HØRINGSUDKAST. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HØRINGSUDKAST. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne."

Transkript

1 HØRINGSUDKAST Faktaark 1: Salg og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler Dette faktaark fortæller om bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsens vigtigste punkter om salg og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler samt bekæmpelsesmidler, mærket med sætning P 405. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne. Hvad dækker reglen? Reglen omfatter alle giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler og midler, der er forsynet med sikkerhedssætning P 405 ( Opbevares under lås ), blandt andet midler mod svamp, insekter, muldvarpe og mosegrise. Meget giftige bekæmpelsesmidler omfatter akut toksiske midler i kategori 1 og 2 eller midler som er specifik målorgantoksiske i kategori 1 (STOT SE 1). H300 Livsfarlig ved indtagelse. H310 Livsfarlig ved hudkontakt. H330 Livsfarlig ved indånding. H370 Forårsager organskader Giftige bekæmpelsesmidler omfatter midler som er akut toksiske i kategori 3: H301 Giftig ved indtagelse. H311 Giftig ved hudkontakt. H331 Giftig ved indånding.

2 Hvad er formålet med reglen? Reglen er lavet for at undgå, at mennesker bliver forgiftet ved kontakt med giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler. Hvad siger reglen? Om salg: Giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler må kun sælges af: Indehaveren af godkendelsen for det pågældende middel, eller Den, som har fået en særlig salgstilladelse af Miljøstyrelsen. Omfattet af denne salgsregel om giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler er virksomheder, der sælger bekæmpelsesmidler i den ubrudte originalpakning. Det betyder samtidig, at virksomheder (fx maskinstationer), der sælger opblandede midler, som en del af en serviceydelse med udbringning af midlerne, ikke er omfattet af reglen. Den, der har fået tilladelse til forhandling af meget giftige eller giftige bekæmpelsesmidler, skal for hvert udsalgssted, tilladelsen omfatter betale et gebyr på: 1) kr. pr. år, hvis tilladelsen er til meget giftige midler eller 2) 750 kr. pr. år, hvis tilladelsen alene er til giftige midler. Gebyrerne opkræves for hvert kalenderår i første kvartal. Hvis gebyrer indbetales efter forfaldsdatoen, kan Miljøstyrelsen opkræve renter efter reglerne i lov om renter ved forsinket betaling. Giftige bekæmpelsesmidler må kun sælges til personer, virksomheder eller forhandlere: som har fået Miljøstyrelsens tilladelse til at videresælge dem, som har gennemført et anerkendt giftkursus for det aktuelle anvendelsesområde, som erhvervsmæssigt bruger dem i egen virksomhed, eller som erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse for andre. Meget giftige bekæmpelsesmidler må kun sælges til brugere: som kan forevise bevis på at have gennemført et anerkendt giftkursus for det aktuelle anvendelsesområde, eller som har fået en tilladelse fra Miljøstyrelsen til at købe og anvende dem.

3 Salg af meget giftige bekæmpelsesmidler må kun finde sted mod egenhændig underskrift fra køberen. Enhver forhandler, der sælger meget giftige bekæmpelsesmidler, skal føre bog over hvert eneste køb og salg af dem. Bogføringen skal ske straks efter, at købet eller salget har fundet sted med angivelse af dato, køberens navn og adresse, midlernes handelsnavne samt antal og størrelse af pakningerne. Forhandlerens beholdning af disse midler skal til enhver tid klart fremgå af bogen eller af en særlig specificeret udskrift, som Miljøstyrelsen kan acceptere. Forhandleren skal opbevare bogen med bilag i fem år efter købet eller salget. Forhandleren har pligt til at sikre sig, at køberen er berettiget til at købe giftige eller meget giftige bekæmpelsesmidler. Bekæmpelsesmidler må kun sælges i den ubrudte originalpakning, som varen er leveret i fra producenten eller importøren. Der må ikke være åbne originalpakninger i forretningslokaler, lagerlokaler eller andre lokaler, hvor bekæmpelsesmidler opbevares med henblik på salg til brugere. Om opbevaring: Man skal opbevare alle bekæmpelsesmidler miljø- og sundhedsmæssigt forsvarligt, utilgængeligt for børn, og ikke sammen med levnedsmidler, foderstoffer, lægemidler eller lignende. For giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler og midler mærket med sætning P 405 skal opbevaringen ske under lås. Producenter, importører og forhandlere skal opbevare giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler i et særskilt og aflåst skab eller rum, der tydeligt er mærket med en advarselstavle efter klassificeringsbekendtgørelsens regler herom, se symbolet nedenfor (dødningehoved). Forhandlere må ikke anbringe andet end giftige og meget giftige stoffer i et sådant skab eller aflåst rum. Midler mærket med P405 må gerne opbevares sammen med andre bekæmpelsesmidler, hvis opbevaringen sker under lås. Under lås betyder at døre og porte som udgangspunkt skal være låst. Døre må gerne være åbne i virksomhedens åbningstid, hvis der er en person, som konstant holder opsyn med lageret/butikken. Advarselstavlen skal trykkes med sort kant på gul baggrund. Den gule baggrund skal dække mindst 50 % af tavlens overflade. Hver af tavlens sider skal mindst være 16 cm. Hvem har ansvaret?

4 Enhver, som sælger eller opbevarer giftige eller meget giftige bekæmpelsesmidler, har ansvaret for, at reglen overholdes, sådan som det fremgår af bekendtgørelsen. Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis du sælger eller opbevarer giftige og/eller meget giftige bekæmpelsesmidler ulovligt. Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion fører tilsyn med, at reglerne om salg og opbevaring på salgsstederne overholdes og skal sørge for at ulovlige forhold lovliggøres. Grovere eller gentagne overtrædelser af reglerne vil blive politianmeldt og kan straffes med bøde eller fængsel i indtil to år. Hvor kan jeg få mere at vide? Bekendtgørelsens navn er: Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 14. december 2015 om bekæmpelsesmidler Se også: Faktaark: Brug og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler

5 Faktaark 2: Brug og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler Dette faktaark fortæller om de vigtigste punkter i bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen om brug og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne. Hvad dækker reglen? Reglen omfatter alle giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler og midler, der er forsynet med sikkerhedssætning P 405 ( Opbevares under lås ), blandt andet midler mod svamp, insekter, muldvarpe og mosegrise. Hvad er formålet med reglen? Reglen er lavet for at undgå, at mennesker og miljø bliver forgiftet eller forurenet ved kontakt med giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler. Hvad siger reglen? Om brug: Giftige bekæmpelsesmidler må kun anvendes af personer: som erhvervsmæssigt bruger dem i egen virksomhed, eller som erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse for andre. Meget giftige bekæmpelsesmidler må kun anvendes af personer: som har bevis på at have gennemgået et anerkendt giftkursus for det aktuelle anvendelsesområde, og i et vist omfang disses ansatte. Giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler må ikke anvendes: i private haver, i offentlige områder og lignende, der er åbne for publikum, på arealer omkring boligbyggeri, børneinstitutioner eller lignende, eller til behandling af beplantninger i skel mod offentlige veje eller private haver.

6 Giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler må dog godt bruges på de ovenfor nævnte steder til at bekæmpe rotter, muldvarpe og mosegrise, såfremt dette er i overensstemmelse med angivelserne på det brugte middels etiket, og hvis bekæmpelsen udføres af personer, der har gennemgået et anerkendt giftkursus for dette anvendelsesområde. Giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler må ikke overlades til personer, som må antages at ville volde skade på sig selv eller deres omgivelser. Om opbevaring: Man skal opbevare alle bekæmpelsesmidler miljø- og sundhedsmæssigt forsvarligt, utilgængeligt for børn, og ikke sammen med levnedsmidler, foderstoffer, lægemidler eller lignende. Giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler og midler mærket med sætningen P405 skal opbevares under lås. Forhandlere må kun anbringe giftige og meget giftige stoffer i giftskabet eller det aflåste giftrum. Midler mærket med P405 må gerne opbevares sammen med andre bekæmpelsesmidler, hvis opbevaringen sker under lås. Også rester af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler samt tom, brugt emballage skal man opbevare miljø- og sundhedsmæssigt forsvarligt under lås, utilgængeligt for børn og ikke sammen med levnedsmidler, foderstoffer, lægemidler eller lignende. Brugeren skal opbevare bekæmpelsesmidler i den oprindelige emballage. Man må ikke efterlade sprøjtevæsker m.v., der er tilberedt af bekæmpelsesmidler, uden opsyn. Hvem har ansvaret? Enhver, som bruger eller opbevarer giftige eller meget giftige bekæmpelsesmidler, har ansvaret for, at reglen overholdes, sådan som det fremgår af bekendtgørelsen. Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis du anvender eller opbevarer et giftigt eller meget giftigt bekæmpelsesmiddel ulovligt. Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion fører tilsyn med, at reglerne om anvendelse og opbevaring af giftige og meget giftige biocidholdige produkter overholdes og NaturErhvervstyrelsen fører tilsyn med, at reglerne om anvendelse og opbevaring af giftige og meget giftige plantebeskyttelsesmidler hos professionelle brugere overholdes. Styrelserne skal sørge for at ulovlige forhold lovliggøres. Grovere eller gentagne overtrædelser af reglerne vil blive politianmeldt og kan straffes med bøde eller fængsel i indtil to år.

7 Hvor kan jeg få mere at vide? Bekendtgørelsens navn er: Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 14. december 2015 om bekæmpelsesmidler Se også Faktaark: Salg og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1)

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) BEK nr 1412 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr.mst-600-00060 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler1)

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler1) Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler1) I medfør af 4 a, 5, 6, 7 a, 10, stk. 4, 10 a, 20, 22, stk. 2-4, 22 a, 22 c, 23, 25, stk. 4, 27, 30, stk. 1, 31, 33, stk. 2, 3 og 8, 34, 35, 36, stk. 2, 37, 38 e, 38

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler 1) BEK nr 1290 af 24/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00391 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler BEK nr 151 af 18/02/2014 Udskriftsdato: 16. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-600-00026 Senere ændringer til forskriften BEK nr 761

Læs mere

2. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1) Bekæmpelsesmiddelforordningerne: Biocidforordningen, jf. nr. 3, og plantebeskyttelsesmiddelforordningen,

2. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1) Bekæmpelsesmiddelforordningerne: Biocidforordningen, jf. nr. 3, og plantebeskyttelsesmiddelforordningen, HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler 1 I medfør af 4 a, 5, 6, 7 a, 10, stk. 4, 10 a, 20, 22, stk. 2-4, 22 a, 22 c, 23, 25, stk. 4, 27, 30, stk. 1, 31, 33, stk. 2, 3 og 8, 34, 35, 36, stk.

Læs mere

Udkast. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Udkast. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Udkast til bekendtgørelse om oplysningspligt i forbindelse med køb og salg af giftige stoffer og blandinger, krav til opbevaring af visse stoffer og blandinger samt forbud mod vildledende markedsføring

Læs mere

Branchevejledning om bortskaffelse af kemikalierester og tom emballage

Branchevejledning om bortskaffelse af kemikalierester og tom emballage Branchevejledning om bortskaffelse af kemikalierester og tom emballage Forord Indholdsfortegnelse 03 Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord er sammensat af arbejdsmarkedets parter og oprettet i henhold

Læs mere

HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1

HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1 HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1 I medfør af 4 a, 10 a, 22, stk. 2, 22 a, 23, 27, stk. 2, 30, stk. 1, 38 b, 45, 59, stk. 4 og 5, og 60 i lov om kemikalier,

Læs mere

Branchevejledning om bortskaffelse af kemikalierester og tom emballage

Branchevejledning om bortskaffelse af kemikalierester og tom emballage Branchevejledning om bortskaffelse af kemikalierester og tom emballage Forord Indholdsfortegnelse 03 Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord er sammensat af arbejdsmarkedets parter og oprettet i henhold

Læs mere

Nye krav for brug af plantebeskyttelsesmidler

Nye krav for brug af plantebeskyttelsesmidler Fremover skal du være autoriseret af Miljøstyrelsen for både at måtte købe, sælge eller anvende plantebeskyttelsesmidler. I oktober 2016 åbner Miljøstyrelsens IT-program MAB, hvori du kan hente autorisationer.

Læs mere

Årsstatus 2006, Kemikalieinspektionen

Årsstatus 2006, Kemikalieinspektionen Årsstatus 2006, Kemikalieinspektionen Kampagner Kemikalieinspektionen har i 2006 igangsat 12 kampagner. Kampagner er tidsbegrænsede tilsyn på udvalgte områder. Et eksempel er Tilsyn med faremærkning af

Læs mere

Direktivet omfatter både sprøjtemidler og biocider, og kaldes i det følgende for rammedirektivet

Direktivet omfatter både sprøjtemidler og biocider, og kaldes i det følgende for rammedirektivet Se adresseliste Pesticider og Genteknologi J.nr. MST-600-00004 Ref. asj Den. maj 2013 Høring om ny bekendtgørelse om brug af gas ved skadedyrsbekæmpelse Miljøstyrelsen sender hermed forslag til ny bekendtgørelse

Læs mere

Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer

Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer Lemvig K o mm u n e Natur & Miljø Januar 2012 Baggrund Flydende farligt affald, færdigvarer og råvarer skal opbevares miljømæssig forsvarligt

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler 1) BEK nr 1647 af 17/12/2017 Udskriftsdato: 12. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. SVANA-400-00072 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

INSEKTMIDDEL ADVARSEL. Må kun anvendes til bekæmpelse af lus i Nordmannsgran til juletræer. Netto 1 L FRONT PAGE

INSEKTMIDDEL ADVARSEL. Må kun anvendes til bekæmpelse af lus i Nordmannsgran til juletræer. Netto 1 L FRONT PAGE INSEKTMIDDEL Må kun anvendes til bekæmpelse af lus i Nordmannsgran til juletræer Gældende fra 26. november 2015: Dette plantebeskyttelsesmiddel må kun købes af professionelle og anvendes erhvervsmæssigt

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier

Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier Produkter, affald m.v. teknik og miljø Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier i Horsens Kommune Produkter, affald m.v. Regulativet for opbevaring

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning (sikkerhedsdatablad) Side: 1/5 efter Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr. 485 af 16. juni 1995 Dato: 25-10-02

Leverandørbrugsanvisning (sikkerhedsdatablad) Side: 1/5 efter Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr. 485 af 16. juni 1995 Dato: 25-10-02 Side: 1/5 efter Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr. 485 af 16. juni 1995 1. Identifikation af stoffet/materialet og af virksomhed: Handelsnavn: Cerone Produkttype: Bekæmpelsesmiddel / Vækstreguleringsmiddel

Læs mere

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1)

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) BEK nr 1507 af 12/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-600-00004 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Overtrædelser af pesticid-regler på golfbanerne

Overtrædelser af pesticid-regler på golfbanerne Overtrædelser af pesticid-regler på golfbanerne Greenkeeperseminar Fjerritslev Af Kim Larsen, LBST Dagsorden Præsentation Kort omkring kontrollen af plantebeskyttelsesmidler Gennemgang af de typiske fejl

Læs mere

VEJLEDNING til. Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

VEJLEDNING til. Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner VEJLEDNING til Bekendtgørelse om autorisation og uddannelse af professionelle brugere af bekæmpelsesmidler og af ansatte hos forhandlere af bekæmpelsesmidler Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1)

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) I medfør af 4 a, 10 a, 22, stk. 2, 22 a, 23, 27, stk. 2, 30, stk. 1, 35, 38 b, 45, 59, stk. 4 og 5, og 60 i lov om kemikalier, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. 3. Sammensætning af/oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 203-473-3 234-541-0 231-791-2

Sikkerhedsdatablad. 3. Sammensætning af/oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 203-473-3 234-541-0 231-791-2 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: MST Reg. nr. 17-2. Revision: 08-07-2008 / ABB Anvendelse: Behandling af træværk mod svampe- og

Læs mere

1. Produktet må kun bruges af personer, der er autoriseret af Naturstyrelsen til at bekæmpe rotter.

1. Produktet må kun bruges af personer, der er autoriseret af Naturstyrelsen til at bekæmpe rotter. Liphatech S.A.S. Bonnel BP3 47480 Pont du Chasse France Pesticider og Genteknologi J.nr. 671-01458 Ref. LESTO/TAHAN Den 31.oktober 2011 Godkendelse af Generation Blok, reg. nr. 716-3 Liphatech S.A.S. har

Læs mere

1. Produktet må kun bruges af personer, der er autoriseret af Naturstyrelsen til at bekæmpe rotter.

1. Produktet må kun bruges af personer, der er autoriseret af Naturstyrelsen til at bekæmpe rotter. Liphatech S.A.S. Bonnel BP3 47480 Pont du Chasse France Pesticider og Genteknologi J.nr. 671-01484 Ref. LOGLA/TAHAN Den 31. oktober 2011 Godkendelse af Rodilon Trio, reg. nr. 716-6 Liphatech S.A.S. har

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan 2019-2021 Rottehandlingsplan Indhold Indledning... 2 Lovgrundlag... 2 Generelt om rottebekæmpelse i Hjørring Kommune... 3 Overordnet mål for rottebekæmpelse... 3 Indsatsområder... 3 Serviceniveau og brugertilfredshed...

Læs mere

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. Struer Kommune Teknisk Forvaltning Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. 10.10.2000 Formål 1. Formålet med denne forskrift er at sikre en forsvarlig opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Læs mere

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt 1. Identifikation af stof/kemisk produkt og af selskab/virksomhed Varenavn: K-Othrine Insektpudder Reg. Nr.: 18-421 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg Ø, Tlf.: 75 144800 Fax:

Læs mere

Blå 387 Grå 445. Ulovlige plantebeskyttelsesmidler. risici og mulige konsekvenser!

Blå 387 Grå 445. Ulovlige plantebeskyttelsesmidler. risici og mulige konsekvenser! Blå 387 Grå 445 Ulovlige plantebeskyttelsesmidler risici og mulige konsekvenser! Hvad siger reglerne? For at plantebeskyttelsesmidler lovligt kan sælges og bruges i Danmark, skal de være godkendte, og

Læs mere

Derfor har Miljøstyrelsen valgt at flytte bilag 3, 4, 6, 7 og 8 fra den nuværende bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse

Derfor har Miljøstyrelsen valgt at flytte bilag 3, 4, 6, 7 og 8 fra den nuværende bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse Se adresseliste Pesticider og Genteknologi J.nr. MST-600-00023 Ref. asj Den 17. juli 2013 Høring af udkast til ny bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse og ny bekendtgørelse med lister over regulerede aktivstoffer./.

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Polyfilla Plastisk Træ - Eg/Natur 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden

Sikkerhedsdatablad. Polyfilla Plastisk Træ - Eg/Natur 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 19-02-2010 / HSV Borup Kemi I/S Bækgårdsvej 67 Anvendelse: Fugemasse.

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Dicamba 480 Ukrudtsmiddel 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. Dicamba 480 Ukrudtsmiddel 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: - Leverandør: Udarbejdet den: 11-06-2007 / ABB Inter-Trade Agro ApS Halsvej 139 Anvendelse: Ukrudtsmiddel

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. 2. Sammensætning/ oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. 2. Sammensætning/ oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PRnummer: Ikke anmeldelsespligtig Revideret den: 02062003 / JR Erstatter den: 28052002 Anvendelse: Rensning og rengøring af overflader

Læs mere

Spørgsmål og svar om biocidforordningen Temamøde for forhandlere af biocider 15. marts 2013

Spørgsmål og svar om biocidforordningen Temamøde for forhandlere af biocider 15. marts 2013 Spørgsmål og svar om biocidforordningen Temamøde for forhandlere af biocider 15. marts 2013 Miljøstyrelsen inviterede den 15. marts 2013 forhandlere af biocidmidler til et temamøde om EU's nye lovgivning;

Læs mere

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1)

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) BEK nr 905 af 24/06/2016 Udskriftsdato: 21. juli 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00086 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Denne pjece giver dig som jordbruger et overblik over den lovgivning, der skal sikre

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse nr. 829 af 15. oktober 1993 fra Miljøministeriet om klassificering, emballering, mærkning og opbevaring af kemiske stoffer og produkter, som sat i kraft ved kundgørelse nr. 11 af 13. februar

Læs mere

Transport af pesticider har konsekvens. Reglerne for transport af pesticider gælder også kørsel i sprøjten og privatbilen.

Transport af pesticider har konsekvens. Reglerne for transport af pesticider gælder også kørsel i sprøjten og privatbilen. Sidste nyt om pesticider Transport af pesticider har konsekvens. Reglerne for transport af pesticider gælder også kørsel i sprøjten og privatbilen. Krav om autorisation for håndtering af pesticider. Det

Læs mere

Vejledning i mærkning med P-sætninger (sundhed) for plantebeskyttelsesmidler

Vejledning i mærkning med P-sætninger (sundhed) for plantebeskyttelsesmidler NOTAT (Ved opdatering husk opdatering i D4: http://mstquality/#dokid=6088&sedit=1) Pesticider og Genteknologi J.nr. Ref. Den 29. oktober 2014 Rev. 3. 28. november 2016 Vejledning i mærkning med P-sætninger

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning

Leverandørbrugsanvisning 1. Identifikation af Stoffet/materialet og leverandøren Varenavn: Reg. Nr.: Leverandør: Anvendelse: Zeppelin Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg ø, Tlf.: 75 144800 Fax: 75 143184 Anvendes

Læs mere

WG g. Insektmiddel. Reg.nr Front Page

WG g. Insektmiddel. Reg.nr Front Page Front Page WG 70 200 g Insektmiddel Må kun anvendes til bekæmpelse af insekter i agurker, tomater, peberfrugt og prydplanter i væksthus. Gældende fra 26. november 2015: Dette plantebeskyttelsesmiddel må

Læs mere

Bekendtgørelse om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af kemiske stoffer og 0F

Bekendtgørelse om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af kemiske stoffer og 0F 1 Bekendtgørelse om klassificering, emballering, mærkning, ) salg og opbevaring af kemiske stoffer og 0F I medfør af 3, stk. 3, 6, 8, stk. 1, 10, stk. 4, 20, 22, stk. 2 og 3, 22a, 22b, 23, 24, stk. 4 og

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Cloos pistololie Robolin - A Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden

Sikkerhedsdatablad. Cloos pistololie Robolin - A Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PRnummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 16112007 Revision: 16112007 / HBN Erstatter den: 28032007

Læs mere

Bekendtgørelse om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af stoffer og blandinger 1)

Bekendtgørelse om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af stoffer og blandinger 1) BEK nr 1075 af 24/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-629-00061 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning)

Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning) Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdelsesdato: 26-09-2008 Ide-Ren. ApS Revision: 23-06-2010

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2014 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 1.1 Indledning 1.2 Lovgrundlag 1.3 Regulativets gyldighedsområde 1.4 Benyttelsespligt 2 Tømningsordningen 2.1 Almindelig

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning

Leverandørbrugsanvisning 1. Identifikation af præparat og af virksomhed: Handelsnavn: Bonus Flue Strips Miljøstyrelsens Reg nr.: 1-123 Novartis Agri A/S, Sektor Animal Health Lyngbyvej 172, 2100 København Ø tlf. 39 16 84 00 fax

Læs mere

Autorisation til køb, salg og brug af plantebeskyttelsesmidler m.m.

Autorisation til køb, salg og brug af plantebeskyttelsesmidler m.m. Autorisation til køb, salg og brug af plantebeskyttelsesmidler m.m. Autorisation til indkøb, salg eller sprøjtning med planteværnsmidler, (Uddrag af artikel fra miljøstyrelsen) Fra den 26. november 2015

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og

Læs mere

Bekendtgørelse om import og salg samt eksport af batterier og akkumulatorer 1)

Bekendtgørelse om import og salg samt eksport af batterier og akkumulatorer 1) Bekendtgørelse om import og salg samt eksport af batterier og akkumulatorer 1) I medfør af 8, stk. 1, 22, stk. 4, 30, stk. 2, 45, stk. 1, og 59, stk. 4, i lov om kemikalier, jf. lovbekendtgørelse nr. 878

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 26-11-2007 Revision: 10-11-2004 / HBN Erstatter den:

Læs mere

1 KG. SVAMPEMIDDEL Må kun anvendes til bekæmpelse af svampesygdomme i jordbær.

1 KG. SVAMPEMIDDEL Må kun anvendes til bekæmpelse af svampesygdomme i jordbær. LXXXXXX DENM/06U PPE XXXXXXX SVAMPEMIDDEL Må kun anvendes til bekæmpelse af svampesygdomme i jordbær. Dette plantebeskyttelsesmiddel må kun købes af professionelle og anvendes erhvervsmæssigt og kræver

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 30-04-2008 Revision: 30-04-2008 / HBN Erstatter den:

Læs mere

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad)

Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) Leverandørbrugsanvisning (Sikkerhedsdatablad) 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren PR-nummer: Udarbejdet den: 10-11-2005 / GPS Anvendelse: Rengøringsmiddel Leverandør: Tana-Chemie GmbH

Læs mere

Godkendelse af handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Godkendelse af handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter Punkt 14. Godkendelse af handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter 2018-2020 2018-029580 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender revideret handlingsplan

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00045 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om påfyldning

Læs mere

Vejledning om håndkøbslægemidler i selvvalg

Vejledning om håndkøbslægemidler i selvvalg Vejledning om håndkøbslægemidler i selvvalg Baggrund Denne vejledning vedrører håndkøbslægemidler, der kan placeres i publikumsrummet (i selvvalg). Håndkøbslægemidler i selvvalg må placeres i publikumsrummet

Læs mere

Sikkerhedsdatablad INTER-DIFLUFENICAN

Sikkerhedsdatablad INTER-DIFLUFENICAN Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: MST reg. nr.: 221-131 Revision: 12-12-2007 / ABB Anvendelse: Ukrudtsmiddel. Må kun anvendes til

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune, revision 1 Periode januar december 2021.

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune, revision 1 Periode januar december 2021. Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune, revision 1 Periode januar 2019 31. december 2021. Fredericia Kommune har udarbejdet den første handlingsplan for rottebekæmpelse i marts 2012.

Læs mere

Udkast til Miljøstyrelsens vurderingsvejledning for godkendelse af kemiske bekæmpelsesmidler til rotter og mus

Udkast til Miljøstyrelsens vurderingsvejledning for godkendelse af kemiske bekæmpelsesmidler til rotter og mus Udkast til Miljøstyrelsens vurderingsvejledning for godkendelse af kemiske bekæmpelsesmidler til rotter og mus Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Definitioner 3. Kategorier af aktivstoffer i kemiske

Læs mere

Retsinformation. Bekendtgørelse om kosttilskud BEK nr 860 af 25/09/1996 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører. LOV Nr.

Retsinformation. Bekendtgørelse om kosttilskud BEK nr 860 af 25/09/1996 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører. LOV Nr. Bekendtgørelse om kosttilskud BEK nr 860 af 25/09/1996 (Gældende) LOV Nr. 310 af 06/06/1973 Lovgivning som forskriften vedrører BEK Nr. 482 af 06/06/1997 Senere ændringer til forskriften Oversigt Kapitel

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune Periode 1. januar december 2021.

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune Periode 1. januar december 2021. Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune Periode 1. januar 2019-31. december 2021. Fredericia Kommune har udarbejdet en handlingsplan for rottebekæmpelsen siden marts 2012. Dette var et

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer efter lov om arbejdsmiljø 1)

Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer efter lov om arbejdsmiljø 1) BEK nr 1794 af 18/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20155000200 Senere ændringer til

Læs mere

Anmeldelse af farlige stoffer og materialer

Anmeldelse af farlige stoffer og materialer Anmeldelse af farlige stoffer og materialer De vigtigste regler om anmeldelse af farlige stoffer og materialer til Produktregisteret. Vejledningen handler om, hvornår virksomheder, som fremstiller eller

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Halsvej 139

Sikkerhedsdatablad. Halsvej 139 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: MST reg.nr. 221-127 Leverandør: Udarbejdet den: 14-04-2009 / HSV Inter-Trade Aalborg A/S Halsvej

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Line-X Danmark ApS Dalager 4

Sikkerhedsdatablad. Line-X Danmark ApS Dalager 4 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 04-05-2009 / MPE Line-X Danmark ApS Dalager 4 Anvendelse: Overfladebehandling.

Læs mere

Godkendelse af Iso Wood Trægrunder W12, BPRreg.

Godkendelse af Iso Wood Trægrunder W12, BPRreg. Nowocoat Industrial A/S Gl. Donsvej 6 6000 Kolding Danmark Att.: Joen Magnus Reinert Pesticider og Genteknologi J.nr. MST-671-03967 Ref. Jafni Den 11. april 2016 Godkendelse af Iso Wood Trægrunder W12,

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Hedensted Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2016 Hedensted Kommune 2 Hedensted Kommune 3 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 4 1.1 Indledning 4 1.2 Lovgrundlag 4 1.3 Regulativets

Læs mere

Ikke apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler

Ikke apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del Bilag 1411 Offentligt HØRING MAJ 2015 UDKAST Bekendtgørelse om beregning af forbrugerpriser m.v. på lægemidler I medfør af 44 og 72, stk. 2, i lov

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Varenummer: 03-910 815, 911 161, 911 160. Produktregistreringsnummer: 1915131. Dato: 31. 07. 2006. Rev. dato: 13. 12. 2006.

SIKKERHEDSDATABLAD. Varenummer: 03-910 815, 911 161, 911 160. Produktregistreringsnummer: 1915131. Dato: 31. 07. 2006. Rev. dato: 13. 12. 2006. SIKKERHEDSDATABLAD Produktnavn: Eksklusiv Glansshampoo. Varenummer: 03-910 815, 911 161, 911 160. Produktregistreringsnummer: 1915131. Anvendelse: Skumrens til biler. Dato: 31. 07. 2006. Rev. dato: 13.

Læs mere

Bromadiolon 24. Brugsvejledning. Må kun anvendes til bekæmpelse af mosegrise og andre studsmus på friland.

Bromadiolon 24. Brugsvejledning. Må kun anvendes til bekæmpelse af mosegrise og andre studsmus på friland. Brugsvejledning Handelsnavne (1): Godkendelse: Forbehold: Brota koncentrat mod mosegrise og andre studsmus (0,25% v.st.), Brota majs (0,01% v.st), Notrac Museblok (0,005% v.st.), Tanaco Mosegrise Majs

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Opbevaring af farlige stoffer

Opbevaring af farlige stoffer Opbevaring af farlige stoffer Undgå uheld og forureninger Virksomheden bør altid ved opbevaring af farlige stoffer forsøge at reducere risikoen for uheld med efterfølgende forureninger. Ved at følge de

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 215-125-8 232-151-5 232-151-5

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. CAS nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 215-125-8 232-151-5 232-151-5 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Udarbejdelsesdato: 30-04-2008 Revision: 30-04-2008 / HBN Erstatter den: Anvendelse: Universal

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olier, kemikalier og miljøfarlige væsker. Hvis uheldet er ude! Omfatter råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald

Forskrift for opbevaring af olier, kemikalier og miljøfarlige væsker. Hvis uheldet er ude! Omfatter råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Hvis uheldet er ude! Opdager du spild af olie eller kemikalier, som kan brede sig til luft, jord, grundvand, søer, vandløb eller kloak, skal du straks ringe 112 og så vidt muligt stoppe uheldet. Forskrift

Læs mere

Ukrudtsmiddel Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse i private haver herunder indkørsler, fortove, havegange og terrasser.

Ukrudtsmiddel Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse i private haver herunder indkørsler, fortove, havegange og terrasser. DKXXXXXXXXA 200 ml Rækker til 645 m 2 Holder arealet ukrudtsfrit i 3-4 mdr. Bekæmper alt ukrudt blade & rødder Forhindrer nyt ukrudt i at spire frem Ukrudtsmiddel Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse

Læs mere

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt 1. Identifikation af stof/kemisk produkt og af selskab/virksomhed Varenavn: RTU Xtra, klar til brug Reg. Nr.: 14-271 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg Ø, Tlf.: 75 144800 Fax:

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Astrals ph Plus (0020) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. Astrals ph Plus (0020) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: 2146493 Leverandør: Udarbejdet den: 11-05-2009 / TKO Astral Scandinavia Kometvej 28 Anvendelse:

Læs mere

Regler for opbevaring af olie og kemikalier

Regler for opbevaring af olie og kemikalier Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier på din virksomhed eller dit landbrug. En forskrift er et regelsæt, der håndhæves af kommunen, hvis reglerne ikke overholdes. Uheld

Læs mere

Læs etiketten! Information om professionel brug af vaske- og rengøringsmidler

Læs etiketten! Information om professionel brug af vaske- og rengøringsmidler SPT, Brancheforeningen for Sæbe, Parfume og Teknisk/ kemiske artikler Læs etiketten! Information om professionel brug af vaske- og rengøringsmidler I forbindelse med implementeringen af den nye lovgivning

Læs mere

NYHEDER OG PRESSEMEDDELELSER

NYHEDER OG PRESSEMEDDELELSER NOTAT Årsstatus 2014 Indhold: FOKUSOMRÅDER 2014 NYHEDER OG PRESSEMEDDELELSER KAMPAGNER 2014 TILSYNET MED DE GIFTIGE OG MEGET GIFTIGE STOFFER OG BLANDINGER, HERUNDER BEKÆMPELSESMIDLER INDBRETNINGER STRAFFESAGER

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note

Sikkerhedsdatablad. Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Ikke anmeldelsespligtig Udarbejdelsesdato: 16-04-2008 Revision: 16-04-2008 / HBN Erstatter den:

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Produktet skal ikke klassificeres som farligt efter Miljøministeriets regler for klassificering og mærkning.

Sikkerhedsdatablad. Produktet skal ikke klassificeres som farligt efter Miljøministeriets regler for klassificering og mærkning. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Udarbejdelsesdato: 25-02-2008 Revision: 25-02-2008 / HBN Erstatter den: 16-12-2002 Anvendelse:

Læs mere

8/6 Klovforum 2016 Helle Domino Arbejdsmiljøchef, SEGES ARBEJDSMILJØ - FORMALIN

8/6 Klovforum 2016 Helle Domino Arbejdsmiljøchef, SEGES ARBEJDSMILJØ - FORMALIN 8/6 Klovforum 2016 Helle Domino Arbejdsmiljøchef, SEGES ARBEJDSMILJØ - FORMALIN HVAD LAVER TEAM AM Nyhedsbreve (månedligt) www.facebook.dk/agrisafety Artikler på LI, landmand.dk, i kvægnyt pressehåndtering

Læs mere

Forskellige gebyrer og udgifter

Forskellige gebyrer og udgifter Faste gebyrer 2013 PRIS PÅ PANTETIKETTER 2013 (ekskl. moms) Pris pr. etiket Produktion af etiketter 9,0 øre Etiketters pantværdi Pant A = 80,0 øre Pant B = 120,0 øre Pant C = 240,0 øre Forskellige gebyrer

Læs mere

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald 2 FORMÅL Formålet med forskriften er at medvirke til at undgå,

Læs mere

R-sætninger (Risikoangivelser) 1

R-sætninger (Risikoangivelser) 1 R-sætninger (Risikoangivelser) 1 De R-sætninger, der i medfør af 13, nr. 7, litra b, skal påføres etiketten, skal anføres med det nedenfor nævnte ordvalg. Kombineres flere sætninger skal det ske på den

Læs mere

Bekendtgørelse nr om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af stoffer og blandinger

Bekendtgørelse nr om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af stoffer og blandinger Bekendtgørelse 20111124 nr. 1075 om klassificering, emballering, mærkning, salg og opbevaring af stoffer og blandinger I medfør af 3, stk. 3, 6, 8, stk. 1, 10, stk. 4, 20, 22, stk. 2 og 3, 22a, 22b, 23,

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer til brug på offshoreanlæg m.v.

Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer til brug på offshoreanlæg m.v. 1 Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer til brug på offshoreanlæg m.v. 1 Udkast til ny ekstern høring 31. maj 2010 I medfør af 4 a,

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7021-00002 Ref. Sofre Den 1. maj 2012 Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk Nyttiggørelse af dæk. Miljø- og energiministeren indgik i 1995 aftale om tilbagetagningsordning

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. JAX Food Grade Penetrating Oil

Sikkerhedsdatablad. JAX Food Grade Penetrating Oil Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: - Udarbejdelsesdato: 19-11-2007 Revision: 19-11-2007 / HBN Erstatter den: Anvendelse: Højkvalitets

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune 1. Baggrund og lovgrundlag Uhensigtsmæssig opbevaring og

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. Indhold : 1000 gram = 1600 pellets a 0,6 g. Hver pellet udvikler 0,2 g fosforbrinte. 56 g aluminiumphosphid /100 g

SIKKERHEDSDATABLAD. Indhold : 1000 gram = 1600 pellets a 0,6 g. Hver pellet udvikler 0,2 g fosforbrinte. 56 g aluminiumphosphid /100 g Trinol Fosforbrinte Gnavermiddel 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF SELSKABET/VIRKSOMHEDEN: Produktnavn: Trinol Fosforbrinte Gnavermiddel Leverandør: Trinol A/S Havnegade 20 9400 Nørresundby

Læs mere

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt 1. Identifikation af stof/kemisk produkt og af selskab/virksomhed Varenavn: Solfac 50 EW Reg. Nr.: 18-333 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg Ø, Tlf.: 75 144800 Fax: 75 143184

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Klorin Power Mousse 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Parallelvej 16

Sikkerhedsdatablad. Klorin Power Mousse 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Parallelvej 16 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Leverandør: Udarbejdet den: 19-06-2009 / MPE Colgate-Palmolive A/S Parallelvej 16 Anvendelse:

Læs mere

Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler

Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler Anbefalingerne er udarbejdet i LIFE-projektet TOPPS, som har til formål at forebygge punktkildeforurening med pesticider. Transport 1. Transporter bekæmpelsesmidler

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om knive og blankvåben mv.

Udkast til bekendtgørelse om knive og blankvåben mv. Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 3. juni 2016 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Troels Sten Nielsen Sagsnr.: 2016-5064-0794 Dok.: 1951494 Udkast til bekendtgørelse om knive og blankvåben mv.

Læs mere