QosmioEngine: Avanceret videobehandling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "QosmioEngine: Avanceret videobehandling"

Transkript

1 teknisk artikel qosmioengine QosmioEngine: Avanceret videobehandling Qosmio forener videofunktionerne af høj kvalitet fra QosmioEngine og QosmioPlayer, Harman Kardon- højttalere og Dolby Home Theatre ægte surroundlyd, digitale afspilnings- og optagefunktioner samt netværk i hjemmet i den bedste mobile hub til intelligent underholdning. Denne artikel forklarer funktionerne i og fordelene ved én af kerneteknologierne i Qosmio-serien, nemlig QosmioEngine. Denne hybridteknologi til software og hardware leverer forbedret videofunktionalitet til 3D-spil, visning af multimedieindhold, dvdfilm og meget mere.

2 Hvad er QosmioEngine? Produkterne indeholder QosmioEngine, som er et softwaresystem, der tilbyder uovertruffen videobehandling til levering af en visuel oplevelse af høj kvalitet. Omkring QosmioEngine findes komponenter til understøttelse af analoge tv- og videosignaler samt digitale multimediesignaler (MPEG2). QosmioEngine udfører en række videobehandlingsfunktioner, bl.a. forbedringer af den generelle ydeevne, monitor-indgangsfunktionen og hjælpeprogrammet Toshiba Picture Enhancement. Desuden giver Qosmios intuitive brugergrænseflade, bl.a. QosmioPlayer og fjernbetjeningen, nem adgang til disse forbedringer.

3 Generelle videoforbedringer Digital skarphed QosmioEngine gør billederne klarere, både i vandret og lodret retning, så indtrykket af de mindste detaljer forbedres. Sammen med funktionen Kantforbedring kan denne proces øge den kontrast, der vises i billedets kantfunktioner, som bringer de mindste detaljer til udtryk. Se selv de mindste detaljer: Kanten på billedet er gjort skarpere og nemmere at genkende. Bedre sort-hvid-visning Mørke billeder har en tendens til at skjule farvekontrasten, mens den ofte udviskes på lyse billeder. Funktionen til bedre sort-hvid-visning øger kontrasten i både mørke og lyse billeder. Dette får detaljerne frem i mørke billeder, mens farverne i lyse billeder bliver mere levende. Nyd skarpe billeder med høj kontrast: Skarpere mørke billeder og mere levende lyse billeder. 3

4 LCD-overdrive Tidligere havde pixlerne på LCD-skærme en meget lang opdateringstid. Ved hurtigt skiftende billeder (som viser hurtige bevægelser eller hurtige farveskift) skal hver pixel hurtigt ændre den viste farve. De traditionelle LCD-skærmes noget forsinkede visning kan resultere i skygger og sløret visning i forbindelse med afspilning af hurtigt skiftende billeder. Funktionen LCD-overdrive i QosmioEngine øger de synlige opdateringstider i de områder af videobillederne, der påvirkes af dette, hvilket dermed reducerer den sløring, der opfattes i videobilleder med hurtige bevægelser. På denne måde kan actionfilm, spil og sportsoptagelser samt andre hurtigt skiftende billeder ses klart hvilket giver en spændende action-oplevelse. Tag del i handlingen: Blødere, klarere billeder i videoklip med hurtige bevægelser. De-interlacing Mange analoge videosignaler overfører data i et interlaced format, hvor alle de ulige scanningsbilleder i et billede vises først, hvorefter alle de lige linjer vises. I forbindelse med hurtigt skiftende billeder kan dette resultere i et hakkende billede, fordi billedet har ændret sig en lille smule imellem overførslen af de ulige og lige linjer. Processen de-interlacing samler det overførte signal, fletter de ulige og lige linjer og justerer dem, så det hakkende indtryk fjernes. Den resulterende progressive scanning gør billederne klarere og blødere. Se skarpe, bløde billeder: Reduktion af hakker i kanten på interlaced videoklip med hurtige bevægelser.

5 Farvejustering QosmioEngine indeholder en grundig proces til test af kontrolparametrene for gamma, lysstyrke og farvebalancen i en video. Dette virker proaktivt ved at sikre en korrekt visning af billeder, hvad angår farver og lysstyrke, som giver et renere, virkelighedstro billede (f.eks. vises gul som rigtig gul og ikke blandet med rød). Enestående virkelighedstro farver: Mere ægte farvebalance.

6 Forbedret monitor-indgangsfunktion Qosmio-enheden har en monitor-indgangsfunktion, så LCD-skærmen kan anvendes til visning af analog video, digital video og grafik. Hvad kan du bruge denne funktion til? Du kan f.eks. tilslutte en camcorder eller videobåndoptager for at se video. Kantforbedring og digital støjreduktion giver en forbedret visning ved denne monitor-indgangsfunktion. Dette er begge funktioner, som er særligt vigtige for visning af analogt videoindhold. Fleksibel visning: Monitor ind-funktion via den dedikerede video-indgang ved siden af S-video-indgangen. Kantforbedring Ved visning af analogt videoinput (f.eks. fra en camcorder eller videobåndoptager) er kantkontrasten på videokilden ofte ringe defineret. QosmioEngine indeholder en kantforbedringsproces, der tilføjer eller erstatter graduering og segmenterede pixler i billedet, så visningsoplevelsen bliver bedre. Dette trækker kanterne på det viste billede frem og gør det skarpere og klarere. Enestående virkelighedstro farver: Mere ægte farvebalance.

7 Digital støjreduktion Analoge videosignaler kan også overføre en stor mængde støj sammen med brugbare signaldata. QosmioEngine foretager en digital støjreduktion på videoindgangssignaler fra monitor-indgange for at filtrere pixelændringer ved højfrekvens, som er typiske for analog videostøj. Dette forbedrer kvaliteten af det viste billede og hjælper med at fjerne uskarphed og artefakter i billedet. Se forbedrede analoge videoklip: Forbedret videokvalitet via filtrering.

8 Forbedret visning med tv-tuneren Y/C-separation Analoge videosignaler pakker data som lysstyrke/mørkhed og farvebalance i den samme del af signalet. Derved skal farvevisninger separere Y- (mørkhed) og C-dataene (farvebalance) for at gøre billedet brugbart. Denne proces er svær at udføre, og effekten af de enkelte metoder, der anvendes til dette, varierer, afhængigt af det indgående signalformat (f.eks. tv-signalerne NTSC eller PAL/SECAM). Qosmios tv-tuner foretager sofistikeret Y/C-separation, som hjælper med at reducere flimren, farveudtværing og artefakter i det viste billeder, hvilket giver et klart, skarpt og velbalanceret billede. Få et bedre billede: Reduceret flimren og skarpere, mere ægte farvebalance. Tidskorrektion Forringede eller uregelmæssige videosignaler (f.eks. signalet fra gamle, slidte videobånd) giver uklare billeder, da tidsindstillingen for impulser i videosignalet ikke længere er ensartet. Qosmios tidskorrektionsproces hjælper med at håndtere forringede videosignaler, rekonstruere og vise billeder i korrekt regelmæssig tid, hvilket giver et klart og skarpt billede. Bedre timing, bedre billeder: Skarpere billeder med mindre forvrængning. Digital støjreduktion Digital støjreduktionligesom med monitor-indgangskilden i Qosmio foretages der også støjreduktion på tv-indgangssignaler, som hjælper med at reducere den støj, der altid findes i videodata.

9 Hjælpeprogrammet Toshiba Picture Enhancement Forskellige lysforhold kan ændre opfattelsen af et billede drastisk, da vores øjne opfatter selv små ændringer i lysintensitet. I et mørkt rum kræves der f.eks. en langt mindre lysstyrke for at opnå den samme opfattelse af kontrast. Hjælpeprogrammet Toshiba Picture Enhancement: Windows-brugergrænseflade. Hjælpeprogrammet Picture Enhancement gør det nemt og hurtigt for brugerne at justere den måde, som QosmioEngine projicerer videobilledet på LCD-skærmen på. Med dette hjælpeprogram kan brugerne foretage justeringer, så der opnås en ideel visning under en langt større række lysforhold end den visning, der er typisk for traditionelle LCDskærmsystemer. Hjælpeprogrammet Toshiba Picture Enhancement: QosmioPlayer-brugergrænseflade.

10 Hurtig og nem visning med QosmioPlayer eller fjernbetjening Samtlige videoforbedringsfunktioner kan bruges via de forskellige, intuitive brugergrænseflader, som er integreret i Qosmio. Denne multifunktionelle, mobile underholdnings- og informationshub er udviklet, så det bliver hurtigere og nemmere for brugerne at se tv eller andet multimedieindhold. Her er to nemme måder, som du styre din underholdningsoplevelse på: Underholdning ved tryk på én knap: Når du bruger QosmioPlayer, er det ikke engang nødvendigt at tænde selve computeren for at bruge LCD-skærmen, heller ikke, når du vil se dvd-film eller tv. Du skal blot trykke på AV-knapperne på QosmioPlayer for at styre visningen (se tv, justere lys- eller lydstyrke, styre multimedieafspilning osv.). AV-knapper: AV-knapperne, der sidder over tastaturet, giver nem adgang til QosmioPlayer. Underholdning ved hjælp af fjernbetjening: Brug fjernbetjeningen til at styre QosmioPlayer. Når operativsystemet Microsoft Windows XP Media Centre Edition kører, kan du bruge fjernbetjeningen til at justere lydindstillinger, skifte program og styre multimedieafspilningsfunktionen. Uanset hvad du vælger, kan du udnytte QosmioEngine fuldt ud, så du får en uovertruffen visningsoplevelse. Oversigt QosmioEngine leverer sammen med lydsystemet, QosmioPlayer, fjernbetjeningen og Toshibas avancerede visningsteknologi en unik, mobil hubløsning af høj kvalitet, som opfylder brugernes krav om konvergens. Oplev det bedste inden for tv, multimedie, 3D-grafik, lyd og video med Qosmio. Teknisk artikel Qosmio Engine Toshiba Europe GmbH. Mens Toshiba har gjort sit for at sikre nøjagtigheden af de oplysninger, der forekommer heri, på tidspunktet for udgivelsen, kan produktspecifikationer, konfigurationer, priser og tilgængeligheden af system/komponent/indstillinger ændres uden forudgående varsel. Hvis du vil se de nyeste produktoplysninger om computeren, eller holde dig ajour med de forskellige computerprogrammer og hardwaretyper, kan du besøge Toshibas websted på adressen

QosmioEngine Avanceret videobehandling

QosmioEngine Avanceret videobehandling QosmioEngine Avanceret videobehandling Qosmio forener videofunktionerne af høj kvalitet fra QosmioEngine og QosmioPlayer, Harman Kardon højttalere og SRS TruSurround XT surroundsound, digitale afspilningsog

Læs mere

Oplev video og lyd, når det er bedst

Oplev video og lyd, når det er bedst artikel SateLlite p100 Satellite p100 Oplev video og lyd, når det er bedst Toshibas bærbare Satellite P100 leverer bedre personligt digitalt indhold. Satellite P100, der er udviklet med henblik på at håndtere

Læs mere

HVAD ER MEDIA CENTER EDITION 2005?

HVAD ER MEDIA CENTER EDITION 2005? ARTIKEL MEDIA CENTER EDITION HVAD ER MEDIA CENTER EDITION 2005? MICROSOFT WINDOWS XP MEDIA CENTER EDITION 2005, BEDRE KENDT SOM MCE, LEVERER DET ULTIMATIVE INDEN FOR HJEMMEUNDERHOLDNING TIL COMPUTERBRUGERE.

Læs mere

Qosmio: Hør forskellen

Qosmio: Hør forskellen Qosmio: Hør forskellen PERSONAL COMPUTER LCD TV WITH TM TRUBRITE DISPLAY HDD/DVD Qosmio forbedret lydoplevelse RECORDER VIRTUAL SURROUND Med lanceringen af Qosmio, et mobilt underholdnings- og informationssystem,

Læs mere

Qosmio Intelligent underholdning

Qosmio Intelligent underholdning Qosmio Intelligent underholdning Hvis man kunne opfinde en drømmemaskine, hvad skulle den så kunne gøre? Da Toshiba spurgte fokusgrupper og gennemførte markedsanalyser for at finde svaret på dette spørgsmål,

Læs mere

KØBERVEJLEDNING. Toshiba-FUNKTION

KØBERVEJLEDNING. Toshiba-FUNKTION Toshiba-FUNKTION TILBAGE TIL SKOLEN TILBAGE TIL SKOLEN KØBERVEJLEDNING Uanset om der er tale om en studerende, en lærer eller en skole, der skal købe udstyr til et klasselokale, tilbyder Toshiba et stort

Læs mere

Toshiba EasyGuard i brug:

Toshiba EasyGuard i brug: Toshiba EasyGuard i brug Toshiba EasyGuard i brug: tecra a5 Få mobil produktivitet i helt nye dimensioner. Toshiba EasyGuard indeholder en række funktioner, der hjælper mobile erhvervskunder med at opfylde

Læs mere

storemore Højkapacitetslager

storemore Højkapacitetslager storemore Højkapacitetslager Få mere at vide om, hvordan du kan få bestilt mere og få masser af underholdning, mens du er på farten Hvad er StoreMore? Toshibas StoreMore er lagerløsningen med stor kapacitet,

Læs mere

Toshiba og Intel: spændende, personlig digital underholdning på farten

Toshiba og Intel: spændende, personlig digital underholdning på farten Teknisk artikel Toshiba og Intel Toshiba og Intel: spændende, personlig digital underholdning på farten Drevet af Intel Centrino Duo-mobilteknologi Toshiba har udviklet nye bærbare pc er, så du kan få

Læs mere

Toshiba EasyGuard i brug:

Toshiba EasyGuard i brug: Toshiba EasyGuard: i brug Toshiba EasyGuard i brug: portégé m400 DEN ULTRABÆRBARE TABLET PC, DER KLARER DET HELE. Toshiba EasyGuard indeholder en række funktioner, der hjælper mobile erhvervskunder med

Læs mere

Toshiba og Intel Centrino Duo-mobilteknologi til erhverv

Toshiba og Intel Centrino Duo-mobilteknologi til erhverv Toshiba og Intel Centrino Duo-mobilteknologi til erhverv Tech-Brief-2006-02-NAPA-DA I erhvervslivet er den bærbare pc i dag det essentielle mobilitetsværktøj til produktion og kommunikation. Det værktøj

Læs mere

IMPONERENDE HOME CINEMA EPSON PROJEKTORER TIL HJEMMEBIOGRAFEN

IMPONERENDE HOME CINEMA EPSON PROJEKTORER TIL HJEMMEBIOGRAFEN IMPONERENDE HOME CINEMA EPSON PROJEKTORER TIL HJEMMEBIOGRAFEN DEN GØR DIG ÅNDELØS 2006 Twentieth Century Fox Film Corporation and Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved Se de nyeste film i High Definition

Læs mere

Nu kommer bredbånds-wwan: hvilken betydning har det for den mobile professionelle bruger?

Nu kommer bredbånds-wwan: hvilken betydning har det for den mobile professionelle bruger? artikel Nu kommer bredbånds-wwan Nu kommer bredbånds-wwan: hvilken betydning har det for den mobile professionelle bruger? Problemfri højhastighedsforbindelse er i stadig stigende grad blevet nøglen til

Læs mere

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+ previous next Med et ultra tyndt 40" LED TV fra Samsung får du en imponerende billedoplevelse med uovertruffen lysstyrke, farvemætning og kontrastforhold. Nye en mere intensiv billedoplevelse i 1080 p

Læs mere

Vurdering af billedmanipulation Opgave 1

Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Beskriv de enkelte funktioner i dit tegneprogram... Er der tale om en korrektion eller en modifikation? Før vi kan begynde at kategorisere de forskellige funktioner

Læs mere

Vær opmærksom på, at funktioner og specifikationer kan være forskellige fra land til land.

Vær opmærksom på, at funktioner og specifikationer kan være forskellige fra land til land. Denmark KDL-32V4500 http://www.sony.dk Dette dokument blev oprettet den 2008-05-23 32" (81 cm) BRAVIA HD Ready V4500 LCD-TV i "draw the LINE"- designkonceptet og elegant Piano Black. Det har en MPEG-4

Læs mere

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL MANUAL SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL MANUAL SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL MANUAL SI-707138 DANSK -PAKNINGENS INDHOLD -TEKNISKE SPECIFIKATIONER -HARDWAREINSTALLATION -GARANTI MULTIMEDIA PLAYER 2,5 SATA CASING

Læs mere

Få skarpere, klarere billeder

Få skarpere, klarere billeder Salgsfolder for Danmark () Philips DVD-afspiller HDMI 1080p USB 2.0 DivX Ultra CinemaPlus DVP2880/12 Få skarpere, klarere billeder med HDMI 1080p-upscaling Din drømmeafspiller med fejlfri, virkelighedstro

Læs mere

Vær opmærksom på, at funktioner og specifikationer kan være forskellige fra land til land.

Vær opmærksom på, at funktioner og specifikationer kan være forskellige fra land til land. Denmark KDL-46W4000 http://www.sony.dk Dette dokument blev oprettet den 2008-05-23 46" (117 cm) BRAVIA 1080p ægte HD W4000 LCD-TV med "draw the LINE"- design, klare billeder takket være BRAVIA ENGINE 2,

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

RADEON 9200 SERIE. Brugervejledning P/N 137-40501-10

RADEON 9200 SERIE. Brugervejledning P/N 137-40501-10 RADEON 9200 SERIE Brugervejledning P/N 137-40501-10 Copyright 2003, ATI Technologies Inc. Alle rettigheder forbeholdt. ATI og alle ATI-produktnavne samt navne på ATI-produktfunktioner er varemærker og/eller

Læs mere

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre.

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre. Billedkabler præsentation HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er den nye standard for overførsel af video og audio-signaler mellem forskellige enheder som TV/Fladskærme/DVD-afspiller/PC/DVBmodtagere

Læs mere

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a Smart TV kan det dér med film, programmer og applikationer Oplev en helt dimension af fjernsynskigning med Samsung Smart TV og Samsung Apps-platformen. Samsung Apps er en hastigt voksende samling af internetforbundne

Læs mere

3M tilbyder unikke løsninger til at gøre dine præsentationer perfekte!

3M tilbyder unikke løsninger til at gøre dine præsentationer perfekte! Digital Wall Display Digital White Board og Digital Easel Digital Media System 700 serie Digital Media System 800 serie Digitale projektorer Overhead projektorer 3M tilbyder unikke løsninger til at gøre

Læs mere

Digitalvideo. Brugervejledning

Digitalvideo. Brugervejledning Digitalvideo Brugervejledning Dk 2 Indhold Introduktion Oversigt over digitalvideo... 3 Brug af betjeningspanelet... 4 Strømtilslutning... 5 Funktioner... 6 Funktionsskifter... 8 Filmfunktion Optagelse

Læs mere

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen Macab ST2300 IP Gert Kaae Hansen 2012 Den nye software indeholder nye funktioner som gør det muligt at afspille filer direkte fra et NAS drev, kigge på video klip fra Youtube og se eller høre POD cast

Læs mere

TEKNISK ARTIKEL MERE END DATASIKKERHED MERE END DATASIKKERHED

TEKNISK ARTIKEL MERE END DATASIKKERHED MERE END DATASIKKERHED TEKNISK ARTIKEL MERE END DATASIKKERHED MERE END DATASIKKERHED TECH-2005-09-Data-Security-DK 1 TPM (TRUSTED PLATFORM MODULE, PÅLIDELIGT PLATFORMSMODUL) REPRÆSENTERER DET NYESTE INDEN FOR SIKKERHEDSTEKNOLOGIER.

Læs mere

Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder

Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder Gary Rebholz Vegas Pro software med fire sofistikerede video anvendelsesområder, som du kan bruge til at analysere din video og få indblik i farvekorrektion filtrering,

Læs mere

Vejledning til DigiTeach digitalt mikroskop

Vejledning til DigiTeach digitalt mikroskop Vejledning til DigiTeach digitalt mikroskop 15.06.12 0768.15 AA Mikroskopets opbygning Objektiver Alle objektiverne er produceret i henhold til DINstandard. 40x og 60x objektiverne er med fjedrende front,

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

Nye BRAVIA tv med HD-opløsning og overlegen kontrast

Nye BRAVIA tv med HD-opløsning og overlegen kontrast Side 1 af 15 Forum Nyheder Artikler Guides Anmeldelser Links FAQ Nyheds breve Køb salg Hardware Billeder Kontakt Thorvalds 21 marts 2006 Parat til digital modtagelse fra DR og TV2 Nye BRAVIA tv med HD-opløsning

Læs mere

Grafik & billedbehandling

Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Billedbehandling af tre forskellige opgaver med hver deres fokusområde, korrigering af lys og skygge, forlængelse af baggrund samt retouchering. Udarbejdelse af vektorbaseret

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang Support Tak, fordi du har valgt et NETGEAR-produkt. Når du har installeret enheden, skal du finde serienummeret på etiketten på produktet og bruge det til at registrere dit produkt

Læs mere

Kom godt i gang NSZ-GS7. Netværksmedieafspiller. Skærmbilleder, betjening og specifikationer kan ændres uden varsel.

Kom godt i gang NSZ-GS7. Netværksmedieafspiller. Skærmbilleder, betjening og specifikationer kan ændres uden varsel. Kom godt i gang DK Netværksmedieafspiller NSZ-GS7 Skærmbilleder, betjening og specifikationer kan ændres uden varsel. Kom godt i gang: ON/STANDBY Tænder og slukker afspilleren. Styring af tilsluttede enheder

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

Medicinsk billeddannelse

Medicinsk billeddannelse Medicinsk billeddannelse Introduktion Billedtyper - Opgaver Billedegenskaber Billedbehandling Lars Møller Albrecht Lars.moeller.albrecht@mt.regionsyddanmark.dk Billedtyper Analog f.eks. billeder, malerier,

Læs mere

Digitalt TV og Digital modtager

Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV er en betegnelse for det TV signal, du modtager. Når man taler Digitalt TV taler man også tit om DVB, henholdsvis DVB T, DVB C eller DVB S. DVB står for Digital

Læs mere

Overfør dine videobånd. til pc'en 42 STÆRKT LÆSERTILBUD! I FORDELSZONEN. Nyt program: Hent dine videobånd til pc en med Debut Video Capture.

Overfør dine videobånd. til pc'en 42 STÆRKT LÆSERTILBUD! I FORDELSZONEN. Nyt program: Hent dine videobånd til pc en med Debut Video Capture. STÆRKT LÆSERTILBUD! KØB EN VIDEO GRABBER TIL SUPERPRIS SE MERE PÅ NÆSTE SIDE Overfør dine videobånd I FORDELSZONEN Nyt program: Hent dine videobånd til pc en med Debut Video Capture. til pc'en Når du har

Læs mere

Internet@TV med Samsung Apps

Internet@TV med Samsung Apps HT-C5500 leverer HD-billede og lyd, der matcher dit Samsung HD TV. Med dette hjemmebiosystem får du fantastiske billeder og mange tilslutningsmuligheder. Internet@TV med Samsung Apps Samsungs eksklusive

Læs mere

Toshiba EasyGuard i brug: Portégé M300

Toshiba EasyGuard i brug: Portégé M300 Den ultimative og robuste all-in-one ultrabærbare pc. Toshiba EasyGuard består af en række funktioner, der hjælper erhvervskunder med at opfylde deres behov for større datasikkerhed, avanceret systembeskyttelse

Læs mere

Toshiba præsenterer Satellite Click Mini 2-i-1: En 2-i-1 computer som tilpasser sig til dig

Toshiba præsenterer Satellite Click Mini 2-i-1: En 2-i-1 computer som tilpasser sig til dig Toshiba præsenterer Satellite Click Mini 2-i-: En 2-i- computer som tilpasser sig til dig En laptop med alle kendte funktioner og en fleksibel laptop i en enhed på 22.6 cm (8.9 ) til en overkommelig pris

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012 IrfanView Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5 Installer plugins...6

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Følg med os ind i en ny epoke med High-Definition underholdning

Følg med os ind i en ny epoke med High-Definition underholdning Følg med os ind i en ny epoke med High-Definition underholdning HIGH-DEFINITION VIDEO: DEN NYE STANDARD FOR BILLEDOPLEVELSER High-Definition video fra HDTV transmissioner eller HD medier som Blu-ray discs,

Læs mere

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8)

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Web Services-protokollen gør det muligt for brugere af Windows Vista (SP2 eller højere), Windows 7 og Windows

Læs mere

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Velkommen til Picasa! Start med at importere dine billeder til programmet. (1-2) 1) Inde i hovedbiblioteket trykker du på Importer, og du

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide LEOGICS Pen-tablet Hurtig installationsguide Velkommen Tak for købet af LEOGICS PT-1001 Pen-tablet. Du vil opdage hvor nemt det er at styre din computer ved brug af en digital pen i stedet for en mus.

Læs mere

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Denne udskrift fra Digitaliseringen er en orientering om, hvorledes du skal forholde dig i forhold til modtagelse af digitalt tv via kabel tv eller fællesantenne.

Læs mere

Din guide til digitalt kabel-tv

Din guide til digitalt kabel-tv Din guide til digitalt kabel-tv 1 Digitalt kabel-tv fra 6. januar 2009 Digitalt tv i dag og i fremtiden På generalforsamlingen den tirsdag den 27. maj 2008 besluttede medlemmerne af Jyllinge Kabel-TV Forening

Læs mere

Gratis-programmerne Picasa og Photo Story

Gratis-programmerne Picasa og Photo Story Digital I T C A F E E Foto Computerklubben inviterer dig indenfor i Aktivitetscentrets it-café for at demonstrere og fortælle om gode erfaringer med forskellige smarte programmer, som du kan bruge på computeren.

Læs mere

Videoprojektor. Mærke: LG Model: RD-JT50 XGA

Videoprojektor. Mærke: LG Model: RD-JT50 XGA Videoprojektor Mærke: LG Model: RD-JT50 XGA Tænd Tryk på og hold Power-knappen i mere end et sekund. Sluk Tryk på og hold Power-knappen i mere end et sekund. Når en power-off boks fremkommer på skærmen

Læs mere

Videomatic VEO. Din personligt tilpassede synsløsning

Videomatic VEO. Din personligt tilpassede synsløsning Videomatic VEO Din personligt tilpassede synsløsning Indhold Firmaet Produkter Introduktion VEOlution Videomatic VEO Nøglefordele 10 moduler 24 læsesystemer VEO udvalg af skærme VEO udvalg af kameraer

Læs mere

Køb af DVD afspiller

Køb af DVD afspiller Køb af DVD afspiller Markedet for DVD afspillere er stort, og der er mange producenter, der udbyder DVD afspillere. Som med meget andet HiFi, så gælder det også for DVD afspillere, at i langt de fleste

Læs mere

Tastevejledning til Photo Story 3 for Windows

Tastevejledning til Photo Story 3 for Windows Tastevejledning til Nyt projekt... 2 Import af billeder... 2 Tekster og billedeffekter... 4 Billedbevægelse og speak... 5 Lydeffekter... 7 Konvertering til film... 9 Afslutning... 11 Photo Story 3 er et

Læs mere

20 GODE GRUNDE TIL AT ALLE BØR VÆLGE EN THINKPAD ELLER EN THINKCENTRE NÆSTE GANG. THINKVANTAGE -TEKNOLOGI OG DESIGN

20 GODE GRUNDE TIL AT ALLE BØR VÆLGE EN THINKPAD ELLER EN THINKCENTRE NÆSTE GANG. THINKVANTAGE -TEKNOLOGI OG DESIGN 20 GODE GRUNDE TIL AT ALLE BØR VÆLGE EN THINKPAD ELLER EN THINKCENTRE NÆSTE GANG. THINKVANTAGE -TEKNOLOGI OG DESIGN Klik her ThinkVantage -teknologi og design er karakteristiske innovationer på ThinkPad

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

Skype for Business i UCSJ

Skype for Business i UCSJ Skype for Business i UCSJ UCSJ DIGITAL Table of Contents...3 Hvad er Skype for Business... 4 Hvordan får jeg Skype for Business?... 13 Hvilke krav er der til min computer eller bærbare enheder?... 17 Advarsel...

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Til Digital Modtager med harddisk optager Åben kassen med Digital Modtageren og kontroller at alle delene er der. Digital modtager med harddisk Fjernbetjening HDMI kabel Scart kabel

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

JØRGEN KOCH. Word 2013 for alle

JØRGEN KOCH. Word 2013 for alle JØRGEN KOCH Word 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE Et nyt og moderne Word... Indledning KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Word Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Brugergrænsefladen... 12 Båndet...

Læs mere

Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid

Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid Brug Welch Allyn CardioPerfect workstation-software til at administrere dine kardiopulmonale testdata Alle Welch Allyns kardiopulmonale

Læs mere

Billedfremkaldelse hos fotohandleren

Billedfremkaldelse hos fotohandleren Billedfremkaldelse hos fotohandleren Jeg bruger Foto.com, de er de billigste, har godt papir, godt kalibreret udstyr (god farve gengivelse), dårlig hjemmeside og lang leveringstid. Der findes mange andre

Læs mere

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS MANUAL NI-707525 DANSK HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Først og fremmest vil vi gerne takke dig, fordi du har købt en ICIDU Homeplug-adapter. Med denne 200 Mbps

Læs mere

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO INDHOLD Funktioner... 3 Produkt beskrivelse... 4 DAB Tilstand... 4 FM Tilstand... 7 Alarm indstilling... 8 Standby... 10 2 Funktioner 1 STAND BY Tænd / Sluk radioen ON or

Læs mere

Divar - Archive Player. Betjeningsvejledning

Divar - Archive Player. Betjeningsvejledning Divar - Archive Player DA Betjeningsvejledning Divar Archive Player Betjeningsvejledning DA 1 Dansk Divar Digital Versatile Recorder Divar Archive Player Operation manual Contents Getting started................................................

Læs mere

HP WEBKAMERA BRUGERVEJLEDNING

HP WEBKAMERA BRUGERVEJLEDNING HP WEBKAMERA BRUGERVEJLEDNING v4.3.da Part number: 5992-4251 Copyright 2008 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP-produkter

Læs mere

Din brugermanual HP COMPAQ PRESARIO A961EM

Din brugermanual HP COMPAQ PRESARIO A961EM Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP COMPAQ PRESARIO A961EM i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD

BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD BRUGERVEJLEDNING TIL HP WEBKAMERA HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows og Windows Vista er amerikanske registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation.

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5

Læs mere

Motorola Phone Tools. Kvikstart

Motorola Phone Tools. Kvikstart Motorola Phone Tools Kvikstart Indhold Minimumskrav... 2 Før installering Motorola Phone Tools... 3 Installering af Motorola Phone Tools... 4 Installering og konfigurering af mobil enhed... 5 Registrering

Læs mere

Indhold. Brug af Beo4 fjernbetjeningen, 4. Detaljeret beskrivelse af knapperne på Beo4, 6 Daglig betjening og avancerede funktioner med Beo4 knapper

Indhold. Brug af Beo4 fjernbetjeningen, 4. Detaljeret beskrivelse af knapperne på Beo4, 6 Daglig betjening og avancerede funktioner med Beo4 knapper Beo4 Vejledning Indhold 3 Brug af Beo4 fjernbetjeningen, 4 Detaljeret beskrivelse af knapperne på Beo4, 6 Daglig betjening og avancerede funktioner med Beo4 knapper Tilpasning af Beo4, 9 Sådan konfigureres

Læs mere

Din antenneforening har valgt Canal Digital

Din antenneforening har valgt Canal Digital Din antenneforening har valgt Canal Digital Nu er det din tur til at vælge tv, internet og telefoni 10464_Brochure_Olstykke.indd 1 23/07/09 8:46:33 Digitalt kabel-tv fra 15. september 2009 Digitalt tv

Læs mere

Velkommen Vejledning til hurtig betjening

Velkommen Vejledning til hurtig betjening DA Trådløs multimedieadapter SLM5500 Velkommen Vejledning til hurtig betjening 1 Installer Tilslut Nyd det Kartonens indhold Welcome Quick start guide 1 Install Connect Enjoy a. SLM5500 trådløs multimedieadapter

Læs mere

1 Pakke. Installationsvejledning. Farvestyring af LCD-farveskærm. Vigtigt

1 Pakke. Installationsvejledning. Farvestyring af LCD-farveskærm. Vigtigt Installationsvejledning Farvestyring af LCD-farveskærm Vigtigt Læs PRECAUTIONS (FORHOLDSREGLER), denne installationsvejledning og brugervejledningen på cd-rommen omhyggeligt for at blive fortrolig med

Læs mere

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg Mobiltelefonen som videokamera i Steen Grønbæk Mercantec Viborg 1 Video i - Lærer-/skoleproduceret video Typer Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden anvendes der ikke tid på

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.:

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 406856-081 April 2006 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne mediekort med computeren. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

UPPLEVA Integrerede tv- og lydsystemer

UPPLEVA Integrerede tv- og lydsystemer 11_014 Produktguide UPPLEVA Integrerede tv- og lydsystemer Godt at vide Hærdet glas skal behandles forsigtigt! Glasset kan pludselig gå i stykker, hvis kanten er beskadiget, eller overfladen er ridset.

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.:

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 419666-081 Januar 2007 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne mediekort med computeren. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en

Læs mere

Læn dig tilbage, og lad LED TV 7-serien tage dig til en ny dimension. SMART TV åbner op for en helt ny dimension af underholdning i hjemmet, hvor

Læn dig tilbage, og lad LED TV 7-serien tage dig til en ny dimension. SMART TV åbner op for en helt ny dimension af underholdning i hjemmet, hvor Læn dig tilbage, og lad LED TV 7-serien tage dig til en ny dimension. SMART TV åbner op for en helt ny dimension af underholdning i hjemmet, hvor vores indbyggede Smart Hub gør det muligt for dig at interagere

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET NOD32 Antivirus leverer avanceret beskyttelse

Læs mere

Lyskontrol, energibesparelser

Lyskontrol, energibesparelser Lyskontrol, energibesparelser Samsungs HDTV er det nemmeste på jorden - og det mest behagelige for dine øjne. Samsungs unikke Eco Sensor måler, hvor intenst rummets belysning er og indstiller automatisk

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller

BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller Denne MP4-afspiller er en fuld multimedie-afspiller. Det betyder, at den kan vise fotos og e-bøger i tekstformat, optage og afspille live audio og afspille

Læs mere

Velkommen til MVVR - 1 -

Velkommen til MVVR - 1 - Velkommen til MVVR - 1 - Indhold Bliv fortrolig med MVVR... 4 Bliv fortrolig med LCD-displayet... 5 Indledning... 6 Ibrugtagning første gang... 7 Sådan tænder du for MVVR... 7 Hukommelseskapacitet... 7

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET NOD32 Antivirus

Læs mere

FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1

FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1 FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1 Du har sikkert hørt det igen og igen. Du skal lære at skyde i RAW. Men ved du, hvorfor det er så vigtigt? Og hvad det egentlig betyder for dine billeder? Lad os finde ud

Læs mere

LTC 2682/90-serien af System4 Video Management løsninger

LTC 2682/90-serien af System4 Video Management løsninger ITV LTC 2682/90-serien af System4 Video Management løsninger LTC 2682/90-serien af System4 Video Management løsninger Ægte triplex Samtidig afspilning og live-visning på flere skærme Afspilning af seks

Læs mere

Calisto 610. USB-højttalertelefon med ledning. Brugervejledning

Calisto 610. USB-højttalertelefon med ledning. Brugervejledning Calisto 610 USB-højttalertelefon med ledning Brugervejledning Indhold Velkommen 3 Systemkrav 3 Hvad er der i æsken? 4 Kontrolknapper på højttalertelefonen 5 Pc-tilslutning og opkald 6 Plantronics Hub-software

Læs mere

Lynstart. Kontroller, at du har alle de komponenter, der er vist i Figur 1. (Etiketter inkluderet i pakken kan variere.) Figur 1. Lynstartvejledning

Lynstart. Kontroller, at du har alle de komponenter, der er vist i Figur 1. (Etiketter inkluderet i pakken kan variere.) Figur 1. Lynstartvejledning Lynstart Kontroller, at du har alle de komponenter, der er vist i Figur 1. (Etiketter inkluderet i pakken kan variere.) Garantikort Lynstartvejledning Litium-ion-batteri D1-etiketkassette USB-kabel LabelManager

Læs mere