Dette er kataloget til udstillingen Samling om Selma, som blev gennemført fra 26. oktober til 17. november 2013 i Richters Gård i Køge.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette er kataloget til udstillingen Samling om Selma, som blev gennemført fra 26. oktober til 17. november 2013 i Richters Gård i Køge."

Transkript

1 Køge Kunstforening

2 Dette er kataloget til udstillingen Samling om Selma, som blev gennemført fra 26. oktober til 17. november 2013 i Richters Gård i Køge. Udstillingen er tilrettelagt og sammensat af Køge Kunstforening med økonomisk støtte fra Carlsen Langes Legatstiftelse. Kurator: Ellen Tange Katalog: Jesper Friis Særlig tak til Selmas mand, Curt Michelsen, og Selmas datter, Mikkeline Michelsen, for uvurderlig hjælp til realiseringen af udstillingen. Og tak til Jette og Bjarne Johannesen for at stille Richters Gård gratis til rådighed. Tak til Torben Jantzen fra Andersson og Jantzen Reklamebureau for design og tilrettelæggelse af kataloget og til Skiltemand for tryk af invitationer. Endelig tak til alle de frivillige støtter, der har været med i arbejdet med denne udstilling. Forsidens logo og titel er udført af Niels Guttormsen. Oplag: 1000 ISBN: Printed in Denmark Copyright: Køge Kunstforening Køge Kunstforening er en mobil kunstforening, der laver udstillinger rundt omkring i Køge og omegn. Læs mere om foreningen på

3

4 Foto: Mikael Borre, Sjællandske Medier

5 Forord Ellen Tange, formand for Køge Kunstforening Galleri Åhuset i Køge blev sin lidenhed til trods et kunstcentrum i Køge, hvor man altid var sikker på, at finde kunst af høj kvalitetet og samtidig blive modtaget på ganske særlig vis af galleriejeren Selma Michelsen. Selma drev sit lille galleri i over 20 år fra 1985 til Kunsten stod i centrum altid og Selmas valg af kunstnere var altid velovervejet, udvalgt med omhu og fin kvalitetssans og med stor spændvidde. Hendes engagement favnede vidt. Man måtte simpelthen en tur ned til Selma, når man var i byen og det gjaldt både indenbys og udenbys gæster. Køge Kunstforening har som en af sine målsætninger at have et godt øje til særlige kunstneriske aktiviteter, som nu eller tidligere har haft en særlig betydning i vores lokalområde. Og i den sammenhæng besluttede vi i kunstforeningen for mere end et år siden at sætte fokus på Galleri Åhuset. Det må ikke gå i glemmebogen, at et lille galleri i Brogade i Køge drevet af en ildsjæl som Selma Michelsen faktisk har spillet en afgørende rolle for at kunst af høj kvalitet er blevet oplevet, måske købt og med usvigelig sikkerhed er blevet formidlet via Selmas ganske særlige evner til at fortælle om kvaliteten i kunsten. Kunstforeningen vil gerne med udstillingen her være med til endnu engang at trække de gode kunstnere til byen. Vi har valgt at gøre

6 det på én gang for at vise Samling om Selma. Igennem de godt 20 år blev det til en perlerække af kunstnere over 50 i alt. Desværre må vi af pladshensyn nøjes med at sætte fokus på de nulevende, men dem er der heldigvis også mange af. Disse kunstnere er blevet bedt om hver især at komme med værker af nyere dato, så det samtidig bliver en opdateret udstilling, der pejler den enkelte kunstners egen personlige udvikling. Udstillingen er blevet til ikke mindst grundet økonomisk støtte fra Carlsen Langes Legatstiftelse, som vi hermed takker på det varmeste. Selma Michelsen nåede ikke selv at opleve udstillingen, da hun døde i september Men hun vidste, den var planlagt, og det glædede hende meget. Kunstforeningen takker kunstnerne for deres deltagelse, Selmas familie for deres hjælp og så vil vi ikke mindst med udstillingen mindes vores engagerede kunstgalleriejer Selma Michelsen.

7 Selma en karismatisk institution Peter Michael Hornung, kunstredaktør på Politiken Interesse for billedkunst er ikke noget, man er født med. Det er en interesse, der som regel kommer til én gennem ens opvækst, i hjemmet eller skolen, ja, i det hele taget gennem andre menneskers påvirkning. Ingen siger, at denne interesse nødvendigvis altid opstår, og det påstås, at man kan leve lykkeligt uden kunst, selv om jeg tvivler. Men hvis man er disponeret for kontakten til billedkunst, hjælper det at møde et menneske, der brænder for sagen, endda brænder så meget, at dette menneske aldrig vil stille sig tilfreds med, at denne ganske særlige brand ikke også får mulighed for at brede sig til andre. Selma Michelsen var et sådant menneske. Hendes engagement i billedkunst var aldrig hendes privatsag. Det var et livsindhold, og efter hendes ærlige mening burde dette indhold også være en del af andres liv. I dette perspektiv spillede mennesket en afgørende rolle for hende. Hun holdt af kunst, fordi den fortalte hende noget væsentligt om nogle særlige mennesker og deres sjældne kreativitet. Kærlighed til kunsten var derfor ikke noget, der på nogen måde stillede sig i vejen for det menneskelige. Nærmest tværtimod. For kunstneren var i den grad et sjældent menneske, ligesom hun naturligvis selv var det. Det samme var den beskuer, som hun ønskede at inddrage i det, der nærmest blev hendes livsopgave. For hende blev det til et langt liv med mange opgaver, som hun altid selv valgte, lige til det sidste.

8 Da Selma Michelsen døde tidligere på året, i en alder af 83 år, havde hun allerede længe været noget af en institution i Køge. Alle kendte den lille energiske dame, der altid lagde vægt på at være klædt på til lejligheden og til at kunne møde andre. Alle på de kanter vidste efterhånden, hvad hun stod for. Alle vidste, at det var hende, der fra midten af 1980 erne og frem til 2007 drev Galleri Åhuset i Brogade 26. Og havde man stukket næsen og øjnene inden for, vidste man også, at det omtalte galleri var forbløffende lille. Men det betød mindre. For stor var Selma Michelsens viljestyrke og karisma. Og endnu større blev hendes betydning for det samfund og den kreds af mennesker, som hun fik berøring med. Som årene gik, blev Åhuset et vigtigt samlingssted for købstadens og områdets kunstinteresserede. Selma Michelsen ikke kun ofrede sig for galleridriften, men også for de kunstnere, som hun tog under sine vinger. Det var bl. a. tegnere som Arne Ungermann og Eiler Krag, og billedkunstnere som Jan Sivertsen, Sigrid Lütken, Knud Odde, Dick Nyhuus, Frank Rubin, Falko Behrendt, Hanne Varming, Maria Buras m. fl. Det kom til at præge galleriet, at den ene af Selma Michelsens forældre stammede fra Færøerne. Derfor nåede værker af væsentlige færøske kunstnere som Zacharias Heinesen, Ingálvur av Reyni og Eydun av Reyni helt til Åhuset. Længe før Selma Michelsen besluttede sig for at åbne galleri, havde hun arbejdet ved Haagen-Müllers Kunsthandel. Da hun i 1980 blev ansat ved Køge Kunstforening, var hun med til at arrangere udstillinger med så betydelige klassiske danske kunstnere som Mogens Bøggild, Knud Nellemose og John Olsen. Også med Køge

9 Skitsesamling det senere KØS havde hun et nært samarbejde. Det var dengang, hvor Skitsesamlingen endnu havde bofællesskab med Køge Galleriet på adressen Brogade 7. Først i 1985 valgte Selma Michelsen at lægge alle kræfter i sit eget Galleri Åhuset. Her blev hun ved med at arrangere udstillinger, glimrende og seværdige udstillinger, den ene efter den anden, indtil kræfterne begyndte at svigte, og sygdom gjorde det for umuligt for hende at leve op til de krav, hun stillede til sig selv. Men i kraft af sit engagement og sin særlige ukuelighed nåede hun at gøre en stor forskel i byen, der blev rammen omkring hendes indsats. Som sagt: Kunstinteresse er ikke en egenskab, man er født med. Nogen skal være engagerede nok til at vække denne interesse i én. I Køge fik mange mennesker deres afgørende forhold til billedkunst i kraft af Selma Michelsens indsats. Det vil hun blive husket for.

10 Samtale med Selma Mikkeline Michelsen, Selmas datter En dag midt i juli 2013 besøger Mikkeline Michelsen sin mor Selma på plejehjemmet Christians Have i Solrød. Sammen kigger de på nogle af kunstneren Annette Olesens malerier. Selma: Se, hvor gode Annettes billeder er. Gud være lovet for evnen til at se og forstå uden den ville det være fattigt. Mikkeline: Hvor stammer din interesse for kunst egentlig fra? Selma: Jeg tror, den stammer fra mit barndomshjem. Vi boede helt anderledes end mine skolekammerater. Vores hjem havde et helt andet indhold. Vi havde billeder på væggene, og mine venner syntes det var mærkeligt. Dengang var det ikke almindeligt at hænge billeder på væggene. Det havde de andre ikke. Mikkeline: Var der en interesse hos dine forældre? Selma: Både min mor og far interesserede sig for kunsten. Måske kommer interessen fra Færøerne. Vi havde mange færøske billeder. (Selmas bedstefar og morbror malede, og familien havde flere malerier af Joensen Mikines og Stefan Danielsen, som var store anerkendte malere, red.)

11 Selma: Gud være lovet for evnen til at se og forstå uden den ville det være fattigt. Mikkeline: Ja, du ret, det er jo det, du kan: Se og forstå både kunst og mennesker. Hvad ser du efter, når du kigger på et billede? Selma: Jeg ser efter indhold og harmoni. Se Annettes billeder (hun peger, red.). Hvor er de gode de er stilfærdige på en højtråbende måde. Gud være lovet for evnen til at se og forstå uden den ville det være fattigt.

12 Foto: Bjørn Armbjørn, Sjællandske Medier

13

14 Anne Fløche Uden titel, 2012 Keramik

15 Annette Holdensen Uden titel

16 Annette Olesen Uden titel Olie på lærred "Fra første udstilling i galleriet, vidste jeg at Åhuset ville få en ganske særlig betydning. Denne lille dame, dette lille kraftfelt, der flyttede rundt på alt og alle til udstillingen var på plads. Hun var altid fuldstændig nærværende og samlede livet omkring sig. Som menneske var hun for mig helt uvurderlig. For mig blev Selma min største støtte og bedste ven. Jeg kom med nogle malerier og fik så meget liv, venskab og tillid tilbage."

17 Denis Virlogeux Opstilling med citroner og rødt tæppe, 2012 Oliemaleri

18 Dick Nyhuus Søndag morgen Oliemaleri

19 Erik Jensenius Uden titel Collage "Værkfortegnelsen på væggen over den aktuelle udstilling, lignede altid nærmest en skovbrand, så mange røde mærker var der. Men det var bestemt heller aldrig ligegyldige værker, der fik lov at pryde Selmas gallerivægge. Så det var nærmest som at modtage et ridderkors, da Selma tilbød mig at udstille. Selv om det er en del år siden, Danmarks nok mindste galleri lukkede, er det stadig med en hvis vemod, man passerer det, der engang var Galleri Åhuset."

20 Eyðun av Reyni Brænding, 2013 Olie på lærred

21 Falko Behrendt Hafenviertel Gouache.

22 Foto: Jo Selsing Grethe Sekel Kielberg Stangguder, MDF-plade og akrylfarve "Selma kendte mig og mine eksperimenterende rumobjekter fra 80'erne og en arkitekturudstilling i Køge Skitsesamlings regi, så da jeg mange år senere henvendte mig til Selma med mine akvareltegninger med Bobo'er, små kimærer og andre rumvæsener, gav hun mig en udstilling i Åhuset som virkelig blåstemplede tegningerne. Tak til Selma med den superfeminine, inspirerende udstråling og den fine kunstneriske tilgang til livet og til døden."

23 Jens Peter Groth-Jensen Genboens have, Olie på lærred "Jeg har altid været glad for at udstille hos Selma, er altid blevet godt modtaget både som udstiller og besøgende i galleriet."

24 Hanne Varming Knælende mor med barn Skulptur i gips

25 Hans Vangsø Krukke, 2012 Stentøj

26 Helle Thorborg Japansk træ Havebilleder 2013 Olie på lærred "Jeg tænker med stor glæde og varme på de udstillinger, jeg har haft i Åhuset i Køge hos Selma. Søde lille Selma i cowboybukserne. Hun udstrålede en ufattelig livslyst og energi til trods for sin skrøbelighed, ejede viljen og kærligheden til kunsten. Folk, der trådte ned i galleriet, hyggede sig med Selma og nød hendes gæstfrihed. Man blev smittet af hendes entusiasme. Havde svært ved at løsrive sig."

27 Ivan Weiss Porcelænsskål

28 Jacob Hoff Myopi 2, 2013 C-print på papir

29 Jannik Seidelin Napoli impression Olie på lærred

30 Jan Sivertsen Rose-Spirale (Le vivant), 2013 Litografi fra sten "Selmas energi var enorm og kom indefra. Samtidig havde hun en enestående evne til at videregive sin entusiasme til både kunstnere og hos publikum; alle følte sig værdsat. Det gav sig udslag i at mange ting lykkedes i hendes lille, hjertevarme galleri, som langt fra er en selvfølge i de langt større og kendte etablissementer. En entusiasme som denne er en gave og en drivkraft og er grunden, til at mange kunstnere var tæt knyttet til Selma."

31 Jens Bohr Traner i Småland Litografi "Galleri Åhuset, Selma og hendes to søstre, hendes mand Curt og Køge har været en af mine store glæder og bedste minder i min tid som billedkunstner og i det hele taget. Selmas smittende glæde ved kunst og folk, hendes umiddelbare trang til at vise sit lille fine, fine galleri frem for folk og fæ dronninger og drukne medborgere. Så tak for at måtte være med til at minde hende med denne samling."

32 Jens Nielsen Sigvard ved iskanten - Kap Brewster, 1958 Linoleumstryk "Hvordan kan ét menneske rumme så mange evner? Det var Selma. Jeg lærte hende at kende som den søde dame, der sammen med sin tålmodige Curt kunne starte en overmåde seriøs kunsthandel i en kælderbutik i Køge. Det var kvalitet. Selma vil sammen med sin søster og sin mand stå i min erindring som 'kunstelskere' før titlen 'kunsthandlere'. Hvis jeg skulle skrue det hele ned i få ord, må det blive: Selma var kunstelsker."

33 Jeppe Kruse Uden titel Olie på lærred "At komme hos Selma var altid sjovt. Hun var skrap og sød i en dejlig blanding. Hun formidlede en gang et billede, men billedet kunne ikke komme ind i køberens lille hus. Vi måtte tage det af blindrammen, så køberen fik et lille nedslag i prisen. Nogle år efter blev dette hjem fotograferet til Berlingske Boligmagasin. Her blev billedet omtalt som et maleri af Jette Knudsen. Vi fik os et grin i telefonen. Man er først berømt, når ens navn er stavet forkert i Berlingeren."

34 Johanne Foss Før Høhøst, Sverige 2013 Olie på lærred "At samarbejde med ildsjælen Selma blev en stor oplevelse. Jeg vil aldrig, glemme da hun præsenterede Åhusets små vægge og talte om alle de kvaliteter, de rummede."

35 Johnny Schmidt Færøerne Olie på lærred "Hun var dejlig ukompliceret at arbejde sammen med. Jeg var forholdsvis ny i branchen på det tidspunkt, da Selma troede på mine malerier. Kyndig og understøttende. Dejligt."

36 John Olsen Øjesol, 1996 Litografi

37 Julie Høm Skål Stentøj "Mødet med Selma og hendes oase af et lille galleri var en varm og dejlig oplevelse. Og siden da har jeg følt det meget privilegeret at være med i hendes levende univers omkring Åhuset."

38 Karen Bennicke Wrapped Cube, 2008 Lavbrændt stentøj "Vi havde altid stor fornøjelse af at besøge Selma i Galleri Åhuset. Kaffe, måske vin kage og masser af snak! Den ene udstilling vi holdt hos hende det må have været engang midt i firserne var vist ikke den helt store succes, men vi husker da, at overskuddet fra udstillingen øjeblikkeligt blev konverteret til en fin, tidlig tegning af Jais Nielsen, som vi har endnu og dermed også et godt minde om den skønne rappenskralde, Selma."

39 Kirsten Christensen Uden titel Oliekridt på papir "Fra Åhusets start har det fornemste ved Selmas galleri været, at hun i hele galleriets levetid formåede at holde et højt kunstnerisk niveau."

40 Værket tilhører Greve Museum Foto: Anja Hvidberg Klaus Petersen Hønsemuren, 2009 Skulptur "Selma var et meget smukt menneske, og har været en stor støtte for mange kunstnere, ikke mindst her i Køge-området. Og ved den første større kunstner-gruppering, jeg var medlem af "Bugten" var Selma behjælpelig med at arrangere de første udstillinger for os. Ved samme lejlighed fik hun lært os alle meget om, hvad selve ophængningen betyder for en udstilling. Jeg er sikker på, at hun stadig holder skarpt øje med, at vi gør vores ting ordentligt."

41 Klaus Thommesen Landskab Olie på lærred "At udstille i Selmas lille fine rum, var en meget speciel oplevelse. Selma havde en god fornemmelse for tingenes styrke og forskellighed. Det var en god ledetråd at mærke og høre Selmas gode fornemmelse for tingenes placering. Når udstillingen var faldet på plads, var rummet som forvandlet. Selma blev som en integreret del af rum og værker. Man følte sig i gode hænder hos Selma i det lille rum. To, med meget stor udstråling."

42 Knud Odde Nietzsche og hesten Linoleumstryk

43 Lars Ravn Tro, håb og kærlighed C-print "Jeg havde fornøjelsen at udstille hos Selma et par gange eller tre. Første gang med en lille skepsis: Kunne det virkelig passe, at der fandtes et så menneskeligt engageret væsen, der gerne ville kunstneren og kunsten det godt? Som alle ved, blev skepsis gjort til skamme. Engagerede udstillinger med kunstens væsen i centrum. En ånd af menneskelighed og engagement var nogle af de stærke egenskaber, jeg oplevede ved Selma og hendes galleri."

44 Luise Faurholt St. George Olie, spray og kridt på lærred

45 Merete Hansen Rødvig havn, 2013 Olie på lærred "Det var altid en inspirerende oplevelse at møde og tale med Selma i Åhuset. Hun var helt sin egen."

46 Niels Guttormsen Uden titel Olie på lærred

47 Ole Holgersen Uden titel, 2013 Skulptur

48 Peder Rasmussen Money makes the world go around..., 2007 Lertøj, begitning og glasur "Vi havde altid stor fornøjelse af at besøge Selma i Galleri Åhuset. Kaffe, måske vin kage og masser af snak! Den ene udstilling vi holdt hos hende det må have været engang midt i firserne var vist ikke den helt store succes, men vi husker da, at overskuddet fra udstillingen øjeblikkeligt blev konverteret til en fin, tidlig tegning af Jais Nielsen, som vi har endnu og dermed også et godt minde om den skønne rappenskralde, Selma."

49 Pia Schutzmann Uden titel Mixed media på lærred,

50 Vibeke Gregers Vævet kurv med kant, 2013 Hør "Jeg lærte Selma at kende i 90'erne, og det blev efterfølgende til flere udstillinger i hendes dejlige og charmerende lille galleri. Selma havde stor indsigt i kunsten og sans for detaljen. Derfor blev udstillingerne altid både harmoniske og helstøbte. Det var altid forbundet med glæde at besøge Selma, og få en snak om stort og småt. Da galleriet måtte lukke mistede Køge et dejligt udstillingssted, og en engageret og entusiastisk fortaler for kunsten og kunstnerne."

51 Tegning: Arne Ungermann

52

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Udstilling Lysets Hus

Udstilling Lysets Hus Udstilling Lysets Hus August til december 2009 Kære Lysets Hus... Jeg er rigtig glad for at udstille mine malerier i Lysets Hus - et fantastisk spændende og spirituelt sted og jeg takker hermed for invitationen.

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Ernst C. K. Gelardi. Blot et liv. John Lykkegaard. Erindringer. Skrevet af. Forlaget mine erindringer

Ernst C. K. Gelardi. Blot et liv. John Lykkegaard. Erindringer. Skrevet af. Forlaget mine erindringer Ernst C. K. Gelardi Blot et liv Erindringer Skrevet af John Lykkegaard Forlaget mine erindringer Ernst C. K. Gelardi Blot et liv udgivet marts 2008 e-bog udgivet september 2011 Forside: Maleri af af det

Læs mere

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tæpper: en videnskab og en lidenskab En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tekst & foto: JAN ANDERSEN Det er en videnskab og en lidenskab. Så kort kan kærligheden til

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Festival kataloget 2013 er på gaden

Festival kataloget 2013 er på gaden Nyhedsbrev 4 Festival kataloget 2013 er på gaden Ligesom sidste år er deltagertallet på festivalen stigende. I år deltager 101 kunstnere fra i alt 12 lande i de ni dage festivalen varer. Alene den lokale

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening Kunst indkøbt til udlodning ved generalforsamlingen 2014

Aalborg Kommunale Kunstforening Kunst indkøbt til udlodning ved generalforsamlingen 2014 1 1 2 3 4 Elisabeth Asli Aften Købt ved Dr. lund Kunstcenter Jette Abildgaard Krukke Værk nr. 267B Købt ved Dr. lund Kunstcenter Martin Sloth Opstilling Str. 40 x 30 cm Købt ved Apriludstillingen i Vrå

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum.

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. TRE GODE GRUNDE I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. Vi spurgte: Vi vil gerne høre, om du herunder i tråden vil nævne de tre

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Medlemsblad nr. 75 April 2005

Medlemsblad nr. 75 April 2005 Medlemsblad nr. 75 April 2005 Selma 2 PORTALEN 09.04. - 08.05. Hyldest til Selma 7 MOSEDE FORT 05.06. - 26.06. Elna Christiansen 6 Jazz i Jersie Forsamlingshus 25.04. Leonardo Pedersens Jazzkapel 3 Ud

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden!

Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden! nr.11 november 1996 4 Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden! kunst & historier Portæt af kunstner Kjeld Jensen tegnet af Mette Falk Jeg spørger til Kjelds

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Nr. 6: At involvere sine børn

Nr. 6: At involvere sine børn Nr. 6: At involvere sine børn Januar 2018: Der er før kommet hjælp fra børnene. Blandt andet stod en datter for at male køkkenet. Foto: Abelone Glahn Selvom vi var kommet bemærkelsesværdigt langt med saneringen

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Ellen Krogh Carl Cunningham-Cole Kenichi Aoki

Ellen Krogh Carl Cunningham-Cole Kenichi Aoki Ellen Krogh Carl Cunningham-Cole Kenichi Aoki Maleren Ellen Krogh (1902-86) Beskrivelse Ellen Krogh blev født i Faaborg i 1902. Hun voksede op under trange kår hos sine bedsteforældre og begyndte tidligt

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

På Vej. Lisbeth P. Gro Klaus Olsen. Klaus Olsen. 30. nov. 2012 30. jan. 2013

På Vej. Lisbeth P. Gro Klaus Olsen. Klaus Olsen. 30. nov. 2012 30. jan. 2013 På Vej 30. nov. 2012 30. jan. 2013 Klaus Olsen Lisbeth P. Gro Klaus Olsen Velkommen til udstillingen På Vej Udstillingen På Vej kan ses hos GL-arkitekter MAA & gallerier på vej ud af det gamle år 2012

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening Kunst indkøbt til udlodning ved generalforsamlingen 2014

Aalborg Kommunale Kunstforening Kunst indkøbt til udlodning ved generalforsamlingen 2014 1 1 2 3 4 Elisabeth Asli Aften Købt ved Dr. lund Kunstcenter Jette Abildgaard Krukke Værk nr. 267B Købt ved Dr. lund Kunstcenter Martin Sloth Opstilling Str. 40 x 30 cm Købt ved Apriludstillingen i Vrå

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang.

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang. Der kom flere end 100 nye pigespillere, da Mette Littau, tidligere elitespiller, og Mejrup GU inviterede til den nye sæson, så nu har klubben ni hold i turnering, og de bør have to hold mere Mette Littau

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Når kunst gør en forskel Mange af de kunstnere, som udstiller på Museum Ovartaci, har fået det bedre af at male eller skabe

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

rdig r u Ågård Efterskole Kirkebakken 13 Ågård 6040 Egtved Tlf : 75 55 31 33 Fax : 75 55 35 37 post@aagaardefterskole.dk www.aagaardefterskole.

rdig r u Ågård Efterskole Kirkebakken 13 Ågård 6040 Egtved Tlf : 75 55 31 33 Fax : 75 55 35 37 post@aagaardefterskole.dk www.aagaardefterskole. væ rdig Ågård Efterskole Kirkebakken 13 Ågård 6040 Egtved Tlf : 75 55 31 33 Fax : 75 55 35 37 r u post@aagaardefterskole.dk www.aagaardefterskole.dk fæ ll es sværdigrundlag s Ågård Efterskoles værdigrundlag

Læs mere

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 Vi er her for at søge Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 På sidste års kundeseminar spurgte jeg skuespiller Lars Mikkelsen, hvorfor tvivlen er en ressource og en drivkraft for ham. Han forklarede

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 7/201 2 Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til jubilæumsudstilling og fernisering af Jens Bohr Lørdag den 20. oktober

Læs mere

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006 Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup lørdag d. 29. juli 2006 Mit navn er Leif Bruhn Andersen. Jeg er barnebarn af Ane Marie s storebror, bedst kendt som Snedker Peter Andersen Postadresse: Krogshave

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Program 2015 2016 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer

Program 2015 2016 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer Program 2015 2016 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer Hvorfor en kunstforening: Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer blev stiftet ved en generalforsamling d. 24. oktober 2012. Foreningens formål

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 Herre, giv mig mod til at slippe det, som plager mig ved mig selv. Giv mig tillid til og tro på, at din tro og din kærlighed også kan virke

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

7. Håndtering af flerkulturelle besætninger

7. Håndtering af flerkulturelle besætninger 7. Håndtering af flerkulturelle besætninger Mange nationaliteter om bord er blevet almindeligt i mange skibe. Det stiller ekstra krav til kommunikation og forståelse af forskelligheder. 51 "Lade som om"

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 7/201 5

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 7/201 5 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 7/201 5 Per Henriksen og Birgitte Tvermoes Jensen 1 9. september - 1 8. oktober 201 5 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide.

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide. Fordomme, nej tak Forældre til unge står af på fordomme og løftede pegefingre, når de søger information om rusmidler og teenageliv på nettet. I stedet ønsker de sig rigtige mennesker og nuanceret viden

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk Firmaudstillinger - Kunst & Bolig Billedkunstner Mette Danielsen Billedkunst www.galleri-md.dk Specielarrangemnater for kunstforeninger Der arrangeres også private fremvisninger eller andre særlige arrangementer,

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag?

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag? Vasily Kandinsky Marie Knudsen: Ja, fordi det han står for, for mig er noget der ligger lidt længere tilbage i tiden. Hvor at hvis man så skal lave noget som er nutidigt nu, i forhold til en reklame og

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev DEN NORDJYSKE Det nordjyske i Den nordjyske er ganske enkelt, at 7 kunstnere, som alle bor i Nordjylland, sammen er på vandreudstilling. De 7 kunstnere er ikke et specielt udtryk for en særlig nordjysk

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4 Jacoob Mathias Knud Verner Knudsen Udstiller i Kunstforeningen i perioden 29. marts - 4. maj 201 4 Næstved Kunstforening inviterer

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Kontakt Olga Svindelspind for særlige tilbud til DIG! Kære kunstelsker Jeg er Olga Svindelspind, den ærligste kunstsælger i verden!! Jeg bor i Moskva, en by i Rusland,

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 104 Åbent spørgsmål Lav en rangordning af de elementer, du tror, er nødvendige i et godt ægteskab, hvor 1 er det vigtigste og 5 det mindst vigtige. Kommunikation Personlig

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

GREVE MUSEUM. Skulptur 2014 Extra. Greve Museumshave 1. juni - 19. oktober 2014. Kurator: Geert Daae Funder

GREVE MUSEUM. Skulptur 2014 Extra. Greve Museumshave 1. juni - 19. oktober 2014. Kurator: Geert Daae Funder GREVE MUSEUM Skulptur 2014 Extra Greve Museumshave 1. juni - 19. oktober 2014 Kurator: Geert Daae Funder Skulptur 2014 Extra HVORFOR? FORDI: STEDET: Greve Museums have og gårdsplads. Et lokalmuseum i en

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere