Ellen og René på cykel i det skønne forårsvejr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ellen og René på cykel i det skønne forårsvejr."

Transkript

1 Ellen og René på cykel i det skønne forårsvejr. Velkommen Flot kage til Vicky til indvielse & Luna. af billardsaloonen.

2

3 Kære læsere. I er vist ikke helt almindelige I er jo lidt specielle Det må da være et noget særligt sted Ja, vendinger i den her retning har jeg hørt gentaget temmelig mange gange i den forløbne måned. Nogen gange lidt Nåh ja, det forklarer så det meste og andre gange som et temmelig overrasket udbrud. Jeg synes det er rigtig, rigtig dejligt, for det er jeg helt enig i, (selvom man jo bliver vant til det), at Levehjemmet ER et ganske særligt, dejligt sted, og det er ene og alene på grund af alle de ganske særlige og dejlige mennesker, som bor og som arbejder her. Selv er jeg meget taknemmelig over, at være en del af et hjem, hvor dem der bor her, tager hånd om hinanden i hverdagen. Hvor de interesserer sig for hinanden, og hvor de aktivt deltager i hverdagens gøremål. Det er virkelig dejligt, at høre en beboer fortælle om, at han snart skal have sat kartofler i haven. Også dejligt, at sommerens kommende Hashøjfest har så stor en plads, så der både er holdninger og ønsker til, hvad der skal være på programmet på dagen. Dette er jo blot en brøkdel af, hvad der tilsammen kommer til at blive endnu en herlig sommer her i Bjergbyparken. Jeg glæder mig til det, og jeg glæder mig dagligt over, at være en del af sted, hvor hverdagen byder på en masse små finurligheder og skønne oplevelser. Så vil jeg ønske jer alle en rigtig god påske. Det lader til, at vi vejrmæssigt skal have lidt kølige dage, men så er der jo god fornuft i, at hygge sig inden døre med fx dette nye nummer af Bjergby Posten. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være Gerda eller Hanne i hænde senest d. 27. april Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten. Mange påskehilsner fra Hanne.

4 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Tjener! Der er en orm i mine kartofler! Undskyld Hr., men har de ikke bestilt medister??? Hvorfor hedder det egentlig en endeskive, selvom det er den første skive af brødet??? Hansen hos lægen: De har en lidt langsom puls, sagde lægen. Jah, skidt med det. Jeg har god tid. Hvad hedder verdens fattigste konge? Kong Kurs. Hvilke bukser kan man sy af nervøs velour? Bangebukser Den perfekte svigermor er den senile svigermor. Når hun ankommer i taxa, går man bare ud og siger, tak for besøget svigermor, kan du nu komme godt hjem Politibetjenten til fruen: - Hvor fik De dog alle de kræfter fra, til at holde fast på tyven? - Joh, jeg troede jo, at det var min mand, som forsøgte at snige sig ud her midt om natten Hos lægen: Hvis ikke du snart holder op med at jagte damer lever du ikke længe. Sludder med dig doktor. Jeg er i alletiders gode form. Det kan godt være, men en af de damer du jagter er min kone. Min mor siger hun vil dø, hvis jeg gifter mig med dig! Tak, det kalder jeg da en bryllupsgave! Mere fra lægen: Doktor, sig mig helt ærligt, hvad skyldes min sygdom? Druk, rent ud sagt druk, svarede doktoren. Okay, så giv mig lige nogle latinske ord, så jeg har en forklaring til konen, når jeg kommer hjem. Kloge ord: Den som venter på et tilfælde, spilder tiden Grunden til at man vil ta april med et smil, er at maj er på vej

5 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 27. april Tillykke til marts måneds vinder som blev: Marie Edholm - Rosen - Gevinsten er på vej!

6 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 10 år 2. april: Else Holm (1933) Syrenen 14. april: Fillippa Noes (1924) - Rosen 17. april: Karen Thomsen (1924) - Violen 20. april: Preben Jørgensen (1938) Violen 26. april: Ingrid Nielsen (1932) - Syrenen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Harry Poulsen - Syrenen GUDSTJENESTER I APRIL: Påskegudstjeneste mandag den 6. april kl i Udsigten. Onsdag den 22. april kl i Udsigten. -Alle er velkomne.

7 FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 14. april. Tirsdag den 28. april. NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Fra begyndelsen af april kan vi byde velkommen til fire nye SSH elever: o Misse, som skal være hos Syrenen. o Line, som skal være hos Violen. o Rosa, som skal være hos Rosen. o Camilla, som skal være hos Violen. FARVEL OG GOD VIND TIL: Maja, Merete og Nanna, SSH elever, som alle skal tilbage på skolen.

8 BOCCIA Hver tirsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktør René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver mandag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er René, Elin og Else.

9 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforeningen Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: wedholm@mail.dk Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail: wedholm@mail.dk Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf.: , mail: carhepo24@stofanet.dk Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Mail: heidimo@sol.dk Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf.: Venneforeningens arrangementer i 2015: 3. maj 2015: forårsfest for beboere og pårørende. 18. okt.2015: hyggeeftermiddag for beboere. 13. dec.2015: julehygge. Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost Mail: hefro@slagelse.dk Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf.: Ole Christiansen, tlf.:

10 Velkommen Vicky & Luna: Vicky og Luna kommer fra Roskilde dyreinternat, hvor de har boet mellem en og to måneder. De kommer fra samme hjem, og er nært knyttet til hinanden. Begge er godt 4 år gamle, og vi fik at vide, at de er søskende. De sover og spiser hos Frede, hvor deres mad og seng står. Det er helt efter Fredes ønske. Ellers er de her og der, og skaber masser af smil, snak og glæde.

11 Fra vores nabo Kirstine, har jeg fået tre søde historier til at dele i Bjergby Posten: - Og så var der en dansker og en svensker, der rystede sammen i et tog. De talte om de mange byer de var kommet igennem. - Men hvor ligger så Manilla, spurgte danskeren? - Tja, svarede svenskeren. Der hvor man inte ligger bra, der ligger man illa! Tak du gud min søn, at du ikke kom for Ribe ret, sagde kællingen, da hun så sin søn hænge i galgen i Varde! Lidt under bæltestedet: Så var der konen, som ikke syntes hendes mand var så meget værd i sengen mere, så hun ringede til lægen. Det kan vi nemt klare, svarede lægen. Kom i morgen kl og tag din mand med. Det gjorde de så. Lægen bad konen tage sit tøj af og lægge sig på briksen. Så tog også lægen sit tøj af, og lagde sig rigtig godt til rette hos konen. Da de havde tøjet på igen, sagde lægen: Se så min gode mand. Sådan skal hun have det mindst to gange om ugen. Det er i orden, svarede manden, men jeg behøver vel ikke nødvendigvis komme med hver gang? Stor tak og masser af smil til dig Kirstine!

12 Indvielse af billard: Det er aldrig til at vide, hvem af de to, der kan flest historier. Karen i det grønne Flot kage til indvielsen. Peter tester det nyindviede bord.

13 Turen gik til Karrebæksminde Torsdag formiddag d. 12. marts gentog vi succesen fra sidste år, og pakkede bussen og tog et smut til Karrebæksminde. I godt selskab med Orla fra Rosen, Gudrun, June og Astrid fra Violen og Frede, Ingrid og Egon fra Syrenen, var vi alle opsatte på, at turen skulle blive en succes. Efter en 45 min. tur gennem det danske landskab, var vi fremme. Alle godt stive i kroppen, efter den lange tur med den trange plads. Heldigvis var vejret stadig godt, solen stod endnu højt på himlen og alle var ved godt humør. Nu kunne vi se frem til en lækker middag på den lokale restaurant, Kanal-Kroen. Med udsigt udover kanalen og Enø på den anden side, kunne vi nyde en lækker frokost bestående af frisk fisk fra det lokale fiskeri. Alle godt mætte, kunne vi vende næsen hjemad og fortælle om vores dejlige tur i Karrebæksminde. Vi ser allerede frem til næste tur i det dejlige forårsvejr. Sofie & René.

14

15

16 Gækkebrevets Historie Gækkebrevet er noget ganske specielt i den danske kulturhistorie. Ikke kun fordi vi er de eneste i hele verden, som har denne tradition, men også fordi gækkeversene afslører den danske karakter og lune. Mange af gækkeversene var selvdigtet af afsenderen, så disse skæmtsomme forårshilsener afslørede vores specielle sans for spidsfindig poesi og humor. At gække betyder at narre, som ligger i selve ordet vintergæk: Blomsten som narrer sommeren og springer ud i fuldt flor om vinteren. At gække hinanden vil sige at narre hinanden på en spøgfuld måde. For at opspore gækkebrevets oprindelse, må man helt tilbage til omkring begyndelsen af 1600-tallet, hvor man støder på bindebreve. Et bindebrev var som regel et fint udklippet brev med et vers, som indeholdt en næsten uløselig gåde om, hvem afsenderen var. Ofte indgik kærlighedsknuden, den endeløse knude, omkranset af amoriner og blomster, som et klippet mønster i brevet. Brevet kunne være ledsaget af en eller flere silketråde, som var bundet med flere uopløselige knuder. Klarede modtageren ikke at løse gåden eller binde knuderne op inden solen gik ned, var modtageren bundet til at holde et gilde. Bindebrevet modtog man på ens navnedag eller på en af årets tamperdage. Navnedagen var den dag i almanakken, opkaldt efter en helgen, som man selv blev navngivet efter. Hvis man f. eks. var blevet født omkring den 24. juni, kunne man have været døbt Hans/Hansigne, og ens navnedag var så Skt. Hans dag. Tidligere fejrede man sin navnedag, som var vigtigere end ens fødselsdag. Tamperdag var den første fastedag i kvartalet. Den kirkelige domstol behandlede ægteskabelige sager (skilsmisser) i disse dage. Da bindbrevet blev brugt som en kamufleret kærlighedserklæring, forsøgte mange giftelystne sig, paradoksalt nok, at vinde sympati hos deres hjertes udkårne med et bindebrev den samme dag. Traditionen med bindebreve var en kulturpåvirkning syd fra, og var udbredt over hele norden, men er i dag kun en saga blot. Men i Sønderjylland holdt den sig i hævd op til Genforeningen. Gækkebrevet menes udviklet omkring slutningen af 1700-tallet som en slags afløsning for bindebrevet. Det ældste kendte gækkebrev var stilet til Marie Christiane Hansdatter i Odense den 18. april Traditionen med gækkebrevene blomstrede først op over hele landet omkring slutningen af 1800-tallet. Sønderjylland, som hørte under det tyske herredømme fra 1864 til 1920, kendte ikke til denne tradition, og det var årsagen til at bindebrevet overlevede længere i denne del af landet. Efter Genforeningen, da Sønderjylland atter blev dansk, var det de danske lærere, der bragte traditionen med sig. Der knytter sig bestemte regler til gækkebrevs-skriveriet, som dog ikke alle er kendte mere og knap nok bruges endnu. Brevet skulle være klippet pænt, skrevet på vers, helst et selvdigtet vers, så det gav et personligt præg, der skulle følge vintergækker med brevet, og modtageren skulle kvittere inden tre dage. Glemte afsenderen vintergækken, var vedkommende selv gæk eller nar.

17 Så snart man modtog et gækkebrev og rørte ved det, var man gæk. Modtageren som blev gæk, kunne kun få oprejsning ved at gætte hvem afsenderen var, og denne måtte så betale et æg til modtageren. Lykkedes det derimod ikke for modtageren at gætte afsenderens navn, måtte han/hun betale sin bod med, en teaterbillet, et æg eller andet lækkeri til påske. De første gækkebreve var en slags frierbreve blandt ung forelskede, en slags kurmageri for at tilkendegive sine følelser over for hinanden. Hvis man vandt, kunne man vælge mellem et kys eller et æg. Senere har skikken udviklet sig til en uskyldig og kærkommen leg mellem venner, og senere mellem elever og deres lærere. Næsten hvert dansk barn og voksen har været i berøring med denne gamle hyggelige tradition. Op til slutningen af anden verdenskrig var gækkebrevene meget store. Det fortælles at man dengang samledes i skolerne eller forsamlingshusene i aftentimerne og klippede gækkebreve sammen. Skikken med at bruge prikker, lopper eller andet spøjs som underskrift, er af nyere herkomst. Gækkeriet eksisterer den dag i dag, men er meget lidt udbredt. Desværre er der kun få børn, som holder denne tradition ved lige med deres lærer. Bedsteforældre, som søger en anledning til at forære deres børnebørn et chokoladeæg til påske, holder gerne denne skik i hævd. Gækkebrevet har en særlig plads i vores kulturhistorie, en arv som kendetegner vores lune. Vi kan bryste os med at, den er pære dansk, og ikke kendes andre stede på kloden. I Sverige har man tranebreve, og i de engelsktalende lande har man valentins-breve, men ingen af disse breve har nogen forbindelse eller relationer til vores gækkebrevstradition. En vintergæk en sommernar, en fugl foruden vinger. En lille ven som har dig kær, en kærlig hilsen bringer. Mit navn, det står med prikker, pas på det ikke stikker.

18 H. C. Andersen: Sommergjækken. (1866) Det var Vintertid, Luften kold, Vinden skarp, men inden Døre var luunt og godt, inden Døre laae Blomsten, den laae i sit Løg under Jord og Snee. En Dag faldt Regn; Draaberne trængte ned gjennem Sneelaget ned i Jorden, rørte ved Blomsterløget, meldte om Lysverdenen ovenover; snart trængte Solstraalen saa fiin og borende, gjennem Sneen, ned til Løget og prikkede paa det. "Kom ind!" sagde Blomsten. "Det kan jeg ikke!" sagde Solstraalen; "jeg er ikke stærk nok til at lukke op! jeg bliver stærk til Sommer." "Naar er det Sommer?" spurgte Blomsten, og gjentog det, hvergang en ny Solstraale trængte ned. Men det var langt fra Sommertid; Sneen laae endnu, der frøs Iis paa Vandet hver evige Nat. "Hvor det varer! hvor det varer!" sagde Blomsten. "Jeg føler Kriblen og Krablen, jeg maa række mig, jeg maa strække mig, jeg maa lukke op, jeg maa ud! nikke Godmorgen til Sommeren, det bliver en livsalig Tid!" Og Blomsten rakte sig og strakte sig derinde mod den tynde Skal, som Vandet udenfor havde blødgjort, Snee og Jord opvarmet, Solstraalen prikket ind i; den skød frem under Sneen, med hvidgrøn Knop paa sin grønne Stilk, med smalle tykke Blade, der ligesom vilde skjerme om den. Sneen var kold, men gjennemstraalet af Lyset, dertil saa let at bryde igjennem, og her kom Solstraalen med stærkere Magt end før. "Velkommen! velkommen!" sang og klang hver Straale, og Blomsten løftede sig over Sneen ud i Lysverdenen. Solstraalerne klappede og kyssede den, saa at den aabnede sig heelt, hvid som Sneen og pyntet med grønne Striber. Den bøiede sit Hoved i Glæde og Ydmyghed. "Deilige Blomst!" sang Solstraalerne. "Hvor Du er frisk og skjær! Du er den Første, Du er den Eneste! Du er vor Kjærlighed! Du ringer Sommer, deilig Sommer over Land og By! Al Sneen skal smelte! de kolde Vinde jages bort! Vi skulle raade! Alting vil grønnes! Og saa faaer Du Selskab, Syrener og Guldregn og tilsidst Roserne, men Du er den Første, saa fiin og skjær!" Det var en stor Fornøielse. Det var, som Luften sang og klang, som trængte Lysets Straaler ind i dens Blade og Stilk; der stod den saa fiin og let til at bryde og dog saa

19 kraftig, i ung Deilighed; den stod i hvid Kjortel med grønne Baand og priste Sommer. Men det var langt fra Sommertid, Skyer skjulte Solen, skarpe Vinde blæste paa den. "Du er kommen lidt for tidligt!" sagde Vind og Veir. "Vi have endnu Magten! den skal Du føle og finde Dig i! Du skulde være bleven inden Døre, ikke løbet ud at stadse, det er ikke Tiden endnu!" Det var bidende koldt! Dagene, som kom, bragte ikke en Solstraale! det var Veir til at fryse istykker i, for saadan en lille skjør Blomst. Men der var mere Styrke i den, end den selv vidste; den var stærk i Glæde og Tro paa den Sommer, der maatte komme; der var den forkyndt i dens dybe Attraa og bekræftet af det varme Sollys, og saaledes stod den med Fortrøstning i sin hvide Dragt, i den hvide Snee, bøiende sit Hoved, naar Sneefnuggene faldt tætte og tunge, medens de iisnende Vinde fore hen over den. "Du knækker over!" sagde de. "Visner, iisner! Hvad vilde Du ude! Hvorfor lod Du Dig lokke, Solstraalen har gjækket Dig! Nu kan Du have det saa godt, du Sommergjæk!" "Sommergjæk!" gjentog den i den kolde Morgenstund. "Sommergjæk!" jublede nogle Børn, der kom ned i Haven, "der staaer een, saa yndig, saa deilig, den første, den eneste!" Og de Ord gjorde Blomsten saa godt, det var Ord ligesom varme Solstraaler. Blomsten fornam i sin Glæde ikke engang, at den blev plukket; den laae i Barnehaand, blev kysset af Barnemund, blev bragt ind i den varme Stue, seet paa af milde Øine, sat i Vand, saa styrkende, saa oplivende. Blomsten troede, at den med Eet var kommen lige ind i Sommeren. Datteren i Huset, en yndig, lille Pige, hun var confirmeret, hun havde en kjær lille Ven, og han var ogsaa confirmeret, han læste til Levebrød. "Han skal vær min Sommergjæk!" sagde hun; tog saa den fine Blomst, lagde den i et duftende Stykke Papir, som der var skrevet Vers paa, Vers om Blomsten, der begyndte med Sommergjæk, og endte med Sommergjæk, "lille Ven, vær Vinternar!" hun havde gjækket ham med Sommeren.

20 Ja, det stod Altsammen i Verset, og det blev lagt som Brev, Blomsten laae deri, og der var mørkt om den, mørkt, som da den laae i Løget. Blomsten kom paa Reise, laae i Postsæk, blev klemt og knuget, det var slet ikke behageligt; men det fik ogsaa Ende. Reisen var forbi, Brevet blev aabnet og læst af den kjære Ven; han var saa fornøiet, han kyssede Blomsten, og den blev, med sit Vers omkring sig, lagt ned i en Skuffe, hvori laae flere deilige Breve, men alle uden Blomst, den var den Første, den Eneste, som Solstraalerne havde kaldt den, og det var fornøieligt at tænke over. Længe fik den ogsaa Lov at tænke derover, den tænkte, medens Sommeren gik, og den lange Vinter gik, og det blev Sommer igjen, da kom den atter frem. Men da var den unge Mand slet ikke glad; han tog saa haardt paa Papirerne, smed Verset hen, saa at Blomsten faldt paa Gulvet, flad og vissen var den bleven, men derfor skulde den dog ikke kastes paa Gulvet; dog der laae den bedre end i Ilden, der blussede Versene og Brevene op. Hvad var der skeet? Hvad der skeer saa tidt. Blomsten havde gjækket ham, det var en Spøg; Jomfruen havde gjækket ham, det var ingen Spøg; hun havde kaaret sig en anden Ven i Skjærsommer. I Morgenstunden skinnede Solen ind paa den lille fladtrykte Sommergjæk, der saae ud, som den var malet paa Gulvet. Pigen, som feiede, tog den op, lagde den ind i en af Bøgerne paa Bordet, idet hun troede, at den var falden ud, da hun ryddede op og lagde i Orden. Og Blomsten laae igjen mellem Vers, trykte Vers, og de ere fornemmere end de skrevne, i det mindste er der kostet Mere paa dem. Saa gik Aaringer, Bogen stod paa Hylden: nu kom den frem, blev aabnet og læst i; det var en god Bog: Vers og Viser af den danske Digter Ambrosius Stub, som nok er værd at kjende. Og Manden, som læste i Bogen, vendte Bladet. "Der ligger jo en Blomst!" sagde han, "en Sommergjæk! det er nok med Betydning, den er lagt her; stakkels Ambrosius Stub! han var ogsaa en Sommergjæk, en Digtergjæk! han kom for tidlig i sin Tid, og derfor fik han Slud og skarpe Vinde, gik paa Omgang hos de fyenske Herremænd, som Blomst i Vandglasset, Blomst i Riimbrevet! Sommergjæk, Vinternar, Spas og Narrestreger, og dog den første, den eneste, den ungdomsfriske danske Digter. Ja, lig som Mærke i Bogen, lille Sommergjæk! Du er lagt der med Betydning." Og saa blev Sommergjækken igjen lagt i Bogen, og følte sig der baade beæret og fornøiet ved at vide, at den var Mærke i den deilige Sangbog, og at Den, der havde først sjunget og skrevet om den, ogsaa havde været Sommergjæk, staaet til Nar i Vinteren. Blomsten forstod det nu paa sin Maade, ligesom vi enhver Ting paa vor Maade. Det var Eventyret om Sommergjækken!

21 Hvor gammel er Aprilsnar? Aprilsnar er en skik, der har en vis ælde, og hænger sammen med forår og "nytår". Foråret er også en form for nytår. Det er det tidspunkt, hvor naturens cyklus "starter forfra", og et tidspunkt, der traditionelt har givet en anledning til at drille, gække og vende hverdagens normer lidt på hovedet, som det fx sker til fastelavn. I Europa kendes skikken at "narre april" tidligst fra 1600-årenes Tyskland, men en lignende skik - qurinalerne - fandtes også i det gamle Rom. Her var narrerierne knyttet til nytår, et tidspunkt, hvor vi jo også i dag betjener os af spøg-og-skæmt og laver godmodige drillerier med hinanden. Ældste "skriftlige" aprilsnar? Et af de ældste "skriftlige" aprilsnarrerier skyldes forfatteren Jonathan Swift ("Gullivers Rejser"), som i 1708 udgav en lille almamak, i hvilken han bl.a. forudsagde London-astrologen John Partridges død. Partridge ville dø af feber den 29. marts. Den 30. udsendte Swift, som skrev under pseudonymet Isaac Bickerstaff, en pamflet, hvori han oplyste, at Partridge sandelig allerede var hedengangen. Resultatet var, at den stakkels "afdøde" vakte vild furore Første April overalt hvor han kom. Og om morgenen blev han vækket af folk, der kom for at arrangere hans begravelse. En noget makaber aprilsspøg og practical joke! Påskelege At lege med æg går helt tilbage til 1600-tallet, hvor det også var populært i England, Frankrig og Sverige. Æggeløb i påsken En af de lidt nyere lege er æggeløb. Her skal I bruge rimelig meget plads; en have, gård eller en utrafikeret vej danner de bedste rammer. Saml familien og evt. legekammerater, og find en spiseske og et æg frem til hver person. I skal lave en startstreg og et vendepunkt ca.25 m. fra startstregen. Alle deltager skal tage skaftet af skeen i munden og lægge sit æg på skeen. Så gælder det ellers bare om hurtigst muligt at løbe ned til den anden ende af banen, vende om og løbe tilbage igen Uden at tabe ægget! Gør du det må du starte forfra igen. Vinderen er selvfølgelig den der hurtigst når startstregen igen. Puste fjer At puste fjer er en leg hvor man skal være sammen to og to. Legen går ud på at hvert par får udleveret en lille fjer. Når legen starter, kaster alle par deres fjer op i luften. Efterfølgende tager de hinanden i hænderne. Fra nu af

22 gælder det om at bevare fjeren oppe i luften ved hele tiden at puste til den. Når fjeren lander på guldet/jorden er parret ude. Det par der holder deres fjer i luften i længst tid, har vundet. Rulle æg Når man Ruller Æg får hver deltager et æg, her er det bedst med hårdkogte æg, hvis nu uheldet skulle være ude. Legen går ud på at man trækker en streg på et glat underlag. Stregen kan laves med en snor eller lignende. Ca. 3-4 meter fra stregen ligges et æg. Desuden får alle deltagere udleveret et æg. Alle deltagere skal stå bag stregen og front mod ægget der ligger 3-4 meter fra stregen. Det går nu ud på at hver deltager, på skift, ruller deres æg i et forsøg på at ramme et eller flere af de æg der ligger ude på gulvet foran stregen. Rammes et æg, får den der rammer ægget begge æg. Det gælder nu at samle så mange æg sammen som muligt. Påskens mad og drikke Påsken i Danmark fejres i mange danske hjem med en påskefrokost med mange traditionelle påskeretter som lam, æg, laks, sild på bordet, samt øl (gerne den særlige påskeøl) og snaps. I påskedagene bliver der også spist meget chokolade i Danmark oftest i form af påskeæg i ren chokolade, marcipanæg eller chokoladekurve.

23 HER ER MIT LIV: Når man lige første gang kigger godt på dette billede, ligger det ikke lige først for, at de to herrer har flere ting til fælles. Set med mine briller kan flere ting nævnes: De deler den samme cykel. De er på vej til en fælles oplevelse. Begge er meget imødekommende og omsorgsfulde. De viser stor interesse for deres medmennesker, og begge er de begejstrede for Levehjemmet. Derud over ved jeg, at de faktisk begge har et billede af Pelle Nu er det jo ikke sådan, at jeg vil skrive en historie om både Egon og socialminister Manu Sareen, så da det var lettest at fange Egon i en ledig stund, er det selvfølgelig ham det hele nu kommer til at handle om. Jeg er kommet ind hvor Egon bor, og troede jo faktisk, at han boede alene Men jeg bliver hurtigt klogere! Han har skam masser af selskab, - endda det meste af dagen siger han! Jeg sætter mig ved bordet, og kan se hvordan Rødhætte ligger og slænger sig i fodenden af Egons seng. Hun gaber dovent og strækker sig som kun en kat kan gøre det, før hun igen lægger hovedet ned og sover videre. Jahh, siger Egon. Der ligger hun det meste af formiddagen. Nogen gange må jeg meget tidligt op. For hun ved, at jeg kommer og lukker havedøren op for hende, hvis hun kalder på mig. Så går vi ind og sover videre.

24 Egon har trådt sine barnesko et stykke nordøst for Slagelse, hvor de boede i Munke Bjergby på Krogen. Her drev hans far et landsted på 9 tdr. land, som sidenhen blev udvidet til 19, da faderen købte 10 mere. Egon kom til verden som den yngste i familien, og havde det faktisk så godt, at han blev der frem til han solgte gården i Egon, der er født i 1933, var den yngste i flokken og deltog derhjemme i arbejdet på gården. Som ung drog han til Roskilde og var soldat, og vel hjemme igen startede han på en maskinstation, hvor han kørte i 5 år. Jeg har da også passet damer, siger Egon. Hvad har du?, siger jeg (og tænker mit )! Jeg har da passet fem damer på Bromme Mølle, kommer det nu. Der bliver en pause, for jeg kan slet ikke regne ud, hvad det er vi taler om, og jeg synes jeg kan se, at det faktisk morer Egon en hel del. Jo, de lavede de der snehegn, dem kender du godt, ikke? Jo da, jeg kender da snehegn, siger jeg. Dem flettede de af hundegræs, og de skulle jo passes op de damer, fortæller Egon videre. Det var så mit job. De flettede af 2-3 ruller om dagen. Hvert efterår gjorde jeg det i 3-4 måneder. Det lavede vi til kommunerne. Bromme Mølle. Jeg har da også været med til at bygge siloen i Bromme, fortsætter han. Den store? spørger jeg. Ja da. Vi arbejdede fra kl. 19 til kl. 7 om morgenen, så ku jeg lige nå hjem og malke, før mælkemanden kom! Det var mit første beton job. Deroppe fra kunne jeg jo se hjem til gården, så det var sjovt. Hvornår lærte du så Edel at kende?, spørger jeg.

25 Det var i Men første gang blev det ikke til noget, siger Egon. Jamen hvad så?, nu bliver jeg da noget nysgerrig. Ja, det var så i , da vi begge gik til folkedans, siger Egon så. Edel boede dengang sammen med sin far i Næsbyskov. Vi snakker lidt om de gamle dage, for jeg har også selv boet i Næsbyskov for mange år siden. Dengang var jeg 13 år, og stod på skolebussen lige overfor, hvor Edel og hendes far boede. Så der er jo lidt fælles bekendte, som lige bliver genopfrisket. Egon fortæller, at han overtog sin fars gård med 8 malkekøer i Snart solgte han dog køerne, og fik job som jord og betoner i København. Det holdt ham beskæftiget i 26 år, hvoraf de 24 var hos Højgaard og Schultz. Arbejdet betød, at Egon dagligt stod op kl , for han skulle jo sørge for dyrene, før han selv tog af sted. I 1979 blev han gift med Edel, og hun arbejdede først som telefonist, sidenhen i Den Blå Butik, og senere hos Priorgårdens Bageri. De havde beholdt hendes fars hus i Næsbyskov, og der flyttede de over, da gården blev solgt i Her havde de 7 gode år, før de flyttede til Stikkelsbærvej i Slagelse, hvor de boede i 15 år med udsigt til dyr og marker. Egon fortæller, at han jo har gået meget på jagt, og jeg tror vi er mange som har lugtet, at de kære dyr står højt på listen over foretrukne emner hos Egon. Det er måske også derfor, man jævnligt kan møde selvsamme Egon, når han skubber sin rollator, og Rødhætter sidder og troner nok så smukt, imens hun bliver kørt rundt af Egon. Tusind tak, Egon. Det var den hyggeligste formiddag. Hanne.

26 Forår i luften: Første sending i europa! Eva var på indkøb, og tog initiativ til, at vi alle skulle smage denne nye melonsort. Pelle nyder udelivet. -og Chip nyder solen.

27 Venneforeningen afholder forårsfrokost den 3. maj 2015 kl til kl.ca Alle Bjergbyparkens beboere med pårørende indbydes til forårsfrokost, hvor Venneforeningen vil være vært. Der vil blive serveret 3 stk. smørrebrød hertil 2 snapse, øl, og sodavand. Der vil være underholdning ved Helmuth. Senere serveres der kaffe, the og ostemad. Tilmelding til personalet snarest og senest den 23. april. På glædeligt gensyn Venneforeningen klip og aflever til personale senest den 23. april 2014 Pårørende der ønsker at deltage i påskefrokost den 3. maj 2015 antal

28 Cafémøde i Bjergbyparken Dato: 25. marts 2015 kl i festsalen. Dagsorden: Ordstyrer: Referent: Referat: Lykke Hanne Nyt fra o De 3 hjem: o Violen: Intet nyt. o Rosen: Intet nyt. o Syrenen: Frede ønsker meget at være med ved ansættelsessamtaler, når ny leder skal ansættes. Han vil gerne snakke med Hanne Duffy om det, og vi aftaler, at hun kigger ind til Frede næste gang hun kommer. Dejligt, at der bliver lyttet til os beboere selvfølgelig indenfor de givne rammer. o Beboere: Stort ønske fra flere beboere om en ny hund i Bjergbyparken. Vi snakker frem og tilbage om det, og der er bred enighed om en korthåret type, ikke for stor og ikke for ung. Hanne undersøger på nettet hvilke muligheder der kan være, for at få en på prøve besøg. Der spilles billard fast, mandag og fredag eftermiddag, hvor et par lokale beboere deltager. Det er rigtig dejligt, at det spreder glæde og bliver brugt. Vi snakker om Hashøjfest, og der er ønske om følgende: Vi prøver (igen) om Garderhusarerne vil deltage i åbning af festen. Vi undersøger om Gerlev Legepark vil deltage med aktiviteter og gamle lege på plænen. Vi spørger Hans Aages datter om Linedance opvisning. Hestevogne. Musik ved Thopper.

29 Mad/helstegt pattegris fra Skjoldholm Dinner. o Familiemedlemmerne: o Medarbejderne: Adm. Medarbejder: Som led i besparelser på området Center For Sundhed og Omsorg får Hanne nye funktioner og færre timer i huset, da nogle opgaver flyttes centralt til torvegade. Vi ved ikke hvornår det præcist bliver fra, men først efter 1. juni. Jens fortæller, at samme tiltag sættes i værk på serviceområdet fra 1. januar Nyt fra Ældrerådet v/leif Jensen: Intet nyt. o Næste Cafémøde er den 29. april 2015, kl

30

31 Vind en præmie for månedens bedste forslag til en aktivitet! Vinderen findes ved lodtrækning, og vil blive offentliggjort i næste nummer af Bjergby Posten. Vinderen trækker næste måneds vinder. Den vundne aktivitet vil blive gennemført inden månedens udgang. Hilsen SOFUS Holdet fra Violen. Navn: Dit forslag:

32 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER

33 HVAD SKER I APRIL 2015 : DAG: DATO: HVAD SKER: TIDSPUNKT: Torsdag 2. april SKÆRTORSDAG Fredag 3. april LANGFREDAG Søndag 5. april PÅSKEDAG Formiddag: Gymnastik m/pernille i Udsigten Mandag 6. april 2. PÅSKEDAG Formiddag: Påskegudstjeneste ii Udsigten Tirsdag 7. april Formiddag: Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Torsdag 9. april Eftermiddag: "Åbent hus" Bankospil. Fredag 10. april Formiddag: Hans Aage holder åbent hos Købmanden. Mandag 13. april Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 14. april Formiddag: Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen

34 Torsdag 16. april Eftermiddag: "Åbent hus": Vi fejrer Hendes Majestæt Dronning Margrethe Fredag 17. april Formiddag: Pia holder åbent hos købmanden Søndag 19. april Formiddag: Gymnastik m/pernille i Udsigten Mandag 20. april Eftermiddag: Sjov motion Tirsdag 21. april Formiddag: Dagplejebørnene er her. Boccia i festsalen Onsdag 22. april Formiddag: Gudstjeneste i Udsigten Torsdag 23. april Eftermiddag: "Åbent hus" Bankospil. Fredag 24. april Formiddag: Hans Aage holder åbent hos Købmanden. Senior Shop i spisestuen Mandag 27. april Eftermiddag: Sjov motion Tirsdag 28. april Formiddag: Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen

35 Dagplejebørnene er her Vi spiller Boccia i festsalen Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 29. april Eftermiddag: Cafémøde i festsalen Torsdag 30. april Eftermiddag: "Åbent hus"

36 BJERGBYPARKENS HJEMMESIDE: På hjemmesiden kan du hente informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden. TELEFONNUMRE: Hovednummer/Kontor : Konst. Leder Hanne Duffy : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Mobilt hovednummer svarer hele døgnet :

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag.

Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag. Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten Sjov Motion hver onsdag. *- Kære læsere. Tænk engang. Der er noget i luften Jamen hvor er det da fantastisk, at sidde her i februar måned med forår

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob.

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob. Side 3 skindet historien om Esau og Jakob 1 Spark i maven 4 2 Esau og Jakob 6 3 Den ældste søn 8 4 Arven 10 5 Maden 12 6 Esau gav arven væk 14 7 Esaus hånd 16 8 Jakobs mor 20 9 Skindet 22 10 Jakob løj

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011 Jørgen Moe I Brønden og i Tjernet bokselskap.no 2011 ISBN: 978-82-8319-099-1 (digital, bokselskap.no), 978-82-8319-100-4 (epub), 978-82-8319-101-1 (mobi) Dukken under Tjørnerosen. Der var en liden Pige,

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1 FOLKEOSTEN april 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet.

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. På tur til Munke Bjergby & Sorø en dejlig solrig dag. Kære læsere. Luna er lige kommet ind til mig. Søgende går hun rundt og småpiver lidt. Jeg nusser

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1 FOLKEPUSTEN April 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere