Undersøgelsen er baseret på fokusgrupper og fremtidsværksteder med brugere og ikke brugere. Børnefamilier og unge er omfattet af undersøgelsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelsen er baseret på fokusgrupper og fremtidsværksteder med brugere og ikke brugere. Børnefamilier og unge er omfattet af undersøgelsen."

Transkript

1 Skema til videndeling om museumsformidling Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Hovedrapport kval. brugerundersøgelse.pdf Formidlingsscenarier fremtidsværksted.pdf Brugerprofiler - frontpersonale [Kompatibilitetstilstand].pdf brugerprofiler fra fokusgrupper.pdf Referencenummer: Formularens ID: 249 Sendt til: lwl@dengamleby.dk Sendt: : SKEMA TIL VIDENDELING OM MUSEUMSFORMIDLING Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard København V Telefon: postmus@kulturarv.dk Hvad skal skemaet indeholde? Formidlingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Kulturarvsstyrelsen, skal udarbejde en afsluttende rapport, som indeholder evaluering af projekter og refleksioner over medarbejdernes læringsudbytte. Rapportens konklusioner gengives i dette skema. Hvad skal oplysningerne bruges til? Oplysningerne er beregnet til offentliggørelse og systematiseret videndeling mellem danske museer om formidlingsprojekter inden for kunst-, kultur-, og naturarv, der har modtaget støtte fra formidlingspuljerne Gem kladde Hvis du vil gemme en kladde af din ansøgning, skal du klikke på øverst til højre. i menubaren Udfyldelse af skema Klik på spørgsmålstegnet øverst i højre hjørne for information om udfyldelse af blanketten. Projektets titel Kvalitativ brugerundersøgelse Forskelle og fællesnævnere mellem nationale og lokale besøgende og ikke Hvilken pulje/puljer har projektet modtaget støtte fra (der er mulighed for at tilføje og fjerne puljer) Pulje 4. Brugerundersøgelser Hvilket genstandsfelt/fagområde bygger projektet på? (max 300 tegn) Undersøgelsen er baseret på fokusgrupper og fremtidsværksteder med brugere og ikke brugere. Børnefamilier og unge er omfattet af undersøgelsen. Hvem er projektets primære målgruppe? (max 300 tegn) Medarbejdergrupper i Den Gamle By, der arbejder med formidling og kommunikation. Projektet er gennemført i samarbejde mellem Museumsfagligafdeling og Kommunikation. Hvad er projektets formål? (max 300 tegn) At undersøge og sammenligne museets nye brugergruppe, de lokale århusianere, med museets nuværende nationale brugergrupper. Undersøgelsen er et led i museets arbejde med at formulere en ny formidlingsstrategi, der skal styrke og målrette museets samlede formidling og markedsføring. Hvilke formidlingsformer er projektet baseret på? (max 300 tegn)

2 Hvad er projektets resultater og læringsudbytte? (max 300 tegn) Undersøgelsen afslørede at Den Gamle By har et meget stærkt brand, der betyder at brugere og ikke brugere stort set har samme billede af hvad Den Gamle By rummer. Den viste endvidere, at gæster ønsker at deltage, at et besøg er en social oplevelse og at mad i historiske rammer har stor betydning. PRAKTISKE OPLYSNINGER Kontaktperson Institutionens navn Kontaktpersons Institutionens netadresse Link til projektrapport Lotte Waldersdorff-Lassen Den Gamle By lwl@dengamleby.dk Samarbejdspartnere

3 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Brugerprofiler Den gamle By 2012 Udarbejdet af DGBs frontpersonale & Anex, oktober 2012

4 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Om brugerprofilerne > Bruttolisten af brugerprofiler er skabt af Den Gamle Bys mest erfarne frontpersonale i workshop med Anex, 27. september > På baggrund af bruttolisten præsenteres hermed i alt seks brugerprofiler, som til sammen skal repræsentere de besøgende i Den Gamle By. > De seks profiler er fiktive, men repræsenterer bredden i motivationen for at besøge DGB, som oplevet af frontpersonalet i deres arbejde i Den Gamle By.

5 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Om DIN opgave > Tag et kig på de seks brugerprofiler; overvej og notér på den følgende side: > Hvordan vi skaber en forbedret besøgsoplevelse for hver af de seks profiler. > Hvor og hvordan man formidler en præcis fortælling om DGB til hver af de seks profiler (hvilke medier, etc.) > En vild idé: Hvis man giver sig selv lov til at tænke (vildt) alternativt, hvilken vild idé kunne så tiltrække besøgsprofilen?

6 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Eksempler på frontpersonalets vilde idéer > Ingerslev marked i den gamle by > Fortæl din egen historie dag > 24/7 oplevelse: Bo og lev i den gamle by > Små løbende udstillinger > Augmented reality: Gør den gamle by levende gennem en app

7 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 De seks brugerprofiler

8 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Rikke, 38 år, Horsens Jeg kommer i Den Gamle By, når der sker noget. I ferierne, hvor der er masser af aktivitet, og masser at kigge på. Arbejder som lægesekretær På besøg i Den Gamle By i julemåneden med mand og børn på hhv. 8 & 11 år. Rikke og familien kommer for at opleve DGB som en af landets mest populære attraktioner. De sætter stor pris på den stemning, de oplever i DGB. Til gengæld interesserer de sig ikke specielt for historie. Det er en familietradition at besøge DGB i julen. Om sommeren går turen i stedet til Djurs Sommerland.

9 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Rikke, 38 år, Horsens Hvad skal der til, for at familien får en endnu bedre oplevelse i DGB? Hvor og hvordan kan vi bedst fortælle familien om DGB? En vild idé:

10 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 John, 62 år, Boston USA Revisor Sammen med sin kone Mildred på besøg i Den Gamle By, som en del af et Nordeuropæisk krydstogt på skibet Emerald Princess. Parret interesserer sig generelt for historie, og er blevet anbefalet DGB blandt flere muligheder i Aarhus, på deres korte besøg. Parret er generelt begejstrede for Europa, og påtænker at besøge Skandinavien igen på et senere tidspunkt. DGB var beskrevet i vores guidebog, og da vi begge er historisk interesserede, valgte vi det. Hvornår flyttede de sidste indbyggere i øvrigt ud af bydelen?

11 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 John, 62 år, Boston USA Hvad skal der til, for at parret får en endnu bedre oplevelse i DGB? Hvor og hvordan kan vi bedst fortælle parret om DGB? En vild idé:

12 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Emma, 11 år, Silkeborg skoleelev Emma er med skolen på tur til Den Gamle By. Fra besøg på andre museer og attraktioner er hun vant til at kunne involvere sig i oplevelsen. Hun har tidligere støbt kugler på Dybbøl Banke og testet sig selv og sine kammerater på eksperimentariet. Emma forventer lignende oplevelser i Den Gamle By. Hun vil involveres, og mærke at hun kan interagere med historien. Det er fedt at kunne lave noget, når man er her. Det skal være noget, jeg kan tage med hjem. Emma forventer i øvrigt at besøge DGB igen i sommerferien med sine forældre.

13 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Emma, 11 år, Silkeborg Hvad skal der til, for at Emma og hendes klassekammerater får en endnu bedre oplevelse i DGB? Hvor og hvordan kan vi bedst fortælle eleverne om DGB? En vild idé:

14 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Erik, 58 år, Århus Folkeskolelærer Erik søger fordybelsen i Den Gamle By. Han er meget historieinteresseret, og nyder både permanente udstillinger, og særudstillingerne på museet. Et vellykket besøg er når han både får ny viden, og får bekræftet sin egen store viden på området. Erik besøger helst DGB uden for ferieperioderne, hvor der er mest ro og plads til fordybelse. Jeg prøver at undgå ferierne. Al den levendegørelse er lidt overflødig i min optik. Under sine besøg er Eriks berøring med formidlingspersonale minimal.

15 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Erik, 58 år, Århus Hvad skal der til, for at Erik får en endnu bedre oplevelse i DGB? Hvor og hvordan kan vi bedst fortælle Erik om DGB? En vild idé:

16 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Bente, 66 år, Højbjerg Pensioneret kontormedarbejder Bente har børnebørnene med i DGB. Det er en tradition, når de er på besøg fra København i efterårsferien. For Bente er det dejligt at have et udgangspunkt for at fortælle historier om sit eget liv til ungerne, også selvom en del af museet formidler om købstadslivet før hendes tid. DGB er et dejligt sted at være med sine børnebørn. Fortiden bliver levende for dem, og jeg kan heldigvis bidrage med en masse ekstra. Især den nye bydel glæder jeg mig til at se sammen med dem i år. Ungerne nyder at være sammen med bedstemor, og lytte til historier, mens de gumler på den rituelle slikkepind, som indkøbes i forbindelse med besøget.

