som har behov for et aktivt tilbud for at opnå eller fastholde beskæftigelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "som har behov for et aktivt tilbud for at opnå eller fastholde beskæftigelse."

Transkript

1 /DQGVRUJDQLVDWLRQHQL'DQPDUN 'DQVN$UEHMGVJLYHUIRUHQLQJ 8GP QWQLQJDI )OHUHLDUEHMGH LNRPPXQHUQH ) OOHV/2'$JUXQGODJIRUNRRUGLQDWLRQVXGYDOJHQH Den politiske aftale om Flere i arbejde giver nye og store udfordringer for beskæftigelsesindsatsen på regionalt og lokalt niveau. Udfordringer, som ikke mindst er nye i forhold til den kommunale beskæftigelsesindsats. Flere i arbejde udmøntes nu i en ny lovgivning, som træder i kraft 1. juli For at skabe grundlaget for en sammentænkning af den social- og arbejdsmarkedspolitiske indsats er det fremover ORYRPHQDNWLYEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV, som er det fælles lovgrundlag for indsatsen i kommuner og AF. Målgruppen for loven er dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, starthjælpsmodtagere 1, revalidender, sygedagpengemodtagere, personer i skånejob og nyuddannede handicappede, som har behov for et aktivt tilbud for at opnå eller fastholde beskæftigelse. LO og DA ønsker med dette fælles grundlag via koordinationsudvalgene at søge indflydelse på, hvordan kommunerne varetager de nye opgaver og forvalter intentionerne bag Flere i arbejde. 3nYHMPRGHQVDPPHQW QNWEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV Med Flere i arbejde og de ens regler, visitation og redskaber for alle ledige tages de første skridt til at sammentænke beskæftigelsesindsatsen i regi af kommunerne og AF med henblik på at få etableret én beskæftigelsesindsats for alle ledige. For LO og DA er der følgende grundlag og pejlemærker for en sammentænkt beskæftigelsesindsats: Den enkelte ledige skal tilbydes en individuel indsats baseret på samme redskaber, uanset forsørgelsesgrundlag Virksomhederne skal opleve en bedre forberedt og koordineret dialog med beskæftigelsesmyndighederne. Den fremtidige beskæftigelsesindsats etableres i en helt ny organisation En sammentænkt beskæftigelsesindsats skal være statsligt forankret og med en involvering i styringen af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter Indsatsen skal organisatorisk forankres i større arbejdsmarkedspolitisk begrundede arbejdskraftoplande 1 Personer, der ikke har optjent ret til at modtage kontanthjælp, kan modtage starthjælp. For at modtage kontanthjælp skal ansøgeren have opholdt sig i landet i sammenlagt mindst 7 ud af de sidste 8 år forud for ansøgning om hjælp.

2 2.RPPXQHURJ$)VNDOVDPDUEHMGH Med Flere i arbejde sendes der et klart politisk signal om, at der ønskes etableret et udvidet samarbejde mellem AF og kommunerne for at styrke sammentænkningen mellem beskæftigelsesindsatsen i AF-systemet og kommunerne. Der er således afsat 30 mio. kr. til iværksættelse af samarbejdsprojekter mellem AF og kommunerne. LO og DA anser det for vigtigt, at der afprøves forskellige samarbejdsmodeller med henblik på at opnå værdifulde erfaringer, som kan give det bedst mulige grundlag for etableringen af en sammentænkt beskæftigelsesindsats. LO og DA er enige om følgende pejlemærker for etablering af forsøgsprojekter med at udvikle samarbejdet mellem kommunerne og AF: Samarbejdsprojekter skal have et klart sigte i retning af en sammentænkt beskæftigelsesindsats, og skal så vidt muligt omfatte et samarbejde mellem AF og flere kommuner, således at naturlige større arbejdskraftoplande dækkes Koordinationsudvalgene opfordres til at tage initiativ til samarbejdsprojekter mellem kommunerne og AF, og det anbefales, at de nedenfor nævnte pejlemærker også anvendes i forbindelse med etablering af fremtidige formidlingsenheder. Der skal etableres en politisk styregruppe til forsøgsprojekterne, hvor lønmodtager- og arbejdsgiverrepræsentanter fra både det regionale arbejdsmarkedsråd og koordinationsudvalg er repræsenteret De overordnede prioriteringer, som RAR og kommunalbestyrelserne har foretaget for beskæftigelsesindsatsen, føres med over som et rammevilkår for projekterne Opgaven med at visitere i arbejdsmarkedsparate og i ikke arbejdsmarkedsparate sker som en integreret del af projektet Hvis det vurderes, at samarbejdets konkrete indhold kan medføre større effekter gennem etablering af fælles fysiske rammer, bør denne mulighed overvejes, herunder at medarbejdere fra både AF og kommunerne løser de fælles opgaver Det skal være et klart præmis, at samarbejdsprojekterne skal medføre bedre effekter af indsatsen Sammensætningen og finansieringen af personale fra AF og kommunen skal afspejle ledighedssammensætningen Samarbejdsprojekterne skal have en klar strategi for inddragelse af andre aktører Der skal etableres synlige mål og resultatkrav til projekterne, herunder et mål for bedre resultater af at inddrage andre aktører Koordinationsudvalgenes midler (173 mio. kr.) og RAR s frie midler (60 mio. kr.) kan eventuelt indgå som medfinansiering af projekterne

3 3 -REV JQLQJRJIRUPLGOLQJLVWHGHWIRUDNWLYHULQJ Med Flere i arbejde sendes der et klar politisk signal om, at der ønskes et fokusskift fra aktivering til formidling og jobsøgning for alle ledige. Vejen til arbejdsmarkedet skal være den kortest mulige for alle ledige. Volumen i aktiveringsindsatsen er ikke længere et mål. Målet er at hjælpe ledige hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet og dermed til selvforsørgelse gennem hjælp til jobsøgning og opkvalificering til konkrete job. LO og DA er enige om, at fokusskiftet og tanken om hjælp til selvhjælp omfatter både arbejdsmarkedsparate og ikke arbejdsmarkedsparate kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere. Ingen skal parkeres i kommunale beskæftigelsesprojekter uden jobperspektiv, men skal tilbydes aktiv hjælp til at blive selvforsørgende. Kommunerne kan efter LO og DA s opfattelse fortsat straksaktivere ledige med det formål at motivere den enkelte til hurtigere at komme i beskæftigelse. Indholdet af straksaktivering skal imidlertid have et arbejdsmarkedsrettet sigte. For LO og DA er der følgende grundlag og pejlemærker i forhold til at fremme dette fokusskift i kommunerne: Kommunerne skal opfordres til at genoverveje aktiveringsstrategien, herunder omfanget af brugen af kommunale beskæftigelsesprojekter og virksomhedspraktik i den offentlige sektor En stor del af de eksisterende kommunale beskæftigelsesprojekter skal nedlægges eller nytænkes, så der skabes mere arbejdsmarkedsrettet indhold i projekterne Kommunerne skal i højere grad end i dag tilbyde jobsøgningskurser til kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere Kommunen skal redegøre for, hvor mange kontanthjælps- og starthjælpsmodtagerne, som er aktiveret i den offentlige sektor samt for, hvor mange der efterfølgende opnår beskæftigelse /HGLJHVNYDOLILNDWLRQHUIUHPLO\VHWYLD&9EDQN For at synliggøre arbejdsudbudet og sikre ledige en mere effektiv jobsøgning og dermed muligheden for at komme hurtigere i beskæftigelse, er det som led i Flere i arbejde besluttet at etablere en CV-bank, hvor alle lediges CV er skal lægges ind. Der er samtidig oprettet en jobbank, hvor virksomheder selv kan slå ledige stillinger op. CV- og jobbanken, der findes på internetportalen skal fungere som en markedsplads for job, hvor ledige og virksomheder med ledige job kan finde hinanden. Kommunerne har på linje med AF fra 1. januar 2003 pligt til at sikre, at ledige kontanthjælpsog starthjælpsmodtagere bliver præsenteret med deres kvalifikationer i CV-banken.

4 4 En af forudsætningerne for succesfuld jobmatchning og -formidling af kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere er, at deres kvalifikationer er registreret og tilgængelige. Derfor vil LO og DA via koordinationsudvalgene arbejde for, at kommunerne løfter denne opgave med den fornødne kvalitet og er enige om følgende pejlemærker: Det skal kortlægges, hvilke kvalifikationer kontanthjælps- og starthjælpsmodtagerne besidder Kommunerne bør opfordres til at sikre, at personer visiteret til fleksjob og ledige fleksjobbere (ledighedsydelsesmodtagere) også lægger deres CV i CV-banken Koordinationsudvalgene skal medvirke til at kvalitetssikre CV erne ved f.eks. at bede kommunen redegøre for, om de hårde kvalifikationer som uddannelse og tidligere erhvervserfaring registreres Jobnet bør markedsføres over for virksomhederne i lokalområdet +XUWLJHUHLDUEHMGHYLDMRESODQHURJLQGLYLGXHOOHNRQWDNWIRUO E Som led i Flere i arbejde skal kommunerne og AF fra 1. juli 2003 udarbejde jobplaner for alle ledige og gøre en langt tættere og mere individuel indsats for at bringe personer i beskæftigelse. Kommunerne får pligt til at udarbejde en plan med et jobmål for alle kontanthjælpsmodtagere, modtagere af introduktionsydelse og starthjælp og revalidender, når der iværksættes en aktivitet for den enkelte. Herudover skal kommunerne tage personlig kontakt til den enkelte mindst hver 3. måned og i den forbindelse støtte den enkeltes afklaring, jobsøgning og formidling. For personer med svage jobforudsætninger skal der følges op oftere. LO og DA er enige om at opfordre kommunerne til, at der også skal gøres en hurtig og aktiv indsats for at bringe ledige personer i fleksjob i beskæftigelse. LO og DA vil via koordinationsudvalgene arbejde for, at kommunerne på tilfredsstillende vis varetager disse opgaver, og er enige om følgende pejlemærker: Der skal opstilles måltal for, hvor mange jobplaner, der bør have jobmål inden for områder, som det regionale arbejdsmarkedsråd har udpeget som flaskehalsområder Kommunerne skal opfordres til at udarbejde en Top 10 over de mest anvendte jobmål Kommunerne skal redegøre for, i hvilket omfang der etableres kontaktforløbet hver 3. måned, og hvilket indhold kontaktforløbene har Kommunerne skal redegøre for, om ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere står til rådighed for arbejdsmarkedet dvs. er aktivt jobsøgende også under aktivering, kan tage arbejde med dags varsel, søger arbejde med op til 3 timers transporttid osv.

5 5 Kommunerne skal redegøre for, i hvilket omfang kontanthjælpsmodtageres manglende rådighed registreres og indberettes til rådighedsstatistikken for kontanthjælpsmodtagere Der skal sættes fokus på, om der etableres hyppigere kontaktforløb for ledige ved tvivl om rådighed Kommunerne skal opfordres til at iværksætte kontaktforløb for personer i fleksjob, som er ledige (ledighedsydelsesmodtagere) 'HQQ\HUHGVNDEVYLIWH Med Flere i arbejde etableres en ny og forenklet redskabsvifte for alle dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, modtagere af introduktionsydelse og starthjælp, revalidender, nyuddannede handicappede og personer i skånejob. De nuværende ordninger og redskaber i beskæftigelsesindsatsen erstattes af 3 nye redskaber, som skal anvendes i forhold til alle ledige: Opkvalificering/vejledning, virksomhedspraktik og løntilskud. Se vedlagte bilag 1 om trappemodellen til arbejdsmarkedsintegration. I stedet for at benytte løntilskudsredskabet er der også mulighed for, at de forhandlingsberettigede organisationer kan anvise særlige løn- og ansættelsesvilkår for introduktionsydelsesmodtagere og kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, der har mangelfulde sproglige og faglige kompetencer. Det bør endvidere sikres, at flygtninge og indvandrere på kontanthjælp, som ikke taler et tilstrækkeligt dansk, tilbydes danskundervisning, indtil de har opnået tilstrækkelige sproglige kompetencer. LO og DA er enige i målet med redskabsviften: At opnå en forenkling af redskaber til fordel for såvel ledige som virksomheder samt at sikre mod konkurrenceforvridning og fortrængning gennem klare varighedsbestemmelser for tilbud og målrettet visitation til de enkelte redskaber. Med henblik på at sikre mod konkurrenceforvridning og fortrængning får kommunerne 1. juli 2003 pligt til at underrette koordinationsudvalgene om brugen af virksomhedspraktik. For LO og DA er der følgende grundlag og pejlemærker for brugen af den nye redskabsvifte: Fastsættelse af præcise målgrupper, korrekt visitation, klare varighedsbestemmelser og medarbejderinddragelse skal sikre, at der ikke sker misbrug og konkurrenceforvridning og er således forudsætningen for, at redskabsviften kan fungere efter hensigten Der er som udgangspunkt ingen krav til arbejdets karakter ved anvendelse af virksomhedspraktik For personer tæt på arbejdsmarkedet skal forløb i virksomhedspraktik som hovedregel have kort varighed, idet formålet her er at snuse til job og f.eks. afklare den enkeltes kompetencer og produktivitet i forhold til et konkret job

6 6 For personer længere væk fra arbejdsmarkedet kan virksomhedspraktik have en længere varighed, idet formålet f.eks. kan være at afklare og/eller optræne faglige kompetencer eller at tilegne sig sociale og sproglige kompetencer Kommunen etablerer en forsikring, der dels dækker den enkelte i virksomhedspraktik ved eventuel tilskadekomst, dels eventuelle skader som den enkelte måtte forårsage. Kommunen er samtidig erstatningsansvarlig over for virksomhederne såfremt denne som følge af forkert visitation pådrages et tab Kontanthjælpsmodtagere, der ikke taler basalt dansk, skal visiteres til dansktest og efterfølgende danskundervisning indtil et basalt niveau er nået Kommunen skal i forhold til personer med mangelfulde sproglige og faglige kompetencer så vidt muligt anvende de af de forhandlingsberettigede organisationer særligt anviste løn og ansættelsesvilkår frem for løntilskud. Kommunen finansierer i den forbindelse relevant faglig og sproglig opkvalificering efter aftale med virksomheden Det er afgørende, at kommunerne etablerer et fyldestgørende overblik over brugen af virksomhedspraktik, herunder over varigheden af virksomhedspraktikforløb i henholdsvis den offentlige og private sektor Varigheden af forløb for revalidender i virksomhedspraktik skal fremgå af kommunens underretning, idet disse forløb ofte har længere varighed Kommunerne bør redegøre for, i hvilket omfang de forskellige løntilskudssatser anvendes $QGUHDNW UHUVNDOSnEDQHQ Med Flere i arbejde er det besluttet, at andre aktører end kommuner og AF i højere grad skal løse opgaverne i beskæftigelsesindsatsen. Kommunerne skal pr. 1. juli 2003 i lighed med AF opstille mål for inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. Kommunerne skal desuden gøre egne enhedsomkostninger for beskæftigelsesindsatsen offentligt tilgængelige, f.eks. på en hjemmeside. LO og DA er enige om at medvirke til en øget anvendelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. Målet med inddragelse af andre aktører er en bedre kvalitet og effekt af beskæftigelsesindsatsen. Selvom koordinationsudvalgene ikke, som de regionale arbejdsmarkedsråd, har beføjelser til at fastsætte måltal for inddragelse af andre aktører, opfordres koordinationsudvalgene til at sætte spørgsmålet på dagsordenen i udvalgene. LO og DA ønsker at søge indflydelse på fastsættelse af mål for brug af andre aktører i kommunerne og er enige om at arbejde for følgende pejlemærker i koordinationsudvalgene: Måltal for inddragelse af andre aktører i kommunerne skal fastlægges på baggrund af, hvor stor en del af beskæftigelsesindsatsen, som i dag er varetaget af andre aktører

7 7 Alle beskæftigelsesindsatsens redskaber kan principielt udbydes til andre aktører Myndighedsansvaret (f.eks. tildeling af ydelser) skal fortsat forankres hos kommunerne, og kan ikke overdrages til andre aktører på basis af resultatkontrakter Der skal i udbudsbetingelserne opstilles præcise krav til den effekt, som skal opnås For at sprede den økonomiske risiko bør der anvendes honoreringsmodeller af andre aktører, der indeholder en kombination af driftstilskud og bonus for opnåede resultater Kommunen skal gøres opmærksom på, at den kan byde på de opgaver, som AF og andre kommuner har sendt i udbud. Kommuner bør dog så vidt muligt ikke byde på opgaver, som de selv har sendt i udbud Koordinationsudvalget kan fremme brugen af andre aktører ved at anvende udvalgets økonomiske midler til at finansiere forsøg med brug af andre aktører. I den forbindelse er det vigtigt, at udvalget alene finansierer forsøget i en afgrænset periode på f.eks. 2 år og at der er 50 pct. s kommunal medfinansiering af udgifterne.,qwhjudwlrq±hqq\rsjdyhirunrruglqdwlrqvxgydojhqh Koordinationsudvalgene får 1. juli 2003 ansvaret for at rådgive kommunerne om den arbejdsmarkedsrettede del af integrationsindsatsen for flygtninge og indvandrere. Overflytningen af rådgivningsansvaret fra integrationsrådene til koordinationsudvalgene blev aftalt som led i 4-partsaftalen om integration mellem Regeringen, arbejdsmarkedets parter og kommunerne fra maj Integrationsrådene vil fortsat rådgive kommunen om flygtningeog indvandrerpolitiske spørgsmål. LO og DA er enige om at arbejde for følgende pejlemærker for integrationsindsatsen: Hurtigere afklaring og bedre anvendelse af kompetencer En mere effektiv og fleksibel danskundervisning En bedre visitation af flygtninge/indvandrere Øget fokus på jobsøgning og formidling Integration skal foregå på arbejdspladserne Der henvises i øvrigt til Bedre integration af flygtninge og indvandrere på det regionale arbejdsmarked et fælles LO og DA grundlag for implementeringen af integrationsaftalen lokalt og regionalt.

8 8 %LODJ7UDSSHPRGHOOHQWLODUEHMGVPDUNHGVLQWHJUDWLRQ )LJXU Arbejdsmarkedsintegration Tid Fase 1 - Virksomhedspraktik Virksomhedsintroduktion Arbejdspladsoplæring/opkvalificering Ordinært arbejde Fase 3 Fase 2 - Særlig løn og ansættelsesvilkår - Løntilskud Aktiv start Fase 0 - Vejledning og opkvalificering Alg170303_1

Alle personer med et forsørgelsesbehov skal vurderes efter de samme principper og efter samme visitationsmodel.

Alle personer med et forsørgelsesbehov skal vurderes efter de samme principper og efter samme visitationsmodel. /DQGVRUJDQLVDWLRQHQL'DQPDUN 'DQVN$UEHMGVJLYHUIRUHQLQJ 3HMOHP UNHUIRUEHVN IWLJHOVHVLQGVDWVHQL5$5 Med Flere i arbejde er der lagt op til store udfordringer og flere frihedsgrader for den regionale og lokale

Læs mere

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik 28/9-04 LJ/LH Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik,,qgohgqlqj På baggrund af LO s undersøgelse fra foråret 2004 om LOkoordinationsudvalgenes erfaringer

Læs mere

De overordnede mål for integrationsindsatsen er at:

De overordnede mål for integrationsindsatsen er at: /DQGVRUJDQLVDWLRQHQL'DQPDUN'DQVN$UEHMGVJLYHUIRUHQLQJ %HGUHLQWHJUDWLRQDIIO\JWQLQJHRJLQGYDQGUHUHSnGHWUHJLRQDOH DUEHMGVPDUNHG Det er afgørende, at flere flygtninge og indvandrere kommer i beskæftigelse og

Læs mere

Forord. Jørgen Vorsholt Formand Dansk Arbejdsgiverforening Maj Color profile: Disabled Composite Default screen

Forord. Jørgen Vorsholt Formand Dansk Arbejdsgiverforening Maj Color profile: Disabled Composite Default screen Forord I 2002 tog regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter en række initiativer, der skal styrke integrationen af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet. 4-partsaftalen om en bedre integration

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Derfor er målet med pjecen at give gode råd om, hvordan arbejdsgivernes målsætninger kan forfølges i koordinationsudvalgene.

Derfor er målet med pjecen at give gode råd om, hvordan arbejdsgivernes målsætninger kan forfølges i koordinationsudvalgene. Forord I det daglige arbejde i koordinationsudvalgene er det ofte vanskeligt som arbejdsgiverrepræsentant at afgøre, hvordan arbejdsgivernes interesser og målsætninger helt konkret kan fremmes i forhold

Læs mere

Forord. Color profile: Disabled Composite Default screen

Forord. Color profile: Disabled Composite Default screen Forord Med arbejdsmarkedsreformen Flere i arbejde fra efteråret 2002 blev der taget en række skridt i retning af et mere effektivt arbejdsmarkedssystem. De nye regler blev implementeret i loven pr. juni

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen Arbejdsmarkedsstyrelsen Policycenteret Arbejdsmarkedscentre: Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen For at sikre en fremtidig udvikling af velfærdssamfundet, bliver det

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Arbejdsmarkedsstyrelsen har i høring af 7. februar 2003 fremlagt følgende lovforslag for Landsarbejdsrådet:

Arbejdsmarkedsstyrelsen har i høring af 7. februar 2003 fremlagt følgende lovforslag for Landsarbejdsrådet: Arbejdsmarkedsstyrelsen Blegdamsvej 56 2100 København Ø 19. februar 2003 j.nr.0666-0045 Arbejdsmarkedsstyrelsen har i høring af 7. februar 2003 fremlagt følgende lovforslag for Landsarbejdsrådet: Forslag

Læs mere

6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket

6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket Fakta om økonomi Februar 217 6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket I perioden 214-216 var der en markant stigning i flygtningetilstrømningen, hvilket har lagt et stort pres på integrationsindsatsen

Læs mere

LO s s forventninger til den kommunale arbejdsmarkedspolitik og beskæftigelsesindsats

LO s s forventninger til den kommunale arbejdsmarkedspolitik og beskæftigelsesindsats Michael Jacobsen LO LO s s forventninger til den kommunale arbejdsmarkedspolitik og beskæftigelsesindsats Udviklingen i arbejdsløsheden. Kan vi ånde lettet op! Arbejdsløshedstal skal fortolkes med forsigtighed

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats mellem Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Formål A-kasserne og Jobcenter Haderslev indgår denne partnerskabsaftale for at styrke den samlede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Ny matchmodel sådan og derfor

Ny matchmodel sådan og derfor N O T A T 10. september 2009 Ny matchmodel sådan og derfor Vores sag 2009-000-8984 Med udgangen af 1. kvartal 2010 skal sagsbehandlere i landets kommuner bruge et nyt redskab, en ny matchmodel, når de

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der ved udgangen af 2009 var 35.000 langtidsledige.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der ved udgangen af 2009 var 35.000 langtidsledige. Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der ved udgangen af 2009 var 35.000 langtidsledige. Også i den kommende tid ventes langtidsledigheden at stige kraftigt. Langtidsledigheden forventes ved

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Delegationsplan for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område

Delegationsplan for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område Delegationsplan for Erhvervs- og eskæftigelsesudvalgets område Danskuddannelsesloven...2 Erhvervsfremmeloven...2 Generelt...3 Integrationsloven...3 LA-loven...4 LAS-loven...6 Styringsloven...6 Sygedagpengeloven...7

Læs mere

Effektiv beskæftigelsesindsats indsats der virker

Effektiv beskæftigelsesindsats indsats der virker Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 4. marts 2011 Effektiv beskæftigelsesindsats indsats der virker 1. Indledning Beskæftigelsesindsatsen skal i videst muligt omfang baseres på det, der virker

Læs mere

LO konference den 15. september 2005

LO konference den 15. september 2005 ,GHDOHURJDPELWLRQHUIRUGHQ IUHPWLGLJHEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV LO konference den 15. september 2005 1 Udfordringer for Århus jobcenter 'HNRPPXQDOHPnOJUXSSHU: 'HIRUVLNUHGHOHGLJH: 21.000 berørte kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Høringssvar fra LO og FTF vedr. forslag til lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen

Høringssvar fra LO og FTF vedr. forslag til lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen Den 16. oktober 2014 Høringssvar fra LO og FTF vedr. forslag til lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v. LO og FTF kvitterer for modtagelsen af udkastet til forslag til lov

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftalen overordnet 2 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgsmøde 2. oktober 2018 1. Færre,

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen den 27.5.2010 Dok.nr. 1908607 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i december 2004

Læs mere

Beskæftigelsesplan light 2007 for Jobcenter Syddjurs

Beskæftigelsesplan light 2007 for Jobcenter Syddjurs Beskæftigelsesplan light 2007 for Jobcenter Syddjurs De ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, jf. 23 i lov om ansvaret for og styringen af den

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen

Reform af beskæftigelsesindsatsen Reform af beskæftigelsesindsatsen Målgruppe: A-dagpengemodtagere Af Luise Riishede Intentioner og målsætninger Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel og tidlig

Læs mere

Appendiks til aftale om afbureaukratisering

Appendiks til aftale om afbureaukratisering Appendiks til aftale om afbureaukratisering Regelforenklinger på beskæftigelsesområdet Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre er enige om en gennemgribende forenkling af reglerne

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Fremtidens arbejdsmarkedsservice

Fremtidens arbejdsmarkedsservice Dansk Arbejdsgiverforening Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fremtidens arbejdsmarkedsservice Landsorganisationen i Danmark Islands Brygge 32 D 2300 København S Tlf.: 35 24 60 00 December

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 BESKÆFTIGELSESPLAN 2008 I foråret 2007 skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret udarbejde en beskæftigelsesplan for 2008.

Læs mere

Forsøg med frikommuner

Forsøg med frikommuner Bekendtgørelse om forsøgsordninger efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge (Forsøg med frikommuner) I medfør

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

Aftale om "Flere i arbejde"

Aftale om Flere i arbejde Aftale om "Flere i arbejde" 1. Indledning Det er målet, at beskæftigelsen skal øges med 87.000 personer i perioden frem til 2010. De 20.000 skal komme fra et fald i ledigheden. Resten skal komme ved at

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE LOV OM EN AKTIV BESKÆFTIGELSESINDSATS. B: Beslutningskompetence I: Indstillingskompetence U: Udbetaler 1.

MARIAGERFJORD KOMMUNE LOV OM EN AKTIV BESKÆFTIGELSESINDSATS. B: Beslutningskompetence I: Indstillingskompetence U: Udbetaler 1. 15. marts 2012/ ssekretariatet Kapitel 3 Jobcenterets bistand til at finde arbejde og arbejdskraft 5 istå arbejdssøgende med at finde arbejde og bistå arbejdsgivere med at finde arbejdskraft 7 Tilbyde

Læs mere

May 28, Beskæftigelsesplan 2016

May 28, Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesreformens intentioner Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel, meningsfuld og jobrettet indsats Ledige kan få et reelt uddannelsesløft,

Læs mere

Sundparken Horsens Kommune

Sundparken Horsens Kommune Sundparken Horsens Kommune 1 Karakteristika ved Sundparken Mange børn fleste 7 17-årige Få midaldrende (50 64-årige) Meget få gamle (65+-årige) Mange husstande med Enlige forsørgere Par med børn Mange

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN. PIXI-udgave. Forside. Hedensted

BESKÆFTIGELSESPLAN. PIXI-udgave. Forside. Hedensted BESKÆFTIGELSESPLAN 2009 PIXI-udgave Forside Hedensted INDHOLD EN INDSATS FOR borgere og virksomheder 3 FAKTA OM ARBEJDSMARKEDET 4 UDFORDRINGER i 2009 5 MÅL i 2009 Beskæftigelsesministerens mål 6 MÅL i

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.:2581 Jour. nr.: Ref.: JHP Inddragelse af eksterne aktører i beskæftigelsesindsatsen. 1.

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k

B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k LY N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E F o r o r d a f B o r g m e s t e r R o l f A a g a a r d - S v e n d s e n Lyngby-Taarbæk Kommunes beskæftigelsespolitik

Læs mere

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv.

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesrådets sekretariat Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Beskæftigelsesrådet

Læs mere

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS / AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS Oplæg til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 24. september 2018 v. kontorchef Marianne Becker Andersen Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti,

Læs mere

23 initiativer til at målrette beskæftigelsesindsatsen og modvirke langtidsledighed

23 initiativer til at målrette beskæftigelsesindsatsen og modvirke langtidsledighed 23 initiativer til at målrette beskæftigelsesindsatsen og modvirke langtidsledighed 22. januar 2010 Det danske samfund oplever i forlængelse af den finansielle krise en faldende beskæftigelse og hastigt

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Oversigt over ikrafttræden af de enkelte elementer i lov nr. 176 af 27. februar 2007

Oversigt over ikrafttræden af de enkelte elementer i lov nr. 176 af 27. februar 2007 Samtlige jobcentre, kommuner m. fl. Oversigt over ikrafttræden af de enkelte elementer i lov nr. 176 af 27. februar 2007 Der er en række forskellige ikrafttrædelsesdatoer i lov nr. 176 af 27. februar 2007

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken

Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken Udvidelse af antallet af virksomhedscentre Norddjurs Kommune samarbejder i dag med 28 virksomheder, hvor der er etableret et virksomhedscenter.

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet BEK nr 1485 af 16/12/2013 Udskriftsdato: 16. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015245 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. ELLER? Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 HVORFOR EN FORENKLET INDSATS? - BAGGRUND OG INTENTIONER Kompleks og omfattende lovgivning ønske om forenklinger og større overskuelighed

Læs mere

Bilag 2: Fakta om virksomhedsrettede redskaber

Bilag 2: Fakta om virksomhedsrettede redskaber Bilag 2: Fakta om virksomhedsrettede redskaber Virksomhedsrettede tilbud afgrænses i LBK nr. 1342 ad 21/11/2016 af 3 tilbudsformer: - Virksomhedspraktik - Nyttejob - Løntilskud Fælles for virksomhedspraktik

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet (sab@uibm.dk og sox@uibm.dk) DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet integrationsprogram

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Aftale om justering af fleksjobordningen

Aftale om justering af fleksjobordningen 7. februar 2006 Aftale om justering af fleksjobordningen 1. Indledning Fleksjobordningen har været en succes. Den har skabt mere rummelighed på arbejdsmarkedet. Der er i dag omkring 38.000 mennesker ansat

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02 Bevillingsområde 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger 1. Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne få job eller

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2010 MINI

Beskæftigelsesplan 2010 MINI Beskæftigelsesplan 2010 MINI Januar 2010 Forord Denne beskæftigelsesplan beskriver de overordnede mål, som Jobcenter Esbjerg skal nå i 2010. Udfordringerne for indsatsen i 2010 er i præget af, at konjunkturerne

Læs mere

Jobcenter Gladsaxe. Beskæftigelsesplan for indsatsåret 2009

Jobcenter Gladsaxe. Beskæftigelsesplan for indsatsåret 2009 Jobcenter Gladsaxe Beskæftigelsesplan for indsatsåret 2009 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Jobcentrets plan for, hvordan Jobcenteret møder de beskæftigelsespolitiske udfordringer. Planen revideres

Læs mere

Effekter i beskæftigelsesindsatsen

Effekter i beskæftigelsesindsatsen Effekter i beskæftigelsesindsatsen Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, 4. december 2018 www.ballerup.dk Baggrund På oktober mødet blev der fremlagt en procesplan for udarbejdelse af revideret aktiveringsstrategi

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet UDKAST Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 554 i lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.ansvaret for og styringen af den

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Forenkling af beskæftigelsesindsatsen v. Jørgen Erlandsen Beskæftigelse og Sundhed KSB-møde den 7. november 2018 Hovedelementer i aftalen Færre og mere enkle proceskrav Ens regler på tværs af målgrupper

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Dansk Metal - Himmerland

Dansk Metal - Himmerland Dansk Metal - Himmerland Hvordan kan du være med til at undgå misbrug af virksomhedspraktik og løntilskudsjob? Dine opgaver og dit ansvar Som tillidsrepræsentant skal du inddrages og skrive under på, at

Læs mere

Åbenlyst uddannelsesparate unge, der modtager uddannelseshjælp. Jobparate modtagere af kontanthjælp (dog underordnet andre virksomhedsrettede tilbud)

Åbenlyst uddannelsesparate unge, der modtager uddannelseshjælp. Jobparate modtagere af kontanthjælp (dog underordnet andre virksomhedsrettede tilbud) Vordingborg Det lokale Beskæftigelsesråd Vordingborg Kommune Februar 2014 Strategi for nytteindsats i Vordingborg Kommune Nytteindsats er et tilbud i beskæftigelsesindsatsen efter reglerne om virksomhedspraktik,

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016 Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 8. december 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE HVEM TALER VI OM? 350 000 300 000 250 000 200 000 150 000 100 000 50 000-1984 1985 1986 1987 1988 1989

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 67,26 %, lidt mindre end forventet på 75 % pr. 30.09.11. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Jeg vil derfor gå videre til spørgsmål M om intentionen med virksomhedspraktik og reglerne på området.

Jeg vil derfor gå videre til spørgsmål M om intentionen med virksomhedspraktik og reglerne på området. Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 177 Offentligt T A L E 13. december 2017 Samrådstale om virksomhedspraktik til ledig tjener med 40 års erfaring den 14. december 2017

Læs mere

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne:

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne: Forslag til implementering af ny beskæftigelsesstrategi. Dato. 14. april 2008 Acadresagsnr. 07/45075 Int. ACJ Baggrunden for dette forslag er, at der på Erhvervsudvalgets møde d. 17. januar 2008 blev godkendt

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december 2017 19. juni 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere