Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3. AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3. AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7"

Transkript

1 Dropfodsguide (AFO)

2

3 Indholdsfortegnelsen Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3 Dropfodsbandage...5 AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7 Dropfodssimulator FES (funktionel elektrisk stimulation)...9 AFO sko (dropfodsortose monteret på en sko) AFO led (dropfodsortose med mekanisk ankelled) AFO rigid (fast dropfodsortose uden led) AFO spring (dropfodsortose med kulfiberfjeder)... 17

4 Generelle informationer Ankel fod ortoser (AFO) er et af de mest brugte hjælpemidler inden for ortopædien, AFO til dropfoden er en gruppe herunder og vil blive præsenteret i denne guide. Den skal ses som et lille opslagsværk, der kan give overblik over diverse typer skinner til diagnosen dropfod. En AFO kan både være en individuelt fremstillet ortose, præfabrikeret med evt. tilpasninger, en blød bandage eller en helt rigid ortose. Uanset hvilken AFO der bliver valgt som den rigtige og mest passende løsning, skal fodtøj til brugeren vurderes. Ved lettere løsninger kan en passende sko fra detailhandelen vælges og til andre løsninger vil der være behov for specialfremstillet fodtøj. AFO er et kropbåren hjælpemiddel. Et hjælpemiddel der skal afhjælpe et funktionshandicap og brugeren kan derfor ansøge bevilling hos sin kommunen for at få dækket udgifterne til AFO en. Der er frit leverandørvalg, ved valg af bandagist. Hvis en AFO skal anvendes midlertidigt og er ordineret af en speciallæge på et sygehus som led i behandlingen - er det sygehuset, der skal betale udgiften.

5 Definition af en dropfod, dens gangafvigelser og ortosen. Definitionen af en dropfod er manglende dorsalfleksion i talocruralleddet. Dette er oftest forårsaget af en perifer eller central nerveskade. Dropfodens typiske afvigelse fra den normale gang er manglende funktion til at opnå fri svingfase, sikre en god positionering af fodens stilling frem til hæl-isætning, skabe stabilitet under standfasen og en symmetrisk gang. Dropfodsortosens funktion er at afhjælpe disse afvigelser bedst muligt og dermed minimere energiforbruget. Ved perifere nerveskader ses som regel en slap dropfod og ved den centrale nerveskade ses øget tonus og tendens til spidsfodsstilling. Det er vigtig for AFO ens opbygning og design at tage hensyn til fodens bevægelsesomfang (især m. gastrocnemius længde), kontrakturer, deformiteter, tonus og fejlstillinger. Manglende styrke og funktion over knæ og hofte, kan medvirke til at forstærke dropfodens typiske gangafvigelser. Afhjælpes dropfoden kan der lettere fokuseres på afvigelser proksimalt for knæet.

6 Dropfodsbandage

7 Indikation: Let dropfod med stabil ankel. Kontraindikation: Hyperekstension i knæ, manglende kontrol af inversion/eversion og/eller tonus. Funktion: Ortosen giver en let dorsalfleksion og muliggør neutral hælisætning. Materialer og tilskæring: Dropfodsbandager er ofte præfabrikerede og fremstillet i tekstil eller læder. Derudover kan de laves i forskellige bløde materiale som for eksempel silikone (SAFO ). Det kan være nødvendigt med små tilretninger af fodtøj. Nogle dropfodsbandager kan også bruges uden fodtøj. Det er værd at undersøge om en dropfodsstimulator (FES) er en mulighed for kandidater til en dropfodsbandage. Her kan der være gode muligheder for at opnå et godt neutralt løft ved hjælp af brugerens egen muskulatur. Se afsnittet om dropfodsstimulator (FES)

8 AFO Præfabrikeret

9 Indikation: Slap dropfod med en min. passiv dorsalfleksion på 90 grader. Kontraindikation: Spidsfodsstilling, øget tonus og kraftig valgus/varus instabilitet. Funktion: Ortosen løfter foden gennem svingfasen og styrer foden til en neutral hælisætning. Materialevalg og design af ortosen kan stabilisere en let hyperekstension af knæet og bidrage med stabilitet i standfasen. Materialer/design: Præfabrikerede ortoser fremstilles oftest i kulfiber men også i plast og metal. En dropfodsortose fremstillet i kulfiber adskiller sig fra plast og metal ved at være let og stærk. Dertil kan kulfiber lagre energi under standfasen og frigive den igen under toe off. Kulfiberortoser findes som standard produkt i mange forskellige design og stivhed. Ved neuropati vil der ofte være behov for at fremstille individuelle indlæg samt kombineres med specialfremstillet fodtøj. Det er værd at undersøge om en dropfodsstimulator (FES) er en mulighed for kandidater til en dropfodsbandage. Her kan der være gode muligheder for at opnå et godt neutralt løft ved hjælp at brugeren egen muskulatur. Se afsnittet om dropfodsstimulator (FES).

10 Dropfodsstimulator (FES-ortose)

11 Indikation: Let dropfod efter skade i centralnervesystemet (CNS - skader over T12), Rygmarvsskader, Apopleksi, Sklerose og Parkinsons. Kontraindikation: Perifere nerveskader, indopereret metal i fibula hoved, neuropati (omkring elektrode lokation), øget tonus og spasticitet. Ved pacemaker, epilepsi, cancer (omkring elektrode lokation), blodprop i samme ben og graviditet konsulteres læge. Endvidere kræver det god forståelse for funktion og vedligeholdelse af hjælpemidlet. Funktion: : Elektrisk stimulation af m. tibialis anterior og m. peroneus, giver et løft af foden i svingfasen. Stimulationen gives ved hjælp af elektroder placeret ved n. peroneus communis. Over tid vil muskelstyrken i den paralyserede muskulatur styrkes. Det betyder at patienten kan opnå en bedre udholdenhed og gangdistance på sigt. Nogle modeller af dropfodstimulatorer kan anvendes barfodet. Materialer: Elektroder (gel eller tekstilpuder) der fastgøres med en manchet sammen med en stimulatorenhed. Nogle dropfodstimulatorer fungerer med en hælsensor. Elektroder og batterier skal udskiftes jævnligt.

12 AFO dropfodsskinne monteret på sko

13 Indikation: Neuropati hvor en fast ortose i skoen øger risikoen for tryk og sår (for eksempel ved diabetes). En ortose der er lettere at tage på med én hånd. Kontraindikation: kraftig valgus/varus fejlstilling og spidsfodstilling. Funktion: Skoen udgør fodpladen/foddelen af dropfodsløftet, underbensdel af ortosen monteres udvendigt på skoen. Derved holdes foden i 90 grader i svingfase og giver mulighed for hælisætning ved starten af standfasen. Materialer/design: : Stabilt fodtøj med en tyk sål der kan skæres op, så der er mulighed for at montere og fastgøre ortosen. Ortosen kan fremstilles i kulfiber eller metal og findes som standardmodel eller kan fremstilles individuelt efter mål. Dertil er der mulighed for en løsning med mekanisk ankelled. Denne løsning kan ligeledes være god til sandaler og hjemmesko, hvor fodtøj og en løs ortose ikke kan kombineres tilfredsstillende

14 AFO dropfodsskinne med led

15 Indikation: Instabilitet og/eller fejlstilling i ankel eller mellemfod og med minimum 10 graders passiv dorsalflexion. Kontraindikation: Kraftig tonus/spasticitet. Spidsfod og manglende passiv dorsalflexion. Funktion: At sikre dorsalflexion under svingfasen og god positionering af fodens stilling ved hælisæt, samt at sikre en stabil ankel og/eller mellemfod i standfasen. En grundig undersøgelse af m. gastrocnemius længde er essentielt når det skal afgøres om en ortose kan forsynes med et ankelled. Der kræves min. 10 graders dorsalflektion, for at en ortose med mekaniske ankelled fungerer optimalt. Materialer og tilskæring: AFO en kan fremstilles i plast, kul- eller glasfiber efter individuel gipsafstøbning. Det kan være en fordel at arbejde i kulfiber, hvis brugeren er meget aktiv, da kulfiber er stærkt og kan lagre og afgive energi under gang.

16 AFO rigid dropfodsskinne

17 Indikation: Spidsfodsstilling, øget tonus/spasticitet, valgus/varusfejlstilling i fod, hyperekstension i knæet, abnorm benproportion. Funktion: Korrigere og/eller kompensere for fejlstilling, så der igen kan opnås fri svingfase, neutral hælisætning og en stabil standfase. En rigid ortose bør opstilles med en inklinering på grader for at tilnærme normalt gangmønster. Materialer/design: Ortosen fremstilles i plast, kul- eller glasfiber efter individuel gipsafstøbning. Fremstilles efter individuelt design for at opnå bedst mulig funktion. Ortosen kan polstres og have aflastninger indvendigt i forskellige typer skumplast eller silikone. Fodtøj: Det er vigtigt at være bevidst om, at langt de fleste rigide ortoser kun fungerer i kombination med det rigtige fodtøj. Forkert valg af fodtøj kan ødelægge funktionen af en ellers korrekt udformet ortose. Tilpasninger i hælhøjde (også på den kontralaterale side), gængefunktion, hårdhed af sål og udformning af hælen kan være nødvendige og vil kunne optimere ortosens funktion.

18 AFO dropfodsskinne med kulfiberfjeder

19 Indikation: Nedsat styrke og stabilitet i ankelled og mellemfod, let nedsat styrke over knæ, men god kontrol over hoften. Højt aktivitetsniveau og/eller høj vægt. Funktion: Stabilisering og/eller korrektion af ankelled og mellemfod, hvor fjederen, sammen med selve AFO en, vil styre og skabe dynamik. Kulfiberfjederen lagrer energi i standfasen. Fjederen styrer og sikrer en dynamisk afvikling. En korrekt opstillet ortose vil desuden kunne hindre hyperekstension af knæleddet Materialer: Laves individuelt efter en gipsafstøbning med en kulfiberfjeder bag på ortosen. Underbensdel og foddel fremstilles af lamineret glasfiber og lukkes som oftest med velcro. Kulfiberfjederen fylder lidt i foddelen, så der er behov for en rummelig eller specialfremstillet sko. Diverse tilretninger på sålen, også kontralateralt, kan ligeledes være nødvendigt.

20 BRØNDBY AFDELING Sognevej 25, Bygning Brøndby Telefon ODENSE AFDELING Børstenbindervej Odense M Telefon KOLDING AFDELING C.F. Tietgens Vej Kolding Telefon ESBJERG AFDELING Tømrervej Esbjerg Telefon VEJLE AFDELING Gunhilds Plads 6 1th 7100 Vejle Telefon ÅRHUS AFDELING Graham Bells Vej Århus N Telefon:

Ankel fod ortoser (AFO)

Ankel fod ortoser (AFO) Ankel fod ortoser (AFO) Generelle informationer Ankel Fod ortoser (AFO) er et af de mest brugte hjælpemidler inden for ortopædien. Denne AFO guide er tænkt som et lille opslagsværk, der kan give et overblik

Læs mere

Protese Guide PF, TT, KD, TF

Protese Guide PF, TT, KD, TF Protese Guide PF, TT, KD, TF Indholdsfortegnelsen Generelle informationer...3 PF proteser (partielle fodproteser)...4 TT proteser...6 KD proteser... 11 TF proteser... 13 Generelle informationer Proteser

Læs mere

BlueROCKER. I ønskede. Vi lyttede! Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions. ToeOFF 2.

BlueROCKER. I ønskede. Vi lyttede!  Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions. ToeOFF 2. BlueROCKER Vi lyttede! I ønskede 2.0 Addition Beige 2.0 Addition Black Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions www.camp.dk Family Introduktion -familien er en unik serie af produkter

Læs mere

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER 02 Hvad er apopleksi? Alle kan blive ramt af apopleksi (slagtilfælde) unge som gamle. Apopleksi er en pludselig opstået neurologisk skade, der sker på grund af nedsat

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ Håndsyet ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den

Læs mere

AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S. Sko der hjælper

AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S. Sko der hjælper 13:59 Side 1 AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S Sko der hjælper 14.13 13:59 Side 2 510-0 Som bruger af ortopædisk fodtøj ved man, hvad der betyder mest, når behovet for ortopædiske sko eller støvler

Læs mere

INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ

INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ 02 Når det handler om livskvalitet... Diabetes er i dag den hyppigste årsag til blindhed og amputation, og det er derfor vigtigt hele tiden at være opmærksom på de forandringer

Læs mere

SUPPORT FOR BETTER LIFE

SUPPORT FOR BETTER LIFE SUPPORT FOR BETTER LIFE VERDENSFØRENDE INDENFOR KOMPOSITTEKNOLOGI TIL ANKEL-FOD-ORTOSER allardafo.com INDHOLD OM ALLARD AFO 4 ALLARD AFO TEKNOLOGIEN 5 PRODUKTGUIDE 6 & 7 FLOW TEKNOLOGI: YPSILON FLOW½

Læs mere

Personer med stærkt nedsat sensibilitet skal opfordres til flere gange dagligt at kontrollere sit ben.

Personer med stærkt nedsat sensibilitet skal opfordres til flere gange dagligt at kontrollere sit ben. Formular til bestilling af ToeOFF/BlueRocker Custom og Custom AFO Standard/Rigid. Læs disse instruktioner nøje inden bestilling. ToeOFF/BlueRocker-custom er begge CE-mærkede produkter der følger de gængse

Læs mere

Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj

Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj Kravspecifikation: 12-by udbud på ortopædisk fodtøj 2009. Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj stid: Førstegangs bevilling max. 12 uger, efterfølgende max. 8 uger. Reparationer:

Læs mere

A-kursus i fod & ankelkirurgi

A-kursus i fod & ankelkirurgi A-kursus i fod & ankelkirurgi Ortopædisk fodtøj & Ortoser Brugbare ordinationer Hvidovre Hospital 26. 27. september 2011 Ortopædisk fodtøj & Ortoser Brugbare ordinationer Ortopædisk fodtøj Fodindlæg Konservative

Læs mere

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013)

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013) Indholdsfortegnelsen. 1. Introduktion.... 2. Generelle forsigtigheds regler:... 3. Anvendelsesområde.... 4. Levetid for produktet.... 5. Udpakning.... 6. Gode råd ved gang og anvendelse. (vejledning til

Læs mere

Dropfod efter skader på CNS

Dropfod efter skader på CNS Dropfod efter skader på CNS skrevet af Fysioterapeut Jens Olesen og Fysioterapeut Thomas Nybo - 29.08.2013 Fysioterapeuterne Jens Olesen og Thomas Nybo beskriver i denne artikel forskellige behandlingstilgange

Læs mere

BEDRE FUNKTIONALITET

BEDRE FUNKTIONALITET Anatomic formstøbt sæde BEDRE FUNKTIONALITET DYNAMIK LUFT/VARME REGULERENDE POSITIONERING AFLASTNING STABILITET 100% TILPASSET DEN ENKELTE BORGER FÅ BALANCE I KROPPEN Billedet viser Et individuelt udformet

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har platfod i en

Læs mere

Den Danske Bandagistbranche 2016. Branchemøde i OTB Stockholm 27. april 2016 Mads Harbo

Den Danske Bandagistbranche 2016. Branchemøde i OTB Stockholm 27. april 2016 Mads Harbo Den Danske Bandagistbranche 2016 Branchemøde i OTB Stockholm 27. april 2016 Mads Harbo Betaling for ortopædiske hjælpemidler (proteser, ortoser og ortopædisk fodtøj) < 5 % betales af patienten selv 5

Læs mere

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj GIGT & FØDDER Gigt i fødderne Gigt kan gøre tilværelsen besværlig, men det behøver livet ikke at blive ringere af. Ofte drejer det sig om at gribe tingene lidt anderledes an. Den moderne behandling af

Læs mere

Små fødder. Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og. de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte,

Små fødder. Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og. de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte, BØRN & FØDDER Små fødder Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte, fordi de ikke er pakket ind i sko. Dette er de indtil

Læs mere

Børn med bløde led 0-2 år

Børn med bløde led 0-2 år Børn med bløde led 0-2 år Fysioterapeuterne og ergoterapeuterne ved Tværfagligt center for børn og unge i Vejle Kommune. Hvad er bløde led. Alle børn er født bløde og bevægelige. Ved nogle børn ses det

Læs mere

Medical Surgical (MedSurg) Terapisko som sikrer stabilitet og aflastning. Indikationer: Post-operativt samt til alle former for sår.

Medical Surgical (MedSurg) Terapisko som sikrer stabilitet og aflastning. Indikationer: Post-operativt samt til alle former for sår. Behandlersko Forord Axel Madsen Health Care A/S er forhandler af Darco s professionelle produktserie inden for ortopædiske sko og aflastende tilbehør til forebyggelse, postoperativ behandling og som led

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Fod- og fodledsortoser. www.camp.dk

Fod- og fodledsortoser. www.camp.dk Fod- og fodledsortoser www.camp.dk Albue- og hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende, udtagelig gelplade der beskytter huden og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Omkreds ankel

Læs mere

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER 02 Der kan være mange grunde til, at du skal bruge kompressionsstrømper, og der kan opstå mange spørgsmål til både behandlingsforløbet og strømperne. Hvordan virker

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Indledning Tillykke med dit nye indlæg fra Sahva! Denne pjece er en skriftlig vejledning om dine nye fodindlæg. Pjecen skal supplere den mundtlige vejledning, du har fået af Sahvas

Læs mere

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår?

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Trykaflastning Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Af Aase Fremmelevholm, Tryksårssygeplejerske, Odense Universitetshospital Aase Fremmelevholm Tryksårssygeplejerske Odense

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ Ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den mundtlige

Læs mere

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE 1 ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE Dato:... Diabetestype: Diabetes konstateret år:...... Navn:... CPR-nummer:... Fodterapeut:..... De med farve og * markerede felter har betydning for beregningen af risikogruppen

Læs mere

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG OVERSKUD TIL OMSORG Enkel og effektiv lejring af sengeliggende Stabilitet Tryghed afslapning nedsat tonus nedsat arousel Hvorfor er lejring vigtig? Lejring har afgørende betydning for borgerens komfort

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Denne folder supplerer den vejledning, du har fået af Sahvas personale i forbindelse med bestilling og brug af dine indlæg. Vi håber, at du får glæde af dine nye indlæg. Når du

Læs mere

OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg

OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet hulfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER

HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER 2 Velkommen til Sahvas specialister Hos Sahva har vi branchens dygtigste team af specialister, der står klar til at hjælpe dig. Med stor erfaring og den nyeste scanningsteknologi

Læs mere

Sole-MET træning. Sole-MET anbringer modstanden under fodsålen, herved placeres modstanden så distalt som muligt med nær fodkontakt.

Sole-MET træning. Sole-MET anbringer modstanden under fodsålen, herved placeres modstanden så distalt som muligt med nær fodkontakt. Sole-MET træning. Sole-MET anbringer modstanden under fodsålen, herved placeres modstanden så distalt som muligt med nær fodkontakt. Baggrunden for, og fordelen ved at der er brugt en sål og at trækøjerne

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har platfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation. I det

Læs mere

Turtle. Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende

Turtle. Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende Turtle Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende 1 I trygge hænder Hvem har brug for en formstøbt enhed? Etac og R82 har siden 1997 arbejdet tæt sammen om produktionen af formstøbte

Læs mere

www.sportspharma.dk INDLÆG TIL BØRN Specielt udviklet til fodboldstøvler.

www.sportspharma.dk INDLÆG TIL BØRN Specielt udviklet til fodboldstøvler. Produktkatalog INDLÆG TIL BØRN Formthotics Youth Dual Helt indlæg til børn. Giver optimal og naturlig støtte. Afhjælper smerter i barnets fødder, knæ og ben. Forbedrer barnets gangart og giver en god kropsholdning.

Læs mere

Turtle Optimale formstøbte løsninger for et langt større velbefindende

Turtle Optimale formstøbte løsninger for et langt større velbefindende Turtle 05.2013 DK Turtle Optimale formstøbte løsninger for et langt større velbefindende Turtle side 4 side 5 I trygge hænder Hvem har brug for en formstøbt enhed? Etac og R82 har siden 1997 arbejdet tæt

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

Høringsudkast Kvalitetsstandard Kropsbårne hjælpemidler Lov om social service 112

Høringsudkast Kvalitetsstandard Kropsbårne hjælpemidler Lov om social service 112 Høringsudkast Kvalitetsstandard Kropsbårne hjælpemidler Lov om social service 112 Pkt. 7 Pkt. 8. Ortopædiske fodindlæg og ortopædisk fodtøj forsåling/reparation/tilretning og skoforhøjelse 1 Hvem kan få

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram - ankel. Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene

Patientvejledning. Træningsprogram - ankel. Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene Patientvejledning Træningsprogram - ankel Træningsprogram for genoptræning efter ruptur af achillessene Dette træningsprogram indeholder øvelser til at behandle achillessenen efter overrivning (ruptur).

Læs mere

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation Patientvejledning Ankelstabiliserende operation Ankelledet kan få skader, blive løs og gå ud af led ved gentagne belastninger eller ved én kraftig belastning. Det er oftest ledbåndene på ydersiden af anklen,

Læs mere

Følsomme fødder. www.new-feet.com

Følsomme fødder. www.new-feet.com Følsomme fødder www.new-feet.com Denne brochure viser kun et mindre udvalg af fodtøj fra New Feet. Se mere på www.new-feet.com Ny letvægtssål Den nye letvægtssål er lavet i EVA. Sålens volume og den indbyggede

Læs mere

Overrivning af akillessenen

Overrivning af akillessenen Din akillessene er revet over, og derfor er din fod i en Walker-støvle med 3 kiler under hælen. Senen aflastes, når foden holdes helt strakt i spidsfod. Overrevet akillessene (foto: IK) Nyere undersøgelser

Læs mere

Peter Kolbye fysioterapeut. En verden fuld af muligheder

Peter Kolbye fysioterapeut. En verden fuld af muligheder Peter Kolbye fysioterapeut En verden fuld af muligheder Introduktion til FES funktionel elektrisk stimulation Navne TENS: Transcutan Elektrisk Nerve Stimulation NMES: Neuromuskulær Elektrisk Stimulation

Læs mere

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE - Et sæde fuld af muligheder Anatomic formstøbt sæde er det ultimative produkt i forhold til individuel siddestilling og tilpasning. Her er mulighed for at give så meget støtte

Læs mere

Træning med elastik. Øvelser for hofte, ben og ankel

Træning med elastik. Øvelser for hofte, ben og ankel Træning med elastik Øvelser for hofte, ben og ankel Finn Johannsen, speciallæge i reumatologi, fysiurgi og idrætsmedicin Speciallægepraksis, Stavnsholtvej 33, 3520 Farum Træning med elastik Træning med

Læs mere

Når fod og ankel gør ondt

Når fod og ankel gør ondt - hurtig og sikker behandling Dine fødder er dit fundament. Du går, sidder, står, eller løber hver dag - og oplever du smerter i fødder eller ankler, kan det være til stor gene. Nogle smerter går væk af

Læs mere

Det er indholdet det kommer an på!

Det er indholdet det kommer an på! Positioneringspuder Positionering 24/7 I dag ved vi, hvor vigtigt det er at positionere 24 timer i døgnet 7 dage om ugen, for at opretholde intakte kropsfunktioner. Samtidig undgås sekundære komplikationer

Læs mere

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ Patientvejledning HemiCAP Miniprotese i knæ Beskadigelse af brusken i knæet sker typisk i forbindelse med udøvelse af sport eller ved ekstreme fysiske belastninger af knæet under arbejde. Oftest opstår

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet nedsunken forfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

OPERATION VED HULFOD

OPERATION VED HULFOD OPERATION VED HULFOD Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hulfod i en grad,

Læs mere

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ

Patientvejledning. HemiCAP. Miniprotese i knæ Patientvejledning HemiCAP Miniprotese i knæ Beskadigelse af brusken i knæet sker typisk i forbindelse med udøvelse af sport eller ved ekstreme fysiske belastninger af knæet under arbejde. Oftest opstår

Læs mere

Anatomic formstøbt sæde

Anatomic formstøbt sæde Anatomic formstøbt sæde - Et sæde med uendelige muligheder... Set fra den ene side... og den anden side... 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 FUNKTIONER OG TILBEHØR Individuelt Plush Pro Serie

Læs mere

Turtle. Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende

Turtle. Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende Turtle Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende 1 I trygge hænder Etac og R82 har siden 1997 arbejdet tæt sammen om produktionen af formstøbte enheder. Vi har i fællesskab opbygget

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD 1 Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfodsknogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bagfod, mellemfod og forfod. Hulfod

Læs mere

Vi gør en forskel for alle, der bevæger sig

Vi gør en forskel for alle, der bevæger sig Vi gør en forskel for alle, der bevæger sig Vores navn leder tankerne hen på sport og idræt, men vi hjælper også alle med slidskader og belastningsskader i fødder, ben, hofter og ryg. Unge som gamle, elitesportsfolk

Læs mere

Ortoser til børn med cerebral parese. Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro

Ortoser til børn med cerebral parese. Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro Ortoser til børn med cerebral parese Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro Odense, 1. september 2009 Eftermiddagens program Hvem er vi!! Ortoser til øvre ekstremiteter og korsetter Ortoser

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi Patientvejledning Meniskskade Knæartroskopi Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse. Uden menisken ville knoglebrusken

Læs mere

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver behandling. Formålet

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion, har været en forespørgsel, som vi nu

Læs mere

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, at man skal have indsat en hofteprotese. er, at brusken er slidt ned, og der kan af og til også være slidt

Læs mere

Designed for movement. Loved by users. Vær med!

Designed for movement. Loved by users. Vær med! Designed for movement. Loved by users. Vær med! Den næste generation NF-WALKER 2 giver en fantastisk mulighed for at udvikle barnets potentiale for selvstændig bevægelse i en stående position. OP, STÅ

Læs mere

Dias 1. Dias 2. Dias 3. Hvad er 3-D ganganalyse? Ganglaboratoriet OUH. Databaseret systematisk måling, beskrivelse og vurdering af gangmønster

Dias 1. Dias 2. Dias 3. Hvad er 3-D ganganalyse? Ganglaboratoriet OUH. Databaseret systematisk måling, beskrivelse og vurdering af gangmønster Dias 1 3 dimensionel ganganalyse Hvad er det? Hvilken rolle spiller denne undersøgelse i CPOP? Dias 2 Hvad er 3-D ganganalyse? Databaseret systematisk måling, beskrivelse og vurdering af gangmønster Dias

Læs mere

Følsomme fødder.

Følsomme fødder. Følsomme fødder www.new-feet.com NYHED - X-LIGHT Denne brochure viser kun et mindre udvalg af fodtøj fra New Feet. Se mere på www.new-feet.com X-LIGHT gummisål giver ekstra høj komfort Vi har taget ny

Læs mere

Principper for sårbehandling og sårtyper

Principper for sårbehandling og sårtyper Principper for sårbehandling og sårtyper Mia Lund Produktspecialist/sygeplejerske Mölnlycke Health Care Wound Care Division Principper for sårbehandling Find årsagen til såret diagnose Primær behandling

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi Patientvejledning Meniskskade Knæartroskopi Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse. Uden menisken ville knoglebrusken

Læs mere

Gang & løb. PanumPanik UE B- spørgsmål

Gang & løb. PanumPanik UE B- spørgsmål Gang & løb Gang og løb er menneskets to naturlige måder at bevæge sig på. Bevægelsen er yderst kompliceret og kræver fin koordination af talrige muskler. Svigter denne koordination indtræder afvigelser

Læs mere

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Udfordringer på en operationsafdeling Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Når en patient skal opereres, så er der mange fokus områder for personalet. Der er en masse teknisk udstyr der skal anvendes,

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bagog mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

Information til patienter med stabilt brud i ryggen.

Information til patienter med stabilt brud i ryggen. Information til patienter med stabilt brud i ryggen. Ved spørgsmål rettes henvendelse til: Ergoterapien tlf. 96 17 61 35 Fysioterapien tlf. 96 17 61 45 Efter et stabilt brud på rygsøjlen, tilpasser bandagisten

Læs mere

Liggesystem SYMMETRISLEEP

Liggesystem SYMMETRISLEEP Liggesystem SYMMETRISLEEP SYMMETRISLEEP Et led i 24 timers postural omtanke HVAD TILBYDER SYMMETRISLEEP Det er meget vigtigt, at en borger har den bedst mulige siddestilling i sin kørestol, men det er

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK)

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, man skal have indsat en knæprotese, er, at brusken er slidt ned, og der kan af

Læs mere

Senior / Voksen Positioneringspuder. Positioneringspuder. Positionering 24/7

Senior / Voksen Positioneringspuder. Positioneringspuder. Positionering 24/7 Senior / Voksen Positioneringspuder Positioneringspuder Positionering 24/7 Positionering 24/7 I dag ved vi, hvor vigtigt det er at positionere 24 timer i døgnet 7 dage om ugen, for at opretholde intakte

Læs mere

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE Dato: Diabetestype: Type 1 Type 2 Diabetes konstateret år: Navn: CPR-nummer: Fodterapeut: Felter med farve har betydning for beregning af risikogruppe Angiver at der kun

Læs mere

Til patienter og pårørende. Knæskinne. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken

Til patienter og pårørende. Knæskinne. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken Til patienter og pårørende Knæskinne Træningsprogram Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Rehabiliteringsklinikken Knæskinne Udleveret af: Tlf.nr.: 79 97 61 63 I denne folder kan du læse om, hvordan du forholder

Læs mere

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud

til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud T R Æ N I N G S G U I D E til patienter med hoftebrud 1Træningsguide til patienter med hoftebrud Træningsguide til patienter med hoftebrud Det er vigtigt, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med

Læs mere

Fod- og fodledsortoser.

Fod- og fodledsortoser. Fod- og fodledsortoser www.camp.dk Albue- og hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende, udtagelig gelplade der beskytter huden og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Omkreds ankel

Læs mere

Udviklet af Dr. Bruno Gröbli / Schweiz. support energy point

Udviklet af Dr. Bruno Gröbli / Schweiz. support energy point Udviklet af support energy point Støttefunktion S.E.P. strømpen yder støtte til fodens svang i tværgående retning og indirekte på langs af svangen. Den støtter kun hvis, og hvor det er nødvendigt. Der

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Fødder er forskellige fra person til person, og derfor

Læs mere

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk www.camp.dk Albue-/hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende udtagelig geléplade. Beskytter huden på albuen og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Mål Pakke 53600 Gul Small 15-20

Læs mere

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater.

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater. Smidighed er vigtig for at kroppen kan fungere og præstere optimalt. Og der er en vis range of motion (ROM) i leddene, som er optimal for forskellige sportsgrene og aktiviteter. Men smidighed alene er

Læs mere

Ortose- og protesekomponenter

Ortose- og protesekomponenter www.camp.dk Shearban Materiale udviklet til at kontrollere friktionspåvirkning i ortose- og protesekonstruktioner. ShearBan bevirker at friksionskoefficienten kan mindskes kraftigt på områder hvor risikoen

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har hammertæer i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Patientinformation medbringes ved indlæggelsen MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Ortopædkirurgisk Afdeling Sydvestjysk Sygehus Indholdsfortegnelse Side 1: Indholdsfortegnelse Side 2: Forundersøgelse

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER 1 Der er mange årsager til, at man udvikler hammertå. Det kommer ofte med alderen, som led i forfodsnedfald. Op mod 20 % af os får problemer med årene.

Læs mere

ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT?

ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT? ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT? 1 2 Er du vores nye bandagistkandidat? Har du drive, engagement og øje for kvalitet? Vil du være med på forreste række, når der skabes nye og innovative løsninger, der

Læs mere

Muskelundersøgelsen er en delundersøgelse af hele den fysioterapeutiske undersøgelse.

Muskelundersøgelsen er en delundersøgelse af hele den fysioterapeutiske undersøgelse. Johansen og Anja David Greve Muskelundersøgelsen er en delundersøgelse af hele den fysioterapeutiske undersøgelse. Anamnese Funktionsundersøgelse Delundersøgelse Johansen og Anja David Greve Muskelundersøgelsen

Læs mere

Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv

Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv Øget bevægelsesfrihed skaber livskvalitet I Bandagist-Centret arbejder vi for og med mennesker, der har nedsat funktionsevne i bevægeapparatet.

Læs mere

Fødder og sportsskader

Fødder og sportsskader IDRÆT & FØDDER Fødder og sportsskader Fødderne er ofte årsagen til skader Rigtig mange skader hænger sammen med den måde, du belaster din fødder på. Forskningen og erfaringen har vist, at mange af disse

Læs mere

CP og ortopædkirurgi. Søren Harving

CP og ortopædkirurgi. Søren Harving Søren Harving 1 Planlagte emner Pes plano-valgus Normale CP Fodkapsler Operationer Achillessener Platfødder Femurrotationsforhold Normale CP Botox 2 Pes plano-valgus Rigid platfod Blød platfod 3 Pes plano-valgus

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter)

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter) Patientvejledning Meniskskade fiksering af løs menisk (Ved syning eller med stifter) Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse.

Læs mere

Materialegennemgang. Kano Dansk Kano og Kajak Forbund Redigeret: 04-04-02 Materialegennemgang Hjælpeinstruktør Kapitel 9.5

Materialegennemgang. Kano Dansk Kano og Kajak Forbund Redigeret: 04-04-02 Materialegennemgang Hjælpeinstruktør Kapitel 9.5 Materialegennemgang Valg af padel Tekniske forskelle Det er individuelt hvilken type padel, der er mest hensigtsmæssig for den enkelte klub. Det afhænger af økonomi, målsætning, niveau af kapafdelingen

Læs mere

Fod- og fodledsortoser.

Fod- og fodledsortoser. Fod- og fodledsortoser www.camp.dk Albue- og hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende, udtagelig gelplade der beskytter huden og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Mål Pakke 53600

Læs mere

INFORMATION OM BØRN & HJÆLPEMIDLER

INFORMATION OM BØRN & HJÆLPEMIDLER INFORMATION OM BØRN & HJÆLPEMIDLER 02 Når et barn bliver født med et handicap eller kommer ud for noget, der påvirker kroppen, vender det op og ned på familiens liv. Det er naturligt, at der opstår en

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har slidgigt i ankelleddet i en grad, som vi kan tilbyde at

Læs mere

Øvelser til patienter der har fået en ny hofte

Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Patientinformation Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 2 Rev. aug. 2010 Øvelser til patienter der har fået en ny hofte Det er vigtigt at du medbringer

Læs mere

Anatomic formstøbt sæde

Anatomic formstøbt sæde - Få balance i kroppen Anatomic formstøbt sæde Anatomic formstøbt sæde har været grundstenen i Anatomic SITT siden starten af 1988. Vi har idag formet mere end 25.000 Anatomic formstøbte sæder, hvilket

Læs mere

Hard-wearing safety shoes developed. for active work. where high demands comes first.

Hard-wearing safety shoes developed. for active work. where high demands comes first. Hard-wearing safety shoes developed for active work where high demands comes first. Sikkerhedssko L.Brador 760 En snøret lav sikkerhedssko udviklet til aktivt arbejde, hvor der stilles høje krav til komfort,

Læs mere

Patientvejledning. Hemicap Patellofe moral protese. Miniprotese i leddet mellem knæskallen og dens fure

Patientvejledning. Hemicap Patellofe moral protese. Miniprotese i leddet mellem knæskallen og dens fure Patientvejledning Hemicap Patellofe moral protese Miniprotese i leddet mellem knæskallen og dens fure Har du smerter bag knæskallen kaldes det også forreste knæsmerter. Skyldes dine kroniske forreste knæsmerter

Læs mere