Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Mandag den Kl. 14:30 Entreprenørafdelingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Mandag den 15-01-2007 Kl. 14:30 Entreprenørafdelingen"

Transkript

1 The linked image cannot be displayed. Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Mandag den Kl. 14:30 Entreprenørafdelingen Deltagere: Flemming Madsen, Niels Højte Hansen, Skovgård Birthe, Jesper Kiel, Mogens Johansen, Jens Munk Afbud: Per Ulrik Jørgensen Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden 2. Svendborg Kraftvarme - intern aftale Principbeslutning om udskillelse af Svendborg Vand til kommunalt ejet aktieselskab 4. Aftale med private vandværker om levering af måleroplysninger 5. Kloakprojekter 2007, frigivelse af rådighedsramme for detailkloakker 6. Kloakprojekter frigivelse af rådighedsrammen for kloakfornyelse 7. Vindeby Vandforsyning - godkendelse af takster for Skårup Vandværk - godkendelse af takster Bjerreby Vandværk - Godkendelse af takster 10. Gadekæret i Melby- ejendomsberigtigelse 11. Ekspropriation af ejendommen Holmdrupvej 2 1. Godkendelse af dagsorden 07/45 Beslutningstema: Teknisk direktør Godkendelse af dagsorden.

2 Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt. 2. Svendborg Kraftvarme - intern aftale /17 Beslutningstema: Svendborg Kraftvarme Der fremlægges forslag til intern aftale mellem Økonomiudvalget og Udvalget for Miljø og Teknik omhandlende Svendborg Kraftvarmes driftsaktiviteter i Budget 2007 er en del af aftalen. Sagsfremstilling: Af den eksisterende aftale for 2006 fremgår det, at aftalen for 2007 skal udarbejdes og fremlægges ultimo Aftalen fremlægges dog først nu, idet det har været nødvendigt at foretage en revurdering af det oprindelig vedtagne budget Som oplyst i perioderegnskab for 2. tertial 2006, blev der ved revision af affaldsanlægget i september 2006 konstateret skader på kedelvæggene, ligesom det har været nødvendigt at udskifte neddeler jf. Sammenlægningsudvalgets bevilling af på 2,7 mio. kr. Det revurderede udgiftsniveau for affaldsdelen skal kunne holdes inden for det for 2007 indførte prisloft på 364,50 kr. pr. MWh inkl. afgift og moms for affaldsforbrændingsanlægs varmesalg, hvilket samtidig giver mulighed for finansiering af 0,72 mio. kr. af fremført underskud på 11,3 mio. kr. fra tidligere år. Det skal bemærkes, at Svendborg Kraftvarme tolker det indførte prisloft som alene rettet mod affaldsdelen, mens Gasmotordelen ikke indgår. Den i perioderegnskabet oplyste manglende opfyldelse af modtagerforpligtelsen for affald forventes at medføre ekstraomkostninger i størrelsesordenen 1 mio. kr., der skal finansieres af affaldskunderne. For Gasmotordelen er de forventede salgsindtægter af CO2-kvoter revurderet, idet markedsprisen er faldet betydeligt i forhold til den oprindelige budgetlægning. Aftalen for 2007 er hovedsageligt baseret på grundlaget i aftalen for 2006 for Svendborg Kraftvarmeværk.

3 Hovedmålet med aftalen er fortsat, at virksomheden - i kommunalt regi - kan drives ud fra en mere markedsorienteret synsvinkel, så de fordele og frihedsgrader en selskabsdannelse ville have givet, søges imødekommet inden for de givne rammer. Budgettet er samtidig indskrevet i en skabelon, der understøtter perioderegnskaber, og er baseret på erhvervsøkonomiske principper. Aftalen fastlægger de overordnede retningslinier for styring og kontrol af Svendborg Kraftvarmes driftsaktiviteter. Herunder de primære mål for virksomheden i 2007, der er: At der opnås økonomisk balance for At det implementerede økonomistyringssystem beviser sin evne til at håndtere budgetter, opfølgning og regnskaber. At opretholde det certificerede kvalitetsledelsessystem efter ISO 9001:2000. At fortsætte den løbende renovering, forbedring og optimering af anlæggenes drift ved operatørenes aktive medvirken. Det udarbejdede forslag til aftale og det reviderede budget 2007, der er udsendt til udvalgets medlemmer, fremlægges hermed til politisk drøftelse og godkendelse. Aftaleperioden foreslås fastsat til kalenderåret 2007 med en revurdering/genforhandling af en ny aftale for 2008 i forbindelse med indførelse af aftalestyringskonceptet. Økonomiske konsekvenser: Indgåelse af den interne aftale har i sig selv ikke direkte økonomiske konsekvenser, men det revurderede budget medfører behov for en yderligere driftsbevilling for affaldsdelen på kr., der takstmæssigt skal fordeles forholdsmæssigt på varme- og affaldstakst. Dertil kommer behov for en driftsbevilling på 1 mio. kr. vedrørende manglende affaldsmodtagelse, der belaster affaldstaksterne. Endelig medfører forventede lavere CO2- indtægter en lavere indtægt svarende til en driftsbevilling på kr., der medfører højere varmetakster på Gasmotordelen. Udgiftsstigningen inkl. 0,72 mio. kr. fremførsel af underskud fra tidligere år vedrørende affaldsdelen medfører følgende takststigninger opgjort inkl. afgift og moms i forhold til oprindelig vedtaget budget for 2007: Affaldsdelen: Varmetakst pr. MWh fra 327,65 kr. til 364,47 kr. Affald, småt brændbart pr. tons fra 650,12 kr. til 706,82 kr. Affald, stort brændbart pr. tons fra 850,12 kr. til 906,82 kr. Gasmotordelen: Varmetakst pr. MWh fra 636,58 kr. til 687,19 kr.

4 Lovgrundlag: Ingen bemærkninger. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Ingen bemærkninger: Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at Godkende det fremlagt udkast til intern aftale for 2007 mellem Økonomiudvalget og Udvalget for Miljø og Teknik. Godkende det reviderede budget for 2007, herunder: Give driftsudgiftsbevilling på kr. for affaldsdelen Give driftsindtægtsbevilling på for affaldsdelen Godkende varmetakst pr. MWh på 364,47 kr. inkl. afgift og moms for affaldsdelen Godkende affaldstakst for småt brændbart pr. tons på 706,82 kr. inkl. afgift og moms for affaldsdelen Godkende affaldstakst for stort brændbart pr. tons på 906,82 kr. inkl. afgift og moms for affaldsdelen Godkende varmetakst pr. MWh på 687,19 kr. inkl. moms for gasmotordelen Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt, idet Udvalget for Miljø og Teknik opfordrer Økonomiudvalget til at kontakte Fjernvarmecentralens bestyrelse for at fremme en afklaring af den verserende sag med Fjernvarmecentralen.

5 3. Principbeslutning om udskillelse af Svendborg Vand til kommunalt ejet aktieselskab 07/91 Beslutningstema: Svendborg Vand Orientering om principbeslutning for udskillelse af Svendborg Vand til kommunalt ejet aktieselskab. Sagsfremstilling: I efteråret 2005 fremlagde regeringen sit forslag til at modernisere reguleringen og organiseringen af vandsektoren i Danmark, også kaldet "Serviceeftersynet". Serviceeftersynet indeholder en række konkrete krav til sektoren, herunder en tvungen selskabsgørelse af de kommunale vand- og spildevandsforsyninger. Serviceeftersynet har været drøftet mellem regeringen og oppositionen siden fremlæggelsen af forslaget, der forventes fremsat ultimo januar Svendborg Vand og Økonomiafdelingen har med bistand fra revisions- og rådgivningsvirksomheden KPMG analyseret de overordnede økonomiske muligheder og konsekvenser af at udskille Svendborg Vand til 2 kommunalt ejede aktieselskaber. På baggrund af disse analyser kan det konkluderes, at Svendborg Kommune vil kunne opnå nogle økonomiske fordele ved at gennemføre udskillelsen allerede inden lovforslaget foreligger. Der ønskes en principiel stillingtagen til, hvorvidt udskillelsen af vand- og spildevandsforsyningen skal påbegyndes. Serviceeftersyn Med udgangspunkt i regeringens serviceeftersyn må det kommende lovforslag forventes at indeholde følgende elementer af relevans for en mulig udskillelse: Selskabsudskillelse til aktieselskab, anpartsselskab eller forbrugerejet A.m.b.A. senest i 2008 Tvungen anvendelse af årsregnskabslovens regnskabsregler Prisloftsregulering i stedet for det nuværende "hvile-i-sig-selv" princip, hvilket betyder, at indtægterne fastsættes uden nødvendigvis at balance med omkostningerne over en årrække Modregning i bloktilskud på 40/60% af eventuelt udbytte og salgsprovenue Mulig struktur En eventuel udskillelse af Svendborg Vand kan foretages til eksempelvis et forbrugerejet A.m.b.A, hvorved kommunen afgiver ejerskabet til forbrugerne eller til kommunalt ejet aktieselskab, hvor kommunen som 100%-aktionær vil bevare ejerskabet. Såfremt der vælges en aktieselskabskonstruktion, bør der etableres et

6 af kommunen 100%-ejet holdingsselskab (Svendborg Vand Holding A/S), der skal eje aktierne i hhv. Svendborg Vand A/S (vandforsyningen) og Svendborg Spildevand A/S. Muligheder for Svendborg Kommune Den gældende lovgivning på vand- og spildevandsområdet tager ikke højde for en eventuel udskillelse, og Svendborg Kommune kan derfor gennemføre en omdannelse indenfor relativt frie rammer. Eksempelvis har Kammeradvokaten udtalt, at der efter hans vurdering ikke p.t. findes lovgivningsmæssige begrænsninger på kommunernes mulighed for at råde over egenkapitalerne i vandforsyningerne. Som led i etableringen af selskab, vil Svendborg Kommunes skattefinansierede område derfor kunne etablere et gældsbrev, som selskabet skal indfri umiddelbart efter stiftelsen ved optagelse af et eksternt lån. Størrelsen af gældsbrevet/udlodningen vil afhænge af den fremtidige økonomi i selskabet, hvorfor fastlæggelsen af den fremtidige tariffering også skal indgå i overvejelserne. Økonomiske konsekvenser: Med udgangspunkt i budgetterne for for henholdsvis vand- og spildevandsforsyningen, har Økonomiafdelingen med bistand fra revisions- og rådgivningsvirksomheden KPMG vurderet den fremtidige drift og likviditet efter årsregnskabslovens regler. Disse overordnede analyser viser, at der vil være mulighed for en udbetaling til Svendborg Kommune. Eksempelvis vil der for spildevandsselskabet ved optagelse primo 2007 af et fastforrentet 25 årigt lån på 100 mio. kr. kunne foretages en kontant udbetaling på 100 mio. kr., der vil tilgå det skattefinansierede område. For spildevandsselskabet vil dette kunne ske uden takststigning i den 10-årige budgetperiode, idet selskabet ud over låneoptagelsen på 100 mio. kr. låner 47 mio. kr. i 2008 og 39 mio. kr. i 2009 svarende til selskabets anlægsinvesteringer i disse 2 år. I givet fald vil det også betyde, at spildevands mellemregningsgæld til det skattefinansierede område fuldt ud indfries i 2009 og i 2008 er lavere end ud fra de nuværende budgetter, hvor gælden primo 2007 forventes at være 23,6 mio. kr. Såfremt selskabet ved låneoptagelsen benytter Schweizer franc-lån eller variabel dansk rente vil renteudgiften ved nuværende rente- og valutakursniveau kunne reduceres mod at selskabet påtager sig denne risiko. På længere sigt kan det blive nødvendigt med ekstraordinær takstforhøjelse afhængig af det fremtidige investeringsbehov, driftsforudsætninger samt sammensætningen af selskabets gæld. For kommunen vil det på baggrund af lånebekendtgørelsen medføre et kontant provenu på 51,8 mio. kr. (svarende til selskabets anlægsinvesteringer) samt krav om indfrielse af lån på det skattefinansierede område på 48,2 mio. kr., forudsat kommunen ikke har ledig låneramme, og forudsat at det indfriede lån har samme løbetid som selskabets nye lån. Indfrielse af kommunens skattefinansierede lån vil give en lavere årlig låneydelse på det skattefinansierede område i størrelsesordenen 3,4 mio. kr., hvortil kommer afkast af det kontante provenu. Til brug for en endelig beslutning vil der foreligge et 10 årigt drifts- og likviditetsbudget samt udtalelser fra kommunens rådgivere omkring den påtænkte konstruktion. Lovgrundlag: Serviceeftersynet

7 Lånebekendtgørelsen Indstilling: Administrationen anbefaler, at orienteringen tages til efterretning. Bilag: Likviditets og driftsbudget Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt. 4. Aftale med private vandværker om levering af måleroplysninger 06/5104 Beslutningstema: Svendborg Vand Godkendelse af vilkår for aftaler med 16 private vandværker i Svendborg Kommune efter 1. januar 2007 om levering af målerdata til brug for afregning af afledningsbidrag. Sagsfremstilling: Kloakforsyningen opkræver spildevandsafgift efter vandforbruget. For de forbrugere, der er tilsluttet private vandværker, har Svendborg Vand ikke direkte adgang til måleroplysningerne. For at undgå at forbrugeren skal indberette måleroplysningerne to gange, tilstræbes at indgå aftaler med de private vandværker, så Svendborg Vand får leveret de nødvendige data til en fastsat tid.

8 Der har været aftaler mellem de tre kommuner og de respektive private vandværker. Der har imidlertid været forskelle i indholdet, primært vedrørende tidsfristen for levering og prisen for oplysningerne. I Egebjerg leveres data pr. 15. januar til en pris af 20,42 kr./oplysning. I Gudme leveres data pr. 15. februar til en pris af 23,58 kr./oplysning. I Svendborg leveres data pr. 25. januar til en pris af 15,90 kr./oplysning. En vægtet pris for en måleroplysning i de tre kommuner kan beregnes til 19,58 kr. Alle priser er 2005-priser, ekskl. moms. Svendborg Vand skal have rådighed over data senest 20. januar for at kunne fastholde forfaldsdatoen til 1. marts. Dette harmonerer fint med de nuværende vilkår for vandværkerne i Egebjerg og Svendborg, men er en stramning i forhold til vandværkerne i Gudme. To vandværker i Gudme har meddelt, at de ikke ser sig i stand til at levere data tidligere end 15. februar. Hvis udsendelsen af forbrugsopkrævningen skal afvente data fra disse to værker, skal forfaldsdatoen flyttes én måned. Hvis forfaldsdatoen for både 1. og 2. aconto udskydes 30 dage, vil forsyningsområdet samlet lide et rentetab på ca kr./år (kalkulationsrente = diskontoen, 3,50%). Det anbefales, at leveringsfristen fastsættes til den 20. januar, og prisen for måleroplysningerne fastsættes til den vægtede pris på 19,58 kr./oplysning som beskrevet i udkast til aftale, der vedlægges som bilag. Måleroplysninger fra ejendomme med egen udledning af spildevand skal vederlagsfrit udleveres til kommunen, jf. lov om afgift af spildevand. Når vilkårene for aftalen er politisk behandlet, kan aftalen præsenteres på et møde med vandværkerne. Hvis et vandværk ikke kan tiltræde på de givne vilkår, bliver Svendborg Vand nødsaget til at indhente oplysningerne hos forbrugerne. Økonomiske konsekvenser: Omkostningen til måleroplysninger er uændret i forhold til nuværende. Lovgrundlag: Lov om afgift af spildevand af 1. januar 1998 regulerer kloakforsyningens opkrævning af statsafgift fra ejendomme med egen udledning af spildevand. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Ingen bemærkninger.

9 Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at Leveringsfristen fastsættes til 20. januar. Prisen pr måleroplysning fastsættes til 19,58 kr. (forbrugerprisindeks 1. oktober 2005 = 111,1). Prisen indeksreguleres efter forbrugerprisindekset pr. 1. oktober det foregående år. Der ikke betales for måleroplysninger fra ejendomme med egen spildevandsrensning. Bilag: Udkast til aftale Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt. 5. Kloakprojekter 2007, frigivelse af rådighedsramme for detailkloakker 06/4702 Beslutningstema: Svendborg Vand I henhold til intern aftale mellem Økonomiudvalget og Udvalget for Miljø og Teknik vedrørende Svendborg Vands drifts- og anlægsaktiviteter for 2007 søges bevillingen til byggemodninger i 2007 frigivet. Sagsfremstilling: Budgettet for byggemodning i 2007 er øget væsentligt i forhold til tidligere år. Det skyldes dels en forventet vækst i området, dels at udbuddet af ledige byggemodnede grunde er lavt og efterspørgslen høj. Følgende boligområder forventes byggemodnet i 2007:

10 Gammel Nybyvej Traverskiftet, 1.og 2. etape Dyrekredsen/Højensvej, 1. etape Walkendorffsvej/Ørbækvej 1. etape Kogtvedvej Granvænget Grenvænget Færgegårdsvej/Vindeby Tværvej Østervangen i Oure Kirkestræde i Vejstrup Sønderballevej i Gudbjerg Hørup Å Vej/Bryggerens Mark i Kirkeby Desuden diverse stik til ubebyggede grunde I alt budgetteret til kr Følgende erhvervsområder forventes byggemodnet i 2007: Erhvervsområde øst ved Englandsvej/Norgesvej Erhvervsområde ved Heldagervej/motorvej Erhvervsområde ved Assensvej/Smedegårdsvej i Kirkeby I alt budgetteret til kr. I forbindelse med perioderegnskabet vil der blive redegjort for status på de enkelte byggemodninger. Økonomiske konsekvenser: Det afsatte beløb i budget 2007 på kr. til udgifter til byggemodninger til bolig- og erhvervsområder frigives og finansieres af tilsvarende indtægter fra byggemodning af bolig- og erhvervsområder. Lovgrundlag: Ingen bemærkninger. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Ingen bemærkninger. Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at Der bevilges og frigives en udgiftsbevilling på kr. til byggemodninger over rådighedsrammen for 2007 på konto , detailkloakker Der bevilges og frigives en indtægtsbevilling på kr. til byggemodninger over rådighedsrammen for 2007 på konto , spildevandsanlæg

11 Der resterer herefter 0 kr.på udgiftsrammen for detailkloakker og kr. på indtægtsrammen for detailkloakker. Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt. 6. Kloakprojekter frigivelse af rådighedsrammen for kloakfornyelse 06/4702 Beslutningstema: Svendborg Vand I henhold til kontraktstyring på Svendborg Vand søges bevillingen for kloakfornyelse på kr. fri på én gang ved årets start. Sagsfremstilling: Med baggrund i forvaltningens kloakfornyelsesplaner og øvrige arbejder i kommunen er de mest påtrængende ledningsstrækninger valgt til fornyelse. I 2007 er der bl.a. planlagt kloakfornyelse i Østre Skolevej, Erantisvej, Traverskiftet og Ørbækvej fra 61 til 92 i Gudbjerg. Pumpestationen ved Strandgade forventes fornyet. Kloakfornyelsesprojektet Nyborgvej - ny vejføring fortsætter i 2007 med fornyelse af kloakledninger i Toldbodvej, Havnegade, Østre Havnevej og Lerchesvej. Arbejdet er koordineret med vejprojektet.

12 Desuden forventes der kørt kloak-tv i ca. 25 km hovedkloakledninger (etape 2) i området ved Rantzausminde og udarbejdet fornyelsesplan. I forbindelse med perioderegnskaber vil der blive redegjort for status på planlagte kloakfornyelser. Økonomiske konsekvenser: Det afsatte beløb på kr. i budget 2007 til kloakfornyelse søges frigivet. Økonomisk opgørelse er fremlagt på sagen. Lovgrundlag: Ingen bemærkninger. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Ingen bemærkninger. Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at Der søges frigivet kr. til kloakfornyelse over rådighedsrammen for 2007 på konto , Hovedkloakker og pumpestationer. Der resterer herefter kr. på rammen for hovedkloakker og pumpestationer. Bilag: Økonomisk opgørelse Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt.

13 7. Vindeby Vandforsyning - godkendelse af takster for /4423 Beslutningstema: Natur og Miljø Godkendelse af Vindeby Vandforsynings takster for 2007 Sagsfremstilling: Vindeby Vandforsyning har søgt om godkendelse for takster for Der er en række stigninger af taksterne begrundet med vandforsyningens udgifter til nye stik og stikledninger. Endvidere har vandforsyningen haft arbejdet med implementering af Fyns Amts Indsatsplan, hvilket medfører en række stigende udgifter. Endvidere begrundes stigningerne med stigende udgifter til håndværkere og leverandører. Vindeby Vandforsyning fusionerede medio 2004 med Troense Vandværk i form af et fælles selskab med to driftsselskaber med hver sin økonomi. For takstbladet for 2007 er der nu samme takster for de to forsyningsområder undtagen f.s.v. angår den faste årlige afgift, idet afgiften for Troense-området er 100 kr./år højere, begrundet med arbejdet med at nedsætte ledningstabet til mindre end 8%. Når det er opnået, vil taksterne blive ens i de to områder. Der er ikke indsendt et flerårigt drifts- og anlægsbudget. Miljø og Teknik har af hensyn til lighedsprincippet vurderet på de samme parametre for begge forsyningsområder, jf. nævnte vejledning, som for Bjerreby Vandværk og har ikke yderligere bemærkninger hertil. Økonomiske konsekvenser: Ingen bemærkninger.

14 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse om vandforsyning, nr. 130 af , 53 om godkendelse af takster for almene vandværker. Jf. 76 kan afgørelsen ikke påklages til anden administrativ myndighed. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at De ansøgte takstforhøjelser godkendes. Der er tale om følgende takstforhøjelser for begge områder: Hovedanlæg med kr. til kr. Ledningsbidrag med kr. til kr. 40 mm stikledning med kr. til kr. 50 mm stikledning med kr. til kr. 63 mm stikledning med kr. til kr. Kubikmeterpris med 0,75 kr./m³ til 6,75 kr./m³. Vand tappet via måler fra brandstander o. l. med 2,00 kr./m³ til 10,00 kr./m³. Fast årlig afgift for målerstørrelse 1,5-2,5 m³ for Vindeby-området 100 kr. til 600 kr./år. Fast årlig afgift for målerstørrelse 5,0-10,0 m³ med 50 kr. til 1300 kr./år. Fast årlig afgift for målerstørrelse 15,0-15,0 m³ fastholdes til kr./år;. Fast årlig afgift for målerstørrelse 50 m³ fastholdes med kr./år. Den faste årlige afgift for Troense-området fastholdes til 700 kr./år. De øvrige gebyrer i takstbladet skal ikke godkendes af Kommunen. Ved fremtidige ansøgninger om takstgodkendelse, medsendes et flerårigt drifts- og anlægsbudget. Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt.

15 8. Skårup Vandværk - godkendelse af takster /4424 Beslutningstema: Natur og Miljø Godkendelse af Skårup Vandværks takster for 2007 Sagsfremstilling: Skaarup Vandforsyning søger om følgende takststigninger for anlægsbidrag: Hovedanlægsbidrag med 433 kr. til kr. Forsyningsledningsbidrag med kr. til kr. Stikledningbidrag med 624 kr. til 7564 kr. Der søges også om godkendelse af rykkergebyret, men det skal kommunen ikke godkende. Forvaltningen har af hensyn til lighedsprincippet vurderet ansøgningen i forhold til vejledningen for fastsættelse af vandværkstakster udgivet af DANVA. Der er ikke udarbejdet Indsatsplan for området Skårup Vandforsyning ligger i. Den forventes vedtaget i 2007, hvorefter vandværkets takster skal afspejle implementering af handleplanerne. Vandværket har ikke medsendt budget for de nærmeste år. Det bemærkes, at under Skårup Vandforsyning ligger én større ejendom uden for området med ledningsnet. Takstbladet angiver, at tilslutning skal betales efter regning. Det blev i 2005 aftalt med vandværket, at dette drøftes nærmere internt med henblik på større lighed mellem store og små vandforbrugere. Det er ikke oplyst, om dette er sket. Der ønskes en redegørelse for, at vandværket har sikret, at der for 2007 bliver ensartede anlægsbidrag i hele forsyningsområdet. Samt at budget for overslagsårene vedlægges ved næste takstgodkendelse. Økonomiske konsekvenser: Ingen for Svendborg Kommune.

16 Lovgrundlag: Vandforsyningslovens 53 fastlægger, at kommunalbestyrelsen godkender anlægs- og driftsbidrag på almene vandværker efter disses indstilling. Afgørelser kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at Takstblad for Skaarup Vandforsyning godkendes som ansøgt, d.v.s. for 2007, så det samlede anlægsbidrag bliver på kr. Kubikmeterprisen fastholdes til 4,25 kr./m³ og den faste årlige afgift på 500 kr./år. Der ønskes en redegørelse for, at vandværket i 2007 sikrer, at det samlede anlægsbidrag er ens i hele forsyningsområdet. Vandværket ved takstgodkendelse for 2008 vedlægger et budget for overslagsårene. Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt, idet udvalget får en status inden 1/ Bjerreby Vandværk - Godkendelse af takster 06/4422 Beslutningstema: Natur og Miljø Godkendelse af Bjerreby vandværks takster for 2007

17 Sagsfremstilling: Bjerreby Vandværk har søgt om at få godkendt de nuværende takster i 5 år frem, idet vandværket ikke forventer udvidelsesaktiviteter. Der er ikke indsendt et anlægsbudget for den ansøgte periode. I Vandforsyningsplanen har Byrådet vedtaget, at der lægges vægt på, at ejendomme i det åbne land kan tilslutte sig en almen vandforsyning, samt at der i samarbejde med de private almene vandværker arbejdes på, at beboerne inden for et forsyningsområde betaler samme pris uanset beliggenheden. Bjerreby Vandværk har fortsat to forskellige priser for tilslutning inden for sit forsyningsområde på henholdsvis kr. for det ældre ledningsnet og for det nyere ledningsnet på kr. Opdelingen er blevet behandlet på vandværkets generalforsamling i foråret Ligeledes har vandværket på generalforsamlingen i foråret 2005 behandlet forholdet mellem kubikmeterprisen og den faste afgift på 50:50, hvor det af foreningen for danske vandværker anbefalede forhold er på 60:40. Administrationen vurderer følgende: Bjerreby Vandværk har ikke fulgt Byrådets intentioner i Vandforsyningsplanen om at arbejde på at få samme tilslutningsbidrag i hele forsyningsområdet. Vandværket har ikke fulgt op på Fyns Amts Indsatsplan mht. grundvandsbeskyttelse og har tilsyneladende ikke afsat midler til den vedtagne grundvandsbeskyttelse, jf. seneste møde om opfølgning på Indsatsplanen. Endvidere har vandværket ikke fulgt op på Indsatsplanen mht. at etablere den aftalte nye boring, idet der alene er rettet en henvendelse til en lodsejer om en evt. placering af en boring. Der var i 2004 afsat midler til boringen. Der er heller ikke, som anført i Indsatsplanen, taget initiativ eller afsat midler til etablering af forbindelse til Landet Vandværk Vandværket har en god økonomi med opsparet kapital. På den baggrund vurderes det, at de nuværende takster kan godkendes for 2007 med de i indstillingen anførte supplerende tiltag. Økonomiske konsekvenser: Ingen bemærkninger. Lovgrundlag:

18 Lovbek. om vandforsyning, nr. 130 af , 53 om godkendelse af takster for almene vandværker. Jf. 76 kan afgørelsen ikke påklages til anden administrativ myndighed. Indstilling: Administrationen anbefaler til oversendelse til Økonomiudvalget, at Takstansøgningen fra Bjerreby vandværk godkendes for 2007, idet alle taksterne for 2006 fastholdes. Disse er følgende: Kubikmeterprisen 3,75 kr./m³ inkl. moms, tilslutningsbidrag på eksisterende ledningsnet kr., tilslutningsbidrag på nyt anlæg kr., hovedbidrag kr., stikledningsbidrag kr., fast årligt afgift kr. Øvrige takster er gebyrer, som ikke skal godkendes af kommunen. Bjerreby Vandværk arbejder aktivt på at tilslutningsbidraget for hele forsyningsområdet fra 2008 bliver det samme. Bjerreby Vandværk i 2007 aktivt følger op på aftalerne vedtaget i Indsatsplanen, gældende for vandværket. Der til godkendelse af takster for 2008 og frem indsendes et flerårigt drifts- og anlægsbudget, som afspejler de to foregående punkter. For 2007 godkendes det, at forholdet mellem kubikmeterpris og fast årlig afgift fortsat er 50:50, idet vandværkets generalforsamling forsat skal tydeliggøre dette overfor forbrugerne. Økonomiske konsekvenser: Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt, idet udvalget får en status inden 1/ Gadekæret i Melby- ejendomsberigtigelse 06/5006

19 Beslutningstema: Veje Ejendomsberigtigelse ved gadekæret i Melby, matr. 1-b og 6, Melby By, Landet. Sagsfremstilling: Landinspektørfirmaet Hvenegård A/S har fremsendt erklæring om ejendomsberigtigelse af gadejord ved gadekæret i Melby. Svendborg Kommune købte i 1986 af Valdemars Slot 8 for offentligheden særlig værdifulde gadekær med tilhørende gadejord, bl.a. gadekæret i Melby, beliggende på matr. nr. 6, Melby By. Naboejendommen, matr. nr. 1-b har i mange år og længe forud for kommunens overtagelse af arealet anvendt en mindre del af gadekærsarealet som have og har derfor vundet hævd på 340 m². I forbindelse med salg af naboejendommen er der opnået enighed om placering af skel. Administrationen vurderer, at arealoverførslen ikke forringer gadekærets værdi for offentligheden. Økonomiske konsekvenser: Ingen, idet sagsomkostningerne betales af den hævdende. Lovgrundlag: Udstykningsloven. Konsekvens i forhold til kommunalbestyrelserne: Ingen bemærkninger. Indstilling: Administrationen anbefaler oversendelse til Økonomiudvalget, at Der foretages ejendomsberigtigelse som beskrevet.

20 Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt. 11. Ekspropriation af ejendommen Holmdrupvej 2 06/4946 Beslutningstema: Veje Der lægges op til afholdelse af åstedsforretning som indledning til ekspropriation af landbrugsejendommen Tved Østergård, Holmdrupvej 2, Tved. Formålet med erhvervelsen er at få ejendommens areal syd for Holmdrupvej inddraget i erhvervsområdet. Sagsfremstilling: Efter forgæves forsøg på erhvervelse ved forhandling besluttede Svendborg Byråd på sit møde den 9. oktober 2006, at der skal indledes ekspropriation af landbrugsejendommen matr. nr. 58a og 58u Tved by og sogn med følgende formål: 1) at matr. nr. 58-a på 2, 6397 ha beliggende i byzone med ejendommens bygninger inddrages i det tilgrænsende erhvervsområde øst, og 2) at matr. nr. 58-u på 11,3776 ha afhændes til sammenlægning med en eksisterende landbrugsejendom. Det er sandsynligt, at matr. nr. 58-u vil være afhændet af den nuværende ejer inden ekspropriationens gennemførelse. Ekspropriation kan ske efter reglerne i planlovens 47, der fastslår, at "kommunalbestyrelsen kan ekspropriere fast ejendom, der tilhører private, eller private rettigheder over fast ejendom, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for at sikre gennemførelsen af en byudvikling i overensstemmelse med kommuneplanen eller for virkeliggørelsen af en lokalplan eller en byplanvedtægt." Ekspropriationen gennemføres i øvrigt efter vejlovens regler. Den endelige beslutning om ekspropriation træffes af byrådet, når der har været afholdt åstedsforretning, og de berørte parter har haft mulighed for at udtale sig. Hvis der ikke opnås enighed om erstatningen, afgøres dette spørgsmål af en taksationskommission.

21 Økonomiske konsekvenser: Udgiften til erhvervelsen og den efterfølgende klargøring til byggemodning (nedrivning af bygninger m.m.) forudsættes afholdt af jordforsyningskontoen som en del af udgiften til udbygning af erhvervsområde øst. Lovgrundlag: Planloven og vejloven Indstilling: Administrationen anbefaler til udvalgets afgørelse, at Der afholdes åstedsforretning som indledning til ekspropriation af landbrugsejendommen Holmdrupvej 2, Tved. Der udpeges et medlem af Udvalget for Miljø og Teknik til at lede åstedsforretningen. Sagen forelægges på ny, når der har været afholdt åstedsforretning, og indsigelsesperioden er udløbet. Beslutning i Udvalget for Miljø og Teknik den : Tiltrådt, idet udvalgsformanden udpeges.

Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 14:30 Teknisk Forvaltning Mødelokale 1

Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 14:30 Teknisk Forvaltning Mødelokale 1 The linked image cannot be displayed. Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 14:30 Teknisk Forvaltning Mødelokale 1 Deltagere: Flemming Madsen, Niels Højte Hansen, Birthe

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 15:30 Gæstekantinen

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 15:30 Gæstekantinen Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 15:30 Gæstekantinen Deltagere: Lars Erik Hornemann, Jørgen Lundsgaard, Svend Rosager, Jesper Ullemose, Finn Olsen, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming

Læs mere

Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Mandag den Kl. 12:00 Entreprenørafdelingen, Bodøvej 1, 5700 Svendborg

Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Mandag den Kl. 12:00 Entreprenørafdelingen, Bodøvej 1, 5700 Svendborg Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Mandag den 02-04-2007 Kl. 12:00 Entreprenørafdelingen, Bodøvej 1, 5700 Svendborg Deltagere: Flemming Madsen, Niels Højte Hansen, Jesper Kiel, Mogens Johansen,

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Notat. Dato: 27. august 2013 Sagsnr.: 2013-005252-2

Notat. Dato: 27. august 2013 Sagsnr.: 2013-005252-2 Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4924 Fax +45 8888 5501 Dato: 27. august 2013 Sagsnr.: 2013-005252-2 Henning.Leth@middelfart.dk

Læs mere

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform Advokat Klavs V. Gravesen Advokat Line Markert Ved Stranden 18 Postboks 2034 1012 København K Telefon 77 30 40 50 Telefax 77 30 40 77 UDKAST nr. 3 18. januar 2007 FORTROLIGT Notat om udskillelse af s vandforsyning

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. 12. 2014. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 6. oktober 2010 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Byråd tiltrådte den 16. december 2009 indstilling om overtagelsesbalance

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. december 2013. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den X. X 2012. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s hjemmeside:

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Notat. Dato: 21. oktober 2013 Sagsnr.: 2013-005252-6

Notat. Dato: 21. oktober 2013 Sagsnr.: 2013-005252-6 Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4924 Fax +45 8888 5501 Dato: 21. oktober 2013 Sagsnr.: 2013-005252-6 Henning.Leth@middelfart.dk

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Vindeby Vandforsyning a.m.b.a.

Vindeby Vandforsyning a.m.b.a. Vindeby Vandforsyning a.m.b.a. Til Svendborg Kommune Att: Hans Peter Birk Hansen Svendborgvej 135 Vester Skerninge.. Vindeby den 27-09-2011 vor ref: jtd Vedr.: Takster for Vindeby Vandforsyning a.m.b.a.

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv.

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv. 28. februar 2011 Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Kommunes forsyningsvirksomheder mv. I Kommunes budget for 2011 er der afsat 1 mio. kr. til undersøgelse af muligheden for eventuelt

Læs mere

Notat. Dato: 21. oktober 2014 Sagsnr.: 2014-003661-3

Notat. Dato: 21. oktober 2014 Sagsnr.: 2014-003661-3 Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4924 Fax +45 8888 5501 Dato: 21. oktober 2014 Sagsnr.: 2014-003661-3 Henning.Leth@middelfart.dk

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Svendborg Kraftvarme A/S mandag den 28. september 2015 kl

Bestyrelsesmøde i Svendborg Kraftvarme A/S mandag den 28. september 2015 kl Bestyrelsesmøde i Svendborg Kraftvarme A/S mandag den 28. september 2015 kl. 14.00 Mødested: Svendborg Kraftvarme, Kantinen, Bodøvej 15, 5700 Svendborg Deltagere: Bestyrelsesformand: Bestyrelsesnæstformand:

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Teknik- & Forsyningsudvalget

Teknik- & Forsyningsudvalget Ny Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg m.v. i Baggrund Efter lbk. nr 716 af 23. juni 2001, bekendtgørelse af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. med senere ændringer skal der inden for spildevandsområdet

Læs mere

Takstblad for Fasterholt vandværk

Takstblad for Fasterholt vandværk Takstblad for Fasterholt vandværk. 2015. Gældende pr.1/1-2015 Kr. ekskl. Kr. inkl. Abonnement pr. måler 500,00 625,00 Planlægningsbidrag 95,00 118,75 Årsforbrug pr. m3 Kr./m3 M3- pris 4,85 Statsafgift

Læs mere

Vandafgiften er 8,00 kr. pr. m3., og derudover opkræves der 1 kr. til grundvandssikring.

Vandafgiften er 8,00 kr. pr. m3., og derudover opkræves der 1 kr. til grundvandssikring. Notat Vindeby Vandforsyning - Godkendelse af takster for 2017 Vindeby Vandforsyning har fremsendt taksterne for 2017 til godkendelse.vandværksbestyrelsen har valgt ikke at ændre taksterne. De er ikke ændret

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Thisted Renseanlæg A/S Hanstholm Renseanlæg A/S Øsløs, Tåbel og Vilsund Renseanlæg A/S Lukket Dagsorden

Læs mere

Tved Vandværk fremsender takstblad for 2019 til godkendelse. Taksterne har været fastholdt siden 2012.

Tved Vandværk fremsender takstblad for 2019 til godkendelse. Taksterne har været fastholdt siden 2012. Notat Tved Vandværk - Godkendelse af takstblad for 2019 Tved Vandværk fremsender takstblad for 2019 til godkendelse. Taksterne har været fastholdt siden 2012. Anlægsbidrag:: Hovedanlægsbidrag er 10.000

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 15 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 24. oktober 2013 kl. 17.00 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen (deltog ikke i pkt. 1 og 2) Morten Lem

Læs mere

HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING I/S Takstblad 2015

HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING I/S Takstblad 2015 HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING I/S Takstblad 2015 Priser for vandforbrug og vandmåler Hovedelementer i betaling Din betaling for vand er overordnet opdelt i to hovedelementer Vandforbrug: Det afregnes efter

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra Thomas Storm deltog ikke i behandlingen af punkterne 10, 11 og 12. INDHOLD Sagsnr. Side

Læs mere

Økonomiske konsekvenser for kommunen af selskabsdannelsen på forsyningsområdet

Økonomiske konsekvenser for kommunen af selskabsdannelsen på forsyningsområdet Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/06561 Dato: 08.07.2010 Sag: Sagsbehandler: Økonomiske konsekvenser for kommunen af selskabsdannelsen på forsyningsområdet Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

Abildå Vandværk Takster for 2018

Abildå Vandværk Takster for 2018 Abildå Vandværk Takster for 2018 Fast afgift pr. forbruger pr. år Pris pr, m3 vand Afgift pr. m3 ledningsført vand udgør Afgift pr. m3 til drikkevandsbeskyttelse 600,- excl. moms 3,- excl. moms 5,86,-

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

TAKSTER OG GEBYRER I 2013

TAKSTER OG GEBYRER I 2013 Rev. 08-02-2013 Område Enhed 2013 Note 2013 Inkl. Moms Ex. Moms Vandforsyning Driftsbidrag - fast, pr. hovedmåler kr./år 1.221,25 977,00 - variabelt, pr. m 3 kr./m³ 9,48 7,58 - statsafgift (kr. 5,46 Ekskl.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udvalgsværelse 1

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udvalgsværelse 1 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 10-04-2007 Kl. 15:30 udvalgsværelse 1 Deltagere: Lars Erik Hornemann, Svend Rosager, Jesper Ullemose, Finn Olsen, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Christian

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 14 Bilag 4 Kommunaløkonomiske problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 3113427 1. Sammenfatning

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Abildå Vandværk. Takster gældende for perioden 1/1 31/ :

Abildå Vandværk. Takster gældende for perioden 1/1 31/ : Abildå Vandværk Takster gældende for perioden 1/1 31/12 2017: Fast afgift pr. forbruger pr. år kr. 600,- excl. moms Pris pr. m3 vand udgør 3,- excl. moms Afgift pr. m3 ledningsført vand udgør 4,23 excl.

Læs mere

! "# !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27(

! # !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27( ! "# %!%!%% )( *%( +(,(%-,(&,-),./,(&%,0 (), 1&!$,2($,((/2,+((.,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( +$7(!( 3(27( )& (%-8((/28%$ +( (&./ 0 () 2($ +((. 3%.( %+ ( %(5(!() (%- -) (&% 1&!$ ((/2 (&3( 4/(5%(6/ %$ :#;0!%)(

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde d. 26.01.2011 kl. 15.00.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde d. 26.01.2011 kl. 15.00. Referat af ordinært bestyrelsesmøde d. 26.01.2011 kl. 15.00. Mødested: Århusvej 22 C, 8500 Grenaa. Sag nr.: 1. Godkendelse og underskrivelse af referat fra bestyrelsesmøde d. 15.12.2010. 2. Redegørelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen Herning, den 19.10.2010 Dagorden til bestyrelsesmøde i Herning Vand A/S Dato: 14.10.2010 Tid: 9.00 Sted: Østre Vandværk, Engdahlsvej 11b, Til stede: Bestyrelse: Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen,

Læs mere

Sent: 7 Oct :26: Jakob Nørby Subject: 12 DDS KS TAKSTBLAD.docx Vedr. takstblad for Vindeby Vandforsyning, drift år 2015.

Sent: 7 Oct :26: Jakob Nørby Subject: 12 DDS KS TAKSTBLAD.docx Vedr. takstblad for Vindeby Vandforsyning, drift år 2015. From: Jacob Davidsen Sent: 7 Oct 2014 12:26:31 +0000 To: Jakob Nørby Subject: 12 DDS KS TAKSTBLAD.docx 2015 Vedr. takstblad for Vindeby Vandforsyning, drift år 2015. Hermed takstblad for 2015, til byrådets

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Aulum Vandværk a.m.b.a.

Aulum Vandværk a.m.b.a. Aulum Vandværk a.m.b.a. Takstblad pr 1. januar 2019 Driftsbidrag Fast årlig afgift pr. ejendom pr. boligenhed Målerafgift årlig pr. vandmåler Vandforbrug pr. m 3. Drikkevandsbidrag pr. m 3 Afgift af ledningsført

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 25.02.2016. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s

Læs mere

- Salg af ubebyggede ejendomme: fastsættelse af mindstepriser ved byggemodning

- Salg af ubebyggede ejendomme: fastsættelse af mindstepriser ved byggemodning Grundsalg administrationsgrundlag Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal forelægge følgende sager for byrådet til godkendelse: - Godkendelse af salg af arealer

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor.

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsesmøde nr. 7. 2017/2018 Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var fuldtallig Peter deltager under punkt 4 og 5 Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. 1 Punkt

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1236008 - JJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Tine Vuust, B. Tegldal og Nanna Bille (kst.)). 20. afd. nr. B-1236-14: Snogebæk

Læs mere

Samlet vandforsyning på Sejerø Borgermøde 16 august 2014

Samlet vandforsyning på Sejerø Borgermøde 16 august 2014 Samlet vandforsyning på Sejerø Borgermøde 16 august 2014 www.kalundborgforsyning.dk Indhold: Kalundborg Forsyning Baggrund oversigtskort vandmængder vandkvalitet Teknisk totalløsning Forudsætninger Økonomi

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Indledning Budget 2009 er vedtaget på Kommunalbestyrelsens møde den 8. oktober 2008. Budgettet baserer sig på en budgetaftale, som omfatter alle kommunalbestyrelsens partier på nær Socialistisk Folkeparti.

Læs mere

Rapport vedrørende værdiansættelse af vand- og spildevandforsyningen samt affaldsområdet i Assens Kommune

Rapport vedrørende værdiansættelse af vand- og spildevandforsyningen samt affaldsområdet i Assens Kommune KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Assens Rapport vedrørende værdiansættelse

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: ARL

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: ARL Notat Dato: 17.03.2016 Sagsnr.: 2016-014380 Dok. nr.: 2016-014380-15 Direkte telefon: 9931 9462 Initialer: ARL Aalborg Energi Holding A/S Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Aalborg Varme A/S og Nordjyllandsværket

Læs mere

1. Indledningen For at stramme teksten op bør heraf i 2. linje erstattes med taksterne.

1. Indledningen For at stramme teksten op bør heraf i 2. linje erstattes med taksterne. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Sendt til mail: nst@nst.dk Solrød Strand, den 15. november 2013 Høringssvar til udkast til vejledning om takster for vand Foreningen af Vandværker i Danmark

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2019 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2019 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 20.12.2018. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2017 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2017 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 22. december 2016. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2018 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2018 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 23.11.2017. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1 Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 15. september 2014 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 8 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 22. marts 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem (deltog i pkt erne 1-4) Morten

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 88 Dagsorden Møde tirsdag den 21. april 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Poul Hansen (supp. for Justus Hansen (D) Allan Pertti

Læs mere

REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL BUDGET FOR 2015 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET 2015-2019

REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL BUDGET FOR 2015 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET 2015-2019 BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR

Læs mere

Abildå Vandværk. Takster gældende for perioden 1/1 31/ :

Abildå Vandværk. Takster gældende for perioden 1/1 31/ : Abildå Vandværk Takster gældende for perioden 1/1 31/12 2016: Fast afgift pr. forbruger pr. år 700,- Pris pr. m3 vand udgør 3,- Afgift pr m3 ledningsført vand udgør 5,86 Afgift pr. m3 til drikkevandsbeskyttelse

Læs mere

Køge Vand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 1,52 %.

Køge Vand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 1,52 %. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en afgørelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77 % for investeringsog

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk Jerlev Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Formål Jerlev Vandværk har ansøgt om udvidelse af vandværkets forsyningsområde.

Læs mere

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard Herning, den 20.08.2010 Referat af bestyrelsesmøde i Herning Vand A/S Dato: 16.08.2010 Start: 9.00 Slut: 11.00 Sted: Østre Vandværk, Engdahlsvej 11b Til stede: Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen,

Læs mere

Møde med vandværkerne Helgenæs HFO. 23. marts 2017

Møde med vandværkerne Helgenæs HFO. 23. marts 2017 Møde med vandværkerne Helgenæs HFO 23. marts 2017 Deltagere: Helgenæsvand: Sven Weel, Christen Jacobsen Fejrup Strand Vandværk: Jon Hune Asgilhøje Vandværk: Kjeld Mortensen, Arne Vingren, Leif Spange Mortensen,

Læs mere

THISTED SPILDEVAND A/S

THISTED SPILDEVAND A/S THISTED SPILDEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Benny B. Christensen, Elin Vangsgaard, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard,

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 25. juni 2008 til en borger: Vedr.: Opkrævning af vandtilslutningsbidrag:

Statsforvaltningens skrivelse af 25. juni 2008 til en borger: Vedr.: Opkrævning af vandtilslutningsbidrag: Statsforvaltningens skrivelse af 25. juni 2008 til en borger: 25-06- 2008 Vedr.: Opkrævning af vandtilslutningsbidrag: De har telefonisk såvel som skriftligt klaget til Statsforvaltningen Syddanmark over,

Læs mere

Kommunernes og selskaberne opgaver Serviceeftersyn af vandsektoren

Kommunernes og selskaberne opgaver Serviceeftersyn af vandsektoren Kommunernes og selskaberne opgaver Serviceeftersyn af vandsektoren Vibeke Plesner By- og Landskabsstyrelsen Konkurrenceredegørelsen 2003 Baggrund Effektiviseringspotentiale 1,3 mia. kr. pr. år Regeringsgrundlaget

Læs mere

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A.

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 241006 V E D T Æ G T E R FOR BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 1. Navn og hjemsted 1. 1.1. Selskabets navn er Baunehøj Vandværk A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Helsinge Kommune, under sammenlægning til Gribskov

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S.

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2018 Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2018 er fastsat til

Læs mere

Indstilling. Selskabsgørelse af Vand og Spildevand (3): Godkendelse af overtagelsesbalance og overdragelsesaftale. 1. Resume

Indstilling. Selskabsgørelse af Vand og Spildevand (3): Godkendelse af overtagelsesbalance og overdragelsesaftale. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. december 2009 Selskabsgørelse af Vand og Spildevand (3): Godkendelse af overtagelsesbalance og overdragelsesaftale Økonomiområdet Teknik

Læs mere

Nedenfor følger en gennemgang af sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Statsforvaltningens opfattelse.

Nedenfor følger en gennemgang af sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Statsforvaltningens opfattelse. Statsforvaltningens udtalelse til en borger 2014-1 7 5 2 9 1 Dato: 23-06-2016 Tilsynet Sagen vedrørende Haderslev kommunes tilsyn med X Statsforvaltningen har i forlængelse af vores udtalelse af 30. juni

Læs mere

NFS SPILDEVAND A/S Tirsdag, den 25. oktober 2016 Blad nr. kl Mødested: Administrationen

NFS SPILDEVAND A/S Tirsdag, den 25. oktober 2016 Blad nr. kl Mødested: Administrationen 12 Fraværende: Per Høegh, Carsten Kudsk og Jan R. Christiansen Dagsorden 23.0 Meddelelser fra formanden 24.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet 24.1 Siden sidst Drift - Udskiftningen af SRO anlæg og

Læs mere

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen.

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. A/S Vand i et politisk landskab. Hvem bestemmer i det politiske landskab? Selskabsloven er klar: Medlemmerne

Læs mere