I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser:"

Transkript

1 Notat Forvaltning: Dato: 15. februar 2010 Dokumentnr.: Miljł- og Trafik 09/ Afsender: Henning Jensen Vedrłrende: Forslag til Infrastrukturpolitik - hłring Notat sendes/sendt til: Miljł- og Teknikudvalget Miljł- og Teknikudvalget godkendte p młdet den 26. november 2009 Forslag til Infrastrukturpolitik. Forslaget har v ret i offentlig hłring frem til 20. januar I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser: 1. Handicapr det Sagen har v ret behandlet p Handicapr dets młde den 13. januar Handicapr det har i sit hłringssvar meddelt, at de tager den overordnede politik til efterretning. R det har derudover konkrete bem stiplan. rkninger til buskłrsel, strategi for lyskryds og rkninger: De konkrete bem rkninger vil indg i planl gningen af buskłrslen samt udarbejdelsen af strategi for lyskryds og stiplanen. 2. ldrer det. Sagen har v ret behandlet p ldrer dets młde den 13. januar ldrer det har i sit hłringssvar meddelt, at det ikke har overordnede bem rkninger til forslaget. R det har derudover konkrete bem biltrafikken i midtbyen. rkninger til buskłrsel, strategi for lyskryds samt rkninger:

2 De konkrete bem rkninger vil indg i planl gningen af buskłrslen og trafikken i midtbyen samt udarbejdelsen af strategien for lyskryds. 3. Politiet Politiet har meddelt, at de har modtaget og gennemg et det i hłring fremsendte forslag til Infrastrukturpolitik for Randers Kommune. Politiet har for nuv rende ingen bem rkninger eller kommentarer til de foresl ede indsatsomr der. rkninger: 4. Trafikstyrelsen Trafikstyrelsen oplyser, at de har modtaget forslag til infrastrukturpolitik fra Miljłcenter rhus den 10. december. Trafikstyrelsen har i august 2009 udgivet "Bedre samspil mellem cyklen og den kollektive trafik - IdØkatalog", hvor der pr senteres idøer til bedre samspil mellem cyklen og den kollektive trafik. IdØkataloget kan eventuelt bruges som inspiration til kommunens mobilitetsplan, hvor der bl.a. fokuseres p sammenh ng mellem transportformerne, herunder cykel og tog. IdØkataloget kan findes p Trafikstyrelsens hjemmeside under publikationer: rkninger: Bem rkningerne tages til efterretning. 5. Vejdirektoratet Vejdirektoratet głr opm rksom p, at der i forbindelse med omtalen af Infrastrukturplanen st r, at det foruds ttes at staten anl gger łstforbindelsen over/under Randers Fjord. Vejdirektoratet pr ciserer, at staten ikke har taget stilling til, om det er en statslig opgave at etablere forbindelse. Veje og trafiks bem I forbindelse med omtalen af Infrastrukturplanen tilfłjes, at staten ikke har taget stilling til, om det er en statslig opgave at etablere łstforbindelsen.

3 6. Danmarks Naturfredningsforening Christian Halgren, Danmarks Naturfredningsforening har fremsendt fłlgende kommentarer til Infrastrukturpolitikken: 1. Mobilitetsplanen błr fremrykkes til Bolv rkslinjen błr uds ttes 3. Trafikstrategi for Paderup Centeromr de błr indeholde kollektiv trafikbetjening 4. I signalstrategien błr der indarbejde busprioritering og grłn błlge for cyklister. 5. Den kollektive trafik błr styrkes med n rbanedrift Randers- rhus, bedre muligheder for skift mellem tog og bus, telebusser og busprioritering 6. Etablering af overv get og beskyttet cykelparkering. 7. En trafiksikkerhedsplan błr bl. a. fokusere p p kłrsel af dyr. Veje og trafiks bem 1. Mobilitetsplanen skal v re en paraply over de andre delplaner og vil derfor afstikke rammerne for revision af de g ldende delplaner og for udarbejdelse af nye delplaner. 2. Trafikm ngden p tv rs af Randers fjord er s stor at Bolv rkslinjen błr etableres snarest muligt, hvis Infrastrukturplanens m ls tninger om fremkommelighed m.v. skal fłlges. 3. Den kollektive trafikbetjening af Paderup Centeromr de vil blive vurderet i busplanl gningen 4. Forslagene til signalstrategi tages til efterretning. 5. Forslagene vil blive vurderet i busplanl gningen 6. I forbindelse med Randers Cykelby vil der blive etableret cykelparkering 7. Trafiksikkerhedsplanen vil prim rt fokusere p at reducere antallet af dr bte og tilskadekomne trafikanter. 7. Lang Miljłgruppe Leif M rtensson, Lang Miljłgruppe, mener, at infrastrukturpolitikken fokuserer p biltrafikkens fortsatte ekspansion. Lang Miljłgruppe mener endvidere, at der mangler koordination mellem infrastrukturpolitikken, stiplanen og klimaplanen. Veje og trafiks bem I Infrastrukturpolitikken er der fastsat, at der skal udarbejdes en mobilitetsplan. Heri skal der angives initiativer til reduktion af trafikkens miljłbelastning. Samtidig vil

4 behovet for sammenh ng mellem transportformerne blive vurderet og der vil blive angivet initiativer til at overflytte transport til mere miljłvenlige transportformer. 8. Randers Cityforening Randers Cityforening peger p, at forslag til yderligere reduktion af trafikken i centrum samt etablering af parkeringsmuligheder tilpasset biltrafikken til centrum er 2 meget vigtige punkter for Randers Cityforening. Cityforeningen mener dog ikke, at der błr foretages ndringer eller bestemmelser vedrłrende ovenn vnte fłr bebyggelsen af Thors bakke og Museumsgrunden er f rdiggjort. Det foresl s, at bem rkningerne tages til efterretning. 9. Randers Havn Randers havn skriver, at Cowi har undersłgt muligheden for at etablere en ny vej til den nye havn, en ny vej der vil flytte en del af den tunge trafik v k fra byen. Randers havn mener, at det er yderst relevant at denne vej medtages i den udarbejdede politik, og skal derfor foresl denne vigtige tilfłjelse til Infrastrukturpolitik for Randers Kommune. Det er korrekt, at der er igangsat en undersłgelse vedr. en ny vej til havnen. 10. Holvrieka, Kulholmsvej 24 Benny Bang, Holvrieka, beskriver forskellige forslag til forbedring af forholdene for cyklister herunder cyklisternes adgang til og fra havnen. De konkrete forslag vil indg i stiplanl gningen og udarbejdelse af mobilitetsplan.

5 11. Henrik O. Knudsen, Kulholmsvej 2 Henrik O. Knudsen, Adolph Andersens Eftf., foresl r, at planerne for etablering af en ny til havnen medtages i Infrastrukturpolitikken. Han peger endvidere p, at en ny bro over Randers Fjord (łstforbindelsen) skal indrettes s ledes, at den ikke hindrer skibstrafikken i at kunne besejle Randers Havn 24 timer i dłgnet, ret rundt. Veje og trafiks bem Vedr. en ny vej til havnen henvises til bem rkningerne vedr. punkt 9, Randers Havn. Hvis łstforbindelsen etableres som en bro, er det planlagt at broen etableres med et oplukkeligt fag (svingbro). Det foruds ttes, at svingbroen er dłgnbetjent. 12. Randers Stevedore, Tronholmen 49 David York, Randers Stevedore, foresl r, at der błr laves en plan for godstrafik og placering af erhvervsvirksomheder, herunder specielt modaliteten mellem de forskellige transportformer. Han peger endvidere p, at Bolv rkslinjen skal udfłres, s den tilgodeser de behov havnens virksomheder har. Endelig foresl r han, at planerne for etablering af en ny vej til havnen medtages i Infrastrukturpolitikken. I Infrastrukturpolitikken er der fastsat, at der skal udarbejdes en mobilitetsplan. Heri skal der angives initiativer til reduktion af trafikkens miljłbelastning. I planen vil der prim rt v re fokus p persontrafikken, men det kan overvejes om der ogs błr medtages en undersłgelse af godstrafikken. Etablering af Bolv rkslinjen sker i t t samarbejde med havnen for at tilgodese havnens interesser. Vedr. en ny vej til havnen henvises til bem rkningerne vedr. punkt 9, Randers Havn. 13. Yara, Tronholmen 59 Hans Larsen, Yara Danmark, foresl r, at planerne for etablering af en ny vej til havnen medtages i Infrastrukturpolitikken.

6 Der henvises til bem rkningerne vedr. punkt 9, Randers Havn. 14. SA-granit, Tronholmen 28B Ole Słrensen, S.A.Granit og Dansk Natursten, foresl r, at planerne for etablering af en ny vej til havnen medtages i Infrastrukturpolitikken. Der henvises til bem rkningerne vedr. punkt 9, Randers Havn. 15. Randers Agencies, Tronholmen 49 Karsten Danielsen, Randers Agencies, foresl r, at planerne for etablering af en ny vej til havnen medtages i Infrastrukturpolitikken. Der henvises til bem rkningerne vedr. punkt 9, Randers Havn. 16. Danske Fragtm nd Torsten Richard Hermansen foresl r, at betjening af erhvervsomr der med modulvogntog medtages i Infrastrukturpolitikken. rkninger: En politik om at erhvervsomr der generelt skal kunne betjenes af modulvogntog vil have uoverskuelige łkonomiske konsekvenser. Forvaltningen foresl r, at evt. łnsker behandles fra sag til sag, samt at der i forbindelse med etablering af nye erhvervsomr der vurderes, om vejene skal etableres, s de kan betjene modulvogntog.

7 17. Danish Crown Svend Erik Słrensen, Danish Crown, foresl r, at rhusvej hurtigst muligt udvides til 4 spor. rkninger: Udvidelsen af rhusvej er medtaget i Infrastrukturpolitikken som et af de hłjest prioriterede projekter. 18. Fłtex Jan Młller, Fłtex, Mariagervej, foresl r, at łstforbindelsen over/under Randers Fjord skal forbindes med Ringboulevarden, s ledes at der skabes en ny ringvej. rkninger: I Infrastrukturplanen er det forudsat, at Ringboulevarden skal forl nges til Udbyhłjvej. Da łstforbindelsen forbindes til Udbyhłjvej vil vejene fungere som en ringforbindelse. 19. Niels Kurup Niels Kurup foresl r, at der etableres bedre forbindelse fra E45 til hhv. havnen og Frederiksdalsvej-omr det herunder muligheden for modulvogntog. Han foresl r desuden, at der arbejdes for at tr kke mere gods over havnen af miljłm ssige rsager. rkninger: Som n vnt under punkt 9, Randers havn, er der igangsat en undersłgelse vedr. en ny vej til havnen. I undersłgelsen er det forudsat, at vejen kan bruges af modulvogntog. Forvaltningen vil undersłge muligheden for at Frederiksdalsvejomr det kan betjenes af modulvogntog. Byr det stłtter planerne om en udbygning af Randers havn med henblik p at v ksten i gods til og fra Randers havn kan forts tte.

8 20. Jim Davidsen Jim Davidsen stłtter gennemfłrelse af Bolv rkslinjen og en stbroforbindelse. Han peger desuden p behovet for ombygning af krydset V thvej/bredgade i Lang, samt etablering af en omfartsvej nordłst om Lang. rkninger: Omfartsvejen i Lang er medtaget i Infrastrukturplanen som et muligt projekt. Ombygning af krydset V thvej/bredgade vil blive medtaget i den lłbende planl gning af krydsombygninger. 21. Tre borgere fra Vestrup/Tj rby Connie Nielsen, Allan Dupont og Susanne G. Christensen mener, at łstforbindelsen over /under Randers Fjord ud fra et samfundsm ssigt synspunkt er overflłdigt, łdel gger naturen og er for dyr i forhold til gevinsten for Randers By og natur. rkninger: stforbindelsen skal prim rt etableres for at tilgodese den regionale/nationale trafik p tv rs af Randers Fjord. Der er udarbejdet en VVM-redegłrelse, der beskriver projektets virkning p miljłet. Det er kommunens opfattelse, at vejen vil lłse en r kke trafikale problemer og błr gennemfłres hurtigst muligt 22. Martin Geer, Engboulevarden 47, 3. th. Martin Geer har fremsendt et omfattende materiale, der omfatter kritik af infrastrukturpolitikken og infrastrukturplanen. Der er desuden en lang r kke forslag til nye vejprojekter m.v. Veje og trafiks bem Infrastrukturplanen indeholder forslag til hvilke vejprojekter, der błr gennemfłres frem til 2035, for at sikre en rimelig afvikling af trafikken. Med udgangspunkt i en forventet trafikstigning frem til 2035 og en lang r kke trafikmodelberegninger peges der p en r kke projekter, der efter forvaltningens opfattelse bedst muligt sikrer

9 trafikafviklingen. Efter forvaltningens opfattelse błr projekterne i Infrastrukturplanen derfor fastholdes. ndringer i Infrastrukturpolitikken 23. Omr de-med Sagen blev behandlet p młdet i Omr de-med p młdet den 21. december 2009 uden at det gav anledning til s rskilte bem rkninger:

Forslag til Infrastrukturpolitik

Forslag til Infrastrukturpolitik Forslag til Infrastrukturpolitik Indledning Vision 2016 I for ret 2007 vedtog Randers Byr d en vision for udviklingen af Randers Kommune frem til 2016, Vision 2016 (se bilag). Visionerne angiver retningen

Læs mere

1. Vejadgang til lokalplanens omr de fra Landsbygaden hen over forsamlingshusets parkeringsplads

1. Vejadgang til lokalplanens omr de fra Landsbygaden hen over forsamlingshusets parkeringsplads Notat Forvaltning: Dato: 15. juli 2011 Dokumentnr.: Miljł og Teknik 11/002095-28 Stadsarkitektens Kontor Afsender: Morten Aabo Vedrłrende: Vurdering af muligheder for vejfłring for boligerne i forslaget

Læs mere

Der er fra politisk side fremsat fłlgende alternative ruteforslag til en endnu t ttere betjening af bymidten:

Der er fra politisk side fremsat fłlgende alternative ruteforslag til en endnu t ttere betjening af bymidten: Notat Forvaltning: Miljł og teknik Dato: 17. april 2009 Dokumentnr.: 08/006621-31 Afsender: Rune Asmussen Vedrłrende: Vurdering af alternativt ruteforslag vedr. citybus Notat sendes/sendt til: Bent Peter

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure (herunder tids- og aktivitetsplan )

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure (herunder tids- og aktivitetsplan ) Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. december 2008 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure 2010-13 (herunder tids- og aktivitetsplan 2010-13) Notatet sendes/sendt

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: konomiafdelingen Vedrłrende: Orientering om tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notatet sendes/sendt til: Direktionen d. 24. februar

Læs mere

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det 2010 December 2010 1 Indhold 1. Form l 2. Analyse af resultaterne fra den interne og eksterne audit 3. Analyse af resultatet

Læs mere

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune 1. Indledning Byr det i Randers kommune godkendte den 26. maj 2008 m l og regler for den łkonomiske styring af kommunen. Der er efterfłlgende (p byr dsmłdet den 14. december 2009) vedtaget nogle korrektioner

Læs mere

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det.

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det. Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det Forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det

Læs mere

Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst.

Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst. Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst. Hłringsafgiver Hłringssvar Forvaltningens forslag til ndring 1 Dansk Industri 1. Efterlyser

Læs mere

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.:

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.: Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 19. oktober 2009 Br.nr.: Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel Sundheds og ldreudvalget

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice 3. juni 2010 (revideret 9. au- Dato: gust) J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Opgaver der kan flyttes til Borgerservice Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012

Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012 Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012 Indholdsfortegnelse: 1. Form l med aftalen... 3 2. Politiske visioner, m l og krav... 3 Lovgrundlag...3 M lgruppe...3 Vision 2017...4 Politiske

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

For budget 2013 har Miljł- og Teknikudvalget valgt at fokusere indsatsen i Miljł og Teknik p mobilitetsomr det.

For budget 2013 har Miljł- og Teknikudvalget valgt at fokusere indsatsen i Miljł og Teknik p mobilitetsomr det. Indsatsomr der og kvalitetsm l for 2013 - Miljł og Teknik Skattefinansieret 2. Det vil vi i 2013 (Indsatsomr der) For budget 2013 har Miljł- og Teknikudvalget valgt at fokusere indsatsen i Miljł og Teknik

Læs mere

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d.

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. 1 Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. Tilbagemelding i hłringssvar vedr. Forvaltningens kommentarer Struktur

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

Indkłbsstrategi Randers Kommune

Indkłbsstrategi Randers Kommune Indkłbsstrategi 2011-2013 Randers Kommune 1. Vision for indkłbsomr det i Randers Kommune 3 2. Indledning 3 3. Udfordringer p indkłbsomr det i dag: 4 4. Strategiens 3 hovedelementer 5 1. Generelle tiltag

Læs mere

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen Randers Kommune Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. august 2009 Vedrłrende: Evaluering af Randersmodellen 2. udkast Til: direktionen Baggrund: I forbindelse med Randersmodellens

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Sagen og som bilag til dagsordenspunktet om godkendelse af rsregnskaber

Sagen og som bilag til dagsordenspunktet om godkendelse af rsregnskaber Notat Forvaltning: Dato: 6. december 2010 Dokumentnr.: Miljł & Teknik 10/007578-2 Afsender: Mona Andersen Vedrłrende: notat over forhold der indstilles p talt ved at boligorganisationernes rsregnskaber

Læs mere

Notat. 17. november Kultur og Borgerservice. Indledning

Notat. 17. november Kultur og Borgerservice. Indledning Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice Dato: J.nr.: Br.nr.: 17. november 2009 Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Budget 2010-2013 - forslag til budgetomplaceringer Notatet sendes/sendt

Læs mere

Kommuneplan (styringsliste pr. januar 2010) Rev

Kommuneplan (styringsliste pr. januar 2010) Rev Kommuneplan 2009-13 (styringsliste pr. januar 2010) Rev. 140110 Nr. Opgave (jf. kommuneplan med vedtagne ndringsforslag m.m.) 1 Gyldig vedtagelse af kommuneplan 2009 Afklaring af procedure for gyldig vedtagelse

Læs mere

Vedrłrende: Endelige forslag vedr. kollektiv trafikplanl gning frem mod kłreplanskiftet i sommeren 2012.

Vedrłrende: Endelige forslag vedr. kollektiv trafikplanl gning frem mod kłreplanskiftet i sommeren 2012. Notat Forvaltning: Dato: 11. oktober 2011 Dokumentnr.: Miljł og teknik 10/007469-16 Afsender: Nana Andersen/Rune Asmussen Vedrłrende: Endelige forslag vedr. kollektiv trafikplanl gning frem mod kłreplanskiftet

Læs mere

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for Notat Forvaltning: Socialomr det Dato: J.nr.: Br.nr.: 23.05.2011 Udf rdiget af: Keld Andersen og Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Byr det besluttede for budget at reducere antallet af undersłgelsesklinikker med 8 klinikker for at skabe en besparelse p kr.

Byr det besluttede for budget at reducere antallet af undersłgelsesklinikker med 8 klinikker for at skabe en besparelse p kr. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. december 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen og Lars Hłvenhoff Vedrłrende: Nedl ggelse af tandklinikker Notatet sendes/sendt til: Udvalget for sundhed

Læs mere

Personsagsomr det afventer en beslutning om strategi for ESDH p omr det. Direktionen forel sag herom i fłrste halvdel af 2009.

Personsagsomr det afventer en beslutning om strategi for ESDH p omr det. Direktionen forel sag herom i fłrste halvdel af 2009. Notat Forvaltning: Byr ds- og direktionssekretariatet Dato: 23. januar 2009 Dokumentnr.: 07/01923-339 Afsender: Słren Fonseca Pedersen Vedrłrende: Status for Public i Randers Kommune januar 2009 Notat

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010

Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010 Notat Dato: 31. maj 2010 J.nr.: 10/003335 Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010 Notatet sendes/sendt til: Direktion, łkonomiudvalg,

Læs mere

Arbejdsprogram for Jordforsyning til Boliger (vedtaget af miljł- og teknikudvalget og derefter łkonomiudvalget den 29.

Arbejdsprogram for Jordforsyning til Boliger (vedtaget af miljł- og teknikudvalget og derefter łkonomiudvalget den 29. Arbejdsprogram for Jordforsyning til Boliger (vedtaget af miljł- og teknikudvalget og derefter łkonomiudvalget den 29. september 2008) Arbejdsprogrammet gennemg r i det omfang s danne foreligger - de kommunale

Læs mere

Udf rdiget af: Mette Geertsen Vedrłrende: Indsigelsesnotat for byfornyelsesbeslutning om friarealforbedring i karrø 168

Udf rdiget af: Mette Geertsen Vedrłrende: Indsigelsesnotat for byfornyelsesbeslutning om friarealforbedring i karrø 168 Notat Forvaltning: Miljł og Teknik, Stadsarkitektens kontor Dato: J.nr.: Br.nr.: August 2011 Udf rdiget af: Mette Geertsen Vedrłrende: Indsigelsesnotat for byfornyelsesbeslutning om friarealforbedring

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Vedrłrende: Miljł og Tekniks servicering af aftaleenhederne opsummering af hłringssvar.

Vedrłrende: Miljł og Tekniks servicering af aftaleenhederne opsummering af hłringssvar. Randers Kommune Notat Forvaltning: Miljł og Teknik Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2009 Vedrłrende: Miljł og Tekniks servicering af aftaleenhederne opsummering af hłringssvar. Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. maj 2011 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Gaia Museum Notatet sendes/sendt til: Direktionen, Gaia Museums bestyrelse, Socialudvalget

Læs mere

Uddybende beskrivelse af projektet Relationer, der er døt v

Uddybende beskrivelse af projektet Relationer, der er døt v Bilag Uddybende beskrivelse af projektet Relationer, der er døt v rd Baggrund Daghłjskolen er en v sentlig aktłr i Randers Kommune indenfor afklaring af uddannelse og job for kommunens borgere. Med en

Læs mere

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/ Notat Forvaltning: Dato: 22. november 2010 Dokumentnr.: Kommunikation 10/003241-1 Afsender: Jan Hyldgaard Engrob Vedrłrende: Weborganisering Notat sendes/sendt til: Karen Balling Radmer Weborganisering

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre

Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre Sundheds- og ldreudvalget godkendte p sit młde den 22/4 2010 kommissoriet for arbejdsgruppen Etniske ldre. Arbejdsgruppen skulle

Læs mere

En stor del af temaerne g r igen i flere af indsigelserne, hvorfor de behandles samlet under punktet Generelle bem rkninger

En stor del af temaerne g r igen i flere af indsigelserne, hvorfor de behandles samlet under punktet Generelle bem rkninger Notat Forvaltning: Dato: 19. oktober 2010 Dokumentnr.: Miljł og Teknik 10/005458-23 Afsender: Jacob Krath Vedrłrende: Notat behandling af indsigelser Notat sendes/sendt til: I forbindelse med den offentlige

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Notat. Ustłttede boliger hos Randersegnens Boligforening. Udarbejdet 13.10.2011

Notat. Ustłttede boliger hos Randersegnens Boligforening. Udarbejdet 13.10.2011 Notat Ustłttede boliger hos Randersegnens Boligforening Udarbejdet 13.10.2011 1 Indhold: Side 1. Indledning og indstilling 2 2. Beskrivelse af problemstillingen 3 3. Oversigt i konkrete boligprojekter

Læs mere

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Lang Kommune

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Lang Kommune Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Lang Kommune 2000 2005 Till g nr. 4/2009 Skovboulevarden i Stevnstrup Delopland B03 og B20 (lokalplan nr. 540) Miljł og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

VEDT GT FOR BORGERR DGIVEREN

VEDT GT FOR BORGERR DGIVEREN Notat Forvaltning: Dato: 1. februar 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver 11/000355-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Vedt gt for Borgerr dgiver Notat sendes/sendt til: Randers Byr d VEDT GT FOR BORGERR

Læs mere

Dato:28. feb Energikilder

Dato:28. feb Energikilder Danmarks Naturfredningsforening i Randers www.dn.dk/randers Formand: Christian Halgreen, Hłjvej 7, 8870 Lang Telefon: 86 19 15 19, e-mail: christian@halgreen.dk Dato:28. feb 2010 Hermed fremsendes bem

Læs mere

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker.

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker. Notat Forvaltning: Błrn og skoleforvaltningen Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2009 09/005008 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Skoledistrikter i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

Hłringssvar fra Betalingskontoret/Opkr

Hłringssvar fra Betalingskontoret/Opkr Hłringssvar fra Betalingskontoret/Opkr vning Organisatorisk placering łkonomi Indledningsvis łnsker Opkr vning at fastsl, at vi fortsat ser en placering i łkonomi som den mest optimale placering. Inddrivelse

Læs mere

Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord) f et 7 hłringssvar.

Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord) f et 7 hłringssvar. Bilag til dagsordenspunkt den 1-11-2012. Hłringssvar for N 14 lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2009-12 Maj 2009 Randers Kommune Indholdsfortegnelse 1. 1.1 Indledning Udgangspunkt for strategien 1 1 1.2 M l og rammer for strategien 1 2. Visioner 2 3. 3.1 Indsatsomr der Digital

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Notat. Miljł & Teknik 10/ maj Mona Andersen. Notat om arbejdsplanen for grundsalg

Notat. Miljł & Teknik 10/ maj Mona Andersen. Notat om arbejdsplanen for grundsalg Notat Forvaltning: Dato: 27. maj 2010 Dokumentnr.: Miljł & Teknik 10/002263-13 Afsender: Mona Andersen Vedrłrende: Notat om arbejdsplanen for grundsalg Notat sendes/sendt til: Form let med arbejdsplanen

Læs mere

Notat. Besłg fra Arbejdstilsynet, status efter 1. halv r maj Personale og HR

Notat. Besłg fra Arbejdstilsynet, status efter 1. halv r maj Personale og HR - 1 - Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. maj 2010 Udf rdiget af: Kim Hornb k Vedrłrende: Sundheds - og sikkerhedsarbejdet Dagsorden sendes/sendt til: Hovedudvalget Besłg fra Arbejdstilsynet,

Læs mere

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune Forslag om Till g til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2004 2014 Till g nr. 12/2008 Udvidelse af delopland E54 (opland G20) Udvidelse af erhvervsomr de ved Viborgvej (lokalplan nr. 518) Miljł og Teknik

Læs mere

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Sagsnummer: 09/003384 Journalnummer: 16.08.36 P00 ResumØ

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Affaldscenter rhus Ny ovnlinie 5

Projektbeskrivelse for. Affaldscenter rhus Ny ovnlinie 5 Projektbeskrivelse for Affaldscenter rhus Ny ovnlinie 5 November 2008 November 2008 Side 2 1. Resume AffaldVarme rhus planl gger en ny ovnlinie der skal st klar i 2015. Affaldsm ngderne til forbr nding

Læs mere

LETT. Forsvarsministeriet Holmens Kanal 42 1060 Kłbenhavn K. Vedrłrende Bent Jensens sikkerhedsgodkendelse

LETT. Forsvarsministeriet Holmens Kanal 42 1060 Kłbenhavn K. Vedrłrende Bent Jensens sikkerhedsgodkendelse LETT POLITIETS EFTERRETNINGSTJENESTE DANISH SECURTY AND intelligence SERVICE Forsvarsministeriet Holmens Kanal 42 1060 Kłbenhavn K Politiets Efterretningaljenaste KIausdabroeej I DK-2860 Słborg Telefon:

Læs mere

rdiget af: LBC Vedrłrende: Hłringssvar i forbindelse med etablering af ferieinstitutioner i skolefritidsordningerne i Randers Kommune

rdiget af: LBC Vedrłrende: Hłringssvar i forbindelse med etablering af ferieinstitutioner i skolefritidsordningerne i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. marts 2012 Udf rdiget af: LBC Vedrłrende: Hłringssvar i forbindelse med etablering af ferieinstitutioner i skolefritidsordningerne i Randers

Læs mere

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. januar 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Prioritering af besk ftigelsesindsatsen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Oversigt over indkomne hłringssvar i forbindelse med Kulturpolitik Kultur- og fritidsafdelingen 25. august 2009.

Oversigt over indkomne hłringssvar i forbindelse med Kulturpolitik Kultur- og fritidsafdelingen 25. august 2009. Oversigt over indkomne hłringssvar i forbindelse med Kulturpolitik Kultur- og fritidsafdelingen 25.. Nr. Dato Afsender ResumØ Kulturforvaltningens forslag til indarbejdelse 1. 15. juni konomiudvalget Tiltr

Læs mere

Procedure ved sanktionering af ungeydelsen og ved fritagelse for uddannelsespligten

Procedure ved sanktionering af ungeydelsen og ved fritagelse for uddannelsespligten Procedure ved sanktionering af ungeydelsen og ved fritagelse for uddannelsespligten I det fłlgende redegłres for: 1) Generelle informationer ang ende procedurerne 2) Arbejdsgang ved stop for udbetaling

Læs mere

Notat. ttekamsanalyse. gning af eksisterende lejem l. R dhusservice. 22. juni 2011

Notat. ttekamsanalyse. gning af eksisterende lejem l. R dhusservice. 22. juni 2011 Notat Forvaltning: R dhusservice Dato: 22. juni 2011 Dokumentnr.: 11/001810-9 Afsender: Słren Fonseca Pedersen Vedrłrende: T ttekamsanalyse af ejendomme og lejem l: Afrapportering Notat sendes/sendt til:

Læs mere

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen.

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notatet

Læs mere

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. april 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Kommunens brug af virksomhedspraktikker og ans igangs ttelse af Nytteaktivering ttelse med lłntilskud

Læs mere

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. januar 2012 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Læs mere

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor.

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor. Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur : J.nr.: Br.nr.: 11. marts 2011 10/001138 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Kłrselskontor i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Udmłntningsplan

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. gning af bustrafik fra stervold. Randers Kommune. Notat. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling 2.

Indholdsfortegnelse. gning af bustrafik fra stervold. Randers Kommune. Notat. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling 2. Randers Kommune COWI A/S Oml Notat gning af bustrafik fra stervold Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Sammenfatning

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Notat kr. i november Sundhed & ldre, sekretariatet. J.nr.: Br.nr.:

Notat kr. i november Sundhed & ldre, sekretariatet. J.nr.: Br.nr.: Notat Forvaltning: Sundhed & ldre, sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. november 2011 Udf rdiget af: Per Adelhart Christensen Vedrłrende: Budgetfordelingsmodel p ldreomr det 2012. Notatet sendes/sendt

Læs mere

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast)

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast) Randers Kommune Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder (Kanalstrategi for Randers Kommune) 2011-2015 (udkast) 1. Hvad er en strategi for kommunikation mellem

Læs mere

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. marts 2011 Udf rdiget af: Diana L bbert Pedersen (projektleder) Vedrłrende: Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Vedrłrende: Orientering om retsreglerne vedrłrende stedfortr dere for frav rende byr dsmedlemmer

Vedrłrende: Orientering om retsreglerne vedrłrende stedfortr dere for frav rende byr dsmedlemmer Notat Forvaltning: Byr dssekretariatet Dato: 6. marts 2009 Dokumentnr.: 09/001521-1 Afsender: Poul Krogsgaard Nielsen Vedrłrende: Orientering om retsreglerne vedrłrende stedfortr dere for frav rende byr

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

AFTALE JUNI

AFTALE JUNI Nyvangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 Nyvangsskolen helt på toppen! 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Langeland Kommune. Ny skole som OPP. Bilag 5 - Krav til Skolen og Grunden ved Aftalens ordin re udlłb

Langeland Kommune. Ny skole som OPP. Bilag 5 - Krav til Skolen og Grunden ved Aftalens ordin re udlłb Langeland Kommune Ny skole som OPP Bilag 5 - Krav til Skolen og Grunden ved Aftalens ordin re udlłb September2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Aktivets tilstand ved ophłr...3 3. Lłbende tilstandsvurdering...3

Læs mere

Sker det modsatte, kan man hurtigt komme i en situation, som ligner den, vi st r overfor i dag p Kildevang.

Sker det modsatte, kan man hurtigt komme i en situation, som ligner den, vi st r overfor i dag p Kildevang. Sag nr. 10/ 14 - Spłrgsm l fra Annette og Mogens Klit om arbejdsmiljłforhold mv. p plejehjemmet Kildevang Indledning Jeg vil begynde med at sige, at denne sag efter min opfattelse i bund og grund handler

Læs mere

Kristrup Vuggestue. aftale

Kristrup Vuggestue. aftale Kristrup Vuggestue aftale 2009 2010 23.10 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn.

Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn. Vandforsyning Beskrivelse af opgaven: Form let med opgaven er at sikre alle forbrugere en stabil forsyning med drikkevand af god kvalitet baseret p velegnede grundvandsressourcer. Desuden skal forsyningen

Læs mere

Błrnehuset Troldhłj. aftale

Błrnehuset Troldhłj. aftale Błrnehuset Troldhłj aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 3 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

1. Aktivt ejerskab vedrłrende de kommunalt ejede aktieselskaber i Odense. bent - 00.01.00A04-2007/25747

1. Aktivt ejerskab vedrłrende de kommunalt ejede aktieselskaber i Odense. bent - 00.01.00A04-2007/25747 Uddrag af beslutningsprotokol for Odense Byr d 25. april 2007 1. Aktivt ejerskab vedrłrende de kommunalt ejede aktieselskaber i Odense. bent - 00.01.00A04-2007/25747 SAGSRESUM Odense Kommune har valgt

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 1.2-2 for et omr de til centerform l ved stergade og Młllevej i Assens, Assens Kommunes sags id: 10135670

Forslag til lokalplan nr. 1.2-2 for et omr de til centerform l ved stergade og Młllevej i Assens, Assens Kommunes sags id: 10135670 Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Thomas Stampe Advokat J.nr. 023310-0097 ham! Sendt pr. e-mail (assensassens.dk ) T - -45 7227 33 01 thst@bechbruun.com 12. januar 2011 Forslag til lokalplan

Læs mere

ResumØ Administrative bem rkninger Konklusion

ResumØ Administrative bem rkninger Konklusion Hvidbogen til N 30 er udarbejdet af Viborg kommune i samarbejde med de łvrige kommuner i N 30. Der er kommet 7 hłringssvar i hłringsperioden for Natura 2000- handleplanen for Lovns Bredning, Hjarb k Fjord

Læs mere

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008 Lions Vuggestue aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Ny aftale: Voksenbo

Ny aftale: Voksenbo Ny aftale: Voksenbo 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked - 1 - Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. juni 2010 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid Notatet sendes/sendt

Læs mere