Udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt - reservation af midler. Resumé

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt - reservation af midler. Resumé"

Transkript

1 Udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt - reservion af midler Resumé En forudsætning for vækst og erhvervsudvikling er, den fornødne arbejdskraft med de fornødne kvalifikioner er til stede i det fornødne omfang. Arbejdsmarkedet i Midtjylland er kendetegnet ved stigende beskæftigelse, faldende ledighed og et demografisk betinget fald i arbejdsstyrken. Forhold, der betyder, regionens virksomheder oplever rekrutteringsproblemer og forhold, der kan være en reel barriere for virksomhedernes fortste vækst. Opgørelser viser, der er kommet næsten nye arbejdspladser i Region Midtjylland i perioden , væksten i Vest- og Østjylland er ens - nemlig 3,2%, der i 2007 var ubeste stillinger i Region Midtjylland, og der er behov for en tilgang til arbejdsstyrken på personer om året. En arbejdsgruppe neds af Vækstforum har på den baggrund udarbejdet et udkast til et program for udvidelse af arbejdsstyrken "JOBmidt", herunder to projektbeskrivelser "Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft" og "Fastholdelse af udenlandske studerende". Sekretariet indstiller, Vækstforum tager udkast til program for udvidelse af arbejdsstyrken - JOBmidt - til orientering Vækstforum godkender projektbeskrivelsen "Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft" Vækstforum godkender projektbeskrivelsen "Fastholdelse af udenlandske studerende" Vækstforum indstiller til Regionsrådet, der reserveres 11,5 mio. kr. til medfinansiering af projekterne i en to-årig periode og Vækstforum reserverer 23 mio. kr. fra Den Europæiske Socialfond, Mål 2 til projekterne for en to-årig periode Beslutning Sagsfremstilling Baggrund Med udgangspunkt i en kortlægning af beskæftigelsessystemet og andre aktørers indss godkendte Vækstforum i juni 2007 en forprojektbeskrivelse af et initiiv til udvidelse af arbejdsstyrken. Vækstforum godkendte samtidig en arbejdsgruppe, der skulle bidrage til belysning af problemstillingen. Arbejdsgruppen har udarbejdet et udkast til et program for udvidelse af arbejdsstyrken - JOBmidt, herunder to projektbekrivelser Modtagelse og

2 5 fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft og Fastholdelse af udenlandske studerende. Formålet med programmet og de to projekter er udvide arbejdsstyrken for således sikre fundamentet for forts vækst og udvikling i Region Midtjylland. Udkast til program for udvidelse af arbejdsstyrken JOBmidt Formålet med programmet JOBmidt er: udvide arbejdsstyrken i Region Midtjylland for således styrke betingelserne for vækst, innovion og velfærd. Målene med programmet JOBmidt er: fastholde beskæftigede i arbejdsstyrken - fastholdelse inddrage borgere, der pt. står uden for arbejdsstyrken - inddragelse Programmet JOBmidt har følgende indssområder: vedrørende fastholdelse: Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Fastholdelse af udenlandske studerende Fastholdelse af udste anste et netværksinitiiv med fokus på forebyggelse, fastholdelse og integrion for aktører engageret i det rummelige arbejdsmarked Fastholdelse af udste anste sygdomsforebyggelse vedrørende inddragelse: Forsøg med inddragelse af førtidspensionister i arbejdsstyrken Initiiver til inddragelse af udste unge i arbejdsstyrken Der er flere midler til sikre fastholdelse og inddragelse i arbejdsstyrken, men en omftende, velkvalificeret og målrettet vejledningsindss er nødvendig, hvorfor programmet JOBmidt også omfter indssområdet: kvalitet i vejledning. På denne vis omfter programmet JOBmidt initiiverne 4.1, 4.2 og 4.6 i Vækstforums handlingsplan Fornyelse og Vækst i en internional vækstregion. Udgangspunktet for programmet JOBmidt har været en analyse af andre aktører, herunder særligt beskæftigelsessystemets indss, idet målet har været supplere deres indss. Programmet JOBmidt ligger i forlængelse af og supplerer "Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Ny Alliance om En jobplan af 28. februar 2008". Aftalen omfter bl.a. en øget indss for internional rekruttering, herunder en reorganisering af den internionale rekrutteringsindss EURES med tre nye specialenheder placeret i hhv. København, Århus og Odense. De nye specialenheder skal tilbyde virksomhederne en kvalificeret og professionel rekruttering af udenlandsk arbejdskraft og tilbyde udenlandske jobsøgere informion og vejledning. Indssen i regi af JOBmidt ligger i forlængelse af den rekrutteringsindss EURES tilbyder virksomhederne.

3 6 Programmet JOBmidt er endnu ikke fuldt beskrevet, men indssområderne Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft og Fastholdelse af udenlandske studerende er beskrevet og belyst af arbejdsgruppen og foreligger som egentlige projektbeskrivelser. De er vedlagt til godkendelse. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft - Projektbeskrivelse Virksomhederne i Region Midtjylland har de seneste år søgt dække en del af deres efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft med arbejdskraft fra udlandet. Og virksomhederne har været glade for den udenlandske arbejdskraft, der har vist sig både kvalificeret og fleksibel. Det er imidlertid dyrt rekruttere udenlandsk arbejdskraft, og mange virksomheder investerer mange ressourcer i skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det også vigtigt, de udenlandske arbejdstagere og deres eventuelle familier modtages og integreres godt på arbejdspladsen og i lokalsamfundet, så der bliver tale om en varig ressource. Der er imidlertid forhold, der gør modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft vanskelig. Herunder ikke mindst de mange regler og myndigheder, den udenlandske arbejdstager skal forholde sig til, når han eller hun kommer til landet. Kontakten til de offentlige myndigheder besværliggøres af sprogbarrierer og komplicerede regelsæt og sagsgange. Hertil kommer forhold som bolig, institutionspladser, skolegang, ægtefællejob, samt kulturelt betingede problemikker, der gør integrion på arbejdspladsen og i lokalsamfundet vanskelig. Projektbeskrivelsen Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft er formuleret med dette for øje. Arbejdsgruppen neds af Vækstforum har udarbejdet projektbeskrivelsen på baggrund af drøftelser med relevante aktører, herunder virksomheder, erhvervsserviceenheder, kommuner, jobcentre m.fl. Formålet med projektet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft er bidrage til udvidelse af arbejdsstyrken i Region Midtjylland. Målene er: 1. lette virksomhedernes modtagelse og integrion af udenlandsk arbejdskraft 2. understøtte og udvikle den offentlige modtagelse og integrion af den udenlandske arbejdskraft i lokalsamfundet. Mål 1 understøttes af følgende indssområder: 1. vejledning og bistand i forbindelse med den udenlandske arbejdskrafts ankomst til landet 2. bistand til den udenlandske arbejdskraft i forbindelse med anskaffelse af bolig og boligindretning 3. integrion af den udenlandske arbejdskraft på arbejdspladsen 4. integrion af den udenlandske arbejdskraft i lokalsamfundet 5. etablering af mødeforum for og netværk mellem virksomheder og mellem virksomheder og myndigheder bl.a. med henblik på etablering af ægtefællejob 6. fastholdelse af den udenlandske arbejdskraft Mål 2 understøttes af følgende indssområder:

4 7 1. udvikling og organisering af den kommunale modtagelse af udenlandsk arbejdskraft 2. udvikling af en kommunal integrionspolitik målrettet udenlandsk arbejdskraft 3. etablering af netværk, der fremmer den kommunale modtagelses- og fastholdelsespolitik. Målgruppen er primært den udenlandske arbejdskraft og dennes familie og sekundært prive og offentlige virksomheder. Indssen forventes varetaget af netværk bestående af lokale erhvervs- beskæftigelsesog integrionspolitiske aktører i et bredt anlagt samrbejde med erhvervsorganisioner, myndigheder, arbejdsmarkedets parter, prive organisioner m.fl., idet den præcise konstellion af aktører kan variere fra et lokalområde til et andet. Projektet skal varetages af en organision bestående af: 1. Et regionalt sekretari med administrive opgaver, herunder koordinering i forhold til beslægtede politikområder og initiiver, herunder særligt i forhold til den rekrutterings- og markedsføringsindss, der finder sted i regi af EURES 2. Et antal konsortier bestående af lokale erhvervs-, beskæftigelses- og integrionspolitiske aktører, hvor de lokale erhvervsserviceenheder som hovedregel vil være lead-partner. Samarbejde mellem flere erhvervsserviceenheder og kommuner kan være hensigtsmæssig afhængig af omfanget af udenlandsk arbejdskraft i lokalområdet og hensynet til kritisk masse. Konsortiernes hovedopgaver er: praktisk bistand til den udenlandske arbejdskraft og virksomhederne og omfter indssområde 1-6 under mål 1 og udvikling af den offentlige modtagelses- og integrionspolitik og omfter indssområde 1-3 under mål 2 Budget i mio. kr.: 1. år 2. år I alt Indssområde 1-6 under mål 1 Indssområde 1 3 under mål 2 Regionalt sekretari 7,2 mio. 11,4 mio. 1,4 mio. 7,2 mio. 11,4 mio. 1,4 mio. 14,4 mio. 22,8 mio. 2,8 mio. 40,0 mio. Der er tale om en budgetmæssig ramme i mio. kroner, hvor det faktiske budget vil være afhængigt af konsortiernes sammensætning og deres portefølje. Finansiering: Region Midtjylland 10,0 mio. Europæisk Socialfond (mål 2) 20,0 mio. Anden medfinansiering; priv, kommunal og stslig 10,0 mio. 40,0 mio. Det skal i øvrigt bemærkes anden medfinansiering kan have karakter af medgået tid.

5 8 Tidsplan er som følger: 26. maj Vækstforum godkender projektbeskrivelsen Medio juni Informionsmøde for interessenter Medio juni Annoncering af indssen med henblik på konsortiedannelse og udarbejdelse af socialfondsansøgning, herunder ansøgning om regional medfinansiering Primo august Ansøgningsfrist for socialfondsansøgning inklusiv ansøgning om regional medfinansiering henholdsvis konsortiedannelse 1. oktober Vækstforums godkendelse af konsortier og socialfondsansøgning herunder regional medfinansiering med henblik på indstilling til Regionsrådet og Erhvervs- og Byggestyrelsen Der vil efterfølgende blive udarbejdet en resultkontrakt med klare og målbare resultkrav, der sikrer en fokuseret indss. Opfølgning på samme forelægges Regionsrådet og Vækstforum halvårligt. Fastholdelse af udenlandske studerende Projektbeskrivelse Danske - således også midtjyske uddannelsesinstitutioner udbyder i stigende omfang hele uddannelser på engelsk. Det har medvirket til, antallet af udenlandske studerende på hele uddannelser i Danmark er steget med over 25% over en treårig periode. De uddannelsesinstitutioner, der har tiltrukket flest udenlandske studerende i Region Midtjylland er Aarhus Universitet[1], Handelshøjskolen, Ingeniørhøjskolen, Handels- og ingeniørhøjskolen i Herning og Vitus Bering i Horsens. Der kommer flest udenlandske studerende fra de nordiske lande samt fra Kina og Indien, men der er kommet flere fra Polen og Tyskland de senere år. De udenlandske studerende læser fortrinsvist tekniske, sundheds- og samfundsvidenskabelige uddannelser. De kan, hvis de forbliver i Danmark bidrage til dække dansk erhvervslivs og forskningsmiljøernes efterspørgsel på højt kvalificeret arbejdskraft. Uddannelsesinstitutionerne har etableret internionale sekretarier og andre organisoriske enheder, der blandt andet administrerer forskellige udvekslingsprogrammer og bilerale aftaler og vejleder og informerer danske og udenlandske studerende. Arbejdsgruppen neds af Vækstforum har i forbindelse med udarbejdelsen af projektbeskrivelsen konsteret, mange af de udenlandske studerende ønsker ansættelse i danske virksomheder både under og efter studierne. Arbejdsgruppen har endvidere konsteret, mange virksomheder ønsker ansætte veluddannet udenlandsk arbejdskraft med kendskab til såvel dansk kultur som hjemlandets sprog og kultur, ofte med henblik på eksportfremstød i de pågældende lande. Endelig har arbejdsgruppen neds af Vækstforum konsteret et behov for en institution, der bringer studerende og virksomheder sammen. Dette behov har været drøftet med repræsentanter for Aarhus Universitet og VIA University College, Vitus Bering. Nogle af de forhold, der afgør om de udenlandske studerende forbliver i landet efter endt studium, er studierelevant erhvervserfaring og karrieremuligheder. Projektet fastholdelse af udenlandske studerende er udarbejdet med dette for øje.

6 9 Formålet med projektet er bidrage til udvidelsen af arbejdsstyrken i Region Midtjylland. Målene er: 1. bidrage til, udenlandske studerende får tilbudt praktikpladsophold, projektarbejde eller studierelevant erhvervsarbejde under studierne 2. understøtte muligheden for, udenlandske studerende tilbydes ansættelse i regionens virksomheder efter endt studium Indssen for fastholde de udenlandske studerende kan bl.a. have karakter af en udvidelse af eksisterende erhvervskontaktenheder med en indss målrettet primært de udenlandske studerende, sekundært virksomhederne i Region Midtjylland. Indssen forventes forankret to steder i regionen og omfter følgende indssområder: 1. virksomhedsopsøgende arbejde med henblik på etablering af formaliserede aftaler med virksomheder om praktikpladsophold, projektarbejde og studierelevant erhvervsarbejde for udenlandske studerende 2. etablering af mødeforum for virksomheder og internionale studerende. Et mødeforum, hvor de udenlandske studerende og virksomhederne tilbydes praktisk bistand i forbindelse med etablering og afvikling af praktikpladsophold og projektarbejde. 3. etablering af netværk mellem nuværende og eventuelt også tidligere udenlandske studerende, herunder etablering af dabase med CV ere 4. afvikling af temadage for de udenlandske studerende om Danmark, danskerne og dansk virksomhedskultur 5. afvikling af temamøder for regionens virksomheder om ansættelse af udenlandske studerende 6. afvikling af karrieremesser, hvor virksomheder får lejlighed til præsentere sig selv og de jobs, de har Indssen forventes varetaget af erhvervs- uddannelses- og beskæftigelsespolitiske aktører i et bredt anlagt samrbejde med erhvervsorganisioner, myndigheder, uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedets parter m.fl. Indssen skal forankres ledelsesmæssigt og administrivt i en institution, der har en bred kontaktflade til udenlandske studerende fra forskellige uddannelsesretninger og institutioner, og som tilbyder et internionalt miljø med fokus på uddannelse, beskæftigelse og erhverv. Der skal være tale om en institution, der kan understøtte de udenlandske studerende både under studier, praktikpladsophold og projektarbejde. Der skal endvidere være tale om en institution, der kan bistå de udenlandske studerende i praktiske forhold som bolig og papirgange. Endelig skal der være tale om en institution, der kan bedrive virksomhedsopsøgende arbejde. Budget og finansiering er som følger: Budget i mio. kr.: Virksomhedsopsøgende arbejde Møde og informionsvirksomhed, herunder karrieremesser Praktisk bistand til de udenlandske studerende Udviklingsaktiviteter, herunder udvikling af dabase og netværk Finansiering: 2,5 mio. 1,0 mio. 1,5 mio. 1,0 mio. 6,0 mio.

7 10 Region Europæisk Socialfond (mål 2) Øvrig offentlig og priv finansiering Det skal bemærkes, øvrig medfinansiering kan have karakter af medgået tid. 1,5 mio. 3,0 mio. 1,5 mio. 6.0 mio. Tidsplan for projektet er som følger: 26. maj Vækstforum godkender projektbeskrivelsen Medio juni Annoncering af indssen med henblik på identifikion af operør (i tilfælde af mere end to relevante operører vil arbejdsgruppen blive inddraget i udvælgelsen) Primo august Ansøgningsfrist for socialfondsansøgning inklusiv ansøgning om regional medfinansiering 1. oktober Vækstforums godkendelse af operør og socialfondsansøgning herunder regional medfinansiering med henblik på indstilling til Regionsrådet og Erhvervs- og byggestyrelsen Der vil efterfølgende blive udarbejdet en resultkontrakt med klare og målbare resultkrav, der sikrer en fokuseret indss. Opfølgning på samme forelægges Regionsrådet og Vækstforum halvårligt. [1] Aarhus Universitet fusionerede i 2006 og 2007 med Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning, Danmarks Miljøundersøgelser, Danmarks JordbrugsForskning, Handelshøjskolen i Århus og Danmarks Pædagogiske Universitet. Bilag: Udkast til programbeskrivelse 16/ Projektbeskrivelse Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 11/ Projektbeskrivelse Fastholdelse af udenlandske studerende 10/4 2008

