Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser på Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser på Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering"

Transkript

1 Notat Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser på Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Principper og rammerne for henholdsvis årlig status på kvalitetsarbejdet og uddannelsesevaluering tager afsæt i de fælles principper og rammer for Aarhus Universitet. Det fælles værdigrundlag for kvalitetssikring og udvikling af uddannelserne udgøres af Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet. Politikken implementeres gennem det løbende kvalitetssikringsarbejde i studienævn mv. og suppleres af årlig status på kvalitetsarbejdet - og med uddannelsesevaluering hvert femte år. Navn: Klaus Mors Kristensen Datoo: 27. april 2017 Side 1/10 Rammerne for disse processer illustreres her: Årlig status Data Dialog og involvering Opfølgning Datapakke Studieordning(er) Handleplan fra forrige års status eller uddannelsesevaluering Prodekan for uddannelse Institutleder(e) Studieleder(e) 2 studenterrepræsentanter Relevante institutmedarbejdere Relevante SNUKmedarbejdere Uddannelsesrådgiver i dekanatet Handleplan for uddannelsen Uddannelsesrapport på fakultetsniveau Uddannelsesevaluering Data Selvevalueringsrapport inklusiv datapakke Studieordning(er) Handleplan fra forrige års status eller uddannelsesevaluering Dialog og involvering Prodekan for uddannelse Institutleder(er) Studieleder(e) 2 studenterrepræsentanter Intern ekspert 2-3 Ekstern ekspert(er) Repræsentant for uddannelsesadministration Aftagerrpanel-præsentanter Censorformandskab Opfølgning Handleplan for uddannelsen Uddannelsesrapport på fakultetsniveau Dekanatet, Aarhus BSS Aarhus Universitet Bartholins allé DK-8000 Aarhus C Tlf.: bss@au.dk

2 1 Formål Formålet med uddannelseskvalitetsprocesserne er at: lægge et helhedsperspektiv på den samlede uddannelse fra rekruttering over læreprocesser til arbejdsmarked identificere styrker, udfordringer og udviklingsmuligheder ved uddannelserne analysere bagvedliggende årsager til uddannelsens status med henblik på at definere handlinger, som kan forbedre og fastholde høj kvalitet af de pågældende uddannelser bidrage til fælles forståelse og tilgang til kvalitetsarbejde i uddannelserne Side: 2/10 2 Proces Årlig status og uddannelsesevaluering gennemføres for alle uddannelser enten enkeltvis eller i sammenhæng med relaterede uddannelser. For nye uddannelser gennemføres uddannelsesevaluering efter første fulde gennemløb. Uddannelseskvalitetsprocesserne gennemføres med involvering af de relevante ledere, medarbejdere og studerende før, under og efter status- og evalueringsmøder, så der sikres forankring i såvel ledelsesstreng som nævnsstruktur. Processerne er systematiseret efter de fem delpolitikker, som Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet er opdelt i: Rekruttering og studiestart Struktur og forløb Udvikling af uddannelser, undervisning og læringsmiljø Studiemiljø Relation til arbejdsmarkedet Strukturen på såvel årlig status som uddannelsesevaluering består af tre elementer: Data Som forberedelse udarbejdes et grundlag for eftersyn af uddannelsen Dialog Kernen i processen er de centrale aktørers samtale om kvalitet Opfølgning I forlængelse af dialogen omsættes drøftelserne til handlinger Processen foldes ud herunder. 2.1 Data Forberedelse Udgangspunktet for eftersyn af uddannelseskvalitet ved årlig status og uddannelsesevaluering er kvantitative og kvalitative data.

3 Der udarbejdes en datapakke for den eller de berørte uddannelse(r) med status for de fælles indikatorer 1, der løbende opdateres, men som i 2017 er følgende: 1a: Førsteårsfrafald på bacheloruddannelserne (fastsat i fagstudienævnet) 1b: Førsteårsfrafald på kandidatuddannelserne (fastsat på universitetsniveau) 2: Optjente ECTS (fastsat på universitetsniveau) 3: Planlagte timer (fastsat på fakultetsniveau) 4: Undervisningsevaluering (fastsat på universitetsniveau) 5a: Faglig trivsel (fastsat på fakultetsniveau) 6a: Forskningsbaserede uddannelser (VIP/DVIP) (fastsat i fagstudienævnet) 6c: VIP-dækningsgrad af minimumstimetal (fastsat på universitetsniveau) 7: Beskæftigelse (fastsat på universitetsniveau) Side: 3/10 For hver indikator er fastsat grænseværdier for, hvornår indikatoren markeres henholdsvis grøn, gul eller rød: Grøn står for tilfredsstillende kvalitet Gul står for behov for opmærksomhed og drøftelse af mulige tiltag Rød står for kritisk værdi, hvor der skal iværksættes konkrete tiltag for at forbedre de forhold, der kan kontrolleres og ændres Indikatorerne suppleres af bemandingsplaner med angivelse af sammenhæng mellem undervisning og forskerens fagområde og studielederens redegørelse for status på handleplanen fra forrige års møde. Derudover suppleres indikatorerne med yderligere relevante nøgletal såvel som andre relevante data f.eks. studieordninger og supplerende undersøgelser Særligt for uddannelsesevaluering Som grundlag for uddannelsesevaluering udarbejdes en selvevalueringsrapport, der blandt andet forholder sig til systematisk data. Studielederen har ansvaret for udarbejdelse af denne. Desuden udarbejder institutlederen/-ne en redegørelse, der har til formål at tydeliggøre sammenhæng mellem ledelses- og uddannelsesstreng i uddannelseskvalitetsprocesserne. Redegørelsen indeholder: En refleksion over indikatorer (Data: VIP/DVIP, VIP-dækningsgrad af minimums-timetal og undervisningstimer) En redegørelse for sammenhæng mellem forsknings- og undervisningsemner (Dokumentation: Bemandingsplaner med angivelse af sammenhæng mellem undervisning og forskerens fagområde) En redegørelse for ændringer i medarbejdergruppen de seneste og kommende år og den afledte betydning for undervisning (Dokumentation: Beskrivelse af ansættelser, personaleafgange og rekrutteringsplaner) 1 Indikatorerne for EVU er tilpasset disse uddannelser.

4 Det samlede materiale sendes foruden de interne aktører også til de eksterne eksperter, studenterrepræsentant og en intern ekspert. Disse aktører kan udpege supplerende fokusområder, der tages op i på dialogmødet. Side: 4/ Dialog Status og udvikling for uddannelsen/-erne drøftes på et møde med afsæt i det samlede datagrundlag. Mødedeltagere og øvrige involverede fremgår af illustrationen på side 1 2. Selvevalueringsrapport eller datapakke drøftes med aftagerpanelet og i forbindelse med uddannelsesevalueringer har censorformandskabet også mulighed for at kommentere på udviklingsinitiativer. Alle fem delpolitikker skal berøres i samtalerne, og der er udarbejdet en spørgeguide til at understøtte dette. Der skal desuden følges op på tidligere iværksatte udviklingsinitiativer, herunder forrige års status eller evaluering. Kritiske indikatorer ( røde og gule flag ) skal adresseres og som minimum dokumenteres resultatet af drøftelsen af de røde flag. men det er også vigtigt at bygge videre på de elementer, der er velfungerende, samt at adressere numerisk udvikling i indikatorer, selv om de ikke skifter farve. Handleplaner skal rumme tydelig angivelse af hvad, der ageres på, hvordan der ageres, af hvem og indenfor hvilken tidsramme. Dialogen på status- og evalueringsmøde fastholdes i et skriftligt referat og en handleplan, der kan bruges i forbindelse med den efterfølgende opfølgning Særligt for uddannelsesevaluering Formålet med dialogen er at identificere indsatsområder på baggrund af et helhedsog samfundsperspektiv på uddannelsen/-erne. Uddannelsesevaluering adskiller sig fra årlig status ved at gå mere i dybden, ved at have et større omfang i arbejdsindsats og kredsen af involverede, ved at indebære en højere grad af vurdering og ved i endnu højere grad end årlig status at anlægge et samfundsperspektiv på uddannelserne. Til at understøtte at uddannelsesevaluering rummer både et fagligt og et samfundsperspektiv på uddannelsen inddrages to til tre eksterne eksperter. Den ene eksterne ekspert skal være en forskningsfaglig ekspert, mens den anden skal være aftagerrepræsentant, den tredje kan evt. være branchespecialist. Øvrige retningslinjer for valg af ekstern(e) ekspert(er) vælges med afsæt i retningslinjerne der fremgår af bilag 1.. Yderligere inddrages en intern ekspert, der udpeges af prodekanen, og som f.eks. kan være en studieleder fra Aarhus BSS eller lignende fra en anden uddannelsesinstitution. Aftager- og censorperspektiv involveres ved, at aftagerpanel og det relevante censorformandskab får mulighed for kommentering. 2 Deltagelse af en studenterrepræsentant ifm. årlig status på EVU er ønskeligt, men ikke et krav grundet de studerende typisk er deltidsstuderende og har et arbejde ved siden af.

5 Efter evalueringsmødet fastsætter prodekanen i samarbejde med studieleder, institutleder(e) og relevante medarbejdere den endelige handleplan. Side: 5/ Opfølgning Handleplanerne danner grundlag for den uddannelsesnære opfølgning. Den, der har ansvar for et element i handleplanen, har samtidig ansvar for inddragelse af relevante aktører og organer med henblik på fælles forståelse og iværksættelse af aftalte handlinger og udviklingsinitiativer. Uddannelser med tre eller flere indikatorer i rød det pågældende år eller to eller flere indikatorer, der har været i rød i tre år i træk, håndteres desuden således: Der afholdes opfølgende møde mellem dekan, prodekan, institutleder og studieleder. På mødet drøftes handleplan og ledelsesmæssige dispositioner, der skal understøtte kvalitetsarbejdet, og der udarbejdes et referat. Uddannelsen gennemgår en uddannelsesevaluering maksimalt to år efter en status med tre eller flere indikatorer i rød. Det vil sige, at uddannelsesevaluering fremskyndes, hvis der i henhold til turnusplanen er mere end to år til uddannelsesevaluering. På grundlag af status- og evalueringsmøder udarbejdes på fakultetsniveau årligt en uddannelsesrapport, der tilgår fakultetsledelsen. Fakultetsledelsens drøfter status på uddannelseskvalitet på fakultetet, vedtager en handleplan for initiativer på fakultetsniveau og udarbejder en ledelsespåtegning, der går tilbage til uddannelsesstrengen. Uddannelsesrapporten indgår som grund for den videre opfølgning og drøftelse i henholdsvis udvalget for uddannelse, universitetsledelsen og bestyrelsen. 3 Oversigt Herunder er gengivet en kortfattet sammenstilling af de to uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status Uddannelsesevaluering Vurdering Involverede At gøre status for uddannelsens kvalitet i et helhedsperspektiv med henblik på fortsat udvikling Prodekan, institutleder(e), studieleder(e), 2 studenterrepræsentanter, relevante SNUK medarbejdere (herunder referent), uddannelsesrådgiver i dekanatet og relevante institutmedarbejdere] At gøre dybere og bredere status for uddannelsens kvalitet i et helhed- og samfundsperspektiv med henblik på fortsat udvikling Prodekan, institutleder(er), studieleder(e), 2 studenterrepræsentanter, intern ekspert, 2-3 ekstern ekspert(er), relevante SNUK medarbejdere (herunder referent), uddannelsesrådgiver i dekanatet og relevante institutmedarbejdere]

6 Ledelsesforankring Studieleder, institutleder og prodekan deltager Studieleder, institutleder og prodekan deltager Tidsperspektiv Årligt med data fra de seneste tre år Hvert femte år med data fra de seneste tre år Aftagerperspektiv Ved behov Altid Data Datapakker med indikatorer Anden information i form af studieordninger og/eller lignende Selvevalueringsrapport (indeholdende information fra datapakker med indikatorer) Anden information i form af studieordninger og/eller lignende Institutlederredegørelse Dialog Opfølgning Status og udviklingsbehov struktureret efter indikatorer knyttet til delpolitikker i Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet med afsæt i spørgeguide Status og udviklingsbehov med afsæt i et helheds- og samfundsmæssigt perspektiv på elementerne i delpolitikkerne i Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, med afsæt i spørgeguide Dokumenteres i handleplaner, der tilgår studienævn og institutledelse samt i uddannelsesrapporten, der tilgår fakultetsledelse Side: 6/10 Der er på hjemmesiden offentliggjort en plan for, hvilke uddannelser der gennemgår uddannelsesevaluering i hvilke år. Denne plan gennemses årligt. I bilag 2 er gengivet procesplan for uddannelseskvalitetsprocesserne.

7 Bilag 1 Retningslinjer for valg af eksterne eksperter Forudsætningen for at fungere som ekstern ekspert er, at den pågældende ikke er ansat på AU og desuden ikke har personlige interesser i at fremme eller modarbejde særlige aspekter af en given uddannelses kvalitetsarbejde og udviklingsperspektiver. Side: 7/10 Institutleder(e) foreslår eksterne eksperter, der herefter udpeges af prodekanen. En ekstern ekspert kan komme fra forskellige kontekster og bidrage til uddannelsesevaluering med forskellige (primære) perspektiver på kvalitetsarbejdet, men der skal dog som min. være én aftager. Herudover kan der suppleres med eksterne eksperter inden for følgende områder: Repræsentanter fra censorformandsskabet Eksperter inden for uddannelsens faglige område Udviklings- og evalueringsmedarbejdere inden for uddannelses- og forskningssektoren Medarbejdere med ekspertise inden for organisationsudvikling og organisatorisk Læring I hver uddannelsesevaluering indgår som minimum to eksterne eksperter, heraf er den ene en internationalt anerkendt forsker og den anden er aftagerrepræsentant, der kan bidrage til at anlægge et samfundsperspektiv. Studieleder og institutleder har ansvaret for at komme med forslag til eksterne eksperter med de to perspektiver (fagligt og aftager). udarbejder en kort skriftlig begrundelse for sine forslag. o For den faglige ekspert anføres, hvilke forsknings- og uddannelsesmæssige kvalifikationer, der lægges til grund for, at vedkommendes faglige ekspertise er på højeste internationale niveau. o For aftagerrepræsentanten beskrives det, hvilke kvalifikationer, der sandsynliggør, at vedkommende kan bringe samfundsvinklen ind i uddannelsesevalueringen. o Endelig markerer studielederen i indstillingen, at de foreslåede eksperter tilsammen kan dække alle fem delpolitikker. sender indstilling til godkendelse ved prodekanen, der, hvis der er foreslået flere emner, foretager det endelige valg af eksperter, og som, hvis der er mangler i dækningen af alle delpolitikker, sørger for, at der, udpeges yderligere en eller flere eksperter. Det gælder følgende generelle krav til alle eksterne eksperters deltagelse uanset baggrund og specialviden. De eksterne eksperter skal: Forud for dialogmødet mødes med studerende og undervisere, uden ledelsesdeltagelse, hvilket sker ved et ét-times møde med studienævnet Sikres et forudgående kendskab til formål og proces i forbindelse med uddannelsesevaluering Bidrage til en samlet vurdering af uddannelsens kvalitet inden for alle kvalitetspolitikkens delpolitikker

8 Inddrages i udvælgelsen af særligt relevante drøftelsespunkter i forbindelse med evalueringen Have mulighed for at give tilbagemeldinger på evalueringsprocessen - herunder styrker, svagheder og eventuelle fremadrettede udviklingspotentialer Side: 8/10

9 Bilag 2 Procesplan for uddannelseskvalitetsprocesserne Side: 9/10 Årlig status: Nr. Opgave Ansvarlig Deadlines 1 Fastlæggelse af mødedato (afvikles i KMK Ultimo februar maj/juni) 2 Udpegning af 2 studerende til deltagelse Studieleder Medio marts i mødet 3 Mødeplanlægning KMK Medio marts 4 Træk af datarapporter KMK Primo april 5 Udarbejdelse af udkast til dagsorden KMK i samarbejde Medio april med STNsupporteren 6 Godkendelse af dagsorden Ultimo april 7 Udsendelse af dagsorden, 1 uge før KMK på vegne af PA Primo maj mødet 8 Årligt statusmøde KMK på vegne af PA Maj-juni 9 Udarbejdelse af referat og handleplan fra mødet, der fremsendes til 10 Godkendelse af referat og handleplan (evt. på opfølgende møde) 11 Udsendelse af referat og handleplan til mødedeltagerne 12 Opfølgning på handleplan skal skrives i årshjul for studienævn STN-supporter med sparring fra studieleder cc. til KMK KMK Studieleder (med støtte af STNsupporter) Medio august Ultimo august Ultimo august Uddannelsesevaluering/dialogmøde: Nr. Opgave Ansvarlig Deadlines 1 Grunddata til selvevalueringsrapport KMK Januar-marts udarbejdes 2 Opstartsmøde KMK Februar-marts 3 Udarbejdelse af selvevalueringsrapport Studieleder Aprilseptember 4 Fastlæggelse af mødedato (afvikles KMK Primo maj før uge 42) 5 Forslag til eksterne eksperter Institutleder/studieleder Medio maj 6 Godkendelse af eksterne eksperter Ultimo maj 7 Udsendelse af invitation til eksterne KMK på vegne af PA Primo juni eksperter 8 Mødeplanlægning KMK Primo august 9 Forslag til intern ekspert (studieleder) Primo august

10 10 Udpegning af 2 studerende til deltagelse Studieleder Medio august i mødet 11 Drøftelse af selvevalueringsrapport med aftagerpanel og censorinstitution Studieleder Aprilseptember 12 Godkendelse af selvevalueringsrapport i studienævn Studieleder Aprilseptember 13 Udarbejdelse af udkast til dagsorden KMK i samarbejde med STN-supporteren Primo september 14 Godkendelse af selvevalueringsrapport hos prodekan Medio september xx Eksterne eksperter mødes med studienævnet? Medio september 15 Godkendelse af dagsorden Medio september 16 Udsendelse af dagsorden, 3 uger før mødet med henblik på at få input KMK på vegne af PA Medio september fra eksterne 17 Dialogmøde KMK på vegne af PA Oktober 18 Udbetaling af honorar og rejseafregning for eksterne KMK (godkendes af PA) Primo november 19 Udarbejdelse af referat og handleplan fra mødet, der fremsendes til 20 Godkendelse af referat og handleplan (evt. på opfølgende møde) 21 Udsendelse af referat og handleplan til mødedeltagerne STN-supporter med sparring fra studieleder og KMK KMK 22 Opfølgning på handleplan Studieleder/STN-supporter Medio november Primo december Medio december Side: 10/10

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Notat Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Principper og rammerne for henholdsvis årlig status på kvalitetsarbejdet og uddannelsesevaluering

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Årlig status på uddannelseskvalitet og uddannelsesevalueringer

Årlig status på uddannelseskvalitet og uddannelsesevalueringer Årlig status på uddannelseskvalitet og uddannelsesevalueringer Omdrejningspunktet i den systematiske opfølgning på uddannelsernes kvalitet er et årligt statusmøde samt en uddannelsesevaluering, som gennemføres

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Notat om SDU s uddannelsesberetning

Notat om SDU s uddannelsesberetning SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13. juni 2018 Godkendt af: Direktionen Gældende for: SDU

Læs mere

INSTITUTIONSAKKREDITERING

INSTITUTIONSAKKREDITERING INSTITUTIONSAKKREDITERING INDHOLD: Kort om institutionsakkreditering Hvor er i processen? Hvad betyder det for os i Uddannelse? Spørgsmål, kommentarer m.v. en kort animationsfilm lavet af Danmarks Akkrediteringsinstitution

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Referat. Referat fra møde den: 27. februar 2018, kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Konstituerende møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum 2018

Referat. Referat fra møde den: 27. februar 2018, kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Konstituerende møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum 2018 SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Referat fra møde den: 27. februar 2018, kl 13.15-16.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Konstituerende møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum 2018 Referat Tilstedeværende:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Beskrivelse af monitorering af uddannelserne Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Årlig uddannelsesredegørelse

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 17. SEPTEMBER 2015 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15)

Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15) Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15) Indhold: INDLEDNING 1 FORMELLE RAMMER 2 KERNEN I ARBEJDET MED KVALITET I UNDERVISNING OG UDDANNELSE 3 EVALUERING AF

Læs mere

Opsummering af indsatser Uddannelse

Opsummering af indsatser Uddannelse 6.1 Der opstilles relevante indikatorer for robusthedsprincipper til evaluering af uddannelsesporteføljen. Der opstilles et vurderingsgrundlag bestående af principper og dertilhørende indikatorer. Der

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser Syddansk Universitet Udviklingsprocessen 2004: Ledelsen besluttede at gennemføre en ekstern audit af uddannelsesområdet på SDU med EVA som operatør 2005: Den

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken

Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken 14. november 2013/HKRO/CZJ/LSR Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken Uddrag fra Universitetets kvalitetspolitik delpolitik for studieadministration og studievejledning:

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Uddannelsesredegørelser for [institut]

Uddannelsesredegørelser for [institut] D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesredegørelser for [institut] Afrapportering og studieår Afrapportering 2018 for studieåret 2016-17 Institutleder

Læs mere

Referat. Referat af konstituerende møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Tid: Den 28. februar 2019, kl Sted: Fuglesangs Allé 4, 2630-K101

Referat. Referat af konstituerende møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Tid: Den 28. februar 2019, kl Sted: Fuglesangs Allé 4, 2630-K101 OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET Referat af konstituerende møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Tid: Den 28. februar 2019, kl 8.15-10.30 Sted: Fuglesangs Allé 4, 2630-K101 Referat

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Sted: 1325 240 (Bartholins Allé) Dagsorden: 1) Meddelelser 2) Årlig status for ITKO 3) Omprøve

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Indtil KU bliver institutionsakkrediteret, skal fakultetets uddannelser fortsat turnusakkrediteres. Turnusakkreditering sker i overensstemmelse med

Læs mere

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2015 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Formål Københavns Universitet

Læs mere

SUPPLERENDE SELVEVALUERINGSRAPPORT INSTITUTIONSAKKREDITERING AARHUS UNIVERSITET

SUPPLERENDE SELVEVALUERINGSRAPPORT INSTITUTIONSAKKREDITERING AARHUS UNIVERSITET SUPPLERENDE SELVEVALUERINGSRAPPORT INSTITUTIONSAKKREDITERING AARHUS UNIVERSITET au AARHUS UNIVERSITET 2 INDHOLD 1 INDLEDNING...3 1.1 Rapportens opbygning...4 2 MONITORERING AF FORSKNINGSBASERING...5 2.1

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 150123 af MeO og KP J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP Behandlet / godkendt af: 141112 Rektorat/Strategigruppe Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 9.00 Sted: Bygn. 2630, lokale

Læs mere

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail:

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail: Aalborg Universitet Fredrik Bajers Vej 5 9220 Aalborg Øst Att. Heidi Linnemann Prehn Institutionsakkreditering af AAU - Audit trails Akkrediteringspanelet har i forbindelse med institutionsakkrediteringen

Læs mere

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører årlige uddannelsesredegørelser

Læs mere

Studienævnet for Økonomi. Referat af møde i Studienævnet for Økonomi. Referat

Studienævnet for Økonomi. Referat af møde i Studienævnet for Økonomi. Referat Studienævnet for Økonomi Referat Referat af møde i Studienævnet for Økonomi Tid: 19. april 2018, kl. 12.30-15.00 Sted: Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V, bygn. 2630/K102 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende:

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende: Møde den 5. marts 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Velkomstmateriale til de nye KA negot.- studerende udsendes. Indtaste endelige studieordningsændringer

Velkomstmateriale til de nye KA negot.- studerende udsendes. Indtaste endelige studieordningsændringer Årshjul for uddannelserne under studienævnet for Cand. negot.-studier 2018 Godkendt af studienævnet den 22.02.2018 Tid Kilde Opgave Behandlet på møde Delpolitik for studiestart og Koncept Planlægning af

Læs mere

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Tid 2018 JANUAR FEBRUAR Ansvar Emne Opgave Studienævn Uddannelse Frist for indstilling af nye studieordninger samt revision af eksisterende

Læs mere

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns Universitet stiller krav om, at dekanerne

Læs mere

Retningslinjer for undervisningsevaluering og offentliggørelse af undervisningsevalueringsrapporter

Retningslinjer for undervisningsevaluering og offentliggørelse af undervisningsevalueringsrapporter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for undervisningsevaluering og offentliggørelse af undervisningsevalueringsrapporter Københavns Universitet har fælles retningslinjer for undervisningsevaluering

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til universitetets ledelse

Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til universitetets ledelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til universitetets ledelse 27. MAJ 2015 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

Kvalitetssikring på DJM version 2019

Kvalitetssikring på DJM version 2019 Kvalitetssikring på DJM version 2019 Institutionsakkreditering og kvalitetssikring Ved lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner er det bekendtgjort, at Det Jyske Musikkonservatorium,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter 31. MARTS 2009 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Fælles procedure for

Læs mere

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Kommissorium for Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Indhold Det formelle... 2 Uddannelsesudvalgene er rådgivende... 2 Medlemmer

Læs mere

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Formål Københavns Universitet gennemfører årlige

Læs mere

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Aalborg Universitet ønsker, at en bred vifte af kvalificerede nøgletal indgår som en del af beslutningsgrundlaget

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

To af de i alt fem kriterier i en institutionsakkreditering er centreret omkring kvalitetssikring i form af:

To af de i alt fem kriterier i en institutionsakkreditering er centreret omkring kvalitetssikring i form af: Oprettet: 140318 Senest rev.: 150126 J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP/MeO Behandlet / godkendt af: rektoratet 150121 Kvalitetssikring på DJM Institutionsakkreditering og kvalitetssikring

Læs mere

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier Studienævn: Kommunikation og digitale medier Periode: 2015-2018 Dato: 25/01 2016. Version: 3 Nuværende situation:

Læs mere

ueri ng Undervisningsevaluering Bachelor-, kandidat- og HD-uddannelserne

ueri ng Undervisningsevaluering Bachelor-, kandidat- og HD-uddannelserne eval asb ueri ng Bachelor-, kandidat- og HD-uddannelserne en er et vigtigt redskab i udviklingen af undervisningen i de enkelte fag, uddannelserne, studiemiljøet, medarbejderudvikling osv. en foregår

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for dimittendundersøgelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering af interessenter

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 160614/160912 af MeO for Uddannelsesrådet J.nr.: 16/00020 Kvalitetssikring på DJM Ref: MA/MeO Behandlet / godkendt af: Rektoratet 160127 Uddannelsesrådet 160413 Politik for

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

Referat. Møde Rådet for Kvalitetssikring og -udvikling. Dato og tid 6. marts 2017, kl Sted. Fredrik Bajers Vej 5, lok. 207.

Referat. Møde Rådet for Kvalitetssikring og -udvikling. Dato og tid 6. marts 2017, kl Sted. Fredrik Bajers Vej 5, lok. 207. Referat Møde Rådet for Kvalitetssikring og -udvikling Dato og tid 6. marts 2017, kl. 12.00-15.00 Kvalitetsenheden Studieservice Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sted Deltagere Fredrik Bajers

Læs mere

Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 24. november 2017 kl. 09.15-11.15 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

HØRINGSUDKAST. Indstilling til universitetsledelsen Studienævnsstrukturen i den kommende organisation

HØRINGSUDKAST. Indstilling til universitetsledelsen Studienævnsstrukturen i den kommende organisation HØRINGSUDKAST Indstilling til universitetsledelsen sstrukturen i den kommende organisation Indledning Aarhus Universitets bestyrelse har besluttet, at der i forbindelse med den faglige udviklingsproces

Læs mere

SELVEVALUERINGSRAPPORT

SELVEVALUERINGSRAPPORT SELVEVALUERINGSRAPPORT AARHUS UNIVERSITET au AARHUS UNIVERSITET 2 SELVEVALUERINGSRAPPORT INDHOLD 1 Organisering...4 1.1 Introduktion til Aarhus Universitet...4 1.2 Kvalitetsledelse og organisering...4

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 7. april 2017 kl. 9.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Notat om SDU s indikatorer for uddannelseskvalitet på deltidsuddannelser

Notat om SDU s indikatorer for uddannelseskvalitet på deltidsuddannelser SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s indikatorer for uddannelseskvalitet på deltidsuddannelser Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.:

Læs mere

Evaluering af Software Engineering & Global Business Engineering

Evaluering af Software Engineering & Global Business Engineering Evaluering af Software Engineering & Global Business Engineering Uddannelsesevaluering med eksterne eksperter 4. december 2018 RESUMÉ INDHOLD 1 Indledning 3 1.1 Formål 3 1.2 Panelet og panelets opgave

Læs mere

OVERSIGT INSTITUTIONSAKKREDITERING 2017 VISION OG STRATEGISK GRUNDLAG INSTITUTIONSAKKREDITERING INSTITUTIONSAKKREDITERING

OVERSIGT INSTITUTIONSAKKREDITERING 2017 VISION OG STRATEGISK GRUNDLAG INSTITUTIONSAKKREDITERING INSTITUTIONSAKKREDITERING OVERSIGT INSTITUTIONSKKREDITERING 2017 VISION OG STRTEGISK GRUNDLG harlotte Ringsted, Prodekan Uddannelse, Health Professor Health Science Education 1) Institutionsakkreditering U etinget positiv akkreditering,

Læs mere

STUDIENÆVNSKONFERENCE

STUDIENÆVNSKONFERENCE 2016 FORMÅL OG PROGRAM Formålet er at få et fælles billede af studienævnenes rolle i kvalitetssikring af uddannelser at dele viden om håndtering af dispensationsansøgninger Program Studienævnenes rolle

Læs mere