BOSTEDHOVED LEJRPLADS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BOSTEDHOVED LEJRPLADS"

Transkript

1 BOSTEDHOVED LEJRPLADS B1 Bostedhoved Lejrplads er en del af Troldhøj Hytte og Lejrpladser, der tilhører Dybbøl Division, under Det Danske Spejderkorps. Troldhøj er et nedlagt husmandssted, der efter en gennemgribende restaurering i 1978, også blev åbnet for udlejning til børnehaver, skoler læreanstalter o.lign. I 1999 kunne Troldhøj igen åbne for lejemål, efter ca. ½ års lukning, hvor der blev bygget nyt køkken. Efter køkkenet var turen kommet til toiletter og bad. I januar 2006 kunne de nye faciliteter tages i brug. Det er spejdere der ejer Troldhøj Hytte og Lejrpladser, det vil sige, at den plejes og vedligeholdes af frivillige, ulønnede personer, som bruger en stor del af deres fritid herude. Derfor beder vi vore lejere hjælpe os med at bevare Troldhøj, ved at bruge hytten og de udendørs arealer med nænsomhed. Bostedhoved Lejrplads er pladsen for dem, der ønsker en primitiv lejr. Ved Troldhøj Hytten findes dog en række faciliteter, for dem der gerne vil opleve lidt fra den civiliserede verden, under lejren. Herom senere. Troldhøj Hytten ligger ca. 1,5 km. sydøst for Bostedhoved Lejrplads, langs stranden. Se TROLDHØJ s egen hjemmeside, på adressen: Se også Dybbøl Divisions hjemmeside, på adressen: VELKOMMEN TIL BOSTEDHOVED LEJRPLADS

2 BOSTEDHOVED LEJRPLADS INFORMATION B2 Bostedhoved Lejrplads information er en samling løsblade, der indeholder et væld af facts, der kan blive nødvendige og gavnlige, for bedre at kunne planlægge et ophold på Bostedhoved Lejrplads, eller for at kunne indhente eksakt viden medens du er der. Foroven er angivet navnet på det emne, der beskrives på løsbladet. Bostedhoved Lejrplads Information indeholder følgende: 1 Bostedhoved Lejrplads. 2 Bostedhoved Lejrplads Information. 3 Navn- og adresseliste. 4 Praktiske forhold. 5 Faciliteter. 6 Færdsel i skoven. 7 Fjordmoseengene. 8 Bestilling og betaling. 9 Troldhøjudvalget. 10 Naturoplevelser. Klik ind på: og få et overblik over de fantastiske naturoplevelser i Nørreskoven, rundt om Troldhøj. Læs venligst BOSTEDHOVED LEJRPLADS INFORMATION grundigt igennem, dette vil spare dig for en del ærgrelser, under dit ophold.

3 NAVN- OG ADRESSELISTE B3-1 ADRESSE LÆGE Bostedhoved Lejrplads, Englændervej, Østerholm, 6430 Nordborg. Lægehuset. Mosevej 3 Guderup, 6430 Nordborg. Telefon: På hverdage mellem kl og På alle andre tidspunkter. Lægevagten. Telefon: FALCK BUSFORBINDELSER TOGFORBINDELSER BUS TIL UDFLUGTER TURIST-INFORMATION HANDLENDE Falck, Fynsgade 2, 6400 Sønderborg. Telefon: eller Sønderborg Rutebilstation Jernbanegade 1, 6400 Sønderborg. Telefon: Sønderborg Station. Dybbølgade 2-4, 6400 Sønderborg. Intet billetkontor! G. F. Busser. Stevning Gade 15A,Stevning, 6430 Nordborg. Telefon: Sønderborg Turistbureau. Rådhustorvet 7, 6400 Sønderborg. Telefon: Super Brugsen i Guderup. Østergade 4, Guderup, 6430 Nordborg. Telefon: Super Brugsen i Fynshav Toftevej 2, Fynshav, 6440 Augustenborg. Telefon: Henrik's Bageri. Vestergade 3, Guderup, 6430 Nordborg. Telefon: REMA 1000 i Guderup. Søndergade 22, Guderup, 6430 Nordborg Telefon: BRÆNDE Grannegaard Biobrændsel Foldager 4, 6400 Sønderborg Tlf

4 SKOVFOGEDEN Gråsten Statsskovdistrikt Felstedvej 14, 6300 Gråsten Ekspedition mandag fredag 9-16 Telefon:

5 PRAKTISKE FORHOLD B4 BELIGGENHED Geodætisk Institut Atlasblad 1: II SØ. BEDSTE VEJ TIL LEJRPLADSEN Gennem Østerholm, videre til venstre ad Nørreskovvej ca m. til "Den lådne bøg". Til højre ad Englændervej, ca. 800 m. Pladsen ligger på højre side, lige efter skoven. BILKØRSEL OG PARKERING Al færdsel med MOTORDREVNE KØRETØJER, fra Nørreskovvej til Bostedhoved Lejrplads, er FORBUDT. Benyt parkeringspladsen ved "Den lådne bøg". I meget begrænset omfang kan der gives en særlig køretilladelse. Ansøgning om tilladelse rettes til skovfogeden. Se navn- og adresseliste, side B3. Ansøgningsfristen er 14 dage. MEDBRING 2 kr. mønter til automater, varmt brusebad, på Troldhøj. Brænde til bål. BRÆNDE MÅ IKKE SANKES I SKOVEN! BADNING Havvandet er godt, men pas på, det bliver hurtigt dybt. Ved ophold på havet, anbefales brug af redningsvest. VIS HENSYN Vi beder jer vise hensyn til andre i området. I TIDSRUMMET FRA KL TIL KL SKAL DER VÆRE NATTERO. DET ER FORBUDT AT FÆRDES PÅ INDHEGNEDE AREALER. ANVISNINGER Troldhøjudvalgets skriftlige og mundtlige anvisninger skal følges. Overtrædelse af disse anvisninger, kan medføre bortvisning, uden varsel. I tilfælde af bortvisning, ydes ingen form for erstatning. PROBLEMER Skulle der opstå problemer vedrørende lejemålet, der ikke kan løses på stedet, så kontakt straks en fra forretningsudvalget (se listen: Troldhøjudvalget, side B9).

6 FACILITETER B5-1 VAND Der forefindes vandværksvand på pladsen. Hvis der ikke er vand i hanen, kan det hentes på Troldhøj. AFFALD Affald henlægges i den opstillede container. LEJRARBEJDSTRÆ Hvis du ønsker at lave lejrarbejde, kan du låne rafter og skaller, mod at sætte dem på plads igen efter brug. MÅ IKKE BRUGES TIL BÅL. FLAG Der er flagstang på pladsen - medbring selv flag. BÅL Der må laves bål, hvis græsset graves af i tørv og kanterne beskyttes. Græstørvene vandes hver dag. Inden bålstedet sløjfes, fjernes aske og brænde. Jorden graves igennem og vandes. Derefter lægges græstørvene tilbage, således at de ligger jævnt. Sprækkerne imellem tørvene fyldes ud med løst jord og det hele vandes godt igennem. BRÆNDE Medbringes. BRÆNDE MÅ IKKE SANKES I SKOVEN! Økse må ikke medbringes i skoven. TOILET FORHOLD Da det ikke er tilladt at grave latriner eller forrette sin nødtørft i skoven, skal lejere sikre sig, at de kan opsamle toiletaffald og aflevere dette til deponi. Udlejer er behjælpelig med at skabe kontakt til en evt. udlejer af en toiletvogn, som så kan anbringes på pladsen. Et felttoilet kan også anvendes. FORTSÆTTER!!!!!!!

7 B5-2 BRUSEBAD I laden på Troldhøj er der 4 brusekabiner med koldt og varmt vand. Disse brusere er for lejerne på Troldhøj og Bostedhoved lejrpladser. Du får varmt vand ved at putte 2 kr. i den opsatte automat. Put kun een mønt i automaten af gangen. Hvis der er mange der bruger varmt vand, kan vandvarmeren tømmes. Skulle dette ske, er der ikke andet at gøre end at vente til vandet igen bliver varmt. HIKE-FORSLAG Vi har lavet en række forslag til HIKE-ture. Turene har forskellig længde og du finder sikkert en du kan bruge. Henvend dig til lejrinspektøren hvis du vil vide mere. Se adresselisten, side B9. PRIMITIV OVERNATNING I perioden fra Skt. Hans til 1. september er en del af pladsen afsat til "Primitiv overnatning".

8 FÆRDSEL I SKOVEN B6-1 VÆRN OM SKOVEN Vi er mange, der bruger skoven, omkring Troldhøj til at gå i til at lege i til at løbe i til at opdage i til spejderaktiviteter og hver af disse ting har et sæt regler, som sigter mod at bevare naturen. Kender du ikke reglerne - så klik ind på: FÆRDEN I SKOVEN Man må bevæge sig i hele skoven, undtagen i indhegningerne. Dagøvelser med indtil 30 deltagere kan afholdes uden anmeldelse. Dagøvelser med mere end 30 deltagere, og natøvelser (mellem solnedgang og solopgang), uanset deltagerantal, anmeldes på Naturstyrelsens online bookingsystem: senest 14 dage før afholdelsen. Natøvelser gives kun i begrænset omfang og normalt ikke i perioden 1. april juni. Se mere på: afsnit og Kontakt evt.: Naturstyrelsen Felstedvej Gråsten. Ekspedition mandag - fredag 9-16 Tlf POSTMARKERINGER, MELDINGER O.L. må tidligst udsættes dagen før øvelsens afholdelse og inddrages senest dagen efter. Poster og meldinger skal være tydeligt mærkede med organisations- og afdelingsbetegnelser samt dato for øvelsens afholdelse. Der må kun anvendes let nedbrydeligt materiale såsom karton og sejlgarn og ikke søm, metal, plastic og maling. Skovvæsenet er berettiget til uden at afvente øvelsens afholdelse at inddrage ikke mærkede poster og meldinger. DET ER FORBUDT - at fjerne eller beskadige skovens træer, buske og effekter, her under kvas og brænde, eller fjerne disses numre. - at tænde bål i skoven, uden tilladelse fra skovbestyrelsen. - at henkaste, anbringe eller nedgrave affald i skoven eller på anden måde forurene denne. - at medtage løse hunde i skoven. - at opslå telte eller på anden måde bygge noget i skoven. FORTSÆTTER!!!!!!!

9 B6-2 VOLDEN omkring skoven er ingen "almindelig jordvold" men et stykke skovkulturhistorie, der går mange hundrede år tilbage, til den tid, hvor forstvæsenet gravede grøfter omkring skovene. Jorden der blev gravet op blev den nuværende vold. Grøfterne er føget til da man gik over til andre afvandingsformer, men "grøftens" bredde (1,5 m.) tilhører skovvæsenet. NATURSKOV I Nørreskoven er i alt godt 40 ha i 1994 udpeget til "urørt naturskov", dvs. at arealerne, efter en kortere overgangsperiode, skal overlades til helt at passe sig selv. Arealerne danner en næsten sammenhængende bræmme langs kysten i en bredde, der efter bevoksningsforholdene varierer fra 20 m. til et par hundrede meter. Med tiden vil denne bræmme udvikle sig til en slags urskov med døde, væltede træer og et interessant liv af de mange plante-, svampe-, dyre- og fuglearter, der er afhængige netop af døde træer og uforstyrrede forhold. Det er tilladt at færdes i disse naturskovarealer - men gå forsigtigt, og brændesankning m.v. er FORBUDT. I Troldhøjs informationsmappe er der et skovkort med markering af de udlagte urørte skovarealer. På de lokale biblioteker kan man kan læse mere om naturskovene. FUGLEOMRÅDET BOSTED MAJ OG TROLDSMOSE I 1994 er et område på ca. 10 ha skov og tilstødende ca. 10 ha eng blevet mere eller mindre oversvømmet. Det er sket for at få et rigere og anderledes plante- og fugleliv, og især fuglene har allerede indfundet sig i stort tal. Fuglene har brug for fred, så lad være med at gå ind i området. Det meste kan meget bedre iagttages fra strandvolden eller fra de tørre bevoksninger inde i skoven.

10 B7 FJORDMOSEENGENE Landskabet er formet af den sidste istid. Der er aflejret sten, sand og ler på de højtliggende arealer, indimellem har der været søer og moser samt fjordsystemer. Det nuværende engareal har været en ret stor sø, hvor der gennem tusinder af år er sket en aflejring af blade, plantestængler, grene med videre. Efterhånden er der fyldt op til det nuværende niveau, og vegetationen har skiftet fra rørskov til sumpskov og senere til græsvegetation, som i de seneste århundreder har brugt til afgræsning og høslæt. Vandhullerne, som findes i området, er gamle tørvegrave, hvor man især under 2. verdenskrig foretog opgravning af tørvemasse til brændselsformål. Afgræsning med kreaturer, heste eller får er nødvendig for at bevare det nuværende udseende. Uden græsning ville arealet blive uigennemtrængeligt krat i løbet af få år. Omkring 1990 blev der foretaget naturpleje og hegnssætning for at bevare afgræsningen og dermed bevare det dyreliv, fugleliv og planteliv, som hører til sådanne arealer. Lodsejerne beder jer hermed om ved jeres færden at vise hensyn til husdyrene, hegnene og det ville liv, så det også i fremtiden vil være et dejligt område at se på. Husdyrene er normalt ikke farlige, men lad være med at gå ind i indhegningerne, da skræmte dyr kan udgøre en risiko, både for sig selv og for mennesker. Derfor gå aldrig ind i indhegningerne og foretag aldrig fodring af husdyrene. For øvrigt siger loven, at indhegnede arealer ikke må betrædes. Velkommen i Fjordmosen! Lodsejerne.

11 B8 BESTILLING OG BETALING BESTILLING Klik ind på vores hjemmeside: / Udlejning / Online Booking. Udfyld samtlige punkter i skemaet og du ser straks om den ønskede periode er ledig. Afmærk "Accepter Betingelse" efter du har læst og accepteret betingelserne. Klik på "Send forespørgsel". Efter godkendelse af lejemålet sendes lejekontrakt og faktura på depositum, til lejeren. BEMÆRK-VIGTIG!!! Såfremt indbetaling af depositum, ikke har fundet sted senest den på fakturaen anførte dato, sendes en rykker med oplysning om, at såfremt betaling ikke er indgået inden 8 dage fra rykkerens dato, vil kontrakten blive annulleret og vi tillader os at udleje til anden side. BETALING Straks efter lejemålets afslutning, sendes det udfyldte Lejemåls - skema retur. Herefter fremsendes faktura, omfattende leje, elforbrug, mm. modregnet det indbetalte depositum. AFBESTILLING/FLYTNING Ved afbestilling og flytning senere end 1 måned (dog 2 måneder i perioden 1. maj august) før lejemålet, medfører tab af depositum. Afbestillingen og flytningen skal være skriftlig, og helst på den tilsendte lejekontrakt. Ved tilbagebetaling af depositum opkræves et gebyr på 500 kr. VARIGHED AF LEJEMÅLET Lejeperioden er fra kl til kl , søndag dog til kl

12 B9 TROLDHØJUDVALGET Troldhøj ejes af Dybbøl Division, Det Danske Spejderkorps, og administreres af Troldhøjudvalget. Udvalget har til opgave at administrere, bevare og udbygge Troldhøj i takt med de stillede krav. De med #, udgør forretningsudvalget, som varetager den daglige administration af Troldhøj. Formand. Kasserer. # Poul Søndergaard # Anne Tychsen Galgebjerg 1, Mommark Sankelmarkvej 24 Dybbøl 6470 Sydals 6400 Sønderborg Tlf / Tlf / poulps1@gmail.com regnskab@aty.dk Lejrinspektør. Lejrinspektør. # Søren Q. Christensen # Martin Hansen Helved 24 Tingholm 13A, Guderup 6440 Augustenborg 6430 Nordborg Tlf Tlf / SQC@live.dk . mehajyde@gmail.com Udlejer. Nøgle ansvarlig. # Michael Topp # John Pedersen Sprogøvej 1, Kirkeby Møllehaven Nordborg 6430 Nordborg Tlf.: / Tlf.: / : udlejer@troldhoj.dk .: troldhoj@post.tele.dk. Lederrepræsentant. Spejderinteresseret. Karin Hansen Karin Jepsen Ulkebøldam 7 B st.tv. Poppelhegnet Sønderborg 6400 Sønderborg Tlf / Tlf hansen.friis@pc.dk karin.jepsen@stofanet.dk Spejderinteresseret. Pia W. Born Tjørning 144 Havnbjerg Vesterbakke Nordborg 6310 Broager. Divisionschef. Carsten Christiansen Tlf Tlf piaborn@hotmail.com xp@pc Webmaster. Per Kongebro Agerglimt Kruså Tlf per@benilope.dk

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten.

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJS HISTORIE L1 Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJ er et nedlagt husmandssted, som Det Danske Pigespejderkorps

Læs mere

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten.

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJS HISTORIE H1 Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJ er et nedlagt husmandssted, som Det Danske Pigespejderkorps

Læs mere

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten.

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJS HISTORIE L1 Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJ er et nedlagt husmandssted, som Det Danske Pigespejderkorps

Læs mere

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten.

TROLDHØJS HISTORIE. Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJS HISTORIE H1 Hytten har fået navnet TROLDHØJ, efter en stenhøj som ligger til højre i skoven, når vi kører ad vejen ned til hytten. TROLDHØJ er et nedlagt husmandssted, som Det Danske Pigespejderkorps

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS RUDKØBING GRUPPE STUBBEN BRUGERVEJLEDNING

DET DANSKE SPEJDERKORPS RUDKØBING GRUPPE STUBBEN BRUGERVEJLEDNING DET DANSKE SPEJDERKORPS RUDKØBING GRUPPE STUBBEN BRUGERVEJLEDNING PRAKTISKE OPLYSNINGER Nøgler Nøgle til hytten fremsendes 3 4 dage før lejemålets påbegyndelse såfremt lejen er indbetalt. Dog vil vi i

Læs mere

Det Danske Spejderkorps Peter Wessel Gruppe Rosevej 64 9900 Frederikshavn

Det Danske Spejderkorps Peter Wessel Gruppe Rosevej 64 9900 Frederikshavn Det Danske Spejderkorps Peter Wessel Gruppe Rosevej 64 9900 Frederikshavn Råsigvej 62 9970 Jerup Kørselsvejledning: Tog: Skagensbanen, af ved trinbrættet på Rimmen station, gå mod (syd) Frederikshavn ca.

Læs mere

Lejekontrakt ved leje af Orion gruppes hytte Kattehalevej 33B, 3450 Allerød.

Lejekontrakt ved leje af Orion gruppes hytte Kattehalevej 33B, 3450 Allerød. Lejekontrakt ved leje af Orion gruppes hytte Kattehalevej 33B, 3450 Allerød. VIGTIGT: Udfyld venligst med let læselig skrift. Lejekontrakten skal sendes med posten til Anders Winthereik, Præstøgade 3,

Læs mere

Mølkærlejren. Lejrpladsen er tilsået med græs, der dog ikke slås.

Mølkærlejren. Lejrpladsen er tilsået med græs, der dog ikke slås. FDF Brabrand Mølkærlejren Mølkærlejren er en moderne lejr, med 40 sengepladser, der ejes af FDF Brabrand. Lejren var oprindeligt et husmandssted, der nu er ombygget i flere omgange. Lejren er elopvarmet.

Læs mere

Lejeaftale & lejebetingelser for udlejning af selskabslokale på Militærvej 18, 4700 Næstved

Lejeaftale & lejebetingelser for udlejning af selskabslokale på Militærvej 18, 4700 Næstved Lejeaftale & lejebetingelser for udlejning af selskabslokale på Militærvej 18, 4700 Næstved i samarbejde med Guldtryk CVR Nr. 74806414 Dato : er indgået flg. aftale med Lejer/Navn Mail Adresse Tlf. Lejeperiode/Dato:

Læs mere

Udkast. Kapitel 1 Strande og klitfredede arealer

Udkast. Kapitel 1 Strande og klitfredede arealer Udkast Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen I medfør af 27, stk. 3 og stk. 4, 67, stk. 2, 87, stk. 4, og 89, stk. 3, i lov om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

TERP Spejdercenter. Generelt om. Praktiske oplysninger og udleje. Terp Spejdercenter Ho Bugt & Kongeå Distrikter KFUM-Spejderne i Danmark

TERP Spejdercenter. Generelt om. Praktiske oplysninger og udleje. Terp Spejdercenter Ho Bugt & Kongeå Distrikter KFUM-Spejderne i Danmark Rev. 2018 / 9 Generelt om TERP Spejdercenter Praktiske oplysninger og udleje 2018 Terp Spejdercenter Ho Bugt & Kongeå Distrikter KFUM-Spejderne i Danmark Hvor finder jeg hvad på Terp? Terp Spejdercenter

Læs mere

A/S Sønder Omme Plantage

A/S Sønder Omme Plantage Vi har en dejlig Plantage, hvor gæster er velkomne. Henvendelser om adgang til Plantagen administreres efter Naturbeskyttelseslovens adgangsregler for private skove. ken udstikker rammerne for publikums

Læs mere

LINDEHYTTEN DDS 3. Silkeborg Gruppe Ansøvej 4A 8653 Them

LINDEHYTTEN DDS 3. Silkeborg Gruppe Ansøvej 4A 8653 Them LINDEHYTTEN DDS 3. Silkeborg Gruppe Ansøvej 4A 8653 Them Denne folder indeholder relevante oplysninger om LINDEHYTTEN og dens omgivelser. POSTADR.: Lindehytten, Ansøvej 4 A, 8653 Them UDLEJNING: Jens Clausen

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Hvad er Møgelø og Juulsborg?

Hvad er Møgelø og Juulsborg? Hvad er Møgelø og Juulsborg? Måske Danmarks smukkest beliggende sommerlejr/lejrskole. Juulsborg har 55 indendørs sovepladser, køkken- og servicekapacitet til 100 pers. Udendørs teltpladser forefindes.

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen

Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen BEK nr 1317 af 21/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-020-00073 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Adgang til naturen. Folderen. Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet. (Udarbejdet af DVLs adgangsgruppe revideret 2018)

Adgang til naturen. Folderen. Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet. (Udarbejdet af DVLs adgangsgruppe revideret 2018) Adgang til naturen Folderen Naturen må gerne betrædes men træd varsomt indeholder alle bestemmelser. Find den på www.mst.dk eller på www.dvl.dk under medlemmer/adgangsregler Dette er en generel DVL-introduktion

Læs mere

FDF Hvidovre Ingeborg

FDF Hvidovre Ingeborg FDF Hvidovre Ingeborg Lejrområde og indretning Udflugtsmål og seværdigheder Praktiske oplysninger Oplysninger om Ingeborg Lejrgrundens beliggenhed er helt unik og blev i 1942 udvalgt til lejrskolebrug,

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

Adresse: Telefonnummer: Navn:

Adresse: Telefonnummer: Navn: Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer. E-mail. Mobiltelefon Forældre/værge Navn Cpr-nummer Postnummer By Telefon privat Telefon

Læs mere

Adgang til naturen. Naturen må gerne betrædes. men træd varsomt. Folderen. er udgivet af Naturstyrelsen

Adgang til naturen. Naturen må gerne betrædes. men træd varsomt. Folderen. er udgivet af Naturstyrelsen Adgang til naturen Folderen Naturen må gerne betrædes men træd varsomt er udgivet af Naturstyrelsen Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet. Den fulde tekst findes i folderen (Udarbejdet

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Velkommen! Velkommen til Borgmestergården Borgmestergården er beliggende Borgmesterskoven 4, 8660 Skanderborg.

Velkommen! Velkommen til Borgmestergården Borgmestergården er beliggende Borgmesterskoven 4, 8660 Skanderborg. Borgmestergården Velkommen! Velkommen til Borgmestergården Borgmestergården er beliggende Borgmesterskoven 4, 8660 Skanderborg. Borgmestergården består af en hovedbygning og en sovesalsbygning. De er begge

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

TERP Spejdercenter. Generelt om. Praktiske oplysninger og udleje. Terp Spejdercenter Ho Bugt & Kongeå Distrikter KFUM-Spejderne i Danmark

TERP Spejdercenter. Generelt om. Praktiske oplysninger og udleje. Terp Spejdercenter Ho Bugt & Kongeå Distrikter KFUM-Spejderne i Danmark Rev. 2014 / 1 Generelt om TERP Spejdercenter Praktiske oplysninger og udleje 2014 Terp Spejdercenter Ho Bugt & Kongeå Distrikter KFUM-Spejderne i Danmark Hvor finder jeg hvad på Terp? Terp Spejdercenter

Læs mere

ØKSEDAL - VEJLEDNING. Spørgsmål?

ØKSEDAL - VEJLEDNING. Spørgsmål? ØKSEDAL infohæfte ØKSEDAL - VEJLEDNING Denne vejledning er til brug for lejere, der vil hjælpe os med at holde bygninger og området omkring Øksedal i så fin stand som muligt. Kommentér gerne eventuelle

Læs mere

BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE

BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE I denne guide kan du læse om forskellige typer beskyttet natur, såsom søer, enge, overdrev, fortidsminder

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Velkommen i Jensen & Sørensens Plantage

Velkommen i Jensen & Sørensens Plantage Der er dog nogle regler, du skal overholde af hensyn til naturen og dyrelivet samt skovens drift som erhvervsøkonomisk virksomhed: Om natten skal der være fred, så du må være her fra klokken 6 om morgenen

Læs mere

Kystnær skov. Kystnær skov. 1. Landskabskarakterbeskrivelse. Kystnær skov. Nøglekarakter Langstrakt kystskov med mange kulturhistoriske spor.

Kystnær skov. Kystnær skov. 1. Landskabskarakterbeskrivelse. Kystnær skov. Nøglekarakter Langstrakt kystskov med mange kulturhistoriske spor. Nøglekarakter Langstrakt kystskov med mange kulturhistoriske spor. Beliggenhed og afgrænsning Området er beliggende på den midterste og østligste del af Als. Området er afgrænset af kysten/fynshav mod

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

Adgangen til naturen

Adgangen til naturen Adgangen til naturen Det er forår, og vi vil alle gerne ud i naturen. Ligesom lærken og viben er skovgæsterne en sikker forårsbebuder. Som ejer af en jordbrugsejendom må man acceptere, at der på visse

Læs mere

Husorden for afd. 4 Kagshusene

Husorden for afd. 4 Kagshusene Husorden for afd. 4 Kagshusene Afdelingen består af nedenstående blokke, der hver er tildelt et bogstav internt i afdelingen. Der gøres opmærksom på, der kan være små afvigelser i husordenen imellem boligblokkene

Læs mere

Adgang til naturen Hvad siger reglerne?

Adgang til naturen Hvad siger reglerne? Adgang til naturen Hvad siger reglerne? Adgangskampagne Workshop 2017 Chloe Rubin Lidt om mig: Chloe Rubin Fuldmægtig, cand.jur. Naturforvaltning i Miljøstyrelsen chrub@mst.dk 2 / Miljøstyrelsen / Adgang

Læs mere

Ordensregler for leje af fælleslokale i E/F Emaljehaven.

Ordensregler for leje af fælleslokale i E/F Emaljehaven. Ordensregler for leje af fælleslokale i E/F Emaljehaven. Formål. Til private arrangementer for beboere i Emaljehaven (ikke kommercielle eller politiske formål) Lokalet må ikke videreudlejes eller videreudlånes.

Læs mere

Færdsel og ophold i naturen. - Introduktion til regler for færdsel og ophold i Nationalpark Thy

Færdsel og ophold i naturen. - Introduktion til regler for færdsel og ophold i Nationalpark Thy Færdsel og ophold i naturen - Introduktion til regler for færdsel og ophold i Nationalpark Thy Dagens emner 1) Hvem er jeg? 2) Hvem er I? 3) Hvad er Naturstyrelsens rolle i NP og vedr. adgangsregler 4)

Læs mere

2012 Årsberetning Mini Grenen

2012 Årsberetning Mini Grenen 2012 Årsberetning Mini Grenen Indledning: Det har igen været et spændende år for Mini Grenen. Rigtig gode arrangementer, og mange spændende opgaver på poster og baser. Lad os fastholde dette i fremtiden.

Læs mere

Lejekontrakt mellem kolonihaveforening og havelodslejer i område med lokalplan. Postnr.: By: Tlf.nr.: Mobil:

Lejekontrakt mellem kolonihaveforening og havelodslejer i område med lokalplan. Postnr.: By: Tlf.nr.: Mobil: Lejekontrakt mellem kolonihaveforening og havelodslejer i område med lokalplan Kolonihaveforeningen fremlejer have nr. til: Navn: Adresse: Postnr.: By: Mail: Tlf.nr.: Mobil: Havens areal udgør: For lejemålet

Læs mere

LEJRENS ADRESSE: EJERFORHOLD: FORMÅL: INDRETNING: BISSERUPLEJREN Gl. Strandvej 135, 4243 Rude. Tlf Hjemmeside:

LEJRENS ADRESSE: EJERFORHOLD: FORMÅL: INDRETNING: BISSERUPLEJREN Gl. Strandvej 135, 4243 Rude. Tlf Hjemmeside: LEJRENS ADRESSE: BISSERUPLEJREN Gl. Strandvej 135, 4243 Rude. Tlf. 55 45 90 47. Hjemmeside: www.bisseruplejren.dk EJERFORHOLD: Lejren ejes af foreningen Bisseruplejren. KFUM og KFUK i Slagelse-, Næstved-,

Læs mere

Naturpleje i Terkelsbøl Mose

Naturpleje i Terkelsbøl Mose Naturpleje i Terkelsbøl Mose I dette efterår/vinter gennemføres et større naturplejeprojekt i Terkelsbøl Mose nord for Tinglev. Da denne mose sammen med Tinglev Mose udgør et NATURA 2000-område, har myndighederne

Læs mere

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 (Revideret 28.08.2014) Vi vil gerne ønske dig velkommen til afd. 25 og håber du vil falde godt til i Højgården I denne folder vil du finde de fleste oplysninger,

Læs mere

Om at leje feriehus. booking.visitnordjylland.dk administreres af VisitKerteminde (CVR: 30588298).

Om at leje feriehus. booking.visitnordjylland.dk administreres af VisitKerteminde (CVR: 30588298). Om at leje feriehus booking.visitnordjylland.dk administreres af VisitKerteminde (CVR: 30588298). Hjemmeside og system er lavet for, at gøre det nemmere for dig som gæst når du skal besøge Kerteminde.

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING HUSORDEN AFDELING 405 LANGBJERG PARK BØR OPBEVARES SAMMEN MED LEJEKONTRAKT SEPTEMBER 2000 REV. 9. SEPTEMBER 2013 Skik og orden Enhver beboer forpligter sig til at iagttage

Læs mere

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017 Foto: Ole Klottrup Ørnens Dag ved Rands Fjord Søndag den 26. februar kl. 10-14 Vi står klar med teleskoper i og ved tårnet og vil fortælle om ørnenes spændende adfærd og biologi. Reden kan ses fra fugletårnet

Læs mere

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris.

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris. Generelle lejebestemmelser De generelle lejebestemmelser er gældende for samtlige ferieboliger formidlet gennem Vacasol International A/S (i det følgende kaldt Vacasol). Vacasols virke er formidling af

Læs mere

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Indholdsfortegnelse Afd. 3 Ryttervej. Afd. 4 Nedre Mosevej. Afd. 6 Hede-, Lyng- og Porsevej. Afd. 7 Skarpæs- og Parkvej. Afd. 9 Mosegårds og Skarpæsvej. Afd. 10/12

Læs mere

Pensionist- og nyttehaver

Pensionist- og nyttehaver Pensionist- og nyttehaver Herlev Kommune 2014 Et aktivt og socialt samvær I Herlev Kommunes 118 pensionisthaver og 272 nyttehaver, kan borgerne leje en have og dyrke blomster, urter og frugt. I haverne

Læs mere

Umanakparken - Arbejdernes Boligforening.

Umanakparken - Arbejdernes Boligforening. Umanakparken - Arbejdernes Boligforening. Orientering til nye og "gamle" beboere. Maj 2016. Bestyrelsen vil ønske alle beboere i Umanakparken en rigtig god og forhåbentlig solrig sommer. Bestyrelsen for

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2019

Natur- og Stipuljen 2019 Vejledning til ansøgning Natur- og Stipuljen 2019 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Nu kan du igen søge om støtte til at genoprette og pleje naturen

Læs mere

Vejledning om afbrænding af halm, frøgræsser og andre landbrugsafgrøder

Vejledning om afbrænding af halm, frøgræsser og andre landbrugsafgrøder 27. juni 2018 Vejledning om afbrænding af halm, frøgræsser og andre landbrugsafgrøder VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN 1 af 9 Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg Tlf. 44 22 71 12 E-mail: vsbv@vsbv.dk Indhold HVIS

Læs mere

Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning

Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning Naturens Rige rummer en række særlige naturarealer, og kommunen ønsker at give en

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2017

Natur- og Stipuljen 2017 Natur- og Stipuljen 2017 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2017 en pulje, hvor private, organisationer

Læs mere

Sæsonen 2011-2012. FORSIKRINGSAGENTURFORENINGEN/Tjenestemændenes Forsikring ønsker alle en rigtig god ferie.

Sæsonen 2011-2012. FORSIKRINGSAGENTURFORENINGEN/Tjenestemændenes Forsikring ønsker alle en rigtig god ferie. Sæsonen 2011-2012 Nu er det tid for at lægge planerne for feriesæsonen 2011-2012. Jeg håber på, at FORSIKRINGSAGENTUR- FORENINGENs tilbud kan være så attraktive, at I vælger at benytte jer heraf. FORSIKRINGSAGENTURFORENINGEN

Læs mere

Kogsbøllehytten. Juni Langeskov Gruppe

Kogsbøllehytten. Juni Langeskov Gruppe Kogsbøllehytten Juni 2016 Langeskov Gruppe Velkommen til Kogsbøllehytten Kogsbøllehytten er en hyggelig spejderhytte, bygget af frivillige kræfter i 1959. Stadsarkitekten i Nyborg var spejderfar, så han

Læs mere

Forpagtningskontrakt

Forpagtningskontrakt Forpagtningskontrakt Mellem Naturstyrelsen Vestsjælland (bortpagter) og.. (forpagter), indgås herved følgende aftale om forpagtning af et areal i Høve Skov til campingplads. 1../. Det lejede areal udgør

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden.

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden. Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Afd. 1006 Karré 6. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler: 1. Vi

Læs mere

HUSORDEN. VIBO afdeling 350, Krogtoften

HUSORDEN. VIBO afdeling 350, Krogtoften VIBO afdeling 350, Krogtoften Vedtaget på beboermøde Revideret 13. september 2004 7. februar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Anlægget... 2 2. Færdsel på området... 2 3. Parkering... 2 4. Cykler, knallerter

Læs mere

Lejekontrakt for Nors Beboerhus Januar 2016 Stationsvej 39

Lejekontrakt for Nors Beboerhus Januar 2016 Stationsvej 39 Lejekontrakt for Nors Beboerhus Januar 2016 Stationsvej 39 Lejeperiode fra: / - 2 0 1 kl.: Lejeperiode til: / - 2 0 1 kl.: Informationer om lejer: Navn: Postnummer Adresse: By Telefon: Leje af: Mellem

Læs mere

Tiden brugt på slutrengøring er inkluderet i lejeperioden. Ved tilkøb af slutrengøring beregnes 3 timer.

Tiden brugt på slutrengøring er inkluderet i lejeperioden. Ved tilkøb af slutrengøring beregnes 3 timer. LEJEKONTRAKT Mellem Boligselskabet Sjælland, Afdeling 224 Trehøje og Lejer Adresse: Tlf. Legitimation (Lejeren skal være fyldt 21 år) Mail Aftale om leje fra til Tiden brugt på slutrengøring er inkluderet

Læs mere

REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLERNE ER GODKENDT POLITISK I DECEMBER 2015 SENEST REVIDERET I AUGUST 2017

REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLERNE ER GODKENDT POLITISK I DECEMBER 2015 SENEST REVIDERET I AUGUST 2017 REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLERNE ER GODKENDT POLITISK I DECEMBER 2015 SENEST REVIDERET I AUGUST 2017 1 ANSØGNING OG ANSØGNINGSFRISTER Ansøgning om lån af kunstgræsbanerne: Der ansøges via Guldborgsund

Læs mere

Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold

Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold Biolog Tina Pedersen Hvad er natur? J.Th. Lundbye maleriet Strandbillede med kvæg fra 1835 Guldalderen har påvirket vores natursyn Hvad er natur?

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

Skov-Sam. Skannet NK: 29-04-2015. Lejekontrakt i Glumso Østerskov. Viborg, den 28. april 2015

Skov-Sam. Skannet NK: 29-04-2015. Lejekontrakt i Glumso Østerskov. Viborg, den 28. april 2015 Skov-Sam Næstved K o m m u n e T e k n i k og Miljøforvaltningen Att: Pia Tuborg Rådmandshaven 20 4700 Næstved Viborg, den 28. april 2015 Lejekontrakt i Glumso Østerskov./. Ifølge aftale fremsendes 2 lejekontrakter

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

Hjemmeside. Ordensregler. Sikkerhed Prisliste. Udlejning April-nov. Red. 2014-1501

Hjemmeside. Ordensregler. Sikkerhed Prisliste. Udlejning April-nov. Red. 2014-1501 2014 Hjemmeside Ordensregler Sikkerhed Prisliste Udlejning April-nov. Red. 2014-1501 ORDENSREGLER FOR ENEBÆRODDE Skal efterkommes af alle, lejere og leverandører. Såfremt disse ordensregler ikke efterkommes

Læs mere

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Mød os på PARADISE... Egemose Centret - Det Danske Spejderkorps - Hvad er en SeniorCentersommerlejr? SeniorCentersommerlejren er kun for seniorer. Vi laver

Læs mere

Vordingborg Boligselskab Rådhustorvet 15 4760 Vordingborg 15. marts 2011 HUS- OG HAVEORDEN

Vordingborg Boligselskab Rådhustorvet 15 4760 Vordingborg 15. marts 2011 HUS- OG HAVEORDEN Vordingborg Boligselskab Rådhustorvet 15 4760 Vordingborg 15. marts 2011 HUS- OG HAVEORDEN For beboere i Vordingborg Boligselskab, Afdeling 424, Egelyparken, Præstø Under henvisning til husleje kontraktens

Læs mere

Velkommen til Søndagsskolen.

Velkommen til Søndagsskolen. Velkommen til Søndagsskolen. Vi håber at I får et dejligt ophold og nogle uforglemmelige ferieoplevelser sammen. På Feddet finder I også den skønne og børnevenlige badestrand, der kombineres af natur og

Læs mere

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2015 Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE Tjekliste: 1. Ansøg ved Randers Eventsekretariat om brug af plads og evt. økonomisk støtte. Tidsfrist: senest 6. april 2015 2. Ansøg

Læs mere

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol.

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol. Landskabet naturen planter og dyr Genner Bugt og dens forlængelse ind i landet, er en gammel tunneldal, skabt under isen i sidste istid. Selve Kalvø er egentlig blot en bakke i landskabet, der stiger op

Læs mere

Telt- og shelterpladser I Sydvestsjælland

Telt- og shelterpladser I Sydvestsjælland Telt- og shelterpladser I Sydvestsjælland Tlf.: 70 25 22 06 Nygade 7,4220 Korsør Købmandsgården Algade 11, 4230 Skælskør Løvegade 7, 4200 Slagelse Retningslinier for brug af lejrpladserne Teltplads Økofeen,

Læs mere

Velkommen til Søndagsskolen.

Velkommen til Søndagsskolen. Velkommen til Søndagsskolen. Vi håber at I får et dejligt ophold og nogle uforglemmelige ferieoplevelser sammen. På Feddet finder I også den skønne og børnevenlige badestrand, der kombineres af natur og

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

Beskyttet natur i Danmark

Beskyttet natur i Danmark Beskyttet natur i Danmark TEKNIK OG MILJØ 2016 Beskyttet natur i Danmark HVORDAN ER REGLERNE OM BESKYTTET NATUR I DANMARK? På beskyttede naturarealer de såkaldte 3-arealer er det som udgangspunkt forbudt

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

REGLEMENT. Det Nordfynske Kystsikrings- Digeog Pumpelag. strandbredden ud for dette

REGLEMENT. Det Nordfynske Kystsikrings- Digeog Pumpelag. strandbredden ud for dette REGLEMENT for benyttelsen af Det Nordfynske Kystsikrings- Digeog Pumpelag og af strandbredden ud for dette Redigering Det Nordfynske Kystsikrings- Dige- og Pumpelag erstatter navnene på tidligere digelag.

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Udbud af arealer til udlejning af jagtretten. Haderslev Øvelsesplads

Udbud af arealer til udlejning af jagtretten. Haderslev Øvelsesplads VERSION 1.0 Udbud af arealer til udlejning af jagtretten Haderslev Øvelsesplads Supplerende udbudsbeskrivelse 1. Navn på terræn Haderslev Øvelsesplads ligger nord for Haderslev by. 2. Arealstørrelse Haderslev

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

LEJEKONTRAKT Susaadalen v/nina Levin 61 77 79 88 skelby.nina@gmail.com Alléen 14, 4160 Herlufmagle

LEJEKONTRAKT Susaadalen v/nina Levin 61 77 79 88 skelby.nina@gmail.com Alléen 14, 4160 Herlufmagle LEJEKONTRAKT Susaadalen v/nina Levin 61 77 79 88 skelby.nina@gmail.com Alléen 14, 4160 Herlufmagle Regler for brug af Susaadalen. Skelby d. Lejeren betaler et depositum på 1.500 kr. som tilbagebetales

Læs mere

Buksør Odde (Areal nr. 28)

Buksør Odde (Areal nr. 28) Buksør Odde (Areal nr. 28) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt På den nordøstlige side af Mors finder man Buksør Odde. En godt to kilometer lange odde, hvor staten ejer den sydlige del på knapt 40 ha. Staten erhvervede

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 13. SEPTEMBER 2004 REV. PÅ BEBOERMØDET DEN 26. FEBRUAR 2013 1. Anlægget Skån de grønne områder - alle vil gerne

Læs mere

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017 Tjekliste: Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017 1. Ansøg ved Randers Eventsekretariat om brug af plads og evt. økonomisk støtte. Tidsfrist: senest 3. april 2017 2. Ansøg

Læs mere

Velkommen til Pilehavehus

Velkommen til Pilehavehus Velkommen til Pilehavehus Lidt om dit nye hjem 1 2 Velkommen // Velkommen til dit nye hjem i Pilehavehus. Vi håber, at du vil falde godt til i de nye omgivelser. Pilehavehus ligger i den nordlige del af

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 20. Bloksbjergparken 1-69 & 2-38:

Ordensregler for Afdeling 20. Bloksbjergparken 1-69 & 2-38: «Lejekontrakt_Navn» «Lejekontrakt_Medunderskriv» Dato Ordensregler for Afdeling 20 Bloksbjergparken 1-69 & 2-38: Generelt: Der skal ansøges om tilladelse til væsentlige ændringer ved boligen/haven, samt

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge Navn Cpr-nummer Adresse

Læs mere

REGULATIV FOR AFBRÆNDING AF HAVEAF- FALD

REGULATIV FOR AFBRÆNDING AF HAVEAF- FALD REGULATIV FOR AFBRÆNDING AF HAVEAF- FALD 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Lovgrundlag... 3 2 Gyldighedsområde... 3 3 Definitioner... 3 4 Formål... 3 5 Afgrænsninger... 4 6 Vilkår for afbrænding... 6 7 Klager...

Læs mere

Danmarks dejligste naturhavn!

Danmarks dejligste naturhavn! Velkommen til Egensedybet Danmarks dejligste naturhavn! 55º 31,7 N - 10º 28,5 E Indhold: 1. Lidt historie 2. Praktiske oplysninger 3. Indkøbsmuligheder mv. 4. Værd at se/ opleve i nærmiljøet 1. Lidt historie

Læs mere

Umanakparken - Arbejdernes Boligforening.

Umanakparken - Arbejdernes Boligforening. Umanakparken - Arbejdernes Boligforening. Orientering til nye og "gamle" beboere. November 2016. Bestyrelsen vil ønske alle beboere i Umanakparken en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Bestyrelsen for

Læs mere

LEJEKONTRAKT. mellem. Kolding Kommune og Kolding Sportsfiskerforening. vedrørende fiskeret i Harte - Donssøerne. Teknisk Forvaltning

LEJEKONTRAKT. mellem. Kolding Kommune og Kolding Sportsfiskerforening. vedrørende fiskeret i Harte - Donssøerne. Teknisk Forvaltning Teknisk Forvaltning Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 Dato 10. december 2009 Sagsnr. 09/2623 LEJEKONTRAKT mellem Kolding Kommune og Kolding Sportsfiskerforening vedrørende

Læs mere

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. adresser, regler, faciliteter og priser 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. adresser, regler, faciliteter og priser 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE adresser, regler, faciliteter og priser 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indhold Gimsing Sognegård... 3 Hjerm Sognegård... 4 Humlum Sognegård... 5 Langhøj Sognegård...

Læs mere

Naturvisioner for Bøtø Plantage

Naturvisioner for Bøtø Plantage Naturvisioner for Bøtø Plantage 1 Indledning... 3 Almindelig beskrivelse... 3 Status og skovkort... 3 Offentlige reguleringer... 4 Natura 2000... 4 Naturbeskyttelseslovens 3... 4 Nøglebiotoper... 4 Bevaring

Læs mere

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. Adresser, regler, faciliteter og priser 2014 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE. Adresser, regler, faciliteter og priser 2014 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Du kan leje en sognegård SOGNEGÅRDE Adresser, regler, faciliteter og priser 2014 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indhold Gimsing Sognegård... 3 Hjerm Sognegård... 4 Humlum Sognegård... 5 Langhøj Sognegård...

Læs mere

Velkommen til Teglstrupløbet

Velkommen til Teglstrupløbet Teglstrupløbet 2013 Velkommen til Teglstrupløbet Vi er vendt tilbage til Teglstruphegn og den sydlige del. Den sydlige del af Teglstruphegn har ikke været anvendt til politiløb siden Henrik Wiberg, Københavns

Læs mere

Betingelser. Bellahøjmarked BHD

Betingelser. Bellahøjmarked BHD Betingelser. Bellahøjmarked BHD Hvidkildevej 66, 2400 København NV Bellahøjmarked torsdag- fredag lørdag - søndag LOPPE SØNDAG: 3x3 meter stand til private, der skal holdes åbent kl. 10.-18. loppestadeholder

Læs mere