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 7 Fastholdelse

Læs mere

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Regionshuset Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Et Midtjysk dialogforum og syv konsortier til varetagelse af Vækstforums

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet arbejdskraft Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 18 arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

Med dette for øje iværksættes en indsats for at fastholde de udenlandske studerende, der tager en hel uddannelse i Region Midtjylland.

Med dette for øje iværksættes en indsats for at fastholde de udenlandske studerende, der tager en hel uddannelse i Region Midtjylland. Projektbeskrivelse vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende Regionshuset Viborg Regional Udviklingn Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 12. juni 2008 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 26. maj 2008 kl. 09:00 på VIA University College Chr. M. Østergaards Vej 4, Horsens Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om reservation af økonomisk ramme til to projekter til udvidelse af arbejdsstyrken

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om reservation af økonomisk ramme til to projekter til udvidelse af arbejdsstyrken Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om reservation af økonomisk ramme til to projekter til udvidelse af arbejdsstyrken Bilag til Regionsrådets møde den 18. juni 2008 Punkt nr. 19 Projektbeskrivelse

Læs mere

Projektbeskrivelse vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. Arbejdsgruppe

Projektbeskrivelse vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. Arbejdsgruppe Projektbeskrivelse vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional Udviklingn Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

09.30 10.00 kaffe og rundstykker 10.00 10.05 velkomst 10.05 10.30 udviklingen på arbejdsmarkedet i Region Midtjylland, herunder behovet for

09.30 10.00 kaffe og rundstykker 10.00 10.05 velkomst 10.05 10.30 udviklingen på arbejdsmarkedet i Region Midtjylland, herunder behovet for Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 14. maj 2009 www.regionmidtjylland.dk 09.30 10.00 kaffe og rundstykker 10.00 10.05 velkomst 10.05 10.30 udviklingen på arbejdsmarkedet i Region Midtjylland,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [13. oktober august 2011] Journalnummer:

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [13. oktober august 2011] Journalnummer: Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt [13. oktober 2008 31. august 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-19-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional

Læs mere

Indstilling. International Community. 1. Resume. Til Byrådet. Den Århus Kommune

Indstilling. International Community. 1. Resume. Til Byrådet. Den Århus Kommune Indstilling Til Byrådet Den 21-09-2013 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus har i de senere år oplevet en øget grad af internationalisering, og forventes at fortsætte i de kommende år,

Læs mere

Vækstforums møde den 27. maj bilag til pkt. 1. Referat

Vækstforums møde den 27. maj bilag til pkt. 1. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 26. marts 2009 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 24. marts 2009 kl. 10:00 på Minerva Erhverv Minervavej 63, Randers Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt. [13. oktober februar 2012] Journalnummer:

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt. [13. oktober februar 2012] Journalnummer: Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt [13. oktober 2008 28. februar 2012] Journalnummer: 1-33-76-22-19-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional

Læs mere

UDKAST: Programbeskrivelse for en regional udvidelse af arbejdsstyrken.

UDKAST: Programbeskrivelse for en regional udvidelse af arbejdsstyrken. UDKAST: Programbeskrivelse for en regional udvidelse af arbejdsstyrken. Udvidelse af arbejdsstyrken Inddragelse Fastholdelse Vejledning Førtidspensionister Unge Udenlandske Udenlandsk studerende Arbejdskraft

Læs mere

Integrationsrådet. Referat

Integrationsrådet. Referat Integrationsrådet Referat Dato: 10. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af dagsorden... 55 02 Godkendelse

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 13376222008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Vækstforums møde den 31. august bilag til pkt. 1. Referat

Vækstforums møde den 31. august bilag til pkt. 1. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 16. juni 2009 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 27. maj 2009 kl. 09:00 på Via University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland. Regional Udvikling

Region Midtjylland. Regional Udvikling Region Midtjylland Regional Udvikling Indhold BAGGRUND.............................................................................. 4 KOMPETENCEmidt... 6 CASE: Undervisning skaber arbejdsglæde... 10 Mere

Læs mere

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015 1. Genbehandling - Ansøgning om forlængelse af ungeindsats i 2015 RESUMÉ Vækstforum vedtog på sit møde d.19. juni at give eksisterende rammeprogrammer mulighed for at kunne finansieres frem til udgangen

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 12. august 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelsessystemet i Region Midtjylland

Læs mere

Det Midtjyske Kompetenceråd - Kommissorium og sammensætning. v/ Formand for Kompetencerådet Viggo Thinggaard

Det Midtjyske Kompetenceråd - Kommissorium og sammensætning. v/ Formand for Kompetencerådet Viggo Thinggaard Det Midtjyske Kompetenceråd - Kommissorium og sammensætning v/ Formand for Kompetencerådet Viggo Thinggaard Det siger partnerskabsaftalen uddannelsespolitikkerne Aftale mellem Regeringen og Vækstforum

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt Resultatkontrakt Vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft JOBmidt [11. september 2008-1. august 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-9-08 Kontraktens parter Region: Operatør: Region

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [1. maj 2009 31. december 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-20-08

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [1. maj 2009 31. december 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt [1. maj 2009 31. december 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

I regi af Region Midtjylland arbejdes der med et projekt om Big data 2 og på nationalt niveau arbejdes der med

I regi af Region Midtjylland arbejdes der med et projekt om Big data 2 og på nationalt niveau arbejdes der med Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling Dato 22. juli 2015 Videreudvikling af Open data Aarhus 1. Resume Open Data Aarhus (ODAA) er et Smart Aarhus initiativ, der sammen

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 14. november 2007 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 29. oktober 2007 kl. 15:00 hos Færch Plast, Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Generelle

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt Resultatkontrakt Vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft JOBmidt [15. september 2008 31. august 2011] Journalnummer: 13376221208 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget - 11. Ansøgning fra The Animion Workshop vedr. Udviklings-, videns- og kompetencecenter for animion, visualisering og grafisk fortælling Sagsnr.: 12/53335 Sagsansvarlig: Anders Stryhn SAGSFREMSTILLING

Læs mere

NOTAT vedr. indsatsområder og fordelingsnøgle - Puljemidler til særlige udviklingsopgaver under KOMPETENCEmidt, februar 2008

NOTAT vedr. indsatsområder og fordelingsnøgle - Puljemidler til særlige udviklingsopgaver under KOMPETENCEmidt, februar 2008 NOTAT vedr. indsatsområder og fordelingsnøgle - Puljemidler til særlige udviklingsopgaver under KOMPETENCEmidt, februar 2008 Baggrund I projektbeskrivelserne bag Kompetenceplatform Midtjylland, KOMPETENCEmidt

Læs mere

Politik for modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Politik for modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Politik for modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Indledning Regionalt projekt Silkeborg Kommune er via erhvervsilkeborg involveret i det regionale projekt Modtagelse og fastholdelse af

Læs mere

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Kort introduktion til offentlige aktører, der arbejder med erhvervsfremme i Nordjylland, 27. juni 2018 v./susanne M. Nielsen, Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00. Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00. Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL Refer fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00 Punkt 11 blev trukket fra dagsordenen og afventer ny henvendelse fra Væksthus

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Bilag til pkt. 5. Strategi- og handlingsplan for work-live-stay 2013 2015. Baggrund. Strategiske mål 2013 2015. Marts 2014 1. Forslag fra bestyrelsen

Bilag til pkt. 5. Strategi- og handlingsplan for work-live-stay 2013 2015. Baggrund. Strategiske mål 2013 2015. Marts 2014 1. Forslag fra bestyrelsen Bilag til pkt. 5 Forslag fra bestyrelsen Strategi- og handlingsplan for work-live-stay 2013 2015 Baggrund Mangel på højtuddannede hæmmer vækst og beskæftigelse på såvel kort som langt sigt og kan medføre

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts juni Journalnummer: Kontraktens parter

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts juni Journalnummer: Kontraktens parter Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 12. juni 2008 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 26. maj 2008 kl. 09:00 på VIA University College Chr. M. Østergaards Vej 4, Horsens Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19. Region Midtjylland Regional Udvikling 19. maj 2017 /JETSAL Referat til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat 1 2 Indstillinger

Læs mere

Midtjysk teknologipagt

Midtjysk teknologipagt Midtjysk teknologipagt Kim Kofod Hansen, Vækstforum, 19. marts 2018 www.regionmidtjylland.dk Teknologipagt i Region Midtjylland Vækstpartnerskabsaftale med regeringen: Region Midtjylland vil bidrage og

Læs mere

Bilag 4A: Opfølgning på ErhvervsForums temadrøftelse om kvalificeret Arbejdskraft

Bilag 4A: Opfølgning på ErhvervsForums temadrøftelse om kvalificeret Arbejdskraft Bilag 4A: Opfølgning på ErhvervsForums temadrøftelse om kvalificeret Arbejdskraft Baggrund for Temadrøftelsen To afholdte møder: Fællesmøde mellem BRN s bestyrelsen med ErhvervsForum den 10. juni 2016

Læs mere

UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland

UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland Vækstforum UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland Beskæftigelsesregion Midtjylland Dato 16. november 2012 Sag Anledning Forretningsudvalget for

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

N OTAT. Politiske fokuspunkter for det tværkommunale samarbejde på beskæftigelsesområdet samt de fem KKR-områders organisering

N OTAT. Politiske fokuspunkter for det tværkommunale samarbejde på beskæftigelsesområdet samt de fem KKR-områders organisering N OTAT Politiske fokuspunkter for det tværkommunale samarbejde på beskæftigelsesområdet samt de fem KKR-områders organisering I dette notat er sammenfattet hovedpunkterne i de politiske fokuspunkter for

Læs mere

Deltagere: Dato Gitte Bundgaard Tel

Deltagere: Dato Gitte Bundgaard Tel Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 vku@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra andet møde i arbejdsgruppen Vedrørende udvidelse af arbejdsstyrken

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 1-33-76-22-19-08. Kontraktens parter

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 1-33-76-22-19-08. Kontraktens parter Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 1-33-76-22-19-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet En samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer IT Branchen, Prosa og IDA anbefaler, at der etableres en samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer og nedsættes et Nationalt IT Kompetence Board,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 13376222008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Resultatkontrakt Flere og bedre studerende på elektronikingeniøruddannelsen Oktober 2008 ultimo 2010.

Resultatkontrakt Flere og bedre studerende på elektronikingeniøruddannelsen Oktober 2008 ultimo 2010. Resultatkontrakt Flere og bedre studerende på elektronikingeniøruddannelsen Oktober 2008 ultimo 2010. Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr:

Læs mere

Referat fra første møde i arbejdsgruppen Vedrørende udvidelse af arbejdsstyrken Den 14. august

Referat fra første møde i arbejdsgruppen Vedrørende udvidelse af arbejdsstyrken Den 14. august Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 vku@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra første møde i arbejdsgruppen Vedrørende udvidelse af arbejdsstyrken

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30. Viborg, den 11.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30. Viborg, den 11. Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 11. juni 2012 /JETSAL Refer fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30 Der er indkommet høringssvar fra: Harald Mikkelsen, rektor Henning

Læs mere

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 30. september 2015 Høringssvar til forslag til Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08. Kontraktens parter

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08. Kontraktens parter Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 13376222008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler.

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler. 1. Støtteordninger RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2012-146314 Væksthus Nordjylland Kompetenceudvikling Strategi og marked Historik Vækstforum reserverede på sit møde

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Side 1 af 5 Et velfungerende arbejdsmarked er en forudsætning for udvikling og vækst, samt for at flest mulige borgere kan forsørge sig selv. Et velfungerende

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt Resultatkontrakt Vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft JOBmidt [15. september 2008 30. juni 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-11-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 30. juni 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-19-08. Kontraktens parter

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 30. juni 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-19-08. Kontraktens parter Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 30. juni 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-19-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Rådet for fremtidens kompetencer

Rådet for fremtidens kompetencer Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Rådet for fremtidens kompetencer Nærværende notat beskriver sammensætningen af

Læs mere

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Oplæg ved Jens Chr. Sørensen Møde i Vækstforum for Region Hovedstaden 8. september 2006 Oversigt over oplæg Hvad skal erhvervsudviklingsstrategien?

Læs mere

Opfølgning pr. 1. september 2013

Opfølgning pr. 1. september 2013 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 30. juni 2014. Journalnummer: 13376222008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 25. marts 2008 kl. 12:30 hos T&O Stelectric A/S, Randers.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. af mødet i Vækstforum 25. marts 2008 kl. 12:30 hos T&O Stelectric A/S, Randers. Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 10. april 2008 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 25. marts 2008 kl. 12:30 hos T&O Stelectric A/S, Randers. Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Refer

Læs mere

STRATEGI FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN

STRATEGI FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN STRATEGI FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 1 INDLEDNING I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki: Hvad er en strategi? Strategien fastsætter hvad der i Thisted Kommune vil

Læs mere

Opfølgning pr. 1. september 2014

Opfølgning pr. 1. september 2014 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 13376221908 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse 2014 November Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 1 Jobcentrenes virksomhedsrettede indsats... 1 Afdækning af virksomhedernes behov for arbejdskraft...

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Forslag til prioritering af ikke-disponerede midler under Markedsplads for højtuddannede. Formål med projektet

Forslag til prioritering af ikke-disponerede midler under Markedsplads for højtuddannede. Formål med projektet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Forslag til prioritering af ikke-disponerede midler under Markedsplads for højtuddannede Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Formål

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Vækstforum Sjælland, Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland, VEU-Center Øst og Øerne og VEU- Center Vestsjælland 1

Samarbejdsaftale mellem Vækstforum Sjælland, Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland, VEU-Center Øst og Øerne og VEU- Center Vestsjælland 1 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland Samarbejdsaftale mellem Vækstforum Sjælland, Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland, VEU-Center Øst og Øerne og VEU- Center Vestsjælland 1 1. Baggrund Denne samarbejdsaftale

Læs mere

Få hjælp til at rekruttere og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Få hjælp til at rekruttere og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Få hjælp til at rekruttere og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Dagsorden Workindenmark: Strategi og organisering Services Rekruttering International Citizen Service (ICS) Jobrettet forløb

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler Eventuelle er i forhold til påkrævede Handlingsplanstema 1: Fokuseret erhvervsudvikling skaber virksomheder i vækst Vækstaftale 1 - Tiltrække virksomheder og investeringer Leadpartner er Copenhagen Capacity

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Udviklingsmål 1: At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft.

Udviklingsmål 1: At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft. Udviklingsmål 1: At lette nes modtagelse integration af udenlandsk arbejdskraft. Indsatsområde Resultatkrav Aktiviteter Dokumentation 1.1 Vejledning bistand i forbindelse med Udenlandsk arbejdskrafts ankomst

Læs mere

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt P r æ s e n t a t i o Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt Den lokale organisering, arbejdsopgaverne og det tværgående samarbejde Nye Kompetencer hele livet

Læs mere

Indstilling. Internationaliseringsudvalg. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014

Indstilling. Internationaliseringsudvalg. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014 Internationaliseringsudvalg Som led i budgetforliget 2015 blev det besluttet at nedsætte et midlertidigt internationaliseringsudvalg

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00. Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00. Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 20. oktober 2008 /JETSAL Refer fra mødet i Vækstforum 1. oktober 2008 kl. 10:00 Punkt 11 blev trukket fra dagsordenen og afventer ny henvendelse fra Væksthus

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Dagsorden Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Projekt udvidelse af arbejdsstyrken

Projekt udvidelse af arbejdsstyrken Projekt udvidelse af arbejdsstyrken Formål Formålet med projektet er at styrke betingelserne for vækst, innovation og velfærd Mål Målet er at arbejdsstyrken udvides og udvikles Delmålene er: 1. At udsatte

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere