AFGØRELSE NR. 40/17 TRUFFET AF GENERALSEKRETÆREN FOR RÅDET. om regler for praktikophold i Generalsekretariatet for Rådet for Den Europæiske Union

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFGØRELSE NR. 40/17 TRUFFET AF GENERALSEKRETÆREN FOR RÅDET. om regler for praktikophold i Generalsekretariatet for Rådet for Den Europæiske Union"

Transkript

1 AFGØRELSE NR. 40/17 TRUFFET AF GENERALSEKRETÆREN FOR RÅDET om regler for praktikophold i Generalsekretariatet for Rådet for Den Europæiske Union GENERALSEKRETÆREN FOR RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til Rådets forretningsorden, særlig artikel 23, under henvisning til Rådets henstilling om en kvalitetsramme for praktikophold, og ud fra følgende betragtning: Der bør fastsættes regler for praktikophold i Generalsekretariatet for Rådet for Den Europæiske Union (GSR) - TRUFFET FØLGENDE AFGØRELSE:

2 KAPITEL I GENERELLE BESTEMMELSER Artikel 1 Anvendelsesområde og formål 1.1 Anvendelsesområde Disse regler gælder for den officielle praktikpladsordning i GSR. Disse regler finder anvendelse på alle de former for praktikophold, der tilbydes af GSR, undtagen som specielt fastsat i det følgende. Den underskrevne praktikaftale mellem praktikanten og GSR skal anvendes. Praktikaftalen skal indeholde specifikke vilkår for det praktikophold, der tilbydes. GSR er ikke part i nogen praktikaftale foreslået af en praktikants uddannelsesinstitution eller nogen anden tredjepart. Vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union og ansættelsesvilkårene for Unionens øvrige ansatte finder ikke anvendelse på praktikanter. Afgørelse nr. 15/2015 truffet af generalsekretæren for Rådet for Den Europæiske Union vedrørende mobning og sexchikane på arbejdspladsen i Generalsekretariatet for Rådet og Rådets afgørelse af 29. april 2004 om vedtagelse af almindelige gennemførelsesbestemmelser til vedtægtens artikel 1, stk. 4, finder tilsvarende anvendelse. Artikel 2 Tilbud om praktikplads i GSR For at bidrage til EU-borgernes uddannelse i europæiske forhold og faglige uddannelse samt for at give et overblik over, hvordan Det Europæiske Råd og Rådet fungerer, tilbyder GSR følgende former for praktikophold:

3 (a) (b) (c) (d) lønnet praktikophold ulønnet obligatorisk praktikophold praktikophold for studerende ved nationale forvaltningsskoler i medlemsstaterne; jobtræning for elever på sekundærtrinnet. Artikel 3 Støtteberettigelse 3.1. Nationalitet Praktikanterne udvælges blandt statsborgere i Den Europæiske Unions medlemsstater og kandidatlande, der allerede har undertegnet en tiltrædelsestraktat Kvalifikationer (a) Eksamensbevis Medmindre andet er fastsat i det følgende, minimumskrav til nationale kvalifikationer, der kræves af lovgivningen i det land, hvor eksamensbeviset er opnået, er angivet i bilag I. Ansøgerne skal aflevere bekræftede kopier af eksamensbeviser (eller relevante officielle certifikater) fra alle universitets- eller forskerstudier, der er angivet i deres onlineansøgning. For angivne igangværende studier skal der afleveres en officiel erklæring fra det pågældende universitet. Ansøgere, hvis eksamensbeviser på universitets- eller forskerniveau ikke er udstedt på et af EU's officielle sprog, skal vedlægge en oversættelse af disse dokumenter til engelsk eller fransk. Ansættes man til et praktikophold, vil bekræftede kopier af alle de eksamensbeviser, der er angivet og, hvis det er relevant, de officielt bekræftede oversættelser være påkrævet.

4 (b) Sprog For at praktikanten kan få fuldt udbytte af praktikopholdet og følge møder og udføre sine opgaver, skal ansøgeren have meget godt kendskab til mindst to officielle EU-sprog, hvoraf det ene skal være enten engelsk eller fransk. Kendskab til de sprog, der er angivet i ansøgningsformularen, ud over modersmålet, skal være dokumenteret på passende vis ( dvs. eksamensbeviser, certifikater, bevis for studier på det pågældende sprog). (c) Tidligere beskæftigelse GSR ønsker at give så mange mennesker som muligt mulighed for praktikophold. Derfor godtages der ikke ansøgninger fra ansøgere, der - i mere end seks uger: allerede har nydt godt af eller nyder godt af nogen form for uddannelse (formel eller uformel, lønnet eller ulønnet) i EU-institutioner, -organer, -agenturer eller -kontorer, eller som har haft eller har nogen form for beskæftigelse i EU-institutioner, -organer, - agenturer eller -kontorer, herunder alle, der er eller har været assistent for et medlem af Europa-Parlamentet, konsulent eller forsker, midlertidigt ansat, kontraktansat, hjælpeansat eller vikar i EU-institutioner, -organer, - delegationer eller -repræsentationskontorer. De EU-institutioner eller -organer, der henvises til i dette stykke, er angivet i bilag II. Ansøgerne skal informere Praktikkontoret om enhver ændring i deres situation, der måtte indtræffe når som helst i løbet af ansøgnings- og udvælgelsesprocessen. Artikel 4 Adgangsprocedure 4.1 Indgivelse af ansøgninger Ansøgninger indgives i overensstemmelse med de procedurer, der er fastsat af Praktikkontoret. Alle nødvendige instrukser findes på Praktikkontorets websted 1, i det følgende benævnt "webstedet". 1

5 Ansøgninger, der er poststemplet efter fristens udløb, vil automatisk blive afvist. Ansøgere skal fremlægge al dokumentation som påkrævet i henhold til Praktikkontoret. Eventuelle ændringer af de oplysninger, der gives i ansøgningsfasen, accepteres ikke efter afleveringsfristen. 4.2 Udvælgelsesprocedure Praktikkontoret forvalter udvælgelsesproceduren i samarbejde med GSR's tjenestegrene. GSR har en ligestillingspolitik og ansætter praktikanter uden nogen form for forskelsbehandling. Hvis ansøgernes kvalifikationer og færdigheder er ens, tilstræber Praktikkontoret at sikre en afbalanceret geografisk fordeling og kønsligestilling mellem ansøgerne. GSR træffer eventuelt positive foranstaltninger med hensyn til ansættelse af praktikanter med handicap. 4.3 Afvisning af ansøgninger Uanset i hvilken fase af ansøgningsproceduren en ansøgning afvises, kan en ansøger afhængigt af grunden til afvisningen ansøge om en senere praktikperiode. Der skal dog indgives en ny ansøgning samt relevant dokumentation.

6 4.4 Tilbagetrækning Ansøgerne kan på et hvilket som helst tidspunkt i ansøgningsproceduren trække deres ansøgning tilbage ved at underrette Praktikkontoret skriftligt. I så tilfælde er de udelukket fra procedurens videre faser. De kan ansøge igen om en senere praktikperiode. Der skal imidlertid indgives en ny ansøgning samt relevant dokumentation. 4.5 Beskyttelse af personoplysninger Behandling i henhold til denne afgørelse af alle personoplysninger for alle praktikanter og ansøgere til et praktikophold er omfattet af forordning (EF) nr. 45/2001 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger, uanset om ansøgningerne førte til ansættelse, blev forkastet eller blev trukket tilbage. 4.6 Udvalgte ansøgere Ansøgerne får personlig meddelelse om resultatet af deres ansøgning. En praktikaftale undertegnes af den udvalgte ansøger og af GSR. Den adresse, der angives i ansøgningen, vil blive anvendt. Resultatet af udvælgelsesproceduren offentliggøres ikke. Med forbehold af de særlige betingelser for adgang til den enkelte type praktikophold skal alle udvalgte ansøgere indsende al dokumentation, som Praktikkontoret kræver, senest ved undertegnelsen af praktikaftalen. En praktikant må under ingen omstændigheder tilknyttes en tjenestegren, hvis der kan opstå en interessekonflikt, uanset ansøgerens tidligere erhvervserfaring eller nationalitet. Ansøgere kan kun tilbydes én aftale for et givet praktikophold. Ansøgere, der afslår et tilbud om praktikophold, vil blive udelukket fra den igangværende procedure. De kan ansøge igen om en senere praktikperiode ved at indgive en ny ansøgning samt relevant dokumentation.

7 Artikel 5 Tilrettelæggelse af praktikophold 5.1 Opgaver En praktikant stilles til rådighed for en eller flere tjenestegrene i GSR. Praktikanter deltager i udførelsen af værtstjenestegrenens opgaver på et niveau, der svarer til vedkommendes uddannelse og erhvervsmæssige baggrund. Praktikanters deltagelse i møder skal godkendes af praktikvejlederen og være i overensstemmelse med GSR's regler. 5.2 Praktikvejleder En praktikant skal placeres under ansvar af en praktikvejleder, der er udpeget af tjenestegrenens chef. Praktikvejlederen vejleder og fører tilsyn med praktikanten under hele praktikopholdet. Praktikvejlederens opgaver og ansvar er anført i "Vejledning for praktikvejledere". 5.3 Besøg, studierejser og tjenesterejser (a) Besøg og studierejser Praktikkontoret kan arrangere besøg og studierejser af relevant interesse, med forbehold af at der er midler til rådighed. (b) Tjenesterejser Generaldirektøren for værtstjenestegrenen giver kun undtagelsesvis tilladelse til, at praktikanter kan deltage i tjenesterejser, og kun under forudsætning af, at der er tale om en rejse med et teknisk formål uden repræsentative opgaver. Praktikkontoret tilstilles en kopi af tjenesterejseordren. En sådan tilladelse giver praktikanten ret til at få dækket udgifterne i forbindelse med tjenesterejsen efter den almindelige refusionsordning, der gælder ifølge GSR's vejledning for tjenesterejser. Disse udgifter afholdes af det generaldirektorat, der anmoder om tjenesterejsen.

8 For de opgaver, der udføres på anmodning af værtstjenestegrenen og medfører omkostninger for praktikanten, herunder, men ikke begrænset til, transportomkostninger i forbindelse med frivillig tilstedeværelse under samlingerne i EU-Rådet, kan Generaldirektoratet for værtstjenestegrenen på praktikantens vegne anmode om godtgørelse af sådanne udgifter under ekstraordinære omstændigheder. Med forbehold af GSR's godkendelse kan praktikanten få godtgjort sådanne udgifter. 5.4 Rapporter og attester Ved praktikopholdets afslutning udarbejder og undertegner praktikanten en aktivitetsrapport, og praktikvejlederen udarbejder og undertegner en evalueringsrapport om praktikopholdet. Begge rapporter forelægges Praktikkontoret. Forudsat at praktikanten har opfyldt sine forpligtelser i forbindelse med praktikopholdet, udsteder Praktikkontoret en attest, hvori er angivet praktikopholdets varighed og værtstjenestegrenen. Artikel 6 Praktikanters rettigheder og pligter 6.1 Pligt til at overholde GSR's interne regler og instrukser om praktikophold Praktikanter skal overholde GSR's interne regler, instruktioner fra chefen for værtstjenestegrenen og praktikvejlederen samt Praktikkontorets anvisninger. Praktikanterne skal deltage i alle obligatoriske aktiviteter arrangeret af Praktikkontoret. 6.2 Fortrolighed og intellektuelle ejendomsrettigheder (a) Fortrolighed Praktikanter skal handle med den yderste diskretion i forbindelse med alle forhold og anliggender, som de bliver bekendt med i løbet af praktikopholdet, herunder ved kontakt med repræsentanter for medierne. Praktikanter må ikke under nogen form videregive dokumenter eller oplysninger, der ikke er offentliggjort, og er fortsat bundet af denne forpligtelse efter afslutningen af deres praktikophold.

9 (b) Intellektuelle ejendomsrettigheder Praktikanter må hverken alene eller i samarbejde med andre uden først at underrette ansættelsesmyndigheden gennem praktikvejlederen eller chefen for værtstjenestegrenen offentliggøre eller lade offentliggøre tekster, der vedrører EU's virke. Alle intellektuelle ejendomsrettigheder vedrørende det arbejde, der er udført under praktikophold i GSR, tilhører generalsekretariatet. 6.3 Klassificerede informationer Bestemmelserne i Rådets afgørelse 2013/488/EU af 23. september 2013 om reglerne for sikkerhedsbeskyttelse af EU's klassificerede informationer finder anvendelse på praktikanter. Praktikanter vil ikke få adgang til EU's klassificerede informationer over niveauet RESTREINT UE/EU RESTRICTED eller til lokaliteter, hvor sådanne informationer behandles. GSR forbeholder sig ret til uden varsel at bringe praktikopholdet til ophør i tilfælde af overtrædelse af denne bestemmelse. 6.4 Utilstrækkelig indsats Efter en begrundet anmodning fra chefen for værtstjenestegrenen og praktikvejlederen forbeholder GSR sig ret til uden varsel at bringe praktikopholdet til ophør, hvis praktikantens faglige præstationer eller kendskab til sprog, der anvendes til kommunikation inden for GSR, dvs. engelsk eller fransk, er utilstrækkelige med henblik på korrekt udførelse af de tildelte opgaver. 6.5 Fejlagtig angivelse af faktiske omstændigheder GSR forbeholder sig ret til uden varsel at bringe praktikopholdet til ophør, hvis det på noget tidspunkt viser sig, at praktikanten bevidst har afgivet urigtige erklæringer eller fremlagt falske erklæringer eller falske dokumenter i forbindelse med ansøgningen, under udvælgelsen eller under selve praktikopholdet. 6.6 Social adfærd og opførsel Praktikanter skal udføre deres opgaver og udvise hæderlighed, høflighed og hensyn. Hvis praktikantens opførsel viser sig ikke at være tilfredsstillende, kan Praktikkontoret som svar på en begrundet anmodning fra praktikvejlederen, og efter at praktikanten er blevet hørt, med godkendelse fra direktøren for Menneskelige Ressourcer og Personaleadministration eller chefen for Afdelingen for Personale og Mobilitet når som helst beslutte at bringe praktikopholdet til ophør.

10 6.7 Whistleblowere Hvis en praktikant i løbet af praktikopholdet bliver opmærksom på forhold, som lader formode, at der eventuelt finder ulovlige handlinger sted, herunder svig eller korruption til skade for Unionens interesser, eller adfærd i forbindelse med udførelsen af arbejdsopgaverne, som kan udgøre en alvorlig tilsidesættelse af forpligtelserne for tjenestemænd i Unionen eller for praktikanter, skal vedkommende straks underrette Praktikkontoret skriftligt. Hvis en sådan meddelelse modtages, skal Praktikkontoret træffe de foranstaltninger, der er omhandlet i artikel 22a, stk. 2, i vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union. Artikel 22a, 22b og 22c i vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union finder anvendelse på Praktikkontoret. Disse bestemmelser finder tilsvarende anvendelse på den berørte praktikant for at sikre, at praktikantens rettigheder respekteres. Dette stykke gælder også, hvis der er tale om en alvorlig tilsidesættelse af en tilsvarende forpligtelse, der påhviler et medlem af en institution eller enhver anden person, som er i en institutions tjeneste eller udfører arbejde for denne. 6.8 Afbrydelse af praktikopholdet I undtagelsestilfælde og efter en begrundet skriftlig anmodning fra praktikanten med angivelse af de relevante årsager og behørig begrundelse kan GSR tillade, at praktikopholdet afbrydes. Praktikantens tilskud skal i givet fald suspenderes for den relevante periode, og praktikanten har ikke ret til at få godtgjort rejseudgifter afholdt i forbindelse med den afbrudte periode. Praktikanten kan vende tilbage for at afslutte den resterende del af opholdet indtil udløbet af det oprindelige praktikophold.

11 6.9 Førtidigt ophør af praktikopholdet Hvis praktikanten beslutter at bringe praktikopholdet til ophør, før det påbegyndes, men efter praktikaftalens undertegnelse, kan GSR beslutte at afvise enhver fremtidig ansøgning fra praktikanten om yderligere praktikophold. Hvis praktikanten beslutter at bringe praktikopholdet til ophør på et hvilket som helst tidspunkt efter startdatoen, skal praktikanten forelægge en begrundet skriftlig anmodning til Praktikkontoret og give tre ugers varsel. Generalsekretariatet kan beslutte ikke at udstede et praktikcertifikat, fordi praktikanten slutter førtidigt. I givet fald kan GSR beslutte at anmode om tilbagebetaling af tilskud til praktikophold for den resterende del af praktikopholdet Fremtidig beskæftigelse Et praktikophold kan under ingen omstændigheder give praktikanten status som tjenestemand eller ansat i Den Europæiske Union og berettiger på ingen måde til senere ansættelse. Praktikanter kan ansættes efter afslutningen af deres praktikophold, så længe de betingelser og regler, der er fastsat med henblik på beskæftigelse i den kategori af ansatte, som praktikanten ansættes i, er blevet overholdt og anvendt. Det samme gælder for tidligere praktikanter, der er udvalgt gennem en udbudsprocedure eller en indkaldelse af interessetilkendegivelser, som GSR har tilrettelagt, enten som enkeltperson eller som ansat i en udvalgt virksomhed Personer med handicap For at sikre personer med handicap retten til at arbejde på lige fod med andre foretages tilpasninger i rimeligt omfang, når det er nødvendigt. Det betyder nødvendige og passende ændringer og justeringer i arbejdsmiljøet, som ikke indebærer en uforholdsmæssigt stor eller unødvendig byrde for GSR.

12 Artikel 7 Arbejdsvilkår 7.1 Forsikring (a) Sygeforsikring Sygeforsikring er obligatorisk. Praktikanten skal senest ved praktikopholdets begyndelse fremlægge bevis for at være sygeforsikret under hele praktikopholdet. Hvis praktikanten ikke er omfattet af nogen anden sygeforsikringsordning, kan vedkommende blive forsikret imod sygdom i henhold til betingelserne i GSR's forsikringsaftale. For det lønnede praktikophold (artikel 2a) skal praktikanten bidrage til en tredjedel af forsikringspræmien. Dette bidrag trækkes fra tilskuddet til praktikophold. For det obligatoriske ulønnede praktikophold kræves der ikke noget bidrag fra praktikanten, og GSR afholder hele præmien. For praktikophold for studerende ved nationale forvaltningsskoler (artikel 2c) og jobtræning for elever på sekundærtrinnet.(artikel 2d) udgør beviset for sygeforsikring en betingelse for at få adgang til et praktikophold. (b) Ulykkesforsikring Praktikanten er forsikret mod ulykkesrisici på betingelserne i GSR's forsikringspolice. GSR dækker den fulde forsikringspræmie. 7.2 Arbejdstid Arbejdstiden er den samme som den, der gælder for personalet i GSR. Praktikanter har ret til samme helligdage og officielle fridage som GSR's tjenestemænd.

13 7.3 Ferie Praktikanter har ret til to dages ferie pr. måned. Denne ret optjenes pro rata for de måneder, hvor der arbejdes, fra og med den første dag i måneden, og den gælder for alle former for orlov, medmindre andet er fastsat nedenfor. Der ydes ikke betaling for ferie, der ikke er afholdt. Når retten til ferie er opbrugt, kan GSR give tjenestefrihed i særlige, velbegrundede tilfælde. Ansøgninger om ferie skal tage hensyn til værtstjenestegrenens behov og være i overensstemmelse med ovennævnte regler. Ferieansøgningen skal først godkendes af praktikvejlederen eller chefen for værtstjenestegrenen og derpå bevilges af Praktikkontoret. Ferieansøgninger skal respektere den relevante tjenestegrens behov. 7.4 Fravær (c) Sygefravær I tilfælde af sygdom skal praktikanten straks underrette praktikvejlederen og om muligt angive den forventede varighed af fraværet. Praktikvejlederen underretter Praktikkontoret og chefen for værtstjenestegrenen. For alt fravær på mere end tre kalenderdage (weekender samt fri- og helligdage medregnet) fremsender praktikanten en lægeerklæring til Praktikkontoret, der underretter værtstjenestegrenen. Sygefravær uden lægeerklæring er begrænset til en dag pr. måned af praktikopholdet regnet ud fra praktikopholdets samlede varighed. Den sygemeldte praktikant kan underkastes lægelig kontrol efter anmodning fra GSR.

14 (d) Fravær uden begrundelse Hvis en praktikant er fraværende uden begrundelse eller uden at underrette praktikvejlederen, giver denne Praktikkontoret besked herom enten direkte eller gennem chefen for værtstjenestegrenen. Praktikkontoret pålægger derpå praktikanten skriftligt at rapportere til værtstjenestegrenen senest en uge efter modtagelsen af den skriftlige meddelelse. Ved tilbagekomsten skal praktikanten give en ordentlig begrundelse for ubeføjet udeblivelse. Antallet af dage med ubeføjet udeblivelse fratrækkes automatisk praktikantens ferie. Praktikkontoret kan efter en gennemgang af praktikantens begrundelse, eller hvis begrundelsen ikke er modtaget ved praktikantens tilbagekomst eller inden for en uge efter modtagelsen af den skriftlige meddelelse, beslutte uden yderligere varsel at bringe praktikopholdet til ophør. GSR skal, hvor det er relevant, have godtgjort ethvert for meget udbetalt beløb, og praktikanten har ikke ret til rejsegodtgørelse. 7.5 Forskelsbehandling GSR fører en nultolerance over for forskelsbehandling, herunder chikane. I tilfælde af en sådan adfærd har praktikanter ret til at gøre brug af de tjenester og procedurer, der er til rådighed i GSR.

15 KAPITEL II SÆRLIGE BESTEMMELSER VEDRØRENDE FORMER FOR PRAKTIKOPHOLD Artikel 8 Lønnet praktikophold 8.1 Eksamensbeviser Som en forudsætning for et lønnet praktikophold skal praktikanten have opnået en bachelorgrad (B.A) som angivet på webstedet senest ved undertegnelse af praktikaftalen. 8.2 Varighed Der er to praktikperioder pr. år: fra 1. februar til slutningen af juni fra 1. september til slutningen af januar det følgende år. I disse to perioder er praktikopholdet på fem måneder og kan ikke forlænges. I ekstraordinære tilfælde kan GSR af organisatoriske grunde tilbyde en kortere praktikperiode på mindst fire måneder og med en anden startdato. 8.3 Tilskud til praktikophold Der ydes den lønnede praktikant et månedligt tilskud til praktikophold. Hvis der er budgetmidler til rådighed, svarer tilskuddet til 25 % af den månedlige grundløn for en tjenestemand i lønklasse AD 5, løntrin 1. Tilskuddet ændres ikke i løbet af praktikopholdet. Beløbet ajourføres hvert år og skal være angivet på webstedet.

16 8.4 Handicapydelse Mod forelæggelse af behørig dokumentation kan handicappede praktikanter få et supplerende beløb svarende til op til halvdelen af tilskuddet til praktikophold efter GSR's lægetjenestes vurdering af den specifikke situation. 8.5 Fradrag Ved praktikopholdets begyndelse oplyser praktikanten GSR om alle eksterne indtægtskilder. Hvis de eksterne indtægter er lavere end tilskuddet til praktikophold, har praktikanten ret til forskellen op til tilskuddet til praktikophold. Hvis indtægten udefra er samme størrelse eller højere end tilskuddet til praktikopholdet, udbetaler GSR ikke tilskud til praktikopholdet. Tilskud til universitetets undervisningsgebyrer samt stipendier betragtes ikke som en ekstern indtægtskilde med henblik på denne bestemmelse. 8.6 Rejsegodtgørelse Med forbehold af tilstrækkelige budgetmidler er praktikanten, hvis dennes rekrutteringssted ligger mere end 50 km fra Bruxelles, berettiget til at få gjort sine rejseudgifter ved påbegyndelsen og afslutningen af praktikopholdet. På webstedet findes metoden til beregning af rejsegodtgørelsen, de nærmere bestemmelser og den procedure, der skal følges. En praktikant skal gennemføre mindst halvdelen af sit praktikophold for at få ret til rejsegodtgørelse. Rekrutteringsstedet anses for at være den adresse, der er angivet i ansøgningsskemaet, og eventuelle ændringer accepteres ikke efter undertegnelsen af praktikaftalen. 8.7 Skatter og afgifter Tilskud til praktikophold er ikke underlagt den særlige beskatningsordning for tjenestemænd og øvrige ansatte ved Den Europæiske Union. Praktikanter er alene ansvarlige for betaling af skatter og afgifter af tilskud til praktikophold i henhold til de love, der er gældende i den pågældende medlemsstat. Praktikkontoret udsteder en skatteattest ved praktikopholdets afslutning. I attesten anføres størrelsen af det modtagne tilskud, og det bekræftes, at der ikke er fratrukket bidrag til skat eller socialsikringsordninger.

17 8.8 Tilbagebetaling til GSR I henhold til artikel 6.9 ("Førtidigt ophør af praktikopholdet") og artikel 7.4 ("Fravær uden begrundelse") kan GSR kræve relevante dele af tilskuddet tilbagebetalt. Artikel 9 Ulønnet obligatorisk praktikophold 9.1 Eksamensbeviser Som adgangsbetingelse for et ulønnet obligatorisk praktikophold skal praktikanten være tredje-, fjerde- eller femteårsstuderende (eller tilsvarende) ved en højere læreanstalt eller et universitet, hvor der er krav om et sådant praktikophold som led i studieforløbet eller for at få adgang til et erhverv eller skulle udføre forskningsarbejde til en afhandling eller en doktorgrad. Bevis for sådanne obligatoriske praktikophold stilles til rådighed af ansøgerens uddannelsesinstitution ved indgivelsen af ansøgningen. 9.2 Varighed Der er to praktikperioder pr. år: fra 1. februar til slutningen af juni fra 1. september til slutningen af januar det følgende år. I disse to perioder er praktikopholdet på mindst to og højst fem måneder og kan ikke forlænges ud over de fem måneder. 9.3 Finansielle forhold Praktikanter i ulønnet obligatorisk praktik er ikke berettiget til et tilskud til praktikophold. De er dog berettiget til handicapydelse, jf. artikel 8.4, og rejsegodtgørelse, jf. artikel 8.6.

18 Artikel 10 Praktikophold for studerende ved nationale forvaltningsskoler i medlemsstaterne 10.1 Adgangsbetingelse Som adgangsbetingelse skal praktikanten være tilmeldt en national forvaltningsskole i en medlemsstat eller et kandidatland efter undertegnelsen af tiltrædelsestraktaten og kunne dokumentere sygeforsikring for praktikopholdets varighed Varighed Der er to praktikperioder pr. år: fra 1. februar til slutningen af juni fra 1. september til slutningen af januar det følgende år. I disse to perioder er praktikopholdet på mindst to og højst fem måneder og kan ikke forlænges ud over de fem måneder. Startdatoen fastlægges ved aftale mellem GSR og den pågældende nationale forvaltningsskole Finansielle forhold Praktikanter på praktikophold fra en national forvaltningsskole er ikke er berettiget til tilskud til praktikophold eller rejsegodtgørelse som fastsat i denne afgørelse. De er dog berettiget til handicapydelse, jf. artikel 8.4, og rejsegodtgørelse, jf. artikel Gældende bestemmelser Artikel 4.2 i denne afgørelse finder ikke anvendelse på denne type praktikophold. Praktikkontoret fastsætter et sæt specifikke bestemmelser og offentliggør det på webstedet.

19 Artikel 11 Jobtræning for elever på sekundærtrinnet Adgangsbetingelser Som en adgangsbetingelse skal praktikanten være elev på sekundærtrinnet og have en slægtning, der arbejder for GSR som tjenestemand eller AØAF, og kunne dokumentere sygeforsikring for praktikopholdets varighed. Elever, der er udvalgt til dette praktikophold, står under tjenestemandens eller AØAF's ansvar under hele praktikopholdets varighed. Bortset fra elever på Europaskolerne skal eleverne på sekundærtrinnet fremlægge bevis for obligatorisk praktikophold fra uddannelsesinstitutionen Varighed Længden af dette praktikophold skal være mindst 1 uge og højst 2 uger. Startdatoen fastlægges ved aftale mellem GSR og den pågældende tjenestemand eller AØAF med ansvar for eleven Gældende bestemmelser Artikel 4, 5, 6 og artikel 7.3 og 7.4 i kapitel I finder ikke anvendelse på denne type praktikophold. Praktikkontoret fastsætter et sæt specifikke bestemmelser og offentliggør det på webstedet Opsigelse Efter anmodning fra chefen for værtstjenestegrenen eller praktikvejlederen eller Praktikkontoret kan jobtræningen for elever på sekundærtrinnet opsiges uden varsel Finansielle forhold Praktikanter på praktikophold i jobtræning er ikke er berettiget til tilskud til praktikophold, handicapydelse eller rejsegodtgørelse som fastsat i denne afgørelse.

20 11.6 Attest Ved praktikopholdets afslutning udsteder Praktikkontoret en praktikopholdets varighed og værtstjenestegrenen. attest, hvori er angivet KAPITEL III AFSLUTTENDE BESTEMMELSER Artikel 12 Beføjelser Alle de beføjelser, der overdrages til GSR i medfør af denne afgørelse, udøves af generalsekretæren for Rådet. Generalsekretæren for Rådet bemyndiges til at uddelegere en af eller alle sine beføjelser til generaldirektøren for administrationen. Artikel 13 Klager En praktikant, som ønsker at anfægte en afgørelse, der er truffet i medfør af disse bestemmelser, indgiver en skriftlig henvendelse til Praktikkontoret, der skal svare praktikanten inden for to måneder. En praktikant, der mener at være genstand for dårlig administration, har ret til at indgive en klage til Den Europæiske Ombudsmand efter skriftligt at have forelagt spørgsmålet om dårlig administration for Praktikkontoret. Praktikkontoret skal svare praktikanten inden for to uger.

21 Artikel 14 Ikrafttræden og overgangsforanstaltninger Denne afgørelse træder i kraft på dagen for vedtagelsen og anvendes fra den 1. september Denne afgørelse ophæver og erstatter afgørelse nr. 118/07 af 20. juli Praktikophold, hvis udvælgelsesprocedure startede før den 1. september 2017, er fortsat omfattet af Rådets afgørelse nr. 118/07 af 20. juli Udfærdiget i Bruxelles, Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN

22 BILAG I Eksempel på eksamensbevis, som svarer til det uddannelsesniveau, der kræves for at få adgang til et praktikophold. 2 GSR forbeholder sig retten til at ændre minimumskvalifikationer, der anvendes for praktikprogrammet. Eventuelle ændringer vil blive offentliggjort på webstedet. Land Uddannelse på universitetsniveau - mindst 3 år Bălgarija Diploma za visshe obrazovanie (Диплома за висше образование) Bakalavar (Бакалавър) Magistar (Магистър) België Belgique Belgien Academisch gerichte Bachelor (lange type) Bachelor académique (type long) Akademischer Bachelor (lang) Ceská Republika Diplom o ukončení Bakalářského studia Kroatien Preddiplomski sveučilišni studij (3 to 4 years) Danmark Bachelorgrad Deutschland Fachhochschulabschluss (6-7 Semester) / Bachelor Eesti Bakalaureusekraad (min 120 ainepunkti) España Diplomado/Ingeniero Técnico France Licence Greece / Ελλάδα Πτυχιο Α.Ε.Ι. (πανεπιστημίου, πολυτεχνείου, Τ.Ε.Ι. υποχρεωτικής τετραετούς φοίτησης) Ireland/Eire Honours Bachelor Degree (3 years) Italia Laurea L (breve) Kύπρος/Kibris Πανεπιστημιακό Πτυχίο Latvija Bakalaura diploms (min 120 kredīti) Lietuva Bakalauras (min 120 kreditų ) Luxembourg Bachelor Magyarország Föiskolai oklevél Malta Bachelor's degree Nederland Bachelor (WO) / HBO bachelor degree (4 years) Österreich Fachhochschuldiplom (6-7 Semester) / Bakkalaureus(rea) Polska Licencjat / Inżynier Portugal Bacharelato România Diplomă de Licenţă Slovenija Diploma o pridobljeni visoki strokovni izobrazbi Slovenská Republika Diplom o ukončení Bakalárského štúdia Suomi/Finland Kandidaatin tutkinto - Kandidatexamen /Ammattikorkeakoulututkinto - Yrkeshögskoleexamen (min 120 opintoviikkoa - studieveckor) Sverige Kandidatexamen (Akademisk examen omfattande minst 120 poäng varav 60 poäng fördjupade studier i ett ämne + uppsats motsvarande 10 poäng) United Kingdom (Honours) Bachelor degree - 3 years Other countries Autres pays Andere Länder University level diploma requiring at least 3 years study Diplôme de niveau universitaire sanctionnant des études de 3 ans minimum Mindestens dreijährige Hochschulstudien mit Abschlussdiplom 2 Situationen pr. 20. juli 2016.

23 Bilag II EU-institutioner: Europa-Parlamentet Rådet for Den Europæiske Union Europa-Kommissionen (herunder delegationer og repræsentationskontorer og agenturer) De Europæiske Fællesskabers Domstol Den Europæiske Revisionsret Finansielle organer: Den Europæiske Centralbank Den Europæiske Investeringsbank Den Europæiske Investeringsfond Rådgivende organer: Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Regionsudvalget Interinstitutionelle organer: Kontoret for De Europæiske Fællesskabers Officielle Publikationer De Europæiske Fællesskabers Personaleudvælgelseskontor Den Europæiske Forvaltningsskole Andre specialiserede organer: Den Europæiske Ombudsmand Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse Den Europæiske Tjeneste for EU's Optræden Udadtil og alle Den Europæiske Unions agenturer.

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET Indhold Artikel 1: Almindelige bestemmelser...3 Artikel 2: Forskellige former for praktikophold...3

Læs mere

AFGØRELSE Nr. 118/08

AFGØRELSE Nr. 118/08 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION AFGØRELSE Nr. 118/08 VICEGENERALSEKRETÆREN FOR RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til Rådets forretningsorden, særlig artikel 23, og ud fra følgende betragtning:

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD

EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD Kapitel 1 - Almindelige bestemmelser Artikel 1 De forskellige former

Læs mere

Regler for Europa-Kommissionens officielle praktikordning. (Kommissionens afgørelse af 2.3.2005 (K(2005) 458).

Regler for Europa-Kommissionens officielle praktikordning. (Kommissionens afgørelse af 2.3.2005 (K(2005) 458). Regler for Europa-Kommissionens officielle praktikordning (Kommissionens afgørelse af 2.3.2005 (K(2005) 458). 1. PROGRAMMETS FORMÅL 1.1. Generelt 1.1.1. Mål Disse regler gælder for Europa-Kommissionens

Læs mere

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT AFSNIT I PRAKTIKOPHOLD KAPITEL 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER. Artikel 1.

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT AFSNIT I PRAKTIKOPHOLD KAPITEL 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER. Artikel 1. INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I EUROPAPARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT AFSNIT I PRAKTIKOPHOLD KAPITEL 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER Artikel 1 Formål For at bidrage til EUborgernes europæiske og faglige

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE I FORBINDELSE MED UDVÆLGELSESPROCEDURER AFHOLDT AF EUROPA-PARLAMENTET (2011/C 114 A/03)

VEJLEDNING FOR ANSØGERE I FORBINDELSE MED UDVÆLGELSESPROCEDURER AFHOLDT AF EUROPA-PARLAMENTET (2011/C 114 A/03) C 114 A/8 DA Den Europæiske Unions Tidende 12.4.2011 VEJLEDNING FOR ANSØGERE I FORBINDELSE MED UDVÆLGELSESPROCEDURER AFHOLDT AF EUROPA-PARLAMENTET (2011/C 114 A/03) Side 1. INDLEDNING... 9 Hvordan forløber

Læs mere

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

ANSØGNINGSFORMULAR. ORDREGIVENDE MYNDIGHED: Den Europæiske Unions Domstol

ANSØGNINGSFORMULAR. ORDREGIVENDE MYNDIGHED: Den Europæiske Unions Domstol ANSØGNINGSFORMULAR UDBUD EFTER FORHANDLING AF TJENESTEYDELSESAFTALEN:»Indgåelse af rammeaftaler vedrørende oversættelse af juridiske tekster fra visse af Den Europæiske Unions officielle sprog til dansk«(2013)

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål Praktikophold for universitetsuddannede (Schuman)

Ofte stillede spørgsmål Praktikophold for universitetsuddannede (Schuman) Ofte stillede spørgsmål Praktikophold for universitetsuddannede (Schuman) 1. Hvilket uddannelsesniveau forlanges der? Du skal have opnået en universitetsgrad for mindst tre års studier (en bachelor eller

Læs mere

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKOPHOLD Kapitel 1 Almindelige bestemmelser Artikel 1 De forskellige former for praktikophold i Europa-Parlamentets

Læs mere

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER REVISIONSRETTEN STILLINGSOPSLAG ECA/2018/1. Én (1) direktørstilling Revision

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER REVISIONSRETTEN STILLINGSOPSLAG ECA/2018/1. Én (1) direktørstilling Revision 6.3.2018 DA Den Europæiske Unions Tidende C 84 A/1 V (Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER REVISIONSRETTEN STILLINGSOPSLAG ECA/2018/1 Én (1) direktørstilling Revision (Ansættelsesgruppe AD, lønklasse

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS FOR GOD FORVALTNINGSSKIK

ADFÆRDSKODEKS FOR GOD FORVALTNINGSSKIK ADFÆRDSKODEKS FOR GOD FORVALTNINGSSKIK OVERSÆTTELSESCENTRET FOR DEN EUROPÆISKE UNIONS ORGANER AFGØRELSE AF 10. februar 2000 OM EN ADFÆRDSKODEKS FOR GOD FORVALTNINGSSKIK OVERSÆTTELSESCENTRET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER L 115/12 Den Europæiske Unions Tidende 27.4.2012 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 363/2012 af 23. februar 2012 om procedureregler for anerkendelse

Læs mere

6191/17 SDM/ks DGA SSCIS

6191/17 SDM/ks DGA SSCIS Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. marts 2017 (OR. en) 6191/17 CORLX 93 CSC 44 COEST 33 CFSP/PESC 131 JAI 106 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Aftale mellem Den

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.12.2014 COM(2014) 727 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, Unionen skal indtage i Underudvalget vedrørende Sundhed og Plantesundhed,

Læs mere

UDVÆLGELSESPROCEDURE FOR MIDLERTIDIGT ANSATTE I GENERALDIREKTORATET FOR INDRE ANLIGGENDER

UDVÆLGELSESPROCEDURE FOR MIDLERTIDIGT ANSATTE I GENERALDIREKTORATET FOR INDRE ANLIGGENDER COM/TA/HOME/13/AD8 UDVÆLGELSESPROCEDURE FOR MIDLERTIDIGT ANSATTE I GENERALDIREKTORATET FOR INDRE ANLIGGENDER Kommissionen er ved at tilrettelægge afholdelsen af en udvælgelsesprocedure for at oprette en

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) 14291/17 ADD 1 COLAC 123 CFSP/PESC 1007 FORSLAG fra: modtaget: 13. november 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

Adfærdskodeks for god forvaltningsskik for medarbejdere ved Det Europæiske Kemikalieagentur

Adfærdskodeks for god forvaltningsskik for medarbejdere ved Det Europæiske Kemikalieagentur Adfærdskodeks for god forvaltningsskik for medarbejdere ved Det Europæiske Kemikalieagentur Konsolideret udgave Vedtaget ved bestyrelsens afgørelse MB/11/2008 af 14. februar 2008 Ændret ved bestyrelsens

Læs mere

Udtalelse nr. 6/2014

Udtalelse nr. 6/2014 Udtalelse nr. 6/2014 (artikel 325, TEUF) om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 883/2013 for så vidt angår etablering af en kontrolansvarlig

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2015 (OR. en) 13374/15 ECOFIN 803 UEM 387 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 22. oktober 2015 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

(Øvrige) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN. Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse. Der søges en assisterende tilsynsførende

(Øvrige) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN. Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse. Der søges en assisterende tilsynsførende 28.5.2014 DA Den Europæiske Unions Tidende C 163 A/1 V (Øvrige) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse Der søges en assisterende tilsynsførende

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 20.3.2015 L 76/13 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/460 af 19. marts 2015 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår proceduren for godkendelse af en intern model i overensstemmelse

Læs mere

1. Indledning. 2. ECB og Det Administrative Klagenævn

1. Indledning. 2. ECB og Det Administrative Klagenævn Indkaldelse af interessetilkendegivelser vedrørende eksterne eksperter med henblik på udnævnelse af et medlem af Det Administrative Klagenævn i Den Europæiske Centralbank (Frankfurt am Main, Tyskland)

Læs mere

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN 31.7.2013 DA Den Europæiske Unions Tidende C 219 A/1 V (Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE Offentliggørelse af ledig stilling

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 53/14 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/296 af 24. februar 2015 om fastlæggelse af de proceduremæssige ordninger for samarbejde mellem medlemsstaterne om elektronisk identifikation i henhold

Læs mere

- hørt af Rådet på ny, jf. EF-traktatens artikel 283 (C5-0575/2003), - der henviser til forretningsordenens artikel 67 og 71, stk.

- hørt af Rådet på ny, jf. EF-traktatens artikel 283 (C5-0575/2003), - der henviser til forretningsordenens artikel 67 og 71, stk. P5_TA(2004)0111 Tjenestemandsvedtægten * Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning om ændret forslag til Rådets forordning om ændring af vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber

Læs mere

ECB-PUBLIC. 1. Indledning

ECB-PUBLIC. 1. Indledning Indkaldelse af interessetilkendegivelser vedrørende eksterne eksperter med henblik på udnævnelse af en suppleant til Det Administrative Klagenævn i Den Europæiske Centralbank (Frankfurt am Main, Tyskland)

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

UDDANNELSESTILLÆG. (artikel 67 i vedtægten og artikel 3 i bilag VII) VEJLEDNING

UDDANNELSESTILLÆG. (artikel 67 i vedtægten og artikel 3 i bilag VII) VEJLEDNING UDDANNELSESTILLÆG (artikel 67 i vedtægten og artikel 3 i bilag VII) VEJLEDNING 1. HVEM HAR RET TIL UDDANNELSESTILLÆG? Uddannelsestillæg "A" (førskoletillæg): Ydes for hvert barn, over for hvem der består

Læs mere

AFGØRELSE NR. 438/2015 vedrørende ordningen for udstationering af nationale eksperter i Det Europæiske Regionsudvalg

AFGØRELSE NR. 438/2015 vedrørende ordningen for udstationering af nationale eksperter i Det Europæiske Regionsudvalg AFGØRELSE NR. 438/2015 vedrørende ordningen for udstationering af nationale eksperter i Det Europæiske Regionsudvalg DET EUROPÆISKE REGIONSUDVALGS GENERALSEKRETÆR HAR UNDER HENVISNING TIL traktaten om

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0081 (COD) 7595/16 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 5. april 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: MIGR 72 RECH

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0324 (NLE) 14372/16 COEST 299 PHYTOSAN 36 VETER 123 WTO 324 UD 235 ENFOCUSTOM 188 LOVGIVNINGSMÆSSIGE

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 4.5.2018 L 114 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU, Euratom) 2018/673 af 3. maj 2018 om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 1141/2014

Læs mere

(Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager

(Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 6 Offentligt (Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager Præambel Medlemsstaterne af Europarådet og medlemslandene

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 189 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Artikel 1 Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Vejledende principper Under udførelsen af deres opgaver: Artikel 2 a) lader Europa-Parlamentets

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.3.2017 COM(2017) 110 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

Meddelelser og oplysninger

Meddelelser og oplysninger Den Europæiske Unions Tidende C 164 A Dansk udgave Meddelelser og oplysninger 60. årgang 24. maj 2017 Indhold V Øvrige meddelelser ADMINISTRATIVE PROCEDURER Revisionsretten 2017/C 164 A/01 Meddelelse om

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2013 COM(2013) 170 final 2013/0090 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Unionen skal indtage i

Læs mere

Bruxelles, den COM(2017) 632 final ANNEX 3 BILAG

Bruxelles, den COM(2017) 632 final ANNEX 3 BILAG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNE 3 BILAG til rapporten fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om de bestemmelser, som hver institutions ansættelsesmyndighed

Læs mere

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter L 179/72 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) Nr. 673/2014 af 2. juni 2014 om nedsættelse af et mæglingspanel og forretningsordenen for dette (ECB/2014/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

EFCA TA AD ADMINISTRATOR AF PROGRAMMER OG BISTAND

EFCA TA AD ADMINISTRATOR AF PROGRAMMER OG BISTAND ANSÆTTELSE EU-FISKERIKONTROLAGENTURET EFCA ER ET EU-ORGAN, SOM BLEV OPRETTET I 2005, OG SOM SKAL TILRETTELÆGGE DEN OPERATIVE KOORDINERING AF MEDLEMSSTATERNES FISKERIKONTROL OG -INSPEKTION OG BISTÅ DEM

Læs mere

SN 4357/1/15 REV 1 1 DA

SN 4357/1/15 REV 1 1 DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 30. juli 2015 (OR. en) SN 4357/1/15 REV 1 NOTE Vedr.: Adfærdskodeks for Det Europæiske Råds formand SN 4357/1/15 REV 1 1 ADFÆRDSKODEKS FOR DET EUROPÆISKE RÅDS

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Kommissionens afgørelse af 30. juli 2013 om nedsættelse af en ekspertgruppe om sjældne sygdomme under Kommissionen og om ophævelse af afgørelse

Læs mere

EFCA TA AD PROJEKTLEDER PÅ OMRÅDET FOR CHARTRING AF KAPACITETER

EFCA TA AD PROJEKTLEDER PÅ OMRÅDET FOR CHARTRING AF KAPACITETER ANSÆTTELSE EU-FISKERIKONTROLAGENTURET EFCA ER ET EU-ORGAN, SOM BLEV OPRETTET I 2005, OG SOM SKAL TILRETTELÆGGE DEN OPERATIVE KOORDINERING AF MEDLEMSSTATERNES FISKERIKONTROL OG -INSPEKTION OG BISTÅ DEM

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 5.2.2015 L 29/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN

Læs mere

1) Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem praktikophold for universitetsuddannede, uddannelsespraktikophold (bortset fra stipendiet)?

1) Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem praktikophold for universitetsuddannede, uddannelsespraktikophold (bortset fra stipendiet)? Spørgsmål og svar 100 ofte stillede spørgsmål Forskellige former for praktikophold 1) Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem praktikophold for universitetsuddannede, uddannelsespraktikophold (bortset fra

Læs mere

EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier

EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier Undertegnede [navnet på den person, der underskriver

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0046 (NLE) 7108/17 AELE 32 EEE 11 N 13 ISL 8 FL 10 MI 203 ENER 106 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2007/0229(CNS) 25.7.2008 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender til Udvalget om Borgernes

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.7.2007 KOM(2007) 427 endelig Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om vedtagelse af forretningsordenen

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. juni 2015 (OR. en) 10817/10 EXT 4 DELVIS AFKLASSIFICERING af dokument: af: 8. juni 2010 ny status: Vedr.: 10817/2010 RESTREINT UE Offentlig FREMP 27 JAI

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAG til det ændrede forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og midlertidig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande,

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 3.4.2014 DA Den Europæiske Unions Tidende C 98/3 DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS AFGØRELSE af 27. januar 2014 om en koordineringsramme for de kompetente

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

DET EUROPÆISKE UVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UVALG FOR SYSTEMISKE RISICI C 39/10 Den Europæiske Unions Tidende 8.2.2011 DET EUROPÆISKE UVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS AFGØRELSE af 20. januar 2011 om procedurer og krav i forbindelse med

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19.

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19. 5.1.2. REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ 2009 Præsidiet - der henviser til forretningsordenens artikel 23, stk. 2 1, - der henviser til sin afgørelse af 1. september 2003 om STOA's fremtidige

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

Meddelelser og oplysninger

Meddelelser og oplysninger Den Europæiske Unions Tidende C 191 A Dansk udgave Meddelelser og oplysninger 60. årgang 16. juni 2017 Indhold V Øvrige meddelelser ADMINISTRATIVE PROCEDURER Revisionsretten 2017/C 191 A/01 Stillingsopslag

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.6.2014 COM(2014) 375 final 2014/0191 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om visse procedurer for anvendelsen af stabiliserings- og associeringsaftalen

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.05.2001 KOM(2001) 266 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om supplering af bilaget til Kommisssionens forordning (EF) nr. 1107/96 om registrering

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0003 DA 18.06.2011 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 4. marts 2004 om aktindsigt i

Læs mere

interinstitutioneleaftalemelemeuropa-parlamentetogrådetomfremsendelsetileuropa-

interinstitutioneleaftalemelemeuropa-parlamentetogrådetomfremsendelsetileuropa- ConseilUE RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION PUBLIC Bruxeles,den8.oktober2012(11.10) (OR.en) 14595/12 LIMITE PE443 INST569 RELEX898 JAI670 CSC62 NOTE fra: til: Vedr.: GruppenvedrørendeAlmindeligeAnliggender Coreper/Rådet

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER 23.4.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 103/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSRETTEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION INDHOLD AFSNIT

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 129/68 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/764 af 2. maj 2018 om de gebyrer og afgifter, der skal betales til Den Europæiske Unions Jernbaneagentur, og de tilhørende betalingsbetingelser

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson BEK nr 599 af 10/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0909636 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

REGLER FOR UDSTATIONERING AF NATIONALE EKSPERTER I EUROPA-PARLAMENTET PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 4. maj 2009

REGLER FOR UDSTATIONERING AF NATIONALE EKSPERTER I EUROPA-PARLAMENTET PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 4. maj 2009 7.1.5. REGLER FOR UDSTATIONERING AF NATIONALE EKSPERTER I EUROPA-PARLAMENTET PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 4. maj 2009 Præsidiet har, - under henvisning til artikel 22 i Europa-Parlamentets forretningsorden,

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 311, stk. 4,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 311, stk. 4, 7.6.2014 L 168/29 RÅDETS FORORDNING (EU, Euratom) Nr. 608/2014 af 26. maj 2014 om fastsættelse af gennemførelsesforanstaltninger til ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

[EUROPÆISKE MARIE CURIE- REINTEGRATIONSSTIPENDIER] [INTERNATIONALE MARIE CURIE- REINTEGRATIONSSTIPENDIER]

[EUROPÆISKE MARIE CURIE- REINTEGRATIONSSTIPENDIER] [INTERNATIONALE MARIE CURIE- REINTEGRATIONSSTIPENDIER] BILAG III SÆRLIGE BESTEMMELSER [EUROPÆISKE MARIE CURIE- REINTEGRATIONSSTIPENDIER] [INTERNATIONALE MARIE CURIE- REINTEGRATIONSSTIPENDIER] III. 1 Definitioner Ud over definitionerne i artikel II.1 gælder

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK L 230/56 Den Europæiske Unions Tidende 30.6.2004 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 3. juni 2004 om de nærmere vilkår for Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svigs

Læs mere

C 418 A. Den Europæiske Unions Tidende. Meddelelser og oplysninger. Øvrige meddelelser. 61. årgang. Dansk udgave. 19. november 2018.

C 418 A. Den Europæiske Unions Tidende. Meddelelser og oplysninger. Øvrige meddelelser. 61. årgang. Dansk udgave. 19. november 2018. Den Europæiske Unions Tidende C 418 A Dansk udgave Meddelelser og oplysninger 61. årgang 19. november 2018 Indhold V Øvrige meddelelser ADMINISTRATIVE PROCEDURER Europa-Kommissionen 2018/C 418 A/01 Den

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0057 (NLE) 6866/16 FORSLAG fra: modtaget: 3. marts 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: WTO 50 AGRI 114 UD

Læs mere

DATABESKYTTELSESERKLÆRING. Kontor R1 Registrering og gennemsigtighed, Generaldirektoratet for konkurrence,

DATABESKYTTELSESERKLÆRING. Kontor R1 Registrering og gennemsigtighed, Generaldirektoratet for konkurrence, DATABESKYTTELSESERKLÆRING Denne erklæring omhandler behandling af personoplysninger i forbindelse med undersøgelser af statsstøtte og opgaver af fælles interesse i forbindelse hermed udført af Kommissionen.

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. september 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. september 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. september 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0277 (NLE) 12420/16 FISC 137 FORSLAG fra: modtaget: 19. september 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.:

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 11.11.2003 KOM(2003)456 endelig 2003/0161 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende nr. 1128/2012 af L. A., armensk/russisk statsborger, om påstået forskelsbehandling og anerkendelse af erhvervsmæssige

Læs mere

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0009 Senere ændringer til

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0058 (NLE) 6867/16 FORSLAG fra: modtaget: 3. marts 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: WTO 51 AGRI 115 UD

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1806097 Dok. nr.: 665447 Dato: 21-09-2018 Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulancebehandler

Læs mere