DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 3. november 2016 kl: Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Lars Birkedal (LB), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Birgit Schiøtt (BS), Carsten Suhr Jacobsen (CSJ), Conni Simonsen (CSI), Michelle Williams (MW), Niels Halberg (NH), Hanne Bach Clausen (HBC), Jørgen Kjems (JK), Lars H. Andersen (LHA), Kurt Nielsen (KNI Jes Madsen (JESM), Søren Keiding (SK), Tom V. Madsen (TVM), Marianne F. Løyche (MFL), og Charlotte Sand (CS). Afbud: Jacob Schack Møller, Thomas S. Toftegaard og Niels Damgaard Hansen DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter 3. Økonomi a. Økonomirapport 3 (bilag) b. Status på budget c. Strategipulje (bilag) d. Tematiske Centre e. Fundraising f. Status på ny økonomimodel 4. Ansættelser 5. Ledelsesrundture 6. Erhvervssamarbejde (bilag) 7. Alumne ved Mogens Nielsen (bilag) Science and Technology Dekansekretariatet Charlotte Sand Rådgiver cs@science.au.dk Dato 7. november 2016 Side 1/9 Driftspunkter: Meddelelsespunkter 8. Nyt fra prodekanerne a. Status FORSK 2020 ved KNI og SK 9. Meddelelser a. Integrationsuddannelsen, IGU (bilag) 10. Eventuelt Aarhus Universitet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: Fax: au@au.dk

2 Side 2/9 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) Dagsordenen blev godkendt. Udkast til referat fra fakultetsledelsesmødet d. 29. september 2016 blev godkendt. 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) NCN orienterede om at der på et af de kommende fakultetsledelsesmøder bliver en opsamling på turen til hhv. Wageningen og Israel. De mange erfaringer skal deles og et bruges konstruktivt i det videre arbejde. 3. Økonomi a. Økonomirapport 3 (bilag) NCN indledte med at orientere om, at målsætningen for ST i 2016 har været at opnå et regnskab i balance. ØR3 tyder på, at der bliver et overskud. NCN opsummerede hovedårsagerne til stigningen i ØR i forhold til Budget Øgede uddannelsesindtægter => NCN pointerede, at det ikke har været muligt at forudsige, at uddannelsesindtægterne er steget, som det er tilfældet. Forklaringen på stigningen i uddannelsesindtægterne er, at der på ST har været fokus på kandidatuddannelserne i forhold til færdiggørelse og på at igangsætte initiativer der imødekommer fremdriftsreformen. En fremrykning af afleveringsfristen for specialer betyder, at en del af årets indtægt vil være af ekstraordinær karakter og at der i stor udstrækning er tale om en periodisering dvs. indtægter vi ellers ville have fået næste år. NCN understregede samtidig, at den endelige størrelse af fremdriftsbøden endnu ikke kendes. Reduktion i bygningsrelaterede omkostninger => Reduktionen skyldes mindre justeringer af husleje, en større ændring i returnerede energiafgifter og en reduktionen i vedligeholdelsespuljen, idet BYGST muligvis vil yde et økonomisk tilskud for de afsluttede PCB-renoveringer. NCN understregede, at det betyder, at vedligeholdelsespuljen fortsat kan vise store udsving frem mod årsafslutningen. b. Status på budget NCN henviste til, at han på de seneste fakultetsledelsesmøder har orienteret om implementeringen af budgetplanen. De berørte institutter er: Bioscience-RKS, Institut for Molekylærbiologi og Genetik samt Institut for Husdyrvidenskab som alle har haft økonomiske udfordringer igennem længere tid.

3 Side 3/9 Status er, at der på både på Molekylærbiologi og Genetik samt på Institut for Bioscience-RKS pt. forhandles afværgeforanstaltninger, hvilket vil betyde en reduktion i anstallet af afskedigelser. Det endelige resultat kendes endnu ikke, da forhandlingerne ikke er endeligt afsluttet, men NCN understregede, at han er glad for at meget tyder på, at der formentligt bliver tale om færre afskedigelser på ST end først antaget, om end der naturligvis stadig er tale om en meget alvorlig situation. c. Strategipulje (bilag) NCN indledte punktet med henvisning til, at der på fakultetsledelsesmødet d. 1. september var en indledende drøftelse omkring strategimidler for perioden Her blev det konkluderet, at endelig beslutning skulle træffes af fakultetsledelsen på et senere møde. I forhold til synergipakker redegjorde HB for, at erfaringen fra tidligere modtagere er, at det har givet positivt afkast og bl.a. har resulteret i flere eksterne bevillinger. Fakultetsledelsen besluttede følgende ift. strategiske investeringer for udmøntning i perioden , dog således at 2017 og 2018 er endeligt fastlagt og herefter skal det vurderes, om beslutningen fortsat skal følges for 2019 og 2020 eller om der er behov for justeringer. Det noteres at antallet af udmøntninger kan påvirkes af det endelige regnskab for 2016 samt bestyrelsens godkendes af Budget Startpakker: Udmøntning: Lektor/seniorforsker: 4 startpakker a 5 mio. kr. hvert år i 2017, 2018, 2019 og 2020 (1 pakke=1,25 pr år i 4 år) Adjunkt/seniorforsker: 6 startpakker á 2,7 mio. kr. hvert år i 2017, 2018, 2019 og 2020 (1 pakke=0,9 pr. år i 3 år) Kriterier for tildeling: Kan kun søges INDEN ansættelse. Søges af institutleder. Til internationalt stærke kandidater. Kan kun søges, hvis startpakken vurderes at have afgørende indflydelse på rekruttering/ (fastholdelse) af kandidaten. Konkurrencedygtig ift. at skaffe supplerende midler fra danske el. udenlandske fonde (og lign.). Vurderes at have potentiale til at hjemtage top-stipendier el. større bevillinger på sigt.

4 Side 4/9 Synergipakker: Formålet er at øge det faglige samarbejde på tværs af ST. Udmøntning: Synergipakker udmøntes i pakker af 0,5 mio. (0,25 mio. per år i 2 år) Der uddeles 9 synergipakker hvert år i perioden 2017, 2018, 2019 og De fordeles på følgende typer af synergipakker: Generelle synergi skabende aktiviteter 5 stk./år Industro-kontaktskabende aktiviteter 2 stk./år Myndighedsrådgivnings- kontaktskabende aktiviteter 2 stk./år Forudsætninger for tildeling: Projekter med stort potentiale for hurtig etablering af ekstern funding. Projekterne skal danne bro ml. aktiviteter på mindst to ST institutter/centre, hvor de involverede grupper ikke tidligere har samarbejdet. Potentiale for at opnå faglig synergi og faglig positionering vurderes at være tilstede. Større instrumenter: Formålet er at kunne byde ind på de store strategiske satsninger. Udmøntning: Store instrumenter udmøntes med 30. mio. kr. per år i 2017, 2018, 2019 og (afskrivning 10 år med 3 mio. kr. per år). Forudsætninger Kun større avanceret apparatur til min. 5 mio. støttes. Prioritet til udstyr med en stor brugerskare og udstyr, der bliver stillet til rådighed for interne/eksterne brugere ex medfinanciering af store infrastrukturer. Udstyret skal understøtte allerede (potentielt) stærke forskningsgrupper. At muligheder for anden intern og ekstern finansiering er afprøvet/opbrugt. Afklaring om driftsudgifter skal være tilstede. d. Tematiske Centre NCN pointerede, at der er behov for at der fortsat arbejdes videre i arbejdsgrupperne omkring de tematiske centre. Det er afgørende, at grupperne samles og sikre fremdrift i arbejdet.

5 Side 5/9 e. Fundraising NCN opfordrede institutlederne til at gennemgå instituttets interne budgetter og se nøje på tallene i ReAp. I forhold til ekstern funding er ST pt. ikke på det niveau for 2o16, hvor fakultetet burde være. ReAp er institutternes prognose på, om instituttet når de tal, det skal. Konkurrencen er hård, så det er vigtigt at følge udviklingen. Der blev uddelt to bilag på mødet. Dels et Årshjul som viser ansøgningsfristen for udvalgte store fonde og dels en oversigt som viser de primære kilder ift. ST fordelt på offentlige kilder, private fonde, europæiske fonde og private virksomheder. f. Status på ny økonomimodel NCN orienterede om, at der arbejdes på både centermodel og transparens i forhold til ny økonomimodel. Der arbejdes efter at ny økonomimodel kan behandles på det sidste fakultetsledelsesmøde i indeværende år og/eller et af de første møder næste år. 4. Ansættelser NCN gennemgik problemanalysens konklusioner og de beslutninger der efterfølgende er truffet af henholdsvis universitets- og fakultetsledelsen på ST. Fakultetsledelsen har i 2015 besluttet en proces for ansættelse af faste VIP stillinger som også rummer en klar ansvarsfordeling mellem institut/centerleder og deken/prodekan. Det er Institut/centerleder som forestår processen helt frem til den egentlige beslutning om ansættelse. Det er dekan/prodekan der træffer beslutning om ansættelse efter rådførelse med fakultetets Tenure and Promotion Committee. Der foretages alene ansættelse hvis det er: indenfor det aftalte budget en del af instituttets strategi lever op til fakultetets og instituttets/centrets kvalitetsmål AU og ST har en stor udfordring i forhold til at sikre et stærkt vækstlag. NCN understregede, at det er helt afgørende at handle efter universitetets, fakultetets og institutternes strategi ved at sikre en høj faglig kvalitet af alle VIP der rekrutteres til faste stillinger. Høj kvalitet i ansættelser skal ske via stærk rekruttering. Der skal være opmærksomhed på altid at ansætte de bedste set i et internationalt perspektiv og i forhold til de opgaver ST står overfor. Fokus på høj kvalitet er vigtig, da erfaringen viser, at det også rummer et økonomisk aspekt, da det er de stærkeste talenter der får bevillinger. Flere og flere af dem der får de anerkendte nationale og internationale karrierebevillinger, er talenter der er rekrutteret internationalt.

6 Side 6/9 NCN redegjorde nærmere for at højere kvalitet i ansættelser forudsætter: Større omhyggelighed/god planlægning ifht. rekruttering - Klare krav, ingen sidste øjebliks ansættelser, ekstensiv brug af søgekomite og alle ansættelser skal ske via brede og internationalt åbne opslag, et rimelig antal kvalificerede ansøgere skal tiltrækkes, og disse skal vurderes stærke i et internationalt perspektiv Frihed til institutledelser til at igangsætte og kvalificere ansættelser. Rådgivning fra tenure and promotions komite Beslutning til sidst på dekan/prodekan niveau. NCN gjorde institut- og centerlederne opmærksom på, at det er fakultetets Tenure and Promotion Committiee s vurdering, at indstillinger om ansættelser i dag generelt er af for dårlig kvalitet. Der er derfor behov for, at indstillingerne fremadrettet bliver stærkere i forhold til: Argumentationen/motivationen for ansættelsen og hvorfor den vil bringe instituttet fremad Dokumentation for at der har været en omhyggelig proces og at der er stærke internationale ansøgere (brede opslag, tilstrækkelig international synlighed og dokumenteret effekt af Søgekomite) Argumentation for hvorfor det netop er den kandidat der er vurderet som værende bedst kvalificeret og stærkt positioneret ( top-10 ) i et internationalt perspektiv. Fakultetsledelsen efterlyste konkrete redskaber i forhold til at bruge søgekomite. Det behandles på et senere møde. 5. Ledelsesrundture NCN orienterede om, at han vil sørge for, at komme på en tur rundt på ST med det formål at møde medarbejderne i deres fagmiljøer. Det primære formål er, at medarbejderne skal have lejlighed til at kunne stille spørgsmål til ledelsen. 6. Erhvervssamarbejde (bilag) Fakultetsledelsen besluttede, at processen i forhold til erhvervssamarbejde er, at der skal være en diskussion i de lokale erhvervsudvalg på institutterne/centrene med udgangspunkt i de udsendte notater om erhvervssamarbejde på de 4 fakulteter. Der skal være fokus på, om der er ideer/ inspiration som kan bruges i det videre erhvervssamarbejde på instituttet/centeret. De lokale erhvervsudvalg skal tage en drøftelse af, hvad der er brug for på instituttet og herefter bringe dette budskab videre til fakultetets erhvervsudvalg, så det bliver klart hvad der gøres/igangsættes af initiativer på institutniveau og hvad der gøres på fakultetsniveau.

7 Den enkelte institutleder er ansvarlig for at sende materialet ud til sit lokale erhvervsudvalg. Side 7/9 7. Alumne ved Mogens Nielsen (MN) (bilag) SRK indledte punktet og pointerede, at fakultetsledelsen skal fokusere på at drøfte formål, ressourceforbrug og organisering i forhold til en strategisk satsning af alumne aktiviteter på ST. Som bilagsmateriale var udsendt bilag med beskrivelse af andre universiteters indsats med alumne aktiviteter samt en status på alumne aktiviteterne på ST og AU. SRK pointerede, at bilaget har karakter af et diskussionsoplæg og ikke et oplæg til beslutning. Sidstnævnte udarbejdes først senere. MN pegede på, at status på AU er, at der inden fusionen var en meget succesfuld alumneforening på den tidligere Handelshøjskole. Der blev i forbindelse med fusionen afsat midler til at overføre alumneforeningen til AU. Det er ikke lykkes. Der er i dag en alumneforening på AU, men den er ikke succesfuld. I forhold til alumne aktiviteter på ST fremhævede MN: Mål: Det er vigtigt at overveje: Hvad er ST s mål?, hvor mange alumner vil vi have og hvordan kommer vi derhen? Målgruppe: Den eksisterende alumneforening på AU gælder alle studerende, ph.d. studerende og ansatte. Der skal være enighed om målgruppen på ST. Ledelsesopbakning: Hvis ST vil satse på alumne aktiviteter, er det vigtigt, at ledelsen på ST tydeligt bakker op om etableringen af en alumneforening. Der skal være en forpligtende tilslutning og engagement fra alle institutterne. Hvert institut skal være med og skal afsætte ressourcer ift. at lave nyhedsbreve, events mv. Institutterne skal forpligte sig og tage ansvar, og der skal være en edderkop som kan sikre koordinering på tværs af institutterne. Edderkoppen er vigtig og har en helt afgørende funktion i forhold til at få det til at lykkes. Tilhørsforhold: Alumnerne har et tilhørsforhold til det institut de kom fra. De har ikke et tilhørsforhold til fakultetet. ST skal have fat i den identitet, som folk mener, de har. Når der tages kontakt til kandidaterne med henblik på at få dem med i alumneforeningen kræver det, at vi har nogle skarpe tilbud. Vi får ikke mange forsøg. Det skal være velforberedt, når vi ruller det ud første gang, hvis det skal lykkes. Vi har ikke flere skud i bøssen. Vi får til gengæld fantastiske ambassadører. Organisering: Forslag: Der etableres en Styregruppe der fastlægger en fælles rekrutteringskampagne. Styregruppen skal bestå af lokale ST repræsentanter, repræsentanter fra fakultetsledelsen og Jacob Jensen (AU-Alumni). Det skal være et fælles ST initiativ. Der skal Ikke være lokale alumneforeninger på ST.

8 Initiativer: Skal alumneforeningen bruges i forhold til at skaffe erhvervspartnere? Her er der er uudnyttede ressourcer i dag. MN anbefalede, at man henvender sig tidligt i forløbet til prominente navne blandt ST s kandidater og tydeliggør, at de støtter op om alumne netværket og aktiviteterne. Hvordan skal nyhedsbreve organiseres? (det bør være et nyhedsbrev fra instituttet som er koordineret på fakultetsniveau). Hvad koster det at lave forskellige events? Side 8/9 Fakultetsledelsen havde følgende bemærkninger: Hvad er der af ST nyheder og hvad er der af nyheder lokalt fra instituttet. Her er edderkoppen vigtigt. Som alumne er det interessant at blive inviteret til arrangementer som går uden for ens eget nære fagområde. Som alumne fra fx DTU bliver man inviteret til alle DTU alumne aktiviteter <=> Første gang man henvender sig til alumner i forbindelse med, at man skal engagere folk, er det nødvendigt, at man meget målrettet herefter enig i, at alumne aktiviteter ikke behøver være meget målrettede. Det afgørende er, at aktiviteterne er der med jævne mellemrum og der skal være noget for alle. Vi bør bl.a. gå målrettet efter de kandidater der i dag er ansat ude i erhvervslivet i virksomheder, som ST gerne vil i kontakt med. Det kræver ressourcer at få fat i folk. Vi skal have fat i kandidaterne, lige når de er færdige på ST. Der er redskaber allerede i forhold til at få fat på adresser. Vi skal ikke være for ambitiøse i starten, men i stedet gøre det simpelt til at starte med og så udbygge det. Vi kan komme lang med støtte med AUcentralt alumne og BSS. Det er ikke kvantiteten af alumner der er afgørende, det er kvaliteten Et råd i forhold til udarbejdelsen af Nyhedsbreve: Fortæl ikke bare om hvad vi gør på ST, men også hvad de (alumnerne) gør, så det bliver tydeligt, at der er en stolthed forbundet med at komme fra AU. Overvej Junior-alumner hvor specialestuderende er medlem. God ide. Fakultetsledelsen tillsluttede sig, at der på ST laves en strategisk satsning i forhold til alumne aktiviteter. Alle institutter tilkendegav, at de er klar til at byde ind og stille de fornødne ressourcer til rådighed. SRK konkluderede, at fakultetssekretariatet udarbejder et beslutningsoplæg som behandles på et senere fakultetsledelsesmøde. 8. Nyt fra prodekanerne a. Status FORSK 2020 ved KNI og SK SRK orienterede om, at der er kommet en version 2.0. SRK understregede, at den samfundssatsning der er på ESS og MARX 4 også skal afspejle sig i FORSK SRK og KNI opfordrede institut- og centerlederne til at gennemgå dokumentets overordnede struktur og indhold og fremsende eventuelle kommentarer. Det er nu der er mulighed for at gøre indflydelse.

9 Side 9/9 9. Meddelelser a. Integrationsuddannelsen, IGU (bilag) Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. Integrationsuddannelsen (IGU) indføres som en forsøgsordning i 3 år og Aarhus Universitet forventes at skulle oprette ca. 10 IGU-stillinger. Det forventes at ordningen implementeres fra 1. januar 2017 b. Justering af indikatorer for uddannelseskvalitet Som en del af kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet anvendes der fælles AUindikatorer for uddannelseskvalitet. Disse indikatorer anvendes i forbindelse med den årlige uddannelsesrapport. Udvalget for Uddannelse har iværksat en proces for evaluering og justering af uddannelseskvalitetsprocesserne, og som et led heri foreslås justeringer i disse fælles indikatorer. Forslaget til justeringer var beskrevet i bilag. Fakultetsledelsen tilsluttede sig begge orienteringer. 10. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 24. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 19. maj 2016 kl: 12.30 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 1. september 2016 kl: 12.30 17.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Fakultetsledelsesmøde d. 3. december 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Referat Fakultetsledelsesmøde d. 14. januar 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, m ødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. Møde den: 27. februar 2014 kl. 09.30 13.00 Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. 3 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl: 12.30 16.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Fakultetsledelsesmøde 8.oktober 2015 kl:13.oo 16.30 Mødet afholdes på AU, Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, Bygning 1431 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 25. september kl. 10.00 13.30 Ingeniørhøjskolen Århus Universitet, NAVITAS, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C lok. 03.017, Navitas Institutledermøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde Møde: Torsdag den 20. november kl. 10.00 13.30 Århus, Bygn. 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 4. september kl. 10.00 13.30 Frandsensalen bygning 1431 Institutledermøde nr. 10 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag den 7. maj 2015 kl: 9.30 12.30 Mødet afholdes på Institut for Agroøkologi i Foulum, mødelokale M2 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014 Møde: Tirsdag d. 29. april 2014 kl. 10.00 13.30 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431, Frandsensalen 8000 Århus C Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. september 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 23. november 2017 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 23. november kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 28. april 2016 kl: 12.30 16.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN. Referat AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde onsdag d. 15. marts 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. Møde den: 20. marts 2014 kl. 13.00 16.00 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431 mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar

DAGSORDEN. 3. Nyt fra medlemmer. 6. Opfølgning på AU s ledelsesseminar SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. juni 2017 kl.: 12.30 17.00 Nordre Ringgade 1, bygning 1431, i Frandsensalen. Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november Referat Fakultetsledelsesmøde tirsdag den 9. december kl. 13.00 17.00 AgroTech, Agro Food Park 13, Skejby mødelokale Foodturelab Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat Dato: Januar 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Referat Dato: 6. juli 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 5. juli 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 12. januar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) 3. Nyt fra medlemmer Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 27. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1521, Undervisningsrum 322-328 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde mandag den 12. januar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, lokale 021 og 023 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen Møde: Torsdag den 22. maj 2014 kl. 10.00 13.30 Frandsen salen bygning 1431 med efterfølgende rundvisning i dyrekælderen på Zoofysiology på BIOS Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 17. dec. 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. december 2018 kl. 12.30 17.15 Mødet afholdes på AU Foulum, lokale M2 (8814-3050) Fakultetsledelsesmøde nr. 16 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: To-do listen og Ledelsesseminar juni 2015

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: To-do listen og Ledelsesseminar juni 2015 Fakultetsledelsesmøde torsdag den 18. juni 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, Langelandsgade, Bygning 1525- lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den 12. juni kl. 13.00 17.00 (med efterfølgende middag i Kemisk Kantine) Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021-023 Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 4. februar 2016 kl: 12.30 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Erik Steen

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. juni 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN Møde den: 28. maj 2013 kl. 14.00 17.00 MBG Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Thomas Skjødeberg Toftegaard (TST), Erik

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 11.august 2016 kl: 12.30 16.30 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 18. maj 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl. 14.00 17.00 Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

Referat DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 5. april 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/6 Fakultetsledelsesmøde d. 21. september 2018 kl. 9.45 12.30 Mødet afholdes på Gl. Skovridergaard, Silkeborg Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST Notat Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST 1. Baggrund Alle institutter, råd, nævn og udvalg på ST har i vinteren 2014/2015 haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan inddragelse af

Læs mere

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE UTILISING ST S UNIQUE PROFILE AGRO BIOS CS PHYS CLASSICAL SCIENCE 56% GEOS GEOS ANIS ENG CHEM THEMATIC CENTRES PHYS CHEM ENVS MBG ASE DCA ENVS MBG DCA BIOS inano MATH CS FOOD MATH DCE inano AGRO DCE ENG

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde torsdag den 16. april 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på to lokaliteter hhv. Århus og Emdrup (videolink) Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Side 1/10 Fakultetsledelsesmøde d. 22. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde

1. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning fra FAMU møde Institutledermøde nr. 3 Den 20. marts 2013 kl. 09.30 12.00 Bygning 1431 mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas Skjødeberg

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 2 Møde den: 1. februar 2012, kl. 9.00 11.00 Mødelokale: Mødelokale 1, Foulum Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde 13. august 2015 kl:13.00 16.30 Aarhus Universitet, bygning 1525 (Fysik), mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Implementering af Budgetplan ANIS info-møde 18. august

Implementering af Budgetplan ANIS info-møde 18. august Implementering af Budgetplan 2016-2019 ANIS info-møde 18. august KLAUS LØNNE INGVARTSEN INSTITUTLEDER 18. AUGUST 2016 1 Udfordring for fakultetet ST budget udfordringer foranlediget af Finanslov 2016,

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Dato: 04.oktober 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 2. oktober 2018 kl. 11.00 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat /mfl Dato: 16. februar 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 1. februar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 2 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

Fakultetsledelsesmøde 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Referat Dato: 14. august 2018 Side 1/9 Fakultetsledelsesmøde d. 9. august 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere