Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling"

Transkript

1 Hvidbog berørte grundejeres bemærkninger til forslag til ny bidragsfordeling, justering af Østdige samt skønnet anlægsudgift, stormflodssikring, Jyllinge Nordmark og Tangbjerg By, Kultur og Miljø, Miljø Sagsnr Brevid november 2017 Ref. HCJ Nr. Navn Dato i Indhold af bemærkning Konsekvens for afgørelse om bidragsfordeling m.v. 1 Mågevej 14, Mette og Jemmy Larsen 2 Vernersvej 22, Anne Jensen på vegne af Johnny Brøndsted Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling Landmålererklæring fremsendt Henvisning til byggesag m. terrænhævning efter Bodil. Mener derfor ikke man skal bidrage til Østdiget. Fremsendt landmålererklæring i overensstemmelse med vedtægtens Bilag 3 - om terræn i kote 1,86 m henvendelser i høringsperioden. Synspunkter vedrørende: - opstrøms kommuner i Værebro Å s opland børe deltage i betaling af kystbeskyttelse, da de udleder spildevand. - ikke rimeligt at kræve landmålererklæring for at fravige terrænkote i DHM. - kote forudsat ved byggetilladelse bør ligge til grund for bidragsfordeling. - i strid med loven og udtalelser fra miljø- og fødevareministeren, at kommunen ikke betaler hele kystbeskyttelsesanlægget. - mener der er blevet fejlinformeret ved borgermøde den 23. oktober. - bemærkninger til sagen ikke høringsbemærkninger. - påtænker at indbringe kommunens behandling af sagen for tilsynet med kommunerne. - har fået oplyst, at Kystdirektoratet har stillet behandling af kommunens ansøgning i bero. - stien bør ikke være omfattet af VVM ønsker særskilt VVMtilladelse for stien. Omfattet af fælles landmålererklæring vedr. 10 ejendomme (se bemærkning nr. 5). Terrænkote ved sokkel 1,37 m Forvaltningen har vurderet, at de beslutninger byrådet har truffet i sagen er i overensstemmelse med reglerne på området. Kystdirektoratet har i mail af den 8. november 2017 orienteret Anne Jensen om en række af de fremsendte synspunkter. Kystdirektoratets mail vedlægges høringsbemærkningerne. Bemærkning om VVM-tilladelse og stier behandles i Plan og Teknikudvalgets behandling på dette møde af sagen om VVM-tilladelse. Det indstilles, at 1 part for Østdige fastholdes for ejendommen, da terræn er lavere end kote 1,50.

2 Side2/9 3 Vernersvej 22, Michael Hansen, Skandinavisk Parfume Export Aps 4 Vernersvej 14, Henning Overgaard 5 Vernersvej 26, Jakob Rossing 6 Fasanvænget 38, (navnebeskyttelse) 7 Storkevej 34 Johan Peter Press 8 Høgevænget 21, Bente K. & Mogens Hallager Pedersen Henvendelse fra virksomhed på ejendommen. Mener, at kommunen har ansvar for at opmåle terrænkoter til brug for påligning af bidragspligt Terræn på grunden er forhøjet i 2011 vurderer det nu ligger i kote 1,71 m. Bør derfor ikke bidrage til Østdiget. Bekymret for, om Østdiget vil spærre for afløb af overfladevand. Fremsendt landmålererklæring i overensstemmelse med vedtægtens Bilag 3 - om terræn i kote 1,56 m Gør opmærksom på, at der siden vedtagelse af lokalplan i 1990 kun er meddelt byggetilladelse til grunde med terræn højere end kote 1,50. Spørger hvorfor han selv skal betale for dokumentation af, at han har bygget på terræn højere end kote 1,50, som godkendt. Ejendommen er omfattet af fælles landmålererklæring vedr. 10 ejendomme. Terrænkote ved sokkel 1,50 m (+/- 0,01 m) Terrænkote ved sokkel 1,39 m Terrænkote ved sokkel 1,35 m Terrænkote ved sokkel 1,44 m Som udgangspunkt fastlægges bidrag på baggrund af koter i Danmarks Højdemodel (herefter DHM). Klagenævnet har fastslået, at hvis grundejeren vælger at få udarbejdet en landmålererklæring om terrænkote, skal den lægges til grund for bidragstildeling. Forvaltningen har oplyst grundejer om, at forslaget der er sendt i høring, herunder muligheden for opmåling jf. Klagenævnets afgørelse, er vedtaget i Klima- og Miljøudvalget. Grundejers synspunkter vil indgå i den endelig behandling i byrådet, og evt. spørgsmål vil blive besvaret, når byrådet har truffet afgørelse. Normalt kræver man ikke dokumentation for overholdelse af vilkår og forudsætninger for byggetilladelser. Kommunen kan dog lovligt kræve dokumentation for bygherrens regning. Gennemførte terrænmålinger viser, at terrænet i nogle tilfælde sætter sig, efter belastning med tilført jord. Med den oplyste usikkerhed ligger terrænet ved sokkel mellem kote 1,49 og 1,51. Forvaltningen vurderer, at usikkerheden på landmålerens opmåling bør komme grundejeren til gode. Terrænet kan være højere end kote 1,50, hvorfor det indstilles, at part for Østdige bortfalder for ejendommen Det indstilles, at 1 part for Østdige fastholdes for ejendommen, da terræn er lavere end kote 1,50. Det indstilles, at 1 part for Østdige fastholdes for ejendommen, da terræn er lavere end kote 1,50. Det indstilles, at 1 part for Østdige fastholdes for ejendommen, da terræn er lavere end kote 1,50.

3 Side3/9 9 Knudsvej 4, Ditte Krog Vernersvej 32 Kim Andreasen Vernersvej 24, Ole Svagin Storkevej 42 Martin Jørgensen Grundejer har ved opførelse af nyt hus efter totalskade under Bodil valgt at hæve terrænet til kote 2.10 m, for at sikre huset ved fremtidige oversvømmelser. Det nye hus stod færdigt december Mener ikke der skal betales bidrag til Østdige med sikringshøjde kote 1,50, da huset i dag ligger i kote Har derfor ikke gavn af Østdiget. Fremsendt afsætningsplan af 28. juni 2016 fra byggesag som oplyser Sokkelkote ifølge projekt: Grundejer har fremsendt sokkelattest der oplyser, at soklen er opmålt til kote 1,89 meter. Grundejeren mener derfor ikke, at man har gavn af et Østdige Grundejer har indsender landmålererklæring som oplyser, at terræn på Vernersvej 24, opmålt i henhold til vedtægter for digelaget, er højere end kote 1,50. (fortsætter under punkt 23) Grundejer oplyser, at sokkelkoten er ændret væsentligt efter det nye hus er bygget på grunden, efter nedrivning af det gamle efter Bodil. Det nye hus er hævet til kote 2,00. Ejendommen er omfattet af fælles landmålererklæring vedr. I erklæringen oplyses, at koten på 1,76 m. angiver forventet kommende terræn, idet jordarbejder var under udførelse på måletidspunkt. Parter til finansiering af Østdige: Det fremgår ikke af grundejers bemærkninger eller af den fremsendte afsætningsplan, at den er opmålt i overensstemmelse med vedtægtens Bilag 3. Roskilde Kommune har derfor udført en opmåling der viser, at terræn ved sokkel, bestemt i overensstemmelse med vedtægtens bilag 3, ligger i kote 1,78 m. Opmålingen lægges til grund for partstildeling. Det fremgår ikke af grundejers bemærkninger eller af den fremsendte sokkelattest, at den er opmålt i overensstemmelse med vedtægtens Bilag 3. I sokkelattesten anfører landinspektøren, at overkant sokkel/terrassegulv ligger i kote 1,89 m. Det fremgår ikke, om dette er udtryk for laveste niveau for terrænets højde ved soklen. Roskilde Kommune har derfor udført en opmåling der viser, at terræn ved sokkel, bestemt i overensstemmelse med vedtægtens bilag 3, ligger i kote 1,65 m. Opmålingen lægges til grund for partstildeling. Landmålererklæringens angivelse af forventet kommende terræn er ikke i overensstemmelse med beskrivelsen i vedtægtens Bilag 3. Forvaltningen indstiller, at den fremsendte landmålererklæring ikke lægges til grund for fastsættelse af bidrag, hvorfor det indstilles, at part for Østdige fastholdes for ejendommen 6 parter falder bort => reduktion fra 59 til 53 parter

4 Side4/ Mener ikke, at ejendom har gavn af fælles foranstaltninger jf. forslag til bidragsfordeling Tangbjergvej 57, Henning Hammel Bülow Storkevej 5, Lars Christian Nielsen 15 Engblommevej 6 Zabine & Morten Østergaard Lærkevej 11, Leif & Dorthe Matzen Fasanvænget 25 Rasmus Fugmann Holding ApS Landmålererklæring fremsendt Fremsendt landmålererklæring i overensstemmelse med vedtægtens Bilag 3 - om terræn i kote 2,53 m Fremsendt landmålererklæring i overensstemmelse med vedtægtens Bilag 3 - om terræn i kote 2,66 m Terrænkote ved sokkel 1,95 m. Terrænkote ved sokkel 2,48 m. Da sokkelkoten er 0,08 m. højere end grænsen på 2,40 for de fælles anlæg, anmoder grundejer om, at bidrag til partsfordelingen ændres til halvt bidrag, angivet som én part i Bilag 2 under Fælles anlæg. Da koten er højere end 2,40, indstilles det, at to parter til fælles anlæg bortfalder. Terrænkoten ved sokkel er højere en 2,40 m. Koten på adgangsvejen via Storkevej er lavere end 2,40. Ejendommens adgangsvej vil således være sikret mod oversvømmelse. Det indstilles derfor, at de i vedtægten pålagte to parter til fælles anlæg reduceres til én part. Da koten er lavere end 2,40, indstilles det, at to parter til fælles anlæg fastholdes. Terrænkoten ved sokkel er højere en 2,40 m. Koten på adgangsvejen via Lærkevej er lavere end 2,40 m. Ejendommens adgangsvej vil således være sikret mod oversvømmelse. Det indstilles derfor, at de i vedtægten pålagte to parter til fælles anlæg reduceres til én part. Parter til finansiering af Fælles anlæg 4 parter falder bort => reduktion fra 952 til 948) Landmålererklæring ikke fremsendt Grundejer mener, at ejendommens gulvkote ligger over kote 2,4. Der var ikke vand i huset under tidligere stormfloder Ifølge DHM ii ligger terræn ved sokkel på ejendommen under kote 2,4 m. Grunden er pålagt to parter til fælles anlæg. Forvaltningen har erindret om vejledning om indsendelse af autoriseret landmålererklæring til kommunen om opmålt sokkelkote iii. Der er ikke fremsendt landmålererklæring. Det indstilles, at to parter til fælles anlæg fastholdes.

5 Side5/ Indelukket 17, Anders Brøgger Pedersen Lupinvej 2, Ronnie B. Nordahn Nielsen Dalengen 18, Tina og Jørgen Jonassen Grundejer mener at kote på terræn er højere end 2,40 m, hvilket kommunen har bekræftet. Der henvises til landmålers opmåling i forbindelse med byggesag, som dokumenterer dette Grundejer mener det er uacceptabelt at grundejere langt fra Værebro Å skal betale mere end grundejere tæt på åen. Anmoder om redegørelse, såfremt bidragsbetaling på 2 parter (iht. Vedtægt) fastholdes Mener det er en fælles kommunal opgave at sikre grunde mod oversvømmelse, da kommunen har udlagt til helårsbeboelse. Mener ikke der er grundlag for at fastsætte ejendommen til 2 parter, da andre grunde på vejen slet ikke pålægges bidrag (nr. 12, 13 og 16). Mener også Fjordvænget bør pålægges bidrag, da deres adgangsvej vil blive spærret uden sikring. Foreslår, at udgiften til Kystbeskyttelse betales fuldtud af kommunen, og dermed fordeles på alle kommunens ca husstande. I byggetilladelse af den er henvist til koteplan fra december Hér er kun angivet relative koter, men ingen absolut kote for terræn. Ifølge DHM iv ligger terræn ved sokkel på ejendommen under kote 2,4 m. Dette er også oplyst ved tidligere høring ( ). Grunden er derfor pålagt to parter til fælles anlæg. Der er ikke fremsendt landmålererklæring. Det indstilles, at to parter til fælles anlæg fastholdes Koten af terræn ved sokkel af bygningen på grunden er ifølge DHM 1,87 m. i laveste punkt. I henhold til digelagets vedtægter stadfæstet af klagenævnet har ejendommen gavn af de fælles anlæg, og skal derfor pålignes to parter. Der er ikke fremsendt landmålererklæring. Det indstilles, at to parter til fælles anlæg fastholdes I kystbeskyttelsesloven og vejledning til denne fastlægges, at kystbeskyttelse som udgangspunkt er grundejernes ansvar. Et enigt byråd i Roskilde har imidlertid besluttet at betale 50% af grundejernes bidrag. Pågældende ejendom er pålignet to parter, da terræn ved sokkel ifølge DHM er lavere end kote 2,40 m. - laveste punkt er i kote 2,05 m. Grundejer har ikke fremsendt landmålererklæring, der dokumenterer højere terrænkote. Der henvises til et par andre ejendomme på Dalengen: Dalengen 12 var ubebygget, da partsfordelingen i digelagets vedtægter blev vedtaget i februar Derfor er der ikke pålignet bidrag til anlægget. Grunden er efterfølgende bebygget i De relevante parter pålignes efter vedtægtens regler ved førstkommende revision. Dalengen 13 og 16 ligger højere end kote 2,40 m i DHM, og pålignes derfor ikke bidrag. Fjordager (Fjordvænget ligger i Himmelev) har mulighed for adgang sydfra fra Østtoften, ved åbning af bom i beredskabssituation. Derfor anses adgangsvejen ikke truet af oversvømmelse i kote 2,40 m., og der pålignes ikke ét bidrag. Forvaltningen indstiller, at to parter til fælles anlæg fastholdes

6 Side6/ Ternevej 10, Michael Flyger Jørgensen Dalengen 14, Karina Jensen & Kim Larsen Vernersvej 34 Ole Svagin (Matrikel nr. 44b, Jyllinge) Grundejer er ikke enig med kommunen i fastlæggelse af højder - og dermed heller ikke enig i, at ejendommen Ternevej 10 i digelagets vedtægter er sat til 2 parter til fælles anlæg Grundejer er ikke enig i, at der for Dalengen 14 skal betales to parter til projektet - én part for oversvømmet terræn og én part for oversvømmet adgangsvej. Forstår derfor heller ikke, at grundejers anden ejendom, Dalengen 13, ikke skal betale overhovedet - adgangen til den er jo lige så spærret som adgangen til Dalager 14. Mener det er tilfældigheder der har styret projektet, og udvælgelsen af grundejere der skal betale. Grundejer agter ikke at betale en eneste krone til projektet. Bemærkninger til forslaget til justeret projekt for Østdiget (Fortsat fra pkt. 11) Grundejer gør indsigelse mod justering af Østdiget over M.nr. 44b Jyllinge By, langs bebyggelsens skel. Der mangler oplysning om omkostninger til rettighedserhvervelse over ejendommen, herunder om hvilken lovgivning det skal ske efter. Foreslår, at Østdiget følger et skråt forløb over ejendommen, svarende til åbeskyttelseslinjen, som vist i forslag til lokalplan 688. Foreslår også, at anlæg af Østdige afventer indhentelse af erfaringer med slusedrift. Grunden er alene omfattet af den oprindelige bidragsfordeling, som er stadfæstet af Klagenævnet. Grundejer har ikke fremsendt landmålererklæring der godtgør, at bestemmelsen af terrænkote efter vedtægternes regel er ukorrekt. Forvaltningen indstiller, at to parter til fælles anlæg fastholdes Tildeling af parter til de to ejendomme er baseret på opmåling i DHM. Dalengen 14 er tildelt to parter, da terræn ved sokkel er lavere end kote 2,40 m., og således beskyttes af kystbeskyttelsesanlægget. På grundejers anden ejendom, Dalengen 13, ligger terræn ved sokkel højere end kote 2,4 m., og intet punkt på adgangsvejen er lavere end kote 2,40 m., hvorfor der ikke er tildelt parter til kystbeskyttelsesprojektet for denne ejendom. Der er ikke fremsendt landmålererklæring der anfægter grundlaget for fastsættelse af to parter til fælles anlæg, som derfor foreslås fastholdt. Grundejers bemærkninger indgår også i Hvidbog for VVMtilladelse og for dispensation fra åbeskyttelseslinjen. Det vurderes, at der opnås en besparelse ved afkortning af diget med ca. 36 m. ved flytning af tracéet til åbeskyttelseslinjen over grunden. Forvaltningen indstiller, at tracé for Østdiget flyttes svarende til grundejers ønske, så det følger åbeskyttelseslinjen over ejendommen matrikel nr. 44b Jyllinge. Samtidig udrettes diget, så det flugter med fortsættelsen på naboejendommen mod øst. (se rids nedenfor)

7 Side7/9 24 FORS a/s FORS peger på, at det justerede Østdige, ved realisering af det nuværende spildevandplan-tillæg for Jyllinge Nordmark, kan medføre forøgede driftsudgifter for Digelaget ved regnhændelser, som ligger ud over FORS ansvar. FORS foreslår kommunen, at man drøfter en justering af områdets tillæg til spildevandsplanen. FORS peger på en række specifikke "begrænsninger" i det justerede Østdiges kapacitet til bortledning af tilledte regnvandsmængder fra oplandet Plantagevej 19 Svanevænget 36 Fasanvænget 44 Søren Rex Thomsen, Peter Veje Jeppesen, Katrine og Mads Holm Åvej 11, Monika S. Pedersen Vestavej 17, Mogens og Charlotte Staib Hansen, Generelle bemærkninger til forslaget til kystbeskyttelse Ingen bemærkninger til bidragsfordeling - alene til kommunens betaling af 50 % af lodsejernes bidrag. Henviser til tidligere tradition for 30/30/30 - fordeling Stat / Amt / Kommune. Finder, at oprindelig interessetilkendegivelse (januar 2016) bør gå om, da prisen for det samlede projekt er steget fra - dengang - 24 mio. kr. til nu 48 mio. kr. Fremsætter en lang række ideer til reduktion af anlægspris Andre forhold Terrænkote ved sokkel 1,28 m Terrænkote ved sokkel 1,75 m Projektering af Østdiget er løbende blevet drøftet med FORS, med henblik på koordinering med realiseringen af vedtaget spildevandplan. FORS og Roskilde Kommune er enige om, at justeringen af Østdiget udgør en ændring af forudsætningerne for realisering af spildevandsplanens mål for afledning af regnvand i Jyllinge Nordmark. Der er enighed om at drøfte en revision af spildevandplanen efter følgende retningslinjer: - der tilføres ikke forøgede overfladevandsmængder med forøget intensitet til området bag Østdiget - problemer med lokale oversvømmelser søges håndteret med lokale løsninger Byrådets beslutning om at betale 50% af grundejernes bidrag er ikke en del af den aktuelle afgørelse der er i høring. Ved ændring af kystbeskyttelsesloven er reglerne om "interessetilkendegivelse" ændret, så der nu skal foretages en høring i forbindelse med kystbeskyttelsesprojekter. Klagenævnet hjemviste alene delafgørelse om bidragsfordeling, og ikke øvrige dele af projektet. Forvaltningen vil vurdere forslagene til billiggørelse af anlægget i forbindelse med færdigprojekteringen. Ejendommen er ikke pålagt bidrag til Østdiget i forslag til bidragsfordeling, da den på grund af beliggenheden ikke har gavn af diget. Det indstilles, at to parter til fælles anlæg fastholdes Ejendommen er ikke pålagt bidrag til Østdiget i forslag til bidragsfordeling, da den på grund af beliggenheden ikke har gavn af diget. Det indstilles, at to parter til fælles anlæg fastholdes

8 Side8/9 Østdige over matrikel nr. 44b, Jyllinge, justeret ifølge høringssvar.

9 i Dato for seneste henvendelse ii DHM: Danmarks Højdemodel gældende ved digelagets stiftelse i maj Såfremt en grundejer ikke mener, at kommunens fastlæggelse af sokkelkote efter Danmarks Højdemodel er retvisende, kan der i henhold til Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse af den 3. maj 2017 indsendes en autoriseret landmålererklæring til kommunen om den opmålte sokkelkote iii iv DHM: Danmarks Højdemodel gældende ved digelagets stiftelse i maj Åbningstider Mandag-torsdag Fredag Telefontider Mandag-onsdag Torsdag Fredag 08-14

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen

Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen Bilag 4 Hvidbog berørte grundejeres bemærkninger til projekt for stormflodssikring, Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø, Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2267107 28. januar 2016 Ref. HCJ Adresse Dato Resumé

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring.

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 38) Sagsnr. 217972 Brevid. 2075898 Ref. JNAL NOTAT redegørelse for interessetilkendegivelse i Jyllinge Nordmark 7. april 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2682757 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside. Bilag 5 til KMU dagsordenspunkt 13 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2254825 Ref. NISO / 8LC Referat af borgermøde den 7. januar 2016 - Kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark Afholdt i hallen

Læs mere

«navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer»

«navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer» «navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer» By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Rettet klagevejledning til afgørelse om

Læs mere

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form.

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Invitation til

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt.

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt. Notat Køge Kommune GENNEMGANG AF FORLØBET AF EN KYSTBESSKYTTELSESSAG PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 15. April 2016 Projekt nr. 224495 Dokument nr. 1218928375 Version 2 Udarbejdet af MML Kontrolleret

Læs mere

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Dagsorden: 1) Byrådets beslutning 2) Endelig afgørelse fra MFKN vedr. Jyllinge Nordmark 3) Ansøgning til Realdania 4) Overordnet tidsplan 5) Etablering

Læs mere

Referat af: DAGSORDEN:

Referat af: DAGSORDEN: Referat af: Stiftende generalforsamling i Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag Afholdt i hallen på Bavnehøjskolen torsdag den 19. maj 2016, kl. 19.00-20.30 Program: Klokken 18 00 - Indtegning af medlemmer

Læs mere

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Anmodning om genoptagelse

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%.

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%. Navn Vej, matrikelnr. 4040 Jyllinge Interesse for kystbeskyttelse Du får dette brev, da du bor i et område, som kan blive omfattet af kystbeskyttelse. Du er omfattet, da hele eller dele af din grund ligger

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om partsfordeling af bidrag i digeprojekt i Slagelse Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om partsfordeling af bidrag i digeprojekt i Slagelse Kommune 20. juni 2018 Sagsnr.: NMK-451-00020 KlageID: 245706 EBRAU-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om partsfordeling af bidrag i digeprojekt i Slagelse Kommune Miljø-

Læs mere

JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017

JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017 JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017 Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 19.00 21.00 på Jyllinge Skole, Kantinen Velkomst Formand Philip lange Møller bød velkommen

Læs mere

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Sendt til medlemmer af Jyllinge Nordmark og Tangbjergs Digelag (undtagen 7 medlemmer på Strandvænget og Svanevænget) Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000

Læs mere

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset REFERAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A,

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

Hvis er ansvaret og hvem skal betale?

Hvis er ansvaret og hvem skal betale? Hvis er ansvaret og hvem skal betale? Jens Christian Riise Teamchef, Klimatilpasning Vand og Forsyning 17-03-14 Workshop om stormflodsforebyggelse 1 Det er dit eget ansvar! Det er grundejeren, der har

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne

Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne Kommunemøde november 2016 Disposition - Baggrund for ændring af kystbeskyttelsesloven - Generelt om kapitel 1a - processen

Læs mere

Januar 2015 principper for beslutning. April 2015 efter 1. interessetilkendegivelse. September 2015 indkaldelse til dette møde

Januar 2015 principper for beslutning. April 2015 efter 1. interessetilkendegivelse. September 2015 indkaldelse til dette møde Januar 2015 principper for beslutning Lokale løsninger Sikringsniveau til fase 1, dvs. 2.1 meter over dagligt vande Mulighed for udbygning Dobbeltfunktioner tilfører området værdi Max. 50 % egenfinansiering

Læs mere

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015 «Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015 Høring om kystbeskyttelsesprojekt ved Nordre Strandvej sagen om retablering af Nordre Strandvej, der

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune 29. marts 2019 Sagsnr. 18/08058 Klagenummer: 1001827 EBRAU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune Miljø-

Læs mere

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG Bilag 6 til KMU dagsordenspunkt 13 Blå, fede typer: Ændringer i forhold til forslag fremlagt ved borgermøde den 7. januar 2016 Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag

Læs mere

Bilag 1 til Høring af ny bidragsfordeling for kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 1 til Høring af ny bidragsfordeling for kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 1 til Høring af ny bidragsfordeling for kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg reduceres drastisk. De ca. 60 grundejeres andel ville hermed kunne reduceres til et mere ove r- kommeligt

Læs mere

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 39) Sagsnr. 217972 Brevid. 2077467 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - redegørelse for interessetilkendegivelse i inderfjorden Øst 8. april 2015 Byrådet

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark.

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark. 06. april 2018 Sagsnr. NMK-33-04500 KlageID: 239890, 240041 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr. 668, Jyllinge Nordmark Roskilde Kommune har den 29. november

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2631583 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Nordmark 29. august 2017 I dette notat sammenfattes

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 12. april 2019 ophævet og hjemvist Roskilde Kommunes WM-tilla delse af 13. september 2018.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 12. april 2019 ophævet og hjemvist Roskilde Kommunes WM-tilla delse af 13. september 2018. København 3. maj 2019 Jacob Brandt Partner T +45 72 27 33 63 jab@bechbruun.com Sagsnr. 028156-0151 jab/jab/jhp Notat Vedtagelse af anlægslov for VVM-tilladelse med tilhørende dispensation i medfør af habitatdirektivets

Læs mere

Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro.

Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro. Side 1/8 Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro. 2017 Den 29. april 2017 Der er indsendt forespørgsel om bl.a. terrænregulering fra ejer vedr. Under Rødtjørnen 8, 7500 Holstebro. Den 5. maj

Læs mere

Afgørelse klage over udgiftsfordeling Kong Valdemars Vej kommunens sagsnr. 2015-1697

Afgørelse klage over udgiftsfordeling Kong Valdemars Vej kommunens sagsnr. 2015-1697 Dato 28. oktober 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/13243-6 Side 1/6 Afgørelse klage over udgiftsfordeling Kong Valdemars Vej kommunens sagsnr. 2015-1697

Læs mere

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK BORGERMØDE OM LOKALPLAN OG VVM AF KYSTSIKRINGSANLÆG Tirsdag den 25. august 2015 på Baunehøjskolen i Jyllinge By, Kultur og Miljø PROGRAM 19.00 Velkomst v/ udvalgsformand

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014 v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Hvem er NIRAS og jeg? Multi-diciplinær rådgivende virksomhed 1.400 ansatte Årlig omsætning: 1.000 mio.kr

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland 2015-2021 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

- Der er 2 selvstændige projekter på banen. Et omkring Roskilde Inderfjord og et omkring Jyllinge Nordmark.

- Der er 2 selvstændige projekter på banen. Et omkring Roskilde Inderfjord og et omkring Jyllinge Nordmark. Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup att.: Dorthe Rømø Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 5. maj 2014 Journalnr.:202925 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Kystbeskyttelsesloven - kommunalfuldmagt

Læs mere

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Vores kyst Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Dagsorden Velkomst Udfordringerne i Hejsager og Kelstrup Strand Ansvarsfordeling Status på Vores kyst Hvad er et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse?

Læs mere

Roskilde kommune By Kultur Miljø Rådhusbuen Roskilde.

Roskilde kommune By Kultur Miljø Rådhusbuen Roskilde. Roskilde kommune By Kultur Miljø Rådhusbuen 1 4000 Roskilde E-mail: hanscj@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

Kolding kommune Akseltorv Kolding

Kolding kommune Akseltorv Kolding Kolding kommune Akseltorv 1 6000 Kolding Dato: 24-01-2017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til advokat vedrørende ejendommen beliggende, kommunens j.nr. 2015 1365. Med venlig hilsen Trine Brønsgaard

Læs mere

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Den 20. november 2013 Anne Binderup Sørensen 1 Ansøgninger om kystbeskyttelse Hvis der er enighed blandt borgerne kan man søge om tilladelse til kystbeskyttelse

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE VED DYBESØ Sognegården 24. oktober 2016

KYSTBESKYTTELSE VED DYBESØ Sognegården 24. oktober 2016 Natur, Miljø og Trafik KYSTBESKYTTELSE VED DYBESØ Sognegården 24. oktober 2016 TID Emne Person Organisation Morten Egeskov 18:30 18:35 Velkommen formand for Miljø- og Klimaudvalget Byrådet 18:35 19:10

Læs mere

Jeg skriver til Dem på vegne udvalget til etablering af grundejerforeningen Asmild Dige og Eng.

Jeg skriver til Dem på vegne udvalget til etablering af grundejerforeningen Asmild Dige og Eng. 20. marts 2012 Teknisk Udvalg Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Att.: formand Johannes F. Vesterby Etablering af Grundejerforeningen Asmild Dige og Eng Jeg skriver til Dem på vegne udvalget til

Læs mere

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Efter stormfloden - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Roskilde Kommune, maj 2014 FORORD...3 HVOR STÅR VI NU...4 VANDET STIGER - HVOR MEGET...5 HVORDAN KOMMER VI VIDERE...6 HVEM

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej 80 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 14/00987-57 Ref. lhb/tpi 05-10-2015 Kystdirektoratets svar på Roskilde Kommunes anmodning af 29/9 om vurdering af skitseprojekt

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Indlæg ved workshop den 2. dec. 2014 oprettelse af digelag og udarbejdelse af bidragsfordeling ved oversvømmelsesområder i Roskilde Kommune Henrik Steinecke

Læs mere

HVIDBOG den 23. april 2013

HVIDBOG den 23. april 2013 HVIDBOG den 23. april 2013 Høringssvar til forslag til Roskilde Kommunes strategi og handleplan for Vand og Klimatilpasning Høringsperiode fra 31. januar til 22. marts 2013 Nr./ dato Organisation/ borger

Læs mere

STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT

STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT Borgmester Joy Mogensen indledte mødet: Mødet i dag er en opfølgning på det første møde efter Bodil i januar. Bodil har givet os fire store kampe at

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Teknisk Udvalg Tillægsreferat

Teknisk Udvalg Tillægsreferat Tillægsreferat Mødedato: Tirsdag den 25. juni 2013 Mødetidspunkt: 11:45 Sluttidspunkt: 12:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.5/Rådhuset Johannes F. Vesterby, Flemming Lund, Anders Korsbæk Jensen,

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter samt anbefalinger

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter samt anbefalinger NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts Deltager: Flemming Østergaard Strandgade 8 Inger Kehlet Strandengen 42

REFERAT. Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts Deltager: Flemming Østergaard Strandgade 8 Inger Kehlet Strandengen 42 REFERAT Teknik og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts 2014 2. april 2014 Deltager: Lars Olsen Frederiksborgvej

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark

NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2090938 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark 26. maj 2015 Lokalplan 612 for

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 14-09-2015 J. nr. 14/2866 Ref: liem NOTAT om afslag

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

Følgende høringsparter har oplyst, at de ingen bemærkninger har til udkastet til lovforslaget: Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Erhverv.

Følgende høringsparter har oplyst, at de ingen bemærkninger har til udkastet til lovforslaget: Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Erhverv. Høringsnotat vedrørende Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse Lovudkastet blev sendt i ekstern høring hos en bred kreds af myndigheder og organisationer m.v. den 26. september

Læs mere

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Efter stormfloden - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Roskilde Kommune, maj 2014 FORORD...3 HVOR STÅR VI NU...4 VANDET STIGER - HVOR MEGET...5 HVORDAN KOMMER VI VIDERE...6 HVEM

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6.

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, juni 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

Kystbeskyttelsesloven under forandring

Kystbeskyttelsesloven under forandring Kystbeskyttelsesloven under forandring Jacob Brandt og Mark Christian Walters 2 Kystbeskyttelseslovens grundlæggende principper Ÿ Det grundlæggende princip er, at det er ejeren af den ejendom, der opnår

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde Dagsorden Dato: Torsdag den 06. august 2015 Mødetidspunkt: 08:00 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Ekstraordinært møde Hvidovreværelset Helle M. Adelborg, Mikkel Dencker, Finn Gerdes, Niels Ulsing,

Læs mere

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Peter Hyldegaard 6. marts 2016 1 Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Lovgivning Proces for godkendelse Digelag Lånegaranti Holdning til projektet

Læs mere

Byggetilladelse. BNH EJENDOMSSALG ApS Maglemølle Næstved

Byggetilladelse. BNH EJENDOMSSALG ApS Maglemølle Næstved BNH EJENDOMSSALG ApS Maglemølle 95 4700 Næstved Dato: 28. januar 2016 Byggetilladelse Ringsted Kommune meddeler hermed byggetilladelse efter Bygningsreglement 2010 (BR10) til at udføre byggearbejder på

Læs mere

Klage over sagsforløb klimatilpasning Bregnerødvej 140 i Birkerød

Klage over sagsforløb klimatilpasning Bregnerødvej 140 i Birkerød Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv 10 6200 Aabenraa Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsen Øverødvej 2 2840 Holte Redegørelsen er sendt digitalt til Tilsynet Klage over sagsforløb klimatilpasning Bregnerødvej

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Ole Eriksen Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-10891 - 13 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning. 15. marts 2019 Sagsnr. 19/02654 Klagenr. 1003533 AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFSLAG på anmodning om genoptagelse af afgørelse om at tillægge klage over VVM-tilladelse til anlæg til sikring

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, maj 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

Resume fra borgermøde

Resume fra borgermøde Plan og Udvikling Sagsnr. 243428 Brevid. 2096731 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk 7. majl 2015 NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger til lokalplan 614 for boliger ved Himmelevvej

Læs mere

Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej - kommunens sagsnr G

Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej - kommunens sagsnr G Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/14281-11 Side 1/7 Afgørelse af klage over afvisning af at fordele anlægsudgifter til privat fællesvej

Læs mere

Søren Noltensmejer RK3 ApS Rytterkær 3, Herringløse, 4000 Roskilde Sendt til mail:

Søren Noltensmejer RK3 ApS Rytterkær 3, Herringløse, 4000 Roskilde Sendt til mail: Søren Noltensmejer RK3 ApS Rytterkær 3, Herringløse, 4000 Roskilde Sendt til mail: info@rk3aps.dk Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Dato: 12. januar 2015 Sagsnummer: 12/11153 Forfatter: Tinne Stougaard Kystbeskyttelsesprojektets omfang Emne: Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Kystbeskyttelsen

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside. Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2180613 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Referat af borgermøde 25. august 2015 - Et klimatilpassset Jyllinge Nordmark 1. september 2015 Borgermøde

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag Roskilde Kommune har besluttet at gennemføre en VVM-proces for løsning til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark. Roskilde Kommune ønsker at etablere en digeløsning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. marts 2008 15:00 Fasanvej, Udvalgslokalet Lars Møller under pkt. 1-2. Anders Gram Mikkelsen under pkt. 3-6. Hans

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere