I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen."

Transkript

1 Varde Kommune Plan og Byudvikling sendt som elektronisk post til: 31. marts 2017 Sag /evamar og camnor Indsigelse mod forslag til kommuneplan 2017 Varde Kommune har sendt forslag til kommuneplan 2017 i offentlig høring i perioden fra den 23. januar 2017 til og med den 31. marts Forslaget er behandlet efter de nugældende regler. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø De statslige myndigheder har gennemgået forslag til Varde kommuneplan 2017 efter de nugældende regler i lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 af lov om planlægning og senere ændringer til lovbekendtgørelsen samt efter Oversigten over statslige interesser i kommuneplanlægningen Erhvervsstyrelsen har udarbejdet et notat af 31. marts 2017 med de statslige myndigheders foreløbige indsigelses punkter til planforslaget. Notatet blev drøftet på et møde mellem Varde Kommune, Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen den 2. marts Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET På baggrund af drøftelserne har Varde Kommune den 16. marts 2017, 24. marts 2017, 27. marts 2017, 28. marts 2017 og den 29. marts 2017 sendt forslag til ændringer og suppleringer af planforslaget. Indsigelse Erhvervsstyrelsen har pligt til at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, hvis et forslag til kommuneplan ikke er i overensstemmelse med de overordnede interesser 1. I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. Erhvervsstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 2, mod forslag til Kommuneplan 2017, vedrørende følgende forhold: - Byvækst: Byvækst skal ske i direkte tilknytning til eksisterende byområder og skal ske indefra og ud, jf. punkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Kystnærhedszonen: Der skal være en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse for planlægning af arealer i landzonen med kystnær lokalisering. jf. punkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen På vegne af Miljøstyrelsen, som ansvarlig ressortmyndighed, gør Erhvervsstyrelsen endvidere indsigelse mod følgende forhold:

2 2/4 - Retningslinjer for bevaringsværdige landskaber ("Kystlandskaber"): Det er en statslig interesse, at de værdifulde landskaber bevares og styrkes og at kommuneplanerne indeholder retningslinjer til sikring af bevaringsværdige landskaber, som friholder dem for byggeri og anlæg, jf. pkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Erhvervsstyrelsen vil gerne i dialog med kommunen med henblik på yderligere at uddybe baggrunden for indsigelsen samt drøfte eventuelle løsningsalternativer, der kan danne baggrund for enighed mellem parterne. Indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, har den virkning, at planforslaget først kan vedtages endeligt, når der er opnået enighed mellem parterne om de nødvendige ændringer, jf. planlovens 28, stk. 1, og Erhvervsstyrelsen skriftligt har frafaldet indsigelsen. Indsigelsen er begrundet i følgende forhold: Ramme B40 Varde by ift. byvækst Det er en statslig interesse, at byvækst skal ske i direkte tilknytning til eksisterende byområder og skal ske indefra og ud, jf. pkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen I det nordøstlige Varde by udlægges en ny ramme på ca. 9 ha til boligformål. Udlægget B40 ligger ikke i direkte tilknytning til Varde by, og vurderes dermed at stride i mod den statslige om, at byen skal vokse indefra og ud. Ramme BL01 Billum, Kjelst ift. byvækst Det er en statslig interesse at sikre en klar grænse mellem land og by samt hindre spredt bebyggelse i det åbne land. Byvækst skal ske i direkte tilknytning til eksisterende byområder, jf. pkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen For landsbyer, der ligger i landzone, er der mulighed for huludfyldning eller afrunding med nyt byggeri i de afgrænsede landsbyer. Huludfyldning skal forstås som en enkelt bolig på en normal parcel, som udfylder et hul i en eksisterende række bygningers parceller i en landsby. Med ramme BL01 udlægges en ramme til blandet bolig og erhverv med en bebyggelsesprocent på 45. Rammen BL01 indeholder foruden eksisterende bebyggelse langs Ho Bugt Vej også en række ubebyggede arealer, med stor afstand mellem eksisterende bebyggelse. Det er således Erhvervsstyrelsens vurdering at en bebyggelsesprocent på 45 kombineret med inddragelsen af en række ubebyggede arealer, som ikke kan betegnes som huludfyldning, vil muliggøre væsentlig nybyggeri i landzone. Det fremgår endvidere af kommuneplanforslaget, at Varde Kommune ønsker at skabe bedre rammer for udvikling af området, der har en attraktiv beliggenhed og hvor der derfor må forventes, at der over tid vil ske en udvikling af bebyggelsen.

3 3/4 Det er på denne baggrund Erhvervsstyrelsens vurdering, at de ubebyggede arealer i ramme BL01 er af et omfang, der muliggør byudvikling og at udlægget dermed er i strid med de statslige interesser for byvækst i det åbne land. Når den nye planlov er vedtaget, indgår Erhvervsstyrelsen gerne i en dialog om, hvorvidt den nye mulighed for at udpege omdannelseslandsbyer er et brugbart greb for at realisere en ønsket udvikling af landsbyen. Ramme BL01 Billum, Kjelst ift. kystnærhedszonen I kystnærhedszonen kan der planlægges for arealer i landzone, såfremt der er en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse for kystnær lokalisering, og at planlægningen sker på grundlag af hovedprincipperne for planlægning i kystnærhedszonen, jf. pkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Formålet er at friholde det åbne land og selve kystnærhedszonen for bebyggelse og anlæg og indpasse nødvendig og velbegrundet bebyggelse og anlæg de steder, hvor kysten påvirkes mindst muligt. Varde Kommune har sendt en særlig planlægningsmæssig begrundelse for ramme BL01, hvor kommenen redegør for, at det er af hensyn til at sikre både de kulturmæssige og landskabelige interesser i området at der udlægges et rammeområde med henblik på at udarbejde en lokalplan for området. En lokalplan vil ifølge Varde Kommune kunne regulere ombygninger, der ikke kræver landzonetilladelser, i forhold til de kulturmæssige og landskabelige interesser i området. Bebyggelsen indgår i et bevaringsværdigt kulturmiljø og er beliggende i et overgangslandskab, da området grænser op til dallandskabet Varde Ådal Vest. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at Varde Kommune ikke i tilstrækkelig grad begrunder den kystnære placering af nybyggeri i kystnærhedszonen, og dermed strider udlægget imod den statslige interesse om, at planlægning for arealer i landzonen i kystnærhedszonen kræver en særlig begrundelse. Retningslinjer for kystlandskaber Det er en statslig interesse, at de værdifulde landskaber bevares og styrkes og at kommuneplanerne indeholder retningslinjer til sikring af bevaringsværdige landskaber, som friholder dem for byggeri og anlæg. Varde Kommune vil bl.a. indsætte følgende retningslinje for de bevaringsværdige landskaber (Kystlandskaber): "19.8 I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det er foreneligt med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde." Af redegørelsens beskrivelse af retningslinjen fremgår ligeledes følgende: "I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det efter en konkret vurdering efter landskabskaraktermetoden er i overensstemmelse med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde."

4 4/4 Det er Miljøstyrelsens vurdering, at retningslinje 19.8 strider mod de statslige interesser og bør udgå af retningslinjerne og redegørelsen for de bevaringsværdige kystlandskaber. Styrelsen finder, at kommuneplanen ikke kan indeholde en generel lempelse til ferie- og fritidsanlæg i retningslinjen for bevaringsværdige landskaber, som i udgangspunktet skal friholdes for byggeri og anlæg. En konkret afvejning af interesserne må ske i forbindelse med fremtidige forslag til planer for ferie og fritidsanlæg. Indsigelsen kan efter Miljøstyrelsens vurdering frafaldes, hvis kommunen ændrer redegørelse og retningslinje, således at kommunens retningslinje for bevaringsværdige landskaber er i overensstemmelse med de statslige interesser, som sikrer at de bevaringsværdige landskaber som udgangspunkt friholdes for byggeri og anlæg. For øvrige forhold finder Erhvervsstyrelsen ikke anledning til at gøre indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, mod kommuneplanforslaget under forudsætning af, at kommunalbestyrelsen i forbindelse med den endelige vedtagelse indarbejder de ændringer og suppleringer i kommuneplanen, som fremgår af Erhvervsstyrelsens vedlagte notat af 31. marts Bemærkninger Ved eventuelle væsentlige ændringer i forslaget ud over det, der fremgår af ovennævnte notat om aftalte ændringer og suppleringer skal Erhvervsstyrelsen have lejlighed til at udtale sig før endelig vedtagelse, jf. planlovens 27, stk. 2. Det er op til kommunen at vurdere, om ændringerne medfører krav om fornyet høring jf. planlovens 27, stk. 2. Der henvises i øvrigt til de bemærkninger, der fremgår af vedlagte notat af 31. marts 2017 med statens bemærkninger, referat, kommunens tilbagemelding og opfølgning. Med venlig hilsen Christina Berlin Hovmand Kontorchef 1 Erhvervsministeren har pligt til på statens vegne at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, hvis et forslag til kommuneplan eller ændringer af en kommuneplan ikke er i overensstemmelse med de overordnede interesser, se Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, udsendt af Erhvervs- og Vækstministeriet Beføjelsen er henlagt til Erhvervsstyrelsen, jf. 2, stk. 1, nr. 7, i bekendtgørelse nr af 24/09/ Indsigelsen har hjemmel i planlovens 29, stk. 1, jf. lovbekendtgørelse nr af 23/11/2015 af lov om planlægning. Planforslaget er alene vurderet i forhold til de overordnede statslige interesser.

5 31. marts 2017 /evamar camnor Sag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Varde Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Varde Kommune har den 23. januar 2017 sendt forslag til Kommuneplan 2017 i offentlig høring. Indsigelsesfristen er den 31. marts Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen holdt den 2. marts 2017 møde med Varde Kommune på teknikerniveau. Som oplæg til mødet havde Erhvervsstyrelsen udarbejdet et notat af 27. februar 2017 med de statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til forslaget. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk På baggrund af drøftelserne på mødet har Varde Kommune den 16. marts 2017, 24. marts 2017, 27. marts 2017, 28. marts 2017 og den 29. marts 2017 fremsendt forslag til nødvendige ændringer og suppleringer til planforslaget. ERHVERVSMINISTERIET Det følgende er de aftalte ændringer og suppleringer indgået mellem Erhvervsstyrelsen og Varde Kommune. Byvækst i byzonebyer, arealudlæg til 12 års forbrug Varde Kommune indarbejder følgende redegørelse for at forklare kommunens behov for udlæg af arealer i forhold til restrummelighed: Det samlede overskud i restrummelighed kan således tilskrives den strukturelle udvikling i samfundet, hvor udnyttelsen af allerede lokalplanlagte og byggemodnede arealer i landdistrikterne er gået langsommere end forventet og efterspørgslen i de bynære områder øget. Da der fortsat bygges boliger, også i landdistrikterne, forventes de strukturelle udfordringer udlignet i løbet af en til to planperioder, hvor der ikke udlægges nye arealer i disse områder. Det vurderes ikke være samfundsøkonomisk forsvarligt at aflyse allerede gennemført lokalplanlægning og byggemodning, da de allerede investerede midler dermed ville være tabt. Varde Kommune foretager rettelser i følgende rammer: R10 hvor Ansager Stadion redigeres ud R16 hvor stadion rettes til boldbaner, og primitive campingfaciliteter rettes til camping.

6 2/3 Bebyggelsesprocenten til idræts- og bynære rekreative faciliteter sættes til et maksimalt antal m 2 på 300 m 2 for følgende fem rammer: R10 (Ansager), R03 (Oksbøl), R01 (Outrup), R05 (Tistrup) og R06 (Tistrup). For ramme R16 sættes bebyggelsesprocenten til 0. Se bilag 1 for de tilrettede rammebestemmelser. Detailhandel Varde Kommune indskriver m2 for ramme E10. Det åbne land Varde Kommune tilføjer til rammebestemmelser for ramme BL01 (syd for Alslev), at rammen skal muliggøre en bevarende lokalplan og omhandler ikke byudvikling. Bebyggelsesprocenten ændres til 15%. Varde Kommune indarbejder desuden de fremsendte rammebestemmelser for ramme R02 (Kvie Sø), hvor det bl.a. fremgår, at der kan opføres én toiletbygning på maks. 30 m2 til betjening af områdets gæster. Endelig indarbejder Varde Kommune de præciserede rammebestemmelser for R02 (Skovlund), hvoraf det fremgår, at der maks. kan bygges 300 m2 således, at der kan bygges rekreative faciliteter som madpakkehus, overdækket bålplads o.l. Støj Varde Kommune tilføjer de nævnte arealer til punkt 28 på side 2 i Forsvarets bemærkninger til Forslag til Kommuneplan Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses høringssvar er vedlagt som bilag 2. Varde Kommune tilføjer følgende til kommuneplanens rammebestemmelser for B19: Der må ikke igangsættes lokalplanlægning for området, før der er gennemført en støjdæmpning af Forsvarets etablissement, Varde Skydebaner, således at lokalplanområdet ikke længere ligger inden for støjkonsekvensområdet omkring skydebanerne. Varde Kommune vil for de nævnte rammer ændre disse således, at det hidtil gældende i kommuneplan 2013 vil gælde i forbindelse med vedtagelse af forslag til kommuneplan Det drejer sig om følgende rammer i Blåvand: R R S05 Grønt Danmarkskort Til kapitel 20. Natur Grønt Danmarkskort i pkt tilføjer Varde Kommune et afsnit med følgende ordlyd:

7 3/3 For Forsvarets arealer vil Grønt Danmarkskort ikke medføre nye restriktioner for Forsvarets eksisterende aktiviteter i nationalt eller internationalt beskyttede naturområder eller i andre områder, der er omfattet af Grønt Danmarkskort. Kystnærhedszonen Varde Kommune indarbejder den fremsendte særlige planlægningsmæssige eller funktionelle begrundelse for ramme R07 og R08 i Blåvand. Varde Kommune tilretter ramme R05 ved Nymindegab således, at der max. kan bygges op til 250 m2 i én etage. Varde Kommune indarbejder desuden den fremsendte særlige planlægningsmæssige eller funktionelle begrundelse for udlægget. Ferie- og fritidsanlæg og turisme Varde Kommune indarbejder sammenhængende turistpolitiske overvejelser for placering af ramme R05 ved Nymindegab. Varde Kommune tilretter rammebestemmelser for R16 således, at der står camping og ikke primitive campingfaciliteter. Landskabsinteresser og geologiske interesser Varde Kommune tilføjer de røde områder (vist på bilag 3 kort over kystlandskaber) til landskabstypen kystlandskaber. Arealerne bliver dermed indberettet som bevaringsværdige landskaber. Derudover blev det aftalt, at rammeområderne R13, R07 og R08 forsat skal indgå i kyslandskaber. Naturinteresser Varde Kommune justerer den geografiske udstrækning af ramme B07 i Sig således, at den ikke ligger indenfor Natura 2000 området. Bilag Bilag 1 - Rekreative rammer tilrettet Bilag 2 Høringssvar fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Bilag 3 Kort over kystlandskaber

8 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Plan og Byudvikling Bytoften 2, 6800 Varde Anmodning om ophævelse af indsigelse mod Forslag til Kommuneplan 2017 Erhvervsstyrelsen fremsendte den 31. marts 2017 indsigelse mod forslag til kommuneplan 2017 for Varde Kommune. Varde Kommune anmoder hermed Erhvervsstyrelsen om at tilkendegive, at indsigelsen mod Forslag til Kommuneplan 2017 kan ophæves under forudsætning af, at der foretages følgende ændringer i Kommuneplan 2017 ved endelig vedtagelse Suzi Fuglsang Lynn- Pedersen Direkte tlf.: Dokumentnr.: Sagsnr.: 15/1969 Følgende arealudlæg udgår: BL1 Billum, Kjelst B40 Varde By Dernæst, at der foretages følgende ændringer til retningslinjer for Tema 4 Turisme og Tema 19 Landskab. Ændringerne til Tema 4 Turisme er konsekvensrettelser til ændringer til Tema 19 Landskab. Ændringer til Tema 4 Turisme. Overstregning angiver udgår. Rød tekst angiver præciseringer/tilføjelser/erstatning. Retningslinje 4.4 Nye områder til ferie- og fritidsanlæg, herunder feriehoteller og feriecentre, skal placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse. I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det er foreneligt med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde. Retningslinje 4.5 I kystnærhedszonen skal nye ferie- og fritidsanlæg placeres på arealer i eller i tilknytning til byzone eller sommerhusområder. Områder i kystnærhedszonen skal friholdes for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af en kystnær placering, og nye ferie- og fritidsanlæg skal placeres på arealer i eller i tilknytning til byzone eller sommerhusområder. Postadresse: Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

9 Tilføjelser til tilkendegivelserne i hovedstrukturen til tema 4: I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det efter en konkret vurdering efter landskabskaraktermetoden er i overensstemmelse med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde. Journalnr.: xxx Sagsnr.: 15/1969 Ref.: Suzi Fuglsang Lynn- Pedersen Side 2 / 3 Ændringer til Tema 19 Landskab. Overstregning angiver udgår. Rød tekst angiver præciseringer/tilføjelser/erstatning. Kystlandskaber 19.6 Kystlandskaberne skal beskyttes, bevares og styrkes som åbne, dynamiske naturlandskaber Kystlandskaber skal som udgangspunkt friholdes for bebyggelse og anlæg med undtagelse af bebyggelse, der erhvervsmæssigt er nødvendig for driften af en landbrugs- eller skovejendom I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det er foreneligt med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde Områder i kystnærhedszonen skal friholdes for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af en kystnær placering, og nye ferie- og fritidsanlæg skal placeres på arealer i eller i tilknytning til byzone eller sommerhusområder Nødvendige bygninger og anlæg skal tilpasses landskabets karakter, særligt med hensyn til beplantning, placering, udformning og materialevalg Offentlighedens adgang til kysten skal opretholdes og søges forbedret. Tilføjelser til tilkendegivelserne i hovedstrukturen til tema 19: I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det efter en konkret vurdering efter landskabskaraktermetoden er i overensstemmelse med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde. Med venlig hilsen Suzi Fuglsang Lynn- Pedersen Planlægger

10 E slyn@varde.dk Journalnr.: xxx Sagsnr.: 15/1969 Ref.: Suzi Fuglsang Lynn- Pedersen Side 3 / 3

11 Varde Kommune Plan og Byudvikling sendt som elektronisk post til: 15. maj 2017 Sag /evamar og camnor ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Frafald af indsigelse mod Varde Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Erhvervsstyrelsen gjorde den 31. marts 2017 indsigelse mod forslag til Kommuneplan 2017 for Varde Kommune Tlf Fax CVR-nr E-post Indsigelsen var begrundet i følgende forhold: ERHVERVSMINISTERIET - Byvækst: Byvækst skal ske i direkte tilknytning til eksisterende byområder og skal ske indefra og ud, jf. punkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Kystnærhedszonen: Der skal være en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse for planlægning af arealer i landzonen med kystnær lokalisering. jf. punkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Retningslinjer for bevaringsværdige landskaber ("Kystlandskaber"): Det er en statslig interesse, at de værdifulde landskaber bevares og styrkes og at kommuneplanerne indeholder retningslinjer til sikring af bevaringsværdige landskaber, som friholder dem for byggeri og anlæg, jf. pkt i Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Varde Kommune har den 8. maj 2017 oplyst, at følgende ændringer vil blive medtaget i planforslaget i forbindelse med den endelige vedtagelse: - Følgende arealudlæg udgår, og dermed frafaldes indsigelsespunkterne vedrørende byvækst og kystnærhedszonen: BL1 Billum, Kjelst B40 Varde By

12 2/3 - Følgende ændringer foretages i henholdsvis Tema 4 Turisme og Tema 19 Landskab, og dermed frafaldes indsigelsespunktet vedrørende retningslinjer for bevaringsværdige landskaber. Disse to retningslinjer fra Tema 4 Turisme rettes til følgende ordlyd: Retningslinje 4.4 Nye områder til ferie- og fritidsanlæg, herunder feriehoteller og feriecentre, skal placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse. I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det er foreneligt med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde. Retningslinje 4.5 Områder i kystnærhedszonen skal friholdes for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af en kystnær placering, og nye ferie- og fritidsanlæg skal placeres på arealer i eller i tilknytning til byzone eller sommerhusområder. Følgende sætning tilføjes afsnittet Tilkendegivelser i hovedstrukturen til Tema 4: I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det efter en konkret vurdering efter landskabskaraktermetoden er i overensstemmelse med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde. Følgende to retningslinjer fra Tema 19 Landskab slettes: 19.8 I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det er foreneligt med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde Områder i kystnærhedszonen skal friholdes for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af en kystnær placering, og nye ferie- og fritidsanlæg skal placeres på arealer i eller i tilknytning til byzone eller sommerhusområder. Følgende sætning slettes fra afsnittet Tilkendegivelser i hovedstrukturen til Tema 19: I kystlandskaber kan nye områder til ferie- og fritidsanlæg placeres i tilknytning til eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelse, hvis det efter en konkret vurdering efter landskabskaraktermetoden er i overensstemmelse med de landskabelige interesser for det enkelte landskabskarakterområde. Erhvervsstyrelsen frafalder hermed indsigelsen mod forslag til kommuneplan 2017 for Varde Kommune.

13 3/3 Frafald af indsigelsen sker under forudsætning af, at der ved den endelige vedtagelse medtages de ændringer og suppleringer som fremgår af Erhvervsstyrelsens vedlagte opdaterede notat af 15. maj 2017 vedrørende ændringer og suppleringer. Der henvises i øvrigt til notat med statens bemærkninger, referat og kommunens tilbagemelding (notat af 15. maj 2017). Med venlig hilsen Christina Berlin Hovmand kontorchef

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R.

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R. Assens Kommune sendt elektronisk Tværgående planlægning J.nr. NST-122-420-00034 NST-123-420-00031 Ref. elmno Den 10. juli 2014 Indsigelse mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4. 1-3

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune Plan & Byg sendt som elektronisk post til: planogbyg@alleroed.dk 22. august 2017 Sag 2017-6372 /Petmol Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune har

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder

Vejledning om udviklingsområder Vejledning om udviklingsområder ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Indledning Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder.

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling Vejledning om udviklingsområder Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder i kystnærhedszonen. Planlægning og byudvikling Indledning Med moderniseringen

Læs mere

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal Dato 13. juni 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø erst@erst.dk Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg ENKELTOMRÅDE 06.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. 24. januar 2018 / CLR Sag 2017-13237 Forslag til Holbæk Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Holbæk Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 6. november 2017 til

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen,

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Et oplæg om lovforslaget Politisk aftale Status for proces Hovedindhold i lovforslaget formålsbestemmelse

Læs mere

Udviklingsområder i kystnærhedszonen

Udviklingsområder i kystnærhedszonen Udviklingsområder i kystnærhedszonen Hvad er kystnærhedszonen? Det er en 3km bred zone langs alle Danmarks kyster. Formålet med den er, at vi skal passe på det danske kystlandskab. I denne zone er det

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Nyt fra Erhvervsstyrelsen Hvad er på dagsordenen i ERST? Baggrund for lovforslaget om

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Varde Kommune har i forbindelse med den offentlige høring af forslag til lokalplan 06.10.L01 for et område omkring Helle Hallen modtaget bemærkninger

Læs mere

LOKALPLAN 1.30. Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej. Ishøj Kommune 1999

LOKALPLAN 1.30. Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej. Ishøj Kommune 1999 1 LOKALPLAN 1.30 Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej Ishøj Kommune 1999 BAGGRUND OG FORMÅL 3 I forbindelse med udviklingen af Køge Bugtområdet til et attrakivt turistområde og som led i den

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping.

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. Tillæg 19 KP17 Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 6 uger fra

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Oversigten angiver om ændringerne skyldes forhandlinger, indsigelser eller kvalitetssikring.

Oversigten angiver om ændringerne skyldes forhandlinger, indsigelser eller kvalitetssikring. 09-06-2017 Ref.: Suzi Fuglsang Lynn- Pedersen Sagsnr.: 15/1969 Dokumentnr.: 77283-17 Oversigt over ændringer ved endelige vedtagelse af Kommuneplan 2017 Nedenfor følger oversigten af ændringer, der er

Læs mere

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping.

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. Tillæg 19 KP17 Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra 23. august 2018 til den

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE ÆNDRING AF ANVENDELSE AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplanen fastlægger

Læs mere

Forslag Rekreativt område i Ho TILLÆG 22

Forslag Rekreativt område i Ho TILLÆG 22 08.01.R08 Forslag Rekreativt område i Ho TILLÆG 22 Copyright: Geodatastyrelsen, SDFE, COWI, Varde Kommune Mål: 1: 4.000 RAMMEOMRÅDE 08.01.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Planlægning og Byudvikling Ny regering (VLAK) Ny minister (Brian Mikkelsen) Vi

Læs mere

Bente Johanne Hornstrup Boelsvej 10 Lønne 6830 Nørre Nebel. Sags nr Dok. nr /17

Bente Johanne Hornstrup Boelsvej 10 Lønne 6830 Nørre Nebel. Sags nr Dok. nr /17 Bente Johanne Hornstrup Boelsvej 10 Lønne 6830 Nørre Nebel hornstrupbente@gmail.com Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinje og rammebestemmelser for VIBS.B3.02_T30 og VIBS.R1.01_T30, Viborg Syd Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 30 2 Tillæg

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Den reviderede planlov - set fra en planlæggers vinkel

Den reviderede planlov - set fra en planlæggers vinkel Den reviderede planlov - set fra en planlæggers vinkel Peer Frank - Niras planlægning Den reviderede planlov: Omfattende revision af planloven Vedrører Detailhandel Kystzonen Landzonen Grønt Danmarkskort

Læs mere

Blåvand Zoo TILLÆG 09

Blåvand Zoo TILLÆG 09 05.01.R08 05.01.R07 Blåvand Zoo TILLÆG 09 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune Mål: 1 : 4.218 RAMMEOMRÅDE 05.01.R07 og 05.01.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til

Læs mere

Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling

Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling Den moderniserede planlov Fokus på vækst og forenkling Hvad går ændringerne ud på? 1. Ændring i planlovens formålsbestemmelser 2. Kort om ændringer i byzonen 3. Liberalisering af landzonereglerne 4. Øget

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01. i Øster Oksby

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01. i Øster Oksby Tane Hedevej Hvidbjerg Strandvej Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv i Øster Oksby ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Afslag på opsætning af en 10 kw thymølle. Afgørelse Der gives afslag til opsætning af en husstandsmølle.

Afslag på opsætning af en 10 kw thymølle. Afgørelse Der gives afslag til opsætning af en husstandsmølle. THY WINDPOWER ApS Industrivej 5 7760 Hurup Thy Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Afslag på opsætning af en 10 kw thymølle Adresse: Vesterbyvej 5, 6840 Oksbøl Matr.nr. 5A, V. Vrøgum By, Ål

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg Colorbox Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg i kystnærhedszonen De uberørte åbne kyster er en af de væsentligste landskabelige attraktioner i dansk turisme. Det er en national

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY BESKRIVELSE ÆNDRING AF AFGRÆNSNING AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY HØRINGSPERODE 31. OKTOBER TIL 27. DECEMBER 2018 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Kommunen har den 7. november 2016 meddelt, at planområdets afgræsning flyttes mod sydvest, så den følger afgrænsningen af det gamle rammeområde 3B10.

Kommunen har den 7. november 2016 meddelt, at planområdets afgræsning flyttes mod sydvest, så den følger afgrænsningen af det gamle rammeområde 3B10. Stevns Kommune Teknik & Miljø sendt som elektronisk post til: plan@stevns.dk og birnie@stevns.dk 8. november 2016 Sag 2016-9731 / 2016-9661 /majbag Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 18

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge. 6. oktober 2017 Sagsnr. NMK-31-02110 KlageID: 120790 CATCA AFGØRELSE i klagesag om landzonetilladelse til udstykning af ejendom i Køge Kommune Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Holger Bisgaard, Planlægning og Byudvikling, maj 2017 Status Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016.

Læs mere

Med kommuneplantillægget gives fortsat mulighed for etablering og drift at et ridecen) ter med tilhørende faciliteter ) herunder kursistboliger.

Med kommuneplantillægget gives fortsat mulighed for etablering og drift at et ridecen) ter med tilhørende faciliteter ) herunder kursistboliger. Plan og Byudvikling Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk ORIENTERINGSBREV OM SUPPLERENDE HØRING AF: Forslag til tillæg 09 til Kommuneplan 2013 og lokalplan 13.10.L01

Læs mere

TILLÆG NR. 13 REKREATIVT OMRÅDE VED LØNNE - FERIECENTER ENKELTOMRÅDE 13.10.R01 VARDE KOMMUNE

TILLÆG NR. 13 REKREATIVT OMRÅDE VED LØNNE - FERIECENTER ENKELTOMRÅDE 13.10.R01 VARDE KOMMUNE TILLÆG NR. 13 REKREATIVT OMRÅDE VED LØNNE - FERIECENTER ENKELTOMRÅDE 13.10.R01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - APRIL 2011 VEJLEDNING OPBYGNING Tillæg 13 til Kommuneplan 2010-2022 udgøres af en

Læs mere

Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan 2012 for. Region Syddanmark

Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan 2012 for. Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Sendt elektronisk til: kontakt@rsyd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-711-00026 Dato: 29-10-2014 Ref. geagg Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE BL01. i Øster Oksby

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE BL01. i Øster Oksby Tane Hedevej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv i Øster Oksby ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - februar 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette

Læs mere

TILLÆG. Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand

TILLÆG. Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JANUAR 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 12 til Kommuneplan 2013, Varde

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d Tillæg nr. 2017.19 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af boligområde Egenappevej K e d la d Udvidelse af boligområde Egenappevej Udvidelse af boligområde Egenappevej Status Plannavn Kladde Udvidelse af

Læs mere

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade BY, ERHVERV OG KULTUR By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8544 bekle@herning.dk www.herning.dk Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK 18. december 2017 /NVK/rastho Sag 2017-14842 Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK I dette notat beskrives de overordnede ændringer, som Plandata.dk medfører. I forhold til

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Varde Byråd har den 5. maj 2015 vedtaget kommuneplantillæg 13 og lokalplan L01 endeligt.

Varde Byråd har den 5. maj 2015 vedtaget kommuneplantillæg 13 og lokalplan L01 endeligt. Plan og Byudvikling Toften 2 6818 Årre Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 27. maj 2015 Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 13 og lokalplan 06.10.L01 område ved Helle

Læs mere

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 Roller i det åbne lands planlægning: Kommunen: emner efter planlovens 11a (11b stk.2) Regionen: Regional råstofplan Regional udviklingsplan Staten:

Læs mere

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens 31 2013 Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 31 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Læs mere

Omplacering og udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Omplacering og udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Foreløbigt vejledningsmateriale Omplacering og udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Planlægning og byudvikling Kolofon Titel: Omplacering og udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Læs mere

TILLÆG Helle Hallen ENKELTOMRÅDE C01

TILLÆG Helle Hallen ENKELTOMRÅDE C01 13 TILLÆG Helle Hallen ENKELTOMRÅDE 06.10.C01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - NOVEMBER 2014 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2013, Varde Kommune

Læs mere

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning VEJLEDNING 15. marts 2017 Sag nr.: 2017-1434 Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning Vejledningen præciserer baggrunden for opgaven og skitserer de enkelte elementer i forløbet for

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. 07 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2010 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 FOR CAMPINGPLADS OG FRITIDSOMRÅDE VED LØGISMOSE STRAND

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 FOR CAMPINGPLADS OG FRITIDSOMRÅDE VED LØGISMOSE STRAND KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 FOR CAMPINGPLADS OG FRITIDSOMRÅDE VED LØGISMOSE STRAND Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for campingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle

Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle Større råderum Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle Kontorchef Christina Berlin Hovmand Med moderniseringen af planloven har kommunerne fået øget råderum og nye muligheder i planlægningen.

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Nye muligheder i landzonen

Nye muligheder i landzonen Nye muligheder i landzonen Advokat, Mark Christian Walters 53 Kort om zoneinddelingen Planlovens 34, stk. 1: Hele landet er opdelt i byzoner, sommerhusområder og landzoner. De overordnede retningslinjer

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015.

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. KOMMUNEPLANTILLÆG AABENRAA KOMMUNE TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009

Læs mere

Heidi Refslund Jelstrup Norborg Skærbækvej Årre. Sags nr Dok. nr /17

Heidi Refslund Jelstrup Norborg Skærbækvej Årre. Sags nr Dok. nr /17 Heidi Refslund Jelstrup Norborg Skærbækvej 8 6818 Årre hih@ncc.dh Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Dato 4. april

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse af areal.

Landzonetilladelse til ændret anvendelse af areal. Michael Askholm Neumann Sdr. Klintvej 31 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til ændret anvendelse af areal. Adresse: Sdr. Klintvej 30, 6830 Nørre Nebel

Læs mere

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 15. juni 2017 Til landets kystkommuner Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 1. Indledning Med aftalen Danmark i bedre balance - bedre rammer for kommuner,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1. Til Kommuneplan Klintebjerg

Kommuneplantillæg nr. 1. Til Kommuneplan Klintebjerg Kommuneplantillæg nr. 1 Til Kommuneplan 2017-2029 Klintebjerg FORSLAG August 2018 Indholdsfortegnelse Kommuneplantillæg nr. 1 1 Indholdsfortegnelse 2 Hvad er et kommuneplantillæg 3 Redegørelse 4 Miljøvurdering

Læs mere

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ Blåvandvej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF 05.01.C06 TIL BLÅVANDVEJ ENKELTOMRÅDE 05.01.C06 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MARTS 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 32 til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 32 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Udvidelse af landsbyafgrænsningen af Knudby Rammebestemmelser for KNUD.C2.02_T32 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 32 Tillæg nr.

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Tillæg nr. 2017.17 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Forslag Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Status

Læs mere

Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Søndervig, Ringkøbing-Skjern Kommune. Planlægning og Byudvikling

Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Søndervig, Ringkøbing-Skjern Kommune. Planlægning og Byudvikling Areal til tekniske anlæg Landsplandirektiv for højspændingstation ved Søndervig, Ringkøbing-Skjern Kommune Planlægning og Byudvikling Indhold Bekendtgørelse om landsplandirektiv for højspændingstation

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE PLANLÆGNING KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE OVERFØRELSE AF SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE I STRØBY EGEDE HØRINGSPERODE FRA 1. APRIL TIL 27. MAJ 2019. Politik & Borger

Læs mere

file:///c:/users/rvs/documents/sbsysnetdrift/temp/rvs/dagsorden/preview.html

file:///c:/users/rvs/documents/sbsysnetdrift/temp/rvs/dagsorden/preview.html Side 1 af 5 Ellen T. Schmidt Peter Sørensen Andreas Boesen Susan Gyldenkilde Kristian Dyhr Hans Bang-Hansen Ole Pilgaard Andersen Betina Steufer Bjarne Sørensen 8. ØK Kommuneplan 2013 - Tillæg 7 for byvækst

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune Center for Teknik og Miljø Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2017-29 for Odsherred Kommune Omhandlende boligområde, centerområde og lavbundsareal i Fårevejle Kirkeby BAGGRUND FOR TILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 14. Rammeområde 9L1 Straalen (nyt) til Stevns Kommuneplan 13

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 14. Rammeområde 9L1 Straalen (nyt) til Stevns Kommuneplan 13 Forslag Forslag - Høringsperiode fra 7. juli 2015-2. september 2015 Kommuneplantillæg nr. 14 Rammeområde 9L1 Straalen (nyt) til Stevns Kommuneplan 13 Hvad er et kommuneplantillæg? En kommuneplan er en

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast Rekreativt område, Remmevej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Områdets

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Kommuneplantillæg Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 36 er fremlagt i offentlig høring fra den 7.01.2019

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk Hotel og offentligt grønt område ved Klintegården, Kalundborg kommune CVR-nr. 37295728

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere