Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand"

Transkript

1 Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand

2 Forord I Furesø Kommune udføres den overordnede håndtering af spildevand af Furesø Forsyning A/S. Furesø Forsyning A/S er et holdingselskab som har tilknyttet to selskaber. Datterselskabet Furesø Spildevand A/S, hvor alle spildevandsanlæggene er placeret, og det associerede selskab Furesø Egedal Forsyning A/S, hvor medarbejderne er ansat. Furesø Egedal Forsyning A/S blev dannet med virkning fra den 1. januar 2013 og er et fælles serviceselskab for de to forsyningsområder. Selskabet driver og vedligeholder spildevandsanlæggene, står for kundeservice, regningsudskrivning m.v. Med virkning fra den 1. januar 2010 blev de offentlige spildevandsanlæg i Furesø Kommune i medfør af lov nr. 469 af 12. juni 2009 med senere ændringer om vandsektorens organisering og økonomiske forhold (Vandsektorloven) overført til Furesø Spildevand A/S. I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber mv., jf. lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010 med senere ændringer, har Furesø Forsyning fastsat de nærmere regler om tilslutning og betaling for spildevandshåndtering i Furesø Kommune i denne betalingsvedtægt. Betalingsvedtægten er gældende for de ejendomme, der til enhver tid er tilsluttet Furesø Spildevands spildevandsanlæg, eller som er tilknyttet Furesø Spildevand ved kontraktligt medlemskab, jf. 7a, i lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber. I det følgende refereres der derfor til Furesø Spildevand. Betalingsvedtægten er vedtaget af Furesø Forsyning og efterfølgende godkendt af Furesø Kommune.

3 Indholdsfortegnelse Forord KAPITEL Vedtægtens område 2 KAPITEL Furesø Spildevands budget og regnskab 3 KAPITEL Furesø Spildevands indtægter 3.1. Tilslutningsbidrag Vandafledningsbidrag Private spildevandsanlæg Betalingsregler ved udtræden af Furesø Spildevand KAPITEL Bidrag til de obligatoriske tømningsordninger 4.1 modtagelse og aftømning af spildevand, slam og organisk affald KAPITEL...16 Fælles bestemmelser 6 KAPITEL Målerdata 7 KAPITEL Betalingsforhold 8 KAPITEL Ikrafttrædelse

4 > 04 B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D 1 Kapitel Vedtægtens område Vedtægten gælder for: Eksisterende og kommende spildevandsanlæg under Furesø Spildevand inden for de områder, som fremgår af den gældende spildevandsplan eller tillæg hertil. Privatejede spildevandsanlæg, der er tilsluttet Furesø Spildevand. Små renseanlæg, herunder nedsivningsanlæg, for enkeltejendomme med helårsboliger uden for kloakopland med kontraktligt medlemskab af Furesø Spildevand. Furesø Spildevands opkrævning af bidrag til den/de obligatoriske tømningsordning(er) for private bundfældningstanke (f.eks. septiktanke og trikstanke) og samletanke. I de områder, der i henhold til spildevandsplanen er kloakerede, er Furesø Spildevand forpligtet til at give ejendommene tilslutningsmulighed ved at føre stikledning fra hovedkloakledningen frem til grundgrænsen for hver ejendom eller til områdeafgrænsningen for et privat spildevandsanlæg. Furesø Spildevand har ansvaret for at etablere, drive og vedligeholde private spildevandsanlæg, der er kontraktligt tilknyttet Furesø Spildevand, jf. 7a, i lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber. Alle ejere af fast ejendom inden for vedtægtsområdet har efter miljøbeskyttelseslovens 28, stk. 4 pligt til at tilslutte sig Furesø Spildevands spildevandsanlæg, når tilslutningsmulighed foreligger, samt at deltage i betalingen efter vedtægtens bestemmelser. Bilag 1 viser eksempler på de dele af stikledninger, der ejes af Furesø Spildevand, og de dele der er private. Det er kommunen, der afgør, hvornår den fysiske tilslutning skal være gennemført i forbindelse med byggemodninger m.v., jf. bestemmelser i kommunens vedtagne lokalplaner og i kommunens tilslutningstilladelser m.v. Inden for en ejendoms matrikulære grænser er det grundejerens pligt at etablere, drive og vedligeholde kloakanlægget. Dette gælder dog ikke Furesø Spildevands eller private fælles anlæg, der ifølge tinglyst deklaration eller andre bindende aftaler er etableret på ejendommen (disse vedligeholdes af Furesø Spildevand/ejerene af det private anlæg). Anlæg, drift og vedligeholdelse af vejbrønde med tilhørende stikledninger for afvanding af veje og stier, er en del af vejens udstyr og er Furesø Spildevand uvedkommende.

5 2 Kapitel Furesø Spildevands budget og regnskab Furesø Spildevands bestyrelse vedtager hvert år budgettet og godkender regnskabet for Furesø Spildevands udgifter og indtægter. Budgettet udarbejdes på grundlag af foreliggende oplysninger om Furesø Spildevands forventede udgifter og indtægter. Regnskabet følger kalenderåret. Furesø Spildevands regnskab omfatter udgifter til anlæg, drift, vedligeholdelse og administration af Furesø Spildevands spildevandsanlæg, fælles kommunale spildevandsanlæg og kontraktligt tilknyttede enkeltanlæg efter 7a, i lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber samt indtægter fra afledere af spildevand i Furesø Kommune, der er tilsluttet eller kontraktligt tilknyttet spildevandsselskabet og bidrag til Vandsektorens Teknologiudviklingsfond. Selskabet er momsregistreret. Til anlægsudgifterne hører udgifter til nødvendige ejendomserhvervelser og rådighedsindskrænkninger efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 8 om ekspropriation m.v. Under driftsudgifterne hører udgifter til drift af anlæg, vedligeholdelse og administration samt til forrentning af optagne lån. Furesø Spildevands tilknyttede aktiviteter holdes regnskabsmæssigt adskilt fra selskabets hovedaktivitet jf. de til enhver tid gældende regler efter Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i anden virksomhed. Drift af tømningsordninger anses ikke som tilknyttet aktivitet. 05 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D For den kommunale obligatoriske tømningsordning for bundfældningstanke og samletanke, udformes et selvstændigt regnskab, der omfatter udgifter til etablering, drift og administration af den kommunale tømningsordning samt indtægter fra de ejendomme, der er omfattet af ordningen.

6 > 06 B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D 3 Kapitel Furesø Spildevands indtægter Furesø Spildevands udgifter dækkes af tilslutningsbidrag, vandafledningsbidrag, særbidrag og vejbidrag fra stats- og kommunale veje. De af Furesø Spildevand fastsatte takster for samtlige bidrag fastsættes en gang årligt. Taksterne er underlagt lovgivning om prisloft og skal godkendes af Furesø Kommune. Takster og gebyrer fremgår af takstbladet for det enkelte budgetår. Takstbladet findes på forsyningens hjemmeside. 3.1 Tilslutningsbidrag Tilslutningsbidrag opkræves fra ejendomme, der ikke tidligere har været tilsluttet eller har betalt tilslutningsbidrag til et offentligt spildevandsanlæg eller efter 1. januar 2010 til Furesø Spildevands spildevandsanlæg. Endvidere opkræves tilslutningsbidrag fra helårsboliger uden for kloakoplande med kontraktligt medlemskab af Furesø Spildevand. Ved en ejendom forstås i denne betalingsvedtægt et matrikelnummer eller flere matrikelnumre, der ifølge notering i matriklen skal holdes forenet. Tilslutningsbidraget skal betragtes som en slags indmeldelsesgebyr. Ved en ejendoms grundgrænse forstås den matrikulære afgrænsning af en ejendom, der fremgår af noteringer i matriklen, jf. udstykningsloven. Boliger Tilslutningsbidraget beregnes ud fra det faktiske eller projekterede antal boligenheder på den enkelte ejendom, eller ud fra byggemulighederne i lokalplanen. I forbindelse med byggemodninger skal en eventuel udstykning være gennemført inden Spildevandsselskabet fører stikledninger frem til de nye matrikelnumre. En boligenhed defineres som en én-families bolig med selvstændige køkkenfaciliteter, såsom et parcelhus, en bolig i etageejendom, en andelsbolig eller lignende. Erhverv For erhvervsejendomme beregnes tilslutningsbidraget som et standardtilslutningsbidrag pr. påbegyndt 800 m² grundareal. Definitionen af erhvervsejendomme omfatter alle ejendomme, der ikke henregnes til beboelse alene, dvs. industri- og håndværksvirksomheder, offentlige ejendomme, kontorer, blandet bolig og erhverv Standardtilslutningsbidrag Tilslutningsbidraget opkræves som et lovfastsat standardtilslutningsbidrag, der pr. 1. juli 1997 udgjorde ,- kr. ekskl. moms for en boligenhed og ,- kr. ekskl. moms pr. påbegyndt 800 m² grundareal for en erhvervsejendom. For erhvervsejendomme i landzone fastsættes tilslutningsbidraget på grundlag af et skønnet grundareal ud fra bebygget areal og en skønnet bebyggelsesprocent. Er ejen- dommen ubebygget, skønnes tillige et bebygget areal.

7 Pristalsregulering Standardtilslutningsbidraget på ,- kr. ekskl. moms pristalsreguleres 1 gang om året i forbindelse med budgetlægningen for det efterfølgende år på grundlag af Danmarks Statistiks juliindeks for jordarbejder og indekset ved lovens ikrafttræden (indeks juni 1997 = 109,09) Sikkerhedsstillelse Furesø Spildevand kan forud for tilslutning af en ejendom til spildevandssystemet kræve, at der stilles sikkerhed for betaling af tilslutningsbidraget. Sikkerhedsstillelsen kan kræves i form af en bankgaranti og kan maksimalt udgøre det samlede beløb, der efter fremføring af stikledning til grundgrænsen, pålignes i tilslutningsbidrag Kloakeret for spildevand alene (spildevandskloakeret) For ejendomme, der ikke har tilslutningsmulighed for tag- og overfladevand, fastsættes tilslutningsbidraget til 60 % af standardtilslutningsbidraget Supplerende tilslutningsbidrag ved tilslutning af regnvand Hvis en ejendom, der ikke tidligere har været tilsluttet for tag- og overfladevand, tilsluttes for denne del af spildevandet, opkræves et supplerende tilslutningsbidrag svarende til 40 pct. af det tilslutningsbidrag, der kan opkræves på tilslutningstidspunktet Supplerende tilslutningsbidrag Når en boligejendom opdeles i flere ejendomme ved udstykning, og den oprindelige bebyggelse er kloakeret, opkræves tilslutningsbidrag for den/de parceller, som efter udstykningen ikke er tilsluttet Furesø Spildevands spildevandsanlæg, og Furesø Spildevand fører stik frem til grundgrænsen af den / de udstykkede parceller. 07 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Ved udstykning af boligparceller fra en tilsluttet erhvervsejendom anses de udstykkede boligparceller for fuldt ud tilsluttet i henhold til kapitel 1, og Furesø Spildevand fører derfor ikke stikledning frem til grundgrænsen for de nye boligejendomme. Der kan ved ændring i beregningsgrundlaget for en erhvervsejendom opkræves et supplerende tilslutningsbidrag. Det supplerende tilslutningsbidrag beregnes som forskellen på det bidrag, der kan beregnes for den nye ejendom eller de samlede nye ejendomme efter ændring i beregningsgrundlaget, og det bidrag der kunne være opkrævet for ejendommen eller de samlede ejendomme før ændringen. Hvis en erhvervsejendom, der udstykkes, før udstykningen er blevet pålignet tilslutningsbidrag efter en betalingsvedtægt udarbejdet efter 1. juli 1997, og der ved påligningen af bidrag er gjort brug af dispensationsadgangen, der nu fremgår af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. 2, stk. 8, beregnes det supplerende tilslutningsbidrag på baggrund af dette lavere bidrag. Ved udstykninger kan det supplerende bidrag for en frastykket erhvervsejendom dog aldrig overstige det standardtilslutningsbidrag, der kunne være opkrævet selvstændigt for den frastykkede ejendom. Hvis en erhvervsejendom matrikulært udvides herunder ved arealoverførelse, med et areal, der ikke tidligere har været kloakeret, kan der ligeledes opkræves et supplerende tilslutningsbidrag svarende til forskellen på det, der kunne opkræves for ejendommen før den matrikulære udvidelse, og det bidrag der kan opkræves efter den matrikulære udvidelse.

8 08 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Hvis beregningsgrundlaget for en erhvervsejendom i landzone ændres, kan der tilsvarende opkræves supplerende tilslutningsbidrag svarende til forskellen mellem det tilslutningsbidrag, der kunne være opkrævet for ejendommen før ændringen i beregningsgrundlaget, og det bidrag der kan opkræves efter ændringen i beregningsgrundlaget Forfaldstidspunkt Tilslutningsbidraget forfalder for både bebyggede og ubebyggede ejendomme til betaling, når der foreligger tilslutningsmulighed. For helårsboliger uden for kloakopland med kontraktligt medlemskab af Furesø Spildevand forfalder tilslutningsbidraget ved kontraktens underskrift Nedsættelse af bidraget Furesø Spildevand kan i helt særlige tilfælde beslutte, at tilslutningsbidraget skal fastsættes lavere end standardtilslutningsbidraget, men ikke lavere end de faktisk afholdte udgifter Afdragsordning Furesø Spildevand tilbyder en afdragsordning for grundejere med lav husstandsindkomst i henhold til de regler der er fastsat i medfør af 4, stk. 2-4 i lov om betalingsregler for spildevandsanlæg (lov nr. 633 af 7. juni 2010 med senere ændringer). Ordningen gælder ejendomme der af kommunen er blevet pålagt/afgørelse om: Tilslutning til kloak, i henhold til miljøbeskyttelseslovens 28, stk. 4 eller Påbud om forbedret spildevandsrensning, i henhold til miljøbeskyttelseslovens 30, stk. 1 Ansøgning om afdragsordning sendes til Furesø Kommune, der træffer afgørelse om, hvorvidt grundejer er berettiget til at modtage tilbud om afdragsordning efter gældende regler. Når Furesø Spildevand har modtaget anmodning om afdragsordning fra en grundejer sendes et konkret tilbud om en afdragsordning til den pågældende grundejer. Tilbuddet vil omfatte det ledningsanlæg mv. der er nødvendigt for at opfylde kommunens krav. Beskrivelsen for afdragsordningen findes i lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010, som ændret ved lov nr. 56 af 27. januar 2015, og 29, stk. 1, 2. pkt., og 79 b, stk. 1, nr. 5, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010, som ændret ved lov nr. 446 af 23. maj 2012 og lov nr. 56 af 27. januar Vandafledningsbidrag Alle ejendomme, der er fysisk tilsluttet Furesø Spildevands spildevandsanlæg, eller som er kontraktligt tilknyttet Furesø Spildevand, betaler årligt vandafledningsbidrag, der dækker både anlægs- og driftsudgifter. Bidraget kan opdeles i en variabel del efter målt vandforbrug og / eller målt afledningsmængde, og en fast del pr. stikledning.

9 09 Der betales som udgangspunkt vandafledningsbidrag for alt vand, der afledes til Furesø Spildevands spildevandsanlæg. I det omfang, der afledes spildevand eller vand, der belaster nettet på samme måde som spildevand til Furesø Spildevands anlæg, uden der har været et vandforbrug, skal der som udgangspunkt også betales vandafledningsbidrag for afledningen af dette vand. Det gælder fx vand, der fremkommer i forbindelse med en virksomheds fabrikationsprocesser, vand fra afværgeboringer, filterskyllevand fra vandværker, perkolat fra lossepladser m.v. Er der givet tilladelse til afledning af vand, som ikke kan betragtes som spildevand, til Furesø Spildevands spildevandsanlæg, fx vand fra grundvandssænkninger, drænvand og overløb fra søer, betales vandafledningsbidrag for den afledte vandmængde. Der henvises dog til pkt vedr. delvis fritagelse. For regnvand, der anvendes til toiletskyl og/eller tøjvask i maskine og efterfølgende ledes til Furesø Spildevands spildevandsanlæg betales et fast vandafledningsbidrag medmindre der er bimåler på det interne forbrug og påfyldningsfunktionen på anlægget. Der henvises dog til pkt vedr. delvis fritagelse. For afledning af tag- og overfladevand, der ikke genanvendes, og vand fra omfangsdræn betales ikke vandafledningsbidrag. Der betales endvidere vandafledningsbidrag i situationer, hvor der ikke er tale om en permanent tilslutning til spildevandsanlægget, men hvor der sker afledning lejlighedsvis eller over kortere perioder de såkaldte gæsteafledninger. Eksempelvis afledning fra mobile slagtebusser, fiskebiler, skurvogne samt byggepladser. > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Vandafledningsbidraget opkræves fra det tidspunkt, hvor ejendommen tilsluttes spildevandssystemet og for kontraktligt tilknyttede anlæg fra det tidspunkt, hvor anlægget tages i brug. For gæsteafledninger sker opkrævningen fra det tidspunkt, hvor afledningen påbegyndes Vandafledningsbidragets beregning Vandafledningsbidraget beregnes som en takst pr. m³ ganget med et målt eller skønnet vandforbrug. Taksten fastsættes af Furesø Spildevand, og godkendes af Furesø Kommune én gang årligt. De fastsatte takster skal overholde det prisloft, der er fastsat i medfør af 6 i Lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold. Taksten fremgår af hjemmesidens takstblad for det enkelte budgetår. Vandafledningsbidraget opkræves fra det tidspunkt, hvor ejendommen tilsluttes spildevandsanlægget. Hvis der ikke er tale om en permanent fysisk tilslutning til spildevandsanlægget, betales vandafledningsbidraget fra det tidspunkt, hvor afledningen påbegyndes.

10 10 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Ejendomme, der er kontraktligt tilknyttet Furesø Spildevand efter lov om betalingsregler for spildevandsanlæg 7a, betaler vandafledningsbidrag fra det tidspunkt, hvor den decentrale renseløsning tages i brug. Vandafledningsbidraget for en ejendom opkræves som et acontobeløb, der efterreguleres, når det faktiske forbrug for ejendommen er opgjort. Boligenheder For boligenheder, hvor der er krævet installeret vandmåler, beregnes vandafledningsbidraget efter målt vandforbrug. For ejendomme, hvor der efter lov om vandforsyning eller regler fastsat i medfør heraf, er krav om opsætning af måler, afregnes efter det målte vandforbrug. Bidrag kan endvidere afregnes efter målere opsat uden krav herom. I så tilfælde betales vandafledningsbidrag efter målt forbrug fra den førstkommende 1. januar, efter at Furesø Spildevand har modtaget skriftlig underretning om, at vandforsyningsselskabet har godkendt den installerede måler. For boligenheder, hvor der ikke kan afregnes efter vandmåler, fastsættes normalvandforbruget til: Boligenheder, herunder parcelhus, rækkehus, etagebolig, andels-, 170 m³ aktie- eller ejerlejlighed, sommerhus med dispensation til helårsbeboelse. Sommerhuse 70 m³ Boligenheder på 60 m² eller derunder 100 m³ Erhvervsejendomme For erhvervsejendomme beregnes vandafledningsbidraget efter målt eller skønnet vand- forbrug. For erhverv uden måler med almindeligt vandforbrug og op til 3 ansatte fastsættes det bidragspligtige vandforbrug til 170 m³/år. Hvis der også er bolig på ejendommen tillæg- ges dette som anført ovenfor. Erhvervsejendomme kan opnå fradrag for vand, der medgår i produktionen, eller af anden grund ikke afledes kloaksystemet. Fradrag kræver, at den vandmængde, der ønskes fradrag for, ledes gennem en bimåler, eller at den, der ønsker fradraget, i øvrigt er i stand til at godtgøre størrelsen af den vandmængde, der ønskes fritaget. Bimåleren skal være typegodkendt og førstegangsverificeret, og den skal indkøbes og installeres af ejeren Særbidrag Der skal betales særbidrag, såfremt en virksomheds spildevand har et højere forureningsindhold end almindeligt husspildevand eller nødvendiggør særlige foranstaltninger i forbindelse med behandling af spildevandet.

11 Hvis en virksomheds spildevand medfører særlige foranstaltninger hos Furesø Spildevand, i form af anlægsinvestering som f. eks. kapacitetsudvidelse på rensningsanlæg, kan særbidraget opkræves som engangsbetaling. Furesø Spildevand fastsætter og opkræver særbidraget i overensstemmelse med reglerne i den til enhver tid gældende bekendtgørelse om særbidrag for særligt forurenet spildevand. Spildevand, der indeholder giftige eller aggressive stoffer i så store koncentrationer, at spildevandet hører under affaldsbekendtgørelsens regler om farligt affald (olie og kemikalieaffald), må, jf. affaldsbekendtgørelsens 58, ikke udledes til spildevandsanlæg, men skal bortskaffes efter affaldsbekendtgørelsens særlige regler herom Statsveje For statsveje, der afleder vand til spildevandsanlægget, betales årligt vandafledningsbidrag for en vandmængde, der beregnes til 0,12 m³ vand pr. m² matrikulært areal for den vejstrækning, der afleder vand til spildevandsanlægget Kommunalt vejbidrag For afledning af vejvand fra kommunale veje og private fællesveje, betales et samlet kommunalt bidrag til Furesø Spildevand. Bidraget udgør højest 8 pct. af de samlede anlægsudgifter til Furesø Spildevands spildevandsanlæg, herunder udgifter til etablering af ledningsanlæg, pumpestationer, forsinkelsesbassiner, overløbsbygværker og anlæg for rensning af regnvand. Såfremt der alene etableres separat spildevandskloakering i et område, indgår udgifterne hertil ikke i beregningsgrundlaget. Vejbidraget er beregnet ud fra årsnedbør, indløbsmængde af regnvand til renseanlæg og vejareal i kommunen. 11 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Delvis fritagelse Når samfundsmæssige miljøhensyn taler herfor kan Furesø Spildevand efter en konkret vurdering vælge at nedsætte eller helt at fritage for betaling af vandafledningsbidraget for udnyttelse af regnvand i boliger, fra afværgepumpning, filterskyllevand samt kølevand, såfremt tilledninger indebærer færre omkostninger for kloakforsyningen end tilledninger af almindeligt spildevand. Som udgangspunkt betales der fuldt bidrag for afværgevand, der afledes via spildevands- eller fællesledning, og 25 % af afledningsbidraget for afværgevand, der afledes via en separat regnvandsledning til recipient. Efter en konkret vurdering kan nedsættelsen dog fravige fra dette udgangspunkt, således at nedsættelsen bliver procentvis højere eller lavere. I tilfælde af ledningsbrud på en ejendom, hvor der er udstrømmet væsentlige vandmængder i forhold til ejendommens normalforbrug, og hvor ledningsejeren kan dokumentere, at vandet ikke har belastet Furesø Spildevands spildevandssystem eller et kontraktligt tilknyttet anlæg, kan Furesø Spildevand efter skriftlig ansøgning fra ejeren skønne et lavere bidragspligtigt vandforbrug. For at opnå nedsat bidrag skal der være et merforbrug, der overstiger bagatelgrænsen på 50 m 3 i forhold til det gennemsnitlige forbrug over de 3 sidste års forbrug. I det omfang vandforsyningsvirksomhederne, der tilfører en ejendom vand, træffer afgørelse om at reducere vandforbruget i tilfælde af brud på ledningen, lægger Furesø Spildevand det reducerede bidrag til grund ved beregning af vandafledningsbidraget.

12 12 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Trappemodellen Trappemodellen indebærer, at kubikmetertaksten falder med stigende vandforbrug. Den variable del af vandafledningsbidraget skal således opkræves efter differentierede takster, der gælder for vandforbrug til og med 500 m 3 (takst 1), vandforbrug på over 500 og til og med m 3 (takst 2) samt vandforbrug på over m 3 (takst 3). Den variable del af vandafledningsbidraget skal herefter af spildevandsforsyningsselskabet beregnes som vandforbruget på de enkelte trin multipliceret med den kubikmetertakst, der er fastsat for det pågældende trin. Alle, der afregnes efter trappemodellen, skal betale den samme takst for de første 500 m 3 henholdsvis for forbruget over 500 m 3 og til og med m 3. Det er dog alene ejendomme, hvor der findes erhverv, der opererer på markedsmæssige vilkår, der vil være berettiget til at blive afregnet efter trappemodellen. Øvrige ejendomme skal således betale den højeste takst, dvs. takst 1. Herudover gælder særlige regler for ejendomme, der afregnes efter det såkaldte justerede betalingsprincip, og ejendomme, der har nedsættelse eller fritagelse for betaling efter lovens 2 b. Vandafledningsbidraget beregnes som et bidrag pr. m 3 målt eller skønnet vandforbrug. Kubikmetertaksterne som følge af trappemodellen skal fastsættes således, at takst 2 i 2018 er 20 % lavere end takst 1, og takst 3 er 60 % lavere end takst 1. Kubikmetertaksterne fastsættes dog i perioden i perioden , som følger: Reduktion af takst 2 i Reduktion af takst 3 i procent af takst 1 procent af takst % 36 % % 48 % % 60 % Alene ejendomme, hvorfra der drives erhverv, der opererer på markedsmæssige vilkår, vil være berettiget til at blive afregnet efter trappemodellen. Øvrige ejendomme skal således betale den højeste takst, dvs. takst 1. Vandafledningsbidraget pr. m 3 fastsættes en gang årligt af Furesø Spildevand A/S på baggrund af budgettet for spildevandshåndtering og under hensyn til prisloftet. Vandafledningsbidraget - desuagtet ejendommens anvendelse opkræves fra det tidspunkt, hvor ejendommen tilsluttes Furesø Spildevand A/S. Hvis der ikke er tale om en permanent fysisk tilslutning, betales vandafledningsbidraget fra det tidspunkt, hvor afledningen påbegyndes. 3.3 Private spildevandsanlæg Udgifter til udførelse, drift og vedligeholdelse af spildevandsanlæg, der ikke ejes af Furesø Spildevand (andre eller private spildevandsanlæg) påhviler den eller de ejendomme, der er tilsluttet det pågældende anlæg.

13 3.3.1 Furesø Spildevands overtagelse af eksisterende andre (private) spildevandsanlæg Furesø Spildevand kan beslutte at overtage andre (fælles private) spildevandsanlæg, hvis ejerne og Furesø Spildevand indgår aftale herom. Furesø Spildevand fastlægger vilkårene for overtagelsen. Furesø Spildevand overtager kun spildevandsanlæg, der er i en stand og udformning, og har en kapacitet som forsyningen anser for acceptabelt. Processen for overtagelse af private kloakker er beskrevet i særskilt dokument. Der skal være enighed mellem Furesø Spildevand og ejerne af spildevandsanlægget om overtagelsen før overtagelsen kan udmøntes og indføres i kommunens spildevandsplan. Har det private spildevandsanlæg ikke før overtagelsen været tilsluttet Furesø Spilde- vands anlæg pålignes tilslutningsbidrag i forbindelse med overtagelsen Furesø Spildevands overtagelse af spildevandsanlæg udført som privat byggemodning Furesø Spildevand kan beslutte at overtage andre (fælles private) spildevandsanlæg, hvis ejeren/ejerne og Furesø Spildevand indgår aftale herom inden udførelse af spilde- vandsanlægget. Aftalen om overtagelse skal beskrive kravene til anlæggets fysiske udformning, kvalitet og kapacitet, de økonomiske vilkår, garantistillelse, dokumentation, aflevering m.v. Furesø Spildevand fastlægger vilkårene for overtagelsen. Furesø Spildevand overtager kun spildevandsanlæg, der er i en stand og udformning, og har en kapacitet som forsy- ningen accepterer. Processen for overtagelse af private kloakker er beskrevet i særskilt dokument. 13 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Har det private spildevandsanlæg ikke før overtagelsen været tilsluttet Furesø Spilde- vands anlæg pålignes tilslutningsbidrag i forbindelse med overtagelsen. Der skal være enighed mellem Furesø Spildevand og ejerne af spildevandsanlægget om overtagelsen før overtagelsen kan udmøntes og indføres i kommunens spildevandsplan Private spildevandsanlæg, som tilsluttes offentligt spildevandsanlæg For fælles private spildevandsanlæg, som tilsluttes Furesø Spildevands spildevands- anlæg, fastsætter Furesø Spildevand et tilslutningsbidrag, som fordeles på de berørte ejendomme De berørte ejendomme betaler efter tilslutning vandafledningsbidrag efter vedtægtens almindelige bestemmelser herom.

14 14 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D 3.4 Betalingsregler ved udtræden af Furesø spildevand Tilbagebetaling Hvis Furesø Kommune i kommunens spildevandsplan har udpeget et eller flere oplande, hvor Furesø Kommune er indstillet på at lade ejendommene udtræde af det af Furesø Spildevand ejede spildevandsanlæg for hele eller dele af det tilledte spildevand, kan ejendommene i sådanne oplande udtræde helt eller delvist. Det er en forudsætning for udtræden, at spildevandsafledningen fra den pågældende ejendom, kan ske på anden lovlig måde. En udtræden medfører ingen pligt for Furesø Spildevand til tilbagebetaling af eventuelt tidligere indbetalt tilslutningsbidrag. Såfremt Furesø Spildevand skønner, at en udtræden medfører væsentlige fordele for Furesø Spildevands økonomi, kan Furesø Spildevand dog beslutte at tilbyde en tilbagebetaling. For ejendomme, der alene udtræder for tag- og overfladevand for at etablere f.eks. lokal nedsivning, er tilbagebetalingen betinget af, at den aftalte afledning på egen grund er gennemført og dokumenteret. Beløbet, der tilbagebetales, kan maksimalt fastsættes til det standardtilslutningsbidrag, der kan opkræves på det tidspunkt, hvor aftalen om udtræden indgås. For udtræden med hensyn til tag- og overfladevand tilbagebetales maksimalt 40 % af standardtilslutningsbidraget Økonomisk kompensation Medfører en tilladelse til udtræden omvendt en ekstraordinær økonomisk belastning for Furesø Spildevand, kan forsyningen gøre en tilladelse til udtræden betinget af en økonomisk kompensation, der dog ikke kan overstige de omkostninger, som tilladelsen medfører for Furesø Spildevand Generhvervelse af tilslutningsret En ejendom som har fået ophævet tilslutnings-retten og -pligten helt eller delvist, kan ved hel eller delvis generhvervelse af retten eller pligten til at aflede spildevand pålignes et tilslutningsbidrag. Tilslutningsbidraget skal svare til de udgifter Furesø Spildevand må afholde ved genetab- lering af tilslutningen dog maksimalt svarende til det tilslutningsbidrag, der efter beta- lingsvedtægten er gældende på tidspunktet for genindtræden. Tilslutningsbidraget skal dog som minimum udgøre det beløb, der eventuelt blev tilbage- betalt ved ejendommens udtræden af Furesø Spildevand.

15 4 Kapitel Bidrag til de obligatoriske tømningsordninger Alle septiktanke eller lignende tanke er omfattet af Regulativ for Furesø Kommunes tømningsordning for bundfældningstanke og skal betale et årligt bidrag, der fastsættes af Furesø Spildevand og godkendes af Furesø Kommune på grundlag af et budget for det pågældende år. Alle samletanke er omfattet af Regulativ for Furesø Kommunes tømningsordning for samletanke og skal betale et årligt bidrag, der fastsættes af Furesø Spildevand og godkendes af Furesø Kommune på grundlag af et budget for det pågældende år. 4.1 Modtagelse og aftømning af spildevand, slam og organisk affald Fedt og andet organisk affald herunder affald fra industrier modtages ikke af Furesø Spildevand. Disse affaldstyper er omfattet af Affaldsbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr af 12. december 2012) eller gældende Regulativ for Erhvervsaffald i Furesø Kommune. Henvendelse kan ske til Furesø Kommune, som evt. kan anvise aftømningssteder. Slam, som stammer fra oprensning af spildevandsanlæg tilhørende Furesø Spildevand, kan efter aftale afleveres på forsyningens renseanlæg på dertil indrettede modtagefaciliteter. Aftømning af spildevand og slam må ikke ske til spildevandsanlægget, medmindre Furesø Spildevand har givet særlig tilladelse hertil og anvist tømningssted. 15 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D

16 > 16 B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D 5 Kapitel Fælles bestemmelser Bidrag ifølge denne betalingsvedtægt kan i mangel af rettidig betaling inddrives af Restanceinddrivelsesmyndigheden i medfør af reglerne herfor i lov om inddrivelse af gæld til det offentlige herunder blandt andet ved lønindeholdelse eller udpantning. Bidrag, der ikke betales til forfaldstid, tillægges renter ifølge reglerne herfor i den til enhver tid gældende lov om renter og andre forhold ved forsinket betaling mv. Furesø Spildevands bestyrelse kan foretage ændringer i bestemmelserne i denne vedtægt i henhold til de i lovgivningen fastsatte regler. Ændringer af denne vedtægt skal godkendes af Furesø Kommune. Forbrugere kan indbringe klager vedrørende tvister med kloakforsyningen for: Konkurrence og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Denne klageadgang er fastsat i forbrugerklagelovens kapital 5 om mediation. Dette koster 100 kr., som ikke tilbagebetales. Er der ikke fundet en mindelig løsning ved mediation, kan der klages til Forbrugerklagenævnet. Dette koster 400 kr. Dette beløb tilbagebetales, hvis klageren får medhold. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan fastsætte beløbsmæssige over- og undergræn- ser m.v. for størrelsen på det omtvistede beløb, som betingelse for indbringelse af klager. Læs nærmere herom på

17 6 Kapitel Målerdata Ejere af ejendomme, der er tilsluttet eller kontraktligt tilknyttet spildevandssystemet, og som betaler vandafledningsbidrag efter målt forbrug, skal medvirke til aflæsning af vandmålere ved afgivelse af oplysninger om vandforbrugets størrelse (målerdata) til Furesø Spildevand. Hvis ejer ikke opfylder sin forpligtelse til at medvirke ved måleraflæsning, kan Furesø Spildevand fastsætte et skønnet forbrug. Størrelsen af det skønnede forbrug fastsættes i henhold til denne vedtægts pkt om vandafledningsbidrags beregning. På anmodning skal ejer eller bruger aflæse og give Furesø Spildevand oplysninger om måleraflæsning inden for et fastsat tidsrum. Ved for sent indberetning pålægges et gebyr. Kunden kan i særlige tilfælde, mod betaling af gebyr, rekvirere Furesø Spildevand til at aflæse måler. Furesø Spildevand eller af forsyningens dertil bemyndigede personer kan til enhver tid anmode ejer om at aflæse ejendommens måler og bimåler. Opsætning af vandmåler skal udføres af en autoriseret VVS-installatør, og den anvendte måler skal være godkendt af Furesø Spildevand. 17 > B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D Måleren skal udskiftes efter anmodning fra Furesø Spildevand. Omkostninger ved etab- lering, udskiftning, drift og nedtagning afholdes af ejeren.

18 > 18 B E T A L I N G S V E D T Æ G T F O R H Å N D T E R I N G A F S P I L D E V A N D 7 Kapitel 8 Kapitel Betalingsforhold Betaling af tilslutningsbidrag og vandafledningsbidrag påhviler den, der har tinglyst adkomst til den pågældende ejendom. Hvor ejeren af en fast ejendom og ejeren af en bygning på grunden ikke er den samme, påhviler tilslutningsbidrag ejeren af grunden, hvorimod vandafledningsbidrag påhviler ejeren af bygningen. Furesø Spildevand foretager løbende afregning. Regninger fra Furesø Spildevand skal betales inden for den frist, der er angivet på regningen. Betales der ikke inden for den angivne frist, sender Furesø Spildevand en rykker med tillæg af rykkergebyr og renter og en ny betalingsfrist. Renter og rykkergebyr fastsættes og opkræves i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lov om renter og andre forhold ved forsinket betaling (renteloven), ligesom efterfølgende inddrivelse af det ubetalte beløb sker i overensstemmelse de til enhver tid gældende regler om inkasso. Ikrafttrædelse Betalingsvedtægten erstatter Betalingsvedtægt for kloakforsyning 1. januar 2002, Farum Kommune og Betalingsvedtægt for Værløse Kommunens kloakforsyning, januar Betalingsvedtægten træder i kraft den 1. januar Foranstående er vedtaget af Furesø Spildevand som Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand den 26. oktober Betalingsvedtægten er godkendt af Furesø Kommune den 16. december 2016

19 6 Kapitel Bilag 1 Målerdata Ejere af ejendomme, der er tilsluttet eller BYGNING kontraktligt B tilknyttet spildevandssystemet, og som betaler vandafledningsbidrag efter målt forbrug, skal medvirke til aflæsning af vandmålere ved afgivelse af oplysninger om vandforbrugets størrelse (målerdata) til Egedal Forsyning. Hvis ikke ejeren ønsker at medvirke, kan Egedal Forsyning efter lovens 7b, stk. 1 fastsætte et skønnet forbrug. Det skønnede forbrug må dog ikke for en boligenhed overstige 600 m³ pr. år. SB 7 Kapitel SKEL Ikrafttrædelse BYGNING A Betalingsvedtægten erstatter Betalingsvedtægt for Egedal Kommunes Kloakforsyning, vedtaget af Egedal Sammenlægningsudvalg, den 18. december Betalingsvedtægten træder i kraft den 1. BYGNING januar C Foranstående er vedtaget af Egedal Forsyning som Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand, den 9. november BYGNING D Med henblik at sikre, at betalingsvedtægten er i overensstemmelse med spildevandsplanen og lovgivningen SB i øvrigt SKEL har Egedal Kommune godkendt betalingsvedtægten SB den 21.december FORTOV / RABAT SB VEJ RB RB RB RB SIGNATURER: FURESØ FORSYNING S LEDNING PRIVAT KLOAKLEDNING VEJMYNDIGHEDENS KLOAKLEDNING RB SB RENDESTENSBRØND/VEJAFVANDINGSBRØND SKELBRØND

20 Administration og drift: Furesø Egedal Forsyning Knud Bro Alle Stenløse Tlf.: forsyning@fefors.dk Akutte driftsforstyrrelser udenfor arbejdstid: Tlf.:

Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand

Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand Forord I Egedal Kommune udføres den overordnede håndtering af spildevand af Egedal Forsyning A/S. Egedal Forsyning A/S er et holdingselskab som har tilknyttet

Læs mere

Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand

Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand UDKAST Dato:09-07-2015 Rev.dato:30.11.2015/JCJ Dok. nr. D-15-00980 Ansvarlig: Jens Carsten Jensen Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand Forord I Egedal Kommune udføres den overordnede håndtering

Læs mere

Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand

Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand Betalingsvedtægt for Håndtering af spildevand Forord I Egedal Kommune udføres den overordnede håndtering af spildevand af Egedal Forsyning. Egedal Forsyning er organiseret i en række aktieselskaber. Spildevandsanlægget

Læs mere

Syddjurs Spildevand A/S

Syddjurs Spildevand A/S 1 of 14 Syddjurs Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Spildevandsanlæg Januar 2015 Side 1 af 14 2 of 14 Indholdsfortegnelse: BETALINGSVEDTÆGT FOR KLOAKFORSYNINGEN I SYDDJURS KOMMUNE...3 Kapitel 1...3 Vedtægtens

Læs mere

Betalingsvedtægt for Allerød Spildevand

Betalingsvedtægt for Allerød Spildevand Betalingsvedtægt for Allerød Spildevand 1. Vedtægtens område. 1 2. Spildevandsforsyningens budget og regnskab 2 3. Spildevandsforsyningens indtægter 2 4. Ledningsbrud 9 5. Målerdata 10 6. Fælles bestemmelser

Læs mere

Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S

Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S Godkendt af bestyrelsen 25/8 2011 1 Indhold Betalingsvedtægt Kapitel 1 Vedtægtens indhold... 5 Kapitel 2 Budget og regnskab... 6 Kapitel 3 Indtægter...

Læs mere

Betalingsvedtægt. Greve Spildevandsforsyning

Betalingsvedtægt. Greve Spildevandsforsyning Greve Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Greve Spildevandsforsyning 2011 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område 3 Kapitel 2 Greve Spildevand A/S budget og regnskab 4 Kapitel 3 Greve Spildevand

Læs mere

Solrød Spildevand A/S. Betalingsvedtægt. for

Solrød Spildevand A/S. Betalingsvedtægt. for Solrød Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Solrød Spildevand A/S Januar 2014 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område 3 Kapitel 2 Solrød Spildevand A/S budget og regnskab 4 Kapitel 3 Solrød Spildevand

Læs mere

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk Betalingsvedtægt for Bornholms Spildevand A/S 1. januar 2015 Indhold 1 Vedtægtens område... 3 2 Budget og

Læs mere

Betalingsvedtægt for Randers Kommunes spildevandsanlæg

Betalingsvedtægt for Randers Kommunes spildevandsanlæg Randers Kommune Betalingsvedtægt for Randers Kommunes spildevandsanlæg Revideret december 2006 Med virkning fra 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse Forord Lovgrundlag og omfang... 3 Kapitel 1 Vedtægtens

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsforsyning i Herning

Betalingsvedtægt for spildevandsforsyning i Herning Betalingsvedtægt for spildevandsforsyning i Herning Godkendt af bestyrelsen 17. oktober 2013 1 Indhold Betalingsvedtægt Kapitel 1 Vedtægtens indhold... 5 Kapitel 2 Budget og regnskab... 6 Kapitel 3 Indtægter...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Hjørring kommunale Kloakforsyning

Betalingsvedtægt for Hjørring kommunale Kloakforsyning Betalingsvedtægt for Hjørring kommunale Kloakforsyning Ikrafttrædelse januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord Lovgrundlag og omfang 4 Kapitel 1 Vedtægtens område 4 1.1 Generelt 4 1.2 Offentlig kloakforsyning

Læs mere

Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune

Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune Forsyningen juli 2007 B E T A L I N G S V E D T Æ G T S i d e 1 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1.0 Vedtægtens område...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Januar 2015 Side 1 Indhold 1. Vedtægtens område, definitioner... 3 2. Kloakforsyningens budget og regnskab... 3 3. Kloakforsyningens indtægter... 3 4. Tilslutningsbidrag...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S September 2010 Side 1 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Vedtægtens område, definitioner... 4 2. Kloakforsyningens budget og regnskab... 4 3. Kloakforsyningens indtægter...

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. under. Hedensted Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. under. Hedensted Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Hedensted Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Hedensted Spildevand A/S. 1. Vedtægtens område. 2. Hedensted Spildevand A/S s budget og

Læs mere

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs A/S. spildevandsforsyning. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs A/S. spildevandsforsyning. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4 Indhold: 1. Forord... 3 2. Vedtægtens område... 4 3. Spildevandsforsyningsselskabets budget og regnskab... 4 4. Spildevandsforsyningsselskabets indtægter... 5 Betalingsvedtægt 4.1 Tilslutningsbidrag 5

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT SPILDEVAND

BETALINGSVEDTÆGT SPILDEVAND INDHOLD 1.0 Vedtægtens område 2 2.0 Budget og regnskab 2 3.0 Indtægter 2 3.1 Tilslutningsbidrag 3 3.2 Vandafledningsbidrag 4 3.3 Særbidrag 8 3.4 Vejbidrag 8 3.5 Private spildevandsanlæg 8 3.6 Udtræden

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR SPILDEVANDSFORSYNING

BETALINGSVEDTÆGT FOR SPILDEVANDSFORSYNING BETALINGSVEDTÆGT FOR SPILDEVANDSFORSYNING 05-11-2014 Indhold 2 1. Kapitel 1 Vedtægtens område 3 2. Kapitel 2 Spildevandsforsyningens budget og regnskab 3 3. Kapitel 3 Spildevandsforsyningens indtægter

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S 1 INDHOLD 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE... 1 2 HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S BUDGET OG REGNSKAB... 4 3 HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S INDTÆGTER...5 4 PRIVATE

Læs mere

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S Betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab A/S Ikrafttrædelse dato 25 maj 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord Lovgrundlag og omfang 4 Kapitel 1 Vedtægtens område 4 1.1 Generelt 4 1.2 Vandselskabets anlæg

Læs mere

Betalingsvedtægt for kloakforsyning i Faxe kommune

Betalingsvedtægt for kloakforsyning i Faxe kommune Betalingsvedtægt for kloakforsyning i Faxe kommune Betalingsvedtægt for kloakforsyningen i Faxe Kommune 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse SIDE 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE 1 2 KLOAKFORSYNINGENS BUDGET OG REGNSKAB

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR 2014

BETALINGSVEDTÆGT FOR 2014 BETALINGSVEDTÆGT FOR 2014 1 1 Vedtægtens område...side 3 2 Budget og regnskab...side 3 3 Tilslutningsbidrag...side 4 4 Vandafledningsbidrag...side 6 5 Særbidrag...side 7 6 Vejbidrag...side 7 7 Private

Læs mere

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S

Betalingsvedtægt for. Hjørring Vandselskab A/S Betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab A/S Ikrafttrædelse 01-01-2014 Indhold 1 Vedtægtens område... 5 1.1 Generelt... 5 1.2 Selskabets anlæg.... 5 1.3 Kontraktlige tilknyttede anlæg... 5 1.4 Stik...

Læs mere

Betalingsvedtægter Svendborg Spildevand A/S

Betalingsvedtægter Svendborg Spildevand A/S Betalingsvedtægter Svendborg Spildevand A/S Indholdsfortegnelse: Sidetal: Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3.1 Tilslutningsbidrag 4 3.2 Vandafledningsbidrag

Læs mere

5. september 2013. Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg

5. september 2013. Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg 5. september 2013 Justering af kapitel 3 B og 3 D i bilag 1 i standardvedtægten i Vejledning Nr. 3, 2001 - Betalingsregler for spildevandsanlæg 3 B. Vandafledningsbidrag Alle ejendomme, der er fysisk tilsluttet

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT. Assens Kommune

BETALINGSVEDTÆGT. Assens Kommune 1 BETALINGSVEDTÆGT For Kloakforsyningen i Assens Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kap. 1. Vedtægtens område 3 Kap. 2. Kloakforsyningens budget og regnskab 5 Kap. 3. Kloakforsyningens indtægter 5 Side Kap.

Læs mere

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs as. spildevandsforsyning 2014. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4

Betalingsvedtægt. for AquaDjurs as. spildevandsforsyning 2014. Indhold: 1. Forord... 3. 2. Vedtægtens område... 4 Indhold: 1. Forord... 3 2. Vedtægtens område... 4 3. Spildevandsforsyningsselskabets budget og regnskab... 4 4. Spildevandsforsyningsselskabets indtægter... 5 Betalingsvedtægt 4.1 Tilslutningsbidrag 5

Læs mere

Betalingsvedtægt for Svendborg Spildevand A/S Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3.

Betalingsvedtægt for Svendborg Spildevand A/S Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3. Betalingsvedtægt for Svendborg Spildevand A/S Kapitel 1 Vedtægtens område 2 Kapitel 2 Budget og regnskab 3 Kapitel 3 Indtægter 4 3.1 Tilslutningsbidrag 4 3.2 Vandafledningsbidrag 7 3.3 Særbidrag 9 3.4

Læs mere

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand August 2011 Rude Havvej 9, 8300 Odder Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Vedtægtens område... 2 3. Budget og regnskab... 3 4. Odder Spildevands indtægter...

Læs mere

VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT

VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT Indholdsfortegnelse Indhold side Indledning 1 Kapitel 1, Vedtægtens område 1 Kapitel 2, Definitioner 1 Kapitel 3, Afgrænsning af Vestforsyning Spildevand A/S

Læs mere

Betalingsvedtægt for AquaDjurs as spildevandsforsyning

Betalingsvedtægt for AquaDjurs as spildevandsforsyning Betalingsvedtægt for AquaDjurs as spildevandsforsyning Januar 2010 Revideret august 2012 Side: 1/15 Indhold: 1. Forord... 2 2. Vedtægtens område... 3 3. Spildevandsforsyningsselskabets budget og regnskab...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S 1 af 13 Indhold 1.0 Vedtægtens område... 3 2.0 Spildevandsforsyningens budget og regnskab... 3 3.0 Spildevandsforsyningens indtægter... 4 3.1 Tilslutningsbidrag...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Frederikssund Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Frederikssund Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Spildevand A/S Side 1 Indhold Forord... 3 1 Vedtægtens område... 4 2 Frederikssund Spildevands budget og regnskab...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Januar 2016 Side 1 Indhold Indledning... 3 Oplysninger om Ishøj Forsyning... 3 1. Vedtægtens område, definitioner... 3 2. Kloakforsyningens budget og regnskab...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Gældende fra 1. september 2015 Side 1 Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S... 3 1 Vedtægtens område... 3 2 Esbjerg Spildevand A/S budget og regnskab...

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND HERLEV A/S

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND HERLEV A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND HERLEV A/S 1 INDHOLD 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE...3 2 HOFOR SPILDEVAND HERLEV A/S BUDGET OG REGNSKAB... 4 3 HOFOR SPILDEVAND HERLEV A/S INDTÆGTER...5 4 TILSLUTNINGSBIDRAG...6

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. jf. lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010 med senere ændringer, har bestyrelsen i Rebild

Læs mere

Betalingsvedtægt for Vallensbæk Kloakforsyning A/S 2015

Betalingsvedtægt for Vallensbæk Kloakforsyning A/S 2015 Betalingsvedtægt for Vallensbæk Kloakforsyning A/S 2015 Indledning I medfør af lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010 om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. (betalingsloven), har Vallensbæk Kloakforsyning

Læs mere

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk Betalingsvedtægt for Bornholms Spildevand A/S 1. januar 2014 Indhold 1 Vedtægtens område... 3 2 Budget og

Læs mere

Betalingsvedtægt 2014

Betalingsvedtægt 2014 Betalingsvedtægt 2014 VEJEN SPILDEVAND A/S VEJEN RENSEANLÆG A/S Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 1 Vedtægtens område... 4 2 Budget og regnskab... 5 3 Tilslutningsbidrag... 6 3.1 Tilslutningsbidrag...

Læs mere

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand december 2016 Rude Havvej 9, 8300 Odder Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Vedtægtens område... 2 3. Budget og regnskab... 3 4. Odder Spildevands indtægter...

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S

BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S 1 INDHOLD 1 VEDTÆGTENS OMRÅDE...3 2 HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S BUDGET OG REGNSKAB... 4 3 HOFOR SPILDEVAND DRAGØR A/S INDTÆGTER...5 4 TILSLUTNINGSBIDRAG...6

Læs mere

Betalingsvedtægter for Samsø Spildevand A/S

Betalingsvedtægter for Samsø Spildevand A/S Betalingsvedtægter for Samsø Spildevand A/S Forord Betalingsvedtægt for Samsø Spildevand A/S fastsætter regler for beregning af tilslutningsbidrag, samt anlægs- og driftsbidrag for ejendomme, der er eller

Læs mere

ENERGIFORSYNINGEN BETALINGSVEDTÆGT FOR KØGE AFLØB A/S. Med virkning fra den 1. januar 2012

ENERGIFORSYNINGEN BETALINGSVEDTÆGT FOR KØGE AFLØB A/S. Med virkning fra den 1. januar 2012 ENERGIFORSYNINGEN BETALINGSVEDTÆGT FOR KØGE AFLØB A/S Med virkning fra den 1. januar 2012 Side2 1. INDLEDNING I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 633

Læs mere

Tønder Spildevand A/S. Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg

Tønder Spildevand A/S. Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Tønder Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Gældende fra 1. januar 2016 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område... 3 Kapitel 2 Budget og regnskab... 3 Kapitel 3 Indtægter... 4 A.

Læs mere

Betalingsvedtægt for Spildevandsanlæg i Hørsholm Kommune

Betalingsvedtægt for Spildevandsanlæg i Hørsholm Kommune Hørsholm Vand ApS Betalingsvedtægt for Spildevandsanlæg i Hørsholm Kommune 2013 Pkt. 13.2 Revideret december 2012 Pkt. 7.1.1, 7.1.3 og 11.9 Revideret november 2013 Pkt. 11.10 Tilføjet november 2013 Indhold

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ringsted Spildevand A/S Maj 2009. 2 Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område, definitioner. 4 2. Budget og regnskab. 4 3. Tilslutningsbidrag 5 3.1 Tilslutningsbidrag. 5 3.2 Supplerende

Læs mere

Tønder Spildevand A/S

Tønder Spildevand A/S Tønder Spildevand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Fra 1. januar 2011. Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens område... 3 Kapitel 2 Budget og regnskab... 3 Kapitel 3 Indtægter... 4 A. Tilslutningsbidrag...4

Læs mere

Hvordan kommer de enkelte relevante lovbestemmelser til at se ud, når L 86 indskrives

Hvordan kommer de enkelte relevante lovbestemmelser til at se ud, når L 86 indskrives Hvordan kommer de enkelte relevante lovbestemmelser til at se ud, når L 86 indskrives lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. 1. Loven har til formål at sikre hensynet til princippet

Læs mere

HOLBÆK SPILDEVAND A/S. Betalingsvedtægt for Holbæk Spildevand A/S

HOLBÆK SPILDEVAND A/S. Betalingsvedtægt for Holbæk Spildevand A/S HOLBÆK SPILDEVAND A/S Betalingsvedtægt for Holbæk Spildevand A/S Gældende fra 1. januar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 Forord... 3 Kapitel 1: Grundlag for vedtægten... 4 Kapitel 2: Vedtægtens

Læs mere

Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S Hillerød Spildevand A/S er en virksomhed i den samlede koncern Hillerød Forsyning, som består af følgende virksomheder: Hillerød Forsyning Holding A/S, Hillerød

Læs mere

Betalingsvedtægt. Sorø Spildevand A/S. For. Gældende fra 1. januar 2014.

Betalingsvedtægt. Sorø Spildevand A/S. For. Gældende fra 1. januar 2014. Betalingsvedtægt For Sorø Spildevand A/S Gældende fra 1. januar 2014. 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Betalingsvedtægtens område.... 4 Kapitel 2 Lovhjemmel.... 4 Kapitel 3 Vedtægtens definitioner.... 4

Læs mere

Betalingsvedtægt. Spildevand

Betalingsvedtægt. Spildevand Betalingsvedtægt Spildevand Udgave: 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse 3.1 Tilslutningsbidrag 3 3.1.1 Bidragets størrelse 3 3.1.2 Supplerende tilslutningsbidrag 4 3.1.3 Forfaldstidspunkt 4 3.1.4 Pristalsregulering

Læs mere

VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT

VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT VESTFORSYNING SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT gældende pr. 1. januar 2014 Indholdsfortegnelse Indhold side Indledning 1 Kapitel 1, Vedtægtens område 1 Kapitel 2, Definitioner 1 Kapitel 3, Afgrænsning af

Læs mere

Betalingsvedtægt 2016 Lemvig Vand og Spildevand A/S

Betalingsvedtægt 2016 Lemvig Vand og Spildevand A/S Betalingsvedtægt 2016 Lemvig Vand og Spildevand A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1Vedtægtens område... 3 2 Definitioner... 3 3 Afgrænsning af Spildevandsselskabets opgaver... 4 4 Spildevandsselskabets

Læs mere

Betalingsvedtægt for Stevns Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Stevns Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Stevns Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Betalingsvedtægtens område... 4 3. Stevns Spildevand A/S budget og regnskab... 4 4. Stevns Spildevand A/S indtægter...

Læs mere

Betalingsvedtægt for Rødovre Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Rødovre Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Rødovre Spildevand A/S Indledning I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 716 af 23. juni 2001 har Rødovre Kommunalbestyrelse vedtaget

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. jf. lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010 med senere ændringer, har bestyrelsen i Rebild

Læs mere

Betalingsvedtægt. for. spildevand. ved. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S

Betalingsvedtægt. for. spildevand. ved. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S 2 Indholdsfortegnelse 0. Introduktion til Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S. 4 1.

Læs mere

Halsnæs Spildevand A/S

Halsnæs Spildevand A/S Halsnæs Spildevand A/S Betalingsvedtægt Januar 2014 I henhold til lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber mv., jfr. lovbekendtgørelse nr. 633 af 07.06.2010 (Betalingsloven) har Halsnæs

Læs mere

f o r L a n g e l a n d S p i l d e v a n d A p S S p i l d e v a n d s f o r s y n i n g s s e l s k a b

f o r L a n g e l a n d S p i l d e v a n d A p S S p i l d e v a n d s f o r s y n i n g s s e l s k a b B e t a l i n g s v e d t æ g t f o r L a n g e l a n d S p i l d e v a n d A p S S p i l d e v a n d s f o r s y n i n g s s e l s k a b F o t o : R u d k ø b i n g R e n s e a n l æ g G æ l d e n d e

Læs mere

Kapitel 3. Kloakforsyningens indtægter. Kloakforsyningens udgifter dækkes af tilslutningsbidrag, vandafledningsbidrag, særbidrag samt vejbidrag.

Kapitel 3. Kloakforsyningens indtægter. Kloakforsyningens udgifter dækkes af tilslutningsbidrag, vandafledningsbidrag, særbidrag samt vejbidrag. Betalingsvedtægt for Frederikssund kommunale Kloakforsyning I medfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 716 af 23. juni 2001, har Kommunalbestyrelsen vedtaget

Læs mere

Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Roskilde Kommune

Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Roskilde Kommune Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Roskilde Kommune Betalingsvedtægt for offentlige spildevandsanlæg i Roskilde Kommune I medfør af lov om betalingsregler m.v., jf. lovbekendtgørelse nr.716

Læs mere

Oktober 2006. Betalingsvedtægt for Nordfyns Kommune

Oktober 2006. Betalingsvedtægt for Nordfyns Kommune Oktober 2006 Betalingsvedtægt for Nordfyns Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Side Vedtægtens område 3 Kapitel 2 Kloakforsyningens budget og regnskab 4 Kapitel 3 Kloakforsyningens indtægter A. Tilslutningsbidrag

Læs mere

Thisted Vand A/S. Betalingsvedtægt

Thisted Vand A/S. Betalingsvedtægt Thisted Vand A/S Betalingsvedtægt Indholdsfortegnelse Betalingsvedtægtens område... 3 Budget og regnskab for spildevandshåndtering... 4 Bidrag for spildevandshåndtering... 5 Tilslutningsbidrag... 5 Tilslutningsbidrag

Læs mere

Horsens Vand A/S Alrøvej 11 8700 Horsens tlf.: 7626 8700 www.horsensvand.dk

Horsens Vand A/S Alrøvej 11 8700 Horsens tlf.: 7626 8700 www.horsensvand.dk Indhold Forord... 2 1. Betalingsvedtægtens område... 3 2. Budget og regnskab for spildevandshåndtering... 3 3. Bidrag for spildevandshåndtering... 4 3.1 Tilslutningsbidrag... 4 3.2 Vandafledningsbidrag...

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område FFV Spildevand A/S` budget og regnskab FFV Spildevand A/S` Indtægter

Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område FFV Spildevand A/S` budget og regnskab FFV Spildevand A/S` Indtægter FFV Spildevand A/S Januar 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område... 3 2. FFV Spildevand A/S` budget og regnskab... 3 3. FFV Spildevand A/S` Indtægter... 4 3.1 Tilslutningsbidrag... 4 3.1.1 Forfaldstidspunkt...

Læs mere

HOLBÆK SPILDEVAND A/S. Betalingsvedtægt for Holbæk Spildevand A/S

HOLBÆK SPILDEVAND A/S. Betalingsvedtægt for Holbæk Spildevand A/S HOLBÆK SPILDEVAND A/S Betalingsvedtægt for Holbæk Spildevand A/S Gældende fra 1. januar 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 3 Kapitel 1: Grundlag for vedtægten... 4 Kapitel 2: Vedtægtens områder... 4 Kapitel

Læs mere

Betalingsvedtægt 2015 Lemvig Vand og Spildevand A/S

Betalingsvedtægt 2015 Lemvig Vand og Spildevand A/S Betalingsvedtægt 2015 Lemvig Vand og Spildevand A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1Vedtægtens område... 3 2 Definitioner... 3 3 Afgrænsning af Spildevandsselskabets opgaver... 4 4 Spildevandsselskabets

Læs mere

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Lolland Spildevand A/S Lolland Varme A/S

Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Lolland Spildevand A/S Lolland Varme A/S Spildevand Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand Lolland Spildevand A/S Lolland Varme A/S Side 1/22 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 FORORD...3 1. BETALINGSVEDTÆGTENS OMRÅDE...4 2. BUDGET

Læs mere

Betalingsvedtægt for Billund Vand A/S, herunder Billund Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Billund Vand A/S, herunder Billund Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Billund Vand A/S, herunder Billund Spildevand A/S INDHOLD 1. VEDTÆGTENS OMRÅDE - 3-2. BILLUND VANDS BUDGET OG REGNSKAB - 4-3. BILLUND VANDS INDTÆGTER - 4-4. PRIVATE SPILDEVANDSANLÆG

Læs mere

Fanø Vand A/S Betalingsvedtægt for kloakforsyningen

Fanø Vand A/S Betalingsvedtægt for kloakforsyningen Fanø Vand A/S Betalingsvedtægt for kloakforsyningen Vedtægten træder i kraft 1. januar 2015. Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Fanø Vand A/S I medfør af Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse

Læs mere

Betalingsvedtægt for Struer Forsyning Spildevand A/S November 2014

Betalingsvedtægt for Struer Forsyning Spildevand A/S November 2014 Betalingsvedtægt for Struer Forsyning Spildevand A/S November 2014 Struer Forsyning Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område... 3 2. Struer Forsyning Spildevands budget og regnskab... 3 3. Struer Forsyning

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT. For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S

BETALINGSVEDTÆGT. For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S 1 BETALINGSVEDTÆGT For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S 2 Indholdsfortegnelse 1. FORORD...4 2. VEDTÆGTENS OMRÅDE...4 3. SPILDEVANDSFORSYNINGSSELSKABETS BUDGET OG

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT. For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S

BETALINGSVEDTÆGT. For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S 1 BETALINGSVEDTÆGT For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S 2 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 4 2. VEDTÆGTENS OMRÅDE... 4 3. SPILDEVANDSFORSYNINGSSELSKABETS BUDGET

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Januar 2014

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Januar 2014 Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Januar 2014 Bilag 6 BM4-13 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 1.1 Lovgrundlag m.v. 1.2 Vedtægtens område 1.3 Definitioner Kapitel 2 2.1 Spildevandsforsyningens budget og

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT. for Odsherred Spildevand A/S

BETALINGSVEDTÆGT. for Odsherred Spildevand A/S BETALINGSVEDTÆGT for Odsherred Spildevand A/S Med virkning fra den 1. januar 2011 1. Formål og lovgivning... 2 2. Odsherred Forsynings organisering... 2 3. Definitioner... 2 4. Vedtægtens område... 4 4.1

Læs mere

Betalingsvedtægt for Varde Kloak og Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Varde Kloak og Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Varde Kloak og Spildevand A/S Gældende fra xx. xxxxx 20xx Betalingsvedt ægt for Varde Kloak og Spildevand A/S...3 1 Vedtægtens område...3 2 Varde Kloak og Spildevand A/S budget og

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT. For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S

BETALINGSVEDTÆGT. For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S 1 BETALINGSVEDTÆGT For spildevandsanlæg tilhørende Assens Spildevand A/S og Assens Rensning A/S 2 Indholdsfortegnelse 1. FORORD...4 2. VEDTÆGTENS OMRÅDE...4 3. SPILDEVANDSFORSYNINGSSELSKABETS BUDGET OG

Læs mere

Thisted Vand A/S. Betalingsvedtægt

Thisted Vand A/S. Betalingsvedtægt Thisted Vand A/S Betalingsvedtægt 1 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1... 3 Vedtægtens område... 3 Kapitel 2... 3 Thisted Vand A/S budget og regnskab... 3 Kapitel 3... 4 Thisted Vand A/S indtægter... 4 A.

Læs mere

Betalingsvedtægt. for. spildevand. ved. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S

Betalingsvedtægt. for. spildevand. ved. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Gældende fra februar 2014 2 Indholdsfortegnelse 0. Introduktion til Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg under Skanderborg Forsyningsvirksomhed

Læs mere

Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s - 2015

Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s - 2015 Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s - 2015 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag... 3 2. Område... 3 3. Budget og regnskab... 3 4. Indtægter... 3 4.1 Tilslutningsbidrag... 4 4.2 Vandafledningsbidrag...

Læs mere

Odsherred Spildevand A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR ODSHERRED SPILDEVAND A/S

Odsherred Spildevand A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR ODSHERRED SPILDEVAND A/S BETALINGSVEDTÆGT FOR ODSHERRED SPILDEVAND A/S Med virkning fra den 1. januar 2015 1. Formål og lovgivning... 3 2. Odsherred Forsynings organisering... 3 3. Definitioner... 3 4. Vedtægtens område... 5 4.1

Læs mere

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S I medfør af Miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 633 af 7. juni 2010 af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2013

BETALINGSVEDTÆGT FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2013 BETALINGSVEDTÆGT FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Vedtægtens område... 3 2. FFV Spildevand A/S` budget og regnskab... 4 3. FFV Spildevand A/S` Indtægter... 4 3.1 Tilslutningsbidrag...4

Læs mere

Betalingsvedtægter for Roskilde Spildevand A/S

Betalingsvedtægter for Roskilde Spildevand A/S Betalingsvedtægter for Roskilde Spildevand A/S Januar 2014 Roskilde Forsyning A/S er ejet af Roskilde Kommune Vi leverer vand og fjernvarme og sørger for at aflede og rense spildevand. Vi har ansvaret

Læs mere

Notat. Betalingsvedtægten - Forslag til nye afsnit B og D jfr. trappemodellen

Notat. Betalingsvedtægten - Forslag til nye afsnit B og D jfr. trappemodellen Notat BILAG til bestyrelsesmøde i Aalborg Forsyning, Kloak A/S den 6. november 2013, punkt 5.3 Dato: 28.10.2013 Sagsnr.: 2013-41311 Dok. nr.: 2013-342461 Direkte telefon: 7743 9207 Initialer: BNN/all Kloak

Læs mere

Spildevandsforsyningsselskabet i Nyborg Kommune

Spildevandsforsyningsselskabet i Nyborg Kommune Betalingsvedtægt for NFS Spildevand A/S Spildevandsforsyningsselskabet i Nyborg Kommune December 2010 Indholdsfortegnelse 1 Vedtægtens område... 3 2 NFS Spildevand A/S` budget og regnskab... 3 3 NFS Spildevand

Læs mere

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S. Gældende fra 1. januar 2015

Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S. Gældende fra 1. januar 2015 Betalingsvedtægt for Esbjerg Spildevand A/S Gældende fra 1. januar 2015 I medfør af Miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 633. af 7. juni 2010 af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. (betalingsloven)

Læs mere

KlOAKFORSYNINGERNE. Leveringsbestemmelser for Brøndby Kloakforsyning A/S og Vallensbæk Kloakforsyning A/S

KlOAKFORSYNINGERNE. Leveringsbestemmelser for Brøndby Kloakforsyning A/S og Vallensbæk Kloakforsyning A/S KlOAKFORSYNINGERNE Leveringsbestemmelser for Brøndby Kloakforsyning A/S og Vallensbæk Kloakforsyning A/S 18.maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. indledende bestemmelser...3 2. Definitioner...3 3.Forsyningsområdet

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. Energi Viborg Vand A/S

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. Energi Viborg Vand A/S Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg Energi Viborg Vand A/S Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Vedtægtens anvendelsesområde... 2 Kapitel 2 Selskabets budget og regnskab... 3 Kapitel 3 Bidrag... 3 3.1 Tilslutningsbidrag...

Læs mere

2. Favrskov Spildevands budget og regnskab

2. Favrskov Spildevands budget og regnskab Betalingsvedtægt 2015 Indhold 1. Vedtægtens område...3 2. Favrskov Spildevands budget og regnskab...4 3. Favrskov Spildevands indtægter...6 4. Bidrag til den obligatoriske tømnings-ordning for bundfældningstanke...22

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning

Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning November 2006 30.11 2006 Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og kloakforsyning 2 af 11 I medfør af Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse

Læs mere

B e t a l i n g s v e d t æ g t

B e t a l i n g s v e d t æ g t B e t a l i n g s v e d t æ g t f o r L a n g e l a n d S p i l d e v a n d A p S S p i l d e v a n d s f o r s y n i n g s s e l s k a b F o t o : R u d k ø b i n g R e n s e a n l æ g G æ l d e n d e

Læs mere

Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Hillerød Spildevand A/S Hillerød Spildevand A/S er en virksomhed i den samlede koncern Hillerød Forsyning, som består af følgende virksomheder: Hillerød Forsyning Holding A/S, Hillerød

Læs mere

Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s

Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s Betalingsvedtægt for Haderslev Spildevand a/s Vedtægt 2011, revideret 2013 Indholdsfortegnelse 1 Vedtægtens grundlag... 3 2 Vedtægtens område... 3 3 Budget og regnskab... 3 4 Indtægter... 4 4.1 Tilslutningsbidrag...

Læs mere

Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S

Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Betalingsvedtægt FORSLAG 28. november 2011 I henhold til lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber mv., jfr. lovbekendtgørelse nr. 633 af 07.06.2010

Læs mere

det offentlige spildevand

det offentlige spildevand det offentlige spildevand betalingsvedtægt for københavns kommunes offentlige spildevandsanlæg www.ke.dk el gas vand varme afløb Imedfør af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Betalingsvedtægt for. Thisted Vand A/S

Betalingsvedtægt for. Thisted Vand A/S Betalingsvedtægt for Thisted Vand A/S Indholdsfortegnelse Betalingsvedtægtens område... 3 Budget og regnskab for spildevandshåndtering... 4 Bidrag for spildevandshåndtering... 5 Tilslutningsbidrag for

Læs mere