AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen..."

Transkript

1 AKTUELLE SAGER nr. 3/ marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: Telefax: Website: kto@kto.dk. Ud for hvert emne er angivet initialerne på den eller de sagsbehandlere i KTO, der arbejder med det pågældende område: JH Jørgen Holst, sekretariatschef, tlf LD Lars Daugaard, konsulent, tlf HKB Helle K. Basse, vicesekretariatschef tlf HH Henrik Højrup Hansen, konsulent, tlf HW Henrik Würtzenfeld, chefkonsulent, tlf AHN Allan Hauge Nielsen, konsulent, tlf HEB Henning Bickham, konsulent, tlf VP Vibeke Pedersen, konsulent, HC Henrik Carlsen, konsulent, tlf HV Henrik Vittrup, konsulent, tlf

2 - 2 -

3 - 3 - Løn- og pensionsvilkår Lønjusteringsaftalen VP Aftale pr 1. april 2005 om lønninger for ansatte ved Frederiksberg Kommune er underskrevet. Aftalen erstatter aftale pr. 1. april 2002 om lønninger for ansatte ved Frederiksberg Kommune. Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. marts 2006: Lønjusteringsaftalen for Frederiksberg Kommune. Pension HEB Pensionsregulativ for tjenestemænd i kommuner inden for KL s forhandlingsområde er pr. 1. januar 2006, i forhold til det tidligere hovedsagelig blev ændret med baggrund i det ved OK-05 aftalte om U65/57-tillæg, jf. KTOforligets punkt 2.5. Herudover er en række grundbeløb blevet fremskrevet til niveau. Disse var tidligere beskrevet i niveau. Den praktiske effekt af de nye grundbeløb vil først have virkning fra 1. oktober 2006, altså samtidig med den næste lønstigning. Der vil ske en tilsvarende opdatering af pensionsvedtægterne for Københavns og Frederiksberg Kommuner, samt Amtsrådsforeningens område. Udsendt til medlemsorganisationerne den 3. april 2006: Pensionsregulativ af 2006 for tjenestemænd i kommuner inden for KL s forhandlingsområde.

4 - 4 - Medbestemmelse Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse LD I løbet af 2006 skal der forhandles om MED-aftaler i 66 nye kommuner og 5 regioner. KTO s forhandlingsudvalg har bl.a. derfor drøftet samarbejdssystemet i kommuner og regioner. Det er forhandlingsudvalgets opfattelse, at MEDrammeaftalen som udgangspunkt indeholder bedre muligheder for yderligere medindflydelse og medbestemmelse end TR/SU-aftalen. Forhandlingsudvalget anbefaler, at mulighederne nu afsøges med henblik på at indgå lokale MED-aftaler, der er bedre end TR/SU-aftalen og de lokale MED-aftaler, der blev indgået tidligere. Med det formål, at give inspiration til forhandlingerne om indgåelse af nye MED-aftaler afholder KL, Amtsrådsforeningen, Sundhedskartellet og KTO i fællesskab to temadage i maj Udsendt til medlemsorganisationerne den 16. marts 2006: Forhandlingsudvalgets anbefalinger vedr. samarbejdssystemet /MED/SU) i relation til kommunalreformen. Udsendt til medlemsorganisationerne den 7. april 2006: Temadage om forhandling af nye MED-aftaler. Personalepolitik Det Personalepolitiske Forum HC/HV Der har ikke været afholdt møde i Det Personalepolitiske Forum siden sidste nummer af aktuelle sager.

5 - 5 - Næste møde bliver i tilslutning til en temadrøftelse i Forum den 17. maj 2006, om integration og mangfoldighed. Deltagerkredsen er en særlig indbudt deltagerkreds bestående af politikere fra Det Personalepolitiske Forum, sekretariatsgruppen for Forum, KTO s bestyrelse og Bestyrelsens Sekretariatsudvalg, repræsentanter for KL s Lønog Personaleudvalg og Amtsrådsforeningens Løn- og Forhandlingsudvalg, samt politikere og medarbejdere fra organisationer, kommuner og amter. Den Personalepolitiske Messe Den Personalepolitiske Messe afholdes den 31. august 2006 i Bella Centret. Invitationen udsendes den 19. april 2006, og der vil være åben for tilmelding på fra den 20. april 2006 med tilmeldingsfrist den 1. juni Stande kan fortsat tilmeldes frem til 1. maj Opfølgning på aftalen om arbejdsbetinget stress Stressprojektet vil nu gå i gang med at søge flere værktøjer og metoder, der kan identificere og afhjælpe stress. Stressmagasin nr. 3 udkommer ultimo maj 2006 og sætter denne gang fokus på, hvordan lederen i samspil med medarbejderne kan identificere, forebygge og bekæmpe stress. Stressmagasin nr. 4 udkommer ultimo august 2006 i forbindelse med Den Personalepolitiske Messe og sætter fokus på, hvordan du identificerer og bekæmper egen stress. Udsendt til medlemsorganisationerne den 14. marts 2006: Bestilling af invitation til og program for den Personalepolitiske Messe Det personale- og uddannelsespolitiske samarbejde med KL ( 5-styregruppen) HV Styregruppen har haft en temadrøftelse af hvordan de resterende midler til personalepolitiske projekter kan anvendes. Temadrøftelsen har taget udgangspunkt i følgende: Kompetenceudvikling Senere tilbagetrækning Integration (mangfoldighed) Sammenhæng mellem familie- og arbejdsliv

6 - 6 - Iderigdommen til indholdsmæssig udfyldelse og opfølgning med personalepolitiske projekter af de omtalte temaområder var stor. Presset er stort på sammenlægningskommunerne, og derfor vil nye tiltag i 5-styregruppen i første omgang koncentrere sig om tiltag som ikke umiddelbart og direkte involvere de kommuner som er berørt af sammenlægningsprocessen. Projektet Når vi bygger sammen ledelse af kommunale fusioner lancerer en ny hjemmeside den 18. maj. Til støtte for hjemmesiden udvikles en fysisk byggeplan som lederne kan rekvirere og anvende til inddragelse af medarbejderne i fusionsprocessen. Endelig afholdes en række tema- og introdage for forskellige målgrupper til støtte for anvendelsen af de nye muligheder på hjemmesiden. Udsendt til medlemsorganisationerne den 20. marts 2006: Ny hjemmeside når vi bygger sammen. Væksthus for ledelse LD Der er udsendt en status pr. februar 2006 vedrørende arbejdet i Væksthus for Ledelse. Væksthus for ledelse har udarbejdet hæftet De første 100 dage som leder af en fusioneret organisation. I hæftet gennemgås fusionens tre temaer: forberedelsen, etableringen og fremtiden. Omkring hvert tema fremhæves de områder, det erfaringsmæssigt er særligt vigtigt at være opmærksom på. Væksthus for ledelse afholder i sommeren 2006 to konference om Ledere der lykkes. Konferencerne bygger bl.a. på resultaterne af projektet Ledere der lykkes hvad er det de kan?, som blev udarbejdet i Udsendt til medlemsorganisationerne den 16. marts 2006: Væksthus for ledelse status februar Udsendt til medlemsorganisationerne den 28. marts 2006: De første 100 dage som leder af en fusioneret organisation. Udsendt til medlemsorganisationerne den 18. april 2006: Konferencer om Ledere der lykkes.

7 - 7 - Kommunalreformen Kommunalreformen HKB/HW/LD/HH Overførsel før 1. januar 2007 KL, Amtsrådsforeningen, H:S, FHS og KTO har den 10. marts 2006 indgået et protokollat om vilkår for overførsel til ansættelse under sammenlægningsudvalg og forberedelsesudvalg mv. Lovgrundlaget for gennemførelse af opgave- og strukturreformen regulerer medarbejdernes vilkår ved overførsel til en ny ansættelsesmyndighed den 1. januar Med protokollatet sikres, at medarbejdere ved overførsler, der finder sted inden den 1. januar 2007, får de samme vilkår, som hvis overførslen først skete på datoen for kommunalreformens ikrafttræden, den 1. januar Formålet med protokollatet er således at skabe et grundlag for at kommunalreformen kan gennemføres så smidigt og fleksibelt som muligt, samtidig med at de medarbejdere som overføres på et tidligere tidspunkt end 1. januar 2007 sikres samme rettigheder, herunder ansættelsesanciennitet og løngarantien (aftalt som led i kommunalreformen), som hvis overførslen var sket den 1. januar Protokollatets bestemmelser skal også læses i lyset af, at alle myndigheder skal have de fornødne personaleresurser helt frem til den 1. januar 2007, både af hensyn til myndighedens drift, men også af hensyn til de medarbejdere der naturligt og nødvendigt vil være hos myndigheden frem til den 1. januar I protokollatet er der identificeret en række tilfælde, hvor medarbejdere under nærmere angivne omstændigheder, kan overføres til en anden myndighed før 1. januar 2007, med bevarelse af samme rettigheder, som hvis overførslen først skete den 1. januar Overførsel til kommunal ansættelse pr. 1. januar 2007 KTO deltager p.t. i 2 arbejdsgrupper, der forhandler indgåelse af aftale om vilkår for overførsel af ansatte til kommunerne i forbindelse med kommunalreformen, henholdsvis overgang fra amter til kommuner og overgang fra staten til kommuner i forbindelse med etablering af 14 pilotjobcentre.

8 - 8 - Amter til kommuner KL, KTO og Sundhedskartellet har indgået en fælleserklæring om tilpasningsforhandlinger om vilkår for ansatte i amterne, der overgår til kommunal ansættelse i forbindelse med opgave- og strukturreformen pr. 1. januar Formålet med erklæringen er at igangsætte tilpasningsforhandlinger mellem organisationerne og KL, og at skabe en ramme for disse tilpasningsforhandlinger. Parterne i fælleserklæringen er enige om snarest muligt at indgå en aftale om ansættelsesvilkår for ansatte i amterne, der overgår til ansættelse i kommunerne i forbindelse med kommunalreformen. Den efterfølgende aftale vil i vidt omfang være en omsætning af fælleserklæringen til aftaletekst. Med fælleserklæringen er der således skabt et grundlag for et parallelt forløb med tilpasningsforhandlinger med organisationerne samtidig med, at de centrale parter færdiggør drøftelserne om en egentlig aftale. Fælleserklæringen omhandler både generelle forhold og forhold vedrørende organisationernes tilpasningsforhandlinger. For så vidt angår forhold vedrørende organisationernes tilpasningsforhandlinger, indeholder fælleserklæringen en række principper for disse drøftelser. Principperne udmøntes i en aftale mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation på det kommunale område. Parterne i tilpasningsforhandlingerne kan drøfte og fravige principperne i særlige tilfælde, hvis der konkret opstår problemer med at anvende principperne i organisationernes tilpasningsforhandlinger. Det kan fx være kombinationen af amtslig løn og kommunale arbejdstidsregler. Et af principperne indebærer, at de ansatte fra overgangstidspunktet og i resten af aftaleperioden indtil 31. marts 2008 bevarer amtslig løn og pension. Der kan ydes lønforbedringer efter bestemmelserne om lokal løndannelse i den enkelte kommunale tjenestemandsaftale henholdsvis den enkelte kommunale overenskomst. For så vidt angår andre ansættelsesvilkår (end løn og pension) omfattes de ansatte af KL-overenskomsten, idet de ansatte tillige omfattes af evt. bedre individuelle vilkår i henhold til den amtslige overenskomst/aftale. Fælleserklæringens punkt 7 indeholder oplistning af en række emner, som fortsat henstår til drøftelse Drøftelsen kan munde ud i flere løsninger. Der kan fx indgås en aftale, aftales et princip for organisationernes tilpasningsfor-

9 - 9 - handlinger eller blot konstateres, at der ikke er noget problem i forbindelse med overgang til kommunal ansættelse. Staten til kommuner i forbindelse med etablering af 14 pilotjobcentre Drøftelserne om rammer/principper for igangsætning af tilpasningsforhandlinger med organisationerne er igangværende. Næste møde i arbejdsgruppen afholdes den 24. april CFU og KTO har indgået en fælles aftale med KL og Personalestyrelsen om etablering af midlertidige tværgående samarbejdsudvalg i samtlige de kommer, hvor der skal oprettes fælles jobcentre eller pilotjobcentre. Parterne forhandler p.t. om en permanent aftale. Overførsel fra kommune til staten Personalestyrelsen har den 7. april 2006 offentliggjort et initiativ vedr. jobbyttebørs for ansatte, som overføres til staten i forbindelse med kommunalreformen. Personalestyrelsen skriver i offentliggørelsen af initiativet, at der i jobbyttebørsen er mulighed for at bytte det job, man er blevet tilbudt i staten. Det sker anonymt og via internettet. Muligheden for at bytte job gælder indtil 1. januar 2007 og jobbyttet foregår fuldstændig på medarbejdernes eget initiativ. Hvis man ønsker at bytte job med en anden medarbejder, kan man via jobbyttebørsen udbyde sin stilling og/eller søge en stilling, som er udbudt af en anden medarbejder. Hvis man finder en anden medarbejder at bytte job med, skal de kommende arbejdsgivere begge godkende jobbyttet. Der kan hentes yderligere oplysninger om initiativet på Orientering om aftaler om arbejdsfordeling mellem myndighederne i forbindelse med overførsel af medarbejdere til henholdsvis stat eller kommune Amtsrådsforening har på vegne af amterne, H:S og HUR indgået en aftale med KL om behandling af visse ansættelsesretlige spørgsmål i forbindelse med gennemførelse af kommunalreformen (overgang fra amt mv. til kommuner). Tilsvarende har Amtsrådsforeningen på vegne af amterne, HUR, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og H:S indgået en aftale med Personalestyrelsen om behandling af visse ansættelsesretlige spørgsmål i forbindelse med gennemførelse af kommunalreformen (overgang fra amt mv. til stat). KTO har ikke været involveret i tilblivelsen af aftalerne.

10 Hovedsigtet med aftalerne er, at kunne gennemføre varslinger af evt. væsentlige stillingsændringer som følge af delingsaftalerne. Det er KTO s umiddelbare vurdering, at aftalerne ikke strider mod den beskyttelse af medarbejderne, som i øvrigt gør sig gældende i forbindelse med kommunalreformen. Aftalerne gør det muligt for den nye arbejdsgiver at overholde sin forpligtelse til at varsle evt. væsentlige stillingsændringer med op til 6 måneders varsel. Aftalerne regulerer de afgivende og modtagende myndigheders samarbejde om varslinger af væsentlige stillingsforandringer overfor overenskomstansatte i de afgivende myndigheder. Aftalerne regulerer endvidere de afgivende myndigheders og de modtagende myndigheders håndtering af tjenestemænd i de afgivende myndigheder, der udsættes for stillingsforandringer, som går ud over, hvad de pågældende er forpligtet til at tåle Udsendt til medlemsorganisationerne den 21. marts 2006: Kommunalreformen fælleserklæring om tilpasningsforhandlinger om vilkår for ansatte i amterne, der overgår til kommunal ansættelse i forbindelse med opgave- og strukturreformen pr. 1. januar Udsendt til medlemsorganisationerne den 10. april 2006: Kommunalreformen Personalestyrelsens initiativ vedr. jobbyttebørs. Udsendt til medlemsorganisationerne den 18. april 2006: Aftaler om arbejdsfordeling mellem myndighederne i forbindelse med overførsel af medarbejdere til henholdsvis stat eller kommune. Andet Fremadrettet indsats - OK-08 JH/HW KTO s forhandlingsudvalg afholdt en forhandlingskonference den 9. marts 2006, hvor fokus først og fremmest var rettet mod udformningen af forhandlingsmodellen for OK-08.

11 Referat fra konferencen er udsendt til deltagerne og til KTO s medlemsorganisationer. Drøftelserne vil danne udgangspunkt for de videre drøftelser i KTO s forhandlingsudvalg og KTO s bestyrelse med henblik på fastlæggelse af forhandlingsmodellen for OK-08. Udsendt til medlemsorganisationerne den 28. marts 2006: Referat fra konferencen den 9. marts 2006 om forhandlingsmodellen ved OK-08. Arbejdsgruppe vedrørende 60-selskaber mv. HEB/HKB Ved OK-05 blev der aftalt nedsat en arbejdsgruppe vedrørende 60-selskaber mv. Arbejdsgruppen har til opgave at udarbejde en redegørelse om aftale- og overenskomstdækningen af selvejende institutioner, 60-selskaber, nye driftsselskaber mv. Redegørelsen skal indeholde en afklaring og vurdering af det eksisterende regelsæt på området samt eventuelle forslag til præciseringer og eventuelt ændringer. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra KL, Amtsrådsforeningen, KTO og visse af KTO s medlemsorganisationer. Arbejdsgruppen holder næste møde medio maj Høringssvar vedr. notat om lovgivning om ligestilling og ikkeforskelsbehandling HH KTO har den 27. marts 2006 afgivet høringssvar til Beskæftigelsesministeriet vedr. notat om lovgivning om ligestilling og ikke forskelsbehandling. Notatet var sendt i høring på foranledning af Politisk Økonomisk Udvalg i Folketinget med henblik på at få en tilbagemelding vedr. eventuelle ønsker til ændring af den nuværende lovgivning. KTO har i høringssvaret henvist til evt. høringssvar fra LO, FTF og AC, og har herudover bemærket, at KTO forudsætter at ny lovgivning, der implementerer EUdirektiver som giver mulighed for implementering ved kollektiv aftale, sker med respekt for denne mulighed. Udsendt til medlemsorganisationerne den 4. april 2006: KTO s høringssvar vedr. notat om lovgivning om ligestilling og ikke-forskelsbehandling.

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.14 AKTUELLE SAGER nr. 4/2006 19. april 2006 9. juni 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 3 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.51 AKTUELLE SAGER nr. 1/2009 28. november 2008 16. januar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet KL 13-03-06 21:54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet Tid Den 13. marts 2006 Sted Emne Deltagere KL Tilpasningsforhandlinger amter til kommuner Repræsentanter for Kommunale

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... bilag 3.1 AKTUELLE SAGER nr. 4/2005 11. juni 2005 19. august 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.17 AKTUELLE SAGER nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet...11 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.48 AKTUELLE SAGER nr. 5/2008 25. oktober 28. november 2008 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 7 Andet... 8 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.11 AKTUELLE SAGER nr. 2/2006 14. januar 2006 13. marts 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse...10 Personalepolitik...10 Kommunalreformen...12 Andet...15 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.54 AKTUELLE SAGER nr. 2/2009 17. januar 13. februar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25,

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.22 AKTUELLE SAGER nr. 1/2007 25. november 2006 12. januar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen... 9 Andet...11 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.26 AKTUELLE SAGER nr. 3/2007 20. februar 20. april 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.9 AKTUELLE SAGER nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 9 Andet...14 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9 AKTUELLE SAGER nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: 33 11 97 00.

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.34 AKTUELLE SAGER nr. 7/2007 20. oktober 7. december 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 OK-08... 9 Kommunalreform... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.29 AKTUELLE SAGER nr. 5/2007 13. juni 14. september 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 OK-08... 10 Andet... 12 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.19 AKTUELLE SAGER nr. 6/2006 19. august 15. september 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 5 Kommunalreformen... 8 Andet...12 KTO Adresse:

Læs mere

Kort om kommunalreformen

Kort om kommunalreformen Kort om kommunalreformen To typer af ændringer Kommunalreformen betyder, at flertallet af de (amts) kommunalt ansatte vil få en ny arbejdsgiver og måske også få ændret arbejdssted og/eller arbejdsopgaver.

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.20 AKTUELLE SAGER nr. 7/2006 16. september 2006 24. november 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen...11 Andet...15

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen med KTO's kommentarer - 2 - - 3 - INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...5 1. Personafgrænsning...7

Læs mere

AFTALE OM. Kompetenceudvikling

AFTALE OM. Kompetenceudvikling AFTALE OM Kompetenceudvikling 2005 Amtsrådsforeningen KL Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Sundhedskartellet AFTALE om Kompetenceudvikling 2005 med Sundhedskartellets kommentarer Indholdsfortegnelse

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.28 AKTUELLE SAGER nr. 4/2007 20. april 12. juni 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 9 OK-08... 10 Andet... 14

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.24 AKTUELLE SAGER nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik... 110.36 AKTUELLE SAGER nr. 1/2008 8. december 14. marts 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 5 Øvrige ansættelsesvilkår... 8 Personalepolitik... 10 Kommunalreform... 13 Andet... 13 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og Aftalenr. Titel Parter 1. Lønaftaler 1_1_1 Aftale om lønninger for kommunalt ansatte pr. 1. april 2002 KL og 1_1_2 Aftale om

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.105 AKTUELLE SAGER nr. 3/2012 10. marts - 8. juni 2012 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 9 110.105 KTO Adresse:

Læs mere

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004 Til J.nr.: 7.01.01-1 KTO's medlemsorganisationer HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0625 17. juni 2004 Vedr.: Overenskomstforhandlingerne i 2004/2005 Medlemsorganisationerne blev i et brev af 17. maj 2004 orienteret

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH Direkte tlf.nr.: 3347 0621 7. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den anden forhandling fredag

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune H:S Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) FHS 17. december 2004 Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2 Skatteudvalget L 130 - Bilag 4 Offentlig Skatteministeriet J.nr 2004-711-0030 Den Bilag 2 Til Folketingets Skatteudvalg L 130/131 Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven og Lov om ændring af en række

Læs mere

Aftale om decentral løn

Aftale om decentral løn Aftale om decentral løn KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 0.0.0.0 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område...

Læs mere

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen.

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. KTO Sekretariatet 18. marts 2005 HKB J.nr.: 7.04-4 Vedr.: OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. Dette notat indeholder KTO

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.: 9.02.02-2 7. januar 2005 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Læs mere

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager.

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1215.1 JH/jb

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet... 110.66 AKTUELLE SAGER nr. 6/2009 21. august 6. november 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 11 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Rammeaftale om tele- og hjemmearbejde = nyt i forhold til tidligere gældende rammeaftale Rammeaftalen

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1217.4 JH/jb

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger 05.25 Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 05.25 Side 2 Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN KTO sagsnr.: 505.1 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er, at beskrive proceduren for behandling

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

05.25 O.11 42/2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.11 42/2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse 05.25 Side 2 Side Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4 3. Målgruppe...

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3 af september F-medlemmer i kommuner

NYHEDSBREV NR. 3 af september F-medlemmer i kommuner NYHEDSBREV NR. 3 af september 2009 3F-medlemmer i kommuner læs i dette nummer Lokale lønforhandlinger Personalepolitisk Messe 2010 tager form Værktøj til trivselsmåling Aktuelle kurser og temadage i efteråret

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Medarbejderinddragelse og TR-rettigheder ved en kommunalreform. hvad gælder?

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Medarbejderinddragelse og TR-rettigheder ved en kommunalreform. hvad gælder? Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Medarbejderinddragelse og TR-rettigheder ved en kommunalreform hvad gælder? Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

OG TAKSTNÆVN AFTALE OM NYT GRUNDBELØBSNIVEAU

OG TAKSTNÆVN AFTALE OM NYT GRUNDBELØBSNIVEAU REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM NYT GRUNDBELØBSNIVEAU INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. OMLÆGNING... 3 3. TJENESTEMÆND MED LOKALT AFTALTE KRONETILLÆG, SOM ER AFTALT

Læs mere

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og sammensætning af MTSU Information og drøftelse Retningslinier

Læs mere

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 KTO Sekretariatet 19. februar 2004 Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 Den 19. februar 2005 er der opnået enighed mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO om de generelle vilkår for fornyelse af

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 11.20.22 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af strukturreformen 2005 Aftalen er en sammenskrivning

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AFTALE OM KOMPETENCEUDVIKLING = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale med virkning fra dato

Læs mere

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner 2007 Cirkulære af 28. januar 2008 Perst. nr. 002-08 PKAT nr. 640 J.nr. 07-333/04-2 Dataark

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0030 Den Til Folketingets Skatteudvalg L130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 27, 30 og 56 af 7. december

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte (bortset fra Københavns og Frederiksberg kommuner) KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Kapitel 1. Aftalens område...3

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tlf. 35 29 81 00 OK-Nyt Løn nr. 0017-2017 Udsendt på ny på grund af reviderede

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE 4. oktober 2012 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2013 af aftaler

Læs mere

Temakursus 20.-22. nov. 2013

Temakursus 20.-22. nov. 2013 Temakursus 20.-22. nov. 2013 Hvad skal vi nå..? - Overblik over det offentlige overenskomstsystem - Opmærksomhed på juraen: Hvad er der hjemmel til? - Lidt om lokale aftaler og formalia Uddannelsesforbundets

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere

AFTALE OM DECENTRAL LØN

AFTALE OM DECENTRAL LØN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM DECENTRAL LØN **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE 11.28.2 Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 2 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 1. ANVENDELSESOMRÅDE...

Læs mere

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd:

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd: N O TAT Virksomhedsoverdragelse ved tilbagetagelse af opgaver Dette notat redegør for virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved den offentlige ordregivers hjemtagelse/tilbagetagelse af opgaver, der

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 17. november 2011 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den første forhandling

Læs mere

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL KTO Indholdsfortegnelse Side 04.85 Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde...4 2. Formål...4 3. Pligt til tilbud...4 4. Udbud af ledige

Læs mere

Side 1 RLTN. Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på RLTN s område

Side 1 RLTN. Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på RLTN s område Side 1 RLTN Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på RLTN s område November 2008 Side 2 Indledning I forbindelse med trepartsaftalerne i 2007 blev der afsat et engangsbeløb

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.41 AKTUELLE SAGER nr. 3/2008 15. maj 25. august 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 7 Medbestemmelse... 13 Personalepolitik... 14 Andet... 15 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

OK 08 personalepolitiske opgaver for MED/SU

OK 08 personalepolitiske opgaver for MED/SU 08-0424 - TOPE - 07.04.2008 Kontakt: Torben Petersen (Tope) - tope@ftf.dk - Tlf: 3336 8838 OK 08 personalepolitiske opgaver for MED/SU Der er i notatet taget udgangspunkt i teksterne fra KTO/KL-forliget,

Læs mere

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Offentlig Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 7. januar 2005 JEH/LST/kj/bef Sagsnr. 200401081-9 200401082 200401083 Notat vedrørende Indenrigs- og

Læs mere

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1 Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune KL Akademikerne HK/KOMMUNAL 5.30.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Administrerende direktører...

Læs mere

Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Regionernes Lønnings- og Takstnævn Side 1 Regionernes Lønnings- og Takstnævn Juni 2016 AFTALE OM ARBEJDSGIVERENS PLIGT TIL AT UNDERRETTE ARBEJDS- TAGEREN OM VILKÅRENE FOR ANSÆTTELSESFORHOLDET (ANSÆTTEL- SESBREVE) EF s ministerråd vedtog

Læs mere

Bilag 1. Tilsvarende indføjes i 17 i Københavns Kommunes TR/SU-aftale.

Bilag 1. Tilsvarende indføjes i 17 i Københavns Kommunes TR/SU-aftale. Bilag 1 Præcisering af forskellen mellem regler og retningslinier Til præcisering af forskellen mellem regler og retningslinier indføjes nedenstående i MEDrammeaftalens 8 med tilhørende vejlednings/bemærkningstekst

Læs mere

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal 2 Indholdsfortegnelse Opgaveflytning fra det statslige område til det kommunale område og omvendt... 5 I hvilken udstrækning flyttes der opgaver fra det offentlige

Læs mere

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING Side 45 BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING 1. Rammer Parterne er enige om særligt at henlede opmærksomheden på, at medindflydelses-

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder?

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder? Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform hvad gælder? Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) Løngangstræde

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd

Læs mere

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Arbejdsmarkedsstyrelsen Att.: Birgitte S. Staffeldt Njalsgade 72A 2300

Læs mere

Forhandlingsfællesskabet

Forhandlingsfællesskabet KL Forhandlingsfællesskabet 8. oktober 2014 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4 Region Midtjylland Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4 Dokumentnr. 5432/06 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG DANSKE FYSIOTERAPEUTER AFTALE MELLEM SYGESIKRINGENS

Læs mere

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd.

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd. KL Forhandlings fællesskabet 22. juni 2017 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

PROTOKOLLAT OM FREMTIDIG UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET

PROTOKOLLAT OM FREMTIDIG UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORNING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM FREMTIDIG UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET

Læs mere

Ved den tredje politiske forhandling den 25. januar 2008 mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blev der indgået et nyt delforlig.

Ved den tredje politiske forhandling den 25. januar 2008 mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blev der indgået et nyt delforlig. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1212.3 JH/jb

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN KTO sagsnr.: 2604.35 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er at: beskrive proceduren for behandling

Læs mere

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13

Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13 Regionernes

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte edb-medarbejdere (PROSA) i statens tjeneste) 2007 Cirkulære af 8. januar 2007 Perst. nr. 001-07 PKAT

Læs mere

Rammeaftale om deltidsarbejde

Rammeaftale om deltidsarbejde Rammeaftale om deltidsarbejde KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Bemærkninger til aftalen...

Læs mere

08.25 O.11 /2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

08.25 O.11 /2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Sundhedskartellet Indholdsfortegnelse Side 08.25 Side 2 Indledning... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen... 4 2. Formål... 4 3. Målgruppe... 4 4.

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

AFTALE OM INTEGRATIONS- OG OPLÆRINGSSTILLINGER

AFTALE OM INTEGRATIONS- OG OPLÆRINGSSTILLINGER Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM INTEGRATIONS- OG OPLÆRINGSSTILLINGER **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...

Læs mere

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer for afvikling

Læs mere