Investeringsoversigten Skattefinansieret anlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Investeringsoversigten Skattefinansieret anlæg"

Transkript

1 Klik på projektet for at se skema med bemærkninger 31. august priser Dato (seneste) Investeringsoversigten Skattefinansieret anlæg Anlægsbevilling Tidl års forbrug kr I alt Skattefinansieret anlæg i alt Udgifter Indtægter Økonomiudvalget Faste ejendomme Salg af Kærsmindebadet Salg af fløj på Lindevænget Salg af Gjerlev-Enslev og Vorup skoler Anlægspulje Børn- og skoleudvalget Folkeskoler m.v Udbygning af folkeskoler Tirsdalens skole, udv plan Søndermarkskolen, udv plan Opgradering af skolernes IT Hornbæk skole, udv plan Daginstitutioner Ny daginstitution distrikt Midt Socialudvalget Faste ejendomme Ladegården, servicearealer Ladegården, servicearealer, tilskud Miljø- og teknikudvalget Faste ejendomme Byfornyelsesprojekter, pulje Byfornyelsesprojekter, pulje Områdefornyelse Langå Tilskud fra staten Forsøgsprojekt Langå Tilskud fra staten Bygningsvedligehold Energibesparende foranstaltninger Natur og fritid Naturforvaltningsprojekter

2 2017-priser Dato (seneste) Anlægsbevilling Tidl års forbrug kr I alt Kommunale veje Diverse vejprojekter Sikre skoleveje, ramme Anlæg af cykelstier, ramme Private vejes istandsættelse Private vejes istandsættelse Tre bydele uden støjgener Tre bydele uden støjgener Udskiftning af gadelysarmaturer Kollektiv trafik Udbyhøj Kabelfærge Udbyhøj Kabelfærge, andel Norddjurs Mellerup-Voer færge Mellerup-Voer færge, andel Norddjurs Sekretariat og forvaltninger Byen til vandet, udgifter Byen til vandet, indtægter Byen til vandet Kultur- og fritidsudvalget Idrætsfaciliteter for børn Breddeidrættens faciliteter Stadion, idrætsanlæg og svømmehaller Anlægspulje til idrætsformål Sundheds- og omsorgsvalget Faste ejendomme Fremtidens plejehjem, servicearealer Fremtidens plejehjem, tilskud Sundhedsområdet Rehabiliteringen, træningsudstyr Landdistriksudvalget Faste ejendomme Pulje - dårlige boliger, udgifter Pulje - dårlige boliger, indtægter

3 Anlægsbudgettet Udvalg Økonomiudvalget Funktion Stadion og idrætsanlæg Projekt Salg af Kærsmindebadet Stednr. 200/ Udgifter 0 Indtægter Netto I alt 0 0 I budgetforliget blev der indarbejdet en salgsindtægt på ca. 11 mio. kr. for salg af Kærsmindebadet i 2013 i forbindelse med etablering af nyt svømmebad. Salget er efterfølgende udskudt flere gange og senest i budgetopfølgningen pr. 31. marts 2016, hvor indtægten blev overført til Jf. Miljø- og teknikudvalgets beslutning den 17. marts 2016 ønskes området omdannet til boligformål. Planlægningen er først under opstart og pga. den ændrede anvendelse af området skal der udarbejdes en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, inden projektet kan igangsættes.

4 Anlægsbudgettet Udvalg Økonomiudvalget Funktion Faste ejendomme Projekt Salg af fløj på Lindevænget Stednr. 200/ Udgifter 0 Indtægter Netto I alt 0 0 I budgetforliget blev det besluttet, at Søren Møllersgade fløjen på Lindevænget skulle sælges i 2014, men fra 2013 blev ejendommen udlejet i en to-årig periode til Dansk Flygtningehjælp og salget blev udskudt til På baggrund af den nuværende flygtningesituation er lejemålet imidlertid forlænget og salget kan formentlig tidligst gennemføres i Den budgetterede salgsindtægt er derfor overført fra 2016 til 2018 i 1. budgetopfølgning 2016, som blev godkendt i byrådet 6. juni 2016.

5 Anlægsbudgettet Udvalg Økonomiudvalget Funktion Faste ejendomme Projekt Salg af Gjerlev-Enslev og Vorup skoler Stednr. 200/ Udgifter 0 Indtægter Netto I alt 0 0 I byrådsmødet den 4. april 2016 blev det besluttet at nedrive Nyvangsskolen i 2016 for at give plads til opførelse af Fremtidens Plejehjem. Udgifter til nedrivning og flytning af 2 telemaster er anslået til 7,5 mio. kr., som finansieres af salgsindtægterne ved salg af Vorup og Gjerlev-Enslev skoler jf. byrådets beslutning den 22. juni 2015 om, at økonomien i de 3 skoler under ét. Salgsindtægten er efterfølgende forøget med 1,7 mio. kr. til finansiering af handelsomkostninger mv. i 2. budgetopfølgning 2016.

6 Udvalg Økonomiudvalget Funktion Sekretariat og forvaltninger Projekt Anlægspulje Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Til imødegåelse af målet om et gennemsnitligt brutto anlægsbudget på 150 mio. kr. årligt er der i 2020 indarbejdet en anlægspulje på 7 mio. kr., som udmøntes af byrådet.

7 Udvalg Børn og Skole Funktion Folkeskoler Projekt Udbygning af folkeskoler Stednr Udgifter Netto I alt 0 0 Rammebevilling. Der afsættes årligt 37,9 mio. kr. til brug for ud- og ombygninger i folkeskolerne. Den 12. januar 2015 godkendte byrådet en ny skolestruktur i Randers Kommune. Den nye skolestruktur har betydet, at 5 skoler er nedlagt fra 1. august 2015, 6 skoler bliver grundskoler med elever fra klassetrin, 1 skole indrettes som en overbygningsskole for klassetrin, mens 4 skoler bliver sammenhængende skoler for årgang med øget elevtal i overbygningen. Derfor er der sammen med forslaget til en ny skolestruktur godkendt en samlet skoleudviklingsplan, der skal sikre en ny-indretning af de skoler, der indgår i den nye skolestruktur fra 1. august På denne baggrund har byrådet givet anlægsbevillinger til følgende skoler: Vestervangsskolen Tirsdalens skole Søndermarkskolen Rismølleskolen Kristrup skole Hobrovejens skole Nørrevangsskolen Rytterskolen/Firkløverskolen Østervangsskolen Blicherskolen Hornbæk skole Havndal skole 30,8 mio. kr. 19,6 mio. kr. 20,1 mio. kr. 12,8 mio. kr. 10,3 mio. kr. 34,4 mio. kr. 1,2 mio. kr. 4,8 mio. kr. 5,1 mio. kr. 1,1 mio. kr. 11,6 mio. kr. 6,2 mio. kr. Ovenstående skoleudviklingsplan er finansieret af de 38 mio. kr. der årligt er disponeret til skoleudbygning af Randers Kommunes folkeskoler, samt de midler, der som følge af den ændrede skolestruktur, er disponeret til skoleudviklingsplanen fra Derudover indgår de overførte midler fra tidligere år i finansiering.

8 Udvalg Bøn og Skole Funktion Folkeskoler Projekt Tirsdalens skole skoleudviklingsplan 2015 Stednr Udgifter Netto I alt Den 12. januar 2015 godkendte byrådet en ny skolestruktur i Randers kommune. Den nye skolestruktur betyder, at 5 skoler nedlægges fra 1. august 2015, 6 skoler bliver grundskoler med elever fra klassetrin, 1 skole indrettes som overbygningsskole for klassetrin, mens 4 skoler bliver sammenhængende skoler fra årgang med øget elevtal i overbygningen. Derfor er der, sammen med forslaget til en ny skolestruktur, godkendt en samlet skoleudviklingsplan, der skal sikre en ny-indretning af de skoler, der indgår i den nye skolestruktur fra 1. august Tirsdalens skole bliver i den nye skolestruktur en overbygningsskole med elever fra klassetrin.

9 Udvalg Børn og Skole Funktion Folkeskoler Projekt Søndermarkskolen udviklingsplan 2015 Stednr Udgifter Netto I alt Den 12. januar 2015 godkendte byrådet en ny skolestruktur i Randers kommune. Den nye skolestruktur betyder, at 5 skoler nedlægges fra 1. august 2015, 6 skoler bliver grundskoler med elever fra klassetrin, 1 skole indrettes som overbygningsskole for klassetrin, mens 4 skoler bliver sammenhængende skoler fra årgang med øget elevtal i overbygningen. Derfor er der, sammen med forslaget til en ny skolestruktur, godkendt en samlet skoleudviklingsplan, der skal sikre en ny-indretning af de skoler, der indgår i den nye skolestruktur fra 1. august Søndermarkskolen bliver i den nye skolestruktur en grundskole med elever fra klassetrin.

10 Udvalg Børn og Skole Funktion Folkeskoler Projekt Opgradering af skolernes IT Stednr Udgifter Netto Fremrykning af IT-anskaffelser fra 2017 til 2016 I alt Byrådet den 7. marts 2016 har godkendt et forslag til faglig og pædagogisk IT handleplan (bilag 1) for at fremme anvendelsen af IT i Randers Kommunes skolevæsen, set i et fagligt og pædagogisk perspektiv. Forslaget til IT handleplan har været sendt til udtalelse på skolerne og drøftet med IT-afdelingen. Forvaltningen har desuden udarbejdet investeringsforslag i samarbejde med IT-afdelingen til de tiltag, der vedrører IT-tekniske aspekter og til de tiltag, der skal understøtte det pædagogiske arbejde, bl.a. vedrørende læringsressourcer, implementering og kompetenceudvikling. Disse tiltag skal finansieres af det afsatte provenu til IT på 7 mio. kr. årligt i forbindelse med den nye skolestruktur. Byrådet har den 25. april 2016 godkendt, at bevilges yderligere1,6 mio. kr. til etablering af trådløs netværk på folkeskolerne i Randers kommune ved at fremrykke 1,6 mio. kr. af rådighedsbeløbet fra 2017 til 2016.

11 Udvalg Bøn og Skole Funktion Folkeskoler Projekt Hornbæk skole skoleudviklingsplan 2016 Stednr Udgifter Netto I alt Den 12. januar 2015 godkendte byrådet en ny skolestruktur i Randers kommune. Den nye skolestruktur betyder, at 5 skoler nedlægges fra 1. august 2015, 6 skoler bliver grundskoler med elever fra klassetrin, 1 skole indrettes som overbygningsskole for klassetrin, mens 4 skoler bliver sammenhængende skoler fra årgang med øget elevtal i overbygningen. Derfor er der, sammen med forslaget til en ny skolestruktur, godkendt en samlet skoleudviklingsplan, der skal sikre en ny-indretning af de skoler, der indgår i den nye skolestruktur fra 1. august Hornbæk skole bliver i den nye skolestruktur en sammenhængende skoler fra årgang med øget elevtal i overbygningen.

12 Udvalg Børn og Skole Funktion Daginstitutioner Projekt Ny daginstitution i Dagtilbud Midt Stednr Udgifter Netto Byrådets møde punkt 113. I alt I budgettet for 2016 afsatte Byrådet midler til en ny daginstitution som erstatning for Børnehuset Nyvang på Gl. Hobrovej. Byrådet har besluttet, at den nye institution skal opføres i forbindelse med Fremtidens Plejehjem på grunden, hvor Nyvangsskolen tidligere var beliggende. Der er nedsat et fælles byggeudvalg for både plejehjem og daginstitution, arbejdet med byggeriet er påbegyndt i 2016.

13 Anlægsbudgettet Udvalg Socialudvalget Funktion Projekt Ombygning af Ladegården - boligplanen Stednr. 200/ Før Efter 2019 I alt Udgifter Netto I alt Ombygningen på Ladegården sker som et led i boligplanen på socialområdet og forventes afsluttet i 2017.

14 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Faste ejendomme Projekt Pulje til byfornyelsesprojekter Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto I alt 0 0 Byrådet vedtog den 21. juni 2010 en byfornyelsesstrategi for Randers Kommune samt en rækkefølgeplan. Det blev endvidere tiltrådt, at der netto afsættes 3,5 mio. kr. årligt (pristalsreguleres pt. ca. 3,9 mio. kr.) til byfornyelsesprojekter, der kan lånefinansieres med 95 % af nettoudgifterne. Miljø- og teknikudvalget er den 21. august 2014 blevet orienteret om status for byfornyelsen. Byfornyelsesprojekter omfatter følgende typer: - Områdefornyelse Fornyelse af nedslidte eller problemramte byområder - Ordinær byfornyelse Bygningsfornyelse og friarealforbedringer - Grøn byfornyelse/friarealforbedring - Kondemnering af sundhedsfarlige bygninger og frivillige nedrivninger I 2016 afsluttes projekter for friarealforbedring i karré 120 og karré 168 og 169 i Randers. Områdefornyelsen i Øster Tørslev forventes ligeledes afsluttet i 2016 Områdefornyelsen i Langå samt byfornyelsesforsøget Vores Bredgade er i gang. Der forventes i 2016 gennemført en række tiltag omkring borgerinddragelse og midlertidige aktiviteter, og anlæg i forbindelse med torv, legeplads og beplantning etableres i Mellemrummet pladsen i midtbyen etableres i sommeren Der er i 2016 truffet beslutning om byfornyelse/bygningsforbedring for Von Hatten Hus i Randers midtby. Projektet forventes at vare 2-3 år. Der er i 2012 truffet beslutning om byfornyelse/bygningsforbedring for den fredede bygning Svaneapoteket i Randers midtby. Byfornyelsen afventer fortsat en godkendt finansieringsplan fra ejer. Der er ansøgt om et potentielt byfornyelsesprojekt vedr. Valsemøllen. Det forventes forelagt til politisk stillingtagen ultimo Hvis der kommer konkrete forslag til byfornyelsesprojekter eller områdefornyelse, vil projekterne blive forelagt byrådet til stillingtagen og evt. igangsætning. Når områdefornyelse i Øster Tørslev er afsluttet, forventes påbegyndt forarbejde på et nyt projekt for områdefornyelse.

15 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Faste ejendomme Projekt Langå, områdefornyelse Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto marts I alt Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i april 2014 bevilliget 4 mio. kr. i støtte til områdefornyelse i Langå. Randers Kommune finansierer 8 mio. kr. Indsatsområderne skal styrke sammenhængen mellem by og natur, forskønne og forny bymidten og udvide udbuddet af aktiviteter i relation til Gudenåen for at styrke Langås potentiale som bosætningsby. Områdefornyelsen består af fire delprojekter og hænger tæt sammen med forsøgsprojektet Vores Bredgade. Områdefornyelsesindsatserne skal løfte Langå som helhed med en overordnet målsætning om at fremme Langås styrker som bosætningsby. Indsatserne bygger på eksisterende kvaliteter i Langå og skal tilsammen styrke sammenhængen mellem boligområder, station og naturen ved Gudenåen. Delprojekterne er: 1. På tværs af jernbanen, hvor Randers Kommune i samarbejde med Banedanmark etablerer en bro, der forbinder Bredgade med Skovlystområdet. Broens første etape er fra banegårdspladsen til vandtårnet og finansieres af BaneDanmark, DSB og Randers Kommune. Den sidste del er fra vandtårnet til Skovlyst og finansieres af byfornyelsen/randers Kommune. Broen udformes som en skov- og stibro. 2. Gudenåens potentialer Å-aktiviteter ved Gudenåen, hvor områdefornyelsen skal forbedre adgangsforhold og aktivitetsmuligheder ved Gudenåen, hvilket vil både komme borgere og turister til gode, og dermed på én gang styrke byen som bosætningsby og danne grundlag for et bæredygtigt turisterhverv. 3. Midtbyen, hvor der etableres offentlige pladser, byrum og mødesteder med kvalitet i midtbyen. 4. Sikker skolevej, hvor der i 2016 er etableret en ca. 300 m cykelsti langs Randersvej, der er primær skovevej for den centrale del af Langå. Indsatsen sammentænkes med forsøgsprojektet Vores Bredgade, hvor ministeriet har givet 4,5 mio. kr. til støtte af midlertidige tiltag og omdannelse.

16 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Faste ejendomme Projekt Forsøgsprojekt, Langå Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto marts Udgiftsneutral for Randers kommune I alt Randers Kommune har fået bevilget 4,5 mio. kr. til byfornyelsesforsøg Vores Bredgade genopdagelse af stationsbyens hovedgade. Forsøget har tre hovedoverskrifter: - Samskabelse - borgerinddragelse 1:1, der tager udgangspunkt i at arbejde videre med den igangværende proces fra den ordinære byfornyelse med udgangspunkt i frivilligheder og det lokale engagement. - Midlertidige aktiviteter mental omdannelse, der giver mulighed for at afprøve nye anvendelsesmuligheder af midlertidig karakter for at skabe liv og bæredygtige anvendelsesmuligheder. - Gaderummets potentiale fysisk omdannelse, hvor der lægges op til en omdannelse af Bredgades brede gadeprofil, så der kan etableres halvprivate forarealer foran boliger og udvidet parkerings- og udstillingsareal for butikker og byerhverv. Projektet er igangsat i 2015, og der er i 2016 gennemført en række aktiviteter og midlertidige tiltag.

17 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Faste ejendomme m.fl. Projekt Bygningsvedligehold, central pulje Stednr. 200/ Udgifter Netto oktober Anlægsbevilling ifm. budgetvedtagelsen for budget I alt Miljø og Teknik (Ejendomsservice) står for vedligeholdelsen af ca etage-m² kommunale bygninger. Den indvendige vedligeholdelse er pr. 1. juli 2015 overgået til Ejendomsservice, efter at enhederne selv har varetaget dette i nogle år. Bygningsvedligeholdelsen + vedligehold på tekniske installationer varetages af medarbejder, der i fællesskab prioriterer, hvilke opgaver der skal løses i den kommende periode. Bygningsvedligeholdelsen styres med vedligeholdelsesprogrammet Protector, som udfases i løbet af I øjeblikket forhandles der om et nyt FM program. Prioriteringen af opgaverne tager udgangspunkt i at tag og fag har 1. prioritet, hvorefter øvrige midler anvendes, hvor behovet er størst. De afsatte beløb ligger under landsgennemsnittet for kommunerne og dækker ikke hele udgiften til en forsvarlig bygningsvedligeholdelse, der skal derfor over tid forventes et større og større efterslæb selvom økonomien bliver bedre fra Puljen til bygningsvedligeholdelse var efter kommunesammenlægningen på ca. 25 mio. kr. De sidste år og frem til og med 2015 var ca. 11 mio. kr. konverteret til energiprojekter. Fra 2016 er puljen på ca. 35,1 mio. kr. Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2017 er givet i forbindelse med budgetvedtagelsen.

18 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Faste ejendomme m.fl. Projekt Pulje til energibesparende foranstaltninger Stednr. 200/ Udgifter Netto oktober Anlægsbevilling ifm. budgetvedtagelsen for budget I alt Miljø og Teknik (Ejendomsservice) arbejder med energioptimering af den kommunale bygningsmasse. Pt. ca etage-m² bygninger. Energipuljen anvendes til energioptimering af varmeanlæg, ventilationsanlæg og bygninger. Ved renovering af tekniske anlæg søges der generelt løsninger, som er medvirkende til nedsættelse af energiforbruget. Der investeres i bygningsoptimering i forbindelse med ombygninger eller istandsættelser. Alle offentlige bygninger over 50 m² er blevet energimærket. Energimærkerne bruges som guide til at udføre energiprojekter, som hovedsageligt er på tekniske anlæg. Der arbejdes fortsat i samarbejde med 2 medarbejder fra regionen, omkring at udføre flest mulige energiprojekter som samtidig overholder en tilbagebetalingstid på 13,8 år. Den korte tilbagebetalingstid giver en begrænsning på, hvad der er rentabelt at energioptimere. Bl.a. er det svært at udføre facaderenoveringer som rene energiprojekter. Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2017 er givet i forbindelse med budgetvedtagelsen.

19 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Naturbeskyttelse Projekt Naturforvaltningsprojekter mv., ramme Stednr. 200/ Udgifter Netto oktober Anlægsbevilling ifm. budgetvedtagelsen for budget I alt Rammebeløb til projekter på natur- og miljøområdet. Randers Kommune skal sikre rent drikkevand og sikre naturen, herunder udvikle nye og pleje eksisterende naturområder. De afsatte midler kan blandt andet anvendes til nye vådområdeprojekter, anlæg og renovering af stier, nye skove, fjernelse af spærringer i vandløb, genåbne rørlagte vandløbsstrækninger, etablere nye søer, forbedre tilstanden i eksisterende vandløb og søer, etablere afgræsningsmuligheder på naturarealer, beskytte drikkevandet samt til information. Rammen udgør ca. 3,7 mio. kr. pr. år. I forbindelse med budgetforliget for er rammen i nedsat med 0,5 mio. kr. til finansiering af en vandløbsmedarbejder samt i 2016 og 2017 med 0,375 mio. kr. til opmåling af vandløb. Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2017 er givet i forbindelse med budgetvedtagelsen.

20 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kommunale veje Projekt Diverse vejprojekter, ramme Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Rammebeløb til diverse udbygnings- og vedligeholdelsesprojekter på vejnettet. Det kan f.eks. være trafiksikkerhedsprojekter, kapacitetsforbedringer og lignende.

21 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kommunale veje Projekt Sikre skoleveje, ramme Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Rammebeløb afsat til gennemførelse af trafiksikkerhedsprojekter, f.eks. på skoleveje.

22 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kommunale veje Projekt Anlæg af cykelstier, ramme Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 I februar 2011 vedtog Byrådet "Cykel og stiplan 2010" som er udmøntet i konkrete projekter eksempelvis cykelsti på sydsiden af Toldbodgade. Der udarbejdes en revideret prioriteringsliste af kommende cykelstiprojekter primo 2016.

23 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Veje, fælles funktioner Projekt Private vejes istandsættelse Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto oktober Anlægsbevilling ifm. budgetvedtagelsen for budget I alt Istandsættelse af private fællesveje på de vejberettigedes regning. Projekter igangsættes efter afholdelse af vejsyn. Dispositionsrammen udgør årligt 0,8 mio. kr. Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2017 er givet i forbindelse med budgetvedtagelsen.

24 Anlægsbudgettet Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kommunale veje Projekt Tre bydele uden støjgener, etape 2 Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto oktober Videreførelse af etape marts Anlægsbev. for , ej selvfinanseret Anlægsbevillinger givet ifm. budgetvedtagelserne 13. oktober Anlægsbev, ifm, budgetvedtagelsen for I alt Projektet "Tre bydele uden støjgener" har til formål at reducere trafikstøjen fra motorvejen på støjramte boliger i Helsted, Hornbæk og Vorup samt at skabe nye muligheder for at komme af med jord fra anlægsprojekter. Endvidere har projektet til formål at skabe nye rekreative områder. Princippet i projektet er, at der bygges støjvolde med overskudsjord fra diverse byggeprojekter (fortrinsvis private, men også kommunale), der betaler en afgift for at komme af med jorden. Planen har således været, at projektet skulle hvile i sig selv. Det har vist sig ikke at holde helt stik og der er derfor givet en tillægsbevilling til det årlige rådighedsbeløb på 0,14 mio. kr. (BY ). Det oprindelige projekt indeholdt støjskærme, men da sådanne er meget kostbare og ikke kan forventes finansieret via afgifter fra overskudsjord, indeholder dette projekt ikke støjskærme, men alene støjvolde og lignende landskabelige bygværker. Projektet forventes at løbe over 10 år. Den præcise varighed af projektet kan ikke forudsiges, da den i sagens natur afhænger meget af aktiviteten i byggeriet. Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2017 er givet i forbindelse med budgetvedtagelsen.

25 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kommunale veje Projekt Udskiftning af gadelysarmaturer Stednr. 200/ Udgifter Netto juni Udskiftning af natriumlyskilder I alt På baggrund af et EU-direktiv (245/2009) som pålægger kommuner at udfase gamle kviksølvlyskilder senest i 2015 godkendte Byrådet den 23. april 2012 en belysningsplan. Planen beskriver bl.a. i hvilken takt udskiftningen skal ske. I samme forbindelse blev der godkendt et budget til udskiftning, hvor pengene skulle tilbagebetales igennem energibesparelser over en 25 års periode. Denne renovering er nu ved at være afsluttet. Renoveringen omfattede ca. 2/3 af Randers Kommunes belysningsanlæg eller ca armaturer. Den sidste 1/3 af belysningsanlæggene i Randers Kommune, ca armaturer, består af højtryksnatrium lyskilder (gult lys). Armaturerne med højtryksnatrium lyskilder er af forskellig alder og dermed kvalitet og driftsstabilitet. Disse lyskilder er ikke omfattet af EU direktivet og står ikke over for en udfasning. Der er således ikke et krav at denne type lyskilde udfases pt. Natriumlyskilder kan med fordel udskiftes til LED, med en fordelagtig økonomi. Effektiviteten og lyskvaliteten på LED armaturer er blevet forøget, så selv større veje kan belyses med LED. Udskiftningen gennemføres over en 2 årig periode således at der renoveres ca armaturer i 2017 og de resterende ca armaturer i Udskiftningen lånefinansieres via den automatiske låneadgang til energibesparende foranstaltninger med en løbetid på lånet svarende til den forventede levetid af armaturerne på 25 år.

26 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kollektiv trafik Projekt Udbyhøj Kabelfærge, dokning Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Udbyhøj kabelfærge skal rutinemæssigt renoveres i tørdok i Bl.a. forventes motorerne at skulle renoveres/udskiftes. Derudover skal skibet hovedefterses og skader/slid udbedres.

27 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Kollektiv trafik Projekt Mellerup-Voer færgen, renovering eller udskiftning af motor Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Motoren på Mellerup-Voer færgen forventes at skulle udskiftes eller hovedrenoveres i På dette tidspunkt har den gået ca timer, hvilket er det forventede maximum for denne motortype.

28 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Administrativ organisation Projekt Byen til Vandet (Havne Omdannelse) Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto Før (incl. projektledelse i årene ) 8. februar Nye veje og broer i Randers Midtby 8. juni Event i RandersUgen juni Synliggørelse af muligheder for havnebad I alt Byrådet har i 2014 med Vision 2021 igangsat det ambitiøse byudviklingsprojekt Byen til Vandet for at binde Randers midtby sammen med åen og fjorden og give nye bo-, oplevelses- og aktivitetsmuligheder. Byen til Vandet skal sikre nye byudviklingsmuligheder i Randers midtby og være med til at skabe vækst i hele Randers Kommune. Det er det største byudviklingsprojekt, kommunen nogensinde har stået overfor; et projekt, der vil kunne skabe unikke byggemuligheder og byrum og være med til at brande Randers som en attraktiv og dynamisk bosætnings- og erhvervsby lige midt i den unikke natur langs Gudenåen og Randers Fjord. Forundersøgelsen for Byen til Vandet blev gennemført i Der blev herefter gennemført en større borgerinddragelsesproces i august til oktober 2015, og på baggrund heraf tog byrådet i januar 2016 stilling til, hvilke scenarier fra forundersøgelsen, som skal undersøges nærmere og konkretiseres i den videre proces. Der er netto afsat et budget vedrørende projekt Byen til Vandet på 19,4 mio. kr. i Budgettet kan anvendes til infrastruktur, byrum, ombygninger og midlertidige aktiviteter som en del af omdannelsen, men også til borgerinddragelse og projektudvikling med henblik på at opfylde byrådets vision om at forbinde byen med vandet. Det kan f.eks. være forlængelse af Østervold til vandet. Østervold er den centrale akse i byens udvikling som omdrejningspunkt mellem middelalderbyen, Thors Bakke, Jens Otto Krags Plads og en ny bydel på havnen. En forlængelse mod havnen kan skabe direkte forbindelse mellem byen og vandet. Byrådet bevilligede i juni 2016 midler til en midlertidig lukning af Havnegade Havnegadeparken - ud for Østervold for at skabe en grøn forbindelse til havnen. Der er igangsat 2 større undersøgelser: dels undersøgelse og konkretisering af nye veje og broer i Randers midtby, dels 2 undersøgelser af potentialer for øget befolkningstilvækst, som begge er medfinansieret af Realdania. Alle undersøgelser forventes fremlagt for byrådet ultimo 2016, og det

29 forventes at byrådet kan træffe beslutning om valg af endeligt scenarie samt den videre proces primo Midlerne kan også anvendes til præcisering af og videre detaljering af resultaterne af forundersøgelsen, processen, herunder borgerinddragelse og projektledelse samt til midlertidige anlæg i forbindelse med omdannelsen og til mindre ombygninger og projektudvikling i midtbyen som f.eks. bilfri Sløjfe og opdatering af gågaderne. Der pågår endvidere undersøgelser af mulighed for medfinansiering af klimatilpasningsløsninger, herunder ansøgning til EU LIFE om midler til undersøgelse og konkretisering af klimatilpasningsmulighederne i Byen til Vandet.

30 Udvalg Miljø og Teknik Funktion Administrativ organisation Projekt Byen til Vandet 2016 Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Byrådet har i 2014 med Vision 2021 igangsat det ambitiøse byudviklingsprojekt Byen til Vandet for at binde Randers midtby sammen med åen og fjorden og give nye bo-, oplevelses- og aktivitetsmuligheder. Byen til Vandet skal sikre nye byudviklingsmuligheder i Randers midtby og være med til at skabe vækst i hele Randers Kommune. Det er det største byudviklingsprojekt, kommunen nogensinde har stået overfor; et projekt, der vil kunne skabe unikke byggemuligheder og byrum og være med til at brande Randers som en attraktiv og dynamisk bosætnings- og erhvervsby lige midt i den unikke natur langs Gudenåen og Randers Fjord. Forundersøgelsen for Byen til Vandet blev gennemført i Der blev herefter gennemført en større borgerinddragelsesproces i august til oktober 2015, og på baggrund heraf tog byrådet i januar 2016 stilling til, hvilke scenarier fra forundersøgelsen, som skal undersøges nærmere og konkretiseres i den videre proces. I budget blev der reserveret i alt 17,8 mio. kr. til at understøtte de forberedende aktiviteter samt de første anlægsaktiviteter på området. Rammen videreføres efter 2019 med 9,2 mio. kr. årligt. Af budgetforligsteksten for budget fremgår følgende: I forbindelse med at byrådet foretager et valg af de forskellige scenarier [for Byen til vandet] vil forligspartierne mødes for at drøfte, hvordan beløbet kan udmøntes.

31 Udvalg Kultur og fritid Funktion Idrætsfaciliteter for børn og unge Projekt Breddeidrættens faciliteter Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 Byrådet har siden 2010 årligt afsat et beløb til forbedring af breddeidrættens faciliteter. Det drejer sig om indendørs og udendørs kommunale anlæg samt foreningsejede og selvejende haller og andre idrætsfaciliteter. Der kan være tale om forbedring af eksisterende faciliteter eller etablering af helt nye anlæg som f.eks. kunstgræsbane, motionsstier og foreningsbaserede fitnesscentre. Anlægsbevilling til rådighedsbeløbet i 2017 søges i forbindelse med budgetvedtagelsen.

32 Udvalg Kultur og fritid Funktion Stadion og idrætsanlæg Projekt Anlægspulje til idrætsformål Stednr. 200/ Udgifter Netto I alt 0 0 I budgetforliget blev der afsat en anlægspulje på 1 mio. kr. årligt til løbende renovering og udvikling af kommunale udendørs idrætsanlæg og i budgetforliget er der afsat yderligere 2,5 mio. kr. årligt i 2016 og Den konkrete anvendelse af puljen besluttes af Kultur- og fritidsudvalget. Anlægsbevilling til rådighedsbeløbet i 2017 søges i forbindelse med budgetvedtagelsen.

33 Udvalg Sundhed, kultur og omsorg Funktion , driftssikring af boligbyggeri Projekt Fremtidens plejehjem, servicearealer Stednr Udgifter Indtægter Netto I alt I byrådets møde den blev det besluttet at iværksætte byggeri af 60 nye kommunale, almene plejeboliger med tilhørende servicearealer beliggende på Rindsvej. Efterfølgende blev det i byrådets møde den besluttet at afsætte yderligere 5,1 mio. kr. til anskaffelse af diverse velfærdsteknologiske løsninger herunder døgnrytmebelysning. Udgiften afdrages over 3 år af ældreområdet med 1,7 mio. kr. årligt fra 2019.

34 Udvalg Sundhed, kultur og omsorg Funktion , kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Projekt Rehabiliteringen, træningsudstyr Stednr Udgifter Netto I alt Ved overførselssagen i april 2016 blev projektet indkøb af træningsudstyr til rehabiliteringen overført til afholdelse i 2017

35 Udvalg Landdistriktsudvalget Funktion Faste ejendomme Projekt Pulje til indsats mod dårlige boliger Stednr. 200/ Udgifter Indtægter Netto Afledt drift (1.000 kr.) Før Efter 2020 Udgifter Indtægter Netto Før Anlægsbevillinger Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2016 I alt Byrådet har den 2. juni 2009 besluttet at afsætte midler til indsats for dårlige boliger, skæmmende bygninger og udenomsarealer i Randers Kommune. Formålet er at sikre beboerne liv og helbred samt undgå, at de dårlige boliger får en afsmittende effekt i kvarteret eller lokalområdet og som følge heraf flere dårlige boliger. Handleplanen, som er godkendt i byrådet den 2. september 2013, omfatter: Opkøb af nedslidte ejendomme, beliggende i byer med færre en indbyggere eller i det åbne land, når opkøbet sker med henblik på nedrivning eller istandsættelse. Tilskud til private ejeres fjernelse af ophobet skrot og affald. Tilskud til nedrivning af tomme erhvervsbygninger i små byer med under indbyggere. Tilskud til nedrivning af en beboelsesejendom. Anlægsbevilling til rådighedsbeløb i 2017 søges i forbindelse med budgetvedtagelsen.

5. Miljø- og teknikudvalget

5. Miljø- og teknikudvalget 5. Miljø- og teknikudvalget Skattefinansieret anlæg Pulje til byfornyelsesprojekter... 1 Områdefornyelse Langå... 2 Forsøgsprojekt Langå... 3 Bygningsvedligehold, pulje... 4 Energibesparende foranstaltninger,

Læs mere

5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg

5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg 5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 5. Miljø- og teknikudvalget Skattefinansieret anlæg Pulje til byfornyelsesprojekter... 3 Områdefornyelse Langå... 4 Forsøgsprojekt Langå... 5 Bygningsvedligehold,

Læs mere

5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg

5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg 5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 5. Miljø- og teknikudvalget Skattefinansieret anlæg Naturforvaltningsprojekter, ramme... 3 Diverse vejprojekter, ramme... 4 Sikre skoleveje mv.,

Læs mere

Budgetbemærkninger Bind 2

Budgetbemærkninger Bind 2 Budgetbemærkninger 2017-2020 Bind 2 Anlæg Hovedkonto 0-6 Randers Kommune Indholdsfortegnelse Investeringsoversigten Oversigter Anlægsbudgettet total... 3 Skattefinansieret anlæg... 3 Øvrige anlæg... 3

Læs mere

8. Landdistriktsudvalget Anlæg

8. Landdistriktsudvalget Anlæg 8. Landdistriktsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 8. Landdistriktsudvalget Skattefinansieret anlæg Pulje til indsats mod dårlige boliger... 3 Pulje til byfornyelsesprojekter... 4 Forsøgsprojekt Hald...

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Budgetbemærkninger Bind 2

Budgetbemærkninger Bind 2 Budgetbemærkninger 2016-2019 Bind 2 Anlæg og finansiering Hovedkonto 0-6 og 7-8 Randers Kommune Indholdsfortegnelse Side Anlæg Investeringsoversigten Oversigter Anlægsbudgettet total... 3 Skattefinansieret

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Investeringsoversigten Anlægsbudgettet total. Skattefinansieret anlæg fordelt på udvalg kr priser I alt

Investeringsoversigten Anlægsbudgettet total. Skattefinansieret anlæg fordelt på udvalg kr priser I alt Investeringsoversigten 2016-2019 Anlægsbudgettet total 26. august 2015 2016-priser Anlægsbudgettet i alt netto 173.881 86.514 84.641 97.294 442.331 Udgifter 220.862 119.066 121.808 134.506 596.243 Indtægter

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 28. februar overførsel til Projekt Budget Forbrug forbrug i Kvalitetsfonden Anlæg 146.294 11.600 0 157.894 4.752 0 155.595 110.295 97.295 94.905 0 0 Udgifter 187.371 25.743 0 213.115

Læs mere

Investeringsoversigten

Investeringsoversigten Investeringsoversigten 2015-2018 Anlægsbudgettet total - fordelt på områder Rådighedsbeløb 1.000 kr. Anlægsudgifter netto 122.259 96.179 94.078 87.388 399.904 Heraf udgifter 163.336 135.999 130.939 124.249

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

10. Udviklingsudvalget Anlæg

10. Udviklingsudvalget Anlæg 10. Udviklingsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 10. Udviklingsudvalget Skattefinansieret anlæg Byen til Vandet... 3 C2C CC Klimabåndet... 5 Byen til Vandet opsparing til Klimabro... 7 Udvalg Udviklingsudvalget

Læs mere

5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg

5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg 5. Miljø- og teknikudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 5. Miljø- og teknikudvalget Skattefinansieret anlæg Anlæg af cykelstier, ramme... 3 Bygningsvedligehold, pulje... 4 Cykling i byen og adgang til

Læs mere

Investeringsoversigt Opdelt på udvalg 16. august 2010

Investeringsoversigt Opdelt på udvalg 16. august 2010 Investeringsoversigt 2011-2014 Opdelt på udvalg Beløb i 1.000 kr. (2011-priser) 2011 2012 2013 2014 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Økonomiudvalget 52.356-6.100 27.855-12.789

Læs mere

Randers Kommune Thors Bakke

Randers Kommune Thors Bakke Thors Bakke fra 2010 budget 2012 regnskab Lån nemførelsen af Forbrug Overførsel Forventet Bemærkninger til gen Konto 2011 projektet Thors Bakke Projekt nr. XA-851200000 Økonomiudvalget Administration 0001

Læs mere

Randers Kommune Thors Bakke

Randers Kommune Thors Bakke Thors Bakke Beløb i 1.000 kr. (2011 - priser) 2012 regnskab Lån nemførelsen af Forbrug Bemærkninger til gen Konto 2011 Thors Bakke Projekt nr. XA-851200000 Økonomiudvalget Administration 0001 Thors bakke,

Læs mere

Resultatopgørelse, budgetforlig

Resultatopgørelse, budgetforlig Resultatopgørelse, budgetforlig 2015-18 Mio. kr. BF 2015 BF 2016 BF 2017 BF 2018 Skatter -3.953,5-4.044,4-4.126,8-4.207,1 Tilskud og udligning -1.839,9-1.739,5-1.772,2-1.810,4 Ændringer skatter og tilskud

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 30. juni 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 30. juni 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 30. juni til Projekt Budget Anlæg 152.594 17.964 211.815 376.746 48.762 189.922 183.382 130.901 80.229 84.252 76.194 Udgifter 193.671 16.523 285.404 489.377 59.330 232.528 247.806

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Anlægsstyreliste 2013 Total

Anlægsstyreliste 2013 Total Total til 2014 Skattefinansieret anlæg 154.212 3.000 54.240 211.452 14.757 32.142 180.910 0 0 Udgifter 170.967 3.600 81.939 256.506 14.757 61.705 195.813 0 0-16.755-600 -27.699-45.054 0-29.563-14.903 0

Læs mere

Budgetbemærkninger Bind 2

Budgetbemærkninger Bind 2 Budgetbemærkninger 2015-2018 Bind 2 Anlæg og finansiering Hovedkonto 0-6 og 7-8 Randers Kommune Indholdsfortegnelse Side Anlæg Investeringsoversigten Oversigter Anlægsbudgettet total... 3 Skattefinansieret

Læs mere

ARBEJDSPAPIR Drøftelser vedrørende skolestruktur 2014

ARBEJDSPAPIR Drøftelser vedrørende skolestruktur 2014 Drøftelser vedrørende skolestruktur 2014 Randers Kommune Randers Kommune Disposition d. 12. maj 2014 Velkomst Indlæg om overbygningsskoler v/skoleleder Arne Omar Sørensen, Hobro Søndre Skole Gennemgang

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

Lov om byfornyelse og udvikling af byer

Lov om byfornyelse og udvikling af byer Dato 28.02.2013 Lov om byfornyelse Dok.nr. 37507/13 Sagsnr. 13/4641 Ref. KRQV Lov om byfornyelse og udvikling af byer Lovens hovedformål er at igangsætte udvikling og omdannelse af byområder, der gør dem

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven

De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven Vækst (pct.) i befolkningstallet (2007 2012) Udvikling i skattepligtig indkomst Byfornyelsesloven På Finansloven

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 og revideret i efteråret 2018 af Herning Kommune,

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016 Pulje til kommunale bygninger/ældreboliger, som skal afvikles "nedrivningspuljen". 3.39. 3.39. 3.39. 3.39. Investering i energibesparende foranstaltninger 3.. 3.. 1.. 1.. 54719-14/ Nedlæggelse af brandhaner

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

Tilskudsmuligheder til nedrivning af faldefærdige bygninger

Tilskudsmuligheder til nedrivning af faldefærdige bygninger 1. Landsbypuljen 2. Byfornyelse Bygningsfornyelse Områdefornyelse Landsbypuljen kan støtte Istandsættelse Nedrivning Ombygning Fjernelse af skrot Kommunalt opkøb Støtte Kommunernes anvendelse af de statslige

Læs mere

135,2 118,4 84,3 75,3 103,3 153,3 145,1 112,1 103,3 128,4 448,4 299,1 170,5 62,8 280,9 151,7 22,4-94,8 258,1 108,8-19,8-127,5

135,2 118,4 84,3 75,3 103,3 153,3 145,1 112,1 103,3 128,4 448,4 299,1 170,5 62,8 280,9 151,7 22,4-94,8 258,1 108,8-19,8-127,5 Resultatopgørelse ( V, K og O) 1. behandlingsbudgetforslaget, inkl. ændringer ved forhandlinger Løbende priser Resultatopgørelse mio. kr. BF 2009 BF 2010 BF 2011 BF 2012 Gns 09-12 Skatter -.11,6 -.445,4

Læs mere

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune AFTALEFORLIG. - Anmodning om udtalelse fra skolebestyrelser ved de berørte skoler: Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune 1 Indhold 1. Forord... 3 2. Udtalelse til ændringer i forslaget til ny skolestruktur...

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Budgetbemærkninger Bind 2

Budgetbemærkninger Bind 2 Budgetbemærkninger 2013-2016 Bind 2 Anlæg og finansiering Hovedkonto 0-6 og 7-8 Randers Kommune Indholdsfortegnelse Side Investeringsoversigten Oversigter Anlæg total... 3 Anlæg total fordelt på udvalg...

Læs mere

Historisk forbrug på skattefinansieret anlæg

Historisk forbrug på skattefinansieret anlæg Historisk forbrug på skattefinansieret anlæg 01 - Økonomiudvalget 001000 - Thors Bakke -3.264-3.264 Udvikling 010005 - Etablering af brandhaner 404 274 455 1.133 Vedligehold 010007 - Salg af fibernet i

Læs mere

Budgetbemærkninger

Budgetbemærkninger Budgetbemærkninger 2012-15 Bind 2 ANLÆG OG FINANSIERING Hovedkonto 0-6 og 7-8 Randers Kommune Indholdsfortegnelse Bind 2 Anlæg og finansiering ANLÆGSBUDGETTET Side Oversigter Anlæg total...3 Anlæg total

Læs mere

Budgetbemærkninger Bind 2

Budgetbemærkninger Bind 2 Budgetbemærkninger 2014-2017 Bind 2 Anlæg og finansiering Hovedkonto 0-6 og 7-8 Randers Kommune Indholdsfortegnelse Side Anlæg Investeringsoversigten Oversigter Anlægsbudgettet total... 3 Skattefinansieret

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Byfornyelsesstrategi. Randers Kommunes Byfornyelsesstrategi 2010 er en revision og videreudvikling af kommunens mangeårige arbejde med byfornyelse.

Byfornyelsesstrategi. Randers Kommunes Byfornyelsesstrategi 2010 er en revision og videreudvikling af kommunens mangeårige arbejde med byfornyelse. Byfornyelsesstrategi Randers Kommunes Byfornyelsesstrategi 2010 er en revision og videreudvikling af kommunens mangeårige arbejde med byfornyelse. Byfornyelsesstrategien tager udgangspunkt i Kommuneplan

Læs mere

8. Landdistriktsudvalget

8. Landdistriktsudvalget 8. Landdistriktsudvalget Drift Bevillingsområder: 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2020: Mio. kr. 2020-priser

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune. udkast

BYFORNYELSE I HERNING strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune. udkast BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune udkast Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 af Herning Kommune, By, Erhverv og Kultur.

Læs mere

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager TEU, Anlæg Teknik- og Miljøforvaltningen har gennemgået igangværende anlæg. Gennemgangen har givet anledning til følgende bemærkninger.

Læs mere

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast Skattefinansieret område Økonomi- og Erhvervsudvalget: Jordforsyning, boligformål Salg af boligjord Salgsomkostninger, boligformål -77.050-67.500-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000 2.300 2.300 2.300

Læs mere

Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer

Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer Generelt om byfornyelsesloven Loven gælder for alle kommuner, og kan anvendes i alle byer og i det åbne land På Finansloven afsættes 280

Læs mere

8. Landdistriktsudvalget

8. Landdistriktsudvalget 8. Landdistriktsudvalget Drift Bevillingsområder: 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2019: Mio. kr. Servicerammen

Læs mere

ANLÆGSBLOK OMSORGS- OG FOREBYGGELSESUDVALGET

ANLÆGSBLOK OMSORGS- OG FOREBYGGELSESUDVALGET 7-1 Næstved Madservice rammebevilling pr. år 7-2 Nyt Sundhedscenter 7-3 Nyt vaskeanlæg på Hjælpemiddeldepot 8-1 Ældreområdet - rammebevilling 9-1 Handicapområdet - Rammebevilling 24-1 Psykiatriområdet

Læs mere

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *)

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *) Låne opt. Direktionens anlægsforslag budget 2019-2022 - indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog () *) Direktionens forslag prioritet 1 2019 2020 2021 2022 Afl. drift Evt. bemærkninger

Læs mere

Revideret Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2013/14 2026/27, december 2014.

Revideret Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2013/14 2026/27, december 2014. Revideret Elev- og klassetalsprognose for Randers Kommune 2013/14 2026/27, december 2014. 1. Indledning og metode Ved opgørelsen af det faktiske elevtal for folkeskolerne i Randers Kommune pr. 5. september

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Budget anlæg. Teknik- og Miljø. Anlægsprojekter fra budgetforslag 2018 Prioriterede forslag

Budget anlæg. Teknik- og Miljø. Anlægsprojekter fra budgetforslag 2018 Prioriterede forslag Budget 2019-2022 anlæg Teknik- og Miljø Anlægsprojekter fra budgetforslag 2018 Prioriterede forslag Budget 2018-2021 Anlæg 2018-2021 senere Helhedsindsats i Hirtshals 3.000 2.500 0 0 0 Byforskønnelse generel

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Byfornyelse i mindre byer

Byfornyelse i mindre byer - 1 Byfornyelse i mindre byer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog op til sommerferien regler om en styrket byfornyelsesindsats i kommuner udenfor vækstområderne. Både for

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Haderslev Byråd, 25-11-2014 Side 1 Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Åben sag Sagsindhold Denne sag vedrører klimatilpasningsprojekt

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2016 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 44.954 50.790 35.073 27.420 T1 I 16.337 16.337 16.337 16.337 00 Byudvikling, bolig og F1 U 18.936 17.836 17.836 17.836

Læs mere

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015.

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015. Anlægsprojekter afsat i budget 2015 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2015. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

Resultatopgørelse, budget 2016-19

Resultatopgørelse, budget 2016-19 Resultatopgørelse, budget 2016-19 Mio. kr. BF 2016 BF 2017 BF 2018 BF 2019 Skatter -4.041,4-4.113,6-4.232,6-4.359,6 Tilskud og udligning -1.945,5-1.842,6-1.785,8-1.728,8 Ændringer skatter og tilskud -32,0-46,0-45,8-60,1

Læs mere

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer Øvrige investeringer INVESTERINGSPLAN 2028 Fakta 1: Derfor investerer vi. Det står vi på. Fakta 2: Oprindelig og revideret investeringsplan 2028 Fakta 3: Investeringsresultater i 2020-2022 Fakta 4: Investeringsresultater

Læs mere

Bevillingsoversigt Drift (2020-priser, kr.) Bevillingsniveauet er på bevillingsområderne under udvalgsnavnet (netto)

Bevillingsoversigt Drift (2020-priser, kr.) Bevillingsniveauet er på bevillingsområderne under udvalgsnavnet (netto) Bevillingsoversigt 2020 - Drift (2020-priser, 1.000 kr.) Bevillingsniveauet er på bevillingsområderne under udvalgsnavnet (netto) 01 - Økonomiudvalget 01 - Administration Delområder Udgifter Indtægter

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb alt U 33.986 104.931 93.990 62.590 33.690 14.781 343.968-7.302 0-800 0 0 0-8.102 Miljø- og Teknikudvalget U 8.936 27.173 4.800 8.507 3.436 14.527 67.379 Børne- og Skoleudvalget U 15.213 15.213 30.426 Vækst-

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2017 251 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 58.688 44.185 26.578 23.006 T1 I 16.583 19.030 19.030 13.030 00 Byudvikling, bolig og F1 U 20.530 20.530 13.030 13.030

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Center for Erhverv & Udvikling

Center for Erhverv & Udvikling Center for Erhverv & Udvikling Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Notat om bygningsfornyelse og bygningsforbedringsudvalg Bygningsfornyelse Bygningsfornyelse er ét af flere instrumenter under Lov

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Kvartalsvis budgetopfølgning - anlægsvirksomhed: 3. kvartal 2015

Kvartalsvis budgetopfølgning - anlægsvirksomhed: 3. kvartal 2015 1 of 6 Til: Økonomiudvalget og byrådet (EKSEMPEL BUDGETOPFØLGNING OG FORVENTET REGNSKAB 3. KVARTAL 2015 VEDR. ANLÆG) Kvartalsvis opfølgning - anlægsvirksomhed: 3. kvartal 2015 1. Resumé den samlede skattefinansierede

Læs mere

Budget 2014 Basis Anlæg 2014-17

Budget 2014 Basis Anlæg 2014-17 Udvalget for Teknik og Miljø Budget 1.000 kr. 2014 2015 2016 2017 Drift og anlæg: Vedligehold af ejendomme 1.019 1.019 1.019 1.019 Små trafiksikkerhedsprojekter 1.529 1.529 1.529 1.529 Ny skolestruktur

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

34.787 2.398 2.398 2.398

34.787 2.398 2.398 2.398 Kultur og Fritid: 1.000 kr. 1. Rådighedsramme 2. Svendborg Ny Idrætscenter 2.982 2.398 2.398 2.398 31.805 34.787 2.398 2.398 2.398 + = udgift, - = indtægt 1. Rådighedsramme - generel vedligehold og nyanlæg

Læs mere

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018 Udvalg 2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Udvalg for Plan og teknik 36.156.000 32.954.000 28.100.000

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

3. budgetopfølgning 2012 - Tillægsbevillinger

3. budgetopfølgning 2012 - Tillægsbevillinger 3. budgetopfølgning 2012 - Tillægsbevillinger Total Drift - serviceudgifter Økonomiudvalget -1.545,0-12.379,3 2.629,7 2.620,7 770,0 Administration og tværgående -695,0-12.379,3 2.629,7 2.620,7 770,0 Politisk

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1 Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 64.761 37.614 50.713 23.279 T1 I 12.622 12.622 12.622 12.622 00 Byudvikling, bolig og F1 U 12.822 12.622 12.622 12.622

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2019 241 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 29.233 32.207 21.012 21.012 T1 I 22.161 13.503 13.503 13.503 00 Byudvikling, bolig og F1 U 13.503 13.503 13.503 13.503

Læs mere

Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg

Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikraftrædelsesdato: Baggrund

Læs mere

Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret)

Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret) Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret) 2010 2011 2012 2013 Administration: Udvidelse af Rådhus -30.000-30.000-10.000 By og Landsby: Oplevelsesriget

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår CFTOM - oversigt 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Teknik- & Miljøudvalget Center for Plan & Miljø Drift Tabel 1: Teknik & Miljøudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Budgetbilag. 2. opfølgning af anlægsbudget 2011 og den heraf afledte låneoptagelse

Budgetbilag. 2. opfølgning af anlægsbudget 2011 og den heraf afledte låneoptagelse 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 5 ØKONOMI & PLANLÆGNING Dato: 10. august 2011 Tlf. dir.: 4477 2204 Kontakt: Robert Jensen Sagsnr: 2011-3879 Dok.nr: 2011-142693 Budgetbilag 2. opfølgning af anlægsbudget 2011

Læs mere

Strategi for anvendelse af midler afsat til byudvikling i 2016 og overslagsårene

Strategi for anvendelse af midler afsat til byudvikling i 2016 og overslagsårene Notat 13. december 2015 Sags id: 15/26271 Strategi for anvendelse af midler afsat til byudvikling i 2016 og overslagsårene 2017-2019 Rammer for anvendelsen Byrådet har i Budgetaftale 2016-2019 afsat midler

Læs mere

Notat vedrørende førskoleordning i 2015 og 2016 på skolerne i Randers Kommune

Notat vedrørende førskoleordning i 2015 og 2016 på skolerne i Randers Kommune Vedrørende: Førskoleordning i 2015 og 2016 på skolerne i Randers Kommune Forvaltning: Sekretariatet Børn Skole og Kultur Dato: 23-12-2014 Sendes til: Børn og skoleudvalget Notat vedrørende førskoleordning

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 af Herning Kommune, By, Erhverv og Kultur. 3 Indhold

Læs mere

Anlægsoversigt pr. 15. maj 2014

Anlægsoversigt pr. 15. maj 2014 Anlægsoversigt - 2018 pr. 15. maj Forslag / Nyt () Det skattefinansierede område: Økonomiudvalget U 5.000 0 0 7.100 12.100 87.000 13.900 0 ØU 100 Sikring af kommunale ejendomme U 2.500-500 2.000 2.000

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere