Konvent i Århus august på Sct Anne gade skole, 8000 Århus C. Program: fredag kl Lørdag kl Søndag kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konvent i Århus. 21 23 august på Sct Anne gade skole, 8000 Århus C. Program: fredag kl 18.30 Lørdag kl 09.30 Søndag kl. 09.00"

Transkript

1 2009 Ta d me hjem August is Grgatdet AA Konvent i Århus august på Sct Anne gade skole, 8000 Århus C Program: fredag kl Lørdag kl Søndag kl Vi glæder os til at se jer, alle er velkommen.

2 Side 2 Sekretariatet Anonyme Alkoholikere Postboks Skanderborg Telefon: Giro: E mail: (Til hattepenge) ijkl75@yahoo.dk Formand: Susanne Næstformand: Søren Sekretær: Ivan Kasserer: Erik HSR repræsentant: Erland Informationsudvalg: Charlotte susanneheckmann@mail.dk s w@profibermail.dk ijkl75@yahoo.dk erik@korskildgaard.dk erneda@fiberpost.dk chardis1@mail.dk Informationsudvalg: Charlotte chardis1@mail.dk Pepe pepe.larsen@stofanet.dk Regionsrådet Udvalg Speakerbank: Bladudvalg: Telefonvagt: aaregionmidt@gmail.com Vil du være med som telefonvagt eller kontaktperson i området kontakt: Charlotte eller / Thøger Næste møder i service 5. september 2009 Regionsmøde Ringkøbing (Afholdes i Laugesens Have v. Videbæk)

3 Nyt fra redaktionen Side 3 Hej alle AA grupper i region midtjylland. Så er blad nummer 3 august 2009 klar og det sidder du med i hånden, god fornøjelse. Vi modtager meget gerne indlæg, artikler eller andet som i ønsker at dele med grupperne. De sendes til aaregionmidt@gmail.com Det er vedtaget i regionen at August nummer udkommer i 5 eks. til hver gruppe fremover i 2 eks. til hver gruppe og ekstra eksemplarer kan rekvireres hos regionens sekretær uden udgift til grupperne. De skal bestilles inden 5. sept. Med venlig hilsen Alex, Søren, Helle, Susanne og René Forlad dig på Gud sådan som du opfatter Gud. Erkend dine fejl til Ham og til dine fæller. Rens ud i fortidens ødelæggelser. Giv villigt af, hvad du får, og slut dig sammen med os. Vi skal være med dig i det åndelige fællesskab, og du vil helt sikkert møde nogle af os, efterhånden som du træder din vej mod en lykkelig fremtid. Må Gud velsigne dig og bevare dig indtil da. Store bog side 166 Indhold Sekretariatet Indhold Konvent i Århus Konvent i Århus Service, hvad kan vi gøre Trin workshop i Vejle Møde liste Info region Bill s hjørne De 12 trin De 12 traditioner Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 10 Side 13 Side 14 Side 16 Side 17

4 Side 4 Åbent AA konvent i Århus august 2009 "Alkoholiker på 1. klasse er det muligt?" Skt. Anna Gade 38 40, 8000 Århus C (Den gamle Skt. Anna Gade Skole) Det er gratis at deltage tilmelding er ikke nødvendig. Program: FREDAG Dørene åbnes Velkomst Der findes en løsning Speak Afslutning af fredagen LØRDAG Morgenmad for tilmeldte Dørene åbnes Velkomst Trin 1 Magtesløshed Trin 2 Tro Trin 3 Tillid Pause frokost for tilmeldte Trin 4 Mod Trin 5 Åbenhed Trin 6 Villighed Trin 7 Ydmyghed Pause middag for tilmeldte Trin 8 Handling Trin 9 Oprigtighed Speak Cafe Afslutning af lørdagen SØNDAG Morgenmad for tilmeldte Dørene åbnes Velkomst Trin 10 Vedholdenhed Trin 11 Åndelighed Pause Trin 12 Give videre Service arbejde Afslutning af konventet Under hele konventet vil der være pauser hvor der kan købes kaffe, sodavand mm.

5 Side 5 Om konventet Vi har sammensat et program, hvor en række AA er fra forskellige steder i Danmark kommer og fortæller om deres erfaringer med AA s 12 trin. Der vil også være mulighed for at høre hvad en sponsor og dennes sponsee kan berette om deres samarbejde. Konventet er åbent for alle pårørende til alkoholikere, venner fra andre tolv trins fællesskaber og enhver interesseret. Praktiske oplysninger Sted: Skt. Anna gade Århus C."Aulaen" Skt. Anna Gade Skole Centralt beliggende nær banegården og rutebilstationen. Forplejning: I pauserne kan der købes kaffe og sodavand m.m. Frokost og aftensmad lørdag samt morgenmad kan bestilles på konventet. Overnatning: Det er muligt at overnatte på skolen. Prisen er 40 kr. Medbring selv sovepose og liggeunderlag mv. Betales på stedet. Finansiering: Det er gratis at deltage i konventet. Konventet er finansieret 100% gennem frivillige bidrag. Vi håber at frivillige bidrag ydet som hattepenge på konventet kan være med til at finansiere et konvent igen i 2010, således at vi kan fastholde AA konventet i Århus som en årlig tilbagevendende begivenhed Alle er velkomne Se på nettet for yderlige informationer:

6 Side 6 Service hvad kan vi gøre? Program til seminar den kl? Sted: Randers 1) Velkomst ved Charlotte samt præsentation af informationsudvalgets formand. 2) Præsentation af de øvrige betroede poster med virke direkte i Regionen. a) Formanden, Susanne b) Næstformanden, Søren c) Sekretæren, Ivan d) Kassereren, Erik 3) Pause 4) En erfaren telefonvagt præsenterer sig og fortæller om posten som telefonvagt og som kontaktperson. Hvad er kriterierne, og hvad består arbejdet i? 5) Speakerbank. Pepe præsenterer sig og fortæller om hvad det vil sige at speake og hvordan man kommer i banken. 6) En grupperepræsentant præsenterer sig og fortæller om posten som grupperepræsentant. Hvad er kriterierne, og hvad består arbejdet i? 7) Frokost 8) Gruppearbejde: a. Telefonvagt/ kontaktperson b. Service i gruppen c. Service i regionen og på landsplan 9) Evaluering og afrunding 10) Kaffe Informationsudvalget i Region Midtjylland Der følger nærmere oplysninger om nøjagtig adresse, klokkeslæt, samt tilmelding.

7 Side 7 Trin workshop i Vejle Den 8. Januar 2009 startede AA gruppen, Der findes en løsning, et nyt møde i Vejle. Vi var i forvejen, en Gruppe, som ønskede at fordybe os i Anonyme Alkoholikere også kaldet Store / Blå bog. Hele ideen starter da Gruppen er på en tur, til Landsmøde i Kbh. En af Gruppens oldtimere underholder i bilen, med en ferieoplevelse han har, fra en Gruppe i New York, der holder delemøde og samtiddig har workshop møde i kælderen, så hvis man ville igang med arbejdet i AA s program, er det bare at gå i kælderen, få nogle arbejdspapirer, og så er man igang. Sponsor / Sponsee, nye og gamle i et stort samarbejde om at opnå varigt ædruelighed. og selvfølgelig give budskabet videre, til alkoholikeren der stadig lidder. Et nyere medlem af vores gruppe afbryder historien med, "hvorfor har vi ikke sådan noget?". Og så var ideen født. Vi talte om at det kunne være spændende med en workshop, da vi havde talt med flere som gerne ville tage trin, men ikke rigtig kom i gang. Vi ledte efter lokaler både i Vejle og Kolding, og fandt de helt rigtige i Vejle. Nu har mødet været her i næsten 5 måneder, og det viser sig at være en rigtig god ide. Vi arbejder alle med de samme papirer, men på forskellige stadier. Det er en rigtig god form for sparring. Claus og Tina

8 Side 8 Bøn og meditation. 10. Trins løfte: "Vi er holdt op med at bekæmpe nogen eller noget, selv alkohol, for på dette tidspunkt har vi fået vor sunde fornuft tilbage". Lidt længere nede på side 98: "i er ikke helbredt for alkoholismen. Hvad vi i realiteten har, er en daglig mulighed for henstand ved at vedligeholde vor åndelige kondition." Det vil bl.a sige: Din vilje ske ikke min, med focus rettet på den lidende alkoholioker, der endnu ikke har fundet vores løsning, det åndelige handlingprogram (de 12 trin). Så derfor er det vitalt for mig at vokse åndeligt. Vi foretrækker åndelig vækst. Hvilke dage er for mig de bedste? det er jo netop når jeg er i i god åndelig kondition og min dag er præget af ydmyghed. Her er 11. trin et af de vigtige redskaber for mig. Foruden bøn og meditation omhandler trinet også en aftenopgørelse og en morgenforberedelse på den forestående dag. For mig er bøn kommunikation med min højere magt, erkende at jeg har brug for hjælp udefra og meditation er dyb eftertanke med mulighed for at få svar igen bl.a på hvilken vej jeg skal gå og på hvordan jeg bedst når den lidende alkoholiker. Dette sker mange gange for mig ikke altid med det samme og men det sker gennem Gud eller andre AA'ere. Min bøn er under stadig udvikling men indeholder altid noget omkring taknemmelighed,at være brugbar,at få styrke,at bede for dem der stadig lider og ydmyghed. 11. Trin foreslår at spore ind på det åndelige, morgenmeditation og afslutte med bøn. (Fortsættes næste side)

9 Side 9 Det er min erfaring at om morgenen, netop når jeg vågner er mit hoved ikke fyldt med forstyrrende tanker. Så er det lettere at finde ind til det åndelige.. "Når vi vågner, tænker vi på de kommende fireogtyve timer. Vi overvejer dagens planer. Før vi går i gang, beder vi Gud lede vore tanker, især beder vi om,de må renses for selvmedlidenhed, uærlighed og egoistiske motiver". Derfor bliver meditationen lettere at foretage og mere intens. En anden gevinst er at min afsluttende morgenbøn ligeledes bliver dybere og mere oprigtig. Altså en rigtig dejlig måde at starte dagen på taknemmeligheden har det med at komme af sig selv. I mange år har jeg haft behov for at sove 1 2 timer om eftermiddagen. I dag er det afløst af ca. 20 minutters meditation og i stedet for at føle mig forsovet er jeg nu frisk i hovedet. Jeg tror det handler om at finde den meditationsmåde der passer en bedst. Selv startede jeg med guidede meditationer på CD'er og ingen af dem jeg benyttede var i modstrid med de åndelige principper jeg prøver at leve efter. I dag benytter jeg afslapningsmusik eller ingenting. Min meditation bliver bedre jo mere jeg bruger den det er et faktum for mig og tænk jeg har kun praktiseret det rimeligt intensivt i knapt et år der ligger noget godt forude! Ligeledes er der i dag også noget meditativt for mig ved at tage rygsækken på og drage ud i naturen, eller at have en stillestund mens jeg sidder i strandkanten og kigger ud over havet. "Spørg Ham i din morgenmeditation, hvad du hver dag kan gøre for den der stadig lider. Du vil få svar, hvis du har orden i eget hus. Men naturligvis kan du ikke give noget, du ikke har. Sørg for, at dit forhold til Ham er det rette, og store ting vil hænde for dig og utallige andre. Dette er den store virkelighed for os". Søren, alkoholiker Nyt tiltag fra Horsens, søndag: Traditionsmøde vedr. gruppesamvittigheden baseret på spørgsmål oprindeligt udgivet i Grapevine. Tidspunkter: Første søndag i marts,juni,sept. og dec.. Kl Derefter fællesspisning og ordinært mød e kl. 19. Sted: Sønderbrogade 21 th, Horsens Alle er velkomne til at deltage.

10 Side 10

11 Side 11

12 Side 12

13 Side 13 Infoblad Regionsnyt udkommer 4 gange årligt: Indlæg eller ideer sendes til : aaregionmidt@gmail.com Post sendes til Sekretariatet. Hav altid nogle eksemplarer som del af gruppens litteratur! Hver gruppe får tilsendet 2 blade hver gang de udkommer. Det er vedtaget i regionen at August nummer udkommer i 5 eks. til hver gruppe fremover i 2 eks. til hver gruppe og ekstra eksemplarer kan rekvireres hos regionens sekretær uden udgift til grupperne. De skal bestilles inden 5. sept. Indlæg til bladet både store og små modtages gerne! Har du problemer med formulering eller stavning, så skriv det alligevel. Indholdet tæller mest og bladgruppen hjælper gerne! Artikler og info i dette blad er lokal og ikke nødvendigivs GSO godkendt litteratur. Med venlig hilsen Bladgruppen H u sk a t i ndse nde di ne o pl e v e l s e r

14 Side 14 BILL'S HJØRNE Min ven foreslog så noget, som så ud som alle tiders idé. Han sagde:»hvorfor vælger du ikke din egen opfattelse af Gud?«Denne udtalelse ramte mig. Den smeltede det iskolde bjerg, i hvis skygge jeg havde levet og frosset i mange år. Omsider var jeg kommet ud i sollyset. Det var simpelt hen etspørgsmål om at være villig til at tro på en Magt større end mig selv. Intet andet krævedes for at begynde. Jeg indså, at væksten kunne begynde derfra. På et grundlag af total villighed var jeg måske i stand til at bygge, hvad jeg så i min ven. Ville jeg tage imod? Naturligvis ville jeg det. Således blev jeg overbevist om, at Gud bekymrer sig om os mennesker, når blot vi ønsker det tilstrækkelig stærkt. Omsider indså, følte og troede jeg. Forhænget af stolthed og fordomme faldt fra mine øjne. En helt ny verden var i sigte. Den egentlige betydning af min oplevelse i katedralen overvældede mig. l et kort nu havde jeg behøvet og ønsket Gud. Der havde været en ydmyg villighed til at have Ham nær og Han kom. Men snart var bevidstheden om Hans tilstedeværelse blevet kvalt af verdslige krav, mest dem i mit eget indre, og således havde det været lige siden. Hvor havde jeg dog været blind. På hospitalet blev jeg isoleret fra alkohol for sidste gang. Behandlingen var påkrævet, for jeg viste tegn på delirium tremens. Der tilbød jeg ydmygt mig selv til Gud, sådan som jeg opfattede Ham, at gøre med mig, som Han ønskede. Jeg satte mig selv betingelsesløst under Hans varetægt og vejledning. For første gang erkendte jeg, at i mig selv var jeg intet, at foruden Ham var jeg fortabt. Ubarmhjertigt erkendte jeg mine fejltagelser og blev villig til at lade min nyfundne ven fjerne dem, revl og krat. Siden har jeg ikke rørt en dråbe. Storebog side 36, Bill s historie

15 Side 15 Anonyme tolv trin Alkoholikeres 1: Vi indrømmede, vi var magtesløse over for alkohol, og at vi ikke kunne håndtere vort eget liv. 2: Vi kom til den erkendelse, at en Magt større end os selv kunne give os vor sunde fornuft tilbage. 3: Vi besluttede at lægge vor vilje og vort liv over til Gud, sådan som vi opfattede Ham. 4: Vi foretog en grundig og uforfærdet moralsk selvransagelse. 5: Vi indrømmede over for Gud, for os selv og for et andet menneske, nøjagtig hvordan det forholdt sig med vore fejl. 6: Vi var helt indstillet på at lade Gud fjerne alle disse karakterbrist. 7: Vi bad Ham ydmygt fjerne alle vore fejl. 8: Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og vi var villige til at gøre det godt igen. 9: Vi gik direkte til disse mennesker, såfremt vi ikke der ved ville såre dem eller andre. 10: Vi fortsatte vor selvransagelse, og når vi havde fej let, indrømmede vi det straks. 11: Vi søgte gennem bøn og meditation at forbedre vor bevidste kontakt med Gud sådan som vi opfattede Ham, idet vi bad om at få at vide, hvad der var Hans mening med os, og om styrke til at udføre den. 12: Når vi som følge af disse trin havde haft en åndelig opvågnen, forsøgte vi at bringe dette budskab videre til alkoholikere og at praktisere disse principper i alt, hvad vi foretog os.

16 Side 16 Anonyme Alkoholikeres tolv traditioner l. Vor fælles velfærd bør komme først, personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA. 2. Når det drejer sig om gruppens anliggender, er der kun én autoritet en kærlig Gud sådan som Han udtrykker sig i vor gruppesamvittighed. Vore ledere er kun betroede tjenere, de bestemmer ikke. 3. Den eneste betingelse for at blive medlem af AA er et ønske om at holde op med at drikke. 4. Hver gruppe bør være selvstyrende, undtagen i sager som angår andre grupper og AA som helhed. 5. Hver gruppe har kun ét hovedformål: at bringe budskabet videre til alkoholikeren, som stadig lider. 6. En AA gruppe bør aldrig yde økonomisk støtte eller låne AA navnet ud til noget beslægtet formål eller noget fremmed foretagende, for at penge, ejendoms og prestigespørgsmål ikke skal aflede os fra vort egentlige formål. 7. Hver AA gruppe bør klare sig selv økonomisk og afslå bidrag udefra. 8. Anonyme Alkoholikere bør altid forblive ikke professionelle, men vore servicecentre kan ansætte specialuddannede folk. 9. AA som sådan bør aldrig organiseres, men vi kan nedsætte arbejdsudvalg eller komiteer, der er direkte ansvarlige over for dem, de tjener. 10. Anonyme Alkoholikere tager ikke stilling til spørgsmål uden for fællesskabet. AA navnet bør derfor aldrig inddrages i offentlige debatter. 11. Vor udbredelse af kendskabet til AA er i højere grad baseret på tiltrækning end agitation. Når det gælder presse, radio og TV, bør personlig anonymitet altid bevares. 12. Anonymiteten er det åndelige grundlag for alle vore traditioner, der til stadighed minder os om, at princippet går forud for personen.

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin Side 1 af 6 Til Al-Anon Familiegrupperne v. grupperepræsentanterne Al-Anons litteraturudvalg Den 6. januar 2013 Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin I litteraturudvalget

Læs mere

Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N. Emne: Service i og for AA

Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N. Emne: Service i og for AA Workshopdag: AA er meget mere end AA møder Søndag 23. januar 2011 i Kingos Kirken, Bragesgade 35, 2200 Kbh. N Emne: Service i og for AA Hvorfor er jeg medlem af AA? Stol på Gud Gør hovedrent Hjælp andre

Læs mere

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 A A Enhed Service 12 Traditioner 1950 12 Koncepter 1962 Helbredelse 12 Trin 1939 Ovenstående er vor arv. De er hver for sig og tilsammen vor historie. Tre Arvestykker,

Læs mere

Maj 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM

Maj 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM Maj 2011 midtjylland REGIONS NYT fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM SEKRETARIATET. Anonyme Alkoholikere, Postboks 320, 8700 Horsens Telefon: 20 93 92 85 Kontonr. hattepenge: 1551-0000912646

Læs mere

Håndbog for Region Midtjylland

Håndbog for Region Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Marts 2004 Anonyme A1koholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til

Læs mere

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed Kontrolliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08.

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. 1.Velkomst Susanne bød velkommen og der var et specielt velkommen til vores nye kasserer, Erik. 2. Valg af dirigent, referent samt næste møde. Dirigent:

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bød velkommen og læste formålsparagraffen. 02 Valg af ordstyrer Henrik R

Læs mere

Håndbog for Region Midtjylland

Håndbog for Region Midtjylland Marts 2005 rev. 01/06 Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 1 Anonyme Alkoholikeres formål Anonyme Alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA.

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA. Tjekliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 1 Anonyme alkoholikeres formål. Anonyme Alkoholiker er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring,

Læs mere

Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning

Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning Referat fra Regionsmøde Lørdag den 26. november 2016 kl. 10.00 Herning Kirkes kirkehus, Østre Kirkevej 1, 7400 Herning 01 Velkomst formanden har ordet. (oplæsning af 12. koncept.) Henrik bød velkommen

Læs mere

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt)

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) ANONYME ALKOHOLIKERE" er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til at genvinde helbredet efter misbrug af

Læs mere

INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads Aarhus C

INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads Aarhus C INDKALDELSE TIL REGIONSMØDE Lørdag d. 28. september 2013 i Sognegården Sct. Markus Kirkeplads 1 8000 Aarhus C Kaffe og rundstykker fra kl. 9.30 Tilmelding senest torsdag d.26/9 2013 til: Ernst: dittedam@dittedam.dk

Læs mere

Formøde for DELEGEREDE. AA Region SYD 2019

Formøde for DELEGEREDE. AA Region SYD 2019 Formøde for DELEGEREDE AA Region SYD 2019 Baggrund for Servicekonferencen Servicekonferencen afholdes for at fremme mål, idealer og navnlig rehabilitering, enhed og service. Den afholdes for at sikre den

Læs mere

Service. i og udenfor AA-gruppen

Service. i og udenfor AA-gruppen Service i og udenfor AA-gruppen Hvordan det var Hvad der skete Hvordan det er nu Min erfaring Selv om jeg har det elendigt efter mange års ædruelighed behøver jeg ikke at drikke. Jeg skal (blot) begynde

Læs mere

Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion Nonaktion Interaktion

Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion Nonaktion Interaktion Trin Traditioner Koncepter Problem 1. Problem 1. Problem 1. Løsning 2. Løsning 2. Løsning 2. Aktion 3. 11. onaktion 3. 11. Interaktion 3. 11. Resultat 12. Resultat 12. Resultat 12. P R O B L E M 1. trin

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl Skive Sognegård Reberbanen Skive

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl Skive Sognegård Reberbanen Skive REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag d. 31. Maj 2014 kl. 10.00 Skive Sognegård Reberbanen 19 7800 Skive Kaffe og rundstykker fra kl. 9.30 Tilmelding senest torsdag d. 29/5 2014 til: Preben: Helst på mail.: prebenmark@yahoo.com

Læs mere

------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------ INDLEDNING Bogen Anonyme Alkoholikere, almindelig kendt som Store Bog, er basisteksten for fællesskabet Anonyme Alkoholikere (AA). Den blev udgivet i 1939 med det formål at vise andre alkoholikere nøjagtigt,

Læs mere

Referat. Konvent møde den 1. december 2014. Konvent & camp 2015. Mirakler sker

Referat. Konvent møde den 1. december 2014. Konvent & camp 2015. Mirakler sker Referat Konvent møde den 1. december 2014 Konvent & camp 2015 Mirakler sker www.nakonvent.dk (konventsiden for NA) www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. december Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean

Referat. Konvent møde den 4. december Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean Referat Konvent møde den 4. december 2017 Konvent & camp 2018 Blive clean, forblive clean og leve clean www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde

Læs mere

DE TOLV TRADITIONER I ANONONYME ALKOHOLIKERE

DE TOLV TRADITIONER I ANONONYME ALKOHOLIKERE (Side 493 til 495) Med udgivelsen af Store Bog i April 1939, der blev fulgt af Jack Alexanders artikel i Saturday Evening Post i marts 1941, som gav Anonyme Alkoholikere en yderst entusiastisk opbakning,

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Oktober 2012 Side

Læs mere

FEBRUAR 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM

FEBRUAR 2011. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM FEBRUAR 2011 midtjylland REGIONS NYT fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM SEKRETARIATET. Anonyme Alkoholikere, Postboks 320, 8700 Horsens Telefon: 26 54 79 97 Kontonr. hattepenge: 1551-0000912646

Læs mere

Strukturhåndbog syd AA Region SYD

Strukturhåndbog syd AA Region SYD Strukturhåndbog syd AA Region SYD Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 2 Formand... 2 Næstformand... 2 Sekretær... 2 Kasserer... 2 HSR

Læs mere

DECEMBER 2009. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er MIN MENNESKELIGE LIVSFORSIKRING OG 3. TRADITION SIDE 6 GRATIS BLAD.

DECEMBER 2009. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er MIN MENNESKELIGE LIVSFORSIKRING OG 3. TRADITION SIDE 6 GRATIS BLAD. DECEMBER 2009 midtjylland REGIONSNYT midtjylland REGIONS NYT fra aa er til aa er MIN MENNESKELIGE LIVSFORSIKRING OG 3. TRADITION SIDE 6 GRATIS BLAD. TAG MED HJEM 1 SEKRETARIATET Anonyme Alkoholikere Telefon:

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE

REFERAT FRA REGIONSMØDE REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag d. 28. Februar 2015 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1. sal 01 Velkomst Formanden bød velkommen, der blev holdt et øjebliks stilhed og AA's formålserklæring blev læst op.

Læs mere

AUGUST 2010. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM MIN TID SOM TELEFONVAGT SIDE 6

AUGUST 2010. midtjylland REGIONS NYT. fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM MIN TID SOM TELEFONVAGT SIDE 6 AUGUST 2010 midtjylland REGIONS NYT fra aa er til aa er GRATIS BLAD. TAG MED HJEM MIN TID SOM TELEFONVAGT SIDE 6 SEKRETARIATET Anonyme Alkoholikere Telefon: 26 54 79 97 Postboks 573 Kontonr: 1551-0000912646.

Læs mere

Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2

Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2 Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2 SLAA s Tolv Trin*... 3 SLAA s Tolv Traditioner **... 5 Formålsparagraf for SLAA... 7 Karakteristika ved afhængighed af sex og kærlighed...

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fra sidste afsnit på side 90 til første afsnit side 91

6. Kapitel Handling. Læs fra sidste afsnit på side 90 til første afsnit side 91 OTTENDE TRIN: Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og blev villige til at gøre det godt igen over for dem alle. 6. Kapitel Handling Læs fra sidste afsnit på side 90 til første

Læs mere

Referat Regionsmøde. AA Region Midtjylland. Fredenskirken Rosenvangs Allé Viby J Lørdag den 23/2 2019

Referat Regionsmøde. AA Region Midtjylland. Fredenskirken Rosenvangs Allé Viby J Lørdag den 23/2 2019 Referat Regionsmøde Fredenskirken Rosenvangs Allé 51 8260 Viby J Lørdag den 23/2 2019 1. Velkomst Frank bød velkommen. Takkede for det flotte fremmøde. Berettede om en henvendelse fra en gruppe, hvor gruppesamvittigheden

Læs mere

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde.

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Side 1 Kære AA-venner i Grønland Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Da disse oplysninger helst skal nå ud til så mange AA ere som muligt vil

Læs mere

Dialog nr. 4 Aktivt arbejde

Dialog nr. 4 Aktivt arbejde Dialog nr. 4 Aktivt arbejde Nærværende materiale er kun nogle hovedtræk af fasen med aktivt arbejde i programmet og dets intention er hverken at erstatte eller stå i stedet for: a. omhyggelig læsning og

Læs mere

Referat fra Regionsmøde

Referat fra Regionsmøde Referat fra Regionsmøde 29.09.2018 1. Velkomst ved Carsten N. Han takkede for fremmødet. Konst som formand., foreslog sig selv som ordstyrer, og blev valgt, -Stemmetællere 2. Præsentationsrunde af de tilstedeværende

Læs mere

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog.

Strukturhåndbog Region Syd. Resumé I denne håndbog. Strukturhåndbog Region Syd Resumé I denne håndbog. Regionsrådet november 2017 Indholdsfortegnelse 1. Poster og udvalg i regionen... 3 Formand... 3 Næstformand... 3 Sekretær... 3 Kasserer... 3 HSR Repræsentanter...

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 1 Formålsærklæringen. Anonyme Alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring,

Læs mere

Hvad det er og hvordan det hænger sammen

Hvad det er og hvordan det hænger sammen Hvad det er og hvordan det hænger sammen Anonyme Alkoholikere Fællesskabet og bogen Fællesskabet findes i mindst 160 lande Der er anslået mere end 2.000.000 medlemmer Det er åndeligt fællesskab Der er

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fjerde afsnit på side 90

6. Kapitel Handling. Læs fjerde afsnit på side 90 SYVENDE TRIN: Vi bad Ham ydmygt fjerne alle vore fejl. 6. Kapitel Handling Læs fjerde afsnit på side 90 Efter din ihærdige indsats med trinnene fra 4 6 er du nu blevet i stand til at føre din beslutning

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. marts 2013. Konvent & camp 2013. At dele fra hjertet

Referat. Konvent møde den 4. marts 2013. Konvent & camp 2013. At dele fra hjertet Referat Konvent møde den 4. marts 2013 Konvent & camp 2013 At dele fra hjertet Hjemmeside www.nakonvent.dk www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af

Læs mere

Opstart af ACA gruppe

Opstart af ACA gruppe Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Opstart af ACA gruppe ACA Danmark 30.04.2017 www.aca-danmark.dk Kære ACA ere! Dette hæfte er lavet for at gøre det enkelt og overskueligt at

Læs mere

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn Frugtfaste Faste er en vej til at rense ud i dit liv og åbne din ånd. Her finder du en frugtfaste, som varer 10 dage. Selve programmet, kræver ikke meget af dig, kun at du er frisk på at spise frugt morgen,

Læs mere

Ung Frivillig Weekend 2018

Ung Frivillig Weekend 2018 5.-7. oktober 2018 5 Dronningens Ferieby Ung Frivillig Weekend 2018 I frivillighedens tegn 5 Dronningens Ferieby 5.-7. oktober 2018 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend for

Læs mere

Referat af regionsmøde i region Midtjylland,afholdt lørdag d.26 maj 2007 i Vejle.

Referat af regionsmøde i region Midtjylland,afholdt lørdag d.26 maj 2007 i Vejle. Referat af regionsmøde i region Midtjylland,afholdt lørdag d.26 maj 2007 i Vejle. Der er desværre udsendt 2 forskellige dagsordener,det er den sidst udsendte,der er gældende. 1.Formandens velkomst. Carsten

Læs mere

7 OSK Midtjylland: Referat den 7. april 2019

7 OSK Midtjylland: Referat den 7. april 2019 7 OSK Midtjylland: Referat den 7. april 2019 www.namidtjylland.dk ny dagsorden: 1. Sindsrobøn 1 Sindsrobøn. 2. Præsentationsrunde herunder afbud. 3. Oplæsning af de 12 koncepter. 4. Oplæsning af Bare for

Læs mere

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen

2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644. Åbningshilsen 1 2. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 1. marts 2015 kl. 10.00. Salmer: 446/38/172/410//158/439/557/644 Åbningshilsen Vi er kommet til anden søndag i fasten. For at det kan blive forår, må vi gennemleve

Læs mere

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn.

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn. Hæfter på dansk At leve med ædruelighed - en ny begyndelse Vores bekymringer holder ikke op, blot fordi drikkeriet holder op. Læs om de nye udfordringer vi møder, når vores kære bliver ædru. Hvordan vi

Læs mere

1) Referat regionsmøde lørdag den 29. maj 2010 kl til ca

1) Referat regionsmøde lørdag den 29. maj 2010 kl til ca 1) Referat regionsmøde lørdag den 29. maj 2010 kl.10.00 til ca.. 12.30 2) Kirkecentret, Kirkebakken 4, 8660 Skanderborg 3) Velkomst. a) Velkomst ved fomanden 4) Valg af dirigent. b) Søren valgt 5) Næste

Læs mere

Smågruppe workshop om traditionerne

Smågruppe workshop om traditionerne Smågruppe workshop om traditionerne Traditionsbog-projekt - indsamling af bidrag fra mindre grupper Traditionsbog-projektet blev godkendt på Verdens Service Konferencen i 2012 som et tocyklus-projekt kørende

Læs mere

Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015. 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015

Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015. 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015 Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015 2. Sandt Liv i Gud Budskaberne 1986-91 udkommer på fredag! 3. Jesu budskab til Vassula, der blev

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER?

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? Læs hvad andre rygestoppere fortæller om den hjælp, de fik fra STOPLINIEN. GRATIS RÅDGIVNING 80 31 31 31 t godt ummer til n røgfri remtid: 0 31 31 31 Når du

Læs mere

Her er nogle udtræk (noter der ikke er kursiv er forfatterens egne oversættelser, på steder hvor oversættelsen er meningsforstyrrende):

Her er nogle udtræk (noter der ikke er kursiv er forfatterens egne oversættelser, på steder hvor oversættelsen er meningsforstyrrende): Er det forslag? Igennem mange år har jeg hørt, at der ikke findes nogen Du skal og det er kun forslag i AA. Som med mange halve sandheder, er det sådan, at hører du dem tilstrækkelig mange gange, begynder

Læs mere

Ilse Wilmot. Ilse Wilmot. over LEVE MED EN ALKOHOLIKER. - mit liv med Jacob Haugaard GADS FORLAG

Ilse Wilmot. Ilse Wilmot. over LEVE MED EN ALKOHOLIKER. - mit liv med Jacob Haugaard GADS FORLAG Ilse Wilmot AT over LEVE MED EN ALKOHOLIKER GADS FORLAG Ilse Wilmot AT over LEVE MED EN ALKOHOLIKER - mit liv med Jacob Haugaard Ilse Wilmot At overleve med en alkoholiker mit liv med Jacob Haugaard Bogen

Læs mere

Referat fra Regionsmøde i Viborg den 05.02.08

Referat fra Regionsmøde i Viborg den 05.02.08 Referat fra Regionsmøde i Viborg den 05.02.08 Ad 1) Susanne bød Velkommen og læste Formålsparagraffen op. Ad 2) Søren blev valgt som dirigent, Charlotte blev valgt som referent. Næste møde i Skanderborg

Læs mere

Referat. Konvent møde den 6. februar Konvent & camp Vi blev frie

Referat. Konvent møde den 6. februar Konvent & camp Vi blev frie Referat Konvent møde den 6. februar 2012 Konvent & camp 2012 Vi blev frie Hjemmeside www.nakonvent.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde side 2 3. Valg af referat & ordstyrer side 2 4. Oplæsning

Læs mere

Dagsorden OSK møde torsdag 02/06 2011 kl. 18.30! 8) Valg af OSK bestyrelse. (litteratur formand, sekretær)

Dagsorden OSK møde torsdag 02/06 2011 kl. 18.30! 8) Valg af OSK bestyrelse. (litteratur formand, sekretær) Dagsorden OSK møde torsdag 02/06 2011 kl. 18.30! 1) Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. 2) Præsentationsrunde og afbud. 3 ) Godkendelse af referat. 4) Godkendelse af dagsorden. 5) Post til komiteen.

Læs mere

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Forretningsmøde onsdag den 5. oktober 2016 Dagsorden: 1. Sindsro 2. Referent & ordstyrer 3. Præsentation 4. Kasserer rapport 5. GSR/GSS rapport 6. Valg af betroede tjenere

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby 28.-30. oktober 2016 Du er inviteret 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby Pårørende weekend 28.-30. oktober 2016 En weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

Al-Anon-vejledninger

Al-Anon-vejledninger At foretage en gruppeselvransagelse (G-8a) Al-Anon-vejledninger En gruppeselvransagelse fra tid til anden styrker gruppen og medvirker til at holde den sund. Medlemmer kan bruge selvransagelsen som et

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

OFFICIEL PRECAMP FOR UDDANELSESWEEKEND 3

OFFICIEL PRECAMP FOR UDDANELSESWEEKEND 3 OFFICIEL PRECAMP FOR UDDANELSESWEEKEND 3 Kære -deltagere Det er med stor glæde, at vi hermed inviterer Jer til den store Uddannelsesweekend 3, der markerer afslutningen på Jeres oplevelse og uddannelse

Læs mere

Velkommen til RCA, Nykommerpar! RECOVERING COUPLES ANONYMOUS

Velkommen til RCA, Nykommerpar! RECOVERING COUPLES ANONYMOUS Velkommen til RCA, Nykommerpar! RECOVERING COUPLES ANONYMOUS Hensigten med denne folder er at udbrede information om 12-Trinsfællesskabet Recovering Couples Anonymous (RCA). Dens formål er at vejlede nykommerpar

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Referat. Konvent møde den 7. marts Konvent & camp At bringe budskabet

Referat. Konvent møde den 7. marts Konvent & camp At bringe budskabet Referat Konvent møde den 7. marts 2016 Konvent & camp 2016 At bringe budskabet www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat & ordstyrer 4. Oplæsning

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. marts Konvent & camp Imod alle odds tak NA

Referat. Konvent møde den 4. marts Konvent & camp Imod alle odds tak NA Referat Konvent møde den 4. marts 2019 Konvent & camp 2019 Imod alle odds tak NA www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 26. september kl. 10:00 Kirkecentret Kirkesti 3 8300 Odder

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 26. september kl. 10:00 Kirkecentret Kirkesti 3 8300 Odder REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 26. september kl. 10:00 Kirkecentret Kirkesti 3 8300 Odder Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bøde velkommen og oplæste Formålserklæringen. 02 Valg af ordstyrer Carsten

Læs mere

HÆFTE 1: PRAKTISK OM LANDSMØDET

HÆFTE 1: PRAKTISK OM LANDSMØDET 1 2 29-3- 2013 3 2- UGERS POSTEN HÆFTE 1: PRAKTISK OM LANDSMØDET Danske Gymnasieelevers Sammenslutnings 51. Landsmøde 12.- 14. april 2013 Høje Taastrup Gymnasium Dette hæfte indeholder primært alt det

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

oktober Camp Pårørende. Plads til fordybelse. 5 Dronningens Ferieby

oktober Camp Pårørende. Plads til fordybelse. 5 Dronningens Ferieby 26.-28. oktober 2018 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Plads til fordybelse 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby 26.-28. oktober 2018 Hjertelig velkommen Dette er en weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

NA-grupper og medicin

NA-grupper og medicin DK Service pamflet 2205 NA-grupper og medicin Dette er oversat World Board godkendt Service materiale Copyright 2010 Narcotics Anonymous Alle rettigheder forbeholdes Som beskrevet i I perioder med sygdom,

Læs mere

December. Regionsnyt. Region Midtjylland. Anonyme Alkoholikere. Et blad fra AA ere til AA ere. Helbredelse. i k e r e. l k o h o.

December. Regionsnyt. Region Midtjylland. Anonyme Alkoholikere. Et blad fra AA ere til AA ere. Helbredelse. i k e r e. l k o h o. l i c l c o h o A n n o n y m o u s A W o r i d e l d W Regionsnyt Anonyme Alkoholikere A l k o h o A n n o n y m e l i k e r e D a n m a r k i Enhed Service Helbredelse Region Midtjylland Et blad fra

Læs mere

Servicegruppemøde. Almindelige forkortelser: Servicegruppe

Servicegruppemøde. Almindelige forkortelser: Servicegruppe SGM Servicegruppemøde Tid: søndag den 24. november 2013 kl. 13 16. Sted: Café VæXt, Poul Paghs Gade 6A, 1. sal, 9000 Ålborg. Hvis du er ny i servicegruppen, anbefaler vi, at du før SGM læser Servicegruppens

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015 RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts Torsdag d. 26 februar 2015 1. Præsentationsrunde. 2. Dagsorden (godkendt) 3. Koncepterne 4. Bare for i dag 5. To medlemmer deler 6. Kassere

Læs mere

Opstart af gruppe Mødeforløb Tekster

Opstart af gruppe Mødeforløb Tekster Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Adult Children of Alcoholics Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Adult Children of Alcoholics Opstart af gruppe Mødeforløb

Læs mere

Referat af Regionsmøde

Referat af Regionsmøde Referat af Regionsmøde I Nørrelandskirken, Døesvej 1, 7500 Holstebro Lørdag den 24. februar 2018 kl. 10:00 1.Velkomst Formanden bød velkommen og læste 2. koncept: AA s Servicekonference er for næsten alle

Læs mere

5 Det gode liv. Det gode lıv. Dronningens Ferieby september Du er inviteret

5 Det gode liv. Det gode lıv. Dronningens Ferieby september Du er inviteret 5 Det gode liv Dronningens Ferieby Det gode lıv 16.-18. september 2016 Du er inviteret 5 Det gode liv Dronningens Ferieby Det gode lıv 16.-18. september 2016 En weekend for dig, hvor vi sætter fokus på

Læs mere

Al-Anon - er det noget for dig? Pris: kr. 2,00 Vare nr. 01 Produktkode: S-17. Blot for i dag. Pris: kr. 3,00 Vare nr. 02 Produktkode: M-10

Al-Anon - er det noget for dig? Pris: kr. 2,00 Vare nr. 01 Produktkode: S-17. Blot for i dag. Pris: kr. 3,00 Vare nr. 02 Produktkode: M-10 Foldere på dansk Al-Anon - er det noget for dig? Tyve personlige spørgsmål, som kan hjælpe dig til at finde ud af, om du har brug for Al-Anon. For eksempel: er du såret eller bekymret over en andens drikkeri?

Læs mere

Dialog nr. 3 Ransagelse og genoprettelse

Dialog nr. 3 Ransagelse og genoprettelse Dialog nr. 3 Ransagelse og genoprettelse Nærværende materiale er kun nogle hovedtræk af den ransagelses og genoprettelsestrinene og dets intention er hverken at erstatte eller stå i stedet for: a. omhyggelig

Læs mere

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 - Åbne Døres dag Den 5. november 2011 På Åbne Døres inspirationsdag

Læs mere

Håndbog. for. Region. Midtjylland

Håndbog. for. Region. Midtjylland Håndbog for Region Midtjylland Første udgave 2003 Revideret 2004 Revideret 2005 Revideret 2007 Revideret 2008 Revideret 2009 Revideret 2010 (ingen rettelser) Revideret 2011 Revidere 2012 Revideret 2013

Læs mere

13) Hvad skal G.S.R erne have med ud i grupperne?.

13) Hvad skal G.S.R erne have med ud i grupperne?. Dagsorden OSK møde Torsdag 09/09 2010 - kl. 18.30 1) Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. 2) Præsentationsrunde og afbud. 3 ) Godkendelse af referat. 4) Godkendelse af dagsorden. 5) Post til komiteen.

Læs mere

December. Regionsnyt. Anonyme Alkoholikere. Et blad fra AA ere til AA ere. i k e r e. l k o h o. W o r. A n n o n y m o u s. D a n m a r k. l d W.

December. Regionsnyt. Anonyme Alkoholikere. Et blad fra AA ere til AA ere. i k e r e. l k o h o. W o r. A n n o n y m o u s. D a n m a r k. l d W. l i c l c o h o A n n o n y m o u s A W o r i d e l d W Regionsnyt Anonyme Alkoholikere A l k o h o A n n o n y m e l i k e r e D a n m a r k i Enhed Service Helbredelse Region Midtjylland Et blad fra

Læs mere

Fra sidelinjen. Foredrag om. kronisk sygdom helbredelse spiritualitet

Fra sidelinjen. Foredrag om. kronisk sygdom helbredelse spiritualitet Fra sidelinjen Foredrag om kronisk sygdom helbredelse spiritualitet Fra sidelinjen, 2014 Tekst, layout og grafisk design: Sandfær-Andersen Fotos: Elgaard Foto Tryk: Morsø Folkeblad Præsentation af kvinden

Læs mere

Maj. Regionsnyt. Region Midtjylland. Anonyme Alkoholikere. i k e r e. l k o h o. A n n o n y m o u s. D a n m a r k. l d. i d e.

Maj. Regionsnyt. Region Midtjylland. Anonyme Alkoholikere. i k e r e. l k o h o. A n n o n y m o u s. D a n m a r k. l d. i d e. l i c l c o h o A n n o n y m o u s A W o r i d e l d W Regionsnyt Anonyme Alkoholikere A l k o h o A n n o n y m e l i k e r e D a n m a r k i Enhed Serv ice Helbredelse Region Midtjylland Et blad fra

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Hæfter på dansk. At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Alkoholisme en karrusel ved navn benægtelse

Hæfter på dansk. At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Alkoholisme en karrusel ved navn benægtelse Hæfter på dansk At leve med ædruelighed - en ny begyndelse Vores bekymringer holder ikke op, blot fordi drikkeriet holder op. Læs om de nye udfordringer vi møder, når vores kære bliver ædru. Hvordan vi

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Referat af SLAA Servicegruppemøde (SGM) på Landsmødet 29/

Referat af SLAA Servicegruppemøde (SGM) på Landsmødet 29/ Side 1 af 5 Referat af SLAA Servicegruppemøde (SGM) på Landsmødet 29/10 2016 Registrering af deltagere: Kbh. søndag P., L., C., J., K., K., Kbh. mandag P., Kbh. torsdag L., Kbh. lørdag S. Valg af ordstyrer:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere