Under The SURFACE. Street art gadekunstens begyndelse og historie. Banksy

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Under The SURFACE. Street art gadekunstens begyndelse og historie. Banksy"

Transkript

1 Under The SURFACE Banksy Street art gadekunstens begyndelse og historie Vægmalerier er en praksis, der kan føres langt tilbage i menneskets historie. I præhistoriske huler rundt omkring i verden, findes de første spor af vægmalerier, der kan føres tilbage til de første år af menneskets historie. Men street art, der ofte også forbindes med vægmalerier, er som samtidskunstnerisk bevægelse et nutidigt fænomen (Catz, 2014). Allerede i 1920erne og 1930ernes New York, kunne man på sider af togvogne se graffiti, primært lavet af bander. Først op igennem 1970erne og 1980erne begyndte en egentlig subkulturel graffitikultur at forme sig, og graffiti er stadig en uomgængelig del af byrummet i verdens storbyer i dag (Maric, 2017). Graffitikulturen har været med til at skabe grobund for den mangfoldige gadekunstscene, vi kender i dag. Graffiti og street art er begge kunstgenre, der ofte involverer ulovlig bemaling af urbane overflader. Genrene overlapper på mange punkter, men er alligevel også tydeligt forskellige. Graffitimalere fokuserer primært på at tagge vægge med bogstaver og ord (Young, 2016). Som graffitimaler handler det om, at kommunikere jeg var her. Graffitimaleren skaber sin identitet som kunstner ved at tagge : I exist as a writer and in the act of writing (Young, 2016, s. 26). Graffitimalernes typiske teknikker er tags, throw ups, samt reverse tags. Du kan læse mere om de forskellige teknikker i arket street art terminologi. Street art er som genre langt mere varieret end graffiti. Hvor graffiti hovedsagligt begrænser sig til tags, spænder de teknikker, der benyttes i street art vidt; fra past-ups, stencils og vægmalerier til skulpturelle objekter, kaldet toys, video, performance, lyd med mere. Street arts rødder er komplekse og deler på flere punkter historie med graffitien. Street art som selvstændig genre kan spores tilbage til slut 1990 erne og start 2000 erne, hvor stencils var den dominerede form for street art. Stencils er især forbundet med street art kunstneren Banksy, hvis popularitet var med til at udbrede street art globalt. Banksy selv har blandt andet fundet inspiration hos den franske stencilkunstner Blék le Rat, der infiltrerede Paris gader med sine ikoniske rotte stencils. Street art er i høj grad defineret ved at skabe grobund for og være en udtryksform for social politisk aktivisme og står på mange punkter som en modposition til populærkulturens og massemediernes virkelighedsfortælling (Young, 2016).

2 Blek Le Rat Selvom meget street art stadig er illegalt og foregår på et subkulturelt niveau, har genren alligevel igennem det seneste årti formået at finde vej til gallerier, museer og ikke mindst det globale kunstmarked, hvor ikoniske street art værker handles for millioner. Derigennem har street art skabt sig en plads i samtidskunsten (Maric, 2017). Street art som genre spænder bredt, fra illegale paste-ups til gavlmalerier til bemalede lærreder på gallerier. Genren indeholder en del gråzoner, og det er derfor relevant at reflektere over, hvornår et værk mister sin streetcred. Rundt om i både små og store byer bliver gavlmalerier opført på lovligvis, kunstnere bliver bestilt til at udføre et værk og betalt for deres arbejder. Værkerne er opført i det offentlige rum og er tilgængelige for alle, men kunstnerne har samtidigt været underlagt en række restriktioner fra kommunernes side. Man kan diskutere, om disse gavlmalerier er lige så street som den illegale og ulønnede street art. Om et værk kan betegnes som street art eller ej afhænger i høj grad af øjnene, der ser. Nogle street art kunstnere producerer gerne værker til kommercielle formål, mens andre ser det som et brud på deres integritet at producere noget, der er salgsbart. På den ene side kan man mene, at et værk mister sin streetcred, når det bliver kommercielt, på den anden side kan der argumenteres for, at street art kunstnere blot bliver endnu mere interessante af, at åbne dele af deres praksis op for kommercielle formål og derved mestre både det subkulturelle og det mainstream. Der er som sagt en del gråzoner i street art kunsternes praksis, og det samme gør sig gældende i street art kulturen generelt, hvor det ikke er muligt at fastsætte klare skel mellem street art, udsmykning af byrummet og kunst i det offentlige rum. Både i graffiti og street art miljøer er der tradition for at rejse og finde inspiration til nye stilarter og motiver i fremmede byer. Kunstnernes rejseaktivitet har været medvirkende til udbredelsen af både graffiti og street art på et globalt plan. Internettet, blogs, bøger og film om street art, samt ikke mindst de sociale medier spiller en afgørende rolle i den mainstreaming, street art kulturen har gennemgået. Street art henvender sig i dag til et globalt publikum, og er ikke begrænset af, at beskueren skal være fysisk tilstede for at opleve værkerne. Endvidere synes street art at være bredere accepteret end graffiti, der ikke på samme måde er blevet mainstreamet og gjort salgsbart på kunstmarkedet (Young, 2016).

3 Anonymouse mmx Rum og overflader I modsætning til udstillinger på museer og udstillingssteder er kunst i det offentlige rum tilgængelig for alle. Stencil-kunster Nick Walker har en gang udtalt: The street is the biggest gallery that you could ever want (Young, 2016, s. 120). Kunst i det offentlige rum bliver del af en interaktion mellem forbipasserende, byens arkitektur og hverdagens liv. Især street art har en radikal indvirkning på byrummet og er med til at ændre den måde vores byer ser ud på. Samtidigt er byens arkitektur med til at forme den street art, der skabes på det pågældende sted (Young, 2016). Den australske street art kunstner Kaff-eine fortæller, at ved at arbejde med byen som sit lærred er hun begyndt at se med nye øjne på det offentlige rum, hun siger: I now see buildings, empty spaces, corners, curves, walls, pretty much every surface through the lens of how they d be as a canvas (Young, 2016, s. 122). En sanselig forståelse for overflader og teksturer er essentiel, når man skaber street art. Motiver ændrer karakter alt efter den overflade, der bemales. Siden af en togvogn, en asfalteret vej eller en nybygget murstensvæg frembringer forskellige udtryk i et ellers identisk motiv (Bofkin, 2014). Samspillet mellem sted, overflade, motiv og teknik er afgørende for udførslen af et vellykket street art værk. Eksempelvis kan en bygning i forfald afsløre murstenens og træets rå teksturer, hvilket kan tilføre et værk en æstetik og en betydning, der rækker ud over motivet i sig selv (Bofkin, 2014).

4 Swoon Street art kan ændre beskuerens opfattelsen af et bestemt sted. Vellykket street art tilføjer noget til en rum, som kan skabe refleksion, glæde, undren eller måske provokere dem, som oplever værket. Kunstneren Callie Curry, med kunstnernavnet Swoon, fortæller i en TED-talk om en oplevelse, hvor hendes street art netop gav en gruppe beboere et stærkere tilhørsforhold til deres gade. Swoon satte sine paste-ups op på byggepladser og borede små huller i de plader, der afskærmede byggepladserne fra resten af byen. Når en forbipasserende så kiggede ind af et af de små huller i hegnet, ville personen få øje på Swoons tegninger midt i alt byggerodet. En dag Swoon stod og kiggede ind gennem et af hullerne for at tjekkede op på sine paste-ups, kom en kvinde op ved siden af hende og spurgte, om Swoon mon vidste, noget om tegningerne? Da Swoon fortalte kvinden, at hun stod bag værkerne, fortalte kvinden hende en historie fra kvarteret. Der boede en mand på gaden, som hver dag hilste på alle forbipasserende. Efter at han havde opdaget tegningerne gennem byggepladsens hegn, var han begyndt at fortælle alle forbipasserende om hemmeligheden, snart blev det en fælles ting for alle i kvarteret at kende til hemmeligheden. Det blev noget, der bandt beboerne sammen på en ny måde og gav kvarteret en fælles identitet. Swoon fortæller i hendes TED-talk, at historien om hemmeligheden var med til at vise hende, at selv en lille forandring i et samfund, endda blot nogle enkle paste-ups på en ellers grim byggeplads, kan være medvirkende til at ændre folks opfattelse af det samfund de lever i, og måske skabe et håb om noget andet og bedre (TEDx Talks, 2010). Swoons paste-ups var kun midlertidige og blev ødelagt i takt med at byggeriet skred frem. Både det midlertidige og det forgængelige er uundgåelige vilkår for gadekunsten. Værker i byrummet er aldrig permanente, men i konstant forandring. Et værk på en populær væg bliver måske delvist dækket af en anden kunstners paste-ups eller fjernet af kommunen. Selv værker, der får lov til at leve et langt liv, bliver slidte af vind og vejr eller ændrer karakter i takt med, at området bliver renoveret. Det er vilkårene for gadekunst, og en del af kunstnernes overvejelser. Anderledes er det med street art på gallerier og museer, her bevares værkerne i deres originale stand og beskyttes mod forandringer og slid. Rammerne for street art har ændret sig i takt med, at street art er rykket ind på museer og kunstaktioner. Selv værker, der er skabt direkte til at blive udstillet inden for museernes vægge kan betegnes som street art. Der afhænger i høj grad af beskuerens identifikation og fortolkning af værket som street art samt af kunstnerens tilhørsforhold til street art kulturen (Young, 2016).

5 Solkær Portrætfotografiet i en street art kontekst I udstillingen Surface skal du opleve en serie portrætter af street art kunstnere fotograferet af Søren Solkær. Solkær er en dansk fotograf født i I arbejdet med portrætserien har han rejst verden rundt for at møde og fotografere kendte og ukendte street art kunstnere og deres værker. Portrætfotografier viser en iscenesættelse af den portrætterede. I portrætfotografiets begyndelse poserede man i sit pæneste tøj foran en nøje iscenesat kulisse. Portrætfotografierne var altså ikke virkelighedstro, selvom de gav udtryk for at være objektive skildringer af de portrætterede. I 1970 erne opstod det såkaldte iscenesatte fotografi, som en reaktion på opfattelsen af fotografiet som objektivt. Det iscenesatte fotografi arbejder synligt med teatralske virkemidler og forvrænger bevidst virkeligheden (Sandbye, 2013). Ved et portrætfotografi er ansigtstræk og personlige kendetegn ofte i fokus, men anderledes ser det ud med portrætter af street art kunstnere, der ofte ønsker at forblive anonyme. Her er udfordringen at skildre kunstnerne på en personlig og vedkommende måde uden at gå på kompromis med deres anonymitet. I Søren Solkærs portrætter ses kunstnerne portrætteret i samspil med deres værker og ofte med inddragelse af rekvisitter, samt efterbehandling og manipulation af fotografierne. Solkær ligger vægt på at sætte sig grundigt ind i kunstnernes tidligere arbejder, deres æstetik og stil, inden han fotograferer dem. I hans portrætter fortolker og forstår han kunstnerne i samspil med det urbane rum.

6 Kilder Bofkin, L., Concrete canvas. London: Octopus Publishing Catz, J., Talk about Street Art. Paris: Flammarion Maric, B., The History of Street Art [online] Tilgængelig via: < [Tilgået 14/ ] Sandbye, M., Iscenesat fotografi. [online] Tilgængelig via: < Fotografiske_genrer_m.m./iscenesat_fotografi> [Tilgået 14/ ] Billeder I<3 by Bansky: dk/2015/01/25street.arts.recommended.html Blék le Rat rotte stencil: united-states/art-exhibition/chicago/blek-le-rat-ratical# Il topolino by anonymouse_mmx: com/wp-content/blogs.dir/1/files/2016/12/mouse-cafessweden.jpg Dawn and Gemma by SWOON: thewynwoodwalls.com/walls/swoon Seen By Søren Solkær: Eget Arkiv TEDx Talks, TEDxBrooklyn Callie Curry aka Swoon [online] Tilgængelig via: < watch?v=5298kzuw_je> [Tilgået 15/ ] Young, A., Street Art World. London: Reaktion Books Ltd Teksten er udarbejdet af Utzon Center i forbindelse med undervisningsforløbet Under The Surface, Utzon Center for arkitektur og design

Under The SURFACE. Aerosol: Dette ord er blevet en generel betegnelse for spraydåser, og den type af maling (ofte Akryl) som de indeholder.

Under The SURFACE. Aerosol: Dette ord er blevet en generel betegnelse for spraydåser, og den type af maling (ofte Akryl) som de indeholder. Under The SURFACE Street Art Terminologi: Der findes mange betegnelser inden for denne kunstform. Street art kendes også under termen post-graffiti. Dette er blot et uddrag af street arts mange termer,

Læs mere

Jeg har været forbi Graffitigalleriet til en snak om graffiti og gadekunst i Danmark.

Jeg har været forbi Graffitigalleriet til en snak om graffiti og gadekunst i Danmark. September 2014 Fra gade til galleri Interview & Portræt Jeg har været forbi Graffitigalleriet til en snak om graffiti og gadekunst i Danmark. FRA GADE TIL GALLERI Interview af Louise Jørgensen Graffiti,

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

STREETART I HERNING I FORBINDELSE MED KULTURFEST HERNING FORSLAG TIL KUNSTNERE

STREETART I HERNING I FORBINDELSE MED KULTURFEST HERNING FORSLAG TIL KUNSTNERE STREETART I HERNING I FORBINDELSE MED KULTURFEST HERNING FORSLAG TIL KUNSTNERE De bedste hilsner 1 Steen Mikkelsen Art Director, Konceptudvikler, MR. WOODLAND Mr. Woodland er en tysk kunstner af original

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

O R A N G E R I E T 32263

O R A N G E R I E T 32263 ORANGERIET DEL 1 1 Gl.Holtegaard har, udover sin symmetriske pragt, utrolige smukke elementer der tildeler den kontrollede have sin unikke karakter. Haven, har med sin historiske reference fra senbarokken,

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Jette Bang i dialog. Der er en beskrivelse alle de deltagende fotografer,

Læs mere

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms Graffiti & Kunst i det offentlige rum 5 t u n n e l l e r i K ø b e n h a v n : L a n g e b r o / S ø l v g a d e v e d S M K / S ø l v g a d e v e d K g s H a v e / B l e g d a m s v e j / Ø s t e r b

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk KUNST OG SELVISCENESÆTTELSE Hvad er identitet og hvordan iscenesætter du dig selv? Frida Kahlos (1907-1954) værker

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realiseringen af udstillingen Magma Et samarbejde mellem kunstnerne Fryd Frydendahl og Absalon Kirkeby

Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realiseringen af udstillingen Magma Et samarbejde mellem kunstnerne Fryd Frydendahl og Absalon Kirkeby Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realiseringen af udstillingen Magma Et samarbejde mellem kunstnerne Fryd Frydendahl og Absalon Kirkeby Bladr 24.08.18-14.09.18 MAGMA Udstillingen Magma er

Læs mere

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Sort mælk Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Museumsformidling og kunst Holocaust som erindringsbilleder i museumsformidlingen Med dette forløb tages der fat

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Louisiana DET ARABISKE NU

Louisiana DET ARABISKE NU Louisiana DET ARABISKE NU Tekst: Dorthe Bendtsen, arkitekt MAA og journalist DJ Foto: Mathilde Schjerning Byens Netværk har været en tur i Arabien. Eller i hvert fald noget der ligner! D. 6. marts var

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

DRAPERING OG NATUR. Forløbsbeskrivelse DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM

DRAPERING OG NATUR. Forløbsbeskrivelse DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM DRAPERING OG NATUR DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM Fag: Billedkunst Målgruppe: 7.-9. klasse Sted: Ribe Kunstmuseum (udstillingssale) Omfang: 4 lektioner inkl. pause Fokus: Dialog, materialefærdigheder

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

opsamling * Hvordan var det at arbejde med casen? * hvad har I lært (fokus på design)? * feedback på bloggen? * LInks til websites

opsamling * Hvordan var det at arbejde med casen? * hvad har I lært (fokus på design)? * feedback på bloggen? * LInks til websites dagens program * opsamling på IA projekt * næste temaprojekt: Go mobile * Brugsscenarier og wireframes * Øvelse * Modebranchen som case + fælles brainstorm * Øvelse/lektie * næste gang opsamling * Hvordan

Læs mere

Huset fortæller. En historie i fire afsnit

Huset fortæller. En historie i fire afsnit Huset fortæller Thomas Bloch Ravn I 1974-kvarteret er der mange lejligheder og butikker. Men ingen steder fortæller vi om selve huset som bygning, hvad det består af, dets historie, og hvem der bor i huset

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

Materielt Design 2. 6. klasse

Materielt Design 2. 6. klasse Materielt Design 2. 6. klasse Faget Materielt Design på Interskolen er en samtænkning af følgende af folkeskolens fag: håndarbejde, sløjd og billedkunst. Undervisningen vil derfor i praksis inddrage alle

Læs mere

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard Forfatter Anna Balsgaard Dato Man Maj 23, 2005 10:38 pm Beskrivelse Hvad kan man selv gøre for at ens elverroll også ligner en elver? Kategori Kostumer Type Udstyrs Guide --------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Billedkunst C Jeanette

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

Læseplan for valgfaget billedkunst

Læseplan for valgfaget billedkunst Læseplan for valgfaget billedkunst Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Billedkommunikation 4 Billedanalyse 6 Indledning Faget billedkunst som valgfag er etårigt og kan placeres i

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

Besøg kunstgruppens bloghttp://artprojectintouch.wordpress.com/

Besøg kunstgruppens bloghttp://artprojectintouch.wordpress.com/ Velkommen! Vi er alle konstant IN TOUCH med tilværelsen, med kæresten, med kolleger, med himlen, med jorden, med pensel, med blyant, med tasta turet, med den faglige kunnen, med os selv, med følelsen,

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

Konkurrencebetingelser for MurMal på Eternittens Tvillingesiloer

Konkurrencebetingelser for MurMal på Eternittens Tvillingesiloer 1 Konkurrencebetingelser for MurMal på Eternittens Tvillingesiloer Jyske Bank koncernen, Plus Bolig, Tech College og Flügger skal samarbejde om et nyt MurMal i Aalborg. Denne gang er det to udtjente siloer

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger Aars er billedkunstneren Per Kirkebys sted. Allerede ved rundkørslerne på vej ind til den lille himmerlandske by bliver besøgende hilst velkommen af hans høje røde teglstenstårne. På Kimbrertorvet midt

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

HORSENS KUNSTMUSEUM 1

HORSENS KUNSTMUSEUM 1 1HORSENS KUNSTMUSEUM Internationale kunstnere Siden 1984 har Horsens Kunstmuseum koncentreret sig om indsamling af dansk samtidskunst, men ud fra et ønske om at perspektivere den danske kunstscene, er

Læs mere

WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao

WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao Kort om projektet: Kabul i København og København i Kabul I et udstillings vindue i København projekteres IP live stream optagelser fra et udstillings

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF Indre og ydre landskaber Fotografisk Center 16. august 21. september Udstillingen vises i Museumsbygningen Tonje Bøe Birkeland: Plate #4, Papa Westray,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

URBAN INTERVENTIONS URBAN INTERVENTIONS Q3 2012 MIE NØRGAARD

URBAN INTERVENTIONS URBAN INTERVENTIONS Q3 2012 MIE NØRGAARD URBAN INTERVENTIONS 2012 IDAG Hvem er I, hvem er vi? Hvad vil I gerne blive bedre til på dette kursus? IDAG Introduktion til kurset Hjemmesiden Forudsætninger for deltagelse Kursusbeskrivelse og læringsmål

Læs mere

At slå op med en 7-årig - Eksemplarisk læsning

At slå op med en 7-årig - Eksemplarisk læsning At slå op med en 7-årig - Eksemplarisk læsning Jens Christensen (5,2 ns) En litterær selfie 5 Sofia Rasmussens essay, At slå op med en 7-årig, har et meget personligt udgangspunkt. Rasmussen fortæller

Læs mere

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011 Udenfor hjem Jeg boede på det danske institut i en måned. Det har været et meget spændende og udbytterigt ophold for

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

ARoS udstiller Monet - selv om det ikke umiddelbart giver mening

ARoS udstiller Monet - selv om det ikke umiddelbart giver mening KUNST 7. OKT. 2015 KL. 19.22 ARoS udstiller Monet - selv om det ikke umiddelbart giver mening Monet på ARoS er en på forhånd given sællert, men ARoS mener ikke, at den nye udstilling er et forsøg på at

Læs mere

PROCESDOKUMENT POP ART

PROCESDOKUMENT POP ART PROCESDOKUMENT POP ART INDHOLD Side 1. PROCESDOKUMENT POP ART 2. TEKST OM POP ART 3. STILARTENS Kendetegn 4. STILARTENS Farver 5. STILARTENS Kunstnere 6. MÅLGRUPPEVALG Persona Peter Rud Frankild MMD16Gruppe

Læs mere

GallerI Secher Scott Præsenterer. picture wallah

GallerI Secher Scott Præsenterer. picture wallah GallerI Secher Scott Præsenterer picture wallah 13. august - 18. september 2010 om kunstnerne picture wallah 2010 blev året hvor den indiske samtidskunst for alvor kom til Danmark. Med udstillingen Indian

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser Maria Lassnig At male med kroppen 18/11 2016 26/2 2017 Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om særudstillingen

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION MOOVE OVER HERE COMES COWPARADE CowParade er verdens største rejsende kulturbegivenhed, hvor det overordnede formål er velgørenhed. I København skal

Læs mere

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM)

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM) Årsplan for 5.B.T billedkunst 2016/2017- Malene von der Maase Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere,

Læs mere

DET HANDLER OM DIG Samtidskunst Iscenesættelse Identitet

DET HANDLER OM DIG Samtidskunst Iscenesættelse Identitet DET HANDLER OM DIG Samtidskunst Iscenesættelse Identitet 7.-10. klasse HVEM ER JEG? HVEM er jeg? HVORFOR er jeg? Hvordan er jeg SKABT, og HVORDAN skaber jeg mig selv? Store spørgsmål, mange svar! køn Sammenlign

Læs mere

Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Omvisning på museet.

Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Omvisning på museet. 1 Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab Vejledningen giver mulighed for, at læreren/underviseren sammen med klassen kan få en introduktion til de trin og de elementer, som det praktiske forløb

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

GRØN KUNST. ved Kildevældsskolen

GRØN KUNST. ved Kildevældsskolen GRØN KUNST ved Kildevældsskolen INDEX Kunst på Tværs Folkeskole + kulturhus = kulturcenter Kunst på Tværs i kulturcentret og Grøn Kunst Forløb s. 3 s. 4 s. 5 s. 6 OM KUNST PÅ TVÆRS Kunst på Tværs er, som

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

museum jorn ART STRIKES BACK: kunst som provokation og debatskaber

museum jorn ART STRIKES BACK: kunst som provokation og debatskaber ART STRIKES BACK: kunst som provokation og debatskaber museum jorn S I L K E B O R G Udstillingen ART STRIKES BACK har fokus på den kunstneriske strategi detournemént, som betyder forvrængning eller fordrejning.

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Mad C (D) - starter med at male i slutningen af april og starten af maj.

Mad C (D) - starter med at male i slutningen af april og starten af maj. Mad C (D) - starter med at male i slutningen af april og starten af maj. http://madc.tv Den tyske grafitti kunstner Mad C har gennem 21 år arbejdet på gadeplan over hele verden. Mad C har også været inviteret

Læs mere

MYPLACE. Fotodeling på nettet med topografisk fokus. Et samarbejde mellem de fem kunstmuseer i Region Sjælland (KURS)

MYPLACE. Fotodeling på nettet med topografisk fokus. Et samarbejde mellem de fem kunstmuseer i Region Sjælland (KURS) MYPLACE Fotodeling på nettet med topografisk fokus Et samarbejde mellem de fem kunstmuseer i Region Sjælland (KURS) Kulturnet DK tematimer 10.12.2008 Andreas Brøgger Vestsjællands Kunstmuseum ab@vestkunst.dk

Læs mere

Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers

Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers November 2010 Udgivelsesdato 05.11.2010 Kommunikation om letbanen

Læs mere

Billedkunst - læseplan for Engskolen

Billedkunst - læseplan for Engskolen Billedkunst - læseplan for Engskolen Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at se og sanse

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget billedkunst

Opdateret maj Læseplan for valgfaget billedkunst Læseplan for valgfaget billedkunst Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Billedkommunikation 4 Billedanalyse 6 Indledning Faget billedkunst som valgfag er etårigt og kan placeres i

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

Street Art på Vesterbro

Street Art på Vesterbro Street Art på Vesterbro! Byens Netværk 05.05.11 Tekst og foto: Stine Vejen Eriksen På Vesterbro gemmer der sig overalt skjulte visuelle skatte. Disse skatte består i gadekunst, også kendt som Street Art,

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Udskoling og ungdomsuddannelser Omer Fast Present Continuous 24/9 2016-8/1 2017 Dette undervisningsmateriale omhandler den israelsk-fødte og nu tyskbosatte kunster, Omer Fasts udstilling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2013 Institution VUC Vest, Stormgade 47, 6700 Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf

Læs mere

Street Art Magazine, October 2010 EASTSIDE BLU BONK BIMER BOBBY INTERVIEW SPOT CHECK GALLERY ABOUT

Street Art Magazine, October 2010 EASTSIDE BLU BONK BIMER BOBBY INTERVIEW SPOT CHECK GALLERY ABOUT Street Art Magazine, October 2010 TACHELES SPOT CHECK BOBBY FREEZ INTERVIEW EASTSIDE GALLERY BLU BONK BIMER ABOUT I NDHO LD HISTORIE ABOUT ARTIST Hvem skaber hvad og hvor kommer de store vægmalerier fra.

Læs mere

7.klasse historie Årsplan for skoleåret 2013/2014.

7.klasse historie Årsplan for skoleåret 2013/2014. Ahi Internationale Skole 7.klasse historie Årsplan for skoleåret 2013/2014. Formål: Formålet med undervisningen er at udvikle elevernes kronologiske overblik, styrke deres viden om og forståelse af historiske

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

CATALYST ARCHITECTURE

CATALYST ARCHITECTURE BYENS RUM OPLEV BÆREDYGTIG ARKITEKTUR I UDSTLLINGEN CATALYST ARCHITECTURE / UTZON CENTER 3. DECEMBER 2014-8. MARTS 2015 CATALYST ARCHITECTURE INDHOLD OM CATALYST ARCHITECTURE...3 DE FIRE VÆKSTBYER: KØBENHAVN...5

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik Billedkunst Faglige mål med kommentarer fra vejledningen 2017 B STX C STX Kommentarer undersøge en problemstilling gennem en vekselvirkning mellem praksis, analyse og teori undersøge en problemstilling

Læs mere

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere og fastholde venskaber. Tiltag

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere og fastholde venskaber. Tiltag Sociale kompetencer Barnets sociale kompetencer udvikles, når barnet oplever sig selv som betydningsfuldt for fællesskabet, kan samarbejde og indgå i fællesskaber. Oplevelse af tryghed og tillid i relation

Læs mere

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Portfolio Anne Ranegaard Clausen Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Samson Fotograf Om Samson Samson er et mediemagasin, som bliver drevet af studerende på medie-, kommunikations- og journalistuddannelser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2015 VUC Vest

Læs mere

Desislava Mincheva Ida Willadsen Bang Kjeldsen den regulerende by. Program

Desislava Mincheva Ida Willadsen Bang Kjeldsen den regulerende by. Program Desislava Mincheva 140232 Ida Willadsen Bang Kjeldsen 915843 den regulerende by Program Kandidatprogram Kunst og Arkitektur Institut for Bygningskunst og Kultur Forår 2019 Vejleder: Peter Bertram Indhold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Foruden Kirsten Justesen kan man på FIGUR opleve værker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Larissa Sansour, Kasper Sonne og kunstnergruppen Løber Nøgen.

Foruden Kirsten Justesen kan man på FIGUR opleve værker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Larissa Sansour, Kasper Sonne og kunstnergruppen Løber Nøgen. 2 Kirsten Justesen er en af de største og mest originale kunstneriske begavelser i dansk kunst. Hendes værker strækker sig fra konceptuelle undersøgelser af kvindens status i de postmoderne 1960 ere til

Læs mere

OPLEV KUNSTEN. Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

OPLEV KUNSTEN. Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART OPLEV KUNSTEN Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART Oplev Kunsten sætter sanserne i spil, ansporer det personlige engagement og åbner en mangfoldighed af tilgange

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere