Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter"

Transkript

1 1 Bulgarien bjerglandet med de brede sandstrande Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

2 2 Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Bulgarien Vi håber, I har fundet jer godt til rette, slapper af og nyder jeres ferie. Her i håndbogen finder I mange informationer om jeres rejsemål, som vi håber, I vil få glæde af i løbet af jeres ferie. Vi gør opmærksom på, at restauranter, forretninger osv. i denne håndbog samt andet udleveret materiale er nævnt som forslag - og dermed ikke er et udtryk for vores anbefaling af det pågældende sted. Skulle I have yderligere spørgsmål, vil jeres rejseleder altid hjælpe. Vi ønsker jer en god og oplevelsesrig ferie. Med venlig hilsen Falk Lauritsen Rejser Service inkluderet hos Falk Lauritsen Rejser Informationsmøde Med mindre I rejser På egen hånd, inviterer vi til informationsmøde, hvor vores rejseledere giver jer en række praktiske informationer og oplysninger om Bulgarien og fortæller om jeres mange oplevelsesmuligheder. Her kan I også få svar på de spørgsmål, som I måtte have i forbindelse med jeres ferie. Mød jeres rejseleder Vores rejseledere besøger flere gange ugentligt jeres hotel/ feriekompleks. I kan se hvornår i informationsmappen ved receptionen. 24-timers servicetelefon Hvis I ikke har mulighed for at træffe rejselederne på hotellet på de fastsatte tidspunkter, er I velkomne til at kontakte jeres rejseleder på servicetelefonen døgnet rundt:

3 falk lauritsen rejser - indhold Indhold 3 Bulgarien 4 Sunny Beach 6 Nessebar 8 Top 5 seværdigheder 10 Flora og Fauna 12 Praktiske oplysninger 13 Det bulgarske køkken 24 Gode restauranter 26 Drikkevarer 27 Shopping og indkøb 28 Oplevelser i Bulgarien 29

4 4 om Bulgarien - falk lauritsen rejser Bulgarien Landet med de charmerende kystbyer Et stort bulgarsk kvindekor blander sig med den næsten tranceagtige messen fra en langskægget, ortodoks præst, og bag de ældgamle, tykke kirkemure genlyder gaderne af drenge, der spiller sækkepiber samt af høj, hårdtpumpet og insisterende Balkan popmusik - tilsat umiskendelige orientalske rytmer. Vil man prøve at synge med, er der noget for enhver smag. Et kulturelt miks Bulgarien er et land formet af mange forskellige påvirkninger, som bl.a. kan forklares gennem landets ekstremt brogede historie, hvor landet både har været selvstændigt kongedømme, men har også i århundreder været trykket under fode af skiftende magthavere: byzantinerne, osmannerne og kommunisterne. Under begge de to verdenskrige valgte man desuden forkert side, og sluttede sig til Tyskland og aksemagterne. I dag er Bulgarien medlem af EU, men frit og selvstændigt, og trods betragtelige økonomiske udfordringer er de fleste bulgarere glade for på samme tid at være blevet herre i eget hus og en del af Europa. Landet og rejsemålene Bulgarien ligger på Balkan-halvøen i den sydøstlige del af Europa ud til Sortehavet med adgang til ca. 360 km strand og kystlinje. Mod nord grænser Bulgarien op til Rumænien, mod syd til Grækenland og Tyrkiet og mod vest til de tidligere jugoslaviske republikker Makedonien og Serbien. Efter 2. Verdenskrig overtog kommunisterne styret i Bulgarien, og da de trak sig tilbage efter murens fald i 1989, var det svært at få rettet op på økonomien. Mange regeringer har forsøgt at få styr på økonomien. Først ved parlamentsvalget i 2001 blev der valgt en leder, der kunne bestride posten som præsident - Georgi Parvanov. Bulgarien blev optaget i EU i 2007, hvilket har medvirket til en forbedret økonomi. Det officielle sprog i landet er bulgarsk, som i vores ører minder meget om russisk. Men for bulgarerne er det lige så forskelligt, som tysk og dansk er for os. Ud over bulgarsk tales der bl.a. også tyrkisk. Det skyldes, at Bulgarien i næsten 500 år var besat af tyrkerne, hvilket også afspejles i en række forskellige madretter, og i forhold til religiøs overbevisning, hvor ca. 12 % af befolkningen er muslimer. Størstedelen af bulgarerne er dog bulgarsk ortodokse. Hovedstaden Sofia er landets regerings- og kulturcentrum og samtidig landets største by med omkring 1,2 millioner indbyggere, men langt de fleste turister tager dog til badebyerne ved Sortehavskysten.

5 falk lauritsen rejser - om Bulgarien 5 Fakta om Bulgarien Areal: 110,910 km² Officielle sprog: bulgarsk Valuta: Lev (BGN) Befolkning: Ca. 8 millioner Gennemsnitlig levealder: 77 for kvinder, 69 for mænd Hovedstad: Sofia (Ca. 1,2 mio. indbyggere) Religion: Omkring 90 procent af indbyggerne er bulgarsk ortodokse Regeringsform: Parlamentarisk republik med præsident og premierminister Verdenskultur: Syv steder og bygningsværker i Bulgarien er beskyttet af UNE- SCO som verdenskulturarv. Det gælder bl.a. oldtidsbyen Nessebar, der ligger ved kysten blot få kilometer fra det populære ferieområde Sunny Beach. Bulgarien Bulgarien er inddelt i 263 kommuner og 28 regioner. Sunny Beach tilhører Burgas regionen. Burgas ligger 35 km. syd for Sunny Beach og er med sine godt indbyggere den 4. største by i Bulgarien I Burgas er der gode muligheder for shopping, og her kan man sidde på en af de mange fortovscafeer og studere det bulgarske storbyliv. I byens sommerteater i strandparken afholdes der koncerter sommeren igennem. Feriebyerne i Bulgarien er populære. Særligt Sunny Beach ved den nordlige Sortehavskyst, som for mange er blevet synonym med flotte, gyldne sandstrande og afslappende badeferie men som også rummer mange fine kulturelle oplevelser. Tæt på Sunny Beach ligger f.eks. verdenskulturbyen Nessebar, der er rig på spændende arkitektur, gamle kirker og farverig ikonografi. Længere sydpå ligger den lille, gamle fiskerby Sozopol, der historisk har været et populært ferieasyl for forfattere og kunstnere. Her er fine sandstrande og gode bademuligheder, men også snævre, brostensbelagte gader med hyggelige, små cafeer. Storbyen Burgas ligger blot en kort bustur væk, og vil man ud at mærke naturen bide, er der chance for at se sumpskildpadder og andet spændende dyreliv i naturreservatet Ropotamo. Det er kun 20 år siden, at Bulgarien holdt sine første frie valg efter kommunismens kollaps og Bulgarien er fortsat et nyt ferieland. Mange har dog allerede fået øjnene op for det fine miks af broget kultur og intense naturoplevelser, og med ca solskinstimer fra starten af maj til slutningen af september er Sortehavskysten bestemt et attraktivt rejsemål.

6 6 sunny Beach falk lauritsen rejser Sunny Beach Sunny Beach er Bulgariens største turistrejsemål,og er hjemsted for mere end 120 hoteller, som i en årrække har udvidet byen.sunny Beach har kun en lille lokalbefolkning, men i sommermånederne besøges byen af mange hundrede tusinde turister. I Sunny Beach og Nessebar får I både det oprindelige Bulgarien med den lokale charme, og alle de moderne turistaktiviteter, der gør ferien afslappende og familievenlig. Sunny Beach er fyldt med aktiviteter og ferieoplevelser. Her summer strandene af liv, hvor I kan nyde solen og det svalende hav. Om aftenen får I feriestemning på de mange restauranter og barer. Og på byens diskoteker kan I danse hele natten. Sunny Beach Igennem mange år var det kun Bulgariens egen befolkning, der flittigt brugte Sunny Beach som feriemål, dog uden at der skete den store vedligeholdelse. Efter kommunismens fald i begyndelsen af 1990 erne blev hotellerne privatejede, og byen ændrede udseende til det, vi ser i dag. Sunny Beach byder på mange aktiviteter og ferieoplevelser. I dagtimerne er strandene godt besøgt, hvor solen og det svalende hav nydes i fulde drag. Mange vælger også at holde en dags pause fra strandlivet og tage på udflugt i oplandet omkring

7 falk lauritsen rejser - sunny beach 7 Sunny Beach for at opleve det ægte Bulgarien. Om aftenen summer de mange restauranter og barer af feriestemning, hvor menukortene byder på spændende lokale og internationale retter samt ølvarianter og drinksspecialiteter fra hele verden. Natten emmer af aktivitet, og på byens diskoteker er der mulighed for at danse til den lyse morgen. Det egentlige centrum af Sunny Beach er området omkring Blomstergaden, hvor der er et stort udvalg af restauranter og barer. Det er også her, byens turistinformation og postkontor er beliggende. Områderne i resten af byen er dog ofte ligeså befolkede og stemningsfyldte som centrum. Modsat Blomstergaden ligger bazarområdet, hvor handlende fra nær og fjern sælger alt lige fra frugt til tøj og sko. Lignende boder, som dem der findes i bazarområdet, findes rundt omkring i hele byen bl.a. på gadehjørner og strandpromenaden. I boderne handles dog ofte med kopivarer, og ønsker man at være sikker på originalitet og kvalitet, skal man til Burgas eller Varna for at handle.

8 8 nessebar - falk lauritsen rejser Nessebar I Nessebar kan I opleve den gamle bydel med smalle gader, fæstninger, kirker og det arkæologiske museum. I de små boder og butikker kan I købe både souvenirs og den håndlavede keramik, som bulgarerne er kendt for. Nessebar består af to bydele den nye og den gamle. Et besøg i den gamle bydel i Nessebar er et must på ferien i Sunny Beach. Nessebars gamle bydel ligger på en lille halvø med bygningsværker, som er mere end 500 år gamle. Byen afspejler en del af Bulgariens historie bl.a. fra den tyrkiske besættelse, hvor de smalle gader mellem byhusene prægede billedet. Byen rummer også gamle fæstningsværker, som står side om side med mange af de kirker, der er blevet bygget gennem tiderne. I Nessebar finder I også det arkæologiske museum. I hele det gamle Nessebar ligger små boder og butikker, hvor der handles alt lige fra souvenirs til det håndlavede keramik, som bulgarerne er særlig kendt for.

9 falk lauritsen rejser - nessebar 9 Tager I til den nye del af Nessebar, finder I små butikker og boligbyggerier, hvor de lokale bor året rundt. I kort afstand fra hovedgaden i det nye Nessebar ligger lokale restauranter og barer, hvor menukortene kun er skrevet på bulgarsk, og hvor personalet hverken taler engelsk eller tysk. Her er priserne på mad og drikkevarer ofte en hel del lavere end i Sunny Beach og i det gamle Nessebar.

10 10 top 5 seværdigheder - falk lauritsen rejser Top 5 seværdigheder Varna Varna er Bulgariens tredjestørste by efter Sofia og Plovdiv. Intet andet sted langs kysten finder I en handelsby så rig på caféer, restauranter, modebutikker, indkøbscentre og gågader. I kan slappe af i de romerske bade, besøge delfinariet og lade jer imponere af Bulgariens næststørste kirke, Katedralkirken. Også flådemuseet, kunstgalleriet og det arkæologiske museum med en af Europas ældste guldskatte byder på spændende oplevelser. Varna blev grundlagt i 585 f.kr., men arkæologiske fund viser, at området allerede var beboet omkring 4000 f.kr. Varna er opstået på den tidligere græske handelskoloni Odessos, der blev erobret af tyrkerne i 1393 e.kr. Sozopol En af Bulgariens mest charmerende byer, der har bevaret sin historiske arv, hvilket afspejles både i bygninger og atmosfære. I Sozopol må I ikke snyde jer selv for et besøg i den gamle bydel og opleve den smukke Apollonia-kunst. I kan også gå på opdagelse i de mange gamle ruiner, kirker og det arkæologiske museum. Sozopol, der ligger på en halvø i Sortehavet ca. 35 km fra Burgas, blev grundlagt af grækerne, og den perfekte beliggenhed i forhold til søfartshandel fik byen til at blomstre. Byen var oprindeligt en fiskerby med ca indbyggere. Nessebar I Nessebar kan I opleve både den nye bydel og på den anden side ligger den gamle bydel på en klippehalvø. I Gammel Nessebar kan I gå på opdagelse langs brolagte gader med fredede huse og flere historiske kirker. I kan gøre spændende, lokale fund på de summende basarer og spændende antikbutikker i de små gader. Om dagen besøger mange turister fra de omkringliggende strande Nessebar. Men om aftenen falder der ro over byen, så I kan få en helt særlig, romantisk oplevelse på en af byens mange fiskerestauranter, der er blandt Bulgariens bedste. Og nogle endda med udsigt over Sortehavskysten. Veliko Tarnovo Veliko Tarnovo er med sine 7000 år en af de ældste byer i Bulgarien. Fantasien får frit løb ved ruinerne af den imponerende gamle kongeborg, Tzarevetz, fra 1186 med en takket borgmur, der snor sig om borgens mange bygninger. Klokken 21 forvandler lys og et stort lydanlæg borgen til et levende bygningsværk, der fortæller hele Bulgariens historie. Kazanlak Fra maj til juli får I en fantastisk oplevelse i Rosendalen. Dalen kaldes også De Thrakiske Herskeres Dal og løber fra byen Kazanlâk til Karlovo. Kazanlâk ligger i Stara Zagora-provinsen i det centrale Bulgarien, der er kendt for sin produktion af rosenolie. Derfor kaldes byen også Rosebyen. Ca. 80% af verdens rosenolieproduktion kommer fra Bulgarien, og størstedelen af produktionen stammer netop her fra.

11 falk lauritsen rejser - top 5 seværdigheder 11 Varna Sozopol Nessebar Veliko Tarnovo Kazanlak

12 12 flora & fauna - falk lauritsen rejser Flora & Fauna Flora Bulgarien har en meget smuk og varieret natur, hvor I har mulighed for at opleve flotte parker, uberørte skove, brede floder samt frodige og flotte dale og bjerge. I bjergene vokser der omkring forskellige plantearter, hvoraf de 2650 af dem bliver brugt inden for den medicinske verden. Udover dette findes der 250 planter, der er endemiske for Bulgarien. Det bulgarske landskab prydes af mange skove, faktisk er ⅓ af Bulgariens areal dækket af skov. Specielt i forårsmånederne er naturen smuk, når løvtræerne springer ud med flotte, neongrønne blade, og frugttræernes blomster pryder i hvide og lyserøde nuancer. I kan bl.a. opleve det smukke syn af solsikkerne der blomstre i slutningen af juli måned. Man plukker dem sjældent, men lader dem stå indtil de blomster ud, og så bruger man dem til at producere solsikkeolie af. I de nordvestlige dele af Bulgarien findes mange flotte naturparker, som huser adskillige sjældne, flotte blomster og træer. Ved den store bjergkæde Stara Plania kan I opleve den smukke Rosendal. Ca.80 % af verdens rosenolieproduktion kommer fra Bulgarien, og størstedelen af produktionen stammer netop herfra. Første uge i juni afholdes der hvert år en stor Rosenfestival for at fejre, at årets høst er i hus. Bulgarien består af forskellige naturområder: I nord ligger Donausletten med frugtbare jorde, hvor der dyrkes hvede og majs. I den sydlige del af sletten rejser Balkanbjergene sig, og en højderyg dækket af skove pryder landskabet. Der dyrkes korn og kartofler, mens kvæg og får avles i massevis. Syd for Balkanbjergene findes et område med store sletter, hvor Maritzafloden løber. Her dyrkes tobak, bomuld, ris og blomster. Fauna I Bulgarien finder man mere end forskellige levende dyrearter. Af eksempler kan nævnes vilde dyr, pelsdyr og krybdyr, inklusiv 383 fuglearter (hvilket svarer til 75 % af alle fuglearter i hele Europa). Ved landets kyster og floder findes 207 forskellige slags fersk- og saltvandsfisk, og ca. halvdelen af disse er at finde langs Sortehavets kyst. Mange af dyrene lever i de store nationalparker inde i landet. De mest sete dyr i Bulgarien er kronhjorte, hjorte, vildsvin, ræve, sjakaler, agerhøns, gribbe, spurve, slanger og storke.

13 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 13 Praktiske oplysninger Ambassade Den Danske Ambassade ligger i Sofia ca. 420 km fra Sunny Beach. Den Danske Ambassade, Boulevard Donkukov 54, 1504 Sofia, Tlf: Desuden ligger Det Danske Konsulat i Varna ca. 100 km fra Sunny Beach. Det Danske Konsulat, Tsar Simeon I str. 32, Varna, Tlf: Skulle I få brug for ambassadens eller konsulatets hjælp, bedes I kontakte jeres rejseleder. Aktiviteter På stranden i Sunny Beach er der mange forskellige aktiviteter. Der er bl.a. mulighed for parasailing, bananbåde og en tur på vandscooter. Priserne varierer meget fra sted til sted. Der er beskrevet flere aktiviteter i afsnittet om sport længere fremme i håndbogen. Alkohol I byen kan man købe stort set al slags alkohol, vin og øl. De lokale mærker er en hel del billigere end de importerede, hvilket ikke kun gælder i butikkerne, men også på barer og diskoteker. Apoteker Apotek hedder Apteka på bulgarsk. Der findes mange apoteker i byen og i ferieområderne, og på mange af dem står der også Pharmacy. Apotekerne har åbent til sent om aftenen, og nogle har endda døgnåbent. Husk at gemme kvitteringen samt recepten, så I kan få refunderet udgifterne, såfremt det er lægeordineret medicin. Spørg i receptionen efter det nærliggende apotek. Aviser Det kan være vanskeligt at opstøve en dansk avis i Sunny Beach og omegn. Man kan dog finde aviser på både engelsk og tysk. Savner man de danske nyheder, kan vi foreslå nyheder på nettet. Har I ikke internetadgang på hotellet, kan I benytte en nærliggende netcafé. Aqua parker Action Aquapark Sunny Beach Denne aquapark er den største i Sunny Beach og har et areal på m2 og byder på 20 forskellige aktiviteter. Her er der underholdning for vandhunde i alle aldre. Der er børnepools med aktiviteter for de små, hurtige rutsjebaner for de fartglade, og masser af muligheder for at nyde solen på en af parkens mange liggestole. Efter en tur med kildren i maven og vand i håret, er der rig mulighed for at få stillet sulten og tørsten i en af parkens barer eller restauranter. Der findes også en lille dyrepark, som er sjov for de helt små.

14 14 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser Åbent fra kl (I ydersæsonen er der åbent fra kl ). Aktiviteterne lukker en halv time før parken. Aqua Paradise Dette nye, lidt mindre vandland er beliggende i Nessebar. Her er masser af aktiviteter for hele familien, og for vovehalsene er der fritfaldsrutsjebane og den snurrende Crazy River. Dagen kan også nydes i solen på en af parkens liggestole. Når sulten sætter ind, tilbyder parken et godt udvalg af mad og drikkevarer i parkens mange barer og restauranter. Aqua Paradise ligger i udkanten af Nessebar. Åbent fra kl Der kører busser til begge vandlande fra Nessebar og Sunny Beach hele dagen (gratis). Busserne kører fra det ordinære busstop, hvor der er markeret med et skilt for det pågældende vandland. Badning ved strandene i Sunny Beach og Nessebar er badeforholdene markeret med flag. Grønt flag: Sikkert at bade. Gult flag: Der kan bades, men vær forsigtig. Rødt flag: Forbudt at bade. Det er vigtigt at respektere flagene med badesikkerhed ved strandene, da understrøm kan forekomme også på vindstille dage uden bølger. Langs strandene er der desuden livreddere. Bank / Valuta Der findes flere forskellige banker i Sunny Beach. De største er beliggende i området omkring Blomstergaden. Bankernes åbningstider er som oftest fra ca I bankerne kan der hæves og veksles penge med de fleste større internationale kreditkort. Husk at medbringe pas, når I skal veksle penge i banken. I Sozopol ligger der flere små banker i den nye bydel, hvor I kan hæve og veksle penge. Vi tilråder jer at benytte de kontant-automater, som ligger i forbindelse med bankerne. Biludlejning I Bulgarien er der gode muligheder for at leje bil. I bør være opmærksomme på, at det er utroligt vigtigt at have de rigtige forsikringer. Vi foreslår, at I lejer bil gennem Ale- Xandrov, da det er et serviceminded og velrenommeret udlejningsbureau. Yderligere information samt priser for leje af bil gennem AleXandrov kan ses i informationsmappen på hotellet/lejlighedskomplekset. I mappen kan I også læse om trafiksikkerhed på landevejene i Bulgarien. I er også meget velkomne til at kontakte rejselederne for nærmere information. Busser De lokale bybusser hedder Autobus på bulgarsk og kører langs hovedgaden og fra busstationen i Sunny Beach. På skiltet i forruden kan I se, hvortil bussen kører. I kan stige på ad alle døre, da I ikke betaler til chaufføren, men til en kontrollør. Hvis der ikke er en kontrollør på bussen, skal I betale til chaufføren, når I stiger af. I disse tilfælde kan I kun benytte fordøren. Det er forholdsvis billigt at benytte bussen. Alle busserne

15 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 15 kører fra kl. ca I kan få nærmere information om tider på busstationen, der ligger for enden af bazarområdet i Sunny Beach, men I kan ikke forvente konkrete køreplaner. Busstationen i Sozopol ligger ved indgangen til den gamle bydel. Fra busstationen kan I tage den lokale bus til Burgas, som kører fra Sozopol hver halve time mellem kl Det samme gælder, når I skal retur fra Burgas. Den sidste bus fra Burgas mod Sozopol kører kl Vær opmærksom på jeres værdigenstande i busserne, da der ofte er mange mennesker med busserne. Børn Der findes adskillige attraktioner for børn i Sunny Beach og Nessebar, og mange af dem tilbyder børnerabatter. I området ved Royal Beach Mall i Sunny Beach er der et tivoli-lignende område, hvor der er karruseller, radiobiler osv. Der findes også alverdens forlystelser af forskellig art langs strandpromenaden. I området ved Sunny Beach og Nessebar er der to større vandlande - se afsnittet under Aqua parker. Drikkepenge Drikkepenge gives overalt af alle - også af bulgarerne selv. Det er kutyme at give drikkepenge på restauranterne. Der lægges omkring 5-10 % af regningens beløb. Desuden påskønner rengøringspersonalet, kuffertdrenge, taxi- og buschauffører også en lille anerkendelse af deres arbejde i form af lidt drikkepenge. Det er dog ikke noget, I skal føle jer forpligtet til. Det er dog en god idé altid at have småmønter på jer, da det ofte koster penge at benytte toiletter på restauranter, diskoteker mv. Drikkevand I vil opleve, at bulgarerne drikker vandet direkte fra hanen. Vandet indeholder en anden bakterieflora, hvilket nemt kan give mavegener. Vi tilråder jer derfor at købe drikkevand på flaske. Drikkevand kan købes stort set alle steder som f.eks. på hotellet, i kiosker, i minimarkeder m.m. Vær dog opmærksom på, at isterninger nogle steder laves på postevand. Postevandet er dog udmærket til tandbørstning og badning. Diskoteker / Barer Om aftenen åbner sig en helt ny verden i Sunny Beach, hvor festglade gæster går fra bar til bar, og mange slutter aftenen på et af byens større diskoteker. Diskotekerne åbner omkring kl og holder ofte åbent, til der ikke længere er gæster på diskoteket. Nedenfor et udsnit af områdets mest kendte og besøgte barer og diskoteker: H.C. Andersen En af byens hyggeligste barer. Et godt sted at begynde aftenen inden byturen, hvor en hyggelig aften typisk tilbringes i selskab med andre skandinavere.

16 16 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser Viking bar Hyggelig strandbar for enden af Blomstergaden, hvor gæsterne sidder i baren eller direkte på stranden i de hyggelige strandstole. Her kan I nyde de lange sommeraftener i den udendørs bar. Olé olé En super hyggelig, lille bar med en særpræget junglestemning. På Olé Olé er det muligt at slænge sig i sofaerne på tagterrassen eller sidde ved baren i underetagen. Olé Olé er beliggende i en sidegade til Blomstergaden. Disco Iceberg er et at byens største diskoteker og vundet flere priser. Diskoteket har flere arrangementer i løbet af sommeren og besøg af forskellige danske DJ s. Beliggende et par hundrede meter fra blomstergaden. Guaba Beach Bar ligger på strandpromenaden i Sunny Beach. Her finder man et stort udvalg af lækre drinks og madretter dagen lang. Her afholdes beachparty flere gange i løbet af ugen. Den Glade Viking På byens næststørste diskotek, Den Glade Viking, er der plads til i alt 2500 mennesker. Diskoteket er stedet, hvor specielt mange skandinaver mødes. Personalet i baren er med til at sætte stemningen, og i baren kan der købes spændende drinks bl.a. drinken Hockey, som stedet er kendt for. Der er gæsteoptræden i løbet af højsæsonen. Den Glade Viking er beliggende i Sunny Beach centrum for enden af Blomstergaden. I Sozopol findes der adskillige barer samt et enkelt diskotek. Barerne ligger primært på strandpromenaden, der løber langs stranden i Sozopols nye bydel. Barerne holder åbent frem til ca. kl Diskoteket holder dog kun åbent i højsæsonen og kun om lørdagen. Start eventuelt aftenen med en alternativ sightseeing tur på Ølcyklen. Træd i pedalerne og se Sunny Beach gennem en kulørt, bulgarsk øl. Elektricitet I Bulgarien benyttes 220 volt - det er det samme som i Danmark. Stikkontakterne kan dog ikke benyttes til 3-benede stik. Fotografering Det er tilladt at fotografere de fleste offentlige steder. På enkelte offentlige seværdigheder kan der være forbud mod fotografering, i så fald vil der være skiltet med det. På seværdigheder med betalt entre skal man ofte betale yderligere for fotograferingen.her køber man en lille billet, der fungerer som fototilladelse. Det er ikke tilladt at fotografere i kirker, da det øger nedbrydelsen af de mange vægmalerier. Frugt og grøntsager Udvalget af frugt og grønt er stort set det samme i Bulgarien som i Danmark. Forskellen er, at de selv dyrker deres frugt og grønt.

17 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 17 Der er mange frugtboder rundt om i Sunny Beach, hvor I kan købe frisk frugt og grønt. Prisen er en del højere i boderne, end hvis I køber det i supermarkederne. Frugterne i boderne er til gengæld mere friskt, da det kommer direkte fra bondemanden. Helligdage 3. marts: Bulgariens befrielsesdag. Her fejres frigørelsen fra 500 års besættelse af tyrkerne. 1. maj: Arbejdernes internationale kampdag. 6. maj: Georgius og hærens dag. 6. september: Genforeningsdagen. 22. september: Uafhængighedsdagen. 1. november: Nationaldag for oprørslederne december: Juledagene. Juleaften fejres den 24. december, som vi gør det i Danmark. Bulgarerne holder af det at fejre, og de har ofte navnedage og meget andet hvor de finder anledning til at finde kagebordet eller festfyrværkeriet frem. Hennatatoveringer Vi gør opmærksom på, at hennatatoveringer kan fremkalde en allergisk reaktion. Hotelorden På hoteller og i lejlighedskomplekser forventes der ro kl Skulle I ved et uheld ødelægge noget på hotellet, er I selv erstatningspligtige herfor. Hotellet har ret til at udvise jer fra hotellet, hvis hotelordenen overtrædes groft og gentagne gange. Vær opmærksom på, at hennatatoveringer og hårfarvning kan ødelægge sengelinned og håndklæder. Dette giver hotellet ret til at opkræve et erstatningsbeløb. Hotellets håndklæder må ikke benyttes på stranden. Hovedpine, svimmelhed og kvalme Disse symptomer kan tyde på væskemangel. Drik rigeligt med vand i varmen. Vi tilråder 3 liter dagligt. Husk at alkohol og kaffe er vanddrivende og derfor har den modsatte virkning. Indkøb Der ligger mange små minimarkeder i Sunny Beach, Nessebar og Sozopol, hvor man kan købe de mest almindelige dagligvarer som mælk, brød, pålæg, chips osv. Bemærk dog, at importerede varer er dyrere, så det kan med fordel betale sig at købe de lokale varer. Nedenfor er beskrevet et udsnit om de forskellige indkøbsmuligheder: Happy Street Happy Street er Sozopols svar på shopping gaden. Her ligger mange små butikker, hvor der bliver handlet med alt lige fra frugt til beklædningsdele. Happy Street ligger i Sozopols nye bydel. Blomstergaden (Flowerstreet) På Blomstergaden i Sunny Beach er der forskellige muligheder for at handle. Der er rigtig mange butikker med mange forskellige varer som f.eks. tøj, sko, cd er og smykker. I skal dog være opmærksomme på, at mange af varerne er kopivarer. Butikkerne har ingen faste åbningstider, men de lukker sjældent før kl Strandpromenaden Hele vejen langs Strandpromenaden i Sunny Beach er der butikker, boder og kvinder der sælger broderet og hæklet håndarbejde. Man kan sagtens handle om prisen disse steder, og igen skal I være opmærksomme på, at de fleste varer er kopivarer. Butikkerne har ingen faste åbningstider, men holder åbent, så længe der er mennesker i butikkerne. Man skal være påpasselig med at handle om prisen og gribe det rigtigt an for ikke

18 18 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser at fornærme bulgarerne. Bazaren Bazaren ligger for enden af Blomstergaden. Her er et utal af boder, der sælger alt fra tøj til frugt. Der er en hyggelig markedsstemning, som er et besøg værd. I bazaren kan man handle om prisen som i de fleste andre butikker i Sunny Beach. Butikkerne i bazaren holder åbent til ca Man skal være påpasselig med at handle om prisen og gribe det rigtigt an for ikke at fornærme bulgarerne. Royal Beach Mall Dette shoppingcenter ligger i en sidegade til Blomstergaden. Her er der forretninger, hvor der sælges kopivarer, men der findes dog et andet udvalg end hos de mange gadehandlende rundt om i Sunny Beach og Nessebar. I Royal Beach Mall findes der også flere cafeer. Åbningstider: Mladost Supermarkedet er beliggende i Sunny Beach, og har et stort udvalg af forskellige dagligvarer som f.eks. frisk kød, pasta osv. Mladost ligger ved hoved-vejen bag Grand i den sydlige del af Sunny Beach. Prisniveauet er lidt lavere end de fleste minimarkeder. Mladost har døgnåbent. Bemærk, at kopivarer er ulovlige at indføre til Danmark, og at Dansk Told & Skat har ret til at konfiskere, hvad der mistænkes for at være kopivarer. I tilrådes derfor til ikke at købe nogen form for kopivarer på rejsemålet. Det samme gælder effekter fra truede eller fredede dyrearter. Bemærk derfor, at varer, hvor der er brugt elfenben, skildpaddeskjold, koraller, kobra eller krokodilleskind er ulovlige. Insekter Uanset hotelkategori kan der forekomme insekter, som f.eks. myg, myrer og kakerlakker. Bliver I generet af disse, bedes I give besked til rejselederen eller receptionen, som gerne sørger for sprøjtning. Er I generet af myg, kan I købe en myggemaskine til at sætte i stikkontakten. Den holder myggene på afstand. I kan også købe en forebyggende spray på apoteket, som sprayes på kroppen. Har myggen allerede stukket, kan I på apoteket købe lindrende creme til at tage kløen. Internet Der ligger ikke internetcafeer rundt i byen, der findes en ved busstationen i Sunny Beach og en ude ved Royal Beach Mall, som koster 5 leva pr. time. Derudover er der gratis wi-fi på mange restauranter som man kan låne, men så skal man medbringe sin egen computer. Mange af hotellerne har også internetadgang i receptionen. Hvis I selv har computer med på rejsemålet, er det mange steder muligt at benytte trådløst internetadgang i receptionsområdet.

19 falk lauritsen rejser - praktiske oplysninger 19 Kirker I Nessebars gamle bydel ligger der omkring 16 gamle kirker. En enkelt af dem fungerer stadig som kirke. Man kan sagtens komme ind at se kirkerne, dette er dog som oftest mod entre. I kirkerne skal kvinderne have tildækkede skuldre, og i klostrene vil den påkrævede påklædning være anvist på skilte. Også i Sozopols gamle bydel ligger flere kirker fra gammel tid, som man kan komme ind at se. Her gælder det samme som i Nessebar: at skuldre skal være tildækkede og at der oftest skal betales entre for at komme ind i kirkerne. I Sunny Beach findes der ingen kirker. Hvis I vil opleve, hvordan en rigtig bulgarskortodoks kirke fungerer, skal I tage til Burgas eller deltage i en arrangeret udflugt. Læge I tilfælde af sygdom er I altid velkomnen til at kontakte jeres rejseleder, der vil være jer behjælpelig i forhold til lægehjælp. I kan også vælge selv at tage kontakt til lægen. Vi henviser til følgende lægeklinik: CK Medical/Viva Clinic Klinikken er beliggende i Sunny Beach og har åben 24 timer. De har engelsk-talende læger. Tlf. (+359) eller (+359) Vi tilråder, at I benytter CK Medical, da behandlingen er gratis ved fremvisning af det gule sygesikringskort eller forsikringspolice fra Falck Travel Care. Benytter I andre lægeklinikker, kan I risikere at komme til at betale for behandlingen. Skulle I få ordineret medicin, tages recepten med på apoteket, hvor I i første omgang selv skal betale. Husk at få recept og original kvittering ved betaling, da dette skal fremvises ved tilbagebetaling. Mod fremvisning af disse, kan I efter hjemkomst få refunderet

20 20 Praktiske oplysninger - falk lauritsen rejser beløbet hos SOS International. Såfremt I er forsikret gennem Falck Travel Care, kan I få refunderet beløbet hos jeres rejseleder på rejsemålet. Vi gør opmærksom på, at medicinen kun kan refunderes, hvis den er receptpligtig, og såfremt den er til helbredelse af en ikke før rejsens start eksisterende sygdom. Såfremt I benytter anden læge end CK Medical og bliver indlagt på hospitalet, bedes I venligst kontakte jeres rejseleder på vores servicetelefon hurtigst muligt. Bemærk venligst, at I af forsikringsmæssige årsager og af hensyn til videre behandling i Danmark, selv skal være opmærksom på at få en kopi af journalen/lægeerklæringen med hjem. Markeder Én gang om ugen er der et mindre lokalt marked i byen Kableshkovo, der ligger ca. 15 km fra Sunny Beach. Her kommer handlende fra nær og fjern med deres grøntsager, tøj, sko osv. Det er muligt at komme til Kableshkovo med den lokale bus, der har skiltet Sunny Beach-Kableshkovo-Bourgas i forruden. Der findes ikke noget egentligt marked i Sunny Beach eller Nessebar ud over bazarområdet. Maveproblemer Der findes andre bakterier her i landet end i Danmark, hvilket kan give problemer med maven. Kontakt lægen, hvis I får problemer med maven. Orientering Gaderne i Sunny Beach har ikke navne bortset fra Blomstergaden, der ligger i centrum af byen. Navigeringen foregår via hotellerne, og det er derfor heller ikke muligt at opdrive et bykort med gadenavne. Politi Der er rigtig meget politi i gaderne i Sunny Beach. Dette er for at holde ro og orden, hvilket de gør rigtig godt. Politiet er synligt om dagen, men også i særdeleshed om natten. Politiet kører både på cykel, i bil, på scooter og rider på heste. Politistationen ligger for enden af Blomstergaden. Skulle I af en eller anden årsag blive anholdt af politiet, er det vigtigt at kontakte Den Danske Ambassade. Post Postkontor hedder Poste på bulgarsk. I Nessebar ligger postkontoret på hovedgaden i den nye bydel, mens postkontoret i Sunny Beach ligger overfor Blomstergaden. Frimærker er begrænset til stort set kun at kunne købes på postkontoret. I kan købe frankerede postkort hos jeres rejseleder, der ligeledes vil være behjælpelig, når postkortene skal sendes. Restauranter Se afsnittet Restauranter og spisesteder længere fremme i håndbogen på side 26. Solen Solen er dejlig, men der er god grund til at dyrke den med omtanke. Husk solfaktor og undgå så vidt muligt at være i solen fra 12-15, hvor solens stråler er ekstra stærke. Hvert år får ca danskere konstateret hudkræft. Pas godt på dig selv og hinanden. Strande Stranden ved Sunny Beach strækker sig over 6 km og er en dejlig bred sandstrand. I den sydlige del af stranden findes et naturistområde, som har fået tilnavnet Cacao Beach. Ved Cacao Beach er der mulighed for at surfe, og her ligger bl.a. enkelte mere eksklusive strandbarer. Pengeoverførsel Rejselederen kan være behjælpelig med overførsel af penge fra Danmark. Kontakt jeres rejseleder, hvis behovet skulle opstå.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

BULGARIEN VIN * KULTUR * HISTORIE

BULGARIEN VIN * KULTUR * HISTORIE BULGARIEN VIN * KULTUR * HISTORIE 8 dages tur Sol, vindruer og vine har været bulgarske symboler siden antikken. Thrakerne, de første kendte indbyggere på Balkan Halvøen, var erfarne vinavlere og vinproducenter.

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland af Henriette Hansen 15. juni 2013 Hotel Amari er et lejlighedshotel på det græske fastland beliggende i en lille skov kun 30 m fra strand. Landsbyen

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad.

Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad. Kurhotel Quellenhof Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad. Introduktion Trænger I til at trække stikket ud? Til at få en pause

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse Campanile Hotel Venlo Campanile Hotel ligger i Venlo, som er kendt for sine gode shopping muligheder. Introduktion 1 km. fra den tysk-hollandske grænse ligger Campanile Venlo. I Venlo kan I beundre de

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

Smart Selection Hotel Istra

Smart Selection Hotel Istra Smart Selection Hotel Istra Velkommen til Smart Selection Hotel Istra! Introduktion Hotel Istra er for dem, der kan lide det pulserende byliv, men samtidig gerne vil nyde en afslappende ferie ved stranden.

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern.

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern. Hotel Restaurant Schützenhof auf Hotel Restaurant Schützenhof tilbyder familiære omgivelser i kort afstand til havnen. Introduktion Med et ophold på Hotel Restaurant Schützenhof, vil I befinde Jer lige

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Balatonsøen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Fantastisk feriemål i Ungarn Attraktive udflugter til Budapest, Puszta, Heviz og sejltur på søen Godt turisthotel

Læs mere

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER Tag på opdagelse i det fantastiske Caribiske Øhav, hvor du undervejs på rejsen kan opleve

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Floridas forlystelsesparker og strande

Floridas forlystelsesparker og strande Floridas forlystelsesparker og strande Find dit indre legebarn frem, når turen går til verdens største legeplads i Orlando. Denne skønne Florida-rejse giver jer muligheden for at kombinere flere at Floridas

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

Familieferie i Orlando, Florida

Familieferie i Orlando, Florida Familieferie i Orlando, Florida Tag på en herlig familieferie i Florida i Orlando, hvor oplevelser for såvel store som små nærmest står i kø for at blive opdaget. Lige fra de mange fantastiske forlystelsesparker

Læs mere

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping.

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping. City Camping ved skov og strand Camping der passer... Shopping Kultur Natur Sport A Beliggenheden Beliggenheden der passer! Udsigt Pladsen Pladsen der passer! Børn Fred og ro Shopping Shopping Kultur Kultur

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur Udlandsrejse med Hardsyssel Efterskole Rom Playitas Ardéche Sko leå ret 2 0 1 9 / 2 0 2 0 Skitur At rejse er at leve Den største del af tiden på Hardsyssel Efterskole foregår på skolen, hvor der er almindelig

Læs mere

Terme Catez - Hotel Catez Ferieparadis for hele familien

Terme Catez - Hotel Catez Ferieparadis for hele familien Terme Catez - Hotel Catez Tilbring en uforglemmelig og begivenhedsrig ferie i Terme Catez. Det rolige Hotel Catez er en del af det store Hotel Therme-kompleks. På et areal på over 10000 kvm, opdelt i indendørs

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Amsterdam Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Hyggelige kanaler og kanalhuse Forår i Amsterdam Rolige og hyggelige Harlem Blomstergodset Keukenhof Side 1 af

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya 195.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland

Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland 2 dage p.p fra kr. 1.950,- v/2 personer REJSERUTE: CAPE TOWN VINLANDET CAPE TOWN Oplev og bo i det billedskønne vinland. Mulighed hver dag hele året ved minimum 2

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

THAILAND GULD REJSER. Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod, Dolphin Bay, Kui Buri. Grupperejse med dansk rejseleder. nu med nye spændende udflugter

THAILAND GULD REJSER. Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod, Dolphin Bay, Kui Buri. Grupperejse med dansk rejseleder. nu med nye spændende udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod, Dolphin Bay, Kui Buri Grupperejse med dansk rejseleder nu med nye spændende udflugter Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER THAILAND Grupperejse med

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for at leve sundt. NYE ORD Mad Skriv det rigtige ord under billederne. frugt

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Velkommen til Ferie Hotel Südharz.

Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Ferien Hotel Südharz Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Introduktion Bygningen, hvor hotellet er indrettet, har aner tilbage til 1900-tallet og indbyder til en hyggelig og charmerende atmosfære i grønne

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter. Hotel Delfin Tag på ferie til den smukke Østersøkyst og tilbring dage fyldt med sportsaktiviteter, lange vandreture og cykelture langs stranden og i skoven eller tag en tur ud og se seværdighederne i området.

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Floridas forlystelsesparker og strande 10 dage - fra 8.648,- pr. person Inkl. fly, billeje, hotel mm. Find dit indre legebarn frem når turen går til verdens største legeplads i Orlando Denne skønne Florida-rejse

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra:

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: Wien - Julerejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 6.445,- Højdepunkter Smukke, stolte og charmerende julepyntede Wien Julemarkeder og julestemning Stephansplatz med Stephansdom

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Netværks Avisen Sommer program Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Det kan du også læse om i bladet. Sommerudflugter og aktiviteter. Cafeens åbningstider. Ugens menuer. Indholds fortegnelse & Åbningstider.

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter Super Læserrejsetilbud KUN fra kr. 2.699 pr. voksen KUN fra kr. 940 pr. barn Tyrkiet - Side i samarbejde med Herning Folkeblad/Midtjyllands Avis og Spies Side ligger på en halvø, omgivet af lange sandstrande.

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien Praktiske oplysninger Pas/visum Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldig i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere