INVESTORER I DANSK LANDBRUG - HVAD ER PERSPEKTIVERNE. Kristian Skov

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INVESTORER I DANSK LANDBRUG - HVAD ER PERSPEKTIVERNE. Kristian Skov"

Transkript

1 INVESTORER I DANSK LANDBRUG - HVAD ER PERSPEKTIVERNE Kristian Skov

2 FORMÅL MED ARBEJDSPAKKEN Effekten af arbejdspakken skal være at opnå en yderligere styrkelse af vækstpotentialet, der i et samfundsmæssigt perspektiv vil styrke konkurrencekraften og synliggøre for investorer at der er et vækstlag blandt landbrugsvirksomhederne. 2..

3 OPSAMLING PÅ INTERVIEW AF INVESTORER Vores afdækning har givet os et større og brugbart indblik i investorers betydning for dansk landbrug. Og vi står særligt med fire findings: - Det giver bedre vækstbetingelser - Det giver bedre omdømme til branchen - Det giver en forbedring af den strategiske ledelse og retning - Der er barrier i forhold til at finde den rigtige til at drive ejendommen og til at finde den rigtige ejendomme. 3..

4 4..

5 VIDENSOPSAMLING - METODE Foreløbig foretaget 5 interviews Der repræsenterer: Professionelle investorer Finansielle institutter Rådgivningsbranchen Desk research Vurderet analyser og artikler på basis af eksisterende materiale og sekundære data. Det har været fra såvel interne som eksterne kilder. 5..

6 SPØRGSMÅL: HVORFOR ER DET INTERESSANT AT INVESTERE I DANSK LANDBRUG FOR INVESTORER? Danmark har en A++ rating og er derfor kendt som en sikker havn for investorer Rammevilkår i Danmark er gode og der er stabile forhold Infrastrukturen i Danmark er rigtig god Klimaforandringerne har internationalt store konsekvenser for mange lande. For Danmark er klimaforholdene stabile og det tiltrækker mange De politiske forhold er stabile og i forhold til fx Østeuropa Danmark producerer et Premium varemærke i en international kontekst og der er mange forbrugertrends, der peger i retning af at Danmark kan kapitalisere fødevareproduktionen ydereligere. Afkast i andre objekter er risikobetonet, hvis investoren vil have et sikkert afkast er landbrug interessant Billig finansiering (vi belåner kun ejendommene 55% i realkreditinstitutter den resterende del er finansieret af investorerne) Der er en række nødlidende landbrug som er interessant at investere i 6..

7 SPØRGSMÅL: HVILKE POTENTIALER SER DU FOR DEN FREMTIDIGE DRIFT, HVOR INVESTORER EJER DELE ELLER HELE LANDBRUG? Et mere professionelt virksomhedssetup og kultur Vi kommer med en professionalisering af hele landbrugsbedriftens setup (eksempler: rapportering, den strategiske ledelse og evner til at forretningsudvikle). Samtidig er det vigtigt for os, at der indsættes en professionel bestyrelse, der sikre den strategiske ledelse af bedrifterne og sikre udvikling af hvert site Vi har en meget tålmodig kapital, hvor vi giver medejeren eller lejeren mulighed for at få ryddet op, inden han skal tænke på terminer eller afdrag. Det er en anden virkelighed end hos de institutionelle investorer eller hos finansielle institutter. Virksomhedslandbrugene kommer til at forholde sig mere kritisk til risiko. At vi lære at sætte ord på, hvad de har af risici og hvad vi gør, hvis risikoen rammer os. Det er ikke nok at sige, at mælkeprisen nok aldrig kommer under 2 kr. igen. Det er måden hvorpå den unge landmand skal etableres. Det giver landmanden mulighed for at kunne koncentrere sig om sit håndværk, og hvor vi står for rapporteringen og for at virksomheden kører på det strategiske niveau. 7..

8 SPØRGSMÅL: HVILKE POTENTIALER SER DU FOR DEN FREMTIDIGE DRIFT, HVOR INVESTORER EJER DELE ELLER HELE LANDBRUG? Branchen Vi får skabt en virksomhedskultur på de landbrug, hvor der er investorer tilknyttet og det vil have en afsmittende effekt på den restende del af landbruget. Vi får et øget fokus på den løbende drift og afkast heraf. Vi får en professionalisering af dansk landbrug, der er gavnligt både for indtjening i erhvervet og for erhvervet omdømme. Landmændenes kompetencer vil løftes ydereligere fordi der vil blive sat nye standarder for effektivitet og produktivitet. Landmanden bliver direktøren og har pludselig mulighed for at sige stop, når han ikke vil være en del af det eller gerne vil ud og prøve kræfter med noget andet. For kommende generationer i erhvervet tror jeg, at det vil have en afsmittende effekt. Etableringsalderen vil stige ydereligere fordi der vil komme stigende krav til direktøren for landbrugene. Jeg tror dansk landbrug får en mere markant bæredygtighedsprofil fordi de eksterne investorer (specielt kapitalfonde) vil stille krav til landmandens bæredygtighedsprofil herunder dyretæthed i DE/m2, pesticidforbrug/ha, elforbrug/ha mv. 8..

9 SPØRGSMÅL: HVILKE POTENTIALER SER DU FOR DEN FREMTIDIGE DRIFT, HVOR INVESTORER EJER DELE ELLER HELE LANDBRUG? Vækstmuligheder Jeg tror, at investorer kan blive løftestang for de dygtigste landmænd, som vil noget mere og ser vækstpotentialer nationalt og internationalt Det er løsningen for de mange unge landmænd, der ønsker at etablere sig på et landbrug nu og på den længere bane De investorer der vil involvere sig i landbrugene vil bidrage med nye kompetencer, der kan skabe nye vækstmuligheder 9..

10 SPØRGSMÅL: HVILKE BARRIERER FORHINDRE AT VI IKKE SER EN MARKANT STIGNING I ANTALLET AF LANDBRUG DER ER EJET AF INVESTORER? Først og fremmest tror jeg, at det er en udfordring og finde det rigtige landbrug og finde den rigtige landmand til at drive det Der er masser af landbrug - men alt for få der evner at drive dem Holdningen blandt landmænd de forstår ikke konceptet for hvad det vil sige, at det er en investorer der ejer landbruget. Det er en stor barriere! Den danske bondekultur er en stor barriere for at ikke flere investorer investerer i dansk landbrug. En businessog bondekultur er modstridende! Vi har stadig flere danske landmænd der har mulighed for at investere i dansk landbrug. Så længe de kan se potentialet i at investere i dansk landbrug, så tror jeg det er svært for investorer at komme ind på markedet Der er flere andre salgsmuligheder for sælgere af landbrugsejendomme 10..

11 Investorer - Opsamling på interview Kristian Skov

12 Formål og metode Formål Afdækning af at have investorer tilknyttet dansk landbrug og hvorledes det vil styrke dansk landbrugs konkurrencekraft og dens samfundsmæssige betydning Metode Dataindsamling via interviews, der repræsenterer: Professionelle investorer Kapitalfonde Samarbejdspartnere (rådgivere og finansielle institutter) Desk research Vurderet analyser og artikler på basis af eksisterende materiale og sekundære data. Det har været fra såvel interne som eksterne kilder

13 Konklusionerne - Potentialer og udfordringer Vores afdækning har givet os et større og brugbart indblik i investorers betydning for dansk landbrug, hvor særligt 4 findings står klart: Det giver det enkelte landbrug og branchen bedre vækstbetingelser Branchens omdømme styrkes Det enkelte landbrug får en forbedret strategisk ledelse og rapportering Der er barrierer i forhold til at finde den rigtige til at drive ejendommen og til at finde de rigtige ejendomme

14 Vækstbetingelser Jeg tror, at investorer kan blive løftestang for de dygtigste landmænd, som vil noget mere og ser vækstpotentialer nationalt og internationalt Det er løsningen for de mange unge landmænd, der ønsker at etablere sig på et landbrug nu og på den længere bane De investorer der vil involvere sig i landbrugene vil bidrage med nye kompetencer, der kan skabe nye vækstmuligheder Landmændenes kompetencer vil løftes yderligere, fordi der vil blive sat nye standarder for effektivitet og produktivitet

15 Branchens omdømme Vi får skabt en virksomhedskultur på de landbrug, hvor der er investorer tilknyttet og det vil have en afsmittende effekt på den resterende del af landbruget. Vi får et øget fokus på den løbende drift og afkast heraf. Vi får en professionalisering af dansk landbrug, der er gavnlig både for indtjening i erhvervet og for erhvervets omdømme. For kommende generationer i erhvervet tror jeg, at det vil have en afsmittende effekt. Etableringsalderen vil stige yderligere, fordi der vil komme stigende krav til direktøren for landbrugene. Jeg tror dansk landbrug får en mere markant bæredygtighedsprofil fordi de eksterne investorer (specielt kapitalfonde) vil stille krav til landmandens bæredygtighedsprofil herunder dyretæthed i DE/m2, pesticidforbrug/ha, elforbrug/ha mv

16 Forbedre den strategiske ledelse Vi kommer med en professionalisering af hele landbrugsbedriftens setup, som fx rapportering, den strategiske ledelse og evner til at forretningsudvikle. Landmanden bliver direktøren og har pludselig mulighed for at sige stop, når han ikke vil være en del af det - eller gerne vil ud og prøve kræfter med noget andet. Virksomhedslandbrugene kommer til at forholde sig mere kritisk til risiko. At vi lærer at sætte ord på, hvad de har af risici og hvad vi gør, hvis risikoen rammer os. Det er ikke nok at sige, at mælkeprisen nok aldrig kommer under 2 kr. igen. Det er måden hvorpå den unge landmand skal etableres. Det giver landmanden mulighed for at kunne koncentrere sig om sit håndværk, og hvor vi står for rapporteringen og for at virksomheden kører på det strategiske niveau.

17 Barriere Det er først og fremmest en udfordring, at finde det rigtige landbrug og finde den rigtige landmand til at drive det Der er masser af landbrug - men alt for få der evner at drive dem Holdningen blandt landmænd de forstår ikke konceptet for hvad det vil sige, at det er en investor der ejer landbruget. Det er en stor barriere! Den danske bondekultur er en stor barriere for at ikke flere investorer investerer i dansk landbrug. En business- og bondekultur er modstridende! Så længe danske landmænd kan se et potentiale i at investere i dansk landbrug, så tror jeg det er svært for investorer at komme ind på markedet Der er flere andre salgsmuligheder for sælgere af landbrugsejendomme

18 Er det kun for talentet det er relevant, at tilknytte en investor? Hvad med vækstlandmanden?

19 Opslag fra facebook 4 vigtige områder er fundet særligt med fokus på investorer og deres betydning for dansk landbrug: Vækst Branchen Ledelse Barrierer Hvis du ikke kan få adgang til videoen, kan du kontakte SEGES. Videoen er dokumenteret i projektets arkiv.

20 Investorer i dansk landbrug Hør podcasten Investorer i dansk landbrug. Du finder podcasten i itunes, via Android og på SEGES Podcast: Hvis du ikke kan få adgang til podcasten, kan du kontakte SEGES. Podcasten er dokumenteret på SEGES Podcast og i projektets arkiv.

Fremtidens Landbrug - hvor skal væksten komme fra? 7. December 2017 Chefkonsulent Ivan Damgaard

Fremtidens Landbrug - hvor skal væksten komme fra? 7. December 2017 Chefkonsulent Ivan Damgaard Fremtidens Landbrug - hvor skal væksten komme fra? 7. December 2017 Chefkonsulent Ivan Damgaard GODMORGEN OG VELKOMMEN Dagens program 1. Velkomst v/anders Søgaard 2. Præsentation af projektet og formål

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5

Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5 Notat SEGES P/S SEGES Økonomi & Virksomhedsledelse Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet 22.12.2015 Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5 Forretningsudvikling i

Læs mere

20.02 2015 Kristian V. Skov Pedersen samt William S. Andersen SÆT OMVERDENSANALYSEN I SPIL - ET BLIK PÅ FREMTIDENS UDVIKLINGSPARAMETER

20.02 2015 Kristian V. Skov Pedersen samt William S. Andersen SÆT OMVERDENSANALYSEN I SPIL - ET BLIK PÅ FREMTIDENS UDVIKLINGSPARAMETER 20.02 2015 Kristian V. Skov Pedersen samt William S. Andersen SÆT OMVERDENSANALYSEN I SPIL - ET BLIK PÅ FREMTIDENS UDVIKLINGSPARAMETER PROJEKTET: SÆT OMVERDENSANALYSEN I SPIL Projektets formål: Flere landmænd

Læs mere

Økonomiaften Palle Høj, direktør, , Aulum den 7. marts 2018

Økonomiaften Palle Høj, direktør, , Aulum den 7. marts 2018 Økonomiaften Palle Høj, direktør, 20249998, pah@sagro.dk Aulum den 7. marts 2018 Agenda verden ifølge Fruergaard 1. Den økonomiske situation 2. De store udfordringer: Generationsskifte og salg 3. Samarbejde

Læs mere

Program Rådgivning af Vækstlandbrug

Program Rådgivning af Vækstlandbrug Program Rådgivning af Vækstlandbrug Introduktion Vækstlandbrug og deres udvikling Video med 3 vækstlandmænd Introduktion til workshop Workshop i grupper Opsamling i plenum Rådgivning af Vækstlandbrug Økonomikonferencen

Læs mere

Succesfuld virksomhedskøb muligheder og ejerformer. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA

Succesfuld virksomhedskøb muligheder og ejerformer. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Succesfuld virksomhedskøb muligheder og ejerformer Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Agenda Køb af landbrugsvirksomhed Hvad er de overordnede vilkår og hvilke muligheder er der i erhvervet? Ejendomsmarkedet

Læs mere

Når viden introduceres på børsen

Når viden introduceres på børsen 28. marts 2000 Når viden introduceres på børsen Peter Gormsen*, Per Nikolaj D. Bukh* og Jan Mouritsen** *Aarhus Universitet, **Handelshøjskolen i Købehavn Et af de centrale spørgsmål i videnregnskabsprojektet

Læs mere

Maskininvesteringer nye ejerformer

Maskininvesteringer nye ejerformer Maskininvesteringer nye ejerformer Vækst i landbruget kan understøttes af nye ejerformer indenfor maskininvesteringer, finansieringslyst og cirkulær økonomi Direktør i Nykredit Leasing Mik Kristensen Agenda

Læs mere

Hvor skal kapitalen komme fra?

Hvor skal kapitalen komme fra? Hvor skal kapitalen komme fra? Fondsfinansiering i Dansk Landbrug Torben Andersen Dansk Farm Management A/S Mail: toa@agrofond.dk Tel: +45 4010 7877 1 1992K1 1992K4 1993K3 1994K2 1995K1 1995K4 1996K3 1997K2

Læs mere

Generationsskifte perspektiver og muligheder. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA

Generationsskifte perspektiver og muligheder. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Generationsskifte perspektiver og muligheder Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Agenda Generationsskifte Hvad er de overordnede vilkår og hvilke muligheder er der i erhvervet? Ejendomsmarkedet Muligheder

Læs mere

Et samfund rigere på muligheder

Et samfund rigere på muligheder Et samfund rigere på muligheder Et samfund rigere på muligheder. August 2017 Finans Danmark og Mensch. Et samfund rigere på muligheder Fælles interesser. Når finanssektoren går sammen i Finans Danmark,

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

DEN 18. JANUAR 2017 KRISTIAN SKOV KOMPETENCER & VÆKST FÅ SUCCES MED INNOVATION

DEN 18. JANUAR 2017 KRISTIAN SKOV KOMPETENCER & VÆKST FÅ SUCCES MED INNOVATION DEN 18. JANUAR 2017 KRISTIAN SKOV KOMPETENCER & VÆKST FÅ SUCCES MED INNOVATION Kristian Skov SEGES - Afdelingsleder i Kompetencer & Vækst - Optaget af næste generation rådgivere og landmænd - Strategi

Læs mere

Pensionskapital i havmølleparker hvorfor og hvordan? Adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark 29. september 2011

Pensionskapital i havmølleparker hvorfor og hvordan? Adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark 29. september 2011 Pensionskapital i havmølleparker hvorfor og hvordan? Adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark 29. september 2011 PensionDanmark kort fortalt Danmarks største pensionskasse med 600.000 medlemmer

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

DCH International Eksport af dansk knowhow

DCH International Eksport af dansk knowhow DCH International Eksport af dansk knowhow 364,4 DCH International Synergihuset Dannevirkevej 6 7000 Fredericia Danmark T: +45 64 81 26 00 F: +45 64 81 26 01 E: mail@dchi.dk W: dchi.dk CVR: 26088577 302,7

Læs mere

EJERSKIFTE FOR VIRKSOMHEDSEJERE

EJERSKIFTE FOR VIRKSOMHEDSEJERE EJERSKIFTE FOR VIRKSOMHEDSEJERE - ALLE TALER OM DET, FÅ GØR NOGET VED DET IMENS DU KONCENTRERER DIG OM DIN VIRKSOMHED, FINDER VI DET 100 % RIGTIGE MATCH TIL DIG AGENDA MATCH-ONLINE A/S ALT STARTER MED

Læs mere

Hvor skal kapitalen komme fra?

Hvor skal kapitalen komme fra? Hvor skal kapitalen komme fra? Fondsfinansiering i Dansk Landbrug Torben Andersen Dansk Farm Management A/S Mail: toa@agrofond.dk Tel: +45 4010 7877 1 Danske landbrugspriser (ejendomme) Kraftigt stigende

Læs mere

Opsamling til konferencen. Hvor skal væksten komme fra

Opsamling til konferencen. Hvor skal væksten komme fra Opsamling til konferencen Hvor skal væksten komme fra Case 1 Mogens Pedersen købte sine forældres konventionelt drevne ejendom i 2001, der dengang bestod af 200 køer og 200 ha. planteavl siden har Mogens

Læs mere

Forpagtning af nød og lyst

Forpagtning af nød og lyst Juni 2017 Forpagtning af nød og lyst Baggrund Landbruget har siden starten af 80 erne oplevet en støt stigning i arealet af forpagtet jord. Notatet gengiver den hidtidige udvikling, den forventede udvikling

Læs mere

Noget at leve af noget at leve for. Landbrugskundedirektør Lene Gade Hovmøller

Noget at leve af noget at leve for. Landbrugskundedirektør Lene Gade Hovmøller Noget at leve af noget at leve for Landbrugskundedirektør Lene Gade Hovmøller Vækstfonden - team LAND Mig selv sagde hunden.. - Udstyret med solid opvækst på kvægejendom på Mors med alt hvad det indebærer.

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Leder Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Der var meget at glæde sig over i det forgangne år. Fødevare- og landbrugspakken slog for alvor igennem i forbindelse med årets høst. PSO-afgiften er under

Læs mere

Ny landbrugslov - nye ejerformer - hvad betyder det i praksis?

Ny landbrugslov - nye ejerformer - hvad betyder det i praksis? Ny landbrugslov - nye ejerformer - hvad betyder det i praksis? Af udviklings- og rådgivningschef Anders Andersen, LandboSyd Tlf. 74365066 / 23282471 mail aan@landbosyd.dk Tidligere udfordringer ved vækst

Læs mere

Dansk Farm Management

Dansk Farm Management Dansk Farm Management Udvælgelse af gårde som egner sig til investering Vurdering af potentiale i ejendommen Vurdering af afkastevne på ejendommen hænge sammen? Vurdering af potentielle forpagtere Trackrecord

Læs mere

Den 24. marts 2015 Eva Gleerup Økonomi og Virksomhedsledelse

Den 24. marts 2015 Eva Gleerup Økonomi og Virksomhedsledelse Den 24. marts 2015 Eva Gleerup Økonomi og Virksomhedsledelse ORIENTERING FRA SEGES - LEVERANCER I 2015 DELTIDSLANDMANDENS SAMFUNDSØKONOMISKE POTENTIALE OG EFFEKT PROJEKTETS FORMÅL DELTIDSLANDMANDENS SAMFUNDSØKONOMISKE

Læs mere

DANMARKS ØKOLOGISKE JORDBRUGSFOND

DANMARKS ØKOLOGISKE JORDBRUGSFOND DANMARKS ØKOLOGISKE JORDBRUGSFOND Formålet er: At bidrage til mere natur, bedre miljø og til generationsskifte i landbruget i Danmark ved at fastholde og øge det økologiske landbrugsareal i Danmark. Fonden

Læs mere

Lov om landbrugsejendomme ændret pr. 1. april 2010 Potentiale for ekstern kapital?

Lov om landbrugsejendomme ændret pr. 1. april 2010 Potentiale for ekstern kapital? Nr. 1 Lov om landbrugsejendomme ændret pr. 1. april 2010 Potentiale for ekstern kapital? v/ejendomskonsulent Svend Sommerlund, Ejendom & Jura Grøn vækst I Formål: at skabe bedre rammer for et selvbærende

Læs mere

Markedet set fra købers synsvinkel. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA

Markedet set fra købers synsvinkel. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Markedet set fra købers synsvinkel Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Agenda Landbrugets økonomi fremadrettet Krav til afkast og bremselængde i økonomien Muligheder for finansiering Kort om mulige

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Vi er et stærkt team på arbejdsmiljø, og vi ser helst, at dine medarbejdere er sunde og sikre - hele dagen, også når de holder fri 2013 Sponsorkoncept:

Læs mere

ELITEUDDANNELSE FOR FREMTIDENS LANDMAND. Eksklusivt bachelormodul med fokus på forretningsudvikling og innovation

ELITEUDDANNELSE FOR FREMTIDENS LANDMAND. Eksklusivt bachelormodul med fokus på forretningsudvikling og innovation ELITEUDDANNELSE FOR FREMTIDENS LANDMAND Eksklusivt bachelormodul med fokus på forretningsudvikling og innovation Pilotprojekt udarbejdet af VIA University College og SEGES for Miljø- & Fødevareministeriet

Læs mere

Hvor skal kapitalen komme fra? Også til økologi?

Hvor skal kapitalen komme fra? Også til økologi? Hvor skal kapitalen komme fra? Også til økologi? Fondsfinansiering i Dansk Landbrug Dansk Farm Management A/S Mail: toa@agrofond.dk Tel: +45 4010 7877 Mail: hcj@agrofond.dk Tel: +45 2165 0022 1 1992K1

Læs mere

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 12. november 2015 Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 Denne regionale aftale mellem Væksthus Hovedstadsregionen og KKR Hovedstaden er enslydende med den aftale, der indgås mellem KKR Sjælland

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Sådan forbedrer vi konkurrenceevnen

Sådan forbedrer vi konkurrenceevnen Rammevilkår vs. driftsledelse Sådan forbedrer vi konkurrenceevnen KvægKongres 2016 29. februar - 1. marts, Herning Kongrescenter Henrik Zobbe, Institutleder Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig Finansudvalget 2010-11 Aktstk. 76 Svar på 8 Spørgsmål 1 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 7. februar 2011 Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig kapital Inspirationspunkter Jeg vil

Læs mere

Ny landbrugslov og fremtidig ejer-/generationsskifte. V. Ejendomskonsulent Harlev Thesbjerg & Udviklings- og rådgivningschef Anders Andersen

Ny landbrugslov og fremtidig ejer-/generationsskifte. V. Ejendomskonsulent Harlev Thesbjerg & Udviklings- og rådgivningschef Anders Andersen Ny landbrugslov og fremtidig ejer-/generationsskifte V. Ejendomskonsulent Harlev Thesbjerg & Udviklings- og rådgivningschef Anders Andersen Disposition 1. Landbrugsloven før og nu. 2. Selskaber kontra

Læs mere

Bliv den bedste i klassen - strategi for gården

Bliv den bedste i klassen - strategi for gården Bliv den bedste i klassen - strategi for gården Økologikongres den 29. november 2017 Velkomst Præsentation William S. Andersen Solvejg Horst Petersen Kirsten Rasmussen Arbejdsopgaver Strategi og Forretningsudvikling

Læs mere

Svineproduktion med ekstern investor v. Esben og Roald Thing, Lars Jørgen Andersen og Morten Dahl Thomsen. Rammegård A/S fra drøm til virkelighed

Svineproduktion med ekstern investor v. Esben og Roald Thing, Lars Jørgen Andersen og Morten Dahl Thomsen. Rammegård A/S fra drøm til virkelighed Svineproduktion med ekstern investor v. Esben og Roald Thing, Lars Jørgen Andersen og Morten Dahl Thomsen Rammegård A/S fra drøm til virkelighed Agenda 1. Kort om Rammegård og hvorfor køb i selskabsform

Læs mere

Lederskab i en turbulent verden. Niels Duedahl, CEO, SE

Lederskab i en turbulent verden. Niels Duedahl, CEO, SE Lederskab i en turbulent verden Niels Duedahl, CEO, SE Markedet ændrer sig med stor hastighed Vi er nødt til at revidere vores samfundsmodel på mange områder Ny Teknologi og konstant Innovation er det

Læs mere

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016 06. juni 2007 København Ejerleder 2016 Kort om analysen Nykredit Ejerlederanalyse gennemføres hvert andet år blandt ca. 1.000 ejerledere. Ejerledere er i denne sammenhæng defineret som en person, der både

Læs mere

Herning 29. februar 2016 Ulrik Toftegaard Jensen, SEGES Kvæg Vibeke Fladkjær Nielsen, SEGES Kvæg RÅDGIVNING I ET NYT PERSPEKTIV

Herning 29. februar 2016 Ulrik Toftegaard Jensen, SEGES Kvæg Vibeke Fladkjær Nielsen, SEGES Kvæg RÅDGIVNING I ET NYT PERSPEKTIV Herning 29. februar 2016 Ulrik Toftegaard Jensen, SEGES Kvæg Vibeke Fladkjær Nielsen, SEGES Kvæg RÅDGIVNING I ET NYT PERSPEKTIV KVÆGKONGRES 2016 RÅDGIVERENS ROLLE I DAG (INTERVIEW KVÆGCHEFER) Vores nye

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Nye muligheder for dine pensionsmidler

Nye muligheder for dine pensionsmidler Nye muligheder for dine pensionsmidler Kapital- og ratepensionsmidler kan nu investeres i unoterede aktier. FÅ UNDERSKOVEN AF DANSKE VIRKSOMHEDER TIL AT BLOMSTRE Skatteminister Kristian Jensen Har du viden

Læs mere

Ejerskab og finansiering

Ejerskab og finansiering Ejerskab og finansiering Oversigt og eksempler Overblik Ejerskab og finansiering er et spørgsmål om at optimere: Økonomiske parametre: Skat, renter, udgifter Organisatoriske opgaver: Regnskaber, rapportering

Læs mere

Landbruget om 10 år. Ved Nørresundby Bank. Kristian Skov d. 17. juni 2014

Landbruget om 10 år. Ved Nørresundby Bank. Kristian Skov d. 17. juni 2014 Landbruget om 10 år Ved Nørresundby Bank Kristian Skov d. 17. juni 2014 Hvordan ser landbruget ud i 2050? Ifølge bogen 2050 Der bli r et yndigt land Hvordan ser landmanden ud i 2050? - Kompetencer, ejerformer

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

AP pension investerer også i økologisk landbrug?

AP pension investerer også i økologisk landbrug? AP pension investerer også i økologisk landbrug? Fondsfinansiering i Dansk Landbrug Inspirationsdag 12 maj 2015, Herning Dansk Farm Management A/S Mail: toa@agrofond.dk Tel: +45 4010 7877 Mail: hcj@agrofond.dk

Læs mere

Talen til samråd AO[om dansk svineproduktion] i Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri onsdag den 10. september 2014, kl. 14.

Talen til samråd AO[om dansk svineproduktion] i Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri onsdag den 10. september 2014, kl. 14. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 519 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Dep Sagsnr.:27154 Dok.: 716914

Læs mere

Pejlemærker og kritiske succesfaktorer for fremtidens kvægbrug

Pejlemærker og kritiske succesfaktorer for fremtidens kvægbrug Pejlemærker og kritiske succesfaktorer for fremtidens kvægbrug v/susanne Clausen, afdelingsleder Indhold Pejlemærker for fremtiden Kritiske succesfaktorer på fremtidens kvægbedrift Opsamling Trends og

Læs mere

HARMONI PÅ BEDRIFTEN DIN KOMMUNE DIN MEDSPILLER

HARMONI PÅ BEDRIFTEN DIN KOMMUNE DIN MEDSPILLER Kvægkongres 2015 Specialkonsulent Vibeke Fladkjær Nielsen, SEGES HARMONI PÅ BEDRIFTEN DIN KOMMUNE DIN MEDSPILLER DAGENS PROGRAM Baggrunden for idéen til Harmoni på bedriften Præsentation af forarbejdet

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Den økonomiske situation hvornår sker der noget politisk? LandboSyd 31. august 2015

Den økonomiske situation hvornår sker der noget politisk? LandboSyd 31. august 2015 Den økonomiske situation hvornår sker der noget politisk? LandboSyd 31. august 2015 Den aktuelle økonomiske situation Hvad er der sket? Før finanskrisen Højkonjunktur Liberal finansiering Omkostningsstigninger

Læs mere

Bliv klogere på etablering og generationsskifte. Tirsdag den 10. april 2018

Bliv klogere på etablering og generationsskifte. Tirsdag den 10. april 2018 Bliv klogere på etablering og generationsskifte Tirsdag den 10. april 2018 Program Generationsskifte i landbruget v/morten Dahl Thomsen, SAGRO Eksempler på ejerskifte Steffen Møller Bjerre overtagelse

Læs mere

Værditilvækster - Hvilke behov har de?

Værditilvækster - Hvilke behov har de? Værditilvækster - Hvilke behov har de? Fra lead user interviews VirksomhedsRådgivning Kunden oplever et hul i DLBR s ydelser : - Indsigt i virksomhedsforhold gerne fra andre brancher - Kobling af status

Læs mere

Er krisen i landbruget slut?

Er krisen i landbruget slut? 22-01-2014 1 Er krisen i landbruget slut? VfL Plantekongressen, den 14. januar 2014 Områdedirektør Arne Jørgensen, Sydbank Landbrug 22-01-2014 2 Er krisen i landbruget slut? Ja (?) Nej (?) 22-01-2014 3

Læs mere

Hvad betragter Finanssektoren som et overlevelsesdygtigt landbrug?

Hvad betragter Finanssektoren som et overlevelsesdygtigt landbrug? Hvad betragter Finanssektoren som et overlevelsesdygtigt landbrug? Landbrugschef Søren Porsbjerg 24. februar 2012 Disposition Stabile og forudsigelige rammer Strategi for fremtiden Lønsomhed Adgang til

Læs mere

QR koder kræver dels en fysisk genstand at klistre koden på, og dels er operationen noget omfattende med print af kode og fysisk opsætning af denne.

QR koder kræver dels en fysisk genstand at klistre koden på, og dels er operationen noget omfattende med print af kode og fysisk opsætning af denne. Notat SEGES P/S Koncern Digital Stedfæstede instrukser ved brug af Recho Ansvarlig JPH Projekt: 7463, Kompetenceudvikling - når landmanden har tid og behov Oprettet 12-2015 Side 1 af 6 Stedfæstede instrukser

Læs mere

Investoranalysen 2014

Investoranalysen 2014 Danske investorers syn på rådgivning og information i forbindelse med investeringsbeviser. 1 Indhold Introduktion 3 Investorprofil.4 Investortyper.5 Information.6 Rådgivning..9 Sådan blev undersøgelsen

Læs mere

Transaction Services info Corporate Finance køb og salg af virksomheder

Transaction Services info Corporate Finance køb og salg af virksomheder Transaction Services Due diligence ved virksomhedsovertagelse Finansiel og driftsøkonomisk due diligence Identifikation af risici og muligheder Vurderinger af indtjeningskvaliteten Arbejdskapitalanalyser

Læs mere

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors PROSPEKT TradingAGROA/S Investering i afgrødefutures AgroConsultors TradingAGRO A/S HVORFOR? Peter Arendt og Anders Dahl har i en årrække investeret i afgrødefutures. I de seneste år har de genereret et

Læs mere

2 Den lille bog om kapitalfonde

2 Den lille bog om kapitalfonde EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 1 30/10/2013 12:49 2 Den lille bog om EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 2 30/10/2013 12:49 3 Den lille bog om Virksomhedsejere findes i flere forskellige former. Nogle virksomheder

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

Velkommen til temaet Tag chancen, men kend risikoen

Velkommen til temaet Tag chancen, men kend risikoen Velkommen til temaet Tag chancen, men kend risikoen Michael Maahr, Danske Bank Thomas Frederiksen, Danske Bank Torben Ulf Larsen, Hvor vil vi stille skarpt? Metode til risikostyring Danske Banks kreditvurdering

Læs mere

Kapitaltilførsel til landbruget fremadrettet. Økonomiens dag 5. maj 2011 V. Niels Jørgen Pedersen

Kapitaltilførsel til landbruget fremadrettet. Økonomiens dag 5. maj 2011 V. Niels Jørgen Pedersen Kapitaltilførsel til landbruget fremadrettet Økonomiens dag 5. maj 2011 V. Niels Jørgen Pedersen Mangfoldig udvikling i Danmark Danmark som videnslaboratorium Made in Denmark 2.0 Vi gør Danmark større

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Landbrugsprojekter i udlandet Sale and lease back koncept. - Likviditetsfrigørelse for Sælger - Sikker investering for Køber

Landbrugsprojekter i udlandet Sale and lease back koncept. - Likviditetsfrigørelse for Sælger - Sikker investering for Køber Landbrugsprojekter i udlandet Sale and lease back koncept - Likviditetsfrigørelse for Sælger - Sikker investering for Køber Udarbejdet af: DLBR ADVICE Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Udkærsvej 15,

Læs mere

Strategi i praksis LMO Fagland d. 25. nov v/keld Bech Møller, LMO og gårdejer Henrik Kreutzfeldt

Strategi i praksis LMO Fagland d. 25. nov v/keld Bech Møller, LMO og gårdejer Henrik Kreutzfeldt Strategi i praksis LMO Fagland d. 25. nov. 2015 v/keld Bech Møller, LMO og gårdejer Henrik Kreutzfeldt Dagens program 1. Hvorfor skal enhver virksomhed have en strategi? 2. Begrebsafklaring strategi bredt

Læs mere

ST. GRUPPE MØDE DEN 26. JUNI 2015 ARBEJDSPAKKE 5 - FORANDRINGSLEDELSE

ST. GRUPPE MØDE DEN 26. JUNI 2015 ARBEJDSPAKKE 5 - FORANDRINGSLEDELSE SEGES, Agro Food park 15 26 juni 2015 v/ projektleder Ulrik Toftegaard Jensen Journalnr 14-0546959 ST. GRUPPE MØDE DEN 26. JUNI 2015 ARBEJDSPAKKE 5 - FORANDRINGSLEDELSE DAGSORDEN STYREGRUPPEMØDE 1. Formål

Læs mere

Interessentanalyse, kommunikationsstrategi, hjemmeside mv. Chris Kjeldsen Troels Præst Irene Wiborg

Interessentanalyse, kommunikationsstrategi, hjemmeside mv. Chris Kjeldsen Troels Præst Irene Wiborg Interessentanalyse, kommunikationsstrategi, hjemmeside mv. Chris Kjeldsen Troels Præst Irene Wiborg Udgangspunkt Hvordan formidler vi en stor og kompliceret alliance indeholdende mange forskellige forskningsvinkler

Læs mere

Vækstpotentialet i dansk landbrug hvor skal vi se mulighederne?

Vækstpotentialet i dansk landbrug hvor skal vi se mulighederne? Vækstpotentialet i dansk landbrug hvor skal vi se mulighederne? ved Henrik Zobbe, direktør/institutleder Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet

Læs mere

Svineproduktion med eksterne investorer v. Morten Dahl Thomsen, cheføkonom, Cand.Agro/MBA. Sorø 14. november 2017

Svineproduktion med eksterne investorer v. Morten Dahl Thomsen, cheføkonom, Cand.Agro/MBA. Sorø 14. november 2017 Svineproduktion med eksterne investorer v. Morten Dahl Thomsen, cheføkonom, Cand.Agro/MBA Sorø 14. november 2017 Svineproduktion med eksterne investorer Agenda Hvorfor tænke selskab og eksterne investorer

Læs mere

Finansiering af dansk landbrugs globale udviklingspotentiale

Finansiering af dansk landbrugs globale udviklingspotentiale Finansiering af dansk landbrugs globale udviklingspotentiale Bankdirektør Anders Jensen Disposition Dansk landbrugs globale udviklingspotentiale Hvad kendetegner dansk landbrug? Landbrugets betydning for

Læs mere

Europa-Kommissionens hvidbog om forbedring af EU s indre marked rammer for investeringsfonde KOM(2006)686

Europa-Kommissionens hvidbog om forbedring af EU s indre marked rammer for investeringsfonde KOM(2006)686 Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0686 Bilag 3 Offentligt SUPPLERENDE GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 19. juni 2007 Eksp.nr. JAV/ Europa-Kommissionens hvidbog om forbedring af EU s indre marked rammer

Læs mere

Udvikling af dansk landbrug

Udvikling af dansk landbrug 4. maj 2015 Udvikling af dansk landbrug Udfordringer Landbrugs- og fødevareerhvervet har væsentlig betydning for dansk økonomi. Det globale marked for fødevarer og fødevareteknologi er i hastig vækst,

Læs mere

FINANSIERING AF DANSK LANDBRUG I FREMTIDEN? 29. oktober 2015. Adm. direktør, Lasse Nyby

FINANSIERING AF DANSK LANDBRUG I FREMTIDEN? 29. oktober 2015. Adm. direktør, Lasse Nyby FINANSIERING AF DANSK LANDBRUG I FREMTIDEN? 29. oktober 2015 Adm. direktør, Lasse Nyby Lasse Nyby Adm. direktør Bestyrelsesformand: JSNA Holding A/S Aktieselskabet Skelagervej 15 Beskæftigelse Ansat i

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

Hvert tiende danske selskab er et zombieselskab

Hvert tiende danske selskab er et zombieselskab Hvert tiende danske selskab er et zombieselskab I USA og UK bruges betegnelsen zombieselskab om forgældede selskaber, der er ude af stand til at betale af på deres gæld, men som alligevel lever videre

Læs mere

Workshop 25. august 2017

Workshop 25. august 2017 Workshop 25. august 2017 Dagsorden» Velkomst og kort præsentation rund bordet af deltagerne» Kort om Invester i Trekantområdet» Processen vedrørende kapitalfremskaffelse igennem Invester i Trekantområdet»

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Nikolaj Plads 6 1007 København. Elektronisk fremsendelse. Selskabsmeddelelse 27/2007. Silkeborg, den 25.

OMX Den Nordiske Børs København Nikolaj Plads 6 1007 København. Elektronisk fremsendelse. Selskabsmeddelelse 27/2007. Silkeborg, den 25. OMX Den Nordiske Børs København Nikolaj Plads 6 1007 København Elektronisk fremsendelse Selskabsmeddelelse 27/2007 Silkeborg, den 25. oktober 2007 ITH Industri Invest A/S har fokuseret sin investeringsstrategi

Læs mere

Værdiskabende kvalificering

Værdiskabende kvalificering Værdiskabende kvalificering Vi kunne fordoble eksport-salget til nye markeder på få år, hvis vi ellers kunne få investeringen finansieret. Det viste sig umuligt at klare på traditionel vis, og vi var begyndt

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Kendskabsmåling af Væksthusene

Kendskabsmåling af Væksthusene Kendskabsmåling af Væksthusene Epinion for Erhvervsstyrelsen Runde 9, juni 2011 Juni 2012 Hovedkonklusioner & Anbefalinger Kendskab og brug 3 6 Brugeroplevelsen 9 Ikke-brugernes opfattelse 17 Væksthusets

Læs mere

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP. Christian Huus Jensen, COWI

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP. Christian Huus Jensen, COWI Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP Christian Huus Jensen, COWI Forretningsplan indhold Projektets output A28 (maks1 side) Markedet og kunder A29 (maks½ side) Forretningsgrundlag

Læs mere

v/chefkonsulent Morten Dahl Thomsen Cand.agro/HD(O)/MBA

v/chefkonsulent Morten Dahl Thomsen Cand.agro/HD(O)/MBA Gældssituationen og bankpakke V v/chefkonsulent Morten Dahl Thomsen Cand.agro/HD(O)/MBA Nr. 1 Disposition q Den aktuelle situation Indtjening Gæld rentefølsomhed Finansieringssituation -kreditpolitik q

Læs mere

Aktuel vedr. kreditsituation og forventninger til fremtiden. Ved Chefkonsulent Claus Bech Jensen

Aktuel vedr. kreditsituation og forventninger til fremtiden. Ved Chefkonsulent Claus Bech Jensen Aktuel vedr. kreditsituation og forventninger til fremtiden Ved Chefkonsulent Claus Bech Jensen Kreditsituation I Generelt lidt bedre end for et år siden dog med undtagelse af svinebrug med lav selvforsyning

Læs mere

Herning Kongrescenter, 21/10-2015 Kenneth Kjeldgaard SEGES Finans & Formue FREMTIDENS FINANSIERINGSMULIGHEDER

Herning Kongrescenter, 21/10-2015 Kenneth Kjeldgaard SEGES Finans & Formue FREMTIDENS FINANSIERINGSMULIGHEDER Herning Kongrescenter, 21/10-2015 Kenneth Kjeldgaard SEGES Finans & Formue FREMTIDENS FINANSIERINGSMULIGHEDER DISPOSITION Fremtidens finansieringsmuligheder Hvordan er landbruget finansieret i dag Fremtidens

Læs mere

Velkommen til. Tirsdag den 27. juni 2017

Velkommen til. Tirsdag den 27. juni 2017 Velkommen til Tirsdag den 27. juni 2017 1 Program 27. juni 2017 08.00 Velkomst 08.10 Fra ejerleder til kapitalfondsejet til herre i eget hus v/ Niels Erik Kjølby, CFO, Resolux 08.50 Fra køb til videreudvikling

Læs mere

Landbrugets muligheder for at finansiere de kommende års investeringer Hansen, Jens

Landbrugets muligheder for at finansiere de kommende års investeringer Hansen, Jens university of copenhagen Københavns Universitet Landbrugets muligheder for at finansiere de kommende års investeringer Hansen, Jens Publication date: 2009 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER 3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER Med økonomisk opbakning fra EU s Regionalfond og Region Sjælland har CAPNOVA, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet taget temperaturen

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

Vækstfonden. Landbrugskundedirektør Palle Christiansen MAJ 2014

Vækstfonden. Landbrugskundedirektør Palle Christiansen MAJ 2014 Vækstfonden Landbrugskundedirektør Palle Christiansen MAJ 2014 Agenda Kort om Vækstfonden Hvem kan vi finansiere Det hjælper vi med Sådan kan ejerskifter finansieres Sådan kommer du i gang 7. maj 2014

Læs mere

Kan selskaber være vejen til selveje? Finansiering af selvejet 5. marts 2012 v/ Morten Haahr Jensen Specialkonsulent, cand.jur.

Kan selskaber være vejen til selveje? Finansiering af selvejet 5. marts 2012 v/ Morten Haahr Jensen Specialkonsulent, cand.jur. Kan selskaber være vejen til selveje? Finansiering af selvejet 5. marts 2012 v/ Morten Haahr Jensen Specialkonsulent, cand.jur. Selveje Ejeren af en landbrugsejendom er en enkeltperson, der driver ejendommen

Læs mere

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til socialt ansvarlige virksomheder

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til socialt ansvarlige virksomheder Den Sociale Kapitalfond Invest Vækstkapital til socialt ansvarlige virksomheder DEN SOCIALE KAPITALFOND INVEST Vores investeringsfokus og bidrag DEN SOCIALE KAPITALFOND INVEST VI FOKUSERER SÆRLIGT PÅ VIRKSOMHEDER

Læs mere

HVAD ER MIKROTURISME?

HVAD ER MIKROTURISME? HVAD ER MIKROTURISME? Mikroturisme er båret af mindre turismevirksomheder på mindre destinationer uden for de større byer. I projektet Benefit4Regions er der fokus på mikroturisme uden for de større byer

Læs mere

Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering. Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012

Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering. Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012 Hvordan gødes jorden? - i forhold til finansiering Søren Roesgaard Villadsen 29. marts 2012 Er det sandt hvad de siger? Når nu det danske De forlanger en renteniveau er så lavt masse papirer og hvorfor

Læs mere

SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N. Michael Haahr Andersen, Jakob Lave og Kristian Skov

SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N. Michael Haahr Andersen, Jakob Lave og Kristian Skov Dagsorden Mødedato 16. januar 2015 kl. 14-16 Sted Deltagere SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Michael Haahr Andersen, Jakob Lave og Kristian Skov Future Farmers Baggrund og hvorfor Kunne Jyske Bank

Læs mere