KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TORSDAG DEN 19. JUNI 2008, KL PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN

2 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Det Konservative Folkeparti og Nordfynslisten gav udtryk for utilfredshed med den sene fremsendelse af Økonomiudvalgets indstilling på 4 sager behandlet den 19. juni Til behandling forelå: SAGER TIL ØKONOMIUDVALGETS/KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE Igangværende anlæg Kommunalbestyrelsens møder Afsluttede anlægsarbejder Årsberetning Budgetopfølgning pr. 31. marts Befolkningsprognose - Valg af forudsætninger Evaluering af Nordfyns Kommunes organisation Decentraliseringsaftaler Invitation til venskabsbybesøg Drøftelse af fremtidige anlægsopgaver Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan Forslag til Lokalplan Plejecenter i Bogense, Harritslevvej Aflønning af Huslejenævnsmedlemmer Otterup - Oplevelser for alle - bevillingsansøgning Ansøgning om kloakering af 6 ejendomme i Tokkendrup samt principbeslutning om bemyndigelse til godkendelse af lignende projekter i fremtiden Regulativ om jordstyring i Nordfyns Kommune (områdeklassificering) Fjernvarmeforsyning af Bredbjerg Fastsættelse af grundpris for storparcel ved Huggetvej, (Tromsøparken) Salg af storparcel i Stenløkkeparken Ansøgning om bevilling til byggemodning på Rosenholmgrenen i Morud Kommunens ejendomsadministration Resultatrevision Entreprenøraftaler for Social- og Sundhedsudvalgets område Entreprenøraftaler for Familieudvalgets område Godkendelse af regnskab for 2007 for Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense (UUO) Nye vedtægter for Søndersø Produktionshøjskole Nye vedtægter for Otterup Produktionshøjskole...31

3 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Udbygning af Vesterbo Plejecenter Renovering af Bogense Rådhus Anskaffelse af vakuumeringsmaskine til Centralkøkkenet Beslutninger til opfølgning på rygeloven...35 SAGER TIL EFTERRETNING Orientering fra Borgmesteren...36 LUKKEDE SAGER LUKKET PUNKT: LUKKET PUNKT:... 36

4 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 4 SAGER TIL ØKONOMIUDVALGETS/KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE 387. Igangværende anlæg Sagsnr J.nr Punktet vedrørende Igangværende anlægsarbejder udgik af Kommunalbestyrelsens dagsorden for møde den 15. maj 2008, idet der var fejl i listen fra Økonomi. Økonomi fremsender revideret oversigt over igangværende anlæg for 2007, hvor restbudgettet ønskes overført til Budget Oversigten er excl. byggemodning. Det fremgår af oversigten, at den samlede anlægsbevilling til igangværende anlæg udgør kr Heraf er der anvendt kr , hvorefter restbudgettet udgør kr Notat af 4. juni 2008 fra Økonomi Oversigt over igangværende anlægsarbejder tilrettet efter Økonomiudvalgsmødet den 11. juni 2008 Administrationens indstilling Den 17. april 2008 blev Finansloven for 2008 vedtaget, hvilket bl.a. medfører sanktioner overfor de kommuner, som ikke overholder budget 2008, og det gælder både drift og bruttoanlægsinvesteringer. Anlægsbevillinger der overføres fra 2007 til 2008 er ligeledes omfattet af sanktionerne, hvorfor sektorerne har gennemgået listen over ikke forbrugte anlægsbevillinger fra 2007 med henblik på vurdering af, hvilke anlægsbevillinger der ikke kan udsættes, og hvilke anlægsbevillinger der kan afvente en dispensation fra Velfærdsministeriet. Derudover har sektorerne gennemgået listen over anlægsbevillinger for 2008 ligeledes med henblik på vurdering af, hvilke anlægsbevillinger der ikke kan udsættes, og hvilke anlægsbevillinger for 2008, der kan afvente en dispensation fra Velfærdsministeriet. Igangværende anlæg 2007 Ikke brugte anlægsbevillinger for 2007 udgør kr , fordelt med kr på det skattefinansierede område og kr på det brugerfinansierede område. Det indstilles, at der overføres kr til Budget 2008, fordelt med kr på det skattefinansierede område og kr på det brugerfinansierede område. Derudover indstilles, at kr på det skattefinansierede område afventer dispensation fra Velfærdsministeriet, og hvis dispensationen ikke imødekommes overføres projekterne til budget Anlægsbevillinger 2008 I Budget 2008 udgør anlægsbevillinger kr , fordelt med kr på det skattefinansierede område og kr på det brugerfinansierede område. Ikke frigivne anlægsbevillinger på det skattefinansierede område udgør kr.

5 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Det indstilles, at kr frigives og at kr afventer dispensation fra Velfærdsministeriet. (de resterende kr kan henføres til rådighedsbeløb vedr. nyt plejecenter i Bogense og udvidelse af plejecentret Vesterbo). Derudover indstilles, at der gives tillægsbevilling på kr til dækning af merudgifter vedr. ændret køkkenstruktur, hvilket skyldes at køkkenudstyr fra Solgården ikke kan anvendes i det omfang, det var forventet, samt merudgifter til installationer pga. sikkerhedsmæssige hensyn. Genoptages på det ekstraordinære møde i Økonomiudvalget den 19. juni Beslutning i Økonomiudvalget den 19. juni 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt samt at anlægsbevilling til skole-it på kr. 2 mio. frigives. Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Det Konservative Folkeparti undlader at stemme for indstillingen Kommunalbestyrelsens møder 2008 Sagsnr J.nr Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af mødekalenderen at afholde møderne i 2008 på Otterup Rådhus. På grund af renoveringsarbejdet på Otterup Rådhus besluttede Kommunalbestyrelsen at flytte møderne i marts, april, maj og juni 2008 til Søndersø Rådhus. Byrådssalen på Otterup Rådhus påtænkes på grund af pladsmangel anvendt som kontor. På den baggrund skal der fastsættes mødested for Kommunalbestyrelsens resterende møder i Kommunalbestyrelsens møder resten af 2008 afholdes på Søndersø Rådhus.

6 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Afsluttede anlægsarbejder Sagsnr J.nr I forbindelse med regnskabsaflæggelsen er der lavet en specifikation over afsluttede anlægsprojekter for 2007 og tidligere år. Samlet kan anlægsarbejderne opgøres således: Bevilling kr Forbrug tidligere år kr Forbrug 2007 kr Forbrug i alt kr For projekter over kr. 2 mio. er der udarbejdet en specifikation af de afholdte udgifter. Det drejer sig om følgende projekter: Bevilling: Forbrug: Sammenlægningsudgifter IT kr Renovering Nordfynshallerne kr Renovering af Løkkemarkskolen kr Renovering af SFO Skovtroldene kr Ny Børnehave i Bogense kr Oversigt over afsluttede anlægsregnskaber Anlægsregnskab - Sammenlægningsudgifter IT Anlægsregnskab - Renovering af Nordfynshallerne Anlægsregnskab Renovering af Løkkemarkskolen Anlægsregnskab Renovering af SFO Skovtroldene Anlægsregnskab Ny Børnehave i Bogense Beslutning i Økonomiudvalget den 19. juni 2008:

7 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 7 Godkendt Årsberetning 2007 Sagsnr J.nr Økonomiudvalget besluttede på mødet den 7. maj 2008, at årsberetningen skulle oversendes til fagudvalgene til udtalelse. Udvalgene har fået udsendt generelle regnskabsbemærkninger regnskabsopgørelse balance noter til regnskabsopgørelse og balance sektorbeskrivelse på udvalgets eget område Udvalgene er blevet bedt om en udtalelse til sektorbeskrivelsen på deres eget område. Udvalgene har haft nogle enkelte ændringer til sektorbeskrivelserne. Der er udelukkende tale om omformuleringer og andre redaktionelle ændringer. Disse ændringer vil administrationen indarbejde sammen med Økonomiudvalgets eventuelle ændringer til årsberetningen. Det forventes, at Kommunalbestyrelsen kan få udleveret et trykt regnskab på mødet den 19. juni 2008 indeholdende alle ændringer. Det særlige hæfte med diverse oversigter til regnskabet vil blive udleveret efter sommerferien, da det bl.a. afventer endelig stillingtagen til igangværende og afsluttede anlægsprojekter. Administrationens indstilling Det indstilles til Kommunalbestyrelsen, at årsberetningen overgives til revision. Årsberetningen indstilles oversendt til revisionen.

8 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 8 Økonomiudvalgets indstilling godkendt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2008 Sagsnr J.nr Budgetopfølgningen pr. 31. marts 2008 giver det indtryk, budgettet på serviceområderne ser ud til at holde, mens der på overførselsområdet er nogle tendenser, hvor der kan blive behov for justeringer i budgettet. Overførselsområdet vil blive analyseret nærmere til næste budgetopfølgning pr. 30. juni Tillægsbevillinger Beskrivelse Beløb Arbejdsmarkedsudvalg Korrektion af budgetoverførsler kr Erhverv og Fritidsudvalg Børneteater og redningsbåde kr Familieudvalget Korrektion af budgetoverførsler og sundhedspleje kr Teknik og Miljøudvalget Korrektion af budgetoverførsler kr Økonomiudvalget Lønpulje som følge af nye lønskøn kr Finansiering Regulering af statstilskud, ny lønskøn kr I alt kr Økonomi gør opmærksom på, at tillægsbevillingen på kr er begrundet i korrektioner af tidligere godkendte budgetoverførsler på kr Budgetoverførslerne blev godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 17. april De samlede budgetoverførsler udgør herefter kr Budgetopfølgning pr. 31. marts 2008 Godkendt.

9 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Befolkningsprognose - Valg af forudsætninger Sagsnr J.nr Kommunalbestyrelsen anmodes om at vælge hvilket boligudbygningsscenarie, der skal lægges til grund for befolkningsprognosen. Vedlagte notat illustrerer prognosens resultater ved et gennemsnitligt årligt boligbyggeri på 65, 80, 94 og 125 boliger. Befolkningsprognose Valg af forudsætninger Det indstilles, at der indlægges en forudsætning om et årligt byggeri på 80 boliger. Der indlægges en forudsætning om boligbyggeri på 94 boliger pr. år Evaluering af Nordfyns Kommunes organisation Sagsnr J.nr Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 20. februar 2008 følgende:

10 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 10 På baggrund af direktionens notat om ledelsesstrukturen i Nordfyns Kommune efter 1. maj 2008 besluttes følgende: Det godkendes, at der opslås en stilling som sekretariatschef forudsat at direktionen finansierer stillingen ved en varig reduktion andet sted i administrationen. Det godkendes, at direktøren for Børn og Familie samt Erhverv og Fritid også påtager sig arbejdet som direktør/sekretær for Teknik og Miljø (strategisk ledelsesmæssigt). Det godkendes, at begge direktører får bemyndigelse til at tegne kommunen med borgmesteren eller viceborgmesteren. Den vedtagne evaluering af organisationen i 2009 foretages efter direktionens og udvalgets opfattelse også med ekstern bistand ud fra et kommissorium drøftet og vedtaget af kommunalbestyrelsen. Kommunaldirektøren har på vegne af Direktionen udarbejdet forslag til kommissorium. Forslag til kommissorium for evaluering af Nordfyns Kommunes organisation Kommissoriet indstilles godkendt med enkelte redaktionelle ændringer. Økonomiudvalgets indstilling godkendt Decentraliseringsaftaler Sagsnr J.nr Nordfyns Kommune har vedtaget, at der skal decentraliseres ud i yderste bæredygtige led og i den forbindelse er der udarbejdet decentraliseringsaftaler. Sammenlægningsudvalget godkendte i møde den 4. maj 2006 et forslag til decentraliseringsaftaler og i møde den 22. juni 2006 blev det godkendt, at der under Økonomiudvalgets budgetområder budgetteres med puljer til langvarig sygdom, barsel samt jubilæumsgratialer. Der har i 2007 være arbejdet med de økonomiske rammer for de enkelte institutioner og i det arbejde har det tydeligt fremgået, at der var behov for at decentraliseringsaftalerne blev ajourført med en tydeliggørelse af ansvar og kompetencer samt økonomiske forudsætninger.

11 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 11 Chefgruppen har revideret forslaget for decentraliseringsaftalerne og udgangspunktet er følgende - en decentraliseringsaftale der gælder for alle institutioner - Bilag 1: Forudsætning for den økonomiske ramme som varierer indenfor de forskellige områder/institutioner - Bilag 2: Eksempel på Den enkelte institutions økonomiske ramme (Adamsminde) Decentraliseringsaftalen er flerårig, mens bilagene ajourføres hvert år efter budgetlægningen. Decentraliseringsaftale med bilag Eksempel på en institutions økonomiske ramme (Adamsminde) Beslutning fra møde i Chefgruppen den 20. maj 2008: Decentraliseringsaftalen er klar til forelæggelse på Hovedudvalgets møde den 22. maj Skabelonen skal ikke godkendes. Beslutning fra møde i Hovedudvalget den 22. maj 2008: Godkendt med enkelte rettelser. Godkendt Invitation til venskabsbybesøg Sagsnr J.nr Nådendals Stadsstyrelse fremsender ved skrivelse af 16. april 2008 invitation til at deltage i det nordiske venskabskommunebesøg, der afholdes den august 2008 i Nådendal, Finland. Invitation fra Nådendals Stadsstyrelse

12 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 12 Det indstilles, at Borgmesteren, Kommunaldirektøren samt et medlem fra Kommunalbestyrelsen (efter lodtrækning fra dem, der ønsker at deltage) plus en repræsentant fra Foreningen Norden samt ægtefæller deltager. Herudover deltager to unge årige fra kommunen. Indstillingen tiltrådt. Ingmar Madsen og ægtefælle deltager Drøftelse af fremtidige anlægsopgaver Sagsnr J.nr Teknik og Miljø ønsker en drøftelse af de fremtidige anlægsopgaver. Teknik og Miljøs administrative notat vedrørende fastsættelse af de budgetterede anlægs-opgaver. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. maj 2008: Det indstilles at: Videreføring af den Grønne Sti overføres til Erhverv og Fritid Renovering af rundkørsel, Otterup afsluttes Gaderenovering Bryggerivej, Otterup afsluttes Beplantning ved Otterup hallen udgår Rækværk ved Kirkebakken, Bogense afsluttes Trafiksanering Vesterled/Odensevej afsluttes Byparken Otterup udgår Færdiggørelse af stiprojekt i Otterup overføres til Erhverv og Fritid Planlægning af det Nordfynske Naturstinet overføres til Erhverv og Fritid Udskiftning af faskiner udgår Renovering af diger afsluttes Aktiveringscenter, radiatorer udgår Det skal bemærkes, at kystsikring af Østre Mole i Bogense på kr ved teknisk fejl er udgået af budgettet for 2008 og søges indarbejdet. Brugerfinansieret område:

13 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 13 Listen ajourføres. Teknik- og Miljøudvalgets indstilling indstilles godkendt. Dog indstilles det, at de ikke afsluttede anlæg kommer på listen over igangværende anlæg, der afventer dispensation. Indstillingen tiltrådt Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan Sagsnr J.nr I Nordfyns Kommune er det stadig Kommuneplan for Bogense Kommune, der er den gældende forudsætning for lokalplanlægning i den tidligere Bogense Kommune, indtil der er udarbejdet ny kommuneplan for Nordfyns Kommune. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan udgør planlægningsgrundlaget for udarbejdelse af lokalplan Plejecenter Bogense, Harrislevvej. Lokalplanens gennemførelse forudsætter, at arealet for kommuneplanrammen udvides. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan Administrationens indstilling: Teknik og Miljø indstiller, at forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 til Kommuneplan for Bogense Kommune godkendes og sendes i offentlig høring. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 9. juni 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Indstilles godkendt til fremlæggelse. Godkendt til fremlæggelse.

14 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Forslag til Lokalplan Plejecenter i Bogense, Harritslevvej Sagsnr J.nr Formålet med lokalplanen er at fastlægge en overordnet disponering af området til plejecenter. Plejecentrets placering skal være med til at definere Bogenses afgrænsning mellem by og land. I den kommende kommuneplan vil området nord for plejecentret blive inddraget i planlægningen med henblik på at sikre sammenhæng op til Bogense By, og eventuelt give mulighed for boligbebyggelse. Forslag til lokalplan , plejecenter i Bogense, Harritslevvej Administrationens indstilling: Teknik og Miljø indstiller, at forslag til lokalplan vedtages og sendes i høring. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 9. juni 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Indstilles godkendt til fremlæggelse. Godkendt til fremlæggelse Aflønning af Huslejenævnsmedlemmer Sagsnr J.nr

15 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 15 Lejerforening Fyn har henvendt sig til Nordfyns Kommune med henblik på at få ændret aflønningen af udlejer- og lejerrepræsentanterne i kommunens Huslejenævn. Formanden for Huslejenævnet aflønnes med et månedligt beløb på kr medens nævnets øvrige 2 medlemmer aflønnes pr. fremmøde med 2 gange diætbeløb. Andre kommuner på Fyn yder et fastvederlag på mellem kr pr. år samt mødediæter efter gældende regler. I 2006 blev der afholdt 10 møder, medens der i 2007 har været afholdt 5 møder. I 2007 har der været 34 sager. Brev af 15. februar 2008 fra LejerForening Fyn Økonomiske oplysninger Det forudsættes, at ovenstående merudgifter kan afholdes indenfor kontoen huslejenævn, hvor der er et budget på kr Vederlaget indarbejdes i Budget Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at der vurderes på aflønningen af huslejenævnets medlemmer. Det foreslås, at der ydes et fast vederlag pr. måned samt mødediæter efter gældende regler. Det faste vederlag foreslås at være gældende fra 1. juli 2008 og til at være et beløb på kr pr. måned i niveau hvilket pr. 1. juni svarer til kr kr. pr. måned. Godkendt Otterup - Oplevelser for alle - bevillingsansøgning Sagsnr J.nr

16 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 16 Projektet Otterup Oplevelser for alle har fået et tilskud fra Skov- og Naturstyrelsen til gennemførelse af de tre delprojekter Hundeskov, Borgernes dyr og Søen summer af liv. Arbejdet med at gennemføre de tre delprojekter er derfor sat i gang. I forbindelse med projekteringen har Det grønne partnerskab, der består af Nordfyns Kommune og Natur- og Stiudvalget i Otterup (den tidligere følgegruppe), lavet forslag til forbedringer af delprojekterne. Forbedringerne er både af naturmæssig og funktionsmæssig karakter. Partnerskabet foreslår en oprensning af to vandhuller og et regnvandsbassin, inddragelse af de oprindelige restarealer ved Borgernes Dyr og anlæggelse af en kælkebakke med den tiloversblevne jord fra etableringen af søen og engen. De nye forslag gør, at der etableres elementer fra nogle af de delprojekter, der på nuværende tidspunkt ikke kan gennemføres. Gennemføres de nye forslag, vil de færdige delprojekter fremstå langt mere helstøbte og anvendelige end de oprindelige forslag. Notat fra Økonomi af 13. maj 2008 Notat fra Økonomi af 2. april 2006 Beskrivelse af projektet marts 2008 af Thomas Mellergaard, Teknik og Miljø Økonomiske oplysninger: I 2007 blev der sat et rådighedsbeløb på kr. af til projektet. Nordfyns Kommune har frigivet kr. til jord- og plantearbejdet samt til græssåningen i de tre delprojekter. Der er således kr. tilbage af rådighedsbeløbet. Projektet har søgt og fået kr. i tilskud fra Skov- og Naturstyrelsen gennem puljen til Grønne partnerskaber til færdiggørelse af de tre delprojekter. Projektet fik kr. af daværende Fyns Amt. Pengene fra Fyns Amt er brugt på konsulentbistand i de indledende faser. Der søges om kr. fra det resterende rådighedsbeløb på kr. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at kr. fra rådighedsbeløbet frigives til færdiggørelse af de tre delprojekter. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalgets møde den 22. maj 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Økonomi gør opmærksom på, at beløbet indgår i listen over igangværende anlægsarbejder, og er ikke en del af beløbet på kr. 27,8 mio., der søges frigivet.

17 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 17 Godkendt Ansøgning om kloakering af 6 ejendomme i Tokkendrup samt principbeslutning om bemyndigelse til godkendelse af lignende projekter i fremtiden Sagsnr J.nr Nordfyns Kommune har modtaget en ansøgning af 6. maj 2008 fra 6 private lodsejere på Tokkendrup i Otterup, som ønsker at etablere et tryksat kloaksystem med tilslutning til offentlig kloak. Lodsejerne anmoder om, at kommunen afholder anlægsudgiften på kr og overtager det tryksatte kloaksystem som offentlig kloak. Beboerne foreslår, at deres egenbetaling udgør: Tilslutningsbidrag til kommunen på kr ekskl. moms pr. ejendom. Vandafledningsafgift og fast bidrag. El-arbejdet i forbindelse med tilslutning af pumpebrønde. Ændring af eks. kloaksystem på ejendommen, herunder sløjfning af septiktank. Driftsudgifter til elforbruget til pumperne. Teknik- og Miljøudvalget besluttede i december 2007 at imødekomme en lignende ansøgning fra 18 lodsejere på Egeløkkevej og Nislevvej i Otterup. Administrationen har diskuteret muligheden for at udvalget træffer en principiel afgørelse om at uddelegere bemyndigelsen til godkendelse af denne type anlæg i det åbne land. Notat fra Økonomi Notat af 13. maj 2008 fra Teknik og Miljø Ansøgning om kloakering af 6 ejendomme i Tokkendrup Bilag kun i papir (oversigtsplan)

18 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 18 Økonomiske oplysninger: Økonomi kan oplyse, at der i Budget 2008 blev afsat et rådighedsbeløb på kr på spildevandsområdet, og at restbeløbet pr. 15. maj 2008 udgør kr Hvis der gives tilsagn om kloakering af 6 ejendomme i Tokkendrup vil rådighedsbeløbet herefter udgøre kr Administrationens indstilling: Teknik og Miljø indstiller, at kommunen overtager det tryksatte kloaksystem som offentlig kloak, som beskrevet i beboernes skrivelse af 6. maj 2008, på betingelse af betaling af kloaktilslutningsbidrag jævnfør kommunens kloakbetalingsvedtægt samt: At beboerne afholder udgiften til tinglysning af trykledninger samt pumpebrønde forinden kloaksystemet overtages som offentlig kloak. Deklarationen fremsendes til kommunens godkendelse, inden den tinglyses. At der fremsendes som udført planer digitalt i format DANDAS som XML filer uden udgift for kommunen, forinden kloaksystemet overtages som offentlig kloak At der ved arbejdets afslutning fremsendes økonomisk slutopgørelse for endelig afregning. Såfremt kommunen ønsker at overtage kloaksystemet som offentlig kloak, ansøges der om en bevilling på kr til projektets udførelse, samt en indtægt på kr Bevillingen søges finansieret af kloakforsyningens midler. Administrationen anmoder desuden om en principiel bemyndigelse til godkendelse af lignende projekter i fremtiden. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. maj 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Godkendt.

19 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Regulativ om jordstyring i Nordfyns Kommune (områdeklassificering) Sagsnr J.nr Den 1. januar 2008 trådte 50 a i Jordforureningsloven i kraft, hvorefter overfladejorden i byzoneområder som udgangspunkt er klassificeret som lettere forurenet; dette benævnes områdeklassificering. Med udgangspunkt i en vejledning fra Miljøstyrelsen har Teknik og Miljø udarbejdet et kort over de områdeklassificerede områder i kommunen. Der er opstillet en række kriterier, som er benyttet ved udpegningen af områder. Der er undtaget områder inden for byzone og der er inddraget områder uden for byzone. Ifølge Jordflytningsbekendtgørelsen skal Kommunalbestyrelsen udarbejde et regulativ indeholdende skema til brug for anmeldelse efter 9. Regulativet skal offentliggøres senest en måned før det skal træde i kraft og det skal udarbejdes så det kan træde i kraft senest den 1. maj Forvaltningen har udarbejdet forslag til regulativ indeholdende det angivne skema. Forslag til regulativet har været i høring i 4 uger i perioden fra den 30. april til den 29. maj Der er ikke indkommet indsigelser til forslaget, og der er kun foretaget korrekturlæsningsændringer i regulativet og i kortbilaget. Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune Kort over områdeklassificeringen i Nordfyns Kommune Administrationens indstilling: Teknik og Miljø indstiller, at Regulativ om jordstyring i Nordfyns Kommune godkendes. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 9. juni 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Godkendt.

20 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Fjernvarmeforsyning af Bredbjerg Sagsnr J.nr Fjernvarme Fyn har ansøgt Nordfyns Kommune om tilladelse til at etablere kollektiv varmeforsyning til Bredbjerg. Bredbjerg har i dag ikke kollektiv varmeforsyning, og området er ikke omfattet af kommunens varmeforsyningsplan. Boligerne er i dag primært opvarmet med el eller anden centralvarme. Ansøgningen har været i høring hos Naturgas Fyn, som ikke har bemærkninger til projektet. Det er den enkelte grundejer og Fjernvarme Fyn, som afholder udgifter til projektet, og tilslutning for eksisterende boliger er frivillig. Af projektet fremgår, at der kun etableres kapacitet til forsyning af den eksisterende boligmasse. Notat af 9. maj 2008 fra Teknik og Miljø Energistyrelsen om elvarme forbud Bemærkninger fra Naturgas Fyn Fjernvarme Fyns projektforslag Administrationens indstilling: Det indstilles, at det fremsendte projekt godkendes, og at der nedlægges forbud til elvarme i henhold til ovennævnte beskrivelse. Eventuel fremtidig planlægning for området vil fremover blive udlagt til kollektiv varmeforsyning ved Fjernvarme Fyn. Det henstilles til Fjernvarme Fyn, at der etableres tilstrækkelig kapacitet således, at fremtidig udbygning af Bredbjerg også kan forsynes med Fjernvarme. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. maj 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Godkendt.

21 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Fastsættelse af grundpris for storparcel ved Huggetvej, (Tromsøparken) Sagsnr J.nr Storparcellen er i lokalplan markeret som område 4, og er udlagt til tæt-lav boligbebyggelse. Storparcellen grænser op til Tromsøparken, som er igangsat i Gl. Bogense Kommune. Der foreligger ikke en kalkuleret pris på storparcellen. Den er delvist byggemodnet, men er ikke afsluttet i forbindelse med udbud og gennemførelse af udstykningen i Tromsøparken. For Tromsøparken udbydes nu 2 grunde til åben lav, som er blevet tilbageskødet. Udbudsprisen er fastsat til 301 kr./m² eksklusiv tilslutningsafgifter. Det vurderes, at omkostninger til byggemodning af storparcellen svarer til omkostningerne til byggemodning af Tromsøparken i øvrigt. På baggrund heraf vurderes prisen at være: Grundpris 301 kr./m² i 2008 priser inkl. arkæologi men eksklusiv tilslutningsafgifter. Administrationens indstilling: Det indstilles, at prisen for storparcellen fastsættes til 301 kr./m² Godkendt Salg af storparcel i Stenløkkeparken

22 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 22 Sagsnr J.nr Økonomiudvalget har ved tidligere drøftelse besluttet, at et areal i Stenløkkeparken udbydes til salg som storparcel. Betingelsen for beslutningen var, at udbudsmaterialet blev forelagt udvalget til godkendelse. Prisen på storparcellen er fastsat på udvalgets møde den 9. april Det skal til denne behandling bemærkes, at de i pkt. 366 på dagsordenen anførte priser for tilslutning er stykpriser. Specifikationen af tilslutningsudgifter fremgår af vedlagte udbudsmateriale. Vilkår for salg af storparcel Administrationens indstilling: Det indstilles, at nærværende storparcel udbydes med vedlagte vilkår, og at eventuelt salg efterfølgende behandles i Økonomiudvalget. Godkendt til en pris pr. m² på kr Ansøgning om bevilling til byggemodning på Rosenholmgrenen i Morud Sagsnr J.nr I Kommunalbestyrelsens møde den 11. oktober 2007 blev der givet en tillægs/anlægsbevilling på kr til projektering og opstart af byggemodningen nord for Frugthaven i Morud. Der er nu afholdt indbudt licitation på byggemodning af 25 byggegrunde på Rosenholmgrenen i Morud. Omkostningerne udgør dermed kr kr. til entreprenørarbejde. De øvrige udgifter omfatter bl.a. stikledninger til vand- og gasforsyning, gadelys mv., hvilket fremgår af vedlagte beregning.

23 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 23 Kloak kr Byggemodning kr I alt kr Såfremt projektet ønskes igangsat søges om en samlet anlægsbevilling på kr i udgifter og kr i indtægter, og der søges om frigivelse af anlægsbevillingen på kr til kloak og byggemodning. Beregning vedrørende byggemodning og kloakering af Rosenholmgrenen i Morud Økonomiske oplysninger: Tidshorisont over udgifter og indtægter Rosenholmgrenen i Morud Anlægsbevilling Kloak Byggemodningsudgifter Udgifter i alt Forventede salgsindtægter Indtægter i alt Administrationens indstilling: Teknik og Miljø indstiller, at der søges om en samlet anlægsbevilling på kr i udgifter og kr i indtægter, og der søges om frigivelse af anlægsbevillingen på kr til kloak og byggemodning. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 27. maj 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Godkendt Kommunens ejendomsadministration

24 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 24 Sagsnr J.nr Administrationen af de ejendomme og grunde, som kommunen udlejer, er blevet beskrevet med henblik på en rationalisering af driften. Det indstilles: at udlejningen af ældreboligerne ved Fredensbo og Gambo udbydes i offentlig licitation at udlejningen på Solgården forbliver i kommunalt regi indtil beboerne overføres til andre boliger at udlejningen i de øvrige boliger forbliver i kommunalt regi, men at ejendommene (med undtagelse af erhvervslejemålene) sælges ved vakance, eller hvis lejeren kan overtage på markedsvilkår. Herudover sker en intern afklaring af en rationel viceværtfunktion, udendørs plejeniveau og centraliseret bygningsvedligeholdelse. Notat vedrørende kommunens ejendomsadministration Oversigt over udlejningsboliger Oversigt over udlejningsgrunde Godkendt Resultatrevision 2007 Sagsnr J.nr Resultatrevisionen er et nyt styringsredskab, der giver Staten og kommunerne overblik over beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Det er første gang - for at resultatrevisionen er udarbejdet. Resultatrevisionen samler en række væsentlige oplysninger om udviklingen i Jobcentrets beskæftigelsesindsats for henholdsvis den statslige og den kommunale del af Jobcentret. Resultatrevisionen viser resultaterne for forskellige ydelsesgrupper

25 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 25 (modtagere af kontanthjælp, a-dagpenge, sygedagpenge etc.), og viser udviklingen for antal berørte personer, udbetalte ydelser, forsørgelsesvarighed m.v. Udover at give et overblik over indsatsen giver resultatrevisionen også Jobcentret mulighed for at sammenligne sig med andre sammenlignelige jobcentre. Ved at vise udviklingen i indsatsen over tid og indsatsen sammenlignet med gennemsnittet for de sammenlignelige jobcentre gør resultatrevisionen kommunen og Staten opmærksom på eventuelle faresignaler i beskæftigelsesindsatsen i Jobcentret. Resultatrevisionen er et redskab, der kan styrke planlægningen og budgetteringen af kommunens og Statens beskæftigelsesindsats. Den kan således anvendes, når der skal lægges budgetter og planer for det næste års beskæftigelsesindsats. Resultatrevisionen giver arbejdsmarkedets parter, lokale politikere og forvaltningen mulighed for at følge med i og følge op på beskæftigelsesindsatsen i den statslige og kommunale del af Jobcentret. Resultatrevisionen skal indeholde en vurdering af, om der er indsatsområder, hvor der er behov for en mere effektiv beskæftigelsesindsats. Jobcentret skal forholde sig til de væsentligste problemstillinger, hvor a) resultaterne i indsatsåret er blevet forringet i forhold til årene forinden i Jobcentret b) resultaterne i Jobcentret er mindre gode end sammenligningsgrundlagets c) resultaterne i Jobcentret kan forbedres set i lyset af den generelle udvikling på arbejdsmarkedet. Desuden kan Jobcentret efter eget valg inddrage områder, hvor Jobcentret gerne vil forbedre indsatsen. Resultatrevisionen skal til høring hos Det Lokale Beskæftigelsesråd senest den 1. maj Resultatrevisionen skal endelig godkendes af kommunen og driftsregionen. Resultatrevisionen er gennemgået på en fælles temadag den 28. april 2008 for Det Lokale Beskæftigelsesråd og Arbejdsmarkedsudvalget. Eventuelle bemærkninger fra Det Lokale Beskæftigelsesråd fremkommer efter den 13. maj 2008, hvor Det Lokale Beskæftigelsesråd behandler sagen. Vejledning til udarbejdelsen af resultatrevisionen af 27. februar 2008 fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Resultatrevision, 2007 for Jobcenter Nordfyn. Administrationens indstilling: Resultatrevisionen for Jobcenter Nordfyn behandles i et møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 13. maj Sagen oversendes til Kommunalbestyrelsen til endelig godkendelse med eventuelle bemærkninger fra Det Lokale Beskæftigelsesråd.

26 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 26 Beslutning fra møde i Arbejdsmarkedsudvalget den 21. maj 2008: Indstilles godkendt. LBR s udtalelse fra møde den 13. maj 2008 blev udleveret. Godkendt Entreprenøraftaler for Social- og Sundhedsudvalgets område Sagsnr J.nr Med kommunalreformens ikrafttrædelse er hele myndighedsansvaret, herunder visitationsretten, og finansieringen indenfor hele det sociale område overgået til kommunerne. I bestræbelserne på at løfte en række specialiserede opgaver så effektivt og fagligt kompetent som muligt har Nordfyns Kommune i lighed med de øvrige fynske kommuner - som supplement til den overordnede rammeaftale med Region Syddanmark - etableret entreprenøraftaler med Odense, Faaborg-Midtfyn og/eller Svendborg kommuner. Inden for voksenområdet er der tale om følgende 6 områder: Specialtandplejen (Odense Kommune) Stofmisbrug (Odense Kommune) Behandling af alkoholmisbrug (Odense Kommune) Specialundervisning for voksne (Odense Kommune) Hjerneskaderådgivningen (Odense Kommune) Godkendelse af private opholdssteder (Faaborg-Midtfyn Kommune) Udgangspunktet for entreprenøraftalerne for 2009 er de aftaler, som har været gældende for 2007 og I de nugældende aftaler er det præciseret, at såfremt en kommune enten ønsker at udtræde af en aftale eller ønsker den ændret, skal der gives meddelelse herom senest den 30. juni Notat: Forarbejde og godkendelse af de fynske entreprenøraftaler 2009 De 6 gamle aftaler Udkast vedrørende fremtidig organisering af entreprenøraftaler

27 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 27 Udkast til overordnet tidsplan for arbejdet med de fynske entreprenøraftaler Cirkulære om ordination af afhængighedsskabende lægemidler Lægekonsulent Jan Buttrups notat vedrørende behandling for stof- og alkoholmisbrug Opgørelse fra CSV Odense Notat fra Faaborg-Midtfyn Kommune Notat udarbejdet af Bjarne H. Rasmussen Administrationens indstilling Notat fra Myndighedsafdelingen om de budgetmæssige konsekvenser ved en videreførelse i 2009 af entreprenøraftaler indenfor Social- og Sundhedsområdets ressortområde Økonomiske oplysninger: De økonomiske oplysninger fremgår af de enkelte aftaler. Administrationens indstilling: Til politisk drøftelse Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 24. april 2008: De 6 entreprenøraftaler for 2009 indstilles godkendt. Der udarbejdes et økonominotat, der belyser hvad der forventes budgetlagt til aftalerne i Kommunen ønsker orientering om fakta/statistiske udviklingstendenser, succesprocenter m.m. på aftaleområderne i Beslutning i Handicaprådet den 28. maj 2008: Taget til efterretning. Rådet har ingen bemærkninger til entreprenøraftalerne. Godkendt Entreprenøraftaler for Familieudvalgets område Sagsnr J.nr P27 I forbindelse med strukturreformen pr. 1. januar 2007 blev det mellem kommunerne i det oprindelige Fyns Amt besluttet, at en række opgaver skulle udføres gennem aftaler kommunerne imellem. For Familieudvalgets område drejer det sig om 7 aftaler.

28 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 28 Udgangspunktet for entreprenøraftalerne er de aftaler, som har været gældende for 2007 og Det er aftalt, at såfremt kommunen ønsker at udtræde af en aftale for 2009 eller ønsker den ændret, skal det meddeles senest den 30. juni De 7 aftaler omfatter: 1. Aftale om drift af tilbud om vederlagsfri behandling af stofmisbrugere. Aftalen omfatter såvel børn som voksne med behov for misbrugsbehandling. Langt hovedparten af misbrugerne er over 18 år. Det skønnes realistisk at tilbyde en del af misbrugsbehandlingen lokalt, f.eks. rådgivning, vejledning og dele af behandlingen. 2. Aftale om udarbejdelse af indstillinger vedrørende godkendelse af opholdssteder for børn og unge og botilbud og voksne og tilsyn med disse efter serviceloven. Aftalen omfatter et fagligt område med udarbejdelse af indstillinger om godkendelse og løbende tilsyn. Nordfyns Kommune har ikke den fornødne ekspertise til opgaven. Det anbefales, at det i bestemmelserne om tilsynet tilføjes, at alle kommuner, som har børn anbragt for tidspunktet for tilsynets udførelse, skal have tilsendt tilsynsrapporten uopfordret. 3. Aftale om drift af tilbud om specialrådgivning til børn fra 0-6 år med varigt og betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Aftalen omfatter tværfaglig og tværsektoriel udredning af børn fra 0-6 år med betydeligt nedsat funktionsevne. Aftalen omfatter indtil nu alle 10 fynske kommuner, - det er en abonnementsordning, hvor betalingen er udregnet efter befolkningstal. Det anbefales, at Nordfyns Kommune fortsat er med i aftalen, idet kommunens beredskab er alt for lille og derfor ikke vil kunne tilbyde den nødvendige faglige ekspertise i udredningsarbejdet. 4. Aftale om drift af tilbud om specialrådgivning og specialundervisning af børn med erhvervet hjerneskade. Aftalen omfatter undersøgelse og udredning af børn med erhvervet hjerneskade med henblik på undervisningsmuligheder. Aftalen er en abonnementsordning og prisen er udregnet efter befolkningstal. Nordfyns Kommune har p.t. ingen elever i ordningen. Nordfyns Kommune vil ikke selv kunne tilrettelægge et så specifikt undervisningstilbud. Det anbefales, at Nordfyns Kommune fortsætter i abonnementsordningen. 5. Aftale om drift af tilbud om fysio- og ergoterapeutisk bistand til børn med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

29 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 29 Aftalen, kaldet Fynsordningen, omfatter fysio- og ergoterapeutiske undersøgelser, vurderinger og analyser, samt udarbejdelse og gennemførelse af individuelle handlingsplaner. Mange af de funktioner, som Nordfyns Kommune køber i Fynsordningen, vil efter en faglig vurdering kunne varetages af PPR s ergoterapeuter, hvorfor det anbefales, at Nordfyns Kommune ansætter egen børnefysioterapeut og ergoterapeut. Der henvises endvidere til notat om specialbørnehaven Knasten. 6. Aftale om undervisning efter folkeskoleloven til børn indlagt på Odense Universitetshospital. Aftalen giver mulighed for at tilbyde, at børn i den undervisningspligtige alder får undervisning i forbindelse med længerevarende indlæggelse på OUH og andre sygehuse. Administrationen vurderer, at aftalen er nødvendig, og at udgiften er beskeden. 7. Aftale om drift af tilbud efter lov om specialundervisning af voksne. Aftalen behandles af Social- og Sundhedsudvalget. Administrationen har gennemarbejdet aftaler, gældende for Familieudvalgets områder, og har udarbejdet bemærkninger til de enkelte aftaler. De 7 gamle aftaler. Notat til de enkelte aftaler. Økonomiske oplysninger: De økonomiske oplysninger fremgår af de enkelte aftaler. Administrationens indstilling: Det anbefales, at aftalerne forlænges med de bemærkninger, som er knyttet til de enkelte aftaler. Som generel bemærkning skal i svaret tilføjes, at en forudsætning for kommunens fortsatte tilslutning til aftalerne er, at tilbuddenes organisering, pris og øvrige betingelser ikke ændres væsentligt. Der ønskes med denne bemærkning taget højde for, at fortsættelse sker under kendte præmisser. Beslutning i Familieudvalget den 28. april 2008: Administrationens indstilling indstilles godkendt. Beslutning i Handicaprådet den 28. maj 2008: Taget til efterretning. Rådet har ingen bemærkninger til entreprenøraftalerne.

30 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 30 Godkendt Godkendelse af regnskab for 2007 for Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense (UUO) Sagsnr J.nr Ø02 Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn (UUO) fremsender regnskab for 2007 til godkendelse. Såvel regnskab som budgetoverslag er godkendt af UUO s Centerråd den 27. april 2008 og fremsendes til de tilknyttede kommuner - Assens, Kerteminde, Nyborg, Odense og Nordfyns Kommuner med anbefaling. Regnskab for 2007 for Ungdommens Uddannelsesvejledning. Følgebrev af 30. april 2008 fra centerleder John Vilhelmsen. Notat fra Økonomi af 9. maj Administrationens indstilling: Skolechefen anbefaler, at regnskab for 2007 for UUO indstilles til godkendelse. Beslutning i Familieudvalgets møde den 26. maj 2008: Godkendt.

31 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: Nye vedtægter for Søndersø Produktionshøjskole Sagsnr J.nr Søndersø Produktionshøjskoles bestyrelse har udarbejdet nye vedtægter. De nye vedtægter er godkendt i to på hinanden følgende bestyrelsesmøder - afholdt henholdsvis den 16. april 2008 og 29. april Følgebrev fra Søndersø Produktionshøjskole vedrørende nye vedtægter Forslag til vedtægter godkendt i bestyrelsen den 29. april 2008 Bekendtgørelse af Lov om produktionsskoler. Lov nr. 593 af 24. juni Lov om ændring af lov om produktionsskoler m.m. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller vedtægterne til godkendelse Beslutning fra møde i Arbejdsmarkedsudvalget den 21. maj 2008: Godkendt Nye vedtægter for Otterup Produktionshøjskole Sagsnr J.nr Otterup Produktionshøjskoles bestyrelse har udarbejdet nye vedtægter. Vedtægterne er godkendt i to åp hinanden følgende bestyrelsesmøder - afholdt henholdsvis den 17. april 2008 og 13. maj 2008.

32 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 32 Forslag til vedtægter Bekendtgørelse af lov om produktionsskoler Lov nr. 593 af 24. juni Lov om ændring af lov om produktionsskoler m.m. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller vedtægterne til godkendelse. Beslutning fra møde i Arbejdsmarkedsudvalget den 21. maj 2008: Godkendt Udbygning af Vesterbo Plejecenter Sagsnr J.nr Kommunalbestyrelsen vedtog den 15. november 2007 en udbygning af Vesterbo plejecenter med 30 boliger. Samtidig har der været politiske drøftelser omkring behovet for yderligere 10 pladser. Dette skal ses i lyset af det stigende behov for aflastningspladser/plejeboliger. Der har været ca på venteliste til plejeboliger henover året, heraf mellem til Vesterbo. Endvidere skal det understreges, at driften af aflastningspladserne på Humlehuset/Fredensbocentret er en dyr foranstaltning, hvorfor en mere permanent udbygning af Vesterbo driftsmæssigt er at foretrække. Forslag til skema A samt de økonomiske beregninger fra Domea vil foreligge til mødet og blive gennemgået Driftsbudget til nyt plejecenter ved Vesterbo udarbejdet af Økonomi Anlægsbudget til nyt plejecenter ved Vesterbo udarbejdet af Økonomi Brev af 20. maj 2008 fra DOMEA vedrørende udbygning af Vesterbo Notat fra Ældrechefen vedrørende hensigtsmæssigt antal lejligheder i boenheder Skema A vedrørende servicearealer

33 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 33 Skema A 30 boliger Skema A 40 boliger Økonomiske oplysninger: Vil foreligge til mødet. Økonomi har udarbejdet driftsbudget til henholdsvis 30 og 40 boliger. Administrationens indstilling: Til politisk drøftelse. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 20. maj 2008: Det indstilles, at der udbygges med 40 boliger. Der regnes med 10 beboere pr. boenhed. Skema A indstilles godkendt. Skema A indstilles godkendt, dog således at der udbygges med 40 boliger, og at servicearealerne fastsættes til 20 %. Skema A konsekvensrettes i overensstemmelse hermed. Økonomiudvalgets indstilling godkendt Renovering af Bogense Rådhus Sagsnr J.nr I forbindelse med, at Bogense Rådhus skal renoveres, har der været afholdt licitation. Resultatet heraf vil foreligge til mødet. Økonomiske oplysninger: Den 13. december 2007 har kommunalbestyrelsen bevilget kr. til igangsætning af projektering af ombygning/renovering af Bogense Rådhus. Derudover er der ikke afsat midler til ombygning af Bogense Rådhus, hverken i budget 2008 eller i overslagsårene. I forbindelse med vedtagelse af Finanslov 2008 blev der indført sanktioner overfor de kommuner, der ikke overholder budget 2008, hvilket både omfatter drift og

34 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 34 bruttoanlægsinvesteringer. Velfærdsministeren har bemyndigelsen til udmøntning af sanktioner, men beregningsmetoden for sanktioner kendes endnu ikke. Beslutning fra Økonomiudvalget den 19. juni 2008: Det indstilles til Kommunalbestyrelsen, at licitationsresultatet alternativ 2 godkendes, således at Tømrerfirmaet Madsen, Søndersø, antages som hovedentreprenør, og at Lindpro, Odense M, antages som entreprenør på el-entreprisen. Det indstilles samtidig, at der søges anlægsbevilling på kr , samt at der frigives et tilsvarende rådighedsbeløb. Samtidig indstilles det, at arbejdet kan igangsættes efter den forelagte tidsplan. Økonomiudvalgets indstilling kom til afstemning. For stemte 17 (A med undtagelse af Pia Longet, V) Imod stemte 3 (B og N) Stemte hverken for eller imod 4 (Pia Longet, F og C) Økonomiudvalgets indstilling godkendt Anskaffelse af vakuumeringsmaskine til Centralkøkkenet Sagsnr J.nr Vakuumeringsmaskinen i køkkenet, der bruges til pakning af maden inden levering, er så nedslidt at en udskiftning er nødvendig. Ifølge servicemontør er der flere vitale dele, der ikke længere kan udskiftes på grund af maskinens alder på ca. 10 år. Da maskinen er livsnerven i produktionen og pakningen, er den nødvendig for at kunne opfylde kravet om leveringssikkerhed. Notat fra Økonomi Økonomiske oplysninger: Anskaffelsen af en ny maskine vil koste kr inkl. nødvendigt værktøj. Maskinens levetid forventes at være ca år. Forventede driftsbesparelser: Leje af nuværende maskine kr Driftsbesparelse ca. kr årligt ved brug af standardbakker i stedet for nuværende bakker. Besparelsen er beregnet ud fra nuværende leverandør.

35 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 35 Den årlige leasingydelse med en leasingperiode på henholdsvis 5, 8 og 10 år kan forventes at blive henholdsvis kr , kr og kr Det anbefales at maskinen leases, idet udgiften forventes at kunne holdes indenfor rammen. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at maskinen leases. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 20. maj 2008: Det indstilles, at der indgås en 8-årig leasingaftale. Godkendt Beslutninger til opfølgning på rygeloven Sagsnr J.nr Rygeloven trådte i kraft 15. august Den medfører behov for beslutninger til sikring af et arbejdsmiljø uden røg. Vedlagte forslag til regler om rygning på kommunens arbejdssteder giver grundlag derfor ved at: - definere sanktioner for overtrædelse af rygepolitikken - sikre at medarbejdere, der udfører deres arbejde i private hjem, ikke udsættes for røg. Social- og sundhedsområdet har udarbejdet informationsmateriale til borgere herom. Rygepolitik for social- og sundhedsområdet Vejledning om forhold over for rygning Opslag fra Ældreområdet Godkendt.

36 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 36 SAGER TIL EFTERRETNING 418. Orientering fra Borgmesteren Sagsnr o Beredskabsforbundet fremsender Årsberetning Fremlægges i papir. o KL fremsender Udvikling af aftalesystemet mellem staten og kommunerne. o Der foreligger referat fra årsmødet i Odense Lufthavn den 2. juni Til efterretning. LUKKEDE SAGER 419. LUKKET PUNKT: Sagsnr J.nr LUKKET PUNKT:

37 Kommunalbestyrelsen 19. juni 2008 Side: 37 Sagsnr J.nr

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TIRSDAG DEN 20. MAJ 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 20. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 TORSDAG DEN 24. APRIL 2008, KL. 14.00 Social- og Sundhedsudvalget 24. april 2008 Side: 2 PÅ ØSTRUPLUND, ØSTRUP KLINTEBJERGVEJ 75,

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 ONSDAG DEN 11. JUNI 2008, KL. 14.30 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 11. juni 2008 Side: 2 Fraværende: Jørgen Simonsen og Mogens

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TIRSDAG DEN 24. MARTS 2009, KL. 13.00 PÅ CSV ODENSE - DØCKERSLUNDSVEJ 186, ODENSE Handicaprådet 24. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TORSDAG DEN 22. MAJ 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 22. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TORSDAG DEN 13. AUGUST 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 13. august 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 25. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 25. april 2007 Side: 25 Fraværende: Ingen.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 2. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 2. april 2009 Side: 2 Fraværende: Til

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 ONSDAG DEN 26. MARTS 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 4 Familieudvalget 26. marts 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen Til

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 14.30 Social- og Sundhedsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 PÅ CENTRALKØKKENET, BRYGGERIVEJ 16,

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 TORSDAG DEN 26. JUNI 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. juni 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 9. SEPTEMBER 2009, KL. 9.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 9. september 2009 Side: 2 Fraværende: Yvonne Lindharth. Annelise

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 27 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2007, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 19. december 2007 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 38 TIRSDAG DEN 12. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 12. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen deltog ikke

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret)

Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret) Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret) (i 1000 kr.) Oprindeligt Korrigeret Note Indtægter 1 Skatter -948.140-945.715-945.576 2 Tilskud og udligning -346.378-357.958-357.888 Indtægter i alt -1.294.518-1.303.673-1.303.464

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 ONSDAG DEN 27. JUNI 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 27. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Klaus

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Noter. Nordfyns Kommune. I alt for arbejdsmarkedsudvalget

Noter. Nordfyns Kommune. I alt for arbejdsmarkedsudvalget 1 Skatter Kommunal indkomstskat -868.397-868.397-868.397 Selskabsskatter -10.939-10.939-10.939 Anden skat pålignet visse indkomster 0 0-51 Grundskyld -68.012-65.587-65.274 Dækningsafgift -792-792 -915

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 MANDAG DEN 28. APRIL 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. april 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen med

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00 , tirsdag den 7. marts 2006 kl. 14:00 Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00 Åben sag: 385. 10 boliger ved Jegindø Havn - Kloakering

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Fra kom- Område Rådigh.beløb Forbrug Overførsel Forbrug Rest mune til

Fra kom- Område Rådigh.beløb Forbrug Overførsel Forbrug Rest mune til Hvis projektet er medtaget under igangværende selvom der ikke har været forbrug i 2006, så er det fordi der er afholdt udgifter hertil i 2007. Ved godkendelse af overførte anlægsmidler er de automatisk

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 07.04.2008 Budgetoverførsler af driftsmidler fra 2007 til 2008 2007 har været et turbulent år med hensyn til økonomi og økonomiopfølgning. I maj 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget principperne

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 ONSDAG DEN 19. SEPTEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 19. september 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 39 ONSDAG DEN 10. JUNI 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Torben

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2007, Arbejdsmarkedsudvalget 2. Vision samt overordnede

Læs mere

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. oktober 2013 Byggemodning af område til boliger i Brabrand Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 941, Boligområde syd

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 52 ONSDAG DEN 18. NOVEMBER 2009, KL. 14.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 18. november 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 24. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere