Rigtig prisbasker! Pr. flaske kr. 69,95. 99,Marstal. Tlf Se flere gode tilbud her i avisen. Dortheadalsvej Marstal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rigtig prisbasker! Pr. flaske kr. 69,95. 99,Marstal. Tlf. 62 53 19 26. Se flere gode tilbud her i avisen. Dortheadalsvej 3 5960 Marstal"

Transkript

1 Til samtlige husstande, kontorer og butikker Vi rådgiver om incasso. Vråvejen 2 Ærøskøbing Telefon Kirkestræde 15A Marstal Telefon Ærø Ugeavis - Tirsdag den 9. april Nr årg. Rigtig prisbasker! SVENDBORG/ÆRØ 3 flasker Lemmy Fialin Claus Olsen Verner Sørensen Anne Mette C. Knutzen - Anders Kirkegaard Wibroe Pr. flaske kr. 69,95 Gran Rosso Krøyers Stræde Svendborg tlf: Torvet 1, v/nordea 5970 Ærøskøbing tlf Spar 110,85 Nyrøget - alle ugens dage kl ,Marstal Tlf Død uden testamente? Se flere gode tilbud her i avisen ærø blomster & havecenter M alerme ste r Ja n Petersen OMMELSVEJEN 23 A MARSTAL Dortheadalsvej Marstal TLF Sprøjtespartel - spartelanlæg Udendørs facademaling Opsætning af væv Tapetarbejde Uforpligtende tilbud Udlejning af lift Åbningstider: Mand.-fredag kl Lørdag kl Tlf Marstal afdelingen har Søndagsåbent SØNDAG D. 14. APRIL KL Alle søndage til og med den 23. juni. Se vores avis med masser af forårstilbud F.eks. CARL CAFESÆT SALG AF DYRUPS KVALITETSPRODUKTER DIN bygningsmaler Flemming Skov Dansk kvalitet til polske priser! APRIL Bestående af bord i metal/glasplade samt 2 stole i metal/ texteline Kr. p 5DFÑRER SPARTEL V V OG TAPET OPGAVER p!lt FOREFALDENDE MALERARBEJDE UDE SOM INDE p 5DLEJNING AF M LIFT Industrivej 5 Tlf TRANDERUPGADE 49 TLF ÅBENT ALLE UGENS DAGE FRA KL MONA OG LARS Stean Møller ApS MARITIM SEJLERSHOP OG SEJLMAGERVÆRKSTED Sejlmagervej 2 Marstal Tlf / Nyt og stort sortiment af FORÅR/SOMMERTØJ Vi har købt stort ind til det forhåbentligt snart kommende forår, og gør klar til en helt ny sejlersæson, men denne gang har vi købt meget stort ind til damerne. Jumper fra Long Island Navy og mørkegrå, fra S-XXL kun kr Strik fra Long Island Rød, cream, grå og blå fra S-XXXL kun kr. 349 MARSTAL-SØBY KROGKILDE AUTOVASK Salg af proff. bygningsmaling og tilbehør til GØR-DET-SELV-PRISER 95 TRÆLASTEN Ærøskøbing Røgeri Havnen Industrivej 8 Marstal ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF ÅBNINGSTIDER FREM TIL DEN 1. MAJ Mandag-fredag kl Lørdag kl Søndag kl

2 2 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Hav tålmodighed med græsset Græsset kommer altid igen, selv om det måske ikke så godt ud i vinter. Når der er varme i jorden, gror det og grønnes, men lad græsset blive seks til otte centimeter højt, inden det klippes første gang. Første klipning bør efterlade i hvert fald et fire centimeter højt græsdække. Så har græsset en fair chance for at udvikle rodnettet og komme godt i gang. Hip hurra for Margrethe! 16. april er det Dronning Margrethes fødselsdag. Man taler ikke gerne om damers alder - men dronningen kan ikke undslå sig. Hun bliver 73 år og har - hvis nogen stadig skulle være i tvivl - været landets regent i 41 år. Gagarin højt til vejrs I dag er det den naturligste ting i verden at sende mennesker ud i rummet. Men det var en sensation, da Sovjetunionens Jurij Gagarin 12. april 1961 som det første menneske fløj rundt om Jorden i en satellit og landede i god behold efter 108 minutter i rummet. Dette er bevis på, at også de SMÅ ANNONCER læses i Ugeavisen ÆRØ KOMMUNE informerer Ærø Kommunalbestyrelse Afholder ordinært møde onsdag den 17. april 2013, kl på Ærø Rådhus. Dagsordenen kan ses via kommunens hjemmeside. SEKRETARIATET Ærø Kommune søger en kontorelev med tiltrædelse 1. september 2013 Se annoncen på vores hjemmeside under ledige stillinger. Ansøgningsfrist er onsdag d. 10. april 2013 kl Ansøgningen mailes til Vi ser frem til at høre fra dig! Anne Dorthe Albertsen LØN- OG ØKONOMI Tlf / Mobil: Ledig stilling i Ældre- og Sundhedsområdet På Marstal Ældre Center har vi en stilling som socialog sundhedshjælper ledig til besættelse pr. 1. maj 2013 eller snarest derefter. Stillingen er på gennemsnitlig 30 timer pr. uge, fortrinsvis i dagvagt. Der må påregnes weekendvagt hver 2. weekend. Ansøgningsfrist er den 22. april 2013 kl Se mere om stillingen på Vi glæder os til at høre fra dig ÆLDRE- OG SUNDHEDSOMRÅDET Ledig stilling i Ældre- og Sundhedsområdet På demenscenter Søkilden i Ærøskøbing har vi en tidsbegrænset stilling som social- og sundhedshjælper ledig til besættelse pr. 1. juni 2013 eller snarest derefter og til og med den 31. december Stillingen er på gennemsnitlig 28 timer pr. uge, fortrinsvis i dagvagt. Der må påregnes weekendvagt hver 2./3. weekend. Ansøgningsfrist er den 22. april 2013 kl Se mere om stillingen på Vi glæder os til at høre fra dig ÆLDRE- OG SUNDHEDSOMRÅDET Ansøgning om tilskud til frivillige sociale organisationer Siden 1. juli 1998 har kommunen med henvisning til 18 i Lov om social service efter ansøgning kunne yde tilskud til frivillige sociale organisationer og foreningers arbejde blandt kommunens borgere. Eksempler på aktiviteter: Rådgivninger Besøgsvenner Foreninger, der organiserer selvhjælpsgrupper Støtte- og kontaktpersoner på frivillig basis Tilskuddet skal fungere som en støtte til den konkrete frivillige indsats. Kultur- og Socialudvalget forbeholder sig ret til at vurdere hver enkelt ansøgning med henblik på afslag eller tildeling af tilskud. Ansøgning med oplysning om foreningens/ organisationens frivillige arbejde, samt eventuelle vedtægter/medlemsantal bedes senest fredag den 3. maj 2013 sendes til: KULTUR- OG SOCIALUDVALGET Rådhuset 5970 Ærøskøbing Mrk: 18-ansøgning. Ansøgning kan også sendes til mail: Ansøgningsskema om 18 tilskud kan hentes på Ærø Kommunes hjemmeside under:»børn og UngeFrivilligt socialt arbejde«. Er du vild med at synge? Musikskolen erindrer om vores sangtilbud for drenge og piger i klasse. Vi har et par ledige pladser. Se vores hjemmeside aeroemusikskole.dk Henrik Harder Musikskoleleder Ærø Musikskole Halvejen Marstal Tlf , ma-to, Borgerservice tilbyder kurser i»brug af NemID og oprettelse af Digital Post«på Ærø Rådhus: Mandag den 22. april fra......kl Tirsdag den 23. april fra kl Tirsdag den 14. maj fra......kl Vi viser eksempler på, hvad du kan bruge NemID til, hjælper dig med at oprette en mailadresse og viser dig, hvordan du tilmelder dig Digital Post. I din digitale postkasse kan du bl.a. modtage din lønseddel, pensionsopgørelse, vigtige dokumenter fra banken, SKAT og øvrig post fra det offentlige. Har du ikke NemID, så henvend dig inden kurset i Borgerservice på rådhuset eller Borgerservice Light på Marstal Bibliotek for at få en oprettet. Medbring kørekort eller pas. Alternativt kan du medbringe sygesikringskort og pensionsmeddelelse eller årsopgørelse. Alle er velkommen på kurserne og du må gerne medbringe din egen bærbare PC med trådløst netværk. Det er gratis at deltage, der er dog kun plads til 10 personer pr. gang! Tilmelding til Borgerservice på tlf HUSK AT MEDBRINGE DIT NØGLEKORT TIL KUR- SERNE! SEKRETARIAT- OG BORGERSERVICE Hyggeeftermiddag på Marstal Ældrecenter torsdag den 18. april fra kl til kl , hvor Vibeke Lykke Friis underholder med skøn harmonika musik, og nogle lokale damer vil supplere med dejlig sang. Alle er velkomne og der serveres kaffe /te og kage for 20 kr. Husk tilmelding senest tirsdag den 16. april inden kl på tlf eller tlf ARRANGØR: ØSTERSØHJEMMETS STØTTEFORENING Velkomstmøde for nye borgere Ærø Kommune inviterer nye borgere til velkomstmøde torsdag den 25. april 2013 kl til Tilbagemelding hurtigst muligt på tlf el. For yderligere information se Ærø Kommunes hjemmeside BORGMESTER KARSTEN LANDRO Foredrag - At blive ældre eller gammel og tænke på død eller selvmord Ærø Kommune inviterer alle interesserede, det vil sige beboere, pårørende, naboer til en foredragsaften på Dagcenteret, Gasværksvej 10 i Marstal tirsdag den 23. april 2013 kl Oplægsholder er Elene Fleicher, fra NEFOS, Netværket for selvmordsramte. Alle er velkomne. Ældre mennesker udsættes ofte for belastninger, de mister nær familie og kan udvikle depression. Tabene i ældrelivet fører let til ensomhed, meningsløshed, tab af funktionsevne og tab af værdighed. Læs mere på Birthe Mathiesen Social- og arbejdsmarkedschef Telefon Mobil Alliker i skorstenen - Et livsfarligt bekendtskab Foråret nærmer sig, og med foråret starter fuglenes redebygning. Alliken er en fugl med forkærlighed for at bygge rede i skorstene. En allikerede består af et tæt lag af grene og kviste, som blokerer skorstenen, hvilket medfører risiko for udvikling af kulilte. Risikoen er særlig stor ved skorstene tilsluttet automatisk fyrede anlæg som træpillefyr, oliefyr, gasfyr o.l. Kulilte kan hverken lugtes eller smages og er dræbende selv i meget små mængder. Ved mistanke om alliker i skorstenen, bør man straks kontakte sin lokale skorstensfejer. Han kan fjerne reden og montere en rist, der forhindrer, at allikerne bygger igen. SKORSTENSFEJEREN Tlf mobil Telefon Telefax Mail: kontonr

3 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS HERRESKO kr. 599,- DAMESANDAL sort kr. 499,- DAME BALLERINA superblød kr. 499,- DAMESKO med ekstra vidde kr. 499,- DAMESKO kr. 599,- DAMESKO kr. 549,- Vi har sorte, grønne, røde og grønne/hvide te er KLASSISKE OG TOPNYE DAMESKO kr. 499,- I denne uge kan du smage dagens te og få små teprøver med hjem. Velkommen til en te-snak REGNJAKKE DAMESKO kr. 549, ,- DAMESKO med elastik snor kr. 549,- KIRKESTRÆDE 12 MARSTAL Kirkestræde 12 B Marstal Tlf Kongensgade Marstal Tlf Man-Fre Lør TILBUD PÅ JBS UNDERTØJ Den mest populære serie Original FYLDER 1 ÅR den 10. apri SPAR OP TIL 40% FORÅRSNYHEDER ZHENZI str Køb 3 stk. Normalpris op til kr. 420,- NU KUN KR. 250,(gælder udvalgte modeller) Kampagnen gælder hos de forhandlere der skilter med tilbudet, og frem til 21. april (der tages forbehold for udsolgte varer) Bluse Det fejrer vi LØRDAG DEN 13. APRIL fra kl med musik og lidt godt til ganen. Buks ÅBNINGSTIDER: CHR. H. v/ Hanne Kromann mandag-fredag kl lørdag kl KLÆDESKABET - vi er der for jer Kirkestræde Marstal Tlf KIRKESTRÆDE MARSTAL TLF tøj Børnetøj Dame Klædeskabet Tlf.Tlf / Ki l rkes træde Marsta 3

4 4 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Alt i murerarbejde Reparationsarbejde Badeværelser Tagarbejde Murermester Christian Grønne Egehovedvej 7 Marstal Tlf Mobil ÆRØ UGEAVIS MØLLEVEJEN 33A 5960 MARSTAL TLF TELEFAX Annonce Udgiver og ansvarshavende: Søren Storm Sats og montage: Mark & Storm Grafisk A/S Åbningstider: Mandag-fredag kl Eneste avis, der kommer til alle husstande på Ærø Læs Ugeavisen på www. aeroeugeavis.dk fra kl tirsdag LANDBRUG & SMED Vi udfører: Maskin- og motorreparationer Salg af reservedele til disse Hydraulikslanger fremstilles Service på SAC malkeanlæg Staldanlæg forhandles/opsættes Salg af hegnsartikler Salg af sliddele til markredskaber Startbatterier Forhandling og reparation af startere og generatorer Nye og brugte maskiner sælges Alt i kileremme Salg af dæk SMEDEARBEJDE Vi udfører alle former for smedearbejde på vores værksted og ude ved kunderne. INDLEVERINGS- FRISTER FOR ANNONCER: Store forretnings-/ foreningsannoncer - hele og halve sider: SENEST ONSDAGEN FØR KL Mindre forretnings-/ foreningsannoncer: TORSDAG KL Dog kan færdigt materiale og bekendtgørelser modtages til fredag kl Små 1-spaltede rubrikannoncer: SENEST FREDAG KL Dødsannoncer modtages indtil mandag morgen KL Al erhvervsmæssig affotografering af bladets annoncer ikke tilladt. Avisen påtager sig intet erstatningsansvar som følge af evt. trykfejl i annoncer og tekst. Annoncer, der strider mod bladets forretningsorden, optages ikke. LANDBRUG Vi har flere forskellige værksteder, hvor vi udfører forskellige former for reparationer af landbrugs- og entreprenørmaskiner samt alle småmaskiner. Er du havereret eller andet, har vi der til udstyrede værkstedsvogne således, at vi kan reparere din maskine på stedet. Vi sælger ligeledes reservedele mm. i vores butik på adressen. Rådgivning i øjenhøjde - altid et opkald værd. Dunkærgade 22 Dunkær tlf Gudstjenester Søndag d. 14. april 2. søndag efter påske Søby kirke kl Bregninge kirke kl Børnekirke kl Tranderup kirke kl Haugaard Rise kirke kl Kristiansen Marstal kirke kl Ommel kirke kl LÆGEVAGTEN TLF Generalforsamlinger Tirsdag d. 16. april: Græsvænge gl. Skole kl : Dansk Byggeri Lokalafdeling Ærø Ommel Kro kl : Ærø Familie og Firma Sport Hotel Marstal kl : Marstal Fiskeriforening Regnmængden I marts måned faldt der i Marstal 14,5 mm imod 9,6 mm sidste år samme tid og sted. --- Der faldt 4,6 mm regn i marts i Søby. Guldbryllup Marna og Arne Ravn, Øster Bregninge 23, Bregninge kan onsdag den 10. april fejre deres guldbryllup. Vi udfører: Trapper Gelændere Staldinventar Låger Stålkontruktioner 10 gode spareråd til førstegangskøbere Der er mange udgifter, når du skal købe hus, men der er også mange penge at spare. Bolius.dk har lavet en liste med god råd, der kan hjælpe førstegangskøbere med at få deres drømmehus så billigt som muligt. 1. Undersøg markedet og prut om prisen: Du kan ende med at betale op til 20 procent mindre, når du køber hus, hvis du forhandler rigtigt om prisen. Du står bedst rustet, hvis du har forberedt dig godt, inden du sender et bud af sted. Undersøg f.eks., hvor desperat sælger er for at komme af med huset, hvad lignende boliger i området har kostet, hvor mange gange har boligen været til salg, og om prisen tidligere er sat ned. Sørg også for at have flere huse i kikkerten, når du skal forhandle pris - så er det lettere at bevare fornuften og få en god pris. 2. Gå huset efter i sømmene: Tjek huset godt igennem, så du ikke køber et hus skader, du ikke kendte til. Tilstandsrapporten kan give et fingerpeg, men det er også en god idé at få en person med byggeteknisk indsigt til at gennemgå huset for dig. Hyr evt. en uvildig byggerådgiver, som typisk tager kr. for at foretage et huseftersyn. Et grundigt tjek kan spare dig for meget besvær og mange senere udgifter. Hvis gennemgangen afslører skader på huset, kan det også hjælpe dig med at få et afslag i prisen. 3. Overvej en strategi for fejl og mangler: Mange huskøbere prøver at få fejl og mangler i tilstandsrapporten til at få afslag i prisen på huset, men det er ikke sikkert, at det er den bedste idé. I stedet kan det være en fordel at lave en aftale med sælger om, at tingene bliver lavet for hans regning, inden du flytter ind. Det kan f.eks. være en god idé, hvis du er usikker på, hvor meget det vil koste at udføre arbejdet. Er det en mindre opgave, som du selv kan udføre, kan det bedre betale sig at få afslag i prisen. Forlang et nedslag, som svarer til en håndværkers pris, og fiks selv skaden. 4. Alliér dig med en økonomisk rådgiver: Få fat i en en uvildig rådgiver, f.eks. en boligøkonom eller en advokat, hvis du mangler indsigt i boligøkonomi. En ejendomsmægler varetager udelukkende sælgers interesse, derfor kan det som boligkøber være rart at sparre med en, der ser tingene fra dit synspunkt. Økonomisk rådgivning i forbindelse med et huskøb kan være med til at sikre, at du får det rigtige boliglån, at din økonomi kan klare investeringen, at handlen juridisk er i orden, og at dine omkostninger ved købet bliver så lave som muligt. 5. Undersøg om du skal overtage sælgers lån: Når du skal købe hus, har du normalt mulighed for at overtage sælgers realkreditlån. Hvis det er en lånetype, som passer til din økonomi, kan det være en fordel. Det vil nemlig spare dig for omkostninger til f.eks. tinglysningsafgift, kurtage og kursskæring, der er forbundet med at optage et lån af samme størrelse. Besparelserne kan løbe op i et femcifret beløb. Hvis du kan se en fordel i at overtage et lån af sælger, men skal låne for mere end sælgers hidtidige lån, kan du optage et supplerende lån. I så fald vil du bl.a. spare penge på tinglysningsafgiften til staten, som skal betales, hver gang du optager et lån, og som udregnes ud fra en procentsats af lånets størrelse. Afgift skal så kun betales af det nye, supplerende lån. Oplysninger om sælgers låntype fremgår af salgsopstillingen. Realkreditinstituttet skal godkende, at du overtager lånet. 6. Shop blandt banker og realkreditinstitutter: Du kan normalt låne op til 80 procent af ejendommens værdi i et realkreditlån, men en del førstegangskøbere har brug for også at låne de resterende 20 procent som udbetaling som et banklån. Banker samarbejder med bestemte realkreditinstitutter, og der kan være stor forskel på de priser og vilkår, de tilbyder. Undersøg markedet, og tag ikke blot imod det tilbud, du får fra din eksisterende bank. Vær bl.a. opmærksom på realkreditinstitutternes bidragssatser. Det er ofte her, der er forskel og dermed penge at spare. Dog kan en lav bidragssats risikere at blive hævet i løbet af lånets løbetid. Dermed er der ikke garanti for, at det billigste lån på markedet forbliver billigst. Sammenlign banklån og realkreditlån på mybanker.dk 7. Brug opsparing og undgå dyrt boliglån: Har du en opsparing i aktier eller obligationer, kan det måske betale sig at sælge dem og i stedet lægge pengene i en kontant udbetaling på huset. Det kan især være relevant, hvis du skal optage et banklån til en høj rente. Tjek, om det årlige afkast på dine værdipapirer er lavere end de årlige renteudgifter til banklånet. Er de det, kan du overveje at indskyde opsparingen som udbetaling på huset og dermed minimere dine låneomkostninger. SNEDKER- OG TØMRERMESTER EDMUND RASMUSSEN Tranderupvej Ærøskøbing Tlf Find den billigste forsikring: Undersøg, hvor du kan få den billigste husforsikring. Priserne på markedet kan variere op til procent. Sammenlign forsikringer på forsikringsguiden.dk. 9.Afdrag på dine lån: Jo lavere din gæld er i forhold til boligens værdi, jo mindre er dine omkostninger til realkreditinstituttet og banken også i form af mindre rente- og bidragssatser. Har du et rentetilpasningslån, er det en god idé at afdrage så meget som muligt, mens renten er lav. Det vil spare dig for penge, når renten stiger, fordi du så skal betale renter af et lavere beløb. Undersøg, om du er bedre stillet økonomisk ved at få afdragsfrihed på dit realkreditlån og i stedet bruge de sparede afdrag til at betale dit banklån hurtigere ud. Et banklån har som regel en højere rente end et realkreditlån. Afdragsfrihed bør dog aldrig bruges til at finansiere et højere privatforbrug. Har du penge til også at afdrage på dit realkreditlån, er det at foretrække. 10. Tænk langsigtet: Det er en dårlig investering at købe en bolig, du kun skal bo i i få år. Ligesom det er dyrt at købe bolig, er det nemlig også dyrt at sælge. Regn med, at omkostningerne til et salg af boligen til fordel for en ny løber op i 10 procent af boligens pris. Så sørg for at finde et hus, du kan bo i mange år frem. Det begrænser risikoen for, at du sætter penge til, når huset engang skal sælges igen. Faglært Dansk Malermester Uforpligtende tilbud også Fyn og Sjælland Effektivt spartel og aquafiltsystem Frank S. Nilsson tlf / HANDYMAN Vinko Ring og hør nærmere. Ommelsvejen 10 Marstal Ingen opgave er for lille eller for stor. Alt indenfor tømrersnedkerarbejde og restaurering

5 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS Vi har KUN UN gode tilbud! Moscato D asti Moscato D astti Fo ontanafredda a Fontanafredda Jordbær Jo ordbæ 2 kg 45,- 1 flaske fl Spar 29,95 40,- C Coop Grøntsager G Grø øntsager t Flere variante varianter er Spar 11,95 Libero B Bleer leer 10,- Vælg mellem m flere slags Spar 56,95 79,- Coop Cooki Cookies Ananas Ana anas 1 stk Spar 7,50 7,KANON 6 flasker Royal Export PRIS Ap Rosso Bianco Rosato 6,- 24x33 cl Spar 190,70 Spar 41,20 199,ÅBNINGSTIDER ÅBNINGS STIDER Mandag - Fredag kl Lørdag - Søndag kl Bageren åbner all alle le dage kl pant Tilbudene gælder fra onsdag d. 10/ til og med lørdag d. 13/ ages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, Der tages afgiftsændringer samt udsolgte varer. 15/13 Marstal Tlf ov over ver 70 parkeringspladser ser lige ved døren! 5

6 6 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Hvorfor biodynamiske fødevarer, er økologiske ikke gode nok? Foredrag og dialog om forskelle og lighederne mellem økologisk og biodynamisk dyrkning. Biodynamiske fødevarer er økologiske og lever op til alle økologiske regler - men de er mere end det. Dette»mere«er både nogle konkrete metoder og en spirituel livsforståelse. Det har betydning for landmanden engagement i arbejdet, og det giver en ekstra kvalitet i de fødevarer, vi spiser. Foredraget giver eksempler på, hvad den biodynamiske dyrkning betyder for jordens frugtbarhed, planternes sundhed og fødevarernes virkning på menneskers krop, sjæl og ånd. Det vil også give nogle bud på, hvorfor flere økologer nu Markant flere fiskeredskaber taget i 2012 Kontrollørerne tog sidste år markant mange fiskeredskaber i bevaring. Samtidig undlader ejerne i højere grad at identificere sig ved ikke at sætte mærker på deres redskaber. NaturErhvervstyrelsens fiskerikontrollører har i det rekreative fiskeri i 2012 taget 72 procent flere fiskeredskaber i bevaring end året før. Den markante stigning skyldes primært, at kontrollørerne i løbet af årets sidste tre måneder bjærgede ulovlige ålefælder i Kertinge Nor ved Kerteminde. I alt blev der taget fiskeredskaber i bevaring i 2012 mod redskaber i Kontrollørerne tager fiskeredskaber i bevaring, hvis de eksempelvis er ulovlige eller mangler mærkning og identifikationsoplysninger.»vi har taget mange fiskeredskaber i bevaring sidste år, men vi regner ikke med, at tendensen fortsætter i år, da den store stigning primært skyldes, at kontrollørerne fandt næsten ulovlige ålefælder i Kertinge Nor. Vi håber ikke, at der findes lignende ulovligheder andre steder,«siger Anders Munk Jensen, kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen. lægger om til biodynamisk dyrkning og at mad- og vinfolk i stigende grad vælger biodynamiske varer. Det er nogle af de spørgsmål, vi vil komme ind på plus dem, deltagerne bringer ind i samtalen. Klaus Loehr-Petersen. Uddannet materialist, har arbejdet mange år med jordbrug, ernæring og kostvejledning. Bestyrelsesmedlem i Biodynamisk Forskningsforening og siden 2000 projektleder og informationsansvarlig i Biodynamisk Forening, Økologiens Hus, 8230 Åbyhøj. Foredraget foregår torsdag den 18. april kl på Vitsø Kunstskole. Entreen er kr. 50,- og der er tilmelding på telefon nr Flere overtrædelser end i 2011 Samtidig med, at kontrollørerne har taget flere redskaber i bevaring, er antallet af overtrædelser, som kontrollørerne har konstateret i det rekreative fiskeri, steget med 23 procent til 851 sager. En overtrædelse kan dække over flere forhold - eksempelvis kan flere fiskeredskaber, der tages i bevaring, tilsammen udgøre én overtrædelse. Langt størstedelen af overtrædelserne skyldes ulovlige redskaber, manglende mærkning eller, at der bliver fisket med flere redskaber end tilladt. Redskaber mangler mærkning Det seneste år har kontrollørerne desuden fundet et stigende antal fiskeredskaber, hvor det ikke har været muligt at identificere ejerne. Det var tilfældet i 77 procent af overtrædelserne i 2012»Det er ærgerligt,at der fortsat er mange, der ikke sætter mærke på deres redskaber. Det er vigtigt, at kontrollørerne kan se, hvem redskaberne tilhører, og om ejeren har tilladelse til at fiske.ellers er vi nødt til at tage redskaberne i bevaring,«siger Anders Munk Jensen, kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen. Boligejeren får ansvar for miljøfarlige stoffer Fremover har bygherren og det kan også være en almindelig boligejer pligt til at anmelde nedrivning og renovering. Dermed er ansvaret for at mindske spredningen af miljøfremmede stoffer rykket nærmere bygherren. De færreste private boligejere og andre bygherrer er vel næppe klar over, at nye regler flytter et væsentligt ansvar over på deres skuldre. Det drejer sig om ansvaret for at anmelde bortskaffelsen af bygge- og anlægsaffald i forbindelse med nedrivning og renovering. Boligejeren har pligt til at anmelde til kommunen og samtidig identificere eventuel PCB og andre miljøfarlige stoffer i affaldet, inden det er for sent. - Det er en væsentlig ændring,og i Dansk Byggeri føler vi os forpligtiget til at informere om, at denne ændring er trådt i kraft. De fleste boligejere har en forventning om, at entreprenøren automatisk tager sig af det arbejde - og sådan er det ikke mere, fortæller Simon Stig-Gylling, der er miljøkonsulent i Dansk Byggeri. Det er en følge af en ændring i affaldsbekendtgørelsen, som helt konkret betyder, at boligejere skal anmelde nedrivning og renoveringsarbejder til kommunen 14 dage inden arbejdet begynder. Det gælder, når der produceres mere end ét ton affald, eller hvis der skal renoveres eller nedrives, hvad der svarer til 10 kvadratmeter af boligens grundareal. - Og det gælder uanset hvornår bygningen er opført, eller om man udfører arbejdet selv eller får en entreprenør til det. Hvis bygningen tilmed er opført eller renoveret fra 1950 til 1977, så skal der foretages en screening for det yderst miljøbelastende stof PCB ved analyser af udvalgte materialeprøver, forklarer Simon Stig- Gylling. PCB er ofte blevet benyttet i relation til fugning omkring vinduer især i perioden 1950 til Derfor er vinduer fra denne periode omfattet af krav om screening, og hvis det ikke er muligt at identificere en dato for produktionen af vinduet, skal der også gennemføres en screening. De nye regler i affaldsbekendtgørelsen omhandler udover anmeldepligten også regler om korrekt fjernelse af de miljøfarlige stoffer. - De miljøfarlige stoffer skal således fjernes på forsvarlig vis inden nedrivning og renoveringsarbejder, så boligejeren eller en anden bygherre ikke risikerer at forurene sit indeklima og sig selv, håndværkeren, miljøet og alt det andet genanvendelige bygge- og anlægsaffald, siger Simon Stig-Gylling og fortsætter: - Boligejeren har med andre ord et meget stort ansvar for miljøet ved renovering og nedrivning. Det siger reglerne ganske klart. På den baggrund har Dansk Byggeri lagt information og hjælp på Dansk Byggeris hjemmeside, som kan guide boligejere og bygherrer lidt nemmere gennem processen. Kontakt Miljøkonsulent Simon Stig- Gylling, Dansk Byggeri, telefon Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon nummer nye parkeringspladser på Jessens Mole i Svendborg Fra i dag er der 37 nye, bynære parkeringspladser helt klar til brug på den gamle rutebilstation i Svendborg. Parkeringspladserne kommer til at koste 8 kroner i timen. - De nye parkeringspladser ligger rigtig godt. De er tætte på byen, de er tætte på havnen. Og så er de nemme at komme til, når man kommer kørende, fortæller Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, Svendborg Kommune Da der er tale om en midlertidig løsning, har der været fokus på at skabe en funktionel parkeringsplads. Det vil sige, at der er sat parkeringsautomater op og foretaget en markering af båsene, mens f.eks. belysningen er»genbrug«. De 37 nye parkeringspladser supplerer de 33 pladser i Frederiksgade, der blev indviet ved årsskiftet. Svendborg midtby er med de nye parkeringspladser oppe på i alt 1350 offentlige parkeringspladser. Heraf er omkring 625 pladser betalt parkering, omkring 525 pladser er tidsbegrænset parkering på parkeringsanlæg, mens de sidste omkring 200 pladser er langs med vejene. Dertil kommer ca. 370 offentlige pladser i umiddelbar nærhed af bymidten og i alt ca private offentligt tilgængelige parkeringspladser fordelt på bymidten og i umiddelbar nærhed af bymidten. RÅD TIL NYE TÆNDER Nye tænder til os begge havde vi ikke råd til, men Tandprotetikeren hjalp os. Vi fik en afdragsordning, der passer til vores økonomi. Tandproteser holder i mange år, så hvorfor betale dem på én gang, når det ikke er nødvendigt? Du kan betale dine tænder med små månedlige afdrag. Hammerichs mange ansigter På Ærøskøbing Bymuseum er der netop åbnet en lille udstilling med Gunnar Hammerichs portrætskulpturer. Vi har kaldt udstillingen Hammerichs mange ansigter, dels fordi vi her ser de ansigter, han portrætterede, dels fordi Hammerich selv var en mand med flere ansigter. Historisk interesserede ærøboer kender ham som biografdirektør, som byhistoriker, som boheme i Ærøskøbing, og da især som samleren af alle de historiske effekter i Hammerichs Hus, men på udstillingen får vi ham at se som den dygtige og meget anvendte portrætbilledhugger, han frem for alt var. Han lavede portrætter af mange af datidens kendte personer, af de sønderjyske førere i genforeningstiden, af sin familie og ikke mindst af de ærøboer, han færdedes blandt. Hammerichs værker står i bronze eller sten rundt om i Danmark og i udlandet, men over hundrede gipsafstøbninger af dem har siden Hammerichs død været overladt i kommunens varetægt. De opbevares i kælderen under rådhuset, hvor der ikke er så mange, der ser dem. Det prøver vi at råde bod på ved at vise et udsnit på omkring 25 buster og statuetter på Ærøskøbing Bymuseum. Desuden kan man se fotografier af de sten og monumenter af ham, der kan ses i det fri her på øen. Til juli, når Gunnar Hammerich ville være fyldt 120 år, vil hans fødselsdag blive markeret med arrangementer på museet og i Hammerichs Hus. TANDPROTESER MED TRYGHEDSGARANTI FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Odense Hafniahus Torvegade 1 Tlf Svendborg Det Gule Pakhus Havnepladsen 3 B Tlf Benedicte Busk-Jepsen Ærø Redningskorps ApS Dunkærgade 21 - Ærøskøbing - Tlf. * Hurtig hjælp er dobbelt hjælp! TEGN ABONNEMENT - med FORBINDINGSKASSE til bilen - til hjemmet - til arbejdspladsen Eftersyn og opladning af ILDSLUKKERE udføres! Nye ildslukkere på lager! ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF

7 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Teaterforestilling om maleren Emil Nolde Vi er i år Et nyt århundrede er lige rundet og stedet er et forblæst lille fiskerleje, Lild Strand i Nordvestjylland ved foden af Bulbjerg. Den store ekspressionistiske maler Emil Hansen senere Nolde opholder sig her i nogle uger. Han er rastløs og trænger til ro og fred i pagt med den vilde natur og det særlige lys, der råder derude. Nolde indlogerer sig på Strandfogedgården og ansætter den unge datter Hanne, som skal stå modet for ham. Han fatter sympati bliver betaget men splittes mellem hende og sin kommende hustru Ada Vilstrup fra København. Et trekantsdrama udspiller sig.... Under dette ophold beslutter Nolde, at han vil være kunstner og maler sig gennem en eksi- CR Revision Registreret revisor v/ Richard Christensen Tinghusgade 28, 3. sal 5700 Svendborg Web: ÆRØ UGEAVIS stentiel krise. Han lader fantasien og sine indre dæmoner og syner smelte sammen med den barske natur og sætter hermed de første penselstrøg til en ny tids kunst og menneskeopfattelse. Udgangspunktet for skuespillet er naturligvis, hvad der findes i arkiverne af historie, breve og erindringer altså skriftligt materiale. Men i lige så høj grad de tre af Noldes billeder, der især er kendt fra Lild Strand 1901, nemlig»pige i køkkenet«,»fiskerne«og»før solopgang«. Alt sammen krydret med Line Mørkebys koloristiske sprogblomster. En sand nydelse for ikke blot øjet men også for sprogøret. Der medvirker 4 skuespillere i forestillingen. Bl.a. Christina Bech, som var elev på teaterlinjen på Ærø Højskole i 2002 og siden har uddannet sig til skuespiller på Odense teater. Udover Nolde og kvinderne vil vi også i skuespillet blive præsenteret for grønlandsfareren Knud Rasmussen, forfatteren Herman Bang, en strandfoged og andet godtfolk i Lild Strand. Forestillingen er i 2 akter og der er 20 minutters pause. Ærø Teaterforening er meget glad for at kunne præsentere denne meget roste forestilling, som kan ses i Kulturladen mandag d. 15. april kl Ib Nyholm Ærø Teaterforening 7 Ærø Produktforretning»SKROTTEN«TROUSLØKKEVEJ 5 A 5960 MARSTAL TLF. HELGE Miljøbehandling af biler med skrotpræmie Modtager: jern og skrot ISO cert. BOWLINGSTÆVNE Lørdag d. 20. april fra kl Bowling for tremandshold: Om det er gader, klub, venner eller firma er underordnet. Alle kan deltage. Der må dog kun være 1 turneringsspiller pr. hold. Pris pr. hold ÆRØ FLYTTEFORRETNING OG MØBELOPBEVARING Vognmandskørsel - Affaldscontainer Træflis sælges KR. 120,- Sidste tilmelding er den 18. april. Kontakt Ærø Bowling Center tlf eller Anna-Lise tlf og meld jer til! Se også ÆRØ BOWLING CENTER TLF PALLE FRIIS Tlf Telefon ÆRØ - MARSTAL - Del 1 af H. C. Christensensvej 7 ÆRØ - MARSTAL - Del 2 af H. C. Christensensvej 7 Åbent Hus Åbent Hus 14. April kl April kl Kiropraktorerne på Ærø Klinikken er åben alle tirsdage mellem kl og kl Tlf: Kiropraktorerne Frederiksgade 17, 5700 Svendborg Sygehusvejen 18, 5970 Ærøskøbing Ærø Sygehus (fløjen til venstre) Henvendelse øvrige dage på klinikken i Svendborg, tlf: Øens VVS Ærø A/S vi udfører også totalentrepriser Ærøskøbing Marstal København Thai Wellness & Nail Art BYDER VELKOMMEN TIL: Original Thai massage, Varm aroma olie massage, Relaxing fod massage, Ryg-skulder-nakke massage: 1/ time kr. 200,2 1 time kr. 350,1 1/2 time kr. 450,Kirkestræde 25, Marstal BOOKING TLF Historisk villa, gennem generationer ejet af en af Marstals markante søfartsfamiler. Der sikres flot udsigt ved udsigtsklausul på foranliggende grund. Udbydes ved tilbudsgivning. Vejl. udbudspris Sag: Kontant/udb: / Brutto/Netto: 6.937/5.239 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 3.908/2.835 Nybolig Langeland m² 230/85 Grund Opført 1890 Byg drømmehuset - direkte til vandet i Marstal. Yderst sjælden udbudt grund beliggende i vandkanten. Udbydes ved tilbudsgivning - hvorfor at udbudsprisen er vejledende. Sag: Kontant/udb: / Brutto/Netto: 5.083/3.767 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 4.611/3.236 Østergade Rudkøbing nybolig.dk Tlf Grund 1.331

8 8 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Jeg runder de 60 år i april måned Det vil jeg gerne fejre ved at være sammen med familie, venner, bekendte og kollegaer til ÅBENT HUS på Marstal Vandrerhjem lørdag d. 20. april. Mellem kl vil jeg være vært med lidt godt til ganen. Venlig hilsen KARL MORTEN Spar Dame fylder 40 år den 11. april Stort tillykke fra DE 3 M ER OG FAMILIEN Verdens dejligste FARMAND fylder 40 år den 10. april Vi ønsker dig et stort tillykke med dagen. Vi elsker dig! JOSEFINE - MATHILDE KATRINE - JØRGEN JEANETTE Dette er bevis på, at også de SMÅ ANNONCER læses i Ugeavisen ÆRØ UGEAVIS Møllevejen Marstal Hjertelig tillykke med Guldbrylluppet den 10. april 2013 Kys og Kram BØRN, SVIGERBØRN OG BØRNEBØRN Dødsfald Inger Marie Kromann Jespergaard født den 21. marts 1920 er død Marstal Ældre Center den 1. april Jesper Jespergaard Bisættelsen foregår i stilhed. Taksigelser Tak for alles kærlige deltagelse ved Casper Moritsens bi sættelse. Venligst Lisbeth Moritsen Hjertelig tak for al opmærksomhed påske lørdag Hilsen Grethe Lauritsen Tak for venlig deltagelse ved Jens Lorentsens bisættelse. Tak for de smukke blomster. Tak til personalet på Gilleballehus for god og kærlig pleje. Carlo, Anna og Ketty Mange tak for opmærksomheden ved min fødselsdag. Venlig hilsen Minna Clausen Hjertelig tak for venlig deltagelse og de mange smukke blomster og kranse ved Hans M. Hansens begravelse. En særlig tak til Hjemmeplejen for jeres støtte og altid gode humør. INGRID Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Christen P. Christensens bisættelse ved Tranderup Kirke. Tak for alle de smukke blomster. En særlig tak til Hjemmeplejen og Hjemmesygeplejen for god og kærlig pleje. På familiens vegne KELD, ARNE, ANNI, HANS KURT OG INGA Tusind tak for den store opmærksomhed som blev vist os ved receptionen den 27. marts. Lasse K. Larsen & Leo Holm MARSTAL FJERNVARME Vi siger tak til alle bidragydere, som gjorde spillegildet langfredag til en stor succes. Ligeledes takker vi de mange trofaste gæster. Advokatfirmaet Gottschau & West Agerly Murerforretning, Ommel Albani Svendborg, Marstal afdeling Anonyme givere Autogården, Marstal Backstage No. 7, Ærøskøbing Bergholdt Turistkørsel, Svendborg, Odense Brinksbo, Snedker & Tømrerforretning Butik Store Claus, Ærøskøbing Carsten Jensen, bygningskonstruktør Chr. H. Christensen, Marstal Creutz Boghandel, Ærøskøbing CR Revision, Svendborg Danske Bank, Marstal Den Gamle Isenkram, Ærøskøbing Den Gamle Rok, Ærøskøbing Den Lille Café, Marstal Drud Design, Marstal Dunkær Auto-Service Dunkær Slagterforretning Ejvind og Birgitte, Ærøhallen El-Systems ApS v/ Jack Hansen, Marstal Erik Eriksens Træskibsværft v/ Kim Eriksen, Marstal FHS Group, Marstal Finn Bageri, Søby Flügger Farver, Kragnæs Freddy Sko v/ Heidi Grube Fru Nørgaard Brugskunst, Marstal Garngaragen, Marstal Grethe Maler, Marstal Grube Coiffure, Marstal Græsvænge Slamsugning Hotel Marstal Hotel Ærøhus, Ærøskøbing Håndværkerhuset v/ Jørgen Hansen Isenkram v/ Jens Bille Knudsen Jack Sørensen, Vindeballe Keerth Pizza, Marstal Klip 2, Ærøskøbing Klædeskabet, Marstal Kongensgade 34, Café og Delikatesser Kopa Radio, Marstal Krogkilde Autovask, Tranderup Lendas Grill er, Ærøskøbing Malermester Frank Nilsson Malermester Jan Skov Pedersen, Ronæs Malerens Lagersalg, v/ Per Andersen, Marstal Marcello Pizzaria, Marstal Marstal Apotek Marstal Bageri Marstal Fjernvarme Marstal Navigationsskole Marstal Søfartsmuseum Maritime Engineering, Marstal MIFs Klubhus v/ Tanja Mogensen Miss Sophy, Marstal Murermester Chr. Grønne, Marstal Murerfirmaet Poul Elman Hansen, Græsvænge Murermester Lars Terkelsen, Marstal Netto Nordea Ærø Nørremark Cykelforretning Oles Taxa Ommel Kro Ommel Maskinstation v/ Flemming Andersen Pari Salonerne, Marstal Pilebækkens Cykler, Ærøskøbing Rederiet E. B. Kromann, Marstal Restaurant Arrebo, Ærøskøbing Restaurant»Minde«, Marstal Rise Bryggeri Rise Sparekasse Sejlmager Jon Møller, Marstal Sejlmager Stean Møller, Marstal Smageriet, Marstal Snedkermester Allan Jensen, Marstal Snedkermester Bjarne Holm, Olde Snedkermester Henning Boye, Marstal Sonjas Blomster, Ærøskøbing Spar v/ Bettina Lohmann, Marstal Sportigan v/ Heidi Jensen SR Electric, Marstal/Ærøskøbing SuperBrugsens Bager SuperBrugsen, Marstal Sydbank, Marstal Sydfyens Automat Service v/ Kurt Filipsen Vaffelbageriet, Marstal Vikings Minimarked, Tranderup Vindeballe Kro Vognmand Søren Hansen, Vindeballe Ærø Auto Center, Marstal Ærø Beton, Rise Ærø Blomster og Haveservice, Marstal Ærø Boghandel ApS, Marstal Ærø Byg v/ Curt Skov, Marstal Ærø Catering v/ Marianne Madsen Ærø Elforsyning Ærø Flytteforretning v/ Palle Friis, Ommel Ærø Hotel, Marstal Ærø Maskiner & VVS A/S, Dunkær Ærø Murerne Aps Ærø Møbler, Møbelkæden Ærø Olie, Ærøskøbing Ærø Redningskorps, Dunkær Ærø Tourist, Bregninge Ærø Ugeavis, Mark & Storm Grafisk Ø-Bolcher, Marstal Støt vore sponsorer - de støtter os! Marstal Idrætsforening Hjertelig tak En stor tak til alle som var med til at gøre vort sølvbryllup til en uforglemmelig dag. Tak for æresporte, morgensang, gaver, blomster og hilsner samt festlige indslag. Dorthe og Erling Eriksen Hjertelig tak for venlig deltagelse og tak for de smukke blomster ved Edith Haugegaard Hansens begravelse. Flemming og Martin Karin Tusind tak for den overvældende opmærksomhed ved min reception. Og tak til de mange besøgende. Kærlig hilsen Mette Boysen Jørgensen Blandede Hundtofte Fjerkræ Vi kommer til Ærø lørdag d. 20. april med 18 ugers Isa Brown hønekyllinger. Næste tur midt i juni. Ring og bestil. Leif Larsen, Stenstrup Tlf DET ÆRØSKE OLIESELSKAB Fyringsolie/Diesel. Statoil smøreolie. Gratis benzinkort til Øboens tankstationer RESTAURANT FRU B På havnen i Marstal -hvor der var en færge ERG ÅBENT HVER DAG - OGSÅ AFTEN Klassiske frokostretter f.eks.: Stjerneskud Æggekage FRISKFANGET FISK GODT KØD Dagens ret 69,- 49,- Refill Serveres mellem kl Check menuen på: Ærø Service Tlf Rengøring til private og virksomheder Med venlig hilsen: KIRSTEN CARLSEN Borgnæs Brolaug Søger nye medlemmer, gerne med lokal tilknytning, der har brug for en bådeplads og som har lyst og vilje til at medvirke til opsætning, vedligeholdelse og nedtagning af bådebroen for sæsonen 2013 og fremover. Henvendelse til Tlf eller Blue Riband Translations Oversættelse og korrekturlæsning. Også små opgaver. Translatør Vibeke Lykke Friis Langeagre 1 Tlf smilende fødder Yvonne Grube Fabricius Lægeexam. Klinisk Fodplejer Havnepladsen 4, Marstal Ærø Efterskole indkalder til Ordinær Generalforsamling Onsdag d. 24. april kl på Ærø Efterskole Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag som ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal skriftligt indgives til bestyrelsen senest 8 dage før generalforsamlingen. Med venlig hilsen BESTYRELSEN FOR ÆRØ EFTERSKOLE

9 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS 9 Massageterapeuten Kraniosakralterapi Shamanistisk Healing Ved fysioterapeut Ritte Hagens Tlf FEST- MAD Erfaren kok tilbyder madlavning til små og store selskaber. Dåb Konfirmation Bryllup Fødselsdag Ja, to er jo også et selskab! Vil I have lækkert hjemmelavet mad til rimelige priser - så ring el. skriv til: Britta Wahlberg Tlf støt vore aktiviteter TURNERINGSKAMPE PÅ MARSTAL STADION LØRDAG d. 13. april: 10.20: U-10 drenge - stævne MIF-Tåsinge- SfB, Stenstrup 10.40: Dame serie 1 MIF-Fortuna Svendborg 14.30: Danmarksserien MIF/RSI-GVI SØNDAG d.14. april: 13.40: U-15 piger MIF-Dalum LØRDAG DANMARKSSERIEN MIF/RSI-GVI BEMÆRK! LØRDAG Dagens kampbold er skænket af: M Ø D O P O G S T Ø T Ø E N S H O L D Skovløkkevej Årslev Kirkestræde 2-4 Marstal ERIK ERIKSEN Træskibsværft Mobil-tlf RISE SPAREKASSE - dit lokale pengeinstitut Hovedsponsorer 2012 Guldsponsorer 2012 Sølvsponsorer / ÆRØ BYG ApS v/ Curt Skov Anne Flindt Westh Tlf: massageterapeuten-marstal.dk Gør som 800 andre... Bliv medlem af ÆRØFORENINGEN! Stedet hvor du kan mødes med gamle venner - måske nogen du har mistet kontakten med. meld dig ind nu og deltag i Den store jubilæumsfest med weekendophold på Ærø den Se mere på eller ring til formanden på tlf Gentofte-Vangede Idrætsforening København GRETHE MALER v/ malermester Per Andersen GØR DIN KROP EN TJENESTE Kirkestræde Marstal Tlf Marstal Idrætsforening OBS!»Vennerne«afholder Generalforsamling ONSDAG d. 24. april kl på Marstal Ældre Center Dagsorden iflg. vedtægterne BESTYRELSEN FRISØR Herre- og dame PENSIONISTPRISER Med og uden tidsbestilling Margit Nørby Smedegade Ærøskøbing Tlf NU OGSÅ OM TIRSDAGEN... RØDE KORS BUTIK Møbler - Ting & Sager PILEBÆKKEN 12 ÆRØSKØBING Tlf Husk vi holder åbent: Tirsdag... kl Onsdag... kl Torsdag... kl Fredag... kl Lørdag... kl Vi ses... gør en god handel! Cirkusrevyen og Øresundscruise juni 2013 Bustur med opsamling i Svendborg kl.10.00, indkvartering 3*hotel Weber. Cirkusrevyen kl middag på en af Bakkens restauranter. 2. dag Morgenbuffet, 3½ times Øresundscruise med DFDS Seaways, buffet inkl. 2 stk. drikkevarer. Ankomst Svendborg kl Pris pr person i dobb. vær kr. ekskl. Ærøfærgebillet, tillæg enkelt værelse 350 kr. Oplysninger/tilmelding 1. maj til: Ruth Mogensen tlf eller Kirsten Skov tlf Se program: Samarbejde med Panter rejser garantifonden no1524 Har du oplysninger vedrørende hærværk/tyveriforsøg af Piaggio Ape parkeret på Ærøskøbing Havn i uge 11, vil jeg blive glad for en henvendelse, gerne anonymt på eller EL-SCOOTER 3 OG 4-HJULET Fra kr ,- KURT FILIPSEN Tlf GENERAL- FORSAMLING Den årlige generalforsamling afholdes man. d. 22. april 2013 kl i Aktivitetshuset, Tordenskjoldsgade 20, Marstal Dagsorden ifølge vedtægter. BESTYRELSEN Købmand Bondo Petersen og hustru Laura s mindelegat I henhold til fundats 2 indkaldes ansøgere til modtagelse af legatets midler. 2 lyder: Legatets formål er at yde hjælp dels til kronisk syge, som lider af en smitsom sygdom (smittebærere), dels til hjertepatienter, som pludselig måtte miste deres arbejde på grund af sygdom. Hjælpen skal navnlig ydes til personer, som vanskeligt kan få anden hjælp, og som har bopæl i det gamle Svendborg Amt. For at kunne komme i betragtning skal der medsendes dokumentation for sygdommen samt husstandens samlede indtægts- og formueforhold (eksempelvis årsopgørelser fra SKAT). Af legatets midler er der i år kr ,- til uddeling. Skriftlig ansøgning, gerne med oplysning om adresse, skal sendes til: Bundgaard Advokater, Torvet 2, 5900 Rudkøbing senest d. 10. maj Rengøring Privat/erhverv Træk JC-service.dk det fra i SKAT Tlf. Privat/erhverv JC service dk FLYTTEBILER UDLEJES Tlf Udsættelse! Cykelløbet flyttes til august på grund af for få tilmeldinger. Du kan stadig tilmelde dig ved at kontakte René Esbensen Husk byfesten i uge 27 Husdyr Hest sælges Norsk fjordhest, 9 år. Anvendt på rideskole. Ærø Rideklub Tlf eller Ejendomme Charmerende by-ejendom med 2 separate lejemål, begge i et plan, den ene lejlighed er ledig for køber.beliggende Kongensgade 53, Marstal. Kontantpris kr ,-. Ring og hør nærmere: Tlf Lejligheder Ærøskøbing Lejlighed 70 m 2 med udsigt over Ærøskøbing Havn. Loftlejlighed med skråvægge. Leje kr ,- + forbrug. Ole Sækmose Tlf Hus udlejes i Ærøskøbing Velholdt, dejligt hus i Nørregade med perfekt beliggenhed og havudsigt udlejes. Kr ,- pr. mdr. + forbrug. Tlf Hus til leje i Lille Rise Køkken, to stuer, soveværelse samt to værelser. Bad og toilet samt lille toilet. Leje kr ,- pr. mdr. + forbrug. Depositum kr ,-. Tlf Marstal (Ommel) Hyggelig lejlighed 44 m 2 med solterrasse og adgang til have. Tæt ved Kleven Havn. Tlf Hus søges til leje Lille familie søger hus til leje i Marstal. Gerne med gård/have. Har fast arbejde og er ikke-ryger. Tlf (bedst efter kl ) Hus udlejes Stort fritliggende familievenligt hus på Ommelsvejen i Marstal ledigt nu. Tlf Udlejes Lejlighed, Græsvængevej 58a udlejes møbleret eller ikke møbleret. Kr ,- pr. mdr + forbrug. Tre måneders indskud Tlf Hus til leje Nørregade 10, Marstal. Tlf Køb og salg Autocamper sælges Detleff Globetrotter, Fiat Dukado 1,9 TD, årg med 2 t. træk. Tlf Sælges Styrepultsbåd Ørnvik 441 clx (95) med 50 hk Mercury motor. Nyere bådtrailer (Brenderup) og originale hynder medfølger. Pris kr ,-. Sælges Campingvogn Adrian Unica 502 UP Exclusive org med meget ekstra udstyr, bl.a. selvkøreudstyr med fjernbetjening. Pris kr ,-. For yderligere oplysninger se Tlf Jollevogn sælges Tlf Dødsboer købes Info tlf H.S. Hein OPKØBES Dødsboer opkøbes. Ejendomme ryddes. Teakmøbler købes. Ulrich Jørgensen Tlf

10 10 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØS DÆKCENTER Vindeballevej 49 V I DÆKKER HELE ØEN S R-ELECTRIC aut. el-installatør søren rasmussen egehovedvej 3 - marstal lerbækken 4 - ærøskøbing ALTID GODE TILBUD PÅ HÅRDE HVIDEVARER Landbrug Belysning MARSTAL indkalder til Ordinær Generalforsamling onsdag den 17. april 2013 kl i Ærøhallen. Dagsorden ifølge vedtægterne. Efter generalforsamlingen er der kaffe og brød. Jørgen Muusmann vil fortælle om Andelsbevægelsens historie. Græsvænge Brugs. Husinstallationer Industriinstallationer DØGNVAGT MURER- OG KLOAKARBEJDE Alt i byggeri udføres: JORD- OG KLOAKARBEJDE NYBYGNINGER OG OMBYGNINGER LANDBRUGSBYGGERI REPARATIONSARBEJDE HULMURSISOLERING TILBUD OG OVERSLAG HOVEDENTREPRISER ÆRØ BYG ApS v/ murer- og aut. kloakmester CURT SKOV TLF MOBIL Industrivej 4, MARSTAL TILSLUTTET Automatik og styring Brand- og tyverialarm SALG OG SERVICE AF VARMEPUMPER TLF Fax: Vi beder vore medlemmer afhente adgangskort i kiosken senest mandag den 15. april 2013 mod forevisning af medlemskort. Vi henstiller til at såfremt kortet ikke benyttes, bedes dette afleveret i SuperBrugsen senest tirsdag den 16. april Venlig hilsen BESTYRELSEN Fine Sava Kartofler fra Noret sælges i 25, 10, 5, 2 1 /2 kg s. Sælges: Møllevejen 63, Marstal Søbakkevej 13, Søby NYT - Nu også hos: Ærø Olie, Ærøskøbing (hverdage kl. 8-11) NISSEN KARTOFLER v/ Arne Nissen Tlf Snekkemose Ærøskøbing Carsten Albertsen & Martin Mølgaard / Tagarbejde - Nyt og renovering Vinduer og døre Nybygning og omlavning Vi giver uforbindende tilbud og rådgivning NYT Vi samarbejder med HTH KØKKEN om dit nye køkken, badeværelse, garderobeskabe Der indkaldes herved til Ordinær Generalforsamling i Ærøportalen ApS. ONSDAG den 24. april 2013 kl på»kongensgade 34«, Marstal. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være portalens kontor i hænde senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse. ÆRØPORTALEN ApS, c/o Møllevejen 33a, Marstal Towmaster/OIM/ Barge Engineer Gefion Nordic A/S søger en marinekyndig person til konsulentarbejde og flytning af offshore installationer i den danske del af Nordsøen. Du skal have gyldig heldbredsattest til brug for offshore, H2S kursus samt BOSIET certifikat. Ansøger skal kunne dokumentere kendskab og erfaring med rig eller øvrige installationsflytninger og gerne fra oversøiske opgaver. Du skal via Gefion Nordic A/S repræsentere olieselskaberne i forbindelse med rig/installations flytninger, og du vil skulle indgå i et mindre team af ligesindede og blive kaldt ud på alsidige ad hoc marine opgaver. Da der er tale om lejlighedsvis arbejde kan fastansættelse ikke tilbydes, og eget CVR nummer vil derfor være en fordel. Skriftlig henvendelse til adresse: att.: Mette Kristensen eller per telefon Havnepladsen 4b Svendborg Web site: com FOREDRAG Københavns civile og militære udbygning mellem 1600 og 1728 på Marstal Bibliotek onsdag d. 17. april kl Ærø Folkebibliotek og Forfatterhuset i Marstal kan igen præsentere et spændende foredrag. Her har du mulighed for at høre Bjørn Westerbeek Dahl fortælle om hans nye bog der handler om hvorledes de militære og civile interesser formede Københavns udseende i forsøget på at skabe en»zirlig og harmonisk by«, der var den enevældige monark og riget værdigt. Fra år 1600 frem til den store brand i 1728 udviklede Københavns sig fra at være en lille by med middelalderlige træk til en moderne storby, der foruden den kongelige residens også var rigets vigtigste fæstning. Gratis billetter kan afhentes på Marstal og Ærøskøbing Bibliotek Vi ses på Biblioteket KLIP UD LERDUESKYDNING 2013 ved lossepladsen i Husmarken Onsdag 17. april kl Onsdag 15. maj kl Onsdag 19. juni kl Onsdag 31. juli kl Onsdag 14. august kl PRÆMIESKYDNING* LØRDAG den 14/9 kl JULESKYDNING* LØRDAG den 23/11 kl *) Afholdes hos Bo Terkelsen, Langeagre 10 KLIP Alle er velkomne! Vel mødt! RISE SOGNS JAGTFORENING UD KLIP UD KLIP UD Ærø Borgerliste afholder Generalforsamling Onsdag d. 24. april kl på Vindeballe Kro Dagsorden ifølge vedtægterne. Tilmelding og kontingentbetaling ved indgangen. Er der stadig varme sager i det kommunalpolitiske som du/i ikke mener at de siddende kommunalpolitikere varetager godt nok? Grundlaget for Ærø Borgerlistes eksistens er borgernes meninger og holdninger, derfor: Meld dig ind, mød op og sig din mening. Efterfølgende medlems- og debatmøde, hvor foreningen er vært ved en genstand. Bestyrelsen kan kontaktes på: Vel mødt! kan benyttes til annonceindlevering

11 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS 11 AOF - Ærø Aftenskole v/ skoleleder Jørgen Roos, Teglgade 2, tlf eller Telefontid tirsdag til torsdag kl Blomsterdekoratør/ blomsterbinder søges Sonjas Blomster Lilletorv - Ærøskøbing Tlf el Mail: Husk tilmelding til Ærødagen 2013! Til foreninger, klubber, museer og ildsjæle på Ærø: Ærødagen 2013 er ved at være på trapperne! Det sker LØRDAG den 15. JUNI kl i Anlægget ved Ærøskøbing Havn. Deltag i Ærødagen og få nye kontakter/medlemmer/interessenter, samtidig med at I er med til at demonstrere, hvor mange gode tilbud Ærø har. Sidste år havde vi 1400 besøgende! Spørgsmål? Ring til bosætningskonsulenten på tlf Tilmelding: Senest 15. maj på eller tlf Sogne liv Nyt fra Ærø Menighedsråd Aktiviteter og begivenheder Tranderup Menighedsrådsmøde i sognehuset Onsdag den 10. april kl Før det ordinære møde, afholdes budgetsamråd fra kl med offentlig adgang, hvor alle er velkomne. Rise Gud og Spaghetti Tirsdag den 16. april Kort familiegudstjenest kl om fiskeren Peter, der fanger en masse fisk. Bagefter serveres der spaghetti og kødsovs i det nye sognehus. Enhver er hjertelig velkommen. For øvrige arrangementer: Se kirkebladet. Hammerichs mange ansigter Marstal Udstilling med skulpturer m.m. Åbent mandag-lørdag kl ANDELEN Søndergade 28 a Ærøskøbing TLF DENNE UGE: Tirsdag d. 9. april og ugen ud kl minutter Kr. 60,- 11 år NÆSTE UGE: Tirsdag d. 16. april og ugen ud kl :»Les Miserables«www.bio-andelen.dk Klik ind og se, hvad der sker på Andelen. Sejlklub OPRYDNINGSDAG LØRDAG d. 13. april kl er der forårsoprydning! STANDERHEJSNING SØNDAG d. 14. april kl afholdes standerhejsning. Efter flagsætningen er klubben vært ved et lille traktement. Vel mødt! BESTYRELSEN Brogade 3-5, tlf Atelier-aftener FOREDRAG Torsdag den 18. april kl foredrag med Klaus Loehr-Petersen»Hvorfor biodynamiske fødevarer, er økologiske ikke gode nok?«foredrag og dialog om forskelle og lighederne mellem økologisk og biodynamisk dyrkning. Tilmelding: Tlf Entré kr. 50,- Cykelhandleren gir dig service... Kig ind og se hans go e tilbud KILDEMOES CYKLER YAMAHA KNALLERTER HENTER OG BRINGER! Åbningstider: Mand.-fred..... kl Lørdag kl Søndag LUKKET TANK BENZIN DØGNET RUNDT blyfri FYRINGSOLIE EFTER LUKKETID PÅ AUTOMAT MED Dankort - 50 kr. og 100 kr. sedler Køb din cykel hos: NØRREMARK CYKELFORRETNING PETER THYGESEN Møllevejen 77 Marstal Tlf ÆRØ UGEAVIS Møllevejen Marstal Tlf Fax SØNDAGS-SPIL Søndag d. 14. april kl i RISE MINIHAL Der spilles om: 15 x SKINKESCHNITZLER 15 x SVINEKAM 15 x GAVEKORT Ekstra-nr.: 2 x GAVEKORT Pulje 13: Kr ,- PULJE-BANKO Toyota Ærø DUNKÆR 8 x AMRK. LOTTERI 21 SPIL CHANCEN AUTO-SERVICE APS Kortsalget åbner kl TIRSDAGS-SPIL i MIFs klubhus kl d. 16. april 15 x SKINKEKØD I TERN 15 x GAVEKORT à 75 kr. 15 x GAVEKORT à 100 kr. EKSTRA-NR. 2 x SLAGTERPAKKER Vel mødt! OLE s TAXI Kortpris 9, inden kl Marstal Idrætsforening TEATER I KULTURLADEN»Nolde«(En forestilling om maleren Emil Nolde) MANDAG d. 15. april kl i Kulturladen, St. Rise Landevej 20 Løssalg kr. 150,-. Medlemmer kr. 100,-. Ungdom kr. 50,-. Tlf ÆRØ TEATERFORENING Ærø Ungdomsråd indbyder til LANPARTY på VUC i Marstal d april 2013 Lanparty d april Kom og vær med til nogle hyggelige game timer. Der vil være netadgang, men medbring selv PC og minimum 5 m. netstik. Der vil være morgenmad lørdag og søndag og fælles bestilling af pizza om aftenen. Der vil være salg af slik og sodavand (men medbring gerne selv). ADGANG: +14 år og 50 kr. for at deltage. Max. 45 deltagere. Tilmelding og spørgsmål kontakt: Søren, tlf eller via Facebook på siden Ærø Lanparty ÆRØ VINDUESPOLERING Franz Kirchgasser Tlf

12 12 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 G d kunder Gode kunder d fortjener fortjener tjener gode d tilbud b d bud R Ø M U H S R Å R O F I R E N E BAGER Hindbærsnitter Walesstang 4 stk. 25,- Mørk Durumbrød Spar 14,50 Spar 6,- 35,- 20,- HVER SMAG N E L I T T E G O N R A H R VORES SLAGTE Skinkekød i tern Kalve flanksteak Marineret kalvemørbrad Min. 900 gram Pr. ½ kg Min gram i Begrænset part 45,- 45,- ÅBNINGSTIDER Mandag - Fredag... kl Lørdag - Søndag... kl Bageren åbner alle dage kl Tilbudene gælder fra onsdag d. 10/ til og med lørdag d. 13/ Pr. stk 200,- Der tages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer samt udsolgte varer. 15/13 Marstal Tlf over 70 parkeringspladser lige ved døren!

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket er

Læs mere

NR. 9 September 2012 27. Årgang Blad nr.: 288

NR. 9 September 2012 27. Årgang Blad nr.: 288 Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 9 September 2012 27. Årgang Blad nr.: 288 2 3 4 5 Medlem af: Palle Jensen Entreprenør / Aut.

Læs mere

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus Velkommen til Forsamlingsgården Sundeved Vester Sottrup Dit lokale kulturhus 2014 Foreningen for Forsamlingsgården Sundeveds formål: - At bevare Forsamlingsgården som et socialt og kulturelt samlingssted

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Byloppemarked i Troense

Byloppemarked i Troense Byloppemarked i Troense Lørdag og søndag 4.og 5.juni Kl. 10.00-16.00 Den hyggelige nye tradtion med at holde loppemarked i hele Troense by den første weekend i juni er i år den 4. og 5. juni. Sidste år

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Andelsbolig - fra A til Z

Andelsbolig - fra A til Z Andelsbolig - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug for, når

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

bjerreb forsamlingshus

bjerreb forsamlingshus bjerreb forsamlingshus Stenoddenvej 20, Tåsinge, 5700 Svendborg Kurt Larsen mobil: 20 28 30 02 www.kl-kurtlasen.dk www.hanstholm.com Minks El-Service Tåsinge Tlf. 20787801 www.minksel.dk Aut. Elinstallatør

Læs mere

Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 8 August 2012 27. Årgang Blad nr.

Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 8 August 2012 27. Årgang Blad nr. Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 8 August 2012 27. Årgang Blad nr.: 287 2 3 Murermester Michael Sahner Hansen ApS Præstemarken

Læs mere

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Juni Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket

Læs mere

LYKØNSKNINGER PÅ 100 ÅRS DAGEN

LYKØNSKNINGER PÅ 100 ÅRS DAGEN 127-132 Diverse 16/04/07 9:55 Side 127 LYKØNSKNINGER PÅ 100 ÅRS DAGEN Birthe Janum og Carl Ilsøe Nina Schrøder Henrik Espersen Karin og Torben Knudsen Niels Jørn Nalle Pedersen Arne Jørgensen Else og Ole

Læs mere

H/F Amager Strand www.haveforeningenamagerstrand.dk

H/F Amager Strand www.haveforeningenamagerstrand.dk H/F Amager Strand www.haveforeningenamagerstrand.dk Grundlagt i 1958 Velkommen i H/F Amager Strand. Haveforeningen består af 178 haver, fordelt på begge sider af Vågestien, henholdsvis den store (med bagerste

Læs mere

Vagtplan kræmmermarked 2014

Vagtplan kræmmermarked 2014 Vagtplan kræmmermarked 2014 OPRYDNING PÅ PLADSEN SAMT GADER & VEJE OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 JENS JØRN NYGÅRD OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 Pauli Kiel Bent A. Jensen OPRYDNING

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

bjerreb forsamlingshus

bjerreb forsamlingshus bjerreb forsamlingshus Stenoddenvej 20, Tåsinge, 5700 Svendborg Kurt Larsen mobil: 20 28 30 02 www.kl-kurtlasen.dk www.hanstholm.com Minks El-Service Tåsinge Tlf. 20787801 www.minksel.dk Aut. Elinstallatør

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Sponsorflyvning 2009

Sponsorflyvning 2009 Sponsorflyvning 2009 Duenummer Erstatning Firma Plac Præmie Privat Plac Præmie Duemand Plac Præmie Hastighed 068-09-0008 Ole Nielsen 1 5000 Arne Poulsen 1 5000 1.505,70 196-09-9050 196-09-9060 Nordjysk

Læs mere

Sommerfest i Mellerup

Sommerfest i Mellerup Sommerfest i Mellerup på Fælleren 29. maj - 1. juni Randers Maskinfabrik A/S SLOTSGARTNEREN I/S Eriksvej 5B, 8960 Randers SØ Tlf: 86 43 56 15 Engros og firmaordninger Nyholmsvej 11-8930 Randers NØ Tlf.:

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

Aktiviteter og arrangementer

Aktiviteter og arrangementer Det er forår og derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil udkomme hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken, nyt fra Den Sociale Vicevært, Informationer fra Ejendomskontoret,

Læs mere

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement PROGRAM 2014 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Dagens kamp: 09/09-2006 Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

FORÅRSPROGRAM 2015 Kolding Lærerkreds - Fraktion 4 Pensionistudvalget

FORÅRSPROGRAM 2015 Kolding Lærerkreds - Fraktion 4 Pensionistudvalget FORÅRSPROGRAM 2015 Kolding Lærerkreds - Fraktion 4 Pensionistudvalget Alle tilmeldinger sendes til Bodil Kjestrup niels.kjestrup@gmail.com Tilmeldingen er bindende, og er kun gældende ved samtidig indbetaling

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d. 27.4.2015 Referat af bestyrelsesmøde den 27.april Fra klokken 19.00 til 21.00 Deltagere : Anne Skjerning, Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Knud Erik Feldt, Ole Harby, Klaus D. Johansen,

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Køge Marina Havjagt og Fiskeklub Bådehavnen 22-4600 Køge Hjemmeside www:kmhf.dk

Køge Marina Havjagt og Fiskeklub Bådehavnen 22-4600 Køge Hjemmeside www:kmhf.dk 360 Grader 1. april 2015 Blad nr. 121 Køge Marina Havjagt og Fiskeklub Bådehavnen 22 - Hjemmeside www:kmhf.dk 1 Indholdsfortegnelse Forsiden God påske Side 2 Indholdsfortegnelse Side 3 Formanden Side 4

Læs mere

Det er værd at vide om lejligheden

Det er værd at vide om lejligheden Redigeret juli 2012 Det er værd at vide om lejligheden Du lejer dig ind ved et ejendomscenter. Du flytter eller er flyttet ind på et plejecenter, - ikke et plejehjem. Det betyder, at den lejlighed, du

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007.

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2010

AKTIVITETSKALENDER 2010 AKTIVITETSKALENDER 2010 www.tangesoeveteranklub.dk PROGRAM FOR TANGE SØ VETERANKLUB 2010 Tirsdag 16. marts Sammen med DVMC besøg hos Bojesen Bilsyn, Bredhøjvej 3, 8600 Silkeborg. 19.00 21.30. Der vil blive

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal.

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal. E-mail Nyhedsbrev nr. 31 Kære medlemmer af Scleroseafdelingens Lokalafdeling. Hermed fremsender vi invitation til arrangementer i januar, februar og marts 2014 Vi starter det nye år med en Caféaften med

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 Passer din bank ordentligt på din økonomi? Lad os se på din privatøkonomi med friske øjne. En ny bank kan måske give din økonomi det lille løft i hverdagen, der giver

Læs mere

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Januar 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Kære Alle Glædelig jul og godt nytår. Her ved juletid vil jeg gerne ønske alle

Læs mere

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen Til: Viceværterne - Jim Køkken - Karina Montageværksted - Rene Maskinværksted - Tom Pakkehallen Mikael De Grønne Fingre Randi Skovhjælper Claus Grafisk - Søren Cafeladen - Rebecca Suppleant gæst: Toni

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 August 2003 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Rantzausmindevej 120 Tlf. 62 20 93 07 Næstformand: Peter Wæver Hansen, Rantzausmindvej

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2014 Lørdag d. 5. juli. Jazz og æggekage på Carlslund, Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense. En tilbagevende tradition er, at vi mødes på Restauration Carlslund og nyder den gode æggekage og jazzmusikken

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

bjergposten Nr. 4 Christiansbjerg Idrætsforening ønsker alle aktive og passive medlemmer, samt banko hjælper og sponsorer

bjergposten Nr. 4 Christiansbjerg Idrætsforening ønsker alle aktive og passive medlemmer, samt banko hjælper og sponsorer Medlemsblad for Christiansbjerg I.F. bjergposten Christiansbjerg Idrætsforening ønsker alle aktive og passive medlemmer, samt banko hjælper og sponsorer Fodbold Farvel og tak til Birthe og Palle.........

Læs mere

Hf. Maglehøj Praktiske Oplysninger 2015

Hf. Maglehøj Praktiske Oplysninger 2015 Hf. Maglehøj Praktiske Oplysninger 2015 Bestyrelsen: Formand: Hans Chr. Kryger Havesalg- Ankesager It. Træffes Mandag 18-20 tlf.: 51895211 Kasserer: Maria Næss-Schmidt Træffes Onsdag 18-20 tlf.: 91883261

Læs mere

Se mere i programmet om:

Se mere i programmet om: Program udsendt februar 2014 næste program maj 2014. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 16.00. Hjemmeside www.middelfart-pensionistforening.dk Se mere i programmet

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 28. august 2014 kl. 19.00 Husk der er ingen aftensang før mødet. Referat

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 28. august 2014 kl. 19.00 Husk der er ingen aftensang før mødet. Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2860 SØBORG Menighedsrådsmøde Torsdag den 28. august 2014 kl. 19.00 Husk der er ingen aftensang før mødet. Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde I

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 12.11.06. Referat af: Referat nr. 11. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 07.11.06 kl. 18.30 21.15.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 12.11.06. Referat af: Referat nr. 11. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 07.11.06 kl. 18.30 21.15. DIRIGENT: SUSSIE AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Varmemester Claus Kæstel, Freddy, Pia H., Mads, Karin, Pia K., David, Sussie, Knud, Aase. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 10. Rettelse til AD. 4 pkt. e.

Læs mere

Medlemsblad for Holbæk Sejlklub

Medlemsblad for Holbæk Sejlklub NR. 1 JANUAR 2006 41. ÅRGANG Medlemsblad for Holbæk Sejlklub 2 H U S K E T A V L E N 3 4 GF-FORSIKRING ikke kun billigere bilforsikring nu også lystfartøjsforsikring Få tilsendt en begæring og et godt

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

NYHEDSBREV. Rene linjer i Statens Kunstfond

NYHEDSBREV. Rene linjer i Statens Kunstfond NYHEDSBREV Medlemsfest inkl. musik med Tom Kristensens digte Lørdag den 1. februar 2014 kl. 18 er der medlemsfest for alle medlemmer af Dansk Forfatterforening. Prisen for deltagelse er 100 kr. inkl. fri

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Servicepartnere. Net1. LUND EL HALS ApS. pool og spa. www.net1.dk/feriepartner

Servicepartnere. Net1. LUND EL HALS ApS. pool og spa. www.net1.dk/feriepartner Servicepartnere Servicepartnere Vi har opbygget et solidt netværk af dygtige, engagerede og servicemindede samarbejdspartnere, som straks står til rådighed, hvis vi har brug for at løse akutte situationer

Læs mere

MIDTVENDSYSSEL AMATØRSCENE BYDER VELKOMMEN TIL FORESTILLINGEN. UD AF RØRET Skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen STØT VORE SPONSORER, DE STØTTER OS

MIDTVENDSYSSEL AMATØRSCENE BYDER VELKOMMEN TIL FORESTILLINGEN. UD AF RØRET Skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen STØT VORE SPONSORER, DE STØTTER OS 2006 MIDTVENDSYSSEL AMATØRSCENE BYDER VELKOMMEN TIL FORESTILLINGEN UD AF RØRET Skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen BESØG OS PÅ HTTP://WWW.MVAS.DK 34 BESØG OS PÅ HTTP://WWW.MVAS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE NYHED

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 TORSDAG D. 22. JANUAR Indregistrering i Salen på Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5,. (Kør ligeud i de to lyskryds, efter 2. lyskryds ligger

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2015

Krejbjerg - Nyt Februar 2015 Krejbjerg - Nyt Februar 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Så er det igen tid til at slå katten af tønden. Der holdes fastelavnsfest i forsamlingshuset søndag d. 15. februar

Læs mere

Vedtaget på Beboermødet den 31. maj 2011. Revideret marts 2014. Lejerne har pligt til at læse, samt overholde husordenen.

Vedtaget på Beboermødet den 31. maj 2011. Revideret marts 2014. Lejerne har pligt til at læse, samt overholde husordenen. Husorden for afdeling 6. Skelagergårdene. Vedtaget på Beboermødet den 31. maj 2011. Revideret marts 2014. Lejerne har pligt til at læse, samt overholde husordenen. Hasseris Boligselskab Afd. 6. Skelagergårdene

Læs mere

JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI

JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 Sydfyns dynamiske forum JCI Svendborg God SOMMER Indholdsfortegnelse Formandens ord s. 3 Pirateri s. 4 Tillykke s. 6 JCI SVENDBORG

Læs mere

Design Ure Smykker Messen Info

Design Ure Smykker Messen Info DESIGN URE SMYKKER MESSEN 2016 INFO Side 1 / 18 Design Ure Smykker Messen Info Side 2 Hvor og hvornår Side 3 Generelt om stande Side 4 Parkering Side 5 Opstilling og nedtagning Side 6 Priser, vilkår og

Læs mere

Bestyrelsen: Henvendelse ang. havesalg, ankesager, byggetilladelser og samletanke, skal ske til :

Bestyrelsen: Henvendelse ang. havesalg, ankesager, byggetilladelser og samletanke, skal ske til : Bestyrelsen: Henvendelse ang. havesalg, ankesager, byggetilladelser og samletanke, skal ske til : Formand: Hans Bøttcher Træffes Mandag kl. 17-20 Tlf. 51 89 52 11 Næstformand: Hans Chr. Kryger Henvendelse

Læs mere

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: Juli-August-September-Oktober 2012

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: Juli-August-September-Oktober 2012 Fællesarrangementer: Søndag d. 2/9 Foreningsdag Tirsdag d. 9/10 Sogneaften med Erik Gunnersen Weekenden d. 28. - 30. September afholdes kurset: "Det gode liv" Det arrangeres i samarbejde mellem Kristendomsudvalget

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf.

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. Folkemusikseminar i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. 3082 5010 Velkommen 2014 til Folkemusikseminar Folkemusikseminaret i St.

Læs mere

INVITATION. Dansk Forening for Rosport

INVITATION. Dansk Forening for Rosport INVITATION Dansk Forening for Rosport 1 Så slår Dansk Forening for Rosport endnu en gang dørene op for et veltilrettelagt inspirationsseminar på Dalum Landbrugsskole i Odense. Vi glæder os til at se en

Læs mere