17 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Bente, 66 år, Højbjerg Hvad skal der til, for at Bente får en endnu bedre oplevelse i DGB? Hvor og hvordan kan vi bedst fortælle Bente om DGB? En vild idé:

18 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Per, 70 år, Århus Pensioneret butiksindehaver Per har boet i Århus hele sit liv. For ham er DGB primært et lokalt åndehul, i forbindelse med botanisk have. Selvom der nu er entré på adgangen til DGB, bruger han stadig staden til afslapning og hygge. Når han har besøg af udenbys venner og familie, planlægger han ofte ture til DGB, så de også kan opleve søndagstur og stemning her. Et besøg i DGB er altså også en social aktivitet. Jeg er kommet her hele mit liv. Det er et dejligt sted at gå sin søndagstur.

19 Brugerprofiler kreeret af DGBs frontpersonale og Anex oktober 2012 Per, 70 år, Århus Hvad skal der til, for at Per får en endnu bedre oplevelse i DGB? Hvor og hvordan kan vi bedst fortælle Per om DGB? En vild idé:

20 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

21 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Personaer analyse > proces > udvikling

22 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Nikolaj, 24 år Jeg er bestemt ikke kulturnørd, men jeg siger næsten al6d ja tak, når nogen kommer med et godt forslag 6l en a:en eller e:ermiddag i byen. Læser journalis5k, Aarhus C. Deler lejlighed med en anden studerende, familie i Silkeborg. Kulturbrug Koncerter på Train mm. Biograf. Northside. Når mor og far er på besøg, går turen ind i mellem 5l ARoS for at se særuds5llinger. Museumsbesøg er derudover primært i forbindelse med udlandsrejser. analyse > proces > udvikling

23 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Nikolaj, 24 år Det sociale omkring et kulturbesøg er vig5gt. Det vig5gste ved Nikolajs kulturbrug er at lave noget sammen med vennerne eller kæresten. Han er mest 5l koncerter, men er han på museum, så kan han godt lide at blive udfordret på sanserne. Hygge og samvær er i centrum, og så skal der være gode rammer for kaffe eller en øl bageuer. Nikolaj tager sjældent selv ini5a5v 5l kulturbrug, han inviteres oue af venner eller veninder. Nikolaj holder sig orienteret gennem venner, Facebook, opslag på studiet eller generelle nyhedssites. analyse > proces > udvikling

24 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Nikolaj, 24 år Poten7aler Barrierer > Nikolaj kan godt lokkes, hvis der sker noget spændende. > Hvis kæresten eller entusias5ske venner er med, er Nikolaj også. > Nikolaj vil evt. kunne blive lokket af events og særuds5llinger. > Nikolaj er ikke vant 5l at gå på museum. > Han ved meget lidt om Den Gamle By, og forventer, at det er en ren turistavrak5on. > Han kan ikke spejle sig i hans oplevelse af DGB og det nuværende publikum. > Nikolaj tager ikke ini5a5v 5l kultur selv, og skal nås gennem stedfortræder. > Indhold er fint for Nikolaj, men overbevisende hyggefaciliteter (caféer, bar) er meget vig5ge. analyse > proces > udvikling

25 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Signe, 30 år Kulturen er en stor del af mo6va6onen for, at jeg er blevet boende i Aarhus. Jeg er af sted mindst én gang om ugen. Gymnasielærer i Horsens, bor i Aarhus N. Samlevende med kæreste, oprindeligt fra Vejle. Kulturbrug Årskort 5l ARoS vælger særuds5llinger. Rytmiske koncerter. Teater når det skal være lidt mere ambi5øst. Mad og restaurantbesøg interesserer hende. Signe besøger både museer i Danmark og på udlandsture. For Signe er kultur både det indholdsmæssige og det sociale. analyse > proces > udvikling

26 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Signe, 30 år Selv om hun er mest 5l kunst og musik, er hun nysgerrig af natur og prøver at se perspek5verne i forskellige former for kultur. Signe inviterer ind imellem veninder på ARoS, da hun har årskort. Det er typisk hende, som tager ini5a5v, når der skal planlægges kultur. Café eller spisning hører med 5l en god kulturoplevelse. Den Gamle By har 5dligere været en juletradi5on med familien, men det er flere år siden, de sidst var af sted. Signe orienterer sig via I byen, aoa.dk, downtown, nyhedsbreve, kulturudbydernes hjemmesider og nyhedssites. analyse > proces > udvikling

27 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Signe, 30 år Poten7aler Barrierer > Signe kender Den Gamle By fra mange julebesøg som barn og ung. > Signe er nysgerrig på kultur, og kan sikkert finde interesse for ini5a5ver fra DGB. > Hun vil præsenteres for kvalitet og udfordres: Ambi5øs mad kunne være en vej ind 5l Signe. > Signe 5ltrækkes i sig selv ikke af dén stemning og levendegørelse, hun forventer i DGB i dag. > Den Gamle By er ikke på hendes kulturradar mere synlighed på arrangementer, der kunne 5ltrække hende! > Signe er ikke så ru5neret i kulturhistorie. Hun er stadig lidt usikker på, om det er noget for hende. analyse > proces > udvikling

28 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Lise, 42 år Det vig6gste er, at vi laver noget sjovt og spændende sammen. Produktchef, Mårslet. Børn på 6 og 10 år. Kulturbrug Tivoli Friheden. Biograf. Djurs Sommerland. Museumsbrug er meget sjældent, f.eks. Naturhistorisk Museum. analyse > proces > udvikling

29 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Lise, 42 år Kultur og oplevelser er næsten udelukkende på børnenes præmisser. Undtagelsen er en biograuur fra 5d 5l anden med hendes mand. Børnene er ret bevidste om, hvad de gerne vil, og de får oue deres vilje. Det vig5gste for Lise er en god dag med familien. Hygger børnene sig, hygger hun sig også. Lise holder sig opdateret på kulturen via anbefalinger fra andre forældre, tv2 Østjylland eller nyhedsbrevet Downtown. analyse > proces > udvikling

30 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Lise, 42 år Poten7aler Barrierer > Den Gamle By kan for Lise og hendes familie sagtens være en god familieoplevelse. > Ak5viteter for børn lokker evt. I ferier. > Børnene skal involveres i oplevelsen. > Der er hård kamp om børnefamiliernes gunst. DGB råber ikke højst, og Lise kan glemme det en gang imellem. > Prisen er al5d en barriere, når hele børnefamilien er på tur. > Lise forventer ikke nødvendigvis meget fornyelse i DGB. Hun mangler en grund 5l at komme igen. analyse > proces > udvikling

31 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Thomas, 44 år Vi skal have det sjovt, når vi er af sted. Men derfor kan vi jo godt blive klogere, ikke? Pædagogisk konsulent, Skanderborg. Børn på 4, 7 og 10 år. Kulturbrug ARoS også med børn. Teater også med børn. Øvrige museer i Aarhus. Aarhus Festuge. Teater og biograf med kone eller venner. analyse > proces > udvikling

32 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Thomas, 44 år Bruger kultur bredt. Både med og uden børn. Thomas mener, at det er vig5gt at inspirere sine børn. Han prøver at variere mellem børnenes favoriver og nye kulturinputs, som han finder. Thomas har fingeren på den kulturelle puls, og han ved som regel, hvad der sker. Thomas opsøger selv de hjemmesider, han kender. Han får f.eks. nyhedsbreve fra ARoS. Derudover bruges både trykte medier og nyheder på nevet (DR og landsdækkende aviser). analyse > proces > udvikling

33 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Thomas, 44 år Poten7aler Barrierer > Thomas ønsker en lærerig og troværdig oplevelse. Det kan DGB levere. > Thomas ønsker oplevelser, der er giv5ge for både børn og voksne på samme 5d. > Thomas sæver pris på de auten5ske rammer i DGB, og muligheden for at udforske museet på egen hånd. > Thomas oplevelse af Den Gamle By i dag er mere avrak5on og turisme, end museum og lærdom. analyse > proces > udvikling

34 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Liv, 24 år Aarhus? Jeg synes det er nok i København, jeg ikke har set endnu Studerer filmvidenskab på Københavns Universitet. Har familie på Sydsjælland Kulturbrug Biograf Cinemateket Statens Museum for Kunst Koncerter Fast fes5valgæst på Roskilde analyse > proces > udvikling

35 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Liv, 24 år Liv lever med et stramt SU- budget, hvor kulturen skal passes ind. Kultur er for Liv en social oplevelse. Tager ini5a5v 5l kultur, især filmoplevelser. Når budgevet 5llader det, går forlængede weekender 5l Berlin, London og Barcelona for at leve livet og bruge løs af kulturen. Liv besøger meget sjældent danske byer så skal hun have en konkret grund. Liv orienterer sig via aok.dk, ibyen.dk, facebook, opslag på studiet og venner. analyse > proces > udvikling

36 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Liv, 24 år Poten7aler Barrierer > Hvis Liv skal 5l Aarhus, skal det være for at besøge en veninde, som studerer i byen. > Afstanden 5l Aarhus (også mentalt) er meget lang. > Økonomien spiller også en rolle her. > Liv vil hellere bruge pengene på en tur 5l Berlin. > Kun ARoS ville (måske) kunne trække hende 5l Aarhus for at bruge kultur. analyse > proces > udvikling

37 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Erik, 49 år Kunne de ikke lave en pakke, med transport, overnatning og fri adgang 6l Aarhus seværdigheder? Bibliotekar, Herlev. Har børn på 11 og 14 år. Kulturbrug Biograf Seværdigheder i ferierne analyse > proces > udvikling

38 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Erik, 49 år Hverdagen er travl, så det er mest i ferier, der opleves noget. Erik og familien rejser gerne i Danmark. Når familien er på ferie, lægges der rigeligt med ak5viteter ind. Det gælder om at få oplevet noget. Kulturoplevelser skal være noget, som hele familien kan have glæde af på samme 5d. Erik holder sig opdateret via venners anbefalinger og avislæsning (Poli5ken). analyse > proces > udvikling

39 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Erik, 49 år Poten7aler Barrierer > Rejser gerne i Danmark f.eks. Sommerhus i Østjylland. > Han er posi5v overfor Den Gamle By som seværdighed. > Hvis familien er i Østjylland på ferie, er Aarhus avrak5oner på tapetet. > Erik oplever, at Aarhus har avrak5oner for hele familien samlet på et lille område. > Konkurrencen på avrak5oner er hård i sommerlandet. > Prisen betyder noget det er dyrt at være af sted som en familie. > Erik har brug for informa5on om nye 5ltag og 5ltag for børn og unge i Den Gamle By. analyse > proces > udvikling

40 Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Anex Analyse Rentemestervej København NV analyse > proces > udvikling

41 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og nationale besøgende Kvalitativ brugerundersøgelse Januar 2012

42 Brugerundersøgelsen - indhold S3 S10 S11 S20 S47 S56 S63 s72 > Hovedresultater > Detailresultater > Om undersøgelsen > Deltagerne og den gamle by > En verden af muligheder > Barrierer og potentialer > Fremtidens formidling > Fremtidsværksted 2

43 Hovedresultater 3

44 Hovedresultater den kvalitative brugerundersøgelse > Brugerundersøgelsen er gennemført med børnefamilier og årige. > Deltagerne er hhv. brugere og ikke-brugere af Den Gamle by. > Både vest- og østdanskere er repræsenteret i undersøgelsen. Et stærkt brand > Kendskabet til Den Gamle By i målgrupperne er meget bredt. Alle deltagerne i undersøgelsen kender Den Gamle By af navn. > Der er stor konsensus i deltagernes forventede oplevelse i Den Gamle By. Deltagerne skitserer et besøg i Den Gamle By som et stemningsfyldt besøg i en troværdig fortid, understøttet af rammerne (gamle huse, brosten mm.), levendegørelse og lidt godt til maven. > Det står helt klart for deltagerne, hvem de forventer at møde i Den Gamle By: Børnefamilier, flere generationer på tur og turister. Til jul forventer man at møde alle typer. 4

45 Hovedresultater den kvalitative brugerundersøgelse Én dominerende brandopfattelse >Den meget dominerende oplevelse af Den Gamle By som en troværdig historisk attraktion med stemning og levendegørelse, betyder samtidig, at DGBs andre aktiviteter har svært ved at trænge igennem hos målgrupperne i undersøgelsen. >Kendskabet til DGB er i målgrupperne således ikke særlig dybt: > Enkelte af de nuværende brugere kender til DGBs udstillingsaktiviteter (særudstillinger), men det generelle billede er, at deltagerne i undersøgelsen intet kender til særudstillinger i DGB. > Kendskabet til øvrige formidlingsaktiviteter (events ol.) er ligeledes lavt i målgrupperne. >Den Gamle By opleves i højere grad som en (meget troværdig) attraktion, end et museum. 5

46 Hovedresultater den kvalitative brugerundersøgelse Kommunikation >Det stærke billede af Den Gamle Bys kerneområder, gør det tilsyneladende svært for kommunikationen at trænge igennem til undersøgelsens målgrupper. >Målgrupperne oplever ikke, at DGB fornyer sig i tilstrækkelig grad. >Især lokale deltagere oplever ikke DGB som relevant synlige : DGB skænkes ikke mange tanker i det daglige, og er for nem at vælge fra, når der skal vælges imellem byens kulturtilbud. >Især de unge deltagere oplever ikke, at DGB henvender sig til dem. 6

47 Hovedresultater den kvalitative brugerundersøgelse Potentialer for øget besøgsfrekvens Vestdanmark >DGB i julemåneden står for mange som et dejligt minde og en god familietradition. Hos de unge ikke-brugere er der en forventning om at bruge DGB, når de selv stifter familie. >En tur i den gamle by er en social oplevelse. Under de rette forhold kan det være et potentiale for både børnefamilier og unge år. >Flere relevante events kan udgøre en grund til at besøge Den Gamle By for både unge og børnefamilier. Østdanmark >Potentialet for øget brugsfrekvens ligger primært I aktiviteter om sommeren, kommunikeret til feriepublikum. >Evt. Tilbudspakker til et Aarhusbesøg med transport, hotel og adgang til byens attraktioner. >Blandt unge østdanskere er potentialet meget lille. 7

48 Hovedresultater den kvalitative brugerundersøgelse Fremtidens formidling >Der er klar opbakning i målgrupperne til at bevare levendegørelsen af Den Gamle By, men gerne med mere inklusion af de besøgende. >Inklusion af besøgende er et nøgleord i deltagernes arbejde med fremtidens formidling: Både børn og voksne vil være med til at skabe oplevelsen (og også på publikums præmisser). >Deltagerne vil fortsat gerne blive klogere af et besøg i DGB, men man bliver klogere af at deltage og skabe oplevelsen. >Selvom ikke allle vil deltage, er der opbakning til formidlingsinitiativer, hvor publikum f.eks. Får mulighed for at prøve at leve i den gamle by i kortere perioder. >Deltagerne ser gerne at andet kultur end kulturhistorie præsenteres i Den Gamle By. 8

49 Hovedresultater den kvalitative brugerundersøgelse Fremtidens formidling >Det er et stort ønske blandt de lokale, at DGB i fremtiden åbner sig endnu mere mod byen Aarhus: >Den Gamle By kan bidrage med kvalitetskultur. >Den Moderne By er oplagt til at præsentere kultur, som rammer både de unge og børnefamilierne. >Den Gamle By forbindes tæt med mad og drikke. I fremtidens formidling ser deltagerne i undersøgelsen muligheder i caféer, barer, restauranter og bryggeri. >Det er vigtigt, at disse spise og udskænkningssteder er lige så gennemførte som den resterende del af den gamle by. 9

50 Detailresultater 10

51 Om undersøgelsen 11

52 Baggrund for undersøgelsen > Fra 1. juli 2011 har Den Gamle By, ud over at være nationalt museum for byernes kultur og historie, ogsa fåetansvaret for nyere tids kulturhistorie i Aarhus kommune. > Det stiller nye krav til museets formidling. > For at sta bedre rustet til at løse opgaven ønsker Den Gamle By at gennemføre en brugerundersøgelse og i processen samtidig afprøve muligheden for at kvalificere museets interne arbejdsgange inden for formidlingsområdet. 12

53 Undersøgelsesmål > Det overordnede mål med undersøgelsen er at øge kendskabet til udvalgte brugergrupper > Herunder er målet; > at undersøge og sammenligne nye brugergruppe med eksisterende brugere af Den Gamle By > at skabe et helhedsorienteret billede af brugerne > Den kvalitative brugerundersøgelse skal særskilt: > Afdække deltagernes oplevelse af og kendskab til museet > Afdække deltagernes motivation for at besøge Den Gamle By > Afdække formidlingsønsker og -behov i de forskellige brugergrupper 13

54 Undersøgelsesfaser Undersøgelsen består af i alt tre faser: >Intern opsamling >Kvalitativ undersøgelse >Kvantitativ opfølgning 14

55 Undersøgelsesforløb Intern erfaringsopsamling Erfaringsudveksling med Advisory Board Kvalitativ undersøgelse Kvantitativ undersøgelse 15

56 Den kvalitative undersøgelse Workshop med frontpersonale Workshop med formidlingspersonale Fokusgrupper i Aarhus og København Fremtidsværksted i Aarhus 16

57 Deltagerne i undersøgelsen Fokusgrupper i Aarhus og København: Brugere af DGB Ikke-brugere af DGB årige Jylland årige Sjælland årige Jylland årige Sjælland Børnefamilier Jylland Børnefamilier Sjælland Børnefamilier Jylland Børnefamilier Sjælland 17

58 Deltagerne i undersøgelsen Fremtidsværksteder årige Brugere/ikke-brugere Jylland Børnefamilier Brugere/ikke-brugere Jylland 18

59 Deltagerne i undersøgelsen - rekrutteringskriterier Jylland >Brugerne har besøgt DGB inden for tre år. >Ikke-brugerne har ikke besøgt DGB inden for fem år. >Børnefamilierne har hjemmeboende børn (0-15 år). Sjælland >Brugerne har besøgt DGB (tilstræbt inden for de sidste fem år). >Ikke-brugerne harikke besøgt DGB. >Børnefamilierne har hjemmeboende børn (0-15 år). >Deltagerne i Sjællandsgrupperne er søgt rekrutteret, så deres oprindelse i DK er spredt. Fremmøde >I grupperne deltog hhv.: 9,8,9,9 (Aarhus) og 7,8,7,7 (København). 19

60 Deltagerne og Den Gamle By 20

61 Kendskab 21

62 Kendskab -VestDanmark >Alle aarhusianere og eksiljyder i undersøgelsen har mindst et basalt kendskab til Den Gamle By. >Kendskabet til Den Gamle By er bredt, men ikke særlig dybt: >Kendskabet til de gamle bygninger, levendegørelse og juleaktiviteterne er højt. >Til gengæld nævnes særudstillinger næsten ikke. >Enkelte nævner Plakatmuseet og Legetøjsmuseet. >For de unge og ikke-brugerne er Den Gamle By primært forbundet med Julemarked og/eller nostalgi. >Brugerne blandt børnefamilierne har et højere kendskab. Blandt andet til udstillinger og sommeraktiviteter. 22

63 Kendskab - Østdanmark >Kendskabet til Den Gamle By blandt østdanskerne er betydeligt lavere. >Museet forbindes tæt med Aarhus, men kendes næsten kun af navn. >Østdanske brugere kender Den Gamle By som en attraktion, hvor især levendegørelsen slår igennem, mens de ikke har bemærket museets udstillinger. >Blandt østdanske ikke-brugere er Den Gamle By kendt, men på et meget overfladisk niveau. >Enkelte forbinder stadig Den Gamle By med TVs klassiske julekalendere. 23

64 Umiddelbart indtryk 24

65 Hvad kommer du umiddelbart til at tænke på, når jeg siger Den Gamle By? 25

66 Vestdanmark Julemarked Jul Julekalender Nostalgi Hygge Café Indlevelse Liv Turister Dansk Gammelt håndværk skuespillere Kager Hestevogn Apotek Slikkepind Gammeldags Kringler Kager Gamle klædningsdragter Jul Gamle Hygge bygninger Legetøjsmuseum Vægtere Brosten Gamle Urter bygninger Drivhus Helsingør Teater Gaveshop Familie og samvær Idyl Kaotisk stemning Udstillinger Kager Nostalgi Skilte Bevaring dyrt Huse fra hele landet Levende museum Møllen Børnefamilier Skoleudflugt Turistattraktion Aarhus Aktører Den moderne by Kedelig Byggerod Bolcher Æbleskiver Must See Levende museum Langsomt Temaudstillinger Levendegørelse Prismet stress Bindingsværk Møntmestergaarden Ikke så levende Parkering 26

67 Øst for Storebælt Jul Sne Bakket Findes det endnu? 80 erne Aarhus Hestevogne Dansk Kultur Gamle huse Udklædning Familietur Børnevenligt Det gamle Levendegørelse i det nye Samlet fra hele landet Charme Hyggelig Barndomsminder Julekalender Familieudflugt Generationer Bolcher Værksteder Historie Gammeldags butikker Byliv Småt Tidslomme Autentisk Autensitet Levendegørelse Udviklende Apoteket Smukke huse Kager Stemning Håndværk Brosten Hygge Byggerod Familieudflugt Kontanter Højsæson Gamle dage Dansk kultur Gamle dage Generationssamlende Børn Bakkede veje Gamle mennesker Brugerinddragende Autentisk Smådumt Museum Lærerigt for børn Entré Langt væk Oplevelser Udklædning Lave huse Egnsretter 27

68 Unge Julemarked Jul Nostalgi Hygge Café Indlevelse Liv Turister Dansk Gammelt håndværk skuespillere Skoleudflugt Aarhus Aktører Den moderne by Kedelig Byggerod Jul Hygge Bolcher Æbleskiver Must See Levende museum Sne Bakket Findes det Nostalgi endnu? 80 erne Aarhus Hestevogne Dansk Kultur Gamle huse Udklædning Familietur Børnevenligt Stemning Det gamle i det nye Samlet fra hele landetcharme Hyggelig Barndomsminder Julekalender Generationer Bolcher Værksteder Gamle dage Dansk kultur Generationssamlende Børn Bakkede veje Gamle mennesker Brugerinddragende Autentisk Smådumt 28

69 Børnefamilier Julemarked Jul Julekalender Hestevogne Apotek Slikkepind Gammeldags Kringler Kager Gamle klædningsdragter Gamle bygninger Legetøjs museum Vægtere Brosten Levendegørelse Urter Drivhus Helsingør Teater Gaveshop Familie og samvær Idyl Kaotisk stemning Autensitet Udstillinger Skilte Bevaring dyrt Huse fra hele landet Levende museum Møllen Langsomt Familieudflugt Temaudstillinger Levendegørelse Prismet stress Bindingsværk Museum Møntmestergaarden Ikke så levende Parkering Autentisk Historie Gammeldags butikker Byliv Småt Tidslomme Autentisk Levendegørelse Udviklende Apoteket Smukke huse Kager Håndværk Brosten Hygge Byggerod Familieudflugt Kontanter Højsæson Museum Lærerigt for børn Entré Langt væk 29 Oplevelser Udklædning Lave huse Egnsretter

70 Umiddelbart indtryk Brugere > Hygge > Jul > Levendegørelse > Familieudflugt Ikke-brugere > Jul > Hygge > Stemning > Turistattraktion 30

71 Umiddelbart indtryk: Opsummering > Den umiddelbare oplevelse er centreret omkring levendegørelse og jul. > For Vestdanskerne står juleaktiviteter helt centralt i deres oplevelse af Den Gamle By. > Julen i Den Gamle By er for mange forbundet med nostalgi. Det er hos mange en tradition at besøge Den Gamle By i december. Evt. I forbindelse med juleshopping i Aarhus. > Julen er især de unges indgang til Den Gamle By. Også de nuværende ikke-brugere i Vestdanmark har haft deres berøring med museet gennem juleaktiviteterne. 31

72 Umiddelbart indtryk: Opsummering > Også Østdanskerne forventer at der i Den Gamle By er juleaktiviteter, men museet er i høj grad kendt som en sommerattraktion. > I Østdanmark opleves Den Gamle By som en meget generisk attraktion: Selv ikke-brugere kan komme med en præcis beskrivelse af museet. > Den Gamle By sammenlignes med Lejre og Frilandsmuseet. > Generelt er deltagerne på tværs af alder, geografi og brugsfrekvens tæt på hinanden i beskrivelsen af deres umiddelbare indtryk. 32

73 Billedet af Den Gamle By 33

74 Kvalitativ brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Deltagernes forventede oplevelse 34

75 Deltagernes forventede oplevelse > Deltagerne er overordnet meget enige i deres forventninger til et besøg i Den Gamle By: > Både brugere og ikke-brugere forbinder et besøg i Den Gamle By med de gamle bygninger, levendegørelse og noget til maven primært kager og bolcher. > Det er nemt for ikke-brugerne at læse en oplevelse ind i billedet af Den Gamle By, også selv om de ikke har besøgt museet. 35

76 Deltagernes forventede oplevelse > Vestdanskerne har umiddelbart den mest nuancerede billede af oplevelserne i Den Gamle By. De beskriver tillige gammelt håndværk som en del af oplevelsen. > Ikke-brugerne (især fra Østdanmark) forventer også temaer som landbrug og historiske råvarer ind i besøget. Flere forventer at Den Gamle By er en art jysk pendant til Frilandsmuseet. > Ingen af deltagerne forventer at få udfordret dette billede ved et besøg i Den Gamle By. 36

77 Gæster i Den Gamle By Hvem forventer du at møde i den gamle by? 37

78 Gæster i Den Gamle By > Deltagerne i den kvalitative undersøgelse er bredt enige om, at Den Gamle By overordnet set henvender sig til afgrænsede målgrupper. > I alle otte grupper beskrives de typiske besøgende som turister, børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn. > Vestdanskerne forventer dog at møde et meget bredere udsnit af befolkningen i den traditionsrige julemåned. > Børnefamilierne forventer altså at møde ligesindede, mens de unge årige har svært ved at se sig selv eller andre som dem i Den Gamle By. 38

79 De primære potentialer for besøg i Den Gamle By På tværs af deltagerne >Stemningen og den totale kontrast til den moderne verden, er en primær attraktion for rigtig mange deltagere i undersøgelsen. >I Den Gamle By får man en gennemført oplevelse af at være til stede i en anden tid. Det primære bygningerne understøttes af levendegørelse, dufte og smagsprøver på gammelt madhåndværk. 39

80 De primære potentialer for besøg i Den Gamle By de unge 1. Mad mm. 2. Bygningerne (stemning) 3. Markeder 4. Den moderne by 5. Stemningen 6. Jul 40

81 De primære potentialer for besøg i Den Gamle By børnefamilier 1. Mad mm. 2. En social oplevelse 3. Læring og involvering 4. Butikker 5. Natur 6. Bygninger (stemning) 7. Legetøjsmuseum 41

82 De primære potentialer for besøg i Den Gamle By brugerne 1. Mad mm. 2. Håndværk 3. Butikker 4. Den moderne by 5. Bygninger (stemning) 6. Legetøjsmuseum 42

83 De primære potentialer for besøg i Den Gamle By ikke brugerne 1. Mad mm. 2. Bygninger (stemning) 3. Læring og involvering 4. Butikker 5. Social oplevelse 6. Den moderne by 43

84 Den primære attraktion ved Den Gamle By > Mad og drikke er et væsentligt bidrag til oplevelsen i Den Gamle By: > Eksisterende brugere fortæller om især bagerens produkter. > Ikke-brugerne har en klar forventning om at mad og drikke spiller en rolle ifbm. et besøg i Den Gamle By. > Der er en klar tendens til, at ikke-brugerne har en mere ambitiøs forventning til madelementet, end de eksisterende brugere. > Mange ikke-brugere har en forventning om, at man kan interagere med det udstillede i Den Gamle By eller engagere sig i interagerende aktiviteter. > Blandt børnefamilierne er et besøg i Den Gamle By forbundet med positive oplevelser som læring og Kultur: En attraktion med god samvittighed. 44

85 Levendegørelse > For rigtig mange deltagere i undersøgelsen er levendegørelse næsten synonymt med den gamle by. > Det gælder både blandt nuværende brugere og ikke-brugere af Den Gamle By. > For de fleste deltagere er det vigtigt, at en besøg i Den Gamle By beriges med det liv, som levendegørelse skaber. > Uden levendegørelse ville den Gamle By næsten være reduceret til kulisser, mener en stor del af deltagerne i undersøgelsen. 45

86 Levendegørelse > En del af deltagerne har dog forbehold over for levendegørelsen, som den praktiseres i dag: > Udklædte aktører, som agerer og taler som vore forfædre får disse deltagerne i undersøgelsen til at føle sig som tilskuere til et teater. > Dermed føler de sig distancerede til oplevelsen, i stedet for at føle sig inkluderet. > De oplever, at det kan være svært og unaturligt at interagere med aktørerne, og de finder situationen kunstig. > Deltagerne opponerer ikke nødvendigvis på udklædningen, mere på de lidt stive roller. > Især ikke-brugere og unge har forbehold mod levendegørelsen, som den praktiseres i dag. > Der er desuden enighed om, at DGB i skuldersæsonen (med færre antal aktører) virker meget tom, primært fordi de måler den op mod hovedsæsonen. 46

87 En verden af muligheder 47

88 Den Gamle By og kulturen i Aarhus - vestdanskere 48

89 Den gamle by og kulturen i Aarhus De unge Den Gamle By ARoS Biografen Teatret Social oplevelse Unikt Tradition Nemt at vælge fra Ikke ny grund til at komme Ikke synligt Social oplevelse Særudstillinger Internationalt niveau Tiltrækker bredt Imødekommer studerende Åbningstider Nemt at vælge til Spontant Ved hvad man får Nemt at få folk med til Hverdag Ikke unikt Liveoplevelse Ekstraordinært Dyrt Svært tilgængeligt Eksklusiv klub 49

90 Den gamle by og kulturen i Aarhus Børnefamilier Den Gamle By ARoS Biografen Teatret Hyggeligt Traditionsbundet Tid og rum Social oplevelse Besøg udefra Regn Mange mennesker Pris Lavsæson Rækker ud over Aarhus Noget for alle Æstetisk oplevelse Særudstillinger Åbningstider Ikke til helt små børn Sikker succes Nemt og uforpligtende Kom som du er Prisen kan løbe op Unikaoplevelse Levende Flotte rammer Kendisfaktor Man skal være opsøgende Ikke så synligt Prisen 50

91 Den gamle By og konkurrenterne > Den Gamle By har især sit potentiale som en social oplevelse. Det er hygge og gerne med familien. > I forhold til konkurrenterne i Aarhus mangler Den Gamle By synlighed som en social aktivitet. Det er ikke klart, hvilke aktiviteter DGB har, som kan konkurrere med et besøg på ARoS eller en biograftur. > Deltagerne i undersøgelsen mangler grunde til at vælge DGB, ud over jul eller besøg af venner eller familie udefra. 51

92 Østdanskerne og Aarhus 52

93 Østdanskerne om Aarhus de unge >Der er langt til Aarhus: Opleves lige så billigt og hurtigt at tage til Europas storbyer. >Der mangler grunde til at tage til Aarhus. >Kommer kun, hvis man skal besøge venner eller familie. >ARoS er eneste reelle trækplaster, man ville rejse efter. >Rejser generelt ikke for kultur, undtagelsen er unikke koncerter eller festivaller. >København har masser af uopdaget potentiale, man vil undersøge først. > En dejlig by 53

94 Østdanskerne om Aarhus - Børnefamilier >Afstand og pris modsvarer som udgangspunkt ikke byens attraktioner og tilbud. >ARoS trækker for nogle, men ikke alle. > Gode tilbud til børnefamilier i byen og området generelt. > Ferier henlagt til Østjylland er en oplagt mulighed for at bruge tilbuddene i Aarhus. 54

95 Aarhus og konkurrenterne > Konkurrencen til Aarhus er primært kultur- og oplevelsestilbud i København. > Ud over ARoS har Aarhus ikke nogle aktiviteter eller kulturinstitutioner, som på egen hånd kan tiltrække østdanskerne. > Som en samlet pakke har Aarhus bedre muligheder hos især børnefamilierne, mens de unge formodentlig kun vil besøge Aarhus i forbindelse med besøg hos venner eller familie. > Børnefamilier som ferierer i Østjylland kan sagtens tiltrækkes af aktiviteter i Aarhus og Den Gamle By. 55

96 Barrierer og potentialer 56

97 Unge - Vestdanmark Potentialer Barrierer >Traditioner jul >Muligheden for en social oplevelse >Relevante events især mad- og ølsmagning >Lidt mere liv i de gamle bygninger > Manglende fornyelse. Mangler grund til at komme > Manglende synlighed > Cementeret oplevelse: Den Gamle By er udelukkende julehygge > Ufleksible åbningstider: Ikke liv når vi har fri > For nemt at vælge fra > Svært at spejle sig selv i de andre besøgende (især alder) 57

98 Unge - Østdanmark Potentialer Barrierer >En kombination af et besøg hos venner og bekendte i Aarhus og et event i Den Gamle By >Jul er forbundet med Tivoli >Manglende indholdsmæssig interesse >Afstanden til Aarhus er for markant >Manglende grunde til at besøge Aarhus >Svært at spejle sig selv i de andre besøgende (især alder) 58

99 Børnefamilier - Vestdanmark Potentialer Barrierer >Julen og traditionerne >En god oplevelse som en familie >Potentiale for mere interaktion og læring i Den Gamle By >Potentiale for begivenheder/events i Den Gamle By, så man har en grund til at komme > Pris: Dyrt for en hel familie > Oplevelse af mangel på aktiviteter uden for højsæsonen > For mange mennesker i højsæsonen > Ikke Top of Mind > Man kan altid komme her mangel på en anledning til at komme > Oplevelsen af en turistattraktion, ikke en lokal attraktion 59

100 Børnefamilier - Østdanmark Potentialer Barrierer >Som en del af ferie i Østjylland >Den moderne by et spændende nyt tiltag >Pakkeløsninger til at besøge attraktioner i Aarhus, incl. Hotel og transport >Påmindelser: Markedsføring og events >Ferieevents >Mere involvering af de besøgende >Gode børneaktiviteter > Rigeligt med tilsvarende tilbud i Københavnsområdet > Omkostninger (Pris og transport, overnatning) > Forventninger til oplevelsen vs. omkostninger 60

101 Primære barrierer for øget brug af Den Gamle By Unge >Et fasttømret billede af Den Gamle By som kun levendegørelse, jul, børnefamilier og turister. Ingen forventning om aktiviteter for unge. Børnefamilier >Manglende bevidsthed i det daglige. Mangler grund til at komme. 61

102 Primære barrierer for øget brug af Den Gamle By Vestdanmark >Manglende grund til at komme ud over jul. >En (inter)national attraktion frem for en aarhusiansk. Østdanmark >Stærk konkurrence fra København. >Samlet pris: Transport, overnatning, entré og mad. Brugere >Manglende viden om aktiviteter ud over jul Ikke-brugere >interesse og synlighed. 62

103 Fremtidens formidling 63

104 Præsentation af potentielle formidlingstiltag > Deltagerne blev i fokusgrupperne præsenteret for en række hypotetiske formidlingstiltag i Den Gamle By. > Tiltagene var konstrueret i et forsøg på at ramme bredest mulige formidlingsbehov blandt deltagerne i de otte grupper. > Tiltagene var alle konstrueret af Anex Analyse. 64

105 Oversigt: Formidlingstiltag Kom og vær med Den Gamle By Plugged Med Filter Top! Fortæl din historie Liv i Den Gamle By Vidste du Borgmester for en dag Dengang i

106 Mere af det, tak! > De mest populære formidlingsideer er de, som allerede eksisterer til en vis grad i Den Gamle By > Populariteten er dels udtryk for deltagernes ønske om at bevare formidling som fungerer, dels udtryk for et ønske om at prioritere disse formidlingstiltag højt i fremtiden > Kom og vær med er det mest populære formidlingsinitiativ: > Det er både ønske og forventning til at et besøg i Den Gamle By inkluderer publikum og opfordrer til interaktion > Ønsket er størst hos børnefamilierne, men også de unge ønsker et inkluderende besøg 66

107 Mere af det, tak! > Liv i den Gamle By er også et stort ønske. Levendegørelsen er med til at definere oplevelsen i Den Gamle By, og det er et bredt ønske at bevare og styrke denne del. > Vidste du? : Deltagerne vil gerne blive klogere af et besøg, men ikke nødvendigvis på en kedelig måde. Det er udbredt, at man gerne vil involveres, samtidig med at man bliver klogere. 67

108 Fint, hvis.. > Den Gamle By Plugged er et formidlingsforslag, som indebærer muligheden for at introducere andre kulturformer end kulturhistorie i Den Gamle By. > Forslaget blev heftigt debatteret i samtlige fokusgrupper, og kunne om noget dele vandene. > Forslaget blev dog overvejende modtaget positivt, med forbehold: > Andre kunstformer bør kun introduceres med respekt for rammerne i den gamle by. > Udtrykket skal have relevans i forhold til Den Gamle Bys kerneopgaver. > Hvis andre kunstformer introduceres med respekt, kan det være med til at tiltrække skeptiske ikke-brugere. 68

109 Både og.. > Introduktionen af flere af formidlingsinitiativerne gav et mindre klart billede: > Borgmester for en dag er ideen om at introducere lege-eller spilelementer til besøget i Den Gamle By: > Det modtages positivt, at der gives mulighed for at engagere sig i besøget > Det er positivt, hvis der er mulighed for at samarbejde på tværs af generationer > Flere mener dog, at spil nemt kan blive kunstige eller for simple til at bidrage til oplevelsen i Den Gamle By. > Med filter : Ideen om at skabe flere digitale formidlingsmuligheder, f.eks. augmentet reality. > Tilhængere af ideen forventer især at det kan skabe en bedre oplevelse uden for højsæsonen. > Omvendt mener flere, at der ikke er grund til at lægge et filter mellem oplevelsen og de som oplever. 69

110 Tak, men nej tak > To bundskrabere: > Fortæl din egen historie : Ideen om at publikum kan introducere deres egne historier til museet, modtages næsten entydigt negativt. > Det er vigtigt, at der er en faglighed bag: Hvorfor er historierne valgt? Ikke interessant med folks eget liv, med mindre det tjener et større formål. Kurateringen er essentiel, hvis man skal inddrage almindelige mennesker. > Dengang i 2012 : En formidlingsidé, som introducerer nutidshistorie til museet. > Deltagerne har ekstremt svært ved at se relevansen. > For mange deltagere er det at være et museum netop forbundet med fortiden. 70

111 Fremtidens formidling > Deltagerne har et klart billede af formidlingen i Den Gamle By, og har ikke nogen stort ønske om at ændre formidlingen fundamentalt. > Levendegørelsen er vigtig for oplevelsen og bør bestå, men der kan i deltagernes øjne sagtens udvikles på området. > Umiddelbart er det største savn i dag, muligheden for at interagere i meget højere grad med oplevelserne i den gamle by. > Deltagernes forventer at nye formidlingstiltag udvikles i tæt samspil med Den Gamle By, som den opleves i dag. Deltagerne har således meget svært ved at forestille sig formidlingstiltag, som tematisk eller kronologisk adskiller sig fra købstaden

112 Fremtidsværksted 72

113 Fremtidsværksteder > Fremtidsværkstederne blev afviklet som workshops med brugere og ikke-brugere af Den Gamle By. > Der blev i alt afholdt to workshops: Med hhv. unge årige og børnefamilier. > Deltagerne blev på fremtidsværkstederne præsenteret for en række formilingsscenarier, som de blev bedt om at diskutere og udvikle i fællesskab. > Formidlingsscenarierne (vedlagt herværende rapport) er et resultat af inputs fra hhv. deltagerne i fokusgrupperne, frontpersonalet i DGB og formidlingspersonalet i DGB. 73

114 Formidlingsscenarier Introduktion af ni formidlingsscenarier, skabt på baggrund af inputs fra undersøgelsens tidligere faser: 1.Kom og vær med 2.Tidsmaskinen 3.Kultur/retur 4.Hjælp den gamle by 5.En god historie 6.Den hemmelighedsfulde by 7.Åbning mod byen 8.Uden for sæsonen 9.De gamle måltider 74

115 Favoritterne De unge >Kom og vær med >Åbning mod byen uden entré >Uden for sæsonen >De gamle måltider bedre faciliteter. Kedeligt cafeteria i dag. Børnefamilier >Kom og vær med >Tidsmaskinen >Kultur/retur >Den mystiske by >Åbning mod byen >De gamle måltider 75

116 Åbning mod byen Ideen om, at Den Gamle By i sin formidling skal åbne sig mere mod byen Aarhus. >Et forslag, som opleves vigtigt blandt både unge og børnefamilier. Det formidlingsscenarie, som kan skabe mest engagement blandt deltagerne. 76

117 Åbning mod byen Ideen om, at Den Gamle By i sin formidling skal åbne sig mere mod byen Aarhus. Unge >En åbning mod byen vil skabe merværdi i Den Gamle By for de unge deltagere. >Der er samtidig potentiale for kvalitetskultur i de unges øjne. De unges videreudvikling af scenariet: >Sommerbio med danske film fra 70 erne. >Restaurant og café i troværdigt 70 er-miljø. 77

118 Åbning mod byen Ideen om, at Den Gamle By i sin formidling skal åbne sig mere mod byen Aarhus. Børnefamilier >Masser af muligheder i den nye bydel. >En åbning vil skabe mere liv. Børnefamiliernes videreudvikling af scenariet: >En offentlig Moderne By, og en betalings Den Gamle By. >Fysisk åbning mod byen, så adgangen lettes. >Mere reklame for Den Gamle By. 78

119 Kom og vær med! Mere inkluderende aktiviteter i Den Gamle By, og muligheden for fysisk at leve sig ind i fortiden. >Muligheden for interaktion med det oplevede er en forventning, man har til et museumsbesøg i dag. >Det er vigtigt for deltagerne, at et eventuelt produkt kan tages med hjem til minde. 79

120 Kom og vær med! Mere inkluderende aktiviteter i Den Gamle By, og muligheden for fysisk at leve sig ind i fortiden. De unge >Mulighed for deltagelse i aktiviteter er et stort plus. >Der er dog skepsis i forhold til om aktiviteterne kun vil være til børn. De unges videreudvikling af scenariet: >Idé om ølbrygning vær med, få gode råd af fagfolk og tag en gaveæske med hjem. >70-tøj: Luksusgenbrug i Den Moderne By. 80

121 Kom og vær med! Mere inkluderende aktiviteter i Den Gamle By, og muligheden for fysisk at leve sig ind i fortiden. Børnefamilier >Involvering er et stort plus. >Må ikke være for tidskrævende. >En fantastisk idé at lave legetøj. >Vil fungere bedst, hvis formidlerne er gode til at involvere folk på en elegant måde. Børnefamiliernes videreudvikling af scenariet: >Tidsbestilling. 81

122 De gamle måltider Den Gamle By er for mange forbundet med noget godt til maven. Formidlingsidéen er, at der skal være større fokus på gammeldags madoplevelser på museet. 82

123 De gamle måltider Den Gamle By er for mange forbundet med noget godt til maven. Formidlingsidéen er, at der skal være større fokus på gammeldags medoplevelser på museet. De unge >Ideen kan tilføre noget autensitet og hygge. >et gennemført konditori giver ægte stemning i modsætning til caféen i dag. De unges videreudvikling af scenariet >Det er vigtigt at fokusere på at være meget gennemførte. Oplevelsen er ødelagt, hvis man føler man sidder i et caféteria. >Et bryggeri: Se bryggeprocessen, få tips af brygmesteren, køb flasker i gavepakker. 83

124 De gamle måltider Den Gamle By er for mange forbundet med noget godt til maven. Formidlingsidéen er, at der skal være større fokus på gammeldags medoplevelser på museet. Børnefamilier >Noget unikt, som man ikke har andre steder. Børnefamiliernes videreudvikling af scenariet >Et unikt bryghus med servering. 84

125 Uden for sæsonen Udfordring: Hvordan sætter vi Den Gamle by på dagsordenen, når lavsæsonen sætter ind? >Appellerer primært til de unge: >Mad sælger (madkursus) >Endnu et argument for at åbne op for byen De unges videreudvikling af scenariet >Udnyt de danske højtider, og lav specialarrangementer om aftenen. >Synnejysk kagebord. >Sæson madkurser/sæson madfestivaler. 85

126 Tidsmaskinen En mulighed for at komme helt tæt på den levende historie, og leve den for en dag. >Appellerer til dele af børnefamilierne: >Giver indblik i historien. >En stærkt personlig oplevelse, som kan deles når du kommer hjem. >Godt til børnene. >24 er dog for lang tid. >Børnefamiliernes videreudvikling af scenariet >Kortere forløb. >Opleve flere tidsaldre på en dag, så man kan sammenligne. 86

127 Kultur-Retur Den Gamle By leverer rammerne for byens øvrige blomstrende kulturliv. >Appellerer især til børnefamilierne, og de mere modne forældre: >Jazzfestival: Den Gamle By skal være med her. Følg byens flow. >Generelt kan Den Gamle By levere rammer, der naturligt hægter sig på byens kulturliv. Videreudvikling af scenariet >Lad skuespillere tolke på miljøet i Den Gamle By, og skab en anderledes oplevelse. 87

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

Læs mere

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og nationale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og nationale besøgende Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og nationale besøgende Kvalitativ brugerundersøgelse Januar 2012 Brugerundersøgelsen - indhold S3 S10 S11 S20 S47 S56 S63 s72 > Hovedresultater > Detailresultater

Læs mere

Brugerprofiler Den gamle By 2012

Brugerprofiler Den gamle By 2012 Brugerprofiler Den gamle By 2012 Udarbejdet af DGBs frontpersonale & Anex, oktober 2012 Om brugerprofilerne > Bruttolisten af brugerprofiler er skabt af Den Gamle Bys mest erfarne frontpersonale i workshop

Læs mere

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn Brugerundersøgelse november 2013 Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn 1 Brugerundersøgelse november 2013

Læs mere

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Skovgaard Museets brugerundersøgelse 2012-13 Metodisk setup og gennemførelse Undersøgelsen gennemføres som to faser (før og efter udstillingen VIborgere), med

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013. Epinion og Pluss Leadership

Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013. Epinion og Pluss Leadership Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013 Epinion og Pluss Leadership ALLE DE PROCENTER Alt kan ikke måles og vejes! Kvantitet som udgangspunkt for: Kvalificeret debat, Udvikling og Kvalitet State of

Læs mere

Ny udstilling på Hirtshals Museum Forundersøgelse blandt Hirtshals indbyggere

Ny udstilling på Hirtshals Museum Forundersøgelse blandt Hirtshals indbyggere Brugerdialog Ny udstilling på Hirtshals Museum Forundersøgelse blandt Hirtshals indbyggere 1 analyser i oplevelsessamfundet Konklusioner 2 analyser i oplevelsessamfundet Konklusioner Oplevelse af lokalhistorie

Læs mere

Viborg Stiftsmuseum december 2010. Viborg Stiftsmuseum. Brugerundersøgelse oktober 2010. Sprogskolen. analyse > proces > udvikling

Viborg Stiftsmuseum december 2010. Viborg Stiftsmuseum. Brugerundersøgelse oktober 2010. Sprogskolen. analyse > proces > udvikling Viborg Stiftsmuseum Brugerundersøgelse oktober 2010 Sprogskolen Lidt om undersøgelsen Tre afrapporteringer Sprogskoleelever Specialklasseelever Metodiske erfaringer Projektets overordnede mål > Målet med

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

SCULPTURE BY THE SEA 2011

SCULPTURE BY THE SEA 2011 SCULPTURE BY THE SEA 2011 RAPPORT GÆSTEANALYSE AUGUST 2011 INDHOLD 1 2 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 HVOR KOMMER GÆSTERNE FRA? Side 6 3 HVORDAN BESØGES UDSTILLINGEN? Side 9 4 HVAD SYNES DE OM UDSTILLINGEN?

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Kvalitativ brugerundersøgelse H.C.Andersens hus & Fyrtøjet 2011. 1 analyser i oplevelsessamfundet

Kvalitativ brugerundersøgelse H.C.Andersens hus & Fyrtøjet 2011. 1 analyser i oplevelsessamfundet Kvalitativ brugerundersøgelse H.C.Andersens hus & Fyrtøjet 2011 1 Indhold 3 7 14 19 25 Lidt om undersøgelsen Analytisk opsummering Anbefalinger Metodisk setup Detailresultater 2 Lidt om undersøgelsen 3

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

TURISTERNE KOMMER TIL RØDBY

TURISTERNE KOMMER TIL RØDBY TURISTERNE KOMMER TIL RØDBY - et persona-værktøj Et persona-værktøj 1 Persona-værktøjet er udviklet i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Innovationsnetværket for Oplevelsesøkonomi & Købstadshotellet

Læs mere

Danske Museer - Chefnetværket 04.12 2012. Epinion og Pluss Leadership

Danske Museer - Chefnetværket 04.12 2012. Epinion og Pluss Leadership Danske Museer - Chefnetværket 04.12 2012 Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Spørgeskemaundersøgelse. Spurgt mere end 12.000 Besvarelser

Læs mere

Unges brug og ikke-brug af museer. Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S

Unges brug og ikke-brug af museer. Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S Unges brug og ikke-brug af museer Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S Hvorfor er der såmeget fokus i dansk kulturpolitik påden sværeste gruppe af museumsbrugere?

Læs mere

Segmenter og landdistrikter

Segmenter og landdistrikter Segmenter og landdistrikter Analyse af segmenter med fokus på landdistrikter Herning Bibliotekerne den 26. maj 2015 1 Disposition 1. Målgruppebaseret biblioteksudvikling 2. Segmentfordeling i landdistrikter

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Markedsinspiration 2013 De digitale unge

Markedsinspiration 2013 De digitale unge Markedsinspiration 2013 De digitale unge Kim Angel, Head of Media 2013 Side 1 Hvorfor er studiet af de unge interessant? Værdifuld målgruppe Vigtig tid for mange beslutninger Første generationer, der er

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Aftenåbninger - nye oplevelser og nye målgrupper

Aftenåbninger - nye oplevelser og nye målgrupper Aftenåbninger - nye oplevelser og nye målgrupper Brugerundersøgelse på BRANDTS - september-december 2009 Lidt om undersøgelsen Formål > Hvem er det, der kommer torsdag aften? > Hvad motiverer gæsterne

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10. VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgning til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

INFORMATION OM UNGDOMS KULTUR I VIBORG KOMMUNE

INFORMATION OM UNGDOMS KULTUR I VIBORG KOMMUNE INFORMATION OM UNGDOMS KULTUR I VIBORG KOMMUNE KVANTITATIV OG KVALITATIV UNDERSØGELSE, FORÅR 2014 1 ER DER INFORMATION NOK? Nej Ja 60 40 Savner du generelt mere information om kulturelle tilbud i Viborg

Læs mere

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale kulturturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en kulturturist 02 Udenlandske museumsbesøg 03 Udenlandske kulturturister i Danmark 04 Udvikling: 2017

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

Evaluering Thomas C. Thulstrup

Evaluering Thomas C. Thulstrup Fredag den 1. august 2014 dannede de smukke omgivelser ved Koldinghus for første gang rammen om den elektroniske endags chill-out festival Stella Polaris. Evaluering Foreningen MusikKolding planlagde og

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

FOKUSGRUPPER. Afrapportering. Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009. Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup

FOKUSGRUPPER. Afrapportering. Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009. Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup Branding / Faaborg-Midtfyn Kommune 28.4.2009 FOKUSGRUPPER Afrapportering Bysted A/S Tuborg Havnevej 19 DK-2900 Hellerup Tel +45 39 16 27 00 www.bysted.dk Kontaktperson Adm.dir. Bo Søby Kristensen bsk@bysted.dk

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Service og Forandring BILAG Til KFU Bilag 1. Inspirationsoplæg i arbejdet med visionen for sammenlægningen af Museer, Arkiv og Kunst Baggrund Arbejdet

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

Rollespil til museer

Rollespil til museer Rollespil til museer Det interaktive museum Nytænkende og underholdende formidling Rollespilsakademiet har gennem årene lavet en lang række rollespil for både store og små museer. Fælles for dem alle

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media TAGLINE -Music that doesn t fit in a box CREATIVE BRIEF Situation Tinderbox Entertainment vil i 2015 skabe en ny musikfestival. Festivallen skal foregå i Tusindårsskoven i Odense fra d. 26. 28. Juni. Festivallen

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Invitation til projektet. VærtSkaberVækst

Invitation til projektet. VærtSkaberVækst Invitation til projektet VærtSkaberVækst Det gode værtskab indebærer en vært, der tager gæsten alvorligt og imødekommer de ønsker og behov som gæsten har for at blive underholdt, udfordret og bevæget.

Læs mere

GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED. To metoder To personer To dage

GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED. To metoder To personer To dage GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED To metoder To personer To dage DET KAN I FÅ SVAR PÅ HVOR GODT IMØDEKOMMER UDSTILLINGERNE VORES MÅL? HVAD GØR INDTRYK PÅ

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK?

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? TI KE L M Ja ÅN nu ED ar r 2 EN 01 S 4 AR HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? - Statistik er som en bikini: den viser noget interessant og skjuler noget væsentligt. Af: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen,

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER. Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen

NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER. Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen Nye kolleger er gode kolleger Gode argumenter for integration Etniske minoriteter er en del af det

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj.

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj. So - London Reklame Af Jacob, Morten & Nicolaj. Indhold: 1. Storyboard 2. Branding af storby 3. Kravspecifikation 4. Målgruppeanalyse 5. Filmteknik 6. Overvejelser omkring vinkling og områder 7. Refleksioner

Læs mere

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Seminar for helårsdestinationer 28. august 2007 Claudia R. Andersen og Jacob S. Mikkelsen,

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

BEHOVSKORT BEHOVSKORT... BEHOV SKORT BEHOVSKORT BEHOVSKORT

BEHOVSKORT BEHOVSKORT... BEHOV SKORT BEHOVSKORT BEHOVSKORT Nye oplevelser NYE OPLEVELSER Signaturoplevelser som driver Ønsket om at opleve noget nyt. En tur i autocamperen gennem Jylland eller et weekendophold ved Silkeborgsøerne er fantastisk. Men det er endnu

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Det skal I høre om Lidt om undersøgelsen Børns læsning Inspira*on *l læsning Børns biblioteksbrug

Læs mere

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016.

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016. 28. august 2014 Til Kultur og fritidsudvalget i Københavns kommune Emne: Ansøgning om medfinansiering til Øresundsregionalt projekt - KULTURPAS ØRESUND - om publikumsudvikling under EU støtteprogrammet

Læs mere

Byernes roller i fritiden En analyse i Midtjylland

Byernes roller i fritiden En analyse i Midtjylland Byernes roller i fritiden En analyse i Midtjylland Miljøministeriet Realdania Byernes roller i fritiden en analyse i Midtjylland Udarbejdet af Region Midtjylland og Plan09. Telefoninterviews er gennemført

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune Center for Kultur- og Fritid Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn evao@frederikshavn.dk Ansøger: SF FILMPRODUCTION, Halfdansgade 10, 2300 København S. Kontaktperson: Mie Andreasen CVR-nr.

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 1 Disposition 1. Undersøgelsens formål og metode 2. De ti målgrupper 3. Målgruppernes

Læs mere

KUNDEPRÆSENTATION PANSER OG BRANDBILSMUSEET OKSBØL

KUNDEPRÆSENTATION PANSER OG BRANDBILSMUSEET OKSBØL KUNDEPRÆSENTATION OKSBØL KREATIV BRIEF Her ses idegrundlaget for projektet, hvor alle vigtige faktorer som spiller ind, kort vil bliver beskrevet. Situation Brandbil- og panserkøretøjs museet ligger i

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Forundersøgelsens resultater Arbejdsgruppen har indledningsvis holdt et strategiseminar, hvor Sociologerne Jakob Demant (Center for Rusmiddelforskning) og Lars Fynbo

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner

Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner Velkommen På de følgende sider, vil du bliver præsenteret for og introduceret til Augmented Reality, og hvordan du kan

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012

Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012 Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012 Projektbeskrivelse 3 Tema valg 3 Budskab 3 Afsender 4 Målgruppe 4 Kommunikations mål 4 Skitser 6 Layout index 7 Layout Kulturliv 8 Layout Gratis glæder 9 Layout

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe #26 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og at gøre eleverne dygtigere til at målrette emnevalget

Læs mere

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI HER Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI Af: Tine Sønderby Praxis21 November 2013 Om kataloget Katalogets indhold Dette er et katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret. Det er tænkt

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Indledning Om undersøgelsen Undersøgelsen er udsendt via e-mail, til Ringsted Kommunes Borgerpanel. Deltagernes

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

FORMIDLINGS- ARTIKEL

FORMIDLINGS- ARTIKEL FORMIDLINGS- ARTIKEL + OVERVEJELSER OMKRING ARTIKLENS FORMIDLING 50 Shades of Green en undersøgelse af uklare begreber i miljøkommunikation Specialeafhandling af Signe Termansen Kommunikation, Roskilde

Læs mere

Eksamensopgave 2012. Aarhusportalen. Melissa Emilie

Eksamensopgave 2012. Aarhusportalen. Melissa Emilie Eksamensopgave 2012 Aarhusportalen Melissa Emilie Indhold Indhold... 1 Aarhusportalen... 2 Projektbeskrivelse... 2 Hvem er kunden... 2 Målgruppe... 2 Hvad ønsker vi at opnå... 2 Temaer... 2 Tidsplan...

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj 2019 Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Et projekt med en ambition om at skabe lyst i den danske befolkning til at: få mere viden om

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere