Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter"

Transkript

1 1 Bulgarien bjerglandet med de brede sandstrande Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

2 2 Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Bulgarien Vi håber, I har fundet jer godt til rette, slapper af og nyder jeres ferie. Her i håndbogen finder I mange informationer om jeres rejsemål, som vi håber, I vil få glæde af i løbet af jeres ferie. Vi gør opmærksom på, at restauranter, forretninger osv. i denne håndbog samt andet udleveret materiale er nævnt som forslag - og dermed ikke er et udtryk for vores anbefaling af det pågældende sted. Skulle I have yderligere spørgsmål, vil jeres rejseleder altid hjælpe. Vi ønsker jer en god og oplevelsesrig ferie. Med venlig hilsen Falk Lauritsen Rejser Service inkluderet hos Falk Lauritsen Rejser Informationsmøde Med mindre I rejser På egen hånd, inviterer vi til informationsmøde, hvor vores rejseledere giver jer en række praktiske informationer og oplysninger om Bulgarien og fortæller om jeres mange oplevelsesmuligheder. Her kan I også få svar på de spørgsmål, som I måtte have i forbindelse med jeres ferie. Mød jeres rejseleder Vores rejseledere besøger flere gange ugentligt jeres hotel/ feriekompleks. I kan se hvornår i informationsmappen ved receptionen. 24-timers servicetelefon Hvis I ikke har mulighed for at træffe rejselederne på hotellet på de fastsatte tidspunkter, er I velkomne til at kontakte jeres rejseleder på servicetelefonen døgnet rundt:

3 falk lauritsen rejser - indhold Indhold 3 Bulgarien 4 Sunny Beach 6 Nessebar 8 Top 5 seværdigheder 10 Flora og Fauna 12 Praktiske oplysninger 13 Det bulgarske køkken 24 Gode restauranter 26 Drikkevarer 27 Shopping og indkøb 28 Oplevelser i Bulgarien 29

4 4 om Bulgarien - falk lauritsen rejser Bulgarien Landet med de charmerende kystbyer Et stort bulgarsk kvindekor blander sig med den næsten tranceagtige messen fra en langskægget, ortodoks præst, og bag de ældgamle, tykke kirkemure genlyder gaderne af drenge, der spiller sækkepiber samt af høj, hårdtpumpet og insisterende Balkan popmusik - tilsat umiskendelige orientalske rytmer. Vil man prøve at synge med, er der noget for enhver smag. Et kulturelt miks Bulgarien er et land formet af mange forskellige påvirkninger, som bl.a. kan forklares gennem landets ekstremt brogede historie, hvor landet både har været selvstændigt kongedømme, men har også i århundreder været trykket under fode af skiftende magthavere: byzantinerne, osmannerne og kommunisterne. Under begge de to verdenskrige valgte man desuden forkert side, og sluttede sig til Tyskland og aksemagterne. I dag er Bulgarien medlem af EU, men frit og selvstændigt, og trods betragtelige økonomiske udfordringer er de fleste bulgarere glade for på samme tid at være blevet herre i eget hus og en del af Europa. Landet og rejsemålene Bulgarien ligger på Balkan-halvøen i den sydøstlige del af Europa ud til Sortehavet med adgang til ca. 360 km strand og kystlinje. Mod nord grænser Bulgarien op til Rumænien, mod syd til Grækenland og Tyrkiet og mod vest til de tidligere jugoslaviske republikker Makedonien og Serbien. Efter 2. Verdenskrig overtog kommunisterne styret i Bulgarien, og da de trak sig tilbage efter murens fald i 1989, var det svært at få rettet op på økonomien. Mange regeringer har forsøgt at få styr på økonomien. Først ved parlamentsvalget i 2001 blev der valgt en leder, der kunne bestride posten som præsident - Georgi Parvanov. Bulgarien blev optaget i EU i 2007, hvilket har medvirket til en forbedret økonomi. Det officielle sprog i landet er bulgarsk, som i vores ører minder meget om russisk. Men for bulgarerne er det lige så forskelligt, som tysk og dansk er for os. Ud over bulgarsk tales der bl.a. også tyrkisk. Det skyldes, at Bulgarien i næsten 500 år var besat af tyrkerne, hvilket også afspejles i en række forskellige madretter, og i forhold til religiøs overbevisning, hvor ca. 12 % af befolkningen er muslimer. Størstedelen af bulgarerne er dog bulgarsk ortodokse. Hovedstaden Sofia er landets regerings- og kulturcentrum og samtidig landets største by med omkring 1,2 millioner indbyggere, men langt de fleste turister tager dog til badebyerne ved Sortehavskysten.

5 falk lauritsen rejser - om Bulgarien 5 Fakta om Bulgarien Areal: 110,910 km² Officielle sprog: bulgarsk Valuta: Lev (BGN) Befolkning: Ca. 8 millioner Gennemsnitlig levealder: 77 for kvinder, 69 for mænd Hovedstad: Sofia (Ca. 1,2 mio. indbyggere) Religion: Omkring 90 procent af indbyggerne er bulgarsk ortodokse Regeringsform: Parlamentarisk republik med præsident og premierminister Verdenskultur: Syv steder og bygningsværker i Bulgarien er beskyttet af UNE- SCO som verdenskulturarv. Det gælder bl.a. oldtidsbyen Nessebar, der ligger ved kysten blot få kilometer fra det populære ferieområde Sunny Beach. Bulgarien Bulgarien er inddelt i 263 kommuner og 28 regioner. Sunny Beach tilhører Burgas regionen. Burgas ligger 35 km. syd for Sunny Beach og er med sine godt indbyggere den 4. største by i Bulgarien I Burgas er der gode muligheder for shopping, og her kan man sidde på en af de mange fortovscafeer og studere det bulgarske storbyliv. I byens sommerteater i strandparken afholdes der koncerter sommeren igennem. Feriebyerne i Bulgarien er populære. Særligt Sunny Beach ved den nordlige Sortehavskyst, som for mange er blevet synonym med flotte, gyldne sandstrande og afslappende badeferie men som også rummer mange fine kulturelle oplevelser. Tæt på Sunny Beach ligger f.eks. verdenskulturbyen Nessebar, der er rig på spændende arkitektur, gamle kirker og farverig ikonografi. Længere sydpå ligger den lille, gamle fiskerby Sozopol, der historisk har været et populært ferieasyl for forfattere og kunstnere. Her er fine sandstrande og gode bademuligheder, men også snævre, brostensbelagte gader med hyggelige, små cafeer. Storbyen Burgas ligger blot en kort bustur væk, og vil man ud at mærke naturen bide, er der chance for at se sumpskildpadder og andet spændende dyreliv i naturreservatet Ropotamo. Det er kun 20 år siden, at Bulgarien holdt sine første frie valg efter kommunismens kollaps og Bulgarien er fortsat et nyt ferieland. Mange har dog allerede fået øjnene op for det fine miks af broget kultur og intense naturoplevelser, og med ca solskinstimer fra starten af maj til slutningen af september er Sortehavskysten bestemt et attraktivt rejsemål.

6 6 sunny Beach falk lauritsen rejser Sunny Beach Sunny Beach er Bulgariens største turistrejsemål,og er hjemsted for mere end 120 hoteller, som i en årrække har udvidet byen.sunny Beach har kun en lille lokalbefolkning, men i sommermånederne besøges byen af mange hundrede tusinde turister. I Sunny Beach og Nessebar får I både det oprindelige Bulgarien med den lokale charme, og alle de moderne turistaktiviteter, der gør ferien afslappende og familievenlig. Sunny Beach er fyldt med aktiviteter og ferieoplevelser. Her summer strandene af liv, hvor I kan nyde solen og det svalende hav. Om aftenen får I feriestemning på de mange restauranter og barer. Og på byens diskoteker kan I danse hele natten. Sunny Beach Igennem mange år var det kun Bulgariens egen befolkning, der flittigt brugte Sunny Beach som feriemål, dog uden at der skete den store vedligeholdelse. Efter kommunismens fald i begyndelsen af 1990 erne blev hotellerne privatejede, og byen ændrede udseende til det, vi ser i dag. Sunny Beach byder på mange aktiviteter og ferieoplevelser. I dagtimerne er strandene godt besøgt, hvor solen og det svalende hav nydes i fulde drag. Mange vælger også at holde en dags pause fra strandlivet og tage på udflugt i oplandet omkring

7 falk lauritsen rejser - sunny beach 7 Sunny Beach for at opleve det ægte Bulgarien. Om aftenen summer de mange restauranter og barer af feriestemning, hvor menukortene byder på spændende lokale og internationale retter samt ølvarianter og drinksspecialiteter fra hele verden. Natten emmer af aktivitet, og på byens diskoteker er der mulighed for at danse til den lyse morgen. Det egentlige centrum af Sunny Beach er området omkring Blomstergaden, hvor der er et stort udvalg af restauranter og barer. Det er også her, byens turistinformation og postkontor er beliggende. Områderne i resten af byen er dog ofte ligeså befolkede og stemningsfyldte som centrum. Modsat Blomstergaden ligger bazarområdet, hvor handlende fra nær og fjern sælger alt lige fra frugt til tøj og sko. Lignende boder, som dem der findes i bazarområdet, findes rundt omkring i hele byen bl.a. på gadehjørner og strandpromenaden. I boderne handles dog ofte med kopivarer, og ønsker man at være sikker på originalitet og kvalitet, skal man til Burgas eller Varna for at handle.

8 8 nessebar - falk lauritsen rejser Nessebar I Nessebar kan I opleve den gamle bydel med smalle gader, fæstninger, kirker og det arkæologiske museum. I de små boder og butikker kan I købe både souvenirs og den håndlavede keramik, som bulgarerne er kendt for. Nessebar består af to bydele den nye og den gamle. Et besøg i den gamle bydel i Nessebar er et must på ferien i Sunny Beach. Nessebars gamle bydel ligger på en lille halvø med bygningsværker, som er mere end 500 år gamle. Byen afspejler en del af Bulgariens historie bl.a. fra den tyrkiske besættelse, hvor de smalle gader mellem byhusene prægede billedet. Byen rummer også gamle fæstningsværker, som står side om side med mange af de kirker, der er blevet bygget gennem tiderne. I Nessebar finder I også det arkæologiske museum. I hele det gamle Nessebar ligger små boder og butikker, hvor der handles alt lige fra souvenirs til det håndlavede keramik, som bulgarerne er særlig kendt for.

9 falk lauritsen rejser - nessebar 9 Tager I til den nye del af Nessebar, finder I små butikker og boligbyggerier, hvor de lokale bor året rundt. I kort afstand fra hovedgaden i det nye Nessebar ligger lokale restauranter og barer, hvor menukortene kun er skrevet på bulgarsk, og hvor personalet hverken taler engelsk eller tysk. Her er priserne på mad og drikkevarer ofte en hel del lavere end i Sunny Beach og i det gamle Nessebar.

10 10 top 5 seværdigheder - falk lauritsen rejser Top 5 seværdigheder Varna Varna er Bulgariens tredjestørste by efter Sofia og Plovdiv. Intet andet sted langs kysten finder I en handelsby så rig på caféer, restauranter, modebutikker, indkøbscentre og gågader. I kan slappe af i de romerske bade, besøge delfinariet og lade jer imponere af Bulgariens næststørste kirke, Katedralkirken. Også flådemuseet, kunstgalleriet og det arkæologiske museum med en af Europas ældste guldskatte byder på spændende oplevelser. Varna blev grundlagt i 585 f.kr., men arkæologiske fund viser, at området allerede var beboet omkring 4000 f.kr. Varna er opstået på den tidligere græske handelskoloni Odessos, der blev erobret af tyrkerne i 1393 e.kr. Sozopol En af Bulgariens mest charmerende byer, der har bevaret sin historiske arv, hvilket afspejles både i bygninger og atmosfære. I Sozopol må I ikke snyde jer selv for et besøg i den gamle bydel og opleve den smukke Apollonia-kunst. I kan også gå på opdagelse i de mange gamle ruiner, kirker og det arkæologiske museum. Sozopol, der ligger på en halvø i Sortehavet ca. 35 km fra Burgas, blev grundlagt af grækerne, og den perfekte beliggenhed i forhold til søfartshandel fik byen til at blomstre. Byen var oprindeligt en fiskerby med ca indbyggere. Nessebar I Nessebar kan I opleve både den nye bydel og på den anden side ligger den gamle bydel på en klippehalvø. I Gammel Nessebar kan I gå på opdagelse langs brolagte gader med fredede huse og flere historiske kirker. I kan gøre spændende, lokale fund på de summende basarer og spændende antikbutikker i de små gader. Om dagen besøger mange turister fra de omkringliggende strande Nessebar. Men om aftenen falder der ro over byen, så I kan få en helt særlig, romantisk oplevelse på en af byens mange fiskerestauranter, der er blandt Bulgariens bedste. Og nogle endda med udsigt over Sortehavskysten. Veliko Tarnovo Veliko Tarnovo er med sine 7000 år en af de ældste byer i Bulgarien. Fantasien får frit løb ved ruinerne af den imponerende gamle kongeborg, Tzarevetz, fra 1186 med en takket borgmur, der snor sig om borgens mange bygninger. Klokken 21 forvandler lys og et stort lydanlæg borgen til et levende bygningsværk, der fortæller hele Bulgariens historie. Kazanlak Fra maj til juli får I en fantastisk oplevelse i Rosendalen. Dalen kaldes også De Thrakiske Herskeres Dal og løber fra byen Kazanlâk til Karlovo. Kazanlâk ligger i Stara Zagora-provinsen i det centrale Bulgarien, der er kendt for sin produktion af rosenolie. Derfor kaldes byen også Rosebyen. Ca. 80% af verdens rosenolieproduktion kommer fra Bulgarien, og størstedelen af produktionen stammer netop her fra.

11 falk lauritsen rejser - top 5 seværdigheder 11 Varna Sozopol Nessebar Veliko Tarnovo Kazanlak

12 12 flora & fauna - falk lauritsen rejser Flora & Fauna Flora Bulgarien har en meget smuk og varieret natur, hvor I har mulighed for at opleve flotte parker, uberørte skove, brede floder samt frodige og flotte dale og bjerge. I bjergene vokser der omkring forskellige plantearter, hvoraf de 2650 af dem bliver brugt inden for den medicinske verden. Udover dette findes der 250 planter, der er endemiske for Bulgarien. Det bulgarske landskab prydes af mange skove, faktisk er ⅓ af Bulgariens areal dækket af skov. Specielt i forårsmånederne er naturen smuk, når løvtræerne springer ud med flotte, neongrønne blade, og frugttræernes blomster pryder i hvide og lyserøde nuancer. I kan bl.a. opleve det smukke syn af solsikkerne der blomstre i slutningen af juli måned. Man plukker dem sjældent, men lader dem stå indtil de blomster ud, og så bruger man dem til at producere solsikkeolie af. I de nordvestlige dele af Bulgarien findes mange flotte naturparker, som huser adskillige sjældne, flotte blomster og træer. Ved den store bjergkæde Stara Plania kan I opleve den smukke Rosendal. Ca.80 % af verdens rosenolieproduktion kommer fra Bulgarien, og størstedelen af produktionen stammer netop herfra. Første uge i juni afholdes der hvert år en stor Rosenfestival for at fejre, at årets høst er i hus. Bulgarien består af forskellige naturområder: I nord ligger Donausletten med frugtbare jorde, hvor der dyrkes hvede og majs. I den sydlige del af sletten rejser Balkanbjergene sig, og en højderyg dækket af skove pryder landskabet. Der dyrkes korn og kartofler, mens kvæg og får avles i massevis. Syd for Balkanbjergene findes et område med store sletter, hvor Maritzafloden løber. Her dyrkes tobak, bomuld, ris og blomster. Fauna I Bulgarien finder man mere end forskellige levende dyrearter. Af eksempler kan nævnes vilde dyr, pelsdyr og krybdyr, inklusiv 383 fuglearter (hvilket svarer til 75 % af alle fuglearter i hele Europa). Ved landets kyster og floder findes 207 forskellige slags fersk- og saltvandsfisk, og ca. halvdelen af disse er at finde langs Sortehavets kyst. Mange af dyrene lever i de store nationalparker inde i landet. De mest sete dyr i Bulgarien er kronhjorte, hjorte, vildsvin, ræve, sjakaler, agerhøns, gribbe, spurve, slanger og storke.

13 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 13 Praktiske oplysninger Ambassade Den Danske Ambassade ligger i Sofia ca. 420 km fra Sunny Beach. Den Danske Ambassade, Boulevard Donkukov 54, 1504 Sofia, Tlf: Desuden ligger Det Danske Konsulat i Varna ca. 100 km fra Sunny Beach. Det Danske Konsulat, Tsar Simeon I str. 32, Varna, Tlf: Skulle I få brug for ambassadens eller konsulatets hjælp, bedes I kontakte jeres rejseleder. Aktiviteter På stranden i Sunny Beach er der mange forskellige aktiviteter. Der er bl.a. mulighed for parasailing, bananbåde og en tur på vandscooter. Priserne varierer meget fra sted til sted. Der er beskrevet flere aktiviteter i afsnittet om sport længere fremme i håndbogen. Alkohol I byen kan man købe stort set al slags alkohol, vin og øl. De lokale mærker er en hel del billigere end de importerede, hvilket ikke kun gælder i butikkerne, men også på barer og diskoteker. Apoteker Apotek hedder Apteka på bulgarsk. Der findes mange apoteker i byen og i ferieområderne, og på mange af dem står der også Pharmacy. Apotekerne har åbent til sent om aftenen, og nogle har endda døgnåbent. Husk at gemme kvitteringen samt recepten, så I kan få refunderet udgifterne, såfremt det er lægeordineret medicin. Spørg i receptionen efter det nærliggende apotek. Aviser Det kan være vanskeligt at opstøve en dansk avis i Sunny Beach og omegn. Man kan dog finde aviser på både engelsk og tysk. Savner man de danske nyheder, kan vi foreslå nyheder på nettet. Har I ikke internetadgang på hotellet, kan I benytte en nærliggende netcafé. Aqua parker Action Aquapark Sunny Beach Denne aquapark er den største i Sunny Beach og har et areal på m2 og byder på 20 forskellige aktiviteter. Her er der underholdning for vandhunde i alle aldre. Der er børnepools med aktiviteter for de små, hurtige rutsjebaner for de fartglade, og masser af muligheder for at nyde solen på en af parkens mange liggestole. Efter en tur med kildren i maven og vand i håret, er der rig mulighed for at få stillet sulten og tørsten i en af parkens barer eller restauranter. Der findes også en lille dyrepark, som er sjov for de helt små.

14 14 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser Åbent fra kl (I ydersæsonen er der åbent fra kl ). Aktiviteterne lukker en halv time før parken. Aqua Paradise Dette nye, lidt mindre vandland er beliggende i Nessebar. Her er masser af aktiviteter for hele familien, og for vovehalsene er der fritfaldsrutsjebane og den snurrende Crazy River. Dagen kan også nydes i solen på en af parkens liggestole. Når sulten sætter ind, tilbyder parken et godt udvalg af mad og drikkevarer i parkens mange barer og restauranter. Aqua Paradise ligger i udkanten af Nessebar. Åbent fra kl Der kører busser til begge vandlande fra Nessebar og Sunny Beach hele dagen (gratis). Busserne kører fra det ordinære busstop, hvor der er markeret med et skilt for det pågældende vandland. Badning ved strandene i Sunny Beach og Nessebar er badeforholdene markeret med flag. Grønt flag: Sikkert at bade. Gult flag: Der kan bades, men vær forsigtig. Rødt flag: Forbudt at bade. Det er vigtigt at respektere flagene med badesikkerhed ved strandene, da understrøm kan forekomme også på vindstille dage uden bølger. Langs strandene er der desuden livreddere. Bank / Valuta Der findes flere forskellige banker i Sunny Beach. De største er beliggende i området omkring Blomstergaden. Bankernes åbningstider er som oftest fra ca I bankerne kan der hæves og veksles penge med de fleste større internationale kreditkort. Husk at medbringe pas, når I skal veksle penge i banken. I Sozopol ligger der flere små banker i den nye bydel, hvor I kan hæve og veksle penge. Vi tilråder jer at benytte de kontant-automater, som ligger i forbindelse med bankerne. Biludlejning I Bulgarien er der gode muligheder for at leje bil. I bør være opmærksomme på, at det er utroligt vigtigt at have de rigtige forsikringer. Vi foreslår, at I lejer bil gennem Ale- Xandrov, da det er et serviceminded og velrenommeret udlejningsbureau. Yderligere information samt priser for leje af bil gennem AleXandrov kan ses i informationsmappen på hotellet/lejlighedskomplekset. I mappen kan I også læse om trafiksikkerhed på landevejene i Bulgarien. I er også meget velkomne til at kontakte rejselederne for nærmere information. Busser De lokale bybusser hedder Autobus på bulgarsk og kører langs hovedgaden og fra busstationen i Sunny Beach. På skiltet i forruden kan I se, hvortil bussen kører. I kan stige på ad alle døre, da I ikke betaler til chaufføren, men til en kontrollør. Hvis der ikke er en kontrollør på bussen, skal I betale til chaufføren, når I stiger af. I disse tilfælde kan I kun benytte fordøren. Det er forholdsvis billigt at benytte bussen. Alle busserne

15 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 15 kører fra kl. ca I kan få nærmere information om tider på busstationen, der ligger for enden af bazarområdet i Sunny Beach, men I kan ikke forvente konkrete køreplaner. Busstationen i Sozopol ligger ved indgangen til den gamle bydel. Fra busstationen kan I tage den lokale bus til Burgas, som kører fra Sozopol hver halve time mellem kl Det samme gælder, når I skal retur fra Burgas. Den sidste bus fra Burgas mod Sozopol kører kl Vær opmærksom på jeres værdigenstande i busserne, da der ofte er mange mennesker med busserne. Børn Der findes adskillige attraktioner for børn i Sunny Beach og Nessebar, og mange af dem tilbyder børnerabatter. I området ved Royal Beach Mall i Sunny Beach er der et tivoli-lignende område, hvor der er karruseller, radiobiler osv. Der findes også alverdens forlystelser af forskellig art langs strandpromenaden. I området ved Sunny Beach og Nessebar er der to større vandlande - se afsnittet under Aqua parker. Drikkepenge Drikkepenge gives overalt af alle - også af bulgarerne selv. Det er kutyme at give drikkepenge på restauranterne. Der lægges omkring 5-10 % af regningens beløb. Desuden påskønner rengøringspersonalet, kuffertdrenge, taxi- og buschauffører også en lille anerkendelse af deres arbejde i form af lidt drikkepenge. Det er dog ikke noget, I skal føle jer forpligtet til. Det er dog en god idé altid at have småmønter på jer, da det ofte koster penge at benytte toiletter på restauranter, diskoteker mv. Drikkevand I vil opleve, at bulgarerne drikker vandet direkte fra hanen. Vandet indeholder en anden bakterieflora, hvilket nemt kan give mavegener. Vi tilråder jer derfor at købe drikkevand på flaske. Drikkevand kan købes stort set alle steder som f.eks. på hotellet, i kiosker, i minimarkeder m.m. Vær dog opmærksom på, at isterninger nogle steder laves på postevand. Postevandet er dog udmærket til tandbørstning og badning. Diskoteker / Barer Om aftenen åbner sig en helt ny verden i Sunny Beach, hvor festglade gæster går fra bar til bar, og mange slutter aftenen på et af byens større diskoteker. Diskotekerne åbner omkring kl og holder ofte åbent, til der ikke længere er gæster på diskoteket. Nedenfor et udsnit af områdets mest kendte og besøgte barer og diskoteker: H.C. Andersen En af byens hyggeligste barer. Et godt sted at begynde aftenen inden byturen, hvor en hyggelig aften typisk tilbringes i selskab med andre skandinavere.

16 16 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser Viking bar Hyggelig strandbar for enden af Blomstergaden, hvor gæsterne sidder i baren eller direkte på stranden i de hyggelige strandstole. Her kan I nyde de lange sommeraftener i den udendørs bar. Olé olé En super hyggelig, lille bar med en særpræget junglestemning. På Olé Olé er det muligt at slænge sig i sofaerne på tagterrassen eller sidde ved baren i underetagen. Olé Olé er beliggende i en sidegade til Blomstergaden. Disco Iceberg er et at byens største diskoteker og vundet flere priser. Diskoteket har flere arrangementer i løbet af sommeren og besøg af forskellige danske DJ s. Beliggende et par hundrede meter fra blomstergaden. Guaba Beach Bar ligger på strandpromenaden i Sunny Beach. Her finder man et stort udvalg af lækre drinks og madretter dagen lang. Her afholdes beachparty flere gange i løbet af ugen. Den Glade Viking På byens næststørste diskotek, Den Glade Viking, er der plads til i alt 2500 mennesker. Diskoteket er stedet, hvor specielt mange skandinaver mødes. Personalet i baren er med til at sætte stemningen, og i baren kan der købes spændende drinks bl.a. drinken Hockey, som stedet er kendt for. Der er gæsteoptræden i løbet af højsæsonen. Den Glade Viking er beliggende i Sunny Beach centrum for enden af Blomstergaden. I Sozopol findes der adskillige barer samt et enkelt diskotek. Barerne ligger primært på strandpromenaden, der løber langs stranden i Sozopols nye bydel. Barerne holder åbent frem til ca. kl Diskoteket holder dog kun åbent i højsæsonen og kun om lørdagen. Start eventuelt aftenen med en alternativ sightseeing tur på Ølcyklen. Træd i pedalerne og se Sunny Beach gennem en kulørt, bulgarsk øl. Elektricitet I Bulgarien benyttes 220 volt - det er det samme som i Danmark. Stikkontakterne kan dog ikke benyttes til 3-benede stik. Fotografering Det er tilladt at fotografere de fleste offentlige steder. På enkelte offentlige seværdigheder kan der være forbud mod fotografering, i så fald vil der være skiltet med det. På seværdigheder med betalt entre skal man ofte betale yderligere for fotograferingen.her køber man en lille billet, der fungerer som fototilladelse. Det er ikke tilladt at fotografere i kirker, da det øger nedbrydelsen af de mange vægmalerier. Frugt og grøntsager Udvalget af frugt og grønt er stort set det samme i Bulgarien som i Danmark. Forskellen er, at de selv dyrker deres frugt og grønt.

17 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 17 Der er mange frugtboder rundt om i Sunny Beach, hvor I kan købe frisk frugt og grønt. Prisen er en del højere i boderne, end hvis I køber det i supermarkederne. Frugterne i boderne er til gengæld mere friskt, da det kommer direkte fra bondemanden. Helligdage 3. marts: Bulgariens befrielsesdag. Her fejres frigørelsen fra 500 års besættelse af tyrkerne. 1. maj: Arbejdernes internationale kampdag. 6. maj: Georgius og hærens dag. 6. september: Genforeningsdagen. 22. september: Uafhængighedsdagen. 1. november: Nationaldag for oprørslederne december: Juledagene. Juleaften fejres den 24. december, som vi gør det i Danmark. Bulgarerne holder af det at fejre, og de har ofte navnedage og meget andet hvor de finder anledning til at finde kagebordet eller festfyrværkeriet frem. Hennatatoveringer Vi gør opmærksom på, at hennatatoveringer kan fremkalde en allergisk reaktion. Hotelorden På hoteller og i lejlighedskomplekser forventes der ro kl Skulle I ved et uheld ødelægge noget på hotellet, er I selv erstatningspligtige herfor. Hotellet har ret til at udvise jer fra hotellet, hvis hotelordenen overtrædes groft og gentagne gange. Vær opmærksom på, at hennatatoveringer og hårfarvning kan ødelægge sengelinned og håndklæder. Dette giver hotellet ret til at opkræve et erstatningsbeløb. Hotellets håndklæder må ikke benyttes på stranden. Hovedpine, svimmelhed og kvalme Disse symptomer kan tyde på væskemangel. Drik rigeligt med vand i varmen. Vi tilråder 3 liter dagligt. Husk at alkohol og kaffe er vanddrivende og derfor har den modsatte virkning. Indkøb Der ligger mange små minimarkeder i Sunny Beach, Nessebar og Sozopol, hvor man kan købe de mest almindelige dagligvarer som mælk, brød, pålæg, chips osv. Bemærk dog, at importerede varer er dyrere, så det kan med fordel betale sig at købe de lokale varer. Nedenfor er beskrevet et udsnit om de forskellige indkøbsmuligheder: Happy Street Happy Street er Sozopols svar på shopping gaden. Her ligger mange små butikker, hvor der bliver handlet med alt lige fra frugt til beklædningsdele. Happy Street ligger i Sozopols nye bydel. Blomstergaden (Flowerstreet) På Blomstergaden i Sunny Beach er der forskellige muligheder for at handle. Der er rigtig mange butikker med mange forskellige varer som f.eks. tøj, sko, cd er og smykker. I skal dog være opmærksomme på, at mange af varerne er kopivarer. Butikkerne har ingen faste åbningstider, men de lukker sjældent før kl Strandpromenaden Hele vejen langs Strandpromenaden i Sunny Beach er der butikker, boder og kvinder der sælger broderet og hæklet håndarbejde. Man kan sagtens handle om prisen disse steder, og igen skal I være opmærksomme på, at de fleste varer er kopivarer. Butikkerne har ingen faste åbningstider, men holder åbent, så længe der er mennesker i butikkerne. Man skal være påpasselig med at handle om prisen og gribe det rigtigt an for ikke

18 18 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser at fornærme bulgarerne. Bazaren Bazaren ligger for enden af Blomstergaden. Her er et utal af boder, der sælger alt fra tøj til frugt. Der er en hyggelig markedsstemning, som er et besøg værd. I bazaren kan man handle om prisen som i de fleste andre butikker i Sunny Beach. Butikkerne i bazaren holder åbent til ca Man skal være påpasselig med at handle om prisen og gribe det rigtigt an for ikke at fornærme bulgarerne. Royal Beach Mall Dette shoppingcenter ligger i en sidegade til Blomstergaden. Her er der forretninger, hvor der sælges kopivarer, men der findes dog et andet udvalg end hos de mange gadehandlende rundt om i Sunny Beach og Nessebar. I Royal Beach Mall findes der også flere cafeer. Åbningstider: Mladost Supermarkedet er beliggende i Sunny Beach, og har et stort udvalg af forskellige dagligvarer som f.eks. frisk kød, pasta osv. Mladost ligger ved hoved-vejen bag Grand i den sydlige del af Sunny Beach. Prisniveauet er lidt lavere end de fleste minimarkeder. Mladost har døgnåbent. Bemærk, at kopivarer er ulovlige at indføre til Danmark, og at Dansk Told & Skat har ret til at konfiskere, hvad der mistænkes for at være kopivarer. I tilrådes derfor til ikke at købe nogen form for kopivarer på rejsemålet. Det samme gælder effekter fra truede eller fredede dyrearter. Bemærk derfor, at varer, hvor der er brugt elfenben, skildpaddeskjold, koraller, kobra eller krokodilleskind er ulovlige. Insekter Uanset hotelkategori kan der forekomme insekter, som f.eks. myg, myrer og kakerlakker. Bliver I generet af disse, bedes I give besked til rejselederen eller receptionen, som gerne sørger for sprøjtning. Er I generet af myg, kan I købe en myggemaskine til at sætte i stikkontakten. Den holder myggene på afstand. I kan også købe en forebyggende spray på apoteket, som sprayes på kroppen. Har myggen allerede stukket, kan I på apoteket købe lindrende creme til at tage kløen. Internet Der ligger ikke internetcafeer rundt i byen, der findes en ved busstationen i Sunny Beach og en ude ved Royal Beach Mall, som koster 5 leva pr. time. Derudover er der gratis wi-fi på mange restauranter som man kan låne, men så skal man medbringe sin egen computer. Mange af hotellerne har også internetadgang i receptionen. Hvis I selv har computer med på rejsemålet, er det mange steder muligt at benytte trådløst internetadgang i receptionsområdet.

19 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 19 Kirker I Nessebars gamle bydel ligger der omkring 16 gamle kirker. En enkelt af dem fungerer stadig som kirke. Man kan sagtens komme ind at se kirkerne, dette er dog som oftest mod entre. I kirkerne skal kvinderne have tildækkede skuldre, og i klostrene vil den påkrævede påklædning være anvist på skilte. Også i Sozopols gamle bydel ligger flere kirker fra gammel tid, som man kan komme ind at se. Her gælder det samme som i Nessebar: at skuldre skal være tildækkede og at der oftest skal betales entre for at komme ind i kirkerne. I Sunny Beach findes der ingen kirker. Hvis I vil opleve, hvordan en rigtig bulgarskortodoks kirke fungerer, skal I tage til Burgas eller deltage i en arrangeret udflugt. Læge I tilfælde af sygdom er I altid velkomnen til at kontakte jeres rejseleder, der vil være jer behjælpelig i forhold til lægehjælp. I kan også vælge selv at tage kontakt til lægen. Vi henviser til følgende lægeklinik: CK Medical/Viva Clinic Klinikken er beliggende i Sunny Beach og har åben 24 timer. De har engelsk-talende læger. Tlf. (+359) eller (+359) Vi tilråder, at I benytter CK Medical, da behandlingen er gratis ved fremvisning af det gule sygesikringskort eller forsikringspolice fra Falck Travel Care. Benytter I andre lægeklinikker, kan I risikere at komme til at betale for behandlingen. Skulle I få ordineret medicin, tages recepten med på apoteket, hvor I i første omgang selv skal betale. Husk at få recept og original kvittering ved betaling, da dette skal fremvises ved tilbagebetaling. Mod fremvisning af disse, kan I efter hjemkomst få refunderet

20 20 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser beløbet hos SOS International. Såfremt I er forsikret gennem Falck Travel Care, kan I få refunderet beløbet hos jeres rejseleder på rejsemålet. Vi gør opmærksom på, at medicinen kun kan refunderes, hvis den er receptpligtig, og såfremt den er til helbredelse af en ikke før rejsens start eksisterende sygdom. Såfremt I benytter anden læge end CK Medical og bliver indlagt på hospitalet, bedes I venligst kontakte jeres rejseleder på vores servicetelefon hurtigst muligt. Bemærk venligst, at I af forsikringsmæssige årsager og af hensyn til videre behandling i Danmark, selv skal være opmærksom på at få en kopi af journalen/lægeerklæringen med hjem. Markeder Én gang om ugen er der et mindre lokalt marked i byen Kableshkovo, der ligger ca. 15 km fra Sunny Beach. Her kommer handlende fra nær og fjern med deres grøntsager, tøj, sko osv. Det er muligt at komme til Kableshkovo med den lokale bus, der har skiltet Sunny Beach-Kableshkovo-Bourgas i forruden. Der findes ikke noget egentligt marked i Sunny Beach eller Nessebar ud over bazarområdet. Maveproblemer Der findes andre bakterier her i landet end i Danmark, hvilket kan give problemer med maven. Kontakt lægen, hvis I får problemer med maven. Orientering Gaderne i Sunny Beach har ikke navne bortset fra Blomstergaden, der ligger i centrum af byen. Navigeringen foregår via hotellerne, og det er derfor heller ikke muligt at opdrive et bykort med gadenavne. Politi Der er rigtig meget politi i gaderne i Sunny Beach. Dette er for at holde ro og orden, hvilket de gør rigtig godt. Politiet er synligt om dagen, men også i særdeleshed om natten. Politiet kører både på cykel, i bil, på scooter og rider på heste. Politistationen ligger for enden af Blomstergaden. Skulle I af en eller anden årsag blive anholdt af politiet, er det vigtigt at kontakte Den Danske Ambassade. Post Postkontor hedder Poste på bulgarsk. I Nessebar ligger postkontoret på hovedgaden i den nye bydel, mens postkontoret i Sunny Beach ligger overfor Blomstergaden. Frimærker er begrænset til stort set kun at kunne købes på postkontoret. I kan købe frankerede postkort hos jeres rejseleder, der ligeledes vil være behjælpelig, når postkortene skal sendes. Restauranter Se afsnittet Restauranter og spisesteder længere fremme i håndbogen på side 26. Solen Solen er dejlig, men der er god grund til at dyrke den med omtanke. Husk solfaktor og undgå så vidt muligt at være i solen fra 12-15, hvor solens stråler er ekstra stærke. Hvert år får ca danskere konstateret hudkræft. Pas godt på dig selv og hinanden. Strande Stranden ved Sunny Beach strækker sig over 6 km og er en dejlig bred sandstrand. I den sydlige del af stranden findes et naturistområde, som har fået tilnavnet Cacao Beach. Ved Cacao Beach er der mulighed for at surfe, og her ligger bl.a. enkelte mere eksklusive strandbarer. Pengeoverførsel Rejselederen kan være behjælpelig med overførsel af penge fra Danmark. Kontakt jeres rejseleder, hvis behovet skulle opstå.

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien Praktiske oplysninger Pas/visum Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldig i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande Thailand Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande 2 thailand KÆRE GÆST Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til Thailand. Vi håber, at I har haft en behagelig rejse, og at

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Almirida Beach Residence Kreta Grækenland

Almirida Beach Residence Kreta Grækenland N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Almirida Beach Residence Kreta Grækenland Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Rekvirér detaljeret projektbeskrivelse N Ndr. Strandvej

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

JORDAN. Ørkenlandet med de mange seværdigheder PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

JORDAN. Ørkenlandet med de mange seværdigheder PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER JORDAN Ørkenlandet med de mange seværdigheder PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 JORDAN Kære gæst Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til Jordan. Vi håber,

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

UNDERVISERARK / FACIT

UNDERVISERARK / FACIT Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest)

Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland af Henriette Hansen 15. juni 2013 Hotel Amari er et lejlighedshotel på det græske fastland beliggende i en lille skov kun 30 m fra strand. Landsbyen

Læs mere

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter Super Læserrejsetilbud KUN fra kr. 2.699 pr. voksen KUN fra kr. 940 pr. barn Tyrkiet - Side i samarbejde med Herning Folkeblad/Midtjyllands Avis og Spies Side ligger på en halvø, omgivet af lange sandstrande.

Læs mere

Velkommen til Tyrkiet *

Velkommen til Tyrkiet * Velkommen til Tyrkiet * ALT, HVAD DU HAR BRUG FOR AT VIDE OM DINE GUIDER / OPLEVELSER / UDFLUGTER / PRAKTISK INFORMATION / HJEMREJSE VELKOMMEN TIL TYRKIET! Alle vi guider og aktivitetsguider byder dig

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

ISRAEL ISRAEL. Samlingspunkt for de tre største verdensreligioner PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

ISRAEL ISRAEL. Samlingspunkt for de tre største verdensreligioner PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER ISRAEL ISRAEL Samlingspunkt for de tre største verdensreligioner PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 ISRAEL Kære gæst Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

Energi til hele skidagen

Energi til hele skidagen Energi Til Hele Skidagen - 1 - Energi til hele skidagen En rapport fra skifitness.dk af Anja Bolbjerg De fleste kender fornemmelsen af at gassen går ud af ballonen op ad skidagen. Den sædvanlige kost på

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Fire fantastiske strandvillaer 65 km. syd for Hua Hin.

Fire fantastiske strandvillaer 65 km. syd for Hua Hin. Fire fantastiske strandvillaer 65 km. syd for Hua Hin. The HideAway består af 4 luksus villaer, direkte på stranden, kun 45 min syd for Hua Hin, Thailand. Alle villaerne har egne swimmingpools, og direkte

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet Årets bedste Firmatur Nyhed Drageskibet Sjovt og nemt Store oplevelser for alle Vi har de sjoveste rammer for årets firmatur sammen med jeres familier uanset, om I er 20 eller mange tusinde deltagere.

Læs mere

Bulgarien rundrejse Eventyret starter her. 8 dage med oplevelser, udfordringer, kultur, god mad & drikke, samt forkælelse

Bulgarien rundrejse Eventyret starter her. 8 dage med oplevelser, udfordringer, kultur, god mad & drikke, samt forkælelse Bulgarien rundrejse Eventyret starter her 5 5, D r. V a s i l a k i P a pa d op o l u V a r na 9 0 1 0, B ul g ar i a T e l. : +3 5 9 8 9 7 92 5 0 7 0 c o nt ac t @g o o dl i f e bul g a ri a. c om w ww.

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Barcelona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Barcelona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Barcelona Baseret på 18 deltagere Verden er fuld af fascinerende byer med adgang til unikke oplevelser og gode faciliteter. Blandt dem alle har Barcelona en særlig stjerne hos Eventcom

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere

Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere Besøg Beatles gamle gennembruds-by og kom tæt på en storby i rivende udvikling. Hamburg er en af Tysklands ældste og mest velhavende byer, men det

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

have det skønt og præcis, som du vil

have det skønt og præcis, som du vil Paradise Lost Kunsten at gøre absolut ingenting En gang var vi bare de bedste til at servere præcis den morgenmad, som en rigtig skiløber har brug for at kunne fokusere på det, han eller hun elsker mest.

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts Studietur Berlin mandag d. 9 - Fredag d. 13 Mandag d. 9 Afrejse fra Horsens Gymnasium Kl. 08.00 Forventet ankomst i Berlin kl. 15.00 Indkvartering på værelser Tirsdag d. 10 Onsdag d. 11 9-11 Besøg i bydelen

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Velkommen til Prag. HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet

Velkommen til Prag. HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet Velkommen til Prag HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet BELIGGENHED 2 PRAKTISKE OPLYSNINGER OM LEJLIGHEDEN: Lejligheden er på ca. 80 m² og består af en kombineret stue/køkken,

Læs mere

Bangkok Koh Samui Explorer

Bangkok Koh Samui Explorer Bangkok Koh Samui Explorer Rejsen i hovedpunkter Længde: 14 dage / 13 nætter (Maj Oktober 2009) Højdepunkter: Længde: 14 dage / 13 nætter Start: Bangkok Slut: Bangkok Højdepunkter: Bangkok, Dinner Cruise,

Læs mere

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI 02c STOMI INFO Spis godt Lev godt ILEOSTOMI Gode råd til dig som har en ileostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd, der er indeholdt i denne brochure er

Læs mere

Australian Open 2014 med

Australian Open 2014 med Australian Open 2014 med Fra 8995,- pr. person Eksklusiv og unik tennisoplevelse Fantastiske Melbourne og Australien Se de største tennisstjerner i aktion Egne tenniseksperter guider dig gennem turneringen

Læs mere

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Hovedstadens eksklusive åndehul At bo på Østerbro har altid været forbundet med en vis prestige, og historisk set har det hovedsagligt

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA Miami og New York Oplev Florida og New York på samme rejse. Først har du seks dage ved Miami Beach. Slap af på den berømte strand, og nyd stemningen langs Ocean Drive i de varme tropenætter. Eller lej

Læs mere

UdflugteriCape Town Side 1 af 4 Nyhedsbrev Kontakt Om Albatros SØG tlf. +45 36 98 98 98 Rejs med hjerte, hjerne & holdning Forside Rejser Destinationer Rejsetyper Gå på opdagelse Praktisk information Etik

Læs mere

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering Vi skræddersyr firmafester, events og teambuildingforløb til dine behov. Du og din virksomhed kan vælge alt fra arrangementer af nogle timers varighed til længerevarende engagementer. Vi har plads fra

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Tak for godt samarbejde til forældre og personale som påbegyndte arbejdet med Klippigårdens kostpolitik foråret 2000.

Tak for godt samarbejde til forældre og personale som påbegyndte arbejdet med Klippigårdens kostpolitik foråret 2000. 1 2 Indhold: Forord og formål Kostpolitik Aldersvarende mad Småt spisende børn Allergi Kontakt med børnehaven Børn fra fremmed kulturer Morgenmad Madpakken Eftermiddag Drikkevarer Fødselsdag Slik Festlige

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler.

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler. Vores Summerhome er beliggende i Highland Reserve, Davenport, 15 min. kørsel syd for Orlando og lige midt i Florida. Perfekt beliggenhed, hvis man vil opleve Floridas mangfoldighed. Det er dejligt bolig/ferie

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI 02b STOMI INFO Spis godt Lev godt KOLOSTOMI Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Sidste skoledag. En festlig dag

Sidste skoledag. En festlig dag Sidste skoledag En festlig dag Sidste skoledag Et vellykket initiativ på sidste skoledag Flere kommuner har gjort et stort stykke arbejde i forbindelse med sidste skoledag. Fx har man i Esbjerg, gennem

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Oktoberfesten er traditionen tro blevet afholdt hvert år siden 1810. I de store festtelte serveres der store kolde pilsnere og grillkylling, og

Læs mere

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME App. L Ensolleille SAINTE MAXIME Sainte Maxime er indbegrebet af den syd-franske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved den gamle

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka Efter et intenst program i Sri Lanka er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE

DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE DANSK STUDIE CENTER MEXICO - COACHINGREJSE Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2013: 9,8 UD AF 10 C SCOACHINGREJSE NOGLE REJSER, NOGLE UDDANNER SIG, ANDRE GØR BEGGE DELE! Dansk Studie Center har specialiseret

Læs mere

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her.

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Mød os Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Vi har bøgeskoven og den nye Naturparken Hindsgavl Dyrehave som nærmeste naboer. Omgivelser der giver indtryk, og som er

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Castello delle Forme

Castello delle Forme Castello delle Forme Firenze MARCHE TOSCANA Assisi Perugia UMBRIEN Castello delle Forme Umbrien, Italiens grønne hjerte - centralt beliggende øst for Toscana, nord for Rom og med en masse spændende byer

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole.

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole. Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram Sæson 2015-16 Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser www.langelandungdomsskole.dk Lykkeposeophold Kender du det med at købe en lykkepose i fx Matas?

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

Årets bedste. Firmatur. Få en hel dags sjove oplevelser sammen. med 10 n forlystelse

Årets bedste. Firmatur. Få en hel dags sjove oplevelser sammen. med 10 n forlystelse Årets bedste Firmatur Få en hel dags sjove oplevelser sammen KÆMPE N YHED Bondegå rdsland med 10 n ye forlystelse r Firmatur for alle Verdensklasse-sjov i Djurs Sommerland Få årets sjoveste dag i Nordens

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Villa Sea La Vie Sætter nye høje standarder for eksklusive strandejendomme 5 soveværelser / 666m2 / privat swimming pool. 20 meter strandlinje.

Villa Sea La Vie Sætter nye høje standarder for eksklusive strandejendomme 5 soveværelser / 666m2 / privat swimming pool. 20 meter strandlinje. Pragtfuld villa direkte på stranden, syd for Hua Hin. Villa Sea La Vie Sætter nye høje standarder for eksklusive strandejendomme 5 soveværelser / 666m2 / privat swimming pool. 20 meter strandlinje. Villa

Læs mere