Rigtig prisbasker! Pr. flaske kr. 69,95. 99,Marstal. Tlf Se flere gode tilbud her i avisen. Dortheadalsvej Marstal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rigtig prisbasker! Pr. flaske kr. 69,95. 99,Marstal. Tlf. 62 53 19 26. Se flere gode tilbud her i avisen. Dortheadalsvej 3 5960 Marstal"

Transkript

1 Til samtlige husstande, kontorer og butikker Vi rådgiver om incasso. Vråvejen 2 Ærøskøbing Telefon Kirkestræde 15A Marstal Telefon Ærø Ugeavis - Tirsdag den 9. april Nr årg. Rigtig prisbasker! SVENDBORG/ÆRØ 3 flasker Lemmy Fialin Claus Olsen Verner Sørensen Anne Mette C. Knutzen - Anders Kirkegaard Wibroe Pr. flaske kr. 69,95 Gran Rosso Krøyers Stræde Svendborg tlf: Torvet 1, v/nordea 5970 Ærøskøbing tlf Spar 110,85 Nyrøget - alle ugens dage kl ,Marstal Tlf Død uden testamente? Se flere gode tilbud her i avisen ærø blomster & havecenter M alerme ste r Ja n Petersen OMMELSVEJEN 23 A MARSTAL Dortheadalsvej Marstal TLF Sprøjtespartel - spartelanlæg Udendørs facademaling Opsætning af væv Tapetarbejde Uforpligtende tilbud Udlejning af lift Åbningstider: Mand.-fredag kl Lørdag kl Tlf Marstal afdelingen har Søndagsåbent SØNDAG D. 14. APRIL KL Alle søndage til og med den 23. juni. Se vores avis med masser af forårstilbud F.eks. CARL CAFESÆT SALG AF DYRUPS KVALITETSPRODUKTER DIN bygningsmaler Flemming Skov Dansk kvalitet til polske priser! APRIL Bestående af bord i metal/glasplade samt 2 stole i metal/ texteline Kr. p 5DFÑRER SPARTEL V V OG TAPET OPGAVER p!lt FOREFALDENDE MALERARBEJDE UDE SOM INDE p 5DLEJNING AF M LIFT Industrivej 5 Tlf TRANDERUPGADE 49 TLF ÅBENT ALLE UGENS DAGE FRA KL MONA OG LARS Stean Møller ApS MARITIM SEJLERSHOP OG SEJLMAGERVÆRKSTED Sejlmagervej 2 Marstal Tlf / Nyt og stort sortiment af FORÅR/SOMMERTØJ Vi har købt stort ind til det forhåbentligt snart kommende forår, og gør klar til en helt ny sejlersæson, men denne gang har vi købt meget stort ind til damerne. Jumper fra Long Island Navy og mørkegrå, fra S-XXL kun kr Strik fra Long Island Rød, cream, grå og blå fra S-XXXL kun kr. 349 MARSTAL-SØBY KROGKILDE AUTOVASK Salg af proff. bygningsmaling og tilbehør til GØR-DET-SELV-PRISER 95 TRÆLASTEN Ærøskøbing Røgeri Havnen Industrivej 8 Marstal ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF ÅBNINGSTIDER FREM TIL DEN 1. MAJ Mandag-fredag kl Lørdag kl Søndag kl

2 2 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Hav tålmodighed med græsset Græsset kommer altid igen, selv om det måske ikke så godt ud i vinter. Når der er varme i jorden, gror det og grønnes, men lad græsset blive seks til otte centimeter højt, inden det klippes første gang. Første klipning bør efterlade i hvert fald et fire centimeter højt græsdække. Så har græsset en fair chance for at udvikle rodnettet og komme godt i gang. Hip hurra for Margrethe! 16. april er det Dronning Margrethes fødselsdag. Man taler ikke gerne om damers alder - men dronningen kan ikke undslå sig. Hun bliver 73 år og har - hvis nogen stadig skulle være i tvivl - været landets regent i 41 år. Gagarin højt til vejrs I dag er det den naturligste ting i verden at sende mennesker ud i rummet. Men det var en sensation, da Sovjetunionens Jurij Gagarin 12. april 1961 som det første menneske fløj rundt om Jorden i en satellit og landede i god behold efter 108 minutter i rummet. Dette er bevis på, at også de SMÅ ANNONCER læses i Ugeavisen ÆRØ KOMMUNE informerer Ærø Kommunalbestyrelse Afholder ordinært møde onsdag den 17. april 2013, kl på Ærø Rådhus. Dagsordenen kan ses via kommunens hjemmeside. SEKRETARIATET Ærø Kommune søger en kontorelev med tiltrædelse 1. september 2013 Se annoncen på vores hjemmeside under ledige stillinger. Ansøgningsfrist er onsdag d. 10. april 2013 kl Ansøgningen mailes til Vi ser frem til at høre fra dig! Anne Dorthe Albertsen LØN- OG ØKONOMI Tlf / Mobil: Ledig stilling i Ældre- og Sundhedsområdet På Marstal Ældre Center har vi en stilling som socialog sundhedshjælper ledig til besættelse pr. 1. maj 2013 eller snarest derefter. Stillingen er på gennemsnitlig 30 timer pr. uge, fortrinsvis i dagvagt. Der må påregnes weekendvagt hver 2. weekend. Ansøgningsfrist er den 22. april 2013 kl Se mere om stillingen på Vi glæder os til at høre fra dig ÆLDRE- OG SUNDHEDSOMRÅDET Ledig stilling i Ældre- og Sundhedsområdet På demenscenter Søkilden i Ærøskøbing har vi en tidsbegrænset stilling som social- og sundhedshjælper ledig til besættelse pr. 1. juni 2013 eller snarest derefter og til og med den 31. december Stillingen er på gennemsnitlig 28 timer pr. uge, fortrinsvis i dagvagt. Der må påregnes weekendvagt hver 2./3. weekend. Ansøgningsfrist er den 22. april 2013 kl Se mere om stillingen på Vi glæder os til at høre fra dig ÆLDRE- OG SUNDHEDSOMRÅDET Ansøgning om tilskud til frivillige sociale organisationer Siden 1. juli 1998 har kommunen med henvisning til 18 i Lov om social service efter ansøgning kunne yde tilskud til frivillige sociale organisationer og foreningers arbejde blandt kommunens borgere. Eksempler på aktiviteter: Rådgivninger Besøgsvenner Foreninger, der organiserer selvhjælpsgrupper Støtte- og kontaktpersoner på frivillig basis Tilskuddet skal fungere som en støtte til den konkrete frivillige indsats. Kultur- og Socialudvalget forbeholder sig ret til at vurdere hver enkelt ansøgning med henblik på afslag eller tildeling af tilskud. Ansøgning med oplysning om foreningens/ organisationens frivillige arbejde, samt eventuelle vedtægter/medlemsantal bedes senest fredag den 3. maj 2013 sendes til: KULTUR- OG SOCIALUDVALGET Rådhuset 5970 Ærøskøbing Mrk: 18-ansøgning. Ansøgning kan også sendes til mail: Ansøgningsskema om 18 tilskud kan hentes på Ærø Kommunes hjemmeside under:»børn og UngeFrivilligt socialt arbejde«. Er du vild med at synge? Musikskolen erindrer om vores sangtilbud for drenge og piger i klasse. Vi har et par ledige pladser. Se vores hjemmeside aeroemusikskole.dk Henrik Harder Musikskoleleder Ærø Musikskole Halvejen Marstal Tlf , ma-to, Borgerservice tilbyder kurser i»brug af NemID og oprettelse af Digital Post«på Ærø Rådhus: Mandag den 22. april fra......kl Tirsdag den 23. april fra kl Tirsdag den 14. maj fra......kl Vi viser eksempler på, hvad du kan bruge NemID til, hjælper dig med at oprette en mailadresse og viser dig, hvordan du tilmelder dig Digital Post. I din digitale postkasse kan du bl.a. modtage din lønseddel, pensionsopgørelse, vigtige dokumenter fra banken, SKAT og øvrig post fra det offentlige. Har du ikke NemID, så henvend dig inden kurset i Borgerservice på rådhuset eller Borgerservice Light på Marstal Bibliotek for at få en oprettet. Medbring kørekort eller pas. Alternativt kan du medbringe sygesikringskort og pensionsmeddelelse eller årsopgørelse. Alle er velkommen på kurserne og du må gerne medbringe din egen bærbare PC med trådløst netværk. Det er gratis at deltage, der er dog kun plads til 10 personer pr. gang! Tilmelding til Borgerservice på tlf HUSK AT MEDBRINGE DIT NØGLEKORT TIL KUR- SERNE! SEKRETARIAT- OG BORGERSERVICE Hyggeeftermiddag på Marstal Ældrecenter torsdag den 18. april fra kl til kl , hvor Vibeke Lykke Friis underholder med skøn harmonika musik, og nogle lokale damer vil supplere med dejlig sang. Alle er velkomne og der serveres kaffe /te og kage for 20 kr. Husk tilmelding senest tirsdag den 16. april inden kl på tlf eller tlf ARRANGØR: ØSTERSØHJEMMETS STØTTEFORENING Velkomstmøde for nye borgere Ærø Kommune inviterer nye borgere til velkomstmøde torsdag den 25. april 2013 kl til Tilbagemelding hurtigst muligt på tlf el. For yderligere information se Ærø Kommunes hjemmeside BORGMESTER KARSTEN LANDRO Foredrag - At blive ældre eller gammel og tænke på død eller selvmord Ærø Kommune inviterer alle interesserede, det vil sige beboere, pårørende, naboer til en foredragsaften på Dagcenteret, Gasværksvej 10 i Marstal tirsdag den 23. april 2013 kl Oplægsholder er Elene Fleicher, fra NEFOS, Netværket for selvmordsramte. Alle er velkomne. Ældre mennesker udsættes ofte for belastninger, de mister nær familie og kan udvikle depression. Tabene i ældrelivet fører let til ensomhed, meningsløshed, tab af funktionsevne og tab af værdighed. Læs mere på Birthe Mathiesen Social- og arbejdsmarkedschef Telefon Mobil Alliker i skorstenen - Et livsfarligt bekendtskab Foråret nærmer sig, og med foråret starter fuglenes redebygning. Alliken er en fugl med forkærlighed for at bygge rede i skorstene. En allikerede består af et tæt lag af grene og kviste, som blokerer skorstenen, hvilket medfører risiko for udvikling af kulilte. Risikoen er særlig stor ved skorstene tilsluttet automatisk fyrede anlæg som træpillefyr, oliefyr, gasfyr o.l. Kulilte kan hverken lugtes eller smages og er dræbende selv i meget små mængder. Ved mistanke om alliker i skorstenen, bør man straks kontakte sin lokale skorstensfejer. Han kan fjerne reden og montere en rist, der forhindrer, at allikerne bygger igen. SKORSTENSFEJEREN Tlf mobil Telefon Telefax Mail: kontonr

3 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS HERRESKO kr. 599,- DAMESANDAL sort kr. 499,- DAME BALLERINA superblød kr. 499,- DAMESKO med ekstra vidde kr. 499,- DAMESKO kr. 599,- DAMESKO kr. 549,- Vi har sorte, grønne, røde og grønne/hvide te er KLASSISKE OG TOPNYE DAMESKO kr. 499,- I denne uge kan du smage dagens te og få små teprøver med hjem. Velkommen til en te-snak REGNJAKKE DAMESKO kr. 549, ,- DAMESKO med elastik snor kr. 549,- KIRKESTRÆDE 12 MARSTAL Kirkestræde 12 B Marstal Tlf Kongensgade Marstal Tlf Man-Fre Lør TILBUD PÅ JBS UNDERTØJ Den mest populære serie Original FYLDER 1 ÅR den 10. apri SPAR OP TIL 40% FORÅRSNYHEDER ZHENZI str Køb 3 stk. Normalpris op til kr. 420,- NU KUN KR. 250,(gælder udvalgte modeller) Kampagnen gælder hos de forhandlere der skilter med tilbudet, og frem til 21. april (der tages forbehold for udsolgte varer) Bluse Det fejrer vi LØRDAG DEN 13. APRIL fra kl med musik og lidt godt til ganen. Buks ÅBNINGSTIDER: CHR. H. v/ Hanne Kromann mandag-fredag kl lørdag kl KLÆDESKABET - vi er der for jer Kirkestræde Marstal Tlf KIRKESTRÆDE MARSTAL TLF tøj Børnetøj Dame Klædeskabet Tlf.Tlf / Ki l rkes træde Marsta 3

4 4 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Alt i murerarbejde Reparationsarbejde Badeværelser Tagarbejde Murermester Christian Grønne Egehovedvej 7 Marstal Tlf Mobil ÆRØ UGEAVIS MØLLEVEJEN 33A 5960 MARSTAL TLF TELEFAX Annonce Udgiver og ansvarshavende: Søren Storm Sats og montage: Mark & Storm Grafisk A/S Åbningstider: Mandag-fredag kl Eneste avis, der kommer til alle husstande på Ærø Læs Ugeavisen på www. aeroeugeavis.dk fra kl tirsdag LANDBRUG & SMED Vi udfører: Maskin- og motorreparationer Salg af reservedele til disse Hydraulikslanger fremstilles Service på SAC malkeanlæg Staldanlæg forhandles/opsættes Salg af hegnsartikler Salg af sliddele til markredskaber Startbatterier Forhandling og reparation af startere og generatorer Nye og brugte maskiner sælges Alt i kileremme Salg af dæk SMEDEARBEJDE Vi udfører alle former for smedearbejde på vores værksted og ude ved kunderne. INDLEVERINGS- FRISTER FOR ANNONCER: Store forretnings-/ foreningsannoncer - hele og halve sider: SENEST ONSDAGEN FØR KL Mindre forretnings-/ foreningsannoncer: TORSDAG KL Dog kan færdigt materiale og bekendtgørelser modtages til fredag kl Små 1-spaltede rubrikannoncer: SENEST FREDAG KL Dødsannoncer modtages indtil mandag morgen KL Al erhvervsmæssig affotografering af bladets annoncer ikke tilladt. Avisen påtager sig intet erstatningsansvar som følge af evt. trykfejl i annoncer og tekst. Annoncer, der strider mod bladets forretningsorden, optages ikke. LANDBRUG Vi har flere forskellige værksteder, hvor vi udfører forskellige former for reparationer af landbrugs- og entreprenørmaskiner samt alle småmaskiner. Er du havereret eller andet, har vi der til udstyrede værkstedsvogne således, at vi kan reparere din maskine på stedet. Vi sælger ligeledes reservedele mm. i vores butik på adressen. Rådgivning i øjenhøjde - altid et opkald værd. Dunkærgade 22 Dunkær tlf Gudstjenester Søndag d. 14. april 2. søndag efter påske Søby kirke kl Bregninge kirke kl Børnekirke kl Tranderup kirke kl Haugaard Rise kirke kl Kristiansen Marstal kirke kl Ommel kirke kl LÆGEVAGTEN TLF Generalforsamlinger Tirsdag d. 16. april: Græsvænge gl. Skole kl : Dansk Byggeri Lokalafdeling Ærø Ommel Kro kl : Ærø Familie og Firma Sport Hotel Marstal kl : Marstal Fiskeriforening Regnmængden I marts måned faldt der i Marstal 14,5 mm imod 9,6 mm sidste år samme tid og sted. --- Der faldt 4,6 mm regn i marts i Søby. Guldbryllup Marna og Arne Ravn, Øster Bregninge 23, Bregninge kan onsdag den 10. april fejre deres guldbryllup. Vi udfører: Trapper Gelændere Staldinventar Låger Stålkontruktioner 10 gode spareråd til førstegangskøbere Der er mange udgifter, når du skal købe hus, men der er også mange penge at spare. Bolius.dk har lavet en liste med god råd, der kan hjælpe førstegangskøbere med at få deres drømmehus så billigt som muligt. 1. Undersøg markedet og prut om prisen: Du kan ende med at betale op til 20 procent mindre, når du køber hus, hvis du forhandler rigtigt om prisen. Du står bedst rustet, hvis du har forberedt dig godt, inden du sender et bud af sted. Undersøg f.eks., hvor desperat sælger er for at komme af med huset, hvad lignende boliger i området har kostet, hvor mange gange har boligen været til salg, og om prisen tidligere er sat ned. Sørg også for at have flere huse i kikkerten, når du skal forhandle pris - så er det lettere at bevare fornuften og få en god pris. 2. Gå huset efter i sømmene: Tjek huset godt igennem, så du ikke køber et hus skader, du ikke kendte til. Tilstandsrapporten kan give et fingerpeg, men det er også en god idé at få en person med byggeteknisk indsigt til at gennemgå huset for dig. Hyr evt. en uvildig byggerådgiver, som typisk tager kr. for at foretage et huseftersyn. Et grundigt tjek kan spare dig for meget besvær og mange senere udgifter. Hvis gennemgangen afslører skader på huset, kan det også hjælpe dig med at få et afslag i prisen. 3. Overvej en strategi for fejl og mangler: Mange huskøbere prøver at få fejl og mangler i tilstandsrapporten til at få afslag i prisen på huset, men det er ikke sikkert, at det er den bedste idé. I stedet kan det være en fordel at lave en aftale med sælger om, at tingene bliver lavet for hans regning, inden du flytter ind. Det kan f.eks. være en god idé, hvis du er usikker på, hvor meget det vil koste at udføre arbejdet. Er det en mindre opgave, som du selv kan udføre, kan det bedre betale sig at få afslag i prisen. Forlang et nedslag, som svarer til en håndværkers pris, og fiks selv skaden. 4. Alliér dig med en økonomisk rådgiver: Få fat i en en uvildig rådgiver, f.eks. en boligøkonom eller en advokat, hvis du mangler indsigt i boligøkonomi. En ejendomsmægler varetager udelukkende sælgers interesse, derfor kan det som boligkøber være rart at sparre med en, der ser tingene fra dit synspunkt. Økonomisk rådgivning i forbindelse med et huskøb kan være med til at sikre, at du får det rigtige boliglån, at din økonomi kan klare investeringen, at handlen juridisk er i orden, og at dine omkostninger ved købet bliver så lave som muligt. 5. Undersøg om du skal overtage sælgers lån: Når du skal købe hus, har du normalt mulighed for at overtage sælgers realkreditlån. Hvis det er en lånetype, som passer til din økonomi, kan det være en fordel. Det vil nemlig spare dig for omkostninger til f.eks. tinglysningsafgift, kurtage og kursskæring, der er forbundet med at optage et lån af samme størrelse. Besparelserne kan løbe op i et femcifret beløb. Hvis du kan se en fordel i at overtage et lån af sælger, men skal låne for mere end sælgers hidtidige lån, kan du optage et supplerende lån. I så fald vil du bl.a. spare penge på tinglysningsafgiften til staten, som skal betales, hver gang du optager et lån, og som udregnes ud fra en procentsats af lånets størrelse. Afgift skal så kun betales af det nye, supplerende lån. Oplysninger om sælgers låntype fremgår af salgsopstillingen. Realkreditinstituttet skal godkende, at du overtager lånet. 6. Shop blandt banker og realkreditinstitutter: Du kan normalt låne op til 80 procent af ejendommens værdi i et realkreditlån, men en del førstegangskøbere har brug for også at låne de resterende 20 procent som udbetaling som et banklån. Banker samarbejder med bestemte realkreditinstitutter, og der kan være stor forskel på de priser og vilkår, de tilbyder. Undersøg markedet, og tag ikke blot imod det tilbud, du får fra din eksisterende bank. Vær bl.a. opmærksom på realkreditinstitutternes bidragssatser. Det er ofte her, der er forskel og dermed penge at spare. Dog kan en lav bidragssats risikere at blive hævet i løbet af lånets løbetid. Dermed er der ikke garanti for, at det billigste lån på markedet forbliver billigst. Sammenlign banklån og realkreditlån på mybanker.dk 7. Brug opsparing og undgå dyrt boliglån: Har du en opsparing i aktier eller obligationer, kan det måske betale sig at sælge dem og i stedet lægge pengene i en kontant udbetaling på huset. Det kan især være relevant, hvis du skal optage et banklån til en høj rente. Tjek, om det årlige afkast på dine værdipapirer er lavere end de årlige renteudgifter til banklånet. Er de det, kan du overveje at indskyde opsparingen som udbetaling på huset og dermed minimere dine låneomkostninger. SNEDKER- OG TØMRERMESTER EDMUND RASMUSSEN Tranderupvej Ærøskøbing Tlf Find den billigste forsikring: Undersøg, hvor du kan få den billigste husforsikring. Priserne på markedet kan variere op til procent. Sammenlign forsikringer på forsikringsguiden.dk. 9.Afdrag på dine lån: Jo lavere din gæld er i forhold til boligens værdi, jo mindre er dine omkostninger til realkreditinstituttet og banken også i form af mindre rente- og bidragssatser. Har du et rentetilpasningslån, er det en god idé at afdrage så meget som muligt, mens renten er lav. Det vil spare dig for penge, når renten stiger, fordi du så skal betale renter af et lavere beløb. Undersøg, om du er bedre stillet økonomisk ved at få afdragsfrihed på dit realkreditlån og i stedet bruge de sparede afdrag til at betale dit banklån hurtigere ud. Et banklån har som regel en højere rente end et realkreditlån. Afdragsfrihed bør dog aldrig bruges til at finansiere et højere privatforbrug. Har du penge til også at afdrage på dit realkreditlån, er det at foretrække. 10. Tænk langsigtet: Det er en dårlig investering at købe en bolig, du kun skal bo i i få år. Ligesom det er dyrt at købe bolig, er det nemlig også dyrt at sælge. Regn med, at omkostningerne til et salg af boligen til fordel for en ny løber op i 10 procent af boligens pris. Så sørg for at finde et hus, du kan bo i mange år frem. Det begrænser risikoen for, at du sætter penge til, når huset engang skal sælges igen. Faglært Dansk Malermester Uforpligtende tilbud også Fyn og Sjælland Effektivt spartel og aquafiltsystem Frank S. Nilsson tlf / HANDYMAN Vinko Ring og hør nærmere. Ommelsvejen 10 Marstal Ingen opgave er for lille eller for stor. Alt indenfor tømrersnedkerarbejde og restaurering

5 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS Vi har KUN UN gode tilbud! Moscato D asti Moscato D astti Fo ontanafredda a Fontanafredda Jordbær Jo ordbæ 2 kg 45,- 1 flaske fl Spar 29,95 40,- C Coop Grøntsager G Grø øntsager t Flere variante varianter er Spar 11,95 Libero B Bleer leer 10,- Vælg mellem m flere slags Spar 56,95 79,- Coop Cooki Cookies Ananas Ana anas 1 stk Spar 7,50 7,KANON 6 flasker Royal Export PRIS Ap Rosso Bianco Rosato 6,- 24x33 cl Spar 190,70 Spar 41,20 199,ÅBNINGSTIDER ÅBNINGS STIDER Mandag - Fredag kl Lørdag - Søndag kl Bageren åbner all alle le dage kl pant Tilbudene gælder fra onsdag d. 10/ til og med lørdag d. 13/ ages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, Der tages afgiftsændringer samt udsolgte varer. 15/13 Marstal Tlf ov over ver 70 parkeringspladser ser lige ved døren! 5

6 6 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Hvorfor biodynamiske fødevarer, er økologiske ikke gode nok? Foredrag og dialog om forskelle og lighederne mellem økologisk og biodynamisk dyrkning. Biodynamiske fødevarer er økologiske og lever op til alle økologiske regler - men de er mere end det. Dette»mere«er både nogle konkrete metoder og en spirituel livsforståelse. Det har betydning for landmanden engagement i arbejdet, og det giver en ekstra kvalitet i de fødevarer, vi spiser. Foredraget giver eksempler på, hvad den biodynamiske dyrkning betyder for jordens frugtbarhed, planternes sundhed og fødevarernes virkning på menneskers krop, sjæl og ånd. Det vil også give nogle bud på, hvorfor flere økologer nu Markant flere fiskeredskaber taget i 2012 Kontrollørerne tog sidste år markant mange fiskeredskaber i bevaring. Samtidig undlader ejerne i højere grad at identificere sig ved ikke at sætte mærker på deres redskaber. NaturErhvervstyrelsens fiskerikontrollører har i det rekreative fiskeri i 2012 taget 72 procent flere fiskeredskaber i bevaring end året før. Den markante stigning skyldes primært, at kontrollørerne i løbet af årets sidste tre måneder bjærgede ulovlige ålefælder i Kertinge Nor ved Kerteminde. I alt blev der taget fiskeredskaber i bevaring i 2012 mod redskaber i Kontrollørerne tager fiskeredskaber i bevaring, hvis de eksempelvis er ulovlige eller mangler mærkning og identifikationsoplysninger.»vi har taget mange fiskeredskaber i bevaring sidste år, men vi regner ikke med, at tendensen fortsætter i år, da den store stigning primært skyldes, at kontrollørerne fandt næsten ulovlige ålefælder i Kertinge Nor. Vi håber ikke, at der findes lignende ulovligheder andre steder,«siger Anders Munk Jensen, kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen. lægger om til biodynamisk dyrkning og at mad- og vinfolk i stigende grad vælger biodynamiske varer. Det er nogle af de spørgsmål, vi vil komme ind på plus dem, deltagerne bringer ind i samtalen. Klaus Loehr-Petersen. Uddannet materialist, har arbejdet mange år med jordbrug, ernæring og kostvejledning. Bestyrelsesmedlem i Biodynamisk Forskningsforening og siden 2000 projektleder og informationsansvarlig i Biodynamisk Forening, Økologiens Hus, 8230 Åbyhøj. Foredraget foregår torsdag den 18. april kl på Vitsø Kunstskole. Entreen er kr. 50,- og der er tilmelding på telefon nr Flere overtrædelser end i 2011 Samtidig med, at kontrollørerne har taget flere redskaber i bevaring, er antallet af overtrædelser, som kontrollørerne har konstateret i det rekreative fiskeri, steget med 23 procent til 851 sager. En overtrædelse kan dække over flere forhold - eksempelvis kan flere fiskeredskaber, der tages i bevaring, tilsammen udgøre én overtrædelse. Langt størstedelen af overtrædelserne skyldes ulovlige redskaber, manglende mærkning eller, at der bliver fisket med flere redskaber end tilladt. Redskaber mangler mærkning Det seneste år har kontrollørerne desuden fundet et stigende antal fiskeredskaber, hvor det ikke har været muligt at identificere ejerne. Det var tilfældet i 77 procent af overtrædelserne i 2012»Det er ærgerligt,at der fortsat er mange, der ikke sætter mærke på deres redskaber. Det er vigtigt, at kontrollørerne kan se, hvem redskaberne tilhører, og om ejeren har tilladelse til at fiske.ellers er vi nødt til at tage redskaberne i bevaring,«siger Anders Munk Jensen, kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen. Boligejeren får ansvar for miljøfarlige stoffer Fremover har bygherren og det kan også være en almindelig boligejer pligt til at anmelde nedrivning og renovering. Dermed er ansvaret for at mindske spredningen af miljøfremmede stoffer rykket nærmere bygherren. De færreste private boligejere og andre bygherrer er vel næppe klar over, at nye regler flytter et væsentligt ansvar over på deres skuldre. Det drejer sig om ansvaret for at anmelde bortskaffelsen af bygge- og anlægsaffald i forbindelse med nedrivning og renovering. Boligejeren har pligt til at anmelde til kommunen og samtidig identificere eventuel PCB og andre miljøfarlige stoffer i affaldet, inden det er for sent. - Det er en væsentlig ændring,og i Dansk Byggeri føler vi os forpligtiget til at informere om, at denne ændring er trådt i kraft. De fleste boligejere har en forventning om, at entreprenøren automatisk tager sig af det arbejde - og sådan er det ikke mere, fortæller Simon Stig-Gylling, der er miljøkonsulent i Dansk Byggeri. Det er en følge af en ændring i affaldsbekendtgørelsen, som helt konkret betyder, at boligejere skal anmelde nedrivning og renoveringsarbejder til kommunen 14 dage inden arbejdet begynder. Det gælder, når der produceres mere end ét ton affald, eller hvis der skal renoveres eller nedrives, hvad der svarer til 10 kvadratmeter af boligens grundareal. - Og det gælder uanset hvornår bygningen er opført, eller om man udfører arbejdet selv eller får en entreprenør til det. Hvis bygningen tilmed er opført eller renoveret fra 1950 til 1977, så skal der foretages en screening for det yderst miljøbelastende stof PCB ved analyser af udvalgte materialeprøver, forklarer Simon Stig- Gylling. PCB er ofte blevet benyttet i relation til fugning omkring vinduer især i perioden 1950 til Derfor er vinduer fra denne periode omfattet af krav om screening, og hvis det ikke er muligt at identificere en dato for produktionen af vinduet, skal der også gennemføres en screening. De nye regler i affaldsbekendtgørelsen omhandler udover anmeldepligten også regler om korrekt fjernelse af de miljøfarlige stoffer. - De miljøfarlige stoffer skal således fjernes på forsvarlig vis inden nedrivning og renoveringsarbejder, så boligejeren eller en anden bygherre ikke risikerer at forurene sit indeklima og sig selv, håndværkeren, miljøet og alt det andet genanvendelige bygge- og anlægsaffald, siger Simon Stig-Gylling og fortsætter: - Boligejeren har med andre ord et meget stort ansvar for miljøet ved renovering og nedrivning. Det siger reglerne ganske klart. På den baggrund har Dansk Byggeri lagt information og hjælp på Dansk Byggeris hjemmeside, som kan guide boligejere og bygherrer lidt nemmere gennem processen. Kontakt Miljøkonsulent Simon Stig- Gylling, Dansk Byggeri, telefon Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon nummer nye parkeringspladser på Jessens Mole i Svendborg Fra i dag er der 37 nye, bynære parkeringspladser helt klar til brug på den gamle rutebilstation i Svendborg. Parkeringspladserne kommer til at koste 8 kroner i timen. - De nye parkeringspladser ligger rigtig godt. De er tætte på byen, de er tætte på havnen. Og så er de nemme at komme til, når man kommer kørende, fortæller Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, Svendborg Kommune Da der er tale om en midlertidig løsning, har der været fokus på at skabe en funktionel parkeringsplads. Det vil sige, at der er sat parkeringsautomater op og foretaget en markering af båsene, mens f.eks. belysningen er»genbrug«. De 37 nye parkeringspladser supplerer de 33 pladser i Frederiksgade, der blev indviet ved årsskiftet. Svendborg midtby er med de nye parkeringspladser oppe på i alt 1350 offentlige parkeringspladser. Heraf er omkring 625 pladser betalt parkering, omkring 525 pladser er tidsbegrænset parkering på parkeringsanlæg, mens de sidste omkring 200 pladser er langs med vejene. Dertil kommer ca. 370 offentlige pladser i umiddelbar nærhed af bymidten og i alt ca private offentligt tilgængelige parkeringspladser fordelt på bymidten og i umiddelbar nærhed af bymidten. RÅD TIL NYE TÆNDER Nye tænder til os begge havde vi ikke råd til, men Tandprotetikeren hjalp os. Vi fik en afdragsordning, der passer til vores økonomi. Tandproteser holder i mange år, så hvorfor betale dem på én gang, når det ikke er nødvendigt? Du kan betale dine tænder med små månedlige afdrag. Hammerichs mange ansigter På Ærøskøbing Bymuseum er der netop åbnet en lille udstilling med Gunnar Hammerichs portrætskulpturer. Vi har kaldt udstillingen Hammerichs mange ansigter, dels fordi vi her ser de ansigter, han portrætterede, dels fordi Hammerich selv var en mand med flere ansigter. Historisk interesserede ærøboer kender ham som biografdirektør, som byhistoriker, som boheme i Ærøskøbing, og da især som samleren af alle de historiske effekter i Hammerichs Hus, men på udstillingen får vi ham at se som den dygtige og meget anvendte portrætbilledhugger, han frem for alt var. Han lavede portrætter af mange af datidens kendte personer, af de sønderjyske førere i genforeningstiden, af sin familie og ikke mindst af de ærøboer, han færdedes blandt. Hammerichs værker står i bronze eller sten rundt om i Danmark og i udlandet, men over hundrede gipsafstøbninger af dem har siden Hammerichs død været overladt i kommunens varetægt. De opbevares i kælderen under rådhuset, hvor der ikke er så mange, der ser dem. Det prøver vi at råde bod på ved at vise et udsnit på omkring 25 buster og statuetter på Ærøskøbing Bymuseum. Desuden kan man se fotografier af de sten og monumenter af ham, der kan ses i det fri her på øen. Til juli, når Gunnar Hammerich ville være fyldt 120 år, vil hans fødselsdag blive markeret med arrangementer på museet og i Hammerichs Hus. TANDPROTESER MED TRYGHEDSGARANTI FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Odense Hafniahus Torvegade 1 Tlf Svendborg Det Gule Pakhus Havnepladsen 3 B Tlf Benedicte Busk-Jepsen Ærø Redningskorps ApS Dunkærgade 21 - Ærøskøbing - Tlf. * Hurtig hjælp er dobbelt hjælp! TEGN ABONNEMENT - med FORBINDINGSKASSE til bilen - til hjemmet - til arbejdspladsen Eftersyn og opladning af ILDSLUKKERE udføres! Nye ildslukkere på lager! ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF

7 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Teaterforestilling om maleren Emil Nolde Vi er i år Et nyt århundrede er lige rundet og stedet er et forblæst lille fiskerleje, Lild Strand i Nordvestjylland ved foden af Bulbjerg. Den store ekspressionistiske maler Emil Hansen senere Nolde opholder sig her i nogle uger. Han er rastløs og trænger til ro og fred i pagt med den vilde natur og det særlige lys, der råder derude. Nolde indlogerer sig på Strandfogedgården og ansætter den unge datter Hanne, som skal stå modet for ham. Han fatter sympati bliver betaget men splittes mellem hende og sin kommende hustru Ada Vilstrup fra København. Et trekantsdrama udspiller sig.... Under dette ophold beslutter Nolde, at han vil være kunstner og maler sig gennem en eksi- CR Revision Registreret revisor v/ Richard Christensen Tinghusgade 28, 3. sal 5700 Svendborg Web: ÆRØ UGEAVIS stentiel krise. Han lader fantasien og sine indre dæmoner og syner smelte sammen med den barske natur og sætter hermed de første penselstrøg til en ny tids kunst og menneskeopfattelse. Udgangspunktet for skuespillet er naturligvis, hvad der findes i arkiverne af historie, breve og erindringer altså skriftligt materiale. Men i lige så høj grad de tre af Noldes billeder, der især er kendt fra Lild Strand 1901, nemlig»pige i køkkenet«,»fiskerne«og»før solopgang«. Alt sammen krydret med Line Mørkebys koloristiske sprogblomster. En sand nydelse for ikke blot øjet men også for sprogøret. Der medvirker 4 skuespillere i forestillingen. Bl.a. Christina Bech, som var elev på teaterlinjen på Ærø Højskole i 2002 og siden har uddannet sig til skuespiller på Odense teater. Udover Nolde og kvinderne vil vi også i skuespillet blive præsenteret for grønlandsfareren Knud Rasmussen, forfatteren Herman Bang, en strandfoged og andet godtfolk i Lild Strand. Forestillingen er i 2 akter og der er 20 minutters pause. Ærø Teaterforening er meget glad for at kunne præsentere denne meget roste forestilling, som kan ses i Kulturladen mandag d. 15. april kl Ib Nyholm Ærø Teaterforening 7 Ærø Produktforretning»SKROTTEN«TROUSLØKKEVEJ 5 A 5960 MARSTAL TLF. HELGE Miljøbehandling af biler med skrotpræmie Modtager: jern og skrot ISO cert. BOWLINGSTÆVNE Lørdag d. 20. april fra kl Bowling for tremandshold: Om det er gader, klub, venner eller firma er underordnet. Alle kan deltage. Der må dog kun være 1 turneringsspiller pr. hold. Pris pr. hold ÆRØ FLYTTEFORRETNING OG MØBELOPBEVARING Vognmandskørsel - Affaldscontainer Træflis sælges KR. 120,- Sidste tilmelding er den 18. april. Kontakt Ærø Bowling Center tlf eller Anna-Lise tlf og meld jer til! Se også ÆRØ BOWLING CENTER TLF PALLE FRIIS Tlf Telefon ÆRØ - MARSTAL - Del 1 af H. C. Christensensvej 7 ÆRØ - MARSTAL - Del 2 af H. C. Christensensvej 7 Åbent Hus Åbent Hus 14. April kl April kl Kiropraktorerne på Ærø Klinikken er åben alle tirsdage mellem kl og kl Tlf: Kiropraktorerne Frederiksgade 17, 5700 Svendborg Sygehusvejen 18, 5970 Ærøskøbing Ærø Sygehus (fløjen til venstre) Henvendelse øvrige dage på klinikken i Svendborg, tlf: Øens VVS Ærø A/S vi udfører også totalentrepriser Ærøskøbing Marstal København Thai Wellness & Nail Art BYDER VELKOMMEN TIL: Original Thai massage, Varm aroma olie massage, Relaxing fod massage, Ryg-skulder-nakke massage: 1/ time kr. 200,2 1 time kr. 350,1 1/2 time kr. 450,Kirkestræde 25, Marstal BOOKING TLF Historisk villa, gennem generationer ejet af en af Marstals markante søfartsfamiler. Der sikres flot udsigt ved udsigtsklausul på foranliggende grund. Udbydes ved tilbudsgivning. Vejl. udbudspris Sag: Kontant/udb: / Brutto/Netto: 6.937/5.239 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 3.908/2.835 Nybolig Langeland m² 230/85 Grund Opført 1890 Byg drømmehuset - direkte til vandet i Marstal. Yderst sjælden udbudt grund beliggende i vandkanten. Udbydes ved tilbudsgivning - hvorfor at udbudsprisen er vejledende. Sag: Kontant/udb: / Brutto/Netto: 5.083/3.767 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 4.611/3.236 Østergade Rudkøbing nybolig.dk Tlf Grund 1.331

8 8 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 Jeg runder de 60 år i april måned Det vil jeg gerne fejre ved at være sammen med familie, venner, bekendte og kollegaer til ÅBENT HUS på Marstal Vandrerhjem lørdag d. 20. april. Mellem kl vil jeg være vært med lidt godt til ganen. Venlig hilsen KARL MORTEN Spar Dame fylder 40 år den 11. april Stort tillykke fra DE 3 M ER OG FAMILIEN Verdens dejligste FARMAND fylder 40 år den 10. april Vi ønsker dig et stort tillykke med dagen. Vi elsker dig! JOSEFINE - MATHILDE KATRINE - JØRGEN JEANETTE Dette er bevis på, at også de SMÅ ANNONCER læses i Ugeavisen ÆRØ UGEAVIS Møllevejen Marstal Hjertelig tillykke med Guldbrylluppet den 10. april 2013 Kys og Kram BØRN, SVIGERBØRN OG BØRNEBØRN Dødsfald Inger Marie Kromann Jespergaard født den 21. marts 1920 er død Marstal Ældre Center den 1. april Jesper Jespergaard Bisættelsen foregår i stilhed. Taksigelser Tak for alles kærlige deltagelse ved Casper Moritsens bi sættelse. Venligst Lisbeth Moritsen Hjertelig tak for al opmærksomhed påske lørdag Hilsen Grethe Lauritsen Tak for venlig deltagelse ved Jens Lorentsens bisættelse. Tak for de smukke blomster. Tak til personalet på Gilleballehus for god og kærlig pleje. Carlo, Anna og Ketty Mange tak for opmærksomheden ved min fødselsdag. Venlig hilsen Minna Clausen Hjertelig tak for venlig deltagelse og de mange smukke blomster og kranse ved Hans M. Hansens begravelse. En særlig tak til Hjemmeplejen for jeres støtte og altid gode humør. INGRID Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Christen P. Christensens bisættelse ved Tranderup Kirke. Tak for alle de smukke blomster. En særlig tak til Hjemmeplejen og Hjemmesygeplejen for god og kærlig pleje. På familiens vegne KELD, ARNE, ANNI, HANS KURT OG INGA Tusind tak for den store opmærksomhed som blev vist os ved receptionen den 27. marts. Lasse K. Larsen & Leo Holm MARSTAL FJERNVARME Vi siger tak til alle bidragydere, som gjorde spillegildet langfredag til en stor succes. Ligeledes takker vi de mange trofaste gæster. Advokatfirmaet Gottschau & West Agerly Murerforretning, Ommel Albani Svendborg, Marstal afdeling Anonyme givere Autogården, Marstal Backstage No. 7, Ærøskøbing Bergholdt Turistkørsel, Svendborg, Odense Brinksbo, Snedker & Tømrerforretning Butik Store Claus, Ærøskøbing Carsten Jensen, bygningskonstruktør Chr. H. Christensen, Marstal Creutz Boghandel, Ærøskøbing CR Revision, Svendborg Danske Bank, Marstal Den Gamle Isenkram, Ærøskøbing Den Gamle Rok, Ærøskøbing Den Lille Café, Marstal Drud Design, Marstal Dunkær Auto-Service Dunkær Slagterforretning Ejvind og Birgitte, Ærøhallen El-Systems ApS v/ Jack Hansen, Marstal Erik Eriksens Træskibsværft v/ Kim Eriksen, Marstal FHS Group, Marstal Finn Bageri, Søby Flügger Farver, Kragnæs Freddy Sko v/ Heidi Grube Fru Nørgaard Brugskunst, Marstal Garngaragen, Marstal Grethe Maler, Marstal Grube Coiffure, Marstal Græsvænge Slamsugning Hotel Marstal Hotel Ærøhus, Ærøskøbing Håndværkerhuset v/ Jørgen Hansen Isenkram v/ Jens Bille Knudsen Jack Sørensen, Vindeballe Keerth Pizza, Marstal Klip 2, Ærøskøbing Klædeskabet, Marstal Kongensgade 34, Café og Delikatesser Kopa Radio, Marstal Krogkilde Autovask, Tranderup Lendas Grill er, Ærøskøbing Malermester Frank Nilsson Malermester Jan Skov Pedersen, Ronæs Malerens Lagersalg, v/ Per Andersen, Marstal Marcello Pizzaria, Marstal Marstal Apotek Marstal Bageri Marstal Fjernvarme Marstal Navigationsskole Marstal Søfartsmuseum Maritime Engineering, Marstal MIFs Klubhus v/ Tanja Mogensen Miss Sophy, Marstal Murermester Chr. Grønne, Marstal Murerfirmaet Poul Elman Hansen, Græsvænge Murermester Lars Terkelsen, Marstal Netto Nordea Ærø Nørremark Cykelforretning Oles Taxa Ommel Kro Ommel Maskinstation v/ Flemming Andersen Pari Salonerne, Marstal Pilebækkens Cykler, Ærøskøbing Rederiet E. B. Kromann, Marstal Restaurant Arrebo, Ærøskøbing Restaurant»Minde«, Marstal Rise Bryggeri Rise Sparekasse Sejlmager Jon Møller, Marstal Sejlmager Stean Møller, Marstal Smageriet, Marstal Snedkermester Allan Jensen, Marstal Snedkermester Bjarne Holm, Olde Snedkermester Henning Boye, Marstal Sonjas Blomster, Ærøskøbing Spar v/ Bettina Lohmann, Marstal Sportigan v/ Heidi Jensen SR Electric, Marstal/Ærøskøbing SuperBrugsens Bager SuperBrugsen, Marstal Sydbank, Marstal Sydfyens Automat Service v/ Kurt Filipsen Vaffelbageriet, Marstal Vikings Minimarked, Tranderup Vindeballe Kro Vognmand Søren Hansen, Vindeballe Ærø Auto Center, Marstal Ærø Beton, Rise Ærø Blomster og Haveservice, Marstal Ærø Boghandel ApS, Marstal Ærø Byg v/ Curt Skov, Marstal Ærø Catering v/ Marianne Madsen Ærø Elforsyning Ærø Flytteforretning v/ Palle Friis, Ommel Ærø Hotel, Marstal Ærø Maskiner & VVS A/S, Dunkær Ærø Murerne Aps Ærø Møbler, Møbelkæden Ærø Olie, Ærøskøbing Ærø Redningskorps, Dunkær Ærø Tourist, Bregninge Ærø Ugeavis, Mark & Storm Grafisk Ø-Bolcher, Marstal Støt vore sponsorer - de støtter os! Marstal Idrætsforening Hjertelig tak En stor tak til alle som var med til at gøre vort sølvbryllup til en uforglemmelig dag. Tak for æresporte, morgensang, gaver, blomster og hilsner samt festlige indslag. Dorthe og Erling Eriksen Hjertelig tak for venlig deltagelse og tak for de smukke blomster ved Edith Haugegaard Hansens begravelse. Flemming og Martin Karin Tusind tak for den overvældende opmærksomhed ved min reception. Og tak til de mange besøgende. Kærlig hilsen Mette Boysen Jørgensen Blandede Hundtofte Fjerkræ Vi kommer til Ærø lørdag d. 20. april med 18 ugers Isa Brown hønekyllinger. Næste tur midt i juni. Ring og bestil. Leif Larsen, Stenstrup Tlf DET ÆRØSKE OLIESELSKAB Fyringsolie/Diesel. Statoil smøreolie. Gratis benzinkort til Øboens tankstationer RESTAURANT FRU B På havnen i Marstal -hvor der var en færge ERG ÅBENT HVER DAG - OGSÅ AFTEN Klassiske frokostretter f.eks.: Stjerneskud Æggekage FRISKFANGET FISK GODT KØD Dagens ret 69,- 49,- Refill Serveres mellem kl Check menuen på: Ærø Service Tlf Rengøring til private og virksomheder Med venlig hilsen: KIRSTEN CARLSEN Borgnæs Brolaug Søger nye medlemmer, gerne med lokal tilknytning, der har brug for en bådeplads og som har lyst og vilje til at medvirke til opsætning, vedligeholdelse og nedtagning af bådebroen for sæsonen 2013 og fremover. Henvendelse til Tlf eller Blue Riband Translations Oversættelse og korrekturlæsning. Også små opgaver. Translatør Vibeke Lykke Friis Langeagre 1 Tlf smilende fødder Yvonne Grube Fabricius Lægeexam. Klinisk Fodplejer Havnepladsen 4, Marstal Ærø Efterskole indkalder til Ordinær Generalforsamling Onsdag d. 24. april kl på Ærø Efterskole Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag som ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal skriftligt indgives til bestyrelsen senest 8 dage før generalforsamlingen. Med venlig hilsen BESTYRELSEN FOR ÆRØ EFTERSKOLE

9 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS 9 Massageterapeuten Kraniosakralterapi Shamanistisk Healing Ved fysioterapeut Ritte Hagens Tlf FEST- MAD Erfaren kok tilbyder madlavning til små og store selskaber. Dåb Konfirmation Bryllup Fødselsdag Ja, to er jo også et selskab! Vil I have lækkert hjemmelavet mad til rimelige priser - så ring el. skriv til: Britta Wahlberg Tlf støt vore aktiviteter TURNERINGSKAMPE PÅ MARSTAL STADION LØRDAG d. 13. april: 10.20: U-10 drenge - stævne MIF-Tåsinge- SfB, Stenstrup 10.40: Dame serie 1 MIF-Fortuna Svendborg 14.30: Danmarksserien MIF/RSI-GVI SØNDAG d.14. april: 13.40: U-15 piger MIF-Dalum LØRDAG DANMARKSSERIEN MIF/RSI-GVI BEMÆRK! LØRDAG Dagens kampbold er skænket af: M Ø D O P O G S T Ø T Ø E N S H O L D Skovløkkevej Årslev Kirkestræde 2-4 Marstal ERIK ERIKSEN Træskibsværft Mobil-tlf RISE SPAREKASSE - dit lokale pengeinstitut Hovedsponsorer 2012 Guldsponsorer 2012 Sølvsponsorer / ÆRØ BYG ApS v/ Curt Skov Anne Flindt Westh Tlf: massageterapeuten-marstal.dk Gør som 800 andre... Bliv medlem af ÆRØFORENINGEN! Stedet hvor du kan mødes med gamle venner - måske nogen du har mistet kontakten med. meld dig ind nu og deltag i Den store jubilæumsfest med weekendophold på Ærø den Se mere på eller ring til formanden på tlf Gentofte-Vangede Idrætsforening København GRETHE MALER v/ malermester Per Andersen GØR DIN KROP EN TJENESTE Kirkestræde Marstal Tlf Marstal Idrætsforening OBS!»Vennerne«afholder Generalforsamling ONSDAG d. 24. april kl på Marstal Ældre Center Dagsorden iflg. vedtægterne BESTYRELSEN FRISØR Herre- og dame PENSIONISTPRISER Med og uden tidsbestilling Margit Nørby Smedegade Ærøskøbing Tlf NU OGSÅ OM TIRSDAGEN... RØDE KORS BUTIK Møbler - Ting & Sager PILEBÆKKEN 12 ÆRØSKØBING Tlf Husk vi holder åbent: Tirsdag... kl Onsdag... kl Torsdag... kl Fredag... kl Lørdag... kl Vi ses... gør en god handel! Cirkusrevyen og Øresundscruise juni 2013 Bustur med opsamling i Svendborg kl.10.00, indkvartering 3*hotel Weber. Cirkusrevyen kl middag på en af Bakkens restauranter. 2. dag Morgenbuffet, 3½ times Øresundscruise med DFDS Seaways, buffet inkl. 2 stk. drikkevarer. Ankomst Svendborg kl Pris pr person i dobb. vær kr. ekskl. Ærøfærgebillet, tillæg enkelt værelse 350 kr. Oplysninger/tilmelding 1. maj til: Ruth Mogensen tlf eller Kirsten Skov tlf Se program: Samarbejde med Panter rejser garantifonden no1524 Har du oplysninger vedrørende hærværk/tyveriforsøg af Piaggio Ape parkeret på Ærøskøbing Havn i uge 11, vil jeg blive glad for en henvendelse, gerne anonymt på eller EL-SCOOTER 3 OG 4-HJULET Fra kr ,- KURT FILIPSEN Tlf GENERAL- FORSAMLING Den årlige generalforsamling afholdes man. d. 22. april 2013 kl i Aktivitetshuset, Tordenskjoldsgade 20, Marstal Dagsorden ifølge vedtægter. BESTYRELSEN Købmand Bondo Petersen og hustru Laura s mindelegat I henhold til fundats 2 indkaldes ansøgere til modtagelse af legatets midler. 2 lyder: Legatets formål er at yde hjælp dels til kronisk syge, som lider af en smitsom sygdom (smittebærere), dels til hjertepatienter, som pludselig måtte miste deres arbejde på grund af sygdom. Hjælpen skal navnlig ydes til personer, som vanskeligt kan få anden hjælp, og som har bopæl i det gamle Svendborg Amt. For at kunne komme i betragtning skal der medsendes dokumentation for sygdommen samt husstandens samlede indtægts- og formueforhold (eksempelvis årsopgørelser fra SKAT). Af legatets midler er der i år kr ,- til uddeling. Skriftlig ansøgning, gerne med oplysning om adresse, skal sendes til: Bundgaard Advokater, Torvet 2, 5900 Rudkøbing senest d. 10. maj Rengøring Privat/erhverv Træk JC-service.dk det fra i SKAT Tlf. Privat/erhverv JC service dk FLYTTEBILER UDLEJES Tlf Udsættelse! Cykelløbet flyttes til august på grund af for få tilmeldinger. Du kan stadig tilmelde dig ved at kontakte René Esbensen Husk byfesten i uge 27 Husdyr Hest sælges Norsk fjordhest, 9 år. Anvendt på rideskole. Ærø Rideklub Tlf eller Ejendomme Charmerende by-ejendom med 2 separate lejemål, begge i et plan, den ene lejlighed er ledig for køber.beliggende Kongensgade 53, Marstal. Kontantpris kr ,-. Ring og hør nærmere: Tlf Lejligheder Ærøskøbing Lejlighed 70 m 2 med udsigt over Ærøskøbing Havn. Loftlejlighed med skråvægge. Leje kr ,- + forbrug. Ole Sækmose Tlf Hus udlejes i Ærøskøbing Velholdt, dejligt hus i Nørregade med perfekt beliggenhed og havudsigt udlejes. Kr ,- pr. mdr. + forbrug. Tlf Hus til leje i Lille Rise Køkken, to stuer, soveværelse samt to værelser. Bad og toilet samt lille toilet. Leje kr ,- pr. mdr. + forbrug. Depositum kr ,-. Tlf Marstal (Ommel) Hyggelig lejlighed 44 m 2 med solterrasse og adgang til have. Tæt ved Kleven Havn. Tlf Hus søges til leje Lille familie søger hus til leje i Marstal. Gerne med gård/have. Har fast arbejde og er ikke-ryger. Tlf (bedst efter kl ) Hus udlejes Stort fritliggende familievenligt hus på Ommelsvejen i Marstal ledigt nu. Tlf Udlejes Lejlighed, Græsvængevej 58a udlejes møbleret eller ikke møbleret. Kr ,- pr. mdr + forbrug. Tre måneders indskud Tlf Hus til leje Nørregade 10, Marstal. Tlf Køb og salg Autocamper sælges Detleff Globetrotter, Fiat Dukado 1,9 TD, årg med 2 t. træk. Tlf Sælges Styrepultsbåd Ørnvik 441 clx (95) med 50 hk Mercury motor. Nyere bådtrailer (Brenderup) og originale hynder medfølger. Pris kr ,-. Sælges Campingvogn Adrian Unica 502 UP Exclusive org med meget ekstra udstyr, bl.a. selvkøreudstyr med fjernbetjening. Pris kr ,-. For yderligere oplysninger se Tlf Jollevogn sælges Tlf Dødsboer købes Info tlf H.S. Hein OPKØBES Dødsboer opkøbes. Ejendomme ryddes. Teakmøbler købes. Ulrich Jørgensen Tlf

10 10 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØS DÆKCENTER Vindeballevej 49 V I DÆKKER HELE ØEN S R-ELECTRIC aut. el-installatør søren rasmussen egehovedvej 3 - marstal lerbækken 4 - ærøskøbing ALTID GODE TILBUD PÅ HÅRDE HVIDEVARER Landbrug Belysning MARSTAL indkalder til Ordinær Generalforsamling onsdag den 17. april 2013 kl i Ærøhallen. Dagsorden ifølge vedtægterne. Efter generalforsamlingen er der kaffe og brød. Jørgen Muusmann vil fortælle om Andelsbevægelsens historie. Græsvænge Brugs. Husinstallationer Industriinstallationer DØGNVAGT MURER- OG KLOAKARBEJDE Alt i byggeri udføres: JORD- OG KLOAKARBEJDE NYBYGNINGER OG OMBYGNINGER LANDBRUGSBYGGERI REPARATIONSARBEJDE HULMURSISOLERING TILBUD OG OVERSLAG HOVEDENTREPRISER ÆRØ BYG ApS v/ murer- og aut. kloakmester CURT SKOV TLF MOBIL Industrivej 4, MARSTAL TILSLUTTET Automatik og styring Brand- og tyverialarm SALG OG SERVICE AF VARMEPUMPER TLF Fax: Vi beder vore medlemmer afhente adgangskort i kiosken senest mandag den 15. april 2013 mod forevisning af medlemskort. Vi henstiller til at såfremt kortet ikke benyttes, bedes dette afleveret i SuperBrugsen senest tirsdag den 16. april Venlig hilsen BESTYRELSEN Fine Sava Kartofler fra Noret sælges i 25, 10, 5, 2 1 /2 kg s. Sælges: Møllevejen 63, Marstal Søbakkevej 13, Søby NYT - Nu også hos: Ærø Olie, Ærøskøbing (hverdage kl. 8-11) NISSEN KARTOFLER v/ Arne Nissen Tlf Snekkemose Ærøskøbing Carsten Albertsen & Martin Mølgaard / Tagarbejde - Nyt og renovering Vinduer og døre Nybygning og omlavning Vi giver uforbindende tilbud og rådgivning NYT Vi samarbejder med HTH KØKKEN om dit nye køkken, badeværelse, garderobeskabe Der indkaldes herved til Ordinær Generalforsamling i Ærøportalen ApS. ONSDAG den 24. april 2013 kl på»kongensgade 34«, Marstal. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være portalens kontor i hænde senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse. ÆRØPORTALEN ApS, c/o Møllevejen 33a, Marstal Towmaster/OIM/ Barge Engineer Gefion Nordic A/S søger en marinekyndig person til konsulentarbejde og flytning af offshore installationer i den danske del af Nordsøen. Du skal have gyldig heldbredsattest til brug for offshore, H2S kursus samt BOSIET certifikat. Ansøger skal kunne dokumentere kendskab og erfaring med rig eller øvrige installationsflytninger og gerne fra oversøiske opgaver. Du skal via Gefion Nordic A/S repræsentere olieselskaberne i forbindelse med rig/installations flytninger, og du vil skulle indgå i et mindre team af ligesindede og blive kaldt ud på alsidige ad hoc marine opgaver. Da der er tale om lejlighedsvis arbejde kan fastansættelse ikke tilbydes, og eget CVR nummer vil derfor være en fordel. Skriftlig henvendelse til adresse: att.: Mette Kristensen eller per telefon Havnepladsen 4b Svendborg Web site: com FOREDRAG Københavns civile og militære udbygning mellem 1600 og 1728 på Marstal Bibliotek onsdag d. 17. april kl Ærø Folkebibliotek og Forfatterhuset i Marstal kan igen præsentere et spændende foredrag. Her har du mulighed for at høre Bjørn Westerbeek Dahl fortælle om hans nye bog der handler om hvorledes de militære og civile interesser formede Københavns udseende i forsøget på at skabe en»zirlig og harmonisk by«, der var den enevældige monark og riget værdigt. Fra år 1600 frem til den store brand i 1728 udviklede Københavns sig fra at være en lille by med middelalderlige træk til en moderne storby, der foruden den kongelige residens også var rigets vigtigste fæstning. Gratis billetter kan afhentes på Marstal og Ærøskøbing Bibliotek Vi ses på Biblioteket KLIP UD LERDUESKYDNING 2013 ved lossepladsen i Husmarken Onsdag 17. april kl Onsdag 15. maj kl Onsdag 19. juni kl Onsdag 31. juli kl Onsdag 14. august kl PRÆMIESKYDNING* LØRDAG den 14/9 kl JULESKYDNING* LØRDAG den 23/11 kl *) Afholdes hos Bo Terkelsen, Langeagre 10 KLIP Alle er velkomne! Vel mødt! RISE SOGNS JAGTFORENING UD KLIP UD KLIP UD Ærø Borgerliste afholder Generalforsamling Onsdag d. 24. april kl på Vindeballe Kro Dagsorden ifølge vedtægterne. Tilmelding og kontingentbetaling ved indgangen. Er der stadig varme sager i det kommunalpolitiske som du/i ikke mener at de siddende kommunalpolitikere varetager godt nok? Grundlaget for Ærø Borgerlistes eksistens er borgernes meninger og holdninger, derfor: Meld dig ind, mød op og sig din mening. Efterfølgende medlems- og debatmøde, hvor foreningen er vært ved en genstand. Bestyrelsen kan kontaktes på: Vel mødt! kan benyttes til annonceindlevering

11 TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 ÆRØ UGEAVIS 11 AOF - Ærø Aftenskole v/ skoleleder Jørgen Roos, Teglgade 2, tlf eller Telefontid tirsdag til torsdag kl Blomsterdekoratør/ blomsterbinder søges Sonjas Blomster Lilletorv - Ærøskøbing Tlf el Mail: Husk tilmelding til Ærødagen 2013! Til foreninger, klubber, museer og ildsjæle på Ærø: Ærødagen 2013 er ved at være på trapperne! Det sker LØRDAG den 15. JUNI kl i Anlægget ved Ærøskøbing Havn. Deltag i Ærødagen og få nye kontakter/medlemmer/interessenter, samtidig med at I er med til at demonstrere, hvor mange gode tilbud Ærø har. Sidste år havde vi 1400 besøgende! Spørgsmål? Ring til bosætningskonsulenten på tlf Tilmelding: Senest 15. maj på eller tlf Sogne liv Nyt fra Ærø Menighedsråd Aktiviteter og begivenheder Tranderup Menighedsrådsmøde i sognehuset Onsdag den 10. april kl Før det ordinære møde, afholdes budgetsamråd fra kl med offentlig adgang, hvor alle er velkomne. Rise Gud og Spaghetti Tirsdag den 16. april Kort familiegudstjenest kl om fiskeren Peter, der fanger en masse fisk. Bagefter serveres der spaghetti og kødsovs i det nye sognehus. Enhver er hjertelig velkommen. For øvrige arrangementer: Se kirkebladet. Hammerichs mange ansigter Marstal Udstilling med skulpturer m.m. Åbent mandag-lørdag kl ANDELEN Søndergade 28 a Ærøskøbing TLF DENNE UGE: Tirsdag d. 9. april og ugen ud kl minutter Kr. 60,- 11 år NÆSTE UGE: Tirsdag d. 16. april og ugen ud kl :»Les Miserables«www.bio-andelen.dk Klik ind og se, hvad der sker på Andelen. Sejlklub OPRYDNINGSDAG LØRDAG d. 13. april kl er der forårsoprydning! STANDERHEJSNING SØNDAG d. 14. april kl afholdes standerhejsning. Efter flagsætningen er klubben vært ved et lille traktement. Vel mødt! BESTYRELSEN Brogade 3-5, tlf Atelier-aftener FOREDRAG Torsdag den 18. april kl foredrag med Klaus Loehr-Petersen»Hvorfor biodynamiske fødevarer, er økologiske ikke gode nok?«foredrag og dialog om forskelle og lighederne mellem økologisk og biodynamisk dyrkning. Tilmelding: Tlf Entré kr. 50,- Cykelhandleren gir dig service... Kig ind og se hans go e tilbud KILDEMOES CYKLER YAMAHA KNALLERTER HENTER OG BRINGER! Åbningstider: Mand.-fred..... kl Lørdag kl Søndag LUKKET TANK BENZIN DØGNET RUNDT blyfri FYRINGSOLIE EFTER LUKKETID PÅ AUTOMAT MED Dankort - 50 kr. og 100 kr. sedler Køb din cykel hos: NØRREMARK CYKELFORRETNING PETER THYGESEN Møllevejen 77 Marstal Tlf ÆRØ UGEAVIS Møllevejen Marstal Tlf Fax SØNDAGS-SPIL Søndag d. 14. april kl i RISE MINIHAL Der spilles om: 15 x SKINKESCHNITZLER 15 x SVINEKAM 15 x GAVEKORT Ekstra-nr.: 2 x GAVEKORT Pulje 13: Kr ,- PULJE-BANKO Toyota Ærø DUNKÆR 8 x AMRK. LOTTERI 21 SPIL CHANCEN AUTO-SERVICE APS Kortsalget åbner kl TIRSDAGS-SPIL i MIFs klubhus kl d. 16. april 15 x SKINKEKØD I TERN 15 x GAVEKORT à 75 kr. 15 x GAVEKORT à 100 kr. EKSTRA-NR. 2 x SLAGTERPAKKER Vel mødt! OLE s TAXI Kortpris 9, inden kl Marstal Idrætsforening TEATER I KULTURLADEN»Nolde«(En forestilling om maleren Emil Nolde) MANDAG d. 15. april kl i Kulturladen, St. Rise Landevej 20 Løssalg kr. 150,-. Medlemmer kr. 100,-. Ungdom kr. 50,-. Tlf ÆRØ TEATERFORENING Ærø Ungdomsråd indbyder til LANPARTY på VUC i Marstal d april 2013 Lanparty d april Kom og vær med til nogle hyggelige game timer. Der vil være netadgang, men medbring selv PC og minimum 5 m. netstik. Der vil være morgenmad lørdag og søndag og fælles bestilling af pizza om aftenen. Der vil være salg af slik og sodavand (men medbring gerne selv). ADGANG: +14 år og 50 kr. for at deltage. Max. 45 deltagere. Tilmelding og spørgsmål kontakt: Søren, tlf eller via Facebook på siden Ærø Lanparty ÆRØ VINDUESPOLERING Franz Kirchgasser Tlf

12 12 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 9. APRIL 2013 G d kunder Gode kunder d fortjener fortjener tjener gode d tilbud b d bud R Ø M U H S R Å R O F I R E N E BAGER Hindbærsnitter Walesstang 4 stk. 25,- Mørk Durumbrød Spar 14,50 Spar 6,- 35,- 20,- HVER SMAG N E L I T T E G O N R A H R VORES SLAGTE Skinkekød i tern Kalve flanksteak Marineret kalvemørbrad Min. 900 gram Pr. ½ kg Min gram i Begrænset part 45,- 45,- ÅBNINGSTIDER Mandag - Fredag... kl Lørdag - Søndag... kl Bageren åbner alle dage kl Tilbudene gælder fra onsdag d. 10/ til og med lørdag d. 13/ Pr. stk 200,- Der tages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer samt udsolgte varer. 15/13 Marstal Tlf over 70 parkeringspladser lige ved døren!

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Sommerfest. Lørdag aften Jubilæumsfest med spisning, musik og dans for de voksne. 8. og 9. august 2014 som tiden går. Jubilæums Olympiade

Sommerfest. Lørdag aften Jubilæumsfest med spisning, musik og dans for de voksne. 8. og 9. august 2014 som tiden går. Jubilæums Olympiade SVIFs Jubilæums Sommerfest 8. og 9. august 2014 som tiden går 1964 1964 Jubilæums Olympiade Lørdag aften Jubilæumsfest med spisning, musik og dans for de voksne Lørdag kl. 13.00 arrangeret af SVIFs udvalg

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende

ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet. At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At tage afsked i eget hjem en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket er

Læs mere

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus Velkommen til Forsamlingsgården Sundeved Vester Sottrup Dit lokale kulturhus 2016 Foreningen for Forsamlingsgården Sundeveds formål: - At bevare Forsamlingsgården som et socialt og kulturelt samlingssted.

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014 Agdrup Posten Kolonihaveforeningen Agdrupparken Blad nr. 1 April 2014 OBS! Der tages Agdrup forbehold Posten for trykfejl! Oplag 100 stk. Kontorets åbningstid Se aktivitetskalenderen Hjemmeside www.agdrupparken.dk

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Morten Larsen, ungdomsrådet. Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen, Morten Bjerregaard

Morten Larsen, ungdomsrådet. Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen, Morten Bjerregaard 1 MØDEREFERAT Mødedeltagere Mona Jepsen Kirsten Hansesgaard Steen Mogensen Morten Bjerregaard Fraværende Kopi Sted Morten Larsen, ungdomsrådet Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård April nr. 4 Oversigt over aktiviteter i april Tirsdag d. 4 kl. 10.00 Torsdag d. 7 kl. 10.15 Tirsdag d. 12 kl. 10.00 Torsdag d.14 kl. 10.15 Tirsdag d. 19 kl. 10.00 Torsdag d.21 kl. 10.15 Tirsdag d.26 kl.

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Torsdag den 30. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Brunhilde Sørensen fortæller om sin flugt som 5-årig fra Østpreussen i 1945. Se Medborgerklubbens annonce.

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Iben Eriksen. Privatrådgiver. Dir. tlf: 6520 4841. Vilhelm M. Nielsen Privatrådgiver Dir. tlf: 6520 4850. Chefrådgiver

Iben Eriksen. Privatrådgiver. Dir. tlf: 6520 4841. Vilhelm M. Nielsen Privatrådgiver Dir. tlf: 6520 4850. Chefrådgiver Kerteminde Cup 2009 Jørgen O. Schou Afdelingsdirektør Dir. tlf: 6520 4840 Bente Granhøj Jensen Hovedkasserer Dir. tlf: 6520 4934 Iben Eriksen Dir. tlf: 6520 4841 Jesper Petersen Dir. tlf: 6520 4852 Rene

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND LIV OG LEDSAGELSE Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter som udbydes af Psykiatri og Handicap,

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske Sdr. Vium Nyt Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015 God påske Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. maj 2015 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10. april

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

Formanden har ordet. I ønskes glædelig jul samt et godt nytår og ser frem til et godt samarbejde i 2016 til gavn for foreningen.

Formanden har ordet. I ønskes glædelig jul samt et godt nytår og ser frem til et godt samarbejde i 2016 til gavn for foreningen. Januar 2016 Formanden har ordet Året er ved at rinde ud og vi går snart mod lysere tider. Vi i bestyrelsen har efter konstituering ligesom prøvet at kigge fremad, så der vil ikke stå så meget om det forgående

Læs mere

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk Program Sommer 2013 Forord ved formanden En lang og kold vinter er nu forbi, der har været god tid til at få materialet gjort i stand og alle ved at gamle tavler bør være smeltet og vasket inden jul og

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Sang og musik. Foredrag om Lemvig Kommune

Sang og musik. Foredrag om Lemvig Kommune Program 2017 1 Indhold Sang og musik v/ Jan Lilholt... 3 Foredrag om Lemvig Kommune... 3 Generalforsamling... 4 Tur til Thyborøn... 4 Tur til Samsø... 5 Ferietur til Thüringen... 5 Virksomhedsbesøg på

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften:

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn August 2015 Startopstilling til cykelsponsorløb 2015 Indhold: * Familiegrilaften: * Bypedeller: * Gudstjeneste i ældreboliger:

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016 Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup vinterhalvåret 2015/2016 Hold dig opdateret på hjemmesiden: www.hvidbjergborgerforening.dk Er din husstand endnu ikke medlem - men ønsker at blive det denne

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 1. Kære medlem Bestyrelsens ønsker dig og din familie et rigtig godt nytår

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 1. Kære medlem Bestyrelsens ønsker dig og din familie et rigtig godt nytår Nyhedsbrev nr. 1 Den 8. januar 2012 Kære medlem Bestyrelsens ønsker dig og din familie et rigtig godt nytår 2011 Vi har oplevet endnu et fantastisk år i Kerteminde Kajakklub i 2011. Det kan vi især takke

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Kære børn og forældre!

Kære børn og forældre! Kære børn og forældre! Torsdagsbrev den 15.september 2005 Nyt fra Dynes Nyt til Årsplanen: Torsdag den 17. november kl. 19.00: Informationsmøde om bh. klasse 06/07. Onsdag den 11. januar 2006 kl. 19.30:

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Formandens side Af Christian Stounberg

Formandens side Af Christian Stounberg Formandens side Af Christian Stounberg Kære medlem Du sidder nu med 2007 udgaven af det grønne blad i hånden og det er mit lod at give bladet og aktiviteterne i og omkring Vejle Jagtforening et par ord

Læs mere

BYFEST. Byfest for alle. Kom og vær med! Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni. Sankthansfest tirsdag den 23.

BYFEST. Byfest for alle. Kom og vær med! Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni. Sankthansfest tirsdag den 23. SEVEL I BEVÆGELSE 2015 REVYHOLDET 2015 Byfest for alle Sankthansfest tirsdag den 23. juni BYFEST Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni Kom og vær med! Program for Sankthansfest byfesten

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme Rød alene hjemme En flot, prikket tekande i keramik, skabt af Anna fra 1. kl., præsenteredes stolt på kontoret i mandags. Den strålede i stedet for solen, der havde gemt sig bag et dagsregnvejr. Oles og

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende

At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende ÆRØ KOMMUNE Ældre- og sundhedsområdet At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At tage afsked på plejecenter en vejledning til pårørende At stå overfor døden er altid svært. Dødsøjeblikket

Læs mere

Velkommen til Brogårdshøj!

Velkommen til Brogårdshøj! Velkommen til Brogårdshøj! Denne velkomst er tænkt som en hjælp til Dem og Deres pårørende. Velkomsten indeholder en række oplysninger i forbindelse med indflytning og ophold i Brogårdshøj. Har De spørgsmål,

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 Passer din bank ordentligt på din økonomi? Lad os se på din privatøkonomi med friske øjne. En ny bank kan måske give din økonomi det lille løft i hverdagen, der giver

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007.

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

SuperBrugsen Ølgod - Hodde Kro Løbet

SuperBrugsen Ølgod - Hodde Kro Løbet Resultatliste SuperBrugsen Ølgod - Hodde Kro Løbet Lørdag d. 8. oktober 2011 Idet vi takker for deltagelsen i SuperBrugsen Ølgod - Hodde Kro Løbet, fremsender vi hermed resultatet af jeres anstrengelser.

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN februar 2012 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej november 2012 På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk Side 2 HER PÅ BAKKEN november 2012 Redaktionen

Læs mere

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus Velkommen til Forsamlingsgården Sundeved Vester Sottrup Dit lokale kulturhus 2014 Foreningen for Forsamlingsgården Sundeveds formål: - At bevare Forsamlingsgården som et socialt og kulturelt samlingssted

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Februar 2007 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Sidste tilmelding til Foredrag onsdag den 28. februar FOREDRAG Kostkompasset mandag den 5. marts kl. 19.00 Generalforsamling torsdag den 15. marts kl. 19.30

Læs mere

Knæk & Bræk. Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning

Knæk & Bræk. Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning Knæk & Bræk Årgang: 10 - September 2010 Niklas Østergaard, vinder individuel serie 3 RAHS Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Velkommen Til Plejecentret Sjælsø. Plejeboligerne Soldraget 33 A D.

Velkommen Til Plejecentret Sjælsø. Plejeboligerne Soldraget 33 A D. Velkommen Til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 33 A D. Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder----------------------------------- 46 11 16 10 Afdelingsleder

Læs mere

nyt Juleoptog i Lunde. Aktivitetskalender for sognets beboere November 2010

nyt Juleoptog i Lunde. Aktivitetskalender for sognets beboere November 2010 nyt Aktivitetskalender for sognets beboere Juleoptog i Lunde. November 2010 Hej alle børn og voksne! Så har vi igen haft kontakt til julemanden, og han har bekræftet, at han igen i år lægger vejen forbi

Læs mere