Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.-administrationen Status for projektet Marts 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.-administrationen Status for projektet Marts 2017"

Transkript

1 Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.-administrationen Status for projektet Marts 2017 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet SCIENCE Forskning og Innovation (SCI-FI)

2 Indhold Slide 3-5: Status for projektet og plan for de næste skridt Slide 6: Hvordan holder jeg mig informeret om projektet? Slide 7-19: Baggrundsinformation: Projektbeskrivelse

3 SCIENCE Forskning og Innovation 3 Status på leverancer Nr. Beskrivelse af delleverance Tidsplan Status Delleverance 1: Delleverance 2: Afdækning af erfaringer med eksisterende muligheder på markedet Kortlægning af workflows og afdækning af behov August 16 januar 17 Oktober 16 januar 17 Afsluttet Afsluttet Delleverance 3: Udarbejdelse af kravsspecifikation Januar 17 marts 17 Afsluttet Delleverance 4: Indkøb af IT-system Marts 17 juni 17 Igangværende Delleverance 5: Implementeringsplan og styringsmodel April 17 juli 17 Ikke igangsat Delleverance 6: Udvikling og tilpasning IT-systemet Juli 17 september 17 Ikke igangsat Delleverance 7: Implementering af IT-systemet September 17 december 17 Ikke igangsat Delleverance 8: Afslutning og overgang til drift Januar 18 marts 18 Ikke igangsat

4 Afrapportering på de afsluttede delleverancer Delleverance 1: Afdækning af erfaringer med eksisterende muligheder på markedet Projektgruppen har været i dialog med bl.a. AU, CBS og ITU om deres erfaringer med deres systemløsning Projektgruppen har afsøgt markedet for mulige leverandører og har haft en leverandørpræsentation fra en mulig leverandør. Delleverance 2: Kortlægning af workflows og afdækning af behov En arbejdsgruppe bestående af slutbrugerrepræsentanter fra SCIENCE har i løbet af november og december 2016 gennemgået workflows og drøftet behov og ønsker til det nye system. Arbejdsgruppen har afholdt 5 workshops og har på denne baggrund lavet en indstilling til styregruppen med ønsker til det nye system. Indstillingen blev behandlet på styregruppemødet d. 19. januar Delleverance 3: Udarbejdelse af kravsspecifikation På baggrund af analysearbejdet under delleverance 1 og 2 har projektgruppen udarbejdet materialet til kravsspecifikationen for det kommende IT-system. Det endelige udkast til kravsspecifikationen blev godkendt af styregruppen den 3. marts En arbejdsgruppe under projektgruppen med deltagelse af Michael Cleve Hansen og Ann Winther Poulsen fra Ph.d.-sektionen i SCIENCE Forskning og Innovation har stået for udarbejdelsen af materialet med bidrag fra KIT, SCIENCE IT og den øvrige projektgruppe med slutbrugerrepræsentanter fra SCIENCE s institutter. For at sikre koordinering med fase 3 projektet på KU, har SUND og Søndre City herudover bidraget med deres ønsker til systemet på sigt.

5 De næste skridt og plan for involvering Marts-maj 2017 (delleverance 4 & 5): Styregruppen har på mødet den 3. marts godkendt, at valg af leverandør gennemføres som en begrundet undtagelse fra at gå i EU-udbud. Begrundelsen er, at der kun synes at være en leverandør på markedet, som kan levere den ønskede IT-løsning. Der gennemføres en 10-dages høring i EU-databasen TED i begyndelsen af april. Hvis ingen andre leverandører byder ind i denne periode, påbegyndes forhandlingerne med den valgte IT-leverandør. Forhandlingerne med den valgte IT-leverandør forventes færdiggjort i juni 2017, hvorefter udviklingen og tilpasningen af systemet kan påbegyndes. Parallelt med forhandlingerne med den valgte IT-leverandør, påbegynder projektgruppen udarbejdelsen af udkast til plan for implementering, kompetenceudvikling, supportløsning, osv. Referencegrupperne involveres og orienteres løbende og som minimum før godkendelse i styregruppen. Fra juni 2017 (delleverance 6 & 7): Institutterne vil via referencegrupperne blive inviteret til at melde medarbejderrepræsentanter ind til en arbejdsgruppe, der skal teste det indkøbte IT-system. Implementering af det nye system, herunder kompetenceudvikling, ibrugtagning og justeringer, forventes gennemført i perioden fra september 2017 til ultimo januar 2018.

6 Hvordan holder jeg mig informeret om projektet? PROJEKTHJEMMESIDE, der er tilgængelig for alle interesserede Der er oprettet en projekthjemmeside, som indeholder al overordnet information om projektet, herunder, kontaktoplysninger, projektstatus og relevante dokumenter. Alle har adgang til hjemmesiden. Hjemmesiden er under etablering og forventes at være klar med det første indhold i uge 43. Link: MÅLRETTET KOMMUNIKATION Projektledelsen har desuden stort fokus på jævnlig målrettet kommunikation til projektets referencegrupper og andre relevante interessenter omkring formål og fremskridt i projektet. KONTAKT Hvis du har spørgsmål, kommentarer osv. til projektet kan du henvende dig her: phd@science.ku.dk Kontaktperson: Ann Winther Poulsen, SCI-FI ( / phd@science.ku.dk)

7 Baggrundsinformation: Projektbeskrivelse

8 SCIENCE Forskning og Innovation 8 Baggrund (1) Oplevet behov 1. Utilstrækkelig systemunderstøttelse og mange manuelle ressourcekrævende rutiner Administration ph.d.-studerende på KU er i dag en kompliceret affære, bl.a. fordi systemunderstøttelsen til administrationen af de ph.d.-studerende ikke er optimal. Der er mange manuelle og forskelligartede rutiner, og for vejledere og ph.d.-studerende er der ingen systematisk og automatiseret systemunderstøttelse. Vejledere, ph.d.-studerende, institutternes ph.d.-sekretærer og ledelse, herunder ph.d.- koordinatorer har ikke adgang til det nuværende system og tidligere rapporter. Herudover opleves et stort udækket behov for ledelsesværktøjer til udtræk af rapporter og statistikker. 2. Det nuværende IT-system er utidssvarende En KU-styregruppe nedsat af universitetsdirektøren anbefalede i sommeren 2014, at FØNIX skiftes ud med et tidssvarende system, bl.a. som følge af de tekniske forhold, men også for at give brugerne en bedre og mere tidssvarende grænseflade inkl. bl.a. online ansøgningsskemaer med indbyggede workflows, og transparens i sagsbehandling mv.

9 Baggrund (2) Beslutning om igangsættelse af pilotprojekt på SCIENCE SCIENCE Forskning og Innovation 9 Pilotprojekt på SCIENCE fra efteråret 2016 Der er fortsat et udtalt efterslæb på IT-området i ph.d.-administrationerne på KU. Ledelsen på SCIENCE besluttede derfor i sommeren 2016, at igangsætte nærværende projekt, der i efteråret som følge af Fase 3-analysen af ph.d.-området af LT blev besluttet skulle indgå som pilotprojekt for et fælles KU-projekt om indkøb og implementering af tidssvarende ITunderstøttelse i ph.d.-administrationen på hele KU. Pilotprojektet skal undersøge muligheder for fuld it-understøttelse af processerne omkring ph.d.-administrationen på tværs af SCIENCE og på baggrund heraf indkøbe og implementere et nyt ph.d.-administrativt system, der opfylder nutidig standard, herunder bl.a. online brugergrænseflade og selvbetjening til erstatning af de nuværende word/pdf-blanketter og manuelle processer. Projektet fungerer dermed som pilotprojekt for hele KU ift. at finde muligheder for ITunderstøttelse til ph.d.-området på tværs af alle ph.d.-skolerne på KU. Derfor er projektet blevet forankret i AL s IT-portefølje, og der er en tæt koordinering i forhold til KU s opfølgning på fase 3 ph.d.-undersøgelsen.

10 SCIENCE Forskning og Innovation 10 Pilotprojektets formål At udvælge og implementere et nyt ph.d.-administrativt system på SCIENCE, forud for en videre implementering af samme system på hele KU, så ITunderstøttelsen af arbejdsprocesserne moderniseres, forbedres og effektiviseres for alle involverede parter i et ph.d.-forløb. Herunder blandt andet at : optimere og effektivisere arbejdsprocesser: fra ansøgning om indskrivning til dimission og diplomudstedelse understøtte ph.d.-forløbet så workflows for alle involverede parter lettes forbedre datakvaliteten statistik og øvrig ledelsesinformation forbedre det ledelsesmæssige overblik: en kvalificering af ledelsesinformationen vil give ledelsen en højere grad af mulighed for at træffe beslutninger om strategiske indsatser mv. på baggrund heraf.

11 SCIENCE Forskning og Innovation 11 Målbillede Pilotprojektet tager udgangspunkt i ph.d.-skolen på SCIENCE og vil opfylde følgende overordnede målbillede for alle involverede parter i de administrative processer omkring et ph.d.-forløb: En fuldt IT-understøttet ph.d.-administration af høj kvalitet for alle brugere Sikre, at alle der er involveret i de ph.d.-administrative processer har fuldt overblik ift. deres specifikke behov Sikre en høj grad af gennemsigtighed vedr. samarbejdsflader og opgaveløsninger samt tydelig kommunikation af disse Opnå fælles forståelse af arbejdsprocesser, roller og ansvar i de administrative processer i et ph.d.-forløb Skabe et optimeret drifts- og servicesamarbejde ift. de administrative dele af ph.d.-forløbet igennem en effektiv udnyttelse af de afsatte ressourcer til ph.d.-administrationen Mulighed for øget grad af selvbetjening Forbedret datakvalitet, der sikrer ledelsesinformation baseret på valide data Overholdelse af ph.d.-bekendtgørelsen og frister Sikre, at der arbejdes for, at de løsninger, som udvikles til brug for ph.d.-administrationen på SCIENCE på sigt kan overføres eller tilpasses til behovene i ph.d.-administrationen på SUND og Søndre City

12 Forretningsværdi forventede værdiskabelse SCIENCE Forskning og Innovation 12 Implementeringen af et mere tidssvarende IT-system vil i høj grad bidrage med en værdiskabelse på ph.d.-området på SCIENCE og siden på hele KU, når IT-systemet på sigt rulles ud. Værdiskabelsen vil komme til udtryk gennem opnåelsen af nedenstående gevinster og herigennem føre til en optimeret og bedre udnyttelse af de administrative ressourcer på ph.d.-området og i sidste ende en højere kvalitet i ph.d.-administrationen generelt. Projektet vil indirekte bidrage til indfrielsen af den af Fase 3-analysens forventede besparelse på ph.d.-området på tværs af KU på %. Forventede gevinster: Mere effektive arbejdsgange og bedre udnyttelse af de afsatte ressourcer til ph.d.- administrationen Frigjorte ressourcer Automatiske remindere kombineret med et simpelt system gør, at flere indsender korrekt information til tiden Færre fejl og mindre tilbageløb Ingen dobbeltadministration og parallelle systemer Øget overholdelse af bekendtgørelsesfrister og indhold Mere valide, fyldestgørende og komplette data Hurtigere adgang til information af høj kvalitet Hurtigt og fuldt overblik for alle involverede parter i et ph.d.-forløb Større tilfredshed blandt alle involverede parter (inkl. VIP) i administrationen af et ph.d.-forløb

13 SCIENCE Forskning og Innovation 13 Leverancer Hovedleverance Udvælgelse og implementering af et adækvat integreret administrativt IT-system, der effektivt understøtter arbejdsprocesserne hos alle involverede parter i administrationen af et ph.d.-forløb i et brugervenligt interface. Delleverancer Følgende delleverancer skal tilsammen realisere hovedleverancen og målbilledet for projektet og dermed sikre de bedste muligheder for succes med projektet: Nr. Delleverance 1: Delleverance 2: Delleverance 3: Delleverance 4: Delleverance 5: Delleverance 6: Delleverance 7: Delleverance 8: Beskrivelse af delleverance Afdækning af erfaringer med eksisterende muligheder på markedet Kortlægning af workflows og afdækning af behov Udarbejdelse af kravsspecifikation Indkøb af IT-system Implementeringsplan og styringsmodel Udvikling og tilpasning IT-systemet Implementering af IT-systemet Afslutning og overgang til drift

14 SCIENCE Forskning og Innovation 14 Tidsplan August Marts 2018 Fase 1: Projektopstart Fase 2: Planlægning, analyse og specifikation Fase 3: Beslutning og udførelse Fase 4: Afslutning og overgang til drift Delleverance 1 Delleverance 2 Delleverance 3 Delleverance 4 Delleverance 5 Delleverance 6 Delleverance 7 Delleverance 8

15 Pilotprojektets organisering Interessenter SFU (SCIENCE Forskningsudvalg) AL (Administrativ Ledelse på KU) KANFI (KU s Administrative Ledelsesnetværk for Forskning og Innovation) Fase 3 projektet på ph.d.- området Projektejer Styregruppe Projektledelse & sekretariat Projektgruppe Referencegrupper på SCIENCE Ph.d.-udvalget SAF (SCIENCE Administrationsforum) ERFA-gruppen for ph.d.- sekretærer Netværk for ph.d.- koordinatorer Arbejdsgruppe med slutbrugere fra institutterne (VIP/TAP/ph.d.-studerende)

16 Dias 16 Projektdeltagere Styregruppe Morten Pejrup, prodekan for Forskning og leder af Ph.d.-Skolen, SCIENCE (Projektejer og formand) Henrik Zobbe, fakultetsdirektør på SCIENCE Kell Mortensen, professor ved NBI og formand for Ph.d.-udvalget, SCIENCE Lene Høg Jensen, administrationschef ved IGN, SCIENCE Inge-Sofie Sørensen, chef for SCIENCE Forskning og Innovation (SCI-FI) Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør for Koncern-it, Fællesadministrationen Tina Lewis, chef for SUND Forskning og Innovation Steen Georg Brandt, Institutadministrator ved CHEM, SCIENCE Kim Brinckmann, Vicedirektør for Forskning & Innovation, KU Torben Rytter, Fakultetsdirektør ved TEO, KU Sekretær: Tina Skriver Didriksen, specialkonsulent i Ledelsessekretariatet, SCIENCE Projektgruppe SCI-FI: Inge-Sofie Sørensen, chef for SCI-FI (projektleder) Michael Cleve Hansen, faglig leder for Ph.d.-skole administrationen (suppl. PL) Ann Winther Poulsen (nøglemedarbejder) Hanne Grand (nøglemedarbejder, sekretær for projektgruppen) Institutrepræsentanter fra SCIENCE: Lars Nielsen, ph.d.-koordinator, professor og viceinstitutleder, IGN Ole Pedersen, ph.d.-koordinator, lektor, BIO Jon Sporring, ph.d.-vejleder, lektor, DIKU Camilla Willemoes Larsen, HR-konsulent og ph.d.-sekretær, IFRO Anine Laura Borger, ph.d.-studerende og medlem af ph.d.-udvalget, NBI Herudover ekstra ressourcer: SCI-LSEK: Tina Skriver Didriksen (processupport) FA: Per Andersen (IT-projektleder i KIT), Jan Danielsen (IT chefarkitekt i KIT) og Morten Have (indkøbskonsulent i INSE)

17 SCIENCE Forskning og Innovation 17 Roller og ansvar Overordnet ansvar og beslutningskompetence Projektejer Projektejeren har det absolutte ansvar for projektet og er således ansvarlig for, at projektet indfrier sine mål og leverer et produkt, der opnår det forventede udbytte. Projektejeren er desuden formand for projektets styregruppe. Besluttende Styregruppe Styregruppen leder og træffer beslutninger om projektets indhold, processer og løsninger efter indstilling fra projektgruppen. Styregruppen har ansvaret for at sikre fremdrift i projektet, herunder at allokere de nødvendige ressourcer. Udførende / Projektledelse Projektleder Projektlederen sikrer koordinering af projektgruppens arbejde i tæt dialog med projektejer. Projektlederen skal desuden sikre løbende kommunikation og samarbejde mellem styregruppen og projektgrupperne samt sikre løbende information til referencegrupperne. Projektlederen er ansvarlig for at samle projektgruppens arbejde og koordinere beslutningsoplæg og justeringer i projektets fremdrift. Udførende Projektgruppe Gennemfører projektet i overensstemmelse med projektbeskrivelsen. Deltagerne i projektgruppen er dem, der skal udføre arbejdet i projektet. Projektlederen er som formand en del af projektgruppen og er ansvarlig for at organisere projektet internt og uddelegere opgaver til projektdeltagerne. Der er en klar forventning om, at projektgruppens medlemmer deltager aktivt og med interesse. Rådgivende Referencegrupper Referencegrupperne repræsenterer interessentperspektivet og har fokus på brugernes behov. De har en rådgivende funktion i projektet og kan komme med forslag, råd og ønsker til projektet. Referencegrupperne involveres og holdes løbende orienteret igennem hele projektet med udgangspunkt i projektets plan for interessentinvolvering, som løbende behandles i styregruppen. Skal holdes orienteret Øvrige interessenter Denne gruppe udgør de øvrige relevante interessenter i projektets kontekst, som ikke er direkte involveret i projektarbejdet, men som løbende bør orienteres om projektets fremdrift. Styregruppen vil løbende tage stilling til involvering af denne målgruppe.

18 Udgangspunktet for projektarbejdet Tværgående involvering og repræsentation: Kernemålgrupperne fra institutterne er repræsenteret i projektets styregruppe og/eller projektgruppe samt i projektets referencegrupper. Referencegrupperne vil løbende blive involveret i projektet. Institutterne vil via referencegrupperne få mulighed for at melde yderligere deltagere ind til projektarbejdet for specifikke delleverancer. Institutrepræsentanterne i hhv. styre- og projektgruppe repræsenterer alle 12 institutter. Institutter, der ikke er repræsenteret i projektet, opfordres til at holde sig orienteret via deltagerne i styregruppen og projektgruppen eller via projektets hjemmeside. For at sikre videndeling og koordinering med det øvrige KU er såvel SUND som KIT/FA repræsenteret i projektet. Kommunikation: Stort fokus på jævnlig målrettet kommunikation til projektets referencegrupper omkring projektets formål og fremdrift. På dansk og på engelsk. Herudover relevant information til de øvrige interessenter for at sikre koordinering og videndeling med det øvrige KU. Resurseforbrug og tidsplan: Styregruppen har løbende fokus på ændringer i det estimerede resurseforbrug og tidsplanen.

19 Kommunikationsstrategi FORMÅL MED KOMMUNIKATIONSINDSATSEN: Sikre at alle involverede parter i projektet har samme opfattelse af projektet formål og leverancer Sikre at direkte interessenter er informeret om projektets fremdrift og at der er fokus på resultater og optimering Sikre at de berørte medarbejdere er forberedte på de forandringer, som projektet måtte medføre Sikre at projektet er imødekommende og åben over for dialog over for øvrige interessenter. NØGLEPRINCIPPER: Projektet skal kommunikere proaktivt om projektets formål, forløb og resultater igennem hele projektforløbet Kommunikationen skal være kontekst- og situationsbestemt og tilpasses de forskellige målgrupper Arbejdet med projektets leverancer sker i tæt samarbejde mellem SCIENCE Forskning og Innovation, institutterne og Koncern-IT i FA. Deltagerne i projektgruppen, referencegrupperne og styregruppen vil være de primære ambassadører og udgøre en vigtig kommunikationskanal for projektet Implementeringsprocessen skal være så transparent som muligt, og der udarbejdes en særskilt procesplan og kommunikationsplan for implementeringsforløbet Kommunikationen skal være tydelig i forhold til hvad der er besluttet, og hvad der er til drøftelse. MÅLGRUPPER (PRIMÆRE): Styregruppen Projektgruppen SCI-FI Ph.d.- administrationen Ph.d.-sekretærer på institutterne Ph.d.-studerende Ph.d.- skolelederen Referencegrupperne Ph.d.-vejledere (VIP) Institutledelserne HOVEDBUDSKABER: Projektet er igangsat for at implementere et nyt ph.d.- administrativt system, så IT-understøttelsen af arbejdsprocesser for alle involverede parter moderniseres, forbedres og effektiviseres. Projektet skal skabe et optimeret drifts- og servicesamarbejde ift. de administrative dele af ph.d.-forløbet igennem en effektivt udnyttelse af de afsatte ressourcer til ph.d.-administrationen for alle involverede parter. Projektet skal sikre en høj grad af gennemsigtighed vedr. samarbejdsflader og opgaveløsninger og en fælles forståelse af arbejdsprocesser, roller og ansvar ift. ph.d.-administrationen. Projektet har fokus på at opnå forbedret brugerservice og forbedret datakvalitet, der sikrer ledelsesinformation baseret på valide data samt fokus på bedre service for vejledere og ph.d.-studerende samt overholdelse af ph.d.-bekendtgørelsen og frister Institutterne involveres direkte i projektets styregruppe og projektgruppe, ligesom relevante fora på SCIENCE anvendes som referencegrupper til løbende kvalitetssikring af projektets arbejde. Projektet er forankret på SCIENCE, men fungerer også som pilotprojekt for hele KU ift. at finde muligheder for IT-understøttelse til ph.d.-området på tværs af alle ph.d.-skolerne. KANALER: Projektet vil anvende forskellige kanaler alt efter formål og målgruppe, fx KUnet (grupperum, nyheder mv.) Møder og workshops (SG, PG og referencegrupperne) Orienteringspunkter på møder i etablerede relevante fora under den øvrige interessentgruppe på SCIENCE og på KU-niveau Høring af materiale TIDSPLAN: Der udarbejdes en kommunikationsplan for projektet, herunder en særskilt kommunikationsplan for implementeringsfasen. Øvrige relevante interessenter og fora på tværs af KU Ph.d.-koordinatorer (VIP)

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.- administrationen Status for projektet Februar 2017

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.- administrationen Status for projektet Februar 2017 Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.- administrationen Status for projektet Februar 2017 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet SCIENCE Forskning og Innovation (SCI-FI) SCIENCE Forskning

Læs mere

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.-administrationen Status for projektet Maj 2017

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.-administrationen Status for projektet Maj 2017 Pilotprojekt på SCIENCE vedr. IT-understøttelse af ph.d.-administrationen Status for projektet Maj 2017 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet SCIENCE Forskning og Innovation (SCI-FI) 08-05-2017 2 Indhold

Læs mere

Projekt vedr. muligheder for IT-understøttelse af ph.d.- administrationen på SCIENCE Orientering om projektopstart Oktober 2016

Projekt vedr. muligheder for IT-understøttelse af ph.d.- administrationen på SCIENCE Orientering om projektopstart Oktober 2016 Projekt vedr. muligheder for IT-understøttelse af ph.d.- administrationen på SCIENCE Orientering om projektopstart Oktober 2016 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet SCIENCE Forskning og Innovation

Læs mere

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse af ph.d. administration Tidsplan og rammer for forhandling med IT-leverandør Talentsoft frem mod forventet indgåelse af kontrakt ultimo juni 2017 Status per

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER KOMPETENCEUDVIKLING SOM UNDERSTØTTELSE AF AAU STRATEGIEN INDENFOR UNDERVISNING, FORSKNING OG VIDENSSAMARBEJDE Formålet med indsatsen Formålet med indsatsen er at

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [JUNI 2009]

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [JUNI 2009] PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [JUNI 2009] Ledelsesinformationsprojektet Projektstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Projektejer: Per Lindblad Johansen 1.2 Versionering Version Dato Navn

Læs mere

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [SEPTEMBER 2009]

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [SEPTEMBER 2009] PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [SEPTEMBER 2009] Ledelsesinformationsprojektet Projektstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Projektejer: Per Lindblad Johansen 1.2 Versionering Version Dato

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET

OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET H vo r f o r e n o p d e l i n g a f T E K N AT? Udfordringer Ændring i universiteternes rammebetingelser bevillingsreform øget fokus på uddannelsernes

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Programorganisering for IT-strategi 0-18

Programorganisering for IT-strategi 0-18 Programorganisering for IT-strategi 0-18 Indhold Baggrund og formål... 1 Organisation... 2 Styring af programmet... 2 Programstyregruppen... 2 Ledelse og forankring i organisationen... 3 IT-strategi gruppen...

Læs mere

Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats

Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats Ledernetværk (referencegruppe) BUU/SU Styregruppe: Direktør Børn og Unge (formand) Centerchef Børn og Unge Centerchef Familie og Handicap Centerchef Sundhed

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1b: DFU PiD vedrørende de tværgående funktioner Projektinitieringsdokument Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling,

Læs mere

Kvalitetsprojektet. Kommissorium. Udarbejdet af Christian Clausen. Godkendt d af Jens Mejer Pedersen

Kvalitetsprojektet. Kommissorium. Udarbejdet af Christian Clausen. Godkendt d af Jens Mejer Pedersen Kvalitetsprojektet Kommissorium Udarbejdet af Christian Clausen Godkendt d. 22-10-2018 af Jens Mejer Pedersen UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi) Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Ledelsessekretariatet 04-jun-2014 Udarbejdet af MTV Journalnummer Dokumentnavn 446432.Governance.docx Dokumentnummer 1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.6: Optimering af Digital Post og Fjernprint KL, September 2011 Baggrund Kommunerne er i 2010 begyndt at levere breve til Digital Post. Den fællesoffentlige

Læs mere

Vejledning til interessenthåndtering

Vejledning til interessenthåndtering Vejledning til interessenthåndtering September 2018 Statens it-projektmodel, Digitaliseringsstyrelsen version 1.0 Indhold 1. Introduktion til interessenthåndtering... 3 2. Identifikation og prioritering

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Hvilke forandringer vil brugerportalsinitiativet betyde for skoler og dagtilbud. Programchef Kit Roesen, KL

Hvilke forandringer vil brugerportalsinitiativet betyde for skoler og dagtilbud. Programchef Kit Roesen, KL Hvilke forandringer vil brugerportalsinitiativet betyde for skoler og dagtilbud Programchef Kit Roesen, KL Agenda Trivsel og læring digitaliseringsstrategi Hvor bliver ejerskabet af, når vi køber ind for

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektbeskrivelse for Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektansvarlig: Administrativ Service. 15. august 2008 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen Kommissorium Sammenhængende borgerforløb i Børn- og Ungeforvaltningen Projektets navn Starttidspunkt December 2018 Sluttidspunkt December 2020 Sidst opdateret 09/01 2019 Projektets formål og indhold Sammenhængende

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

SPORSTATUS FOR [HR-SPOR] [April 2009]

SPORSTATUS FOR [HR-SPOR] [April 2009] SPORSTATUS FOR [HR-SPOR] [April 2009] Den administrative forandringsproces Sporstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer [Her udfyldes information omkring ejer af dokumentet hvis ikke en ejer kan identificeres,

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Der gives IKKE go til egentlig gennemførsel af projektet før dokumentationen er godkendt af den overordnede styregruppe

Der gives IKKE go til egentlig gennemførsel af projektet før dokumentationen er godkendt af den overordnede styregruppe NY skabelon til beskrivelse af projekter i UCL Følgende skabelon anvendes af projektlederen til at dokumentere projektet. Afhængig af hvilken fase projektet er i, stilles der større og større krav til

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Møde i Universitetsledelsen den 22. februar 2010 Punkt 3, bilag 3: Den administrative forandringsproces - Notat

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Møde i Universitetsledelsen den 22. februar 2010 Punkt 3, bilag 3: Den administrative forandringsproces - Notat Møde i Universitetsledelsen den 22. februar 2010 Punkt 3, bilag 3: Den administrative forandringsproces - Notat AARHUS UNIVERSITET Modtager: Universitetsledelsen NOTAT Angående: Evaluering af den administrative

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Fælles UC Videoplatform 08-05-2014

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Fælles UC Videoplatform 08-05-2014 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles UC Videoplatform 08-05-2014 Den fællesstatslige it-projektmodel, Digitaliseringsstyrelsen Produkt: Projektgrundlag, ver. 27/8-2013 1 Stamdata Stamdata

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Jobcenter Randers PricewaterhouseCoopers, CVR-nr. 16 99 42 94, Gentofte 1. Baggrund for projektet Hvert år gør Jobcenter Randers en stor

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi

Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi Om procesplanen Denne procesplan er udarbejdet til deltagende kommuner i projektet Nordiske Cykelbyer. Procesplanen er udarbejdet i samarbejde med de 11 deltagende

Læs mere

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen.

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen. Projektbeskrivelse Baggrund og formål Odder Kommunes første HR strategi udløb i 2013, og som led i en generel gennemgang af kommunens strategier og styringskoncept besluttede direktionen i august 2013,

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet Projektbeskrivelse 2.2 Sammenhæng og viden om effekt på socialområdet 1. Formål og baggrund Kommunerne har i de senere år styrket kvaliteten i det socialfaglige arbejde gennem udvikling og implementering

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor.

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor. Projektnavn: Baggrund for projektet Overordnet formål: Organisering af befordring et effektiviseringsprojekt I aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er forudsat, at kommunerne skal effektivisere varetagelse

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

PROJEKTINITIERINGSDOKUMENT. Aarhus Universitet

PROJEKTINITIERINGSDOKUMENT. Aarhus Universitet PROJEKTINITIERINGSDOKUMENT Fastlæggelse af rammer og principper for økonomisk styringsmodel Aarhus Universitet Indholdsfortegnelse Projektinitieringsdokument 1 Dokumentkontrol 3 1.1 Revisionshistorik 3

Læs mere

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [NOVEMBER 2009]

PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [NOVEMBER 2009] PROJEKTSTATUS FOR LEDELSESINFORMATIONSPROJEKTET [NOVEMBER 2009] Ledelsesinformationsprojektet 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Projektejer: Per Lindblad Johansen 1.2 Versionering Version Dato Navn 1.0 02.12.2009

Læs mere

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem R E SULTATKONTRAKT Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem Organisering af projektet (titel, tidsramme, projektejer, projektleder, enheds- eller netværksprojekt og bemanding) Titel: FLIS

Læs mere

Implementering og indhentning af gevinster. Erfaringer fra DUBU

Implementering og indhentning af gevinster. Erfaringer fra DUBU Implementering og indhentning af gevinster Erfaringer fra DUBU Agenda Hvordan bidrager forandringsledelse til et vellykket projekt? Janni Bormann, Konsulent, KOMBIT DUBU implementering i praksis? Anders

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse For at få gevinster ud af CURA og FSIII for borgere og medarbejdere, skal supporten og uddannelsen af slutbrugerne fungerer effektivt. Det kræver ledernes involvering.

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Indhold 3 Formål 5 Ansvarsfordeling og samarbejdsflader 6 Interessenter 8 Mål for kommunikationen 10 Kanaler 11 Handlingsplan og evaluering Kommunikationsstrategi

Læs mere

INTERNATIONALISERING

INTERNATIONALISERING UDMØNTNING AF STRATEGIPULJE 2 - REKRUTTERING A F I N T E R N AT I O N A L E TO P F O R S K E R E - S Y S T E M AT I S E R E T C E N T R A L U N D E R S T Ø T T E L S E A F R E L O C AT I O N, R E K R U

Læs mere

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal Revideret og endelig udgave april 2014 Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Gladsaxe INDHOLD 1. Formål med 4K-samarbejdet

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

AAU Proces- og IT governance

AAU Proces- og IT governance AAU it services Selma Lagerlöfs Vej 300 9 2 2 0 A A L B O R G Ø S T S A G S B E H A N D L E R : P R O C E S - & P O R T E F Ø L J E L E D E R K A S P E R S Ø N D E R G A A R D A N D E R S E N T + 4 5 9

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19

2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19 2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19 1. Opgavens formål og baggrund For at sikre fremtidens velfærdssamfund bevæger Hedensted Kommune sig i 2014 over i en ny politisk struktur og selve organisationen

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Baggrund for projektet Teknologiske løsninger og digitaliseringen udvikler sig eksponentielt og eksplosivt nu og i fremtiden. Vi ser med

Læs mere

Projektmodel OS2. Projektmodel OS2, version A Side 1

Projektmodel OS2. Projektmodel OS2, version A Side 1 Projektmodel OS2 Projektmodel OS2, version A Side 1 Indhold: Indledning... 3 Hvad er et projekt?... 3 OS2 projektmodel... 3 Organisering af projekter... 4 Faser i projektets liv... 7 Idé-fasen... 8 Planlægnings-fasen...

Læs mere

Revideret projektbeskrivelse: Intern kommunikation og intranet i Kulturarvsstyrelsen

Revideret projektbeskrivelse: Intern kommunikation og intranet i Kulturarvsstyrelsen Revideret projektbeskrivelse: Intern kommunikation og intranet i Kulturarvsstyrelsen Projektets titel: Intern kommunikation, forbedrede HR-processer og intranet Dato for forelæggelse af projektbeskrivelse

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Business Intelligence version 1.2 9. september 2014 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Business Intelligence It-chef Hans-Henrik

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Kommissorium for procesplanlægning for fremtidens skole i Viborg

Kommissorium for procesplanlægning for fremtidens skole i Viborg Kommissorium for procesplanlægning for fremtidens skole i Viborg Baggrund På mødet den 28. oktober 2014 (sag nr. 14) besluttede Børne- og Ungdomsudvalget: at der nedsættes et forum bestående af skoleledere,

Læs mere

Kommunernes Sygedagpengesystem: Introduktion til organisatoriske konsekvenser

Kommunernes Sygedagpengesystem: Introduktion til organisatoriske konsekvenser København, den 4. april 2014 Til kommunens ydelses-/borgerservicechef (eller tilsvarende) Kommunernes Sygedagpengesystem: Introduktion til organisatoriske konsekvenser Dette notat giver kommunens ydelses-/borgerservicechef

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Opstart

Opstart 1 2 3 11 12 13 21 22 23 Denne fase fører jer først gennem en række redskaber, som bidrager til at kvalificere, om co-creation metoden er relevant for jeres udfordring. Derefter hjælper fasens øvrige redskaber

Læs mere

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet.

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet. PROJEKTHÅNDBOG 12. december 2012 I Kulturministeriet anvendes projektarbejdsformen aktivt. Arbejdsformen styrker de innovative processer og bidrager til at øge medarbejdernes ansvar og arbejdsglæde, hvilket

Læs mere

Statement of Work (SOW) Business Case Implementation BCI-fase

Statement of Work (SOW) Business Case Implementation BCI-fase Statement of Work (SOW) Business Case Implementation BCI-fase Version 1.0 Status: Endelig Side: 1 af 12 Indholdsfortegnelse 1 Målsætninger og afgrænsninger (scope)... 4 1.1 Målsætninger for projektet...

Læs mere

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 4.4. Det fælles brugerportalsinitiativ for folkeskolen For at understøtte realiseringen af Brugerportalsinitiativet (BPI) for folkeskolen etablerede KL i 2015 et fælleskommunalt

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Workshop om planlægningsfasen - opsamling

Workshop om planlægningsfasen - opsamling Workshop om planlægningsfasen - opsamling Kommunalt netværk om obligatorisk digital selvbetjening København, 3. april 2014 Tak for en god netværksdag på Islands Brygge den 3. april 2014. På de efterfølgende

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Projektplan for udarbejdelse og implementering af interne faglige retningslinjer. Titel Projekt Interne faglige retningslinjer 2017

Projektplan for udarbejdelse og implementering af interne faglige retningslinjer. Titel Projekt Interne faglige retningslinjer 2017 Projektplan for udarbejdelse og implementering af interne faglige retningslinjer Titel Projekt Interne faglige retningslinjer 2017 Baggrund Sundheds og Ældreministeriet har ultimo 2016 udbudt pulje til

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

Aktivitetsoversigt for implementering af ny matchmodel i Nordjylland

Aktivitetsoversigt for implementering af ny matchmodel i Nordjylland Vestre Havnepromenade 9, 3. sal 9000 Aalborg 7222 3600 Init: gro e-mail: gro@ams.dk 7222 3617 Aktivitetsoversigt for implementering af ny matchmodel i Nordjylland Beskæftigelsesregionerne får en række

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK

Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK Indholdsfortegnelse Ekstern Kommunikation... 3 Eksempler på kommunikation med eksterne interessenter... 4 Intern Kommunikation...

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Udviklingsplanen trin for trin. Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold?

Udviklingsplanen trin for trin. Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold? Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Udviklingsplanen trin for trin Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold? Anne Mette Dahl Jensen og Christian Philip Kjøller Institut for Geovidenskab

Læs mere