AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat"

Transkript

1 Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden: Charlotte Palludan (afbud), Ida Juul, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen (afbud), Tine Fristrup, Mette Greve, Else Thousig, Line Anne Roien (afbud), Jakob Krause-Jensen, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud). Tilforordnede: Susie Petersson (afbud), Karina Krogsdal-Wogensen (til kl 10.30) Desuden: Lise Skanting (referent). 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Dato: 31 januar Orientering om lønforhandlinger 2017 (bilag) Claus Holm gjorde opmærksom på, at der udover de udsendte bilag også er et bilag med HK ernes lønaftale. Bilaget vil blive eftersendt (er sket ). Side 1/6 Mellem den 8. februar og den 1. marts (inkl.) kan medarbejderne ansøge elektronisk om lønforbedring. Den 1. marts til den 31. maj er en forberedelses- og forhandlingsperiode. Efter den 1. marts vil der blive sendt oversigter over ansøgningerne til både a- og b-side, og forhandlerne kan foretage yderligere indstillinger. Mette Mejlvang orienterede om, at Universitetsledelsen har besluttet, at der kan forhandles om 0,6 pct. af lønsummen, svarende til ca kr. for DPU. I modsætning til lønforhandlingerne 2016, er der ikke besluttet en bestemt procentdel til varige tillæg henholdsvis engangsvederlag. På DPU er det kotyme, at summen fordeles i henhold til lønsummen med 85 pct. til VIP og 15 pct. til TAP, der igen deles på AC-TAP og HK-TAP. I 2016 udgjorde indstillingerne det dobbelte af det beløb, der var til rådighed. Karina Krogsdal-Wogensen gjorde opmærksom på, at det er en ny ansøgningsprocedure, hvor der skrives direkte ind i en database. Informationerne trækkes over på et excel-ark, der flettes med lønoplysninger. 3. Arbejdsmiljø a. Asbest i D-bygningen Claus Holm henviste til, at der ville blive foretaget en asbestmåling i D-lav, og at bygningen ville blive asbestrenoveret. Jakob Krause-Jensen sagde, at målingen i DPU Aarhus Universitet Tuborgvej København NV Tlf.:

2 D-lav var gennemført i den forgangne uge. På trods af advarselstavler synes det desværre, som om nogle håndværkere ikke respekterer advarslerne. Side 2/6 Ida Juul spurgte om, hvorfor ST ikke flytter til Emdrup. Mette Mejlvang svarede, at det overvejende skyldes økonomien, da ST ikke har fået de samme midler hjem som tidligere. b. Arbejdsmiljøstatistik 3. kvartal Claus Holm sagde, at Arts på alle tre punkter ligger en smule højere end de øvrige fakulteter, men at tallene ikke er alarmerende for hverken Arts eller DPU. Mht. sygdom har det tidligere været fremhævet, at der er en forskellig registreringspraksis på institutterne. Jakob Krause-Jensen spurgte, om langtidssyge er omfattet. Karina Krogsdal- Wogensen svarede bekræftende. Claus Holm tilføjede, at udsving fra det ene kvartal til det andet meget vel kan skyldes netop langtidssygemeldte. Pia Bramming sagde, at VIP ikke bruger sygemeldinger systematisk, fordi aflyst undervisning skal gennemføres på et andet tidspunkt. Tallene for enhedsadministrationen er derimod foruroligende. Karina Krogsdal-Wogensen svarede, at der er tiltag på vej i dele af enhedsadministrationen. 4. Drøftelse af udkast til retningslinjer for arbejdstid og fravær i sekretariatet (bilag) Mette Mejlvang sagde, at der ved nyansættelser og ved MUS er blevet efterlyst en opsamling af retningslinjerne for arbejdstid og fravær. Desuden skal der være overblik over, hvor folk er. Det svarer til den beslutning, der er truffet i fakultetsledelsen om, at alle på Arts skal bruge kalenderen i Outlook. Mange af retningslinjerne fremgår af AU s personalepolitik. Mette Greve spurgte, om retningslinjerne også omfatter TAP II, og om det betyder, at alle skal være fysisk til stede i perioden Mette Mejlvang svarede, at TAP II også er omfattet, og at tanken er dels, at der kan arrangeres møder i tidsrummet Samtidig er sekretariatet et sted, hvor medarbejderne skal stå til rådighed for VIP ernes henvendelser, og derfor er det ønskværdigt, at man som udgangspunkt er til stede. Man kan lave en aftale, hvis man har brug for at møde senere. Det er også vigtigt at kunne se i Outlook, hvis folk ikke er til stede. I andre sekretariater har man åbningstider og bemandingsplaner. Pia Bramming sagde, at hvis det handler om, at kunne indkalde til møder i tidsrummet 9-15, ville det være en bedre formulering, da den nuværende formulering er meget stram. Else Thousig of Mette Greve støttede forslaget. Claus Holm sagde, at det er rart at vide, at folk er her og hvis ikke, hvorfor.

3 5. Tiltag vedr. psykisk APV Claus Holm bemærkede, at der er planlagt et medarbejdermøde om stress den 21. marts med en ekstern konsulent. Han sagde, at der snarest ville blive kalenderindkaldt. Desuden er arbejdet om god tone gået i gang. Der blev runddelt et kort notat om arbejdet, som efterfølgende er blevet eftersendt (er sket ). Notatet er udarbejdet af Pia Bramming og Oliver Kauffmann, som har udgjort arbejdsgruppen. Side 3/6 Pia Bramming sagde, at notatet har været problematisk at udarbejde, fordi det er svært at adskille principielle overvejelser fra konkrete sager. Men det er vigtigt, at notatet beskriver, hvordan vi gerne vil have det. Oliver Kauffmann sagde, at de konkrete sager skal håndteres af institutlederen. Som afdelingsleder er det svært at vide hvilke håndtag, man skal gribe i. Situationen spidser nu og da til, og de konkrete sager fylder meget. Et kodeks ville ikke hjælpe her. Derfor efterlyste han et indspark fra HR, fra institutleder og fra dekan. Tine Fristrup sagde, at afdelingslederne på den ene side skal have hjælp til at løfte opgaven, men at det på den anden side måske allerede er omfattet af eksisterende politikker. Under alle omstændigheder er en politik ikke til for at helbrede men for at forebygge. Spørgsmålet er desuden, om man kan skille forsker og person ad. Claus Holm sagde, at man ikke kan lovgive ud fra konkrete eksempler. Men der er behov for at få reguleret et område, der pt. ikke er reguleret. Ida Juul påpegede, at vi alle kunne blive enige om, at det er uheldigt, når kritik rettes mod personer fremfor sagen. Ikke desto mindre er det vigtigt, at der værnes om retten til at ytre sig kritisk. Både på de amerikanske og de engelske universiteter findes der flere eksempler på, at retten til at ytre sig kritisk er blevet udfordret. Det er derfor vigtigt, at vi holder os for øje, at det ikke blot er et spørgsmål om, hvad der kan reguleres men også et spørgsmål om, hvad der bør reguleres. Pia Bramming refererede til AU s personalepolitik, hvor mobning, trusler og chikane ikke tolereres. Den viden, HR har, er ikke tilstrækkelig, for der skal ikke bare være retningslinjer for det fysiske men også for det digitale rum. Der er behov for, at politikken på området opdateres af HR. Eksperter på instituttet vil kunne inddrages i arbejdet. Tine Fristrup sagde, at HR burde rådgive om, hvad mobning er, og hun fandt det problematisk, at en enkelt sag skinner så stærkt igennem. Der bør i stedet arbejdes med emnet på organisatorisk plan ved evt. at inddrage eksperter fra fagfor-

4 eningerne. Desuden så hun gerne en juridisk vurdering af, hvornår det, der foregår i det digitale rum, giver anledning til at rejse en sag. Side 4/6 Claus Holm konkluderede, at HR skal opgradere sin viden i forhold til det digitale rum vedr. mobning, trusler og chikane, og at det skal bringes op i HSU. Desuden skal der arbejdes med omgangstonen på DPU: Hvad vil det sige at være i et fællesskab, og hvordan kan man udvikle en akademisk etos. Det skal ikke gøres til et spørgsmål om forskningsfrihed og ytringsfrihed, så arbejdsmiljøet trænges i baggrunden. Jakob Krause-Jensen sagde, at forskningsfrihed og ytringsfrihed har sammenhæng med arbejdsmiljøet. 6. Orientering om MUS samt kompetenceudvikling 2016 (bilag) Claus Holm henviste til bilaget om kompetenceudvikling, der er vedtaget i HSU, hvor det bl.a. understreges, at kompetenceudvikling skal være strategisk og systematisk. Mette Mejlvang sagde, at det tidligere er besluttet at prioritere fælles kurser frem for individuelle, selv om sidstnævnte ikke er udelukket. APV en viste, at adjunkter og post docs havde et behov for karriererådgivning. Der blev udbudt et kort kursus, som blev gennemført med succes. Et tilsvarende tilbud til ph.d. ere blev ikke gennemført på grund af manglende tilslutning. Der blev også udbudt og gennemført succesfulde kurser i academic writing, som bl.a. var et ønske i MUS. Kurserne tænkes gennemført igen i Der har desuden været et kursus i statistik af Christian Christrup Kjeldsen og Felix Weiss i Aarhus. Der er efterspørgsel efter et tilsvarende kursus i Emdrup i Endelig havde forskningsprogramlederne tilbud om et forløb, men de kunne ikke tage af sted med så kort varsel. Alt i alt er der brugt et par hundrede tusinde i Det er lidt mindre end i Generelt er der behov for en længere planlægningshorisont og en fælles indsats ift. strategisk kompetenceudvikling. Deadline for ansøgning til AU s kompetencefond er den 15. december. Der blev ikke søgt midler i De gennemførte kurser er planlagt for de restmidler, der blev meldt ud i eftersommeren Desuden forventes det, at der også i 2017 vil blive tildelt strategiske midler til området. Eva Viala sagde, at det ift. fremtidig kompetenceudvikling er relevant at afsøge nye måder at undervise på. I den forbindelse har der været eksperimenteret med udvikling af den kollektive vejledning. Ca. 40 VIP har i efteråret 2016 været på workshop om kollektiv vejledning, og de studerende er også blevet hørt. Det skal der arbejdes videre med i 2017.

5 Mette Greve spurgte til planerne for kompetenceudvikling i sekretariatet. Mette Mejlvang svarede, at det tages op individuelt i forbindelse med MUS. Men det kan også tages op på et sekretariatsmøde fx kompetenceudvikling ift. at støtte uddannelsesplanlægning. Side 5/6 Ida Juul sagde, at academic writing er vigtig, men at det skal meldes ud i god tid, fordi der skal foreligge en tekst fra deltagerne. Mht. kollektiv vejledning, skal der findes ud af, hvordan det forholder sig til arbejdstidsreglerne. Desuden bør den kollektive vejledning evalueres og sammenholdes med den individuelle vejledning. Er der fx noget, der ville være fanget i den individuelle vejledning, som ikke fanges i den kollektive vejledning. Eva Viala svarede, at der ville blive samlet op på den kollektive vejledning på et studienævnsseminar den 6. februar. Pia Bramming foreslog, at der bliver udviklet et kursus om kollektiv vejledning. Tine Fristrup bemærkede, at tankegangen i kompetenceudviklingen også er, at det kan lægge op til et bedre arbejdsmiljø jf. personalepolitikken. Pia Bramming sagde, at kursus i ledelse uden personaleansvar - fx forskningsledelse efterspørges i uddannelsesvidenskab. Ida Juul var enig og fremhævede, at det er svært at være ansøger til midler, når man ikke har forskerledererfaringer. Muligvis vil et kursus i forskningsledelse kunne kompensere for manglende forskerledelseserfaring i ansøgningssammenhæng. Claus Holm understregede, at det er en del af målet med den strategiske kompetenceudvikling, at flere skal kunne indgå i forskningsansøgninger. DPU er i forhold til strategien kommet langt. Uddannelserne er revideret, der er nedsat et udvalg for forskningsformidling, og kvalitet i forskningen drøftes i kvalitetsudvalget. DPU har derfor nu et strategisk fokus på kerneydelserne. 7. Orientering om forhandlingerne vedr. afdelingsledernes vilkår Claus Holm var sent fredag blevet orienteret af dekanen om, at der nu er grundlag for at nedskrive en aftale. Aftalen vil foreligge om ca. 14. dage, da DM s forhandler er på ferie. Blækket er altså endnu ikke tørt, men der skulle være konsensus om de enkelte elementer. Ida Juul spurgte til, hvordan og hvornår medarbejderne bliver orienteret om indholdet. Claus Holm svarede, at han i nyhedsbrevet ville omtale, at der foreligger en aftale. Den nuværende aftale udløber den 31. juli, mens uddannelseskoordinatorernes aftale udløber med slutningen af De nye vilkår vil derfor blive gradvist implementeret. Når aftalen foreligger, vil implementeringen af den blive drøftet med afdelingslederne samlet og med de enkelte afdelingsledere.

6 8. Orientering om status på flytninger Side 6/6 a. Planlægning af flytning DPU, Aarhus fra Trøjborg til Nobelparken Mette Mejlvang orienterede om, at studerende og undervisning flytter til Nobelparken fra efterårssemestret, mens medarbejderne flytter i efterårsferien, når BSS og IKK er flyttet ud. DPU vil få 4. og 5. etage, mens CUDiM vil få 6. etage. DPU får bedre plads end på Trøjborg bl.a. for de ph.d.-studerende, og der vil være mulighed for en smule ekspansion. Der bliver individuelle kontorer til adjunkter og post docs, ligesom der vil være plads til flyvere fra København. Frem mod sommerferien skal den nærmere indretning fastlægges i samarbejde med medarbejderne. De faglige synergier mellem DPU og CUDiM er blevet drøftet, ligesom muligheden af at have fælles områder. Resultatet er blevet, at DPU og CUDiM får fælles mødelokaler. Ida Juul spurgte om, Nobelparken er et lejemål, og om Kommunehospitalet på sigt er en mulighed. Mette Mejlvang svarede, at Nobelparken er et lejemål, og at universitetsledelsen ikke har fastlagt noget for Kommunehospitalet endnu. Eva Viala sagde, at de studerende ved flytningen får adgang til kantiner og andre studerende. Men det gør det nødvendigt fra efterårssemestret at starte undervisningen et kvarter over hel (akademisk kvarter) for at harmonisere med den øvrige undervisning på AU. Det er uhensigtsmæssigt at starte hel, når en anden undervisning også slutter hel. Det vil gælde både i Aarhus og Emdrup. b. ST flytter ikke til Emdrup Mette Mejlvang sagde, at der skal udarbejdes en plan B for Campus Emdrup, hvor spørgsmålet bl.a. er, om der kan fortættes og spares nogle bygninger. Jakob Krause-Jensen nævnte, at de studerende har behov for et sted, hvor de kan gå hen, så der bliver et godt studiemiljø. 9. Eventuelt Tine Fristrup spurgte om, hvorfor der skal bruges elektronisk klippekort ved rejser til og fra Aarhus og ikke rejsekort. Hun nævnte også, at det elektroniske klippekort ikke kan bruges, hvis man overnatter og skal med bus dagen efter til undervisning. Mette Mejlvang understregede, at der er tale om et pilotprojekt, da det på mange måder er besværligt at bruge DSB s elektroniske klippekort. Rejsekortet giver ikke de samme muligheder for rabat og kræver mere administration, hvilket vil æde besparelsen. Hun tilføjede, at man må afregne på sædvanlig vis ved brug af transport i Aarhus. Claus Holm konkluderede, at der ville blive givet en status på næste møde.

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 12. september 2016 D , opkaldsnummer Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 12. september 2016 D , opkaldsnummer Godkendt Referat Møde i LSAU den 12. september 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU Møde i LSAU den 15. september 2017 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff. Medlemmer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer Møde i LSAU den 23. november 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl D

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl D Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Referat Medlemmer A-siden: Claus Holm (afbud), Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Pia Bramming (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Mette Mejlvang.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 4. maj 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden: Charlotte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring.

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring. LSAU den 1. september 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang. Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 27. august 2014 kl. 14.00-16.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva Viala Medlemmer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat LSAU den 20. januar 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden:

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 29. april 2014 kl. 15.00-17.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang,

Læs mere

Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl

Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl. 13 15 Lokale: Emdrup D118 / Aarhus Det Gule Rum 1483 523 Medlemmer A siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel Winther

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 25. januar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Eva Viala Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2014 kl. 12.00-14.00 D120 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (formand), Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter.

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter. Institutforum den 6. marts 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund (afbud),

Læs mere

Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018

Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018 Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018 Medlemmer A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff Medlemmer B-siden: Ida Juul,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 23. maj 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 20. april 2015 kl. 14.00-16.00 D347 og 2113-250C GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og siden sidst Dekanen indledte med et mindeord for afdøde TR Charlotte Palludan. Udvalget holdt et minuts stilhed.

1. Godkendelse af dagsorden og siden sidst Dekanen indledte med et mindeord for afdøde TR Charlotte Palludan. Udvalget holdt et minuts stilhed. Møde: Mandag den 27. februar 2017 kl. 10.45-12.45 Sted: Aarhus, 1431 021 /Emdrup: D347 Emne: Møde i Fakultetets Samarbejdsudvalg, Arts REFERAT Medlemmer: Johnny Laursen (formand), Claus Holm, Arne Kjær,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. januar 2014 kl. 12.00-14.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU og Institutforum den 31. januar 2014 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT LSAU: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Charlotte Palludan, Tine

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. april 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Mette Thunø, Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 14. marts 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 1443-313 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

Referat LSAU-møde d. 26. november 2018 kl

Referat LSAU-møde d. 26. november 2018 kl Referat LSAU-møde d. 26. november 2018 kl. 13 15 Lokale: Emdrup D118 / Aarhus Det Gule Rum 1483-523 Medlemmer A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Referat LSAU-møde d. 12. september 2018 kl

Referat LSAU-møde d. 12. september 2018 kl Referat LSAU-møde d. 12. september 2018 kl. 13 15 Lokale: Emdrup D118 / Aarhus Det Gule Rum 1483-523 Medlemmer A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel

Læs mere

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015 Indhold Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015... 1 Dagsorden:... 1 Referat:... 2 Præsentation... 2 Opfølgning på Fysisk APV...

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 25. november 2014 kl. 10.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D Institutforum den 10.februar 2016 kl. 13-15 D118 + 2113-901 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen (afbud), Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D Institutforum den 22. september 2015 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen, Jeanette

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017

REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017 REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017 Fællesmøde for FAMU og FSU den 14. marts 2017 kl. 13.00-15.00 Deltagere Dekan Johnny Laursen, formand (FAMU-FSU) AMR Hans-Peter Degn, IKK, næstformand

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. september 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Per Stounbjerg

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Ph.d.-repræsentanter: Ane Kathrine Lolholm Gammelby (IKK), Miriam Madsen (DPU). Afbud: Bjarke L. Andersen (DPU)

Ph.d.-repræsentanter: Ane Kathrine Lolholm Gammelby (IKK), Miriam Madsen (DPU). Afbud: Bjarke L. Andersen (DPU) Ordinært ph.d.-udvalgsmøde, Arts 7. september 2017 kl. 10.30-11.30 IKS-1451-515 med video til Emdrup D120 Referat Til stede: VIP-repræsentanter: Formand Christian Ulrik Andersen (IKK), Sven-Erik Holgersen

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt.

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt. Psykisk APV Handlingsplan for CUDiM Udarbejdet 04.07.2013 Koder: Grøn = igangsat Blå = afsluttet Ajourført: den 18.11.2013 - den 28.05.2015 - den 30.06. Indsatsområder Behov Tiltag Ansvar (og evt hjælper)

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. august 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Når Arbejdstilsynet kommer på tilsynsbesøg på Arts

Når Arbejdstilsynet kommer på tilsynsbesøg på Arts Modtager(e): Arbejdsmiljøorganisationen på Arts NOTAT Når Arbejdstilsynet kommer på tilsynsbesøg på Arts Ved tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet er der en række forhold relateret til arbejdsmiljøarbejdet,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 7. december 2012 kl. 13.00-15.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 1. juni 2015, kl. 12-13.30 Mødelokale: Bygning 1328/lokale 120 (dekanens mødelokale) Aarhus BSS administrations center LSU-møde Deltagere Ledelsessiden: Nikolaj Harbjerg (NIH), Anni Bækgaard

Læs mere

Referat Institutforummøde d. 19. marts 2019 kl. 9-11

Referat Institutforummøde d. 19. marts 2019 kl. 9-11 Referat Institutforummøde d. 19. marts 2019 kl. 9-11 Lokale: Emdrup D120 / Aarhus Det Blå Rum 1483-525 Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen (afbud), Ida Juul, Karen Ida Dannesboe, Carsten

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Referat Deltagere: Anette Storgaard, Astrid Millung-Christoffersen, Helle Isager, Inger Nyholm Krog, Kirsten Jakobsen, Michael Steinicke, Per Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

Mødetype: IKS LSU ordinært møde

Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 31. januar 2017 Varighed: 13.30-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn Borup

Læs mere

3. Orientering fra Dekanen Der er møde om arbejdstidsnormen den 11. december 2017 og det forventes, at der indgås aftale.

3. Orientering fra Dekanen Der er møde om arbejdstidsnormen den 11. december 2017 og det forventes, at der indgås aftale. FAMU-FSU 11. december 2017 Fællesmøde FAMU FSU. Møde mandag den 11. december 2017, kl. 12.00-13.45 REFERAT Deltagere Dekan Johnny Laursen, formand (FAMU-FSU) AMR Hans-Peter Degn, IKK, næstformand (FAMU)

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter.

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter. Møde den: 5. december 2014, kl. 9-11 AU Herning/Jacobs kontor LSU-møde Referat Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg (PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Inger Kristensen,

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre, Jonas Lieberkind, Nikoline Scanholm, Louise Guldberg Roesen, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre, Jonas Lieberkind, Nikoline Scanholm, Louise Guldberg Roesen, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 13. juni 2016 kl. 12.00-15.00 1443-413 Videolink (12); Emdrup D118 Videolink (25) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre,

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 4. maj 2017 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 4. maj 2017 kl D Institutforum den 4. maj 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund (afbud), Karen

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 23. marts 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. november 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen (afbud), Mette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2015 kl. 10.00-13.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

Afbud: Helene Valentin (har meldt sig ud af uddannelsen), Mikkel Klitte Enevoldsen, Ida Wentzel Winther (afdelingsleder)

Afbud: Helene Valentin (har meldt sig ud af uddannelsen), Mikkel Klitte Enevoldsen, Ida Wentzel Winther (afdelingsleder) Ref: kkmo Side 1/5 Mødedato: 13. april 2018 Mødested: Emdrup A112 Aarhus 1483-525 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelserne i pædagogisk antropologi og AEG Til stede: Medlemmer: Gritt B. Nielsen,

Læs mere

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering Møde den: 5. maj 2017 kl. 8.15 9.45 Institut for Økonomi 2632-L261 Deltagere: Annia Hoffmeyer, Christel Brajkovic Mortensen, Karin Vinding, Lene Bavnbek Enevoldsen, Mogens Dilling-Hansen, Niels Jørgen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

Afbud: Steffen Korsgaard, Ingo Kleindienst, Jessica Aschemann-Witzel

Afbud: Steffen Korsgaard, Ingo Kleindienst, Jessica Aschemann-Witzel LSU Møde den: 20. maj 2016 kl. 13 15 Institut for Virksomhedsledelse Lokale: Jacobs kontor Deltagere: Bjarne Rerup Schlichter, Jacob Kjær Eskildsen, Lone Larsen, Merete Elmann, Markus Laursen, Per Svejvig,

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt. Referat Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 10. november 2016, kl. 10:00 12:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 13. oktober 2016 kl. 10.00-12.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Referat Mødedato: Starttidspunkt: 09:00 Sluttidspunkt: 11:00 Referent: 21-mar-2011 Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Mandag den 21. marts 2011 kl. 9.00 11.00 i lokale R31, Rømersvej Deltagere

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere