valg til Seniorrådet November 2009 Hæftets indhold: Oversigt over orienterende møder Kort gennemgang af lovgivning Oversigt over arbejdet i Seniorrådet Regler og tidsplan for valgets afvikling

Læs mere

Årsberetning 2012. Ældrerådet i Norddjurs Kommune. Formand tlf. 86 32 00 01. Sekretariat tlf. 89 59 10 46

Årsberetning 2012. Ældrerådet i Norddjurs Kommune. Formand tlf. 86 32 00 01. Sekretariat tlf. 89 59 10 46 Årsberetning 2012 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Formand tlf. 86 32 00 01 Sekretariat tlf. 89 59 10 46 Ældrerådets medlemmer Svend Erik Christiansen, formand Jens Erik Madsen, næstformand Birgit Jensen

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

Et godt sted at blive gammel. Tryghed, sundhed og selvbestemmelse.

Et godt sted at blive gammel. Tryghed, sundhed og selvbestemmelse. Et godt sted at blive gammel Tryghed, sundhed og selvbestemmelse. Et endnu bedre ældreliv i København København skal være en by for alle aldersgrupper. Mange lever her hele livet, og for mig er det vigtigt,

Læs mere

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 2015-2018 1 Kære borger i Hvidovre De største udfordringer for sundheden er rygning, alkohol, fysisk inaktivitet,

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

Æ L D R EPO LITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

Æ L D R EPO LITIK. Vision: Et godt og aktivt liv Æ L D R EPO LITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken Politikken tager udgangspunkt i følgende emner: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og

Læs mere

Cafétilbud Sundheds- og Omsorgsafdelingen

Cafétilbud Sundheds- og Omsorgsafdelingen Cafétilbud Sundheds- og Omsorgsafdelingen i Silkeborg Kommune Hvad tilbyder cafétilbuddet: Du kan i alle caféerne mod forudbestilling senest dagen før, købe og spise din middagsmad. Du kan i alle caféerne

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen Observationer, konklusioner og anbefalinger Oplæggets struktur Afsæt for udvalgets arbejde Bolig-analyse Inputs fra Real Dania Indtryk fra

Læs mere

TAK FOR DIN DELTAGELSE!

TAK FOR DIN DELTAGELSE! TAK FOR DIN DELTAGELSE! - BESVARELSE AF SPØRGESKEMA Om projektet: Din kommune er i øjeblikket med i et projekt for Sundhedsstyrelsen, som handler om at styrke indsatsen mod ensomhed blandt ældre mennesker,

Læs mere

Allerød Kommunes ældrepolitik

Allerød Kommunes ældrepolitik Allerød Kommunes ældrepolitik Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Værdigrundlag 3. Overordnede målsætninger 3.1 At borgerne, hvis vilkår svækkes, sikres tryghed og omsorg 3.2 At den enkelte borger bevarer

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Hele VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆKAktiv KOMMUNE Livet1 Med værdighedspolitikken ønsker vi at sætte mere fokus på værdighed for borgere i Holbæk Kommune. At blive ældre må aldrig

Læs mere

Senior- og boligpolitik i Esbjerg Kommune. - længst muligt aktiv i eget liv

Senior- og boligpolitik i Esbjerg Kommune. - længst muligt aktiv i eget liv Senior- og boligpolitik i Esbjerg Kommune - længst muligt aktiv i eget liv Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Vision og værdier... 5 Vision... 5 Værdier... 6 Hvorfor... 7 Hvordan... 7 Seniorundersøgelsen...

Læs mere

Værdighedspolitik Sammen om det gode liv

Værdighedspolitik Sammen om det gode liv Værdighedspolitik 2019-2022 Sammen om det gode liv Indholdsfortegnelse Forord... 3 Baggrund... 5 Borgeren er mester i eget liv... 6 Vision og mission... 7 Livskvalitet... 8 Selvbestemmelse... 10 Kvalitet,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 13:00 Fraværende: Poul Larsen deltog ikke i punkt 53 Frederik Espersen deltog ikke i punkt 56 punkt

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Værdighedspolitik 2018 Sundhed, Handicap og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2017 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

Center for Sundhed og Pleje Pårørendepolitik

Center for Sundhed og Pleje Pårørendepolitik Center for Sundhed og Pleje Pårørendepolitik For samarbejde med pårørende til borgere over 18 år i Greve Kommune 2 Forord Greve Kommune anser pårørende som betydningsfulde samarbejdspartnere i vores indsats.

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Fredag den 10.03.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 24. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 4, Støvring. Møde slut: 13:00.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 24. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 4, Støvring. Møde slut: 13:00. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 4, Støvring Møde slut: 13:00 Fraværende: Frederik Møller Espersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 159 sprotokol fra sidste møde 3 160

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 13.11.17 kl. 9-12 Strandcentret Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6

Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6 Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6 Lars Høgh Sørensen Kandidatens egen præsentation: Næstved Ældreråd a) Bestyrelsen X_ b) Stedfortræder Aktiv i Ældrerådet i Næstved, aktiv

Læs mere

Forebyggelse. Handlekatalog til ældrestrategien 2013. Initiativet. Temaeftermiddage (1)

Forebyggelse. Handlekatalog til ældrestrategien 2013. Initiativet. Temaeftermiddage (1) Handleplan 2013-2016 1 Forebyggelse Handlekatalog til ældrestrategien 2013 Tema Temaeftermiddage (1) Initiativet et med initiativet er at gøre viden, råd og inspiration om forebyggelse let tilgængelig

Læs mere

Værdighed i Ældreplejen kort guide til lokal indflydelse

Værdighed i Ældreplejen kort guide til lokal indflydelse Værdighed i Ældreplejen kort guide til lokal indflydelse Hvorfor Værdighed? At kunne leve et liv i værdighed har stor betydning for vores velbefindende og livskvalitet. Som svækket ældre menneske kan man

Læs mere

Seniorrådet vil dog gerne have punktet 'Næste mødedato' på referaterne fremover. Næste mødedato er nu tirsdag d. 15. marts 2016.

Seniorrådet vil dog gerne have punktet 'Næste mødedato' på referaterne fremover. Næste mødedato er nu tirsdag d. 15. marts 2016. Dagsorden Dato: 22-02-2016 09:00:00 Udvalg: Seniorrådet Sted: Den gamle byrådssal, Servicecenter Hørning 1 Godkendelse af dagsorden og referat Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendes

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ÆLDREPOLITIK

HVIDOVRE KOMMUNES ÆLDREPOLITIK S Indhold Forord 3 Politikkens indhold 4 Et positivt menneskesyn 6 Værdierne 8 Kommunikation klar og tydelig 10 Aktiviteter samvær og fællesskab 11 Sundhed fælles ansvar 12 Boliger fleksibilitet og muligheder

Læs mere

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet ÆLDRERÅDET ÅRSBERETNING 2015 Forord I 2015 har et af de store omdrejningspunkter for ældrerådsarbejdet været anvendelse af midlerne fra Ældremilliarden. I Ældrerådet har vi debatteret en lang række forslag

Læs mere

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Det gode Seniorliv i Hedensted Kommune - sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Tiden er kommet til at der formuleres nye sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik. Sigtelinjer, som angiver retning, mål

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

Sundhed er en del af grundlaget fordi

Sundhed er en del af grundlaget fordi Ældreområdet muligheder, behov og udfordringer ved at tænke sundhed ind i de ydelser, som ældre borgere i dag modtager med udgangspunkt i Serviceloven Vibeke Høy Worm Sundhed er en del af grundlaget fordi

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

Øvrige deltagere: Esben Vognsen-Jensen Kun pkt. 1 Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Kun pkt. 1 Centerchef, Ældrecentret

Øvrige deltagere: Esben Vognsen-Jensen Kun pkt. 1 Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Kun pkt. 1 Centerchef, Ældrecentret Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, 5. marts 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla Gundtoft

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER Indhold Velkommen... 2 Marstal Ældrecenter... 3 Aktiviteter... 3 Beboerbladet... 3 Bruger- og pårørenderåd... 3 Fodterapeut, frisør, tandpleje

Læs mere

Det nye ældrebillede og behovet for differentierede løsninger

Det nye ældrebillede og behovet for differentierede løsninger ELDREOMSORG I NORDEN: LIKE UTFORDRINGER ULIKE LØSNINGER? Oslo, 4. juni 2015 Det nye ældrebillede og behovet for differentierede løsninger Eva Pedersen Kontorchef Ministeriet for Børn, Ligestilling,Integration

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 07.11.16 kl. 9-12 på Nældebjerg Plejecenter Niels Kjøller (formand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Kirsten Andersen (næstformand) Afbud: Palle Jacobsen

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2019-2021 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 VISION... 6 INDSATSOMRÅDER... 7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 7

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 7 Greve Seniorråd Mandag den 15.08.16 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Elo Knudsen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Kirsten Andersen (næstformand) Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Katrine

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

Projekt Fællesskabets Hus. Borgermøde 11. april 2016 Ry Hallen

Projekt Fællesskabets Hus. Borgermøde 11. april 2016 Ry Hallen Projekt Fællesskabets Hus Borgermøde 11. april 2016 Ry Hallen Aftenens program 1. Velkomst og præsentation af aftenens program v/udvalgsformand Christina Bottke 2. Baggrund for den politisk vedtagne Plejeboligplan

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014

DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 Formand i 377 dage ingen kedelige. Første periode med mindre bestyrelse valgt for to år fungeret godt og giver arbejdsro. Fantastisk at skue ud over denne sal

Læs mere

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 08.01.2018 kl. 08:00. MEDLEMMER/DELTAGERE FUNKTION: Tid: Mandag d. 08.01.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Egedal Rådhus, Mødelokale

Læs mere

Kun pkt. 1 Til info Kun pkt. 6

Kun pkt. 1 Til info Kun pkt. 6 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9. Mandag d. 02.10.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.10.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

ÆLDRERÅDET. Årsberetning 2010

ÆLDRERÅDET. Årsberetning 2010 Årsberetning 2010 ÆLDRERÅDET Ældrerådet har 15. medlemmer, der blev valgt / genvalgt ved ældrerådsvalget den 17. november 2009 med virkning fra 1. januar 2010: Ann Marie Cordua Bente Bang Fritz Voss Inger

Læs mere

AKTUEL ÆLDREPOLITIK. Landsbestyrelsesmøde, oktober 2017

AKTUEL ÆLDREPOLITIK. Landsbestyrelsesmøde, oktober 2017 AKTUEL ÆLDREPOLITIK Landsbestyrelsesmøde, oktober 2017 OKTOBER 2017 Aktuel Ældrepolitik, oktober 2017 Side 2 af 5 Fejø-sagen Kommunerne må ikke begrænse adgangen til hjemmehjælp til mennesker, der bor

Læs mere

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00 syddjurs.dk Livet som ældre i Syddjurs Kommune Ældrepolitik Velkommen Visionen Ældrepolitikken har det mål at skabe de bedste betingelser for et godt og

Læs mere

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om implementering af klippekort - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering om plejehjemslæger

Læs mere

Værdighed i Ældreplejen KORT GUIDE TIL LOKAL INDFLYDELSE

Værdighed i Ældreplejen KORT GUIDE TIL LOKAL INDFLYDELSE Værdighed i Ældreplejen KORT GUIDE TIL LOKAL INDFLYDELSE APRIL 2016 1 Værdighed i ældreplejen kort guide til lokal indflydelse Tekst: Ældrepolitisk konsulent Rikke Sølvsten Sørensen, Ældre Sagen Produktion:

Læs mere

Ældre Sagens tilbud:

Ældre Sagens tilbud: Ældre Sagens tilbud: Sundhedsområdet. Ledsagerordning Aflastningsordning Hygge-Snakke-Spiseordning Bisidderordning Socialt humanitært område. Tryghedsopkald Livsmodsgruppen Motionsven Besøgsven Skubbere

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

UDKAST HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK

UDKAST HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK S Indhold Ældre mødes med respekt 3 Værdighedspolitikken hænger sammen med Ældrepolitikken 4 Implementering af Værdighedspolitikken 5 Livskvalitet 6 Selvbestemmelse 8 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 27. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 27. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup Møde slut: 12.30 Fraværende: Cetnerchef Pil Rahbek Direktør Charlotte Larsen deltog i stedet for centerchefen.

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

Nu skal det være billigere at bo i seniorbofællesskab

Nu skal det være billigere at bo i seniorbofællesskab Nu skal det være billigere at bo i seniorbofællesskab Flere ønsker at flytte i seniorbofællesskab, men der er for få, og de fleste er for dyre. Nye byggeprojekter skal gøre det billigere, så ældre med

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune Vedtægter for Ishøj Kommune 1 i Ishøj Kommune c/o Rådhuset, Sundhed og ældre, Store Torv 20, 2635 Ishøj. Navn Lovgrundlag 2 Lov om retssikkerhed og administration 30-33 (Lovbekendtgørelse nr. 930 af 17

Læs mere